Sony-Ericsson Naite - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Naite Opinie o Sony-Ericsson Naite

Sony-Ericsson Naite

w sumie: 93
  • 0

    1.  2009-10-29 23:47:19

    Parametry nie zachwycają - pewnie drogi nie będzie (na początek 600 -700). Interesujący jest tylko czas czuwania.

  • 0

    2.  2009-10-30 07:26:59

    typowy zwykły telefon, bez bajerów, w erze od 479 zł bez umowy

  • 0

    3.  2009-10-30 08:43:38

    wszystko podobne do serii T...zero innowacji..

  • 0

    4. ~rrudy  2009-10-30 10:02:56  host: irc174.internetdsl.tpnet.pl

    obudowa biodegradowalna pod wplywem swiatla i deszczu

  • 0

    6. ~  2009-10-30 18:03:51  host: inet20907ng-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ile?nie wart nawet 400 a ty wyskakujesz z cena z kosmosu

  • 0

    7. ~marcin1488  2009-10-30 19:17:30  host: 212.160.172.70

    no i w koncu normalny wyswietlacz...

  • 0

    8. ~betsy  2009-10-31 10:09:27  host: abtq225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A mnie parametry pasują :-) Trochę lepszy od K530i, którego bardzo sobie chwalę. Pewnie, że chciałoby sie wifi ale jest HSDPA na którym pójdzie tani Play Online i styka. Bardzo dobry telefon.

  • 0

    9. ~dsid  2009-11-01 21:59:59  host: 77-252-52-38.ip.netia.com.pl

    Tutaj chyba bardziej chodzi o "obudowę z ekologicznych materiałów", czyli coś dla eko-ludzi stylistyka raczej prosta i nierzucająca się w oczy. Ale bebechy troszkę "zacofane" do innych se wychodzących teraz :) Ale poztywny ;p

  • 0

    10.  2009-11-02 11:08:24

    Stylistycznie nawiązanie do T610 ;]

  • 0

    11. ~Darth_Damien  2009-11-02 16:19:29  host: 83.220.122.181.dsl.dynamic.eranet.pl

    Nareszcie SE wprowadził czytnik kart microSD!!! No more 3 razy droższych MemoryStick! :D

  • 0

    12. ~  2009-11-03 09:55:30  host: 113.159.rev.vline.pl

    zwykly fonik, przedluzenie koncepcji k750i:)

  • 0

    13.  2009-11-06 09:10:55

    jaki może mieć czas czuwania z baterią 950 mAh z k800i, 2-3 dni? Adekwatna cena to 400 zł. Kolejny złom od sony

  • 0

    14. ~  2009-11-09 15:45:22  host: ip-62-69-216-89.globalconnect.pl

    po raz setny odgrzewany kotlet SE :(

  • 0

    15. ~dxtr  2009-11-09 19:28:32  host: rea.ipt.com.pl

    Jakie 600-700, to przecież typowy low-end. Dla niektórych taki sprzęt, to właśnie to, czego szukają. W końcu nie każdy potrzebuje telefonu do oglądania filmów - dzwonić ma.

  • 0

    16. ~:)  2009-11-09 20:50:42  host: net132-81.4web.pl

    to ta sama bateria co w c702 i mi trzyma ze 2-3 dni zalezy ile slucham radia i na necie siedze

  • 0

    17. ~ewan_era  2009-11-14 17:46:03  host: bpr230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zastępca k770i czy g502 (przynajmniej jeśli mowa o ofercie ery)

  • 0

    18.  2009-11-17 18:13:57

    nowa bateria i hsdpa, a tak to wszystko to samo od 2-3 lat... w wygladu odswiezony k770i.

  • 0

    19.  2009-11-17 20:35:44

    "obudowa z ekologicznych materiałów" to jest to:) A tak po za tym to trochę jak odświeżony K610i z wyglądu. typowa klasa średnia.

  • 0

    20.  2009-11-19 15:18:22

    wygląda jak jakaś tam nokia, nie pamiętam teraz jaka :D

  • 0

    21. ~Artur  2009-11-23 09:06:50  host: ha2rtr.agh.edu.pl

    Według kolego drwlodson co powinien jeszcze mieć? Ekspres do kawy? Czas czuwania i rozmowy są najważniejsze, reszta jest tylko mało znaczącym dodatkiem.

  • 0

    22.  2009-11-24 08:43:39

    Tylko 2 Mpix i bez wifi,śmiech na sali:):):)szkoda forsy na takie coś:):):)

  • 0

    23. ~oooooooooooooo  2009-11-26 21:09:30  host: 88-199-165-254.tktelekom.pl

    oooooooooooooooo

  • 0

    24. ~jullita_21  2009-11-26 23:39:18  host: 188.146.163.142.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jak dla mnie okey i to nawet bardzo!!!! czytelny funkcjonalny ekologiczny:):P polecam i pozdrawiam

  • 0

    25. ~  2009-11-28 22:10:14  host: afgv7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w sumie telefon bez szału, ale też cena bez szału; w tym przedziale cenowym polecam go niż modele Samsunga czy Nokii

  • 0

    26. ~Lol  2009-11-30 13:02:08  host: 77-254-199-100.adsl.inetia.pl

    jesli miałbym wybierac miedzi nokia 5130 XM a tym telefonem to co wybrać?

  • 0

    27. ~Base  2009-12-03 21:40:37  host: eko-net.17.65.lan.e-wab.pl

    Naite jest dla ludzi normalnie rozwijających się bez specjalnych bodźców ze strony sprzętu elektronicznego. Telefon z założenia ma służyć do rozmów i z tym radzi sobie świetnie no i ma fajny duży wyświetlacz, muzyczkę też ładnie odtwarza. Może z wyglądu jest bez fajerwerków ale dla niektórych to zaleta (przynajmniej nie ma co odpaść). Telefon godny zainteresowania.

  • 0

    28.  2009-12-04 00:06:03

    Nie piszę że jest zły - osobiście mi się podoba. Duży ekran. Chodziło mi o to że odbiega od dzisiejszej średniej kilkoma elementami np. rozdzielczością robionych zdjęć. Nie może więc być następcą k770i z jego 3,2.

  • 0

    29. ~amsaaw  2009-12-12 01:38:11  host: agc61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie do użytkowników tego telefonu. Czy wiecie jak można zrobić żeby tło w trakcie pisania smsa przy użyciu T9 było zawsze w jednym kolorze? Denerwuje mnie to, że gdy piszę nowym wyraz i są te niby propozycje tło ciemnieje, by znowu rozjaśnić się po skończeniu wyrazu. I tak w kółko...

  • 0

    30. ~indywiduum  2009-12-13 11:28:30  host: 80.54.93.2

    Kilka takich, worek cementu i murek gotowy. Fajny. Parametry zachwycą tych co niedawno dowiedzieli się o telefonach i nie są jeszcze w temacie, takim polecam niech go kupią, gdy zrozumią co zrobili polecam jakąś Nokię (nie jestem jej maniakiem, ale lubię)najchętniej XM.

  • 0

    31. ~dan  2009-12-13 16:43:21  host: 87-205-53-68.adsl.inetia.pl

    mam go i nie polecam

  • 0

    32. ~pyta damianka  2009-12-14 19:59:04  host: eis74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma dżojstik czy klawisz navi???

  • 0

    33. ~Ce  2009-12-20 19:44:26  host: staticline56527.toya.net.pl

    Nie wie ktoś może, czy SDHC pójdzie na tym telefonie?

  • 0

    34. ~kati  2009-12-23 10:22:24  host: adlr142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak ktos chce zrobic dobre zdjęcie to polecam aparat fotograficzny Nikon, jak ktoś chce słuchac muzyki niech kupi sobie MP3, jak ktoś chce oglądac filmy niech kupi sobie telewizor LCD 42 cale... Telefon jest od tego żeby mieć kontakt z ludźmi czyli: dzwonić, pisać smsy... Telefon to nie centrum multimedialne. Bardzo fajny telefon. Pozdrawiam.

  • 0

    35. ~merquto  2009-12-26 18:13:49  host: evd166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wczesniej mialem k850i, teraz mam tego i jestem z niego bardzo zadowolony, telefon do rozmow i muzyki akurat, bez zbednych wodotryskow, boli tylko brak lampy blyskowej (w k850 byl ksenon)

  • 0

    36. ~Artex  2010-01-19 17:34:12  host: 078088033135.starachowice.vectranet.pl

    W końcu jest to telefon prawie jak Sony Ericsson K800i. Ten telefon ma wszystko, co jest potrzebne! Niby czego oczekujecie? Maszynki do robienia kasiory?

  • 0

    37. ~  2010-01-25 19:09:56  host: chello084010162143.chello.pl

    Mam go od miesiąca. Bateria bez uruchamiania telefonu potrafi w ciągu godziny rozładować się o 25%. Jest zbyt cichy. Gdy rozmawiam 30 minut w tygodniu + 5 minut radia przez słuchawki + 40 minut grzebania w jego ustawieniach, to bateria ze 100% rozładowuje się do 3% w ciągu max 6 dni. Coś jest z nim nie tak.

  • 0

    38. ~orion  2010-01-27 03:48:40  host: tulipan.nat.student.pw.edu.pl

    czy NAITE w erze ma w zestawie dołączony kabelek USB?

  • 0

    39. ~orion  2010-01-27 12:43:02  host: tulipan.nat.student.pw.edu.pl

    czy NAITE w erze ma w zestawie dołączony kabelek USB?

  • 0

    40.  2010-02-04 15:41:54

    mam ten telefon dwa miesiace...ogolnie jestem zadowolona. Ale czy ktos mi poradzi - slychac szum w trakcie rozmowy - jak mozna to usunac??? Dzieki za ew.pomoc :):):)

  • 0

    41.  2010-02-04 15:44:29

    ~kati...popieram na calej linii...telefon wlasnie po to jest - pozdrawiam :):):)

  • 0

    42. ~Proszę o odp.!  2010-02-05 10:55:07  host: big89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej czy tu jest dobra karta pamięci.? Proszę o odpoweiedz :) z óry dzięki

  • 0

    43. ~JaBa  2010-02-05 11:18:02  host: 87-205-144-222.adsl.inetia.pl

    Złom nie złom o gustach się nie mówi, ja się przesiadłem z HTC pewnie dla Was to jakaś nazwa egzotyczna i jestem zadowolony. Miałem wcześniej T610, T630, K700i, K750i, K770i teraz ten i żaden mnie nie rozczarował. Chcesz mieć kamerkę, wifi, bluetooth i żeby był szybki?? Kup sobie netbooka he he....ech dzieci

  • 0

    44. ~agulka xd  2010-02-05 16:47:01  host: 188.147.0.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    No mnie się wydaje że ten fonik jest spOkO;D ; A jak myślicie który jest lepszy SE G502 czy ten? No bo nie mogę się zdecydować.!

  • 0

    46. ~  2010-02-10 07:10:36  host: acto253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie sie zastanawiam czy go kupic (znalazlam oferte za 350 zl) chce niedrogiego telefonu z karta pamięci nie potrzebuje bajerów jedyne co mnie interesuje to czy jest to telefon wytrzymały czy się nie psuje itp tak jak np se w580i i s500i

  • 0

    47. ~CALY  2010-02-12 12:48:04  host: bxv210.internetdsl.tpnet.pl

    na pierwszy rzut oka bardzo fajny telefon właśnie go zakupiłem, zawsze irytowały mnie strasznie małe wyświetlacze w se(nie biore pod uwage oczywiscie tych modeli powyzej 600 zł bo na takie mnie po prostu nie stac) ale jak dla mnie bardzo ładny, estetyczny telefon i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie. a po drugie po co komu super aparat 8 mega pix.. dla mnie jest to kompletnie bezużyteczne chyba ze jako gadżet to super prywatnego detektywa heh, telefon jest przede wszystkim do dzwonienia i pisania. jeśli chcesz z gadżetami to sobie kup inny model a nie krytykuj telefonu na średnim poziomie i średnim cenowo.

  • 0

    48. ~tomek  2010-02-14 01:37:07  host: acv104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja nie rozumiem tych "pseudomądrych", którzy trąbią na lewo i prawo, że "telefon jest do dzwonienia, kupcie sobie aparat....". I co jeszcze? Jest 21 wszy wiek. Ja właśnie chcę, żeby telefon miał wszystko. Mam ochotę zrobić zdjęcie to je robię. Nie biegam do domu po aparat. Chcę posłuchać muzyki - słucham, a tacy mądralińscy niech biegną do filharmonii - bo zawsze jest pod ręką.

  • 0

    49. ~Maniek  2010-02-19 21:54:31  host: public53075.xdsl.centertel.pl

    mam prośbę, aby wasze opinie były od osób ktore posiadają/ły ten telefon a potem oceniały. Mi osobiście podoba się ten telefon, dosyć dobry głośnik, wyświetlacz w sam raz oraz szybko przesyła przez bluetooth. Zdziwił mnie tekst po odłączeniu ładowarki "aby zaoszczędzić energię odczep ładowarkę z gniazdka":) Szkoda tylko że bez wifi i słaby aparat. niestety era nie dołączyła mi do niego kabla usb ani karty pamięci;/ Ogólnie telefonik spoko

  • 0

    50. ~Janusz  2010-02-20 12:13:21  host: kol470.multi-play.net.pl

    Ile wam trzyma bateria? Ja mam wszędzie mocny sygnał. Rozmawiam średnio 10,5 minuty dziennie, radio max 5 minut, i 5 minut zabawy z ustawianiami. Około 5 razy sprawdzam czy są nieodebrane i raz na 3 dni dzwonię na pocztę głosową. Bateria trzyma 6 dni. Podłączam ładowarkę gdy spadnie poniżej 20-17%.

  • 0

    52. ~angi  2010-03-01 22:25:02  host: aebf113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    agulku.. bez watpienia Naite.. :))

  • 0

    53. ~koala  2010-03-19 23:15:11  host: h82-143-151-144-static.e-wro.net.pl

    witam,widzę wszystkie opinie, nie interesuje mnie karta pamięci,kabel usb, tylko czy tel się nie zawiesza działa bez zarzutów,czy się nie psuje,czy działają wszystkie klawisze itp. proszę o odpowiedź bo zastanawiam się nad jego kupnem :) zastosowanie: dzwonienie, wysyłanie sms`ów i słuchanie sporadycznie radia. Proszę o szybką odpowiedź :)

  • 0

    54. ~pUla  2010-06-07 11:22:57  host: 29a.glinik.pl

    też się zastanawiam nad kupnem. Tel nie jest drogi (ok 300zl) aparat wystarczajacy. Boje sie tylko o baterie bo wiem ze w soniakach latwo sie psuja; p ALe jestem strasznie przyzwyczajona do nich;) Czy w smsach mozna pisac bez slownika??

  • 0

    55. ~ArriS  2010-06-22 14:21:05  host: abyb22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dwa lata temu zmieniłem SE K750i na Nokie 5310. Teraz tą Nokie zmieniłem na SE Naite. Dlaczego? Bo SE to SE. Można mówić, że to odgrzewany kotlet, ale to nadal bardzo dobry kotlet. Wszystko funkcjonuje jak należy. Z Nokią miałem kilka problemów. Fińskie telefony bezawaryjne? Bez żartów. Nokia to mój pierwszy telefon, który oddałem na gwarancje, a ja naprawdę nie oszczędzam telefonów i jakoś K750i nigdy mnie nie zawiódł, dlatego postanowiłem wrócić do tej firmy i jestem zadowolony, bo w ich telefon mało się zmieniło i dalej działają perfekcyjnie.

  • 0

    56. ~se_anonim  2010-07-02 11:45:54  host: 212.184.247.124

    Beznadziejny telefon. Mam go od 9 miesięcy a bateria już trzyma maks 3 dni. Zdjęcia są beznadziejne w stosunku do K550i, który też ma 2 mpx aparat. Problemy z bluetooth-em przy próbie połączenia się z innym telefonem. Przy zakupie telefonu okazało się, że nie dostarczają kabla USB, beznadziejne słuchawki i ładowarkę, która zepsuła się po pierwszym ładowaniu. Pewnie taki był cel modelu SE ECO :P Po podłączeniu telefonu do komputera przy użyciu kabla USB nawet go nie wykrył. Była konieczna instalacja oprogramowania. Jeżeli chodzi o menu to przesadzili z tymi wodotryskami w Multimediach. Zaletą jest dodawanie współrzędnych GPS do robionych zdjęć no i może waga, ponieważ jest lekki. Jakość obudowy niej jest zachwycająca bo odpada farba.

  • 0

    57. ~alto  2010-07-03 14:21:41  host: v02-16.opera-mini.net

    wg. mnie bardzo dobry telefon-bez przesadnych bajerów dla ludzi nie potrzebujących przesadnych bajerów. wytrzymała bateria, dobra jakość dźwięku(muzyka i rozmowy), szybki internet, zdjęcia dobrej jakości. nie zamula i nie wiesza się (ja korzystam z karty 4GB sdHC ). Nawet pomimo braku nadajnika GPS radzi sobie sprawnie z Google Maps-dobra rzecz jak nie wiemy gdzie iść albo sprawdzić jakąś trasę. Brakuje tylko lampy do zdjęć. Polecam każdemu.

  • 1

    59. ~wolfpack  2010-07-04 22:52:29  host: 188-125-135-244.petrus.pl

    Mialem kilka Se....T290,T310,T610,K750i,W800i,K800i, obecnie W715.....i powiem tyle....kilkuletni k800i bije te nowe cudenka na glowe....gdyby bylo w nim wifi bylby super

  • -1

    60. ~piset  2010-07-13 15:33:12  host: 093105063149.siedlce.vectranet.pl

    Mam Sony Ericsson G502 , niedawno dziewczynie zamówiłem Sony Ericsson NAITE. NAITE wyświetlacz ma 2 razy większy od G502- szybszy procesor, lepsze kolory. Nowszy i lepszy od staruszków k800i i k850i . O nokiach tu nie piszę bo nokie się nadają jako papier w kiblu- czyli przereklamowane a kolory wyświetlacza mają sprzed 5 lat. Jeszcze nie spotkałem lepszego telefonu w cenie 320zł. Wyświetlacz i kolory równają się z nowym SE W995 za 1000zł. To tyle w temacie

  • 0

    61. ~Darek  2010-07-13 18:08:20  host: 093105063149.siedlce.vectranet.pl

    Powiem krótko: Naite jest lepszy od wszystkich staruszków G502, C905, C702, K800, k850i i wielu innych. Ma szybszy procesor i większy wyświetlacz. Kolory są niesamowicie nasycone. Chodzenie po menu i aplikacjach jest wręcz przyjemnością. Jego slot kart pamięci współdziała z nowoczesnymi kartami pamięci micro SDHC do 8GB. Tego nie ma w staruszku k850i- k850i ma słabszy procesor i wolniej chodzi zacinając się. SE C905 jest za stary na karty pamięci mirco SDHC. Naite jest prawie równy z SE W995 i ma taki sam wyświetlacz na wielkość i identyczne kolory.

  • 0

    62. ~  2010-07-27 08:40:50  host: t24-11.opera-mini.net

    mam go tydzień baterie formatowalem 1godz pogram godz na necie a bateria trzyma tylko 8 godz

  • 0

    63. ~anet  2010-08-22 13:22:10  host: 82.177.126.69

    no cóż ja ten telefon mam w sumie od kilku dni i nie mam zamiaru narzekać. Co do tego że bateria Ci trzyma tylko 8h.. no nie dziwie się skoro źle sformatowałeś baterie.:) jakoś ja formatowałam bateria 12h. i trzyma mi juz chyba 3 dzien ( z pisaniem dzwonieniem i sluchaniem muzyki . telefon jest godny polecenia. gdyż te nowsze nokie się często psują, zacinąją a nawet same wyłączają. Nie żałuję że mam ten telefon i Polecam go innym którzy zastanawiają się nad jego kupnem.

  • 0

    64. ~Asia  2010-08-22 18:41:39  host: afod160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od tygodnia i mogę śmiało go polecić:)

  • 0

    65. ~Naitee  2010-08-26 22:40:19  host: bqp66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od roku, telefonik sprawuje się bardzo dobrze, nie ma z nim problemów, naprawdę polecam!!!

  • 0

    66. ~margal  2010-08-27 12:15:37  host: gap2.internetdsl.tpnet.pl

    Obecnie mam Samsunga F480, jednak dotykowy ekran zaczął mnie powoli denerwować. Dlatego dzisiaj na allegro kupiłem sobie SE Naite, mam nadzieję, że to dobry wybór, bo telefonu używam do dzwonienia, esemesowania i ewentualnie do słuchania radia w busie do i z szkoły

  • 0

    67. ~naite  2010-08-27 21:21:40  host: ait250.internetdsl.tpnet.pl

    dokładnie se to maszynka nie do zdarcia pozder dla pośadaczy tego modelu

  • 0

    68. ~Naite  2010-08-28 21:32:06  host: gap2.internetdsl.tpnet.pl

    Wczoraj zakupiłem sobie ten teleon na Allegro (nówka). I mam takie pytanko: Czy telefon ma joystik?

  • 0

    69. ~  2010-08-30 22:05:15  host: 212.87.244.98

    Ja posiadam ten telefon 3 miesiąc bardzo go polecam wyświetlacz duży i czytelny bateria trzyma ładnie gra też całkiem nieźle za taką cenę nie znajdziecie lepszego telefonu.

  • 0

    70. ~naite  2010-09-08 19:17:57  host: adin57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzisiaj sobie wzielem ten telefon ladnie wyglada co dla mnie ejst na + muzyka dobrze odtwarzana + duzy wysietlacz + na necik tez moza sobie wejsc nie ma problemow, dla ludzi ktorzy chca tylko dzwonic i posluchac muzyczki jak najbardziej polecam

  • 0

    71. ~sd  2010-09-09 15:15:24  host: bvr42.internetdsl.tpnet.pl

    dla mnie ten telefon jest dobry jak na taka cene.telefon nie ma joystika ma przyciski.joystik szybko sie psuje wiec nie radze brac z joystikami ale na szczescie ten nie ma ... glosny telefon usb sluchawki bateria trzyma wmiare dlugo dla mnie bez muzyki i grania trrzymala ponad tydzien.lubie son ericssony a takze nokie ale do se jestem przyzwyczajony i przy nim narazie zostane ... pozdro ... ^^ ;)

  • 0

    72. ~hmm  2010-09-27 13:45:20  host: mmsrouter.tpnets.com

    MAM pytanie,proszę o odpowiedź TYCH, Co SIĘ zNAJĄ NA TYM TELEFONIE. Czy sms-y pokazują się w FoRMIE DYMKÓW jak w Elmie??

  • 0

    73. ~V1r00zPL  2010-09-28 16:55:21  host: 83.2.225.4

    Witam, chciałbym się dowiedzieć co do smsów w Naite. Czy wygodnie się na nim pisze? Klawisze nie są zbyt blisko, lub nie są zbyt małe? Proszę o odpowiedź, dzięki :)

  • 0

    74. ~Warcin  2010-10-09 15:29:57  host: dwq247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, Ten telefonik nie ma dżojstika tylko klawisz kierunkowy a w środku jest "zatwierdź". Polecam go każdemu. Aha, smsy sa w formie dymków coś tak jakby chat. Pozdrawiam

  • 0

    75. ~simplusowiec  2010-10-10 07:14:01  host: dynamic-78-8-84-196.ssp.dialog.net.pl

    odswieżone k530i

  • 0

    76. ~Warcin  2010-10-11 18:29:28  host: byl48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aha, jeszcze jedno. Super jest rozwiązana opcja "kopiuj i wklej". Można kopiować tekst, linki internetowe i wklejac je nawet w innych aplikacjach np. skopiowac jakis tekst w edytorze sms, i wkleic go np na Facebook albo w youtube lub GaduGadu. Mam jeszcze Nokie 6303c i tam opcja kopiuj i wklej nie działa pomiędzy różnymi aplikacjami jak w sony ericssonach. Do tego jest dużo wolniejsza ale za to ma mocniejszą obudowę i aparat 3,2 mpix z autofocusem ale zdjęcia wychodza jakies zaszumione gdy się je ogląda na kompie. ogólnie nokie mają kaszaniaste aparaty, ale mimo to lubię je na równi z Sony Ericssonem. Pozdrawiam...

  • 0

    77. ~sylwek  2010-11-11 07:22:40  host: 83-238-23-122.ip.netia.com.pl

    1. bateria - nie rozumiem problemów związanych z formatowaniem i z tym że krótko trzyma. nigdy nie formatowałem baterii i zawsze działała mi ponad tydzień. żadna bateria nie wytrzyma dnia jak się będzie intensywnie używać telefonu. 2. wyświetlacz - kolory są bardzo żywe, jest bardzo kontrastowy i czytelny. zostawia daleko w tyle nokię. se postawił na optymalizację i bardzo dobrze. nie wiem po co wyświetlacz wielkości pudełka od zapałek ma mieć możliwość wyświetlania 16 mln kolorów i podstawowe pytanie - czy widać różnice skoro ilość pixeli jest taka sama. a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. 3. wygląd - jak to w se - że tak powiem od razu widać że to se:). mnie odpowiada taka forma ascezy. 4. funkcjonalność - JA jestem za tym żeby jeżeli się da pakować do telefonu jakieś bajery np mp3. rzadko ich używam ale dobrze że są. w se multiemedia jak na telefon o takim wyświetlaczu są na satysfakcjonującym poziomie. wszystko działa sprawnie (dużo sprawniej niż w c702), używanie menu to przyjemność - której nie mam używając nokii. łatwo odnaleźć najbardziej niezbędne funkcje. 5. wytrzymałość - nie wiem, zbyt krótko jestem posiadaczem, ale z doświadczenia z se jest w stanie twierdzić że jest na tak samo dobrym poziomie. 6. ogólne wrażenie - telefon dla ludzi potrzebujących... telefonu:). jest prosty (aczkolwiek nie prostacki) jest praktyczny, ma właściwie wszystko co potrzeba przeciętnemu użytkownikowi za naprawdę rozsądne pieniądze. jeżeli chodzi o telefonu z półki 300 - 700 zł to polecam. naprawdę warto.

  • 0

    78. ~Patrick  2010-11-18 21:30:56  host: bcv121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie telefon bez rewelacji. Mam go półtora miesiąca i bateria trzyma ok 5 dni także rewelacji nie ma. Nie jestem pewien do tego czy jest budzik, ja nie mogę się go doszukać. Wcześniej miałem nokie 2700c działała bez zarzutów i bateria trzymała długo bo prawie 2 tygodnie.Naite ma baterie za wyświetlaczem co jest dla mnie uciążliwe bo gdy pisze sms-y to muszę przytrzymywać telefon aby mi nie wypadł z ręki. Nie wiem jak za te pieniądze myślę, że jest to fajny telefon,jednak za te pieniądze można skusić się jeszcze na Lg KP500.

  • 0

    79. ~konrad  2010-11-26 15:41:21  host: public3956.xdsl.centertel.pl

    budzik masz w menu/alarmy. troche pomyslec trzeba

  • 0

    80. ~xzXc  2010-12-14 23:52:57  host: dynamic-78-8-215-214.ssp.dialog.net.pl

    jakieś kłopoty z zasiegiem ?

  • 0

    81. ~Jacek  2010-12-24 20:50:41  host: host-89-230-79-78.rzeszow.mm.pl

    Odnośnie formatowania baterii!!! Współczesnych baterii się nie formatuje, nie jest to nawet możliwe - ładowarka odłącza się automatycznie po naładowaniu telefonu do 100%

  • 0

    82. ~  2011-01-06 17:21:04  host: eme240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    darmowy you tube tylko coś mi chwilowo niedział

  • 0

    83. ~naitek  2011-01-23 12:44:48  host: aur141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam już 11 miesięcy i co nieco mogę o nim powiedzieć :) wymienione przez was zalety są bezdyskusyjne, właśnie dlatego chciałem kolejnego SE dla siebie :) więc nie będę się powtarzać, wyboru oczywiście nie żałuję, choć jest kilka rzeczy których nie poprawili od czasu poprzednich modeli/powstały nowe problemy - jesli wyciągnę baterię na choćby sekundę z telefonu - po ponownym wlączeniu telefon zapomina totalnie datę i czas...dla mnie to nieporozumienie, w żadnym z poprzednich telefonów nie musialem od nowa ustawiac daty i czasu po majstrowaniu przy baterii - jesli ustawilem zlego odbiorce dla sms'a i go nie chce do niego wyslac, to zanim usunę tego adresata i zmienię na innego to musze sie przebgrzebac chyba przez 4 ekrany opcji - strasznie to niewygodne i kretynskie rozwiazanie - w poprzednich SE tez tak było. - bateria...niby działa - ale od pewnego czasu robi psikusy - nie chce sie doladowac do 100% tylko np. do 98, albo majac caly dzien 12% w 5 minut spada do 4% (bez dotykania niczego), fakt faktem przy umiarkowanym uzywaniu trzyma tydzien :) - cichy mikrofon, na ruchliwej ulicy ciezko kogos uslyszec - telefon 3x mi sie zawiesil...to pierwszy SE ktory mi sie zawiesil. - mocniejszy procesor - byc moze, ale menu dziala mniej plynnie niz w leciwym SE 510i - brak kabla USB w pudełku - radio które nie działa bez podpiętych słuchawek ( tak wiem, sluchawki to antenka...ale nie sadze zeby az tak polepszała odbior ;] ) - malenka kamerka z przodu telefonu - czemu nie mozna jej NIGDZIE uzyc, za wyjatkiem wideokonferencji ?

  • 0

    84. ~mati  2011-01-29 10:55:51  host: z22-04.opera-mini.net

    Telefon super! Dobra obudowa, ekran wyraźny, dobra bateria, dobra jakość odtwarzanej muzyki.Za taką cenę jak najbardziej polecam.

  • 0

    85. ~el loco  2011-02-12 22:00:49  host: 178-217-140-21.multinet24.pl

    Mam ten telefon i uważam, że jest całkiem fajny. Wszystko działa sprawnie i nic nie trzeszczy.Bateria przy dużym użytkowaniu trzyma mi 4 dni więc nie jest źle. Ogólnie polecam ten telefon!

  • 0

    86. ~S(t)Efan  2011-03-01 11:49:10  host: hbs83.internetdsl.tpnet.pl

    swietny telefon, dobra konstrukcja funkcje i cena!

  • 0

    87. ~szalona  2011-04-12 15:58:59  host: 94-40-52-161.tktelekom.pl

    ile mieści się smsów ? :)

  • 0

    88. ~zabor  2011-04-15 10:21:48  host: ip-62.89.83.245.static.crowley.pl

    co jak co mam ten telefon juz od września 2010 roku i moge go polecic. przez ten nie caly rok odkad go posiadam (od nowosci) nigdy mi sie nie zawiesil, obudowa tez choc wyglada na nie stabilna to taka nie jest. telefon upadl mi juz kilka razy na ziemie, a zadnych zadrapan ani nic nie ma (zaledwie kilka rysek na wyswietlaczu). bateria u mnie trzyma okolo 3-4 dni przy duzej ilosci pisanych smsow, pare krotkich rozmow dziennie, i po 2-3h sluchania muzyki dziennie. wracajac do muzyki odtwarzacz moze i nie jest idealny, ale gra wyraznie i dosyc glosno. aparat przy dobrym swietle, badz na podworku robi moze i nie swietne zdjecia, ale na prawde sa dobrej jakosci. co tu jeszcze moge opisac hm... wyswietlacz tez jest jedna z zalet w tym telefonie jest duzy i wszystko wyraznie na nim widac. co do powyzszych komentarzy ze juz telefon zaczyna sie zawieszac przy karcie pamieci 4gb to nie prawda, gdyz sam uzywam karty 8gb i nigdy mi sie nie zawiesil ani nie bylo zadnych problemow. moze i jest to kopia wczesniejszych sony ericssonow, ale jest to kopia dobrej jakosci, i moge polecic ten telefon osobom ktore nie szukaja jakiegos kombajnu, a telefonu, i w dosc niskiej cenie (bo naprawde jest niska)

  • 0

    89. ~albatroz  2011-06-01 12:19:18  host: bvt122.internetdsl.tpnet.pl

    ..To właśnie jest kombajn ! :D Po wgraniu modyfikacji gra głośno i wyraźnie, wszystko można dopasoać do własnych upodobań. Bateria trzyma 3-4 dni .. Tj. DB3210 czyli można łatwo wgrywac dodatki A2 - bardzo polecam każdemu użytkownikowi. Po roku korzystania nie napotkałem się z żadną usterką :)

  • 0

    90. ~ozborn  2011-06-16 08:58:23  host: afou85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon, mam go od grudnia 2010. Na początku się dziwiłem co to za shit :P (bo niby ekologiczny i nikt go prawie nie znał), a tu się okazało że może i jest to ekologiczne shit który nikt go nie znał, ale jest naprawde dobry. Robi średnie fotki, bo w dobrej jakości, ale brak lampki może czasem przeszkodzić. Jeśli chodzi o odtwarzacz to też bez problemów, tylko słuchawki są do dupy. Oprócz tego nie wiadomo czemu inernetu u mnie nie działą, a dawałem już do naprawde i niby koleś naprawił, a tu lipa :P. Oprócz tego jeszcze u mnie ruchome rysunki się zacinają WSZYSTKIE nawet te co są wbudowane od początku w naitcie. W dodatku mi już sie powoli psuje wejście na słuchawki i ładowarke bo nie zawsze do końca je chwyta. Skupiłem się na wadach o ten telefon to chyba najlepszy jaki miałem (classic+function)

  • 1

    91. ~albi  2012-02-04 15:14:54  host: z57-03.opera-mini.net

    se oryginalnie maja brzydkie menu, proponuje nauczyc sie wgrywac modyfikacje, zmieniac czcionke akustyke... Ten telefon bardzo duzo moze ! U mnie gra identycznie glosno jak nokia 5130xm! I glosnik sie tak trzyma bez zadnych usterek. Mozna wgrac widgety takie jak w htc ekran, ikony, emotki... Wszystko. Se nie mysli sie zaciac. Polecam jak nic innego bo naprawde warto. Moge dac screny jak moj naite wyglada. Pozdrawiam

  • 0

    92. ~Adamski  2012-03-09 11:36:46  host: h-91-189-39-152.euronet.net.pl

    Jaka jest głośność rozmów w tym telefonie i czy jest możliwość jej regulacji w trakcie rozmowy?

  • 0

    93. ~Magda  2012-04-01 11:08:43  host: 178-36-3-213.adsl.inetia.pl

    używałam tego telefonu dwa lata - jestem zachwycona i jednocześnie załamana, bo przychodzi czas wymiany, a już takiego nie ma w ofercie. pierwsza sprawa to niesamowicie długi czas trzymania baterii. ja go ładuję co 4-7 dni, w zależności od intensywności użytkowania. kolejna - dobrze przegląda się internet. obudowa jest ładna, moja tylko pozdzierana teraz, ale to wciąż najładniejszy telefon jaki miałam. nie psuje się i nic się z nim nie dzieje. jedynie na minus jest głośność rozmowy (na najwyższym dla mnie dość cicha). ale tak to.. naprawdę, cudowny telefon. najlepszy, jaki miałam. polecam stuprocentowo dla ludzi, dla których najważniejsze są rozmowy z innymi, nie bajery typu bluetooth, aparat i gry.

  • 0

    94. ~alb  2012-04-07 14:59:21  host: public-gprs250134.centertel.pl

    Tak, o prawda, że ma cichy głośnik rozmów. Proponuję podłubać jakąś igłą. Głośność zwiększy się co najmniej o 20%. Cała masa syfu się tam zbiera :P To jest jedyna jego wada. Można by zamienić go na c510 :D ostatnie porządne telefony, nie to co te dotykowe badziewia... :]

  • 0

    95. ~sony naite  2012-06-26 23:19:18  host: apn-46-169-124-25.dynamic.gprs.plus.pl

    Ile kosztuje płyta główna do sonego naite? Bo mi poszła a mam wszystkie numery zapisane w tel. i musze je odzyskać :/

  • 0

    96. ~kolekpn  2013-04-29 01:48:58  host: c183-249.icpnet.pl

    Telefon super ale po 2 latach użytkowania pojawił się jeden dość poważny problem. Telefon nie odbiera połączeń przychodzących. Jeżeli ktoś próbuje się do mnie dodzwonić to słyszy w słuchawce że abonent czasowo niedostępny mimo że mam telefon włączony i jestem w zasięgu sieci. Czasem działa normalnie a czasem wariuje jak opisałem powyżej. Przez to ludzie nie mogą się do mnie dodzwonić. Szkoda bo to naprawdę fajny telefon.

  • 0

    98.  2013-04-29 10:58:38

    Telefon super ale po 2 latach użytkowania pojawił się jeden dość poważny problem. Telefon nie odbiera połączeń przychodzących. Jeżeli ktoś próbuje się do mnie dodzwonić to słyszy w słuchawce że abonent czasowo niedostępny mimo że mam telefon włączony i jestem w zasięgu sieci. Czasem działa normalnie a czasem wariuje jak opisałem powyżej. Przez to ludzie nie mogą się do mnie dodzwonić. Szkoda bo to naprawdę fajny telefon.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-92-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet