Sony-Ericsson W995 - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson W995 Opinie o Sony-Ericsson W995

Sony-Ericsson W995

w sumie: 275
  • 0

    1.  2009-02-16 15:56:27

    Widzę w linii prostej następca W910i. Ciekawe tylko, czy litera "W" zostanie nadal nic nie znaczącym symbolem, czy w końcu coś od SE będzie dobrze grało...

  • 0

    2. ~  2009-02-16 16:06:05  host: 94-40-44-2.tktelekom.pl

    Znowu ten ohydny Desing, niech zmienią projektanta, bo od początku wszystkie komy wyglądają tak samo

  • 0

    3. ~  2009-02-16 16:19:18  host: 82.160.180.2

    nie no fon marzenie. nawet nie pytam o cene jak sie pojawi w Polsce

  • 0

    4. ~Alban  2009-02-16 17:20:30  host: aafr35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda tylko, że nie ma ksenona...ale w koncu to walkman + za glośniki stereo i wejście mini jack

  • 0

    5. ~zielony  2009-02-16 18:54:50  host: 87-205-236-149.adsl.inetia.pl

    Mam wrażenie, że jest to C905 w innej obudowie i z innym softem... Podoba mi się.

  • 0

    7. ~przemo  2009-02-17 11:35:43  host: host-5db0dd4f.sileman.net.pl

    nieźle wygląda ;] bardzo ładny :)

  • 0

    9. ~b.  2009-02-18 14:31:34  host: inet20907na-3.eranet.pl

    NO... świetny telefon(nareszcie SE pokazało, że ma "jaja":]), tylko wielka szkoda, że go w Polsce nie ma:(((((.

  • 0

    10. ~Jxx17  2009-02-18 20:03:01  host: abhm128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Extra tel normalnie super świetny kupie go!

  • 0

    11. ~nick  2009-02-20 11:36:22  host: public-gprs20530.centertel.pl

    zawalisty tel najlepszy na swiecie kupilem za 20 zl na allegro trzeba bylo zmienic tylko wyswietlacz za 1 zl

  • 0

    12. ~Macfly  2009-02-20 16:49:29  host: apn-77-113-126-220.gprs.plus.pl

    wyrypany fon,seria walkman i 8mpx aparat kombajn tego sie nie spodziewałem bajerów full,tylko ciekawe jak muzyka bedzie w nim grała.

  • 0

    13. ~floras1988  2009-02-20 21:03:12  host: aalf53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kurcze co za telefony teraz robia! ale kto mi zagwarantuje ze on ma rzeczywiscie dobre 8 mpix?napewno bedzie tak jak to jest z tym 5 mpix że powiedzmy nok n82 ma xenon i to jest prawdziwe 5 mpix a inne powiedzmy samsungi np f480 czy se k850i cos tam to zupelnie inna półka za duze szumy a za nawigacje tzreba placic innej np garmina sie nie wgra bo to java i dzisiaj za niego dam z 1500 a za pol roku wezme z 800 zl bo tak niestety jest lepiej miec system operacyjny jakis jesli mowie nieprawde to mnie poprawcie.Pozdrawiam

  • 0

    14. ~Alban  2009-02-21 17:36:34  host: aacq176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a wideo dalej 320 x 240 -_-

  • 0

    15. ~Kokosz  2009-02-21 21:31:26  host: host-89-228-65-98.olsztyn.mm.pl

    Bardzo fajny telefon ciekawe ile będzie kosztował ;P Duża konkurencja dla Pixona itp szkoda że wyświetlacz 256 ;/

  • 0

    16. ~qwerty  2009-02-22 00:51:02  host: nat-mo3.aster.pl

    C905 w innym opakowaniu.

  • 0

    18. ~wojciech  2009-02-23 17:57:51  host: opole.airmax.pl

    o kurde, on jest zajefajny :D pewnie cena bedzie delikatnie mowiac zawyzona :(

  • 0

    19. ~tomekuic  2009-02-25 14:14:41  host: 212.87.241.195

    do nr 2 ohydny design ma twoja nokia (czy tam inna marka) , telefony SE zawsze były ładne ;D Telefon marzenie :)

  • 0

    20. ~m4  2009-02-26 16:59:28  host: dcf136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma rzeczy doskonalych, ale gdyby byl ksenon to telefon marzenie! wifi, gps, 8.1 aparat, no i muzyczne fon w koncu. Kupuje go jezeli dojdzie do 1000zl

  • 0

    23.  2009-03-07 15:53:40

    Z wygląd podobny do W910i mam nadzieje że tylko głośniej gra od wszystkich ;W;

  • 0

    24. ~Golao  2009-03-10 19:44:10  host: ddn28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktoś się orientuje kiedy on będzie w Polsce(u operatorów)? Btw.. Po kiego grzyba 8 mega pixeli?! to tylko pamięć zżera.

  • 0

    25. ~Archi  2009-03-11 17:03:31  host: ddn28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Odnośnie designu.. A mercedesy wam sienie podobają? Też wszystkie mają podobna linię. Taki właśnie Sony ma styl i za to te telefony cenię. Są niezawodne i funkcjonalne. Nie tak wytrzymałe jak der panzernokia ale mi to nie przeszkadza:) Linia świetna i czekam na niego. Pytanie tylko kiedy się pojawi..

  • 0

    26. ~  2009-03-12 21:47:44  host: clc185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    24. Golao co ci pamięć zżera? Zdjęcia robione tym telefonem na pewno nie będą dużych rozmiarów, przecież to tylko telefon. W pierwszym lepszym 8mpx kompakcie te foty byłyby sporo większe. Ogólnie fajny telefon z wygladu ale bez symbiana... Do mojej pierwszej nokii z symbianem uwazalem to za zbedne, ale teraz nie wyobrazam sobie tela bez symbiana, szczegolnie ze w nowych modelach system ten chodzi tak jak fabryczny SE. Zaraz ktoś napisze że gówno prawda i po co mu symbian ale naprawdę z symbianem można zrobić z telefonem bardzo dużo:D

  • 0

    27. ~Rocky  2009-03-13 21:05:59  host: 212.160.247.232

    Najlepszy fon SE! Nareszcie walkman połączony z dobrym aparatem = Zajebisty fon!

  • 0

    28. ~koasldk  2009-03-14 21:36:28  host: aaqs223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wow... wszystko zajefajnie : 8MPiX, 8 gb pamieci, 2,6 cala ekran.... szoda ze nie ma 16 000 000 kolorów i troche brzydki jest .. ladniejszy dla mie c905.. ale i tak SUPER... ciekawe jaka cena bedzie

  • 0

    29. ~bad booy  2009-03-15 16:47:33  host: amb74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zaje***** telefon. do nr 2! nie wiem co ci sie w nim nie podoba, wyswietlacz zaje**** (miedzy 256tys a 16mil nie widac roznicy) sliczny z wygladu.... gps ( w chacie sie nie zgubisz) noi muzyczka... Sliczna:D

  • 0

    30. ~Yeti  2009-03-23 14:34:53  host: bum235.internetdsl.tpnet.pl

    Superfon, polecam jak najbardziej i ze zniecierpliwieniem oczekuję Sony Ericsson W999!

  • 0

    31. ~papryka  2009-04-03 11:11:07  host: static-78-8-163-52.ssp.dialog.net.pl

    do orson_dzi człowieku seria w to są najlepsze telefony do odtwarzania muzyki posłuchaj sobie jak gra np w850i

  • 0

    32. ~seba  2009-04-07 19:56:26  host: 86-63-109-156.sta.asta-net.com.pl

    przeciez to to samo co c905 ale jaja tylko z serii w

  • 0

    33.  2009-04-08 22:51:11

    a ktos wie ile to bedzie kosztowac i kiedy wejdzie na polski rynek?

  • 0

    34. ~Asia  2009-04-09 12:07:20  host: 195.116.43.126

    W polsce najprawdopodobniej telefon pojawi się w maju.Ciekawe tylko ile bedize kosztował?

  • 0

    35. ~MaNi3kk  2009-04-10 01:41:01  host: cpc2-rdng7-0-0-cust533.winn.cable.ntl.com

    w Angli kosztuje 400 funtow wiec w PL okolo 2000 tysiecy telefon to niezle cacko pzdr dla fanatykow SE

  • 0

    36. ~  2009-04-11 15:30:20  host: cli15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bez systemu... kolejny telefon med-endowy dla mas.

  • 0

    37. ~blue rose  2009-04-14 21:40:14  host: aafv39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w maju bedzie w polsce ten cudny telefon niewiem ile bedzie kosztował ale tanszy od c905 nie bedzie ciekawe kiedy bedzie w orange bo w era bedzie miała go najszybciej..... super telefon

  • 0

    38. ~  2009-04-16 16:00:18  host: aafz163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    superrrr ;dd .`

  • 0

    39. ~nie  2009-05-01 18:09:45  host: cch118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co za ludzie na kazdym forum doslownie kazdym kazdy nazeka "a se to ciagle jedne i te same wyglady a jak maja wyglada powykrzywiane w wszystkie strony" sa 3 rodzaje wersji "W" czyli wolkman prostego typu, rozsuwane i z kalapka i co wy ciagle chcecie odnich.

  • 0

    40. ~;>  2009-05-02 14:32:26  host: ip188-166.ghnet.pl

    2,5 K teraz kosztuje w Polsce na przedsprzedaży. Powodzenia. Lepiej poczekać te pół roku i kupić go za 700 zł xD

  • 0

    41. ~corny  2009-05-02 21:31:15  host: public60793.xdsl.centertel.pl

    telefonik fajny duzy plus za brak systemu takiego jak windows czy symbian nie bedzie sie tną duzo bajerków pożądny wyświetlacz za który ma 2 duzego plusa dobrze ze se nie poszedł w slady nokii i nie zamontował 16 mln kolorów bo to tylko żre baterie na allegro takie cos kosztuje 2500zł

  • 0

    43. ~  2009-05-09 22:57:22  host: 77-253-172-191.adsl.inetia.pl

    Ciekawe jak brzmią te głośniki... MARZENIE.

  • 0

    44. ~  2009-05-11 16:05:20  host: adkl119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak na te możliwości to cena zbyt wysoka.. Góra 1500 zł.

  • 0

    45. ~Lizak  2009-05-19 22:18:29  host: bke163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon na allegro kosztuje 2,500 zł :D a zbliżenie 16 krotne :D mi sie podoba ale musze sprzedac kuchnie żeby go miec :D ale telefon jeśli chodzi o wyglad i wszystkie jego funkcje to I klasa :)

  • 0

    46. ~David  2009-05-24 12:53:49  host: 77-254-255-11.adsl.inetia.pl

    Telefon nie jest zbyt ładny ale to rzecz gustu. Straszny kanciak z niego i te przyciski...;). Jedynie co w nim jest fajnego to pewnie dość dobra jakość muzyki na pewno nie dorówna dobremu odtwarzaczowi muzycznemu ale zawsze będzie można posłuchać.

  • 0

    47. ~Sara  2009-05-25 12:36:17  host: dynamic-87-105-238-189.ssp.dialog.net.pl

    Bardzo fajny telefonik, polecam .

  • 0

    48. ~Max  2009-05-29 02:25:39  host: 87-205-217-6.adsl.inetia.pl

    on będzie kosztował o jakieś 20% więcej niż C905, czyli cena powinna być na poziomie około 2000 zł :-/

  • 0

    49.  2009-06-15 13:43:04

    Miałem zaszczyt go przetestować, telefon dobrze wykonany, muzyczny, czytelny wyświetlacz, dobry aparat, szkoda że brak symbiana, ale jakoś da się przeżyć, oglądanie w nim filmów to po prostu rewelacja. Telefon dość drogi, ale jeszcze w cenie będzie dość długo, bo jest wart swojej ceny.

  • 0

    50. ~Brando  2009-06-17 11:52:48  host: cpc1-seve5-0-0-cust272.popl.cable.ntl.com

    Genialny fon. Mam go od wczoraj i napiszę tylko, że urywa mosznę... Solidna metalowa obudowa zamiast trzeszczących plastyków Nokii, świetny Walkman, YouTube, TV, super wyświetlacz no i GPS plus Wi-Fi... Cykadełka w telefonach mnie nie rajcują. Mogą mieć i po 20 megapikseli i tak zawsze będzie to shit...

  • 0

    51. ~wolf  2009-06-18 10:18:25  host: 213.25.125.100

    W euro rtv agd juz go maja

  • 0

    52. ~bart  2009-06-22 15:44:48  host: 83-238-151-214.ip.netia.com.pl

    Pewnie bedzie kosztował koło 1500zl spokojnie.za tą cene juz lepiej kupic cos innego jak np. Samsung Omnia HD...

  • 0

    55. ~ss  2009-07-03 12:25:46  host: public27517.xdsl.centertel.pl

    na allegro można go już kupić za 1500 zł :D

  • 0

    56.  2009-07-03 15:09:08

    cuuudoo telefon i do tego jest w plusie :D Nareszcie porządny telefon sony ericssona w plusie :)

  • -1

    57. ~Gonia  2009-07-06 14:18:12  host: c92-250.icpnet.pl

    Jak zwykle pieknie wyglada na obrazku przerobionym komputerowo a w rzeczywistosci ta niby srebrna klapka klawiatury jest nieciekawa mogliby zrobic czarna to nieeee

  • 0

    58. ~jaras  2009-07-07 13:47:54  host: aefd100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na aukcjach internetowych nowego można już kupić poniżej 1700zł, a to wciąż nowość na PL rynku, więc napewno będzie już tylko lepiej.. :)

  • 0

    59. ~paco  2009-07-08 06:17:07  host: 10.62-97-226.bkkb.no

    wczoraj zone kupilem, fajny gadzet...nie ma symbiana, ani WM, czy androida ktory chyba bije 2 powyzsze, czujnik ruchu gps i inne bajerki generalnie fajny tylko cena wysoka

  • 0

    60. ~maciej  2009-07-14 12:10:13  host: fw.elb2.pl

    z saturnie tez

  • 0

    61. ~  2009-07-16 12:38:35  host: p5084424a.dip.t-dialin.net

    czy mozna tym telk. ogladac divix??

  • 0

    62. ~pitmack  2009-07-16 13:46:31  host: aceo192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja sprowadziłem fona tego sobie z anglii

  • 0

    63. ~Sonomaniak  2009-07-20 19:26:50  host: aalq152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten fon jest super. Mam go kilka godzin i już się mi spodobał. Bateria jaką daje producent to 1930 mah. Muza leci jak marzenie a jeszcze z głośników albo ze słuchawek...

  • 0

    64. ~maniek  2009-07-25 10:40:53  host: chello084010112146.chello.pl

    kosztuje niecałe 2 tysiaki, mam ten telefon i jest niezły chociaż większość to gadżety z których i tak się nie korzysta ;) ale fajnie się czuje człowiek mając coś takiego przy sobie ;)

  • 0

    65. ~Mateoff  2009-07-25 22:51:15  host: d90-141-26-16.cust.tele2.pl

    Bart jest na allegro dokładnie za 1389zl

  • 0

    66. ~  2009-07-26 17:46:03  host: 089-101-018134.ntlworld.ie

    co wy wiecie mam go od miesiaca normalnie wypas

  • 0

    67. ~  2009-07-28 13:32:00  host: host81-159-75-169.range81-159.btcentralplus.com

    350 funtow w Belfaście :) fajny fonik :) polecam ;D

  • 0

    68. ~gangstaproblasta  2009-07-29 13:28:50  host: aaqt85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak zwykle to tylko Sony Ericsson.. moga wsadzic i 20mpx i tak madry czlowiek nie kupi juz w tych czasach telefoniku z ekranikiem QVGA.. rozdzielczosc ekranu w SE jest dzis juz smieszna.. a brak systemu skresla go w przedbiegach dla kazdego potrzebujacego GPS czy programow biurowych typu Office. Model dla nastolatkow z bogatymi rodzicami...

  • 0

    69. ~lodzio12354  2009-07-29 16:05:39  host: abya122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja taki znalazłem za darmo na ulicy w niemczech ekstra fon pierwsza klasa polecam

  • 0

    70. ~Feilb  2009-07-29 17:16:13  host: acso167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Muhahaha. Telefon kosztować będzie 1999PN. x]

  • 0

    71. ~zbyszekfan  2009-07-31 18:26:37  host: adrn17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cena telefonu zaczyna się od 799 do 1699 zl w erze pozdr

  • 0

    72. ~chudy  2009-08-06 21:53:56  host: ier251.internetdsl.tpnet.pl

    floras1988 Masz racje najlepiej na systemie i z tymi pixelami tez masz racje

  • 0

    73. ~radek  2009-08-07 15:56:37  host: 213-238-73-19.adsl.inetia.pl

    hahaha ludzie za telefon bez symbiana dawać 2000 zł? :) to chyba paranoja. co on potrafi ma napewno naviexperta wgranego żadnych map, pewnie pobiera przez neta wszystko. Co to za badziewie. Nic oprócz javy na tym się nie odpali. Różnica między 256k a 16mln jest i to kolosalna. A że ma aparat 8 mega ale czad. ja wole kupić nokie n95 8gb z 5 mpx i chociaż wiedzieć za co płace z symbianem. Telefon z takimi możliwościami bez symbiana, to tak samo jak Porsche 911 bez kół. SE to lipa. Nic nie potrafią zrobić tylko te tłuką telefony każdy taki sam niczym sie nie różni tylko wygląd... żal

  • 0

    74. ~ania  2009-08-08 13:44:39  host: apn-77-113-220-231.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy ten telefon ma stoper i minutnik? Może któryś ze szczęśliwych posiadaczy mógłby napisać coś na ten temat... Z góry dzięki;)

  • 0

    75.  2009-08-16 20:34:01

    radek po 1.w995 kosztuje 1000 2.telefon z sybianem bez dotykowego ekranu jakiego n95 8gb nie posiada to bezsens 3.se robi dobre telefony popatrz na telefony typu:w960i saito i takietam 4.różnią sie weź se na pszyklad k300 a tego w995 wogule nie pisz nic zlego na ten telefon skoro nie masz o nim pojęcia a teraz druga część polecam telefon chce go kupić w erze telefon ma gps z a-gps 8 Mpix wifi zooma x 16 wideo rozmowy i wogule dużo tego wszystkiego walkman tylko ciekawe jk odtwarz muzyke na tych głośnikach stereo

  • 0

    76. ~Julian  2009-08-19 08:45:30  host: wt82.internetdsl.tpnet.pl

    @ania: oczywiście, że ma:) Mam ten telefon od dwóch tygodni i jedyny zawód to to, że nie jest czarny... Ale sprawność i solidność sprawiły, że już o tym zapomniałem. Rewelacyjny wyświetlacz, zastosowanie szkła odpornego na zarysowania świetnie oddaje kolory może to nie 16 mln ale i daje radę. Aparat robi super zdjęcia aczkolwiek stabilizator może mieć problemy po zmroku… WLAN działa genialnie, wyrabia mi się nawyk szukania dostępnych sieci w mieście jest dużo otwartych a wtedy przeglądnie internetu to czysta poezja. Przykładowo ściągnięcie Opery Mini trwało ułamek sekundy. sprawdziłem też na zdjęciach powyżej 1 MB - dwie sekundy :)) Oczywiście wszystko zależy od danej sieci. GPS - WayFinder działa bez zarzutu, dokładność wspaniała - podał numer bramy obok której byłem. Rzadko będę korzystać ale i tak mam tanie pakiety więc danymi się nie przejmuję Walkman - super jakość muzyki, niektórzy mogą mieć dyskomfort - przez słuchawki mogłoby być trochę głośniej – ale nie zawsze miałem takie wrażenie. Filmy na komórce to dla mnie nowość, niby mały wyświetlacz ale i tak robią wrażenie. Bateria: początkowo mnie zszokowała, bo kilka godzin zabawy, wiadomo WLAN, GPS, muzyka, gierki a tu prawie nic!! Jednak dłuższa zabawa sprawia, że zaczyna „żreć” energię ale apetyt ma w miarę przyzwoity i nie mam nic do zarzucenia. Wiele osób narzeka na układ menu. Mnie odpowiada, można zmienić układ: tabela, obrotowy, pojedyncze ikony oraz układ z motywu. Układ inny niż w poprzednim W810i ale szybko można się przestawić Slider świetnie się sprawuje, nic nie trzeszczy nie skacze, nie ma luzów. Zobaczymy co będzie później Świadomie wybrałem telefon bez systemu ale widząc możliwości z nim związane może wybiorę taki następnym razem, zobaczymy co będzie w ofercie. Plus ma niestety fatalna ofertę jeśli chodzi o telefony, cud, że na ten się zdecydowali! Operatora nie zmienię bo większość znajomych jest w plusie a dzwonię długo i rzetelnie. Gadu

  • 0

    77. ~sewix  2009-08-19 15:31:56  host: 195.116.35.181

    Wszystkie wychodzące teraz SE mają stoper i minutnik. A 73 to chyba patrzy przez mikroskop na ekran, skoro twierdzi że różnica w ilości kolorów jest kolosalna. Wciąż nie mogę zrozumieć takich ludzi. Poza tym nie każdy lubi symbiana. Nie kupisz telefonu bez symbiana? Twoja sprawa. Kto inny powie, że nie kupi fona z symbianem i też jego sprawa. Symbian nie jest wadą, ani zaletą. Wszystko zależy od kupującego.

  • 0

    78. ~iwoniusz  2009-08-21 01:19:47  host: cbq113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @63 930mah, nie 1930 ;) @73 pozdrów chłopaków w dresach @74 oczywiście, że ma Na stronie se jest symulator pracy tego telefonu, polecam dla zainteresowanych.

  • 0

    79. ~  2009-08-23 14:04:05  host: client-82-14-84-248.manc.adsl.virgin.net

    w angli ma polskie menu zaj

  • 0

    80.  2009-08-23 14:49:58

    radek Masz zdecydowanie racje . Porównując wyświetlacze n95 i w995 widać kolosalną różnicę oczywiście na plus w995. a to zasługa szkła a nie tak jak to jest w nokii jakieś plastikowej szybki. ten model nokii o którym wspominałeś od nowosci trzeszczy jakby miał z 2 lata a obudowa w995 nawet nie wyda jakiegokolwiek niepokojącego dzwięku. Mówiąc krótko SE znowu zjechał nokie jak chciał a co do systemu to mi nie potrzebny bo od tego mam komputer :P A w995 za jakiś czas sporo stanieje i bedzie bardzo opłacalnym telefonem i to jest naważniejsze :)

  • 0

    81. ~sibek  2009-08-30 12:26:36  host: 87-198-28-142.ptr.magnet.ie

    Telefon w ładnym opakowaniu, aparat foto bez rewelacji (zdjęcia porównywalne z tymi z modelu D750i). Odtwarzacz muzyczny b. dobry, porównywalny z D750i (telefon sprzed kilku lat), bateria bez rewelacji od 2 do 5 dni (przy czym 5 dni to tak jakby w ogóle z niego nie korzystać). 4+ za GPS i WiFi, a do 5 zabrakło systemu operacyjnegogo typu symbian (bardziej użyteczniejszy GPS i możliwość instalacji

  • 0

    82. ~s  2009-08-30 17:23:26  host: 195.116.35.181

    Jak mnie to denerwuje, że ludzie biorąc pod uwagę ekran patrzą na liczbę kolorów. To już jest nie do zniesienia! Co chwilę znajduje się "wybitny" człowieczek, który mówi tak: Ten telefon jest słaby bo ma tylko 256tys. kolorów... ojejciu... zaraz się popłaczę..." A Telepolis jeszcze dolewa oliwy do ognia, podając w oknie "GŁÓWNE FUNKCJE I PARAMETRY" przy rubryce wyświetlacz - liczbę kolorów, jakby to była główna cecha ekranu decydująca o tym, czy kupić ten telefon, czy nie... Przecież o niebo ważniejsza jest wielkość ekranu i rozdzielczość! Zapewne za kilka postów znowu znajdzie się wspomniany "człowieczek" i będzie się kłócił o kolorki... Ręce opadają!

  • 0

    83. ~  2009-08-31 19:46:27  host: acsq130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a co z nawigacją w se w995?

  • 0

    84. ~W995 Org  2009-09-01 11:40:50  host: public-gprs4932.centertel.pl

    Przeczytałem parę opini na temat telefonu, serdecznie polecam W995 ponieważ jest wiele bardziej lepszy i sprawniejszy od noki, a parametry są w sam raz dla ludzi pracy. Na słuchanie muzyki od 100% bateri możemy siedzieć 26 zapewne godzin i rozkoszować sie pieknym dźwiękiem ze stereo. Nokia nigdy nie wyprowadzi na rynek czegos z sensem, tak jak nokia n97 debile którzy wydali na n96 2600 zł - GRATULUJE, a ci którzy wolą zaczekać na N98 która z pewnością wyjdzie, i tak odradzam kupowac tego, zaraz przeciez modele sie uprzedzą wyjdzie N99 albo diabeł wie co. Dziekuję. Jeszcze raz polecam gorąco tego fona do oglądania filmów i słuchania muzyki, bo aparat to raczej tylko ,, potrzebuje a nie mam cyfrówki''

  • 0

    86. ~toxi  2009-09-03 07:24:49  host: ip-118-113.mofnet.gov.pl

    No ja powiem Wam, że wcale nie jest tak kolorowo... Aparatem w domu ciężko zrobić zdjęcie ostre bo pracuje tak jak w systemie nocnym, obraz łatwo się zamazuje... A video??! W telefonie takiej klasy by ciągle było 320x240??? To po prostu jakas wielka kpina i nieporozumienie...

  • 0

    87.  2009-09-03 12:01:08

    jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefoniku ;), i polecam go wszystkim od muzycznych maniaków po osoby które potrzebują jedynie telefon do pisania sms-ów i dzwonienia, nie wspominam o aparacie bo to jest kosmos mam lepszy aparat w telefonie niż w cyfrówce . . . TELEFON KUPIŁEM NA AUKCJI ALLEGRO OD FIRMY HALOO-GSM W TEJ CHWILI MAJĄ NAJCIEKAWSZE OFERTY NA NA PORTALU ALLEGRO POLECAM SZYBKA PRZESYŁKA BEZPROBLEMOWA OBSŁUGA I MOŻNA SIĘ NA GRATISY ZAŁAPAĆ ;) POZDRO

  • 0

    88. ~Dragon1818  2009-09-04 16:49:28  host: ebb58.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo fajny telefon, zamieżam go sobie kupić na allegro jest po 880zł, ale anglik, koleś ma wystawionych ich aż 30.

  • 0

    89. ~dzieciak  2009-09-04 22:02:49  host: adng120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma takie normalne wi-fi dzieki ktoremu mozna odbierac polaczenie np z routera? (tzn. czy to jest tak jak z wi-fi na kompie)

  • 0

    90. ~  2009-09-05 15:57:16  host: v01-07.opera-mini.net

    Ja nie wiem po co to wogole wypuscili na rynek warte max 900zl porownal bym to do n86 ale tego nawet sie nie da do n85 :d jak kupuja losie na allegro to brac w sieciach i opychac dolozyc 200 300zl i normalny fon kupic n86 albo cos z szajsunga

  • 0

    91. ~iskra  2009-09-07 16:28:23  host: xdsl.197.c76.petrotel.pl

    @87 reklama? hmmm zastanawiam sie nad tym telefonem dotykowe juz mnie znudzily a potrzebuje czego co ladnie gra nasluchawkach

  • 0

    92. ~response  2009-09-14 23:30:58  host: cmo43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia i tak lepsza ;P dobra a teraz na poważnie, mam zamiar kupic sobie ten fonik i narazie widze same plusy: aparat dobry, bateria długo trzyma, muzyka swietna, ma gps i wifi, dostepny w plusie ;D, nie muli, metalowa i wytrzymala obudowa, to tyle. minusy dostaje przede wszystkim za mala rozdzielczosc video, mogli w koncu przejsc na cos wiekszego niz 240x320 ;/, malo kolorow (nie opinia a fakt, osobiscie mam to gdzies), brak symbiana, ostatniego nie skomentuje, bo dluzszej stycznosci z symbianem nie mialem i nawet niewiem do konca co to potrafi ;/ ja kupuje bo warto ;D a jeszcze jedno, ma ktos jakies informacje czy telefon muli na pełnej lub pół-pełnej karcie?

  • 0

    93. ~~chris6  2009-09-15 21:13:30  host: 201.85-237-170.tkchopin.pl

    Pytania czy można przeglądać pliki pdf mpg4 avi ofice (chyba nie) w jakim formacie nagrywa video ?

  • 0

    94. ~~~chris  2009-09-16 22:33:32  host: 201.85-237-170.tkchopin.pl

    Czy można oglądać pliki pdf ? Avi mp4 ? Czy można wgrać navigację ? w jakim formacie nagrywa filmiki ?

  • 0

    95. ~~~  2009-09-19 19:36:18  host: 201.85-237-170.tkchopin.pl

    CZy da radę wgrać automapę ? (ponoć sąjakieś programy - tak mówił sprzedawca a może kłamał ? przegląd plikó pdf możliwy czy nie ? mp4 divix odtwarza ? Proszę o podpowiedź

  • 0

    96. ~mee  2009-09-23 16:11:01  host: 77-255-185-71.adsl.inetia.pl

    Powie mi ktoś z jaką ilością klatek nagrywa filmiki? poszukuję conajmniej 60 :P

  • 0

    97. ~Nafaria  2009-09-27 16:12:30  host: 35-mi2-3.acn.waw.pl

    Zakochałam się w tym telefonie od pierwszego wrażenia^^ ale kupię go sobie jak juz nie będzie kosztował tak niewyobrażalnej (dla mnie) ceny. Narazie wezmę sobie SE W910i, taką brzydszą wersję W995.

  • 0

    98. ~Andrea  2009-09-28 17:01:42  host: stargate104.tvn.pl

    Kupiłam, siadłam nad nim wieczorem i...rano oddałam do reklamacji. Klapka latała, obluzowana jak w aparacie, który ma dwa lata i był bardzo intensywanie używany. Nie wiem, może mam pecha i trafiłam na źle wykonany model, ale jestem już trochę nieufna do wykonania i solidności tego modelu.

  • 0

    99. ~pietreos  2009-09-29 21:45:17  host: ev101.internetdsl.tpnet.pl

    Opinia po tygodniu testów: mOpera smiga jak wściekła, zwłaszcza na WiFi. Dobra Nav np do lasu / na rower, ale już na mieście potrafi długo łapac fixa. Walkman..jak walkman, wciąż brak obsługi dixv/xvid i .flv - no to ostatnie to juz mogło by chodzic, bo niby jest youTube. Głosniczki dają radę (stereo hihi), aparat... no cóż nawet do K-M Z1 3.2 mpix nie ma co porównywać, a do tego zapis tzw 8mpix trwa koszmarnie długo. Ustawiłem na 5mpix i nie będę używał. Za to bardzo dobry ekranik. Plusik za "dzyndzelek" do stawiania na boku, drugi za normalne we słuchawkowe. Minus za niekonfigurowalne dwa klawisze pod ekranem. Tel straasznie długo "wstaje" po resecie. Pasują motywy itd od W910. Troche lepiej niż w910 obsługuje multimedia, obroty. Ocena ogólna 5-.

  • 0

    100. ~  2009-10-01 23:54:02  host: epr140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    też mam ten telefonik od paru tyg narazie nie narzekam... dzwiek super , filmik tez da sie obejrzec:)

  • 0

    101. ~aa  2009-10-03 08:01:07  host: 093105245037.raciborz.vectranet.pl

    Fonik jest genialny na allegro mozna juz go miec za 950zl. POLECAM

  • 0

    102. ~Hei  2009-10-04 22:41:44  host: adsj163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @97 Wszystko tylko nie w910!! popatrz na w595!^^

  • 0

    103.  2009-10-07 17:51:37

    Chciałbym kupić ten telefon ale zastanawiam się jak jest z czułością radia w tym modelu oraz czy może ten telefon być użyty jako modem HSDPA do notebooka podłączony przez USB ???

  • 0

    104. ~monika  2009-10-10 16:24:39  host: cmq83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo fajny telefon, wlasnie go niedawno kupilam i jestem bardzo zadowolona. polecam

  • 0

    105. ~pik  2009-10-15 14:19:21  host: xdsl-120-47.wist.com.pl

    Ten telefonik jet super mrzna go kupić już od 500 pln ^^

  • 0

    106. ~A  2009-10-16 09:57:26  host: public54417.xdsl.centertel.pl

    Mam go od paru dni i telefon jest super!Polecam ;)

  • 0

    107. ~:)))  2009-10-16 22:08:26  host: dynamic-78-8-2-217.ssp.dialog.net.pl

    maly OT @59. ~paco: cyt. "wczoraj zone kupilem, fajny gadzet..." , a ma funckje wyciszenia? bo moja caly czas na glosnomowiącym :D

  • 0

    108. ~dramol  2009-10-17 13:10:58  host: ip-80-245-178-24.uznam.net.pl

    Radek jesli se nie rózni sie od siebie niczym tylko wyglądaem to powiedz mi czym sie rozni nokia od noki? mam juz rok n95 dbam o ten telefon ak nibgdy i co mi z tego 3 razy kupowałem wyświetlacz bo poprostu mi zgasł na wieki... a o telefony dbam :) poza tym moich 2 innych kolegów tez niestety wymieniali wyswietlacze :) juz od dawna przymierzam sie do SE zastanawiam sie nad w995 c905 a c902 zalezy czybedzie w play i ile bede miał pieniedzy bo te 3 modele to rewelacja a co do symbiana

  • 0

    109. ~matizas  2009-10-18 19:03:12  host: 86-63-101-50.sta.asta-net.com.pl

    cytat cuuudoo telefon i do tego jest w plusie :D Nareszcie porządny telefon sony ericssona w plusie :)cyt. Sugerujesz że inne telefony SE, które były w plusie były kiepskie?

  • 0

    110. ~PAX_23  2009-10-20 09:08:51  host: lzv250.internetdsl.tpnet.pl

    Fajny tel ale po rozłożeniu jak przysiskam na górną część(tą z wyświetlaczem) to się rusza. Trochę mnie to irytuje. NIe macie takiego problemu?

  • 0

    111. ~afro88  2009-10-29 18:40:31  host: static24.debica220.tnp.pl

    od 500 zl?? ciekawe zalatw mi w takim razie za 500 albo 600 nawet ;]

  • 0

    112. ~FAN  2009-10-29 23:12:01  host: aelu238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CO DO SE POWIEM TYLKO JEDNO NIGDY SIĘ NIE ZAWIODŁEM NA TEJ MARCE I WIEM CO MÓWIĘ BO MIAŁEM KILKA MODELI TEGO PRODUCENTA OBECNIE W 760i WSPANIAŁY TELEFON Z GPS-em I A-GPS,W995 BĘDZIE KOLEJNYM NABYTKIEM ALE ZACZEKAM AŻ SPADNIE CENOWO NA RYNKU :),CO DO NOKII MIAŁEM WIELE MODELI I Z SYMBIANEM I JEDYNE CO MOGĘ POWIEDZIEĆ TO ŻE JEST KOMPLETNYM DNEM CIĄGŁE ZAWIESZANIE SIĘ,RESETY!!!! NIE,NIE,NIE TO NIE DLA MNIE JEST A JA JESTEM NERWOWY :)

  • 0

    113. ~mariusz  2009-11-01 21:59:26  host: proxy.koba.pl

    nie rozumiem fanbojów obu marek, ja osobiscie mialem telefon chyba z kazdej firmy i zaden nie byl idealny, kazdy ma wady, ale czepianie sie symbiana ze jest wolny i niepotrzebny bo system operacyjny ma sie w kompie to jest gruba przesada, na symbiana sa tysiace jesli nie miliony aplikacji(mniej lub bardziej potrzebnych),dzieki czemu telefon nam sie nie znudzi, wiekszosc z was to ludzie młodzi i kupujac telefon za 1500 zł napewno nie bedziecie go uzywac tylko do odbierania połączen(bo do tego celu to sluzy nokia za 99 zł :P) wiec nie pie....ie ze symbian jest niepotrzebny(czy goodle android np), dzieki takim systemom komórka ma naprawde ogromne mozliwosci a w pozostalych przypadkach pozostaja tylko durne gierki java.. to bylo dobre 5 lat temu, ja kupujac telefon za 2 tysiace jednak wyamgam sporo wiecej niz tylko javy,bo taki kom sie znudzi szybko, miałem kilka modeli bez systemu(LG, SE,SAMSUNG), i kazdy sie nudził, obecnie mam symbian sv5 i co róż znajduje fajne aplikacje, system nie muli i sie nie zawiesza, bo jest mocno poprawiony,

  • 0

    114. ~dlugi  2009-11-03 00:54:49  host: bdj101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chcę bardzo kupic sobie ten telefon tylko jakie kolory obudowy sa dostępne w plusie?? bo z tego co wiem to tylko srebrne:( a zalezy mi na czarnej.Wie ktos może??

  • 0

    115. ~Anka  2009-11-03 14:38:31  host: 62.29.136.38

    @Fan, troche kultury i przestań krzyczec...nie pisz dużą czcionką

  • 0

    116. ~dodo  2009-11-04 20:46:32  host: apn-77-115-251-155.dynamic.gprs.plus.pl

    telefon wypaśny, miałam już wcześniej telefon, również SE, teraz też mam, tyle że w580i od 4 lat, sprawuje się nadal wyśmienicie, mimo tego, że wpadł do herbaty (cały) i paru innych sytuacji, w których inne telefony (mówię tu o markach) nie przeżyłyby. modem to laptopa też mam z firmy SE, pełne zaufanie do tej marki. planuję go kupić w najbliższym czasie. poza tym, moim zdaniem, SE robią najlepsze zdjęcia! miałam okazję pobawić się tym modelem. proste menu, bardzo intuicyjne. w nokiach tego nie ma. nokie były dobre w 88r, kiedy produkowała je finlandia, ich ojczyna ;)

  • 0

    117. ~szarlatan_szuja  2009-11-05 13:05:27  host: chello089079023113.chello.pl

    Dziś właśnie go obejrzałem w salonie i mi się nie podoba ,szczególnie tylna obudowa . Telefon muzyczny ,fajne ma słuchawki , mogę mieć go za 152 złote(Orange Mix 100) ,ale wolę dopłacić i wziąć C905 ,jest o wiele ładniejszy i bardziej elegancki ,typowo do zdjęć które lubię .

  • 0

    118. ~Fidel  2009-11-08 11:12:37  host: plus.ds14.agh.edu.pl

    widać ludzie jak się znacie... żal.pl owszem nie ma symbiana ale co z tego?? powiedzcie mi jak ten symbian chodzi w n95?? telefon zmulony tak ze bardziej chyba sie nie da... to ma byc wygoda?? zreszta jesli kupujecie telefon jako np nawigacja do samochodu to sami jestescie jak nastolatki... jesli nie potraficie wgrac sobie map to wasz problem, aparat ma bardzo dobry a co do muzyki to inne marki chowają sie

  • 0

    119. ~szarlatan_szuja  2009-11-08 23:22:10  host: chello089079023113.chello.pl

    Orange "dał" mi go za 152 złote na przedłużenie umowy. Telefon ma fajne przydatne funkcje ,robi dobre zdjęcia ,ale nie podoba mi się :) . Zamieniłem na C905 . Pozdrawiam.

  • 0

    120. ~  2009-11-11 10:50:02  host: public23745.cdma.centertel.pl

    Telefon jest fajny Muzyka gra głośno i wyraźnie

  • 0

    121. ~gostek  2009-11-11 21:24:10  host: host8-86.btk.net.pl

    ten fon jest super posiadam go od roku i jeście mi się nie znudził.Wchodziś na GPS nie tracisz kasy.Ma minutnik i stoper ma ruter radiowy i też nie płacisz za neta.Ma dużo dodatkowych funkcij.Latwo można mówić,że ful wypas.

  • 0

    122. ~  2009-11-13 15:50:55  host: public49264.cdma.centertel.pl

    Ja miałem k300i, k550i, a teraz chcę tego w995 kupić, podoba mi się i ma niezłe funkcje.... a na allegro nowy jest za 800zł.....

  • 0

    123. ~  2009-11-18 10:32:50  host: blq249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak działa ta lampa przy aparacie jak sie robi zdjęcia w nocy.to jest zwykla dioda led?

  • 0

    124. ~pan  2009-11-18 21:52:42  host: abll114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda że nie ma symbiana :( zawiodłem się

  • 0

    125. ~marc  2009-11-19 11:39:43  host: iif12.internetdsl.tpnet.pl

    FAN masz całkowitą rację. Tylko ludzie którzy nie mieli do czynienia z SE krytykują. Ja już od dobrych 6 lat jestem z SE i jest to firma którą można obdarzyć zaufaniem. Co do kolorków to i tak na moim w890i obraz jest 100 razy ostrzejszy i wyraźniejszy jak w jakiejkolwiek NOKI. A aparat? No użytkowników NOKI to jest tel muzyczny. Seria W a nie K. Już nie mówię o modyfikacjach dostępnych na SE. Są ich setki. W995 to będzie mój następny fon:)

  • 0

    126. ~byku  2009-11-24 17:18:21  host: 213.199.241.50

    @dido: Teraz nokie tez są MADE IN FINLAND a tansze modele MADE IN HUNGARY a wszystkie sony ericssony niestety CHINA :)

  • 0

    127. ~nick77  2009-11-26 20:33:05  host: public38906.xdsl.centertel.pl

    Fatalny wygląd, ale za to extra funkcje!!

  • 0

    128. ~Adrieu  2009-11-26 21:00:54  host: abbq171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na W995 przesiadłem się po dwóch latach Nokii z symbianem. Początkowo czułem niedosyt, szczególnie, że testowałem jeszcze N85. Jednak z czasem 100% przekonałem się do tego sprzętu. 1) Dobrze wykonany - Nokia jest strasznie plastikowa, 2) dużo funkcji 3) przyzwoity aparat - przydaje się, 4) niezła jakość dźwięku. Jedyna wada to kolor, niestety, dostępny był tylko srebrny. Telefon polecam wszystkim, którzy ZAWIEDLI się na Nokii, lub szukają odmiany od swojego starego sprzętu. Na tym modelu na pewno się nie zawiodą.

  • 0

    129. ~GIHA  2009-11-27 22:34:41  host: nrw209.fn.pl

    KUPIŁEM GO DZIŚ W PLUSIE SUUUUPER TELEFONIK POLECAM

  • 0

    130. ~nokioman  2009-11-28 00:32:40  host: static122.brzesko212.tnp.pl

    chyba poczekam na nokie N100

  • 0

    131. ~not funboy  2009-11-28 07:58:15  host: ip-91-193-196-68.enterpol.pl

    Witam Te wasze przepychanki odnosnie fonów, że Nokia lepsza od SE, lub odwrotnie są smieszne... Kazdy kupuje telefon dobrany do siebie, z mozliwosciami które mu odpowiadają. Sam posiadam obecnie Nokię E71 i na żadnego SE nie zamienię jej, bo mi odpowiada ten tel. Miałem C905, owszem ciekawy, ale nie dla mnie. Więc skończcie te przepychanki.

  • 0

    132. ~gegu12  2009-11-28 20:46:03  host: afht96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy ten telefon ma Wi-Fi? Jak ma to wolne czy szybkie? ;P

  • 0

    133. ~D3L3T3  2009-11-28 21:36:30  host: knz.metroport.pl

    Oj taki drogi telefonik, niby ma wi-fi, 8.1mpix aparat ale wyświatlacz taki sam jak w starych k800i.Niby w normalnych warunkach się tego nie widzi ale w letni, bardzo słoneczny dzień na takim wyświetlaczu nic nie widać;/.Mój znajomy kupił ten telefon w orange i żałuje że zamienił swojego samsunga ultra touch na ten model który robi nawet gorsze zdjęcia.Dla miłośników fotek, ładnych kolorów i przeglądania filmików nie polecam tego telefonu.

  • 0

    134. ~Paulina  2009-11-30 16:09:02  host: iad218.internetdsl.tpnet.pl

    Po ile chodzi ten telefon ?

  • 0

    135. ~  2009-11-30 22:17:02  host: 212-102-20-75.adsl.inetia.pl

    Czy SE nie mial przypadkiem instalowac zlacz pamieci Micro SD? W tym modelu nadal jest Memory Stick Micro.

  • 0

    136. ~KaDir  2009-12-05 21:37:41  host: bdz43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeżeli chodzi o mnie to W995 zaczyna mnie powoli denerwować - a dlaczego?- otóż ów telefon ja na taka kasę (kupiłam go za przeszło 1000 zł, w okresie gdy dopiero sie "ujawniał") rozczarowuje jakością - moje rodzeństwo również ma SE (C905, W980)i ich w porownianiu do mojego "maja się lepiej".Raczej staram sie dbać o moj telefon, ale bardzo mnie zniesmaczyło ,gdy zobaczyłam,że ODPADA mi napis SONY Ericsson to Hello! tak samo kupiłam go ze względu na walory muzyczne - i - czasami lubi sie porządnie zawiesić - nie wiem... ale tak poza tym to telefon robi wrażenie(najmilej będe wspominać zajęcia z Total Quality Management - mieliśmy akurat porownać produkty - komórki :)- mój pobił wszystkie, łącznie z telefonem wykładowcy:):D

  • 0

    137. ~goncior  2009-12-10 02:09:45  host: izm90.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, ogolnie nie bawie sie w pisanie opinii na portalach, chyba ze cos wybitnie mi nie przypasuje lub rzeczywiście sie sprawdzi. Co do w/w W 995 to jest to moj pierwszy SE. Zaczynalem od Noki 5110 pozniej byly inne Nokie, kilka lat Motoroli, straszny epizod z Samsungiem i dotykowymi klawiszami, następnie wlepiono mi sluzbowa Nokie, i dopiero od tyg jestem posiadaczem cudenka o nazwie SE W 995. Telefon wybieralem kierujac sie zdjeciami, wizyta w salonie i opiniami na tym forum. Naszczescie SE W 995 przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Zeby bylo latwiej postaram sie wypunktowac zalety i wady: ZALETY: bardzo ladny design telefonu, dobry wyswietlacz, wygodne klawisze, brak dotykowych klawiszy tudziez ekranu, bezproblemowy slider, jakos slabo brudzaca sie szybka i nierysujaca sie mimo iz tel nosze po kieszeniach bez pokrowca, latwe intuicyjne menu, WiFi ktore smiga jak na kompie, GPS (jeszcze nie uzywalem), gry na tyle przyjemne ze i ja nawet czasem do nich zgladam, sensory obrotu, DUZE WYRAZNE CZCIONKI, brak Symbiana, szybkie uruchamianie aplikacji (w porownaniu do poprzedniczki Nokii 6500 slide), bardzo dobra komunikacja z komputerem i naprawde bardzo szybka wymiana danych, bardzo ladnie grajacy dzwieki, stereo glosniki wbudowane (gora i dol), pelna utomatyka aparatu, bardzo fajnie odtwarza filmy divix (trzeba wrzucac przez MediaGO, podobno odrazu kompresuje), extra zewnetrzne golosniki potegujace ladne dzwieki, dobra bateria (tydzien zabawy i tel, a dopiero dwa ladowania) naprawde fajny wszystkomajacy, maksymalnie automatyczny telefon o nowoczesnym businessowym wygladzie, bez zadnych zbednych wkurzajacych przyciskow czy luznych klapek czy co tam z reguly odpada albo wkurza. WADY: ..hmm..ten..no..aaa..zdjecia nie sa do konca takie ladne. Jak na 8,1 Mp to cos mi tu nie gra.. :/ za to lampa blyskowa rewelacyjna i ma funkcje latarki, . Jak juz mowilem to moj pierwszy SE i dopoki Motorola nie wroci na nasz rynek z takim rozmachem jak kiedys, to ja zostaje przy SE

  • 0

    138. ~:)  2009-12-10 20:09:16  host: aauw107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się między tym telefonem, a nokią 5800 , za nokia przemawia wygląda a za tym aparat, ale i tak mam dylemat

  • 0

    139. ~ryccu  2009-12-13 19:34:53  host: kielpino-090-032-032.nat0.sta.nsm.pl

    Jak się ma przeglądanie interneu na tym telefonie?? Da radę oglądać np. youtuba przy łączeniu się przez wi-fi? I czy ktos probowal instalowac na nim certyfikaty potrzebne do laczenia sie z niektorymi wi-fi? i czy wogole da sie na tym telefonie zainstalowac jakies ciekawe aplikacjie np do otwierania pdf, doc czy avi?

  • 0

    141. ~se  2009-12-15 18:55:24  host: 195.116.35.181

    Taa, w najnowszych modelach jest już microSD, ale to jest jeszcze jeden z ostatnich modeli, który ma kary M2. Ale w zestawie jest karta 8GB, więc raczej to nie powinno stwarzać problemów.

  • 0

    142. ~  2009-12-15 22:51:49  host: nrw209.fn.pl

    format w którym ten telefon nagrywa filmy jest mp4 a fotki robi w formacie jpg

  • 0

    143. ~Kozioł  2009-12-16 12:24:34  host: 91.209.116.35

    poza tym, że delikatnie rusza sie obudowa po rozsunięciu, to telefon super, na wypasie, polecam :)

  • 0

    144. ~speed  2009-12-17 23:10:56  host: 77-254-139-232.adsl.inetia.pl

    czy posiada on może latarkę? pozdro

  • -1

    145. ~  2009-12-18 09:34:21  host: bvl202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja tez sie zakochalam w tym telefonie...uwielbiam moja nokia n95 8GB, ale jak dla kobiety to jednak za gruba w kieszeni ledwo ledwo sie miesci wiec czas na zmiane:)oczywiscie czerwony jest boski heh zastanawiam sie tylko czy bedzie taki niezniszczalny jak nokie...nie mialam nigdy SE ale podobno zajmuja drugie miejsce po nokiach wiec zobaczymy...miałam kupic SE w910i bo tez w miare ale lepiej juz dolozyc i miec zajebisty telefon taki jaki chce:)połowa funkcji z tego tel i tak mi sie nie przyda, no moze to wifi w pracy;) ale liczy sie ze jesy boski! pozdrawiam zapalencow komorkowych :D

  • 0

    146. ~Domi  2009-12-18 14:40:53  host: hostk2081.infobiuro.pl

    Mam dylemat lepiej kupić sony ericsson w995 , w715 ,w595 czy aville . Proszę o odpowiez. Ps uzasadnijcie!!!!!!!!

  • 0

    147. ~Karson  2009-12-18 16:25:24  host: public54219.xdsl.centertel.pl

    siema chce kupić sobie jakis fon do 700zł z WiFi , nawigacją , i moze byc dotykowy zaproponujcie cos dobrze by było zeby był biznesowy . ja mysle nad era G1 albo konia e75 . czekam na jakies propozycje ?? pzdr !!

  • 0

    148. ~cezary  2009-12-18 21:23:17  host: ip-83-2-194-238.sanetja.pl

    witam, czy w tym modelu głośnik podczas rozmowy jest tak cichy...czy jest to tylko błąd w moim egzemplarzu

  • 0

    149. ~Hwoarang  2009-12-21 18:35:32  host: adh17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Domi bierz Nokie 5530 wypas jest dotykowa i ma pełno różnych bajerów nie znudzisz się nią tak szybko ;]

  • 0

    150. ~qqq  2009-12-22 22:51:39  host: apn-77-113-58-29.dynamic.gprs.plus.pl

    jak kupować tel to tylko nokia n95 8gb !!!!

  • 0

    151. ~Patryk122PL  2009-12-23 20:19:34  host: 87-205-81-180.adsl.inetia.pl

    Witam wszystkich tu czytających te opinię.. Będę się streszczał... Każdy z was ma własną ulubioną markę itd. Ale jedno jest pewne... Testowałem już wiele telefonów (naprawdę wiele, zatem nie wymienię modeli lecz same marki): SE (sony ericsson), Motorola, Nokia, Samsung, Sagem, LG, Alcatel, Siemens (teraz już go nie ma na rynku) i nawet wielkiego czczonego iPhone oraz pare HTC i MDA i jeszcze Era G1... Jedno jest pewne! Może i SE nie ma nie wiadomo jak rozbudowanych funkcji... Lecz swoje telefony dopracowuje (niemal) do perfekcji... Przykład? No chociażby ilość wyprodukowanych telów przez SE i Samsunga (spr sami a spadniecie z krzesła...) Wiem tyle z tych moich długo letnich testów. SE wygrywa bo koncentruje się na jednym. Seria W - muza (zaje****a jakość w każdym modelu) Seria K - aparat (perfekcyjny Cyber-Shot) Seria T - prostota i intuicyjność ITD... Zatem jeśli chcecie mieć telefon do konkretnych celów (tak jak np ja - do muzy) wybierzcie jakiś model SE z serii W, do robienia zdjęć - SE z serii K itd. A jeśli chcecie mieć "wszystko w jednym" (dla podriary itd) kupcie sobie albo NOWĄ Nokie z Symbianem albo np Samsunga Omnie (I, II, HD) lecz nie liczcie na to że będziecie mieli dobry aparat i dobry odtwarzacz multimedialny... Ja niestety popełniłem taki błąd i z SE przelazłem na Samsunga (aktualnie: Avila). Co mi to dało? No owszem ma dużo funkcji i innowacji, ale aparat ma tak chuk**y, jakość i głośność muzyki badziewną oraz beznadziejny, mulasty i wkur******y system, że mimo bajerów - po (max) miesiącu MUROWANA CHĘĆ WRZUCENIA GO DO ŚMIETNIKA... Na koniec parę zalet i wad ogólnie o SE. Zalety: -zawsze świetnie dopracowane modele -podział na serie (dzięki temu wybierasz do czego ci potrzebny tel. np muzy - i dostajesz zaje tel do multimediów a nie jakieś badziestwo co ma milion funkcji i wszystkie kurew***e) -niezawodność -szybkość pracy -wyśmienita (być może najlepsza Java) Wady: -od wieków to samo menu

  • 0

    152. ~OOOOOOOOO  2009-12-25 13:26:53  host: aaiq100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    OOOOOO

  • 0

    153. ~didsend  2009-12-25 18:06:49  host: public65609.xdsl.centertel.pl

    cezary : Moze masz sciszony? Sproboj podglosnic gorn a strzalka lub normalnie przyciskami, ktorymi podglasniasz muzyke w walkmanie :)

  • 0

    155. ~ona84  2009-12-26 14:37:11  host: 188.33.74.19

    witam, che zakupić telefon na dwie karty sim? (iPod opdada!i żeby miał zajefajne funkjce. jaki mi polecacie cena moze bvc do 900 zl,?? pozdrawiam

  • 0

    156. ~sush  2009-12-26 23:04:56  host: public27481.xdsl.centertel.pl

    witam chcę sprawić sobie nowy telefon i mam dylemat, otóż nie wiem czy wybrać Nokie N96 czy SE W995. Pomóżcie mi dokonać dobrego wyboru, napiszcie jakie mają zalety i wady oba telefony

  • 0

    157. ~Kozioł  2009-12-28 18:25:26  host: 91.209.116.35

    144 ~speed- tak, posiada latarke: menu/organizator/latarka. 148~cezary-fakt nie jest za glośny,ale tez nie jest to żadna tragedia, byc może coś nie tak z twoim tel.

  • 0

    158. ~uyhtgtg  2009-12-30 18:13:17  host: isw194.internetdsl.tpnet.pl

    większego g... w rękach nie miałem. ma wiecej wad niz zalet. TEN TELEFON POPROSTU NIE MA NIC. aparat hahahaha 8.1mpx iles mln kolorow zdjęcia wręcz tragiczne jak go nie polozysz na cos i wtedy nie zrobisz to nie masz co liczyc na ladne zdjęcia walkaman hahaha cos - jedyna zaleta to na sluchawkach dobrze gra. A NAWIGACJA HAHASHAHAHHAHAHAHAHAH TO DOPIERO PLITA KTO0RY TELEFON CO MA ODBIORNIK MA PLATNA NAWI BEZ MOZLIWOSCI WGRANIA INNEJ DARMOWEJ?? OCZYWISCIE TEN CO SE W995 JAK NAJBARDZIEJ NIE POLECAM. GUZIKI TEZ TRAGEDIA POPROSTU. ZŁOM

  • 0

    159. ~Kuba  2009-12-30 20:17:30  host: 241net38.net.zeork.com.pl

    Ile w tym fonie jest głośnikow??

  • 0

    160. ~Mariaczi14  2009-12-31 14:30:59  host: 62.61.59.154

    Przesiadka z W705 na W955. Najpierw plusy, lepiej wykonany, lepszy dźwięk, darmowy gps po wgraniu TrekBuddy, Dla mnie ładniejszy, większy wyświetlacz, wi-fi tak samo jak w705, bateria w fazie testów ale widzę że będzie ok. Terasz minusy- jest tylko jeden tak jak w705 nie można przypisać innych funkcji przyciskom po ekranem. Aparat w dzień bajka po zmierzchu no cóż to tylko telefon. Najlepszy telefon bez symbiana, ma wszystko. Polecam ten model. Kiedyś się przesiądę na Satio jak stanieje o 1000 he he

  • 0

    161. ~27fps  2010-01-03 14:41:07  host: afgs112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    testował ktoś w nim GPS?

  • 0

    162. ~ona73  2010-01-06 10:32:38  host: 188.33.75.136

    witam. czy jest spora różnica miedzy SE w995 a w995 made in china? tyle,ze ten drugi jest o wiele tańszy. czy ktos porównywał je???

  • 0

    163. ~lesek  2010-01-06 22:23:38  host: acxe173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak ktos pisze ze telefon jest made in china to niech sie schowa!!! bo kazda marka ma okreslone regoly, materialy i reszte, nie moa sobie zrobic jakiegos szajsu. Prodokuja w chinach bo to sie oplaca, w ameryce takemu jednemu pracownikowi by musieli zaplacic dziesiec razy tyle co zultkowi, zaplaca mu wiecej niz na jakiejs budowie i jest heepy!!! mam juz tzraeciego se i jestem bardzo zedowolony, ten fon to muj nastepny

  • 0

    164. ~.  2010-01-12 13:14:03  host: 77-255-52-195.adsl.inetia.pl

    Cena jest wzięta z kosmosu i nieadekwatna do funkcji. Brak Symbiana czyni GPS-a mało użytecznym, a aparat 8mpx nie robi dobrych zdjęć bo jest kiepski od strony technicznej - max dla tego sprzetu oceniałbym na 3,2mpx.... na pewno nie na 8. To jakaś paranoja. Jedyny plus to wifi, ale... za to miałbym płacić ponad 2x więcej niż np. k800i? Oj, ktoś w SE zdrowo upadł na głowę.

  • 0

    165. ~Rom1243  2010-01-12 15:49:04  host: 87-205-21-177.ip.netia.com.pl

    Stałem się niedawno użytkownikiem tego cuda. Po przesiadce z W595 nie da się uniknąć wrażenia przesiadki np. z polo do passata. Telefonik zakupiłem przez internet ze sklepu Haloo-gsm.pl. Cena powalająca w stosunku do innych sprzedawców. Nawiasem mówiąc można śmiało polecić tego sprzedawce. Wracając do sprawy telefonu, tym co jest dla mnie niezbędne jest odtwarzacz mp3, a tu jak na najwyższy model SE z seri W, jakość muzyki płynącej przez słuchawki jest znakomita. Możliwość naprawdę długiego odtwarzania muzyki non-stop i jednoczesnego korzystania ze wszystkich bardziej oczywistych funkcji też ma ogromne znaczenie. Również jakość wykonania jest bardzo dobra i tu nie ma się do czego przyczepić. O takich udogodnieniach jak WIFI czy GPS bez których często jest już ciężko się obyć nie trzeba wspominać. Ekran jak już przystało na Sony-Ericssona jest bardzo wyrazisty i sprawia wrażenie większego niż jest. Patrząc na ten telefon obiektywnym okiem jak i krytycznym spojrzeniem wielbiciela marki jest to jeden z lepszych modeli tego producenta w ofercie.

  • 0

    166. ~michal  2010-01-13 19:15:45  host: ppp137018.ostnet.pl

    mam ten telefon i jestem z niego bardzo ale to bardzo zadowolony aparat robi swietne zdjecia odtwarzacz gra wysmienicie bez podlaczania sluchawek duzym plusem jest tez funkcja latarki GPS dziala bez zarzutu kupilem ten telefon za 950zl i nie zaluje tych pieniedzy jest to telefon wytrzymaly wielofunkcyjny elegacki dobrze robi zdjeciz i suuuuuper odtwarza muzyke co do inny ch funkcji tego telefonu nie bede sie rozpisywal bo nie mam tyle czasu zeby wszystkie opisac oczywiscie wszystkie te funkcje ocenieam na WIELKI PLUS!!!!

  • -1

    167. ~Midern  2010-01-16 18:35:32  host: 078088081210.lebork.vectranet.pl

    A jaki lepiej kolor mieć?? Czarny czy srebrny??

  • 0

    168. ~tyuu  2010-01-17 22:10:05  host: public49562.xdsl.centertel.pl

    telefonik jest spoko warto go kupić

  • 0

    169. ~ktoś  2010-01-18 14:00:41  host: aank199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiecie co jak dla mnie to ten telefonik jest super zastanawiam czy go sobie kupić ale raczej tak zrobię ponieważ ostatnio kupiłem sobie laptopa i też się zastanawiałem ale teraz jestem z niego bardzo ale to bardzo zadowolony podoba mi się w nim to że ma WIFI i zaje#### odtwarzacz

  • 0

    170. ~aa  2010-01-18 15:00:02  host: public60000.xdsl.centertel.pl

    moim zdaniem lepiej mieć czarny lepiej wygląda

  • 0

    171. ~Pitero66  2010-01-20 19:21:49  host: 195.117.68.254

    Telefon jest genialny,funkcja Wi-Fi powala...leże sobie w łóżeczku i w każdej chwili dostęp do netu z domowego routerka...reszta funkcji THE BEST!!!!!!

  • 0

    172. ~  2010-01-21 17:26:19  host: 1.18.25.213.easy-com.pl

    Do kom 124 ! po cholere ci symbian jak chcesz symbiana to kup sobie nokie n95 ii bedziesz zamulac bo ten tel;efon zamulony jak ty:p A W995 jest zarąbistym telefonem

  • 0

    173. ~swa  2010-01-22 19:13:32  host: dagon.aonet.pl

    Podzielam zdania, że telefon jest super. Jest jedna rzecz, którą nie wiem jak ustawić. Pliki zrobiłem ponumerowane w tytułach i tagach. Są numery po kolei. Tworząc listę odtwarzania jednak wrzuca wszystko losowo i zamiast dać 1,2,3,4... pokazuje 2, 4, 6, 8, 1, 3. Kto wie jak to ustawić po kolei. Dzięki za pomoc.

  • -1

    174. ~dimdidam  2010-01-23 20:26:00  host: chello089072127197.chello.pl

    heloł? te supernapakowane telefony to kicha!! ludzie gdy bierzecie nowy telefon ktory dopiero co włazi na rynek to wiadomo ze bd zacinal szybko sie psul i wgl. moja matka tez tak zrobila no i tera wychodza efekty! oj ogarnijcie sie i bierzcie prostsze fony takie jak np nokia 5220 xpressmusic dobry odtwarzacz aparat przejdzie no i wszystkie gry na nia wchodza;D

  • -1

    175. ~trx  2010-01-24 22:39:54  host: 81.219.94.89

    Kolejny badziew od SE.Prawda jest taka że stara poczciwa N95 8gb wciąga go nosem. Wifi i gps na javie to jakieś nieporozumienie po za tym ten telefon prawie niczym nie różni się od pozostałych eryków, no dali wreszcie jacka3.5 ale to złącze już dawno powinno było zagościć w walkmenach. Kolejny nic nie wnoszący SE który znudzi się po tygodniu, pozdrawiam jeleni którzy skuszą się na ten wynalazek.

  • 1

    176. ~zadowolony  2010-01-27 20:42:42  host: genkt-056-039.t-mobile.co.uk

    Od dziś jestem posiadaczem tego telefonu. Wziąłem go na kontrakt w Vodafone (na stronie nie ma go jeszcze w ofercie- to tak do ciekawskich i niedowiarków jakichś). Od dłuższego czasu gustuję w SE, wybór padł na W995 (chociaż korzystałem również z Nokii- poczynając od 7650 na N95 kończąc- nie mam żadnych większych uwag co do tej znakomitej marki). Wygląda wg mnie perfekcyjnie, minusem dla mnie jest brak osłony na obiektyw aparatu. Ale mam cyfrówkę, więc nie będę ubolewać jeśli kiedyś pojawią się jakieś ryski.. I tak nic nie zastąpi prawdziwego aparatu :) W pierwszej kolejności powala wielkość znakomitego wyświetlacza, super odtwarzacz Walkman z chyba 8 presetami equalizer'a + 1 własnym, menu telefonu jest podobne do poprzednich modeli SE serii Walkman, banalne w obsłudze. Slider wg mnie solidny, obudowa również, przyjemnie leży w dłoni. Wbudowane głośniki stereo grają genialnie (w zestawie dostałem małe głośniki turystyczne, nie wymagają zasilania, a grają jeszcze głośniej niż telefon- model MS410)- ogółem mistrzostwo świata w temacie jakości i czystości dźwięku (jak ktoś ściągnie mp3 w bitrate poniżej 128kb/s to oczywiście będzie narzekać, ale pliki audio oddają całą głębię dźwięku). Bez trudu pisze się esy, mnóstwo funkcji, aparat robi naprawdę dobre zdjęcia, nagrywa filmy z prędkością 30 kl/sek. Drugim i ostatnim (dla jednych bardziej lub mniej ważnym) minusem jest brak symbiana- po co? Żeby korzystając z GPS'u nie łączyć się z internetem. Aplikacje do nawigacji pracujące na J2ME nie są w stanie przeliczać tras itp dlatego muszą się łączyć z serwerami, które robią to za nie. Więc nie ma szans na np Garmina. Po za tym ja nie mam potrzeby instalowania bzdetnych aplikacji, mnie do niczego nie potrzebnych, to czego potrzebuję mam już w telefonie, a koszt 5 funtów za 500MB ściągniętych danych w miesiącu da się przemilczeć (i korzystać z nawigacji zainstalowanej fabrycznie, albo z google maps). Ogółem telefon 10/10. Polecam tym, którzy nie przepadają za grami (chociaż

  • 1

    177. ~z  2010-01-27 20:43:47  host: genkt-056-039.t-mobile.co.uk

    (chociaż i tak jest już kilka, ale to nie to samo, co sisx'y na symbianie), tym którzy chcą czerpać przyjemność ze słuchania muzyki i tym, którzy potrzebują alternatywnego GPS'a, a w podróży chcą czasem coś uwiecznić na zdjęciu :) Chciałbyś coś podobnego z Symbianem? Może Nokia N97 mini lub Samsung i8510 Cię zainteresują...

  • 0

    178. ~Patuś  2010-01-28 17:11:56  host: chello089075021229.chello.pl

    kolor nie ma znaczenia byle by był telefon dobry;) miałam kiedys w910ise ale ciagle sie zacinał i wyłaczał. Ten telefonik działa bez zarzutu wgogóle jest spoko;))

  • 0

    179. ~Majk  2010-01-29 21:18:18  host: fht27.internetdsl.tpnet.pl

    A mam pytanie, bo nie wiem gdzie sie z tym zglosic;p wie ktos moze jak rozebrac w995?

  • 0

    180. ~  2010-02-01 20:27:23  host: 082139048029.radom.vectranet.pl

    człowieku czarny wywala w kosmos ten tel to nowinka elektroniczna na ok. 3 lata do przodu i jeszcze to zabezpieczenie taśmy (podobnie nokia n95) jest najwyższej klasy nowa platforma i gites latarka to duże plusy se w995i

  • 0

    181. ~Mitashi  2010-02-02 10:25:02  host: 093105177127.bialystok.vectranet.pl

    Patryk122PL 2009-12-23 20:19 ... "Wady: -od wieków to samo menu" i to właśnie mi sie podoba, prostota i wiadomo co gdzie jest, nie tak jak w nokiach, samsungach itd (żenada menu). Ja bym sie jeszcze zapytał o ten głośniczek podczas rozmowy, obecnie mam SE w850i i w nim tez jest cichy głosniczek, musze tel odwracać na drugą stronę i rozmawiać przez ten do słuchania muzyki - beznadziejnie to wygląda (słyszałem ze SE rozsuwane juz tak mają, ale to tylko opinie kilku użytkowników, nie wiem czy tak jest we wszystkich modelach)

  • -1

    182. ~Damian  2010-02-04 20:21:44  host: biy87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chce kupić˙ ten telefon ;) i mam nadzieje, że już w przyszłym tygodniu będzie w moich rękach ;] tylko nie zauważyłem czy posiada wejście uniwersalne "chek" (czyt. takie jak do kompa) :) mimo , że go miałem w ręce. Jak już kupie podzielę się swoimi uwagami.

  • 0

    184. ~  2010-02-13 18:23:09  host: client-135-106.radio-net.org.pl

    Jestem użytkownikiem tego tel. od 6m-cy. Jest rewelacyjny. Bardzo duzo rozmawiam przez telefon i mimo to bateria dlugo trzyma. Czarn y bardzo ladnie sie prezentuje.M a mnostwo funkcji w tym latarke i radio!Telefon bardzo solidnie wykonany. Nieraz mi spadł w różne miejsca i ciagle zyje...nie ma nawet zadrapania. POLECAM WSZYSTKIM, KTORZY SIE JESZCZE WAHAJĄ!

  • 0

    186. ~Pitero66  2010-02-16 16:17:31  host: 195.117.68.34

    Telefon jest genialny,szlachetne alu w dłoni,super wyświetlacz no przede wszystkim super działajace wi-fi-czyli śmiganie po necie z domowego routera wraz z You Tube,muza w stereo wyczesana!!! aparat 8 mpix. powala! o GPSie nie wspomne,żadnych zwiech, i wszystko to za 800 zeta!

  • 0

    187. ~barti  2010-02-17 15:42:23  host: pc-85-202-107-43.siedlce.domtel.com.pl

    jak podglosnic muzyke(glosnik) w w995

  • 0

    188. ~  2010-02-18 18:17:50  host: 212.160.172.70

    lesek twoim nastepnym krokiem powinien byc nie zakup w995 a raczej slownika bo w oczy razisz czlowiek.

  • 0

    189. ~Luizus  2010-02-20 11:38:25  host: 88-199-129-102.tktelekom.pl

    Jestem szczesliwa posiadaczka tego telefonu od 2 miesiecy. Lepszego nie ma! Jest cudowny! Male cacko poprostu! Polecam wszystkim.!

  • 0

    190. ~piotrek  2010-02-20 17:55:19  host: 188.33.185.52

    ludzie, a co z tym gps,em w tym telefonie? chodzi mi o to czy ktoś go testował w terenie, czy sie sprawdza, czy jest darmowy i w ogóle jak to działa???

  • 0

    191. ~yahtzee  2010-02-22 19:31:26  host: chello089076143242.chello.pl

    Telefon jest *** dzwoni, wysyła i odbiera wiadomości xD Do tego muzykę odtwarza lepiej niż większość odtwarzaczy mp3. Narzekającym na słabą rozdzielczość i mały wyświetlacz powiem, żeby kupili sobie 50 calowy telewizor HD.

  • 0

    192. ~  2010-02-22 19:35:36  host: chello089076143242.chello.pl

    dodam do tego, że slider jest wiele solidniejszy niż w nokiach, ocena nie jest bezpodstawna. mam nokie e65 i jej następce(nie wiem jak się nazywa), ale w każdej slider odstawał był krzywy i luźny. SE upadł nie raz a się trzyma. pozdrawiam.

  • 0

    193. ~poziomski  2010-03-16 17:40:53  host: aaqu153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go, fajny jest, wlasnie konwertuje film tak aby mozna bylo obejrzec w nim (film z napisami oczywiście)- tylko długo to trwa :// jedna wada jaką zauwazylem w tym telefonie to słaba klawiatura !!!!!!!!!!!!! kiepsko sie smsy pisze ale idzie wytrzymac :] ps: SE rulllllezzzzzzzz

  • 0

    194. ~nick  2010-04-06 11:24:22  host: 77-254-64-135.adsl.inetia.pl

    czym sie rozni 16 mln kolorow od 256 tys ?chyba tylko tym ze tel z 16 mln trzyma 3 dni a z 256 tys tydzien ....

  • 0

    195. ~m,xc nlkcklncd  2010-04-09 19:57:47  host: apn-77-113-124-206.dynamic.gprs.plus.pl

    nie polecam tego telefonu ponieważ jestem jego posiadaczem i mnie bardzo zawiódł pod względem aparatu niby 8mpx a robi zdjęcia na poziomie se k800 a filmiki 240x320 śmiech na sali.jedynie to fajny wygląd nic więcej.

  • 0

    196.  2010-04-10 20:08:58

    czy ten telefonik posiada uchwyt na smycz?? :)

  • 0

    197. ~kasiek  2010-04-12 09:26:36  host: host-81-190-218-103.wroclaw.mm.pl

    Od pewnego czasu szukam dla siebie telefonu, jestem załamana, ciągle narzekania na kazdy tel. wiem, ze nie ma idealnego tela, każdy ma własne wymagania, ale wystarczy rzeczowo wspomnieć zalety i wady a nie 10tys zdań o kolorach i pierdołąch.

  • 0

    198. ~uzi43  2010-04-29 12:14:46  host: chello089076171188.chello.pl

    Brak symbiana... Wiecie może jak w takim razie będzie z oglądaniem filmów na nim?

  • 0

    199. ~posiadacz  2010-05-03 17:32:49  host: 125.81.datacomsa.pl

    Od 5 miesięcy mam ten telefon i jestem z niego bardzo zadowolony. Spisuje się wyśmienicie. Polecam go każdemu, bo i bardzo wymagający często się zaskakują co ten telefon potrafi zrobić. Bateria trzyma długo. Często go używam do rozmów, smsów, gram też na nim i 5 dni bez problemu wytrzyma. Polecam!

  • 0

    200. ~lucka  2010-05-12 18:06:29  host: dbj223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kasiek: kup sobie nokię E52! ludzie, nie ma lepszego telefomu!!! naprawde cacko!

  • 0

    201. ~  2010-05-15 22:39:12  host: dynamic-87-105-21-107.ssp.dialog.net.pl

    widzę ze bateria kicha maks 3 , 4 dni i lądować będzie trzeba i nawet IrDA - y nie ma

  • 0

    202. ~queenie777  2010-05-17 07:18:38  host: user-109-243-205-34.mobile.playmobile.pl

    Dostałam ten telefon :-) A marzyłam o nim. Dotychczas miałam k550i, w910, przedtem k300... Dwa razy zdradziłam SE najpierw z samsung u700, a pozniej z Samsung Avila... I wiecie co? Neverrr Everrr ;-) Wyświetlacz w avili większy to fakt, ale ten w SE w995 jest bardzo czytelny i również duży- robi wrażenie większego i bardziej przejrzystego niż np w w910. Dźwięk jest ekstra- jak dla mnie jako walkman spełnia się super. Foty? Jeśli ktoś oczekuje po komórce jakości jak w jakiejś lustrzance za 5 tys. to niech sobie kupi aparat. Ja ze zjęć jestem baaardzo zadowolona, poza tym uważam, że przy braku umiejętności nawet najlepszy aparat się nie sprawdza. Jeśli chodzi o brak symbiana...pfff... Mam laptopa- a nie potrzebuję pracować jak jestem w trasie jakiejś (w którą zazwyczaj biorę lapka) Dlatego brak systemu mi nie przeszkadza. Uważam, że jest to telefon godny uwagi, przejrzysty i funkcjonalny- dodtakowo solidnie wykonany (dla porównania proponuję wziąć w dłoń w595, który robi wrażenie zabawki). Aha! Dla mnie wielkim plusem jest też to, że ma latarkę :-) No i w ogóle powiem jeszcze, że ma jakieś tam bajerki i niespodzianki :-)

  • 0

    203. ~women  2010-05-26 13:47:13  host: abfb209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie stałam się posiadaczką tego telefoniku. Nie mam jakichś extra wymagań ale lubię narzekać bo cenię sobie komfort. Na początek, przed włożeniem BATERII polecam zrobienie języczka do jej wyjmowania np. z taśmy bezbarwnej bo inaczej w moim modelu trzeba się namęczyć, żeby ją wyjąć. Klawiatura... jakaś delikatna. Litery na wyświetlaczu wielkie (mam nadzieję, że dadzą się zmniejszyć). Teraz formatuję baterię, dajcie mi tydzień to może ponarzekam więcej.

  • 0

    205. ~Dominikk  2010-05-29 12:19:12  host: ajk130.internetdsl.tpnet.pl

    Witam , Jestem zainteresowany zakupem tego telefonu , natomiast chcialem sie dowiedziec od osób ktore go posiadają czy za pomoca WI-FI jest mozliwe odtwarzanie filmów na Youtube , odwiedzanie Facebooka , itd ?

  • 0

    206. ~najt  2010-06-03 19:34:37  host: chello089074030032.chello.pl

    uważajcie na napis "8.1mpx" wyciera sie

  • 0

    207. ~najt  2010-06-08 06:36:58  host: chello089074030032.chello.pl

    Nie posiada uchwytu na smycz, slider jest dużo lepiej wykonany niż w plastikowych nokiach lub sony ericssonach. Minimalnie luzy ale jest to do zaakceptowania, nie klekocze i lata na boki od potrząśnięcia.

  • 0

    208. ~DUGI  2010-06-19 09:51:52  host: 94.197.184.46.threembb.co.uk

    Ludzie!!!!,Wam sie juz calkiem popierdolilo we łbach. Zachowujecie sie jak niedorozwoje z tymi opiniami. Po *** sie klócic ze swojemi pogladami na telefon??. Macie swoje fony,to badzcie zadowoleni,bo wiekszosc z Was nawet nie miala tego tel. w rece,a sie wypowiada,druga mniejszosc miala zaledwie kilka dni i mysli,ze pozjadala rozumy,co za debilizm. Zryte koczkodany jestescie i watpie bym Was obrazał,bo sami sie okreslacie tymi opiniami. Nara ofiary przemyslu gumowego.

  • 0

    209. ~Ania_S  2010-06-23 11:08:54  host: abdz132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku miesięcy, cudo! Ponieważ nie chcę i nigdy nie zechcę telefonu z symbianem jestem z w995 bardzo zadowolona. Co do aparatu to ładnie wychodzą zdjęcia przy ustawieniu na 2MPx, za to nagrywanie filmów jest cudowne, nawet nocą na przykład przy ognisku lub w zupełnych ciemnościach! Format filmu MP4. Jedyne co mnie martwi to bateria, jeszcze nie ma pół roku a już wytrzymuje ledwo dwa dni przy bardzo minimalnym użytkowaniu. Może to wina tego że mam słaby zasięg. Moze można by jakoś zmienić ustawienia telefonu, żeby na przykład nie wyszukiwał 3G bo u mnie tego nigdy nie znajdzie? Ale nie wiem jak to zrobić :(

  • 0

    210. ~Kruger  2010-06-24 06:53:15  host: 078088044211.garwolin.vectranet.pl

    E kosmici to jest telefon z serii W czyli do dzwonienia i słuchania muzyki a foto/wideo dodatek. Chcesz lepsze wideo chcesz lampę ksenon do zdjęć to sobie kup inny tel a nie pisze ze ma slaby aparat ze nie ma systemu przecież są inne SE z systemem i leszy foto/wideo. A w ogóle do zadań foto wideo służy typowa kamera cyfrowa i aparat cyfrowy. Ale zaraz zacznie się ze kto nosi przy sobie to wszystko a wystarczy założyć plecak na plecy i tam nosić PROSTE

  • 0

    211. ~cenzura  2010-06-25 10:54:47  host: abek129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moje komentarze nie są wstawiane, może tym razem się uda, pisałam o bardzo słabej baterii w tym telefonie, w POMOCY na stronie producenta znalazłam takie rozwiązanie "jeśli mimo wyłączenia 3G nadal bateria trzyma dwa dni zaktualizuj na nowo oprogramowanie pomimo że masz jego najnowszą wersję." Tak zrobiłam. Dziś minęło 3 dni i mam 23% zużycia baterii, a wcześniej bateria trzymała niecałe dwa dni.

  • 0

    212. ~Paweł do 209.  2010-07-01 08:51:40  host: host-89-228-245-18.kalisz.mm.pl

    W995 powinien chodzic okolo 6 dni, przy minimalnym uzytkowaniu- moj egzemplarz chodzi 2-3 dni, ale ja bardzo duzo rozmawiam (okolo 45-50minut dziennie+ muzyka). Sprobuj wylaczyc 3g- na pewno znajdziesz w ustawieniach, daj tylko na gsm, poza tym zmniejsz jasnosc wyswietlacza np na 60%, wlacz oszczedzanie baterii. W dalsej kolejnosci mozesz sprobowac rozwiazania podanego w poscie nr211, jak to nie przyniesie rezultatu to warto oddac telefon do serwisu... Tak jak napisalem, przy minimalnym uzytkowaniu powinien wytrzymac spokojnie max 5-6dni, a w przypadku uzywania telefonu jako zegarka, nawet ze 12 dni?

  • 0

    213. ~mirass  2010-07-18 08:19:44  host: uhuru-masq.media4.pl

    Mam telefon od paru dni ale juz widze ze nie byl to trafiony wybor, jednak jedna rzecz mnie meczy, na orginalnej wbudowanej przegladarce www nie da sie logowac np do poczty, po wpisaniu loginu i hasla wrzuca zawsze na ta sama strone logowania, np w Opera mini ten problem nie wystepuje, moze ktos pomoc w tym temacie ?

  • 0

    214. ~Lukass  2010-07-19 08:17:59  host: bho121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 209 wchodzisz w ustawienia->łączność->sieci komórkowe ->tryb (albo pracy albo 3g)-> mission complete

  • 0

    215. ~kto kupuje fona niech przeczyta  2010-07-19 20:31:12  host: alm204.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefon już ok. 4 miesiące i jest zarąbisty!!! polecam ;) karta 8 GB aparat 8.1MPx... Super co do aparatu to zdjęcia robi bardzo ładne tylko jak się trochę rusza to się rozmazuje... ale jest *** fajnie że menu jest tradycyjne i łatwo wszystko znaleźć;p co do wyglądu jest przeboski i śliczny ;) naprawdę polecam, a muzyka... myślę, że brzmi zdecydowanie lepiej od poprzednich modeli;) ja miałam K510i i trzeszczało jak się do ucha przystawiało a tu jest ZARĄBIŚCIE;) Z tyłu podstawka jest żeby stał jak się np. filmy ogląda;) jak się nagrywa to słychać później(tzn jak się odtwarza)jakby pukanie i stukanie ale co tam;) przeżyjemy no nie??? wydaje się duży i gruby ale tak naprawde jest bardzo "skromny" i w ogóle piękny że tak powiem ;) nie ma za dużo nawalone na obudowie jak widać trochę inaczej poustawiane klawisze i nie ma klawisza powrotu jak tradycyjnie ale za to są klawisze "słuchawki":) Ten telefon jest *** POLECAM!!! ;)

  • 0

    217. ~!  2010-07-23 12:04:51  host: h233124.net.pulawy.pl

    lepszy jest se w 995 czy se yari? proszę o uzasadnienie..., pozdrawiam :)

  • 0

    219. ~Dawid  2010-07-26 23:50:49  host: acvc1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam pytanie czy taśma w tym tel wytrzyma długo jak będzie często rozsuwany i zsuwany??? bo jak mialem samsunga to po 3 miesiacach juz taśma się popsuła:/

  • 0

    220.  2010-07-31 23:20:28

    Czy ktoś może mi pomóc?? Mam telefon od dwóch dni i ogólnie nie mogę się w nim połapać. Chciałabym wiedzieć czy jest możliwość zablokowania hasłem menu lub klawiatury lub poszczególnych folderów. Nie mogę znaleźć nigdzie takich funkcji :(

  • 0

    221. ~do !  2010-08-02 12:06:48  host: host-89-231-225-86.trzebinia.mm.pl

    w995 moim zdaniem jest słabszy od yari'ego yari ma swietny aparat swietna kamere i niesmoicie *** wygląd nie wspominając że jest sporo tańszy natomiast w995 wypada słabiej na kamerze czego nie można powiedzieć o aparacie 8,1 mówi samo za siebie ,dla mnie w995 najwiekszym plusem to wejście na słuchawki oraz obudowa,dla niektórych dużym plusem może byc WiFi ale ja tego nie używam . Oczywiscie zasięg,rozmowy jak zawsze SE na wysokim poziomie .

  • 0

    222. ~xxxmaalaaxxx  2010-08-05 14:01:49  host: public36335.xdsl.centertel.pl

    hey ja mam takie pytanko co do internetu w SE995. Czy dobrze chodzi bo mam zamiar sobie go kupic i czy szybko net wchodzi

  • 0

    223. ~  2010-08-07 22:41:49  host: 212.122.223.77

    chodzi idealnie ale zależy jeszcze jaka sieć?? ja mam ere i bezproblemowo

  • 0

    224. ~Gośc  2010-08-14 22:54:58  host: 82-160-137-253.tktelekom.pl

    Mój kolega ma ten telefon. Jest bardzo ciekawy i bardzo mi się podoba. Głośno gra ma dobry aparat i wiele fajnych funkcji. Planuję kupić ten telefon.

  • 0

    225. ~koniu  2010-08-18 15:03:03  host: dynamic-78-8-10-14.ssp.dialog.net.pl

    Byłem dwa dni temu w Erze i sprzedawca powiedział, że tego telefonu już nie będzie bo został wycofany z produkcji... Czy to prawda? Wie ktoś coś na ten temat?

  • 0

    226. ~przemo  2010-08-19 00:28:41  host: p5b39220b.dip.t-dialin.net

    mam telefon od kilku dni jeszcze sie na nim nie poznalem,mieszkam w niemczech wiec tel.jest u niemieckiego operatora napiszcie prosze jak mam sie polaczyc przez wi fi z internetem za kazdym razem kiedy wbijam chaslo dostepu wyskakuje napis nie mozna polaczyc sie z siecia napiszcie prosze jak to mam zrobic i ustawic telefon.Dzieki

  • 0

    228. ~MYCHA  2010-08-19 19:44:57  host: static-ip-77-89-83-86.promax.media.pl

    MNIE JUZ DENERWUJE TEN TELEFON WIESZA SIE I WOGOLE A WDODATKU ODKLEJAJA SIE ZNACZKI WOLKMENA:( ALE PO ZA TY TO OKI :)

  • 0

    229. ~hanita  2010-08-20 17:35:56  host: adkd36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzisiaj byłam w erze, bo planowałam go kupić, ale powiedzieli, że niewiadomo co z tym telefonem, że prawdopodobnie go wycowają

  • 0

    231.  2010-08-20 20:54:53

    Na allegro jeszcze sa z ery.Dzisiaj kupilem za 780 nowka nieotwierany z plamnba ;]

  • 0

    232. ~pela  2010-08-21 17:58:12  host: 212.244.176.158

    ogólnie telefon nadal jest na rynku, nie został wycofany z produkcji. Do Play właśnie powrócił, a w Orange też go kupisz bez problemu. Możliwe że tylko Era się wycofuje z tego świetnego modelu, dlatego dostałeś taką odpowiedź.

  • 0

    233. ~seqpe  2010-08-22 10:12:54  host: ip-81-15-250-106.isp.tvkg.net

    to nie prawda co powiedział ci sprzedawca ERY, ja wziąłem go na abonament i mmusiałem na niego czekać około 3 dni (znajoma sprzedaje w salonie ERY) i mowila, ze telefon jest ciezko dostepny poprostu i ze maja ostatnie sztuki i musza przerzucac miedzy salonami... a temu twojemu sprzedawcy pewnie nie chcialo sie dupy ruszyc zeby cokolwiek zrobic...

  • 0

    234. ~kosmetoholiczka  2010-08-23 11:02:48  host: dynamic-78-8-214-139.ssp.dialog.net.pl

    WAĹťNE Jak to jest z pisaniem sms? Zalezy mi na wygodniej klawiaturze... mialam se w380i i to byl koszmar ;(

  • 0

    235. ~fan se  2010-08-25 20:24:04  host: 178.183.225.158.dsl.dynamic.eranet.pl

    Dzisiaj bylem w erze i sie dowiedzialem,ze w995 jest ponownie w ofercie, tylko bez przenosnego glosnika w zestawie w obnizonych o ok. 200pln cenach.

  • 0

    236. ~lucas  2010-08-26 13:52:04  host: staticline51400.toya.net.pl

    mam ten telefon 2 miesiace i dla mnie jest prawie idealny (idealnych telefonów nie ma). bateria trzyma 2-3 dni a dzwonie dużo, korzystam również z innych funkcji (np. odtwarzacz mp3, internet). Laduje się dosć szybko. Ostatnio na wakacjach mało z niego korzystalem to wytrzymał tydzien. telefon bardzo solidnie zrobiony. dobry odtwarzacz mp3 lecz kto nie mial wczesniej sluchawek dokanalowych musi sie przyzwyczaic. w zestawie genialne glosniczki. karta 8gb wydawala mi sie spora az juz mi sie prawie zapelnila. aparat moglby robic lepsze zdjecia ale nie jest zle jak na telefon. oczywiscie komu zalezy na symbianie lub innym systemie to bedzie zawiedzony ale ja poprzednio mialem symbiana i ciesze sie ze juz go nie mam:)

  • 0

    237. ~ljanik7  2010-08-31 18:40:41  host: 078088072199.polkowice.vectranet.pl

    Jakby ktoś miał info daczego wycofują tego w995 od ery(dzisiaj byłem i go wycofoją)....

  • 0

    238. ~Tomek - własciciel nokii  2010-09-03 10:00:09  host: id186.internetdsl.tpnet.pl

    Kazdy slider sony ericson do SZAJS. Kolega ma ten telefon - po 2 tygodniach obie czesci slidera przestaly do siebie przylegac i pojawil sie minimalny luz. Kiedy slider jest rozsuniety a naciskamy klawisze funkcyjne z górnego slidera - czuc wyrazne luzy - masakra co za tandeta. trzymajcie sie z dala od tej padliny. Pekajace klawisze, niestabilna klawiatura, klawisze sie kołysza - pisanie smsow to masakra. Caly telefon to plastik. Chromowana farba z glownego klawisza zaczyna zlazic po 2-3 tygodniach. Ten telefon nie rozni sie niczym od tandetnych podrobek z Allegro typu NOKLA czy SiPhone.. - tania chinszczyzna i super funkcjami. Nie polecam kupna!

  • 0

    239. ~andrej  2010-09-08 00:28:26  host: id186.internetdsl.tpnet.pl

    dokladnie - odpada napis SE, odpada 8mpix. CHINSZCZYZNA!!! Zaluje, ze to kupilem wystawiam na allegro i szukam frajera.

  • 0

    240. ~Katrina  2010-09-08 12:12:58  host: 94-40-10-67.tktelekom.pl

    Tomku - właścicielu Nokii nie komentuj telefonu, którego nie masz, to że twój kolega trafił na wadliwy telefon, to nie znaczy, że takie są wszystkie. Pobaw się trochę swoją nokią, bo widocznie ona jest dla ciebie lepsza... Wielu ludzi chwali sobie se i jest to dobra firma, więc jej nie obrażaj. Wszędzie zdarzają się wadliwe produkty, se nie jest ideałem, więc tu również może się to zdarzyć.

  • 0

    241. ~AM  2010-09-09 20:52:59  host: host-89-231-125-151.warszawa.mm.pl

    Do Toma-właściciela czegoś tam. Tak się składa że mam slidera SE od ponad roku i nic się z nim nie dzieje a traktowany nie jest zbyt delikatnie. Raczej slidery Nokii to jeden wielki szajs. Wiem bo miałem i sprzedałem po paru miesiącach. Według mnie telefony SE są najsolidniej wykonane ze wszystkivh marek.

  • 0

    242. ~Kuba  2010-09-12 13:39:42  host: host8514106134.wnue.3s.pl

    siema mam tego fona drugi dzien i wyglad i wykonanie wedlug mnie bardzo dobre mialem ostatnio nokie n85 ale po kilku dniach sprzedalem bo nie moglem patrzec na ten tani plastik porazka jest to moj drugi fon ze sliderem i wedlug mnie jest bardzo dobry moze sie nie znam nie wiem ale chodzi wedlug mnie dobrze zdjecia bardzo dobre troche kamerka mogla by byc leprza ale i tak jest dobra ale przy zblizeniu to porazka ledwo co widac heh muzyka to naprawde ogromny + wiec tak ogulnie bardzo fajny telefon.

  • 0

    243. ~mattias  2010-09-15 20:22:40  host: 77-254-215-52.adsl.inetia.pl

    T68i,T610,k700,D750,k810,k850 i siódmy z kolei w995 wypas telefon nie uznaje przereklamowanej noki która zmienia tylko obudowy w telefonach:(telefon mam od 9 miesięcy nie ma się do czego doczepić jest naprawdę przemyślany!!następca to SATIO a juz za tydzień na firmę ELM

  • 0

    245. ~rychu  2010-09-21 17:56:42  host: id186.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i zaluje kupna masakra - zgadzam sie z przedmówcami - slider jest beznadziejny Farba tez schodzi i odpadlo logo. Kolega ma N97 mini.... tam to jest jakos wykonania a slider chyba najlepszy w historii..... zaluje moglem poczekac dolozyc i tez miec NOKIE ale pokusilo mnie na SE. Mam nadzieje ze znajde kogos na allegro kto to przyjmie

  • 0

    246. ~fan se  2010-09-23 20:02:43  host: 178.183.242.65.dsl.dynamic.eranet.pl

    Do Tomka wlaściciela nokli. Twój kolega posiada zapewne tel. z wymienioną obudową na tzw. serwisową. Ja mialem slidera w910 przez 2 lata i nic się nie wytarlo i nic nie odpadlo samo. tel dużo przeszedl (byl intensywnie eksploatowany) i sliderowi nic się nie dzialo. Obecnie posiadam w995 i moim następnym fonem też będzie SE slider.Przy mojej pracy żaden dotykalski nie wchodzi w grę. Dla mnie ten tel to mistrzostwo świata(prawie).

  • 0

    247. ~Dominik  2010-10-01 19:18:10  host: apn-95-41-79-192.dynamic.gprs.plus.pl

    Ja mam ten telefon od paru miesięcy, oraz Nokie N95 8GB, patrze na te komentarze to śmiać mi sie chce, powiem tyle ze nic mi nie odpada od W995, nie ma luzów, nie ma rys, tylko tyle - JAK DBASZ TAK MASZ.

  • 0

    248. ~Dominik  2010-10-02 00:09:46  host: apn-95-40-97-134.dynamic.gprs.plus.pl

    A tak bez kitu, to ja stawiam na stacjonarny telefon typu Bartek z tarczą, a nie jakieś pierdoły, a bo to kamera nie taka, a to cisne o ziemie i nie działa, a to dzwięk nie taki... Ludzie, powiedzcie mi, do czego jest telefon? Wy szukacie czegoś uniwersalnego, co sie nie ma prawa zepsuć, zniszczyć. Tacy wybredni ludzie powinni sie urodzić 50 lat temu na wsi, gdzie nawet nie było prądu, może wtedy doceniliby to co jest obecnie. Pozdrawiam.

  • 0

    249. ~ill  2010-10-07 14:15:21  host: 91-145-145-73.internetia.net.pl

    ja go mam od miesiąca i też mi się śmiać chce jak czytam te bzdury wybrednych specjalistów komentatorów.kupiłem go za złotówkę i naprawdę w tej kategorii cenowej lepszego nie było.A jak ktoś chce wydać więcej to niech sobie kupi cokolwiek zechce,naprawde warto,żeby pochwalić się przed kolegami z gimnazjum.

  • 0

    250. ~ZiK  2010-10-10 15:58:45  host: 093105023087.skarzysko.vectranet.pl

    Zamierzam wkrótce kupić W995 w salonie jak mi się umowa na stary skończy. Teraz mam LG KU990i, jest spoko ale jak dla mnie troche za kruchy. Już bylem w salonie i oglądałem inne telefony ale W995 spodobał mi się najbardziej. Dużo funkcji, przydatny, solidnie zbudowany. Napisze więcej jak już kupie, a na razie dołącze sie do #247: JAK DBASZ TAK MASZ - święte słowa.

  • 0

    251. ~zeke&luther  2010-10-30 08:28:57  host: gate.hitech-net.pl

    se wymiata wi fi na 100% sie przyda ogólnie all funkcje są super

  • 0

    252. ~fifa  2010-11-02 19:39:06  host: edr200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od grudnia 2009 spisuje się świetnie 8mpx i walkman :D POLECAM !!!

  • 0

    253. ~Cripz  2010-11-16 21:53:13  host: host-81-190-95-168.gdynia.mm.pl

    "Powiem tyle ze nic mi nie odpada od W995, nie ma luzów, nie ma rys, tylko tyle - JAK DBASZ TAK MASZ." Mądre słowa tel fajny i wgl nic mi nie odpadło a mam już go trochę czasu.Polecam

  • 0

    254. ~dodek  2010-12-01 21:51:02  host: dzo246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam chciałbym kupic ten telefonik. Czy slide dobrze chodzi?? czy sie nie zacina albo sie rusza tak szpetnie?? z góry dziex

  • 0

    255. ~hmmm  2010-12-04 02:36:05  host: host-89-230-65-52.rzeszow.mm.pl

    wszystko fajne ale...boli brak wbudowanego transmitera(jak widać nie zawsze wyższy model przeważa nad starszym - w 980). Ale ogólnie polecam

  • 0

    256. ~w995  2010-12-22 10:01:21  host: 78.133.157.250

    KUPIŁEM TEN TELEFON W €O AGD W DNIU PREMIERY. TEN TELEFON TO WIELKIE NIC. Z OBUDOWY ZNIKNĘŁY WSZYSTKIE NAPISY I TELEFON WYGLĄDA JAK KAWAŁEK ZŁOMU. METALOWA OBUDOWA OKAZAŁA SIĘ ZWYKŁYM PLASTIKIEM Z ELEMENTAMI METALOWYMI. NAJGORSZE JEDNAK TO SERWIS. ODDAŁEM GO DO SERWISU DO WYMIANY TAŚMY I OBUDOWY (TELEFON MIAŁ 9 MIESIĘCY). SERWIS NIE WYMIENIŁ OBUDOWY TWIERDZĄC ŻE NIEWŁAŚCIWIE GO UŻYTKUJĘ). WYMIENIŁ JENAK TAŚMĘ NISZCZĄC JEDNAK PORT. PO WYMIANIE PORTU ZNISZCZYLI MI OBUDOWĘ - PRZYSYŁAJĄC MI TEN TELEFON W PLASTIKOWYM WORKU W 3 KAWAŁKACH. PO WYMIANIE OBUDOWY... NO WŁAŚNIE. TELEFON DO NAPRAWY ODDAŁEM 1 KWIETNIA 2010 ROKU I DO DZISIAJ NIE OTRZYMAŁEM INFORMACJI Z €O AGD ŻE MOGĘ TEN TELEFON ODEBRAĆ. ZA NAMOWĄ POWIATOWEGO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA WYPOWIEDZIAŁEM UMOWĘ KUPNA, ALE €O AGD NIE PRZYJĘŁO TEGO DO WIADOMOŚCI. TAKŻE PISMO POWIATOWEGO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA JAK NA RAZIE NIC NIE DAŁO. PANI RZECZNIK NA DZIEŃ DZISIEJSZY WYŚLE PISMO DO €O JESZCZE RAZ, A W RAZIE ODMOWY ZE STRONY €O NAPISZE MI POZEW DO SĄDU. POSTANOWIŁEM DOPROWADZIĆ SPRAWĘ DO KOŃCA. PODSUMOWUJĄC TELEFON W PIERWSZYM MOMENCIE CIESZY OKO I UCHO, ALE JAK NA TELEFON ZA 1999 ZŁOTYCH TO ZBYT SZYBKO SIĘ ZUŻYŁ. I NAJWAŻNIEJSZE PO TYM CO SERWIS Z WARSZAWY ZROBIŁ Z MOIM TELEFONEM MOGĘ Z CZYSTYM SUMIENIEM POWIEDZIEĆ ŻE DO MOJEGO TELEFONU DORWAŁ SIĘ RZEŹNIK A NIE SERWISANT. POZDRAWIAM WSZYSTKICH , KTÓRZY PRZECZYTAJĄ TĄ RECENZJĘ I PROPONUJĘ ABY BARDZO DOKŁADNIE PRZEMYŚLELI KUPNO TEGO TELEFONU I MIEJSCA W KTÓRYM GO KUPIĄ. JA WIEM JEDNO :NIGDY WIĘCEJ SONY ERICSSONA I NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W €O AGD.

  • 0

    257. ~dsa  2010-12-26 14:03:15  host: 81.219.105.30

    Taki uprzedzony jestes moze akurat Ty na takiego trafiles ja mam ten oto telefon od roku nic mi sie nie popsulo nic a wiele razy mi spadl

  • 0

    258. ~angel  2010-12-28 20:07:49  host: apn-77-114-203-252.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefonik mam od niedawna. Naprawde polecam bo jest cudny ;* Super aparat i świetnie odtwarza muzyke. Dostałam go na urodziny.. Kumpel zamienił się za nokie plus mała dopłata ;p Tylko dlatego, że widział o tym, że bardzo chce go mieć :D i co? mam :D

  • 0

    259. ~Świechu  2010-12-29 22:13:55  host: acnw106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam takie pytanie bo nie doczytałem czy on ma gg??

  • 0

    260. ~Mikołaj  2010-12-30 19:28:17  host: apn-95-41-86-13.dynamic.gprs.plus.pl

    Napisy mi sie nie starły, natomiast odpadły loga "W", które są przyklejone na kleju jak taśma klejąca. Slider nie ma luzów, pewnie dlatego ze jak ktoś dzwoni to nie otwieram jak cymbał tylko naciskam zieloną słuchawke. Jestem zadowolony z telefonu, jakbym miał kupić teraz telefon, kupiłbym ten sam.

  • 0

    261. ~Mikołaj  2010-12-30 19:30:55  host: apn-95-41-86-13.dynamic.gprs.plus.pl

    Do 259, GG możesz mieć w każdym telefonie który ma Java 2.0. Wiec można i w tym.

  • 0

    262. ~werewer  2011-01-16 22:15:33  host: public-gprs852.centertel.pl

    bardzo fajny telefonik ,, tylko faktycznie szybko eksploartuje sie obudowa wraz z klawiatura , polecam oslonki na poczatek i bd 9 na 10

  • 0

    263. ~cichy  2011-01-20 13:20:31  host: bug20.internetdsl.tpnet.pl

    telefon fajny chociaz ten 8mpx to nie za dobry.. ale naprawde wystarczajacy, zdjecia ładne i w ogole, ale mozna sie czepiac. troche cichy ale z dokupionymi glosnikami jest super. gra teoche ciszej od w810i. wifi pieknie chodzi, filmy pieknie chodza, ale telefon z karta 8gb troche zamula. telefon 4+/5 :)

  • 0

    264. ~maciek  2011-03-25 17:27:20  host: dgf11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    większość pewnie tego telefonu w ręce nie miała a sie wypowiada, co do tego #247: JAK DBASZ TAK MASZ - to na prawde święte słowa. Zamierzam kupić tego w995, bo mam nokie X3 ale troche zamula. Pozdro

  • 0

    265. ~  2011-04-05 12:49:17  host: apn-95-40-90-238.dynamic.gprs.plus.pl

    mam tel od ponad pół roku predzej miałam SE w890i przedtem 910i i to najlepszy z tych które miałam stawiam tylko na SE ,aparat rewelacja bateria tez dobrze ogarnia wi-fi 8 gb pamieci czego chciec wiecej polecam

  • 0

    266.  2011-05-09 20:46:28

    Mam ten telefon od kilkunastu tygodni, nówkę jeszcze są takie. I powiem krótko wady tego tel. to aparat, słaby ale nie najgorszy jaki widziałem zoom x16 to duża przesada na x8 max potem tak sie obraz trzęsie że nic nie widać, 2 wada i ostatnia, obudowa zdarzają się lepsze i gorsze egzoplazm pod względem obudową ja mam ten gorszy, mam luzy na tylnej klapce i slider coś lekko sie rusza. Jeśli ktoś znalazł inne wady chętnie po słucham.

  • 0

    267. ~paooloo  2011-05-27 19:12:11  host: aawj30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak by takie coś wsadzili w inny design np. standardowa budowa podobna do w902.. to by byłooo cośś ;D

  • 0

    268. ~Johny  2011-06-09 00:11:15  host: aakz2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, nie zgodzę się z opinią osoby która testowała ten telefon. Co do aparatu to wcale nie jest tak kolorowo. Zdjęcia dodane przez testera nie są ani troche zgodne z opisem, są bardzo słabe(i nie chodzi tu tylko o słabo oświetlone miejsca). Mało wyraziste kolory, masa szumów i w dodatku są rozmazane (a niby posiada stabilizator). Jak na taką matryce to porażka. Niejeden aparat w telefonie o mniejszej matrycy robi lepsze zdjęcia. Nie miałem styczności z telefonem ale zdjęcia dodane przez testera (i nie tylko te) to porażka. Nad tym czy zdjęcia robione tym aparatem można by było umieścić w rodzinnym albumie naprawdę bym się zastanawiał. Uważam, że aparat w tym telefonie nie należy do zalet, bardziej do wad. Pozdrawiam

  • 0

    269. ~postny  2011-07-08 08:29:09  host: 83-238-208-60.ip.netia.com.pl

    rok czasu działa. minęły 2 tygodnie od gwarancji i padł wyświetlacz. Aparat ma 8MPa i szału nie ma. karta 8Gb to bezsens, po co taka wielka? przerost formy nad treścią...

  • 0

    270. ~Basia  2011-07-20 09:42:28  host: 78.133.165.210

    Ten telefon mam od blisko 2 lat i jestem z niego bardzo zadowolona. Aparat mógłby robić lepsze fotki, ale nie narzekam. Niejednokrotnie zdqarzyło mi się, że telefon upadł mi na twardą powierznię, prócz delikatnych zarysowań nic się z nim nie stało. Ba, nawet zaliczył kąpiel w wannie - zero uszkodzeń. Osobiście mogę go polecić. Racją jest też zdanie "jak dbasz, tak masz" :)

  • 0

    271. ~grzesiek2422  2011-09-10 21:20:13  host: abxy132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam czy może wiecie czy łatwo można zmienic obudowe

  • 0

    272. ~o jacie  2011-10-29 07:59:50  host: beu243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaki on jest cudownyyy... jaki on ma aparatttttt... jaki on jest piękny... jak ja go chce mieć.... i teraz ból serca JAKA JEST CENA??

  • 0

    273. ~musisz go mieć!  2011-11-15 13:45:06  host: 178-37-191-194.adsl.inetia.pl

    Posiadam ten telefon od jego premiery, muszę przyznać, że sprawdza się świetnie jako odtwarzacz muzyki, filmów czy nawet jako nawigacja. Gra głośno i czysto po wymianie sterownika dźwięku. Bateria trzyma (wiadomo) w zależności od użytkownika. jedyne co mnie sie nie podobało osobiście w tym telefonie to dostęp do klawiszy *0#" całe szczęście rzadko ich używałem. Ogólnie polecam

  • 0

    274. ~Robo5456  2011-11-16 14:55:56  host: dgk11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja go kupiłem za 500zł bardzo fajny zarąbiste robi zdjęcia ;) nic dodać nic ująć jest po prostu ZajeFajny ;)

  • 0

    275. ~TELEFON  2011-11-19 20:37:22  host: user-46-112-145-153.play-internet.pl

    HEJ mam pytanie do wszystkich ILE ON KOSZTUJE I CZY JEST JESZCZE DOSTEPNY W SKLEPACH JAK NP: MEDIA MARKT???? PROSZE MI POMOC!!!!!!!!!!!1

  • 0

    276. ~hmm  2011-11-22 14:05:10  host: 188.146.115.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Na allegro możesz sobie sprawdzić, nowy koło 600-700+ kosztuje A teraz pytanie, zawsze świecą się te przyciski od muzyki podczas słuchania czegoś ? xd I czy jest jakaś opcja coś w stylu automatycznego update softu

  • 0

    277. ~Slowiu  2011-12-14 15:44:33  host: bui142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Orientuje się ktoś jak w tym SE skonfigurować opere mini 6.5 żeby działała pod GSm bo jak narazie tylko na WiFi mi chodzi ;/ dodam ze jestem Play tel był wcześniej w O2 a wsz konfiguracje przez sms mam już zainstalowane.Pozdro

  • 0

    278. ~Dam!En  2011-12-17 14:14:52  host: 178-36-120-100.adsl.inetia.pl

    Siemka , właśnie zaczyna się 3 tydzień w , którym czekam na telefon , myslę że w poniedziałek będzie :) . TElefon jest bardzo fajny i go polecam .

  • 0

    279. ~HARY1994  2012-01-17 21:11:20  host: host-89-231-184-34.dynamic.mm.pl

    Witam kupiłem ten telefon na alegro oczywiscie używany do tego jestem jego 3 włascicielem :) Telefon marzenie Wifi , odtwarzacz ,ekran swietne :) Gps porazka bo trzeba płącic i nei we wszystkich sieciach dizała a aparat na polu dobrze robi ale w domu troszke lipnie i w ciemno to kompletne dno ale polecam mówie najlepszy nie dotykowy telefon świata polecam!!!!!

  • 0

    280. ~Lucjan  2012-01-27 20:34:10  host: 088156172054.unknown.vectranet.pl

    Wcześniej miałem kilka smartfonow w których bateria trzymała po 1dzień, a tu spokojnie 2-3dni. Aparat jak na 8mpix robi słabe zdjęcia, w porównaniu z C905 zdjęcia są gorszej jakości, mniej kolorów, na komputerze również słabe, w porównaniu z c901 który ma 5mpix to straszny shit, brak kolorów, ciemne zdjęcia, no ale seria C ma soczewki Cyber-shota,a tu zwykłe szkiełka. Po wgraniu sterowników jest poprawa ale i tak nie ma co porównywać z c901. Slider chodzi dobrze, z obudowy to niestety odpadł ten plastik koło jacka, podpórka telefonu, i denerwuje brak zaczepu na smycz. Dwa głośniki duży plus, i że są po obu stronach telefonu a nie zaraz koło siebie, jednak jak na serie Walkman cicho grają, zapewne kwestia nieoryginalnych sterowników ;) Brak OS to plus jak i minus, plus to wspomniana długo działająca bateria, a minut to nie wykorzystamy GPS przy programach typu IGO, AutoMapa itp tylko jakies javowkie amatorstwo. Wi-Fi też duża zaleta, lecz bez dotykowego ekranu cięzko obsługiwać internet, no i brak darmowej wersji GG tak jak jest na WM czy Android... Ekran ładnie rozmieszczony na klapce przez co wydaje się dużo większy niż jest, ogólnie ładna jakość wyświetlanych elementów.

  • 0

    281. ~kari  2012-02-03 21:33:40  host: static-ip-77-89-86-42.promax.media.pl

    cześć mam ten telefonik od dwóch lat i jak dotąd jest bezawaryjny, po co komu lepszy aparat - ludzie to tylko telefon hehe na wakacje raczej zabierzesz aparat! do słuchania muzy jest genialny, dodatkowe guziki często się przydają, nie ma problemu z buszowaniem po stronach, upadł kilka razy na asfalt i zostało mu po tych zdarzeniach małe zarysowanie na rogu hehe polecam, jest bardzo przyjemny i łatwy w obsłudze, prezentuje się ładnie ;)

  • 0

    282. ~mk  2012-02-09 13:31:40  host: awo154.internetdsl.tpnet.pl

    do 279 GPS płacić ? Popatrz dobrze w ustawienia i GPS będzie za darmo.

  • 0

    283. ~Terpereketemolete  2012-03-15 14:19:16  host: ip-77-87-217-23.eltronik.net.pl

    Co ja pacze ? Wyśienity

  • 0

    284. ~blanco  2012-03-29 19:18:00  host: 78.155.123.135

    telefon mam rok i spisuje sie bez zarzutów.. przezyl wiele upadków i nic mu nie jest :) zawsze sprawny.. jedyny mankament jaki znalazlem to kiepskie wykonczenie.. naklejki sie odklejają i napisy wycierają (i to nie przez upadki, zwykle noszenie w kieszeni i wszsytko sie sciera).. takze delikatny bardzo pod tym wzgledem.. poza tym bezawaryjny, latwy w obslugiwaniu, polecam.

  • 0

    285. ~Wahim  2012-04-24 15:10:55  host: 178-159-163-157.tsm.tarnobrzeg.pl

    Mam ten telefon już od niecałych 2 lat i nadal jest idelany!! Przechowuje go w skarpecie przez co jest w s tanie bardzo dobrym, owszem są pewne ryski itp ale na ogół jest OK. Na ekran od razu zakupiłem folię więc o to się nie martwię. Bardzo dobry aparat, dźwięk, pamieć i wiele wiele innych plusów ma owy telefon. Moim zdaniem najlepszy walkman od SE.

  • 0

    286. ~SE-fun  2012-05-03 20:56:03  host: user-164-126-89-234.play-internet.pl

    Mam W995 od ponad 2 lat. Telefon rewelacja. Jedyna wada, to wolne "załączanie" gps. Poza tym, wszystko gra i buczy :)

  • 0

    287. ~kaczmar  2012-07-01 11:14:01  host: 41d.rydy.eu

    s.e.w995jest delikatny po dobrym użytkowaniu schodzi farba ja go kupiłem czarny a już jest prawie biały .. jakby ktoś chciał się coś dowiedzieć na temat głośników to widać głośniki 3 a tak naprawdę są w środku dwa 1 u góry po po lewej stronie a drugi na dole na samym środku . telefon nie jest aż tak głośny jak widać po głośnikach.

  • 0

    288. ~maciek91  2012-07-08 16:40:27  host: user-31-174-87-41.play-internet.pl

    witam! a gdzie kupowaliście ten telefon, bo nie mogę go znaleźć nigdzie oprócz allegro? czy jest dostępny w sklepach typu media markt?

  • 0

    289. ~maciek20  2012-11-28 19:54:18  host: cyberfox.pl

    45 Lizak, nie jaraj się tak tym 16 krotnym zoomem, bo cyfrowy zoom to *** :D No cóż, liczba 16 robi wrażenie, ale cóż z tego jak zdjęcie przy takim zbliżeniu wychodzi koszmarnie, rozmyte. Ja się podjarałem 20 krotnym zoomem w Nokii N70 z 2005 roku, ale jak przybliżyłem to minka mi zrzedła. Wogóle nie wiem, po co dawać taki zoom aż tyle, skoro nie przydatne to na nic. K800i też ma 16 zoomu. Nie sugerujcie się tym, że jak ma 8,1 Mpix aparat to zdjęcia będą wychodziły nieziemskie. Popatrzcie sobie na obiektyw W995 i porównajcie go do C905. Z tego to zdjęcia będą super. Po prostu jak chcecie telefon z dobrym aparatem, to musicie sobie kupić telefon do tego przeznaczony. S.E. ma bardzo mało takich telefonów, zaledwie kilka.Tak samo jest i z Nokią i Samsungiem. Zaczęło się od modelu K750i, tamten był dobry 2 Mpix aparat, lepszy aniżeli dzisiejsze niektóre 3,2 i nawet 5 w smartfonach. Następny to K800i, tu już z technologią Cyber Shot, następnie K850i i to już koniec serii K. Następca K850i pod względem aparatu to C905 i ostatni Sony Ericsson z dobrym aparatem to U1i Satio 12,1 Mpix. Niby Sony dalej to kontynuuje wypuszczając Sony Xperie S 12 Mpix i zaraz Xperie T 13 Mpix. A jak chcecie telefony do muzyki to jest seria W, a tych jest aż 34!

  • 0

    290.  2012-11-28 20:01:51

    Co wy za bzdury gadacie że w 2009 roku on kosztował 2000 zł? Skończyły się czasy że jak tylko jakiś dobry telefon wychodzi to kosztuje kolosalnie drogo, tak jak to było kiedyś, wyszedł Sony Ericsson K750i i kosztował 1350 zł, cena sklepowa. Jakby tak było to by teraz te wszystkie xperie, galaxy i inne kosztowały ponad 2000 zł. Napewno wtedy kosztował góra 600 zł.

  • 0

    291.  2013-02-15 09:29:13

    @290 maciek20 : ja zakupiłem go w 2009 roku kosztował 1200zł od razu jak wyszedł w tym samym miesiącu, to była górna półka jak teraz Sony Xperia S

  • 0

    292.  2013-04-08 17:19:28

    Super telefon gdybym go nie zgubił na pewno jeszcze bym z niego jeszcze korzystał

  • 0

    293. ~maciek20  2013-07-21 02:52:18  host: non-registered.multifox.pl

    Sony Ericsson W995 i C905 to 2 ostatnie najlepsze modele, w których Sony Ericsson wiernie zastosował wejścia M2, a te od Zylo po Hazela, Cedara Elma i innych to już badziewia z micro sd

  • 0

    294. ~Ivi  2013-10-06 14:09:45  host: aftj114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witajcie, mam zamiar zakupić ten model, a moje pytanie brzmi czy posiada on opcję wyświetlania wiadomości jako "rozmowy". Obecnie mam telefon Sony Ericsson W20i, gdzie taka opcja jest. Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam! :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet