Sony-Ericsson C901 - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson C901 Opinie o Sony-Ericsson C901

Sony-Ericsson C901

w sumie: 154
  • -1

    1.  2009-02-10 19:21:16

    Jeśli wykonanie obudowy będzie na poziomie K770i to serdecznie podziękuję.

  • 0

    3.  2009-02-11 00:06:36

    Nareszcie ksenon w czymś znośnym, myślałem że się nie doczekam ciekawego zastępstwa dla k800i

  • 0

    4.  2009-02-11 15:49:50

    Daje wrażenie bardzo fajnego, porządnego fona - ciekawe czy będzie rzucała się w oczy jego grubość.

  • 0

    5. ~Sai  2009-02-11 21:04:17  host: 078088049009.bsk.vectranet.pl

    Gdyby nie te 5 megapixeli to powiedzialbym ze to jest kolejny SE ktory nie zaprezentowal nam nic nowego. Dosyc irytujace jest to iz zmieniaja praktycznie tylko wyglad nowych telefonow.

  • 0

    6. ~swistak  2009-02-12 15:47:34  host: 80.54.27.31

    na to czekałem godny następca c902 z większym ekranem tylko dziwnie wyglądają te klawisze ten srebrny pasek bo nie wiem czy to ma tylko optycznie rozdielać czy to są klawisze z k550i deasing - genialny

  • 0

    7.  2009-02-12 16:32:17

    Nareszcie, moim zdaniem, następca k800i

  • 0

    8. ~  2009-02-12 17:00:10  host: bgb70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nic nowego, c702 połączony z c902, całkiem ładny wygląd.

  • 0

    9. ~Fefe  2009-02-12 17:45:14  host: host-89-167-54-40.nplay.net.pl

    Telefon niczego sobie, bardzo mi się podoba i jeszcze te 5mpx. To chyba już standardem się staje.

  • 0

    10.  2009-02-12 22:47:31

    No,no,UMTS 900 Mhz ,przyda się w Play :-}

  • 0

    12. ~  2009-02-13 20:23:32  host: absm116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to k850i w innej obudowie, zobaczcie na specyfikacje obydwu tych telefonów...

  • 0

    13. ~Boj  2009-02-14 14:01:28  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    Wszystko ok Jest jeden problem dla czego nie kupuje Eryka winne sa karty pamieci MMC a ja uzywam SD.

  • 0

    14. ~Anita  2009-02-23 14:29:25  host: acny254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wizualnie wygląda lepiej niz k770i, obudowa też wydaje się bardziej solidna,ciekawe jak z niezawodnością..?bo to różnie bywa w sony ericson.

  • 0

    15. ~Ble  2009-02-24 15:12:47  host: host-89-230-28-91.ostrowmaz.mm.pl

    Dlaczego go nie mozna nigdzie kupic ? :/

  • 0

    17. ~blu  2009-04-25 10:07:46  host: afcy138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest już II kwartał gdzie ten telefon??

  • 0

    18. ~blu  2009-04-27 08:33:52  host: 80.51.187.224

    Ktoś wie kiedy on będzie dostępny i czy może będzie dstępny w sieci orange? za ile nie pytam :)

  • 0

    19. ~sewix  2009-05-04 09:18:52  host: hth170.internetdsl.tpnet.pl

    C901 wchodzi dopiero w tym miesiącu - premiera MAJ 2009

  • 0

    20. ~Syndrom  2009-05-08 16:53:58  host: 77-254-44-6.adsl.inetia.pl

    Ten telefon nie ma nic prócz aparatu. Jak juz chce zabłysnac tylko aparatem to troche wiecej pixeli powinien miec min 8mpix. Konkurencja goni (samsung i nokia) ale one nie maja serii przeznaczonych iwyłacznie na aparaty dlatego narazie SE jest jeszcze w czołówce.

  • 0

    21. ~gosc  2009-05-29 21:46:44  host: host-89-231-106-195.warszawa.mm.pl

    narazie dostepny tylko w skandynawii :(

  • 0

    22. ~p  2009-06-04 15:04:10  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    5MPx,8MPx,12 itd w telefonie, kpina, niech zwiększą fizyczne rozmiary matrycy, k750 miał większą średnicę "obiektywu" niż to coś. Mam 3MPx w telefonie i się tym nie podniecam, używam sporadycznie. Aparat w telefonie ma być, ale nigdy nie zrobi jakościowo zdjęcia porównywalnego z aparatem za podobną cenę. Koniec.

  • 0

    23. ~Kingu$  2009-06-25 12:50:38  host: abd72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja chciałam kupić ten tlefon ale na alegro go jeszcze nie ma :| Czy ktoś wie gdzie można go kupić ???

  • 0

    24. ~Amplifire  2009-06-26 10:35:42  host: bqr231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wg mnie wygląda jak następca K750i.. podobna klapka od aparatu :D

  • 0

    25. ~  2009-10-02 09:57:47  host: dzq74.internetdsl.tpnet.pl

    kiedy wyjdzie tem model ?

  • 0

    26. ~  2009-10-11 20:49:15  host: 94.254.187.179

    Ten telefon jest już w sprzedaży,w Erze,w kolorze czarnym.Kamerki VGA do wideorozmów ten model nie posiada.

  • 0

    27. ~masakra  2009-10-11 23:27:40  host: chello087206223121.chello.pl

    te wasze wypowiedzi ;) ze to ten sam telefon co costam, kurfa telefony sie teraz niczym nie roznia. Poza tym ten model do GODNY nastepna K800i, ma ksenon taki sam jak K800i, czyli znacznie lepszy niz w C902, poza tym ma tez LEDa. Dziala szybko i nie ma bez sensownych klawiszy dotykowych, jest nastepca K800i a nie C902, C702 czy K850i... to telefon ktory nie ma wad, podobnie jak K800i, a co do pierwszego komentarza o jakosci K770i - masakra kolego, do obudowy w k770 nie mozna miec zastrzezen...

  • 0

    28. ~piotrekas1  2009-10-17 14:00:32  host: xdsl-5258.wroclaw.dialog.net.pl

    szkoda że nie ma wi-fi ale i tak to mój następny telefon

  • 0

    29. ~jacek  2009-10-17 19:11:14  host: public29947.xdsl.centertel.pl

    mam ten telefon drugi tydzień spełnia moje oczekiwania tylko n ie wiem jaką ogsługuje kattę pamięci 2 giga czy może większa

  • 0

    30. ~marcin  2009-10-20 21:35:53  host: dynamic-78-9-0-102.ssp.dialog.net.pl

    właśnie kupiłem ten tel naprawde fajny:D

  • 0

    31. ~mg  2009-10-20 22:49:18  host: 188.33.170.165

    Telefon świetny. Robi naprawdę świetnej jakości zdjęcia, bardzo fajnie wykonany i na dodatek ksenon. A zamykanie aparatu bardzo mądrze przemyślane.

  • 0

    32. ~  2009-10-22 11:46:35  host: v07-02.opera-mini.net

    mam takiego i nienarzekam

  • 0

    33. ~  2009-10-24 11:59:39  host: chello089076158166.chello.pl

    bawil sie juz ktos nim ? padl mi W810i juz po chyba 4 latach i trzeba go zmienic na jakiegos SE ;)

  • 0

    34. ~bzik  2009-10-25 20:14:48  host: 078088219130.kielce.vectranet.pl

    Mam go od 4 dni(2 sztuki),trudno coś rozsądnie powiedzieć po takim okresie poza pierwszymi wrażeniami. B.Dobrze spasowana obudowa,przyjemny plaski,dobrze leży w ręku,solidnie obudowany stalą nierdzewną czy niklowaną aparat foto ukryty pod obudową. B.dobry głośnik, świetny megabass,interfejs,wygląd odtwarzacza zbliżony do stylu serii SE W. Funkcja Multimedia(lewy przycisk pod klawiaturą) ładnie pokazuje ikonki "zdjęcia,Muzyka, wideo" w stylu interfejsu z odtwarzacza( na czarnym tle jasne napisy) itp.Bardzo dobry aparat foto,robi ostre zdjęcia z 2-3 metrów przy słabym oświetlaniu sztucznym. Zbliżenia tych fotek wychodzą rewelacyjnie ostro, dwie klasy lepiej niż K550.Dużo lepsze fotki niż przy moim poprzednim K550 czy K.750.Na zewnątrz nie robiłem.Przyzwyczajam się do nowego układu górnych klawisz. Trochę za bardzo stłoczone w stosunku do K550,ale jakoś na szczęście trafiam w nie palcem Raczej nie ma klawisza "skrótów",nie odkryłem tego. Bateria? identyczna typ, model pojemność 950 jak w K550,ale jeszcze nie wiem ile trzyma z uwagi na podłączanie do kompa i automatyczne ładowanie aparatu przez usb. Aparat leżał naładowany,nieużywany, bez SIM, przez 49 godzin i bateria całkowicie się rozładowała, nie wróży to nic dobrego. Wiszę szybkie spadki pojemności. Ciekawy kalkulator. Ogólnie b. dobrze wypada radio i odtwarzacz, głośnik, aparat foto z bezpośrednimi klawiszami dostępu do kilku funkcji jak lampa,tryby zdjęć, sceneria,samowyzwalacz. Przełączanie kamera/aparat jednym podświetlonym przyciskiem z boku obudowy. Solidnie obudowany. Szybkie menu, bez zwisów. Nie dali kabla do kompa, używam od K550,słuchawki słaby model jak w K550,używam lepszych. Tyle na 4 dni użytkowania.pozdrawiam

  • 0

    35. ~  2009-10-26 13:24:04  host: 94.254.254.5

    34: czyli go polecasz ? warty swojej ceny ?

  • 0

    36. ~Faza  2009-10-28 14:48:12  host: acjd152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś, kto ma już ten telefon może mi powiedzieć czy ma mocną lampę błyskową, mocniejszą niż w k800i lub k850i? Jak by miał taką mocną jak c905 to go kupuję bez dwóch zdań! A i czy zdjęcia robione z fleszem wychodzą równie ostre jak w k800i gdy machamy ręką? czy obudowa jest wykonana z solidnego materiału? Oby c901 radził sobie podobnie jak c905 to będzie super.Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi...

  • 0

    37. ~bzik  2009-11-02 11:32:04  host: 81.26.0.198

    do 35; polecam ten fonik, robi dobre, ostre fotki przy ksenonie. Bateria trzyma w obu telefonach, które mam 4-5 dni zależnie od użytkowania, czyli jak dla mnie w normie, przy abo 170 minut do wszystkich - 120 do wszystkich oprócz Play = 290 m. Drugi działa w abo 390 minut, ale tyle jeszcze nie wydzwaniałem, gdyż dostałem je pod koniec okresu rozliczeniowego abonamentu. Dobre plastiki,przyjemnie leży w doni,nic nie trzeszczy, trochę chyba cięższy niż C510. Świetne kadrowanie fotek, zbliżenia bardzo ostre. Bawiłem się C510 i c902. Menu bardzo podobne. Czy wart ceny? jedną szt. C901 mam za 1 zł, drugiego za 49 zł. Na pewno wart ceny. Do luksusu brakuje GPS,WiFi, czy dotykowego ekranu, ale to mają inne aparaty(nie z tej bajki) Do 35. Faza; aparat Nie ma podanej na aparacie średnicy obiektywu do porównania z K800,wielkość lampy ksenonowej w K800 jest trochę większa, ale czy ta jest sama siła błysku tego nie wiem. Wielkości obiektywy może wskazywać na ilość światła wpadającą na przetwornik. Przyjże się jeszcze raz K800 i spróbuje porównać. NA PEWNO trzyma świetne kolory, naturalne przy zdjęciach w pomieszczeniach,nawet 3 metrów. Co do modelu 905 to nie potrafię,niem ma póki co możliwości porównać mocy lampy i jakości zdjęć.

  • 0

    38. ~  2009-11-02 15:47:47  host: chello089076158166.chello.pl

    36: telefon ma i diody (dla mnie bardzo przydatne, sluzy jako latarka wtedy) jak i ksenon. zdjecia zrobione w trakcie machania reka :)) wyrazne i ostre. tutaj przyklad zdjecia zorbionego telefonem, moj kot :) - http://img441.imageshack.us/i/dsc00004v.jpg/ obudowa telefonu jest bardzo cienka, nic nie wystaje poza obrys, jak ma to miejsce w k800i. konstrukcja telefonu jest bardzo zwarta. material na obudowe podobno jest z recyklingu i osobiscie mam co do niego mieszane odczucia. przyciski wygodne, wyswietlacz duzy. wazy ciut wiecej niz k800i, ale mi to zupelnie nie przeszkadza. najwieksze plusy telefonu to aparat 5mln pix i 13mm szerokosci - to naprawde malo ! telefon nie ma zbednych gadzetow jak dotykowy ekran czy przyciski, GPS i wifi, ktore mi sa zupelnie niepotrzebne i tylko podwyzszaja cene. kupilem go na allegro za 500zl, nowka z salonu ERY i moge do smialo polecic. w koncu telefon na jaki czekalem. aha i fajny gadzecik w tym telefonie to krokomierz, ktory naprawde dziala :) z minusow telefonu to brak porzadnych sluchawek w komplecie oraz brak karty M2, ale to koszt 50zl za 8gb, takze bardzo znosnie.

  • 0

    39. ~komar  2009-11-03 10:18:34  host: gw-netia.pl.hurra.com

    Posiadam ten telefon od ok 2 tygodni, wrażenia bardzo pozytywne - solidna obudowa, świetny aparat z flashem, w miarę duży ekran bardzo dobrej jakości (dobrze widoczny w słońcu), szybkie menu, nic nie przycina, o wiele lepszy głośnik niż np. w k800, bateria trzyma 5 dni przy umiarkowanym użytkowaniu. Jak dla mnie jedyną wadą są małe rozmiary (mam duże łapy i przez to trochę niewygodnie mi się go trzyma), ale pewnie wielu uzna to za zaletę. Ogólnie telefon oceniam na 5-, jeśli nie potrzebujecie wifi i gps to kupujcie bez zastanowienia bo cena rewelacyjna. Aha fajna jest funkcja otagowania zdjęcia danymi geograficznymi, można później sobie wyświetlić na google maps. Jak macie pytania moje gg 891425 pozdrawiam

  • 0

    40. ~bzik  2009-11-03 20:27:41  host: 078088219130.kielce.vectranet.pl

    Opisałem się i nie ma mojego tekstu,hm,pisze jeszcze raz; do 34: zdecydowanie polecam, ja lubie SE. Fonik ma dobry aparat, bateria trzyma tak 4 do 5 dni przy moim użytkowaniu,mam go w abo 80 za 49 zł(290minut), drugi egz. za 1 zł przy abo 100(390 minut w Erze). Oczywiście nie ma GPS, WiFi, ekranu dotykowego, zwykły prosty fonik z dobrą muzyką i świetnym aparatem foto. Do 36;nie wiem jaką ma średnicę obiektywu, bo tego nie napisali i trudno mi to porównać do K800, a wiadomo że przez większy obiektyw, jaśniejszy pada więcej światła na przetwornik. lampa ksenonowa ma trochę mniejsze szkło w c901 niż k800,ale nie wiem jak z siła błysku. zdjęcia wychodzą b. ostre. Postaram się porównać z k800, bo do c 905 nie mam dostępu. Obudowa jest z solidnego plastiku, bardzo zwarta,niczym monolit,nic nie skrzypi.

  • 0

    41. ~kery  2009-11-05 12:40:45  host: nat19.ekspres.net.pl

    Witam! Czy w tym telefonie jest możliwość używania lampy błyskowej jako latarki - tak jak to było w k750i?

  • 0

    42. ~  2009-11-06 17:05:39  host: 217.98.102.9.ip.abpl.pl

    jest wręcz niewielki,świetnie leży w ręku, materiały , wykończenie na wysokim poziomie, świetne brzmienie dźwięków, dobry jak na telefon aparat fotograficzny, nie ma GPS, ale według mnie GPS w telefonie to bujda, mi nie potrzebny w telefonie,polecam

  • 0

    43. ~MARTA  2009-11-08 20:37:32  host: addw179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY W NIM JEST PROGRAM DO EDYCJI ZDJĘĆ TJ.''PHOTO DJ''?

  • 0

    44. ~zad  2009-11-14 22:12:07  host: 195.184.82.186

    ten telefon ma wideorozmowy, jednak gada sie do głównej kamery

  • 0

    45. ~badziewiarz  2009-11-14 22:21:38  host: 195.184.82.186

    typowi stereotypowi Polacy, tylko potraficie narzekać, jaki by telefon nie był to jest "be"...kupcie sobie od razu wszystkomający z obiektywem 5 cm i szpanujcie. ja osobiście nie mam dużych wymagań i zdjęcia które robię tym modelem są super, wyglądają przyzwoicie po wydrukowaniu w formacie A4, większych nie potrzebuję, bo chcę zdjęcia a nie bilboardy.

  • 0

    46. ~bzik  2009-11-15 17:42:21  host: 078088219130.kielce.vectranet.pl

    Napisałem trzy komentarze i nie ma żadnego, fe

  • 0

    47. ~  2009-11-16 23:13:22  host: gib237.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik od dzisiaj moj poprzedni to SE K850i i powiem ze c901 jest zgrabniejszy poręczniejszy i na szczęście nie ma panelu dotykowego... pierwsze wrazenie na plus w sumie taki typowy SE:) ladne zdjecia intuicyjna obsluga dobrej jakosci dzwiek itp itd... zastanawia mnie dlaczego ekran mi ciemnieje nieznacznie ale jednak tak jakby jakis tryb osczedzania energii tylko ze nie da sie go wylaczyc naciskajac jakikolwiek klawisz (jesli ktos wie o co chodzi prosze o pomoc) telefonik wart swojej ceny (520zl za nowy na allegro) i jesli ktos lubi klasyczne telefony to moge smialo go polecic a czy lepszy od k850i to sie okaze (jak narazie to taki k850i slim):)

  • 0

    48. ~Jarek  2009-11-19 10:55:27  host: 088156171081.szczecinek.vectranet.pl

    Co za różnica czy 3 megapixele czy 12...Przeciez plakatow nie będziesz drukował z tego! Jakość zdjęcia i ksenon...to się liczy.

  • 0

    49. ~  2009-11-19 15:13:09  host: 188.33.124.138

    super telefonik !! polecam !!

  • 0

    50. ~Faza  2009-11-24 21:22:30  host: acjh27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzięki wielkie panowie za odpowiedzi. Czekam na Porównanie od ~bzika. Tak ma ten program

  • 0

    51. ~bzik  2009-11-25 11:28:02  host: 81.26.0.198

    do; 41, lampa błyskowa jest ksenonowa, ale aparat ma diody do podświetlania przy filmowaniu i po odsłonięciu obiektywu uruchamiam, przyciskiem na boku obudowy, kamerę i wtedy zapalają się diody - można ich używać jak latarki.

  • 0

    52. ~bzik  2009-11-26 19:11:30  host: 078088219130.kielce.vectranet.pl

    do 43.Marta; ma aparat ma PhotoDj,VideoDJ, MusikDJ w folderze Rozrywka i krokomierz-Walk Mate w folderze Organizator - aplikacje

  • 0

    53. ~Kri$$  2009-11-27 09:56:32  host: afdo23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nareszcie się doczekałem nowego SE za rozsądną cene z dobrym aparatem i ksenonem... Mam k800i, ale jest wysłużony, kupiłem c902, fajny nie powiem, ale fotki w nocy masakra... i czekałem na coś takiego... jak c901... Pozdrawiam..

  • 0

    54. ~baśka  2009-12-01 09:10:36  host: fev76.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni. Wszystko jest o'k, zdjęcia super, obudowa , parametry itp. w porządku,niemniej z większym debilizmem się nie spotkałam. VDEOROZMOWA!!! To paranoja, żeby rozmawiając trzymać telefon "tyłem", nie widzieć rozmówcy, a on widzi np. moje zęby, bo nie wiem, co widzi mój rozmówca, a ja nie widzę jego. Jaka więc to videorozmowa? To porażka tego telefonu.

  • 0

    55. ~:)  2009-12-01 18:11:51  host: abql172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 47, na przodzie obudowy masz prawdopodobnie czujnik światła, który jak ciemnieje otoczenie zmniejsza również moc jasności ekranu, nie mam telefonu z tą opcją ale dla mnie przydatny bajer, nie razi w oczy jak jest ciemno. A czy da się to wyłączyć - nie wiem.

  • 0

    56. ~Kami  2009-12-02 14:59:25  host: aarg65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co z tymi liniami srebrnymi przy klawiaturze? One tylko służa jako ozdoba czy to są przyciski?

  • 0

    57. ~duzyjanusz  2009-12-03 00:59:19  host: 213.5.11.242

    ad.~zad-gada się do mikrofonu a nie do kamery,i zwykle pokazało by się to o czym się gada a nie swoją 'facjatę'

  • 0

    58. ~zad  2009-12-04 15:19:56  host: 195.184.82.186

    do duzyjanusz: no dobra ale nie za bardzo rozumiem o co ci biega...owszem, gada sie do mikrofonu, ale ja mówię o wideorozmowach jabyś nie wiedział. a jak się je prowadzi to po to zeby siebie widzieć i rozmawiać ze sobą, więc gada się i nakierowuje "facjatę" do kamery(obiektywu) ;]

  • 0

    59. ~inko  2009-12-04 18:25:01  host: chello084010154008.chello.pl

    Mam ten fonik juz troche czasu i pozytywnie mnie zaskoczył. Generalnie ocena na tym serwisie jest przesadzona powinien mieć spokojnie ponad 7.0. Ma wiele funkcji, jest niedrogi, swietny aparat i lampa, duzo funkcji panorama np. Jakosc muzyki jest zadziwiajaca. Ludzie co krytykuja go za glosnosc chyba zartuja, bo jest bardzo glosny. Trzeba dodac ze to nie jest telefon muzyczny a jego mozliwosci sa zaskakujace (do sluchania muzyki mam mp4 meizu ktory nie mozna porownac z tym fonem ale ogolnie fon daje rade naprawde). Bateria dlugo trzyma. Wyswietlacz jest po prostu piekny, wszystkie kolory zywe jakbym ogladal 16,7mln kolorow a nie 256tys! Moze to jednak 16,7mln :)? Menu jest starego typu bez zadnych wieszajacych sie systemow operacyjnych i to jest piekne! Wszystko wgrywa sie szybko. Instalacja urzadzenia do kompa jest przeprowadzona w max 2min i juz dzialamy ;) Co do kart m2, to mozna je tanio kupic (8gb za 60zl z adapterem na allegro :P). Menu obraca sie jak obracamy fonem dzieki czunnikowi ruchu :) Jakosc nagrywanych filmow rowniez jest dobra. Wreszcie fon ktory jest funkcjonalny, ma swietny design, dlugo trzyma bateria, nie zmula i to w dodatku dalem 499zl na allegro za niego w kraku :) POLECAM!!!!!!!!!!!!!! c902 to syf !!! Ten fon naprawde daje rade ;D Ps. Co do przyciskow i obudowy to sa solidnie wykonane i nie mam zadnych problemow. Wszystko chodzi i wchodzi wraz z cybershotowa odsuwana klapka jak noz w maselko =] Cos pieknego :D OCENA: 9.5/10 - -0.5 za to ze nie bylo kabla usb w zestawie i musialem ze starego fona podlaczyc ;)

  • 0

    60. ~Czesio  2009-12-14 09:56:05  host: staticline18453.toya.net.pl

    Do 47 i 55 - zgadza się jest czujnik który dostosowuje jasność podświetlania wyświetlacza do warunków otoczenia - jest to zabieg który ma na celu oszczędzać energię. Trochę dziwne jak sam fon ci przestawia jasność LCD, no i po co w takim razie zostawili opcje samodzielnego ustawiania jasność jak ten fon to taki cwaniak :P. Ogólnie to pewnie da się do tego przyzwyczaić :P

  • 0

    61. ~Henryk  2009-12-14 09:58:51  host: staticline18453.toya.net.pl

    Do 47 i 55 - zgadza się - jest czujnik który dopasowuje jasność wyświetlacza do warunków otoczenia - to zabieg który ma na celu oszczędzać energię.

  • 0

    62. ~bzik  2009-12-15 13:59:54  host: 81.26.0.198

    Do: Faza;zrobiłem szybki test, porównanie aparatów fotograficznych w K800 i C901.W K800 jest większa średnica obiektywu, (F=5,2mm,1,28 takie symbole ma K800)w C901 nie wiem ile, ponieważ nigdzie nie znalazłem takich danych, na telefonie nie ma podanej średnicy czy ogniskowej. Jednak gołym okiem widać że w C901 średnica obiektywu jest mniejsza przez co może wpadać mniej światła na przetwornik. Lampa błyskowa(ksenon jest o 3-4 milimetry dłuższa w C901. Zrobiłem 5 fotek dla porównania w pokoju oświetlonym sztucznym światłem, większych różnic nie zauważyłem, ale nie przegrywałem fotek na kompa, a to dopiero mogło pokazać różnice. Pamiętałem, że rozdzielczość ekranów w obu aparatach jest różna. Nic nie wiemy o wielkości płytek przetwornika obrazu i możemy zdać się tylko na obiektywną ocenę fotki. Natomiast zdecydowanie lepiej działa autofokus w C901 dwa razy szybciej ustawia ostrość, tak pewnie i zdecydowanie i powtarzalnie w takich samych warunkach.. Tu k800 ma problemy, zielona kontrolka miga i miga.

  • 0

    63.  2009-12-16 14:50:41

    ad.56 są to tylko srebrne ozdobne elementy, sam telefon robi dość dobre fotki, miły dodatek jak akcelerometr, obudowa robi wrażenie dość solidnej, meni intuicyjne chodzi szybo, wyświetlacz świeci bardzo ładnie, wbudowany czujnik światła, w tej cenie wart zainteresowania

  • 0

    64. ~blazej  2009-12-17 02:59:44  host: 213-92-177-36.serv-net.pl

    Witam. Kto mi powie co zrobić, żeby numery zapisane na karcie sim byly numerami w Kontaktach?? Pozdro

  • 0

    65.  2009-12-17 03:04:00

    Witam. Co zrobić, żeby numery zapisane na karcie SIM były numerami w kontaktach?? W Kontaktach mam tylko część numerów z karty SIM i za cholerę nie wiem jak zrobić żeby yły wszystkie. Dzięki za pomoc

  • 0

    66. ~  2009-12-17 08:59:58  host: chello089076158166.chello.pl

    56: ozdoba

  • 0

    67. ~Faza  2009-12-20 13:31:04  host: acea27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzięki wielkie bzik

  • 0

    68. ~kudlaty  2009-12-20 17:41:10  host: abqk215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam.mam tel od około 1m-ca.chwile przed nim mialem c905 balem sie ze to slider.Zaminlem sie na nowego c901 jestem bardzo zadowolony maly wygodny i bardzo ladny:)duzy plus to bateria trzyma mi kolo 4dni nie slucham muzy ale robie duzo zdj, duzo gram,duzo pisze smsow i tak kolo 1.5h rozmow dzinnie.JAk dla mnie tel na plus polecam:)

  • 0

    69. ~j  2009-12-21 14:59:34  host: 088156171081.szczecinek.vectranet.pl

    Jaka bateria powinna być- bst 33 czy bst 38 ? Wziąłem z Ery i jest bst 33.

  • 0

    70. ~  2009-12-22 20:43:46  host: 188.147.167.58.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam.Zdjęcia wychodzą fajne oprogramowanie do obróbki jest OK, mogę dość sporo z nimi zrobić, ale mam pytanie jak użyć lampy jako lampki????

  • 0

    71. ~halogeon  2009-12-22 20:49:44  host: 188.147.167.58.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jak użyć lampy jako latarki????

  • 0

    72. ~malfred  2009-12-23 00:04:50  host: afgs53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Blazeja: otworz kontakty->najedz na nowy kontakt->opcje->zawansowane->kopiuj z sim Telefonik szybki, fotki ładne a nawet piękne przy odpowiednim pstrykaniu, obydwie lampy dzialaja szybko i prawidlowo. Muza w sluchawkach świetna, a co najwazniejsze telefonik bardzo szybki!!Ostrosc w aparacie tak szybko sie ustawia ze dzwiek przy tym wydawany jest jakby ucięty na końcu:) Jedyna wada to glowne klawisze nawigacyjne-sa poprostu wcisniete pomiedzy reszte i trzeba sie przyzwyczaic do ich uzywania. Z tego wzgledu ze sa to wazne klawisze daje 9/10.Brak kabla USB to chyba nie wada-kupic sie da za grosze...Pozdro!

  • 0

    73. ~Black_Neko  2009-12-23 08:47:42  host: xdsl-6650.bielsko.dialog.net.pl

    sony parkinson - przecież te telefony nie różnią się niczym poza wyglądem zewnętrznym - w środku są te same bebechy co w poprzednich modelach...no czasami megapixelami zabłysną - jak ktoś robi zdjęcia to i tak robia aparatem a nie telefonem - nawet 8 megapixeli nie pomoże - zastanówcie się jak można zrobić dobre zdjęcie aparatem w telefonie który ma średnice obiektywu wielkości główki od szpilki - to jakaś paranoja - megapixele nie są równoznaczne zx tym że aparat zrobi dobre zdjęcie - to tylko chwyt marketingowy i tyle.

  • 0

    74. ~Black_Neko  2009-12-23 09:53:51  host: xdsl-6650.bielsko.dialog.net.pl

    sony parkinson - przecież te telefony nie różnią się niczym poza wyglądem zewnętrznym - w środku są te same bebechy co w poprzednich modelach...no czasami megapixelami zabłysną - jak ktoś robi zdjęcia to i tak robia aparatem a nie telefonem - nawet 8 megapixeli nie pomoże - zastanówcie się jak można zrobić dobre zdjęcie aparatem w telefonie który ma średnice obiektywu wielkości główki od szpilki - to jakaś paranoja - megapixele nie są równoznaczne zx tym że aparat zrobi dobre zdjęcie - to tylko chwyt marketingowy i tyle.

  • 0

    75. ~mrp  2009-12-24 03:35:08  host: post.polcard.com.pl

    mam nie narzekam :) jest spoko. fotki ladne polifonia milo brzmi. jak by ktos nie przyczail to c to cyber shot... w to walkman.... wiec jak by nie patrzec sa "wyspecjalizowane"... a do muzy wole mp3playera... bo tel mi jest niezbedny a zdarza sie zjesc baterie nieswiadomie

  • 0

    76. ~mr. Mad  2009-12-24 15:45:11  host: aaeb227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po zmianie z Samsunga, to jest przeskok o lata świetlne. Wyświetlacz jest super, ostry i wyrazisty. Aparat, 5 mpix i ksenon, robi niezłe wrażenie. Jak sobie siedzę na kanapie w jednym kącie pokoju i robię zdjęcie bez oświetlenia w nocy, lampa spokojnie daje rade oświetlić ścianę która jest jakieś 4 - 5 metrów ode mnie. Jest też dodatkowa dioda, daje rade jak trzeba coś znaleźć albo nakręcić film w półmroku. Muzyka z głośnika to poezja zwłaszcza z funkcją mega bass. Zasięg wporzo, nie gubi sieci. Klawisze jak dla mnie bomba, duże i funkcyjne. Gry java jak to java, zainstalowane fabrycznie żadna rewelka, ale jak już się coś ściągnie z neta to fajne się gra. Wytrzymałość nie wiem, jeszcze mi nie spadł ani razu. Ogólnie to dam 9/10, mogliby wreszcie zmienić menu. I jest fajna aplikacja, krokomierz:):) włączam sobie i ide, potem patrz ile sobie nakroczyłem. Za niedługo dokupie karte 8 giga to zobaczę jak to będzie chodziło. Pozdrawiam i polecam z czystym sumieniem.

  • 0

    77. ~viator  2009-12-25 21:56:59  host: etg37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak dla jasności, żeby nie było wątpliwości Tylko motele C901 Greenheart są robione z tworzyw pochodzących z recyklingu(te w białej obudowie) Pozostałe modele c901 są produkowane z "normalnych" plastików.

  • 0

    78. ~xerix  2009-12-26 12:23:06  host: 132-wroc.gln.pl

    ad 65: jak w każdym SE - menu->kontakty->opcje->zaawansowane i tam kopiuj z karty SIM

  • 0

    79. ~  2009-12-26 13:31:57  host: public-gprs4724.centertel.pl

    Barany barany i jeszcze raz barany, wydaje wam się,ze telefon z 5MP zrobi zdjęcia identycznej jakości co aparat cyfrowy z 5MP? MYLICIE SIĘ tu ważna jest matryca a w salonach powiedzą wam tylko to co chcecie usłyszeć czyli bajki o mocy aparatu czy wymiennej pamieci pajace.

  • 0

    80. ~  2009-12-29 18:44:47  host: 77-253-192-149.adsl.inetia.pl

    a ile bateria wytrzymuje? czy naprawde jest tak mocna?

  • 0

    81. ~MARCIN  2010-01-06 20:15:22  host: aacy208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktoś tam pytał czy można używać lampy błyskowej jako latarki. Można. Cały czas mam aparat ustawiony na funkcję kamery z załączoną lampą (filmowanie nocą). Jak w nocy muszę dojść do kibelka to odsuwam klapkę i mam latarkę.

  • 0

    82. ~dziadek  2010-01-07 18:48:43  host: gad154.internetdsl.tpnet.pl

    telefonik - super ale z baterią to przesada przy normalnym użytkowaniu max.do 5 dni przy częstym używaniu aparatu znacznie krócej pozdrawiam

  • 0

    83.  2010-01-11 14:41:39

    Witam Widziałem, że kilka osób pisało o funkcji MegaBass. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak ją włączyć??

  • 0

    84. ~wooke  2010-01-12 01:46:21  host: 213-238-71-198.adsl.inetia.pl

    telefonik jest cacy

  • 0

    85. ~Telemaniac  2010-01-16 21:33:38  host: 77-253-106-107.adsl.inetia.pl

    Długo czekałem na tę słuchawkę, pierwszy godny następca znakomitego K800i. Kwintesencja doskonałej jakości wykonania i sprawdzonej technologii, żadnych eksperymentów, żadnych wynalazków. Wzorowe utrzymywanie połączenia, doskonała jakość rozmów, bdb. głośniki i stabilny soft. Dobrze spasowana obudowa z wysokiej jakości plastiku osadzona jest na metalowej ramie korpusu telefonu. Nie ma więc mowy o jakimkolwiek trzeszczeniu. Nie jestem zwolennikiem dotykowych ekranów i przycisków, C901 jest z nich całkowicie okrojony - kolejny plus. Baterie trudno ocenić, jest to BST-33 dobrze znana m.in z k800; wystarcza spokojnie na kilka dni. Bardzo dobra jakość muzyki, bardzo dobra jakość zdjęć (dużo lepszy algorytm niż w k850i). Telefon godny polecenia tym którzy cenią niezawodność i solidność. Absolutnie nie dla ucznia - żaden szpan no i laski nie wyrwiesz na "macanego ekrana" ;-). Całość za naprawdę niewielkie pieniądze, dlatego biorąc pod uwagę stosunek jakość/cena z czystym sumieniem daje C901 10/10 pkt.

  • 0

    86. ~Ludzie  2010-01-21 20:19:38  host: wit309.multi-play.net.pl

    Ludzie, czy dzwoni w tym telefonie są ciche, tak jak np. w W890i ?

  • 0

    87. ~Kozaku  2010-01-21 22:02:44  host: ppp142246.ostnet.pl

    mam ptani posiadam obecnie SE k810i i rozwarzam wymiane telefonu czy C 901 jest wart ojej uwagi.Gółwnie chodzi mi o aparat czy sa zdjęcia porównywalnej jakosci oraz czy w np całkowitej ciemnosci robi pobobne zdjęci do k810i.porosił bym jeszcze czy by ktos mugby poównaj te dwa tel. k810i vs c901 THX;D

  • 0

    88.  2010-01-27 15:39:38

    Witam. Stuknęły 3 m-ce użytkowania telefonu, więc mogę o nim już coś "powiedzieć". Jako że zawsze szukam "dziury w całym", skupię się na minusach - wadach (być może tylko mojego egzemlarza). - Zasięg wyraźnie słabszy niż starym, poczciwym K750. W pomieszczeniu, w którym pracuję, z K750 nie było z tym żadnych problemów, z C901 aby w miarę normalnie porozmawiać muszę podejść do okna lub drzwi. - Współpraca z niektórymi peryferiami, a konkretnie w moim przypadku ze słuchawkami HPM-82. Te które dała ERA są dość marne, kupiłem więc wspomniane HPM-82 ze sterowaniem odtwarzaczem na przewodzie. Niestety, telefon rozpoznaje zestaw, by zaraz go "zgubić", za chwilę ponownie rozpoznaje i znów gubi. I tak w kółko. W telefonicznym i mailowyn kontakcie, serwis SE zalecił najpierw samodzielną naprawę poprzez aplikację SE PC_Suite. Niestety, nic to nie zmieniło. Teraz zostało tylko dostarczenie C901 do serwisu, lub odpuszczeniew sobie tematu. Nadmienian, że słuchawki HPM-82 bez żadnych problemów działają z K750, K770, W_cośtamcośtam. - Bluetooth. C901 za chiny ludowe nie chce połączyć się z niektórymi notebookami i telefonami. Urządzenia się wykrywają, ale wyskakuje błąd i nie można ustanowić połączenia. Oczywiście inne telefony bez problemu komunikują się poprzez radio bluetooth z komputerami i między sobą. Rozwiązanie zalecone przez serwis - jak powyżej. -Trzeszczenia obudowy (tylnej klapki) miało nie być, a jest. Pojawiło się po 1,5-2 miesiącach użytkowania w okolicach gniazda fastport. Klapka przestała w tym miejscu przylegać do metalowej ramy. Ufff, to tyle.

  • 0

    89.  2010-01-28 10:17:55

    Dokładnie można używać lampy jako latarki w kamerze , zapala się automatycznie po otwarciu klapki kamerki

  • 0

    90. ~rf  2010-01-30 16:57:43  host: host-105-198.derby.waw.pl

    No cóż, ja jestem uczniem. :D Mam telefon od 2 dni. Idzie bez problemu. I zaznaczę, że mój poprzedni to k800i, więc również uważam, że to godny następca. Na razie nie robiłem nim dużo. Mam tylko pytanie: w tym telefonie nie ma opcji słuchaj teraz itd czyli katalogowanie piosenek..? (bo w rozrywce tego nie znalazłem). POLECAM.

  • 0

    91. ~damian  2010-02-02 09:14:38  host: awi74.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon jest super

  • 0

    92. ~Diablo  2010-02-05 11:10:57  host: 87-205-38-109.adsl.inetia.pl

    Witam wzszystich chciałbym sie wypowiedziec na tema SE c901.Jestem jego użytkownikiem od około 2 miesiecy i powiem ze mam mieszane odczucia co do tego modelu.Wyglad moze byc oceniam na 8. Wyswietlacz ma bardzo ładna kolorystyke. Klawiatura na poczatku moze sprawiac troche problemów ale to kwestia przyzwyczaienia. Aparat 5.0Mpx w swietle dziennym robi bardzo ładne zdjecia wieczorem jesli sie dobrze ustawi co do warunków w jakich sie znadujemy tez wydzie OK. Czasami Ksenon troche przeswietla Fotki. Wideo Super jakos nagranego dzwieku obraz na 6 zalezy od pory dnia. Bateria mi Trzyma około 3 dni przy bardzo czestym pisaniu esów. Obudowa moze byc oceniam na 9.Co do jakosci rozmów SREDNIA w K800i 100 razy lepsza. Czasami jak ktos dzwoni do mnie musze sie dobrze wsłuchac co mowi rozmówca. Głosniczek od muzyki ujdzie w tłumie ładny wyczuwalny bass moja ocena to 8.Ogółem ja na tym fonie troche sie zawiodłem(:

  • 0

    93. ~MalaMi:)  2010-02-05 13:11:05  host: 195.117.128.140

    Ja mam problem z zasięgiem;/

  • 0

    94. ~java  2010-02-07 13:05:15  host: 188.146.159.156.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    moim zdaniem fajny fonik.Ma ksenon i LEDa, ten aparat 5mpx i autofokus robi swietne zdjecia.Polecam warto!!!

  • 0

    95. ~marcol99  2010-02-13 15:06:30  host: public74170.xdsl.centertel.pl

    mam telefon od miesiąca jestem z niego bardzo zadowolony.Aparat robi świetne zdjęcia,przyciski które wdają się zbyt ciasne w ogóle mi nie przeszkadzają.Trwała obudowa,tylko troche niedopracowane są wiadomości i multimedia ale tak jest we wszystkich se.Bardzo polecam ten telefon wszystkim niezdecydowanym.

  • 0

    96. ~Swallow  2010-02-14 17:43:29  host: dynamic-78-8-164-97.ssp.dialog.net.pl

    Swietny relefon :) Naprawde polecam :)

  • 0

    97. ~  2010-02-21 14:41:28  host: 082139048029.radom.vectranet.pl

    zarąbist fon z najnowszym prockiem i softem wywala w kosmos a2v3 szybko i jak fajnie się go obsługuje telefon godny polecania

  • 0

    98. ~Diablo  2010-02-22 12:33:03  host: 77-255-36-218.adsl.inetia.pl

    Jak u was jest z głośniczkiem chodzi mi o słuchawke??? Jaka jakosc rozmów???

  • 0

    99. ~  2010-02-23 02:45:04  host: 94-240-34-162.lukman.pl

    Witam, ja mam 26 lat i mam za sobą sporo lat w telefonii komórkowej bo od roku 1999r kiedy to dostałem swoja I komórke (m.in. Alcatel,Nokia... później juz tylko SE a zaczęło sie od T68i, znawcy wiedzą ze to był wyjątkowy telefon z doczepianym aparatem- normalnie Szał! ;) ostatnio przesiadłem sie z D750...(którego używałem prawie 6 lat! - działa[tylko ten joy sie zużył :/] zawsze moge do niego wrócić)... na Nokie XpressM [fuuuj, dobrze ze tylko pożyczona] :P ale właśnie mam okazje kupić C510 lub C702/902(chociaż po ogólnych opinia chyba zwątpiłem) i nie wiem na co sie zdecydować :) Na pewno będzie to SE, moze to przyzwyczajenie, sentyment itp ale wiem ze jesli zdecyduje sie to byc może znowu będzie mi służył min 5 lat! ;) najchętniej to wybrałbym C901 lub C905 ale sieci słabo dofinansowują te modele. Pomóżcie! Pozdr.

  • 0

    101. ~olala  2010-02-25 08:27:09  host: gss170.internetdsl.tpnet.pl

    witam :-) jestem zadowoloną posiadaczką tego telefonu od około 2 miesięcy. aparat świetny- szczególnie w oko wpadła mi funkcja sekwencji :) przez telefon bardzo przyjemnie sie rozmawia- nie słychać żadnych szmerów. minusem dla panów mogą być małe przyciski ;) fajnie, że mozna w nim ustawić różne motywy, co wyróżnia telefon na tle innych. bardzo ciekawą funkcją jest łączenie rozmów w czat... nie trzeba sie zastanawiać co się napisało w poprzednim smsie ;) jak dla mnie bomba. prosty, ładny, zgrabny i funkcjonalny. pozdrawiam! :-))

  • 0

    102. ~jarecki  2010-03-04 21:03:14  host: fdo26.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jest rewelacyjny,wykonanie,spasowanie,sztywność wzorcowa. Jakość dźwięku w głośniczku wspaniała, menu jak w noki. Wada jaką zauważyłem,to dźwięk w słuchawce, widać nic nie poprawiono. Polecam,bo to solidny ładny telefon.

  • 0

    103. ~Olka  2010-03-14 15:49:28  host: cio197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od świat 2009 :P i polacam go. Czasami się zawiesza ale mi to nie przeszkadza :) 5/5

  • 0

    104. ~fiodor  2010-03-15 18:58:17  host: aaoa137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik używam od kilku tygodni i powiem, że: 1. obudowa jest całkiem dobrze spasowana i wykonana z dobrych jakościowo materiałów; ocena 8. 2. wyświetlacz mimo, że pokazuje w tysiącach a nie w milionach, daje radę- przejrzyste, nasycone kolorki, dobra ostrość; ocena 8 3. przyciski małe choć bez problemu pozwalają się dotykać, kwestia przyzwyczajenia; ocena 7 4. bateria "obsłuży" co najwyżej średnio gadatliwych właścicieli; ocena 5 5. oprogramowanie standardowe, sprawdzone bezzawiasowe (nie zwiesza się), fajowe dodatkowe aplikacje, lipny słownik T9; ocena 7 6. Jakość rozmów bez zarzutu- odpowiednio głośno, czysto i dźwięcznie; ocena 8 7. Aparat jest super jak na telefonowy cykacz; ocena 9 Ogólnie to polecam z całą odpowiedzialnością.

  • 0

    105. ~  2010-03-17 17:21:11  host: 082139048029.radom.vectranet.pl

    Witam Widziałem, że kilka osób pisało o funkcji MegaBass. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak ją włączyć?? odtwarzacz muzyki>opcje>Ustawienia>korektor>3 pozycja MegaBass i ok. i masz MegaBass ale tylko w odtwarzaczu.

  • 0

    106. ~kasia  2010-03-21 19:23:28  host: minotaur.net.pulawy.pl

    mam go od 4 dni i jak dotąd jest bardzo fajny spelnia wszelkie moje wymagania odnośnie multimediów mam jednak zażalenie gdyż na stronach internetowych jest napisane ze pamiec wewnetrzna wynosi 110MB a ja miałam tylko 50MB

  • 0

    107. ~blader  2010-03-23 13:14:22  host: 212-102-17-101.adsl.inetia.pl

    czy ten telefon ma wyjście mini-jack?

  • 0

    108. ~koko  2010-03-30 20:29:11  host: s182pc36.mmj.pl

    witam czy ten fon ma date na zdjeciach ??? tak jak k800

  • 0

    109. ~  2010-03-31 19:12:34  host: s182pc36.mmj.pl

    czy aparat foto ma datownik jak k800 ?

  • 0

    110. ~  2010-04-01 21:16:24  host: host-83-1-219-95.tvkstella.pl

    jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu i nokii n900 (z Irlandii ;p) i powiem szczerze że dużo częściej używam tego...

  • 0

    111. ~  2010-04-05 01:08:02  host: djj248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co za "eksperci" piszą że 8M pix jrobi lepsze zdjęcia niż 2M pix. Większe ale nie lepsze!!! Dlaczego? ano dlatego że np 2M w D750 ma grubszą obudowę i przez to wszedł lepszy obiektyw (a obiektyw jest odpowiedzialny za ostrość zdjęcia a nie megapixele matołki) niż nowe cieniutkie gówienka z matrycami po 3,2 5 8M...

  • 0

    112. ~kiepsik3  2010-04-08 14:38:00  host: host-86-63-134-26.nplay.net.pl

    Witam ;) Tel mam od tygodnia i musze powiedziec ze na prawde jestem pod wrazeniem ;D Przede wszystkim obudowa-idealnie dopasowana, nic nie trzeszczy. Telefon dobrze lezy w rece, wydaje sie byc smukly i dlugi. Klawisze troszke male, ale po kilku dniach praktycznie juz nie przeszkadzaja ;) Aparat-rewelacja ;D Dla amatorow fotografii w zupelnosci wystarczy bez potrzeby kupowania cyfrowki. Zdj w nocy prawie tak dobre jak w dzien, swietna lampa. Co do muzyki, to tel gra na prawde DOBRZE. Tym bardziej teraz, kiedy wgralem sobie stery blacklizarda od Thomasa-normalnie odlot ;D Co do wad, to moze glosnik w troche zlym miejscu bo czasami mozna go przyslonic reka i troche denerwowalo mnie polaczenie sms i mms(co za tym idzie brak animowanych buziek) ale po wgraniu skryptu xml wszystko jest jak w poprzednich SE ;) No i bateria srednia-3 dni przy dosc intensywnym uzywaniu, co mysle ze i tak nie jest tragedia przy ksenonie. Dla wszystkich niepewnych-polecam ten tel w 100% ;) p.s. jesli ktos by chcial stery dzwieku badz jakies inne skrypty(np do sms), pisac, chetnie pomoge-12999501 ;)

  • 0

    113. ~jur432  2010-04-12 14:34:46  host: 213-238-110-96.adsl.inetia.pl

    Czy mam rozumieć że telefon C901 nie kręci filmów ? jak tak to ma jednak wadę.

  • 0

    114. ~DjDaniel  2010-04-12 18:36:38  host: acxw132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Posiadam dwie szt c901 i jestem bardzo z nich zadowolony. Nie zamulają, tak jak szajsungi (pracuje też na omni), mają bardzo dobry system autofocusa i oświetlenia (LED + palnik xsenonowy), szybkość działania, redukcja czerwonych oczu. W aparacie brakuje mi jedynie ustawień manualny (ISO itd, w omni są). Jedyną rzeczą jaka może trochę denerwować to przyciski. Trzeba się przyzwyczaić do nich. ::blader - nie ma. Ma standardowe gniazdo se, a do niego przejściówek na mini jacka jest na wagę.

  • 0

    115. ~kiepsik3  2010-04-12 21:35:40  host: host-86-63-134-26.nplay.net.pl

    nie ma

  • 0

    116. ~aaa  2010-04-15 18:27:58  host: host-87-99-12-161.lanet.net.pl

    jakim cudem moze sie w nim odbywac wideokonferencja skoro nie ma nic zadnej kamerki?

  • 0

    117. ~kinia  2010-04-21 16:04:55  host: 217.98.13.35

    a jak z wytrzymałością na zarysowania i upadki?

  • 0

    118. ~kuba  2010-05-12 17:22:00  host: 158.85-237-186.tkchopin.pl

    Miałem k770i a teraz c901 - przyciski trochu gorszę ale cała reszta lepsza: -intuicyjność,poręczność,oprogramowanie 10/10 -aparat,obudowa 8/10 - radio, dźwięki 6,5/10 - bateria 2-4 dni 5/10 Trochę ciężki, odporny na upadki

  • 0

    119. ~Bartas (byly nr 47)  2010-05-13 21:03:11  host: gcc122.internetdsl.tpnet.pl

    Witam zdaje relacje z półrocznego użytkowania tego koma: minusy: troche za bardzo okrojony soft jest pare rzeczy ktore wciaz mnie irytują, za wolny przy ogladaniu zdjec i szybkim poruszaniu sie po menu i podmenu, srednia bateria, dlugo sie wlancza, klawisze szybkiego dostepu sa za male obudowa moze sie rysowac(uwazac co sie nosi w kieszeni z telefonem)... plusy: swietny aparat robi naprawde dobre foty jak na koma, dosc dobry glosnik a co za tym idzie dobra jakosc dzwieku, dobrze spasowana obudowa (kilka razy mi upadl a nadal nic nie trzeszczy) wyswietlacz stosunkowo odporny na zarysowania:)... Podsumowując: mialem wczesniej K850i i gdyby nie panel dotykowy to bylby to tel idealny, natomiast C901 niestety wiele do niego brakuje najwiekszy mankament to soft ktory bardzo ogranicza mozliwosci personalizacji tel. Ogolna ocena 6/10 Ps jesli maci wybor miedzy tym SE a Samsungiem s7350i wybierzcie samsunga...

  • 0

    120. ~NowakU  2010-05-21 15:15:15  host: chello089075080208.chello.pl

    Wideo konferencja może w nim się odbywać po przez tylną kamerę, wiem że to jest niezbyt praktyczny pomysł, ale taka jest prawda.

  • 0

    121. ~bzik  2010-05-31 22:28:16  host: 078088219130.kielce.vectranet.pl

    potwierdzam, co pisze ~olala o funkcji czat, rewelacyjna, otrzymują esy od tej samej osoby wyświetlają się wszystkie poprzednie. Świetnie to działa przy esach z netu w orange, nie muszę otwierać poprzednich, aby trzymać watek tylko przewijam i widzę teks.Inaczej mówić wyświetla całą historię esów z daną osoba. Mam dwie sztuki od października i chodzą rewelacyjnie, fotki piękne, ostre.Wyświetlałem fotki na Sharpie 52" full LED, widać nawet drobny zarost na twarzy, super.

  • 0

    122. ~boooa  2010-06-24 11:38:15  host: adjs201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko było by ok..gdyby nie ściąganie osłony baterii....masakra..można połamac..

  • -1

    123. ~Ses .  2010-07-03 09:13:01  host: static-ip-77-89-112-144.promax.media.pl

    No komcia faajna : D mam ją od listopada I dobrze jest tylko w sonach coś słuchawki i czasem bateria sie chrzani, Mi sie dzieje tak : Podłączam ładowarkę do komórki a następnie do prądu i zostawiam tak na 1-2 godziny . Przychodzę patrze nadal jest np 3% baterii . Telefon kłade w innej pozie np na boku i zostawiam na mniej / wiecej godzine Przychodzę, patrze 30%. Tak było do dziś. Ładuje ale ilość procent się nie powiększa. Wczoraj . Podłączyłam komórkę jak zwykle i odeszłam . Pikało, że ładuje, że nie i tak z minute przestało , a jakimś cudem sie łądowało . Poszłam spać bo to była noc . Dziś rano wstaje, patrze nie mogę włączyć telefonu. A i jeszcze czasami mi wyświetla sie informacja '' Błąd ładowania '' Może w nocy takie cos sie pojawiło, a ja nie odłączyłam , moze to od tego lub wyczerpanie baterii na maxa ? Tak to to komcia fajna : D Młaśsnei aparat jest supeer . Polecam !! , ale no wiecie ta bateria :/ C901 kręci filmy tylko trzeba nadusić na pewien przycisk z boku, jak jest taki srebny guzik, do robienia zdjec ; ] obok niego : ) Klikasz i już kręcisz ; P Pomóżcie z tą baterią ; /

  • 0

    124. ~porsche321  2010-07-14 14:42:51  host: ludwik.warynski.net

    Komórka jest bardzo dobra, zdjęcia robi świetne ale głośnik do rozmawiania jest bardzo cichy mimo że daje na najgłośniejszy tryb. można coś zrobic z głośnikiem żeby był troche glośniejszy ?

  • 0

    125. ~Paweł  2010-07-18 17:08:57  host: staticline17271.toya.net.pl

    Drugi mój SE po przesiadce z Nokii.Mógłbym wiele pisać o zaletach, ale napiszę tylko o jednej.Podczas weekendowego mycia auta mój C 901 wypadł z kieszeni na piersi i wpadł do wiadra z wodą.Przez kilka sekund leżał na dnie.Efekt ? Po dwugodzinnym suszeniu "Farelem" dziś jest w 100% sprawny.Nie poniósł najmniejszego uszczerbku.Polecam ten telefon ludziom ceniącym prostotę i na prawdę super solidne wykonanie.

  • 0

    126. ~micholinek15  2010-07-20 23:48:56  host: public-gprs71223.centertel.pl

    bardzo świetny telefon mam go pół roku i jeszcze mnie nie zawiódł. Polecam

  • 0

    127. ~Mciek  2010-07-25 17:10:38  host: apn-77-114-196-102.dynamic.gprs.plus.pl

    Może mi ktoś powiedzieć czy ten apart dobrze nagrywa filmy ? Chodzi mi czy nagrywa lepiej niż c702 albo c902 !?

  • 0

    128. ~  2010-08-03 22:23:46  host: t08-13.opera-mini.net

    Nagrywa tak jak c902

  • 0

    129. ~kuchi  2010-08-08 18:57:43  host: 77-254-74-144.adsl.inetia.pl

    Nagrywa lepiej niz c902 :) mialem c902 i zminilem na c901 bez porownania

  • 0

    130. ~pytam  2010-08-29 16:54:25  host: djd57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego w erze mówią że go nie mają bo to stary model? Przecież ydki z Ery sprzedają jeszcze starsze modele, więc o co chodzi? Jaka jest przyczyna braku SE 901 w ERA?

  • 0

    131. ~Ishido  2010-09-07 11:57:33  host: 94.40.113.8

    Mam ten tel od 3 miesięcy, wcześniej miałem k800i i muszę przyznać że c901 godnie go zastępuje. Aparat to chyba najlepiej dopracowany atut tego tel. Robi bardzo dobrej jakości zdjęcia a przy tym szybko, nie trzeba czekać tak długo jak w k800i żeby ustawił ostrość. Kolejnym plusem są multimedia, doskonale organizują zdjęcia, muzykę i filmy. Klawiatura po prostu boska, pisanie sms na niej to bajka, jednak ktoś z dużymi palcami może mieć pewne problemy. Minusem jest jakość rozmów, jest bardzo słaba, trzaski, szumy, nawet na zestawie. Minusem jest też tylna klapka obudowy, jest nie dopasowana i trzeszczy przy pisaniu sms, bardzo denerwujące. Dobrze trzyma zasięg, niektórzy piszą że źle ale to nieprawda, w k800i miałem bardzo często problemy z zasięgiem, odkąd mam c901 problemy się skończyły. Podsumowując polecam ten tel, szczególnie osobom które zmieniają go z k750i, k770i oraz k800i.

  • -1

    132. ~gość  2010-09-08 20:19:15  host: public57436.cdma.centertel.pl

    z przykrością muszę stwierdzić że to mój najbardziej awaryjny telefon jaki dotej pory miałem niepolecił bym go najgorszemu wrogowi

  • 0

    133. ~poldi  2010-10-10 19:44:10  host: 77-255-102-232.adsl.inetia.pl

    chcialbym sie dowiedziec czy jest jakas roznica ( poza kolorem obudowy i ekologicznymi duperelami ) pomiedzy c901 a c901 greenheart ? chodzi mi glownie o funkcjonalnosc :)

  • 0

    134. ~grzycho  2010-10-12 12:02:29  host: ebt130.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować wejśćie na internet w ustawienia>łczność>ustaw.internetowe>łącz używająć i jaki adres wpisać???????

  • 0

    135. ~anonim158  2010-11-17 13:04:50  host: public-gprs57301.centertel.pl

    czy wymiana obudowy jest bardzo kosztowna??

  • 0

    136. ~Faza  2010-11-17 19:29:34  host: aajc183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. c901 mam już ponad pół roku. Mogę o nim powiedzieć tyle: Wszystko co w środku super hula- soft szybki, bardzo wiele funkcji, nic się nie zacina, wszystkie gry i aplikacje działają bardzo płynnie itd. Sprawa KAMERY- Aparat rewelacyjny wręcz. Poprzednio posiadałem k800 i również był bardzo dobry ale ten ma jeszcze lepszy! Lampa w zasięgu o ponad metr mocniejsza niż k800, bardzo szybko łapie ostrość i dużo lepiej dobiera kolory w trybie automatycznym zarówno z lampą jak i bez niż poprzednik. Wszystkie scenerie prócz dwóch w c901 lepsze od k800. Gorsze są jedynie Dokument z fleszem (prześwietla zdj) oraz ciemny portret (k800 miał tu lepszy kontrast i ogólnie zdj były trochę mniej rozmazane). W trybie auto można machać ręką do woli a zdj i tak będą idealnie ostre! Telefon bez lampy ksenonowej do zdjęć się w ogóle nie nadaje, kto się trochę zna to wie, no chyba że przy bardzo dobrym świetle(np w słoneczny dzień). Dość pochwał. Telefon też posiada wady- chodzi mi tu głównie o skrzypiąca niemiłosiernie obudowę. Po kilku ściągnięciach tylnej klapy zatrzaski zaczynają się luzować i obudowa zaczyna skrzypieć. Poradziłem sobie z tym wkładając małą gąbeczkę pod klapę baterii. Materiały też bardzo średnie- typowy plastik, w k800 było znacznie lepiej! Był o wiele solidniejszym telefonem niż c901- ale co za tym idzie również o wiele większym. Skrzypi mi również czasem pad w dół ale to mniej irytuje. Zasówka aparatu bardzo dobrze przemyślana, nic się nie otwiera i nie odstaje. Ogólnie telefon bardzo fajny, poręczny i mogę go polecić każdemu z czystym sumieniem! Gdyby miał solidniejszą obudowę i WiFi to telefon byłby prawie idealny!

  • 0

    137. ~Major  2010-11-19 21:31:18  host: ank183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon świetny - godny następca k800i. Na problemy z aparatem - radzę wgrać camdriver Raidera (Raderski)

  • 0

    138. ~  2011-03-04 11:21:05  host: 77-254-85-6.adsl.inetia.pl

    Ja mam ten telefon od ponad roku i jestem z niego bardzo zadowolona. Działa on cały czas tak samo jak w dniu kiedy go kupiłam. Bateria trzyma wystarczająco długo. Aparat jest rewelacyjny i mimo to że nie raz lądował na podłodze to obudowa trzyma świetnie. Po prostu nie mam zastrzeżeń do tego telefonu i polecam go wszystkim ;)

  • 0

    139. ~sylwaprus  2011-03-28 19:13:24  host: aaxq1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej wszystkim. mam takie zapytanie co do se c901. używam ten telefon już od ponad roku. jestem nim zachwycona, szczególnie aparatem. tylko mam pewne zastrzeżenia.. nie wiem, czy to tylko u mnie tak się dzieje, czy to może jakaś wada fabryczna.. gdy robię zdjęcia, i trzymam palec na końcu otwartej osłony aparatu, to aparat się automatycznie wyłącza.. :/ i bardzo często gniazdo usb nie reaguje, np. gdy podłączam telefon do komputera albo do ładowania.. gdy podłączę ładowarkę, to z początku jest ok, a potem się nie ładuje.. a jak włączam usb do komputera, to komputer w ogóle go nie widzi.. dopiero jak wyłączę i włączę ponownie, to go zobaczy, ale nie zawsze.. :/ jest jeszcze taki wkurzający problem.. trzeba długo czekać zanim się ponownie włączy po wyłączeniu.. czy miał ktoś jeszcze taki problem? jak myślicie, da coś się z tym zrobić? oddać to do naprawy czy sobie po prostu darować? uwzględnią mi taką naprawę w gwarancji?

  • 0

    140. ~jaktokto  2011-03-30 12:38:21  host: 77-255-123-205.adsl.inetia.pl

    W wielkim skrócie po około roku uzywania, aparat bezkonkurencyjny robi dużo lepsze foty w słabym oswietleniu niż NOKIA N8 choć nokia też na ksenon i 12MP !!!! reszta poprostu działa, muza ok, dzwoni pisze i nie rozwalił sie pomimo wielu gleb. Zresztą sprobujcie go kupic na allegro poprostu mało kto go chce sprzedawać dlatego prawie go tam nie ma bo jest taki fajny!

  • 0

    142. ~Mały  2011-04-29 07:56:26  host: static246.debica230.tnp.pl

    do sylwaprus Mam tak samo jak Ty, z tym ładowanie, moi zdaniem gra nie warta świeczki , i nie ma co oddawać do serwisu ;-)

  • 0

    143. ~  2011-05-02 16:39:13  host: hjh26.internetdsl.tpnet.pl

    a powiedzcie mi czy ktoś miał jakieś problemy z wyświetlaczem? Mam ten telefon półtora roku i jestem bardzo zadowolona. Ale pewnego dnia zauważyłam, że w prawym górnym rogu pojawiły się 2 czarne plamki o długości kilku mm, tak jakby wylało się coś z wyświetlacza - telefon nigdzie mi nie upadł, po prostu wzięło się to znikąd i raz jest troszkę mniejsze, raz minimalnie większe, raz tak jakby jaśniejsze a raz czarne ale nie znika:(

  • 0

    144. ~merti  2011-05-15 11:15:35  host: byy159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    FENOMENALNY TELEFON!!! NIECH O TYM ŚWIADCZY BRAK JAKIEJKOLWIEK JEGO SPRZEDAŻY NA AUKCJACH!!! Co do ładowania zdarzyło mi się przez dłuższy czas że fon sygnalizował błąd ładowania. Nie chciałem go oddawać więc spróbowałem i podpiąłem go do starej ładowarki od SE K750i i wreszcie zaczął się ładować do pełna. Oryginalna okazała się felerna więc jej podziękowałem :) Co do reszty to bajka, aż prosi się o podobne telefony innych producentów. Moim zdaniem ten telefon powinien być wzorem do naśladowania przez innych :) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

  • 0

    145. ~guru  2011-05-24 13:37:07  host: abbt26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na dzień dzisiejszy (24.05.11) nie idzie nigdzie znaleźć tego telefonu na sprzedaż! Chciałbym go kupić ale nie mam już gdzie, a szkoda.

  • 0

    146. ~Iv  2011-07-29 11:38:36  host: lama221.intersource.com.pl

    Po 2 latach i "utonięciu" w grzybkach w occie na imprezie, mogę powidzieć: - bez awarii - dobra bateria (długie rozmowy) - świetne zdjęcia, dobra lampa - wiele dodatków, aplikacji - dźwięk bez zarzutu - atrakcyjna cena Czemu nie można go dostać - bo nikt takiego telefonu nie chce sie pozbyć:) Średniej klasy, ale za to solidny i atrakcyjny telefon za przystępną cenę.

  • 0

    147. ~gościu  2011-08-17 10:23:25  host: bzd177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon godny uwagi, szkoda że nie ma wi-fi. Jedyna jego wadą jest to że głośni rozmów jest strasznie cichy. Ktoś wcześniej wspomniał o problemie z wyświetlaczem, mam taki sam problem po pół roku użytkowanie pojawiły się dwie kreski w prawym górnym rogu i jeszcze dwie poziome w lewym rogu.

  • 0

    148. ~Darecki  2011-09-02 18:33:20  host: 109.231.55.197.koba.pl

    Miałem to samo dwie kreski na wyświetlaczu ale po tym jak wpadł mi do wiadra z wodą kreski zniknęły, ale nie polecam tego sposobu:P A tak ogólnie telefon rewelacja!!! Polecam

  • 0

    149. ~qwerttttttty  2011-09-11 12:01:20  host: 89-79-189-178.dynamic.chello.pl

    Jedna mala kropla, zniszczyla ten telefon. Padaka!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    150. ~Martunia  2011-11-07 11:23:11  host: ip-89.171.95.110.static.crowley.pl

    Ten telefon jest świetny. Nic się nie psuje, zdjęcia sa bardzo dobrej jakości, wszystko jest godne polecenia. Jeśli komuś wystarczą takie funkcje to polecam, ja po chyba półtorej roku użytkowania przerzucam się na tel z internetem.

  • 1

    151. ~  2011-11-24 23:36:21  host: 77-255-207-186.adsl.inetia.pl

    Po dwoch latach uzytkowania stierdzam, ze to najlpepszy tel jaki mialem. Bardzo mocny. Tyle razy co on mi upadł... zadnej awarii. Doskonale zdjecia dzieki lampie ksenonowej.

  • 1

    152. ~Pabulon  2012-04-12 23:25:21  host: host-217-170-160-175.cable.net-inotel.pl

    Trzeci rok mam ten telefon i go uwielbiam, nic się nie psuje, bardzo dobre zdjęcia. Nie mam nawet jednej rysku na wyswieltaczu a telefon nigdy nie był noszony w futerale. Bardzo zgrabny i mocny. Posiadam wersje GreenHeart

  • 1

    153. ~Marian48  2012-05-15 14:32:53  host: 194.246.98.233

    Mam tego fona już ponad 3 lata. Działa bez zarzutu. Robi dobre zdjęcia i nagrywa dobrze filmy. Na razie nie zamieniam go na inny. POLECAM.

  • 0

    154. ~Bulo  2012-06-12 13:35:20  host: 178235215066.szczecinek.vectranet.pl

    dobre zdjęcia ,ale w dobrym oświetleniu..w ciemniejszym np.pokoju taka nokia 6300 robi o niebo lepsze foty-jaśniejszy obiektyw.

  • 0

    155. ~  2012-07-23 13:08:49  host: z08-11.opera-mini.net

    Mam ten telefon 2,5 roku i jest to najlepszy fon jaki kiedykolwiek miałem ( nie liczę smartfonów, chociaż w wykonaniu i aparacie wyprzedza niektóre z nich o lata świetlne ), świetnie leży w dłoni, dobrze wyważony, bateria dość długo trzyma, świetny głośnik i... świetny aparat, zdjęcia wychodzą super nawet w nocy dzięki ksenonowi, jest w sam raz dla amatorów fotografii. W skrócie jest to dość prosty, łatwy w obsłudze telefon z super aparatem :)

  • 0

    156. ~Kelly  2012-09-01 22:54:28  host: 178.181.92.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam. Czy ten telefon obsługuje gg mobilne?

  • 0

    157. ~vaeton24  2012-10-31 01:19:30  host: 89.204.192.214

    Mam zamiar kupić ten telefon jako następcę wysłużonego już rewelacyjnego SE k8001. Nie wiem w jakich okolicznościach powstał k800, ale to musiała być ręka boga (zalanie wodą, upadki z wysoka na beton, a i tak działa)Nie wiem jak będzie sprawował się c901 w porównaniu do k800, ale mam nadzieję, że będzie na prawdę godnym następcą bo na takiego k800 zasłużył jak żaden inny. Czy c901 ma budzik synchroniczny? Pozdrawiam wszystkich wielbicieli jednobryłowych "cegieł" spod szyldu Sony Ericsson.

  • 1

    158. ~  2013-02-05 22:40:19  host: r2.limes.com.pl

    Telefon posiadam od nowości,czyli od 11-2009 cały czas na chodzie ,jak dla mnie to rewelecyjny model,bateria nadal dobrze trzyma,nie zauwazyłem oznak osłabienia jeszcze spokojnie 4-5 dni przy umiarkowanym dzwonieniu.Polecam

  • 0

    159.  2014-06-25 16:56:04

    witajcie jest sens kupować ten model dzisiaj w 2014roku?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-65-227.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet