Sony-Ericsson Xperia ray - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Xperia ray Opinie o Sony-Ericsson Xperia ray

Sony-Ericsson Xperia ray

w sumie: 42
  • 0

    1. ~  2011-06-22 17:32:51  host: public123442.xdsl.centertel.pl

    Znowu jednordzeniowiec gdzie konkurencja już robi dwurdzeniowe od kilku miesięcy....? ;/

  • 0

    3. ~  2011-07-03 07:53:46  host: acj6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile ma RAM-u?

  • 1

    7. ~gacek606  2011-07-06 11:39:00  host: 94.124.16.140

    512MB RAM-u

  • 0

    8. ~Lolek  2011-07-07 17:51:23  host: 212.160.172.70

    I dlatego w przeciwieństwie do reszty cena bedzie normalniejsza chociaż patrząc np: na N9 to z tymi cenami moze byc roznie;) Pozdrawiam

  • 0

    9. ~  2011-07-14 23:11:19  host: 213-199-192-61.tktelekom.pl

    i po co dwurdzeniowiec android nie obsługuje wielu rdzeni. Taka możliwość będzie dopiero w andku 4.0.

  • 0

    10.  2011-07-18 12:04:24

    Jak cena go nie zabije, to może być fajny telefon :)

  • 0

    11. ~adrian  2011-08-03 16:28:05  host: affs197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    straszny mały wyświetlacz.. 3,3 cala.. za mało..

  • 0

    13. ~Recenzent :)  2011-08-11 09:51:04  host: duw30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @9 co za pierdoły gadasz? Nie widziałeś dwurdzeniowego Samsunga Galaxy S II na Andku 2.3.3? Albo LG Swift 3D albo z dualcore Tegra również andek 2.3.3? Albo HTC Sensation, dwu rdzeniowy qualcomm, android 2.3.3. W ogóle to pierwszym dwu rdzeniowym telefonem był LG Swift 2X i trafił do księgi rekordów guinessa. On również pracowal na Andku. Zanim coś powiesz to sprawdź to. Konkurencja robi już od paru miesięcy dwurdzeniowe Snapdragony, a samsungowski układ Exynos jest najwydajniejszym jaki jest.

  • 0

    14. ~..  2011-08-11 17:34:32  host: z42-12.opera-mini.net

    @13 samsung galaxy SII jest na windows mobile a nie na androidzie

  • -1

    15. ~WSZ  2011-08-13 15:25:52  host: host1.164.rako-lan.pl

    @11 co za pierdoły gadasz? za mały wyświetlacz? idealny!!! to jest telefon, a nie cegła!

  • 0

    16. ~adrian  2011-08-23 23:38:35  host: affn68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @15 może i dla Ciebie jest idealny jednak mi smartfon służy też do czego innego niż dzwonienie.

  • 0

    17. ~ADI  2011-08-26 23:28:26  host: duk134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiedzcie czy na tym fonie i nie tylko tym ( ogólnie na Androidzie ) będą działac filmy w formacie AVI ?? czy trzeba sciągać jakiś specjalnie do tego odtwarzacz (kodeki) ??

  • 0

    18. ~ADI  2011-08-26 23:29:51  host: duk134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poczekam co pokaże Samsung ze swoim Glaxy S II MINI :D jaka bedzie róznica cenowa ...

  • 0

    19. ~  2011-08-26 23:35:09  host: duk134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aha i czy w tym telefonie jest funkcja Swype ??czy trzeba ja dopiero zainstalować o ile to w ogóle mozliwe ??

  • 1

    20. ~  2011-09-24 12:27:39  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    @14 Samsung Galaxy SII na Windows Mobile ? A to ciekawe...

  • 0

    21. ~  2011-10-03 20:32:29  host: z32-05.opera-mini.net

    @14 sgs 2 ma androida jak byś chciał wiedzieć @17 na więkrzości androidów filmy avi działają @19 po aktualizacji do andka 2.3.4 ma wgranego swypa A po za tym ten telefon jest małym odpowiednikiem dużych smartfonów, a jak komuś nie pasuje jeden rdzeń w tym telefonie to niech poszuka więkrzego, bo jak narazie jest to najleprzy telefon z wyświetlaczem poniżej 3,5'@14 sgs 2 ma androida jak byś chciał wiedzieć @17 na więkrzości androidów filmy avi działają @19 po aktualizacji do andka 2.3.4 ma wgranego swypa A po za tym ten telefon jest małym odpowiednikiem dużych smartfonów, a jak komuś nie pasuje jeden rdzeń w tym telefonie to niech poszuka więkrzego, bo jak narazie jest to najleprzy telefon z wyświetlaczem poniżej 3,5 cala

  • 0

    22. ~ja  2011-10-30 12:33:54  host: adkr4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oj kolego mylisz się. najlepszym telefonem z wyświetlaczem poniżej 3.5 cala jest samsung wave !

  • 0

    23. ~Michal  2011-11-06 12:33:31  host: 86-63-111-18.sta.asta-net.com.pl

    @22 nie do końca tak jest. parametrami może tak wyłączając ram i grafikę. Natomiast Wave ma jeden problem.. Bada która na dzień dzisiejszy nie jest w stanie konkurować z androidem. Dlatego zgadzam się z 21, że SE to najlepszy telefon z wyświetlaczem poniżej 3,5 cala na chwile obecną.

  • 0

    24. ~df  2011-11-18 16:41:33  host: 188.146.18.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    dwa rdzenie bo android jest strasznym mułem i sobie na jednym poniżej 1GHz zwyczajnie nie radzi....ale na co komu dwa rdzenie - chyba pajacom od taniej podniety mały ekran?nie każdy dziecko chce mieć patelnię do noszenia w plecaku - gdzie tak wielki telefon załadujesz w jeansach?pomyślałeś o tym?wątpię.....

  • 0

    25. ~ach  2012-01-14 11:01:54  host: 89-78-32-41.dynamic.chello.pl

    kiedy będzie dostępny w Orange? :)

  • 0

    26. ~(nie)znawca  2012-01-25 23:36:10  host: axh125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To że telefon (właściwie smartphone) ma dwa rdzenie, nie znaczy że je wykorzystuje. Po prostu może producenci wpakowali dwa rdzenie do swoich produktów pod kątem ich późniejszego wykorzystania w kolejnych wersjach softu. I tyle.

  • 0

    27. ~adiva  2012-01-30 13:18:51  host: 84-10-242-234.dynamic.chello.pl

    Witam. Takie małe pytanko posiadam. W teście telefonu doczytałam, że jest problem z wyłączeniem polskich znaków kiedy telefon jest w trybie qwerty. Co oczywiście pożera miejsce w samej wiadomości. Czy to można wyłączyć ? Posiadam w obecnej chwili HTC Cha Cha. Chce przejść na Ray ale muszę sie upewnić, że warto. Pozdrawiam

  • 0

    28. ~egon  2012-02-01 19:50:45  host: 078088182167.elblag.vectranet.pl

    Może ktoś napisać o jakości tego fona, obudowa czy nie skrzypi,jak leży w dłoni itd. rozważam kupno ray lub neo v, w tym drugim niezbyt dobrze spasowana, a tu?

  • 0

    29. ~zdzichu  2012-02-04 16:51:13  host: dms94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 3 miesięcy i jestem zadowolony. Większość opinii widzę że jest od ludzi którzy go nawet w rękach nie mieli. Jak każdy ma wady i zalety więc zeby nie było że jestem jakimś fanem i chwalił swoje powiem tak: Jak chcecie mieć dobry procesor duży ekran i nie wiem co jeszcze kupcie sobie tablet i nie zawracajcie głowy. Wady: dość delikatny cieniutka klapka obudowy z tyłu, dźwięk przeciętny bez słuchawek. Zalety: Wymiary tak mały smartfon a ma wszystko co potrzeba nagrywa naprawdę dobrej jakości filmy ze zdjęciami już gorzej. Bateria trzyma całkiem nieźle jak na tego typu urządzenie. Wygląd rzecz gustu ale mnie się podoba jest plaski wygląda elegancko o dziwo bardziej podoba się facetom niż kobietom dlatego jak jesteś brzydki i nie masz czym zaimponować to nie kupuj tego telefonu bo laski na niego nie lecą ;)

  • 0

    30. ~ben  2012-02-23 11:45:29  host: dhs137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go jest niezły, szybki internet zdjęcia niezłe,obudowa robi wrażenie delikatnej ale dzisiejsze plastiki są z dobrych mieszanek i nie czeszczą gdy są dobrze dopasowane, a w tym przypadku tak jest. polecam ray

  • 0

    31. ~ADik  2012-03-03 19:18:24  host: dua194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @ 27 adiva mozna sobie sciągnąć z Android market osobny progamik do smsów który likwiduje polskie znaki ;) np "Handcent sms" i po sprawie :P

  • 0

    32.  2012-03-06 19:10:26

    Witam Wszystkich, Mam telefon Xperie Ray , jest jeden mały problem telefon ten nie widzi sieci wifi.. Choć mój laptop widzi ją i jest do niej podłączony. Gdzie leży problem. Liczę na szybką odpowiedź dzięki :)

  • 0

    33. ~Cobra  2012-04-12 14:22:10  host: nat-mia4-38.aster.pl

    mam ten telefon już dwa miesiące i z każdym dniem nieco mniej go lubię. Euforia opada w miarę tego jak rośnie apetyt zwiazany z jego potencjalnymi możliwosciami. Plusy: 1. obsługuję go prawym kciukiem i "mam zasięg" ;) a rękę mam małą 2. jest lekki, mały i poręczny 3. jeśli do dzwonienia i smsowania z małą porcją internetu to jest okey 4. aparat foto okey chociaż mogłby mieć lepsze mozliwości (nie można zmienic nazwy fotki, nie ma redukcji czerwonych oczu i wiecznie trzeba wymuszac lampę błyskową bo nie ma funkcji AUTO w ustawieniach) Minusy: 1. obsługa wyłącznie lewą ręką graniczy z cudem lub grozi połamaniem kciuka 2. ma problemy z łączeniem rozmów 3. bateria (rzekomo super) musi byc ładowana dwa razy dziennie 4. ma problemy z widocznoscią bluetooth 5. bez stałej synchronizacji konta większosć aplikacji nie działa 6. nie można odinstalować wszystkich niepotrzebnych aplikacji Reasumując, wiedząc o nim tyle co wiem teraz absolutnie bym się na niego nie zdecydowała przy zakupie! :(

  • 0

    34. ~kog  2012-04-13 15:11:47  host: 178235024096.wroclaw.vectranet.pl

    @ 33 bateria 2 razy dziennie ladowana ? ;> no jak ciagle bawisz sie telefonem to nie ma sie co dziwic kazdy tak zajedziesz :> co do aparatu mozna sciagnac alternatywne oprogramowanie ktore problem eliminuje ;) nie mozna usunac bo aplikacji bo taki jest standard dla androida z tym sie zgodze. A co do reszty brednie nie potrafisz po prostu korzystac z tego typu telefonu :)

  • 0

    35. ~Lol  2012-04-14 22:39:15  host: 078088036229.starachowice.vectranet.pl

    ~~33~~ To andrek... porażka co do opini ...jeśli ci nie pasu polecam Nokie plastik i brak jakiegoś ognia ... ;);>

  • 0

    36. ~lukas  2012-04-26 19:41:01  host: d114-73.icpnet.pl

    Witam! Czy ktoś może zna sposób podłączenia telefonu do tv ?

  • 0

    37. ~Ona  2012-05-08 20:41:14  host: 89-69-137-190.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon od kilku miesiecy i musze powiedziec ze to najlepszy model jaki moglabym sobie wymarzyc. Nie jest wielki jak wiekszosc dobrych smartfonow, co dla mnie - kobiety z drobnymi dlonmi- jest zdecydwoanie na plus. Bardzo ladnie chodzi, nie wiesza sie, nie zamula. Moze nie jestem jakims zaawansowanym uzytkownikiem, ale jeszcze nie zdarzylo sie zeby ray czyms mnie zawiodl, albo zeby czegos mi w nim brakowalo. Bardzo polecam :-)

  • 0

    38. ~ass  2012-05-10 22:08:42  host: user-31-175-36-248.play-internet.pl

    długo się zastanawiałem. wreszcie kupiłem.Przesiadka z symbiana-miał być szał, na razie szału nie ma androidowego. Nawalone w google play aplikacji od groma i ciut ciut.. ta sama funkcja - 20 wersji..kazdą ściągnąć i sprawdzić kosztuje. Ale nic walczę dalej. Kicha nr1 jest wielka z tym ze budzik nie dziala na wyłączonym telefonie, nr2 telefon caly czas cos pobiera bez mojej zgody, wyłączyc sie nie da bo grozi awarią, nr3 - nokia 5530 z której sie przesiadłem moze nie była krzykiem ostatniej mody ale przez ten czas /2 lata/ jak jej uzywalem nie poczułem sie tak zinwigilowany jak przez trzy dni na androidzie, nr obudowa niby ładna ale kanciasta w dotyku a to co mnie wqrwia to dotykanie dolnych przycisków niechcący dolną częścią kciuka gdy palec idzie do jakiejs aplikacji.. powalcze jeszcze troche. Łatwo się nie poddam ale twardzielem nie jestem - tel ma byc przyjemny w obsludze dla uzytkownika

  • 0

    39. ~ass  2012-05-11 08:48:24  host: user-31-175-35-123.play-internet.pl

    cz2 bateria rano ładowana daje rade przez kilka godzin ..-po 9 godzinach padła. Jedna z większych pojemnosci w ogolnie dostępnych telefonach... po czterech dniach uzytkowania zżarło mi ok 60mb/70mb z pakietu...walcze dalej, sciągnąłem jakąś jedną z miliona aplikacji która niby kontroluje tel i pokazuje uruchomione programy - wszystko co sie dało odhaczyć do nieuruchamiania odhaczyłem - zobaczymy... Nobla powinien dostac ten kto wymyslił miejsce głosnika zewnetrznego-debil.

  • 0

    40. ~zaq  2012-05-28 18:56:56  host: user-31-174-164-150.play-internet.pl

    bateria tragedia, niby 1500 ale jakos tego nie widac - codzienne ładowanie zapewnione i niekoniecznie tylko w nocy

  • 0

    41. ~jam  2012-06-20 13:33:50  host: aeio114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od 4 miesięcy poza krótko trzymającej baterii nie mam z nim problemów. Warto ścągnąc nową wersje systemu android 4.0.4 zmienia trochę wygląd ikon ale to nie jest problem. Aparat jest niezły a jak ktoś jęczy na słabą jakośc zdjęc to niech sobie kupi aparat cyfrowy.

  • 0

    42. ~Brzydulka91  2012-07-03 11:23:03  host: 77-45-75-11.sta.asta-net.com.pl

    ~ass Jeśli chodzi o to ,że telefon sam pobiera bez Twojej zgody , ja znalazłam na to takie malutkie rozwiązanie,(jeśli chodzi o to by nie pobierało mi pieniędzy z konta lub pakietu) W kreatorze Konfiguracji ustawiłam sobie by łączyło mi się z internetem tylko i wyłącznie za pomocą WIFI .. i jakoś nie mam z tym problemu gdy w okolicy jest dostępna wifi a tel sam coś pobiera i tak za to nie płace

  • 0

    43. ~lukas  2012-07-10 11:37:17  host: d114-73.icpnet.pl

    ~ass: wyłączenie transferu danych było pierwszą rzeczą, jaką zrobiłem po pierwszym uruchomieniu telefonu, do tego patent, o którym pisze Brzydulka91 i bez twojej wiedzy nie będzie połączeń z netem, co do baterii, mi wytrzymała max tydzień, przy normalnym użytkowaniu (głównie rozmowy i smsy) spokojnie 3-5 dni, więc porównywalnie z moim poprzednim "niedotykowcem".

  • 0

    44. ~Jacek  2012-07-24 16:16:50  host: 093105099198.pila.vectranet.pl

    Witam. Kilka zdań na temat w/w telefonu! Po pierwsze - BATERIA: przy bardzo intensywnym użytkowaniu tj. (grzałem go kilkanaście godzin gry,rozmowy, smsy, internet, aplikacje itp i bateria wytrzymała ponad 24h), teraz służy mi przeważnie do rozmów smsiaków i czasami neta i spokojnie 3 dni pociągnie!! EKRAN: wcale nie jest taki mały, wszystko chodzi płynnie i w ogóle nie zawiesił mi się ani razu (posiadam go od miesiąca). Jeżeli chodzi o pisanie smsów to klawiatura alfanumeryczna znakomicie sie sprawuje...Zapomniałem dodać że podczas bardzo upalnego dnia na słoneczku wszystko idealnie widać!! - i to jest ogromny plus!!! Jakość rozmów idealna...Dodam że mam go z playa na najnowszym Androidzie i jest kilka fajnych aplikacji (oczywiście tych playowskich) np. można sobie na pulpicie ustawic saldo złotówek, pakiet złotówek nie wpisując tych śmiesznych kodów typu *101#...Tych aplikacji firmowych jest troszke ale nie będę się rozpisywać na ich temat. OBUDOWA: nic nie stuka nic sie nie rusza, trzeszczy itp - miodzio. Telefonik doskonały dla Pań jak i Panów...Panie moą sobie wymienić obudowę z tylu:-)...Moja ma np. czerwoną i bardzo ładnie się prezentuję. Oczywiście jeżeli chodzi o moje zdanie to telefon godny uwagi!!! Jak ktoś ma jakieś pytania piszcie na maila: zwalniacz@o2.pl

  • 0

    45. ~stokrotka  2013-05-01 21:11:03  host: 195.116.10.240

    a który lepszy sonyericsson xperia ray czy sonyericsson live witch walkman wt 19i

  • 0

    46. ~mnatka  2014-08-02 12:18:34  host: user-5-173-226-167.play-internet.pl

    Mam ten telefon od 2 lat i ogólnie jestem zadowolona, fajne zdjęcia, świetny wyświetlacz, wszystko widać nawet w bardzo słoneczny dzień, ale mam pewne zastrzeżenia:
    1. zasięg - jestem w Play-u i mam dużo słabszy zasięg niż inni użytkownicy tej sieci (zrzucilam to na karb kiepskiej anteny w telefonie ale może mi się trafił jakiś feralny model)
    2. bateria - wcześniej przez 2 lata trzymała mi ok. 3-4 dni spokojnego użytkowania, ale od 2 tygodni muszę ją codziennie ładować (a użytkowanie nadal jest spokojne), więc nie wiem co się dzieje
    Pytania:
    a) Czy można do tego modelu kupić jakąś bardziej pojemną baterię?
    b) Co z tą anteną i zasięgiem?

  • 0

    50.  2014-09-26 19:29:27

    Zwracam się z serdeczną prośbą do użytkowników telefonu Sony Ericsson Xperia Ray o udzielenie mi odpowiedzi na poniższe pytania, w kontekście chęci kupienia przez mnie wspomnianego modelu telefonu. Nigdzie na forach nie mogę znaleźć odpwiedzi? Oto pytania:
    ? Czy podczas nagrywania czegoś z radia, dyktafon automatycznie ścisza głos nagrania (co słychać później, jak się je odsłuchuje) do ustawionego fabrycznie (i niemożliwego nigdzie do zmiany) poziomu? Tak właśnie jest w moim dotychczasowym aparacie (Samsung Galaxy Ace II), w którym producent ?uszczęśliwia? na siłę użytkownika dbając, aby nagranie (z radia) nie było zbyt głośno nagrane. A ja, idąc np. ulicą miasta, po prostu nie słyszę nieraz co zostało nagrane (a słuch mam dobry), szczególnie, gdy jest to audycja, gdzie coś jest mówione.
    ? Czy aparat w komórce nagrywa odpowiednio długie filmiki (w zależności oczywiście od ich rozdzielczości i karty pamięci)? Chodzi mi o to, czy telefon nie posiada znowu, jakiejś nastawy fabrycznej (tak, jak jest to w prawie wszystkich aparatach cyfrowych), która umożliwia nagrywanie filmów wg. fabrycznie zaprogramowanej wielkości, np. nie większe niż 2 GB, albo nie dłuższe niż 15 min.
    ? Czy interfejs tworzonych plików w komórce jest komunikatywny (powiedzmy, zbieżny z tym, co jest w komputerach, np. w Windows Explorer)? Innymi słowy, czy można te pliki/foldery łatwo tworzyć, nadawać im nazwy, sortować, itd. ? tak jak w komputerze?
    ? Czy pisanie sms-ów na klawiaturze numerycznej (a więc nie w systemie QWERTY) jest w miarę wygodne, szybkie, bezproblemowe? Czy np. ?klawisze? nie leżą zbyt blisko, itd??
    ? Czy jakość połączeń głosowych jest dobrej jakości?
    ? Czy jest coś, co w Pana(i) telefonie jest szczególnie irytującego, utrudniającego codzienne korzystanie z komórki?

    Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, Stepson. (mail: sofar@poczta.fm)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-189-167.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet