Sony-Ericsson Live with Walkman - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Live with Walkman Opinie o Sony-Ericsson Live with Walkman

Sony-Ericsson Live with Walkman

w sumie: 269
  • 0

    1. ~dax89  2011-11-09 14:39:47  host: aarc226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W końcu porządny Sony Ericsson Walkman z Androidem. Nie jest to jeszcze szczyt marzeń ale na pewno zastanowię się nad zmianą mojego w995. Szkoda, że w zestawie nie ma porządnych słuchawek i trzeba dokupić. Karta pamięci też mogłaby być większa. No ale przynajmniej cena od samego startu zadowalająca bo tylko 939 zł.

  • 0

    2. ~Rafal_0  2011-11-10 22:07:21  host: gwx-sub46-204-218.tvgawex.pl

    Niezły telefon i będzie aktualizacja do ICS, jak by dali 3,5" ekran to by było dużo lepiej.

  • -1

    3. ~tele-juror  2011-11-12 01:44:24  host: public-gprs284082.centertel.pl

    Trochę cegłowaty ten Sony-Ericsson. 14.2 mm grubości w telefonie bez wysuwanej klawiatury fizycznej to jak na dzisiejsze standardy zdecydowanie za dużo!

  • 0

    4. ~mg  2011-11-18 00:12:28  host: maverick.aircity.pl

    Biały jest całkiem ładny model(ciekawe czy na kraje rozwijające się)czy znowu wszystko na czarno jak to w naszym kraju bywa no i wszędzie FB faktycznie mi nie potrzebne akurat.

  • 0

    5. ~sylwek16  2011-11-26 11:53:54  host: 91.218.156.10

    Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Fajnie byłoby gdyby jakiś posiadacz wypowiedział się na jego temat. Z góry dzięki.

  • 0

    6. ~Edyta  2011-12-02 21:03:25  host: 82-160-8-2.tktelekom.pl

    Mam ten telefon co prawda dopiero od jakichś 24 godzin, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Fakt, jest może gruby jak na dzisiejsze standardy, ale bez przesady, to też żadna cegła. Z tego co wiem, bateria całkiem dobra, aparat się spisuje ;) Ogólnie bardzo wygodny. W sumie to polecam :D

  • 0

    7. ~maister  2011-12-05 23:18:25  host: 87-205-184-202.adsl.inetia.pl

    dzisiaj zamowilem ten telefon , takze jak go bede mial to napisze czy warto go posiadac :D

  • 0

    8. ~wania  2011-12-14 14:59:59  host: 89.174.236.155

    Witam. Mam ten telefon ponad tydzień, więc pora na pierwsze wrażenia.Zalety: wygląd bardzo ciekawy, funkcje muzyczne na najwyższym poziomie, dotyk reaguje idealnie, dużo darmowych aplikacji (ale to Android więc to norma). Teraz wady: TRAGICZNA BATERIA!!! rano naładowana, pod wieczór prosi się ładowarki (po używaniu: dzwonienie ok 5 min, internet ok 30 min, gry ok 30min)To jest tragedia!!! I druga (mała) wada, mianowicie zawiesił mi się raz podczas odbioru sma-a (dopiero wyjęcie baterii pomogło). To na razie tyle po tygodniu "testowania"

  • 0

    9. ~wero  2011-12-17 18:33:55  host: 195-116-179-16.citylan.com.pl

    ten telefon jest super, jedyną jego wadą jest mały wyświetlacz i nieciekawe słuchawki, bateria trzyma mi 2dni, nie zawiesza się,

  • 0

    10. ~maister  2011-12-18 17:20:47  host: 87-205-40-174.adsl.inetia.pl

    telefon uzywany przeze mnie od 2 tygodni... i narazie nie ma zadnych wad... no moze baterie mogli dac troche mocniejsza...ale narazie dosc duzo go uzytkuje (muzyka , internet , gry itp) i tryma 1 dzien... moze jak troche przystopuje to bedzie trzymac dluzej :D

  • 0

    11. ~radzioxxx  2011-12-27 22:11:23  host: host-89-231-120-26.warszawa.mm.pl

    Witam, od tygodnia używam tego telefonu i muszę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolony. Jego niewielkie gabaryty powodują, że telefon można nosić w kieszeni koszuli oraz spodniach. Pokrywa baterii jest wykonana z tworzywa powlekanego, więc dzięki temu jest miła w dotyku oraz antypoślizgowa. Dzięki takiemu rozwiązaniu nasz mały smart fon nie wyśliźnie się nam z dłoni. To tyle jeśli chodzi o wykonanie co do szybkości działania bardzo dobrze sobie radzi z systemem Android 2,3 tzn. nie przycina się oraz nie widać zwolnień między zmianami ekranów. Co do baterii to nie możemy oczekiwać, że telefon z gatunku smart fon będzie nam pracował bez ładowania 7 dni te czasy już się skończyły, przy dosyć intensywnym użytkowaniu ( włączone: wi-fi, transmisja danych oraz duża ilość rozmów oraz SMS) telefon zaskakująco długo wytrzymuję bo aż 2 dni. Ciekawostką jest głośnik stereo wbudowany w tył obudowy dobrze sobie radzi i głośno gra no ale seria Walkman z tego słynie. Podsumowując jest to bardzo dobry telefon jak za te pieniądze.

  • 0

    12. ~aston  2011-12-31 01:24:00  host: 77-253-242-53.adsl.inetia.pl

    napiszcie w jakim formacie narywa video hd mp4 czy 3gp

  • 0

    13. ~zyrol  2011-12-31 19:48:47  host: 188.146.71.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    A... Se live. No cazego moze chciec wiecej pprzecietny uzytkownik smartfona. Telefon ma wszystko, a sciagajac dodatkowe oprogramowanie mozna z tego telefonu zrobic nawet masazynke do miesa. Generalnie telefon moze wszystko i zadowoli kazdego, gdyz mozliwosci dostosowania go do siebie sa nieograniczone. A z wiesci gorszych to to ze dla mnie telefon absolutnie nie zasluguje na logo wolkman. Sluchawki sa bardzo przecietne a standardowe mozliwosci nie odbiegaja niczym od innych smartfonow. Sluchawki to dno. Jakosc dzwieku slaba i brak jakiejkolwiek mozliwosci sterowania gdy telefon jest w kieszeni. A przyznac trzeba, ze chocby xperia x 10 ma mozliwosc sterowania odtwarzaczem z kabla sluchawek. Jedynie co moge powiedziec to to, ze firma choc postarala sie o glosniki stereo i przycisk odtwarzacza. Nie potrzcie wiec na niego jak na telefon wolkman, bo jesli zalezy wam na rozbudowanych funkcjach muzycznych t wybierzcie xperie. Jesli natomiast zalezy wam na prawwdziwym kombajnie multimedialnnym to live jest dla was

  • 0

    14. ~Bazin  2012-01-04 19:02:48  host: 89.174.236.155

    Witam. Proszę o pomoc... czy w waszym Live with Walkman podświetlane są wszystkie trzy dolne przyciski, bo u mnie klawisz HOME nie jest podświetlany( nie świeci tez zielona obwódka wokół niego, a wyczytałem w necie że ona ma sygnalizować nieodebrane połączenia/wiadomości) Mam felerny egzemplarz? Proszę bardzo o odpowiedz kogoś kto posiada ten model SE.

  • 0

    15.  2012-01-05 14:21:23

    ad. 13 A miałeś wogóle ten telefon w ręce? Na przewodzie słuchawek jest przycisk do odbierania połaczeń. Jak słuchamy muzyki to jedno naciśnięcie tego przycisku to pauza, dwukrotne szybkie naciśnięcie to następny utwór z playlisty, listy wyboru. Jakość słuchawek jest wystarczająca jak na telefon za te pieniądze, ale masz rację logo Walkman sugerowałoby że powinny być jednak lepszej jakości. Ale nie oszukujmy się, w telach za podobną kasę albo wobóle nie ma słuchawek (SG Ace) albo są tragiczne (Wildfire S). Live ma te same bebechy co pozostałe SE z serii Xperia, więc muzyka jest jak samo dobra na każdym z nich. Ale trzeba to zaznaczyć jest naprawdę dobra jak na telefon z androidem. Przez te same bebechy jest też tak samo multimedialna. Jak ktoś nie lubi chodzić z telefonem wielkości małej patelni to jest telefon dla nich. Funkcje Walkman trzeba potraktować po prostu jako fajny dodatek. Mam ten telefon od listopada i mogę go spokojnie polecić.

  • 0

    16. ~korsarz75  2012-01-08 22:44:48  host: host-89-238-11-87.smgr.pl

    @14 Bazin - klawisz Home nie jest podświetlany jak i ramka wokół niego. Nieodebrane połączenia/maile/sms sygnalizuje na niebiesko dioda nad wyświetlaczem (ta sama co świeci na czerwono lub zielono przy podłączeniu do ładowarki).

  • 0

    17. ~Pawluch  2012-01-12 22:48:16  host: 193.111.144.162

    Telefon mam od miesiąca. Wcześniej przez 5 lat bardzo dobrze mi służył W810i, przekonany do Walkman`ów zakupiłem tego. Prawdziwy kombajn. Czegoś takiego właśnie szukałem za stosunkowo niewielkie pieniądze. Tel nie wiesza się, nie gubi zasięgu, szybki i sprytny. Jeśli chodzi o muzykę to jedno naciśnięcie przycisku na słuchawkach start/pauza, dwa przyciśnięcia następny utwór, trzy kliknięcia poprzedni. Ma jednak jak dla mnie jedną potężną wadę - bateria MAX 2 dni. Więc jeśli chcesz często korzystać z bajerów które posiada, a ma tego naprawdę dużo, zawsze miej przy sobie ładowareczkę. Szczerze powiedziawszy denerwuje mnie to bardzo, poprzedni ładowałem raz w tyg. A, jeszcze jedno co również mnie wkur...a, na ładowarce typu kabelek USB tel ładuje mi się od poziomu 10% do maxa PONAD 10godz. Zastanawiam się czy jest z nim coś nie tak. Jeśli chcecie mieć bardzo dużo nowoczesnych funkcji za stosunkowo niewielkie pieniądze, a marna bateria nie jest przeszkodą to bardzo serdecznie polecam ten telefonik.

  • 0

    18. ~kolo  2012-01-19 21:36:03  host: ip-62-69-237-59.globalconnect.pl

    Bawię się tym telefonem od 2 tygodni i panowie i panie rewelacjaaaaaa! Miałem różne telefony ale ten jest cudem, muza gra jak marzenie, internet, aparat i gierki to poezja. Tym bardziej, że kupiłem go w t-mobile za 19 zł w abonamencie 59.90. Aha i jeszcze jedno wiem, że są lepsze droższe telefony, ale w tej cenie to mu nie dorasta do pięt żaden.

  • 0

    19. ~Piru  2012-01-21 02:27:09  host: public7000.xdsl.centertel.pl

    @17 - wyłącz wifi, zmniejsz jasność wyświetlacza i nie męcz go zbyt mocno podczas ładowania, to naładuje się w dwie. ;)

  • 0

    20. ~polifarb  2012-01-21 11:52:25  host: host84-38-92-145.tvkdiana.pl

    Jak wygląda kwestia obsługi plików office i pdf w tym modelu?

  • 1

    21. ~j  2012-01-27 21:49:48  host: 87-205-232-42.adsl.inetia.pl

    USB podładowuje, a nie ładuje telefon

  • 0

    22. ~kasik  2012-01-28 10:42:19  host: 178.181.191.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    @17: nie ma sie co wkur...ac tylko sprawdzic czy podlaczasz telefon do gniazda usb przystosowanego do ładowania telefonu;) ono ma taka błyskawice wtedy przy symbolu USB... POZDRAWIAM :)

  • 0

    23. ~eleo  2012-01-29 19:48:38  host: mym2.internetdsl.tpnet.pl

    Wiecie może czy i jak włączyć radio by grało przez głośnik telefonu?

  • 0

    24. ~polifarb  2012-02-02 18:43:53  host: mym2.internetdsl.tpnet.pl

    czy można w nim odtwarzać radio przez wbudowany głośnik?

  • 0

    25. ~paula  2012-02-03 19:02:11  host: der70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam go zaledwie dobę ,ale jestem w pełni zadowolona ;)

  • 0

    26. ~Ishek  2012-02-05 11:56:00  host: 178-36-154-107.adsl.inetia.pl

    Piszę opinie o tym telefonie w tym miejscu gdyż na to ewidentnie zasługuje. Telefon jest idealny dla osoby potrzebującej szybkiego, niedużego i sprawnego smartfona. Mam ten telefon już jakiś czas i jestem z niego bardzo zadowolony. Muza gra świetnie, a głośniki stereo dają bardzo głośno! Jak dla mnie jest to mniejsza wersja X10. Grafika wygląda świetnie, nagrywa filmy HD, zdjęcia wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Polecam z czystym sumieniem. Jedynym dostrzeżonym minusem jest bateria ale to standard w smartfonach, że od ciągłego grania w gry czy muzyki trzeba ładować telefon codziennie a od normalnego użytkowania raz na 3 dni. Pozdrawiam

  • 0

    27. ~stokrotka  2012-02-05 18:12:14  host: gti123.internetdsl.tpnet.pl

    bardzo ładny jest ten telefon i cenę też ma przystępną

  • 0

    28. ~  2012-02-05 20:16:22  host: ip-81-210-76-251.expro.com.pl

    17: Bateria Ci dobrze trzyma i to bardzo ! Nie wiesz co gadasz, w dzisiejszych czasach właśnie tylko smartfony wytrzymują i .... mniej, więc czepiając się, że bateria tobie wytrzymuje 2 dni to jest chore ;)

  • 0

    29. ~ewelina  2012-02-06 19:53:25  host: 77-254-85-130.adsl.inetia.pl

    może i fajny telefon ale nietrwały bo po 3 dniach użytkowania pękła szybka - przy lekkim stuknięciu!Wiadomo telefon czasem spadnie albo coś w tym stylu! reklamacji nie przyjmują a wymiana wyświetlacza kosztuje jedyne 250zł!!!

  • 0

    30. ~????  2012-02-09 18:14:44  host: bal223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon ma WIFI?

  • 0

    31. ~NIKT TAKI  2012-02-10 18:11:39  host: 178-37-98-171.adsl.inetia.pl

    A czy moglibyście mi wytłumaczyć co to słownik eZI??

  • 0

    32. ~  2012-02-11 09:46:42  host: 77-255-62-32.adsl.inetia.pl

    Tak ma wifi, ogólnie bardo dobry fajny telefon, ale podzielam zdanie Eweliny że nie trwały mi tak samo pękła szybka, po pierwszym upadku (porównując do innych telefonych które upadły mi baaaaaaaardzo dużo razy .

  • 0

    33.  2012-02-11 20:18:15

    Do "????" jakim cudem umiesz psiac skoro nie potrafisz odczytac ze specyfikacji ktora tutaj masz czy telefon ma wifi? Moze mama pisala ci te pytanie w takim razie pozdrowienia dla niej.

  • 0

    35. ~rafilol222  2012-02-14 17:38:10  host: 178-36-183-122.adsl.inetia.pl

    mam pytanie do osob uzytkujacych ten telefon.czy menadzer plikow trzeba sciagac z android market czy jest on odrazu??

  • 0

    36. ~Marcin  2012-02-17 12:03:03  host: xdsl.180.c91.petrotel.pl

    Witam jak wyłączyć bądź usunąć widzet z ekranu głównego i zastąpić go innym ??

  • 0

    37. ~kuba11  2012-02-17 14:27:50  host: 78-131-144-226.tktelekom.pl

    Hd to nie format!!! Telefon świetny, szkoda tylko że ma mały ekran. :)

  • 1

    38. ~Kamil  2012-02-17 22:05:54  host: 80.50.54.2

    Orientuje się ktoś, czy można dostać gdzieś futerał wykonany specjalnie do tego telefonu? Jeśli nie, to wiadomo kiedy będzie w sprzedaży?

  • 1

    39. ~paulina  2012-02-18 10:43:57  host: 213-216-106-159.pelmar.com.pl

    mam pytanie czy karta pamieci 32gb nie zamula tego telefonu?

  • 0

    40. ~Maćko  2012-02-19 18:24:20  host: host31-42-25-79.tvkdiana.pl

    Telefon jest w play :). Czy ktoś wie czy w tej sieci dostane telefonik w kolorze białym? Chce przedłużyć umowę właśnie w tej sieci,a biały zdecydowanie bardziej mi odpowiada, jest dużo ładniejszy :D

  • -2

    41. ~ooffjdhigfkgfkdf  2012-02-19 20:49:19  host: z57-15.opera-mini.net

    konkurencyjny tel. Do Nokii 500 tylko ten się psuje a nokii wiesza. Więc jak wolicie ludzie.

  • 0

    42. ~foner  2012-02-22 09:56:27  host: dynamic-78-8-164-61.ssp.dialog.net.pl

    Buhahaha "konkurencyjny tel. Do Nokii 500 tylko ten się psuje a nokii wiesza." Człowieku nie poniżaj się. Nokia 500 to najgorsza lipa jak wyszła w ostatnich latach. A SE Live niszczy wszytko w swoim przedziale cenowym. To przełom, jeśli chodzi o cenę z taki podzespołami. Hahaha, no nie mogę z tego typa. Porównuje ten telefon do Nokii 500.

  • 0

    43. ~endrju  2012-02-24 12:14:49  host: abiv60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś może czy telefon czyta pliki typu excel, word itp. ? Proszę o odpowiedź to bardzo ważne ;)

  • 0

    44. ~livek  2012-02-24 14:41:52  host: h-87-199-16-35.dolsatbelchatow.pl

    może to banalnie zabrzmi ale nie mogę znaleźć w nim stopera ... :D niby w specyfikacjach jest podane a za nic nie mogę się go dopatrzeć

  • 0

    45.  2012-02-25 10:27:04

    Czysty Android nie ma w standardzie stopera, ani minutnika. Znalazłem w ciągu kilku sekund w Markecie kilkanaście różnych. Sam używam StopWatch&Timer ma wszystko co potrzeba.

  • 0

    46.  2012-02-26 16:44:22

    endrju a czy to wazne czy czyta czy nie skoro ma system i jakby nie czytal to mozna do tego program zainstalowac

  • 0

    47. ~jzwan  2012-02-26 17:41:04  host: staticline17079.toya.net.pl

    co wy ludzie zadajecie za pytanie, po co kupujecie telefony z których nie potraficie korzystać. Telefon ma system android, dlatego pytania "enrju" i "livek" są nie na miejscu.

  • 0

    48. ~kosacky  2012-02-27 14:52:54  host: 77-45-58-140.sta.asta-net.com.pl

    Witam, jestem posiadaczem tego telefonu od 3 dni i już się w nim zakochałem! Bardzo szybki,bardzo dobre foty, piękne wideo w HD, Przede wszystkim głośnik stereo jest zaletą tego telefonu ( Bardzo głośny jeden z najlepszych na świecie ) Co tu dużo o nim mówić najlepszy telefon w tym przedziale cenowym niszczy wszystkie inne telefony. Tylko jak to każdy smartphon na androidzie + funkcje jakie oferuje ten telefon bateria nas nie zaskoczy maksymalnie 2 dni !

  • 0

    49. ~  2012-02-28 00:22:28  host: abju229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy telefon ma ekran pokryty szkłem hartowanym?

  • 0

    50. ~Jidysz  2012-02-28 11:29:48  host: 82-160-17-100.tktelekom.pl

    Mam nadzieję, że mi szybko pomożecie :) Od wczoraj mam telefon i nie wiem, jak w słowniku, którym piszę wstawić słowo, którego nie ma :/ On sam mi zazwyczaj wybiera słowa, które są z kosmosu i nijak się mają do tego, co chcę napisać. Lubię pisać słownikiem, ale już mnie to męczy :((

  • 0

    51. ~agulia  2012-02-28 18:45:16  host: host-212.96.227.248.tvksmp.pl

    endrju-> telefon czyta pliki office. Ma fabrycznie zainstalowany QuickSuite. livek-> stoper, ewentualnie minutnik trzeba sobie pobrać z marketu. Moja opinia o telefonie: Genialny!!! Wcześniej miałam x8. Live ma jednak prawie wszystko czego potrzebuje. Każda aplikacje można wyciągnąć na główny ekran. W rogach można umieścić po kilka skrótów (w x8 można było po 1 tylko). Ekran jest odporniejszy na zarysowania. Fakt że słuchawki są do d... Ale za 20zl można sobie dokupić lepsiejsze. No i bateria... Obawiam się że na jakieś mega trwałe baterie w smartphonach to jeszcze długo będzie trzeba czekać. Nie porównujcie standardowego fona, który trzymał tydzień do smarta. Smart to bardziej zminiaturyzowany laptopik niż telefon. Mój trzyma max 1 dzień, ale użytkuje go bardzo intensywnie;-)

  • 0

    54.  2012-02-29 20:46:56

    Jakiej jakości zdjęcia robi ten fon? Jakieś porównanie np. z SE Kx00i ?

  • 0

    55. ~  2012-02-29 21:55:57  host: host-89-230-17-101.miedzyrzecz.mm.pl

    Opłca się go wziąć w T-Mobile w mixie na liczbe doładowań na 48 doładowań za 25 zł i za telefon płacę 149 zł?

  • 0

    56. ~Fiszu  2012-03-03 01:30:12  host: 198.36.86.81

    Mi bateria wytrzymuje 6h przy pełnym wykorzystaniu: radio przez neta Open FM(przez słuchawki), sms średnio co 5 min nonstop.

  • 0

    57. ~GimmeBeer!  2012-03-04 11:43:58  host: byr32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie, prezenter w filmiku powiedział, że ten telefon nie ma klawiatury qwerty. Android bez qwerty? Is that true?

  • 0

    59. ~krismon  2012-03-05 14:51:19  host: c8-157.icpnet.pl

    Mam go od 2 tygodni. Telefonik bardzo funkcjonalny, aparat i Video w HD w porządku. Bateria... wiadomo... jedyny minus.... Podczas pisania sms'a pękła mi szybka przez całą szerokość ekranu. Ale cóż nie można mieć wszystkiego :)

  • 0

    60. ~wawrzoh  2012-03-07 15:07:54  host: 213-199-218-101.tktelekom.pl

    mam pytanie . czy biała wrsia też ma antypoślizgową obudowe ?

  • 0

    61. ~Elizia90  2012-03-08 12:37:21  host: 77-255-23-171.adsl.inetia.pl

    Ja mam go od kilku dni dziś jest czwartek a w poniedziałek na wieczór był ładowany i mam jeszcze ponad pół baterii ... ale prawda jest taka że używam go jak na razie tylko do smsów i połączeń. mam go na karte jak mogę zrobić by te wszystkie gry były za free?

  • 0

    62. ~niunka  2012-03-08 13:50:47  host: 178.183.226.42.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    ja mam bialy bardzo fajny klawiature sobie zmienilam bo na tej komputerowej nie jestem przyzwyczajona tylko nie wiem jak wlaczyc video rozmowy pomoze ktos?

  • 0

    63. ~Stivi111@.pl  2012-03-10 11:46:58  host: aeu130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem fajny telefon mam go z orange i jestem zadowolony ten sony ericsson jest napewno lepszy od se neo v x10 mini x10 mini pro x8 ten telefon ma najnowszego androida morzna fajne gry na niego znaleść tylko nie wiem czemu wifi w nim nie działa ale dobry telefon jak na wygląd to z początku wygląda jak xperia a tak to pół xperia pół walkman w orange to go mam na 2 lata i dobrze bo kiedyś miałem samsung monte to to złom jeszcze na 4 lata w plusie ale nie wiem czmu w nim działa wifi a wt19 nie powie ktoś

  • 0

    64. ~  2012-03-10 14:19:46  host: host-89-230-17-101.miedzyrzecz.mm.pl

    Heyah wprowadziło właśnie ten telefon u siebie na stronce ;)

  • 0

    65. ~lysy  2012-03-10 16:31:46  host: staticline18700.toya.net.pl

    Mam ten telefon od tygodnia i kilka info. 1. Kupiłem ze względu na to że, słucham sporo muzyki, wiec wybrałem z 3 opcji Samsung Ace (beznadziejny dźwięk mp3 , htc windf s solidny ale ....). 2. Słuchawki - w Play jest akurat dostępny ze słuchawkami H1 - rewelacyjne wykonanie i brzmienie (w sklepie SE - 197 zł). W Plus z dużo słabszymi MH410. 3. Muzyka jak dla mnie ok. a jestem dosyć walniety na tym punkcie 4. Bateria max 2 dni ale czego oczekujesz od tak na prawdę mini komputera z funkcją dzwonienia (pomyśl ile trzyma bateria w twoim laptopie) 5. Funkcjonalność - bez zarzutu - aplikacje chodzą płynnie i bez problemów. 6. Androit - jak dla mnie rewelacja 7. Polecam - szczególnie z zestawem słuchawkowym H1 - perfekcyjne wykonanie plus płaskie anty splątaniowe przewody (genialnie proste).

  • 0

    66. ~ilona  2012-03-10 23:06:57  host: aaqs114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, zamierzam pojutrze wziąć ten telefon w plusie tylko nurtuje mnie jedno pytanie, a mianowicie: czy w odtwarzaczu muzycznym jest możliwość utworzenia własnej listy odtwarzania ? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję :)

  • 0

    67. ~lysy  2012-03-11 23:38:29  host: staticline18700.toya.net.pl

    Telefon ok. Kupiłem ze względu na muzykę. Tutaj nie mam większych uwag poza tym że, jest troche problemów z zarządznaiem ,,nieznanych plików". Jeśli chodzi o słuchawki to miałem fart. Dostałem akurat w Playu zestaw z genialnymi H1 . Wiem że z reguły są w komplecie znacznie słabsze ...

  • 0

    68. ~ania  2012-03-13 13:36:29  host: 212.160.172.70

    Czy ten tel łączy się wam z internetem? Jeśli tak to czy jest możliwość wyłączenia gdzieś w ustawieniach? Ponieważ nie mam żadnego pakietu internetowego. Proszę o szybką odp

  • 0

    69. ~  2012-03-15 18:39:24  host: user-164-126-83-220.play-internet.pl

    czy w nowym telefonie konfigurowaliscie baterie poprzez ładowanie 12 h czy teraz nie jest to juz potrzebne?

  • 0

    70. ~  2012-03-16 09:38:49  host: 178.219.127.19

    mam nokie 6720clasic i postanowiłem zmienić se na sony e. mapiszcie czy ma nawigacje i jak się sprawóje.. dzięki

  • 0

    71. ~venom  2012-03-19 14:32:16  host: z55-07.opera-mini.net

    z jaka wersja androida jest sprzedawany w play?

  • 0

    72. ~andek  2012-03-19 22:00:50  host: z60-11.opera-mini.net

    jaka jest wersja androida w tym telefonie, sprzedawanym w playu?

  • 0

    73. ~Kamil  2012-03-20 00:36:16  host: krlh-5f735bcc.pool.mediaWays.net

    Posiada klawiaturę qwerty, wystarczy obrócić go bokiem

  • 0

    74. ~jamina  2012-03-20 23:16:02  host: host-89-228-153-10.gorzow.mm.pl

    Bardzo proszę o pomoc. Mam ten telefon od wczoraj, dzisiaj przełożyłam do niego swoją kartę SIM, na której mam wszystkie kontakty. Tylko niestety nie mam ich w książce telefonicznej :/ Jakby w ogóle nie istniały. Przy uruchomieniu telefonu po raz 1 pojawiły się na chwilę i już ich nie ma :/ Myślałam że może karta SIM się zresetowała, lub coś podobnego, ale przełożyłam ją do starego telefonu i tam wszystkie są. Co robić??? Gdzie szukać odpowiedzi? Już wszystko próbowałam. POMOCY :):):)

  • 0

    75. ~  2012-03-21 12:19:23  host: static-81-219-227-141.devs.futuro.pl

    Hejo! Mam ten telefonik od jakiegoś tygodnia. Ogólnie jestem w pełni usatysfakcjonowana i zachwycona tym telefonikiem ;) Ale mam do was pytanko... JAK WKŁADAĆ WIDGETY DO ROGÓW???

  • 0

    76. ~sylwia  2012-03-21 17:02:26  host: 77-252-224-244.ip.netia.com.pl

    Wie ktoś może czy do korzystania z gier które były od nowości w tym telefonie jest potrzebny internet czy może trzeba coś włączyć? Bo mi nie działają. Za pierwszym razem sie uruchomiły a potem jak chciałam pograć to żadna nie działa. Chodz mi o NFS Shift, Sims 3, tetris i roller rev. Wydaje mi się ze jak już sa w telefonie to powinny działać. Pomóżcieee!!

  • 0

    77. ~kosacky  2012-03-22 11:19:55  host: 77-45-58-140.sta.asta-net.com.pl

    Telefon bomba posiadam miesiąc zero problemów bateria 2 dni trzyma! W każdym salonie telefonik jest sprzedawany z softem 2.3.4

  • 0

    78. ~qwerty  2012-03-24 12:02:40  host: bpw97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, chcialbym sie dowiedziec czegos o GPS w tym telefonie, poniewaz posiadam N95-8GB i tam GPS dziala tak, ze nie pobiera zadnych danych z internetu tylko, tylko normalnie dziala jak zwykly GPS samochodowy. Moje pytanie brzmi czy w tym modelu tez tak samo dziala GPS?

  • 0

    79. ~Magda  2012-03-25 20:14:27  host: 178235250212.sejny.vectranet.pl

    Mam pytanie. Kupiłam ten telefon pare dni temu. Wchodze w kontakty, wybieram konkretny i w jaki sposób mogę się z nim połączyć ? Bo jakoś dojść do tego zbytnio nie mogę ;/

  • 0

    80. ~  2012-03-26 14:51:09  host: 213.192.73.14

    2.3.4 i zgłasza mi aktualizacje

  • 0

    81. ~Gergorii  2012-03-27 14:15:28  host: ffw118.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie, czy wy czytacie coś o tym telefonie na stronie dostawcy (play, plus itp)?? Tam macie napisane wersje androida itp... Czytajcie troszke ze zrozumieniem, to samo ze słuchawkami...

  • 0

    82. ~mysz  2012-03-27 14:30:50  host: 18-127.komputersat.pl

    Telefon posiadam od dwóch tygodni. Pierwsze wrażenie - rewelacja :) Z góry zaznaczam, że jest to mój pierwszy telefon z dotykowym ekranem, więc przed zakupem miałam spore obawy czy dam sobie z nim radę :) I jeszcze miesiąc temu nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale pisanie smsów jest lepsze z ekranem dotykowym niż zwykłą klawiatura alfanumeryczną :) Obsługa samego androida jak dla mnie bomba, wszystko śmiga szybko, jak do tej pory bez żadnych zacięć, spowolnień czy zawieszeń. Oczywiście sam telefon zaraz po zakupie jest raczej "goły" ale oczywiście android pozwala nam na uzupełnienie braków w markecie, można mieć praktycznie wszystko o czym dusza zamarzy. Dla mnie mankamentem jest bateria, trzyma mi 1-1,5 dnia, a przecież nie korzystam jakoś strasznie dużo. Jest to telefon muzyczny więc zastanawiam się ile mi wytrzyma jako odtwarzacz co było główną przyczyną zakupu akurat tego modelu :/ Pomimo to jestem zadowolona z zakupu, kupiłam na allegro, uważam że w swoim zakresie cenowym to był dobry wybór.

  • 0

    83. ~  2012-03-27 15:28:52  host: staticline58075.toya.net.pl

    android 2.3.4 w play

  • 0

    84. ~  2012-03-27 15:29:25  host: 91.230.58.65

    Zdaje się że ma android 2.3 gingerbread

  • 0

    85. ~playy  2012-03-27 18:27:00  host: pc11-154.btk.net.pl

    mam w playu, z wersją 2,3 bodajże, co do neta to wystarczy wylaczyc transfer danych :)

  • 0

    86. ~opsia  2012-03-27 21:37:31  host: nat206.skomur.pl

    Czy ten telefon ma funkcję wybierania gŁosowego numerów

  • 0

    87. ~Beno  2012-03-28 22:08:50  host: ip-193-239-144-252.multi-telekom.pl

    andek: wersja androida to 2.3.4 w Play'u. mam go od tygodnia.

  • 0

    88. ~  2012-03-29 16:33:06  host: gjf12.internetdsl.tpnet.pl

    posiadam od tygodnia ten telefon :) na poczatku ne moglam sie polapac ale po 1 dniu zabawy tym telefonem wszystko wiedziałam :) działa ok 2 dni, w miare dobry dzwiek, telefon jest godny polecenia

  • 0

    90. ~CzajnikPL  2012-03-31 12:26:45  host: host-89-228-240-125.kalisz.mm.pl

    nie wiem jak wam ale mi nie chce działać wi-fi pomoże ktoś? A ogólnie telefonik super na razie bateria 2 dni trzyma nawet przy częstym użtytkowaniu wystarczy trochę oszczędniej opcje ustawić :D

  • 0

    91. ~eserfau  2012-03-31 20:31:37  host: 89-68-126-171.dynamic.chello.pl

    zajmę się "funkcjonalnością" walkman - 1. nie czyta części zapisanych na karcie plików 2. porządkowanie wykonawców, albumów i utworów możliwe jest z aplikacji MEDIA GO która nie czyta części plików zgranych na kartę (ale innych niż te których nie czyta "funkcjonalność" walkman 3. edytowanie w MEDIA GO w części nie jest odtworzone w telefonie 4. predefiniowane ustawienia korektora ustawiał słyszący inacej !!! 5. brak możliwości własnych ustawień w związku z p4 i p5 jakość odtwarzanego dźwięku (słuchawki AKG, koss porta pro i senki ---> słuchawki dodawane w zestawie nadają się wyłącznie do kosza) jest DRAMATYCZNIE ZŁA !!! ---> NIE DA SIĘ TEGO SŁUCHAĆ !!! w porownaniu z wyższymi modelami NOKIA z serii XpressMusic (gdzie sterowanie odtwarzacza odbywa się przez oddzielny procesor = jakość dźwięku, odtwarzacz czyta wszystkie wgrane pliki, można ustawić korektor pod własne preferencje ---> model słuchawek) ten telefon jako odtwarzacz mp3 to DRAMAT !!! reasumując: jeżeli chcecie słuchać muzyki NIE KUPUJCIE TEGO G.....A !!!

  • 0

    92. ~hen  2012-04-01 19:23:05  host: ns1.mt.net.pl

    Czy ktoś może odpowiedzieć na pytania: 1.Czy dobrze lapie zasięg,bo u mnie bywa dosyć slaby. 2.Czy podczas rozmowy jest też dobry, czysty glos.

  • 0

    93. ~Filip  2012-04-02 19:40:17  host: c14-245.icpnet.pl

    Witam, czy wersja biała też ma gumowaną klapkę?

  • 0

    94.  2012-04-02 20:12:24

    Czy wersja biała też ma gumowaną klapkę, czy to zwykły twardy plastik?

  • 0

    95. ~gawron  2012-04-05 08:55:04  host: bzi106.internetdsl.tpnet.pl

    Ponawiam pytanie - wiecie może czy i jak włączyć radio by grało przez głośnik telefonu?

  • 0

    96. ~L3oNaRdo  2012-04-07 10:30:02  host: z46-08.opera-mini.net

    Czy na tym telefonie działają gry w HD ??

  • 0

    97. ~  2012-04-07 10:52:19  host: host-89-230-169-253.ostrowmaz.mm.pl

    ludzie wy chcecie żeby bateria trzymała w smartfonie z tydzień?? Bez przesady to ma procesor. I np widzety to też podnosi zużywanie baterii.

  • 0

    98. ~Tomek  2012-04-07 15:05:29  host: z54-13.opera-mini.net

    Czy na tym telefonie działają gry i filmy HD ??

  • 0

    99. ~okidokiloki  2012-04-08 12:27:43  host: czu186.internetdsl.tpnet.pl

    Klapka wersji białej wykonana jest z matowego plastiku. Wersji czarnej chyba też, ale nie miałem go w rękach i nie jestem pewien.

  • 0

    100. ~woot?  2012-04-08 12:31:00  host: czu186.internetdsl.tpnet.pl

    @eserfau - Nie miałem problemu z wczytywaniem przez Walkman jakichkolwiek plików, sam ładnie wszystko aktualizuje. Jakość dźwięku w telefonie jest super, słuchawki rzeczywiście są kiepskie, szczególnie jeżeli chodzi o niskie tony.

  • 0

    101. ~gadiGanda  2012-04-08 15:42:46  host: ans2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie narzekajcie, że nie czyta jakiegoś formatu plików... co za problem pobrac aplikację ze sklepu (za darmo), która czyta właściwie wszystkie formaty muzyki i wideo? minuta roboty i twój telefon odtwarza wszystkie pliki.

  • 0

    102. ~xxx  2012-04-08 19:39:28  host: dynamic-78-8-53-135.ssp.dialog.net.pl

    SE Live jest jednym z najlepszych telefonow w tym przedziale cenowym. Wedlug mnie tylko Neo V mu dorownuje, a przewyzsza go tylko wielkoscia ekranu bo reszta jest ta sama w obu telefonach. Android umozliwia sciaganie kosmicznej ilosci aplikacji i dostosowania telefonu do siebie pod kazdym wzgledem. Baterie w nowym telefonie formatujemy 3 razy po 10 godzin na wylaczonym telu i bateria przy normalnym uzywaniu bez wlaczonych non stop wifi i innych rzeczy kiedy z nich nie korzystamy, trzyma 4-5 dni. Bez formatowania baterii 1-2 dni. To ze ktos mowi ze nie trzeba juz formatowac baterii to pic na wode. Neo V po formatowaniu 3x10 godzin trzyma przy dosc sporym uzywaniu do 6 dni. Aparat robi bardzo fajne zdjecia. Dioda LED to raczej bajer albo latarka (przydatny gadzet darmowy na markecie). Wykonanie jest bardzo dobre. Materialy sa dobrej jakosci i bardzo ladnie spasowane. Nic nie trzeszczy i nie skrzypi, a dzieki powlekanej tylnej obudowie bardzo pewnie lezy w dloni. Jest troszke ciezki przez co jeszcze lepiej pasuje do reki. Obsluga ekranu dotykowego jest super. Zadnych zaciec, zawieszek, restartow itp. Wszystko chodzi bardzo plynnie i bardzo szybko. Wczesniej mialem SE W715 i opcja walkmana w nim to byla porazka. W tym jest zdecydowanie lepiej. Bas jest fajnie wyczuwalny tel gra czysto i glosno. Filmy mozna krecic w HD. Smsy pisze sie bardzo szybko, zwlaszcza metoda SWYPE (nawet na klawiaturze qwerty w pionie gdzie przy normalnym pisaniu ciezko trafic w literki). W swype wystarczy mniej wiecej celowac w literki i pisanie idzie pieronsko szybko i bezblednie. Od osob pracujacych w sieciach telefonicznych wiem, ze ten telefon nie wraca do naprawy. Ramka przy klawiszu home swieci sie w czarnym telu na zielono a w bialym na czerwono. A jak komus zalezy na opcjach kosmicznych, to niech na ramie sobie zarzuci wieze stereo, na szyje powiesi lustrzanke, pod pache niech wezmie telewizor 40 cali LED i wszystko podlaczy pod akumulator auta ciezarowego przewieszonego na plecy idioci

  • 0

    103. ~piotrpm  2012-04-08 22:08:54  host: acdv176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go kilka dni, jestem zaskoczony, że za tak niewielkie pieniądze można mieć w tej chwili tak niesamowity telefon. funkcjonalność jest idealna, bardzo intuicyjny. jestem bardzo zadowolony.

  • 0

    104. ~  2012-04-10 10:34:39  host: static-81-219-178-122.devs.futuro.pl

    bateria tak jak opisuja moi poprzednicy trzyma najwyzej 2 dni to jest jedyny minus tego telefonu.

  • 0

    105. ~  2012-04-13 13:12:27  host: 89-70-10-154.dynamic.chello.pl

    To samo co ktoś już pisał wyżej. Po 2 dniach pękła i pokruszyła się szybka. Wymiana dużo kasy a reklamacji nie uwzględniają.

  • 0

    106. ~walkman  2012-04-13 14:13:41  host: aawy193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najlepszy telefon w tym przedziale cenowym ! Polecam !

  • 0

    107. ~dawid  2012-04-13 21:13:39  host: host-89-229-205-165.dynamic.mm.pl

    Mam takie pytanko czy formowaliście baterię w tym telefonie tzn. rozładować do końca i na 12 h i tak 3 razy.?

  • 0

    108. ~Kamil  2012-04-13 21:50:35  host: adtb68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiałem się między tym telefonem, a xperia arc s. Arc S ma trochę lepsze parametry, lecz z wyglądu podobał mi się bardziej Walkman, zwłaszcza że miałem w910i i byłem zadowolony. System super śmiga, nie zawiesza się, klawiatura dotykowa działa bardzo dobrze, jest bardzo czuła, mimo iż byłem przeciwny telefonom dotykowym po samsugu mojej żony to się jednak przekonałem. Mi bateria trzymała 2 dni 16h i miałem jej jeszcze 14%. W tym używałem normalnie neta przez wifi, rozmawiałem, smsowałem. Normalne używanie gdy potrzebowałem, lecz wiadomo jak ktoś chce używać neta cały czas to wiadomo, że bateria krócej wytrzyma. Jednym słowem mimo tutejszej opinii bateria jest dobra. Jestem bardzo zadowolony w funkcjonalności telefonu, używam go 2 tygodnie i teraz taki sam tylko biały zamawiam dla żony.

  • 0

    109. ~Mazi  2012-04-14 00:09:38  host: netpanel-212-182-105-25.witosa3.lublin.pl

    Też się przerzuciłem z w995, telefon naprawde gra świetnie, dużo lepiej niż w995. Co do słuchawek, nie wiem jak słuchawki firmowe mogły by być dobre, porządne słuchawki zawsze się kupuje oddzielnie. Ja używam do tel. superlux'ów HD-661, i pomimo obaw (68ohm), telefon daje sobie rade moim zdaniem bardzo dobrze.

  • 0

    110. ~Mazaken  2012-04-14 00:28:53  host: netpanel-212-182-105-25.witosa3.lublin.pl

    @gawron żeby odpalić radio, musisz mieć podłączone słuchawki, gdyż one są anteną do radia, ktorej sam telefon nie posiada wbudowanej. Więc jest poprostu tak zrobiony, że radio się nie włączy , bo itak słychać by było tylko szum. Ale zauważyłem, że jest jakiś dziwny błąd (przynajmniej u mnie), żeby włączyć głośnik to trzeba dosłownie musnąć przycisk menu, bo jak się przytrzyma na nim palec choć 0.1 sek, to włącza się klawiatura, na której można sobie popisać, ale nic to nie daje. Tylko ja tak mam?

  • 0

    111. ~almix  2012-04-14 11:38:41  host: 082139059138.radom.vectranet.pl

    telefon extra! ma wszystko czego potrzebuje, juz prawie skusilbym sie na galaxy 2 za nie male pieniadze ale na szczescie znalazlem to male cudo ktore miesci mi sie w KIESZENI!!! wszystkie aplikacje dzialaja bardzo plynnie, telefon mi sie nie zawiesza a galeria i funkcja walkem to poezja!

  • 0

    112. ~  2012-04-15 16:51:23  host: ip-89.171.241.59.dsl.static.crowley.pl

    Witam. Mam pytanie: czy ten telefon nie jest gruby z wyglądu? Pytam, bo zamierzam go kupić, a w ręku go jeszcze nie miałam.

  • 0

    113. ~albinos  2012-04-17 14:24:32  host: 91.231.73.15

    bateria słaba;/ słabiutka... masakrycznie słaba;p ale co sie dziwić jak można mieć w tym tel milion bajerów od skanera kodów kreskowych po dobrze brzmiąca muzyke. polecam

  • 0

    114. ~kenezz  2012-04-18 12:54:02  host: 87-207-140-163.dynamic.chello.pl

    Jak to jest z tym formatowaniem baterii-Baterie w nowym telefonie formatujemy 3 razy po 10 godzin na wylaczonym telu.-to znaczy ze ładujemy go 10 godz. uzywamy go 10 godz.i znowu ładujemy 10 godz.uzywamy 10 godz. ladujemy 10 godz.i uzywamy 10 godz.od tej pory mozna ładowac kiedy sie rozładuje czy moge go ładowac w dowolnym momencie-to pytanie do ~"XXX"-POZDRAWIAM

  • 0

    115. ~Dawid  2012-04-18 18:22:30  host: 178-36-1-19.adsl.inetia.pl

    Ten telefon to bomba :) Dorównuje wielu innym:) Ale z baterią to totalna kicha.

  • 0

    117. ~Siloos  2012-04-20 02:43:52  host: gmy202.internetdsl.tpnet.pl

    Mój egzemplarz na dziwny feler: otóż kiedy włączają się wibracje ze środka telefonu dobiega dziwny odgłos. Jakby źle, ale to naprawdę źle dostrojonej anteny analogowej. Ktoś ma pojęcie od czego to ? Mam nadzieje, że nie zabiorą mi telefonu do serwisu w dobę po zakupie :S

  • 0

    118. ~scsacas  2012-04-20 14:26:57  host: server9.dobrafirma.com

    xperia mnie pro mozna porowanac do tego tele z czego xpieria mixni pro ma qwerty i takie same bebechy

  • 0

    119. ~duelerek  2012-04-20 15:47:34  host: static-ip-87-248-75-167.promax.media.pl

    dawno takiej cegły bez rozsuwanej klawiatury nie widzialem :D

  • 0

    120. ~....::...  2012-04-21 11:00:18  host: 83.2.20.127

    Ma ktoś z Was moze ten telefon w białym kolorze? Bo ja się nad nim zastanawiam i nie wiem cz on po czasie nie zrobi się zółty i czy nie będzie na nim widać rys? Z góry dzięki

  • 0

    121.  2012-04-21 14:40:14

    104: Tyle trzyma bo zapewne nie jest sformatowana. ------- A co do telefonu - zarąbisty. Filmy i zdjęcia wysokiej jakości, wszystko wypas.

  • 0

    122. ~lillla  2012-04-21 15:34:02  host: host-62-141-247-132.tomaszow.mm.pl

    a jak ekran w tym telefonie? odczuwa sie, ze jest mniejszy od reszty? lepiej wziac sony ericssona neo v, czy ten? w sumie nie ma to, jak wiekszy ekran- wygodniejszy i w ogole. odpowie ktos?

  • 0

    123. ~105  2012-04-23 14:41:01  host: z47-04.opera-mini.net

    @74 a czy kontakty na pewno są na karcie? Może zapisałaś je w starym fonie. Sprawdź to

  • 0

    124. ~se live  2012-04-24 10:17:05  host: 78.133.241.216

    przy uztkowaniu telefonu jedynie do dzwonienia i smsków telefon trzyma mi 3 dni. jak za takie pieniądze to chyba całkiem nieźle.

  • 0

    125. ~daga  2012-04-25 20:50:36  host: 46.205.59.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    możecie mi pomóc, mój telefon robi strasznie małe zdjęcia i nie wiem jak ustawić żeby robił zdjęcia w większych parametrach , bo co z tego że ma 5 mpix jak zdjęcia po zgraniu na komputer są strasznie małe ; ( proszę pomóżcie

  • 0

    126. ~daaaga  2012-04-25 20:59:33  host: 46.205.59.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    ejjj, ludzie pomocy nie umiem ustawić żeby telefon mógł robić większe zdjęcie , ostatnio se robiłam zdjęcia i zgrałam na kompa i były strasznie małe i nie mogę znaleźć gdzie je powiększyć te parametry czy coś . mam ten telefon od 5 dni i jestem z niego zadowolona tylko powiedzcie mi jak to ustawić bo wykipie ;(

  • 0

    127. ~katecholamina  2012-04-27 08:31:36  host: 89-79-149-112.dynamic.chello.pl

    Witam, wlasnie kupilam ten telefon niby dziala ale nie wiem czego nie moge imprortowac kontaktow z karty sim....pojawia sie komunikat brak kontaktow na karcie sim:( wie ktos moze cos sie dzieje?

  • 0

    128. ~Szymon  2012-04-29 01:01:01  host: dynamic-78-9-76-74.ssp.dialog.net.pl

    Mam telefon od ponad miesiąca i muszę powiedzieć, że oprócz baterii wszystko jest idealne! Nic sie nie zacina ani nie szwankuje. Działa szybko i intuicyjnie, oczywiście minusem jest to, że jest tak napakowany przez Sony jakimiś zupełnie niepotrzebnymi aplikacjami, których normalnie nie da się usunąć... Do niczego innego nie można się przyczepić, gorąco polecam!

  • 0

    129. ~ania123  2012-04-29 17:42:46  host: bkf254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    za 5 dni mam zamiar kupić ten telefon tylko zastanawiam sie czy potem nie będe żałowała? prosze o szykie odpowiedzi czy warto go kupic

  • 0

    130. ~Biegat  2012-04-30 09:26:48  host: 188.146.132.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    telefon świetny, właśnie z niego piszę tę opinię, niestety nie wczytałem się dokładnie jak sformatować baterię i trzyma jedynie 2 dni... funkcjonalność genialna, aparat również świetny, mimo iż ciężko go wyczuć, (głównie używając przycisku, ale na szczęście można robić zdjęcia przez dotknięcie ekranu) wideo w HD 720p, ale problemy związane z baterią można częściowo rozwiązać używając aplikacji do kalibrowania baterii, oczywiście nie będzie to kilka dni więcej, ale różnica jest widoczna... ps. ci którym pękła szybka mają jakiś wadliwy egzemplarz... mój spadł kilka razy, nawalam w ekran paluchami kiedy gram, np w GT racing, uderzam z całej siły i na ekranie żadnych śladów użytkowania, mimo przypadkowego zerwania foli z ekranu (wychodząc z t-mobile zerwała się podczas wkładania telefonu do kieszeni)...

  • 0

    131. ~  2012-05-02 11:56:09  host: cyberfox.pl

    ~102 z kąd ty bierzesz takie bzdury?? formatowanie w bateriach Li-Ion?? ktoś ci niezłą bajeczke wcisnął. A co do neo v że bateria trzyma 6dni?! to tylko jak go położysz na półce 1,5-2dni max! No i ty chyba masz jakiś uraz "A jak komus zalezy na opcjach kosmicznych, to niech na ramie sobie zarzuci wieze stereo, na szyje powiesi lustrzanke, pod pache niech wezmie telewizor 40 cali LED i wszystko podlaczy pod akumulator auta ciezarowego przewieszonego na plecy idioci" xD nie wiem jak ci tam nawrzucali ale ogarnij sie :) A co do tego tel to go nie mam, posiadam neo v.

  • 0

    132. ~agata  2012-05-02 20:18:42  host: dmu202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    POLECAM ! na prawdę . mam ten telefon od ok. tygodnia i nic złego się nie stało .. no oprócz tej słabej baterii. super słucha się piosenek i aparat też fantastyczny !

  • 0

    133. ~kałaqbanga  2012-05-03 11:56:40  host: ip-93-154-186-150.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od tygodnia i jestem bardzo zadowolony.Myślałem nad Wildfire S i teraz wiem,że zrobiłem bardzo dobrze kupując ten.Działa płynnie,nie wiesza się nie tnie nie resetuje. Głośniki bardzo głosne wykonanie idealne,bardzo pewnie trzyma się w dłoni.Ekran ze szkła Gorilla Glas czyli nie rysującego się.Nie chciałbym zamienić go na inny. Osobom nie pewnym szczerze polecam ,bateria trzyma mi 3-4 dni przy dość intensywnym użytkowaniu.

  • 0

    134. ~nevermind  2012-05-06 11:08:38  host: 31.41.150.103

    Witam. Kupiłem ten telefon kilka dni temu, jestem zszokowany, bardzo dobry telefon za tak niewielkie pieniądze. Obudowa solidna nic a nic nie trzeszczy. Wyświetlacz intuicyjny, bardzo precyzyjny. Dwa głośniczki spisują się bardzo dobrze, są głośne i dźwięk jest dobry jakościowo. A co do baterii, trzyma 3 dni przy częstym słuchaniu muzyki, korzystaniu z internetu oraz graniu. PAMIĘTAJCIE: NIE FORMATUJEMY BATERII. Aparat szału nie robi bo to nie lustrzanka, ale zdjęcia wychodzą bardzo ładnie oraz nagrywanie filmów w HD jest + tego telefonu. Na pewno nie będziecie żałować wydania pieniędzy na ten telefon, gorąco polecam!

  • 0

    135. ~Maciek  2012-05-07 10:08:04  host: user-46-112-204-255.play-internet.pl

    Mam pytanie. Czy mógłby tu ktoś dla mnie napisać porównanie SE Live with walkman i SE xperia mini pro. Bo nie wiem, którego smartphona mam wybrać. Prosiłbym o napisanie zalet i wad obu. Xperia ma klawiaturę qwerty więc pisanie smsów jest pewnie przyjemnością, ale jak sprawa z smsami wygląda na Live ?

  • 0

    136. ~woohoo  2012-05-07 17:50:43  host: acnw217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziala na nim gg plus? ;> prosze o szybka odp!

  • 0

    137. ~Jerzy  2012-05-09 12:21:06  host: public-gprs376005.centertel.pl

    Biały ma tył plastikowy -trochę inny niż z przodu. Wersja czarna ma tył taki lekko gumowany. Przy czym guma się szybko "zużywa" - rysuje. Nie wiem jak biały się będzie sprawował. Oba oglądałem w salonie T-mobile, przy czym czarny był na salonie wystawiony dla ogółu a biały nowiutki w pudełku.

  • 0

    138. ~  2012-05-10 11:27:29  host: z37-16.opera-mini.net

    Wie ktoś może jak zmienić tryb sieci z 3g na 2g? w specyfikacji pisało że można i że wtedy dłużej bateria trzyma czy to prawda?

  • 0

    139. ~asdf  2012-05-10 15:30:40  host: czu186.internetdsl.tpnet.pl

    Nie wiem co Wy robicie z tym telefonem, ja dzwonię, smsmuję, robię zdjęcia, używam w nim menedżera zadań (za to praktycznie w ogóle nie słucham muzyki) i wytrzymuje ~4 dni, raz wytrzymał niecałe 5. Zmniejszyć jasność z oczojebnej na wystarczającą, wyłączyć bezużyteczne usługi (np. facebooka jak ktoś nie używa) i tyle. ^^

  • 0

    140. ~kamilll04  2012-05-13 14:51:14  host: cache.promax-ck.pl

    Bombaaaaaaaaa!!! jak na razie, nie jest gruby ale mógłby być trochę bardziej przyczepny do dłoni. Czekam na aktualizację androida do 4.0

  • 0

    141.  2012-05-14 13:37:33

    ~`112. idealnie leży w dłoni, polecam

  • 0

    142. ~eska  2012-05-14 18:33:06  host: 188-125-128-85.petrus.pl

    @up nie :) telefon wykurvvvisty ;d mam go od dawna. wkurza mnie jedynie google play że piszą że aplikacja nie na mój telefon a jak pobiorę to samo z chomikuj działa bez problemu.

  • 0

    143. ~lesiu  2012-05-14 23:05:28  host: 82.160.129.38

    telefon jest spoko, posiadam go juz parę miesięcy, bateria przy graniu, internet itp ok 3-4 dni, więc trochę słabo, mało dzwonię, raczej sms. mam pytanie czy karta 32 gb to pójdzie na nim spokojnie czy to trochę przesada? nie chcę,żeby robił mi zawiasy, wiem, że proponują max 32gb ale oni zawsze naciągną a później fon nie ogarnia i się muli, ma ktoś 32gb? czekam na jakieś info

  • 0

    144. ~Mały  2012-05-15 05:22:53  host: 195.150.71.138

    Witam. Naprawiał ktoś już pęknięty przedni panel. Ile by to kosztowało?

  • 0

    145. ~TytuDeZoo  2012-05-15 16:02:06  host: client231.mediasystems.pl

    nie jest szczególnie cienki, ale w kieszeni leży jak się patrzy ;-) mam go od 4-rech tygodni, jedyny słaby punkt (nie wada), to niewielki wyświetlacz, ale za to ma dobry kontrast. polecam

  • 0

    146. ~biegacz  2012-05-16 10:57:44  host: 77-254-234-15.adsl.inetia.pl

    czy moze ktos uzywal na nic aplikacji endomondo do biegania? jak ten GPS w ogole dziala?

  • 0

    147. ~Maciek  2012-05-16 20:07:38  host: user-46-112-111-235.play-internet.pl

    A ja mam trochę pytanie poza tematem. Mam w playu umowę pod nazwą One Play 25 i chcę przedłużyć i właśnie wziąć właśnie ten telefon. Pod jaką nazwą mam szukać abonamentu bo na stronie playa nie ma już takiego abonamentu i nie wiem ile mnie będzie kosztował ten smartphone.

  • 0

    148. ~lilililillalala  2012-05-18 23:08:37  host: host-62-141-247-132.tomaszow.mm.pl

    tak w porownaniu do np. htc wildfire s jest b.gruby. nawet w porownaniu z tel. o 3,7'' jest tez gruby. patrzylam specjalnie w salonie, bo umowa i sie konczy, a proponuja mi ten tel. za 1zl przy abonamencie 55zl i nie wiem, co zrobic...troche przeraza mnie may ekran, bo reszta jest ok.

  • 0

    149. ~Mam go(czako128)  2012-05-21 16:38:23  host: 178235036066.elblag.vectranet.pl

    Telefon bez wad!! Tylko jednej rzeczy nie rozumiem!! Kiedy włącze budzik to co 5 min włacza się ekran i potem zgasza i tak wkoło. Najczęściej o 21.

  • 0

    150. ~ola  2012-05-21 19:55:54  host: 178.183.219.219.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    czy ten telefon odczytuje pliki formatu pdf??

  • 0

    151. ~Kris.  2012-05-27 11:19:49  host: public95961.xdsl.centertel.pl

    Witam. Czy na tym telefonie można robić notatki.

  • 0

    152. ~kris_IV  2012-05-27 21:05:31  host: jedenzero5-szesczero.echostar.pl

    Zależy co dla Ciebie jest cienkie z wyglądu ;p Jeśli SGSII to tak - jest gruby ;-) Zdecydowanie na plus opcja z upgrade antka do 4.0, na minus mały ekran i w porównaniu z górną półką - średnie osiągi... I dużo syfu od SE...

  • 0

    153. ~kafar  2012-05-28 11:17:59  host: r1.pswbp.pl

    Poleecam telefon:-) wlasnie z niego pisze, wifi smiga az milo, 1ghz procek poprostu rewelacja. Mam tylko jedno pytanie. Karta microSDHC jest inna niz microSD? Pytam bo chcialbym wymienic na 8gb bo standardowe 2 nie wystarczają:-) pozdro

  • 0

    154. ~lantern  2012-05-28 18:53:43  host: 088156204037.slupsk.vectranet.pl

    Jak włączyć w tym telefonie viderozmowy bo według specyfikacji obsługuje.

  • 0

    155. ~A  2012-05-29 15:22:01  host: z29-08.opera-mini.net

    Grubość jest w sam raz, świetnie leży mi w dłoni. Serdecznie polecam :)

  • 0

    156. ~  2012-05-29 22:29:37  host: 82-160-155-121.tktelekom.pl

    mi sie rozladowuje po 1,5 dnia jak go używam tylko do kilku sms i 3-4 połączeń(krótkich) :(

  • 0

    157. ~Ejni  2012-05-31 20:26:57  host: 77-254-110-176.adsl.inetia.pl

    ten telefon to cudeńko! mam go już blisko dwa tygodnie i jestem zachwycona! wszystko śmiga, nic się nie zawiesza. menu sprawne, aparat satysfakcjonujący, odtwarzasz muzyki zajebisty (jest opcja jeszcze ulepszenia go.) Jedyną jego wadą jest dość słaba bateria, gdyż przy ciągłym użytkowaniu (sms, muzyka, gry, zabawa, oglądanie filmów w Ipli) wytrzymuje niecały dzień. z tym że ja nie formatowałam jeszcze baterii, bo nie mogę sb wyobrazić 12h bez telefonu :) jedynym słowem: CUDO!

  • 0

    158. ~apocalyptica  2012-05-31 21:15:49  host: abzb143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego nie formatować baterii? już nie trzeba tego robić? nie wiem czy można to porównać, ale w poprzednim telefonie rozładowałam telefon, potem ładowałam przez ileś tam godzin i tak 3 razy i potem bateria wytrzymywała mi 4,5 dni. robić to samo z tym telefon czy nie?

  • 0

    159. ~uniqque  2012-06-02 14:16:18  host: host-89-231-48-204.wroclaw.mm.pl

    @up NIE!

  • 0

    160.  2012-06-02 14:23:59

    @158 to niema sensu. Kiedy bateria jest naładowana specjalny układ odcina dopływ prądu. Inaczej akumulatorek by eksplodował.

  • 0

    161. ~  2012-06-02 15:04:26  host: public-gprs3581.centertel.pl

    Najlepszy telefon w swojej półce cenowej !!!

  • 0

    162. ~black  2012-06-02 19:10:07  host: d232-237.icpnet.pl

    Mam ten fon od 2 miesiecy i jedyny minus to bateria reszta na plus :))

  • 0

    163. ~wiktoria .  2012-06-03 15:51:14  host: 80.50.4.162

    Uzywam od wczoraj :) Jestem mega zadowolona . Wygodny, prosty w obsludze, przejrzyste menu, swietne zdjecia jak na telefon, jakosc dzwieku naprawde WOW !

  • 0

    164. ~cichy  2012-06-03 16:20:16  host: abig61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, powiedzcie mi czy karta 32gb nie zamula tego telefonu ? Planuję zakup telefonu w heyah mix'ie ale wcześniej zbieram informacje :)

  • 0

    165.  2012-06-03 18:58:31

    co do zdjęć to jakość rewelacyjna ,ale dopiero jak się obejrzy na komputerze,bo przy zoomowaniu zrobionej już fotki na telefonie małe literki itp. szczegóły sie rozmazują -pewnie tu do akcji wkroczył by bravia engine, którego niestety nie ma w oficjalny sposób w tym tel.

  • 0

    166. ~  2012-06-04 20:28:09  host: acsy211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hejka zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, bo widzę że się nawet opłaca tylko mam pytanie co go GPSa, czy są pobierane dodatkowe opłaty za jego użytkowanie, czy musi on korzystać z wifi czy pobiera sobie dane z satelitek? i co z tą kartą pamięci jaką największąmożna dokupić żeby fonik śmigał bez zarzutów. :) proszę o odpowiedź.

  • 0

    167. ~kei  2012-06-05 16:37:06  host: 87-99-48-138.internetia.net.pl

    Widzę, że na zdjęciach z tego telefonu lansik jest, choć ich jakość D nie urywa. Plusik podstawił nową grupę modeli i wymiana się odbyła ;) Apropo zdjęć z tego modelu to jest tendencja do łączenia plam z różnych barw, widoczne na kontrastowych brzegach obiektów. Może to kwestia oświetlenia, bo w słoneczny dzień można zrobić naprawdę dobrej jakości zdjęcie telefonem, dorównujące jakością cyfrówkom. Potwierdzam poprzedników, bateria nie jest mocną stroną tego modelu, lepiej się rozejrzeć za czymś innym.

  • 0

    168. ~Ralfi  2012-06-06 15:19:21  host: 109-207-57-50.ronus.pl

    Telefon uzywam od 2 miesiecy i mogę powiedziec ze rewelacja w tym przedziale cenowym. Bateria trzyma jak w smartfonach czyli niezbyt długo. U mnie wifi włączone jest praktycznie cały dzien i wieczorem go ładuje to działa do wieczora kolejnego dnia. Szybki , nie zawiesza się... Ogólnie daję 9/10 Dlaczego 9? bo mógłby mieć troszkę więcej pamięci wewnętrznej. Chociaż ja mam dołożoną kartę 32GB więc teraz jest OK. Zdjęcia naprawdę ładne, filmy w HD ładnej jakości, co prawda pamięciożerne straszliwie.. Ogólnie polecam

  • 0

    169. ~jojo  2012-06-06 23:23:40  host: 188-125-140-60.petrus.pl

    Mam problem który telefon wybrać HTC cha cha czy ten ? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź

  • 0

    170. ~bobek  2012-06-07 10:22:57  host: adoz173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z htc cha cha nie mialem jeszcze styczności to nie moge sie wypowiedziec na jego temat ale moge Ci powiedziec ze mam Live with Walkman od kilku dni i jest naprawdę świetny, jest bardzo płynny, gry szybko sie ładują, w dzien zdjecia robi super ale w nocy z lamp tez wychodzą całkiem przyzwoicie.

  • 0

    171. ~microsined  2012-06-07 15:36:17  host: 89-70-193-24.dynamic.chello.pl

    Android 4.0.4 PL już dostępny na Xperia Live, wystarczy zainstalować najnowszy se pc companion 2.1 i poprzez kabel USB aktualizować system. Wg mnie szału nie ma, bo porównując android 4.0 co mam wgrany oryginalnie różni się od tego na filmikach YouTube. Zainstalujcie i sami oceńcie, wg mnie jest do poprawy. Tymbardziej, że nie ma wideokonferencji i porządnego odtwarzacza walkmana.

  • 0

    172. ~jz  2012-06-08 12:24:45  host: staticline58075.toya.net.pl

    Potwierdzam juz jest dostepny android 4.0 dla lww

  • 0

    173. ~  2012-06-09 18:20:30  host: apn-77-114-183-197.dynamic.gprs.plus.pl

    169 kuzyn ma htc cha cha ja mam ten i powiem szczeże że Se czyba na tym lepiej wychodzi kuzynowi pokazywało słabą baterie przy 10% tel się wył i się okazało żę soeft do naprawy po 2tyg użytkowania

  • 0

    174. ~  2012-06-09 18:23:51  host: apn-77-114-183-197.dynamic.gprs.plus.pl

    166 apropo tego GPS smartfon łączy się sam z netem więc i tak kupuje darmowy na miech więc nie mam pojącia czy są dodatkowe opłaty napewno wiem tyle że przy darmowym necie nic ci nie zgrabi z konta

  • 0

    175. ~iceq94  2012-06-10 07:52:25  host: z29-13.opera-mini.net

    jeżeli chodzi o kształt to bardzo jest zbliżony do x8 które bardzo lubię, wyświetlacz nie jest w cale taki mały napewno lepszy jak w x10 mini tali telefon przynajmniej czujesz że masz i jest bardziej wytrzymały wiem bo miałem np motorolę l6 i niestety została złamana a inne np se k750,w800 były twarde i za to są moimi ulibionymi telefonami

  • 0

    176. ~eMPej  2012-06-10 20:32:15  host: aaxh201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jaką fabrycznie wgraną wersję Androida mają te SE w MTVMobile lub w T-Mobile?

  • 0

    177. ~xxx  2012-06-11 18:13:52  host: eng93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @176 2.3.3 ginerbread

  • 0

    178. ~bitrex  2012-06-12 18:14:00  host: 95.178.42.220

    Fabrycznie 2.3.4 ale po update 4.0.4

  • 0

    179. ~świeży użytkownik telefonu  2012-06-13 10:44:50  host: 77-45-7-39.sta.asta-net.com.pl

    Mam pytanie B-) moze głupio ze pytam o taki banal ale cZy telefon posiada funkcje latarki?

  • 0

    181. ~eMPej  2012-06-15 16:42:18  host: accu170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @177 Wielkie dzięki.

  • 0

    182. ~megi97  2012-06-16 12:45:16  host: 31.41.177.3

    witam mam ten telefon około miesiąca i jest super nie mam większych do nie zastrzeżeń ale od ok 2 tygodni ekran sam się włącza (zgaśnie i się włączy więc w nocy ma "dyskotekę"). Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje a to skraca czas pracy baterii. Jakby ktoś wiedział co z tym zrobić to byłabym wdzięczna z góry dziękuje :)

  • 0

    183. ~QWERTY  2012-06-17 11:48:53  host: afnu71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podzielam opinię usera "wania". Telefon ten kupiła sobie moja mama. Cchciała raz "zmierzyć" się z aparatem dotykowym i już na starcie jest skłonna do sprzedaży tego telefonu. Powodem jest właśnie, jak pisze wania tragiczna bateria. Posiadam osobiście w715 i tak często jego nie ładuję. Co do telefonu, to mam ogólnie dobre wrażenia. Dotyk działa dobrze, bez zakłóceń. Jedna rzecz, która mnie w nim drażni, to chęć zadzwonienia do kogoś wybierając numer z listy osób dzwoniących. Trzeba kilka razy klikać, zanim telefon zainicjuje połączenie z wybranym numerem. To jest denerwujące. Co do jego rozmiarów nie narzekam. Wymiary są w porząsiu.

  • 0

    184. ~fir  2012-06-17 12:10:30  host: 87-205-150-223.adsl.inetia.pl

    Szanowni forumowicze i użytkownicy, pomóżcie. Kupiłem ten telefon w sieci Play, ale jako użytkownik t-mobile włożyłem swoją kartę sim i nie mogę połączyć się z internetem (tym z sieci t-mobile). Włączam przesyłanie danych, ale telefon nie reaguje. Czy potrzeba go jakoś skonfigurować? Jeżeli ktoś miał podobny problem, proszę o wskazówki. Z góry dzięki i pozdrawiam.

  • 0

    185. ~Tomek  2012-06-17 13:13:17  host: aegn14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fabrycznie latarki nie ma ale po zainstalowaniu odpowiedniego programiku z marketu działa całkiem nieźle.

  • 0

    186. ~ostry  2012-06-18 19:25:15  host: acdu68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @179 - wystarczy zainstalować aplikację 'latarka', nie jest może to światło tak mocne jak w Neo V ale jest naprawdę solidne

  • 0

    187. ~ix  2012-06-18 19:51:59  host: static-210-156.is.net.pl

    jak usunąć widgety ?

  • 0

    188. ~Franek  2012-06-21 11:39:45  host: h115.multi-play.net.pl

    Mam ten telefon od 2 tygodni. Jest to najlepszy telefon w kategorii średnich smartfonów. Nic się nie przycina, zdjęcia robi bardzo dobre, muzyka chodzi super na głośnikach i nic nie trzeszczy, za to słuchawki mogły by być lepsze. Bateria trzyma 2 dni, ale ludzie to jest smartfon, jak chcecie aby telefon wytrzymywał 2 tygodnie to kupcie sobie nokie 3310. @187. aby usunąć widgety z pulpitu naciskasz i przytrzymujesz go, po 1 sekundzie poczujesz wibracje, wtedy na dole ekranu pojawi sie kosz i tak go przesuwasz.

  • 0

    189. ~goryl  2012-06-21 21:41:53  host: host-89-230-206-172.lublin.mm.pl

    witam. czy to normalne, że przycisk aparatu nie ma wyraźnego "pyknięcia" tylko tak płynnie się go wciska ? i czy ktoś zauważył na wyłączonym ekraniku, taką siatkę z kropeczek jak się weźmie pod światło ? co to jest ? coś odpowiedzialnego za dotyk ?

  • 0

    190. ~Doniu  2012-06-22 19:42:23  host: host-89-228-221-188.kalisz.mm.pl

    Wadą tego telefonu jest przycisk aparatu trzeba mocno nacisnąć i przytrzymać aby go włączyć. 2 wada brak osłonki od portu mini usb:)

  • 0

    191. ~  2012-06-23 15:40:53  host: n35ip41.piekary.net

    Mam go 3 miesiace i jestem bardzo zadowolony.Polecam telefon dla mlodziezy ,sam do nich naleze ,fajnie gra muza szczegolnie jak sie wlaczy wzmacniacz,zdjecia super i duzo aplikacji.Internet chodzi fajnie,wlasnie z niego pisze.Naprawde goraco polecam smartfonik ; p

  • 0

    192.  2012-06-24 17:32:51

    dziwni mnie ocena tego telefonu na telepolis: niecałe 5 na 10 mhhh, za ta cenę, wygląd i możliwości 8.5 na 10 moim zdaniem. `190 -to już chyba standard se że nie montują zaślepek, co do przycisku aparatu to bardzo dobrze ,ze wogóle jest, w podobnych cenowo lub droższych telefonach owego przycisku często nie ma.

  • 0

    193. ~  2012-06-26 18:10:45  host: dhd86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pomocy jak aceptowac obrazek odbierany przez blutu

  • 0

    194. ~szagi  2012-06-27 00:57:15  host: klient-88-135-174-89.StrefaWiFi.kolnet.eu

    Witam chcialbym sie dowiedziec gdzie znalezc ustawienia podswietlania klawiszy? no i mam problem bo nie swieci mi ten luczek nad srodkowym guzikiem;/ to sie ustawia? czy bubel?

  • 0

    195. ~Oceniacz  2012-06-28 14:30:57  host: dlo108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od dwóch tygodniu.Android 4.0.4 śmiga całkiem nieżle.Miałem wcześniej HTC Wildfire S 2.3.4 i codziennie musiałem robic restart aby telefon funkcjonował poprawnie. Aparat całkiem niezły,dla przeciętniaka wystarczy.Muzyczka suuuuper.Zarówno na głośnikach zewnetrznych gra bardzo głośno jak i na słuchawkach.Tylko nie w każdym zestawie znajdziecie słuchawki MH1.Mi akurat się trafiły ponieważ w Play dokłądali takie do niektórych promocyjnych zestawów.Na tych standardowych podobno bez rewelacji także trzeba bedzie szukać nowych.Na pewno nie jest to dzwięk dla audiofila i będziecie psioczyć co niektórzy ale ja jeszcze nie trafiłem nigdy na telefon który po wyciagnieciu z pudełka grałbym tak dobrze.Pamięc wewnetrzna-w końcu wystarczająco,na HTC szybko się kończyła. Podobno na 4.0.4 sprawa z baterią się poprawiła.Ja na pewno odczuwam poprawe w porównaniu do HTC.Mogę cały dzień słuchac na słuchawkach muzyki i dopiero wieczorem upomni się o ładowarkę.Na normalnym uzytkowaniu,kilka maili,40 min rozmowy i 20 esów wytrzymuje 2 dni.Reasumując w końcu znalazłem telefon jaki szukałem.Mały a wygodny w uzytkowniu,dobry dzwięk,dobra bateria(tak to android),szybki procesor.Do następnego Walkmana pozostaję przy nim.Pozdrawiam

  • 0

    196. ~pytanie  2012-06-28 18:16:55  host: host-192-162-94-32.derkomnet.pl

    Witam. Mam pytanie na którym telefonie będzie lepiej oglądać filmy? Na SE live with walkman czy SE xperia pro mini? Walkman ma troszeczkę większy ekran ale pro mini ma bravie. Cenowo są podobne, chyba że macie jeszcze propozycje? Proszę o sugestie! :)

  • 0

    197. ~Marcin  2012-07-01 10:36:59  host: 89-72-54-67.dynamic.chello.pl

    194.Zeby ustawic te podswietlanie nalezy wesc w WALKMAN i opcje i tam bedzie ;D i tak to sie ustawia . Mam problem poniewaz sam telefon sie podswietla a ja nic nie robie ;/

  • 0

    198.  2012-07-01 16:31:51

    ~`194: te łuczek nie ma podświetlenia.

  • 1

    199. ~kawusia  2012-07-01 17:47:06  host: 89-73-105-56.dynamic.chello.pl

    czemu tu pisza o 512mb ram jak jest 312mb??

  • 0

    200. ~  2012-07-03 20:10:43  host: z53-16.opera-mini.net

    do 184 Play daje swój punkt dostępu jako domyślny. I to przez ten punkt tel chce się łączyć. I nie może. Możesz zrobić dwie rzeczy. Albo pobrać ustawienia ze strony tmobile, zakładam, że są, ponieważ mają ten model w ofercie. Jeśli nie ma na ten model, pobierz na jakikolwiek z serii xperia, typu x8 itd. Albo ręcznie ustawić swój punkt dostępu. Ustawienia-sieci komórkowe-punkty dostępu, nowy punkt dostępu. Większość sieci używa APNu: internet.

  • 0

    201. ~kamileusz  2012-07-04 14:07:25  host: user-164-127-78-161.play-internet.pl

    ~`199, 312 mega zostaje na gry i programy a reszta z 512-u jest zarezerwowane na system.

  • 0

    202.  2012-07-04 14:13:46

    do ~kawusia, ponieważ ogólnie wbudowane jest 512 a dostepne dla uzytkownika jest 312, reszte zabiera system. ;)

  • 0

    203. ~Booker  2012-07-05 14:08:49  host: 109.196.0.3.gost.mdi.pl

    Mam ten telefon ponad miesiąc. Jest wszystko dobrze bardzo glośny ma różne fajne bajery itp , ale bateria jest cienka tak jak to w smartfonach. Mam jeden problem. Słaba łączność wifi. Miałem kiedyś sE xperia x10 mini pro i wifi działało w całym domu. W tym telefonie Wifi nie działa w łazience , a jak przedjde do drugiego pokoju bez rutera to ma tylko 1 kreske zasięgu. Może zna ktoś rozwiązanie tego? Mam ruter tp-link.

  • 0

    204. ~black  2012-07-07 10:25:36  host: d232-237.icpnet.pl

    Porazka , juz drugi raz w naprawie :/ !!!

  • 0

    205. ~Czosnek :D  2012-07-07 13:25:06  host: adit36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie ma co, dla mnie to jest telefon deklasujący wszelką konkurencję w swoim przedziale cenowym: HTC Wildfire S, Samsung Galaxy ACE & Gio wymiękaja... :)

  • 0

    206. ~arabella  2012-07-08 12:14:01  host: user-31-174-145-109.play-internet.pl

    telefon mam juz jakis czas i ostatnio chcialam posłychac radia w nim, podłączyłam słuchawki i nic , radio mi sie nie włączyło, ale za to bateria która wcześniej wytrzymywała do 3 dni teraz wytrzymuje 1 dzień ,nie wiem czy to radio gdzies tam w tle dziala , nie wiem co robić

  • 0

    207.  2012-07-11 12:53:07

    ~Marcin sprecyzuj swoja wypowiedź "telefon sam mi sie podświetla". Czasami ekran może się podświetlać z powodu wgranej aplikacji, wtedy trzeba np przywrócić ustawienia fabryczne, no chyba że wiemy która aplikacja powoduje podświetlenie ekranu.

  • 0

    208.  2012-07-11 12:56:28

    Co do jakości muzyki, moim zdaniem jest bardzo dobrze, w zestawie akurat dostałem zestaw słuchawkowy mh-1 (douszny). Proponuję zainstalować aplikacje poweramp ( 15 dni darmowa ). Podkręcić trochę bas i rewelacja;) Moim zdaniem jest to najlepsza aplikacja do odtwarzania muzyki.

  • 0

    209. ~Bohuun  2012-07-12 19:42:10  host: 89-72-218-102.dynamic.chello.pl

    Witam, właśnie zamówiłem ten telefon. Mam odnośnie jego tylko jedno pytanko, na które nie znalazłem odpowiedzi: czy ten telefon posiada funkcję TrackID? Z góry dziękuję za odpowiedź.

  • 0

    210. ~jano  2012-07-15 21:39:53  host: 176.3.38.111

    oczywiscie ze posiada funkcje track id;-)polecam bardzo fajny telefon własnie kupiłem taki swojej dziewczynie;)elegancki chociaz powiem ze wole swoja xperie arc s ale i w niej z bateria tez jest lipa;-/pozdrawiam

  • 0

    211. ~Kate  2012-07-16 19:26:31  host: 83.1.252.147

    209 tak posiada :) Świetna sprawa:) Mnie drażni jedna rzecz w tym telefonie mianowicie że podczas rozmowy trzymając przy uchu telefon wył mi się mikrofon. Nie można jakoś tego zmienić żeby nie było tego "po rogach" wyświetlacza?

  • 0

    213. ~  2012-07-20 19:36:53  host: ip-79-110-11-91.static.tvk.wroc.pl

    jak zrobić by klawiatura wysuwana cały czas świeciła przy pisaniu kto wie?

  • 0

    214. ~  2012-07-23 11:27:55  host: apn-77-112-133-59.dynamic.gprs.plus.pl

    witam ile kosztuje wymina szybki na wyświetlaczu

  • 0

    215.  2012-07-23 15:27:22

    Miałem nadzieję, że porządny. Lecz szybka aparatu foto w nowym telefonie rysuje się dramatycznie i jest już tam rysa na rysie, nie da się ich zliczyć, a zdjęcia są tragicznie rozmyte. Nigdy w żadnym telefonie się z takim dziadostwem nie spotkałem. Telefon super, ale to jest jakaś porażka na całego. Tylko ja tak mam w swoim? Wątpię. Teraz czeka mnie wymiana i kolejne kolosalne koszty z tym związane, z resztą wstawią to samo badziewie i co, po miesiącu to samo będzie? Wierzyć się nie chce.

  • 0

    216. ~Paweł  2012-07-23 20:19:28  host: apn-77-113-69-180.dynamic.gprs.plus.pl

    kupiłem ten telefon w piątek, jutro będzie u mnie :) zaufałem firmie SE i marce Walkman i mam nadzieje ze się na tym nie przejadę. jeszcze udało mi sie ze w zestawie dostenę słuchawki MH1

  • 0

    217.  2012-07-23 23:59:22

    ~211 z tym mikrofonem na rogu to tez mnie irytowało , dopiero po miesiacu chyba jakos inaczej sie przyzwyczaiłem rozmawiac, że nie wciskam przypadkiem wył. mikrofonu (wogóle tego nie przemyśleli albo to tel dla ludzi bez uszu lub małych jakichś :/ poza tym telefon w swoim przedziale cenowym deklasuje wszystkie inne.

  • 0

    218. ~streetboy  2012-07-24 01:14:27  host: user-164-127-162-68.play-internet.pl

    Witam wszystkich mam pytanie czy ta bateria w se live laduje sie do 100proc? Po odlaczeniu mam nagle kreske mniej tel jest nowy .

  • 0

    219. ~  2012-07-24 10:22:41  host: apn-77-113-129-76.dynamic.gprs.plus.pl

    na aparacie nie rysuje się szybka tylko taka niebieskawa powłoka która się rysuje poprzez co zdjęcia wychodzą nie ostre u mnie po 2 tygodniach ta powłoką całkowicie zeszła i zdjęcia są ostre jak dawniej

  • 0

    220. ~Nika  2012-07-26 21:28:09  host: bhf250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak edytować skróty na ekranie głównym?????

  • -1

    221. ~Monika  2012-08-05 01:03:12  host: 093105093249.legnica.vectranet.pl

    Jestem posiadaczem tego telefonu od ponad 2tygodni, jestem bardzo zadowolona:-) muzyka gra idealnie, odtwarza filmy w bardzo dobrej jakości. Dotyk sprawuje się idealnie. Mam oprogramowanie android 4.0 i jest szybszy po aktualizacji. Jeden minus to lampa LED. Mogłaby być DUAL LED tak jak w większości telefonach. Ale ogólnie nie narzekam i polecam ze szczerego serca;-)

  • -1

    222. ~Bartko111  2012-08-05 14:14:17  host: 178.180.3.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam serdecznie! Jestem posiadaczem tego telefonu od miesiąca- szcześliwym posiadaczem, dodajmy. Telefonik dostepny na polskim rynku w przystepnej cenie, bo do 600 zł. Na Allegro.pl nawet za 500 zł. W mojej opinii jest wart swojej ceny. Wszystko działa plynnie, nic się ne wiesza. Robi przyzwoite zdjęcia jak na 5 Mpix aparat. Gra bardzo głośno po włączeniu funkcji xLoud. Od SE Xperia neo V rożni się tylko zastosowanym wyświetlaczem. w Walkmanie technologia TFT jest nieco przestarzała, ale mimo to jestem zadowolony. W telefonie za 500 zł nie mozna miec wszystkiego...- wiadomo. Wszystkim zastanawiającym sie nad kupnem SE live with walkman polecam ten telefon, gdyz jest jednym z lepszych w swojej kategorii cenowej. Pozdrawiam.

  • 0

    224. ~dawidxDDD  2012-08-09 13:42:21  host: 31-128-3-5.ip.xcore.pl

    Mam pytanie , czy dostanę ten telefon w salonie Plus za 1zł w doładowywanie po 40zł na czas 42miesięcy???

  • 0

    225. ~arek90  2012-08-12 20:53:56  host: 37-128-112-35.ip.netia.com.pl

    Mam telefon od trzech dni. Ludzie, połowa z Was zadaje pytania tak banalne, że ja znałem odpowiedź już przed kupnem komórki ! Czy ma wifi, cy ma stoper, jak zmienić rozdzielczość zdjęć, jak wyłaczyc transmisje danych, jak włączyć radio na głośniku, czy jest nawigacja offline, jak zgrać kontakty z karty SIM na telefon...Ja to wszystko ustawiłem w pierwszym dniu po kupnie. O jakości telefonu, plusach i minusach napiszę później, gdy bardziej się z nim zaznajomię. Póki co na plus zaliczam zasięg a na minus baterię. Reszta w praniu będzie sprawdzana :)

  • 0

    226. ~ika  2012-08-14 19:29:12  host: 89-74-120-35.dynamic.chello.pl

    Odradzam ten model - po trzech tygodniach używania przestał działać - po prostu zdechł, a serwis postanowił na mnie zarobić i odmówił naprawy. Do tego bateria wytrzymywała góra do dwóch dni - a przecież ten telefon ma służyć m.in.do słuchania muzyki!!!

  • 0

    227. ~  2012-08-20 13:08:23  host: z09-12.opera-mini.net

    Czy ktoś wie czy aktualizacja do androida 4.0.4 jest już dostępna w orange?W tej chwili nie mam możliwości sprawdzenia tego.

  • 0

    228. ~Miśka  2012-08-24 19:04:37  host: ip-93-154-142-180.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Hej. Właśnie zamówiłam ten telefonik jestem ciekawa czy bd zadowolona ma przyjsc za 7 dni. Chciałabym wiedzieć tylko czy ten telefon w zestawie ma kabel usb ?

  • 0

    229. ~Tomek  2012-08-27 11:20:20  host: user-46-113-14-190.play-internet.pl

    ~228. Tak,ma.

  • 0

    230.  2012-08-27 12:54:41

    Jeżeli ktos ma problem ze zdjęciami (rozmyte). Spróbujcie zmienić ustawienia aparatu. Z rozpoznawania scenerii na normalnie, oraz tryb ostrosci na aut. ostrosc wielopunkt. ;)

  • 0

    231. ~kolodziej  2012-08-27 18:02:14  host: ahs52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telfon ma w zestawie kabel usb ;)

  • 1

    232. ~luki  2012-09-04 20:34:47  host: z40-03.opera-mini.net

    niestety orange odmówiło aktualizacji. tego telefonu do androida 4.0 niestety ;(

  • 0

    233. ~  2012-09-05 21:08:27  host: acex27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jakie bylyby najlepsze sluchawki wewnetrzne do tego modelu?

  • -1

    234. ~Magda  2012-09-20 10:41:40  host: ip-87-204-76-249.stg.pl

    posiadam ten telefon 3 miesiące i bez zarzutów :) bardzo polecam!! :)

  • 0

    235. ~kampinosek1990  2012-09-22 20:01:23  host: 37-128-112-35.ip.netia.com.pl

    233 - nie wiem, jakie to wewnętrzne...ja kupiłem dość tanie Sennheiser mx170 i mi wystarczają, chociaż niektórzy wolą głośniejsze dźwięki. Jakość jest jak dla mnie świetna. miesiąc użytkowania. Reklamują mocnym bassem, ale ja na szczęście go nie zauważyłem, słucham głównie rockowej muzyki i zdaje się czysta. 232 - bo Orange to Orange :) Z resztą, kto w dzisiejszych czasach wstawia simlocki ?! Szczerze móiąc na 4.0 nie zauważyłem żadnych wielkich różnic, nawet starszy był bardziej intuicyjny. Fakt faktem, model ze sklepu podłączasz pod kabel i aktualizujesz...a sieci to sieci.

  • -1

    236. ~ononon90  2012-09-28 17:02:08  host: 87-206-33-193.dynamic.chello.pl

    Telefonik rewelacja ! wytrzymały spadł mi 3 razy w pracy na twarz i dalej hula ekran sie nie zbił ani nic hehe :) . Aparacik może byc ma funkcję rozległej panoramy "3d panorama" bardzo fajna funkcja. Ekran jest bardzo czuły na dotyk . Dźwięk jest rewelacyjny wkoncu to walkman . Ma wbudowane 2 mocne głosniki jest bardzo głośny . Polecam każdemu kto chce miec nie wielkiego smartfona a wypasionego to polecam właśnie SE !

  • 0

    237. ~BMR  2012-10-18 09:33:39  host: ip-195-189-230-140.arreks.pl

    Telefon mam od ponad czterech miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona :) Ale mam pytanie, czy jest możliwość zapisania nowego kontaktu bezpośrednio na karcie sim, a nie na telefonie? Bo wczoraj usunęło mi się z telefonu wszystko (wiadomości, kontakty, zdjęcia, muzyka) przez włączenie Mobile Security i zrobienie skanowania. Na szczęście większość odzyskałam. Tylko czy właśnie się da zapisać nowy kontakt od razu na SIM?

  • 0

    238. ~ks  2012-10-21 09:03:21  host: public75502.cdma.centertel.pl

    Jestem zdecydowany na ten telefon tyle że Orange robi wielką głupotę nie wypuszczając 4.0.4 na brandowane przez nich telefony :/

  • 0

    239. ~SAMAEL  2012-10-28 17:00:39  host: host196-28.kaskada.net

    Po aktualizacji oprogramowania aparat fotograficzny TRAGEDIA czy to normalne?

  • 0

    240.  2012-11-14 18:47:14

    witam daleczego mi nie odtwarza piosenek chociaz ze sa zapisane na krcie pamieci . a ja je odtworze na kompie te same z karty do działaja. prosze o pomoc

  • 0

    241. ~DoctorX  2012-11-14 20:04:40  host: staticline-31-182-109-46.toya.net.pl

    mam ten telefon i jestem z niego bardzo zadowolony...wbudowane głośniki stereo, prawda dosyc gruby ale mnie to zwisa...zamieniłem się z siostrą klapkami i mam czarno- biały...wcześniej miałem czarny XD

  • 0

    242. ~DoctorX  2012-11-14 20:08:05  host: staticline-31-182-109-46.toya.net.pl

    na internecie wyczytałem, że jego bateria wytrzymuje do 7 godzin ciągłego słuchania muzyki, ale wiem z własnego doświadczenia że wytrzymuje dlużej...u mnie jakies 1,5- 2 dni, z małymi przerwami

  • 0

    243. ~palmander  2012-11-23 14:31:36  host: 80.249.5.100

    ----> 240 Bold, aby piosenki dzialaly musisz utworzyc w odtwarzaczu playliste, nastepnie dodac je do kolejki i tyle, to bardzo proste, tylko wystarczy pogrzebac odpowiednio. Jezeli chodzi o telefon i jego funkcjonalnosc jest swietny, niewielki, poreczny, trwaly. dzwiek jest rewelacyjny, chociaz brakuje mi w ustawieniach walkmana manualnego truby korekcji dzwieku. Wifi dziala bardzo plynnie, do jakosci zdjec troche przyczepilbym sie, ale ogolnie nie sa zle. brakuje mi tylko lampy ksenonowej, ktora posiada k800i. ogolnie telefon swietny nie moge narzekac na niego. odpowiedz dla tych, ktorzy pytali wczesniej o kabel USB - zawsze jest w zestawie, poniewaz inaczej nie mielibysmy przy tym ladowarki. pozdrawiam :)

  • 0

    244. ~@ro  2012-11-24 14:32:25  host: apn-31-1-65-212.dynamic.gprs.plus.pl

    mam go od 6 miesiecy. maly "wielki" smartfon. Dziala na ICS 4.0.4. Radzi sobie idealnie. Zero zwiech. Z rootem procek kreci sie do 2 Ghz. Zero problemow, zwiech , zmrozen ekranu. Jedynie przy silnym uzytkowaniu bateria padnie po jednym dniu. po podkreceniu w benchmarkach robi duuuze wrazenie ;)

  • 0

    245. ~hohohohohoho  2012-12-03 21:03:59  host: host21.stimo.net

    Mam telefon od ~pół roku, bateria trzyma ok. 2 doby ale i tak co wieczór podłączam do ładowania, wszystko śmiga cacy, na ekranie 1 ryska dł. 1mm a noszę go bez pokrowca i folii w kieszeni, gra bardzo głośno szczególnie z opcją xLOUD, aparat super, za 470 które dałem za nówkę bez umowy to chyba najlepszy interes życia POLECAM telefonik :)

  • 0

    246. ~Rafik  2012-12-18 22:08:20  host: static-78-8-39-146.ssp.dialog.net.pl

    Po ile to cacko chodzi nowe w komisach?

  • 0

    247. ~Tytus De Zoo  2012-12-19 20:03:04  host: ip-79-175-222-156.cable.smsnet.pl

    Witam. Używałem wt19i przez około pół roku - doskonała propozycja. Jest szybki, żadnych 'zwisów' - dałem go synowi i też jest zadowolony... aha dość fajnie gra - testowane na koss the plug i sonyericsson mh1. Polecam

  • 0

    248. ~PYTANIE  2012-12-19 21:23:20  host: 89-70-235-39.dynamic.chello.pl

    Drodzy użytkownicy tego telefonu, mam do was pytanie. Czy można przełączać utwory za pomocą dwóch przycisków z boku (głośniej/ciszej) tak jak to było w przypadku tradycyjnych walkmanów? np. jak mamy telefon w kieszeni czy można przełączyć utwór bez jego wyciągania.

  • 0

    249. ~Rafik  2012-12-20 21:12:34  host: static-78-8-39-146.ssp.dialog.net.pl

    po jakiej cenie teraz ten okaz chodzi???

  • 0

    250. ~  2012-12-25 11:56:35  host: docsis-18.nat.tvk.wroc.pl

    do 248. Niestety nie ma takiej opcji. Mam ten telefon od roku. 2 miesiące temu padł dotyk (sam z siebie) i oddałem na gwarancj do sieci Play. Jak wiadomo powszechnie czekałem długo... Ale oddali nowy telefon. Ogolnie jestem bardzo zadowolony, ale widząc nową ofertę i Samsunga advance kolegi czuję pewien niedosyt, że ekran mógłby być nieco większy. A co do 249. to jest w cenie mniej więcej 300-400 nowy, a używany od 250.

  • 0

    251. ~.,?!  2013-01-06 14:13:05  host: v58-08.opera-mini.net

    Mam pytanie, czy w tym telefonie można wyjść z aplikacji ale tak żeby działała w tle tak jak w sybianie (tak jak np. Nokia e51)? Z góry dzięki. :D

  • 0

    252. ~  2013-01-11 11:09:10  host: public131435.cdma.centertel.pl

    wyjść z aplikacji, ale tak żeby działała? próbowałeś przyciskiem home? ten jedyny przycisk na frontowym panelu. aby wejsc spowrotem w aplikacje musisz go przytrzymac i wybrac aplikacje

  • 0

    253. ~damien  2013-01-11 11:12:56  host: public131435.cdma.centertel.pl

    Telefon ogólnie bardzo fajny. Nie zacina się, nie wiesza (no może zawiesił mi się z raz czy dwa podczas okresu użytkowania- ok. 12mc). Po aktualizacji do ICS ładnie chodzi. Od czasu do czasu tylko włącza się wyświetlacz tak sam z siebie, ale ogólnie to nie przeszkadza, no może trochę denerwuje

  • 0

    254. ~d-_-b  2013-01-12 07:39:59  host: v58-12.opera-mini.net

    do 251.tak da się przyciskiem home (środkowy)

  • 0

    255. ~Kamil  2013-01-12 17:48:58  host: user-46-112-57-82.play-internet.pl

    ~`251. Da się : wystarczy przycisnąć klawisz: ''domek'' a potem przytrzymać go chwile żeby wznowić uruchomioną aplikacje. Polecam telefon-mam go prawie rok i działa bez zazutu, jedyne co teraz na minus to jednak przydał bys się troche wiekszy ekran np. 3,5 cala

  • 0

    256. ~Arek90  2013-01-16 20:23:25  host: 37-128-112-35.ip.netia.com.pl

    @248 - kto wie, w aplikacji firmowej nie, ale może coś znajdziesz w markecie, co mogłoby taką funkcjonalność umożliwić. @246 ja zapłaciłem 400 zł pół roku temu z całym osprzętem i pudełkiem, z gwarancją, tylko bez słuchawek...teraz pewnie poszły na dół Telefon mam już od około 7 miesięcy i nawet jedna ryska się nie pojawiła, głośniki itp nie zaczynają wariować; ogólnie nadal pozostaję szczęśliwym posiadaczem. Telefon nie zajmuje całej kieszeni jak większość nowych quasi-tabletów mających funkcję dzwonienia. To chyba tyle - działa i to jest ważne. Najważniejsze, że się nie psuje, korzystam z niego głównie do słuchania muzyki i telefonowania.

  • 0

    257. ~Paweł100  2013-01-27 14:03:41  host: n35ip41.piekary.net

    Mam go on prawie roku.Telefon jest świetny.Po aktualizacju do androida 4.0.4 działa jeszcze szybciej. ; )

  • 0

    258. ~asd  2013-02-09 14:38:56  host: host62-188-252-8.limes.com.pl

    Mam go od pół roku i polecam każdemu. Niska cena w zamian dostajecie telefon do muzyki, filmów, nawet gier, spokojnie dźwiga najnowszego Jelly Beana 4.2. Ma 2 wady: wlk. wyświetlacza przydałaby się 3.5 cali oraz bateria i ostatnie mała ilość ramu

  • 0

    259. ~Paw100  2013-02-11 19:38:31  host: n35ip41.piekary.net

    Witam.Mam problem.Podczas przeglądania stron internetowych na pasku powiadomień pokazują mi się różne reklamy z jakimiś linkami, nieraz nawet nagle zostaje coś ściągane , nawet niewiem co i gdzie to się znajduje .Ktoś ma oprucz mnie ten problem i wie jak go usunąć.? Z góry dzięki

  • 0

    260. ~MM  2013-02-21 13:50:08  host: public129936.xdsl.centertel.pl

    Jestem posiadaczką tego telefon od 8 miesięcy. Ogólnie spisuje się bardzo dobrze, aczkolwiek mam pewne zastrzeżenia. Rozczarował mnie aparat. Spodziewałam się czegoś trochę lepszego po aparacie 5 Mpix, wcześniej posiadłam sony ericcson k800i z aparatem 3,2 Mpix i nieraz robił lepsze zdjęcia. Tak wiem, że od robienia dobrych zdjęć są aparaty fotograficzne, jednakże denerwuje mnie pewnien fakt. Otóż podczas robienie zdjęć ludziom, szczególnie z lampą błyskową ich twarze są żółte. Zdażało się to za każdym razem. Zdjęcia tak poza tym są niezłe, najlepiej wychodzą za dworze przy dziennym świetle. Nie wiem czy tak jest w każdm telefonie, czy tylko mój egzemplarz jest taki felerny. Móże ktoś też tak ma, bądź miał, lecz pozbył się tego problemu?

  • 0

    261. ~stokrotka  2013-03-31 14:04:25  host: 195.116.10.240

    a czy to prawda że po aktualizacji do wersji androida 4,0 zamula

  • 0

    262.  2013-04-02 16:31:24

    Hej. Mam ten telefon i jestem zadowolona. Czasem się zwiesza jak się dużo go używa. Ogólnie jest ok i warty zakupu. :)

  • 0

    263. ~andek  2013-04-05 16:01:31  host: agbe20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, prośba o informację od użytkowników jak sprawuje się telefon po aktualizacji do androida 4.0 Z góry dzięki!

  • 0

    264. ~papcio  2013-04-06 20:59:17  host: n35ip41.piekary.net

    261: nie

  • 0

    265. ~asiek91  2013-04-14 23:39:19  host: 109.207.107.108

    za tydzien minie rowny rok jak mam ten fonik wiec z czystym sumieniem moge sie o nim wypowiedziec... jak dla mnie to spisuje sie na 5 ;) zaczne od baterii-trzymie mi srednio 2-3dni przy prawe całym dniu serfowania po necie, graniu i jednoczesnym słychaniu muzyki przez głosnik, srednio 20 sms i 1h rozmow dziennie; ekran- 3,2" w zupełniosci mi wystarcza ani jednej ryski(a jak go corcia dopadnie to co chwile lezy na ziemi, mi tez sie czasem zdarza go upuscic): wi-fi- działa bez zarzutow szybko łapie zasieg: zawiesił sie moze ze 2 razy przec cały ten czas ale to z powodumojej niecierpliwosci( pare zadan jednoczesnie) aparat- jak sie go ustawi odpowiednio to wychodza bardzo dobre zdjecia ( aparat cyfrowy poszedł w odstawke) filmy nagrywa sie w dobrej jakosci:) menu glowne- takie piate przez dziesiate, duzo apek od se i plusa( tel z sieci plus) ktore wg mnie sa zbedne a usunac sie nie da na szczescie jest mozliwosc ustawienia ikonek wg własnych upodoban, dodatkowe apki np latarka timer stoper antywirki notatniki itd mozna pobrac bezpłatnie w bogato wyposazonym sklepie androida. 5 "ekranow" daje mozliwosc wyciagniecia duzej ilosci wigetow lub utworzenia skrotow np do danego kontaktu. ogolnie rzecz biorac to telefon jest godny polecenia :)

  • 0

    266. ~Bolo  2013-05-06 11:14:08  host: agn242.internetdsl.tpnet.pl

    telefon na oficjalnym ICS (andek 4.0) muli bardzo). Polecam albo zostac przy GB, albo wgrac jakiegos customa z JB

  • 0

    267. ~Asia  2013-05-25 12:55:37  host: 159-205-55-110.adsl.inetia.pl

    Miałam go w sumie rok i rok był uszkodzony. Pierwszy upadek i od razu telefon rozwalony. Pękł cały ekran. Dotyk co prawda działał, dopóki nie dostała się pod niego woda, wiadomo, szczelinki i pęknięcia pomogły jej w tym. Teraz nie działa nic, ekran czarny, jedynie lekko podświetlony po włączeniu. Nie polecam bez etui.

  • 0

    268. ~Mateusz  2013-06-02 14:20:31  host: host-178.215.198.62-internet.zabrze.debacom.pl

    Ja mam teraz w nim 4.0 i chodzi idealnie niewiem o co wam chodzi

  • 0

    269. ~Prezeska222  2013-07-27 14:31:25  host: 178.183.130.41.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Posiadam tel od roku, jest świetny

  • 0

    270. ~president  2013-09-19 17:44:52  host: atl79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ostatnio zaczął mi sie zawieszać przy pisaniu sms.. np. chce przejść z liter na to takie co jest z lewej te emotikony wszystkie inne znaki i sie zawiesi.. albo wgl. nie odwiesi albo po chwili.. czasem też na jakiejś literce.. wkurza to. co to może być i co zrobić? :( ogólnie telefon bardzo fajniutki... doda jeszcze że spadł mi ostatnio.. ale nie wiem czy o od tego może być. pomimo polecam. heh. :)

  • 0

    271. ~  2013-12-06 23:37:02  host: host-94-78-164-255.dynamic.mm.pl

    SE LWW mimo że konstrukcja z 2011 obsługuje glonass:-) w przeciwieństwie do wszystkich tegorocznych 4rdzeniowych "chińczyków" typu pentagram/insignia. Jedyny ból to trącąca myszką rozdzielczość ekranu no i rozmiar mógłby być trochę większy....

  • 0

    272. ~SE  2014-02-09 09:15:24  host: 095160237128.zabrze.vectranet.pl

    Telefon mam prawie od dwóch lat, i do tej pory nie mam pojecia gdzie zapisują się odebrane pliki z bluetooth'a . Proszę o pomoc :)

  • 0

    273. ~live with walkman (1)  2014-03-16 09:05:44  host: host-89-228-86-14.olsztyn.mm.pl

    witam mam pytanie. Nie działa w nim WIFI. Nie pokazują się żadne sieci. Co zrobić

  • 0

    274. ~Intrygantka  2014-07-15 23:26:26  host: ip-109196060024.syrion.pl

    Mam ten tel ponad dwa lata i ostatnio sam z siebie zaczal sie resetowac, czy ktos wie co moze byc tego powodem ? Ogolnie tel naprawde jest super, az mi sie plakac chce na sama mysl o zakupie nowego. :-(

  • 0

    275. ~sledziu  2014-08-07 00:36:39  host: 46.204.226.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    mam ten tel. ok 2,5 roku,jako rozwiązanie muzyczne jest mega jako tel. średnio... zawiesza się z 4 razy w tyg. plusem jest wytrzymałość :) nie powiem lepszego otwieracza do piwa jeżeli chodzi o smartfony SE nie wypuścił :)

  • 0

    276. ~maq  2015-01-17 20:25:19  host: n14-07-07.opera-mini.net

    dalej mam ten telefon (ok. 2lat) i śmiga elegancko. Wiele razy myślałem nad zmianą telefonu, ale póki co, to ten mi wystarcza ;). Pozdrawiam!

  • 0

    277. ~Mat  2016-03-29 16:26:00  host: 178-36-203-234.adsl.inetia.pl

    witam. posiadam ten telefon od 4 lat i jestem mega zadowolony, używam go tylko do puszczania muzyki z aux jak i bezpośrednio z telefonu bo jest wręcz do tego idealnie stworzony! z racji ze nie posiadam w nim karty sim żywotność bateri jest bardzo trwała, raz udało mi się osiągnąć 15 dni bez lądowania, oczywiści przy słuchaniu muzyki, necie i duzym użytkowaniu żywotność spada do 2-3 dni, czasami nawet do 1 gdy leci non stop muzyka. wgrałem do niego nowego androida(cyanogenmod) podkręciłem procesor do 1.4Ghz i poprzez program zwiększyłem pamięć ram o 256mb(pobierane jest z karty sd). ogólnie bardzo polecam ten telefon ludziom którzy słuchają duzo muzyki.

  • 0

    278. ~aaa  2016-04-06 11:01:29  host: ip-94-42-46-96.multimo.pl

    Swietny telefon, uzywam go juz prawie 5 lat, pasuje idealnie do kieszenii spodni, nie to, co te nowe smartfony, co nowsza oferta, to coraz wiekszy telefon, za kilka lat trzeba bedzie je nosic w plecaku.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet