Sony-Ericsson Vivaz - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Vivaz Opinie o Sony-Ericsson Vivaz

Sony-Ericsson Vivaz

w sumie: 149
  • 0

    1. ~Eryk  2010-01-21 11:46:09  host: s94.ipt.com.pl

    Jeśli nie zabiją ceną telefon ma dużą szanse na stanie się hitem.

  • 0

    2. ~Eryk  2010-01-21 11:46:59  host: s94.ipt.com.pl

    Wiwat Vivaz :)

  • 0

    3. ~Realista  2010-01-21 14:43:39  host: adt224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W końcu konkretny SE ;] Symbian 5 edycja nagrywanie HD ulala :D i reszta bezużytecznych bajerów jednym słowem extra ;D

  • 0

    4. ~uświadomiony  2010-01-21 16:06:40  host: 195.116.80.2

    nie wierzę, że taka "maszyna" a nie ma HSDPA i lepszej osłony aparatu.. wygląd - nawet całkiem - trochę do PSP podobny

  • 1

    5. ~joint  2010-01-21 16:56:46  host: evp16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przod ladny, lecz tyl... uuu:/ 8.1 ? a robi pewnie jak nokia 3,2 z soczewami carl zeiss :// SE stoi

  • 0

    6. ~anty soniak  2010-01-22 17:07:22  host: gwv82.internetdsl.tpnet.pl

    matryca 8.1 a lampa taka jakby to było 1.3. W k800i była lepsza...

  • 0

    7. ~aaaa  2010-01-22 18:08:27  host: 217.98.72.61

    Ale kombajn:D

  • 0

    8. ~  2010-01-22 20:17:54  host: 0x535dca69.rdnxx3.dynamic.dsl.tele.dk

    Design wyciagniety z Omnii HD

  • 0

    9.  2010-01-22 20:18:09

    SE takimi telefonami mógłby odbić się od dna. Problem leży po stronie ceny... Co z tego, że będzie to może nawet niezły aparat, kiedy cena prawdopodobnie okaże się niewiele niższa od Satio? Taką oto polityką cenową SE powoli zmierza do swojego nieuchronnego końca. A szkoda.

  • 1

    10. ~mroku  2010-01-22 21:05:38  host: komp-95-171-193-204.protonet.pl

    nareszcie SE się postarał BRAVO !!1

  • 0

    11. ~ziome3eknh  2010-01-22 21:41:32  host: chello084010160100.chello.pl

    Ciekaw jestem ile będzie kosztował. Ciekawie się zapowiada :D dotyk i 16mln kolorów od se z tego co pamiętam to pierwszy ich tel. z taką ilością kolorów wyświetlacza.Wygląd ma średni ale jeśli chodzi o funkcje to ma całkiem przyzwoite.

  • 0

    12. ~KaK  2010-01-23 10:51:03  host: host-81.15.228.19.oskbraniewo.pl

    Domyślam się, że tani to on nie będzie

  • 0

    13. ~kayo  2010-01-23 18:47:33  host: host-n2-76-125.telpol.net.pl

    Sony-Ericsson się stara ale rezultatem są albo telefony które wyglądają jak każdy inny S-E albo ciekawe telefony które są z kolei nieprzyzwoicie drogie. Gdyby ten telefon był dostępny w przyzwoitej cenie byłby to ogromny krok dla marki jednakże nie zanosi się na to. Zaspokojono fanów Nokii - 16 mln kolorów

  • 0

    14. ~  2010-01-24 11:59:58  host: 113.159.rev.vline.pl

    Podobny do samsung omnia HD

  • 0

    15. ~NO NO  2010-01-26 09:44:55  host: s94.ipt.com.pl

    niezły...

  • 0

    16. ~xxx  2010-01-26 09:57:48  host: 87-205-150-18.adsl.inetia.pl

    Całe szczęście że nie na androidzie

  • 0

    17. ~thias  2010-01-26 18:35:27  host: acor249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w końcu SE bierze się za siebie :)

  • 0

    18. ~ziome3knh  2010-01-28 10:25:14  host: abjd234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawy wynalazek od samsunga. Ciekaw jestem ile będzie kosztował. Jeśli chodzi o jego funkcje to nic szczególnego nie wrzuca. Za to obudowa bardzo wymyślna.

  • 0

    19. ~kamil  2010-01-28 18:49:22  host: 94.254.170.193

    Ten telefon ma wszystko czego tylko można sobie życzyć, eh. oby cena nie była adekwatna do zasobów tego telefonu.

  • 0

    20. ~Leed  2010-01-29 01:46:49  host: 217.113.134.45

    Wow! Jestem pod wrażeniem.

  • 0

    21. ~rapppy  2010-01-30 10:21:57  host: acx122.internetdsl.tpnet.pl

    Takie Satio w obudowie X10 z bebechami Aino. Dziwy.

  • -1

    22. ~szeryf  2010-01-31 13:45:45  host: host-195-117-54-118.tvkstella.pl

    niezły procek, 3.5mm ... to jest gwóźdź do trumny dla innych producentów bo tych kilka detali może pozwolić Sony ericssonowi zmiażdżyć konkurencję. Oby wszedł do produkcji i kosztował ok. 800zł.

  • 0

    24. ~x  2010-01-31 22:05:16  host: aebe151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy to jest ekran pojemnościowy czy opornościowy??

  • 0

    25. ~  2010-02-02 14:35:57  host: 217.153.73.242

    no no.. sony ericsson zrobił coś ponad swoje możliwości :P

  • 0

    26. ~mqna  2010-02-03 21:34:33  host: host-175-140.ds.tu.koszalin.pl

    Taka ulepszona nokia 5800 :) X6 bedzie miala konkurencje;)

  • 0

    27. ~Gosc  2010-02-04 08:13:34  host: axu67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tym telefonem SE przeszedl sam siebie :D To jest chyba 1 telefon w ich wydaniu, ktory ma 16 mln kolorow, a pozatym symbian 720 mhz...

  • 0

    28. ~nice  2010-02-05 08:38:54  host: 212.160.172.70

    Imponujący... test tego telefonu na telepolis.pl będzie, myslę, jednym z bardziej wyczekiwanych artykułów!

  • 0

    29. ~qwerty  2010-02-07 13:57:11  host: public62251.xdsl.centertel.pl

    Jeżeli faktycznie wyświetlacz jest oporowy to do omni HD nie ma startu, już lepiej mieć nieco większą omnie ale za to czułą na dotyk i z AMOLED a nie przestarzałym LCD

  • 0

    30. ~David  2010-02-11 11:09:48  host: 87-205-240-183.adsl.inetia.pl

    W sieci jest już recenzja tego telefonu i z przykrością muszę stwierdzić, że spodziewałem się czegoś więcej po tym telefonie. Największą zaletą tego telefonu jest naprawdę dobry aparat i bardzo przyjemny interfejs, ale zawsze było to mocną stroną SE. Główne wady: bardzo przeciętna jakość muzyki, wyświetlacz słabo czytelny w słońcu, brak czujnika odległości a przy dotykowym ekranie to bardzo praktyczna rzecz. Telefon ma kosztować około 400E. Pozdrawiam.

  • 0

    31.  2010-02-14 16:52:21

    ciekawe jaka bateria w nim będzie i czemu znowu dadzą jakąś marną od k800i i czy zrobią go z pomalowanego na srebrno, czarnego, trzeszczącego plastiku, który się porysuje i powyciera w miesiąc? Nawet nokia odchodzi od symbiana na rzecz szybszych systemów a ci się obudzili dopiero.

  • 0

    32. ~Leonardo  2010-03-02 00:35:48  host: public-gprs97356.centertel.pl

    Ludzie zapraszam na stronę sklepu sony ericsson polska gdzie mozna zakupic te cacko za 1650zł od 10 marca Wiec cena jest kosmicznie pozytywna!!!!

  • 0

    33. ~olo  2010-03-02 15:49:34  host: systemy75.toya.net.pl

    cena na stonie SE troche ponad 1600zl.dostepny od 10 marca

  • 0

    34. ~giorgio  2010-03-04 22:23:24  host: host8925148207.waldex.net

    poco oslonka jak i tak to tylko telefon!! mam k850i mam 5mpx i bez oslonki . ani jednej rysy na aparacie . wiec ja sie pytam poco mi to !! pozatym nokia robi nawet fajne aparaty ale przeciesz takie cuda jak k800i porownujac do n73 robil leprze zdjecia i tak samo z n95 a k850 !! pozatym se wsadza nowe procesory obrazu ktore daja leprze zdjecia z aparatu . a nokia czy se t rzecz gustu !! wolisz nokie nie zagladaj tutaj!!

  • 0

    35. ~olo  2010-03-05 14:36:06  host: systemy75.toya.net.pl

    na stronie SE troche ponad 1600 zl

  • 0

    36. ~ja  2010-03-06 02:52:06  host: client-81-98-88-168.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net

    telefon kosztuje 300 £

  • 0

    37. ~caroline  2010-03-15 17:46:02  host: host86-179-16-176.range86-179.btcentralplus.com

    telefon jest świetny! aparat super,miekko dotyka sie ekranu.Troche zadziwijace było, gdy wchodzac w opcje napisz SMS, wyglad byl identyczny jak w nokii, np. n97... :P Ogolnie telefon meegaa + ten wyglad :D cena, ktora jest oferowana w salonach w UK : 350F za kolor czerwony, czyli ok. 1497 PLN :PP

  • 0

    38.  2010-03-15 22:29:53

    ciekaw jestem czy orange bedzie go mialo w ofercie? wreszcie jest gniazdko jack 3,5 i gniazdo na karty micro sd. brawo sony

  • 0

    39. ~BT  2010-03-20 20:57:55  host: public-gprs38284.centertel.pl

    Bedzie w Orange :)

  • 0

    40. ~saF  2010-03-21 02:59:51  host: 213.70.228.235-rdns.microsdc.com

    Mam nokie x6 i kupilem dodatkowo se vivaz ... moze ta nokia to nie super hit ale dziala o niebo lepiej niz ten szmelc ktory moze pochwalic sie jedynie hd ... reszta dziala tragicznie ... ps. po 3 dniach telefon trafil do serwisu padl klawisz menu a wieczorem juz wogole nie dzialal ( przestal dzialac mimo ze z niego nie korzystalem ... moze sie obrazil ? )

  • 0

    41. ~Vivaz  2010-03-26 12:49:42  host: cpc1-leed9-0-0-cust867.leed.cable.ntl.com

    Mieszkam w UK i wlasnie wziełam telefonik w abonamencie w 3. Jeden chyba z najlepszych produktow se. Zdjecia robi w b. dobrej jakosci niestety nad lampa mogli by troche popracowac. Bateria spokojnie trzyma 3-4 dni przy czestym uzytkowaniu. W zestawie karta 8 GB kabelek USB ladowarka Swicher (micro sd na usb) słuchawki. Opinia 8/10

  • 0

    42. ~  2010-04-01 20:31:19  host: t14-10.opera-mini.net

    Dla fanatyków noki znowu słaby już wiedzą że aparat słaby tylko nokia ale dzieci nokia np n73 robi gorsze zdjęcia od se z matrycą 2 mp mam obydwa aparaty i mogę stwierdzić że nokia to kompletne zero a symbian w telefonie potrzebny tak jak czapka w lipcu na głowie

  • 0

    43. ~Adibalder  2010-04-01 22:31:35  host: 94-40-117-73.tktelekom.pl

    Telefon fajny ale nie wytrzymały gdy mi spadł przez przypadek ze schodów to trza go było oddać do salonu bo z 16mln kolorów została tylko pajęczynka ;(

  • 0

    44. ~kableh  2010-04-02 22:30:37  host: 188-220-32-11.zone11.bethere.co.uk

    Muli sie gorzej od c905

  • 0

    45. ~TmZ  2010-04-06 11:01:30  host: hurin161.dream.net.pl

    @5 Otóż mylisz się. Vivaz robi świetne zdjęcia i lepsze od chyba wszystkich Nokii lub porównywalne, a wniosek taki, że jak się nie zna to lepiej przemilczeć. Poszukaj w internecie zdjęć.

  • 0

    46. ~Vivaz  2010-04-07 23:42:49  host: 94.196.69.150.threembb.co.uk

    Taz brak mi slow ten telefon jest poprostu najlpeszy z seri sybian naprawde polecam go

  • 0

    47. ~  2010-04-11 13:48:16  host: 78.151.166.195

    bateria 3-4 dni ??? ty chyba akulmulator w plecaku tachasz . jakosc dzwieku rozmowy/muzyka jast najgorsza jaka kiedykolwiek mialem w tel (97? pierwszy moj tel ?)oddam kontrakt w 3 ,jeszce 16 mcy ,komus w londynie i doplace jeszcze 90 £

  • 0

    48. ~  2010-04-15 08:04:24  host: emt202.internetdsl.tpnet.pl

    Do 41: gdyby wbudowali mu ksenonową lampę błyskową, to nie byłby znacznie grubszy. Do43: Widać, jak dbasz o urządzenia elektroniczne. Mnie się jeszcze nigdy nie zdarzyło, aby upadł mi telefon.

  • 0

    49.  2010-04-15 11:42:47

    jeżeli już masz taki telefon, uważaj na niego, aby nie spadł przez prypadek ze schodów:)!

  • 0

    50. ~  2010-04-15 12:39:46  host: 80.50.232.206

    od dwóch dni mam ten teefon, ale w moim odczuciu ekran słabo reaguje na dotyk, stąd może zalączony do zestawu rysik....najlepiej reaguje na paznokieć, czy można to jakoś ustawić...?

  • 0

    51. ~artur  2010-04-15 15:43:12  host: vh7pcxdbe3.adsl.datanet.hu

    dziwisz sie adibalder....wszystkie telefony by sie zbyły.mi sie bardzo podoba ten telefon tylko myślę ze trochę drogi.kamerę ma spaniały mi sie bardzo podoba jego jakość.co mi sie tylko nie podoba to system symbianos troche wolny...

  • 0

    52.  2010-04-16 13:07:57

    czy nie jest za bardzo wolny przesłać filmik na youtube w jakości 720p?

  • 0

    53. ~sianko  2010-04-16 15:05:45  host: hzk0w3s5ai.adsl.datanet.hu

    hej janku! Podobno bateria wytrzyma dwa i pół tygodnia... a dokładniej 430-440 godzin... to zapowiada się nieźle!

  • 0

    54. ~  2010-04-17 12:32:07  host: 194.181.94.163

    Negatywne komentarze o SE Vivaz? to dziwne... Posiadam ten telefon od 3 tygodni, ma go też kilku moich znajomych. Ten fonik jest po prostu rewelacyjny!!! Zdecydowanie lepszy od jakiejkolwiek Nokii. Ze względu na bardzo szybki procesor i świetny akcelerator grafiki tworzone są już specjalne gry pod Vivaz. Kamera HD kręci świetne filmy jak na telefon! Ma wiele wiele zalet... Gdybym dostał ten telefon nie znając jego ceny, to osobiście wyceniłbym go na 2.500zł:)

  • 0

    55. ~  2010-04-22 18:35:22  host: 87-205-28-24.ip.netia.com.pl

    #54. To co napisałeś to typowe brednie i farmazony maniaków sony ericssona! Masz SE Vivaz ale na obrazku! Razem ze swoimi kolegami z gimnazjum macie po SE K550i, mutacje oraz mokre sny... ;-D

  • 0

    56. ~  2010-04-22 18:39:13  host: 87-205-28-24.ip.netia.com.pl

    #53: "sianko" co tak skromnie? jak piszesz bajki to uwolnij swoją fantazję, a bateria będzie trzymała miesiąc... ;-)

  • 0

    58. ~doo  2010-04-23 00:05:28  host: host86-146-71-110.range86-146.btcentralplus.com

    @4 przykro mi ale mylisz się, ten telefon posiada HSDPA

  • 0

    59. ~gyu  2010-05-01 16:23:41  host: dvu107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    agps i płacisz jak za zboże. kicha...

  • 0

    60. ~Goku  2010-05-02 03:11:37  host: host-81-190-200-72.gorzow.mm.pl

    joint szkoda słów na ciebie sony ma 10000000razy lepsze aparaty jak nokia a po 2 to nie jest seria cyber shot ani nie jest to Satio zeby mieć Lampe błyskową. To jest telefon multimedialny

  • 0

    61. ~lax  2010-05-03 08:58:48  host: chello089072078110.chello.pl

    mnie to przypomina LG GC900 tylko tutaj jest normalne wejście na słuchawki :) szkoda że nie dali wyświetlacza 480 x 800 ale kto by tam liczył pixele^^ dla mnie ok

  • 0

    62. ~dkeeper  2010-05-05 20:55:45  host: 89.195.7.6

    mam go pare dni, poza mocno plastikowa pokrywką z tyłu, nie mam się do czego przyczepić, ale jeszcze poszukam :)

  • 0

    63. ~  2010-05-05 23:56:04  host: 77-255-80-186.adsl.inetia.pl

    trochę dziwne, że ma wideokonferencję, a nie ma drugiego aparatu z przodu, a jeszcze jedno, czytając dużo komentarzy, co mi polecicie ten SE Vivaz, SE Satio czy Nokia x6, bo te 3 są najlepsze jakie mogę mieć :) z góry dzięki za odpowiedź i pozdro ;]

  • 0

    64. ~nikt  2010-05-07 12:58:02  host: 213.25.43.203

    Czy użytkownicy tego tel. mogą napisać coś więcej - jak się sprawuje?

  • 0

    65. ~marek uk  2010-05-09 00:25:34  host: host81-159-205-49.range81-159.btcentralplus.com

    co wy z tą ceną? trzeba zamieszkać w normalnym kraju gdzie takie tel. dają w średnich taryfach. fon jest świetny bateria trzyma 2 dni przy całodniowym siedzeniu w internecie

  • 0

    66. ~endrium  2010-05-10 13:15:50  host: asq253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem przyjemność korzystać z tego telefonu... To jest kozak... nic dodać nic ując... Z nokią nie porównujmy SE bo każdy z nich ma inny czar... Ja jestem zwolennikiem akurat obu tych producentów... SE i Nokia wymiatają a VIVAZ wymiata...

  • 0

    67. ~golala  2010-05-11 12:17:43  host: hrnjh7ae79.adsl.datanet.hu

    a to tak szczerze mowiac jestescie troszeczke agresywni :P ja potwierdzam, ze brak android'a moze stanowic problem dla niektorych (dla mnie akurat nie bardzo), ale ogolnie, jezeli ktos chcialby zainwestowac w telefon, ktory robi zdjecia i widea dobrej jakosci, to ja osobiscie napewno zaproponowalabym SE Vivaz, no i kropka :P

  • 0

    68. ~anulka89  2010-05-11 14:55:28  host: ayp85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wytlumaczcie mi dlaczego na niektorych zdjeciach jest on rozsuwany z ta zwykla klawiatura a na niegtoryvh nie widac w ogole zeby on sie rozsuwal? on jest w koncu rozsuwany czy nie?

  • 0

    69. ~delcia  2010-05-12 17:04:08  host: acmw223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem posiadaczką Vivaza od kilku tygodni - ogólnie telefon bez zastrzeżeń. Bateria trzyma 2 dni przy moim wysyłaniu ok 100 smsów dziennie jestem zadowolona ;D. Reakcja na dotyk jest rewelacyjna. Sam telefon jest szybki i przyjemnie mi się z niego korzysta. Dźwięk okazał się być lepszy, niż mi zapowiadano. Jedyne co mnie martwi, to kamera, która niestety ale strasznie mi się blokuje. Przez kilka sekund obraz się po prostu stale zawiesza. Nie wiem czy to wada mojego modelu czy tak po prostu powinno być :/

  • 0

    70. ~Bartas  2010-05-13 21:15:00  host: gcc122.internetdsl.tpnet.pl

    allegro od 1100 na kup teraz... chyba zaryzykuje i zakupie:)

  • 0

    72. ~Michal  2010-05-15 17:08:10  host: 89.228.119.122

    Vivaz, to bardzo stylowy i funkcjonalny smartfon. Jest lekki, cienki i bardzo dobrze leży w dłoni. Bardzo dobrze reaguje na dotyk. Niektórzy narzekają, że zamiast AMOLEDA wbudowali mu wyświetlacz LCD. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wyświetlacza w Vivazie. Odwzorowanie kolorów, nasycenie, ostrość jest porównywalna z Amoledami. I nie piszę tak dlatego, że mam ten telefon. Każdy, kto go kupi z pewnością stwierdzi to samo nt. wyświetlacza.

  • 0

    73. ~gosia  2010-05-18 12:41:38  host: ep3ykcbkzd.adsl.datanet.hu

    hej, a co wiecie o kamerze Vivaz'a? dobrze sie sprawuje? dzieki z gory za odpowiedz :)

  • 0

    75. ~leox  2010-05-25 12:28:38  host: epe35.internetdsl.tpnet.pl

    kombajn , kiedys go bede mial ;) nokia robi pod siebie :P ktos napisal ze pewnie robi gorsze zdjecia niz nokia z aparatem 3,2 z tymi smiesznymi soczewkami :P to porownaj sobie zdjecia z byle jakiego se z matryca 2mpx i nokii z 3,2 , wszystko w temacie :P jesli chodzi o zdjecia to se nie ma sobie rownych .. ale niewazne , kazdy ma swoje zdanie :D dla mnie telefon bombowy , filmy hd i w sumie nie taki drogi , bo na allegro mozna juz go dostan za 1200 zl :P pzdr :D

  • 0

    76. ~krys-zgierz  2010-05-28 22:03:22  host: cpc1-bolt8-0-0-cust41.manc.cable.ntl.com

    a czy ktoś próbował wgrać auto mapę Germin?jestem ciekaw jak to pracuje w tym foniku

  • 0

    77. ~czacza  2010-05-30 19:03:01  host: chello089075082126.chello.pl

    Nie polecam go,nie dziala prawidlowo w sieci orange wiesza sie,wylancza.

  • 0

    78. ~istanu  2010-05-30 23:57:24  host: 088156054021.olsztyn.vectranet.pl

    wiec zainwestolwem i kupilem filmy znakomite jakosc wysmienita menu swietne ale zawiesza sie slaba bateria max 2 dni nie mozna go wlaczyc podczas ladownia gdy jest calkowicie padniety trzeba podladowac wyjac ladowarke wlaczyc i dopiero znowu ladowac obsluga youtube - masakra cos sie powieksza cos sie zmneijsza co chwila a co do glosnika kur*** tego bym sie nie spodziewal jesli chodzi o muzeyke glacus cycus jesli chodzi o rozmowe masakra bardzo niewyraznie slychac albo potrzebuje nowego oprogramowania albo to niedopracowany telefon za 1600zl:/

  • 0

    79. ~NightCLUB  2010-06-01 21:15:02  host: afcq50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Mam ten telefon od piątku i powiem, że gdy go pierwszy raz ujrzałem oczarował mnie swoim wyglądem;] Telefon jest bardzo fajny i pracuje dużo szybciej niż satio (np. w multimediach). Nagrywa rewelacyjne filmy jak na telefon. No i ogólnie ma wiele zalet, ale ma także i wady. m.in jest nią obudowa, która szybko się rysuje oraz czujnik obrazu. Ogólnie telefon super:) Polecam wszystkim.

  • 0

    80. ~  2010-06-01 23:47:19  host: afjb124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecam, jest taki jak powinien być nowoczesny telefon, przyjemny w nawigacji, lekko futurystyczny wygląd, bateria przy duzym obciazeniu telefonu trzyma 3 dni, mozna powiedziec bez rewelacji, ale wazniejsze jest to ze daje duzo wczesniej znac, niz sie wylaczy. no i nie wspomne o HD :] kamera wypas, aparat przyjemny, brakuje mu paru gadzetow, ale nadrobi sie to nowymi aplikacjami :] polecam

  • 0

    81. ~mr. Wolf  2010-06-10 23:20:59  host: public79727.xdsl.centertel.pl

    #42- zaprawdę powiadam Ci: nieraz czapka w lipcu się przydaje...

  • 0

    82. ~perpetua  2010-06-15 18:36:21  host: 212.183.140.45

    Telefon sliczny. Ale oprocz tego nic pozytywnego.Mam juz trzeci,zakupilam na abonametn w irlandii i dwa pierwsze musialy zostac wymienione.Pierwszy resetowal mi sie sam z siebie srednio co godzine.Wymienilam, a drugi po dwocvh tygodniach mimo polowy baterii wylaczyl sie w nocy, nie zadzwonil mi budzik i spoznilam sie do pracy...Wymienilam na trzeci tylko dlatego, ze nic chcieli mi wymienic na nic innego.Trzeciemu tez sporo brakuje.One maja cos albo z bateria, albo z systemem.Jak bateria sie rozladuje, to za cholere nie moge go wlaczyc, ,mecze sie z tym zawsze jakas godzine.To nie jest normalne.Nie polecam.Bo o pechu w trzech ptrzypadkach chyba nie moge mowic.

  • 0

    83. ~Chrupus  2010-06-18 12:25:15  host: 153.19.170.2

    Jego cena jest dość kożystna ok 1300zł na allgero.... Ja 2 miesiące temu kupiłem Xperie X1 w promocji za 1300zł w EW xD i jeszcze zaoszczędziłem 150zł bo na firme dałem:):)

  • 0

    84. ~arigato  2010-06-23 23:14:35  host: host-89-231-49-119.wroclaw.mm.pl

    anulka jest vivaz i vivaz pro vivaz pro ma klawiature quwerty wysuwaną. Obie wersje różnoa sie od siebie nieznacznie chociaż by tym iz vivaz pro ma aparat 5mpx.

  • 0

    85. ~arigato  2010-06-23 23:21:07  host: host-89-231-49-119.wroclaw.mm.pl

    bawilem sie tym telefonem i musze przyznac ze nagrywa bardzo ładnie jak na telefon ale to dzieki ciągłemu af co powoduje ze obraz sie nie tnie i jest stabilny. Zdięcia robi super. zmartwiło mnie ze radio nie ma rds ale po aktualizacji pojawiło sie rds podobnie jak equalizer dla odtwarzacza. Niestety brak emulacji dzwięku przestrzennego (poszerzonego seroa) jak w innych soniakach ale mozna zainstalować odtwarzacz bardziej rozbudowany i cieszyc sie muzyka. słuchawki kiepskie ale mozna dokupic np bluetoth mw600 i jest rewelacja. działa szybko. moim zdaniem zasługuje na 5w zkali 5 stopniowej. Poza tym to tylko telefon a nie komputer i nie aparat.

  • 0

    86.  2010-06-29 13:26:59

    Nie czytałem wszystkich poprzednich komentarzy, więc wybaczcie jeśli to przeoczyłem. Wiecie może jaki rodzaj ekranu zastosowano w tym telefonie? Oraz czy posiada dodatkowy chip odpowiedzialny za grafikę 3D (jak w OMNIA HD)?

  • 0

    87. ~Ara  2010-07-02 23:50:58  host: chello089073072046.chello.pl

    Mam pytanie do posiadaczy tego telefonu czy ma on stabilny zaczep na smycz ?

  • 0

    88. ~internauta  2010-07-04 11:23:26  host: host-89-228-102-51.olsztyn.mm.pl

    perpetua: zdumiewające, co piszesz, bo mam Vivaza i dwóch moich znajomych też go ma i nikt nie ma takich problemów.

  • 0

    89. ~koles  2010-07-12 09:42:15  host: afbe55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy on ma klawiature quwerty czy tylko ma pro ?

  • 0

    90.  2010-07-21 18:00:09

    #55 Odezwał sie fanboy nokii :D to że cię nie stać na vivaza to nie znaczy że musisz pisać takie pierdoły, byle coś napisać :P

  • 0

    91. ~mrr  2010-07-23 18:29:12  host: 0x573d8e36.bynqu1.dynamic.dsl.tele.dk

    tylko pro ma qwerty, telefon jest niczego sobie, robi dosyć dobre zdjęcia, niestety nie w moim typie (dotykowy ekran :P)

  • 0

    92. ~mckano  2010-08-21 11:19:57  host: bai135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie po 3 tygodniach uzytkowania, rozladowala mi sie bateria, nie moge go w ogole wlaczyc, czasami pojawia sie tło białe i znika, co moge zrobic?

  • 0

    93. ~kolo121  2010-08-23 16:17:26  host: avg119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie a jak działa gps na tym telefonie? chciałbym wiedzieć bo dużo podróżuje i często korzystam z gps-esa

  • 0

    94. ~leox  2010-08-30 18:08:02  host: 188.147.195.119.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    joint nie osmieszaj sie :P nokia z tymi soczewkami i zmatryca 5mpx robi gorsze zdjecia od se z matryca 3,2 akurat se maja najlepsze aparaty fotograficzne jesli chodzi o telefony komorkowe i kazdy glupi o tym wie :) zal, a co do tego modelu , to jest naprawde swietny , a nokiommaniacy krytykuja , bo ich telefony moga pomarzyc o takich funkcjach za taka cene i wygladzie ogolnie .. se rzadzi , wiem co mowie , bo mialem wiele nokii i innych tel , ale tylko z se bylem tak naprawde zadowolony .. pozdro

  • 0

    95. ~Mała  2010-09-12 20:04:49  host: 91-192-58-181.omi.pl

    Moim zdaniem bardzo dobry tel. Jakość zdjec i filmikow rewelacyjna. Na poczatku trzeba sie przyzwyczaić do jego specyficznej obudowy ;) (na poczatku moze "wypadac" z ręki;) ). Mam go od czerwca i jestem bardzo zadowolona. Nie mam zadnych problemow z bateria, ani z oprogramowaniem jak niektorzy tu pisza. Jedyny minus ktory "lekko" Mi przeszkadza to to ,że blokada tel jest na włącz/wyłącz przez co czasem przy zbyt długim naciśnięciu wyłącza się tel i to troszkę wkurzające jest, lepszy byłby dodatkowy guzik blokowania klawy/ekranu jak przy Samsungu Avili. Bardzo wytrzymały mimo iż wygląda na bardzo delikatny, kilkakrotnie spadł mi i zero zarysowań na obudowie ani żadnych problemów z tym związanych. Cena wysoka, w sklepie zaplacilam za niego 1500 zł ale moim zdaniem wart jest ceny. Posiadam również SE c902 i Nokie 6220 classic ... c902 również polecam... Nokia bez komentarza już wiecej tej marki tel nie kupię... bateria krótko trzyma, klawa nie do pisania dużej ilości smsów dziennie... używam ją tylko do dzwonienia. Vivaz w 100% tel godny uwagi ;))

  • 0

    96. ~  2010-10-02 00:33:24  host: 85-222-60-127.home.aster.pl

    Bardzo dobry tel. Polecam w 100%

  • 0

    97. ~Jackiller  2010-10-04 10:03:47  host: 213.108.152.139.wlantech.pl

    Witam Bawię się fonem kilka dni. Działa jak każdy dotykowiec. Dodatki typu GPS czy wifi sa miłym uzupełnieniem tego fona. aplikacja Wisepilot działa ale UWAGA !!! przy pobieraniu map trzeba wcześniej włączyć WIFI jeśli się takowe posiada. Inaczej z automatu łączy się z netem i zasysa sporo danych (co może być kosztowne w zależności od pakietu). Video 720p i foto 8M bardzo ładnie wypadają jak na fona (niedługo wrzucę sample do pobrania nie jakieś badziewne i pokonwertowane YT). Pozdro

  • 0

    98. ~mihu167  2010-10-04 12:25:17  host: acvy228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktoś napisał, że dobrze, że nie na androidzie... Według mnie bzdura. Symbian to system dobry dla użytkowników nokii. Nic w nim nie ma. Sam mam telefon z androidem a wcześniej miałem z symbianem (i s60 i s80 a nawet uiq2). System może ładny graficznie co jest kwestią gustu ale poza tym to niewiele różni sie od softów wydawanych przez producentów. Magnesem pewnie jest ten aparat i procesor który i tak nie rozwinie swoich skrzydeł na tej platformie. Ostatnio nawet SE ogłosiło, że od nowego roku przestaje robić telefony na symbianie- i słusznie. Ten system to już trup! Jak niektórzy mówią: telefon dobry do dzwonienia, no i przez pierwszy tydzień pewnie można się nim troche pocieszyć. A potem? Zero wsparcia tak jak na androidzie z androidmarket albo nie jest dostępne tyle softu co na Windows Mobile, z którym też miałem sporo do czynienia. Sam telefon może nie jest zły, chociaż te gadżety typu właśnie aparat są trochę śmieszne, ale ta platforma go zabija. Wydaje mi sie dużo lepszym wyborem kupienie SE x10 na androidzie albo ewentualnie x2 na WM. Aha, i jeszcze coś: nawet na symbianie ten telefon jest lepszy od nokii n73 czy jakiegoś innego bubla, którym ktoś się tu już chwalił.

  • 0

    99. ~kamilll  2010-10-06 22:35:33  host: cpc4-pool13-2-0-cust109.15-1.cable.virginmedia.com

    ja mam se vivaz i zadowolony jestem zdjecia sa niezłe ale nagrywanie naprawde robi wrazenie. jesli ktos jest ciekaw to zapłaciłem za niego 350 funtów,

  • 0

    100. ~Matt  2010-10-09 21:08:12  host: pradnik1b.gemini.net.pl

    Najlepsza "mikro kamera HD " jaką miałem. jakość dźwięku na nagraniach filmowych wykonanych tym telefonem przebija wszystkie inne telefony które miałem ( omnia HD , Galaxy S, Iphone 4 ). Powody dla którego nie został on w moich łapkach na dłużej to kiepski system - niestety ale symbian to porażka , oraz stosunkowo mały wyświetlacz, być może wersja PRO byłąby dla mnie lepszą alternatywą, lecz za bardzo przywiązałem się do androida w swoim obecnym Galaxy S ) jeżeli zależy Ci na rewelacyjnych nagraniach- nie znajdziejsz nic lepszego w obecnie dostępnych telefonach )

  • 0

    101. ~Bydg  2010-10-13 13:20:10  host: hee86.internetdsl.tpnet.pl

    vivaz hm -to 4 mój soniak, ma wady niedopuszczalne na tym poziomie!! tj głośnik- dzwiek słaby- na 100% to jak 60% w poprzednich modelach, bateria -trzymanie prądu żadne,, powinni dac etui na ładowarke -bo trzeba mieć przy sobie))))jak wytrzyma 2 dni( 48h) to wielkie szczeście - bede to reklamował w serwisie. ... poza tym same zalety,ale bez prądu to nawet zalet brak)))

  • 0

    104. ~martin  2010-10-14 21:08:47  host: 77.252.171.194

    mam pytanko bo podczas wykonywania połączeń tym fonem słyszę w głośniku brzęczenie. kiedyś miałem motorolkę k1 i tam było podobnie-jak okazało się, jest tam jakiś przekaźnik i to powodowało tego typu odgłosy. czy macie tez coś takiego w swoich fonach? bo jak co to pozostaje mi reklamacja

  • 0

    105. ~MacMaciek  2010-10-16 17:53:54  host: public-gprs123980.centertel.pl

    Telefon ma fajne funkcje, ale ma też wady. Aparat rewelacja, dzwięk może być, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Potwierdzam fakt o delikatnym gniezdzie USB, delikatnośc gniazda widać od razu i mimo iż postepowalem jak z jajkiem oderwalo sie od płyty. Druga sprawa, ta swiecaca/połyskujaca obudowa, rozumiem slady paluchow na ekranie dotykowym, ale ta komorka oblepia się z kazdej strony co fajnie nie wyglada (zaznaczam ze myje rece ;p). Poza tym tylna obudowa latwo sie rysuje nawet jak telefon nosi sie w futerale. Ja nosilem, 2 tygodnie i pojawily sie malutkie ryski. Ekran generalnie bardzo responsywny, zastosowanie ekranu rezystywnego to w tym telefonie zaleta, system Symbian nie pierwszej młodości coprawda, ale może być. Telefon OK, ale nie polecam ze wzgledu na słabe wykonanie.

  • 0

    106. ~włodzimierz  2010-10-18 13:29:31  host: 87-205-58-247.adsl.inetia.pl

    kupiłem w sobotę -po około 3 godzinach pracy (ustawianie opcji osobistych,wgranie kontaktów i sprawdzeniu możliwości )bateria jesr prawie pusta czy jest to standartem ?, czy mam awarie baterii

  • 0

    107. ~Lodzio  2010-10-18 17:08:24  host: 095160254047.stk.vectranet.pl

    Telefon bardzo fajny ale jedna WIELKA WADA ekran dotykowy nie spisuje się przy niskich temperaturach..... inne telefony dotykowe radzą sobie duzo lepiej....

  • 0

    108. ~mil  2010-10-21 08:41:23  host: static-254-202-112-85.radom.pilicka.pl

    czy mozna przez ten telefon prowadzic wideorozmowy?

  • 0

    109. ~Łukasz Kutyński  2010-10-24 12:34:33  host: host-194-149-229-79.gazeta.pl

    Kupa zawiesza sie co chwile, a własnie sie tak zawiesił, ze nie mgoe go właczyć. i wszystkie dane prawdopodobnie w piździec... dziekuję Ci Sony Ericssonie. NIGDY WIĘCEJ!

  • 0

    110. ~zbychu  2010-10-26 15:12:56  host: adsf195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    babcia damiana ma taki

  • 0

    111.  2010-11-05 15:36:55

    wypas...gdyby nie...Symbian-symbian zamula telefony wysokiej klasy to moga powiedziec posiadacze androida i bada po przezuceniu sie.Jedno jest pewne-aparat w telefonie bedzie mocny jak w kazdym lepszym SE

  • 0

    112. ~NatUMTS  2010-12-27 11:01:12  host: 178.182.99.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    mam pare pytań dotyczących vizaza: Ile kosztuje? Zacina sie symbian? Ma aut. zmiane or. ekranu? Zastosowano w nim opór czy pojemność Jest Muzyczny? Wchodzą na nim gry jak NFS HOT PURSIT W 3D?

  • 0

    113. ~vivazuser  2010-12-31 14:49:49  host: host-89-228-111-20.olsztyn.mm.pl

    Do 112: 1) cenę sprawdź sobie na Allegro, ale podejrzewam, że obecnie poniżej 1000 zł 2) ma automatyczną zmianę orientacji ekranu 3) panel dotykowy jest oporowy, ale jak na tego typu ekran świetnie reaguje na dotyk 4) nie jest to model stricte muzyczny 5) gier nie testowałem wszystkich

  • 0

    114. ~ogorson1985  2011-01-02 23:49:19  host: 81-210-111-42.ip.netia.com.pl

    posiadam go od pol roku. jak na symbiana zero zacinki. radze zaktualizować go poniewaz nagranie 6 min wideo w hd zajmowalo prawie 700 mb. teraz jest o wiele mniej. zdjecia super. co do baterii to do 6 dni trzyma i to przy flash tapecie z rybkami takze nie wiem czemu innym trzyma tak malo. 2 minusy- 1) brak lampy ksenonowej jak na tel tej klasy 2) za cichy. n95 jest o wiele wiele glosniejszy

  • 0

    115. ~kk  2011-01-05 14:39:41  host: nat-kro52-86.aster.pl

    do mil->mozna prowadzic wideorozmowy. Ogolnie tel super. Wifi działa lepiej niz na moim lapie, aparat super, Jedyne do czego mozna sie doczepic to bateria...nie trzyma dlugo, ale byc moze to wada mojego modelu

  • 0

    116. ~PY  2011-01-17 16:27:36  host: 082139059203.radom.vectranet.pl

    Zdecydowanie jeden z najlepszych tel. Ma ekran 16 mln kolorow, swietny aparat z fokusem (lampa błyskowa jest włączona cały czas podczas trybu aparatu czy nagrywania a nie tylko podczas robienia zdjęcia ;) gry działają i programy te co na nokie5800xm wiec jest dobrze ;) Jakość głośnika nie najgorsza. Do internetu idealny! na lekcjach, sprawdzianach świetnie się ściąga bo telefon mały a ekran duży i czytelny. Nagrywa filmy w HD -> świetna jakość

  • 0

    117.  2011-01-21 10:25:00

    Powiem tylko tyle telefon fantastyczny, warto kupić, ma taki kształt, że zwraca uwaga ;)

  • 0

    118. ~pawlo78  2011-01-28 22:54:54  host: 078088220229.kielce.vectranet.pl

    panuje zakup tego modelu ale są sprzeczne info. na temat tego modelu na przykład nie wiem do końca czy odtwarza DivX-y?jak na e51 np. coreplayer? i co z tym wieszaniem sie?

  • 0

    119. ~x  2011-02-03 20:54:49  host: 77-255-127-93.adsl.inetia.pl

    czy w Erze jest w innym kolorze niż cały czarny? ma ktoś z Ery kolorze Moon Silver?

  • 0

    120. ~asia kasia zosia  2011-02-04 20:51:56  host: 44-14.89-161.tel.tkb.net.pl

    całkiem niezłe parametry. ogólnie bardzo fajny telefon. moja koleżanka go ma i miałam okazję się chwilkę nim pobawić ;) poza tym że ekran nie jest pojemnościowy [co mi osobiście trochę przeszkadza bo ja mam pojemnościowy i przywykłam ze od razu reaguje na dotyk] i czasem telefon się zawiesza nawet na kilkanaście sekund to jest świetny! :) choć dla mnie osobiście cena za wysoka. nie na moją kieszeń ogólnie heh ;) bo niestety na telefon za więcej niż 1000 mnie nie stać a i za tyle miałam duzy problem kupić hehe ;) ogólnie polecam na prawdę świetny sprzęt!

  • 0

    121. ~SeW  2011-02-04 21:10:51  host: 44-14.89-161.tel.tkb.net.pl

    wady: 1.słaba bateria 2.dość często się zacina 3.symbian [kwestia gustu] a reszta jak dla mnie same pozytywy! osobiście nie posiadam ale użytkowałem swego czasu. aparat świetny, kręcenie i odtwarzanie filmów super. co do jakości muzyki to bywają lepsze telefony. ogólnie telefon posiada wszystko czego nawet wymagający użytkownik by potrzebował. jak dla mnie minusem też może być cena ;)

  • 0

    122. ~lukasssek  2011-02-08 20:10:58  host: 85-31-241-16.internetia.net.pl

    Wszystko mi w tym telefonie na maksa odpowiada. tylko jedno mnie interesuje czy ten telefon naprawde tnie sie i zamula przez tego symbiana ? przydalo by sie ilka informacji z pierwszej reki w tej sprawie. Z góry dziekuje

  • 0

    124. ~deiiiiiiiiii  2011-02-15 09:49:19  host: user-109-243-4-218.play-internet.pl

    heej,mam ten tel.od niedawna,w orange i nie wiem jak aktywować wifi bo mi nie wyszukuje,a na str.orange nie ma takiego tel.,żeby skonfigurować ,kupiony z ery,help!!jestem początkująca ,więc b.proszę o dokładne wytłumaczenie jak to ustawić

  • 0

    125. ~  2011-02-21 17:04:31  host: 89-79-16-193.dynamic.chello.pl

    komentarze negatywne?to słuchajcie dzieci! ekran słabo trybi - niestety wina ekranu oporowego łatwo się rysuje teraz najważniejsze-JAK ZAPISYWAĆ ZDJĘCIA I FILMY NA KARTĘ PAMIĘCI??!!??!!

  • 0

    126. ~  2011-02-21 17:04:52  host: 89-79-16-193.dynamic.chello.pl

    ps.N82 robi lepsze zdjęcia

  • 0

    127.  2011-02-22 13:51:50

    POMOCY!! Od trzech miesięcy mam ten nieszczęsny telefon:( Kosztował bardzo dużo pieniędzy no i jak już wspomniano ma wadę delikatnego wejścia USB. Wejście te oderwało mi się od płyty głównej i teraz mam problem z naprawieniem telefonu. Wcześniej na niego nie narzekałam, dobrze się sprawdzał ale teraz mam wielki problem. W serwisach nikt nie chce podjąć się naprawy bo nie można dostać płyty głównej do tego modelu. Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Proszę o jak najszybszą pomoc.

  • 0

    128. ~omisiu  2011-02-27 23:35:32  host: 87-205-231-116.adsl.inetia.pl

    Telefon na rynku amerykańskim kosztuje 350$ + ew. koszty przesyłki.

  • 0

    129. ~Duki  2011-03-10 16:03:24  host: 93-181-190-129.internetia.net.pl

    Telefon wg mnie rewelka, Zalety - bardzo dobre zdjęcia i video, miło się ogląda na nim filmy w HD, ale bardzo mnie denerwuje fakt, że co 2 dni muszę go ładować, no i minus, że jak na telefon za tyle kasy nie posiada na ekranie dotykowym MULTITOUCH'a. rozsuwa sie go gładko, pisze wspaniale jak na po 2 tygach użytkowania na razie polecam

  • 0

    130. ~lenka2010  2011-04-16 15:40:31  host: evdo-78-30-75-15.subscribers.sferia.net

    hej. Mógłby ktoś mi pomóc??? Mam aki problem: rozładował mi się tel i podłączyłam go pod komputer. Przedtem wszystko działało a teraz nic... to bardzo ważne. Czekam na odp

  • 0

    131. ~muzyk55  2011-04-20 14:50:02  host: 116-mo6-3.acn.waw.pl

    Najpierw trzeba mieć,a potem dyskutować. A tu wiekszość zżera zazdrość ,że nie mają. Ja mam, a jest to mój chyba 20 telefon od 1996 roku kiedy kupiłem pierwszego Benefona o wadze 400g i antenie grubości duzego palca. SMS wtedy jeszcze nie bylo. Była to sieć analogowa NMT.a dziś są smartfony ipody itp. Ja mam SE Vivaz i proszę nie opowiadajcie bzdur. Zdjecia robi znakomite. Przy dobrej pogodzie wręcz fantastyczne. Po przeniesiu na lapa jako tapete az chce sie patrzeć. Jest dość wygodny, tylko z aplikacjami jest problem.Trudno się ściąga.Oczywiście w słońcu widoczność na ekranie jest taka sobie. Ale mi to nie przeszkadza. Jest naprawde O.K.I cena tez nie odstrasza.Mozna go kupić już za 6-7 stów nówkę.

  • 0

    132. ~666  2011-04-27 14:12:49  host: f89-37.icpnet.pl

    ja mam takie pytanie czy jesli ma ten telefon wifi to znaczy ze moge korzystac z internetu za darmo(oczywiscie jesli jest wifi) czy to znaczy ze jest to inna aplikacja

  • 0

    133. ~ProoxD  2011-04-30 00:01:55  host: zebrzydowice106.safe-lock.net

    Ja powiem tak jak widze opinie niektorych uzytkownikow to mnie cos bierze jak dzieci; a moja nokia n73 lepsza - nie mial telefonu w lapach a sie wypowiada, drugi ; obudowa beznadziejna- wlasnie obudowa jest rarytasem tego telefonu, moglbym tak wymieniac i wymieniac... ale teraz czas na moja opinie : telefon se vivaz nie jest duzy jak htc touch hd bardzo dobrze lezy w dloni ekran 3,2 cala tez wielki +. Filmy jakosci HD i tym se moze sie szczycic. Zdjeciaa tez ladne wychodza. Zmascili troszke tym symbianem mogli dac androida bo to on bedzie za niedlugo krolowal na rynku ale se tak zle jak nokie na symbianie nie dzialaja. Duzy wybor klawiatur. Wejscie mini jack - i to im sie chwali ze wzgledu na to ze do telefonu bedzie mozna podlaczyc uniwersalne glosniki czy tez sluchawki. Ladnie rozwiniete tematy. No i GPS tez bardzo dobrze ze o tym pomysleli bo zaniedlugo koniec z nawigacja tom tom i innymi lepiej wozic 1 urzadzenie niz 2 jeszcze specjalnie osobno kupowac nawigacje. Moim zdaniem najgorszym bledem popelnionym przez se jest symbian. A innych wad nie dostrzegam jezeli ktos zamierza kupic telefon to polecam

  • 0

    134. ~Sp33d  2011-05-27 16:46:29  host: 87-207-154-184.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon od pół roku niemalże. Aparat świetny, kręcenie filmów HD to też duży plus, ale nie oszukujmy się, przy słabym świetle aparaty kompaktowe też robią słabe zdjęcia... Może trafiłem na dobry model ale obudowa trzyma się mocno a na ekran od razu kupiłem folię ochronną. Ekran jak na oporowy jest świetny, chociaż faktycznie w pełnym słońcu trzeba ustawić jasność na maksa, ale jakość obrazu i rozdzielczość bardzo dobra. Symbian po aktualizacji i zainstalowaniu nakładki SPB sprawdza się dobrze, chociaż zdarza się zamulać, ale nie tak znowu często (chciałem telefon z symbianem bo to JESZCZE miał być telefon a nie komputer :)) Aplikacji w bród, GPS ma się dobrze, i to chyba wszystko. Odtwarzanie muzyki na dobrym poziomie (to nie jest kom dedykowany muzyce), jedynym poważnym minusem jest jego prądożerność no ale tak to już bywa z ekranem oporowym, symbianem i 720MHz'owym procesorem...

  • 0

    135. ~Vivaz  2011-06-02 09:41:20  host: bbf176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telofonik od wczoraj zarabiscie wszystko chodzi nic sie nie tnie nie wiesza bateria narazie cala ... nie wylacza sie . Bardzo szybko chodzi nie ma myslenia po 10-15 sekund ;) jeden minus cicho gra ;p nie slychac jak ktos do Ciebie dzowoni, a po za tym telefon super oczywiscie polecam telefonik ;D wrazie czego pisac to cos podowiem ;D

  • 0

    136. ~vivaz hm  2011-06-02 22:51:40  host: 77-253-60-14.adsl.inetia.pl

    video ok, fotki średnie, uwaga noś ze sobą ładowarke !!!! reszta ok ,, mam też 3 lata c902 ( super luksusowy tel) wyglada jak nowy, vivaz po 1roku jak 5 letni sagem)))))

  • 0

    137. ~Jackiller  2011-07-06 15:32:25  host: 213.108.152.139.wlantech.pl

    Kolego Jeżeli uważasz że fotki z vivaza są średnie to wystartujmy w konkursie. Nie spotkałem fona który robiłby lepsze zdjęcia. Z video jest wlaśnie problem bo nie ma 30fps-ów ale fotografia miażdży. Nie wiem czy miażdży nokię bo nie mam z czym porównać ale wszystkie inne sony na pewno.

  • 0

    138. ~used to have vivaz  2011-08-23 02:01:09  host: mk046074137009.a1.net

    Zabawka fajna na góra pół roku... Potem zacznie szwankować gniazdo usb tj ktoś już wyżej pisał. Pozatym oczywistą oczywistością jest, że się wiesza (symbian), a dokładniej mówiąc zjada mu pamieć na telefonie w zastraszającym tempie. Ekran również wysiada po pewnym czasie (urazy mechaniczne=rozlane piksele). Vivaz jest doskonałym telefonem multimedialnym, ale ze względu na wykonanie nie polecam!

  • 0

    140. ~gosio  2011-09-26 17:02:23  host: wlnet-host-253.wlnet.com.pl

    Telefon bardzo estetycznie wykonany, zdjęcia o wysokiej jakości, Jakość dźwięku niezła. Przezde wszystkim lekki, zajmujący niewiele miejsca. To plusy. Czasem się zawiesza. Po prawie pół roku użytkowania baterię trzeba było coraz częściej ładować. Niestety po ponad roku telefon zawiesił mi się na amen, nie mogę go odpalić. Jutro jadę do serwisu. Mam nadzieję, że po naprawie posłuży mi jeszcze trochę, ponieważ bardzo go polubiłam.

  • 0

    141. ~dawid  2011-09-29 17:29:30  host: host-212-67-145-228.cable.net-inotel.pl

    mam ten telefon od miesiaca telefon super wlasnie pisze komentasz z vivaza naprawde fajny telefonik nie zacina sie wgl mam karte 8gb i chodzi pieknie. Naprawde polecam ten telefonik pozdrawiam.

  • 0

    142. ~k rdm  2011-10-09 14:11:18  host: user-46-113-230-125.play-internet.pl

    Mam vivaza juz prawie rok. Filmy w HD nagrywa wysmienicie:) flasha ma ledowego bo dzieki temu moze go miec wlaczonego caly czas a w satio lapa tylko wie wlacza przy kliknieciu gdy sie robi zdjecie. Uzywam go do internetu i nagrywania filmikow. Zdjecia chyba lekko lepsze robil satio. Nie narzekam na wejscie usb nie miałem nigdy jak inni tutaj. Obudowa po roku wyglada dobrze co prawda tel upadl mi juz z 20 razy na podloge i nadal wszystko ok mam folie ochronna na ekran. Dotyk podobno z czasem slabnie w kazdym tel w vivazie chyba tez mozliwe:) ale jest ok. Wolalbym co prawda androida lub np win7 tel edition a tu symbian no coz moze byc zadnym bajerem sie nie pochwale bo takowych nie ma na symbiana. Tel 10/10 wg mnie. Glosnik nie zbyt glosny bo to telefon a nie wieza grajaca!

  • 0

    143. ~blind227  2011-10-25 02:28:04  host: 178.73.49.203

    Telefon do kitu mam go od roku i same problemy . zawiesza się po zakończeniu rozmowy sam się wyłącza zamulony ostatnio ekran dotykowy szwankuje i samo się coś wciska co jakiś czas. Brak aktualizacji SE wyparł się tego telefonu.

  • 0

    144. ~witch27  2011-11-15 22:47:41  host: 89-74-17-22.dynamic.chello.pl

    mam vivaza już 1,5 roku i jak narazie nie mogę narzekać. telefon nie wiesza się, działa płynnie, zdjęcia wychodzą fajne, filmy również, miło się na nim słucha muzyki. internet chodzi całkiem przyzwoicie. na ekranie oczywiście folia ochronna, obudowa jest w fajnym stanie, nie wielkie ślady użytkowania, a kilkakrotnie mi upadł, wielokrotnie też leżał w kieszeni z kluczami. jak go kupowałam miałam obawy co do jakości obudowy, ale okazała się całkiem przyzwoita. no i bateria przy podstawowym użytkowaniu (smsy, telefony, godzinne słuchanie muzyki) wytrzymuje 4-5 dni więc całkiem przyzwoicie.

  • 0

    145. ~toster  2011-12-13 14:53:27  host: apn-95-41-100-57.dynamic.gprs.plus.pl

    hej, ma ktos problem z ksiazka telefoniczna? Tzn wczoraj dostalam telefon, probowalam dzis zapisac kilka numerow i niestety gdy wpisze numer i nazwe to powinnam kliknac gotowe i powinno sie zapisac, a tu- dusze "gotowe" i nic sie nie dzieje, nadal pole edycji do wpisania nazwy i telefonu jest otwarte i nawet wyjsc sie nie da, trzeba czerwonym wychodzic. mial ktos taki problem ??

  • 0

    146. ~Miras  2011-12-15 06:55:57  host: host-86-111-112-143.tvk.torun.pl

    Mam pytanie. Jestem zainteresowany kupnem tego telefonu, bo przy tej cenie opinie wygladaja bardzo fajnie. Jaka jest praktyczna roznica miedzy u5i a u8i w codziennym uzytkowaniu oprocz roznic w aparacie? u8i chodzi szybciej, jest stabilniejszy etc?

  • 0

    147. ~GD  2011-12-18 20:22:02  host: net06.mlyniec.gda.pl

    Kupiłem ten telefon od razu jak sie pojawił w sklepie parnterskim sony ok 1,5 roku temu i po krotkim zachwycie zaczęły się same problemy. Szybko odpadła gumowa osłonka od gniazdka usb i odłupał się fragment obudowy przy gnizdku jack. Po pół roku użytkowania i męczarni z symbianem zaczęły się problemy z wyświetlaczem. Zaczął drgać i przysuwać obraz i wyświetlać się w jednym kolorze np. na zielono. Zresztą wyświetlacz od samego początku słabo reagował tzn. nieintuicyjnie na przesuwanie palcem. Generalnie tak się do niego zniechęciłem, że odstawiłem go i nie chciałem już nawet reklamować. Uważam, że przy interesujących cechach multimedialnych i fajnym designie na pierwszy rzut oka to telefon jest słabow wykonany i po krótkim czasie irytuje.

  • 0

    148. ~kasik2110  2011-12-20 13:20:09  host: host-81-190-42-170.szczecin.mm.pl

    Badziew jakich mało, nie polecam , zawiesza się, ciągle coś się wciska , wiesza, w dodatku średniowieczny symbian, przegladanie internetu w tym tel graniczy z cudem, pozbyłam się go po roku używania i cieszę się teraz jak cholera tel z androidem , niebo a ziemia.

  • 0

    149. ~TeleCom  2012-01-13 23:10:29  host: public-gprs228760.centertel.pl

    Witam hmmm Ogółem na pierwszy żut oka fajny smartfon ale możliwe że ten symbiam jesy OS ^3 ale żałuje że posiada Androida od 2.2 do 2.3 lub max aktualizacji androida dlatego że na symbiana jest mało atrakcyjnych bajerów aparat 8.1?? ale bądź i plusem jest to że zawsze Cyber-shot w se był oniebo leprzy od porównania Samsunga i Noki aparatu oraz to iż 16 Mil. kolorów moją ocenę daję od skali 1 - 20 daję 9 Ponieważ ten telefon powinien wyjść z systemem ANDROID

  • 0

    150. ~  2012-01-14 12:55:04  host: 77-254-241-110.adsl.inetia.pl

    Telefon dobrze leży w dłoni, jest lekki i wygodny. Jak każdy telefon ma wady i zalety. Zalety: nie wieszał mi się jak typowy symbian co mnie pozytywnie zadziwiło.Internet chodzi wystarczająco dobrze. GPS niestety nie używałem.Bateria trzyma 2-3 dniWady :Aparat robi bardzo ładne zdjęcia ale tylko w dzień wystarczy wejść do pomieszczenia w którym jest mało światła.Wtedy telefon pokazuję swoją największą wadę zdjęcia wychodzą bardzo fatalnie z powodu braku flesza. Jest tylko mała dioda LED która tak na prawdę nic nie daje.Po aparacie 8.1 Mpix spodziewałem się dużo więcej. Ogólnie telefon jest dobry ale wydaje mi się że zbyt delikatny. Wyświetlacz szybko się rysuję jak nie ma foli, a panel szybko się wyciera. Telefon oceniam na 6/10. Nie będę porównywał VIVAZ do innych telefonów ponieważ to nie ma sensu. Kłócić się który jest lepszy... Ktoś jak wchodzi tutaj to po to by przeczytać opinie na dany telefon, a nie który jest lepszy. Bo ten ma to a ten nie ma tego. Moim zdaniem takie wypowiedzi są od osób którzy wyznają tylko jedną markę, i mają małe pojęcie o telefonach. Każdy system operacyjny ma swoje wady i zalety.

  • 0

    151. ~barca  2012-10-04 23:25:53  host: 77-255-35-47.adsl.inetia.pl

    mam pytanie co do słuchawek.czy moge słuchać przez słuchawki tego typu:SŁUCHAWKI EASYTOUCH ET-298 RIDDLE na max. czy końcóka sie nie uszkodzi lub telefon z przeciąznenia

  • 0

    152. ~kreshire  2012-10-13 11:25:56  host: host-81-190-215-26.wroclaw.mm.pl

    Posiadam soft ery, który nie ma opcji wifi (błąd systemu). Czy ktoś wie co należy zrobić aby uaktywnić kreator wifi?

  • 0

    153. ~adh  2012-12-23 12:37:51  host: adsi31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podzielę się swoją uwagą zanim ktoś skreśli ten telefon z powodu padającej baterii. U mnie dochodziło do tego że rano odłączałem od ładowarki a wieczorem już padł. 2 dni poleżał wyłączony z baterią obok telefonu, włączyłem tryb sieci GPS zamiast podwójnego i telefon trzyma 5-6 dni na tej samej baterii bez muzyki i netu tylko zdjęcia dzwonienie i pisanie. Wadą jest też to że czasami sam się odblokuje w kieszeni i gdzieś wejdzie. Po za tym telefon bomba, mam srebrnego i uważam że 3 lata po premierze, nie zrobili jeszcze ładniejszego telefonu, design boski, pozdrawiam

  • 0

    154.  2013-01-02 22:19:19

    dodam swoją opinię telefon mam 2 lata właśnie wymieniam na nowy tylko jeszcze nie wiem jaki... a Vivaz? daję 9/10 minus to niewygodne małe klawisze na dole i ekran mógłby być pojemnościowy a nie oporowy. Reszta wielki plus!!! zdjęcia - wg mnie super, bateria po 2 latach spokojnie 2 dni wcześniej nawet 4 dni tel używam do dzwonienia i sms-owania czasem jakieś zdjęcie , gry sporadycznie, internet jak potrzeba jako modem do laptopa sprawdza się super. obudowa po 2 latach noszenia w kieszeni super zero wytarć, nic nie odłazi, delikatnie trzeszczy jak go się mocno ściśnie. stabilność symbiana na 6! przez dwa lata nie wyciągałem nawet baterii ! nie muli się. telefon wyłączany raz na tydzień- dwa. To była bardzo dobrze wydana złotówka 2 lata temu !!!

  • 0

    155. ~makma  2014-07-03 19:20:06  host: ewg131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    popieram powyższą opinie
    To był bardzo dobry wybór, gdy wybrałam go w salonie w grudniu 2010 roku
    Telefon spisywał sie świetnie do tej pory. Dopiero od niedawna zaczął siadać ekran dotykowy i nie zawsze reagują wszystkie punkty. Nie zawieszał sie nigdy, szybkość działania też na +, bateria potrafiła wytrzymac nawet tydzień. wszystko zalezy od sieci i zasiegu. Zdjęcia super. łatwosc obslugi, ergonomia... jak dla mnie same +++. Mimo wielu upadków działa nadal bez problemu. Solidny wyrób. Aż żal mi go wymieniać, ale naprawiać już nie warto.

  • 0

    156. ~Sloxey  2014-07-31 23:21:45  host: hellnet.gl.digi.pl

    Powie mi ktos jak tak z grami,sklepem play i androidem??

  • 0

    157. ~Sloxey  2014-07-31 23:32:53  host: hellnet.gl.digi.pl

    Fajne dziala androi,sklep play i wogule jak tam dzialaja gry?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet