Sony-Ericsson Satio - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Satio Opinie o Sony-Ericsson Satio

Sony-Ericsson Satio

w sumie: 239
  • 0

    1. ~wielkie B  2009-06-25 15:53:42  host: acji240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko było by cacy bo ładny ten telefon ale ale po 1 bateria za słaba jak na taki kombajn 12Mpix i 3,5 cala ekran. I na bank będzie słabo radził z przeglądaniem zdjęci bo ma symbiana który raczej cienko daje rady przykładem jest omnia HD w której to jest również wadą. a tak to jest bardzo fajny kom!

  • 0

    2. ~N  2009-06-25 18:49:29  host: cust-51-227.cust.o2.ie

    telefonik jest zajebisty chce go miec :D

  • 0

    3. ~mlodociany  2009-06-28 01:08:26  host: adeq116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    xD na papierze zajebiscie.. ciekawe jak ma sie to w praktyce. a raczje jak bedzie mialo :)

  • 0

    5. ~michał  2009-07-08 22:57:13  host: 088156143227.radom.vectranet.pl

    brak słów ;) jeśli wyjdzie to pewnie w astronomicznej cenie ale telefonik marzenie :)

  • 0

    7. ~Zgrywa  2009-07-11 18:09:15  host: ip-83-2-165-211.profnet.com.pl

    Telefonik wydaje się dość dobry ma wifi i gps . Nareszcie system nie to co w gównianym x1 . Jednak będzie pewnie za grogi . po za tym HSDPA 7,2 Mb/s chyba w usa przy ośrodku nasa xD i aparat 12 mpx nabijanie ludzi w butelkę chyba że ktoś ma zamiar robić zdiecia wielkości plakatów reklamowych xD

  • 0

    8. ~  2009-07-11 22:43:33  host: h231123.net.pulawy.pl

    to będzie telefon maszyna 12 megapixel se górą

  • 0

    9. ~kron555  2009-07-12 19:38:36  host: chello084010127246.chello.pl

    niezły sprzęt ale cena kosmiczna

  • 0

    10. ~kron555  2009-07-12 20:41:11  host: chello084010127246.chello.pl

    niezły sprzęt ale cena kosmiczna

  • 0

    11. ~kron55578  2009-07-13 07:31:22  host: chello084010127246.chello.pl

    bardzo fajny sprzęt aparat 12,1 mp co daje naprawdę niezłe zdjęcia ogólnie polecam!

  • 0

    13. ~romecz3k  2009-07-15 21:15:02  host: 82.132.139.59

    ta wersja symbina akurat w porowniu z poprzednimi radzi sobie swietnie ze zdjeciami ;0

  • 0

    15.  2009-07-24 18:07:21

    do wielkie b. - czego ty się czepiasz,tel jest ok,rewelacja, jak nie symbian to co? zaj...... mw

  • 0

    16.  2009-07-24 18:44:28

    duze b o ci chodzi, tel zaj... czepiasz sie symbiana... a co mieli tam włożyć...śmiesznego androida lub inne gówno, jak narazie sym jest najlepszy.Pozdro -DZIK

  • 0

    17. ~kwazi1003  2009-07-26 21:56:41  host: ekq243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Omnia miała windowsa a nie symbiana nic się nie znacie

  • 0

    18.  2009-07-29 19:07:56

    tel super, wielkie b sie czepiasz niewiem czego, jak bys miał kontakt z tym tel to wtedy pisz swoje szczegółowe opinie.Jak niewiesz jak działa to zamilcz. bateria trzyma ok 5 dni przy zabawie,os ok, jak na te pixele to zdjęcia niespecjalne ale mogą być, spodziewałem sie lepszych

  • 0

    19. ~ja xD  2009-07-30 19:18:00  host: c62-111.icpnet.pl

    A ja nie wierze, że w tym telefonie będzie aparat 12 mpx... bez jaj takie to teraz są cyfrówki dla dzieci i co nagle taki aparat z wielkiej cyfrówki zrobił się w miniatórową kamerkę do telefonu??? Ale i tak trzeba przyznać, że się pięknie prezentuje... chyba chwilowo największe zagrożenie dla omni hd.

  • 0

    20. ~ja xD  2009-07-30 19:58:42  host: c62-111.icpnet.pl

    odtwarzacz plików DivX i XviD - ma ten telefon czy nie???

  • 0

    21. ~all- wszyscy  2009-08-01 13:45:58  host: 87-205-220-36.adsl.inetia.pl

    bardzo mi sie podoba tem telefon i chce go miec

  • 0

    22. ~edyta  2009-08-01 19:42:01  host: ip-88-199-108-4.derby24.pl

    sony ericsosn nareszcie dal 16mln kolorow, cud!!! co do aparatu i 12mpix jak dla mnie to lekka przesada, bo jak ktos chce robic zdj tak dobrej rozdzielczosc to niech sobie kupi przeznaczony do tego aparat fptpgraficzny, fajny bajer w se ale chyba niepotrzebny dla normlanego uzytkownika. symbian łał. i reszta tez sie podoba. telefon wreszcie na miare 21. wieku wyprodukowany przez se. brawo

  • 0

    24.  2009-08-05 12:00:30

    tlefon idealny żeby jeszcze było qwerty ale i tak wg mnie jest to narazie najlepszy telefon

  • 0

    25.  2009-08-05 19:42:57

    Ma wszystko czego dzisiaj chce :D

  • 0

    26. ~  2009-08-06 08:05:24  host: 43-mo6-3.acn.waw.pl

    Tylko po co matryca 12 megapikseli, skoro optyka ma rozdzielczosc o polowe mniejsza? Robienie z klientow idiotow i walka na cyferki bez znaczenia...

  • 0

    27. ~Kjartan  2009-08-06 14:40:13  host: atropos.tpi.pl

    Ma wszystko. Chyba nie można powiedzieć, że jakiejkolwiek funkcji mu brakuje :) Do tego pierwszy SE, który naprawdę mi sie podoba. Ciekawe jaka cena i kiedy wejdzie na polski rynek...

  • 0

    28. ~Domin1659  2009-08-07 10:59:27  host: eep13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik świetnie wygląda wizualnie, dużo ładniejszy od Nokii N97... co do symbiana to chyba nie będzie tak źle:) jedyne co mnie martwi to te 12 Mpix zupełnie wystarczyło by dobrze dopracowene 8 a nawet 5 (12 to niepotrzebne większe zużycie baterii), no i cena też pewnie na początku będzie nie do zaakceptowania;)

  • 0

    29. ~wahs  2009-08-07 21:09:18  host: host86-136-141-196.range86-136.btcentralplus.com

    kwazi100 chodzi o Omnie HD (czyt. inny telefon)

  • 0

    30. ~Del  2009-08-07 23:36:46  host: dynamic-62-87-167-172.ssp.dialog.net.pl

    Jak nie Symbian... to Windows Mobile!

  • 0

    31.  2009-08-08 14:54:25

    Telefon idealny?:D

  • 0

    32. ~Logitech_7_  2009-08-08 15:15:27  host: ip-83-2-165-211.profnet.com.pl

    Mam pytanie to wszystkich wielbicieli SE którzy czepiali się w noki 16m kolorów zawsze twierdziliście że to nie ma sensu i nie widać różnicy .Więc dlaczego teraz milczycie ? xD telefon zapowiada się świetni ale nawet nie chcę myśleć ile będzie kosztowal ;/

  • 0

    34. ~Papryka  2009-08-10 08:14:27  host: chello087207064003.chello.pl

    I po co komu taki telefon? 1/4 społeczeństwa nie wykorzysta nawet połowy funkcji tego telefonu. Aparat 12 Mpix? To chyba jakaś kpina. Śmiać mi się chce jak czytam takie rewelacje, telefon i tak nigdy nie zastąpi dobrego aparatu, więc nie wiem do czego twórcy dążą.

  • 0

    35. ~  2009-08-10 19:38:02  host: 83.1.132.22

    12 mpix :O

  • 0

    37. ~zdzich  2009-08-14 01:53:37  host: 87-205-203-233.adsl.inetia.pl

    wszystkich omni jest 5 rodzai

  • 0

    38. ~jaaas  2009-08-14 22:00:17  host: rza074.multi-play.net.pl

    Nooo.. a wiecie że ten fon można obsługiwać myślami takie ma czułki czujniki specjalne, wszystko potrafi .. nawet rano po bułki skoczy. Super Git jee

  • 0

    39. ~O zgrozo  2009-08-18 20:31:05  host: chello087206218119.chello.pl

    Telefon wygrywa w rankingu a nikt go nie ma.. i weź tu sugeruj sie rankingiem :-(

  • 0

    40. ~Jachu  2009-08-18 21:50:49  host: ch51191.petrus.pl

    jaaas tak i pompke do roweru ma kiepska prowokacja

  • 0

    41. ~desperat  2009-08-18 22:57:13  host: 87-205-205-187.adsl.inetia.pl

    zrobię najniegodziwszą rzecz żeby go zdobyć

  • 0

    42. ~Aster  2009-08-19 00:28:22  host: chello089078208148.chello.pl

    Przecież nie trzeba ustawiać sobie 12Mpix - ustawi się 5-8 i będzie ok.

  • 0

    43. ~Koniu  2009-08-21 20:38:05  host: evdo-78-30-80-251.subscribers.sferia.net

    ale robicie problemy. 12mpix? Napewno bedzie slicznie, z autofocusem galy beda wylatywac. warto zauwazyc jednak ze sony jednak robi i zwykle aparaty fotograficzne wiec sie na tym zna a nie shit nokia sie chwali ze ma szkielka od carla zeissa -.-' po za tym kto ma czesciej przy sobie aparat niz telefon? chyba tylko fotograf. telefon swietny ale fakt faktem cena pewnie bedzie straszyc. chociaz jak pomyslec ze ludzie potrafia kupic iphone gs'a za 4k ktory szczegolnie sie nie wyroznia to na SE ktos nie wyda mniej? ^^ jak dla mnie cudo :)

  • 0

    44. ~alphard  2009-08-22 16:35:54  host: w3cache.lukman.pl

    No no no... SE na symbianie i z wydajnym prockiem. Nowość jakaś :D Ciekawe jak tam z RAM'em.

  • 0

    45. ~gregorfaz  2009-08-23 08:20:43  host: 77-253-49-128.adsl.inetia.pl

    12MPX i 12MPX ludzie jak producent na obudowie napisałby 20MPX też byście uwierzyli?? Zróbcie zdjęcie tym telefonem a zwykłej klasy Lustrzanką z Rozdzielczością matrycy 8MPX zdjęcia będą bez porównania ładniejsze na Lustrzance jaka matryca może zmieścić się w takim telefonie?? No powiedzcie sami zastanówcie się. A ogólnie od zawsze mam Sony Ericssony i lubię tą markę chociaż nie powiem że nie które modele to prawdziwa porażka no takie są fakty pozdrawiam gregorfaz

  • 0

    46. ~bobo  2009-08-24 09:09:00  host: ip-62.111.229.34.static.crowley.pl

    zwrocic uwage na procesor top obecnie dla gfonow ARM Cortex-A8 600 MHz, nie powinien byc wolny

  • 0

    47. ~haski11112  2009-08-24 21:11:44  host: adle8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy lecicie na Mpix że on ma 12 Mpix to juz dla was robi zajebiste zdjecia nie ważne są w aparacie Mpix tylko obiektyw

  • 0

    48.  2009-08-25 10:53:19

    wyświetlacz oporowy? to nie zaszaleli, a ile to coś ma ramu?

  • 0

    49. ~kosteczko  2009-08-25 20:45:58  host: 213.155.189.10

    wyjb..any w kosmos koszt:cos okolo 3000-3600zl

  • 0

    50. ~Posiadacz  2009-08-25 20:59:24  host: chello089078093222.chello.pl

    Aster: albo zrobić nawet w 12Mpix a potem sobie zmniejszyć do rozdzielczości monitora. Po co większe...?

  • 0

    51. ~pasztetini  2009-08-27 00:15:30  host: 212-102-27-103.adsl.inetia.pl

    Moim zdaniem ten telefon to poprawkowa wersja tragicznego c905. Wszystko ladnie pieknie cacy, ale ja sie pytam czemu taka mala pamiec wewnętrzna, skoro 8 mpix zajmuje 2 mb, a te bd pewnie ze 4. to 40 zdjec i pamiec zapchana, ale telefon sam cudnie wyglada wlasnie na papierku ale cudnie, wiadomo kiedy bd mozna juz go zakupic, albo bd oddany do sprzedazy? W sumie chyba N97 lepsza jest

  • 0

    52. ~Chmielok  2009-08-28 16:55:25  host: avh43.internetdsl.tpnet.pl

    Rozumiem, ze SE zrezygnowalo z uzywania UIQ i przesiadlo sie na s60v5? Przesiadka niewielka, bo oba systemy bazuja na tym samym.

  • 0

    53. ~ja  2009-08-30 18:18:57  host: 78-143.89-161.tel.tkb.net.pl

    przeciez ten telefon juz wyszedl dobry miesiac temu w Japoni :) a nawet na naszym allegro poajwialy sie juz egzemplarze w cenie 2000zl czyli jeszcze nie tak duzo

  • 0

    54. ~zal mi was  2009-08-31 13:17:53  host: btg163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak moj nick glosi zal mi was.widac ze pisza tu dzieci w wieku 10-12lat ze fonik zajebisty zero minusow itp.nie ocenia sie fona po zdjeciu tak jak wnętrza ksiazki nie ocenia sie po okladce.zapewne wiele osob mnie skrytykuje,ale mi wysrarczy w200i i nie zamienilbym go na tego satio

  • 0

    56. ~  2009-09-07 18:02:54  host: nat-tor3.aster.pl

    Fajnie by było gdyby był oparty na Androidzie a nie Symbianie.

  • 0

    57. ~Hehe  2009-09-08 16:17:19  host: ns.cnow.pl

    ej zal mi was ja bym zamienił opchnął kupił sobie nowego w200 + nowego laptopa.

  • 0

    58. ~hehe  2009-09-10 19:32:19  host: j252-184.md4.pl

    nie mega pixele sie licza tylko jakosc aparatu soczewka itd... a mpx to tylko wielkosc zdjecia dla porównania moje lustrzanka ma 4 mpx i mam ja z kilka dobrych lat a telefony z 20 mpx itd nie beda robiły lepszycg zdjec. Od kiedy OMNIA ma symbian hahaha

  • 0

    59.  2009-09-11 16:31:48

    jak na taki sprzet to bateria marna...

  • 0

    60. ~do53  2009-09-11 17:02:45  host: 212.160.172.70

    ty 53, jak jest na allegro to powodzenia,do dzisiaj a wię 11.10 telefon niemiał zadnej rynkowej premiery. ajak si myle to daj link jakiś

  • 0

    61.  2009-09-11 21:25:08

    23. zapomniałeś dodać "trzeszczące" komputery multimedialne :D Logitech_7 SE wypuscił tylko dla tego taki telefon żeby nie odróżniać od konkurencji. Zresztą co tu dużo mówić Wyświetlacz SE czy samsunga 256 tyś kolorów tak i tak jest lepszy niż nokii 16 milionów więc jak SE ma 16 mln to nokia znowu wymięknie po raz już nawet nie wiem który :D

  • 0

    62. ~FOTO CANON  2009-09-12 16:13:52  host: 212.160.172.70

    JEDNA UWAGA - GŁUPIA LUSTRZANKA 5 MPIX ROBI 1000 RAZY LEPSZE ZDJĘCIA NIŻ 12,1 MPIX W TELEFONIE. LUDZIE - NIE LICZY SIĘ ILOŚĆ PIXELI, TYLKO ICH WIELKOŚĆ FIZYCZNA, TU MATRYCA JEST MAŁA, W TRADYCYJNYM APARACIE CYFROWYM 3 - 4 RAZY WIĘKSZA. LICZY SIĘ WIELKOŚĆ MATRYCY I JEJ RODZAJ, A NIE ILOŚĆ MPIX!!!!

  • 0

    63. ~gość  2009-09-16 23:25:32  host: acrx200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    od nokii n97 różni sie tylko wiekszym aparatem:P nie widze tu nic nadzwyczajnego

  • 0

    64. ~Tenshi  2009-09-25 21:32:50  host: 77-87-124-93.rev.masterkom.pl

    Do pana 23. Nokia to gówno. Zdjęcia z 5Mpix wyglądają jakbym je robił w910i. Weź się koleś strać raz na zawsze ;] A co do Satio, to dużo lepszy wybór niż też amerykański shitowy 3GS ;|

  • 0

    65. ~rtr  2009-09-29 14:23:17  host: glin1.zchbl.com.pl

    badziew SE nic juz chyba nie pokaze tylko samsung!

  • 0

    66. ~Wiking  2009-10-02 00:41:51  host: 78.156.195.164.bredband.tre.se

    do: Tenshi - chlopcze / dziewczynko nie osmieszaj sie!! Satio to symbian s60v5 zgadnij kto rozwijal ten system Nokia pod rozwage poddaje porownanie sobie N5800XM z Satio ten sam system podobne bebechy roznica to aparat i program do multimediow. Po co komu satio bazujace na 5800XM ktore jest 2x drozsze?? Nie pisze tego dlatego ze jestem fun boyem nokii bo nie jestem mam 3 telefony SE. ale dlatego zeby pokazac smutna prawde ze ten phone runku nie zawojuje i nie bedzie to iphone killer. Co do iPhona to uwazam ze jest o niebo lepszy od Satio. Nawet biorac pod uwage ze jest o okolo 30% drozszy. odnosnie: 60 ~do53: aukcja zostala ablokowana bo koles z iralndii pchal podrobe nazwywalo sie to SonyErlcsson i dzialalo z dwoma kartami sim i bylo chinskie. ceny sprawdz sobie w szwedzkich serwisach. co do M pixeli: to walka na rynku nic wiecej, kto bedzie pierwszy kto wiecej. Bo innego wytlumaczenia nie ma. I znow SE przegral!! a to dlatego ze Satio byl od dlugiego czasu promowany a premiera chyba jakos na dniach. A Samsung juz wypuscil na rynek telefon z 12Mpix aparatem. do tego musze przyznac ze jak nie jestem przekonany do samsungow to chyba z czystej ciekawosci zainwestuje w jakis z wyswietlaczem AMOLED zeby porownac czy faktycznie to jakis postep.

  • 0

    67. ~  2009-10-05 17:50:46  host: v06-01.opera-mini.net

    Do kwazi...omnia hd ma symbiana a nie windowsa....windowsa ma zwykła omnia ale omnia a omnia hd to dwa całkiem inne telefonh

  • 0

    68. ~NOKIA  2009-10-06 15:56:31  host: 77-253-156-165.adsl.inetia.pl

    Widac ze SE na sile chce przebic Nokie ale im to nie wyjdzie co z tego ze jest 12mpx jak jest mala matryca ? opisze ten fon tak : Karoseria Maybacha silnik syrenki , na moje za duzo cudow w tym telefonie

  • 0

    69. ~manias  2009-10-09 16:14:47  host: 94.254.194.77

    bylem niedawno w salonie play'a i byl jakis ich przedstawiciel i mowil ze wporwazda go niedlugo do swojej oferty razem z reszta(2) tych nowych se ktoe maja japonska nazwe a nie cyferki i literki

  • 0

    70. ~  2009-10-21 15:41:22  host: actp98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zamówiony w sklepie partnerskim se... cena 2,7k... wyposażenie na Polske ma być dużo atrakcyjniejsze niż to co widać teraz na alegro przy angielskich satio... wysyłka planowana na 23.10 jak dostane i przetestuje to napewno podziele sie swoja opinia a nie bzdurami fanatykow nokii ktorzy na oczy satio nie widzieli... pozdro

  • 0

    71. ~Tomek  2009-10-22 22:30:59  host: apn-95-40-239-76.dynamic.gprs.plus.pl

    N5800 ma prosiaka 340 ten tu ma 600, wiec dajcie sobie spokój z porównywaniem bo se będzie chodził o niebo szybciej. Miałem ową nokie to wiem jak mi się na niej pracowało. Sprzedałem ponieważ jak sama nokia stwierdziła nie ma sensu się pchać w symbiana (zaraz pewnie będę zlinczowany :P ) przykładem jest n900. Pozdrawiam

  • 0

    72. ~lestath  2009-10-27 20:22:55  host: chello089074176224.chello.pl

    Mam tego fona od wczoraj i powiem tak jest róznica na plus jesli chodzi o fotli z samsungiem pixtonem 12 i nokia n86 8mp natomiast sam fon.... zabawka i tyle

  • 0

    73. ~piotrek  2009-10-29 19:23:53  host: aajn147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po co wy sie tak podniecacie z 12 mpix jak matryca przetwaza zaledwie 4 mpix akumulator 1000 mAh na taki wyswitlacz to żal polecal kupic sobie htc i miec PDA a nie jakis kał ale nie powiem wyswietlacz 12mpix isymbian brawo dla sonyericssona "wreszcie" ale mogli zaczac to robic w telefonach troszke nizszej klasy.

  • 0

    74. ~fuck  2009-10-30 14:31:28  host: host-89-230-52-59.konin.mm.pl

    po pierwsze ten telefon głąby ma cyfrowy obietktyw tzn że się obraca i wysuwa a wię zdjęcia wychodzą zaje***** i nie mówcie że po co taki aparat chociaż aby nie musieć nosić zbędnego aparatu np jedziesz gdzieś na wakacje to taki aparat w zupełności wystarczy telefon pierwsza klasa bardzo mi się podoba

  • 0

    75. ~fuck  2009-10-30 14:36:48  host: host-89-230-52-59.konin.mm.pl

    ps. A tak poza tym znawcy. to bateria fakt ma 1000mAh ale za to jest dużo bardziej wydajna od tych starszych poniewaz jest robiona na nowszej technologii tak samo jak z paluszkami mniejsza pojemniść a dłużej wytrzymuje. Pierw sprawćice telefon a potem krytykujcie bateria trzyma 4 dni przy standartownym użytku (parę zdjęć, trochę muzyki, kilkanaście sms'ów i jeszcze pogadasz sobie spokojnie) pzdr

  • 0

    76. ~nnhn  2009-11-05 21:42:49  host: 89.231.206.65

    to nie jest telefon z aparatem tylko aparat z funkcją dzwonienia!!!

  • 0

    77.  2009-11-06 09:28:32

    zanim zaczniecie się zachwycać tym złomem który kupują fanatycy marki sony... których nie stać na nokie, htc albo inne dobre marki to zobaczcie na pojemność baterii- 1000 mAh. W praktyce oznacza to żeby nie ruszać się z domu bez ładowarki. A 12 mp przyda się dzieciakom które trzaskają foty na klase albo grono bo do niczego innego taka jakość się nie przyda. Ta firma zniknie jeśli się nie weźmie za swoje produkty.

  • 0

    78. ~  2009-11-07 10:42:07  host: v05-02.opera-mini.net

    Palantku omnia hd ma symbiana a nie wm. A co do satio to ja raczej porownywałbym go własnie do omni hd...na korzysc omni hd..samsung ma wiekszy ekran,wiecej ramu,lepsze video i baterie a satio jedynie aparat lepszy ...reszta to samo

  • 0

    79. ~seba  2009-11-07 11:14:03  host: xdsl.169.c65.petrotel.pl

    tomek mowisz ze nokia nie chce sie pchac w symbiana... a do 2012 roku chca miec jescze wiecej rynku? oczywiscie systemem symbian chca zdobyc.

  • 0

    80. ~ddj  2009-11-09 18:14:55  host: aedu121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktoś tu pisał o tym, że c905 to porażka... Ja mam go już prawie rok i jak do tej pory nie było ŻADNEGO problemu. Wi-fi śmiga wyśmienicie, aparat jak na telefon jest rewelacyjny, muzyka okay, działa szybko, bateria ładnie trzyma. W czym w takim razie problem, hm? Jest ciężkawy, ale oprócz tego telefon świetny.

  • 0

    81. ~loki  2009-11-09 23:08:01  host: public49566.xdsl.centertel.pl

    dokładnie z tym symbianem to trochę zaspali sprawę,a jak jest to w wysokich modelach,12mpix to żeczywiscie bayer,ale lepsze to niż nic, są tacy co noszą 2 aparaty cyfrowe w plecaku bo zawsze się mogą przydac :) i dodatkowy z "musu"bo już jest w telefonie.

  • 0

    82. ~abe$o  2009-11-10 19:49:52  host: released.rejtana20.of.pl

    Nie mam tego telefonu i raczej nigdy nie będę chciał go mieć. Funkcjonalność: niby wszystko ok, ale spójrzcie na design. Masakra.

  • 0

    83. ~  2009-11-12 13:05:31  host: public66151.xdsl.centertel.pl

    a gdzie we wrocławiu można go kupić?

  • 0

    84. ~linuxadmin  2009-11-12 23:52:16  host: 95.108.57.87

    może się myle ale i omnia hd i ten se chyba nie sa na symbianie tylko na androidzie.

  • 0

    85. ~qwertyuio  2009-11-13 16:40:56  host: 77-253-196-178.adsl.inetia.pl

    SE - Made In China...no wiec sorry

  • 0

    86. ~Kamil  2009-11-13 19:24:54  host: 188.146.10.117.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jak ten telefon prezentuje się ogólnie? zy jest awaryjny? proszę o odpowiedż z góry dzięki

  • 0

    87. ~franco baresi  2009-11-14 11:34:28  host: afhf221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chyba lepiej zainwestować w mniejszego, lżejszego i spooooro tańszego Samsunga U900 Soul który robi fantastyczne zdjęcia a przy okazji jest całkiem przyzwoitym telefonem. Aparat praktycznie zawsze pod ręką a dzwoni, smsuje , przegląda strony, słucha muzyki na więcej niż przyzwoitym poziomie. Ja nie lubię sobie wypychać kieszeni spodni czy kurtki ogromniastymi telefonami. Soul mnie w zupełności zadowala, ma to coś i robi autentycznie rewelacyjne pięknie nasycone kolorem fotki.

  • 0

    88. ~brak.loginu  2009-11-14 20:52:43  host: chello089076118101.chello.pl

    telefonem trochę wyższej klasy jest X10 - sprawdźcie sobie

  • 0

    89. ~nokia  2009-11-16 17:07:35  host: public10892.cdma.centertel.pl

    aku ma 1000mAh i 12mpx? masakra!!! zrobisz pare zdjec i bateria padnie!!!sony byl zawsze do bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    90. ~  2009-11-18 13:42:30  host: aamy44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @71 nokia 5800 ma procesor ARM 11 434 MHz, więc nie pisz bzdur (od wersji firmware 21.x) nokia podniosła traktowanie procesora). Teraz jest dokładnie taki sam jak w N97.

  • 0

    91. ~lestat  2009-11-18 21:27:03  host: chello089074176224.chello.pl

    w porównaniu mpx telefonów i nie biorąc pod uwagę aparatów to ten fon robi zajebiste zdjęcia i jest różnica między np pixtonem a satio i to ogromna

  • 0

    92. ~DamianeKSW  2009-11-23 10:34:08  host: bqz5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niestety muszę was zmartwić telefon robi na prawde słabe zdjęcia oczywiście że go nie mam ale u naszych zachodnich sąsiadów są prawdziwe aparaty np. w media markt lub mega company na wystawie i choć ma obiektyw cyber-shot i naprwdę spodziewałem się wiele i się rozczarowałem. Aino ma 8mpx i obiektyw jak w walkmanie ale zdjęcia się wydają lepsze. Na razie wujek nawet nie daję go dotknąć ale zdjęcia naprawdę wyglądają lepiej.

  • 0

    93. ~DeMeS  2009-11-23 23:49:05  host: host86-167-242-54.range86-167.btcentralplus.com

    Wielkie Brava Dla Tych Co Porównują Zdjęcia Z Lustrzanki(~gregorfaz)

  • 0

    94. ~Adam  2009-11-25 01:07:36  host: apn-77-115-206-120.dynamic.gprs.plus.pl

    @55 Może i nikogo nie dziwi ilość mpix w kompaktach(swoją drogą tragiczny argument),tylko spójrz sobie na starsze fora fotograficzne-tam kiedyś też były dyskusje na ten sam temat,tylko dużo mniej osób zagląda do bardziej profesjonalnych źródeł o fotografii.Nie raz już widziałem opinie,że 6-8mp,to w zupełności max dla kompaktów(które mają kilka razy większą matrycę od "komórek"!).Ilość mpix przecież i tak świadczy o wielkości zdjęcia,a nie jego jakości.A Ci święcie wierzący w Wasze piksele-jesteście po prostu zwykłymi...ofiarami marketingu:)Łatwiej przecież napisać 1000mpix na obudowie,niż przekonać klientów,że w telefonie jest dobra optyka,prawda?Albo bateria,czyli rzecz która powinna czynić telefon naprawde mobilnym-przedwojenna nokia6310 ma lepszą od tego cudu techniki...Poza tym wolałbym omnie HD :D pozdrawiam:)

  • 0

    95. ~Asantis  2009-11-25 20:53:33  host: cdb86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    73. zastanów się co Ty mówisz ;D 12MPX to jest orginalny rozmiar zdjęcia... Więc nie ważne, że nie zobaczysz zdjecia w telefonie, w orginalnej jakości, bo telefon musiałby mieć wyświetlacz 4256x2832px... A jak zrzucisz zdjecie na komputer (takie urządzenie) to będziesz mógł przyblizyć 20 razy, a i tak nie będą piksele się wyróżniały ;D

  • 0

    96. ~gosc  2009-11-28 09:37:49  host: 28.238.spine.pl

    co do zdjec to nie mam zadnych watpliwosci jest najlepsza opcja w telefonie, fakt porownywania matrycy z obiektywem zewnetrzym do zminiaturyzowanej optyki telefonu jest porownywaniem melexa do samochodu z c klasy. co do pamieci wewnetrznej nie ma ona znaczenia przy karcie 8gb w zestawie, poza tym w porownaniu z kazda nokia, samsungiem lg itd zdjecia sa rewelacyjne poza tym laduje sie w mgnieniu oka a nie jak w pixonie 15-30sekund przy czym nie przerywa sesji. lampa ksenonowa swietnie doswietla zdjecia a robiac zdjecie ksiazce mozna zrobic sobie e-booka. telefon jest troche malo intuicyjny ale jak na symbiana przystalo troche muli, ale to juz ma wpisane w margines. Nokia zaczyna sie szmacic, jedynym udanym telefonem noki poza obudowa jest e52/55. i nie oceniajcie telefonu na podstawie opisow wygladu, tylko przejdzcie sie poogladajcie w rece a nie swierujcie jazdy. calusy.

  • 0

    97. ~heh  2009-11-28 09:39:33  host: 28.238.spine.pl

    a do made in chine, jak D&G szyja w wietnamie to tez jest szajs hahaha, to ze dostaja przyslowiowa miske ryzu nie oznacza ze w rumunii robia lepsze hahaha

  • 0

    98. ~nokiafan  2009-11-28 20:43:44  host: aacj178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ok spoko wiem, że idąc na spacer z psem nie bierzesz lustrzanki. Ale 5 mpix w telefonie zupełnie wystarczy (ew. 8-jakiś Pixon czy n86, c905). Do tego rodzaju fona wejdzie maluteńka matryca, czyli zdjęcia będą średniej jakości, lecz dużej rozdzielczości. Weźmy na to lustrzankę 8 Mpix (może nawet i 6). Nią będą o niebo lepsze zdjęcia wychodzić. Może i napchali bajerów, lecz sam preferuję 5530 XM czy 5800 XM. Aha, dodam, że jestem posiadaczem n95 (byłym g800). Zdjęcia z Nokii mają pojemność 2x mniejszą a są 2x lepsze. I video w Nokii-mniam. I tak Sony jak zwykle wykoxił z największą ilością mpix.

  • 0

    99. ~Fr!dO  2009-11-28 22:46:04  host: c213-126.icpnet.pl

    Ale z Was matoły. Kto ubóstwia nokie, niech nie jedzie po SE. Chociaz osobiście miałem tylko jedną nokie i uważam, że to gówno, to nie afiszuje sie z tym. Co do Mpix, to mam W995 z 8,1 MP i kodakiem V610 robie sto razy lepsze zdjęcia - telefon nigdy nie zastąpi chociazby najprostszej cyfrówki.

  • 1

    100.  2009-11-29 18:59:07

    mam komis GSM i zawsze testuje i sprawdzam każdy telefon który sprzedaje czy nowy czy używany i powiem tak, jak sony jest nowy to jakoś tam wygląda i trzeba się przyjrzeć żeby wyłapać niedoróbki typu źle spasowana obudowa albo wypalone piksele wyświetlacza i to w nowym telefonie. Za to po miesiącu zwykłego używania a nie pieszczot ani nie po katowaniu większość produktów tej firmy wygląda gorzej niż skatowana 3letnia nokia a awarie wyświetlacza, głośników czy wtyczki od ładowarki i słuchawek to standard od lat. Gdyby nie duży popyt na tanie telefony ze zbędnymi bajerami które kupują dzieciaki i wieśniaki to w ogóle bym nie prowadził sprzedaży tej marki bo reklamacje są o jakieś 30% częstsze niż w przypadku noki czy samsunga razem wziętych, nawet lg tak się nie psuje jak sony. Ale kupujcie, ja mam zarobek, serwis ma zarobek a wy trenujecie formę biegając po serwisach:) powodzenia

  • 0

    101. ~lake11  2009-11-29 19:06:07  host: public33935.xdsl.centertel.pl

    Ej co jest lepsze ten telefonik czy moze Aino odpowiedzcie bo nie wiem co kupic??

  • 0

    102. ~  2009-11-30 22:40:47  host: 94.75.121.2

    do 85...wszystko jest z chin tylko gdzie indziej to składają... a nie wszystko co chińskie musi być zpieprzone....a co do fona to chce go mieć myślicie że mi się opyli? znalazłem go na allegro już za 1300...ps będę go używał raczej do zabawy...

  • 0

    103. ~  2009-12-01 19:51:23  host: 095160074027.kielce.vectranet.pl

    Do pana z wypowiedzi 85 se made in china a pewnie twój GS to ze stanów?

  • 0

    104. ~fun nokii  2009-12-05 16:26:32  host: 80.54.93.2

    Kolejny dowód na to, że SE aby ukryć wady swoich telefonów, pakuje aparat 8-12 mpx podpisuje go Cyber-shot i chwali, jaki on to multimedialny

  • 0

    105. ~  2009-12-06 15:12:48  host: pc197a192.interpc.pl

    jakie pliki obsluguje satio

  • 0

    106. ~razor  2009-12-07 10:46:05  host: ipb122.internetdsl.tpnet.pl

    do uzytkownika 54. ~zal mi was jesli ci wystarczy w200 to sie ciesz i uzywaj. Oczywiscie jesli chcialbys nowszy telefon jest supernowoczesna emporiaTALK :)

  • 0

    107. ~  2009-12-07 23:34:38  host: ip-109-84-107-226.web.vodafone.de

    Aby wszystkich pogodzic.Satio i jego oprogramowanie to nie wypał Jest wadliwe i producent wycofuje wszystkie telefony w angli poniewaz telefony nie nadaje sie do uzytku same sie wyłączają i resetują.Czyli jak zwykle problem juz znany od sony.Dlatego tez Era nie wprowadzila ich do swej oferty.poczytajcie troche na necie.

  • 0

    108. ~  2009-12-09 20:50:26  host: v11-08.opera-mini.net

    Fajny co nie ńiema jak to sony a nie nokia

  • 0

    109. ~lol  2009-12-09 22:45:05  host: bgk178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "s" mocno sie mylisz bo 12mpx w telefonie to tak naprawde ok 3 wiesz dlaczego? Bo obiektywy w telefonach sa za male i jest to fizycznie nie mozliwe. Bo co przeplacac za roscigniete zdjecia jak mozna sobie samemu na kompie od takiej wielkosci powiekszyc i wyjdzie tosamo

  • 0

    110. ~...  2009-12-13 13:12:43  host: ciu32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdyby była jeszcze rozsuwana qwerty to by była bajka ;)

  • 0

    111.  2009-12-15 16:30:22

    z tym że chińczycy robiąc se jakoś mniej się przykładają niż robiąc inne marki i sony jest robiony z beznadziejnych materiałów które się zdzierają znacznie szybciej. Wiadomo że większość elektroniki robią pimpongi ale ja jakoś zawsze sprawdzam czy moje nokie są made in Finlandia czy chiny i nigdy się nie zawiodłem na tych pierwszych za to chiny robią tanie modele nokii te droższe składają w europie na szczęście. Warto zapłacić trochę więcej no i sprawdzać producenta.

  • 0

    113. ~swider  2009-12-18 13:28:37  host: 82.160.209.110

    mialem nokie kiedys.. ale nokia robi zabawki a nie telefony od kiedy weszly N na rynek! np n95 co to jest? zabawka dla dzieci! caly plastik i nic po za tym 5mpx robi 100x gorsze zdjecia niz SE K800i 3.2mpx. A ten telefon jest idealny! Mialem Nokie5800XM straszne badziewie:D jedyne co ma w miare dobre to jakosc dzwieku!! ale po zobaczeniu tego telefonu w salonie ery znow zachcialem miec dotykowke czekam na przedluzenie abonametu i biore!!

  • 0

    114. ~Tomii  2009-12-18 21:31:50  host: chello089079107232.chello.pl

    a Fanatycy nokii tak gadajaa , ze gownoo i tak dalej , bo zazdroszcza, waas nie stac na tegoo SE , tylko na jakias pieprzona nokie za 500 zl ; dd .

  • 0

    115. ~herlich  2009-12-21 10:46:45  host: aatf241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy wy wszyscy jestescie normalni?Niech sie wypowiadaja osoby co mialy cos wspolnego z tym telefonem a nie fanatycy NOKII,LG,SAMSUNGA itp sie wypowiadaja jaki to jest chlam itp.Nie macie co robic?To bijcie chu...o sciane a nie zasmiecacie forum dla posiadaczy i ewentualnych nabywcow tego telefonu.Pewnie pisza to osoby majace po 25-30 lat a zachowuja sie jak przedszkolaki.Nie pasuje wam SE to po co wogole tu wchodzicie prostaki?Zasmiecac wlasne gabaryty WON!!!

  • 0

    116. ~BarTec  2009-12-21 17:16:36  host: grafi.ae.krakow.pl

    Co z tego, że Satio (Idou) ma te 12 Mpx jak ostatnio oglądałem zdjęcia zrobione tym Sony Ericssonem i są po prostu kiepskie. 12 Mpx to tylko rozdzielczość, a nie jakość zdjęć! W przypadku zoomu (zbliżenia) czy trybu makro (zdjęcia małych obiektów z bliska) aparat wbudowany w telefon Sony Ericsson w ogóle nie nadaje się do użytku. Zoom jest realizowany cyfrowo, więc obraz bardzo traci szczegółowość, co widać na zdjęciach. Z kolei zrobienie ostrego zdjęcia makro jest praktycznie niemożliwe, bo aparat nie potrafi poprawnie ustawić ostrości. Poza tym Sony Ericsson Satio słabo radzi sobie w złych warunkach oświetleniowych, ponieważ zastosowana w nim miniaturowa matryca nie jest w stanie zarejestrować dostatecznej ilości światła. Wprawdzie problem próbuje się rozwiązywać na dwa sposoby: automatyka zwiększa czułość ISO (odpowiada to za wzmocnienie sygnału z matrycy, ale wzmacniane są też szumy) i wydłuża czas ekspozycji (naświetlania), co zwiększa ilość zarejestrowanego światła. Jednak zabiegi te powodują, że na zdjęciach pojawia się ziarno, są też rozmazane (poruszone). Jest jeszcze jedna sprawa, w której aparat w SE Satio nigdy nie dorówna przeciętnemu i dużo tańszemu aparatowi kompaktowemu - stabilizacja obrazu, która w aparacie kompaktowym realizowana jest za pomocą optyki, natomiast w telefonie za pomocą oprogramowania. To drugie rozwiązanie zawsze daje gorszy efekt!

  • 0

    117. ~Dziadekjanek  2009-12-25 15:41:26  host: chello089075074120.chello.pl

    Jak dla mnie to idiotyzm robić do telefonu aparat o matrycy 12mpxl. Upakowanie takiej ilości pixeli na tak małej matrycy z tak małym obiektywem sprawia, że to cudo robi niewiele lepsze jakościowo zdjęcia od k800... . Na plus zdecydowanie idzie mocny procesor - dzięki temu symbian powinien działać bardzo kulturalnie. Najbardziej z tego wszystkiego wkurw*** mnie komenty maniaków nokii. Osobiście mam Nokie oraz SE i wydaję mi się, że OBIE MARKI SĄ WARTE UWAGI, a to, że nokia jako pierwsza zawojowała rynek gsm GÓWNO ZNACZY. To tak jak powiedzieć, że Fiat jest lepszy, bo pierwsze auta budował wcześniej niż Lamborghini... .

  • 0

    118. ~lubie ciastka  2009-12-29 10:38:57  host: xdsl.207.c94.petrotel.pl

    ja miałem tylko jedną nokię(N95). Kupiłem oryginalną w salonie po miesiącu wymiana baterii porysowana obudowa porysowany ekran(tel nosze sam w kieszeni)i z czego tu się cieszyć 5mpix szajs te foty to ja 3310 gdzie ma chyba 1 czy 2 mpix. Teraz mam SE k800i już rok 3,2mpix zdjęcia jak na 3,2 robi wręcz piękne przynajmniej mi tak wychodzą:D. Mam go już rok i i ma tylko dwie większe ryski na wyświetlaczu bo spadł mi z dużej wysokości i nic więcej nie wiesza się. Przyznaję że słuchawki się psują bo mam już drugie i też zaczynają trochę szwankować, ale i tak za jakieś 2 miechy kupuje Satio i jakiś fanatyk Nokii Samsunga, lg niech mi nie mówi że Sony to szajs skoro każdy ma swój styl i kupuje taki tel jaki uważa że mu się podoba

  • 0

    119. ~Nokia Killer  2009-12-30 20:39:34  host: cpc2-linl3-0-0-cust38.sgyl.cable.virginmedia.com

    Tel jest cudowny! Wyraźny jak kryształ wyświetlacz, obrót ekranu w mgnieniu oka! Rewelka! Piękne zdjęcia. Przesiadka z Nokii (N97, która okazała się porażką). Polecam!!!

  • 0

    120. ~Nokia n97  2009-12-30 23:53:43  host: acjl183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 114. a co masz do nokii to nokia dopracowała tego symbiana i kiedy wziąłem do ręki ten telefon to bez znaczka se i aparatu (niepotrzebnego) 12 mpix pomyślał bym że to nokia bo mam n97 na której dużo lepiej pracuje ten symbian... i ten telefon gdyby nie 12 mpix kosztowałby 1000 zł nie więcej, tak naprawde se zeszmacił sie z tym aparatem, zdjęcia podobnej jakości robi aparat w c905 i k850 tylko on robi większe i założe sie że nokia n86 robi lepsze zdjęcia bo aparat tam jest dopracowany a nie jest tylko napisane 8,1 mpix tak jak w niektórych se a wogole do zdjęć są aparaty a nie telefony jak cie nie stać "Tomii" to kup sobie satio dla szpanu niczego więcej

  • 0

    121. ~ffs  2010-01-01 10:07:07  host: 0x5738b81f.hjnqu1.dynamic.dsl.tele.dk

    Do PrawdoMówny , >>>> niezle , niezle a te lepsze zdjęcia to szczególnie w nocy jak sobie doświetlisz kadr światłem ze swojego traktora rofl ,ciekawe gdzie ty widzałeś zdjęcia z Satio , mowiąc że n95/8gb robi takie same zdjęcia jak Satio potwierdzasz tylko swe zapatrzenie w telefon nokii lolku , n95 robi słabe zdjęcia , n82 robiła zdjecia lepszej jakosci , sczegolnie makro , jedyna wadą satio jest system operacyjny który moim zdaniem jest już po prostu przestarzały . fukallyaa

  • 0

    122. ~Fidel  2010-01-05 14:17:25  host: plus.ds14.agh.edu.pl

    zdjęcia z tego telefonu są rewelacyjne, naprawdę nie spodziewałem się aż tak dobrej jakości. postarali się a na allegro można mieć nowy już za 1,5k

  • 0

    123. ~mnie po prostu stac  2010-01-06 16:10:14  host: afht100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    buahahaha lubie, czytac komentarze na telepolisie, takiej bandy sfustrowanych , zakompleksionych gowniarzy nie ma chyba nigdzie, nie stac was na dobry telefon to nie musicie sie od razu wyzywac na otoczeniu, kupujcie swoje avile, corbi, i całą resztę śmiesznych plastikowych nokii.

  • 0

    124. ~Chmielok  2010-01-09 16:17:13  host: avh43.internetdsl.tpnet.pl

    Walic 12MP. Najwazniejsze, ze ma Symbiana a nie UIQ!

  • 0

    125.  2010-01-09 17:38:54

    Witam, miałem szanse kupić nowy za 200 funtów(900pln) czyli taniutko, ale po przeczytaniu opinii na wyspiarskich forach szybko z tego zrezygnowałem, szkoda bo lubie SE. Przede wszystkim słaaaabiutka bateria(co z tego ze lipoly, skoro potrafii pasc w ciągu jednego dnia bez specjalnego żyłowania), brak wsparcia dla divx(akurat ta opcja przydaje mi sie w pracy w wolnym czasie ;) brak jack 3,5 ale to mozna przebolec(złaczki). O problemach z oprogramowaniem juz nie wspomne... (podobno jest juz łatka, ale to i tak WSTYD dla SE, wstrzymali sprzedaz w uk na kilka dni). Specyfikacja wyglada naprawde, niezle taki wszystkomajacy(12mpix, 3,5" ekran, design), ale rzeczywistość... Nie pozostaje mi zatem nic innego jak kupić OMNIE II, tylko proszę bez tekstów, że SE to król, a Samsung to szajsung, bo w dziedzinie smartphonów SE naprawde jeszcze raczkuje, co własnie moim zdaniem udowodniło.

  • 0

    126.  2010-01-10 14:11:06

    Mogłem go mieć za 200 funtów, ale po tym czego sie dowiedziałem na jego temat odpuszczam sobie. No ale do rzeczy, bateria cienizna(co z tego że lipoly jak pada w ciagu jednego dnia), nie obsługuje divx, dla mnie lipa w pracy mam duzo wolnego czasu i ta opcja bardzo by się przydała, brak jacka 3.5 mm, no chyba ze poprzez złączkę. Brak micro usb- to przyszłościowy standard. Duzy piekny wyswietlacz tylko dlaczego nie 800x480? A reszta taka sobie, 12mpix ciekawe czy nagrywa 120fps, chociaz to nie jest az takie istotne. Nie pozostaje mi zatem nic innego jak kupić OMNIE II :) SE musi się jeszcze sporo nauczyć w produkcji smartphonów

  • 0

    127.  2010-01-10 15:45:06

    Mogłem go mieć za 200 funtów, ale po tym czego sie dowiedziałem na jego temat odpuszczam sobie. No ale do rzeczy, bateria cienizna(co z tego że lipoly jak pada w ciagu jednego dnia), nie obsługuje divx, dla mnie lipa w pracy mam duzo wolnego czasu i ta opcja bardzo by się przydała, brak jacka 3.5 mm, no chyba ze poprzez złączkę. Brak micro usb- to przyszłościowy standard. Duzy piekny wyswietlacz tylko dlaczego nie 800x480? A reszta taka sobie, 12mpix ciekawe czy nagrywa 120fps, chociaz to nie jest az takie istotne. Nie pozostaje mi zatem nic innego jak kupić OMNIE II :) SE musi się jeszcze sporo nauczyć w produkcji smartphonów

  • 0

    128. ~seb_pl  2010-01-11 20:18:17  host: cpc3-pool12-2-0-cust407.15-1.cable.virginmedia.com

    wie ktoś może czy ten telefonik odtwarza radia internetowe? Tzw streaming audio

  • 0

    129. ~ozzy  2010-01-22 16:59:51  host: chello089074181113.chello.pl

    Mialem go i zamieniłem, syf, swieci sie jak psu jaja, kazdy palec widać menu jest biedne klapka od aparatu sie rozsuwa przypadkowo, oprogramowanie wolne zdjęcia ziarniste, jakby nie pisało ze ma 12 mp to dałbym ż 5 najwięcej,ludzie nie kupujcie go naprawde niepolecam

  • 0

    130.  2010-01-25 18:15:49

    PrawdoMówny:) Nie wszyscy są aż tak przekonani do nokii jak ty, ja tam nie polecam nokii bo się przejechalem i z mojej strony to nokia za dużo chce np za n97, zamiast n97 kupilem omnie hd i bardzo sie ciesze z niej a tak to bym musial doplacic i bym mial gorszy sprzet, a w sprawie sony ericssona to bardzo porządny telefon i za dobrą cenę cohciaz teraz mam samsunga to i tak jeszcze napewno będę posiadaczem sony ericssona a nokia za późno troche z dotykowymi ekranami weszła w obieg... Pozdrawiam

  • 0

    131. ~toomi  2010-02-04 00:17:54  host: ip-62.111.215.18.static.crowley.pl

    zadziwiające że tyle komentarzy od osób które w więk,szości nigdy nie miały tego phona nawet w ręce, pozdrawiam

  • 0

    132. ~pass3k655  2010-02-04 18:29:53  host: p549edb50.dip.t-dialin.net

    Fajny telefon, ale wole SE C905i. 5mpx mp3, 3gp...-wszystko co potrzeba. Ten telefon jest troche za wielki i poco mi 12mpx?? Jezeli hodzi o telefony to moim zdaniem Nokia jest najlepsza... Ale jak chodzi o systemy komorkowe to wszystkie inne marki ,oprocz LG, maga sie duzo od SE nauczyc. POZDRO wasz pass3k655 XD

  • 0

    133. ~ja  2010-02-09 09:56:15  host: 212.109.153.202

    Śmiać mi sie chce z tym opini nikt nie ma telefonu a się wypowiada że nokia lepsza po co taki aparat itp. Każdy zazzdrości ze nie stac go na Satio to soie kupi NOkie N95 czy 96 i bedzie cynił i zawsze bedzie mowil ze ma najlepsze choćby był to największy shit. A ceny jakie podajecie to mnie rozwalają.Telefony można kupic juz od 1600 zł. Większość oponi jest wzięta z dupy. Niech się wypowiadają ludzie którzy go mają, a nie ktoś co gdzieś słyszał itp. Ps Jutro odbieram swojego Satio i zobaczymy jak się będzie sprawował. Pozdro wieśniaki których nie stać na telefoni wypisują bzdury że ich nokie z 96 roku są lepsze.

  • 0

    134. ~debek52  2010-02-10 18:17:00  host: ip-83-238-173-86.netia.com.pl

    Czytałem że na nim gra się lepiej niż na iPhonie ponieważ ma lepszy procesor

  • 0

    135. ~  2010-02-12 11:56:47  host: erk202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WoW jest i Symbian tyle co nie zgrany za bardzo do tego modelu Sony Ericsson'a. Symbian jest dobry ale z telefonami Nokii.

  • 0

    136. ~piter  2010-02-15 16:20:25  host: 81-219-156-214.adsl.inetia.pl

    ile kosztuje sony ericsson satio w play na karte i na abonament

  • 0

    137. ~ktos....!  2010-02-16 12:16:36  host: 195-205-203-10.mtk-tv.pl

    mam ten telefon od okolo miesiaca. cena 1600zł(nowy) nie jest duza jak na ten telefon. szybko chodzi nie zacina sie. jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. aparat 12mpx ładnie robi zdjecia wideo tez ładnie nagrywa. ktos tam pytał o RAM wiec ma 256 pamieci RAM. zdjecia zajmuja okolo 3mb przy 12mpx przy 9mpx(panorama) zajmuja 2mb. muzyke odtwarza nie najgłośniej. jak na telefon z symbianem dałbym ocene 10/10. PS pobawcie sie telefonem a potem komentujcie! Pozdro

  • 0

    138. ~CipeK  2010-02-20 22:30:24  host: aebd178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cwaniaki tylko Nokia, a co to Nokia? Ideał? nie ma ideałów!! a wgl Nokie sa brzydkie w porównaniu do Soniaków!! Wilkie Pozdro :)

  • 0

    139. ~...  2010-02-23 16:19:39  host: host-79.173.1.5.tesatnet.pl

    Czy możecie nie offtopować w komentarzach do tego telefonu... Robicie tylko syf. Niech wypowiadają się ludzie, którzy mają ten telefon. To nie miejsce do prowadzenia dyskusji na temat wielkości matrycy czy wyższości jednej marki nad drugą. Ludzie proszę... DAJCIE SZANSĘ TYM CO NA PRAWDĘ MAJĄ TEN TELEFON Bo kogo obchodzi czy ktoś chce ten telefon czy nie? Czy uważa że jest on zaj### czy nie, skoro NIGDY dana osoba go nie miała????? P.S. Wybaczcie za mojego offtopa, ale już mam dosyć przedzierania się przez pierd**** o du**e Maryni, tylko po to żeby znaleźć jakąś opinię użytkownika telefonu na TEMAT tego właśnie telefonu.

  • 0

    140. ~nieważne  2010-03-01 15:52:26  host: 87-205-188-49.adsl.inetia.pl

    Samsungi są tanie, ale szybko się rozpadają... Ja upusiciłem Avilę z wys. ok 1,5m i musiałem z nim jechac do naprawy... Tymczasem mam SE i spadł mi 200razy i nic z nim nie jest poza małymi ryskami na obudowie...

  • 0

    141. ~no comment  2010-03-08 10:03:46  host: afr87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    sluchajcie mam z telefonami do czynienia na codzien bo sprzedaje je w pewnej sieci komórkowej...se satio nie jest złym telefonem jeżeli chodzi o aparat czy parametry...nie oszukujmy sie...aparaty w telefonach nigdy nie doscigna cyfrówek nawet jak by mialy aparaty po 50Mpx nie dościgną cyfrówki o mmatrycy 8Mpx...akurat jezeli chodzi o ten telefon posiadam go osobiscie i nie mam zadnych powodów do narzekań...jest stabilny,nie wiesza sie, posiada jakies bajery które są przydatne w pracy i w ogole ale to nadal jest zwykly se który sprawuje sie zawsze rewelacyjnie...jako telefon służbowy posiadam nokie N95 8GB i jest to kompletna zabawka która nadaje sie tylko dla ludzi którz lubia jak im telefon sie wiesza podczas dzwonienia...nie neguje ze jest to zly telefon ale jadnak do se troche mu brakuje...nokia troche sie zastala w produkcji i robi ciagle telefony dla prostych ludzi i troche tylko eksperymentuje z nowymi technologiami ale za bardzo jej to nie wychodzi...mimo ze robi bardzo odporne telefony...przyklad nokia 6700 lub e52 której bateria trzyna ponad 8dni przy normalnym urzytkowaniu...jednak wg mnie ludzie którzy na co dzien nie maja stycznosci z tyloma telefonami co ja na codzien raczej nie maja mozliwosci porównawczych pod tyloma formami...ale pozdrawiam ich serdecznie i mam nadzieje ze w koncu podejda do sprawy realnie;)

  • 0

    142. ~ADMINISTRATOR  2010-03-11 14:42:43  host: djo139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sony Ericsson po raz kolejny robi to samo: kopiuje żywcem z HTC. Poza tym im się to nie udało. Problem z przerzucaniem na kompa i odwrotnie, wiesza się no i oczywiscie bateria wcale na tak długo nie starcza. Ale odtwarzacz extra, zdjęcia też niczego sobie. ocena nabardziej pasująca to 6 z hakiem :D

  • 0

    143. ~MAxxi DeeJay  2010-03-13 18:51:40  host: dsa214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 112 i jemu podobnych> Koleś, wyjdź z piaskownicy, strzel barana o huśtawke i dopiero sie wyrażaj. Argumenty masz silne: 'NOKIA nam jeszcze pokaże'. Chyba FAKA! Jaka Nokia zapoczątkowała rynek telefonów? Człowieku, na jakim Ty świecie żyjesz? Nie wyzywaj innych za to że są mądrzejsi. Nokia N95 8 GB najlepszym telefonem? Jasli dla Ciebie tak, to ok. Ale nie wmawiaj innym takich glupot, bo ktoś jeszcze uwierzy. Ja tam żadnym fanbojem ani SE ani Nokii nie jestem. Bratu doradzilem n97. A sam od czasów t68i korzystam s SE i jestem zadowolony. Miłem kolejno: t68i, t300, t610i, k700, k750, k800, k850 i teraz własnie SATIO. I mogę chyba w tym momencie nazwać się stałym użytkownikiem. I jedyny nieudany model jaki pamiętam to k700 i ten jego joystick. Reszte bardzo sobie chwalę. SATIO mam od niedawna i jestem bardoz zadowolony. Dobry wyświetlacz, świetny aparat, multimedia, łączność. Jest wszystko. Pokaż mi 'yntelygęcie' Nokie o takich możliwosciach za 1269 zł, bo tyle mnie kosztował NOWY Satio z kartą 16 GB. A jak komuś nie potrzeba tylu funkcji to niech kupuje prostszy telefon (3210, hehe) a nie obrzuca błotem kombajn jakim jest Satio. Jak chcesz jechac w pole to nie kupujesz Lamborghini tylko traktor. Jak widze te komentarze to w wiekszosci żal sciska pod plecami. Zamiast wymieniac opinie o modelu to sie wzajemnie jeden z drugim blotem obrzuca i trwa woja NOKIA vs reszta swiata. Troche rozumu, ludzie. Czy wy wszyscy jestescie DZIECI NeoStrady? Nikt nie potrafi sie normalnie zachowac? Boshe... Żal mi was. A wiekszość tych epitetów pod adresem SE i jego użytkowników piszą ludzie którzy mają jakies stare graty bo ich nie stać na taki własnie tele jak Satio. I wylewają żale na zasadzie: Jak im napisze ze to shit, to go nie kupią. Ja nie mam to i oni nie bedą mieć. Dorośnijcie!

  • 0

    144. ~xxx  2010-03-14 22:05:56  host: staticline626.toya.net.pl

    na 140 komentarzy tylko jedna osoba ma ten telefon i się wypowiada o nim pozytywnie pozostali to fani nokii i samsunga, którzy weszli tu i robią wiochę, zazdrość zżera? żenada

  • 0

    145. ~siwy  2010-03-15 14:57:29  host: adny22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem tandetny ten telefon, wyglada jak plastikowa zabaweczka :)

  • 0

    146. ~anonim ;d  2010-03-16 17:48:15  host: ip-80-51-32-44.zdnet.azartsat.pl

    W tej cenie wole Omnie 2 ... telefon do bani ;) gdyby mial WM mozna bylo by cos sprobowac ... wyswietlacz oporowy ,,, za drogi jak na swoje zalety ;)

  • 0

    147. ~  2010-03-20 17:53:50  host: afbt41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 143: Za to twój post świadczy o dorosłości... Zanim zaczniesz kogoś pouczać upewnij się że sam jesteś w porządku. Bo czytając twoją wypowiedź wcale nie odniosłem wrażenia że jesteś dorosłym człowiekiem (co nie znaczy że nie miałeś trochę racji).

  • 0

    148. ~Maxxi DeeJay  2010-03-21 20:03:41  host: dsn155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta, Satio za drogi. A Nokie o zbliżonych możliwościach i również z Symbianem S60v5 po około 2ooo to nie są za drogie jak na swoje zalety? O tym że SonyEricsson jako jedyny ma ksenonowy flash w komórkach nie wspomnę... Ehhhh:/

  • 0

    149. ~Lukash1410  2010-03-22 12:18:52  host: ecm227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolejna "bomba" od azjatyckiego producenta. . im wiecej MPX tym wiecej ludzi na to leci. . a i tak "Made in China" :)

  • 0

    150. ~se  2010-03-23 17:56:18  host: public24314.cdma.centertel.pl

    do pana 140. Żal człowieku co ty piszesz !! telefony służą do rozmów , esów, fotek itp. Jeżeli tobie telefon służy ci do rzucania to idź na budowę i kup sobie cegłę za 50 gr i na jedno wyjdzie. Przynajmniej kasę zaoszczędzisz

  • 0

    153. ~bass  2010-03-29 11:39:03  host: 212.160.172.70

    a czy ktos wie, czy ten tel ma kalendarz z funkcja notatnika, gdzie bedzie mozna po hasle wyszukac termin albo zapis??

  • 0

    154. ~AleJajo  2010-03-29 17:24:19  host: 109.243.83.134

    @143 Wiesz, że Lamborghini produkuje traktory ? hehe

  • 0

    155. ~herman g  2010-04-01 00:11:16  host: 212-102-16-9.adsl.inetia.pl

    lepszy jest od Nokii 1600 ?

  • 0

    156. ~sub  2010-04-01 13:35:27  host: boa16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon i po przesiadce z k770i jest on zarompisty, bateria trzyma od 3 do 4 dni co jest niezłym wynikiem, zdjecia jak ktos umie robic wychodzą 100 razy lepsze niz robione aparatem cyfrowym przez amatora, gps troche dlugo łapie satelity około 2-5 minut, wifi za to działa natychmiastowo sekunda i juz sie jest połaczony, pozatym symbian s60v5 jest rewelacyjny

  • 0

    157. ~ktoś  2010-04-02 18:20:52  host: staticline16934.toya.net.pl

    Ludzie... trochę kultury, jeden mądrzejszy od drugiego, czasem chce się czegoś dowiedzieć, czytając takie komentarze, czy inne fora, i wiecznie wojna, wiecznie wyzwiska. Komentarz 143 ten człowiek powiedział kilka mądrych słów, miedzy innymi, żeby się nie wyzywać, ale sam nie omieszkał wcisnąć gdzie nie gdzie małą kpinę, niby nic takiego, ale od tego się zaczyna. Nie zapomnijmy, że telefon jest do dzwonienia, jeśli ktoś poza dzwonieniem korzysta z takich funkcji, jakie daje Satio, to nie widzę problemu, żeby go kupić, jeśli komuś wystarczy zwyczajny telefon, niech się z tym nie odnosi, tylko w spokoju korzysta z klasycznego telefonu, i da żyć, tym którym taki klasyczny telefon nie wystarczy, podsumowując, błagam was starajcie się być poważni, jak dorośli ludzie podczas rozmowy przy kawie, której tematem było by w tym wypadku: telefon SE Satio za i przeciw. Bez argumentów typu bo prowadzę komis i wiem wszystko a ty jesteś debilem. Mam dwa pytania. Jak ta 1000mAh bateria radzi sobie z telefon, ile wytrzyma w trakcie normalnego użytkowania. Oraz jak telefon radzi sobie z netem po podłączeniu przez WiFI mam SE P1i i radzi sobie powiedział bym kiepsko. Pozdrawiam

  • 0

    158. ~marta  2010-04-03 13:26:29  host: cpc1-nott6-0-0-cust506.nott.cable.ntl.com

    witam ja mam ten telefon i jest cool

  • 0

    159. ~Jacques  2010-04-04 17:22:27  host: public11988.xdsl.centertel.pl

    mam Satio od miesiąca i nie zmienił bym go na żaden inny telefon. Omnia 2 przy nim wysiada. Co do baterii to trzyma ok 2 dni. Do Siwy, gdybyś miał w ręku to cudeńko to zmienił byś zdanie, bo zabaweczką bynajmniej nie jest. Polecam przetestować a dopiero po tym się wypowiadać. Jeśli ktoś się waha co do zakupu to ja rekomenduje Satio. Pozdr

  • 0

    160. ~obiektywny  2010-04-05 15:33:12  host: chello084010176009.chello.pl

    Mam ten telefon i jestem bardzo zadowolony wsyztsko smiga jak nalezy , aparat tez sie przydaje czasami warto cos uwiecznic ;D

  • 0

    161. ~htc  2010-04-18 23:17:47  host: ten.net.pl

    po co sie kłócicie czy nokia czy se lepsze, obaj producenci robia plastikowe zabawki, HTC czy chocby ajfon bija te marki na głowe, chociażby wykonaniem..

  • 0

    162. ~nicram47  2010-04-19 10:54:14  host: 93.159.10.20

    mam pytanie czy ten telefon posiada czujnik ruchu??? i czy chodzą na nim gry takie jak na ipona???

  • 0

    163. ~krzysiek  2010-04-26 17:36:13  host: 213.17.156.174

    tak, ma czujnik ruchu i chodzą na nim gry takie jak na Iphone'a. Np Rally master pro

  • 0

    164. ~PRZ  2010-04-30 18:12:55  host: chello089075211036.chello.pl

    super telefon i brak jacka 3,5

  • 0

    165. ~pazdzio  2010-04-30 20:11:38  host: afi18.internetdsl.tpnet.pl

    lepsza nokia n8, chociaż telefony porównywalne sprzętowo i systemowo mój wybór pada na nokie

  • 0

    166. ~misiiiaa 999  2010-04-30 21:07:23  host: rybnicka.gl.digi.pl

    Mam satio od niedawna.To mój pierwszy SE ale jestem z niego na maxa zadowolona. Robi niezłe foty oczywiście nigdy nie zastąpi cyfrówki rzecz jasna.Za głosny to on nie jest ale mi wystarczy.Całkiem dobrze wygląda mimo tego że odstaje troche klapka od aparatu. Co do dotyku to nie jest tak źle da się przezwyczajić.Polecam

  • 0

    167. ~furak  2010-05-02 21:29:29  host: 77-255-38-78.adsl.inetia.pl

    wi-fi sprawia się ok:) to tez zależy jaki jest dostępne nie ma na co narzekać bakteria przy normalnym użytkowaniu spokojnie na 2 dni wystarczy. ogólnie polecam

  • 0

    168. ~Ola  2010-05-11 00:48:02  host: adhm159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem od niedawna posiadaczka SE Satio. Jak na moje wybredne wymagania, telefon sprawuje się bardzo dobrze. Na początku - wiadomo bateria trzymała góra 1 dzień, ale teraz spokojnie wytrzymuje 3 dni, a bez większego obciążenia (często słucham muzyki w pociągu) nawet 5dni. Był problem z aplikacjami ale udało mi się go shackować. Bardzo przydatne funkcje aparatu. Jedyne do czego mogę się przyczepić to tylko do symbiana i do kiepskiego głośnika.

  • 0

    169. ~  2010-05-15 10:54:53  host: 80.54.50.54

    po co aż 12mpix? wg mnie to trochę za dużo jak na telefon.. nie jest aż tyle potrzebne ;) a jak ktoś będzie chciał dobre zdjęcia to sobie kupi cyfrówkę. poza tym niektórzy twierdzą, że ilość pixeli nie świadczy o zdjęciach..

  • 0

    170. ~Marekkk  2010-05-15 13:57:57  host: 86-40-203-40-dynamic.b-ras2.mvw.galway.eircom.net

    chce kupic dobry telefon i zastanawiam sie wlasnie nad se satio lub nokia n97, wczesniej mialemm samsunga tocco i dlatego jestem zwolennikem dotykowych wyswietlaczy. poradzi ktos czy warto brac satio?

  • 0

    171. ~redzik  2010-05-15 22:12:00  host: 193.106.84.10

    telefon mam 1 dzien. Aparat 12.1 to cudo. Robi lepsze foty niz moja cyfrowka ( i ma opcje 9 zdjec/1s i wybierasz sobie kilka ). GPS to fajny dodatek, WIFI takze. Reszta to podobne funkcje co posiadaja wszystkie SE. Jako ze jestem zwolennikiem SE i tylko takie telefony posiadalem i posiadam, to nie zamienilbym SATIO na zadne inne. Choc korci mnie jeszcze cos na Androidzie.

  • 0

    172. ~  2010-05-15 22:55:44  host: 217.153.169.35

    Moim zdaniem ZA SLABY PROCEK na te wszystkie bajery!

  • 0

    173. ~HarnOT  2010-05-19 22:11:47  host: chello089074118093.chello.pl

    Mam pytanie do was drodzy koledzy jestem posiadaczem noki 5800xm od roku i mam pytanie czy jest warty zakup tego telefoniku poniewaz obecny mi sie znudzil czy mieliscie moze przyjemnosc porownac te 2 telefony chodzi mi o to ktory stabilniej dziala i ktory gra poprostu glosniej na odtwarzaczu :) Z gory dzieki za odpowiedz a i mam pytanie Ma to moze stabilizacje ekranu jak 5800? i jak to wyglada odtwarzaniem filmow posiada to juz dvix ? czyli avi itp ? Dzieki jeszcze raz :)

  • 0

    174. ~megan  2010-05-23 19:18:37  host: acce163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Satio robi takie same (jeśli nie gorsze) zdjęcia jak nokia N73, która ma 3,2MP. Ekran w porównaniu z iPhone też wypada fatalnie. Nie wiem jak mogłam porównać iPhone z tym, ale trudno. Nigdy nie kupię żadnego Sony Ericssona xD

  • 0

    176. ~pylecki90  2010-05-27 17:03:15  host: 078088052050.bialystok.vectranet.pl

    ktos wam kiedys powie ze mPix sie nie licza?

  • 0

    178. ~norco  2010-06-08 19:55:29  host: dynamic-78-9-1-125.ssp.dialog.net.pl

    Podsumowując-jak chcesz kupić telefon z najlepszym aparatem i robić najlepsze zdjęcie-bierz samsunga Pixona12

  • 0

    179. ~swiety  2010-06-12 02:01:08  host: 77-255-52-36.adsl.inetia.pl

    moj kumpel ma ten telefon. sam nigdy nie posiadalem soniaka.np n-95 mial byc tak naprawde n-gage2 dlatego posiada procek graficzny.satio jest swietnym nastepca n-95 mimo ze to inna marka.satio ma grafike procka system op.dobry aparat.jako fon multimedialny postawilbym na pierwszym miejscu.wady za duzy wyswietlacz.za malo ramu i pamieci wewnetrzej-symbian takze zajmuje duzo pamieci.slaba bateria,slaby dzwiek.nie posiada klawiatury qwerty-celowac rysikiem jadac po polskich drogach np siedzac w ostatnich miejscach w busie to makabra. posiadam htc tnty 2 i pisanie smsow z klawiaturka jest ok. kupilbym ten fonik tylko ze wzgedu na symbiana i sporo multimedow. a aparat to teraz raczej kazdy posiada.hmm po pierwsze to nie jest telefon tylko smartfon.a na dodatek-poprawka, cyfrowka ze smartfonem.po 2 to kombajn multimedialny. po trzecie fanatycy firmy nokii moze sie skusza bo posiada symbiana i dobry aparat.po 4 ma zaslepke na obiektyw co wielu dobrym telefonom z aparacikiem brakuje.cos od siebie,htc-ki sa dobre dla biznesmanow, nokie dla dzieci,soniaki dla szpanu,samsungi dla baranow co nic nie wiedza o symbianie,wm i androidzie.pozdrawiam

  • 0

    180. ~PKM  2010-06-19 15:27:32  host: host86-157-42-153.range86-157.btcentralplus.com

    Mój tato ma ten telefon, naprawdę potrafi świetnie aparat zastąpić ;)

  • 0

    181. ~Luki18  2010-06-25 15:47:11  host: 77-87-121-9.rev.masterkom.pl

    Telefon świetny mam go od 3 miesięcy i nie narzekam ! Polecam !

  • 0

    182. ~Alice_xdd  2010-07-10 19:37:13  host: host-80-54-112-34.static.tkt-net.pl

    Ja go chciałam.Przeczytałam że parametry ma bardzo fajne.Ładny telefonik też pod względem wyglądu.Ale słyszałam ze bardzo łatwo się psują.Era i Orange wycofali je ze swoich ofert bo było za dużo reklamacji,więc Plus wogóle ni e wprowadził.A szkoda.Wybieram Xperię X10,ale poczekam aż stanieje.

  • 0

    183.  2010-07-16 11:04:41

    jestem uzytkownikiem tego telefonu i po sformatowaniu baterii msuze wam powiedziec, ze niezle trzyma :) slucham bardzo duzo muzyki, ogladam filmy i koerzystam z internetu. goraco polecam !

  • 0

    184. ~zhunguo  2010-08-07 01:37:49  host: 77-255-141-238.adsl.inetia.pl

    mam używam od roku i nie chcę innego, po zainstalowaniu aktualizacji oprogramowania samodzielnie ze strony SE, wszystkie niedogodności programowe odeszły w zapomnienie, natomiast sprzętowo programowo nie mam żadnych problemów, bateria wytrzymuje do czterech dni około 30-40 połączeń dziennie plus internet zdjęcia maile itd, zdjęcia makro rewelacyjne kopie dokumentów trzeba umieć robić zdjęcia a nie zwalać na aparat świetnie ustawia ostrość, i w ogóle to tylko z satio może konkurować tylko niewiele telefonów na rynku na pewno nie nokia, lg, itd zaleta super precyzyjny i rewelacyjnie działający wyświetlacz dotykowy

  • 0

    185. ~ANDY  2010-08-14 03:42:41  host: 119-050-004.adsl.szeptel.net.pl

    ogólnie wole niokie pod względem bez awaryjnowści i wogle jakoś .ale coś wam powiem maiłem satio nieraz w rekach (chodz nie lubie dotykowców )i powiem szczeze ze to jedyne se ktorego chcaiłbym miec i jest na ostrym wypasie.mozna powiedziec ze jestem fotografem i miałem wiele telefonów z aparatami wcale nie slabymi, ale to cudo mnie totalnie zaskoczyło.zdjęcia robi boskie tak samo jak nagrywa video normanie rewalka i uwiezcie mi ze wiem co mowie,jesli masz kase i lubisz doykowe fony ten tel jest dla ciebie.glowne wady to brak transmitera fm i slaba bateria chodz tak jak wyzej w jednym komentarzu mysle ze to sprawa dobrego sformatowania baterii bo to naprawde duzo pomaga.pozdr posiadaczy

  • 0

    186. ~JerryBad  2010-08-15 16:10:44  host: 79-188-115-42.pmb.net.pl

    Tydzień temu kończyła mi się umowa w Plusie i na przedłużenie umowy polecili mi ten fonek, powiem tak od kilku lat posiadam telefony SE (t600, k700, k750, k850) i raz Omnia i900, co do tych 12Mpix to telefon się spisuje znakomicie, lecz nie zapominajmy o tym, że nie jest to aparat cyfrowy, lecz fotki robi najlepsze ze wszystkich modeli jakie dotąd posiadałem, moim zdaniem u nikogo z konkurencji SE nie ma lepszej jakości zdjęć jeśli chodzi o aparat w telefonie. Polecam z czystym sumieniem ten telek do robienia dobrych fotek w każdej okoliczności.

  • 0

    187. ~RAB007  2010-08-15 17:59:06  host: 178.56.25.97

    WITAM WSZYSTKICH. OD 9MIESIECY UŻYWAM SATIO, TEL PRAKTYCZNIE JAK DLA MNIE DOSKONAŁY. ZDJĘCIA KRYSTALICZNIE CZYSTE, NOCNE DOBRZE DOŚWITLONE DZIĘKI LAMPIE BLYSKOWEJ, A NIE DIODĄ LED... OSTATNIO ZAINSTALOWAŁEM NAJNOWSZE OPROGRAMOWANIE- ZWIĘKSZYŁA SIĘ SZYBKOŚC PEAKCJI TEL, TERAZWYGLĄDA TO TAK JAKBY TEL SAM PRZEWIDYWAŁ RUCHY UŻYTKOWNIKA... DO TEGO NOWA ROZDIELCZOŚĆ NAGRYWANIA FILMÓW- HD...

  • 0

    188. ~tez kupilem  2010-08-28 09:53:01  host: chello087207209009.chello.pl

    a mozesz dac namiar na to nowe oprogramowanie ??!!

  • 0

    189. ~gfgf  2010-08-29 17:44:05  host: host23.cybermax.pl

    Telefon bardzo fajny tylko bateria porażka

  • 0

    190. ~...  2010-09-04 19:38:46  host: system858917574.mtvk.pl

    Weź kolo nie pociskaj takich ściem że jest nowy firmware dostępny dla SATIO. Na SEUS-ie jeszcze go nie ma. Pewnie nawet nie wiesz co to jest hehe a tego telefonu nigdy nie miałeś w ręku. Masz 15 lat i zapewne Nokię jakąś xD Pozdro buraku!

  • 0

    191.  2010-09-09 08:36:24

    nie ma nowego firmware,bo to tylko petycja zlozona, aby SE zrobilo update satio, a to tylko marzenia uzytkownikow :)

  • 0

    192. ~mati8704  2010-09-13 22:28:52  host: bce78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik ogólnie fajny ale minusy też są np. krótko trzyma bateria dwa dni przy nie dużym używaniu a jak się nie używa to trzy dni, po drugie wielce ma GPS może i fakt ale jest fatalny ciężko mu się połączyć z satelita w bezchmurną pogodę wiec GPS klapa, symbian jak dla mnie lipa SE mógł się postarać i coś swojego wymyśleć a nie symbiana od noki jak kupiłem telefon i po paru dniach zobaczyłem że symbian noki to miałem ochotę się od razu się go pozbyć no ale aparat jak na telefon jestem zadowolony to chyba wszystko ogólnie polecam ale mam nadzieje że bedzie można wywalić tego symbiana noki i wgrać normalne oprogramowanie SE

  • 0

    193. ~łejw  2010-09-18 23:48:14  host: chello089074048024.chello.pl

    ... a ja tam wolę mojego Samsunga Wave GT-S8500 :P ... 1000 razy lepszy od tej oporówki ze ściemnionymi 12 mpx :P

  • 0

    194. ~johny  2010-09-20 15:15:37  host: 188-220-242-209.zone11.bethere.co.uk

    mam taki telefon i touch screen jest do kitu czesto sie zawiesza (freez)i blokuje.fajna zabawka ale niedopracowana

  • 0

    196. ~ja ja  2010-10-07 22:28:07  host: amr254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten Spam typu bateria trzymie 2 dni mi 3 i pół jest bez sensu, weście pomyśie a nie piSZCIE głupot z takim system trzeba by 2 razy większą od tego telefonu baterie by trzymała 5 dni matko swieta, I jeszcze pierwszy raz w życiu przeczytałem komentarz że komus sie nie podbało to że ma za duzy ekran no pozdro ehheeh wsumie za duży ekran racja trzeba je zmniejszać zamias powiększać

  • 0

    197. ~ddd  2010-10-08 22:38:06  host: ksm.net.pl

    da się w nim oglądać dvix-y?

  • 0

    198. ~anka  2010-10-09 20:53:50  host: user-109-243-67-83.play-internet.pl

    Telefon super !!! tylko bateria nie daje rady :( ale fotki spoko :) POlecam

  • 0

    199. ~Fan SE  2010-10-16 08:24:18  host: user-188-33-230-199.play-internet.pl

    U mnie bateria trzyma 3-4 dni przy średnio internsywnym użytkowaniu. Jak na taki telefon to bdb wynik. Foty extra.

  • 0

    200. ~  2010-10-18 16:45:03  host: cpe-195-116-8-220.tps.tkb.net.pl

    gregorfaz co za zdalnione dziecko co ty porownujesz aprat do komorki? wiadomo ze aparat jest lepszy srasz tu do wszystkich bo zazdroscisz nie tego telefonu innym i farmazony wciska wziete z telewizji trwam nie sluchajacie tego noba jak macie kase nie zastanawiajcie sie tylko kupujcie na alegro uzywane po 600 zl kupujcie wiem co mowie bo sam go dostane na swieta ;) pozdro.

  • 0

    201. ~Voooligator  2010-10-21 14:11:11  host: afco136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, posiadam ten aparat juz od pól roku, jest idealny, matryca działa bezbłednie nawet przy ustawieniu "miniaturowa klawiatura qwerty" gdzie przyciski sa b. małe. Co do bateri, jezeli nie robimy zdjęc i nie korzystamy z GPS spokojnie wytrzymuje te 60h. Aparat robi bardzo dobrej jakości zdjęcia i filmy w formacie MP4. Ew. wada aparatu to to że robi blade zdjęcia tzn. nie sa tak nasycone kolorami jak np zdj. z lumixa ale to kwestia tez dobrych ustawien osobistych a przeważnie wszystko jest na auto. Szczerze polecam ten model. Cena uważam nie wygórowana, w Orange na abonament z umową na 2 lata i 2Gb internetu co miesiac za free wyniósł mnie niecałe 60 zł Pozdrawiam.

  • 0

    202. ~kajja  2010-10-28 09:22:15  host: host-81-190-14-169.rzeszow.mm.pl

    czy ktoś wie, gdzie szukać ustawień wybierania głosowego i czy telefon w ogóle takowe posiada? z góry dziękuję za odpowiedź!

  • 0

    203. ~mat  2010-11-12 21:56:17  host: dqg44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon fajny ,ale iPhone 3gs chyba lepszy

  • 0

    204. ~Kaliszanin  2010-11-15 17:40:45  host: 77-253-75-193.adsl.inetia.pl

    Witam mam pytanko ile trzyma bateria w tym telefonie? Pozdrawiam :)

  • 0

    205. ~RAFTER  2010-11-15 21:45:34  host: afiw145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JEST RUŻNICA MIĘDZY U1i a U1

  • 0

    206. ~Namako  2010-11-25 08:59:45  host: chello087206248120.chello.pl

    @up.. Jeśli chodzi o sam fakt że wytrzymuje 60godzin jak sie go nie uzywa... ekhem.. da raze 24 wytrzymać na ciągłym słuchaniu muzyki? Jeśli nie to d* a nie telefon ;(

  • 0

    207. ~salony589  2010-11-28 16:07:02  host: adlb195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. mam pytanie, czy satio ma obracane tło, to główne gdy wyjdzie się czerwoną słuchawką.

  • 0

    208. ~lollllllllll  2010-12-04 23:19:59  host: public-gprs59615.centertel.pl

    Śmiać mi sie chce z tym opini nikt nie ma telefonu a się wypowiada że nokia lepsza po co taki aparat itp. Każdy zazzdrości ze nie stac go na Satio to soie kupi NOkie N95 czy 96 i bedzie cynił i zawsze bedzie mowil ze ma najlepsze choćby był to największy shit. A ceny jakie podajecie to mnie rozwalają.Telefony można kupic juz od 1600 zł. Większość oponi jest wzięta z dupy. Niech się wypowiadają ludzie którzy go mają, a nie ktoś co gdzieś słyszał itp. Ps Jutro odbieram swojego Satio i zobaczymy jak się będzie sprawował. Pozdro wieśniaki których nie stać na telefoni wypisują bzdury że ich nokie z 96 roku są lepsze.

  • 0

    209. ~aokina  2010-12-17 19:45:41  host: dynamic-78-8-164-181.ssp.dialog.net.pl

    telefon drogi, prawda, ale za to fajny! ;D Dziś go zakupiłam, jest super. Może głośnik nie wspaniały ale zadowala, troszkę się włancza no i najważniejsze bateria ;/ Da sie żyć ale to prawda dość sporo ciągnie. W sumie mam ten tel. od dziś więc jeszcze nie do końca się z nim zaznajomiłam ale nie jest to takie trudne. Polecam! :)

  • 0

    210.  2010-12-27 08:16:11

    @ aokina - a ile Cię ten telefon kosztował i był nowy, czy używany?

  • 0

    211. ~PY  2011-01-09 17:41:29  host: 088156212058.radom.vectranet.pl

    Witam co do pytan. To satio bateria trzyma 1 dzień przy "obfitym użytkowaniu". Szczerze, mi to nie przeszkadza. Zdjęcia robi wyśmienite, działa szybko, płynne przesuwanie zdjęć. Obecnie mam se Vivaz (następca satio). Aparat robi również wyśmienite zdj. Szkoda że nie ma osłony na aparat ale vivaz jest o połowe lżejszy i cieńszy. Jest szybki działa mi z kartą 16GB bez problemu. Po za tym sufrować po internecie na takim sprzęcie to marzenie : )) procesor 720mhz daje kopa. 16mln kolorów marzenie :D pozdrawiam i polecam satio i vivaz. (cena obydwu tel obecnie na allegro to ok. 1100zł. (w sklepach naziemnych 2500-1600zł.

  • 0

    212. ~z..anglii  2011-01-15 18:25:37  host: cpc3-woki2-0-0-cust243.6-2.cable.virginmedia.com

    Telefon baaaardzo dobry. CO do baterii posiadam dwie bo są bardzo tanie :) i wymieniam sobie gdy jedna padnie:) poza tym pasują one do różnych telefonów Sony Ericsson ;> cena w Anglii - 100-200 funtów. Radzę po zakupie wgrywać uaktualnienia - poprawia jakość, głośność, zużycie baterii poza tym programy i gry z nokii 5800 działają również w telefonie Satio. Polecam :) Minusy to na pewno obudowa która mimo że starannie wykonana eksponuje ślady po palcach no i oczywiście rozmiary jest to duży i dość ciężki telefon.

  • 0

    214. ~boorkman  2011-01-18 18:42:03  host: catv-user-135-71.bielsat.com.pl

    Witajcie :) Posiadam Satio od około 2 miesięcy i oto moje spostrzeżenia: Przez pierwsze tydzień miałem małe problemy spowodowane głównie nowym jak dla mnie systemem operacyjnym (poprzednio miałem C902) oraz ekranem dotykowym. Przyznam że miałem obawy co do systemu oraz obsługi palcem lecz po tygodniu problem zniknął.Najmocniejszym atutem jest aparat który po odpowiednim ustawieniu do warunków w których chcemy zrobić zdjęcie robi rewelacyjne zdjęcia,lepsze niż cyfrówka Kodak C913. Zaktualizowałem oprogramowanie zaraz po zakupie i powiem szczerze że wszystko chodzi bardzo przyjemnie przy karcie 8 GB.Obudowa jak dla mnie ok, fakt zostają ślady po palcach na panelu dotykowym oraz klapce baterii ale liczyłem się z tym i to dla mnie nie jest wada. Po 2 miesiącach obudowa wygląda bardzo dobrze mimo iż tylko w pracy używam pokrowca i jedynie na tylnym panelu klapki baterii pojawiły się mikro ryski. Nawigacja którą wgrałem działa bardzo dobrze i jak już złapie zasięg to trzyma,wf a co za tym idzie surfowanie po necie to przyjemność. Do telefonu znalazłem na necie sporo przydatnych aplikacji,między innymi equalizer którego nie ma oraz Smart Movie dzięki któremu mogę oglądać filmy. Moje Satio jak do tej pory nie zacięło się ani nie wymagało restartowania, wszystko działa płynnie i nie mam zastrzeżeń co do oprogramowania. Bateria, hmm to zmora nowych telefonów w moim przypadku trzyma jakieś 3 dni (trochę muzyki,kilkanaście połączeń, zabawa z grami). Wynik ten osiągnąłem ustawiając kontrast wyświetlacza na 50% (wystarczający)wygaszenie podświetlania po 5 sek.oraz wybór tylko sieci GSM. Ważne również jest nie zostawianie otwartych aplikacji lub gier (minimalizowanie)tylko "wyjście" po zakończeniu zabawy. Wyświetlacz jest bardzo wyraźny, piękne kolory i dobrze reaguje na dotyk i nie potrzeba wcale rysika żeby z niego korzystać i pisać sms. Dźwięk również stoi na bardzo dobrym poziomie tylko kupcie lepsze słuchawki niż te w zestawie - moja ogólna ocena 9/10 (nie ma ideał

  • 0

    215. ~bojlas  2011-01-25 20:46:12  host: aetm84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie telefonik zarabisty mam K800i tez jest git wszystko z nim w porzo ale poczekam az se satio ztanieje i zamienie sie na tamtego.

  • 0

    216. ~Domino  2011-01-28 21:28:23  host: 188.146.255.162.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam wszystkich chciałbym wypowiedzieć się na temat całej to marki SE i powiem wam jedno jestem wymagającym użytkownikiem telefonu i mialem juz k510i, k750i i obecnie k800i jedynie w pierwszym to modelu z powodu wlaczonej irdy i bluetooth naraz przez tydzien ( nie chcialo mi sie wylaczac) telefon doznał awari. K800i mam juz 2 lata prawei 3 i powiem wam jedno zero wizyt w serwisie. Upadł mi chyba z 20 razy co mozna zauwazcy po jego tragicznym wygladzie zewnetrznym lecz wewnatrz jest on jak nowy. Ostatnio moj kumpel kupił sobie Vivaz pro i jest bardzo z niego zadowolony. Ja zas postanowilem kupic cos z wiekszym wyswietlaczem, mocniejszym aparacie, lampa ksenonowa i klapka na aparat gdyz zdjecia robie dosc czesto. to prawdopodobnie za 2 miesiace moze troceh pozniej bede mial ten model. Co do fanow nokii powiem wam tak pod wzgledem Aparatu SE ciezko jest pobic gdyz sa tam wsadzane aparaty z cyfrówek Sonego. Satio jest oparty na systemie S60v5 czyli symbianie a moj kolejny kumpel ma nokie 5228 i jest duzo szybsza na tym systemie od LG GT540 Swift na androidzie 2.1. Ogolnie odradzam wszystkim kupna Lg, Samsungow, Motoroli iPhonow i innych marek gdyz w sweicie telefonow komorkowych licza sie 2 marki Sony Ericsson i Nokia, 1 z nich robi lepsze zdjecia od 2 lecz 2 wypada troche lepiej systemowo a na koniec trzeba przyznac ze SE sa tansze od Nokii i dlatego bardziej polecam SE chodz Nokie sa rowneiz dobre. Co do tego ze wszystkie SE sa łatwe do rozwalenia to jestescie dziwni kto kupuje telefon zeby nim rzucac? telefon sie szanuje! a zreszta teraz KAŻDY telefon nie wytrzyma paru mocniejszych uderzen gdyz latwo doprowadzic do tego aby dotykowy wyswietlacz wylał a teraz telefony tylko z takim wyswietlaczem robia.

  • 0

    217. ~homo  2011-01-28 22:07:05  host: c-4f662643-74736162.cust.telenor.se

    czesc! mam satio rok i zgadzam sie z poprzedimi wypowiedziami. co moge dodac to, ze suwak blokady ekranu jest ciezko ruszyc przy podlaczonych sluchawkach i telefon potrafi wariowac kiedy mam go w kieszeni nawet przy zablokowanym ekranie. mozliwe, ze kiedy ktos dzwoni ekran sie odblokowuje lub przesuwa sie klapka obiektywu co powoduje odblokowanie takze. sposob na baterie to wylaczac aplikacje a zwlaszcza blutooth. lokalizacje mam wlaczona caly czas. bateria ta sama co w 510 - mila niespodzianka:) czy moze ktos mi pomoc - nie chce zadzialac jako modem.

  • 0

    218. ~maniek  2011-02-09 21:43:57  host: user-46-113-36-64.play-internet.pl

    mam pytanko.jakie formaty plików konkretnie filmów można na nim oglądać?dzieki

  • 0

    219. ~rnr.kasia  2011-02-14 21:41:42  host: ems74.internetdsl.tpnet.pl

    Podobnie jak -boorkman- miałam poprzednio SE C902, a teraz posiadam Satio. Jest to porządny telefon. Zdjęcia robi rewelacyjne. Dodatkowym plusem jest karta pamięci 16 GB w zestawie. Telefon ma dużo 'bajerów', więc bateria powinna być dobra. Niestety jest to wada tego telefonu. Jak na taką maszynę to ma słabą baterię. Czasami ide spac z polowa baterii, budze sie, a telefon wylaczony bo rozladowany. Ale mimo wszystko polecam telefonik! :)

  • 0

    221. ~Ficu  2011-02-24 23:07:51  host: gl92-20.master.pl

    Mam ten telefon około 2 tygodni i moja ogólna ocena to 9/10. Telefon nie zaciął się ani razu, bateria najdłużej trzymała mi 5 dni (ok. 30min połączeń, 30 SMS odebranych i 30 wysłanych, około 2-3 godziny słuchania muzyki, kilka zdjęć) więc wynik jest bardzo dobry. Wystarczy podświetlenie wyświetlacza ustawić na połowę, albo i mniej, przy takim podświetleniu wszystko jest czytelne. Dodam jeszcze, że cały czas mam włączoną sieć 3G więc te kilka procent baterii zjada więcej. Telefon ładowałem wczoraj, a wskaźnik baterii ledwo drgnął (słuchałem muzyki ok. 30min, kilka SMS i rozmów). Obudowa palcuje - to fakt, lecz mi to nie przeszkadza, wystarczy przetrzeć szmatką 1-2 razy dziennie i problemu takiego nie ma. System zoptymalizowałem. Obecna wersja to R2AK006 z 18.02.2010 jednakże nie wiem dlaczego Satio nie nagrywa filmów w WVGA tylko w VGA. Na stronie jest informacja, że ten soft ma funkcję WVGA. Już napisałem wiadomość do SE z zapytaniem. Kolejnym ważnym atrybutem jest sprawne przełączenie menu, ładowanie poszczególnych ikon po kliknięciu trwa niewiele - można to porównać z przełączaniem stron internetowych przy internecie 5MB/sec. czyli trwa to poniżej 0.5 sekundy. Na temat nawigacji się nie wypowiem, bo jeszcze nie testowałem. Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem tego telefonu, to 1000zł za jakie można znaleźć ten telefon chociażby na ALLEGRO to rozsądna cena i godna wydania na ten telefon.

  • 0

    222. ~SeBBuSsS  2011-03-16 17:22:44  host: 83.2.24.3

    Witam, na początku się przedstawię jestem fanatykiem LG bynajmniej modeli KU990 i KU990i i zdjęcia jak na 5mpx to rewelacja. Do rzeczy zamierzan kupić tego SATIO i tak pierwsze to ile bateria trzyma ??? bo to mnie bolalo w LG(niech się wypowiada użytkownik tego tela) jak jest z Wi-Fi i GPS'em? o aparat nie pytam bo jak LG(wg niektórych za przeproszeniem GÓWNO)robiło rewelacja zdj to satio nawet jak będzie takie same robiło to luzz. Napewno SATIO nie kręci takich filmów jak KU990 w 120fps odtwarzanych w ok. 10 no i obudowa nie trzeszczy itd? system stabilny? aha i FLESZ w nocy dzjęcia ujdą?? co po wrzuceniu zdjęć na kompa? czekam na odpowiedź i pozdr SeBBuSsS

  • 0

    224.  2011-03-23 22:09:41

    Bateria przy optymalnym użytkowaniu tzn. bez szaleństw wytrzymuje 2-3 dni. Obudowa jest świetnie spasowana - trzeszczeć jedynie może osłonka od aparatu ale trzeba mocno przycisnąć. Niestety lubi łapać odciski. Wi-fi działa bez zarzutu, świetnie łapie i nie gubi zasięgu. O gps ci nic nie powiem bo nie wgrywałem jeszcze a z oryginalnego nie korzystam. Aparat robi rewelacyjne zdjęcia w dzień jak i w nocy (flesz znakomicie spełnia swoje zadanie). Co do filmów to w hd nie kręci ale nawet ładnie mu to wychodzi - czasem gdy się gwałtownie machnie to potrafi się film przyciąć. System to chyba jego największa wada. Jest jakby to ująć... wolny a tak to żadnych problemów z nim niema. Zdjęcia na kompie wyglądają bardzo ładnie - szczególnie te robione w nocy. Pozdrawiam

  • 0

    225. ~miałem satio  2011-03-25 16:12:41  host: dynamic-78-8-198-206.ssp.dialog.net.pl

    Ten telefon to zbyt duża cena w porównaniu do możliwości, aparat dobry nie powiem ale ten system jest do bani zacina się. A co do wykonania to ładne i estetyczne ale jest podatny na zarysowania ogólnie 8/10

  • 0

    226. ~agi  2011-03-26 18:43:11  host: dynamic-78-8-164-15.ssp.dialog.net.pl

    Jest teraz nowa wersja softu, po wgraniu nagrywa WVGA 864x480 ;]Satio jest super, ale jednym z minusów jest brk klawiatury podczas gier oprocz "ABCD" :/

  • 0

    227. ~SeBBuSsS  2011-03-30 13:22:28  host: apn-77-112-21-198.dynamic.gprs.plus.pl

    ys77 Wielkie dzięki za odpowiedzi na moje pytania i raczej się na niego skusze :) Pozdrowionka dla wszystkich

  • 0

    228. ~SeBBuSsS  2011-04-01 21:06:50  host: apn-77-113-109-149.dynamic.gprs.plus.pl

    sry za nabijanie postów ale pytanie, jaka jest różnica między U1 a U1i ???

  • 0

    229. ~boorkman  2011-04-27 11:44:59  host: catv-user-119-240.bielsat.com.pl

    Pytacie o nawigację i jak się sprawuje a więc wgrałem sobie "Sygic Mobile" z mapą europy i korzystałem wielokrotnie. Przy ładnej pogodzie i bezchmurnym niebie sygnał łapie szybciutko i działa bardzo dobrze i skutecznie - jechałem na jej wskazaniech samochodem do innego miasta i trafiłem dokładnie tam gdzie chciałem. Gorzej jest przy brzydkiej pogodzie ze złapaniem sygnału z satelitów i może to potrwać 5,10 minut ale z tego co słyszałem to normalne nawet na rasowych nawigacjach GPS a to przecież telefon. Jedno jest pewne - jeżeli telefon złapie już sygnał to trzyma i działa bardzo dobrze i warto z niego korzystać.

  • 0

    230. ~mlody2212  2011-05-17 18:06:26  host: 178-37-30-49.adsl.inetia.pl

    Witam. jak uaktualnic system w satio bo powyzej pisali coś o tym ale nie wiem jak to zrobiC?:D

  • 0

    231. ~mati  2011-05-28 21:26:30  host: z23-08.opera-mini.net

    ale dlaczego symbian??? android był by dużo lepszy!!!

  • 0

    232. ~  2011-06-03 07:18:07  host: catv-user-118-96.bielsat.com.pl

    To proste albo ze strony producenta albo zainstaluj na kompie oprogramowanie które znajduje się w pamięci telefonu ;)

  • 0

    233. ~Daga  2011-06-17 19:16:04  host: aavq236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten SE Satio to jest czuły czy nie ? ... Bo kurde chce go w niedziele kupić ... A mi w szczegulności chodzi o łatwe i połynne pisanie sms'ów ... prosze o odpowiedz ;]

  • 0

    234. ~uzytkowanik  2011-08-06 13:40:37  host: aad105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik od 02.2010 - i do tej pory żadnych problemów a nim - polecam

  • 0

    235. ~  2011-08-12 09:21:55  host: 87-205-20-199.ip.netia.com.pl

    Kiepski wyświetlacz, oporowy, tępo reaguje na dotyk, brak obsługi multitouch. Mała klawiatura qwerty bardzo utrudnia pisanie, odstępy między przyciskami są po prostu za małe. Symbian spowalnia telefon, doprowadzając do czestych problemów z WIFI, rozłaczanie go jest standardem. Bateria wytrzymuje jeden dzień, przy umiarkowanym korzystaniu. Intensywne doprowadza do rozładowania baterii w ciągu kilku godzin. Telefon nadrabia jedynie rewelacyjnym aparatem, który kręci jednak kiepskie filmy. Brak wejścia jack 3,5 mm dyskfalifikuje telefon w multimediach, zawsze musisz mieć przejściówkę fastport. Telefon mógł być hitem, jednak decyzje SE o wykorzystaniu symbiana i wyświetlacza oporowego to najgłupsze posunięcia z możliwych. Używalem telefonu przez ok. rok po przesiadce na Galaxy SII odczuwam różnicę jak między piekłem a niebem. Ogólnie telefon polecam desperatom kupującym telefon dla robienia zdjęć. Wykorzystania biznesowe i rozrywkowe kuleją.

  • 0

    236. ~Anka  2011-09-25 18:16:19  host: ip-91.189.221.108.skyware.pl

    Mam telefon już prawie rok i wszystko jest ok bateria tez nie jest najgorsza bo mi trzyma 3 dni zdjecia robi super jest szybki zdjecia oglada sie szybko nie tak jak ktos pisal ze muli jak dla mnie rewelacja szybka w obsłudze. Teraz nie zamieniłabym go na zaden inny...

  • 0

    237. ~adi  2011-10-22 11:36:12  host: 84-10-181-30.dynamic.chello.pl

    A ja go właśnie kupuję. Miałem go 2 lata temu i posiadałem po nim w wiele "topowych" telefonów, np, Sony Ericssona Xperię X10, Nokię N8. Zauważcie, że nowy Satio jest nadal drogi, w cenie Nokii N8. Dlaczego? Ponieważ był to bardzo dobry sprzęt z rewelacyjnym aparatem. Na tamte czasy technologia zawrotna, na dzisiejsze też niezła, bo standard dziś w aparatach to 5-8 Megapixeli. Idealny telefon dla osób, które robią często zdjęcia a nie chcą dźwigać ze sobą dodatkowego aparatu. Po prostu "all in one".

  • 0

    238. ~satio  2011-10-26 15:10:32  host: 195.116.64.194

    Telefonik bardzo mi się podoba mam go od miesiąca jedyna jego wada to bateria trzyma 1 dzień.

  • 0

    239. ~Oski  2011-10-31 15:55:25  host: 178.217.248.59

    Czy jest możliwość wsadzenia lepszej bateri

  • 0

    240. ~adi  2011-11-07 08:26:16  host: 84-10-181-30.dynamic.chello.pl

    Ja sobie dokupiłem SE Satio stojak IM502, na który jest teraz promocja w sklepie SE, żeby móc niekiedy sobie zrobić fotki, bo obiektyw nieco przybliża obraz. Zrobione fotki wrzuciłem ostatnio na telewizor plazmowy (37 cali) i muszę powiedzieć, że zdjęcia wyglądają przepięknie. Czy ktoś używał już funkcji DLNA, która pojawiła się w Satio po aktualizacji w 2010 r? Jak ją wykorzystać?

  • 0

    241. ~adi  2011-11-07 08:39:32  host: 84-10-181-30.dynamic.chello.pl

    Odniosę się także do krytycznego wpisu 235: Problemów z Wi-Fi nie zauważyłem, skrzynka w Satio lepiej i szybciej konfiguruje się niż np. w Nokii N8, w której żeby wpisać swoje konto mailowe (Hotmail) musiałem wprowadzać dane kilkakrotnie. Nie dość tego N8 wielokrotnie nie widziała nowych maili na mojej skrzynce, co w Satio się nigdy nie zdarza.

  • 0

    242. ~Satio  2011-11-17 00:04:50  host: 81.219.39.131

    Telefon spoko. Szkoda że ten Symbian a nie Android, tak to bym wolał go od obecnego Wave'a.

  • 0

    243. ~hmm  2011-11-29 22:30:44  host: 46.205.71.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    nie miałem telefonu tego ale po przeczytaniu parametrów itd. to powiem, że telefon jest nawet dobry, nie rozumiem tylko po co w dali do niego oporowy wyświetlacz i symbiana ? ;o Wolałbym już czystego softa niż symbiana.

  • 0

    244. ~tutenmaton  2011-12-13 13:28:14  host: xdsl.171.c89.petrotel.pl

    ten smartfon to po prostu rewela. nie ma tunera TV, ani podczerwieni, ale ma multum bajerów. strzał w piątkę.

  • 0

    246. ~brzoza  2011-12-19 13:36:08  host: 94.42.88.177

    a mi wyświetlacz oporowy pasuje - bo można go obsługiwać w zimie w rękawiczkach. Jest dość czuły, więc nie mam z tym problemów. Jedynym minusem to słaba bateria. Na początku trzymała 2 - 3 dni, teraz jednego dnia do końca nie dojedzie. Fakt, że sporo korzystam, ale niecały dzień to słabo. Zdjęcia robi rewelacyjne, filmy kręci niezłe, no i mam wsadzoną kartę 16GB więc wypasik. Minusem jest wyświetlanie filmów. Z avi są cholerne problemy. Daje sobie radę z mp4, ale i tak muszą być filmy pocięte na mniejsze.

  • 0

    247. ~gość  2011-12-28 08:09:03  host: host-89-229-124-197.dynamic.mm.pl

    spoko maszynka wiadomo że nie chodzi tak jak to parametry pokazują, czasami się resetuje(być może to tylko mój system ale czytałem że nie)np. po odłączeniu od kompa, zdjęcia bardzo ładne, wideo to już standardowo jak w prawie każdym SE - słabo. Wi fi działa bezproblemowo, w menu idzie się łatwo połapać. Czasami tel zwalnia czego przyczyną jest nie wiem skąd zawalona skrzynka na karcie sim. Ogólnie daje bardzo pozytywną notę.YO!:)

  • 0

    248. ~  2012-01-04 12:26:58  host: z04-12.opera-mini.net

    Pomylka w opisie. Satio posiada wyjscie tv. Obraz przekazywany strumieniwo, tv jako dodatkowy ekran , co widac na ekranie telefonu to samo wyswietlane jest na ekranie tv. Opcja bardzo przydatna przy prezentacjach multimedialnych.

  • 0

    249. ~HenioWiertara  2012-01-05 18:53:58  host: 77-255-235-34.adsl.inetia.pl

    Witam wie ktos jakie ma wymiary z aparatem , poniewaz nie moge znalesc a bez aparatu ma 13mm

  • 0

    250. ~fsfdd  2012-01-08 17:40:26  host: user-109-243-12-182.play-internet.pl

    jak on chodzi po necie ??????

  • 0

    251. ~adi  2012-01-23 17:43:51  host: 84-10-181-64.dynamic.chello.pl

    Niebawem wychodzi SE Xperia S z aparatem..... 12Mpx! Co to oznacza w praktyce? Wielkie brawa dla wysłużonego Satio, bo okazuje się, że po przeszło 3-ch latach nie udało się go technologicznie pobić w kwestii jakości zdjęć.

  • 0

    252. ~adi  2012-02-06 18:02:28  host: 87-207-13-2.dynamic.chello.pl

    Po necie chodzi bardzo dobrze, generalnie to jeden z szybszych telefonów jeśli o to chodzi. Inna sprawa, że oporowy wyświetlacz nieco utrudnia zadanie, ale temu kultowemu telefonowi wszystko można wybaczyć.

  • 0

    253. ~jola  2012-05-19 11:00:31  host: ut98.internetdsl.tpnet.pl

    REWELACJA! Powinni go doświeżyć, bo mój już się wysłużył, a chciałabym podobny tel.:)Polecam

  • 0

    254. ~  2012-11-05 20:55:07  host: public101170.cdma.centertel.pl

    Czy ten telefon ma blutucza dobry ? Dobre robi zdjęcia ? Długo trzyma ?

  • 0

    255. ~  2012-11-23 09:00:23  host: host-81-190-113-37.gdynia.mm.pl

    ma blutacza zdjęcia rewelka lepiej niż najlepsze fotograficzne androidy a bateria to poziom androidowy czyli kiepski

  • 0

    256. ~screwer  2013-01-10 23:43:53  host: 46.205.67.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Bez wątpienia najlepszy aparat z telefonem i najgorszy telefon z najlepszym aparatem. Niedopracowany, oporowy ekran dla którego "dokładność" i "czułość" to pojęcia nieznane. Symbian nie dający sobie rady z multimediami i sprawnym przeglądaniem www. Bateria która wytrzymuje 12 h. Rewelacyjny aparat z fleszem xenonowym to wzór niedościgniony nawet w dzisiejszych smartphone-ach. Fotograficznie bije na głowę wszystkie znane mi telefony, multimedialnie i funkcjonalnie to kompletne dno.

  • 0

    257.  2013-07-18 17:05:38

    bo ten wyświetlacz jest typowo pod rysik, palcowanie nie jest faktycznie po nim dokładne, za to patykiem jest już super :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet