Sony-Ericsson XPERIA X10 mini - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson XPERIA X10 mini Opinie o Sony-Ericsson XPERIA X10 mini

Sony-Ericsson XPERIA X10 mini

w sumie: 107
  • 0

    1. ~kl65  2010-02-15 13:18:57  host: staticline13418.toya.net.pl

    ma Radio FM z funkcją RDS a wyświetlacz to 262,144 colour TFT 240x320 pixels (QVGA)

  • 0

    2. ~kredi  2010-02-15 15:08:44  host: nat-212-244-115-35.rtk.net.pl

    rewelacja! szukałem małego telefonu dotykowego i wreszcie znalazłem!

  • 0

    3.  2010-02-15 16:54:11

    Odjęli coś od niczego. Inżynierzy SE to doskonali matematycy.

  • 0

    5. ~Myszak  2010-02-16 03:53:47  host: sub213-58.elpos.net

    Wifi, android i qwerty ... szkoda ze w takim malenstwie ciężko o wyświetlacz z lepsza rozdzielczością do przeglądanai internetu ... i bateryjka to tez jak od zegarka pewnie :/

  • 0

    6. ~wiemar  2010-02-16 10:55:08  host: 87-205-199-74.adsl.inetia.pl

    ale fajny malutki

  • 0

    7. ~ziomek  2010-02-21 18:03:24  host: public49152.xdsl.centertel.pl

    idealny fonik dla dzieci :DD malutki ;P

  • 0

    8. ~...  2010-02-25 21:21:37  host: aeqv29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzę że sony ericsson się barrrrdzo nudzi. Naprawdę żal mi jest tych x10 mini i x10 mini pro.

  • 0

    9.  2010-03-18 21:39:26

    Dlaczego się nudzi? Samsung Corby i Samsung Corby Pro cieszą się ogromną popularnością, a są bardzo podobne, tylko zwykły Corby nie ma Wi-Fi i GPS. Poza tym SE jest lepszy, bo ma system Android, interfejs Timescape i aparat 5 mpx z lampą. A w dodatku design piękny.

  • 0

    10. ~Kam  2010-03-31 13:39:46  host: 83-168-97-29.pz3-nat.espol.com.pl

    Za mini jak dla mnie :P

  • 0

    11. ~PKM  2010-06-27 01:24:05  host: host86-157-42-153.range86-157.btcentralplus.com

    szukam długo małego, telefoniku, yendo jest bardzo fajny ale nie ma wifi więc odpada, ten zaś jest dosyć drogi, i ogólnie podejrzany coś taka mała paczka a tyle prezentów ?

  • 0

    12. ~redi  2010-06-30 21:40:55  host: afcg135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak jest z wideorozmowani w tych SE, bo x10 i ten i inne nie maja kamerek z przodu, czasami z tego korzystam, czyzby Android na to nie pozwalal?

  • 0

    13. ~Katy  2010-07-01 14:35:37  host: n5w1s380q8.adsl.datanet.hu

    hej, Kam, nie jest on wcale taki mini, i na szczęście dużo potrafi. nie wszystko doniczego, co małe :P

  • 0

    14.  2010-07-02 13:55:00

    Mnie śię bardzo podoba ten miniak:) no faktycznie cena jest w niebie jak narazie..Ale słyszałem o jakimś konkursie gdzie można wygrać ten skarbik. Wystarczy tylko nagrać wideo finger dance. Wie ktoś może co to dokładnie znaczy??:) Wiem-wiem taniec palcami:) Ale jak to się robi??

  • 0

    15.  2010-08-04 08:40:10

    Bawiłem się nim w salonie SE i jedno co mi towarzyszyło przez cały czas to uśmiech na twarzy:) Coś tak małego z ekranem na prawie cały telefon to fajna sprawa i jak dobrze w ręku leży. Obsługa jest intuicyjna i wszystko bardzo szybko działa a podobno po zmianie na androida 2,1 ma działać jeszcze szybciej. Rewelacyjnie na dotyk reaguje ekran tylko trochę rozdzielczość mogłaby być lepsza ale jest całkiem nieźle.

  • 0

    16.  2010-08-05 09:19:53

    Czy praca z takim małym wyświetlaczem jest komfortowa? Wygodna jest ta klawiaturka?

  • 0

    17. ~wachający sie  2010-08-05 22:15:58  host: chello089077167129.chello.pl

    mam pytanie - bo nie moge sam dojść do tego - czy ten telefon ma wysuwaną klawaiaturę tak jak np x1 ?

  • 0

    18.  2010-08-06 13:31:28

    mam go od wczoraj... rewelacja:) chyba mi się szybko nie znudzi:) tylko baterię zajeździłem w kilka godzin..

  • 0

    19. ~pff  2010-08-16 15:51:12  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    o jezu jaki klocek

  • 0

    20. ~adam  2010-08-17 14:43:45  host: 77-254-9-141.adsl.inetia.pl

    Witam, mam pytanie do tych którzy mają ten telefon. Czy po wybraniu na liście kontaktów kontaktu, lub wskazaniu go, można lewym klawiszem, tym na dole, lewym spośród trzech, nawiązać połączenie, a prawym zakończyć jak w większości telefonów czy nie ma takiej możliwości ? Pozdrawiam

  • 0

    21. ~  2010-08-18 23:36:42  host: dcx235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie odnośnie połączenia z netem. mam w domu modem d-linka (net bezprzewodowy oczywiście). jak włączę w mojej xperii wi-fi i wejdę sobie w internet, to automatycznie strony ładują się z mojego domowego internetu, czy zostają naliczone mi koszta przez operatora ??

  • 0

    22. ~jam  2010-08-22 18:38:59  host: chello084010153007.chello.pl

    jeśli łączysz się przez wifi to nic nie płacisz tylko upewnij się jak się łączysz

  • 0

    23. ~HYPNOS  2010-08-23 00:32:06  host: host-89-167-61-16.nplay.net.pl

    "adam" - Nie, nie można nawiązać połączenia za pomocą przycisków. Połączenie nawiązuje się tylko na ekranie i tak samo się je kończy. Co do pytania wyżej. Nie płacisz za połączenia z netem jeśli używasz domowej sieci bezprzewodowej.

  • 0

    24. ~r125  2010-08-24 11:39:26  host: terminal-1-133.retsat1.com.pl

    mam dylemat wziasc xperia x10 mini czy samsung monte ?

  • 0

    26.  2010-08-24 14:42:56

    oczywicie ze laduja sie z neta Czy ten telefon naprawde niema radia.../?

  • 0

    27.  2010-08-24 22:03:39

    Połączenie inicjuje się dotykajac kontakt a rozłącza dotykajac ikone czerwonej słuchawki. Napisane z x10 mini :-)

  • 0

    28.  2010-08-24 22:22:20

    Jak włączyłem 1 raz WiFi to kilka minut tel.wszystko ustawial ale następne połączenia były juz bardzo szybko. Po włączeniu wifi tel.automatycznie korzysta z bezprzewodowego internetu.

  • 0

    29.  2010-08-25 15:39:13

    20 adam - dzwoni się dotykając kontakt w książce telefonicznej a rozłącza rozmowę dotykając czerwoną słuchawkę. Lewy klawisz służy do pokazania opcji zależnie gdzie się znajdujemy a prawy do wyjścia jeden poziom niżej. 21 - Jak masz włączone wifi w telefonie to strony automatycznie ładują się przez wifi.

  • 0

    30. ~zly  2010-08-25 16:57:31  host: eku10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dostałem go dzisiaj od orange,od samega początku zaczol mnie wkurzac mianowicie nie moge skopiowac ze starego 800i zdjec i muzyki bo widzi go jako jakies urzadzenie audio,drugi problem z wifi podajac klucz do lifboxa nie moge za cholere sie polaczyc....czy ktos moze wie jak uporac sie z tymi dwoma problemami???? co do obslugi bardzo przejrzyste menu bardzo dobrze takze pracuje dotykowy ekran w porownaniu np do avilli ktora ma moja dziewczyna. jak narazie jest ok

  • 0

    31.  2010-08-26 08:21:05

    Z BT jest problem, ponieważ nie można przesyłać plików, podobno trzeba ściągnąć BT Managera z marketu.

  • 0

    32. ~strzalka  2010-08-26 19:31:27  host: acux42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w liveboxie też musisz dopuścić nowe urządzenie, poczytaj instrukcję, tam gdzieś jest jakiś prztyczek

  • 0

    33.  2010-08-27 11:41:56

    Szkoda, że bateria jest wbudowana na stałe... z tego co widziałem w necie da się ją wymienić rozbierając telefon... tylko pewnie dostać zamiennik będzie okrutnie ciężko:( Po dwóch tygodniach stwierdzam, że bateria się rozkręciła i działa dość długo (dodam, że mam zainstalowany advanced taskkiller a w nim ustawione, by zamykał niepotrzebne aplikacje raz na godzinę... super sprawa). No i bardzo przydatne menu serwisowe *#*#INFO#*#*, nie zamieniłbym teraz tego telefonu na nic innego:)

  • 0

    34. ~lukasyno01  2010-09-07 15:19:37  host: 093105058046.siedlce.vectranet.pl

    Jaki wyświetlacz ma ten tel. oporowy czy pojemnościowy?Ktos ogarniety moglby napisac:)

  • 0

    35.  2010-09-08 09:56:42

    Wyświetlacz jest pojemnościowy. Ale czy ja jestem ogarnięty...;)

  • 0

    36. ~qbafon  2010-09-15 14:12:35  host: pxgot2.srv.volvo.com

    Pytanie do posiadaczy: Czy telefon ma czujnik zbliżeniowy z przodu? Czy np. jak się go przybliża do twarzy do ekran dotykowy się blokuje. Albo czy się wyłącza dzwonek jak się go obróci ekranem w dół? To mi się podoba w HTC. Czy wiadomo juz, ze na Polskę będzie Android 2.1 do tego modelu? Jak jest z tą baterią po formatowaniu i ok. 2 tyg użytkowania?

  • 0

    37. ~Tomi  2010-09-17 09:50:42  host: static-87-105-212-48.ssp.dialog.net.pl

    To jak z tą baterią?... ILE TRZYMA?

  • 0

    38. ~pawro  2010-09-23 09:54:16  host: host016.ip-p10.gni.pl

    telefon ma kilka wad niestety, bo sam w sobie jest fajny i ten android jest naprawdę wygodny w obsłudze. SE uchodził za porządną markę jesli chodzi o odtwarzanie muzyki. Tutaj odtwarzacz porażka: nie można edytować list odtwarzania z poziomu telefonu, tylko w komputerze, co jest sporą wadą, nie ma tez żadnego chocby uproszczonego korektora. telefon nie ma rysika. Do obsługi jest on całkowicie zbędny, ale spróbujcie trafic kciukiem we właściwy link, korzystając z internetu. SE nie daje też oprogramowania pozwalającego na pisanie sms z poziomu komputera.

  • 0

    39.  2010-09-29 10:28:25

    Do 36: Czujnik zbliżeniowy jest przy głośniku,po zbliżeniu do twarzy ekran się wyłącza; dzwonek się nie wyłącza po obróceniu ekranem w dół ale po naciśnięciu bocznego przycisku głośności; 2,1 ma być w październiku i nagrywanie HD; bateria trzyma 3 dni jak jest mało rozmów i sms, a jak rozmawiamy ok.30 min. dziennie i kilkanaście sms, trochę internetu po wifi, jakaś gra lub mapy googla to max 2 dni a jak ostrzej to 1,5 dnia. mam go m-c.

  • 0

    40. ~belson  2010-10-01 19:39:44  host: user-188-33-11-239.play-internet.pl

    posiadam taie malenstwo , telefonkik super komfortow may a zarazem mega

  • 0

    41. ~malenka  2010-10-02 08:39:47  host: 77-253-243-77.adsl.inetia.pl

    wie ktoś, czy w erze otrzymuję się jakieś panele tzn. w innym kolorze są w zestawie? czy odrębnie trzeba kupić:( Dziękuje i pozdrawiam:)

  • 0

    42.  2010-10-05 08:44:23

    W erze dają dodatkowo panel czerwony metalizowany.

  • 0

    43. ~alik  2010-10-11 09:27:35  host: user-89-108-209-131.play-internet.pl

    Czy można go nosić w kieszeni w spodniach? Serio. Czy ekran dotykowy wytrzyma takie traktowanie?

  • 0

    44.  2010-10-15 10:47:37

    Ekran nie jest duży jak i cały telefon więc ryzyko uszkodzenia jest tym samym mniejsze ale jak z każdym telefonem noszonym w kieszeni trzeba uważać. Podobno ekran jest odporny na zarysowania ale jak to jest w praktyce to nie wiem bo mam folie na ekranie.

  • 0

    45. ~sos  2010-11-06 13:00:28  host: gnf242.internetdsl.tpnet.pl

    bd miec ten tel za pare dni bardzo mi sie podoba i wgl nie zraza mnie ta 'trzeszczaca obudowa' i slaba jakosc baterii:) wie ktos moze gdzie mozna pobrac darmowe gry i aplikacje na ten telefon? z gory dziekuje:)

  • 0

    46. ~mini  2010-11-10 14:36:15  host: user-46-112-156-193.play-internet.pl

    Pytanie do właścicieli (użytkowników) mini, proszę o ocenę funkcjonalności gps.

  • 0

    47. ~vaddiv  2010-11-16 12:25:45  host: gate-ppp.informel.pl

    45- gry i aplikacje za darmo do ściągnięcia w android market

  • 0

    48. ~Seba  2010-11-16 23:43:29  host: rev-40.teosat.pl

    Nie korzystałem z gps-a jeszcze bo jest płatny:P. Darmowe aplikacje można pobrac oczywiście z Android Market'u. I Bateria jest rzeczywiście słaba - przy częstym użytkowaniu starcza na jeden cały dzień a przy mniejszej częstotliwości jest to okres rzędu 2-3 dni. Bateria to tak naprawdę jeden wielki minus. Przy wszystkich innych plusach telefon jest naprawdę funkcjonalny i wygodny. Pozdrawiam

  • 0

    49. ~silvieeee  2010-11-18 18:49:37  host: 178235118008.unknown.vectranet.pl

    Kiedy będzie do tego Android 2.1?

  • 0

    50.  2010-11-25 22:55:01

    @49 juz jest

  • 0

    51. ~PKM  2010-12-02 02:19:09  host: host86-150-10-208.range86-150.btcentralplus.com

    Naprawdę wielu z was tylko komentować potrafi, a telefonu nigdy w ręce nie miało, kupiłem sobie ten telefon i naprawdę jest świetny, wszystko działa płynnie, żadnego zacięcia, fajny aparat, nawet bateria daje rade, a klawiatura to nie są pojedyńcze literki jak na większych ekran tylko kilka przypisanego do jednego przycisku, ale PISZE SIĘ NA TYM DOSKONALE, o to się najbardziej martwiłem, a tu taka niespodzianka nigdy jeszcze nie pisałem na tak wygodnym telefonie, a wcześniej miałem xperia x1 i kilka innych różnych typów telefonów w ręku (jak np blackberry mojego kuzyna itd)

  • 0

    52. ~baska  2010-12-09 12:49:25  host: gnf242.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten tel od tygodnia i juz moge wymienic pare jej zalet i niestety tez wad ogolnie bardzo mi sie podoba, wyglad super obudowa wcale nie trzeszczy,b. dobrze sie go uzywa, ma b. fajny aparat, gry, ale niestety ma duzo wad przede wszystkim czesto zacina sie 'menu glowne' co wlasciwie jest najwazniejsze wyswietla sie 'wymus zamkniecie' i trzeba poczekac pare sekund az sie naprawi i tak 10 razy dziennie;/ jesli chodzi o wifi to gdy go wlaczylam bylo wszystko ok ale pozniej okazalo sie ze zrzera mi kase, moj brat mi musial dopiero costam ustawiac zeby nie laczylo sie przez blueconnect, odtwarzacz muzyki jest beznadziejny, okropna jakosc, juz w moim poprzednim se k770i byl lepszy.Do tego nie ma zadnego korektora. Bateria tez beznadziejna przy duzym uzywaniu rozladowuje sie pod wieczor i musze codziennie ladowac. Kolejna usterka bylo wysylanie smsow na poczatku bylo napisane"w kolejce do wyslania" i wyslalo sie dopiero nastepnego dnia a pozniej wgl sie nie wysylaly, okazalo sie ze gdy wyswietla sie informacja, ze jest malo miejsca na tel trzeba cos usunac bo inaczej nic nie przyjdzie. W k770i moglam przy przytrzymaniu bocznego przycisku glosnosci przelaczac na kolejna piosenke, teraz nie mam tej opcji. Bluetooth nie dziala czytalam ze musze najpierw cos sciagnac, zeby dzialal.Czesto mi sie zacina. Nie wiem czy taki mi sie trafil, czy taki juz jest ale i tak sie do niego nie zniechecam. Polecam ten telefon przede wszystkim ze wzgl na wyglad.:)

  • 0

    53. ~65465468  2010-12-09 14:12:05  host: 212.160.239.131

    witam kupiłam go dzisiaj i nawet nie wiem jak wysłac smsa trzeba cos kombinowac w ustawieniach?

  • 0

    54. ~pp  2010-12-12 10:10:13  host: user-46-113-55-239.play-internet.pl

    53- nic nie trzeba kombinowac w ustawieniach do sms powinno sie wysylac, polecam wszystkim od razu wrzucenie klawiatury SWYPE ulatwia pisanie o wiele bardziej telefon staje sie prostszy, jedna ciekawostka ponoc android jezeli sie uzyje polskiego znaku to "zjada" kilkadziesiat znakow i nie mamy wowczas do dyspozycji 160w jednym smsie, polecam rozwiązanie: swype (nie wpisuje PLznaków)w programie handcentSMS, wowczas pomimo pisania z PLznakami nie wpisuje ich w sms wiec mamy problem rozwiazany z ucinaniem dlugosci smsa poprzez korzystanie z PLznaków :) (rozpracowalem to w dwa dni), prosze bardzo :)

  • 0

    55. ~pp  2010-12-12 10:16:18  host: user-46-113-55-239.play-internet.pl

    jeszcze jeden trick program APNdroid warto miec i uaktywnic go poniewaz wowczas przy GPS jak i innych niespodziewanych aplikacjach nie bedize łączyl z internetem (zablokuje polaczenie GPRS), swoją drogą GPS to porażka przy podlaczeniu ladowarki samochodowej gubi sygnal GPS jakby rozlaczalo, telefon z nawigacja a nie mozna ladowac podczas nawigacji?? jestem tym elementem rozczarowany i proponuje dobrze zapoznac sieo z urzadzeniem zanim ise go kupi

  • 0

    56. ~pp  2010-12-12 10:17:29  host: user-46-113-55-239.play-internet.pl

    android 2,1 mam od razu uaktualnialem byc moze nie bylo tak w 1,6 niech ktos potwierdzi czy tez gubi GPS na A1,6 przy podlaczeniu ladowarki

  • 0

    58. ~mutju  2010-12-20 10:07:25  host: aki122.internetdsl.tpnet.pl

    W związku z tym, iż od ponad tygodnia jestem szczęśliwym (?) posiadaczem (tak! tak! osobnik rodzaju męskiego!) tego telefonu, wtrącę swoje pięć groszy w dyskusję o nim. Jak każdy produkt ma zarówno zalety, jak i wady. Pierwsza zaleta jest równocześnie...wadą. Z jednej strony małe, kompaktowe wymiary, z drugiej strony podyktowane wymiarami relatywnie słabe parametry wyświetlacza, trudność w przeglądaniu stron internetowym i dość utrudniona obsługa. Niejednokrotnie nie udało mi się "trafić" w ten przycisk, który właśnie chciałem wybrać. Potwierdzam bardzo mała wydajną baterię. Przy dość intensywnym użytkowaniu (WIFI włączone na stałe, ściąganie aplikacji z Android Market, pierwsze ustawienia telefonu, uruchamianie gier, aplikacji) bateria starcza na...dobę. Kolejny minus to zdecydowanie mniejsza ilość ustawień książki telefonicznej, skrzynki sms, aparatu (brak zoomu!) i innych podstawowych "narzędzi" w porównaniu z poprzednimi telefonami Sony Ericsson (K750i, K550i, których sam byłem posiadaczem). Zgadzam się z przedmówcami, że totalną porażką jest odtwarzacz muzyki. Na szczęście mamy Android Market, z którego możemy ściągnąć np. odtwarzacz Astro Player Nova. Po aktualizacji Androida do wersji 2.1 nie mam absolutnie żadnych problemów z wysyłaniem ani odbieraniem plików za pośrednictwem Bluetooth (choć może to również wynikać z tego, że ściągnąłem programik Bluetooth File Transfer). Z GPS jeszcze nie korzystałem (oczywiście oparty na mapach Google Maps), więc oczywiście nie będę się wypowiadał (choć w najbliższym czasie postaram się to nadrobić).

  • 0

    61. ~poznań  2011-01-14 16:49:25  host: jeden09-jeden74.echostar.pl

    witajcie,wczoraj aktualizowałam 1.6 na 2.1 i od razu zauważyłam parę zmian wcale nie na lepsze. Np. odblokowywanie telefonu. Wyświetlacz nie reaguje na żaden klawisz, dopiero naciśnięcie tego na gorze powoduje ze się wyświetlacz zaświeca. To mnie trochę irytuje. No i samo odblokowanie. Trzeba przesunąć zasuwkę. U Was też tak jest? Wcześniej w 1.6 bardziej mi się podobało. Zmiany na lepsze to napewno sms. Można w końcu zapisać zdjęcie z mms w telefonie. Miałam nadzieję, że aparat się poprawi ale nie. Brak zoomu to katastrofa. Odtwarzacz również. Market troszkę się różni też w 2.1. Chciałabym prosić żeby ktoś napisał co jeszcze się zmieniło. Ja się na tym za bardzo nie znam. Sama aktualizowałam wczoraj i o mały włos nie straciłam wszystkich kontaktów.... Pozdrawiam

  • 0

    62. ~MM  2011-01-16 19:03:36  host: cvl34.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ktoś kupował ten telefon w Orange? Wiem, że moje pytanie może być trochę trywialne, ale jestem ciekawa, czy w opakowaniu są wymienne kolorowe tylne obudowy?

  • 0

    63. ~4ndr3  2011-01-17 21:48:10  host: user-46-113-88-252.play-internet.pl

    "dopiero naciśnięcie tego na gorze powoduje ze się wyświetlacz zaświeca." Pewnie że nie. Te trzy pod ekranem też włączają wyświetlacz. Co do zmian to chyba ciupkę się kolor interfejsu też zmienił. Odcień ciemniejszy.

  • 0

    64. ~Szprota  2011-01-26 21:19:19  host: 89-74-37-108.dynamic.chello.pl

    Mam pytanko.:) mam ten telefonik od jakiegos miesiąca.. mam na nim dużo muzyczki.:P lecz nie wiem jak przesłać dany plik na inny telefon. :( moze mi ktoś pomóc.?

  • 0

    65. ~Angelika  2011-02-06 10:57:58  host: 87-20-n2.aster.pl

    Fajny telefon ale BATERIA TRZYMA 7 H PO ŁADOWANIU PRZEZ CAŁĄ NOC (dodam, że nie używam telefonu często- wiadomo, chodzę do szkoły i na lekcjach trochę trudno- mimo tego, że ładuję telefon całą noc i rano (ok 7.00) go odłączę, o 15 jest już rozładowany. MASAKRA! (dodam, że wszelkie aplikacje typu WI-FI czy bluetooth są stale wyłączone..

  • 0

    66. ~limonka z problemem  2011-02-12 12:29:18  host: 89-79-65-186.dynamic.chello.pl

    Mam pytanie odnośnie Androit Market. Jest tam dział gry bezpłatne. Niektore z tych gier maja podpisek: Ta aplikacja ma dostęp do Pełny dostęp sieciowy czy cos w każdym razie pełen dostep do intertenu. Czy np. Kiedy ściągne sobię te gre to bez połączenia do internetu będzie mi zrzerać kase?

  • 0

    67. ~misza  2011-02-16 13:36:16  host: 212.160.172.70

    Posiadam ten telefon od ok 2 miesięcy, ogólnie więcej można by wymienić plusów niż minusów. Natomiast największą wadą jest bateria. Rozumiem smartfony z 2x większym ekranem, że bateria wytrzymuje 1 dzień, ale w tym telefonie to lekka przesada. Chociaż nie było tak od początku. Przez 1 miesiąc bateria wytrzymywała nawet do 60 godzin, a teraz max 18 godzin mimo używania aplikacji zwiększających oszczędność baterii (np. ES Menadżer czy Advanced Task Kiler) które mają za zadanie zamykanie niepotrzebnych procesów. Sumując... chyba go sprzedam ;)

  • 0

    68. ~Maniaczka telefonów >33  2011-02-17 22:40:55  host: adbe37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moja koleżanka ma identyczny i jest z nie go zadowolona. Bo w sumie samsung Delphi jest ok ale samsungi się zacinają . wieć odpada. Jedmnak kupie se tego sony ericsona x10 mini pro bo ma dostęp do daomowej NK , facebook.Na początk jest tak łatwo ale jak się go rozpracuje to później jest całkiej łatwiej.Na początku myśłam sobie,,Hm nie jest mi potrzebny smartphone ale później uświadomowiłam sobie,,aha a jednak potrzebny jest mi ten smartpone''Więc polecam go bo SAmsungi się zacinają a ten nie :)))) pozdrawiam wszystkich internautów :)))

  • 0

    69. ~kamil  2011-02-18 16:13:15  host: drk26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzieeee ! nie kupujcie tego telefonu to calkowity niewypal. Bateria trzyma jedynie 24h i nie ma na to sposobu zadnego (sciemnienie wyswietlacza ograniczenie pracy) nic jeden dzien i tyle. Obsluga takze wcale nie jest taka intuicyjna, niektore opcje zakopane sa w takich miejscach ze chyba nikt sie tego nie spodziewa. Wyswietlacz malo czuly a przy krawedziach to juz koniec, pisanie smsa bez pomylki graniczy z cudem. No i to zacinanie sie na prostych aplikacjach typu angry birds zgrooooooza uzywalem miesiac i szczerze odradzam to jest zabawka a nie telefon w dodatku kiepskiej jakosci.

  • 0

    70. ~pati  2011-02-19 13:31:12  host: ahb212.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłam ten telefon i nie mogę odblokować ekranu dotykowego;/Po prostu mi nie działa jak to zrobić??

  • 0

    71. ~dawiduuu  2011-02-26 21:34:32  host: radzionkow-124-27.i-bud.eu

    Mam ustawione konfiguracje dla mms i internetu i nie mogę wysłać ani odebrać mmsów ani połączyć się z internetem. Czy po ręcznym ustawieniu konfiguracji należy je jakoś w Xperii X10 mini aktywować/włączyć?

  • 0

    73. ~shox  2011-03-04 22:43:01  host: c83-190.icpnet.pl

    mam ta suchawke juz dlugo jestem bardzo zadowolony Android aktywizuje sie bez problemu JEDYNA WADA TEGO TEL TO BRAK WIDEO ROZMOW ale nie mozna miec wszystkiego polecam tego fona

  • 0

    74. ~mati  2011-03-11 09:14:22  host: dzu73.internetdsl.tpnet.pl

    fajny telefonik ale czym się różni x10mini od x10mini pro

  • 0

    75. ~  2011-03-12 10:12:52  host: adox99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon. A co do baterii, wystarczy zainstalować sobie Task Control i bateria będzie trzymała nawet 6, 7 dni. No chyba, że ktoś tylko gra, słucha radia, itp, to mu nic na baterie nie pomoże.

  • 0

    76. ~  2011-03-15 22:19:24  host: 195.20.219.226.rybnet.pl

    panowie i panie bez przesady ten telefo nie jest wcale taki mały

  • 0

    77. ~  2011-04-04 21:38:42  host: user-46-112-67-85.play-internet.pl

    @74 X10 mini pro ma klawiaturę QWERTY i wersja Pro jest trochę większa :)

  • 0

    78. ~paula111  2011-04-28 18:23:17  host: 212.244.161.229

    czy jest mozliwosc zapisywania sms na karcie pamieci a nie tylko w pamieci telefonu??

  • 0

    79. ~  2011-06-05 10:38:04  host: apn-95-41-143-140.dynamic.gprs.plus.pl

    Radio jest dyktafonu nie ma. Nie można skon figurować telefonu.

  • 0

    80. ~jjc  2011-06-13 11:34:34  host: 088156169195.szczecinek.vectranet.pl

    ktoś napisał ...brak zoomu to katastrofa...a widziałaś telefon z zoomem? /nie mówię o zoomie cyfrowym ,który jest bezużyteczny/.Zoomu optycznego nie ma żaden telefon !

  • 0

    81. ~lol  2011-07-01 12:42:26  host: beg24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nk jest tylko w x10mini

  • 0

    82. ~  2011-07-21 20:36:03  host: user-188-33-1-6.play-internet.pl

    szkoda że bez radia :(

  • 0

    83. ~sandrynka :)  2011-07-31 23:14:24  host: 178-37-40-61.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie, bardzo dla mnie ważną sprawą są raporty doręczenia smsów albo mmsów! a w tym tel nie mogę tego znaleźc! czy jest w ogóle opcja włączenia raportów? dziś kupiłam ten telefonik i bardzo mi się podoba :) Proszę o dop :)

  • 0

    85. ~x10 user  2011-08-10 09:11:57  host: cgx55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich! Postanowiłem podzielić się z innymi swoją opinią na temat X10 mini, ponieważ sam, bardzo często sugerowałem się opiniami na telepolis.pl, co okazywało się być bardzo pomocne w kwestii wyboru odpowiedniego telefonu. Ale do rzeczy! Mam SE x10 mini od 2tygodni. Szczerze, to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałem. Menu na androidzie of course wymiata. 0 ścinania się, zamulania itp. Wszystko jest płynne, szybkie, czytelne i powala prostotą. Możliwość pobierania różnych aplikacji z marketu to również b.fajna opcja. Aparat 5mgpx robi fantastyczne zdjęcia, mimo iż macie racje - nie posiada zoomu (ale kto robi zdjęcia na zoomie ;>) Mam radio w tel. - być może jest to spowodowane nowszym oprogramowaniem, które można sobie Zaktualizować podłączając kabel ładowarki (USB) do PC. Co do wydajności baterii - moim poprzednim telefonem było HTC Diamond - kiedy złapał zwieche, musiałem zresetować i z 80%, robiło się 25% itd... Ogólnie bateria trzymała tam max 24h (przy czuwaniu). W przypadku x10 mini moi drodzy, bateria trzyma nawet do 48h, a zabawa na youtube, wifi itp nie pożera baterii w jakimś zastraszającym tempie! Podsumowując, jeśli ktoś szuka telefonu za rozsądną cenę, z ekranem dotykowym, ze śmigającym netem, brakiem jakichkolwiek problemów z telefonem i mega prostotą i "pięknotą" menu to POLECAM ten telefon w 100%! Może wydawać się że ekran jest 'mini', ale to tylko łudząca nazwa! Pozdrawiam

  • 0

    86. ~endrju  2011-08-10 09:15:21  host: cgx55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli ktoś siedzi na necie 24h to nie ma co się dziwić, że telefon trzyma 1 dzień. Wystarczy pokminić w ustawieniach (wydajność pracy baterii) - wyłączyć różne źródła - u mnie np radio pobierało 25%, mimo że z niego nie korzystałem. Dodatkowo tak jak już ktoś wyżej mówił są pewne aplikacje, które umożliwiają bardziej zaawansowane grzebanie w pracy baterii.

  • 0

    87. ~  2011-08-24 19:15:52  host: user-46-112-65-9.play-internet.pl

    Niewiecie czy ten telefon ma jakieś ustawienia aparatu i jak tam weiść

  • 0

    88. ~enio  2011-08-24 19:17:18  host: user-46-112-65-9.play-internet.pl

    Niewieśie jak w tym tele wejść w ustawienia aparatu

  • 0

    89. ~sonyyyyy  2011-08-30 21:55:08  host: acjt189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej,mam pytanie mam se xperie x 10 mini pro a nw czy sie tam wylacza androida i czy to mi sciaga kase bo nie mam bezprzewodowego neta??? blagam pomozcie

  • 0

    90. ~patryk0511  2011-09-02 12:20:20  host: afgg162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam od wczoraj,rewelacja android 1,6 jeden z najszybszych,ekran nieco maly ale zadowala mnie 5mpx na aparacie z autofocusem mam wymieniany panel tylny na czerwony i wyglada super,troche szkoda ze ma wbudowana baterie. Polecam ten telefon. (niektorszy pisza to quwerty a nie odruzniaja mini od mini pro to jest smich na sali)

  • 0

    91. ~Nie wiem pomózcie :D  2011-09-20 19:13:39  host: h-87-199-38-208.dolsatbelchatow.pl

    No dobra no ale w takim razie który lepszy SE xperia x8 SE xperia x10 mini czy SE xperia x10 mini pro ? :D

  • 0

    93. ~pytajajacy  2011-10-14 22:44:03  host: abdd199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    X10 mini - wg mnie potażka i SE długo z takmi produktami nie pociągnie. Mam HTC HD2 i dopiero docenia sie smak użytkowania telfonu (smarfona) - ale to w innym temacie. MOja zona ma niestety owe cudo X10 mini i jest weczny problem z tym sprzętem. Zaczynając od paska odblokowania - po jakiego w... ktoś tam wcisnalwyciszenia dzwonka (a moze da sie to wylaczyc?)Klałem na nia ze nie potrafi obslugiwac ale jak mam niestety okazje z niego skorzytsac to 100/100 wylaczam dzwonek. Pisania SMS i EMAIL i przegladanie storn - to chyba jako lekacja cierpliwoasci dla nerwusa. Mialem juz kilkanascie telefonow i ten jest najwieksza porazka. Pomijam fakt du ... dzalajacego Blueteoth bo zosatalo to porawione. Poza tym to menu i jego wyglad nie wiem jak to mozna wogole okreslic jako "... wymiata". Druga spawa to synchronizaca z PC - zainstalowal mi sie na kompie jakis zestaw softu do tego balaganu i standardowo co tydzien sie aktualizuje - chyba jakas wersja betaa caly czas tego softu ?! Ja tylko chcialem ssynchronizowac telefon z klientem poczty i zgrac zdjecia. Ogolnie to urzadzenie wg mnie 0/10 - i nie POLECAM.

  • 0

    94. ~frytek  2011-10-20 00:40:11  host: adal111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wykupilem pakiet internetowy jednak nie moge sie polaczyc z internetem. jak mam to skonfigurować ? pomóżcie

  • 0

    95. ~Dere  2011-12-01 13:55:44  host: z23-13.opera-mini.net

    Witam.mam pytanie czy ten telefon też ściąga samemu jakieś aktualizacje z internetu za które się płaci?czy da się je jakoś wyłączyć? Czy też wszelkie aktualizacje się ściąga samemu?

  • 0

    96. ~Merci  2011-12-23 09:14:32  host: nat-zg1-32.aster.pl

    pomóżcie proszę!! kupiłam niedawno telefon i nie wiem czy mozna go odblokowac inaczej niz przez rozsuniecie klawiatury - w moim telefonie odblokowywanie nastepuje tylko w ten sposob... Z gory dziekuje!!!

  • 0

    97. ~tusia  2012-01-04 20:43:41  host: tysiaclecia-z-bie110200223077.c200.msk.pl

    Nie radzę na tym telefonie miec np 50 zł bo on się sam łączy z internetem ja za 1 razem miałam 19 zł rano wstałam zostało mi 4.54 za 2 razem miałam 14 zł za godzine zobaczyłam i zostało mi 8.20. ten telefon jkest super ale sam sie łączy z netem a ja nie wiem jak to mam usunąc

  • 0

    98. ~wtf  2012-01-11 16:22:35  host: 217.153.235.38

    ja mam ten tel i jest super. mi się nie łączy z internetem. a bateria jest normalna. ten fonik to fajna rzecz

  • 0

    99. ~ManiaC  2012-01-17 23:35:58  host: host-10.ip.emouse.pl

    Telefon bajka świetny wyświetlacz, aparat, dostęp do neta i wiele innych. Wady słaba bateria i troche ciężki w obsłudze. Wcześniej miałem chyba z 10 różnych noki, samsungów i innych badziew, ale ten SE bardzo mile mnie zaskoczył. Polecam

  • 0

    100. ~R  2012-01-18 18:59:42  host: agda10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy oprogramowanie jest po polsku ?

  • 0

    101. ~Belsander  2012-01-27 01:02:26  host: 178235234004.warszawa.vectranet.pl

    Mam rok. Używam go non stop. Do wszystkiego. Od zwykłych połączeń, po wysyłanie sms, aplikacje, gry etc. jeżeli ktoś ma MÓZG i trochę chęci, wykrzesa z niego wszystko. Aktualnie korzystam z Cyanomoda 7 dzięki czemu telefon jest niesamowicie szybki, sprawny, android market działa bardzo intuicyjnie. Do tego mnóstwo ukrytych funkcji które można wydobyć z tego telefonu przy odrobinie cierpliwości. Jeżeli ktoś szuka telefonu z bajerami, niech kupi sobie laptopa z wejściem na kartę SIM. Proszę państwa. To są smart, ale nadal phone'y . Rozmiar zaś, jest ogromnym atutem tego urządzenia. Nie żałuję, że nie korzystam z cegieł które bardziej przeszkadzają niż służą.

  • 0

    102. ~beatrycze  2012-02-11 11:23:04  host: 195.205.228.1

    mam problem...zniknął mi jakby jeden z ekranów :/ nie wiem jak to uruchomic ,mianowicie chodzi o ten z widgetami. godzine widac tylko przy zablokowanej klawiaturze,a tak to działa tylko ten z ikonami :/ pomocy,bo nie wiem jak go właczy,a jest bardzo wygodny i ciężko mi bez niego! plissssssss

  • 0

    103. ~Lololek  2012-05-22 17:58:50  host: 91.233.233.211

    Telefon bardzo fajny.Zgadzam się z poprzednikami , bateria słaba.Bardzo fajnie pisze się telefonem sms'y (jedną ręka) no i łatwo można się do niego przezwyczaić.

  • 0

    104. ~  2012-06-18 01:22:20  host: z39-05.opera-mini.net

    Witam, posiadam miniaka od ok pol roku. Jestem z niego bardzo zadowolony, jest bardzo poreczny a zarazem ma prawie wszystko co dzisiejsze smartfony potrzebuja. Mozna znalezc do niego mapy iGo przez co wykorzystujemy gps za darmo. W android markecie znajdziemy mnostwo aplikacji dzieki ktorym mozemy spersonalizowac nasz telefon zupelnie. Wifi pozwala na korzystanie z internetu za darmo na telefonie. Wszystko dziala na nim bardzo plynnie. Bardzo lubie ten telefon, a jedyne jego minusy to bateria ktora przy niewlasciwym uzytkowaniu moze pasc w mgnieniu oka oraz brak oficialnej aktualizacji do nowszych androidow, ale to juz bardziej wina Sony ktore wypielo sie na klientow.

  • 0

    105. ~Rafał  2012-07-15 14:08:54  host: static-83-196.is.net.pl

    Witam, mam ten telefon od roku. Przede wszystkim prosiłbym by, jeśli ktoś ma źle ogarniętego softa, to żeby nei wpisywał to do wad tego telefonu. Jak komuś się menu główne zacina 10 razy za dnia, to się idzie do salonu i prosi o wgranie ponowne softa itp. bo w tym telefonie takie coś nie ma prawa mieć miejsca. Plusy - OGRMNA FUNKCJONALNOŚĆ i to jak fajnie i szybko można na nim działać. Świetnie się ściąga z niego na studiach ;) Gry chodzą płynnie, bardzo wygodnie pisze się smsy. Wada ? brak wibry przy wyciszonym :/ Bateria ? jak kto woli, mi nie przeszkadza podpięcie go do ladowarki wieczorkiem gdy już powoli ogarniam się do spania, szczególnie w momencie gdy laduje się bardzo szybko. Ekran bardzo wytrzymały, odporny na zarysowania. Tel pare razy się przeleciał i też wytrzymał spokojnie. Ogólnie - jeśl ichcesz świetnego, funkcjonalnego smartfona nie za jakieś lwie pieniądze - polecam jak najbardziej. Tylko pamiętaj by oczekiwać od tego telefonu to co MOŻESZ oczekiwać. jak kupuje fajnego nowego Peugota 307 kombi to nie wymagam by był jak ferrari.

  • 0

    106. ~  2012-11-12 16:15:39  host: public10702.xdsl.centertel.pl

    czy w wersji 2.1 jest tethering wifi?

  • 0

    107. ~cansis  2012-11-12 16:16:59  host: public10702.xdsl.centertel.pl

    czy w 2.1 jest tethering wifi? do jakiej wersji można maksymalnie aktualizować ten telefonik?

  • 0

    108. ~KubSon96  2012-12-09 12:53:14  host: ip-84-39-164-51.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    jeśli mogę wam coś powiedzieć na temat baterii to jest smartphone !! takie cuda ładuje się codziennie !! to jak laptop do tego jest stworzony więc nie narzekajcie na baterię ;)

  • 0

    109. ~djsteam  2013-01-02 11:18:00  host: parental.lanmedia.pl

    Mam ten telefonik od paru dni, i szczerze to jest świetny, nie zacina się, wifi chodzi jak należy, jest mały, poręczny, aparat świetny mimo tego braku zoomu,aa sam jego wygląd to po prostu miazga,wyświetlacz świetny,płynny.. troche wiedzy i wierzcie mi że wyciągniecie z niego wszystko czego można oczekiwać od każdego prawie co smartfona. Polecam ten telefonik :)

  • 0

    110. ~djsteam  2013-01-02 11:21:33  host: parental.lanmedia.pl

    Mam tylko jedno pytanko, nie wiecie czy okazała się już nowsza wersja androida na tego x10 mini?, bo obecną co mam to 2.1 ale z tego co na youtubie widziałem to gościu prezentował ten telefonik z androidem w wersji chyba jak się nie myle to 2.3. Dziękuje za pomoc

  • 0

    111. ~Messa  2013-01-21 21:37:53  host: 178.183.147.14.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Siemka, telefon mi przyszedł wczoraj i mam z nim wielki problem- telefon praktycznie na nic nie reaguje. Po wyjęciu z pudełka nacisnąłem przycisk power (uprzednio nie wkładając karty sim ) i telefon się podświetlił ale obraz pozostaje bez zmian, nawet gdy podłączam go do ładowania. Po prostu na nic nie reaguje i bez przerwy jest podświetlony. Proszę o pilną pomoc i pozdrawiam. ;)

  • 0

    112. ~  2013-03-01 08:49:19  host: eho209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie jest odporny na zarysowania

  • 0

    113. ~Ambu  2013-04-27 11:20:09  host: h82-143-145-161-static.e-wro.net.pl

    Aparat jest tragiczny :(. Jakość niby ok, ale ostrość ma masakryczną. Minimalne ruchy ręką i zdjęcia się rozmazują :/.

  • 0

    114. ~asdff  2014-01-20 13:21:33  host: ets35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    najlepszy telefon zycia nie zawiesza sie piekna klawiatura w bardzo dostempnej cenie

  • 0

    115. ~dymek  2014-02-04 21:29:44  host: shi.3.pl

    rozwalił mnie komentarz o wbudowanej na stałe baterii hahahahahahahahaha

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-247-205.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet