Sony-Ericsson Xperia active - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Xperia active Opinie o Sony-Ericsson Xperia active

Sony-Ericsson Xperia active

w sumie: 56
  • 0

    2.  2011-06-22 20:31:51

    jak dla mnie bomba kiedy w sprzedaży???

  • 0

    4. ~1  2011-06-24 15:15:23  host: dynamic-78-8-68-162.ssp.dialog.net.pl

    jak na tak mały wyświetlacz i rozdzielczość to ten procesor jest świetny no i jeszcze to że jest wodoodporny można kręcić filmy pod wodą w hd!

  • 0

    5. ~gość  2011-06-26 09:29:49  host: 84-234-44-130.internetia.net.pl

    no ładne i tanie ma byc te cacuszko

  • 0

    6.  2011-06-26 15:29:16

    Ładny telefon.Ciekawe ile będzie kosztował.

  • 0

    7. ~se fan  2011-06-26 16:47:07  host: apn-95-41-236-170.dynamic.gprs.plus.pl

    wreszcie sensowny odporny telefon bo wczesniejsze były .....za słabe

  • 0

    8. ~  2011-06-27 10:15:50  host: 212.160.172.70

    xperie poprostu wymiatają. Telefon idealny dla osób aktywnych fizycznie sportowców, pływaków a nawet robotników na budownie

  • 0

    9.  2011-06-29 17:37:20

    Może nie demon szybkości ale zawsze jest to jakaś konkurencja dla Motoroli Defy.

  • 0

    10. ~Arteq  2011-06-29 19:08:44  host: acqj73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe w jakiej cenie bd. I wgl czy bd u operatorów sieci ;p

  • 0

    11. ~xxxx  2011-07-04 21:54:14  host: actg16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdyby nie android to ideał

  • 0

    12. ~  2011-07-05 16:18:04  host: bfc155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czyżby odpowiedź na motorolę Defy? Ciekawe czy głośniczek tak samo często się będzie psuł :P Jak dla mnie to dobry trend. Nigdy nie umiałem pogodzić funkcjonalności i bajeru w telefonie z jego odpornością. Ciekawi mnie tylko dlaczego firmy tak późno obejrzały się z "utwardzaniem" smartfonów?

  • 0

    14. ~  2011-07-08 01:39:35  host: z38-10.opera-mini.net

    Wreszcie jakiś telefon dla ludzi z moim wykształceniem, szkoda tylko że cena będzie wysoka.

  • 0

    15. ~  2011-07-08 11:47:20  host: 078088214222.walbrzych.vectranet.pl

    nie no to jest jakaś masakra...czy ci ludzie z se nie maja juz pomysłów na inne nazwy??...ile juz jest tych xperi? 10? ;/

  • 0

    16. ~GPS z ADPS?  2011-07-09 12:19:55  host: dng132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co to jest funkcja ADPS?

  • 0

    18. ~  2011-07-11 16:10:06  host: z26-12.opera-mini.net

    (#15) xperii jest już 15 (active, Arc, mini, mini pro, Neo, Play, Pro, Pureness, ray, X1, X10, X10 mini, X10 mini pro, X2 i X8).

  • 0

    19. ~Ozil141  2011-07-12 23:07:28  host: z16-04.opera-mini.net

    #17 chyba chodzi o AGPS

  • 0

    20. ~NeO  2011-07-13 01:04:26  host: ecl127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 15: Bo Xperia to osobna linia, jak Cyber-Shot (fotograficzna) i Walkman (muzyczna). Xperia to linia High-endowych telefonów, która jest stworzona z myślą o najbardziej wymagających. Początkowo miała być to jakby klasa biznesowa.

  • 0

    21. ~kazik  2011-07-19 09:45:22  host: ohj205.internetdsl.tpnet.pl

    Wszystko zależy od ceny jak będzie rozsądna to hit. Przymierzałem się do DEFY ale cena(teraz spadła) i wielkość mi nie odpowiadają. Active wydaje się znacznie ciekawszy, dobrze że pojawiają się smartfony o zwiększonej odporności bo czas kupić coś dotykowego ;-)

  • 0

    22. ~# luk  2011-07-19 13:12:38  host: public123124.cdma.centertel.pl

    ja ma x8 tez jest dobry tylko ze baterja jest strasznie słaba , czekam na ten fon bo zapowiada sie swietnie , chciał bym go mies , wodoodporny ekran odporny na zadrapanie , no swietny po prostu :)

  • 0

    23. ~Doczu  2011-07-23 22:23:30  host: 46.205.38.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    cena to ok 1050 PLN (niecałe 230 Funtów na play.com) więc nie jest tak źle. Może być godnym konkurentem dla DEFY.

  • 0

    24. ~  2011-07-28 14:08:30  host: 213.25.127.195.meganet.net.pl

    Do 20. NeO - Xperia X8, X 10 mini/mini pro - to też High-endowe telefony? Bo mi się zdaje że to są mid-endy... Co do reszty wypowiedzi masz racje. PS: Skąd wy bierzecie to że jest wodoodporny? Pisze tylko że można go obsługiwać mokrymi dłoniami, a to dwie inne rzeczy.

  • 0

    25. ~keiS  2011-07-30 11:32:37  host: 212.160.172.70

    @24 - pisze ze jest wodoodporny.

  • 0

    26. ~dzizys  2011-07-30 21:45:32  host: 178-37-40-81.adsl.inetia.pl

    i że ma wodoodporną obudowe zaraz pod spodem w dodatkowych informacjach :p

  • 0

    27.  2011-07-31 16:34:22

    ty 24: nie dłoniami ani dłońmi tylko palcami skąd ty to bierzesz a po drugo to ten telefon jest wodoodporny bo są filmiki na you tube

  • 0

    28. ~kola  2011-08-02 13:46:37  host: 84-254-160-42.ip.skylogicnet.com

    Podobno ma się ukazać w trzecim kwartale, ale czy ktoś zna dokładniejszą datę.

  • 0

    29. ~J3rzU  2011-08-11 15:06:11  host: 193.210.65.69

    Moje subiektywne zdanie. Telefon wygląda rewelacyjnie i jest idealny dla mnie, gdyby nie... bateria. Zdaję sobie sprawę, że smartfony pracują na baterii krócej niż tradycyjne telefony, ale mogli tutaj wrzucić 1500-1650 mAh. Wtedy byłby to hit bardzo trudny do przebicia.

  • 0

    30. ~uze  2011-08-11 17:02:26  host: 87-205-12-218.ip.netia.com.pl

    Telefon według mnie ma 3 zasadnicze plusy w stosunku do Moto Defy. Widoczność i kolory ekranu Bravia, uchwyt do smyczy, i czułość na mokre dłonie (o ile nie będzie przereklamowana). Jednak ja swojej Defy raczej nie wymienię na telefon klasy tej Xperii, ani Samsunga Xcover ze względu na rozdzielczość ekranu w tych telefonach ;) Po co mi smartphone dla aktywnych, skoro rozdzielczość np. w mapach będzie kiepska? To już wolę zasłonić dłonią przed słońcem swoją Defy i cieszyć się ilością szczegółów na wyświetlaczu..

  • 0

    31. ~XDS  2011-08-11 23:12:40  host: ip-81.31.221.74.edial.pl

    Ciekawy propozycja, co prawda ip67 to jeszcze odporność na upadki którego ten telefon raczej nie wytrzyma, jestem użytkownikiem samsunga solid wcześniej miałem sonim xp1300 i się pozbyłem na rzecz samsunga solid nie dość że tańszy to jak dla mnie odporniejszy 100x bardziej użyteczny. SE ma fajną propozycję! Ale jak przedmówca słusznie za uwarzył bateria to jakaś pomyłka - mój solid ma 1300mAh. Powinno być co najmniej 1650mAh a konkretniej 2000mAh. Kolejną rzeczą jest to czy telefon da rade wytrzymać przy dużym mrozie! Jeśli tak to już było by coś... Czekam na testy, coś ala samsung solid, lub sonim, motorola brute :-) PS. Jeśli by miał jeszcze odporność na upadki jak solid do 2kzł moge dać :>

  • 0

    32. ~  2011-08-12 10:17:34  host: 212.160.172.70

    defy duzo lepsza sama rozdzielczosc wyswietlacza gra pierwsze skrzypce i warto poczekac na defy+ w standardzie 1ghz i 720p oraz dobry akcelerator graficzny

  • 0

    33. ~P  2011-08-30 13:33:14  host: unknown114.pwsz.pl

    @NeO Xperia to po prostu smartfony oparte o Androida lub pierwotnie - Windows Mobile. To nie jest całkiem hi-end - weźmy np. X8 (co najwyżej średniak).

  • 0

    34. ~veimus  2011-09-02 02:36:11  host: 79.97.237.149

    no i Defy + ma baterie 1700 mAh :)

  • 0

    35. ~info  2011-09-02 16:40:25  host: 088156135146.radom.vectranet.pl

    dostępny od 9 września za 1050 zł :) Wytrzymały wyświetlacz wykonany ze szkła mineralnego - to jest to !!! taki jak w zegarkach.

  • -1

    37. ~hyde  2011-09-23 16:11:35  host: 178.183.171.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    "możliwość obsługi ekranu również mokrymi dłoniami...", a nie dłońmi?? :)

  • 0

    39. ~szkoda gadać  2011-10-14 23:48:28  host: public123232.xdsl.centertel.pl

    no i się pokazał na allegrowie 1400 pln, więc gdzie te 1050 no chyba by się szybko dorobić dlatego taka cena.

  • 0

    40. ~Damian ;)  2011-11-18 20:28:21  host: 178-36-101-68.adsl.inetia.pl

    HEh już tylko jedyne 1299 zł ;) , poczekajmy z rok i troche cena spadnie albo chociaż do czerwca ;) .Pozdro :)

  • 0

    42.  2011-12-08 22:49:33

    Bardzo fajny telefon, obecnie testuję go i mogę powiedzieć że dla aktywnych ludzi jest jak znalazł. Dlaczego? Ano: - mniejszy od Defy co jest niewątpliwie plusem bo telefon dla aktywnych nie może być dużych rozmiarów, przeczyło by to założeniom początkowym - bogaty zestaw startowy (opaska na telefon na ramię, słuchawki, 3 komplety gumek do słuchawek, mocowania do słuchawek na uszy + to co standardowo w każdym innym telefonie czyli karta pamięci, ładowarka, kabel USB). - odporny na wodę (podwójna obudowa zabezpieczająca całą elektronikę telefonu). - Gorilla Glass ! - zero zarysowań po noszeniu w kieszeni, ale to chyba już każdy wie - bezproblemowa obsługa ekranu dotykowego mokrym palcem - sprawdzone, działa ! Na dodatek w I kwartale 2012 będzie dostępny w bardzo dobrej cenie w sieci PLUS.

  • 0

    43. ~Damian :)  2011-12-17 14:18:26  host: 178-36-120-100.adsl.inetia.pl

    Właśnie ten telefon to jest moje marzenie . poczekam do lata i wtedy trzeba będzie zarobic i może się go dostanie . wymarzony telefon dla mnie bo ja jestem aktywny :P . Pozdro .

  • 0

    44. ~janka  2011-12-27 17:01:13  host: 178-73-21-54.home.aster.pl

    mam telefon od 3 tygodni i oto moje wrażenia: bateria przy prawie non stop gra, włączone wifi -1 dzień, tel. używany do dzwonienia 3 dni. jest naprawdę fajny, nieduży a bez problemu gra się w gry - jedyna wkurzająca rzecz to brak podziału w smsach na przychodzące, wychodzące - wszystko leci ciurkiem,,,,,ale co tam -polecam :)

  • 0

    46. ~  2012-01-12 19:04:35  host: cer83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadaczy proszę o zrobienie testów benchmarkowych bo się wacham między xperią mini pro 60.4 fps a między live with walkman a tą ;)

  • 0

    47. ~jurek 30  2012-02-04 16:47:28  host: user-31-174-236-1.play-internet.pl

    Star7 Softbank 009Z jeszcze lepszy

  • 0

    49. ~JaN  2012-04-05 19:12:53  host: 195.116.193.135

    Mam ponad miesiąc. Moj pierwszy smartfone. pOLECAM W PEŁNI. wSZYSTKO DZIAŁA DOSŁOWNIE NA DOTYK, NET BAJKA

  • 0

    50. ~Sistercja  2012-06-01 14:27:54  host: 188-220-131-188.zone11.bethere.co.uk

    Telefon jest znakomity, bo jest: + mały + zgrabny (dobrze leży w ręce) + nie pa patyczka, a spokojnie można wszystko na nim zrobić (jedną ręką) + bdb grafika - gra na nim to przyjemnosc + bateria wytrzymuje jakieś 7h godzin grania + aparat robi ladne zdjecia ale - DUZY MINUS: - jego niezniszczalny ekran ulegl zarysowaniu juz po tygodniu - bo byl noszony w kieszeniu z kluczami (oczywiscie GWARANCJA NIE OBEJMUJE ZARYSOWAN ekranu) - szkoda tylko, ze nie ostrzegaja przed tym wczesniej... - na i nternecie jest filmik pokazujacy proby zarysowania telefonu najrozniejszymi ostrymi narzedziami - bujda! Tak, że jesli ktoś liczy, ze bedzie mial smartfona odpornego na zarysowana, niech porzuci nadzieję, ale poza tym telefon jest sprawny.

  • 0

    51. ~danny88  2012-06-05 21:22:01  host: 178-36-9-116.adsl.inetia.pl

    50. A zdjęta została ta osłonka (naklejka) z ekranu czy też masz naklejoną i narzekasz na zarysowania ?

  • 0

    52. ~mar  2012-06-25 16:52:15  host: 84-10-50-223.dynamic.chello.pl

    Telefon jak dla mnie jest ok. Jedynym minusem jest bateria która przy włączonych aplikacjach, oraz przy intensywnym korzystaniu z internetu wytrzymuje dzień. Aparat fotograficzny w tym telefonie jest w miarę dobry. Przecież to telefon a nie profesjonalna lustrzanka. Porównywalny jakością zdjęć jest do aparatów kompaktowych produkowanych dziesięć lat temu. Dużą zaletą aparatu fotograficznego jest jasność obiektywu która wynosi F 2.6. Ale matryca jest malutka co pogarsza jakość zdjęcia. Ja oceniam aparat jako w miarę udany. Co do wyświetlacza i szybkości reakcji na dotyk, telefon wypadł bardzo dobrze. Szybkość obsługi jest na wysokim poziomie. Panelu dotykowego nie sprawdzałem czy się rysuje. Ogólnie telefon polecam.

  • 0

    53. ~Pawlo  2012-08-05 08:45:58  host: usrs-37.2-mat-sat.pl

    Mam telefon od 10 dni Na pierwszy rzut oka i pierwsze wrażenie OK. - ale bateria słabizna czasem wytrzymuje dzien, dwa - po 10 dniach uzytkowania, i to delikatnego przestal dzialac glosnik w sluchawce dzialal ten od dzwonkow ale i ten padl SONY to juz nie ta jakosc co kiedys

  • 0

    54. ~mar  2012-10-10 20:40:38  host: 84-10-50-223.dynamic.chello.pl

    Po pięciu miesiącach użytkowania tego telefonu mogę jasno stwierdzić że jest to telefon przeciętny ma swoje wady i zalety. Największą wadą tej słuchawki jest bateria która wytrzymuje (przy korzystaniu z youtube), kilka godzin (ok 4). Na razie nic w telefonie się nie zepsuło, urwałem jedynie zaślepkę zamykającą port mini jack, wymieniłem ją i jest ok. Wodoodporności nie sprawdzałem ponieważ pewnie jakaś tam jest, ale wolę z tym aspektem technicznym nie eksperymentować. Panel dotykowy trochę się porysował przez pięciomiesięczny okres użytkowania.

  • 0

    55. ~Zanik  2012-10-24 15:41:37  host: 217.153.14.227

    Do wszystkich którzy napisali , ze panel dotykowy (szybka) porysowała się. Przyjrzyjcie się dokładnie szybce np. w okolicach mikrofonu to zauważycie, że na szybkę Gorilla-glass jest naklejona fabrycznie folia ochronna. po wymianie foli tel. jak nowy

  • 0

    56. ~radek  2012-10-31 13:13:07  host: pc-212-51-215-170.p.lodz.pl

    @~mar: A jesteś pewien, że to porysował się panel? O ile wiem na nim jest fabrycznie naklejona przezroczysta folia, na tyle niewidoczna, że można ją pomylić z panelem. Czytałem o ludziach, którzy nawet naklejali folię na tę fabryczna folię, bo myśleli, że to goły ekran :)

  • 0

    57. ~ela  2012-11-06 20:06:52  host: 193-239-37-112.ksi-system.net

    czy ten ten telefon ma wifi?

  • 0

    58. ~oni1  2012-11-28 19:53:23  host: 83-238-247-67.ip.netia.com.pl

    Nie ma, WLAN, 802.11b/g/n

  • 0

    59. ~oni1  2012-12-02 21:46:26  host: 83-238-247-67.ip.netia.com.pl

    Nie wiem jak ale telefon miałem dobę , bravia engine itp. co z tego Moim problemem jest to, że w prawym dolnym rogu ekranu jest "krwawienie"(taka nazwe znalazlem w necie". To nie sam ekran jest. To rzeczywiście blacklight z pojemnościowego przycisku po prawej stronie przebija światło łuna światła na ekran . Ktoś jeszcze z tym problemem?

  • 0

    60. ~majes  2012-12-21 16:33:54  host: 83-238-68-102.ip.netia.com.pl

    ja mam ten problem,ale niezwracam na to uwagi

  • 0

    61. ~pecet  2013-01-21 00:26:04  host: 94-154-21-94.cheeloo.net

    ta łuna jest dlatego, że w tym właśnie rogu jest dioda do podświetlenia "klawiszy" dotykowych :P ja tam nie zwracam uwagi na to ;) ja trafiłem na egzemplarz z fikcyjną gwarancją :( i przez "grzebanie" w nim przez wcześniejszego właściciela załamała się tasiemka i przestał działać wyświetlacz :( musiałem dopiero jakąś używkę uszkodzoną kupić jako dawcę i zamieniłem przedni panel i wszystko śmiga :) ogólnie tel. prawie genialny. Gdyby nie bateria to byłby genialny. Ale jeśli o to chodzi to można go zrootować i złamać bootloader i można wgrywać zmodyfikowane oprogramowania różnego typu i spokojnie można 3 dni na baterii osiągnąć

  • 0

    62. ~kwarek  2013-02-04 11:25:39  host: 79.139.39.2

    Tak.. na ekranie jest fabrycznie naklejona folia. Ja ją odkleiłem bo przez nią strasznie opornie działał przycisk z domkiem. Otóż co zauważyłem mili państwo. Nie wiem kto rozpisuje się, że telefon ten wyposażony w jakieś GorillaGlas (czy coś tam innego) ale plecie bujdy. Pod folią ekran/szkło/panel, jak zwał tak zwał... jest najwyraźniej zrobione z jakiegoś poliwęglanu. Dość łatwo się rysuje i ugina pod większym naciskiem. Nie ma tam żadnego szkła kwarcowego czy innego ceramicznego materiału. Niewątpliwie wielką zaletą tego materiału jest to, że nie stłucze się... ale po paru latach używania będzie porysowany jak wyświetlacz w zegarkach CASIO (W-71 na przykład) :)

  • 0

    63.  2013-03-07 11:15:19

    ja uzytkuje ten telefon od kwietnia 2012 i musze stwierdzic ze marudzicie :P gralem nim w "zoche", rzucalem do wody, mylem wielokrotnie, fabryczna folia trzyma sie dalej ekranu, nie ma z nim zadnych problemow :) o, jedynie funkcja wyciszania szumow w czasie rozmowy z drugiego mikrofonu, prawie calkiem wycisza mnie a nie szumy ;) a jesli chodzi o baterie, to caly dzien wytrzymuje bez problemu z odpalonym skype, fb i roznymi innymi gadzetami w tle, jak juz ktos sobie zaktualizowal androida do wersji 4.04, to niech sobie wgra program BatteryGuru, od qualcoma - pomaga oszczedzac energie, po tygodniu nawet o polowe dluzej trzyma bateria :)

  • 0

    64. ~Szczurek  2013-06-21 08:55:04  host: public-gprs99103.centertel.pl

    Jak złamac hasło zabezpieczajace telefon czyli podaj nazwisko panieńskie swojej matki nie wchodzac w ustawienia poniewaz odkupiłem od kolego sony xperia J i miał taka blokade i nie dam rady wejsc w ustawienia ani nic tylko zadzwonic na połaczenia alarmowe jak by ktos wiedział prosze o napisanie odpowiedzi na mojego e-maila adasieki104@wp.pl a w temacie napisac odpowiedz w sprawie sony xpeia J

  • 0

    65. ~  2013-08-16 10:50:01  host: v53-01.opera-mini.net

    Jak kupiłeś od kolegi to się go spytaj, a potem usuń se blokadę. I figaro :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-48-3.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet