Sony-Ericsson XPERIA Pro - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson XPERIA Pro Opinie o Sony-Ericsson XPERIA Pro

Sony-Ericsson XPERIA Pro

w sumie: 78
  • 0

    1. ~Boleq  2011-02-15 13:47:19  host: 238-dzi-4.acn.waw.pl

    bardzo podobny do Vivaz pro. no i wreszcie android, nieźle to wygląda

  • 0

    2. ~r5  2011-02-26 21:12:52  host: 93.109.213.58

    jaka bedzie cena tego cacka??

  • 0

    3. ~mackowski  2011-03-07 00:03:40  host: clk136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a kiedy wgl bedzie w polsce i sie pojawi w jakiejs sieci?

  • 0

    4.  2011-03-14 08:19:43

    xperia play zostala wyceniona na 500 funtow wiec to bedzie bardzo zblizone (funt ok. 4.6zl)

  • 0

    5. ~P@weł  2011-03-15 19:08:02  host: public84774.xdsl.centertel.pl

    ile?? ale to chyba jest cena przedsprzedaży, zawsze na początku jest kosmiczna, ale gdy telefon na serio trafi do sprzedaży to spada... mam racje??

  • 0

    6. ~smok225  2011-03-16 23:09:37  host: z12-05.opera-mini.net

    ja mam interesujące pytanie choć tutaj nic nie pisze na ten temat, ale może ktoś wie czy ten telefon też dostanie w przyszłości androida 3.0 jak SE arc?

  • 0

    7. ~Ognisty  2011-03-22 20:34:04  host: 178-37-103-154.adsl.inetia.pl

    A że niby ARC ma Andka w wersji 3.0 ? Przecież 3.0 jest na tablety (duża tabletka)

  • 0

    8.  2011-03-23 14:59:22

    to czy dostanie to raczej zalezy od zainteresowania tym fonem - se nie bedzie dokladal kasy na wpakowanie do niego nowszej wersji jesli bedzie malo uzytkownikow wiec pytanie troche za wczesnie zadane

  • 0

    9. ~Aratorn  2011-03-24 13:44:06  host: aafl4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    można wiedzieć gdzie przeczytałeś, że 500 funtów

  • 0

    10. ~  2011-03-29 19:29:53  host: z09-07.opera-mini.net

    Po tym co wiem telefon bedzie mial premiere pod koniec 2 kwartalu to gdzies tak na poczatku lipca w polsce bedzide, a cena gdzies tak 1800 wyniesie. Wiem bo tez czekam na niego i czytam informacje o nim oraz o premieze

  • 0

    11. ~smok225  2011-03-30 13:04:55  host: z03-14.opera-mini.net

    Ja pytałem się czy będzie taka możliwość bo w dodatkowych informacjach pisze że arc dostanie w przyszłości androida 3.0 i zastanawiam się czy se pro też będzie posiadał taką możliwość wgrania bo jeśli tak to zbieram od wakacji na tego fona:)

  • 0

    13.  2011-03-31 20:18:01

    w sumie to nie wiem co Was tak dziwi w tej cenie - jasne ze jest wysoka ale np. Sony-Ericsson XPERIA Arc jest juz na allegro (oba telefony maja troche do zaoferowania) cena jest ponad 2k

  • 0

    14. ~vigorado  2011-05-10 09:52:41  host: 89-72-142-44.dynamic.chello.pl

    W Niemczech neo w przeliczeniu na nasze ma kosztować 1400 a neo ma tyle samo kosztować co pro wiec myślę ze na pewno nie będzie tyle kosztował co ARC ani PLAY

  • 0

    15. ~michałek  2011-06-06 20:46:31  host: 89-75-67-140.dynamic.chello.pl

    SE ericcson xperia pro 1599zł.Będzie dostępny pod koniec czerwca. /page close XP

  • 0

    16. ~Jasio  2011-06-22 07:30:09  host: aciw241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cena będzie wynosić 350 funtów, a telefon pojawi się w drugiej połowie lipca.

  • 0

    17. ~dexter  2011-06-28 14:49:49  host: oik249.internetdsl.tpnet.pl

    widzialem po 450euro w jakims niemieckim sklepie internetowym.

  • 0

    18.  2011-07-09 22:33:46

    premiera przesunięta na październik ehhh.....

  • 0

    19. ~kazziz  2011-07-30 02:33:59  host: nat-kro53-144.aster.pl

    jak to na październik? no chyba ich potentegowało!

  • 0

    20. ~  2011-08-14 21:19:46  host: z38-05.opera-mini.net

    Siemka moźe sobie kupię tego fonka więc zadam kilka pytań: ile ten fon kosztuje , czy ma zoom , czy czyta java 2.0 z góry dzięki za odpowiedź:-)

  • 0

    21. ~  2011-08-21 17:03:43  host: p5DC8DA23.dip.t-dialin.net

    Wystarczy komentarze przeczytać leniwy balwanie. Ma taki aparat i nie ma zooma przykro mi . Przy takim profesorze nie ma mowy o javie2.0 może 0.4. Pozdrawiam leniwa gnido

  • 0

    22. ~  2011-08-22 08:06:10  host: p5DC8DE1A.dip.t-dialin.net

    Bomba telefonik sie szykuje. od dawna czatowalem na jakis z klawiaturka qwerty dobrym aparacikiem i systemem operaqcyjnym. Chyba moj wymarzony telefon :) Ciekawe czy bedzie mial w miare dobry dzwiek jesli chodzi o kamere...Sam obraz moze byc HD zobaczymy jak Audio. i jak bateria bedzie chodzic. 1500 to wydaje sie byc w sam raz. ^upasz. Odpowiedzi w komentarzach masz. wystarczy poczytac. w metryce pisze JAVA - TAK. wiec chyba nie zmontuja tam jakiejs starszej? a przy takim aparacie brak zoomu to bylaby kleska kompletna. odrobina pomyslunku.

  • 0

    23. ~kochamtelefony  2011-08-28 16:42:48  host: xdsl-19341.wroclaw.dialog.net.pl

    Ja słyszałam że premiera tego telefonu nastąpi w październiku 2011 roku!! Mam nadziej że będzie do kupienia w salonach orange!!! Czekam na mój wymarzony telefon

  • 0

    25. ~janek sprzedawca firanek  2011-09-13 18:53:01  host: ip-79-175-217-164.cable.smsnet.pl

    Również czekam na ten telefon, wygląda na mój ideał, poczekam aż się pojawi i parę osób skomentuje czy działa równie dobrze jak wygląda. Co do 'leniwej gnidy' to wyobraź sobie, że SE ma stronę internetową i tam można zobaczyć dokładne specyfikacje. Wg nich ma 16x zbliżenie cyfrowe

  • 0

    27.  2011-09-27 17:01:06

    w Polsce ma się pojawić 19 października 2011

  • 0

    29. ~:)  2011-10-11 01:27:19  host: 178-37-26-212.adsl.inetia.pl

    w xperi arc jest ten sam aparat a zoomu nie ma... :/ wiec watpie aby i tu byla...

  • 0

    30. ~daftfan  2011-10-13 00:36:23  host: 89-78-140-19.dynamic.chello.pl

    Może i 19go jeśli znowu nie przesuną daty

  • 0

    31. ~Artek W.  2011-10-26 12:38:05  host: unassigned-87.236.194.158.coolhousing.net

    w sklepie online`owym SE można to już kupić za +- 1600 pln. nie jest źle.

  • 0

    32. ~Silesianface  2011-10-27 17:29:56  host: 84-10-196-91.dynamic.chello.pl

    Czy tylko mnie zastanawia dlaczego tyle czasu jest 'dostepny' a dalej brak jakichkolwiek polskich opinii, recenzji itp? Najarany byłem masę czasu na tą xperię i niewiem czy lecieć brać kredyt i kupować czy lepiej szukać alternatywy (jak HTC 7 Pro) xD

  • 0

    33. ~countrygirl  2011-11-02 22:56:10  host: apn-77-114-6-88.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam ten telefon od dwóch tygodni. Zastąpił mi x8. Różnica jest kosmiczna. A konkretnie: +świetny czuły ekran, żywe kolory, rozdzielczość hd pozwala bez problemu czytać dokumenty, co było bardzo trudne na 3calowej x ósemce. +wygodna klawiatura sprzetowaoraz ekranowa +działa płynnie, nie zacina się +pelnę wersje office suite pro i mc afee security - lampki między klawiszami menu home wstecz rażą w oczy. Po jakimś czasie można się przyzwyczaić, ale ozloce kogoś kto mi powie jak to wyłączyć. - żenująca jakość glosnika. Nie testowałam aparatu. Zakup wg mnie bardzo udany:) polecam

  • 0

    34. ~rado  2011-11-07 12:02:17  host: 91.208.72.248

    do countrygirl Powiedz mi czy klawiatura którą masz jest podświetlana (backlight) czy nie?:) Mówisz że żenująca jakośc głosnika - ale mówisz o słuchaniu muzyki na głosnikach? A jak kwestia trybu głosnomówiącego - testowane? Ps. Telefon zakupiony w jakiejs sieci? (chyba nie to nigdzie go nie ma) Czy w jakimś sklepie? Dzieki za odpowiedź !

  • 0

    35. ~countrygirl  2011-11-14 00:56:06  host: 89-77-90-30.dynamic.chello.pl

    HEJ RADO! Klawiaturka ślicznie równomiernie podswietlona. Jakość dźwięku kiepska zarówno przy słuchaniu muzyki jak i rozmowie w trybie glosnomowiacym. Jestem pod wrażeniem złącza HDMI, to naprawdę działa! Telefon kupiłam w sklepie internetowym SE. Miałam ochotę na kolor srebrny, ale dostępne były tylko czarne. Jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem.

  • 0

    36. ~zainteresowana  2011-11-18 17:14:31  host: public13748.cdma.centertel.pl

    hej :) mam pytanie - czy wiadomo kiedy play wprowadzi ten tel? pytam, bo jeszcze przed premierą doszły mnie słuchy jakoby play miał go wprowadzić do swojej oferty, ale mija już miesiąc i dalej nic... szkoda bo telefonik bardzo fajny i szkoda żeby przeszedł do pamięci tak cicho, bez rozgłosu...

  • 0

    37. ~Rado  2011-11-22 08:21:48  host: 91.208.72.248

    Hej, zakupiłem ten telefonik w tez w sklepie SE i jestem bardzo bardzo zadowolony ! :) Klawiaturka smiga gładko i przyjemnie się pisze, troszkę na początku się przeraziłem bo leciutko się ugina cała podstawa klawiatury, ale nie wpływa to wogóle na pisanie ani na nic i nie jest to już wogóle wyczuwalne :) Do przeglądania netu, do rozmów na GG / gmail, pisania maili idealna:) Dałbym tylko mały minusik za za małe przyciski to - blokowania telefonu, głośności i aparatu, ale może kwestia gustu i przyzwyczajenia :) Ogólnie telefon bomba:) Bateria trzyma mi śmiało 2 dni, a bawię się nim cały czas jeszcze i grzebie w nim, wiec przy standardowym użytkowaniu 3 dni będzie, może ściągne coś aby zoptymalizowac parametry i będzie żył dłużej :) Na prawdę polecam ! :)

  • 0

    38. ~martini  2011-11-29 15:26:13  host: ip-89.171.95.110.static.crowley.pl

    mam go ok 4 dni i jestem zadowolona mimo że nie lubie dotykowych. ta wysuwana klawiatura jest najwspanialsza na świecie

  • 0

    39. ~aga21  2011-12-05 13:02:34  host: ekn129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od 3 tyg i jestem bardzo zadowolona z niego.kupilam go w sklepie SE.jestem pod wielkim wrazeniem poniewaz ostatnio mi spdl na plytki kaflowe wyswietlaczem w dol i nic kompletnie mu sie nie stalo. kolory sa zywe, a klawiatura qwerty jest rewelacyjna nic sie nie zacina,sa szybkie plynne ruchy,jakos glosnikow moze byc.dyzo jest programow do sciagniecia bezplatnych ale platnych tez jest sporo,najgoeszym minusem jest to ze sam sciaga aktualizacje non stop wiec trzeba miec wykupiony pakiet internetowy. ogolnie to rewelacyjny telefon.jak ktos ma jakies pytania to prosze smialo pisac to odpowiem

  • 0

    40. ~martini  2011-12-09 14:03:53  host: ip-89.171.95.110.static.crowley.pl

    moj nic nie sciaga, wylaczylam mu mozliwosc laczenia sie z netem. laczy sie tylko kiedy potrzebuje cos sprawdzic, poza tym jak jestem w domu to odpalam mu wi-fi

  • 0

    41. ~  2011-12-10 19:37:15  host: adae251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no rozumiem ale jak masz wlaczonego neta to samo sie aktualizuje wszystko.

  • 0

    42. ~lebuczek  2011-12-21 01:10:23  host: 89-77-116-28.dynamic.chello.pl

    Nie ma co ukrywac do tego telefonu trzeba mieć cały czas dostep do neta, jest prościej i wygodniej, mam ten telefonik w razie pytań śmaiło pisać

  • 0

    43. ~lebuczek  2011-12-21 01:20:52  host: 89-77-116-28.dynamic.chello.pl

    Uzywam tego telefonu od 3 tygodni, długo się wachalem przestawiałem sie z BB, i smiało moge powiedziec ,ze jestem pod ogromnym wrażeniem, telefon chodzi plynnie, świetnie, madrze dopasowane menu, klawiatura jest w tym telefonie na najwyzszym poziomie, pod względem wizualnym 5+; a pod względem praktycznym 6/6:)do pracy idealnie się nadaje,rozmowy, skype dziala idealnie, mail, kilka skrzynek, no i rewelacyjne zdjecia:)

  • 0

    44. ~niejasna  2011-12-25 15:48:01  host: aop95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w telefonie jest latarka ?

  • 0

    45. ~  2012-01-08 20:53:31  host: ip-81-210-76-251.expro.com.pl

    *44 Twoje pytanie jest głupie. Ma diode led to ma latarke jak se ściągniesz program z android market ;)

  • 0

    46. ~marcin85tbg  2012-01-11 18:23:20  host: 213-134-186-252.home.aster.pl

    jest latarka

  • 0

    47. ~toms  2012-01-20 17:24:01  host: 80.50.228.98

    mam tela ze 2 tyg i jest ok. poza tym ,że bateria trzyma 1 - 1.5 dnia :(

  • 0

    48. ~toms  2012-01-22 13:49:13  host: 80.50.228.98

    mam tela ze 2tyg i jest ok. jedyny problem to bateria max 1 - 1,5 dnia przy normalnym użtkowaniu- także tutaj porażka :(

  • 0

    49. ~Tjannie  2012-01-24 16:31:38  host: z38-11.opera-mini.net

    A jak edycją dokumentów? Działa sprawnie?:-)

  • 0

    50. ~  2012-01-26 16:57:51  host: 89-68-204-111.dynamic.chello.pl

    Jak z jakością muzyki ?

  • 0

    51. ~nickname  2012-02-08 21:29:18  host: public13834.cdma.centertel.pl

    ludzie, jak myślicie - jest jeszcze jakaś szansa na to, że któryś z operatorów wprowadzi ten tel do swojej oferty?

  • 0

    52. ~toms  2012-03-22 20:30:08  host: 80.50.228.98

    zmieniłem ustawienia na tylko GSM i bateryjka trzymie prawie tydzień - także jest ok :) poza tym tel śmiga pod każdym względem aż miło :)

  • 0

    53. ~Nikus  2012-04-24 19:37:08  host: 84-38-23-23.metrolink.pl

    Telefon posiadam od około miesiąca. Jest naprawdę świetny. Bateria trzyma od 1 do 5 dni w zależności od tego jak bardzo się go używa ;)

  • 0

    54. ~skyref  2012-04-27 21:50:09  host: 89-73-224-96.dynamic.chello.pl

    myślę, że żaden operator nie wprowadzi już telefonu. Jakby mieli to zrobić to już by to zrobili. Chciałem go kupić bez umowy, ale jest za drogi i zdecydowałem się na Vivaz Pro.

  • 0

    55. ~musztarda  2012-05-04 22:39:04  host: public-gprs82983.centertel.pl

    Kupiłem go niedawno na allegro i muszę przyznać że było warto. Fajny sprzęt, tylko trochę trzeszczy.

  • 0

    56. ~Agaa  2012-05-13 12:48:56  host: h233124.net.pulawy.pl

    cześć :) czy ten telefon będzie jeszcze dost. w play ?

  • 0

    57. ~don pedro  2012-06-07 09:33:26  host: 77-252-41-107.ip.netia.com.pl

    Witam, po dwóch tygodniach posiadania telefonu zabieram się do napisania w miarę obiektywnej opinii na temat tego smartfona. Zacznę od wad: plastikowa obudowa - dla kogoś ceniącego sobie metalowe odzienie telefonu może być to problem, obudowa z tyłu rysuje się całkiem mocno jednak mnie to kompletnie nie przeszkadza. BRAK konkretnego osprzętu - na allegro nie ma żadnych fajnych futerałów ani bajerków które mogłyby ozdobić naszą komórkę z racji tego że jest to mało znany telefon. No i tu kończą się wady. Pokrótce o zaletach - miałem wcześniej blackberry 9000, 8900 i torch'a. Bałem się okropnie przesiadki na dotykowca więc wybrałem właśnie xperie pro.. I powiedzieć mogę teraz że był to strzał w dziesiątkę. Klawiatura jest po prostu bajeczna, pisze się rewelacyjnie - zwiększyła się przez to ilość pisanych przeze mnie smsów! Slider chodzi idealnie, nie ma luzów, wysuwa się i zsuwa b. dobrze, nie trzeszczy. Na pochwałę zasługuje również podświetlenie klawiatury które w nocy wygląda... epicko. Telefon posiada gingerbread'a na pokładzie który współpracuje z 1ghz prockiem. Wszystko śmiga szybko i płynnie, wszystkie gry również chodzą płynnie (gta 3, nowa NOVA 3 również). Telefon posiada 8mpx aparat z exmurem, aparat robi b. dobre filmy w hd ready, zdjęcia lepsze od HTC desire hd ale bez rewelacji. Spasowany jest świetnie. Jakość rozmów jak najbardziej w porządku. Wyświetlacz czytelny nawet w mocnym słońcu. Funkcje muzyczne troszkę gorzej ale nie ma lipy. Bebechy takie same jak w reszcie telefonów SE z serii xperia [neo arc play]. Telefon jak najbardziej polecam dla wszystkich niezdecydowanych. Szczególnie kolor czerwony który ładnie się prezentuje. Największym minusem może się jednak okazać cena. Dodam również że konkurencyjny HTC Desire Z chową się przy tej Xperii.

  • 0

    58. ~marteczka  2012-06-11 15:04:26  host: ip-89.171.95.110.static.cdpnetia.pl

    mam go od grudnia i dalej uwazam ze jest wspaniały :) prawie żadnych zarysowań, żadnego problemu z cześcią wysuwaną, wszystko czytelnie i szybko. ten telefonik to najlepsze połączenie wszystkich zalet dotykowca oraz tel. z klawiaturą. mega szybko napiszesz smsa nawet w rekawiczkach. warto było obciazyc karte debetową :)

  • 0

    59. ~lolo  2012-07-24 19:53:30  host: user-31-175-106-199.play-internet.pl

    ~don pedro ... ogólnie się z tobą (z twoją opinią) zgadzam i ze swojej strony potwierdzam jeden podstawowy (jak dla mnie) mankament ... niestety, obudowa z tyłu szybko się rysuje a mi to naprawdę przeszkadza - nie lubię jak po kilku tygodniach mój telefon wygląda jak "ze szrotu". I tu przechodzę do ytego z czym się z tobą nie zgadzam. Właśnie z powodu powyższej wady zmieniłem ten telefon na "HTC Desire Z" i ... i teraz dopiero mam: cud, miód i orzeszki. Według mnie to właśnie ta Xperia chowa się prz HTC Desire Z (chociażby solidnością i jakością wykonania, dodatkami typu "HTC Sense", itd.) - więc jak piszesz swoje opinie na temat ... "chowania się", to chociaż pokrótce je uzasadnij a nie jak "małe dziecko": nie, bo ... nie.

  • 0

    60. ~Rafał Wieczorek  2012-08-19 05:19:53  host: static-81-219-117-86.devs.futuro.pl

    Czy w tym telefonie jest funkcja Xloud?

  • 0

    61. ~  2012-10-10 20:47:01  host: z25-02.opera-mini.net

    telefon fajny niestety mało pamięci i brak zajnteresowania tym telefonem xda przemawiają na jego niekorzyść

  • 0

    62. ~szymon1051  2012-10-13 12:45:43  host: 176-96-162-235.nstream.pl

    Ten telefon ma chyba aktualizacje do androida 4.0.

  • 0

    63. ~ana  2012-11-10 19:03:18  host: 78.30.125.235

    wbrew pozorom (mała pamięc i juz troszkę przestarzały procesor)telefonik śmiga aż miło (mimo wielu aplikacji) klawiaturka super, bateria - nie jest źle (średnio trzyma mi 2 czasem 4 dni). radzę juz na starcie kupic sobie folię na wyświetlacz bo szybko pojawiają się małe ryski(raczej mikroskopijne ale są) oraz etui ( najlepiej kaburę - idealnie się sprawdza przy tym modelu)

  • 0

    64. ~candy  2012-11-24 14:38:36  host: 130-048.nitka.net.pl

    gdzie można go kupić w Polsce?

  • 0

    65. ~ana  2013-01-06 14:33:49  host: ip-93-154-182-187.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    #64 najlepiej na allegro, przystępna cena... ja kupiłam z polskiej dystrybucji, teraz już raczej nie dostaniecie - tylko z zagranicy (najczęściej z niemiec - gdzie troszkę mają inny układ klawiszy: Y zamienione z Z, ale ładowarka taka sama)

  • 0

    66.  2013-01-19 14:39:17

    nie wiem gdzie ~lolo wkładał sobie ten telefon, że go tak zniszczył, ale mniejsza. Mój PRO ma już 3 miesiące i żadnych zniszczeń z tego tytułu nie uświadczył. Fakt trzeba kupić na ekran folię i kaburę lub pokrowiec (ale to nie jest wada tylko chęć aby telefon faktycznie jakoś wyglądał i służył długo). Miałem już kupować HTC Z ale całe szczęście usłyszałem o MK16i. I to był strzał w 10 (widziałem fotki HTC Z i uwierzcie mi, jeżeli pojawi się na nim jakaś rysa to widać ją gołym okiem i nieważne, że ma metalową obudowę). Aplikacje typu Skype czy gry takie jak pro evolution soccer i NFS chodzą płynnie i nie ma żadnych zacięć. Klawiatury nie będę opisywał bo to jest po prostu bajka :) Telefon dla każdego kto lubi dużo pisać i nie lubi klikać w ekran. Internet chodzi płynnie (na testach szybkości internetu prędkość dochodziła do 11Mbit/s a wysyłanie do 3Mbit/s). Jakość rozmowy jest bardzo dobra. Żadnych trzasków czy szumów. Aplikacje nawigacyjne chodzą płynnie a GPS nie gubi sygnału (sprawdzone na kilku programach w tym AM). Ogólnie telefon polecam i każdy kto się zdecyduje nie będzie żałował. PS: Telefon ma aktualizację do androida 4.0 ale nie polecał bym instalacji. Widziałem ostatnio SE ARC S z prockiem 1,4 i z Androidem 4.0 (instalacja przez oficjalne aplikacje SONY)- telefon zwolnił i czasami łapie zawiechę.

  • 0

    67.  2013-01-28 20:52:29

    kupiłem tego fona tydzień temu (prawdopodobnie z niemieckiej dystrybucji bo są zamienione Y i Z ) zaktualizowałem go do wersji 4.0 (naprawde warto bez obaw ) PO aktualizacji telefon nie zwolnił ani sie nie zawiesza, a możliwości są ZNACZNIE WIĘKSZE. Jak narazie CÓD MIÓD MALINA TRUSKAWKA predkość internetu na laptopie dochodzi do nieprawdopodobnych 5,5 Mbit/s ! ten telefon można używać np jako klawiatura bezprzewodowa i touch pad do PS3 :) BRAĆ PÓKI JESZCZE SĄ !

  • 0

    68.  2013-02-05 16:01:00

    Również jako user mojej xDerii pro, chwalę ją sobie pod niebiosa, nie miałem jeszcze tak dobrego telefonu. Również mam wersję niemiecką, ale to mi wcale nie przeszkadza w użytkowaniu, wręcz przywykłem. SMS, czy przeglądanie internetu to przy pomocy tego urządzenia bajka. Po zrootowaniu i wgraniu zmodowanego softa, i wywaleniu niepotrzebnego syfu z telefonu jest rakieta, polecam fanom trzaskania SMSów!

  • 0

    69. ~piotrek  2013-02-19 15:55:20  host: 94-40-86-226.tktelekom.pl

    potrzebuje pomocy przy rootowaniu . zaktualizowalem oprogramowanie i zeby zrootowac musze powrocic do starego i nie wiem jak musi byc chyba wersja 0.42 czy tak ?

  • 0

    70. ~Gabrielll92  2013-02-25 22:14:13  host: 178-37-22-39.adsl.inetia.pl

    Wiam mam pytanie do tych ktorzy juz maja troche dluzej ten telefon , poniewaz chce sobie go kupic i po tych waszych przeczytanych opiniach jestem praktycznie przekonany co do niego to jeszcze jednak nie widzialem jednego pytania .Mianowicie chodzi o tasme slajdera , czy nie psuje sie szybko , czy WAM sie juz cos z tym stalo , a jezeli tak to po jakim czasie , bo znajomy mnie cos nastraszyl i wole sie upewnic ludzi ktorzy go maja dluzej .

  • 0

    71. ~  2013-02-27 22:49:52  host: internet.krosoft.pl

    Kruca..Kruca .....Jak przeczytałem wypowiedż osobnika który napisał że "htc desire z" jest bardziej wtrzymalszy od wyrzej widniejącego telefonu,to myślałem że złapie za piłę motorową i porrżne biurko bo mie mama wczoraj prosiła żebym drzewa do kominka na ciupał ,na szczęscie szybko zorientowałem się że na biórku lerzy mój zajebisty wypasiony MK16i. Miałem wiele Sony Ericssonów i były to przeważnie telefony z serii "W" a wynikało to z faktu iż uwielbiam słuchać głębokiego a zarazem delikatnego brzmienia.W tedy pomyślałem " przyszła pora na trochę lansu" gdy przyszedł mój super wypasiony i niewyobrażalnie wy...w kosmos "i Pod apple nano 4gb" ze specjalnej edycji za 300euro szybko zapodałem coś na niego, włożyłem słuchawki i słuchając muzyki z tego "i Szrota" powtarzałem sobie "człowieku jesteś mężczyzną nie ma nad czym płakać to tylko 300euro ,inni robią z siebie frajerów i nawet nie wiedzą że to gów...tak tragicznie gra bo nigdy nie mielij na uszach zwykłych słuchawek z podłączonym do niego w850i." Na szczęście "iPoda" udało mi się wymienić na cinquecento w świetnym stanie. Xperia Pro jest to prawdopodobnie młodszy brat bliżniak "Neo V" i telefon ten (Neo V) sprawdził się świetnie i po mimo słabych kątów widzenia ekranu i braku tak precyzyjnego dotyku jak w htc "desire z" i "desire s" ma świetną jakość dzwięku a z dołożoną klawiaturą fizyczną jest to po prostu bardzo dobry telefon. Natomiast wracając do htc,miałem htc desire z i niestety muszę stwierdzić że trochę lagował,klapka z tyłu imitacja aluminium zaczęła złazić zawiasy zaczęły się rozlatywać i przy pisaniu na leżąco składał się co było spowodowane tym że część z ekranem jest w "htc desire z" cięższa od części z klawiaturą,jakość dżwięku w słuchawkach jak i z głośnika k

  • 0

    72. ~  2013-02-27 22:52:25  host: internet.krosoft.pl

    jakość dżwięku w słuchawkach jak i z głośnika koszmarna,a klawiatura w "htc desire z" jest wcale nie potrzebna gdyż panel dotykowy i technologia wpisywania tekstu jest tak dokładna że klawiatury fizycznej po prostu nie używałem. Pozdrawiam.

  • 0

    73. ~Marteczka  2013-02-28 11:15:16  host: 89-171-95-110.ip.netia.com.pl

    ~Gabrielll92 ja go mam półtorej roku i nie było ŻADNEJ awarii. teraz chyba go sprzedam bo mi się już znudził a tyle jest fajnych telefoników :)

  • 0

    74. ~Adi  2013-03-06 23:54:51  host: 88-199-93-31.tktelekom.pl

    Mam problem z tym telefonem, ludzie nie mogą się do mnie dodzwonić mimo że mam 4 kreski zasięgu. Przełożyłem kartę sim do innego tel nie było problemu. Czym to może być spowodowane? Miał ktoś podobny problem?

  • 0

    75. ~piotrek  2013-03-08 09:40:14  host: 94-40-86-226.tktelekom.pl

    może ktoś podać fabryczną wersje oprogramowania jaka jest w tym telefonie ? dzięki z góry,.. POZDRO

  • 0

    76. ~stokrotka  2013-03-29 20:59:57  host: 195.116.10.240

    u żadnego operatora go nie ma wielka szkoda

  • 0

    77. ~eryk  2013-04-12 09:03:28  host: host-81-190-239-199.wroclaw.mm.pl

    U operatorów nie ma, ale na "wolnym rynku" można go dostać bez przeszkód, cena, jak na urządzenie tej klasy także nie jest wygórowana. Uważam, że to urządzenie godne uwagi, naprawdę warte polecenia. Klawiatura fizyczna się przydaje, nie ma co mówić, że nie. Do pisania smsów, korzystania z aplikacji, przeglądania neta, bardzo przydatna, to jest główny plus tego urządzenia, oprócz jego przystępnej ceny oczywiście, teraz jeszcze z tego co zauważyłem, nastąpiła obniżka w tions technology tego modelu, ale ja swój kupiłem już kilka miesięcy temu, więc nie mogę narzekać

  • 0

    78. ~krychu089  2013-08-17 02:16:33  host: p5793737F.dip0.t-ipconnect.de

    Mam ten tel. od 7 miesięcy,nadal jestem z niego zadowolony...podstawowa i ciekawa rzecz to taka...że przy androidzie 4.0 i teraz bez ściemy tel. trzyma mi niecałe 7 dni z małym użytkowaniem, gdy jednak dochodzą częstsze rozmowy 3-4 dni.kupiłem go w niemczech...filmy nagrywa rewelacyjnie nie jeden aparat cyfrowy hd wymięka... z tym zoom-em jedynie porażka no ale wiadomo czego można się spodziewać po malutkim obiektywie. W sumie mógłbym wymieniać same zalety... ustawienia tel. pod każdym względem są naprawde proste i dobrze dopasowane...spełnia wszystkie oczekiwania i aż nie chce się wierzyć że taki tel. można dostać w przestępnej cenie...Polecam naprawde warto...

  • 0

    79. ~BLAZEJ  2013-08-27 13:48:43  host: user31-029.satfilm.net.pl

    mam do was wszystkich serdeczne pytanie: Czy ten telefon kupowaliście w Polsce czy był sprowadzany z zagranicy?

  • 0

    80. ~basia8622  2013-09-24 11:38:24  host: asi1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. mam pytanie, jestem zainteresowana kupnem tego telefonu. tylko, że teraz ciężko go spotkać chociażby na allegro. większość jest aukcji gdzie sprowadzają z zagranicy ten telefon, warto go w ten sposób kupić? wydaje mi się, że są one sprowadzane z chin albo honkongu więc nie są to oryginalne xperie? tylko jakieś odnawiane tak? proszę o radę. więc gdzie go można kupić, skoro nie ma u operatorów ani w takich sklepach jak rtv agd czy media markt?

  • 0

    81. ~Hamas  2013-09-25 20:06:58  host: 31.133.16.26

    jeden z najlepszych obecnie telefonow, mimo ze aparat i procesor jest slabszy od obcenie produkowanych, to funkcjonalnoscia i bateria bije na glowe te nowe!

  • 0

    82. ~kasia  2014-02-09 17:53:12  host: 095160000032.warszawa.vectranet.pl

    Mam tel od kilku dni. Wcześniej korzystałam z htc desire z. Pierwsza podstawową wadą tej xperii to koszmarnie mały ROM! Nie mogę tu zainstalować nawet 1/4 aplikacji, które miałam na htc. Obudowa też wydaje się mniej odporna. Na razie porównanie na minus.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-129-96.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet