Sony-Ericsson Cedar - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Cedar Opinie o Sony-Ericsson Cedar

Sony-Ericsson Cedar

w sumie: 123
  • -1

    1. ~Aster  2010-06-16 12:01:53  host: 1.184.rev.mni.pl

    Słaby aparat i mały ekran - a mogło być tak fajnie.

  • 0

    2. ~Kelso  2010-06-18 13:15:24  host: host-89-167-19-37.nplay.net.pl

    Nareszcie normalny telefon z dobrą bateria i z bajerami dla przyziemnych ludzi :] Jak jeszcze stabilne oprogramowanie to zapoluje na niego.

  • 0

    3. ~lolek  2010-06-20 10:14:08  host: aawl226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co to ma być słabszy brat bliźniak se elm'a Żal..;]

  • 0

    6. ~uzi  2010-06-23 23:01:35  host: 77-254-68-49.adsl.inetia.pl

    Jakiś taki... nokiowaty?? czy mi się tylko zdaje?

  • 0

    7. ~PKM  2010-06-26 23:11:43  host: host86-157-42-153.range86-157.btcentralplus.com

    tył jest super, ale przód :/ dziwny design

  • 0

    8.  2010-06-30 17:12:16

    Ładny,ale bez wifi to kicha:(:(:(

  • 0

    10. ~  2010-07-06 19:06:34  host: adqd196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co prawda aparat słaby ale kamerke ma fajną: VGa i 30 klatek/s

  • 0

    11. ~Tomek  2010-07-08 01:32:33  host: 91.207.202.12

    W praktyce nie wydaje mi się, by było to coś więcej jak K660i ze zmienioną obudową, dodanym wtykiem jack i M2 zastąpionym microSD.

  • 2

    12. ~gringo  2010-07-16 11:37:37  host: dbc79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A czy nikt nie pomyślał o tym, że to jest telefon dla ludzi, którzy nie potrzebują dotykowego ekranu, ogromu bajerów i nie wiadomo jakiej ceny, tylko dla takich, którym telefon służy do tego do czego powinien - dzwonienia. To miał być zgrabny telefonik, w którym bateria wytrzyma długo i będzie działał bezawaryjnie. Jeżeli czas czuwania i rozmowy jest choćby w połowie taki jak deklaruje producent to rewelacja.

  • 0

    13. ~hau  2010-08-04 17:01:16  host: chello089074212075.chello.pl

    ostatnio mam wrażenie że se zatrudnia upośledzonych projektantow.

  • 0

    14.  2010-08-17 19:51:45

    Nie gadajcie głupot, ogólnie pod względem stylistycznym SE nie trafiają w ogóle w mój gust, ale ten jest całkiem OK :) Niektórzy jak zwykle nie rozumieją, że nie wszystkie telefony muszą mieć aparat 5 Mpix, GPS i WiFi...

  • 0

    15. ~  2010-08-19 23:41:28  host: t06-05.opera-mini.net

    O ludzie mały ekran słabe funkcje,a większość noki z tej półki cenowej jest słabiej wyposażona i też mają taki sam ekran .Czy wam już na punkcie tych klamotów noki rozum odebrało,nokia i wszystko inne be-Małe dzieci tu piszą komentarze.

  • 0

    16. ~MiszaG  2010-08-20 00:11:00  host: klient-88-135-173-151.strefawifi.kolnet.eu

    Telefony nie musza mieć GPS,Wi-Fi, 5-mpx, ale w dzisiejszych czasach to powienien być standard i jak nie chcecie to nie korzystacie a nie chwalicie ze prostota. Projektanci do zwolnienia !

  • 0

    17. ~  2010-09-03 21:54:48  host: pc145a14.pogodanet.pl

    a mnie się wygląd podoba micro-usb i 3,5 jack też,aparat foto na fotkę na tapetę całkiem wystarczy te napakowane po 5mpix.robią zdjęcia w najlepszym razie na poziomie 3,2 a często 2mpix.bo mają marne matryce wolę 2mpix. z dobrą matrycą niż na odwrót,wi-fi na hotspotach strach korzystać a w domu mam normalny internet więc po co mi ten bajer,gps zabawka dla tych co mają za dużo kasy bo korzystanie z tej funkcji w telefonie to kpina a nie poważna rzecz,a przepłacać za standart wyposażenia to idiotyzm,nie podoba się to kup zabawkę a nie marudź MiszaG.są ludzie co tego nie używają więc po co przepłacać nie wszystcy użytkownicy komórek to pozery co jak nie ma masy bajerów to narzekają że to szmelc bo nie ma zabawek

  • 0

    18. ~  2010-09-12 15:18:11  host: t24-01.opera-mini.net

    Sony Ericsson Cedar i Nokia X2 podobny desigen a cena taka sama . Ale Nokia X2 jest ubosza

  • 0

    19. ~  2010-09-19 15:23:39  host: 178-37-21-207.adsl.inetia.pl

    świetny design, przyciski, super leży w dłoni, przydała by sie tylko jeszcze lampa (latarka w-g mnie to bardzo potrzebna funkcja w telefonie)

  • 0

    20. ~rozsądek  2010-10-13 16:11:38  host: 212.160.172.70

    kazdy producent wypuszcza telefony z roznych półek, by dostosowac sie do potrzeb klientów i ich portfeli. Są telefony z mnóstwem funkcji multimedialnych i te drugie, wyposazone w podstawowe i praktyczne funkcje, w przystępnej cenie. Szkoda mi ludzi, którzy nie rozumieją mechanizmów handlu. Producenci muszą produkować telefony dla różnych klientów i każdy wybiera co jemu jest potrzebne i na ile go stać.

  • 0

    21. ~rozsądek  2010-10-13 16:13:08  host: 212.160.172.70

    ten telefon posiada dobra baterię, mp3, złącze 3,5mm, klasyczną klawiaturę i wyświetlacz 2,2. To wystarczające dla dużej ilości klientów

  • 0

    22. ~szarit  2010-10-28 00:44:25  host: pc145a14.pogodanet.pl

    No i cena na necie jak się uda to 355-400zł,a tutaj trzeba dopisać że ma hspa,aparat foto trochę słaby,ale mnie latarki raczej brak niż megapixeli,czy wi-fi.

  • 0

    23. ~bździongwa  2010-11-01 19:24:56  host: egz6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oczywiście, że producenci muszą proponować telefony z różnej półki bo ich target to nie tylko fanatycy nowinek technologicznych. Chcą trafić do wszystkich ale... jakość materiałów z których CEDAR jest wykonany jest gorsza niż plastik w telefonach- zabawkach dla dzieci. Jest nie drogi ale fajnie byłoby gdyby wytrzymał chociaż z pół roku. Jak dla mnie to jest to telefon z serii "patrz na mnie ale nie dotykaj" bo inaczej się rozpadnie

  • 0

    24.  2010-11-03 12:13:41

    tani telefon do dzwonienia, o ile ktoś jeszcze używa tylko do tego telefonu ;)

  • 0

    25. ~rozsądek  2010-11-03 19:29:23  host: 212.160.172.70

    Do 23~`` dlatego mam Nokię 6303, która jest ze stali :) Mimo wszystko zobaczymy ile mój i tak wytrzyma.

  • 0

    26. ~szarit  2010-11-05 22:57:50  host: pc145a14.pogodanet.pl

    23.Nie zgadzam się że plastiki są słabe w Cedarze śmiem powiedzieć,że są lepsze niż w Elmie,a sam telefon prezentuje się naprawdę dobrze świetnie leży w dłoni a wszystko jest bardzo dobrze dopasowane,nic nie trzeszczy ani nie ma luzów,a czy rozpadnie się czy wytrzyma zależy jak kto się będzie z nim obchodził.Ma jednak trochę więcej możliwości niż tylko do dzwonienia.

  • 0

    27. ~Daniel  2010-11-22 14:35:21  host: 088156154249.stargardszczecinski.vectranet.pl

    Czy ktoś mógłby dać jakieś info o tym jaki kabelek muszę kupić żeby podłączyć ten telefon pod komputer?

  • 0

    28. ~szarit  2010-11-23 15:37:21  host: pc145a14.pogodanet.pl

    Do noki Ca 101 działa,nie chce pracować (przynajmniej mój)z pc suite,tylko z pc companion,ale ma chyba te same funkcje co pc suite tylko wyglądem się różni i używaniem niektórych funkcji,każdą aplikacje której będziesz używać musisz instalować osobno.Pc companion możesz instalować albo przez podłączenie telefonu z kablem do kompa lub ściągnąć ze strony S.E dla Cedara.

  • 0

    29. ~dragon  2010-11-27 20:52:01  host: chello087207011162.chello.pl

    ten telefon jest super mam go od miesiąca i jedyną jego wadą jest to że cicho gra. polecam ten telefonik :-)

  • 0

    30. ~mla  2010-12-06 20:20:25  host: host-86-63-158-60.nplay.net.pl

    @ Daniel: mikro USB

  • 0

    31. ~nonameno  2010-12-07 22:32:14  host: dynamic-78-8-227-195.ssp.dialog.net.pl

    Telefon prawie idealny. "Prawie" tyczy sie wyswietlacza, ktory fakt ze jest spory jednak kiepskiej jakosci...

  • 0

    32. ~kosa  2010-12-09 07:02:59  host: 77-255-146-94.adsl.inetia.pl

    czy u kogoś też troche mulą multimedzia?? czy to tylko wada mojego. poza tym spoko telefon

  • 0

    33. ~simplusowiec  2010-12-14 23:39:17  host: dynamic-78-8-215-214.ssp.dialog.net.pl

    pewnie ma antene na dole jak elm i gubi zasięg pewnie taka sama żenada hahahaha

  • 0

    34. ~AleksWWa  2010-12-19 20:24:22  host: 095160106039.warszawa.vectranet.pl

    teleon ma wszytko co potrzeba, jestem maniakiem facebooka, więc tym bardziej mi pasuje. jedyny minus jaki u niego zauważyłem to że jest eko. kiepski plastik z recyklingu, kiepska farba i najgorsze - niby eko ładowarka. ładuję już 5tą godzinę i jest 90%. więc pewnie naładuję się koło 5,5h. a czasem jednak potrzeba mi było podładować pół godzinki przed pilnym wyjściem. tu by się to nie sprawdziło.

  • 0

    35. ~Adam  2010-12-20 08:04:13  host: server.wiromet.com.pl

    Czy da się go ustawić, aby wyświetlacz nie świecił podczas rozmowy?

  • 0

    36. ~mełek  2010-12-23 15:58:15  host: 62.87.152.210

    istnieje w tym telefonie możliwość korzystania z gadu-gadu?

  • 0

    37. ~mieci  2010-12-24 00:55:31  host: host-80.54.252.102.smlw-legionowo.pl

    A ja wam powiem tyle:telefon fajny,dziala gg w nim,wiekszosc gier najnowszych.Bateria trzyma dlugo.Jak NA RAZIE nie mam z nim ŻADNYCH problemów.Ludzie jak chcecie nie wiadomo jaki telefon to plaćcie sobie 600 czy 700 zl.To prosty telefon ktory nie posiada moze np WiFi ale MP3,radio,Bluetooth,Java 2.0 oraz inne rzeczy.Naprawde go polecam

  • 0

    38. ~Daniel  2011-01-03 23:18:39  host: 088156154249.stargardszczecinski.vectranet.pl

    @mla dzięki A co do zasięgu - faktycznie gdy rozmawiam chodząc po domu zdarza się zasięg zgubić. Te same problemy miałem z poprzednim, starym modelem siemensa. Natomiast nigdy nie zdarzyło mi się to z Nokią. Ale to tylko w domu (widocznie mieszkam w jakimś dołku :) ). Natomiast poza tym jednym minusem innych nie widzę. Wreszcie udało mi się upolować sensowny telefon bez zbędnych fajerwerków za rozsądnie niską cenę.

  • 0

    39. ~bambej  2011-01-04 15:44:16  host: 92.41.112.156.sub.mbb.three.co.uk

    Mam tego fona od wczoraj i moge powiedzieć że pomimo,że nie posiada on Wi-Fi,jest dobrze zrobiony.3G HSDPA śmiga jak należy a na dobrych słuchawkach muza gra idealnie.Mam za to inny problem.Brak Skype.Pomocy!

  • 0

    40. ~koala  2011-01-06 16:04:15  host: host-80-238-116-9.jmdi.pl

    kupiłem go wczoraj. większy niż się spodziewałem. wcisnięcie klawiszy wymaga siły więc po kilku paluch boli. potwierdzam że cichy. kiepsko łapie zasięg - tam gdzie mój siemens ma 5 ten ma 3kreski. na plus: szybki, wyświetlacz wystarczająco duży, gniazdo słuchawek i USB, cena!! czy ktoś wie jak zmienić dzwięk zadania w organizerze?

  • 1

    41. ~Simone  2011-01-09 21:08:33  host: c-j5.net.e-net24.pl

    Powiem tak, mam ten telefon ponad dwa miesiące i jak dotąd ani razu mnie nie zawiódł, oprócz CEDARa mam również dotykowego gadżeta i muszę powiedzieć, że odkąd mam se to częściej z niego korzystam niż z dotykowego. W końcu normalny telefon do dzwonienia i pisania a nie jakiś bzdet za 2999 zł typu iphone. Jestem z niego bardzo zadowolony, zdjęcia robi przyzwoite, dobrze się na nim pisze smsy, nic nie nawala i to jest dla mnie bardziej istotne niż ilość pixeli w aparacie czy wifi. Mam neta w domu więc nie potrzebuję przeglądać stron www na dwucalowym wyświetlaczu skoro mam do dyspozycji 19 calowy monitor. Poza tym muszę dodać, że to kolejny telefon SE w moich rękach i chyba najbardziej przyjazny jaki dotąd miałem. Wszystko cacy, jack i microSD sprawia, że telefonik może służyć jako towarzysz podróży. Osobiście mam słuchawki z Motoroli i jakoś dają radę, czysty dźwięk, prosta obsługa i dobra bateria to niewątpliwe plusy tego telefonu.

  • 2

    43. ~Michał  2011-01-17 23:20:23  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    Mam cedara tydzień i jestem bardzo zadowolony. Telefon powiedzmy z taniej półki a bardzo solidnie wykonany. Przesiadłem się na cedara z nokii E72 bo jest już 5 raz w serwisie. Nokiowskie badziewie. Cedar jest zwykłym telefonem do dzwonienia. Ma fajny kształt dzieki czemu leży dobrze w dłoni. Jest całkiem elegancki. Bateria trzyma bardzo dobrze - wygadałem już nim 4 godziny i trzyma mi 6 dzień. Wyświetlacz jest bardzo czytelny. Zasię trzyma bardzo dobrze a tego najbardziej sie obawiałem. Naprawdę ten telefon jak za te pieniądze jest super wykonany i zdecydowanie go polecam dla tych którzy nie chcą wodotrysków. A tak w porównaniu z nokią to E72 pod względem wykonania nawet do piętek nie dorasta takiemu zwykłemu cedarowi. Jestem w szoku.

  • 0

    44. ~Michał  2011-01-21 09:00:25  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    I chyba za wcześnie zacząłem chwalić ten telefon. Mam z nim taki problem. Jak był pierwszy raz włączony to bateria miała 19% naładowania. Trzymał mi wtedy dwa dni a miałem sporo rozmów. Po pierwszym naładowaniu do pełna było super wytzrymał mi 7 dni. Po drugim ładowaniu pojawił się problem. Natomiast telefon zaczął się rozładowywać przez dwa dni. Dzisiaj odłączyłem go w pełni naładowanego i za godzinę po jednej rozmowie trwającej 7 minut mam już 90% baterii. Ostatnio też tak było i po jednym dniu spada nawet do 40%. Nie wiem co sie stało ale chyba się uszkodził. Kurcze może ktoś jest bardziej zorientowany. Sieć 3g wyłączyłem ale i tak to samo jest. Zaczął pożerać baterie w przerażającym tempie. Szkoda bo to taki przyjemny telefon.

  • 0

    45. ~Lolipops  2011-01-22 09:06:54  host: 093105056126.siedlce.vectranet.pl

    Mam go od wczoraj bardzo dobrze leży w dłoni,ciekawy design i mocna bateria więcej chyba nie trzeba

  • 0

    46. ~Vogax  2011-01-23 12:32:57  host: apw37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem miło zaskoczony funkcjonalnością telefonu. Bardzo dobre wykonanie obudowy, nic nie skrzeczy, wszystko pasuje do siebie idealnie, bardzo mocna bateria, dobry głośnik. Rozmawia się przez niego z wielką przyjemnością, nie wiem dlaczego ale lepiej mi sie przez niego gada niż przez Nokię e51 :) Wogóle się nie zwiesza, nic nie muli. Jak za taką cenę 280 zł, bo tyle dałem. Jest to naprawdę mało jak za taki telefon. Polecam wszystkim. ten telefon to IDEAŁ ;d

  • 0

    47. ~sniper24  2011-01-30 10:45:32  host: user-46-112-69-30.play-internet.pl

    ci co narzekaja, powinni stuknac sie wglowe. Tel., to nie aparat cyf., czy tez navi. Jak na jego parametry i baterie to rewelacja, dziala stabilnie. Polecam. A dla reszty polecam aparaty Nikon i navi Mio.

  • 0

    48. ~GWIAZDKA  2011-02-03 21:26:56  host: acuo11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY NA TE TELEFON MOZNA SCIAGNAC SOBIE GG?

  • 0

    49. ~Dżiwal  2011-02-08 16:01:28  host: 178-36-73-57.adsl.inetia.pl

    Jako wierny użytkownik telefonów Ericssona a potem Sony-Ericssona od początku istnienia sieci ERA w naszym kraju z przykrością stwiedzam, że model Cedar trzyma się w dłoni z poczuciem tandety. Klawiatura jest słabo wyczuwalna. Obudowa a zwłaszcza jej tylna pokrywa sprawia wrażenie taniej i kruchej zabawki z plastiku. Kabel USB do PC/ładowarki istnieje tylko w opisie technicznym a w rzeczywistości zamiast wtyczki USB do PC jest mocowanie stałe do ładowarki, bo w Chinach taniej i ktoś coś przegapił. Bez wahania odesłałem bo nie odpowiada specyfikacji techniczenj i nie udało się z nim zaprzyjaźnić. Pozdrawiam serdecznie.

  • 0

    50. ~rev  2011-02-09 12:47:30  host: dynamic-78-8-100-58.ssp.dialog.net.pl

    Telefon mnie zaskoczył. Polecam. W porównaniu do innych sprzętów o podobnych możliwościach i parametrach cedar nie odstaje, wręcz pozostawia w tyle. Wyświetlacz - bardzo dobry, design - elegancki, możliwosći - wszystko czego potrzebujesz. WiFi? - Po co?? Wiadomo jak to raczkuje w dzisiejszych czasach. Jak słysze opinie dot. że słabo gra albo coś tam głośniczek live - żenujące Chodza jakieś dzieci Emo po osiedlach i szpanują dźwiękiem bo mają komórkę a na koncie 2 zł do wygadania na parę sms. Telefon komórkowy służy do komunikacji TELEFONICZNEJ! Jak ktoś chce (->emos idiotos) mieć w tej cenie kombajn do wszystkiego to chyba pomylił planety.

  • 0

    52. ~Nemo  2011-02-14 15:24:54  host: ikar.prz.edu.pl

    najlepszy ze wszystkich zetafonów, wiem bo badałem wszystkie :) najlepszą jego zaletą jest to czego nie ma w parametrach "jakość i przyjemność obsługi" najwidoczniej ma bardzo szybki procek, nic nie przycina jak, podczas przełączania zdjęć nic nie tnie, miłe nie przycinające animacje w menu, miły dla oka software, miłe dźwięki ... w porównaniu do Samsunga C3530 jest o wiele szybszy, przyjemniejszy i wygodniej się trzyma (pozostałe zeta fony to dno) klikasz, nawet po włożeniu karty 8 GB pełnego mp3 nic nie muli, czyta okładki, po prostu walkman, po prostu rewelka, wyczesana obsługa muzyki to jego najlepsza zaleta, klarowny dźwięku (warto kupić porządne słuchawki) bardzo przyjemny w obsłudze, bateria 3ma 3ci dzień po dość sowitym użytkowaniu. Nie trzeba wyłączać telefonu podczas zmiany karty pamięci, uniwersalne porty (mikro USB i Jacek 3,5) przeglądanie sieci przyjemne. Filmiki w mp4 nic nie tną ! aparat standard wystarczy aby zrobić zdjęcie notatek żeby przepisać, ale szału niema, to chyba jedyna wada, prócz tego głośno słychać jak się rozmawia, łatwa obsługa, wygodne klawisze, Polecam wszystkim zetafonowiczom i nie tylko, zdecydowanie najlepszy z całej stawki, za tą cenę nie ma nic lepszego, nawet stare telefony teoretycznie "lepsze" w praktyce są dużo wolniejsze i mniej wygodne podczas używania czy mp3 (miałem k750 i w900, Cedar najlepszy !!!)

  • 0

    53.  2011-02-18 16:26:48

    Powiedzcie mi czy SMS'owanie wyglada jak chat? Dlugo sie zapisuje zdjecie? Czy po wlaczeniu radia/wlaczeniu muzyki mozna wejsc na przegladarke?? Po zainstalowaniu opery mini wystarczy mi pakiet 100MB na miesiac(do przegladania 3 stron na demotach, onetu, i okolo 10 minutach dziennie na gg mobile)???

  • 0

    54. ~nemoein  2011-02-19 15:14:01  host: ikar.prz.edu.pl

    telefon rewelka pod każdym względem, dla tych co mają problem z baterią, miałem tak samo na początku, bateria musi dojść, 5-6 pełnych cyklów ładowań wyładowań i przejdzie :) muzyka super jakość, tylko warto kupić dobre słuchawki bo oryginalne jak zwykle nadają się do śmietnika, aparat wystarczy żeby odczytać się z kartki A4, więcej nie potrzeba, można kupić na allegro aparat 10M za 200 zł... ma bardzo szybki procek, znacznie szybszy od wersji K i W :), złącze minijack orac micro USB typ B czyli standard, nie tnie się, Przyjemny i prosty w obsłudze

  • 0

    55. ~Gerber  2011-02-23 08:50:05  host: 83-168-106-29.pr1-nat.espol.com.pl

    Można ściągnąć GG na Cedara. Ja korzystam z GGwOrange i śmiga wzorcowo.

  • 0

    56. ~kristof91  2011-02-24 20:17:19  host: eco224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Czy ten telefonik ma niebieskie podswietlenie klawiatury?

  • 0

    57. ~Dragonball  2011-02-25 08:38:35  host: 195.117.239.133

    Ten telefon po pierwsze może więcej od tych "waszych" androidowatych krzaków, które mają cuda wianki typu wi-fi, googleowe gps i inne googleowe bzdety. Otóż: w przeciwieństwie do 99% androidowatych i nokiowatych cegieł za co najmniej 800zł, ten telefon (Cedar, za około 210zł) może być użyty jako modem HSDPA/3G dla komputera (jesli ktoś tej zalety nie rozumie, to pewnie jest windowsiarzem ciągle jeszcze używającym takich archaizmów jak total-komander itp.), hehehehe! Na dodatek ten telefon odtwarza wideo kodowane h264 (jak ktoś tego też nie rozumie, jaka to zaleta, to już należy mu tylko współczuć), inna zaleta to np. obłsuga HE-AAC (AAC+), mp3 może się w buraki schować przy AAC+...

  • 0

    58.  2011-02-26 16:53:46

    jeśli chodzi o baterie to każda musi być kilkanaście razy naładowana i będzie OK SE to dobre telefony miałem 4 różne i teraz przymierzam się do SE cedar

  • 0

    59. ~szarit  2011-02-26 19:11:48  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    @53 może wyglądać masz wybór przychodzące(normalnie)i rozmowy(czat).No operze mini 100mb spokojnie powinno wystarczyć,mnie starcza.@56 podświetlenie klawiatury w srebrno-czarnym jest niestety białe.

  • 0

    60. ~olafek  2011-02-26 22:23:23  host: host-89-228-77-198.olsztyn.mm.pl

    Ogólnie nie jest zły... chociaż jeśli ktoś lubi popisać to odradzam, bo klawiatura okropna. Klawisze powyginane i klika sie nie to co trzeba... Plusy to szybki soft, ladnie chodzi i bateria rzeczywiście trzyma długo

  • 0

    61. ~kristof91  2011-02-27 21:35:47  host: ech7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do @59. Patrzac na filmy na YT i na zdjecia na allegro widzę że Cedar w kolorze czarno srebrnym ma niebieskie podświetlenie klawiszy a nie białe

  • 0

    62. ~szarit  2011-03-03 23:51:22  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    @61.Mój ma białe,czemu nie wiem,może to złudzenie kolorystyczne pochodzi od koloru motywu podstawowego flow który jest niebieski?

  • 0

    63. ~slafcio  2011-03-10 14:10:52  host: glb26.internetdsl.tpnet.pl

    Od paru miesięcy posiadam. Telefon rewelacyjny i szybki płynnie odtwarza nawet duże pliki mp4. Po wyłączeniu 3G telefon 2 razy dłużej wytrzymuje bez ładowania. Dla ludzi którzy potrzebują telefon tylko do tego do czego został wymyślony to najlepszy wybór i jeszcze jak tani.

  • 0

    64. ~paws  2011-03-11 00:24:22  host: public97107.xdsl.centertel.pl

    ten telefon ma wybieranie głosowe dlatego nie kłamcie..

  • 0

    65. ~Miken1200  2011-03-15 00:06:05  host: 94-40-29-100.tktelekom.pl

    Do ~MiszaG (16): "Telefony nie musza mieć GPS,Wi-Fi, 5-mpx, ale w dzisiejszych czasach to powienien być standard" A po co taki standard? Jak potrzebuję w aucie GPSa to wyciągam nawigację z ekranem 4,3 cala głosem Hołka i oryginalną AutoMapą. Jak chcę dobre zdjęcia to biorę Canona SX 200. Tylko, że tych sprzętów nie dostaniesz za 1zł w promocji.

  • 0

    66. ~  2011-03-16 13:01:55  host: z12-10.opera-mini.net

    jak komuś nie podoba się to niech nie bierze. Nie każdy telefon musi mieć aparat 5mpx oraz wifi. Ja przy wyborze nie kierowałem się tzw: full wypasem, tylko potrzebą posiadania przyzwoitego, konkretnego i w miarę niezawodnego telefonu. Zresztą od paru ładnych lat korzystam z telefonów SE i jak dotąd żaden mnie nie zawiódł. Jeżeli chodzi o SE CEDAR, to powiem, że telefon jest lekki, dobrze leży w dłoni, klawisze duże dzięki czemu nie ma pomyłki przy naciskaniu no i nie ma krzyżyka, który mógł doprowadzić do białej gorączki gdy zacinał się. Wyświetlacz choć ma 256 tys. kolorów i 2,2 cala, nie daje tego odczuć i zauważyć ani na zdjęciach ani na filmach, ani nawet na zwykłym smsie. Wszystko jest jasne, wyraziste i czytelne. Bateria trzyma jakieś 5-6 dni przy umiarkowanym korzystaniu więc nie ma postaw do narzekania. Dużym plusem jest osobne gniazdo ładowarki i gniazdo słuchawek a zaskoczeniem jest możliwość odtwarzania plików swf choć są ograniczenia w związku z wielkością. Wad nie zauważyłem, jedynie mogę doczepić się braku kabla USB i zestawu słuchawkowego w zestawie. Jak ktoś potrzebuje przyzwoitego telefonu bez żadnych rewelacji, to polecam ten model

  • 0

    67. ~Rafik  2011-04-02 23:14:51  host: public-gprs127037.centertel.pl

    Ja mam ten telefon od wczoraj. Zapowiada się ciekawie. Szybki, wcale się nie zacina, jak ma moje potrzeby głośnik i aparat dobry. Tylko żeby chociasz lampa błyskowa była... A i jeszcze mam pytanie. Ile godzin baterie ładujecie?

  • 0

    68. ~szarit  2011-04-02 23:43:19  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    Max 3 godziny,bo później jest już pełna i tylko się rozładowuje więc nie trzymać na ładowarce ja "stare"SE.Nie dopuszczać by się w pełni wyładowała min o.10%baterii bo może bateria się zepsuć(paść elektronika) i co najważniejsze baterii w tym telefonie NIE FORMATOWAĆ.

  • 0

    69. ~jurij  2011-04-06 19:10:56  host: 83-168-106-29.pr1-nat.espol.com.pl

    @67. Ładowanie baterii od zera do 100% zajmuje średnio jakieś 3-4 godziny, a więc dość długo. Nie powiedziałbym raczej, że Cedar jest szybki. W porównaniu do Samsunga C3050, który śmigał w oka mgnieniu, ten wydaje się raczej ospały. Ale można przywyknąć.

  • 0

    70. ~SZAMAN  2011-04-06 20:51:03  host: host-81-190-90-40.gdynia.mm.pl

    Dziwi mnie czemu niektórzy ludzie piszą że mały ekran jak w takich telefonach nie może być naprzykład taki jak w niewiem Se xperia x10 mini pro, maksimum dla takich to 240 x 320 pikseli

  • 0

    71. ~szarit  2011-04-08 18:44:48  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    69@jurij,Cedar jest szybki na orginalnym oprogramowaniu producenta,te z brandem orange być może ery lub playa to już całkiem coś innego.

  • 0

    72. ~DeRum  2011-04-08 19:30:43  host: ip-91.189.216.87.skyware.pl

    Według mnie to telefon idealny. najlepszy jaki mialem i jeszcze sie trzyma. (inne odpadały co pol roku: e51, 3110c, awilla ) wytrzymały. a kupilem na abonament w play za 1zł.

  • 0

    73. ~SpykeR34  2011-04-10 14:08:26  host: cgu56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Da się wgrać na niego gg?

  • 0

    74. ~  2011-04-12 12:19:19  host: dzu73.internetdsl.tpnet.pl

    rzal bateria trzyma dzień dziwiesie se że wypuściło takie badziewie

  • 0

    75. ~Piotr  2011-04-13 09:52:38  host: user-109-243-85-169.play-internet.pl

    Baterię można sformatować, a nawet trzeba. Ale później powinniśmy ładować już gdy , pojawi się komunikat bateria słaba. Co jakiś czas należy jednak baterię rozładować, do momentu aż się telefon sam wyłączy. szarit nie pisz niekompletnej prawdy!

  • 0

    76. ~szarit  2011-04-16 19:17:08  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    75@Jak ci bateria będzie jeden dzień trzymać to pretensje mniej do siebie,polecam instrukcję obsługi na temat baterii w komórkach firmy SE a zwłaszcza w tych nowszych,modelach.Ja baterii nie formatowałam wcale i tylko raz rozładowałam do końca,a trzyma mi 5-6 dni,na 2g i 4-5 na 3g,ale powielaj dalej stare zasady dotyczące starych typów baterii.

  • 0

    77. ~Rafik  2011-04-22 15:56:52  host: public-gprs82546.centertel.pl

    Mi bateria trzyma około 5 dni jak nic nie sobie. Jak słucham muzy i siedzię na necie (czyli często) to trzyma nawet 2 dni. Ogólnie mi się podoba ten fon.

  • 0

    79. ~JA  2011-05-06 16:50:47  host: user-109-243-180-40.play-internet.pl

    na poczatku jak kupilem ten telefon to myslalem ze jest troche lipny ale byl tani ;p ale jak mam go pol roku (ponad) to sie do niego przekonalem ;D nie zawiesza sie, gry dzialaja (wszystkie), odwieczny problem ze sluchawkami zginął ;p(moge bez problemu podlaczyc go do wzmacniacza i dyskoteka gotowa ;p)

  • 0

    80. ~duńka  2011-05-07 14:47:47  host: user-31-175-183-82.play-internet.pl

    ile kosztują słuchawki i kabelek usb do tego telefonu???

  • 0

    81. ~Mat  2011-05-09 01:01:53  host: aemp168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja myślę telefon jest ok są gorsze badziewia i też je chwalą zależy od gustu. Mi się podoba

  • 0

    82. ~koka  2011-06-08 20:55:50  host: 92.24.207.220

    Czy ktos moglby mi podpowiedziec co moge zrobi? Mam ten telefon miesiac i caly czas sam sie wlacza i wylacza wyswietlacz. Robilam, co moglam, tez resetowalam i 2 dni bylo ok. Potych 2 dniach wyswietlacz sam sie wklacza i wylacza, nawet przy zablokowaniu go. Nie wiem, moze jest wybrakowany...

  • 0

    83. ~jacek l.  2011-06-18 10:15:40  host: user-46-113-42-19.play-internet.pl

    do "koka" nie , tak ma byc telefon jest sprawny. włączanie i wyłaczanie wyświetlacza jest oznaka doskonałego funkcjonowania aparatu. ten sonyericsson tak własnie ma.twoj aparat nie jest wybrakowany. jest ok

  • 0

    84. ~se fan  2011-06-23 21:54:42  host: apn-95-41-15-47.dynamic.gprs.plus.pl

    kabel oryginalny to z nokii ja płaciłem 20 słuchawki to zwykłe na jacka 3.5

  • 0

    85. ~Rozczarowany  2011-06-23 23:44:27  host: nat2.mnc.pl

    Mam ten telefon od dwóch tygodni. Zaletą jest naprawdę szybkie działające menu typowe dla SE. Wad niestety jest znacznie więcej. Plastik obudowy jest naprawdę kiepskiej jakości sam telefon duży i mało poręczny. W pudełku dostaje się tylko telefon i ładowarkę, brak jest zestawu słuchawkowego czy kabelka do podłączenia do kompa. Ekran telefonu nawet nie jest zabezpieczony ochronną folią. Ładowarka ze starego SE oczywiście nie pasuje podobnie jak zestaw słuchawkowy. Dużo wadą jest to, że telefon jest po prostu cichy. Ogólnie nie polecam tego telefonu nawet z 1 PLN.

  • 0

    86. ~  2011-07-02 15:31:27  host: user-31-174-253-169.play-internet.pl

    mi się bardzo podoba, mam go jakiś czas, Aparat może nie najlepszy ale przyecież to nie cyfrówka, tylko komórka, ekran (chodzi mi o rozmiar) jest ok, tylko bateria krótko trzyma. Jak na telefon to nawet ma dużo pamięci. Polecam.!

  • 0

    87. ~leszek  2011-07-08 18:16:12  host: 77-242-232-2.net.pbthawe.eu

    @Rozczarowany.Najwyraźniej szukasz wodotrysków w telefonie i Bóg wie jakiej jakości i funkcji w niszowym telefonie.Moja mama go używa od ponad 7 miesięcy i tel. spisuje się dobrze.Obudowa nie skrzypi i nie jest wcale złej jakości.Bateria też niczego sobie.Wszystko zależy kto do czego go potrzebuje i z czego korzysta. Aha moja mama miała zestaw słuchawkowy w standardzie (kupowała u operatora na przedłużenie umowy). Jeśli ktoś szuka prostego telefonu z dobrą baterią i nie wisi na słuchawce pół dnia to naprawdę nic więcej nie potrzeba:-)

  • 0

    88. ~  2011-07-08 22:06:38  host: public-gprs75843.centertel.pl

    mam ten telefon od ponad 2 miesiecy, jak narazie jest bez zadnyh wad ;) glosnik dobry, aparat tez. wszysko bez zastrzezen, a nie ukrywajac bardzo lubie bawic sie te;lefonami , i dosyc dlugo ich uzuwam, a jak narazie ten telefon nie ma zadnych wad ! polecam ! ;DD

  • 0

    89. ~se fan  2011-07-14 10:56:06  host: host-89-230-216-39.lublin.mm.pl

    telefon prosty sam mam go od pól roku i sadze ze brak funkcji na ktore teraz jest moda to nie wada i nie robi z niego badziewa jest troche cichy dla mnie to jedyna wada telefon to telefon i jest do zdzwonienia -aparat dobry ladna zdjecia ale stara wersja oprogamowania aparatu -troche cichy ale polecam go dla tych co chca miec nowy tel i tani bo naprawde fajny

  • 0

    90. ~marian  2011-07-28 07:59:29  host: ip-93-154-129-195.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Według mnie telefon ma nowoczesny wygląd, nareszcie obsługuje karty microSD, posiada mini Jack 3,5mm. Dla mnie brakuje lampy błyskowej(ale jaki telefon z 2mpix ma lampę błyskową). Szkoda, że robi zdjęcia w orientacji pionowej a nie poziomej - można byłoby go postawić przy robieniu zdjęcia. Jak dla mnie świetny telefon - nie rozumiem dlaczego dla innych mały wyświetlacz - 320x240 to mało? Mój nagrywa w rozdzielczości 320x240 czyli QVGA a nie VGA. Jak na 2mpix to dużo. Trochę słaby zoom cyfrowy - tylko 2,5x przy robieniu zdjęć 640x480, a przy większych brak zooma. Szkoda, że w zestawie był tylko telefon i ładowarka - rozumiem instrukcja w telefonie, ale kabel USB i słuchawki(w sumie słuchawki wchodzą standardowe ale przewód trzeba dokupić). Trochę cichy - jak ma taki mały głośnik, za to posiada MEGA BASS. Świetny telefon, polecam. Wolę Sony Ericsson Cedar niż Zylo.

  • 0

    92. ~;paolo;  2011-08-11 10:13:16  host: ip-79-175-216-165.cable.smsnet.pl

    czy ten fonik wyswietla na ekranie nazwę stacji w ktorej znajduje się aktualnie w zasięgu?Jeżeli tak to jak to ustawić.Instrukcja na ten temat milczy.Zresztą kto napisal taką instrukcje z której nic nie wynika.

  • 0

    93. ~drp  2011-08-17 01:01:20  host: bew93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @;paolo: Wchodzisz w: menu->wiadomości->ustawienia->informacje lokalne (w prawo)-> włącz sobie odbiór i info o stacji bazowej Mam ten telefon jakieś pól roku - dla mnie rewelka! w miarę wytrzymała bateria, obsługa kart SD, wejście mini jack i micro USB - to często ratuje tyłek, gdy muszę naładować baterię, mogę pożyczyć ładowarkę bez problemu. Prosty w obsłudze, bez zbędnych bajerów i baardzo solidnie wykonany - wiele dość poważnych upadków, olej na klawiaturze, używanie mokrymi rękami - przeżył wszystko bez szwanku. Czytelny, całkiem duży wyświetlacz, szybki dostęp do np. google, facebooka, instalacja również bez udziwnień, następuje automatycznie po podłączeniu do komputera - świetna rzecz! Do tego malutkie, zgrabne pudełeczko, ekologiczny sprzęt, wszystko, co jest potrzebne, znajduje się w telefonie. Nowoczesny, prosty, wytrzymały - po prostu świetna sprawa.

  • 0

    94. ~setool3332.0i8ee5  2011-08-17 10:46:51  host: 178-37-144-157.adsl.inetia.pl

    Witam zakupiłem ten SE CEDAR Za małe 90 zł nówka sprowadzony z Holandi po nowym soft na PL telefon ogółem bdb ekran 2,2 aparat może być. Jednak wkurza mnie tylko dwie wady której on nieposiada może i troche cichy ale nA słuchawkach rewelacja. pierwsza wada - brak ustawień własnych na korektorze. druga niebardzo potrzebna ale skoro to - druga to chociaż brak Wi-Fi przynajmniej te dwie rzeczy powinny wgrać od momentu wyprodukowania. to tyle niemam wincej uwag.

  • 0

    95. ~;paolo;  2011-08-21 19:06:14  host: ip-79-175-216-165.cable.smsnet.pl

    do ;drp..dzięki za radę przyjacielu,ale po tym jak poradziłes mi nic z tego nie wynikło.W dalszym ciągu nie wyswietla nazwy stacji bazowej,co nie znaczy że fonik nie jest swietny.Lubię go.

  • 0

    96. ~anca  2011-09-02 10:33:36  host: 178.183.184.153.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    bardzo fajny telefonik, mam go od roku i jak na razie nie zawiódł mnie ani razu. Bateria długo trzyma mimo mojego częstego gadania ;). Aparat też w miare dobry. Nie potrzbuję bajerów bo telefon służy mi głownie do gadania, wiec na moje potrzeby wystarczający. Polecam dla osób którzy nie luba bajerów i dotykowych ekranów

  • 0

    97. ~Ryszard  2011-09-08 22:54:03  host: 83-168-106-29.pr1-nat.espol.com.pl

    @95: stację bazową będzie wyświetlać tylko wówczas, gdy w Ustawienia->Łączność->Sieci kom.->Sieci GSM/3G wybierzesz opcję "Tylko GSM". W przeciwnym razie info o miejscowości nie będzie wyświetlane.

  • 0

    98.  2011-09-09 18:53:41

    A jak wyłączyć 3G?

  • 0

    99. ~mmm  2011-09-16 01:48:09  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    @90.Ten telefon robi zdjęcia zarówno poziome jak i pionowe tylko jak robisz poziomo to musisz je potem obrócić.@95.Aby stacje bazowe pokazywały się musisz niestety wyłaczyć 3g i używać tylko na 2g,tylko tak są dostępne niestety,zakładam że masz playa bo ja mam, właśnie ten problem,w orange z tego co wiem na 3g pokazuje się bez problemu stosowna informacja.

  • 0

    100. ~TeleCOM  2011-09-24 19:14:16  host: public-gprs234794.centertel.pl

    Telefon beznadzieja aparat beznadzieja Wyświetlacz BDB 2,2' wygląd filmów BDB Plusem jest dodany przez firme gniazdo ładowania wewnętrzny taki jak u samsung lub LG, desing ; tył na DB Ale mogło by być plusem odanie lampy LED reszta na standard Telefon Sony Ericsson j108i (CEDAR) Wyglądem moim zdaniem pezypomina firme SIEMENS brak łacza Wi-fi Telefon w dostępności ORANGE Niepolecam z powodu tego że każdy cedar w orange jego sieć jest zmienna z 3G na Normal 2G i tak przeskakuje bo sam go mam. Telefon z dobrą siecią to PLAY,ERA(Vodafone) Jedną zaletą to bardzo ładna sieć LAN połaczenie USB ' Interne przez telefon..

  • 0

    101. ~;paolo;  2011-10-10 10:02:33  host: ip-79-175-216-165.cable.smsnet.pl

    Poddaje się.Powielu próbach ustawienia fona na wyswietlanie nazwy stacji bazowej.Dziękuje wszystkim za pomoc.Niestety w moim przypadku okazalo się to niemożliwe.Nie znaczy to ze fonik nie jest super.Pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    102. ~Kapu450  2011-10-19 17:36:46  host: 79-139-120-154.chelm.hypnet.pl

    Witam w kwietniu rodzice kupili mi SE Cedar i na początku było fajnie oprócz głośnika i baterii po pewnym czasie zaczął się przegrzewać, później nie było bluetooth i aparatu. Kilka tygodni temu rozładował się i nie można go teraz włączyć. Jestem zawiedziony, a SE było zawsze moją ulubioną marką ale jednak NOKIA jest lepsza.

  • 0

    103. ~miro  2011-10-23 22:27:45  host: nat-89-136.avamex.com.pl

    po SE K800i wpadł w moje posiadanie i troszkę mnie zaskoczył jego nokijnością, ale ogólnie bardzo dobry i solidny telefon... brakuje latarki i lampy błyskowej oraz klawisza muzycznego...

  • 0

    104. ~miro  2011-10-23 22:35:25  host: nat-89-136.avamex.com.pl

    do ~paolo; wyświetlanie stacji bazowej ustawia się w ustawieniach wiadomości, następnie przycisk w prawo a potem 3x w dół i już jest... :)

  • 0

    105. ~bleble  2011-10-25 19:43:41  host: 79.162.194.74

    Che własnie kupić ten telefon,czy jest w nim taka funkcja,w waidomościac,że widac co pisało się wcześniej?

  • 0

    106. ~;paolo;  2011-10-26 08:02:46  host: ip-79-175-216-165.cable.smsnet.pl

    do ;miro; dzięki za wskazówki ale nic to nie dało.uparte bydle.W sumie nie oto chodzi.Może mój egzemplarz jest jakiś wybrakowany?A może ja aż taki nie udolny?

  • 0

    107. ~Modżajto  2011-10-28 19:14:17  host: d145-105.icpnet.pl

    do paolo: może to kwestia sieci/oprogramowania ? masz "czysty" fon czy z wgranym jakimś softem od operatora ?

  • 0

    108. ~pamela  2011-10-31 17:56:25  host: 178-37-100-180.adsl.inetia.pl

    już mija 12 godzina ładowania,a ciągle wyświetla się komunikat,,trwa ładowanie" jak długo to jeszcze mam czekać?

  • 0

    109. ~szer  2011-11-04 22:58:06  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    106@ Jak masz playa to od co najmniej 2-3 tygodni call info nie działa wcale.Więc żadne ustawienia nie pomogą.108@Tego telefonu nie trzyma się tak długo na ładowarce!max 3h bateria doładowuje się do 100% a potem bez względu czy jest na kablu czy nie rozładowuje się jak czekasz na 100% to możesz w nieskończoność...

  • 0

    110. ~ukashekk  2011-11-06 14:14:23  host: 5ED197C9.cm-7-2c.dynamic.ziggo.nl

    ~paolo, wyświetlanie stacji bazowej w telefonie pewnie Ci się włącza tylko sieć może nie nadawać wystarczająco mocnego sygnału do jej wyświetlenia. Przesiadłem się na CEDAR`a z NAITE będąc przekonanym, że skoro wyższy model to i lepszy będzie... i wg danych producenta i bateria lepsza i ogólnie cacy. Kiedy go jednak wziąłem w użytek stwierdzam że soft jest dość mocno okrojony, bateria może 4 dni wytrzyma (NAITE 6 dni bez problemu, w porywach do 8 dni), lekki, mało masywny przez co sprawia wrażenie "pudełka" i chyba są podstawy do tego żeby uważać, że po niedługim czasie zacznie zgrzytać obudowa przy pisaniu. No i to nieszczęsne użycie farb ekologicznych... chyba tylko po to żeby naciągnąć albo na zmianę obudowy na nową albo na całkowitą zmianę telefonu bo po roku wygląda jak po wyjęciu z betoniarki. Z głośnikiem też jakiś żart sobie zrobili. Ja rozumiem, że to telefon a nie odtwarzacz MP3 ale podczas zakupów w markecie nie słychać go z kieszeni. Spore zawiedzenie z mojej strony ale i tak SE jest moim mistrzem w produkcji funkcjonalnych komórek. Jak padnie CEDAR to wracam do NAITE.

  • 0

    111. ~krzyho  2011-11-19 19:47:48  host: 91-145-131-231.internetia.net.pl

    mam ten telefon 6 miesiecy. plusy to jak wyzej minusy jednak to: - brak latarki OMG - Bardzo ciezko go otworzyc... wymienic karte sim koszmar... (ale tez nie rozpada sie przy upadku :) - alarm trwa bardzo krotko po czym przestawia sie na tryb drzemki - prowizoryczna latarka (czyli ekran) swieci sie na czarno (?) przez co daje praktycznie zero swiatla... nawet tablica do pisania smsow jest na ciemnym tle, takze nie rozjasnisz nim sobie drogi po ciemku niestety :(

  • 0

    112. ~  2011-12-01 07:27:03  host: host-550b489b.sileman.net.pl

    Bardzo fajny telefon jednakże jedyną wadą to brak wi-fi oraz słaba akustyka głośnika, miałem kiedyś Cedara i powiem szczeże że bardzo dobry jest na internet możliwość 3G itp funkcji są bardzo tanie ok 120 do 150/60

  • 0

    113. ~koleś  2011-12-20 13:16:47  host: adsq235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam od 3 miesiecy i powiem ze dobrze sie sprawuje bateria dobrze trzyma mam wgrane sterowniki do aparatu i robi zdjecia jak 3,2mpx i do dźwięku i nie zgodze sie z tym ze cicho gra. ogólnie telefon jest ok, jestem z niego zadowolony:)

  • 0

    114. ~fargo19  2012-01-16 19:22:54  host: 095160087108.police.vectranet.pl

    ~koleś to ty chyba nie widziales zdjec z aparatu 3,2 :D

  • 0

    115. ~Cwirek  2012-02-14 20:37:56  host: bcr135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo słaby telefon, za cichy, brak wi-fi, zacina się naprawdę nie polecam:(

  • 0

    116. ~Gosia  2012-02-20 10:22:00  host: z43-11.opera-mini.net

    powiem tak: mam ten tel od Pół roku. Jest świetny jednak od kilku dni muzyka nie chce mi grac. Nie wiem co sie dzieje. Jak mi ktos np dzwonka pusci to po chwili jest normalnie. Prosze o radę.

  • 0

    117. ~tramwajowy didżej  2012-02-26 17:02:21  host: ip-94-42-9-253.multimo.pl

    Dobry, ale cichy. Nie nadaje się.

  • 0

    119. ~szer  2012-03-02 09:19:19  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    Wyłącz go od czasu do czasu restart czyści pamięć i od razu lepiej działa.A jak to nie pomoże to zmień soft na nowszy.

  • 0

    120. ~lidka  2012-03-06 15:17:42  host: 88-199-86-68.tktelekom.pl

    mam go już kawałek czasu i ostatnio go nie używałam i nie chce mi się teraz włączyć... ;/

  • 0

    121. ~gibson  2012-03-31 12:43:54  host: public-gprs403830.centertel.pl

    mam ten telefon od ok. półtora roku, jest bardzo trwały i odporny na ścieranie itp. ,ma on właściwie wszystko co każdy jeden smartfon, w systemie ma AccuWeather(rozbudowana prognoza pogody-działa idealnie),Checkbook(zarządzanie wydatkami),FB(fejsbuk ;-)),Grocery list(organizator zakupow),Neo Reader(czytnik kodów),Skype, YouTube(super aplikacja),Nawigacja Navteq (w moim przypadku bo tel jest z Orange-nawigacja działa bez zarzutów, ale oczywiście działa za pośrednictwem połączenia internetowego, ale w Orange Free to nie problem),reszta zalet jest juz opisana, aha - bateria jest super-długo trzyma a codziennie sporo korzystam z internetu, bardzo polecam bo cedar jest trwalszy i lepszy od kazdej nokii w tym obrebie cenowym!

  • 0

    122. ~lopez  2012-04-05 12:37:02  host: mail.teleperformance.pl

    Mam pytanie jak wyłączyć podświetlenie ekranu podczas rozmowy? strasznie zjada prąd :// Z góry dzięki za odp. :)

  • 0

    123. ~noob  2012-04-21 10:48:32  host: abiv221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon wydaje się całkiem fajny, mam zamiar se go kupić, fajnie wygląda i wydaje się dobry tylko mam pytanie: Czy w tym telefonie da się oglądać np. filmiki na Pełnym Ekranie tak bokiem jak np. w Nokii C2-01?

  • 0

    124. ~lopez  2012-06-06 12:06:27  host: mail.teleperformance.pl

    @noob da się bokiem :)

  • 0

    125. ~dawid  2012-07-21 14:08:52  host: multinet-4-19.kal.pl

    cześć mam małe pytanie jak włączyć dzielenie sms w tym telefonie z góry dzieki

  • 0

    126.  2012-10-02 12:00:52

    @123 Da się, z tego co pamiętam to jak we wszystkich SE masz pod lewym funkcyjnym "Poziomo" i Ci się przełącza. Mam telefon już dłuższy czas i działa całkiem sprawnie, czasami go zmuli ale myśle że to raczej kwestia zawalonej skrzynki odbiorczej. Przyjemny telefonik, facebook na nim działa przyzwoicie. Jedyne co mnie w nim boli to że jakość rozmów głosowych jest bardzo słaba, przynajmniej w moim przypadku.

  • 0

    127. ~Grzechu1993  2013-01-22 15:06:53  host: cgu59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka miałem już hazla 4 razy przed cedarem teraz znów mam cedara j108i i powiem w prost to prosty telefon jedną wadą to przy danym pobycie gdzieś w mieście skaka zasięg wiadomo jak to w telefonach green hearth produkcji w cedarze cieszy mnie tylko dobra jakość słuchawek nie ze sony ericssona bo to badziewie ale np przeróbka słuchawek z galaxy mini co ma 3 strefy paski w bolcu na dwa daje dobrą jakość słuchania polecam bądź normalne za 35 zł z Philipsa basówki oczywiście zaletą jest wytrzymała bateria zależy komu co się trafi + pisanie smsów ale tak zbytnio nie jest taki rozszeżony co hazel za taki telefon jak dobrze pójdzie kupimy z tablicy bądź inne serwisy od 70 do 120 max

  • 0

    128. ~Grzechu0493  2013-01-22 15:17:19  host: cgu59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na koniec dodam że warto sobie kupić dableta od 400 w miarę dobry niż pszepłacać za wypasione telefony androidowe w których baterie padają od 1 do 2 dni wiadomo android ale to wada każdy się bawi.... jednym z długożytnich telefonów to galaxy I5510i z qwerty a Galaxy mini co miałem to ogółem badziew z wytrzymałości tak samo jak HTC magic co miałem dlatego lepsze telefony na javie niż kombinować jak zadzwonić po upadłej baterii w androidach bądź w takich nokiach jak 5800,c6,n97 mini oczywiście S60v3 są jeszcze w miarę dobre baterie ale na platformie S60v5 trzeba dobrze trefić na dobry telefon Ogółem Polecam - przyznam się do tego że cedar mi parę razy zleciał i nic mu nie było w przypadku tamtego modelu cedara zleciał mi i zrobił się biały ekran byłem w serwisie powiedzieli mi że soft (40zł) LOL wziołem sprawe w swoje ręce odkręciłem patrze a tam taśma odstawała trochę i brak śrubki na środku w przednim panelu ekranu podokręcałem włączam i 100% dobry Heh a tak to kase w błoto bym wydał

  • 0

    129. ~maciek  2013-05-17 18:26:17  host: non-registered.multifox.pl

    A Cedar to firma kalkulatorów :D

  • 0

    130. ~maciek  2013-07-21 02:37:40  host: non-registered.multifox.pl

    Podobny do Elma, tylko że Elm starszy i lepszy, a Cedarowi dla nowoczesności dali wejście minijack, którego Elm nie ma, tylko jeszcze to Sony Ericsson'owskie.

  • 0

    131. ~gość  2016-03-06 09:03:47  host: ip-93-94-190-224.uznam.net.pl

    Super telefon prosty w obsłudze bateria trzyma 4/5 dni nic więcej dodać i ująć pozdrawiam óżytkowników

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-196-37.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet