Sony-Ericsson W715 - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson W715 Opinie o Sony-Ericsson W715

Sony-Ericsson W715

w sumie: 178
  • 0

    1. ~macfly5  2009-01-09 13:27:33  host: apn-77-113-112-236.gprs.plus.pl

    za....sty telefon ten wygląd i funkcje też super.

  • 0

    2. ~Dominnix  2009-01-10 15:19:31  host: chello089076022120.chello.pl

    Mam pytanko a mianowicie jak długo trzyma bateria (np. przy słuchaniu muzyki i takich bajerach) ???

  • 0

    3. ~SoN  2009-01-11 21:12:02  host: 222.136.246.94.artcom.pl

    Wkoncu slider W, z flashem, czemu go nie bylo wczesniej :D Wg mnie troszke brzydszy od 910, ale lepszy sprzecik

  • 0

    4. ~ehh  2009-01-12 13:55:25  host: 77-254-142-78.adsl.inetia.pl

    kolejny sony ericsson właściwie nie różni sie od innych

  • 0

    5. ~Ch. Norris  2009-01-13 09:57:19  host: 212.2.115.65

    Walkman z GPS i Wi-Fi, dotego aparat 3,2 Mpix. Super telefonik!

  • 0

    8. ~Gohan  2009-01-15 18:24:42  host: 088156190012.who.vectranet.pl

    Mam pytanie czy ktoś testował ten telefon i czy opłaca się go nabyć ??

  • 0

    9. ~maxster  2009-01-18 09:38:23  host: aadw100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nawet ciekawy ten telefon, ciekawe ile będzie kosztować...

  • 0

    10. ~AGNYS  2009-01-22 10:00:18  host: 195.94.215.34

    TEN TELEFON JEST SUPER...CHCE GO MIEĆ...WIE KTOŚ ILE ON KOSZTUJE?

  • 0

    11. ~  2009-01-23 15:30:27  host: 212-106-30-165.adsl.inetia.pl

    bateria trzyma się dobrze

  • 0

    12. ~ble ble  2009-01-25 15:07:28  host: 30.grybow.net.pl

    a gdzie jest glosnik xD ;>>

  • 0

    13. ~phhh  2009-01-25 17:04:30  host: pi206.internetdsl.tpnet.pl

    Model telefonu zapowiada sie bardzo ciekawie. ylkoze bedzie raczej nedostepny na rynku. Pozostaje tylko allegro itp.

  • 0

    14. ~  2009-01-28 19:31:20  host: pi206.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo bym chcial zeby ten telefon pojawil sie u nas na rynku. Jest niesamowicie ladny

  • 0

    15.  2009-02-01 11:42:15

    Telefon fajny ale mając K770i nie warto wymieniać. Poczekam na telefon z rozdzielczością ekranu powyżej 320x240 i baterią ponad 1200 mAh. Wtedy wymiana będzie miała sens. Oczywiście za 1 zł w średnim abonamencie.

  • 0

    16. ~janczur  2009-02-02 07:51:29  host: static-ip-77-89-69-155.promax.media.pl

    sony wizualnie gniecie!

  • 0

    17. ~Lucaseq  2009-02-03 14:14:21  host: static-78-8-208-101.ssp.dialog.net.pl

    Jak zawsze to samo tylko inna obudowa...

  • 0

    18. ~erty  2009-02-04 16:45:19  host: 195.246.225.99

    ile kosztuje ten telefonik?

  • 0

    19.  2009-02-04 20:33:41

    Od W910i jest lepszy pod względem aparatu i wykonania. W715 to telefon przeznaczony dla Vodafone, u nas go nie będzie, chyba że ktoś go sobie sprowadzi. My mamy W705. Bodajże W715 ma WiFi, którego W705 chyba nie ma, ale nie dam sobie głowy uciąc. Ogólnie fajny SE.

  • 0

    20. ~Nieśmiertelna  2009-02-10 18:54:14  host: aavl44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy ktoś moze wie kiedy on dotrze do Polski? Bo nie ukrywam, że chciałabym już na niego zmienić.. ;) A co do baterii to mam podobny telefon, ze sporym ekranem i bateria trzyma mi spokojnie 4-5 dni. :)

  • 0

    21. ~sps  2009-02-23 08:03:09  host: zus.szczecin.unet.pl

    Ten telefon ma taką samą specyfikację jak W705 i dodatkowo wzbogacony jest o przeglądarkę internetową, czytnik RSS, aGPS. Tak przynajmniej wynika z danych umieszczonych na stronie www.sonyericsson.com

  • 0

    22. ~se-tuning  2009-02-28 14:11:53  host: bnz168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten model ma sie pojawic na rynku Skandynawskim i dla siecie Vodafone. Są szanse że trafi na nasz rynek

  • 0

    23. ~tomekuic  2009-03-03 10:54:34  host: 212.87.241.195

    Wiecie co czytam wasze komentarze i mi się niedobrze robi. Dlaczego ? piszecie takie głupoty że .... SE robi takie same telefony cały czas ? a a wasze nokie/samsungi czy inne dziadostwa to wprowadzają co raz to nowsze funkcje ? nie ciągle jest to samo ! powiem wam tyle leczcie się ! TELEFON JEST PIĘKNY !

  • 0

    24. ~ se  2009-03-13 20:42:05  host: host-89-229-219-235.kwidzyn.mm.pl

    ten telefon jest boski

  • 0

    25. ~  2009-03-13 20:43:33  host: host-89-229-219-235.kwidzyn.mm.pl

    ten telefon jest boski ciekawe kiedy będzie w Polsce jak wiecie to piszcie jak macie coś podobnego do se w715 nie koniecznie se to piszcie

  • 0

    26. ~  2009-03-13 21:08:49  host: 212.160.247.232

    Super wygląd i dobry aparat, muszę go mieć! SE!

  • 0

    27. ~  2009-04-20 18:40:48  host: eol71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ble ble - głośnik ma na przycisku "play" - pośrodku tego "kółeczka"

  • 0

    28. ~; D  2009-05-03 15:28:43  host: dynamic-78-8-65-107.ssp.dialog.net.pl

    ile takii teleFon kosztuje .?

  • 0

    29. ~lopez13  2009-05-07 12:50:23  host: static-208-224-228-77.ipcom.comunitel.net

    Mam ten telefon od 3 tyg. (Vodafone Espana),ma wszystko czego oczekiwałem,bateria 6-7 dni przy normalnym uzytkowaniu 3-5 rozmów +5 sms dziennie.Pozdrawiam i naprawde warto.

  • 0

    30. ~ff  2009-06-26 12:59:35  host: host-87-99-7-159.lanet.net.pl

    ile on kosztuje ?

  • 0

    31.  2009-07-30 22:39:14

    Różnice pomiędzy w705 a w715 są chyba dwie. Pierwsza: w705 ma zintegrowany GPS, którego w715 nie ma. w705 obsługuje technologię UMA, natomiast w715 nie. Teraz pytanie co jest dla kogo ważniejsze? GPS czy UMA? Szkoda, że zamiast jednego modelu oferującego obie te funkcje postanowiono zrobić dwa

  • 0

    32. ~TrzeciWymiar34  2009-08-01 11:16:14  host: aair208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam zamiar kupić ten telefon ale mam pytanie czy jest wodo odporny bo nie bardzo wiem co znaczy Vodafone ale mam skojarzenia

  • 0

    33. ~Emi  2009-08-01 12:33:41  host: chello087206131051.chello.pl

    zaje.... telefon! Mam wszystko czego potrzebuje !! Jedyną wadą jaką posiada to brak Autofocusa, pozatym jest piekny :) Dla mnie chwilowo najlepsza słuchaweczka na rynku

  • 0

    34. ~daniel  2009-08-02 14:36:32  host: gor218.internetdsl.tpnet.pl

    (~lopez13) masz jakieś fotki zrobione tym SE W715 jak ktoś ma to niech wrzuci:-) chcę zobaczyć na co stać ten aparat 3,2 Mpix :D

  • 0

    35. ~grox  2009-08-04 13:22:56  host: 92.40.191.82.sub.mbb.three.co.uk

    ja go kupilem za 150 £ - kapitalny telefon

  • 0

    36. ~glos  2009-08-04 13:37:09  host: cej196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jesli ktos ma taki telefon to niech napisze czy ma dobry glosnik czyli np: glosnoc , czy terzeszcze itp..

  • 0

    37. ~  2009-08-13 12:38:10  host: 92-55-206-218.net.pbthawe.eu

    ja go mam telefon super brakuje mu tylko lampy blyskowej.

  • 0

    38. ~dawid  2009-08-13 12:40:09  host: 92-55-206-218.net.pbthawe.eu

    ja go mam super telefonik tylko lampy blyskowej mu brakuje:)))))))))

  • 0

    39. ~  2009-08-16 22:13:29  host: gqh203.internetdsl.tpnet.pl

    jest juz w polsce?

  • 0

    40. ~  2009-08-23 22:37:21  host: dq58.internetdsl.tpnet.pl

    Ile kosztuje ten telefon?

  • 0

    41. ~Primroze  2009-08-27 04:18:43  host: ium66.internetdsl.tpnet.pl

    Jak z głośnikiem? Ogólnie z odtwarzaniem muzyki? Mam zamiar kupic ten telefon i jestem trochę ciekaw =).

  • 0

    42. ~Primroze  2009-08-27 13:22:30  host: ium66.internetdsl.tpnet.pl

    Jak z dźwiękiem i ogólnie odtwarzaniem muzyki?

  • 0

    43. ~m  2009-09-06 15:42:40  host: do-comnet.sitel.net.pl

    TrzeciWymiar34.. o lol vodafone to sieć angielska..boże gdzieś Ty się wychował? pozdr

  • 0

    44. ~kiler  2009-09-19 20:26:59  host: ich242.internetdsl.tpnet.pl

    Tu macie link do testu http://www.centrumse.pl/index.php?option=com_content&task=vi ew&id=155&Itemid=66 A co do ceny ludzie Allegro nie gryzie ;) Nowy ok. 750-900zł

  • 0

    45. ~Kubi  2009-09-25 10:33:54  host: mail.mpunkt.pl

    W październiku będzie w Plusie w biznesie narazie.

  • 0

    46. ~szumny  2009-10-10 09:22:51  host: 77-253-200-44.ip.netia.com.pl

    pojawił się w plusie za rozsądna cenę :)

  • 0

    47. ~korpi  2009-10-24 11:27:54  host: chello089076074177.chello.pl

    Pojawił się w Plus'ie. Ale niestety tylko w cennikach. Tak to go nadal nie ma! ;( a cche go wziąść...

  • 0

    48. ~  2009-10-27 20:22:47  host: 80.125.176.122

    A ja go mam od roku we francuskiej sieci SFR wlasnie z niego pisze,i powiem wam ze zadna rewelka ,ten telefon to lipa a zwlaszcza bateria po roku trzyma 1dzien a jak mi ktos zadzwoni to godzine w samsungu SGH-F-480 którego posiadam od ponad półtora roku bateria nadal jak nowa i nawet jak muzy słucham ,takze zaluje ze go mam ale za miesiąc koniec umowy i wezme znow cos co w polsce nie ma pozdro

  • 0

    49. ~gość  2009-11-03 13:48:48  host: host-89-229-129-121.chelm.mm.pl

    jest juz w plusie w taryfach biznesowych, moge go anbyć przy średnim abonamencie za 84 zł, nie jest zbyt rewelacyjny, zdecyduje sieraczej na coś ciekawszego

  • 0

    50. ~  2009-11-09 22:54:33  host: acey31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pod koniec tygodnia bede miec ten tel :) taryfa syberyjska 55 tel 1zł :P nie moge sie doczekac :)

  • 0

    51. ~n0r3k  2009-11-10 23:34:25  host: drz88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja go bede mial za miesiac. jest lepszy od w705 o GPS i WiFi chociaz niewiem czy nie ma go tez w w705. w plusie kupuje w umowie minutoej ;]

  • 0

    52. ~lukas  2009-11-12 18:03:46  host: host-191.lan-177.netconnect.pl

    Mam teraz W610i i zastanawiam się nad wymianą więc czy warto doradźcie proszę

  • 0

    53. ~miki  2009-11-12 20:56:40  host: dgv194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 48 a baterię sformatowałeś???

  • 0

    54. ~w715  2009-11-14 23:54:37  host: host-89-229-139-33.chelm.mm.pl

    hmm nie wiem czego moznaby było chciec od telefonu. WiFi, BT, GPS, MP3/MP4, głośnik, mimo ze to slider to jest cienki, po moim k800i nie moge sie przyzwyczaic ze tak malo miejsca zajmuje w kieszeni:P duży wyświetlacz... jak dla mnie to wypasiony telefon. Ale zeby nie bylo w 100% cukierkowo... Zastrzezenia? Głośnik: zbyt dużo sopranu, az zeby zgrzytaja, za to na sluchawkach mp3- wypas, zamiast lampy blyskowej- latarka, zeby ja wl/wyl trzeba wchodzic w menu a nie jak przy k800 np klawisz [*], a i co do aparatu, przykre ze przycisk wyzwalacza nie ma pol-pozycji do regulacji focusa. to mi sie podobalo akurat w poprzednich SE. ale mimo wszystko telefon jest swietny i POLECAM.

  • 0

    55.  2009-11-16 21:59:09

    @48 masz go od roku? Dziwne, bo wg gsmarena on jest od czerwca, ale może dla Ciebie zrobili jakiś wcześniejszy model. Może stąd ta bateria tak słabo działa.

  • 0

    56. ~iks  2009-11-17 13:20:23  host: efj106.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Jak się robi w tym telefonie zdjęcia to ile razy można przybliżać?

  • 0

    57. ~MiRas  2009-11-18 11:36:00  host: gateway2.krdc.pl

    mam telefonik od wczoraj... swetny jest... wziolem go wlasnie z Plusa. co do sluchania muzyki wystarczy pogrzebac w korektorze... jedyna wada jak narazie to sa zdjecia... slaba lampa, i nie ma opcji ostrosci... nie to co k800i.

  • 0

    58. ~Bastoosz  2009-11-18 17:26:52  host: 195.116.152.67

    JAK TO NIE MA FLASH, jak ma:/ a więc?

  • 0

    59. ~Vanda  2009-11-19 18:04:58  host: aecz118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od wczoraj. wcześniej mialam w890i i tez bylam zadowolona. tu mam GPS, większy ekran, karte pamieci 4GB.aparat ma lampe błyskową, klawisze sa większe niz w w890i.gLośnik znajduje sie z tyłu i jest dośc mocny;] polecam dla dziewczyn;)

  • 0

    60. ~Spoks  2009-11-19 19:39:53  host: bkq233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma jedna wadę a więc jest to slider przeważnie mocno się rusza ale mozna to naprawić po za tym wszystko idealnie polecam telefon

  • 0

    61. ~  2009-11-21 16:31:03  host: adbi12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moze mi ktos powiedzec czy sa wytrzymale przyciski?? Bo we w585 pekaly po 1 miesiacu

  • 0

    62. ~lisek  2009-11-21 18:41:17  host: adbi12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozecie mi powiedziec czy przyciski sie nie psuja?? bo w w 585 pekaly

  • 0

    63. ~sam2a  2009-11-23 12:29:21  host: exe141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest dostepny w Plusie. Mam go wlasnie w Plusie od jakiegos tygodnia. Telefon pod wzgledem wygladu bardzo ladny. posiada wifi ktore dziala jak dle mnie bez zarzutu, co do gps to nie wiem bo narazie nie korzystam. bardzo dobra jakos muzyki zwlaszcza na sluchawkach(w koncu to tel walkman) na glosniku muzyka troche gorzej ale i tak ladnie. jesli chodzi o zdjecia to narazie malo ich zrobilem ale nieraz wychodza mi rozmyte(chyba rece mi sie za bardzo trzesa;P). Bateria hm narazie ladowalem dwa razy, za pierwszym razem wytrzymala mi 2 dni, a teraz sie okaze. mi telefon sie bardzo podoba i jak dla mnie posiada wszystko co jest potrzebne plus kilka fajnych bajerow:) pozdrawiam

  • 0

    64. ~no  2009-11-26 15:48:41  host: bkx222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta nie chce sie powtarzać ale jedyna wada tego tel. to slider ale to nie jest problem dla nikogo bo to idzie naprawić chociaż mi koleś w komisie powiedział że dopuszczalna wada przerwy po między sliderem a dolną części to 3 mm,i jeszcze może trochę słaby aparat jak na 3,2 mpx

  • 0

    65. ~  2009-11-26 23:26:42  host: nat172-88.izacom.pl

    mam ten telefon od kilku dni. jak narazie jest super. baterie naładowałem raz do tej pory i trzyma, a walkmana, wifi, gry i rozmowy katuję niemal bez przerwy. świetną opcją jest krokomierz. działa naprawdę dokładnie imożna zobaczyć czy zdrowo żyjemy czy nie:) przykładowo ja dzisiaj zrobiłem 15201 kroków, naprawde fajny bajer:) szwankuje troszkę shake control, ekran nie orientuje sie dobrze a mp3 nie przełączają gdy wykonujemy pokazane w instrukcji ruchy, chyba że stoimy nieruchomo jedynie machając ręką. w wypadku gdy działa krokomierz, jesteśmy w ruchu lub są inne wstrząsy, np gdy jedziemy tramwajem shake control nie łapie. dobre t9 i wygodna klawiaturka (mimo że mała). świetny design walkmana. zdecydowanie polecam!

  • 0

    66.  2009-12-03 17:58:04

    lisku przyciski na pękają zależy tez ile używasz tych przycisków ja go mam w miarę długo i nic nie popękało

  • 0

    67. ~Janina Gęgoń  2009-12-04 17:22:54  host: stuntpilot.ipaper.com

    Nie odtwarza mi filmów z youtube (które się ładuje i wyszukuje filmy) kiedy jestem podłączony do wifi a jedynie przez GPRS. Czy ktoś ma podobny problem i wie jak go rozwiązać?

  • 0

    69. ~Virtuozi  2009-12-07 19:44:49  host: c141-197.icpnet.pl

    Witam Telefon mam od 3 dni, ogolnie jest swietny, to czego oczekiwalem. Jednak resetuje mi sie co jakis czas.. dzis zdarzylo mu sie to chyba 3 razy :| ... Czy Wam tez sie cos takiego zdarza? Pozdr.

  • 0

    70. ~sugestia  2009-12-07 20:58:47  host: host21.w-elektronik.pl

    SE to złom nie wiem czemu miałam 2 se i 3 nokie powiem wam ze 100 razy wole nokie. telefon jest prosty w obsłudze o wiele bardziej wytrzymały, obsługuje więcej formatów plików i oferuje dowolną organizacje plików w pamięci, dzięki czemu po odebraniu pliku od kolegi nie muszę zastanawiać się "ciekawe gdzie mi go wrzuciło". Nokia jest o wiele dłużej na rynku niż SE i moim zdaniem bardziej trafia w gusta klienta...

  • 0

    71. ~bzik  2009-12-09 19:31:54  host: 078088219130.kielce.vectranet.pl

    Widzę na stronie SE, że fonik ma DLNA, fajnie jak ktoś ma telewizor z tą technologią połączenia bezprzewodowego (telefon-telewizor)

  • 0

    72. ~miszczu  2009-12-10 21:27:14  host: aarl200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam to komore od dnia ona wymiata polecam a kto gada że głośnik gra cicho to kłamstwo mi gra tak jak w w595

  • 0

    73. ~n0r3k  2009-12-11 15:10:56  host: dst229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przyciski nei pekaja, a jedyni etzreszcza ale to te na gorze, i cale szczesci eni ebardzo, slychac tylko jak sie w nocy bawie ;] ogolni espoko, jednak daje sie we znaki brak autofocusa, wystarczy lekki wstrzas i juz noic nie widac, ale jesli sie nie tzresie to zdjecia sa wysmienite. ktos sie pytal o zoom wioec mowie ze ma zoom 3x i mozna przyblizac tylko [przy zdjeciach vga, a w 1,2 i 3 mpx juz sie nie da, no i w filmach tez mozna przyblizac. wkurza ta czerowna dioda z tylu, ktotra swieci sie podczas nagrywania, nie da sie kogos nagrywac, bo od razu sie skapnie, troche to wkurza ;] ogolnie telefon spoko. mam na nim wszystkie czesci american pie i jeszcze 2 inne filmy ;] pozdro.

  • 0

    75. ~anim  2009-12-11 21:34:35  host: 77-254-81-51.adsl.inetia.pl

    No i wkońcu w polsce jutro jade po niego ;p

  • 0

    76. ~  2009-12-14 23:25:51  host: host84-38-89-156.tvkdiana.pl

    kupilam go wcyoraj w plusie i wsyztsko bzlobz ok gdzbz nie aparat.nibz 3,2 mpix a ydjecia strasynie roymayane yero ostrosci ogolnie aparat do bani

  • 0

    77. ~cris  2009-12-15 17:22:09  host: awp226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    funkcje, ekran, bateria - super, natomiast pod względem ergonomicznym pozostawia wiele do życzenia, a obudowa jest bardzo wrażliwa na wszelkie upadki

  • 0

    78. ~  2009-12-20 12:14:49  host: abmn114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kto mi powie ten telefon ma wifi i gps tak?

  • 0

    79. ~Piteros  2009-12-26 11:46:00  host: bub78.internetdsl.tpnet.pl

    Rewelka! Mam tego fona od 2 dni i jestem pod wrażeniem. Wszystkie moje wymagania spełnił, nawet więcej niż oczekiwałem. Zalety : Dobry głośnik, możliwości ustawienia basów itd. ,łatwe przełączanie do walkmana 1 przyciskiem, wi-fi działa bez problemów, jak na slidera to nawet wygodny, 4GB w karcie pamięci, po 2 dniach używania telefonu bez przerwy (muzyka, gry, smsy, wi-fi) dopiero się rozładował - dla porównania, nokie 6300 bym musiał 3-4 razy naładować w tym czasie przy tym samym używaniu. Wady : w sumie nie znalazłem większych wad ale można aparat zaliczyć (zoomowanie tylko przy VGA) i obudowa tylna trzeszczy przy pisaniu na klawiaturze jak na prawie każdym SE.

  • 0

    80. ~kasia  2009-12-27 18:24:24  host: w3cache2.piekary.net

    Polecam ten telefon ! Widzę że niektórzy piszą ze nie ma lampy błyskowej ... Nie wiem jak u was , ale u mnie jest :) . Podobają mi sie aplikacje i bajery ze wstrząsaniem telefonu (zmiana piosenki, gry) . Co do ceny to tak : nie wiem ile kosztuje w Media albo w Saturnie . (W705 kosztuje 1199zł) Kupiłam w Plusie na umowę MIXplus na 48 doładowań(bez określonego czasu)za 30 z dopłatą 400zł . Jak dla mnie to ok , bo na miech wykorzystam 30zł, a fona mam za niską cene :DD . POLECAM !

  • 0

    81. ~kami  2009-12-28 09:32:49  host: wlan3-249.srem.net

    czym on się różni od w705 ?

  • 0

    82. ~pkapi  2009-12-30 10:48:16  host: mastiff3.strazgraniczna.pl

    nie mam sygnału rozładowywania baterii gdzie to jest jak ustawić?

  • 0

    83. ~JAM_TEL_MAM  2009-12-30 11:36:07  host: public11561.xdsl.centertel.pl

    telefon spoko ale nie dla młodzierzowego stylu użytkowania...obudowa nie jest za bardzo solidna więc trzeba się z min obchodzić delikatnie...osobiście polecam osobom które dbają o telefony....

  • 0

    84. ~jamnik993  2009-12-30 20:04:15  host: chello089074082035.chello.pl

    ogólnie dobry telefon tylko moim zdaniem trochę cicho gra :( ale poza tym wszystko jest ok :)

  • 0

    85. ~  2009-12-30 22:00:39  host: 2-89.ipartner.com.pl

    minusem dla mnie jest dość delikatna obudowa. Gdyby miał jeszcze symbiana to był by ideał

  • 0

    86. ~pisi  2010-01-03 17:31:58  host: aerl170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co wy gadacie ze nie ma lampy!! wszystko co trzeba jest. glosnik moze i nie najglosniejszy ale za to ZERO trzeszczenia. mam go 1mies i nie zamienilbym sie nawet na w995

  • 0

    87. ~:)  2010-01-03 17:59:46  host: aacr151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Vodafone to kolego sieć komórkowa zagraniczna Pozdrawiam

  • 0

    88. ~xpres  2010-01-06 14:53:34  host: 82.139.170.55

    Vodafone to nic innego jak sieć (tak jak orange czy era), telefon ten nie jest wodoodporny

  • 0

    89. ~wladek  2010-01-06 23:48:55  host: 87-205-147-6.adsl.inetia.pl

    ~m "o lol vodafone to sieć angielska..boże gdzieś Ty się wychował? pozdr " czy to znaczy, że inny, np. Nokia 6730,w którym nic nie piszą o Vodafone to w Angli nie działa?

  • 0

    90. ~cx  2010-01-07 14:19:21  host: dynamic-87-105-67-92.ssp.dialog.net.pl

    nie moge usunac muzyki.. wyskakuje -plik chroniony. ktos wie jak ununac?

  • 0

    91. ~Piteros  2010-01-08 19:33:19  host: bub78.internetdsl.tpnet.pl

    W705 nie ma GPS. W sumie i tak nie używam ale nie przeszkadza mi :) Niestety, głośnik strasznie cichy. Stawiali na jakość a nie głośność, z jednej strony dobrze a z drugiej źle.

  • 0

    92.  2010-01-09 12:17:23

    Bateria jest Li-polymer a pojemność to 1000mAh jak by kogo interesowało. :) A telefonik świetny, wifi hula na każdej aplikacji jak burza :)

  • 0

    93. ~  2010-01-10 10:54:12  host: acbo215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    eee... ja mam ten telefon od ponad dwóch tygodni i jestem z niego zadowolona jeżeli muzyki nie słucham bateria trzyma 8 dni a jeżeli słucham 3 4 dni i ma lampę błyskową

  • 0

    95. ~  2010-01-17 12:35:04  host: apn-77-115-136-232.dynamic.gprs.plus.pl

    telefon jest super tylko ze nie dziala mi sygnal rozladowania baterii

  • 0

    96. ~hahahha.  2010-01-18 12:33:50  host: dynamic-87-105-34-95.ssp.dialog.net.pl

    chcem wymienić mój stary telefon na SE W715, ale nie wiem czy się opłaca... dużo osób mi mówi że jest extra i ma dużo fajnych funkcji... ale ja się boje o głośnik czy jest głośny bo bardzo lubię słuchać głosnej muzy i nie wiem czy będzie dobry ;)

  • 0

    97. ~  2010-01-23 14:22:51  host: cfa81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko mam ten fonik pare dni i słyszałem o tej funkcji wi-fi tylko nie bardzo wiem jak jej urzywac:(:(

  • 0

    98. ~  2010-01-23 19:51:29  host: wap.plusgsm.pl

    Telefon jest zajefajny. No ale niestety tak jak wczesniej juz bylo napisane jest cichy tzn. Cicho gra ale na słuchawkach rewelka

  • 0

    99. ~Virtuozi  2010-01-24 18:48:22  host: c142-113.icpnet.pl

    Telefonik bardzo fajny, chociaz mogli go troche dopracowac: - za slaba wibracja - dzwiek moglby byc lepszy - klawiatura tez pozostawia wiele do zyczenia, ciezko sie na niej pisze - to chyba kwestia tego ze mam uwalony egzemplarz, ale restartuje mi sie odkad go mam, po kilka - kilkanascie razy (!) dziennie.. niestety nie mam czasu wyslac go do serwisu. - gubi ustawienia internetowe, ale wydaje mi sie ze to ma zwiazek z restartami.

  • 0

    100. ~sokalo  2010-01-28 14:37:19  host: eet232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od 2 miesięcy jest ok tylko słaby aparat i ten głosnik ale tak to spoko polecam

  • 0

    101. ~wjurczak  2010-01-29 23:48:25  host: bwy220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wymieniłem W610i po 24miesiącach na w715,na razie po tygodniu jestem zadowolony,dodatkowa wygoda nie trzeba nosić GPS jak w W610i,przeniosłem naviexperta5.1.1do W715 jest różnica na plus,większy wyświetlacz,poza tym dodatkowo Wi-Fi też działa bez zarzutu,widokonferencja OK,pozostałe funkcje te same co W610i/na uwagę zasługuje jeszcze dobry układ zapisu kontaktów;kilka numerów pod jednym kontaktem,przyzwyczajłem się do W610i,lecz w W715 menu jest bardzo podobne,nawet wygodniejsze,polecam jestem zadowolony.

  • 0

    102. ~irdowiec  2010-02-03 09:58:06  host: dcd112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie ma irdy..do bani.... :)

  • 0

    103. ~master  2010-02-03 10:54:08  host: aaro241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 95 pewnie go wyłączyłeś heh . a Co do Fona mam do 1 miesiąc i polecam

  • 0

    104. ~blond  2010-02-03 15:50:15  host: cpc2-hatf3-0-0-cust515.lutn.cable.ntl.com

    jestem rozczarowana. Używam ten telefon ponad miesiąc. Słaba bateria, słaby wibrator, słaba słyszalność rozmówcy, brak szybkiego dostępu do walkmana, słaba jakość muzyki, zdjęć w ogóle nie robi. ocena telefonu:3. Wygląd 10. Jak ktoś liczy na dobrego walkmana (bo do tego ma służyć ten telefon) gorąco polecam W810

  • 0

    105. ~*kiss*  2010-02-07 15:30:39  host: bhr7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Boski tel, mam nowy za 100zl xD super wyglada wogle cacko ;)) pozdro

  • 0

    106. ~pepsi  2010-02-17 11:43:46  host: byk.onlinesc.net

    mam ten tel. i jest super , bateria przy słuchaniu muzyki i takich bajerach trzyma mi jakies 4 dni .;)) jest *** polecam go kazdemu. ;> ;) ;P ;dd

  • 0

    107. ~M4Rc10  2010-02-20 17:58:47  host: abs109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do blond ten telefon ma szybki dostęp do walkmana u górnej częsci obudowy rozmówce dobrze slychać a wibracja jest dobra i nie myl wibracji z wibratorem hehe:)

  • 0

    108. ~  2010-03-08 18:31:27  host: v01-14.opera-mini.net

    Telefon wymiata zgubiłem w910i teraz mam w715 i może dobrze się stało bo ten lepszy :)

  • 0

    109. ~Zainteresowany  2010-03-19 11:12:59  host: aeq154.internetdsl.tpnet.pl

    Czy nawigacja jest od razu wgrana?

  • 0

    110. ~Jack  2010-03-19 18:01:04  host: w3cache.sistbg.net

    warto w niego zainwestować vodafon to siec hiszpańska telefonik ok

  • 0

    111. ~blond  2010-03-19 18:17:20  host: cpc2-hatf3-0-0-cust515.lutn.cable.ntl.com

    do M4c10. źle zrozumiałeś. Brak szybkiego dostępu do klawisza stop, aby zatrzymac szybko muze, trzeba wejść do menu. Wibrato predzej usłyszysz niż poczujesz. Poza tym w złym miejscu jest umiejscowiony kabel do słuchawek. Wię jeżeli Ty chwalisz ten telefon tzn. nigdy nie miałeś dobrego telefonu. I przestań się nabijać

  • 0

    112. ~nick  2010-03-22 18:19:59  host: apn-95-40-203-22.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam nadzieję że będzie dobry bo już zamówiłem.

  • 0

    113.  2010-03-25 19:30:10

    hej. Mam ten telefon i poczatkowo super ale teraz jak chce napisać esa to sie strasznie tnie a pozatym przy codziennej rozmowie ok 30 minut i kilkunastu wysłanych esach bateria trzyma niewiele ponad 2 dni.

  • 0

    114. ~Sputter  2010-03-30 17:22:40  host: abcu18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przy wysyniętym sliderze nad głównymi klawiszami nawigacyjnymi pojawiają się 3 napisy: (z lewej)-"MULTIM". (po środku)-"MENU" (od prawej)-"PLUS.PL". Mi bardzo zależy żeby zlikwidować bądź zamienić ten idiotyczny napis PLUS.PL bo umiejscowiono go specjalnie po to by przypadkowo łączyć się z siecią i płacić kasę plusowi przy nadmiernym anulowaniu wszelakich opcji. Za nic nie mogę zmienić funkcji tego prawego klawisza bo temu środkowemu to jeszcze można przypisać "SKRÓTY".

  • 0

    115.  2010-04-03 22:11:34

    widzę że często tu się wypowiadają ludzie co tylko widzieli chyba fon na zdjęciu. WSTYD... JAK MOŻNA KRYTYKOWAĆ COŚ CZEGO SIĘ NIE UŻYWAŁO. ...TAK TYLKO SIĘ ZASTANAWIAM... Mam go i jak dla mnie ok. niezawodny, SZYBKI nie wiesza się, mam w nim obecnie kartę 4GB i ŚMIGA JAK ZŁY, REWELKA. Reszta jak to w telefonie. Wideo kręci znośne, zdjęcia robi nawet super. No jak wrzucam je na kompa widać ostro i wyraźnie jak z cyfrówki. Odtwarzacz też super działa-cóż to walkman, internet dość szybki, na WI-FI też daje rade, cóż więcej.... SPOKO FON. Dziwi mnie że niektórzy wymagają od telefonu osiągów komputera, aparatu cyfrowego i innych przydatnych rzeczy w jednym... To się nie uda!!!!!! Chcecie przenośny komp to polecam laptopa, dobre zdjęcia to polecam cyfrówkę. Do całkiem niedawna telefony miały czarno-białe wyświetlacze i czasem się udało esa wysłać, poczekajcie jeszcze trochę może doczekamy fona co spełni wymagania każdego(choć wątpię). Myślcie ludziska co piszecie!!! Możemy wymagać wiele od nowych technologi ale bez przesady. MOŻE ZA PARĘ LAT BĘDZIE BĘDZIE NA RYNKU TELEFON CO BĘDZIE MIAŁ W SOBIE np. WM Z RAM OKOŁO np. 3GB I PROCESOR 2 LUB 3 I PAMIĘCI CHOCIAŻ 100GB I ŻEBY OCZYWIŚCIE MOŻNA BYŁO WSADZIĆ MU KARTĘ min. 60GB A APARAT TO min.OSIĄGNIĘCIA alfy 300 soniaka. I TO BĘDZIE DOBRY FON!!!!!!!!!!!!!!!!! JAK DLA MNIE. Ludzie patrzmy realnie. POZDRAWIAM NORMALNYCH UŻYTKOWNIKÓW TELEFONÓW

  • 0

    116. ~patrix :p  2010-04-04 21:47:39  host: apn-77-113-108-224.dynamic.gprs.plus.pl

    Ta jest spoko ale jeśli chodzi o mp3 to głośnik daje nieźle ale po otwarciu klapki to mnie najbardziej wkurza a ogólnie fajny

  • 0

    117. ~Pitearos  2010-04-05 11:09:17  host: bub78.internetdsl.tpnet.pl

    Jest aplikacja na internecie którą pozwala temu telefonowi grać muzykę znacznie głośniej - W715 Acoustics (czy jakoś tak).

  • 0

    118. ~ja  2010-04-07 16:57:56  host: 195.116.208.70

    NIC DODAĆ NIC UJĄĆ

  • 0

    119. ~  2010-04-08 21:41:28  host: p07-11.opera-mini.net

    Czy obsługuje on pliki pdf? To dla mnie ważna informacja. W dodatkowych informacjach jest napisane- model jest przeznaczony dla vodafone, a potem wymienia się kolejne funkcję, jak radio z rds, 900/2100 itd, to o co tu chodzi, że to są dodatkowe szczegółowe cechy tego modelu, czy może chodzi o to, że TYLKO MODEL PRZEZNACZONY DLA VODAFONE posiada te funkcję?? Proszę o szybką odpowiedź, bo może już jutro, lub w najbliższych dniach będę miał ten fonik:) Ale pękniecie z zazdrości, co?! E, wężykiem , wężykiem proszę państwa, ale bardzo zależy mi na tych dwóch informacjach i z góry dziękuję za wszelkie info. Normalnie nie mogę spac z wrażenia, że naprawdę mogę go mieć z komisu za 330zł! Jak myślicie, czy jest walniety i dlatego taki tani w tym komisie? Pantg bardzo pokornie prosi o wszelkie rady i opinie, bo normalnie z wrażenia nie mogę trzeźwo myśleć. Ale szał, może będę miał TAKI fonik. Pantg jest teraz szczęśliwy

  • 0

    120. ~  2010-04-09 14:47:24  host: p07-05.opera-mini.net

    Dlaczego moje pytanie nie zostało dodane? To dla mnie takie ważne! Już dałem zaliczkę na ten telefon, a tu nie wiem najważniejszych rzeczy. Czekam na odpowiedź, a tu nawet moje pytanie nawet się nie pokazało!

  • 0

    121. ~krzysiek124  2010-04-10 14:24:55  host: apn-77-113-175-252.dynamic.gprs.plus.pl

    bardzo dobry telefon sam go posiadam można sporo na nim porobic warto go kupic ;);)

  • 0

    122. ~Gizior89  2010-04-10 14:34:30  host: 213-238-106-180.adsl.inetia.pl

    Chciałem go wziąć w Plusie, ale przy abonamencie 55 PLN kosztuje 199 PLN, a w Play`u mogę mieć Samsunga Corby Pro za 99 PLN przy 49 PLN abonamencie (24,5 PLN przez pół roku) więc sie teraz zastanawiam co zrobić ...

  • 0

    123. ~  2010-04-12 12:43:28  host: p09-05.opera-mini.net

    Proszę mi odpowiedzią na te pytanie, 1. czy GPS sprawuje się tak dobrze, jak w c702? 2. czy wi fi jest bardzo dobre? Dlaczego przy specyfikacji pisze tylko- wi fi, a nie jak gdzie indziej, że pisze coś zaczynającego się 8......? Czy jest to jakaś różnica? 3. każdy tu narzeka na luzy w obudowie, czy ten telefon przy lekkim upadku nie rozleci się? Czy jest odporny ?

  • 0

    124. ~kris  2010-04-12 23:09:51  host: 77-253-240-126.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy i jestem z niego zadowolony. Bateria trzyma 7 dni, przy intensywnym używaniu 3, szczególnie gdy się używa wifi. Telefon chodzi bardzo szybko, nie wiesz się. Wibra ok. Głośnik trochę słaby ale liczy się jakość. Jedyne co zauważyłem slider zaczynia się już ruszać(góra,dół) i trochę słaby aparat.

  • 0

    125. ~raf  2010-04-16 12:06:25  host: 77-253-201-118.ip.netia.com.pl

    @114. Jeżeli SIM masz z Plusa i ustawienia włączone na WAP to strone plus.pl masz za free, płacisz przy łączeniu się przez INTERNET...

  • 0

    126. ~ragazzi  2010-04-21 11:32:10  host: arz50.internetdsl.tpnet.pl

    telefon posiadam od tygodnia. Nie zacina się. Zaskoczył mnie pozytywnie. W plusie w abo 55 mam go za 40zeta:)

  • 0

    127. ~nieznany  2010-04-22 18:58:01  host: apn-77-114-116-61.dynamic.gprs.plus.pl

    a jak gps czy można wgrac jakieś mapy za friko czy tylko navigps

  • 0

    128. ~piotrr24  2010-04-23 06:10:33  host: public-gprs129799.centertel.pl

    Super fonik. Wasze opinie potwierdziły się. Zaryzykowałem choć wiem na co stać SE. Mam go od wczoraj i jest z......bisty. W zasadzie nic dodać nić ująć. Aparat lepszy niż w SE Yari choć tam jest 5MPX. Jakość dzwięku jest rewelacyjna...

  • 0

    129. ~Szima  2010-04-26 23:05:04  host: dfy205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobry telefon, ma w sobie wszystko czego potrzeba wi-fi, gps, a do tego całkiem nieźle gra jak to na walkmana przystało:) Posiada wiele ciekawych aplikacji, może aparat mógłby być trochę lepszy ale w końcu nie do zdjęć ma służyć ten telefon. Bateria trzyma spokojnie 4 dni przy dość częstym słuchaniu muzyki. Myślę że telefon wart swojej ceny, kupiłem go i nie żałuje:) polecam!

  • 0

    130. ~  2010-04-27 23:33:07  host: f96-029.opera-mini.net

    Jakość dźwięku jest może i rewelacyjna, ale może na słuchawkach, ale przez głośnik głośnomówiącowy, to jest gorzej niż dno! Nawet głośna gadka jest wprost tragiczna, cicha i niezrozumiała, a co dopiero muzyka! Po drugie, gps, to ATRAPA, bo nie można wgrać mapów, więc za każdym razem telefon łączy się z internetem i na bieżąco- w miarę podróżowania, to pobiera potrzebne mapy- sukcesywnie i na bierzaco- wali nas po kieszeni! Typowy fonik zrobiony pod złodziejskiego operatora, bo operatorowi właśnie na tym zależy. Nawet wykupienie pakietu danych może nie uratować naszą kieszeń, a gdy jesteśmy za granicą, to możemy w krótkim czasie stracić całą wypłatę! Jeszcze ważna chamska rzecz tego fonika zrobiona pod OPERATORA, po kilku krótkich testach nawigacji, w tej aplikacji pokazał mi się napis, że okres darmowego testowania już się skończył i gdy chce dalej korzystać z aplikacji, to trzeba zapłacić, czyli płacimy 2 razy, bo przez mapy płacimy za transmisję danych, oraz za korzystanie z aplikacji nawigacyjnej! A bez tej aplikacji nawigacją JEST NIEMOŻLIWA! Za darmo możemy używać gps tylko w aplikacji- tropiciel, czyli pojazd nam naszą pozycję, oraz szybkość poruszania się, czy szybkość pokonywania następnych okrążeń. Fajna to rzecz, szczególnie dla sportowców, jest za darmo, bo nie mapy są tu niepotrzebne. Mamy tylko wytyczoną naszą trasę w postaci wektora na pustym wyświetlaczu i pokazaną szybkoś i przebyte metry. Myślę, że tym razem mój komentarz zostanie dodany? Po bo zachęcacie ludzi do pisanie? PANTG

  • 0

    131. ~  2010-04-28 00:00:33  host: f96-029.opera-mini.net

    Do mej opini jeszcze dodam to- wg mnie, to sam odtwarzacz muzyki jest lepszy w... k750, niż w tym w715! Np mam kilka fajnych muzycznych wideo i nie moge dodać ich do listy odtwarzanych piosenek, a w starym k750i można było muzykę z wideo słuchać razem z innymi piosenkami mp3. Co jeszcze? No napisze jeszcze raz to, bo to ważne- gps jest NIEPRZYDATNE, bo nie ma możliwości korzystania z map zapisanych na karcie. Po prostu jedyna aplikacja do nawigacji to WAYFINEDR, która automatycznie łączy się z google maps i musimy płacić za dużą ilość danych na ściąganie map, oraz płacimy za samo korzystanie w wayfinedr. To chamstwo, za producent ulega operatorowi i daje aplikacje do... okradania ludzi! Cały gps za darmo, to nadaje się tylko do monitoringu treningów, oraz jako szybkościomierz i licznik km.

  • 0

    132. ~  2010-04-28 00:21:15  host: f96-029.opera-mini.net

    Natomiast nie wiem co myśleć o działaniu wi fi... Bo w komisie gsm wi fi działało super i błyskawicznie, natomiast przez dwa dni chodziłem po Tarnowskich Górach i Chorzowie i niestety, mimo że otwartych hot spot było dużo, to ani jeden mi nie umożliwił darmowego internetu. Dopiero dzis na rynku w Tarnowskich Górach o godz. ok 18tej, to udało mi się skorzystać z dwóch otwartych hot spot, ale jeden hot spot z urzędu miejskiego, to pozwalał tylko oglądać regulamin tego hot spot i nic więcej. Natomiast drugi otwarty hot spot to dawał super rywali darmowy internet, ale tylko przez przeglądarkę producenta telefonu, natomiast mini opera nie działała. Dlaczego tak? Co prawda, przeglądarka producenta w715 wyświetla strony w xhtml, więc cały internet był do mej dyspozycji, jednak ją wolę mini operę! A co najgorsze, przed godz 19 ten hot spot zniknął i mogłem tylko korzystać z hot spot urzędu miejskiego, tylko oglądać jego regulamin i nic więcej! Czy wszystkie OTWARTE hot spot są takie tragiczne i pełne niespodzianek? Czy ktoś z was już korzystał z otwartych hot spot i miał darmowy internet? Proszę o wasze opinie, bo chce poznać, co kupiłem. Mój entuzjazm ciut się ochłodził... PANTG. A wódz mech pęknie z zazdrości! Hou. Powiedziałem!

  • 0

    133. ~X  2010-04-30 00:43:14  host: dynamic-87-105-234-73.ssp.dialog.net.pl

    mam pytanie a mianowicie nie umiem otworzyć tylnej klapki (bateria) czy wie ktoś jak ją otworzyć?

  • 0

    134. ~dod  2010-04-30 15:09:40  host: chello084010056015.chello.pl

    kata pamieci ?

  • 0

    135. ~syymek  2010-05-01 20:05:23  host: 80.51.111.57

    obecnie ten telefon mam i powiem krotko zaje...sty!!! polecam kazdemu zdj mhmm wi-fi polecam!!!

  • 0

    136. ~pemek  2010-05-02 07:47:04  host: 213.25.204.36

    mam pytanie czy ten fon nie resetuje się jak w910i i czy nie gubi zasięgu .?

  • 0

    137. ~bla blah blah`  2010-05-02 14:54:45  host: apn-95-40-31-208.dynamic.gprs.plus.pl

    mam taki telefon;/ i żałuje ponieważ dostałam go na gwiazdke i teraz popsuł mi się aparat,kamera,m2 raz odczytuje co ma na karcie a raz nie,,, po 4 miesiącach już takie cos ja mialam wcześniej telefon też se..i wszytsko działało,i do tego był z komisu..nie polecam

  • 0

    138. ~  2010-05-06 02:24:06  host: f96-029.opera-mini.net

    Przecież ten telefon jest bardzo ciekawy i dość popularny, to dlaczego tak mało jest tu BIEŻĄCYCH komentarzy? Nieomal wszystkie komentarze pozostają bez odpowiedzi:( Mam dwa smutne pytanie, 1. Czy z youtube można zapisywać filmiki? Ani z fabrycznej aplikacji youtube, ani bezpośrednio ze strony youtube, np z miniopery, to nie można zapisać filmików. Telefon wtedy łączy się z serwerem multi medialnym i chyba następuje wtedy transmisja strumieniowa? W każdym bądź razie, gdy filmik jest bezpośrednio wyświetlany, to go nie można zapisać:( A pytanie drugie 2. Czy JEST NADZIEJA, że kiedyś można będzie zapisać potrzebne mapy na karcie pamięci i wtedy gdy będziemy używać nawigacji gps, TO ZA DARMO, już bez łączenia się z google map, aby pobrać mapy terenu, na którym gps nas lokalizuje?? To są ważne pytania, dlatego jak ktoś zna odpowiedź, to proszę o jak najwięcej informacji. Ile pamiętam komentarze o se c702, to tam jest super nawigacją gps i to bez łączenia się z netem aby pobrać mapy!! Czy c702 naprawdę tak ma?? Jeżeli tak, to czemu mój telefon tego nie ma? Auuu, auuu, auuu,.. A co do wi fi... Jakie są wrażenia z korzystania z OTWARTYCH hot postów? Bo jak napisałem wcześniej, u mnie OTWARTE hot spoty, to marne jak cholera! Otwarte hot spoty niby -są, a tak jako by ich nie było... Ładnie dla turystów i klientów brzmi- u nas jest darmowy internet w strefie hot spot. A potem gdy napalony Pantg biegnie ze swym super telefonem z wi fi, to się okazuje, że ten hot spot nie obsługuje tego i owego, że w niektórych godzinach są przeciążenia z powodu licznych napalonych na otwarty hot spot i takie różne drobne szczegóły, ech. Pantg

  • 0

    139. ~  2010-05-07 23:30:07  host: p07-04.opera-mini.net

    Czy tu się ktoś jeszcze dopisuje? Bo mam takie dziwne wrażenie... Przecież to jest dość popular fonik, atrakcyjny, obecnie oferowany u operatorów i w salonach, więc skąd tą cisza? Mam tyle pytań... Pantg czeka na innych użytkowników w715 lub podobnych. Podobno są jakieś aplikacje, czy jakieś inne czary mary, co powodują, że głośniki grają git i hit. Ale mi to zwisa i powiewa, bo mnie obchodzi głównie wi fi i darmowy gps, co by nie było potrzeby łączenia się z netem w celu kosztownego ściągania map z google map. Mam takie wrażenime, że na całym świecie tylko jedyny Pantg posiada w715 i teraz bezowocnie szuka innych użytkowników tego fona, czym budzi wielkie zdziwienie i konsternację na TelePolis, bo przecież wszyscy tu wiedzą, że taki w71kl już na świecie nie istnieje, bo ten fonik został zaatakowany przez agresywną odmianą bakterii z grupy wąglik, przez co wszystkie sonyericssony w715 znikły z powierzchni ziemi. A tu nagle na TelePolis zjawia się głupek Pantg i jakby niby nic, zadaje pytania na temat fonika w715, tak jakby taki fonik jeszcze istniał! Pantg

  • 0

    140. ~Good FOn  2010-05-16 14:47:21  host: bgf204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon jakiś czas i się sprawuje bdb każda funkcja działa i śmiga obecnie możnago kupić za 550-800 na allegro

  • 0

    141. ~kasik  2010-05-18 19:58:14  host: w3cache1.piekary.net

    wg mnie telefon prawie doskonały :) oczywiście zależy to jakie kto ma wymagania... jeśli chodzi o codzienne używanie-polecam! ;))

  • 0

    142. ~Gośkaa  2010-05-25 20:38:13  host: chello087206041137.chello.pl

    Witam, jestem b. młodą osobą, gdzie w moim wieku po 2-ch miesiącach telefon się nudzi.Otóż ja mam go już 7 miesięcy i jestem zadowolona.Bateria trzyma 6-7 dni, gdzie ciągle słucham muzyki i gram.Aparat dobrze wykonuje zdjęcia, a wi-fi dodaje wisienki do torciku, co jest pięknym wykończeniem.Jestem bardzo zadowolona z telefonu o dlatego bez skrupułów polecam!

  • 0

    143. ~  2010-05-27 20:13:25  host: p09-14.opera-mini.net

    Do tego, v715 to super fonik i dość popularny, więc co się stało, że niby od około dwóch miesięcy nikt tu nie pisze komentarzy, tylko ja? Mam tyle pytań i tyle spostrzeżeń... Co do wi fi, to mam jeszcze jedno spostrzeżenie, na rynku w Tarnowskich Górach jest taki kątcik, gdzie łapie się jakiś dziwny hot spot STRONG, i to na nim robiłem próby. Dziwne, że nie działa mini opera, więc można wchodzić do sieci tylko przez przeglądarkę producenta komórki. A przecież w komisie gsm, to mini opera działała przez wi fi. Do tego dziwna rzecz, na tym rynku przez wi-fi nie tylko nie działa mini opera, bo chyba też nie działa transmisja strumieniowa, bo na youtube nie można oglądać filmów, dlatego musiałem przez wap.cupish.com ściągać filmy do fona i dopiero po ściągnieciu zobaczyć co ściągnąłem. Jednak wolę najpier obejrzeć film na youtube, a potem jak mi się spodoba, to wejść do cupish.com i ściągnąć do fona. Czy wam też przez OTWARTY hot spot, przez wi fi nie działa miniopera, oraz nie działa transmisja strumieniowa? A pytanie 3. Czy już ktoś znalazł sposób na gps w tej komórce, aby nie trzeba było przez google map, ściągać mnóstwo map? To powoduje gigantyczny pobór danych! Podobno wodzu dostał głębokiej depresji, że nie ma takiej fajnej komórki, jak Pantg. Ludzi gadają, że biega po owym parkingu i szuka, czy działa tam hot spot, bo jak będzie kiedyś miał takiego fona jak Pantg, to będzie miał też net! Podobno przy tym bardzo krzyczy i tupie...

  • 0

    146. ~w715 tuning  2010-06-18 22:56:56  host: ell116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajny Telefon ja go sobie pszerobilem wgralem dobra akustyke do dzwieku (tel gra glosniej i lepiej:),wgralem lepsze stery do aparatu (kreci ladniejsze i lepsze filmy).zdjecia robi bardzo ladne,a muza na sluchawkach creative ep-630 z nowa akustyka wymiata.ogólnie polecam

  • 0

    147. ~NaTu  2010-06-22 21:10:31  host: dynamic-87-105-35-13.ssp.dialog.net.pl

    Bos 2009-02-04 20:33:41 0 Od W910i jest lepszy pod względem aparatu i wykonania. W715 to telefon przeznaczony dla Vodafone, u nas go nie będzie, chyba że ktoś go sobie sprowadzi. My mamy W705. Bodajże W715 ma WiFi, którego W705 chyba nie ma, ale nie dam sobie głowy uciąc. Ogólnie fajny SE. Zdziwisz się w Plusie jest, i ja go już mam ;)

  • 0

    148. ~do 132  2010-06-22 23:16:34  host: user-188-33-194-46.play-internet.pl

    moze z opera trzeba zrobic tak: jak sie podepniesz do wifi, sciagnac ja bezposrednio z telefonu poprzez przegladarke domyslna, zainstalowac( nie wiem czy własnie w tym momencie opera nie zapisze sobie opcji dostepu do netu i bedzie smigać)

  • 0

    149.  2010-06-26 09:31:28

    Czy można się nim "bawić" (robienie zdjęć, przegladanie, słuchanie muzyki, zmiana ustawień) bez wysuwania klawiatury? Ogladałam filmik na YT i przy zsuwaniu telefonu wyświetlała się blokada klawiatury na wyświetlaczu...

  • 0

    150. ~  2010-07-04 13:02:49  host: f142-048.opera-mini.net

    E, ja tak nie mam. Gdy ogląda się net, to schowanie klawiatury nie powoduje jej blokady. Wi fi działa mi już super. Coraz więcej na mieście znalazłem miejsc, gdzie są otwarte hot spoty i można łapać net za darmo. Tylko że cho... człowiek nie ma czasu siedzieć na mieście tu czy tam, aby za darmo oglądać youtube, albo ściągać muze. Nie wiem czemu, ale teraz przez wi fi działa mi cały net, i przez mini operę i przez przeglądarkę fabryczną, można oglądać youtube. Jak ktoś chce zapisać dany filmik z youtube, to musi zapisać sobie adres tego filmiku, a potem wejść na cupish.com i z tej strony ściągnąć dany filmik.

  • 0

    151. ~roberto003  2010-07-04 21:38:08  host: user-46-113-138-28.play-internet.pl

    UWAGA! WŁaśnie wyszła nowa aktualizacja która poprawia dzwiek oraz glośność wydobywająca sie z glośnika! Ludzie uktualizujcie szybko bo terz ten telefon jest idealny! SAM JESTEM W SZOKU PO DOKONaNIU TEGO!

  • 0

    152. ~roberto003  2010-07-05 15:57:59  host: user-109-243-80-228.play-internet.pl

    UWAGA! WŁaśnie wyszła nowa aktualizacja która poprawia dzwiek oraz glośność wydobywająca sie z glośnika! Ludzie uktualizujcie szybko bo terz ten telefon jest idealny! Sam jestem w szoku po dokonaniu tego!...

  • 0

    153. ~klaudusia761212  2010-07-16 19:10:53  host: public90495.xdsl.centertel.pl

    Robi okropne zdjęcia. Miałam już wiele sony ericssonów ale ten akurat mi się nie podoba. Aparat brzydki.

  • 0

    154. ~adelk  2010-07-22 11:06:05  host: 83.220.119.218.dsl.dynamic.eranet.pl

    nawet nie ma gps

  • 0

    155. ~ciekawska  2010-08-07 21:34:05  host: ebl114.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon odtwarza filmy w formacie mp4. Ta funkcja jest akurat da mnie bardzo ważna:)

  • 0

    156. ~condoor  2010-08-21 22:43:19  host: apn-77-113-133-88.dynamic.gprs.plus.pl

    tak, odtwarza mp4

  • 0

    157. ~  2010-09-14 17:13:20  host: public43391.xdsl.centertel.pl

    Ja mam ten telefon i jest super. Bateria trzyma długo (przy częstym słuchaniu muzyki i graniu) okło 5-6 dni. Na zdjęcia nie narzekam, bo jakość jest naprawdę świetna. Uważam, że jego zaletą też jest obudowa. Pomimo tego, że ma duży wyświetlacz, nie wydaje się 'cegłą'. Nie blokuje się przy zasuwaniu klapki. Naprawdę, bardzo polecam ten telefon!

  • 0

    158. ~gagii  2010-10-01 20:08:37  host: aamr190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A czy są dostępne czarne SE w715 ? A jak tak to gdzie ;>

  • 0

    159.  2010-11-07 15:52:10

    Hmmm, nie wiem jakiej Wy muzyki słuchacie z telefonów, nie wiem jakiej głośności oczekujecie, nie wiem jakie porównanie macie, ale uważam,że to gruba przesada określać głośnik w tym telefonie mianem beznadziejnego albo dna... A może to tylko ja trafiłam na tak cudowny model, ale z jakości muzyki jestem zadowolona. Głośnik wg mnie nie jest cichy, nie jest nie wiadomo jak głośny, ale dla osoby, która nie zamierza szpanować przed ludźmi i ma w domu jakiegoś bum-boxa czy wieżę, ta głośność w zupełności wystarczy. Zresztą już parę razy w życiu słyszałam naprawdę kiepskie, charczące, trzeszczące komórki,więc uważam, że ocenianie tego modelu w taki sposób, jak wielu z Was to czyni, nie jest sprawiedliwe i nie daje wiarygodnej informacji o nim. Dźwięk jest czysty, może zbyt mało niskich tonów, ale jak dla mnie wystarcza. O dziwo jakość rozmów jest całkiem ok, napewno lepsza niż w moim poprzednim telefonie. Muzyka na słuchawkach - super. Ale na takich nausznych. Te, które miałam w zestawie(dokanałowe) jakoś mi nie odpowiadają,nie oddają całego potencjału odtwarzacza, nie wiem, może posiadam zbyt kiepski model? Gorzej z jakością dźwięku jest w trybie radia, no i zdecydowanie za cicho. Tak więc, jak dla mnie, telefon jako walkman całkiem dobry, czego nie spodziewałam się po przeczytaniu wielu opinii na tym i innych forach. Wiele osób ma straszne pretensje o to, że nie mozna zapisywać map (tak, MAP, nie MAPÓW :P). O ile mi wiadomo, takie funkcje umożliwiają telefony posiadające system. Ten systemu nie ma, więc nie wiem o co tyle krzyku. Wiadomo, że GPS w telefonie nie bedzie dorównywał profesjonalnej nawigacji,ale przy korzystnych stawkach za transfer może okazać się przydatny. Ja osobiście jeszcze nie wypróbowałam jego wszystkich opcji,ale na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że działa :D

  • 0

    160.  2010-11-07 16:09:30

    c.d. -Wifi chodzi ładnie, tylko z ustawieniami trzeba się pobawić, żeby działało w różnorakich aplikacjach (np. Opera Mini może nie chcieć łaczyć się z wifi, ale jest to problem, który da się rozwiązać) -bateria, póki co 4-5 dni(trochę go męczę, to sms-y, to przeglądanie neta, parę razy 3G, walkman, gierki; ale myślę, że gdyby naładować baterię, położyć telefon i nie ruszać, to pewnie z tydzień, by wyciagnął :)) -zdjęcia - wieczorami kiepsko, straszne szumy, ale przy ładnej pogodzie wychodzą całkiem ładnie. Najprościej jest zrobić ostre zdjęcie na najmniejszej rozdzielczości, ale i w największej jest to możliwe.W każdym razie ja dla aparatu tego telefou nie kupiłam, więc też cudów nie oczekuje, tym bardziej, że nie został zaprojektowany z myślą o robieniu fotek . -rzeczą,do której mogę się przyczepić, to slider - chodzi płynnie, ale rozsunięty trochę rusza się górna-dół; niestety nie wiem, jakie są normy luzów przy sliderach, bo jest to mój pierwszy telefon tego typu, ale przynajmniej mam gwarancję -duży, czytelny wyświetlacz, 256 tys. kolorów w zupełności wystarczy. Moja koleżanka ma Nokię 6300 (16 mln kolorów)i naprawdę nie widzę różnicy... -Track ID - super sprawa ;)

  • 0

    161. ~KoLoReK  2010-11-09 08:16:06  host: host-81-190-220-86.wroclaw.mm.pl

    Mam ten telefon i jest superrrowy! Bardzo fajnie się wizualnie prezentuje;) Ponadto funkcjonalność jest bardzo dobra-płynność po menu szybki transfer plików tego wifi które czasem jak dla mnie jest niezbędne! A słuchanie muzyki to czysta przyjemność. Od zawsze byłam fanką SE i ten model też mnie nie zawiódł. Jak dla mnie oparty został na SE W880 troszkę został zmodyfikowany(na slidera) i ulepszone funkcje praz wyświetlacz. Miałam Nokie e52 i uważam że ten W715 jest o niebo lepszy. Również można do niego wgrać oprogramowanie do czytania plików *pdf *word *exel. Jeśli ktoś wykonuje skomplikowane obliczenia również istnieje możliwość wgrania programu XCalc ;) 100% ZADOWOLENIA Z PRODUKTU

  • 0

    162. ~Wolfpack  2010-11-21 09:11:58  host: 188-125-135-244.petrus.pl

    Uzytkuje ten telefon od roku. Moj telefon, posiadal soft plus'owski, ten soft to nieporozumienie, po wgraniu softu vodafone, oczywiscie z "polskim jezykiem" , mozna zauwazyc znaczaca poprawe...ten soft jest stabilniejszy, telefon dziala szybciej, ma lepszy dzwiek oraz grafike. Wifi, dziala u mnie znakomicie...np z moim routerem laczy sie z odleglosci nawet 300metrow:D , niezle:). Najwieksza wada telefonu jest obudowa....moze ladnie wyglada....ale po pewnym czasie, zaczyna trzeszczec, aparat rowniez pozostawia wiele do zyczenia.....np leciwy k800i, bije go na glowe. Pozdro

  • 0

    163. ~Boco  2010-11-21 19:05:54  host: chello089074250236.chello.pl

    NIE POLECAM!! telefon upadł mi raz i od razu poszedł w nim wyświetlacz.. jutro idę go naprawić i sprzedać od razu!! Kupię k550i który jest niesamowicie wytrzymały!

  • 0

    164. ~Fryy  2010-12-16 20:22:58  host: 078088069093.sieradz.vectranet.pl

    Mi się bardzo podoba ten telefonik... może pod choinę dostanę ;d.A Ty, "163" co masz komentarz pode mną, idź się lecz, żeby od razu sprzedawać telefon, bo jesteś fleja, upuściłeś go i od razu sprzedajesz.... Jeszcze do tego chcesz kupić się k550i. Może i jest wytrzymałe to k550i, ale nie ma połowy funkcji co ten telefon. Chyba, że potrzebujesz telefon tylko do rozmawiania i pisania SMS, i nie zależy Ci na wyglądzie itp. To kup sobie nokie 3310. Najlepsza-czarno-biały wyświetlacz (tani więc jest z tego powodu) i można nim rzucać z 4 piętra bloku, a i tak się nie rozpadnie, bateria w nim też trzyma ładnie ;D

  • 0

    165. ~Marta  2011-03-12 22:54:26  host: 93-181-190-1.internetia.net.pl

    czy telefon ten obsluguje pliki PDF?????????

  • 0

    166.  2011-03-20 11:31:59

    Marta - obsługuje po zainstalowaniu odpowiedniego programu. Spróbuj Mobile PDF.

  • 0

    167. ~Maciek  2011-05-05 16:51:54  host: dfo91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam w zasadzie jedno pytanie, czy w tym telefonie działa Mobilne Gadu-Gadu ?

  • 0

    168. ~Damian  2011-05-29 14:11:50  host: static12.debica197.tnp.pl

    To nie telefon tylko cudo :D Nie do zdarcia ;] Wymieniłem go na Xperie x10 i szczerze mówiąc trochę żałuję xD

  • 0

    170. ~Rychu  2011-06-09 11:29:17  host: aepe121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A to jest chinol czy nie ??????

  • 0

    171. ~Vanquish  2011-06-09 19:34:30  host: 088156184175.wejherowo.vectranet.pl

    tak na pewno na telefonie działa web gadu bo jest od razu wgrane ... Lecz kupiłem go w plusie jakieś 2,5 roku temu a użytkuję inną sieć więc nie działa mi np GPS albo Web Gadu trzeba wgrywać nowego GPS zaprogramowanego dla Orange ... Telefon bardzo fajny mam go 2,5 roku i dopiero teraz pierwsza szkoda poszła taśma wymiana ok 100 zł a wartość telefonu spadła do 250-300 zł za używke oczywiście za nowy jakieś 400 zł telefon jak mówiłem dobry tylko od początku miałem problem z zestawem słuchawkowym po podłączeniu co chwilę się odłączał a teraz ledwo co się trzyma więc lipa .. mam kartę 4 gb więc jeżeli chodzi o muzykę mam jej sporo tylko te słuchawki nie zbyt przyjemna sprawa ale ogólnie polecam telefon.

  • 0

    172. ~jajature  2011-06-16 21:33:51  host: aepb39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko często sie psuje ???

  • 0

    173. ~yyy  2011-06-25 17:25:33  host: bhn138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie..on mi bardzo rzadko psuje... a mam go juz bardzo dlugo....

  • 0

    176. ~Vanquish  2011-08-03 12:14:59  host: 088156184175.wejherowo.vectranet.pl

    Dałem go do naprawy i po 2 tygodniach znów się popsuł.

  • 0

    177. ~lilu  2011-08-17 19:01:04  host: 77-254-83-231.adsl.inetia.pl

    telefon mam prawie 2 lata, w tej chwili w plusie na mixa nie ma nic co mogłoby go godnie zastąpić. Telefon jest naprawdę godny polecenia.

  • 0

    178. ~eM  2011-10-09 15:36:28  host: 81.210.4.86

    Można zalozyć haslo na skrzynke sms?

  • 0

    179. ~A7x  2011-10-25 15:44:52  host: 77-253-72-40.adsl.inetia.pl

    Telefon używam już około roku- jest rewelacyjny, jak dla mnie i bardzo mnie przekonał do slid-ów, których do tej pory nie akceptowałem. Polecam, jeśli ktoś szuka dobrego, niezawodnego telefonu z b.dobrą baterią, bez zbędnych bajerów.

  • 0

    180. ~kinga  2011-11-10 13:11:53  host: dynamic-78-8-193-113.ssp.dialog.net.pl

    Mam pytanko czy zawsze przy kupnie tego telefonu w salonach, np.w plusie dołaczali do zestawu kabel USB? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

  • 0

    181. ~Maciek97  2011-11-22 20:20:48  host: dgl150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niestety odradzam kupno telefonu. Kupiłem go w maju tego roku. Telefon się zepsuł - głośniczek od rozmów + ( chyba taśma ) - oddałem go na gwarancję, oddali po 3 tygodniach. Niestety nie naprawili go... Szkoda gadać. Kupcie sobie lepiej Nokie 3310, czy tam inną cegiełkę i do rozmów starczy :)

  • 0

    182. ~kajol  2011-12-17 15:54:01  host: c221-199.icpnet.pl

    Ten telefon jest mega. W kwietniu bedzie dwa lata jak go mam i jest niezastąpiony! Ma wszystkie plusy, bateria też trzyma 3-4 dni. Jedynym minusem jest to, że obudowa się niszczy, ale w końcy telefon rzecz nabyta :) Popieram wybór tego telefonu, rewelka :)

  • 0

    183. ~użytkownik  2011-12-20 18:11:20  host: host-81-190-35-70.szczecin.mm.pl

    am ten telefon od dwóch lat i przedłużę umowę jeszcze na rok

  • 0

    184. ~Gossip Girl  2011-12-25 13:29:06  host: public96427.xdsl.centertel.pl

    Ile teraz może kosztować taki nowy telefon? Bez żadnych umów itp.

  • 0

    185. ~xxx  2012-04-15 12:31:17  host: dynamic-78-8-72-253.ssp.dialog.net.pl

    mam ten telefon od 2,5 roku i poza glosnikiem wszystko jest na plus. Sluchanie muzyki na glosniku to porazka kompletna telefon trzeszczy jak stare lozko. Nie wypada zeby walkman mial takie wtopy. Bateria dzis trzyma mi 6 dni a wcale nie oszczedzam tela (internet, rozmowy, muzyka na sluchawkach, bardzo duzo smsow) i 6 dni spokojnie trzyma. Zdjecia robi fajne, dioda LED bardziej jako latarka sie przydaje. Telefon sie nie wiesza, nie zamula, wszystko dziala plynnie i bardzo stabilnie. Spasowanie jest ok, dzis praktycznie nic nie trzeszczy ale nie rzucam telefonem o sciane i wiem do czego sluzy telefon. Slider tez dziala jak nowy. Polecam wszystkim zwlaszcza ze mozna go juz bardzo tanio kupic

  • 0

    186. ~xD  2012-06-06 16:09:57  host: dynamic-87-204-98-180.rt1.pogodna.net

    Wiecie ma wifi to już coś. :D

  • 0

    187. ~Matekooo  2012-10-06 11:25:16  host: pc-55130.zdnet.com.pl

    Mam pytanie ,jak chce sie zalogowac na pewnej stronie wyskakuje brak atywnego java script , jak to aktywowac ?

  • 0

    188. ~bajajajaja  2013-01-24 16:01:11  host: 178-36-91-190.adsl.inetia.pl

    gdzie są ustawienia javy?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet