Sony-Ericsson XPERIA Neo - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson XPERIA Neo Opinie o Sony-Ericsson XPERIA Neo

Sony-Ericsson XPERIA Neo

w sumie: 121
  • 0

    3. ~jts4  2011-03-03 14:46:41  host: oot10.internetdsl.tpnet.pl

    Szykuje się fajny następca mojego W995. Specyfikacja OK, mam nadzieję, że będzie miał cenę ze średniej wyższej. Nie jakąś kosmiczną. Wizualnie wydaje się też OK. Mi wystarczy.

  • 0

    4. ~Martini  2011-03-13 17:58:41  host: byi197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon. No to nokia N8 wysiada pod wzgledem baterii i wyswietlacza:)

  • 0

    5.  2011-03-14 08:16:05

    tyle tych xperii ze az dziwne ze jeszcze SE jest przed nazwa :P

  • 0

    6.  2011-04-12 20:49:53

    Ciekawa alternetywa dla Arca dla osób którym brakuje na X12 kasy.

  • 0

    7. ~  2011-06-22 23:10:19  host: z40-14.opera-mini.net

    Czy ten Android 2.3 to Gingerbread?

  • 0

    8. ~Dirty  2011-06-23 12:41:54  host: 082139054177.radom.vectranet.pl

    Gdzie to można kupić widział tylko na ebayu na allegro nie ma na stronie se jest a w necie nic ??

  • 0

    9. ~  2011-07-20 11:58:55  host: public143269.cdma.centertel.pl

    telefon przeznaczony dla dzieci NEO jak sama nazwa wskazuje.Totalny szmelc nawet nazwa przeraża bleeeeeeeeeeeeeeee

  • 0

    10. ~Maniek  2011-07-20 14:38:50  host: abfl249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Martini: Jeśli twierdzisz że zwykły LCD z jakimś BRAVIA engine jest lepszy od AMOLEDa to życzę powodzenia. A żywotność baterii nie zależy od cyferek tylko poboru mocy przez urządzenie, a mogę się założyć że to "cudo" tak mało z bateryjki nie ciągnie.

  • 0

    11. ~cenka  2011-07-21 09:29:11  host: ptcnat.t-mobile.pl

    fajny fon i świetna cena... w t-mobile za 199 zł przy przedłużeniu umowy w abo za 99zł :)

  • 0

    12.  2011-07-22 02:07:33

    Do 7: Tak.

  • 0

    13. ~Pepe  2011-07-23 10:08:56  host: blp160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Są już w T-mobile. Niby miały być od 27.07, zamówiłem na aneks 1 szt. i tak też mi powiedziano. Przed chwilą jednak otrzymałem telefon od BOA że w biznesie są już dostępne i został do mnie wysłany kurierem w dn. 23.07. Miło.

  • 0

    14. ~Marcin  2011-07-25 09:45:57  host: 082139061101.radom.vectranet.pl

    @jts4 czemu porównujesz zwykły telefon do smartfona? Dobrze się czujesz? @Dirty "Neo" jest dostępny w ofercie T-Mobile.

  • 0

    15. ~Pepe  2011-07-27 11:53:33  host: bnj150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam już w ręku. Powiem krótko- warto, szczególnie za 200plnw t-mobile. Bateria naprawdę ok, wszystko działa sprawnie i szybko, fajny wyświetlacz no i design. Mnie się podoba. Zostaje u mnie na dłużej.

  • 0

    16. ~t  2011-07-29 12:23:00  host: ptcnat.t-mobile.pl

    @11 w taryfie multimedialnej 89zł jest za 1zł.

  • 0

    17. ~Pepe  2011-08-01 15:31:33  host: dqn151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tylko że w taryfie multimedialnej nie masz 600 minut. Ja mam R80 za 85 pln (utargowane w iBoa, przy przedłużaniu umowy) i w tym 600 minut do wszystkich włącznie ze stacjonarnymi w Unii, 100MB internetu i promocyjnie 6 m-cy w T-mobile w Polsce i na świecie bez limitu za free. Tel zaś za 199.

  • 0

    18.  2011-08-04 18:53:28

    do Pepe : możesz mi powiedzieć jak sprawuje się bateria na ile Ci wystarcza przy normalnym użytkowaniu ( muzyka, internet, ok 1 godz rozmów dziennie)

  • 0

    20. ~  2011-08-11 19:12:41  host: amplus11.amplus.net.pl

    Dostałem ten telefon przy podpisaniu aneksu,wszystko działało pięknie dopóki nie załączyłem Radio FM . Po wyjściu z aplikacji Radio FM chciałem zmienić dźwięk dzwonka na inny , zmieniłem zatwierdziłem i zamknąłem ustawienia .Po ponownym wykonaniu tych czynności z ustawieniem dźwięku pogorszyła się jego jakość, dźwięki stały się głośniejsze i trzeszczące ,po restarcie telefonu wszystko wróciło do normy, lecz po wykonaniu tych samych czynności wszystko się powtarza. Testowałem to na drugim egzemplarzu w punkcie T-Mobile, niestety efekty takie same. Teraz pytanie czy jest to wina sprzętu , czy oprogramowania (android 2.3) ? :roll:

  • -1

    21.  2011-08-11 19:20:37

    Dostałem ten telefon przy podpisaniu aneksu,wszystko działało pięknie dopóki nie załączyłem Radio FM . Po wyjściu z aplikacji Radio FM chciałem zmienić dźwięk dzwonka na inny , zmieniłem zatwierdziłem i zamknąłem ustawienia .Po ponownym wykonaniu tych czynności z ustawieniem dźwięku pogorszyła się jego jakość, dźwięki stały się głośniejsze i trzeszczące ,po restarcie telefonu wszystko wróciło do normy, lecz po wykonaniu tych samych czynności wszystko się powtarza. Testowałem to na drugim egzemplarzu w punkcie T-Mobile, niestety efekty takie same. Teraz pytanie czy jest to wina sprzętu , czy oprogramowania (android 2.3) ?

  • 0

    22. ~marek  2011-08-13 19:23:33  host: 87-206-49-67.dynamic.chello.pl

    po kilku dniach standardowego używania 2h - 3h rozmow dziennie, muzyka, internet etc. bateria zyje 1,5 - 2 dni co uwazam za b.dobry wynik jak na tego smartfona.

  • 0

    23. ~Pepe  2011-08-18 18:24:39  host: blq181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @18 1,5- 2 dni działania. Nie udało mi się więcej uzyskać.

  • 0

    24. ~homiez  2011-08-19 16:11:39  host: aftm165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam 2 pytanie czy ten telefon posiada wejscie JACK 3,5mm? Oraz mam pytanie do osób które użytkują ten telefon: mianowicie chodzi o obudowę mam Vivaz Pro i niestety przy mocniejszym dotknięcie obudowa trzeszczy i powiem ze jest badziewna a jak jest z NEO?

  • 0

    25. ~Jacek  2011-08-22 15:19:10  host: gft178.internetdsl.tpnet.pl

    ~homiez, tak, posiada takiego jacka. Z obudowa bywa roznie, u jednych trzeszczy, u innych jest ok... Nie wiem czy to kwestia wadliwego spasowania, czy po prostu wyrobienia..choc trudno mowic o wypracowaniu plastikow w tak nowym telefonie.

  • 0

    26.  2011-08-22 16:36:29

    Jak wygląda sprawa z zasięgiem w tym fonie ? Bo co telefon to z zasięgiem inaczej,a szukam teraz coś co łapie dobrze zasięg,bo mieszkam na końcu świata .Zastanawiam się nad tym modelem lub nad HTC DESIRE

  • 0

    27. ~  2011-08-22 20:43:39  host: 213.108.152.195.wlantech.pl

    @24 . Tak jest jack 3,5mm . A co do obudowy to jest wyjątkowo solidna, dokładnie przylega nic nie trzeszczy .

  • 0

    28. ~altair  2011-08-23 15:54:02  host: 46.204.20.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    @24 Ma wejscie JACK 3.5mm. Obudowa jest ok, nie trzeszczy przy mocniejszym nacisku, ogolnie bardzo dobrze wykonana.

  • 0

    29.  2011-08-30 14:16:32

    witam! ja ma 2 pytania: czy jest na tym phonie funkcja videorozmowy przez skype oraz też by mnie obchodziło czy jaka jest sprawa z zasięgiem. pozdro!

  • 0

    30. ~NEO  2011-09-03 13:53:06  host: user-31-175-30-42.play-internet.pl

    Jestem szczęśliwym posiadaczem Xperi NEO i muszę przyznać ze jestem bardzo zadowolony, nic nie trzeszczy, świetny wyświetlacz i aparat, ekran szybko i bez problemu reaguje na dotyk, jak znajdę jakieś wady to napiszę :)

  • 0

    31. ~rumek  2011-09-05 16:26:19  host: 188.146.139.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Posiadam neo od 2 tygodni - jestem z niego bardzo zadowolony. Działa ok, nic się nie zwiesza, nic nie trzeszczy. Bateria trzyma mi 3 dni ale około 1-2h dziennie rozmawiam i mam pełną aktualizacje poczty itp non stop. Gdyby obudowa była bardziej wytrzymała to byłby telefon idealny :D

  • 0

    32.  2011-09-07 09:54:33

    drogi Carlosalberto! mam ci dobre wiadomości, ponieważ wideorozmowy przez Skype są dostępne na tym fonie, zasięg ma dosyć stabilny, rzadko mam z nim problem

  • 0

    33. ~dd  2011-09-08 12:20:11  host: 77-253-79-228.adsl.inetia.pl

    telefonik calkiem niezly ale nie za te pieniadze - w sklepach jest od 1200 na allegro za 1000zł! Doplacajac 100 czy 200 zł mozemy kupic lg optimus 2x z dwu rdzeniowym prockiem i wydajnym GPU gdzie xperia poprostu wymieka! Do tego LG kreci filmy full HD!!! Niestety SE nie zajmie odpowiedniego miejsca na rynku przy takich dzialaniach!

  • 0

    34. ~klistof111  2011-09-08 19:53:19  host: kyv130.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. jaka jest cena neo gdy przedłużam umowe z t mobile w abonamencie 25 zł nie chce zadnych minut chodzi mi o to by kupić ja jak najtaniej w abonamencie 25 zł więc za ile jest???

  • 0

    35. ~kogut  2011-09-12 16:52:37  host: 77-254-251-43.adsl.inetia.pl

    czy telefon ma ekran Gorilla Glas

  • 0

    36. ~  2011-09-15 21:24:48  host: public23538.cdma.centertel.pl

    Witam. Telefon mam od dzisiaj. Polecam wszystkim, którzy nie są zwolennikami dotykowych ekranów. Przekonałem się, że warto ;) Telefon super. Fotki git, chociaż w nocy to wiadomo, że nie lustrzanka. Filmiki w HD dają rade. Ekran bardzo lekko reaguje na dotyk, jest bardzo wyraźny, przez dużą rozdzielczość. Nie wiem jeszcze jak z baterią ale to się nie długo okaże. Jedynie klapka z tyłu mogłaby być wykonana z lepszego tworzywa, ale nie jest źle. Ogólnie telefon oceniam na 9,5/10 ;)

  • 0

    37. ~  2011-09-16 09:15:55  host: 212.160.172.70

    oraz jaki ma gpu i ile ramu

  • 0

    38. ~jack  2011-09-17 09:49:48  host: 095160142074.rudaslaska.vectranet.pl

    strasznie droooooooooogi telefon! na llegro jest od 1200 zeta (wiem 400 euro to nie duzo dla europejczyka z portfelem euro) ale dla polaka drogo! bardzo mi sie podoba. doradzcie gdzie u jakiego operatora moge podpisac umowe, zeby kupic go taniej. miesiecznie przegaduje kasy okolo 30 zeta, pozdrawiam

  • 0

    39. ~Lukasz  2011-09-28 20:14:28  host: ip-93-154-188-31.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Bardzo dobrze się sprawuje. polecam

  • 0

    40. ~adi  2011-09-30 21:00:45  host: dug221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ten fon nie ma szkła gorrila glas :P

  • 0

    41. ~Rafi  2011-10-08 20:21:09  host: as2-221.poznan.dialup.inetia.pl

    Czy ten telefon ma gorilla glass czy nie ??

  • 0

    42. ~martiness  2011-10-18 12:55:22  host: 82.160.24.189

    czy ktos moze mi powiedzieć czym rozni sie sony ericsson xperia neo od neo V? Bo planuje zakup i nie wiem ktory model wybrać

  • 0

    43. ~  2011-10-20 01:00:35  host: bze170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    33 nie wszystkim pasuje paletka do pingponga. Dziś go zamówiłem ze względu na jego gabaryty. W tej cenie jest niezły.

  • 0

    44. ~Nutka  2011-10-24 19:57:10  host: scie.247.188.smslowianin.pl

    @martiness: Neo od Neo V różni się tylko aparatem, niestety na niekorzyść. Poprzednik miał 8 mpix i obiektyw Sony, Neo V ma 5 mpix i obiektyw nie wiem jaki.

  • 0

    45. ~  2011-10-25 22:35:03  host: gtr51.internetdsl.tpnet.pl

    miałem neo v po tygodniu wyłączył się i nic nie było go w stanie uruchomić.odesłałem go spowrotem do T. ale tele wypas

  • 0

    46. ~  2011-10-26 12:27:10  host: 212.160.172.70

    bardzo tani w sieci Orange dla przedłużających umowę. W abo Pantera II 69,90zł jest za 149zł na 24mies. lub na 30mies. za 79zł. Jak na te parametry, cena ok

  • 0

    47. ~Xem  2011-10-26 12:53:38  host: iwl114.internetdsl.tpnet.pl

    Od tygodnia posiadam telefon x peria neo v i nie jestem z niego zadowolony. Największy problem to że bez powodu się wyłącza i po chwili sam włącza. A to wymaga wprowadzenia oczywiście PINu, jeśli tego nie zauważę bo telefon mam w kieszeni to nikt się do mnie nie dodzwoni. Poza tym zdarzyło mi się, że się zawiesił i jedynym sposobem był restart. Proszę o poradę w tej sprawie zanim pójdę do serwisu. Czy tylko ja mam takie problemy, może robię coś nie tak? Z góry dziękuję za odpowiedź.

  • 0

    49. ~Kasia  2011-10-28 13:05:50  host: gap42.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od 2 tyg. Jest super. Mój model nie zawiesza się, po wyłączeniu wszystkich niepotrzebnych funkcji, przy parrozmowach, sms-ach dziennie, graniu przez 2 godziny i słuchaniu muzyki bateria trzyma 2 dni. Nie jest więc źle jak na takiego potworka :) Jedynym minusem jest brak menadżera plików, ale to też nie jest duży problem. Trzeba wejść na Android Market (najlepiej przez wifi) i ściągnąć np. Astro File. Jest darmowy. Wtedy już wszystkie ściągnięte na kartę gry i inne multimedia wchodzą bez problemu. Dźwięk bardzo czysty, a głośność dzwonków cały dom na nogi stawia :) Dotyk tak intuicyjny, że każde muśnięcie to poezja. Aparat świetny. Tu też SE się popisał. Zdjęcia lepsze nawet niż te robione Nokią N8. Tylko mało funkcji aparatu jak dla mnie. Poprzednio miałam SE C901 a tam aparat miał full opcji. Polecam ten telefon każdemu.

  • 0

    50. ~tribal  2011-11-01 11:41:37  host: arr183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tez mam go od 2 tyg. jedyne wady to mimo wszystko bateria ktora trzyma mi 1,5 dnia bo duzo rozmawiam oraz troche trzeszaca obudowa z tylu. reszta bez zarzutu. jakosc obrazu przy ogladaniu filmow i czystosc dzwieku powala. aparat tez dobry . ekran dotykowy poezja, duzo lepszy niz w Iphone 3gs ktorego mialem wczesniej. oceniam na 9 ;)

  • 0

    51. ~kamila  2011-11-02 23:11:44  host: 195.150.233.10

    Czy ktoś może napisać coś na temat GPS? Chciałabym kupić ten telefon w najbliższym czasie i jest sprawność GPS jest dla mnie dość ważna. Z góry dzięki!

  • 0

    53.  2011-11-07 22:06:30

    Witam wszystkich posiadam ten telefon od tygodnia i jest naprawdę super wszystko działa. Ale mam pytanko czy ktokolwiek próbował podłączyć 32 GB kartę pamięci? Ponieważ zamierzam taką kupić.

  • 0

    55. ~gfgf  2011-11-11 13:12:33  host: aajx237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś brał ten telefon w PLUS GSM, chodzi mi o to jaka jest zawartość zestawu, czy jest kabel HDMI i jaka jest karta w zestawie, nigdzie się tego doszukać nie mogę

  • 0

    56. ~  2011-11-12 15:39:12  host: user-46-113-253-29.play-internet.pl

    w orange i plusie jest w atrakcyjnych cenach, szczegolnie dla biznesu. Nikt nie daje tyle (nagrywanie HD, 1 ghz) za taką cenę, nawet Galaxy Ace może się schować :)

  • 0

    57. ~mati  2011-11-13 13:33:16  host: z54-03.opera-mini.net

    nie ma kabla hdmi a karat to 8 gb

  • 0

    58. ~fan  2011-11-20 20:34:13  host: bgg195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka kupilem tel tydzien temu jak dla mnie rewelacja.Baeria wydawało sie z początku że krótko trzyma ale jak wyłączy się animowaną tapete tood razu żywotność bateri wzrosła o 50%.wyświetlacz bardzo czuły, nie zamula, nie tnie sie na lepszych grach. Filmy w HD zadowalające nie klatkuje wszystko w porządku. Aparat też super(jak na telefon).Polecam

  • 0

    59. ~kolotko  2011-11-22 16:39:07  host: azl82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanie czy ten telefon posiada nawigacje ??

  • 0

    60. ~Kasia  2011-11-23 09:14:42  host: gap42.internetdsl.tpnet.pl

    Nawigacja jest, ale trzeba określić położenie (GPS) i mogą zostać naliczone opłaty za transmisję danych.

  • 0

    62. ~  2011-11-23 16:49:29  host: achj187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon przeznaczony dla dzieci NEO jak sama nazwa wskazuje.Totalny szmelc nawet nazwa przeraża bleeeeeeeeeeeeeeee- TO TY GO W ŻYCIU NIE TRZYMAŁEŚ W RĘKU CHYBA! Sam jestes dziecko NEO pewnie. Super telefon!!;) Bardzo fajny i zgrabny ANDROID chodzi elegancko;)

  • 0

    63. ~gremlin  2011-11-25 20:32:54  host: user-31-175-72-109.play-internet.pl

    Chcę go kupić ale niepokoją mnie informacje o problemach z restartami tego telefonu które zgłaszają użytkownicy na całym świecie :( podobno dopiero wymiana płyty głównej pomaga...miał ktoś coś podobnego? dziwne że u nas ten problem mają użytkownicy neo V z t-mobile, choć może to tylko przypadek

  • 0

    64. ~Balon  2011-11-28 20:14:37  host: ip197-104.ghnet.pl

    ekran odporny na zarysowania? jak to mozna rozumieć ? jest to Gorilla glass ?

  • 0

    65. ~DVG  2011-11-29 10:08:09  host: adop64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    xperia NEO NIE ma gorilla Glass, ale po paru miesiacach uzytkowania, noszenia go w kieszeni, musze stwierdzic ze praktycznie nie ma rys na ekranie. To co moge zauwazyc to slady palcow :). Co do samych multimediow - jestem zadowolony. updaty wszystkie kolejne sa instalowane. Obecnie czekam na Androida 4, ktory to ma byc do Xperii wydanych w 2011r.

  • 0

    66. ~Iceman31  2011-11-29 10:25:41  host: s8.zabrze.net.pl

    telefonik w sumie fajny. szybko i sprawnie działa, nie zacina się i wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt iż się sam co jakiś czas wyłącza.

  • 0

    67. ~bartek  2011-11-29 17:43:18  host: aery109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moje neo v ciągle się wyłącza i włącza był już w serwisie SE i po powrocie dalej jest nie sprawny, Nie polecam!

  • 0

    68. ~bzik  2011-11-29 18:21:01  host: user30.221.udn.pl

    Mam trzy sztuki Neo V zakupione w T-mobile na początku listopada 2011 i żaden się nie wiesza, nie resetuje, działają idealnie. Na stronie teleix.pl są opinie o resetowaniu się neo V, ale tego co zauważyłem kupionych w Orange. Widocznie wyszła bardzo wadliwa partia.

  • 0

    69. ~Xem  2011-11-30 14:52:22  host: iwl114.internetdsl.tpnet.pl

    Właśnie minął miesiąc odkąd oddałem ten telefon do serwisu. Miedzy czasie trzy razy byłem dowiedzieć się co się z nim dzieje? Ostatnim razem usłyszałem, że płyta główna jest do wymiany i trzeba ją sprowadzić. Mówiono mi że naprawa potrwa 14 dni. Po miesiącu nadal nie mam telefonu i nikt nie raczył ani razu do mnie zadzwonić z serwisu w tej sprawie. Może mi ktoś poradzić co mam zrobić w tej sytuacji?

  • 0

    70. ~Paulina  2011-11-30 15:22:52  host: otw234.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od ponad tygodnia. Zakupiony w Plusie, dla przedłuzajacych umowy, za 1 zł. Nic z nim niepokojącego sie nie dzieje. Żadnych restartów. W zestawie są słuchawki, kabel USB - służący jednocześnie za ładowarkę, i karta pamięci 2 GB. Ogólnie polecam. Super telefon. Po zainstalowaniu odpowiedniej aplikacji, płynne odtwarzanie plików w rodzielczości HD. Robi świetne zdjecia, i kręci super filmy, też w rozdzielczości HD (720 p). Na moje potrzeby jest ok. Polecam.

  • 0

    71. ~jaarex  2011-11-30 21:09:56  host: 98.grs-k1.g1.pl

    Idealny! jak zawsze SE, polecam.

  • 0

    72. ~Mador  2011-12-01 17:57:33  host: atf245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Neo ma aparat 8megapikseli. Neo V ma 5 mpix i taki oferują mi w plusie.I teraz pytanie. Zastanawiam się co wybrać?SE xperia neo V czy samsung wave II? Jest ktoś kto mial do czynienia z tymi dwoma telefonami? Proszę o poradę...

  • 0

    75. ~kupiłem to ;)  2011-12-03 21:48:28  host: 81-219-228-222.adsl.inetia.pl

    W orange za 39,90 w MIX za 589 zł :)

  • 0

    77. ~JanuszEs  2011-12-04 12:28:07  host: host-89-228-166-114.lodz.mm.pl

    W Orange telefon w wersji Neo V z 2Gb kartą i baterią 1500 mAh liowo-jonową.

  • 0

    78. ~gsdgfa  2011-12-04 14:57:14  host: aawi159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem zainteresowany kupnem telefonu NeoV w sieci Plus i teraz nie wiem co robić czytając niektóre opinie o restartach. Nikt chyba nie napisał, że taka usterka przytrafiła się komuś w sieci Plus, tylko najczęściej w T-Mobile i Orange. Nie wiem co mam robić, bo ewentualnie mam jeszcze do wyboru Szajsunga Galaxy Ace, HTC Wildfire S i SE xperia x10 mini pro, ale żadne z tych telefonów nawet się nie umywają do Neo V...

  • 0

    80. ~gizmo  2011-12-04 19:07:27  host: user-31-175-232-186.play-internet.pl

    sorry, te z plusa też to mają, czyli k.u.pa!:(

  • 0

    81. ~  2011-12-05 14:52:32  host: proxy1.uniqa.pl

    Mam ten aparat w Plusie. Restarty systematyczne jak w szwarcarskim zegarku. Oddam w ramach niezgodności z umową. A przy okazji. Czy ten telefon jest wyposażony fabrycznie w folię ochronną czy już od nowości jest bez żadnych folijek?

  • 0

    82. ~maciasss1  2011-12-05 17:37:52  host: acin227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~78. U mnie problemu z restartami nie ma. A mam Neo V z Orange. Co więcej jestem bardzo zadowolony z telefonu. Śmiga aż miło:). PS. Masz rację, w/w telefony nie umywają się do SE.

  • 0

    83. ~damiand3  2011-12-08 23:08:08  host: 87-204-246-152.ip.it-com.pl

    (NeoV) Tez macie problemy z teksturami w aplikacjach?

  • 0

    84. ~zte  2011-12-09 11:18:28  host: 81-219-228-198.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon z orange przez internet za 189 zl w abonamencie 49 zl i jak narazie zadnych restartow, wszystko ok. z tego co czytam to tylko w t-debile i plus taki shit sprzedaja kupujac w orange przez neta macie 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny.

  • 0

    85. ~asd  2011-12-12 09:35:55  host: oov139.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanko czy ten telefon ma dużo różnego typu bajerów ?? :D Bo widzicie to będzie moje pierwsze przejście z nokii na sony ericsson (jestem fanem nokii) :D a ja lubię jak telefon ma dużo bajerów i się szybko nie nudzi jak moja n900.

  • 0

    86. ~valkyx  2011-12-12 19:37:50  host: adoq17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    problem z restartami istnieje w wielu xperiach neo na calym swiecie polecam wpisac w google xperia neo restarting i wywali nam duuuuuuuzo stron w ktorych ludzie narzejaka na restarty

  • 0

    87. ~medykg  2011-12-15 21:51:28  host: nat2-1.elomza.pl

    JanuszEs apropo litowo-polimerowa. A co do restartów to mam swoją neo V od miesiąca i jeszcze żadnego nie zaliczyłem. Ogólnie fonik super,polecam. Dziwią mnie opinie ludzi którzy nie mają tego fonu, tylko bazują na wymyślonych plotkach.

  • 0

    88. ~bahamut24  2011-12-18 12:02:05  host: 87-207-112-135.dynamic.chello.pl

    Mam pytanie do osób którzy którzy przedłużyli umowę w PLUSIE ale macie MIXa? Czy ten telefon był dla was dostępny? Bo ja ostatnio byłem się dowiedzieć to w mojej ofercie na przedłużenie umowy nie ma tego telefonu a dla nowych klientów jest -.-" Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem abym nie mógł wybrać telefonu , który bym chciał -.-"

  • 0

    89. ~Gary Kasparov  2011-12-21 13:31:48  host: nat-dom3-131.aster.pl

    Do asd. Też mam n900, od wczoraj wziąłem neo v w plusie, telefonik extra, jednak pod względem funkcjonalności i modyfikacji polecam n900, tel. już jest kilka lat na rynku, a jednak wydaje mi się, że nie ma lepszego, dlatego sprzedaje neo v a zostaje przy n900

  • 0

    90. ~  2011-12-24 15:41:33  host: dhj172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W Plusie jest tańszy niż w T-Mobile:)

  • 0

    91. ~zzztop  2011-12-27 09:59:20  host: 89-68-79-85.dynamic.chello.pl

    Telefon fajny ale wkurza mnie długość kabla. Nie dość że jeden to skrócony do minimum.

  • 0

    92. ~Day Man  2011-12-29 17:52:19  host: eil37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest naprawde godny polecenia, nie widzę żadnych zastrzeżeń :D

  • 0

    93. ~Gzehu  2011-12-30 12:01:30  host: 80.50.132.18

    telefon kozak ;) potrzebuje tylko info jak uzywac wyszukiwania glosowego, zeby pisal mi smsy jak mowie, nowe htc juz to maja ;/

  • 0

    94. ~jakuszyn  2012-01-01 12:47:23  host: 078088049159.bialystok.vectranet.pl

    Cena/jakosc bardzo dobrze mam i polecam!!

  • 0

    95. ~Seeker  2012-01-01 20:46:46  host: public60231.xdsl.centertel.pl

    Czy na NEO można odbierać i kończyć rozmowę przy pomocy przycisków pod ekranem ?

  • 0

    96. ~spluwicho  2012-01-07 14:28:25  host: pac130.internetdsl.tpnet.pl

    swietny zgo to znaczy fon

  • 0

    98. ~Endrus 22  2012-01-13 12:39:48  host: dynamic-62-87-215-1-76.ssp.dialog.net.pl

    ja se juz poczytalem to i owo to se neo i z tego wynika ze odradzam kupno sony eriksona neo V ten z aparatem 5 mp on sa wadliwe duzo ludzi narzeka na ciagle restarty. A wersja se neo 8mp dziala normalnie polecam zejebisty telefon

  • 0

    99. ~kuba  2012-01-14 10:34:56  host: c208-172.icpnet.pl

    Witam posiadam ten telefon od 2 tygodni po 4 dniach uzytkowania poszła płyta główna po tem co jakis czas sie sam wyłączał i sam włączał wkurzajace wkoncu sprzedałem i kupiłem sony ericssona Vivaz mój kumpel ma go 2 lata i nic sie nie dzieje. NIE POLECAM NEO ! Polecam vivaza. pozdrawiam

  • 0

    100. ~kocia  2012-01-18 13:41:58  host: user-46-113-5-199.play-internet.pl

    Telefon super właśnie z niego pisze:) wcześniej miałam telefon z symbianem i dopiero teraz dostrzegam zalety telefonu z systemem operacyjnym czyli android górą:) telefon rewelacja. Polecam w 100% szybki intuicyjny bateria przy intensywnym użytkowaniu 1,5 dnia. Dotyk bajka.

  • 0

    101. ~Wodzu  2012-01-19 10:53:33  host: 193.111.166.133

    Narzekacie na jakieś restarty, mój Neo V kupiony w grudniu w Plusie nie miał ani jednego restartu, zależy to pewnie od partii i operatora, który kupił ten telefon od producenta. Ja polecam ten telefon

  • 0

    103. ~Dath  2012-01-28 23:33:28  host: aagu225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten model od dwóch tygodni i nie uświadczyłem żadnych, powtarzam - żadnych problemów z restartami. Szczerze powiedziawszy miałem na początku wątpliwości z powodu tej sprawy z restartami telefonu acz pomimo wszystko parametry mnie skusiły i kupiłem to maleństwo. Sprawuje się doskonale. Tak więc jeśli ktoś myśli aktualnie o zakupie tego modelu to szczerze mogę go polecić. SE najwidoczniej zlikwidował wadę w najnowszej serii. Telefon został zakupiony w Plusie dla informacji, aczkolwiek operator nie ma żadnego znaczenia bowiem te telefony sprzedawane są we wszystkich sieciach z fabrycznym oprogramowaniem od SE. Jedynie Orange wciąż grzebie w swoich telefonach.

  • 0

    104. ~  2012-02-02 00:29:29  host: h-87-199-36-125.dolsatbelchatow.pl

    Co to jest ten cały Jack 3,5 ? Potrzebuję tego do słuchawek i nie wiem gdzie szukać

  • 0

    105. ~Pako  2012-02-02 12:19:08  host: staticline55227.toya.net.pl

    telefon ok tylko czemu mam ok. 350 MB RAM ogólnie (pisze że mam zajęte 100-150 MB (zależy co mam włączone) a wolne ok 200 MB) a nie 512 MB jak w opisie na stronie producenta

  • 0

    106. ~adi577  2012-02-02 13:59:44  host: aap121.internetdsl.tpnet.pl

    Mam telefon od ponad dwóch miesięcy (xperia neo bez "V"). Wszystko było ok aż do wczoraj. Restaruje zaraz po podaniu PIN. Najciekawsze jest to,że beż karty sim chodzi bez zarzutu( sprawdzałem go na kilku kartach).Wgrałem nowe oprogramowanie,zrobiłem hard reset, ale nic nie pomaga

  • 0

    107. ~bagis01  2012-02-03 13:21:26  host: abzq132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od ok 8 miesięcy kupiłem go zaraz po premierze i jestem z niego bardzo zadowolony, jest to mój 4 smart-fon, a 3 z systemem android (wcześniej miałem LG Swift, Htc G1, Htc Magic,). Telefon BARDZO DOBRY, jakość wykonania niezła (poza piszczącym bokiem) wyświetlacz bardzo dobry, szybki procesor, bateria spokojnie trzyma do 2 dni (jak na moje użytkowanie), aparat SUPER 8,1 Mpix sprawuje się świetnie, przy dobrym świetle robi zdjęcia nie odstępujące standardowej cyfrówce, nagrywanie HD, wydaje mi się że jest to jeden z lepszych aparatów montowanych w telefonach w chwili obecnej. Przez cały czas użytkowania z telefonem nie miałem żadnych problemów, nie zawiesza się, nie ma restartów, nie dzieją się dziwne rzeczy (restarty i wieszanie się to sprawa softu a nie samego tel.) oczywiście jak we wszystkim mogą się zdażyć wadliwe wersje ale od czego jest serwis, z moim neo po prostu nie ma problemów. Mówiąc szczerze bardzo się zaskoczyłem tym modelem telefonu, do tej pory jakoś Sony-Ericsson nie był dla mnie jakimś dobrym producentem smart-fonów zwłaszcza przy dominacji szajsunga ;) a tak dzięki temu modelowi prawdopodobnie niedługo nabędę nowy telefon tej samej marki i będzie do Xperia Arc S ;) lub zaczekam na jakieś pierwsze dziecko od SONY

  • 0

    108. ~MichaU  2012-02-14 18:57:35  host: host-45-2.wyszkow.pl

    chcialbym sie zapytac, czy ktos kupil Xperie Neo V w Orange i czy jest kabel HDMI w zestawie?

  • 0

    109. ~AGA  2012-02-14 21:37:33  host: user-31-175-201-73.play-internet.pl

    czy ten telefon ma funkcję nagrywania audycji radiowych? z góry dziękuję z odp

  • 0

    110. ~Sebek  2012-02-19 19:06:43  host: 83-238-231-179.adsl.inetia.pl

    nie ma kabla hdmi w zestawie w orange

  • 0

    111. ~radziuxd  2012-02-20 18:35:49  host: host-217-172-241-17.gdynia.mm.pl

    Kabla HDMI niestety nie ma w żadnym zestawie, nawet prosto od producenta. Ale to groszowe sprawy na allegro.

  • 0

    112. ~  2012-02-24 14:39:15  host: 158.66.1.38

    Piszącym o Neo V i mającym pytania odnośnie tego telefonu i ewentualnych z nim problemów polecam pisać pod opisem Neo V a nie Neo. Neo było robione bez oszczędności a Neo V niestety z powodu zmian niektórych podzespołów jest jakie jest.

  • 0

    113. ~  2012-02-26 17:14:53  host: rt1.hitech-net.pl

    neo v lipa jeśli chodzi o obudowe trzeszczy i pęka duży minus aby w tak nowym tel podstawowe i tak proste rzeczy nie były dopasowana i przemyślane.........posiadam go nie całe 3 m-ce

  • 0

    114. ~m99  2012-03-02 01:02:59  host: 87.116.201.202.kutno201.tnp.pl

    Czy neo jest dostępne w plusie w kolorze białym?

  • 0

    115. ~  2012-03-06 09:36:34  host: 158.66.10.14

    W Plusie nie ma Neo jest tylko Neo V.

  • 0

    116. ~Popak  2012-03-13 18:19:19  host: 31.61.227.19

    Czy ktoś mi pomoże. Mam od wczoraj ten telefon, ale zdziwiłem się, bo nie mogę łączyć się poprzez wideopołączenia, mimo że jestem w sieci 3G. Ponoć Android nie obsługuję tego, a dziś sprawdzałem u koleżanki na Samsungu ACE i ona łączy się wideo bez problemu. Proszę o radę ...

  • 0

    117. ~Secret_Lady  2012-03-18 22:17:42  host: afek201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon posiada funkcję GPS (nawigację) ???

  • 0

    118. ~silv  2012-03-20 00:25:03  host: 89-68-89-147.dynamic.chello.pl

    powiedzcie, jak sie maja te baterie w Xperiach? widze ciage narzekanie, ze bardzo krotko trzymaja :) bardzo prosze o opinie !!!!

  • 0

    119. ~ruda  2012-03-26 18:31:51  host: 82.160.150.191

    ogółem posiadam ten tel SE Neo V od 1 miesiąca i już 7 razy go restartowałem.Dwa razy juz był w serwisie i d.u.p.a dzisiaj znowu zawiecha.telefon używam sporadycznie ogólnie to szmelc i nie polecam go ze wzgledu na jego awaryjność ale każdy i tak kupi co chce

  • 0

    120. ~mati  2012-04-08 18:29:32  host: z13-12.opera-mini.net

    ja mam neo 8mpx około 7 miesięcy mam rota i ani razu nie miałem żadnego resetu i nie mylcie go z neo v a co gier chodzą bez zacinki np. mc3 asphalt 6 a kara pamięć to 32gb i raczej nie muli

  • 0

    121. ~Marcin  2012-04-10 10:21:52  host: 90-156-106-82.internetia.net.pl

    Moja mama ma od dwoch miesiecy neo V i w porownaniu do mojego Galaxy S Plus to sony ericson moze sie schowac. Slaby wyswietlacz tft, slabe odwzorowanie barw. Nakładka na androida duzo mniej intuicyjna niz Touch wiz. Ekran juz porysowany, bo nie ma gorilla glass. Dla porownania cena: neo v na allegro za okolo 800zl, ja swojego galaxy s plusa kupilem za 880. Czy podobnie cenowo, a roznica duza.

  • 0

    122. ~23232  2012-04-11 11:00:44  host: 87-207-203-36.dynamic.chello.pl

    do 121 Umiesz czytać? Tu są opinie o neo a nie neo V. Ale po twoim komenatrzu widać ze ani Neo ani Neo V w reku nie miales Niech zgadne starą nokie masz i chcesz sie podbudować?

  • 0

    124. ~WWA  2012-05-15 18:09:50  host: rev149.248.232.85.bartpl.com

    Proszę was - Procesor jest 1GHz ale wydajność jest padaczna. Zobaczcie sobie porównanie wydajności SE a Motoroli Defy Plus - też ma 1GHz procek ale 20% bardziej wydajny. Do tego Defy jest pancerna w porównaniu do SE. Oczywiście telefon nie jest zły jak na te pieniądze myślę że będziecie zadowoleni!

  • 0

    125. ~mati91tbg  2012-05-24 12:27:10  host: 89-74-2-63.dynamic.chello.pl

    WItam, wiadomo już kiedy nasze xperie Neo dostaną oficjalnie ICS-a??

  • 0

    126. ~ssman  2012-05-27 16:35:50  host: 62.244.152.0

    kupiłem właśnie neo :D za 500zł na allegro a w tym momencie mam xperie x10 ;) myślę że dobrze zrobiłem ponieważ xperia jest starszym modelem i bardziej awaryjnym , lecz mój działa bardzo dobrze, wymienię sobie go , za to samo cenę, sprzedam na allegro za 500zł moją x10 myślę że dobry interes zrobiłem , co wy na to?

  • 0

    127. ~stokrotka  2012-12-01 19:00:19  host: 195.116.10.240

    szkoda że nie jest już dostępny u żadnego operatora

  • 0

    128. ~piotrekk  2012-12-12 13:14:05  host: public2863.xdsl.centertel.pl

    Super telefon mam go od dwóch dni...wszystkie najnowsze bajery w tym niedużym i lekkim smartfonie ..

  • 0

    129. ~adamo  2013-01-21 22:56:54  host: apn-46-77-26-132.dynamic.cdma.plus.pl

    Mam ten telefon już ponad rok i nie mam powodu narzekać, po aktualizacji do Androida 4.0 ICS mam wrażenie jak bym miał całkiem nowy telefon, cały czas sprawnie chodzi, aparat robi fajnie zdjęcie, o kamerze HD nie wspominając. Moim zdaniem dobrze, że operatorzy nie mają go w ofercie, bo co to by było mieć taki sam telefon jak 10 osób w okolicy. Przeważnie kupuje telefony, których nie ma u operatorów. Poprzednio posiadałem Samsunga I900 dwa lata. Dla mnie to była drastyczna zmiana przejść z Windows Mobile 6.1 na Androida. Godny polecenia, ponieważ tanieje a ma funkcje przybliżone do nowych xperii, zmieniają się praktycznie podzespoły i wygląd. A to że jego cena w miarę się utrzymuje to znak, że jednak wart jest uwagi.

  • 0

    130. ~limek  2013-02-20 14:46:16  host: dab-bhx2-h-64-9.dab.02.net

    2 lata... Tyle juz mam ten tel... Daje 9/10. Jedyny minus to bateria ktora wytrzymuje 6h intensywnego urzytkowania. Niestety juz czas wziac nastepce czyli xperie z... Ale na Neo bede patrzyc z sympatia.

  • 0

    131. ~przemek  2013-06-13 09:03:08  host: 91-233-250-116.gesanet.net

    No cóż.Nie wiem z kąd takie komentarze ,że taki dobry telefon,skoro ja mam do od 3 miesięcy i ciągle się zawiesza z byle powodu,albo bez powodu i czasami nawet wyjęcie baterii nie pomaga.Wczoraj jak przysnąłem,bo budzik się nie odezwał z racji zawieszenia się telefonu to nauczyłem go latania po ścianach pokoju.Czasami w ogóle nie da się użyć tego telefonu.Po kilku minutach na stronie internetowej z przeglądarki to telefon był gorący(i to przesadnie (tak jakby miał za chwilę topić się od środka z temperatury).Poszukałem w internecie opini pod kątem zawieszania się.I tutaj szok.Tak to ma dobre oceny i wszystko ok,a po grzebaniu w sieci znalazłem,że sporo osób narzeka na to,że nie da się w ogóle używać tego telefonu,bo się zawiesza bardzo często i nawet nie wiadomo kiedy do puki spróbuje się z niego skorzystać(nie zerknie się).I tak np czekając na ważny telefon (np od pracodawcy)to można się nie doczekać,tak jak ja ostatnio to bym zaspał do pracy(mógłbym stracić ją jeżeli by na to tak bardzo patrzył pracodawca),czasami chcąc napisać SMSa,czy odpisać to też się zawiesza,a po kilku wyjęciach baterii i próbie napisania tego SMSa to następuje rezygnacja.To jest co najmniej śmieszne,żeby telefon był co najwyżej ozdobą,ponieważ nie da się go użytkować jakkolwiek z racji notorycznego zawieszania się. Na pewno nie polecę SE xperii neo.Ja za chwilę idę do komisu po jakiś zastępczo telefon,a do 2 miesięcy Samsung s3 będę kupował co jak wiem to będzie latami służył bezproblemowo(a wiem,bo kolego ma go już od premiery i nie narzeka).Dodam od siebie jeszcze,że SE to dobrą firmą jest w telefonach zwykłych,ale smartfonów jakiś z tej firmy to odradzam.Ja na pewno po tym jak wydałem nie małe pieniądze,a funkcjonował telefon jak funkcjonował(tzn nie funkcjonował) to niestety,ale nawet nie mam zamiaru słyszeć o jakichkolwiek produktach z rodziny smartfonów,czy wyżej,z tej właśnie f

  • 0

    132. ~gość  2013-07-27 09:51:43  host: xdsl.172.c88.petrotel.pl

    ja też mam se neo już ponad 2 lata i jestem bardzo z niego zadowolony bateria trzyma ok 3 dni a przy intensywnym korzystaniu ok 8 godzin i nic się nie zawiesza tak jak opisał to kolega przemek 2013-06-13 09:03:08 host: 91-233-250-116.gesanet.net telefon super polecam.

  • 0

    133. ~aduska  2013-12-17 22:37:50  host: 1.156.225.91.bielskobiala.net.pl

    POMOCY! co moglo sie stac w xperii ze nie chce sie wlaczyc, tzn. zaswieci sie i pokazuje tylko wygaszacz na ktorym pisze xperia...czy trzeba wgrac jakies oprogramowanie? jezeli ktos ma jakies pomysly to bardzo prosze o pomoc...

  • 0

    134. ~jacek  2014-06-17 17:03:32  host: egs166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mój telefon ma już dwa lata i zero problemów , zacięć itd , . Bateria trzyma około 5 do 7 dni przy kilku rozmowach i kilku smsach , wystarczy odpowiednio zmienić kilka ustawień (wyłączyć internet, korzystać z pasma GSM) Aparat robi dobre zdjęcia . Ekran bez rys. Polecam

  • 0

    135. ~asusek  2014-10-23 19:35:35  host: gw-go-nat.telsten.com

    Telefon posiadam 4 lata. Chodzi od 4 lat bez przerwy. Jest w nim aktualnie KitKat 4.4 i jestem bardzo zadowolony. Idealne zdjęcia, lekkie przycięcia, ale czego się spodziewać po 320 MB pamięci i 512 ram? W końcu to android. Ale są to sporadyczne lagi, które występują jak aktualizuje np. FaceBooka i w tym samym czasie przychodzi wiadomość w Messenger. Polecam telefon jak najbardziej. Od nowości sprawuje się idealnie!!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-146-179-146.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet