Sony-Ericsson Aino - opinie
Telefony Sony-Ericsson Sony-Ericsson Aino Opinie o Sony-Ericsson Aino

Sony-Ericsson Aino

w sumie: 231
  • 0

    2. ~Evreal  2009-05-29 09:29:15  host: awh236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    7 dobrych lat korzystam z tego producenta telefonów...wraz z moją mama i siostrą...nigdy nie miałem zastrzeżeń do tych telefonówi do tego że menu i inne rzeczy się nie zmieniają bo wiedziałem że kupując te telefony z coraz lepszymi parametrami bedę umiał obsłużyć od pierwszych minut co czasami wydaje się jednak ważne...i też nigdy żadnego telefonu nie miałem w naprawie...

  • 0

    3. ~piyoter  2009-05-29 13:40:45  host: 195-205-94-12.pub.krusz-lan.pl

    przepiekny, niemożliwie wyposażony, może praktycznie wszystko...tylko zaraz sie okaże ze zacznie się wieszać, soft jak zwykle niedorobiony, obudowa nie spełnia oczekiwań itd ( xperia się kłania )

  • 0

    6. ~snoku  2009-05-29 15:26:02  host: xdsl-119-245.wist.com.pl

    Bardzo fajny ale ciekawe ile bedzie kosztowal

  • 0

    7.  2009-05-29 15:36:18

    Śliczny ;) I ma remote play. Piękna para będzie z ps3 ;)

  • 0

    8.  2009-05-29 15:48:38

    Mocno okrojony aparat 8.1... brak ksenonowej lampy, odkryty obiektyw... na plus zdecydowanie wyświetlacz i WiFI, chociaż niepotrzebne wpakowane "wymuszone" sprzętowo 16 mln kolorów, tylko bateria dostanie bardziej po dupie:/ przy cenie 20% mniejszej niż C905 całkiem ciekawa propozycja. Pozdrawiam.

  • 0

    9. ~dugi  2009-05-29 17:03:32  host: 94.254.178.144

    zapowiada sie super:) jesli dadza rozsadna cene to moze sie swietnie sprzedac:D podobne parametry do lg arena, oby cena byla nizsza

  • 0

    10.  2009-05-29 17:48:13

    No i macie wreszcie ludzie 16 mln kolorów w SE . Normalnie nokia wymięka :D Co tam jakieś n-gage tu jest playstation :P

  • 0

    11.  2009-05-29 18:35:09

    oj, podoba mi się :]

  • 0

    13. ~Ree  2009-05-29 20:02:16  host: pc7-194.chomiczowka.waw.pl

    Wygląda przekozacznie. Funkcje też robią wrażenie. ogólnie wypas.

  • 0

    14. ~Lukiboss  2009-05-29 20:10:00  host: 91-193-208-106.eimperium.pl

    telefonik bomba no ale bez windowsa/symbiana to kolejny shit... nie mogli zrobic jak z Xperią ?

  • -1

    15.  2009-05-29 20:10:37

    Fajnie się zapowiada :) Ciekawy jestem ceny, narazie zostanę przy f480 :)

  • -1

    17. ~kubiak84  2009-05-29 20:46:29  host: staticline17012.toya.net.pl

    ładny:) ciekawe tylko jaki system go obsługuje windows czy symbian??

  • -1

    19. ~  2009-05-29 22:32:07  host: abyh87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    E tam, gruby. Po co komu w dzisiejszych czasach nawet wypasiona cegla...

  • 0

    20.  2009-05-30 10:55:40

    Pierwsza od bardzo dawna przyzwoita propozycja od sony eryka. Choć też nie wiem czy uda mu sie wspiąć do góry kiedy Samsung i LG wypuszczają takie modele.

  • 0

    21. ~ploners  2009-05-30 12:12:57  host: chello087207051138.chello.pl

    Jak wyjdzie to kupuje... tylko dlatego ze mam ps3 :)

  • 0

    22.  2009-05-30 13:19:03

    super ten se nie ma czego się czepić ale najfajniejsze jest to :zdalna kontrola nad multimediami w Playstation3

  • 0

    23. ~sintesi  2009-05-30 14:16:52  host: axj30.internetdsl.tpnet.pl

    Wg specyfikacji nie ma zegarka, a na zdjęciu widać coś innego ;) Ogólnie całkiem fajny + w końcu krok do przodu z wyświetlaczem :)

  • 0

    24. ~p  2009-05-30 19:18:16  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    bez systemu, dla mnie się nie liczy

  • 0

    25. ~Faz  2009-05-30 21:42:16  host: adsz40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    calkiem ladnie wyglada ale brakuje systemu :/ Chociazby ten gowniany symbian, nie mowiac juz o bardzo dobrym WM

  • -1

    26. ~sintesi  2009-05-31 00:03:33  host: 77-253-153-167.adsl.inetia.pl

    Nie, żebym się czepiał, ale około 10-12 godzin temu wysłałem swoją opinię dotyczącą powyższego SE (bez jakichkolwiek treści obraźliwych itp.), powędrowała do moderacji i .... zniknęła :)Mam nadzieję, że to tylko weekendowa wpadka, bo przy dzisiejszej ilości nowych artykułów to może być kiepsko przy dużym ruchu na portalu/forum. Pozdrawiam.

  • 0

    27. ~marcinem  2009-05-31 00:42:37  host: acgj204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No i mamy soniaczka z "szesnastem milionuf koloruf" coby świat SE nie był taki szary ano i patrzeć i podziwiać jak szybciutko bateria schodzi :) Jak nic odpowiedź SE na N 5800. Dla mnie, fana SE, szkoda, że tak późno.

  • 0

    28. ~chudy  2009-05-31 02:07:06  host: chello089074062173.chello.pl

    nareszczie 16mln w SE...brawo.

  • 0

    29. ~merton  2009-05-31 10:21:42  host: 193.19.165.22.osk.enformatic.pl

    Bardzo ciekawy telefon. Tym samym Sony Ericsson pokazuje że jest jedną z lepszych marek w telefonach:)

  • 0

    30. ~  2009-05-31 10:39:26  host: 94-40-44-199.tktelekom.pl

    Wszystko pięknie, ale ta klawiatura ?? Co to ma być!!

  • 0

    32. ~aroo  2009-05-31 15:20:27  host: adnf70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny telefon ciekaw jak stoi z kasa za niego

  • 0

    33. ~  2009-05-31 15:50:51  host: 113.159.rev.vline.pl

    Niezłe. Tylko czmeu w danych technicznych napisane ze nie ma zegarka? I czmeu nie ma systemu operacyjnego?

  • 1

    34. ~Kamilo  2009-05-31 16:32:11  host: agi136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super FoniQ

  • 0

    35. ~mati  2009-05-31 19:30:38  host: iau70.internetdsl.tpnet.pl

    mam na oku tego fona. i chciał bym się dowiedzieć jaka jest cena? A i kiedy była premiera tego fona?

  • 0

    36. ~konrad  2009-05-31 22:41:00  host: 86-58-n1.aster.pl

    zapowiada sie suppppperrr

  • 0

    37. ~rjjasiu  2009-06-01 11:20:26  host: 158.75.250.34

    Cudo, jednym słowem

  • 0

    38. ~kamassss  2009-06-01 13:20:19  host: 83.2.232.9

    Całkiem ciekawie sie zapowiada, ale ten slider wygląda badziewnie. Ciekawe ile bedzie trzymac bateria....

  • 0

    39. ~  2009-06-01 18:00:46  host: inet20907na-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Z tego co tu widać to jest to kolejny kombajn który będzie walczyć z Nokia. Po parametrach można orzec ze "Aino" jest naprawdę mocna maszynka. Ale szczerze już teraz boje się ceny... hehe

  • 0

    40. ~jjjj  2009-06-01 21:01:27  host: csknet-84-234-47-18.csk.pl

    Brawo SE nareszcie pomyślało o tych, którzy niue lubią dotykowych telefonów bo NOKIA to już patrze, że zaczyna produkować tylko dotykowe.

  • 0

    41. ~  2009-06-02 00:56:05  host: aeit118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    genialny?!

  • 1

    42. ~Łasic  2009-06-02 04:10:25  host: chello089078056100.chello.pl

    Nie ma zegarka?! xD

  • 0

    43. ~henryk VIII  2009-06-02 20:13:40  host: 212.160.172.70

    mam go od roku i jest zajebisty

  • 0

    44.  2009-06-03 13:46:57

    nareszcie kombajn SE spełniający wszystkie wymagania + mega multimedialny. zobaczymy tylko czy brak PDA przyśpieszy, czy raczej okroi możliwości rozbudowania.

  • 0

    45. ~mqna  2009-06-03 17:31:28  host: host-175-120.ds.tu.koszalin.pl

    a to jets jescze telefon mozna z tego dzwonic?? Bajer kupcie mi taki;]

  • 0

    46. ~lal  2009-06-03 18:41:19  host: ced170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile to bedzie kosztować 300 tys, i czy wogole wejdzie na nasz rynek

  • 0

    47. ~dst  2009-06-03 19:26:34  host: public-gprs85320.centertel.pl

    ale wyjebisty soniak! wreszcie cos porzadnego dali:P tylko cena bedzie kosmiczna :D oki co nie ma nawet na allegro ich jeszcze.. 8mpix i wifi i do tego 3" w dotyku, zajebiste połaczenie! brawo SE

  • 0

    48. ~mcfly  2009-06-03 19:42:26  host: public-gprs81626.centertel.pl

    telefon godny uwagi, szkoda ze bez systemu operacyjnego ale to nie szkodzi,no napewno jakaś nowość w nim czego do tej pory nie widziałem.pozdro

  • 0

    49. ~domo  2009-06-03 21:20:09  host: host-62-141-249-49.tomaszow.mm.pl

    mam nadzieje że SE pokaże jeszcze coś oprucz tego telefonu :) jeśli pokaże sie w polsce to ciekawe ile będzie kosztował :) :)

  • 0

    50. ~Titomk  2009-06-04 14:03:40  host: 195-205-75-68.mtk-tv.pl

    cze. jak myslicie, jaka cena bedzie ? szperałem na zagranicznych stronkach ale nic konktret nie znalazłem pozdro :

  • 0

    51. ~kokos  2009-06-04 15:10:23  host: chello087206016073.chello.pl

    w końcu SE zrobił wyświetlacz 16 mln kolorów :D

  • 0

    52. ~S_T_I_C_K  2009-06-04 15:56:06  host: px240.internet.piotrkow.pl

    Mam Nokie N95.... Bardzo Mi sie spodobał ten telefon cy warto na niego poczekac?? Mam pytanie? Co Wziasc Nokia N96, Ten Sony Erixson Aino czy Samsung M8800 Pixon lub i900 Omnia??

  • 0

    53. ~frogazz  2009-06-04 22:37:33  host: host-89-167-59-31.nplay.net.pl

    coś mi się wydaje, że projektanta zainspirował t310..... powrót do klasyki?!?! Według mnie dobry kierunek!

  • 0

    54. ~gość  2009-06-04 22:41:41  host: abno58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nareszczie Ericsson z 16 mln Kolorami:D hehe

  • 0

    55. ~Gość...  2009-06-04 22:46:25  host: abno58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No to ładnie, spacja na zerze (nokia) i brak zegarka... ale nieeeee.. ważne że jest aparat 8 MP... masakra :/ :/ :/

  • 0

    56. ~  2009-06-05 11:54:00  host: gw8.knc.pl

    Wyglada swietnie...JAkis duzy postem w telefonach SE....Ale tak na powarznie to wyglada jak samsung a ten odtwarzacz wideo jak w iphonie

  • 0

    57. ~deki  2009-06-05 22:54:04  host: host-86-111-99-27.tvk.torun.pl

    jest cudny...

  • 0

    58. ~koralgola  2009-06-06 12:51:27  host: agt197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z wyglądu rewelka

  • 0

    59. ~Radek  2009-06-08 13:43:24  host: 195.52.28.78.cable.petrus.pl

    Odrazu kupuje jak wyjdzie, poprostu wypas od SE.

  • 0

    60. ~marcin  2009-06-08 13:47:19  host: 078088019033.radom.vectranet.pl

    super telefon za tydzień będę miał go z nagli ;]

  • 0

    61. ~@Asantis@  2009-06-09 14:30:42  host: bql235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aparat fotograficzny (param.): 8 Mpix, autofokus, flash, wideo do 16 GB pamięci, 3 zakresy WiFi ja piernicze... to jest dopiero telefon ;D

  • 0

    62. ~picek  2009-06-09 18:04:22  host: 229.80-202-188.nextgentel.com

    ja bym chyba wybral SE C905

  • 0

    63. ~hahapl  2009-06-09 18:50:17  host: aaiy167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a po co ta klawiatura ?

  • 0

    64.  2009-06-10 10:38:24

    Ładny fonik ciekawe gdzie go można kupić...

  • 0

    65. ~wyrko  2009-06-10 14:11:15  host: dtp133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajne menu

  • 0

    66. ~r  2009-06-10 16:19:17  host: ber239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale wypas! :) ciekawe kiedy wejdzie na rynek.

  • 0

    67.  2009-06-10 16:24:30

    Zdalna kontrola nad multimediami w Playstation 3? Ciekaw jestem jak to się sprawdza ;) Dodatkowy pseudo-pad?

  • 0

    68. ~doktorek  2009-06-10 19:47:56  host: idc75.idc.net.pl

    prawie jak iphone...prawie robi ogromna roznice

  • 0

    69. ~fredzio  2009-06-11 12:39:17  host: 78-131-159-66.tktelekom.pl

    z wyglądy nie przypadł mi do gustu...

  • 0

    70. ~eps  2009-06-11 14:37:19  host: chello089077166022.chello.pl

    jedyny plus to wysuwana klawiatura. Reszta parametrów nie zachwyca

  • 0

    71. ~Kickasda  2009-06-11 15:09:34  host: 213.155.189.10

    posiadam ten telefon i powiem szczerze ze taki sobie sam ekran moze byc ale klawiatura to cienko wyglada.Funkcji sporo.Cena .... Szkoda gadac

  • 0

    72. ~Crunck  2009-06-12 01:40:00  host: ip-81-210-11-114.netia.com.pl

    Krótko mówiąc, zajebisty. :)

  • 0

    73. ~Matt  2009-06-12 19:51:40  host: host6.abaks.pl

    Wow... Telefon marzenie :) Dziwne, że tak mało o nim słychać;p

  • 0

    74. ~Boro  2009-06-13 13:01:37  host: adow104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie orientuje się ktoś czy ma panel pojemnościowy czy opornościowy? Czy może jeszcze jakiś inny?

  • 0

    75. ~skrok  2009-06-13 22:09:15  host: public55233.xdsl.centertel.pl

    WRESZCIE!!! Właśnie czekałem na taki model od SE. jupi

  • 0

    76. ~Bąbek  2009-06-14 23:19:44  host: aecw203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chyba 1 sony który ma 16mln kolorów xD

  • 0

    77. ~bojan  2009-06-15 10:55:18  host: 83.2.36.66

    żeby to jeszcze było na jakimś symbianie czy androidzie.. to byłby tel naprawdę wypasiony.. (mam tel z symbianem i jego -systemu- możliwości są naprawdę przydatne..)

  • 0

    78. ~koralgola  2009-06-15 15:53:19  host: abui126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z wyglądu piękny:-))

  • 0

    80. ~SALLYGD  2009-06-17 16:25:24  host: hjt22.internetdsl.tpnet.pl

    POPRAWCIE MNIE JESLI SIE MYLE, ALE CZY TO CO WIDNIEJE NA WYSWIETLACZU JAKO MENU MULTIMEDIÓW TO NIE SOFT ZGRANY ŻYWCEM Z PSP?? ZAPOWIADA SIĘ PETARDA... BTW. LUDZIE NIE NARZEKAJCIE, ZE NIE MA WINDOWSA... JESTEM KONSULTANTEM, SPRZEDAŁEM KILKA XPERII, MIAŁEM JEDNĄ WŁASNĄ... ICH WINDOWS 6 JEST MEGA DZIURAWY I NIEDOPRACOWANY.. JEDYNY SE CO DO KTOREGO SIE ZAWIODLEM.. POZATYM UWIELBIAM MARKE, A TEN APOWIADA SIE ELEGANCKO

  • 0

    81. ~kriss  2009-06-18 19:23:23  host: apn-77-114-27-254.dynamic.gprs.plus.pl

    14 Xperie wyprodukowało htc:)

  • 0

    82. ~hetfield  2009-06-19 23:50:52  host: 94.254.134.101

    No nieeee... Po co w soniaku 16mln kolorów? A mogło być tak pięknie... Kiedy w końcu ludzie pojmą że te 16mln kolorów to można o kant tyłka rozbić...

  • 0

    83. ~  2009-06-20 13:21:39  host: chello089079184115.chello.pl

    mi się tam podoba ja mam pl3 więc mi się przyda

  • 0

    84. ~bobek  2009-06-21 18:23:54  host: dvi105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chyba was bolą luloki :P meni jak z psp heh szmelc

  • 0

    86. ~rayman22  2009-06-28 11:20:32  host: dynamic-78-8-64-241.ssp.dialog.net.pl

    wie ktoś może w jakich cenach on będzie? Musze go kupić :)

  • 0

    87. ~cyniarz  2009-07-03 16:10:07  host: agx50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten fon, są lepsze. Moja ocena to: 4-

  • 0

    88. ~gościu  2009-07-06 00:09:34  host: buw34.internetdsl.tpnet.pl

    jak brak zegarka jak jest... popatrzcie na zdjęcie..

  • 0

    89.  2009-07-06 12:28:03

    Patrząc na ten fon można łatwo rzec,że jest to telefon,który może spokojnie konkurować z iPhonem. Ekran pojemnościowy(tak jak w iPhonie)z 16mln kolorów,8MPx aparat no i Walkman. Spokojnie może przebić iPhone'a :) Tylko jestem ciekaw ceny. Chyba nie będzie wyższa niż iPhone'a xD

  • 0

    90.  2009-07-06 12:29:49

    Boro- ekran pojemnościowy(taki jak iPhone) Kickasda-jesteś głupi i tyle. telefon wejdzie na rynek pod koniec roku..... weś się ogarnij..

  • 0

    91.  2009-07-07 11:21:13

    Do 76 jak myślisz po co te 16 mln skoro nie widać różnicy ?. Żeby taki idiota jak ty nabrał się na cyferki.

  • 0

    92. ~Myszak  2009-07-07 20:02:56  host: aama23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czytalem gdzies na forach ze 2200zl..(cena) ale niestety nie mam linku

  • 0

    93. ~evelina  2009-07-08 12:31:18  host: rea.ipt.com.pl

    jeżeli byłby taki fajny..to by o nim trąbili...reklamy i bilbordy..pewnie jakiś szajs

  • 0

    94. ~ewelinka  2009-07-08 12:31:55  host: rea.ipt.com.pl

    same pozytywne opinie...

  • 0

    95. ~lol xD  2009-07-11 18:23:25  host: ip-83-2-165-211.profnet.com.pl

    16 milionów kolorów w SE i prawie sikacie ze szczęścia ale wiecie ze nokia telefony z 16 milionami to już 9999 lat temu wypuszczała a wy wchodziliście na każdy model noki i pisaliście ze nie ma różnicy pomiędzy 16 mil a 256 tys xD I co teraz ? poza tym okropny wygląd z tyłu wygląda jak jakiś aparat z 1999 roku i brak systemu klawiatura wygląda jak by miała zaraz odpaść lepiej jak by jej nie było jakoś mnie nie zachwycił i jako że lubie SE to mam nadzieje że nigdy nie pokaże się to coś na rynku .

  • 0

    97. ~mikas  2009-07-22 11:28:00  host: 80.50.236.66

    szkoda ze cena bedzie jak za PS3 i TV 32' full hd hehe

  • 0

    98. ~remio1334  2009-07-23 11:13:36  host: ayj7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ~henryk VIII on nie wyszedl jeszcze matole

  • 0

    99. ~example  2009-07-24 21:20:10  host: 87-205-39-153.adsl.inetia.pl

    zauważyłem, że wypowiadają się tu same dzieciaki dla których "wypas" jest najważniejszy... owszem nie! Sony Ericsson, LG, Samsung, HTC to tandetne chińczyki które nawet nie powinny konkurować z Nokią, Palm, Black Berry a tym bardziej z Apple. Ci producenci oferują dobre telefony, bardzo wysokiej jakości które coś sobą prezentują, można powiedzieć, że to prestiżowe marki, przy których reszta wygląda jak jakaś zabawka dla 14-latka.

  • 0

    100. ~ssos  2009-07-28 15:21:12  host: 80.244.149.14.ostrow2.tnp.pl

    Taki malutki aparacik a ma 8,1 MpX ???? COś to dziwne jest...

  • 0

    101. ~:)  2009-07-31 11:46:41  host: c62-111.icpnet.pl

    Dotykowy i klawiaturka... no marzenie!!! I do tego specyficzny wygląd. Tylko dlaczego be systemu operacyjnego??? Na pewno godny uwagi i będę go poszukiwał w sklepach i salonach, żeby sprawdzić jaki jest na żywca xD

  • 0

    103. ~AlGanonim  2009-08-01 22:29:35  host: 131.v51.interkam.pl

    Taki funkcjonalny i bez systemu operacyjnego... To woła o pomstę do nieba!

  • 0

    104. ~mała  2009-08-06 01:00:33  host: euq236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go tylko szkoda ze nie z Polski :( ale tak to zajebioza telefon takiego potrzebowałam

  • 0

    105. ~Mare  2009-08-06 19:48:34  host: cyr50.internetdsl.tpnet.pl

    ładny , a czy są dostępne w Polsce?

  • 0

    106. ~smile  2009-08-07 11:52:31  host: c62-111.icpnet.pl

    Hahaha... apple jest dobra firma, jednak coś im te telefony nie wychodzą. Ile już jest wydań iphona??? Z 3??? Bo ciągle coś poprawiajś bo zrobili jedno wielkie gown*. Poprawiają i poprawiają i nadal to jest gown*. BB jest dobry do pracy i nic więcej. Palm miałem kilka razy w dłoni więc się o nim nie wypowiem bo za dużo nie wiem, ale nokia dobra??? Nigdy w życiu bym tego nie powiedział!!! Już zdecydowanie wole SE!!! W nokiach kiedyś były najlepsze baterie ale to już minęło i teraz nokie są do kitu. Ja teraz mam HTC i powiem, że jest to dla mnie zdecydowanie najlepszy telefon. Ma jakieś bajery, ale jakoś nigdy nie odczułem, że ma ich za dużo. Świetnie na nim można popracować bez zawieszeń, czekania godzinnego aż się coś włączy i do tego niebanalny wygląd. Apple i Palmy też wyglądają jak zabawki dla 14 latka więc nie wiem dlaczego się czepisz reszty firm :)

  • 0

    107. ~AlGanonim  2009-08-08 21:51:23  host: 131.v51.interkam.pl

    Konkurent Iphone'a phi... Żeby kupować telefon tylko z systemem J2ME, i do tego w tej kategorii cenowej ;x No ale cóż, czego można było się spodziewać po Sony Ericssonie ;/ A mógłby to być taki fajny telefon...

  • 0

    108. ~proxy  2009-08-20 15:29:54  host: 131.v51.interkam.pl

    HTC i Samsung są słabymi firmami? No, ale ty wolisz przepłacać 2x u nokii za napis nokia.

  • 0

    109. ~o zesz  2009-08-29 10:18:35  host: cma106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon pobil iphona na glowe. On ma wszystkie zajebistosci ktore sa na rynku w jednym telefonie. Kurde ciekawe jaka cena :P

  • 0

    110. ~RbT  2009-08-31 00:12:00  host: host-81-190-247-107.malbork.mm.pl

    Grafika sciagnieta z PSP?? Miałes wgl kiedys PSP w dłoni. Ja mam to zabawke od 2 lat i moim zdaniem to nie jest to samo. No ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii to widze ze wiekszosc wypowiada sie o rzeczach ktorych nie widziała na oczy i concernach, z ktorych telefonow nie korzystała. Chcecie miec system? Kupcie sobie Palm Top barany. A pod wzgledem wizualnym telefon jest super. To nokia nie powinna z nim konkurowac bo ciagle wychodza podobne telefony takie jak z Nseries i cena dochodzi do 2 tys. a Sony zawsze miał wielkiego PLUSA jezeli choci o stosunek jakosci do ceny.

  • 0

    111. ~  2009-09-02 22:30:23  host: 83.142.203.99

    kupuje go! nawet jak 3k bedzie kosztowal, przyda mi sie do zestawu do ps3 :D

  • 0

    112. ~  2009-09-02 22:32:51  host: 83.142.203.99

    ten telefon wchodzi na rynek 1 pazdziernika

  • 0

    113. ~woki  2009-09-08 20:00:08  host: aasc113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak pamietam sony zapowiedział premiere na 28 wrzesnia razem z Saito i Yari

  • 0

    114. ~Czapa  2009-09-11 20:20:22  host: dlt201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dobrze że jest klawiatura

  • 0

    115. ~acowasto  2009-09-20 14:39:20  host: 83.175.144.170.koba.pl

    wam nigdy nic sie nie spodoba :/

  • 0

    116. ~kuka ;)  2009-10-02 20:26:15  host: fas147.internetdsl.tpnet.pl

    A ile on kosztuje?? Bo parametry to ma nieziemskie, tylko też jak było wyżej z wyglądu, coś nie acłkiem...;/

  • 0

    117. ~endrjus  2009-10-05 20:25:38  host: dynamic-78-8-46-189.ssp.dialog.net.pl

    Tel bedzie dostepny 12 pazdziernika za 1850 zl na oficjalnej stronie SE wiec pewnie bedzie mozna kupic na Allegro na poczatku za 1600 zl a potem pewnie jeszcze taniej.

  • 0

    118. ~raptoos  2009-10-07 09:12:25  host: 94.254.212.227

    Iphone tez jest chinski, napis "Assembled in California, Made in China" zdradza wszystko. A skoro chinszczyzna moze byc dobra, to po kiego grzyba zwracac na to uwage?

  • 0

    119. ~Code  2009-10-09 07:36:48  host: 213.134.185.194

    Gdyby dać bana tym wszystkim dzieciakom, które piszą o telefonach o których nie mają pojęcia, byłyby 4 sensowne komentarze. Najśmeszniejszy jest jednak dzieciak spod 106-człowieku, get a life.

  • 0

    120. ~  2009-10-17 17:29:17  host: 77-253-94-143.adsl.inetia.pl

    porównywać to coś do iPhone to jak wmawiać w kantorze, że złotówki mają większą wartość niż dolary, jabłuszko wyposażyło swoje w system operacyjny co daje możliwości nie ograniczone softem, natomiast ten SE ze swoją JAVĄ.. no ci co je porównują i twierdzą ze SE jest lepszy to tylko się kompromitują

  • 0

    121. ~Jan K.  2009-10-21 13:29:14  host: grafi.ae.krakow.pl

    Fatalna nazwa tego modelu jak na polski rynek! Coś w stylu niefortunnej marki pewnego producenta żarówek... :-) Bardzo łatwo o skojarzenie typu: Aino -> łAino ;-P Furory to ten Sony Ericsson w Polsce na pewno nie zrobi. Zresztą jeśli chodzi o jego parametry technicznie i wyposażenie też niczym nie zachwyca.

  • 0

    122. ~  2009-10-29 22:07:01  host: aelu238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    99. ~example 2009-07-24 21:20 87-205-39-153.adsl.inetia.pl zauważyłem, że wypowiadają się tu same dzieciaki dla których "wypas" jest najważniejszy... owszem nie! Sony Ericsson, LG, Samsung, HTC to tandetne chińczyki które nawet nie powinny konkurować z Nokią, Palm, Black Berry a tym bardziej z Apple. Ci producenci oferują dobre telefony, bardzo wysokiej jakości które coś sobą prezentują, można powiedzieć, że to prestiżowe marki, przy których reszta wygląda jak jakaś zabawka dla 14-latka. CZŁOWIEKU KTO CIĘ WYSTRUGAŁ??????

  • 0

    123. ~  2009-10-29 22:08:09  host: aelu238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WSPANIAŁY TELEFON

  • 0

    124. ~Louie  2009-11-04 20:23:03  host: router.krt.net.pl

    Ci krozy mowia ze lepszy byl by z systemem to niech sobie przerobia.

  • 0

    125. ~tom  2009-11-05 21:18:32  host: staticline16967.toya.net.pl

    Gówno jak większość se nie warte 500 zł

  • 0

    126.  2009-11-06 08:57:10

    wygląda całkiem fajnie ale to sony ericsson więc na pewno ma dziadową baterię i jest wykonany z tych samych materiałów co chińskie budziki z bazaru za 5zł jak inne produkty tej firmy. Ciekawe jak wygląda po miesiącu noszenia w kieszeni?

  • 0

    127. ~do "99"  2009-11-14 22:39:14  host: 195.184.82.186

    stuknij się w główkę. Sony Ericsson popełnia gafy czasami w modelach ale nie jest badziewiem, niejedna Nokia czy marny iPhone mógłby pozazdrościć firmie SE znakomitych aparatów i dopracowanych dodatków. Sony Ericsson to firma stawiająca na jakość dodatków a nie ilość. iPHONE TO DLA MNIE PORAŻKA, po upadku z wysokosci metra szybka mu pękła, wielkie ekrany są niepraktyczne, na dotykowcach ciężko pracować-to są właśnie zbędne bajery.

  • 0

    128. ~pawcio 22  2009-11-15 07:23:24  host: 81.15.170.214

    myślałem że dowiem sie tu coś więcej o tym telefonie, jak sie sprawuje... ja mam c 901 i nie narzekam jak narazie, se zawsze były zajebiste ze względu na stosunek parametrów do ceny, czego np. o noki nie można powiedzieć, zawsze drogie...

  • 0

    129. ~ANIA  2009-11-16 11:04:10  host: chello087206228221.chello.pl

    Niektórzy z was to tłumoki! Może nie każdy lubi symbiana albo windowsa w telefonie? Ja osobiście nienawidzę symbiana bo jest głupi i nie umiem się tym posługiwać. Bardzo sie ciesze że nie ma symbiana bo zamierzam go kupić. A koleś od łAino jest powalony! Może masz jakiegoś starego złoma z 1990 roku i zazdrościsz tym którzy chcą go, albo go mają. Niektórych ludzi naprawdę żal. Pozdrawiam tych którzy lubią tę markę i nie mają jej nic do zarzucenia ;)

  • 0

    130. ~adik  2009-11-17 17:15:33  host: 94.254.141.136

    piszecie o tym se jak by on był niewiadomo jakim telefonem wypuszczona przez ta firme widziałem ten telefonik i naprwde jest do kitu preferuje w noki ale tylko jeden model se przykół moja uwage to jest se iduo sprawcie sobie ten telefonki 12,1pxeli posiada i jest oprty na winows7

  • 0

    131. ~:P  2009-11-18 13:26:11  host: abrr135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przeciez ci pisze ze jest pojemnosciowy;/

  • 0

    132. ~  2009-11-18 15:32:31  host: 212.160.251.211

    a ten telefon ma GPS ???

  • 0

    133. ~Lol?  2009-11-18 19:47:53  host: staticline18625.toya.net.pl

    Telefonik zajebisty i ogólnie, ale rozbroił mnie komentarz ~Henryk VIII. Chłopcze. Jak ty pisałeś ten komentarz to tego fona nie było na żadnym rynku(Wiem, bo nawet w Ameryce szukałam;) Chciałeś zaszpanować to ci troszke nie wyszło xP. A ogólnie to telefonik mam zamiar sobie sprawić. Pozdrawiam.

  • 0

    134. ~  2009-11-19 09:07:31  host: v06-12.opera-mini.net

    Mowisz ze se to Gówno. Mialem w okresie 2 lat nokie 5200- nowa i po miesiącu taśma poszla, n73- dzoj i klawisze padały, a n95 to padaka noki. Nie dosc ze wypuścila uszkodzona płytę główne to pada w niej taśma wyłącza sie jak jest dużo rzeczy na niej robione i żeby sie coś włączyło to trzeba pół wieku. Jak nie wierzycie to kupcie n95. Na poczatku bedzie śmigala ale jak zacznięcie sie nią bawić to zobaczycie ze to Gówno przez duże G. A mam se 4 miesięcy se k850i i jest wypas nic mi sie z nim nie dzieje. Bateria 2-3 dni mi trzyma. Jak będę zmieniał to tylko na se i nic więcej. I ewentualnie na Omnie . Pozdrawiam.

  • 0

    135. ~lukasynoq  2009-11-19 22:18:36  host: cls179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    może się podobać, zwłaszcza z przodu bez wysuniętej klawiatury. Ciekawy patent z tą stacją dokującą WiFi i z tymi słuchaweczkami (niestety nie wiem bądź nie doczytałem) ale jeśli łączą się z SE przez Bluetooth to duży + Klawiatura bez sensu, wygląda jak z k800i i przy takiej klasie telefonu mogłaby być qwerty. Myślę, że jednak dołożę parę złotych i zdecyduję się na Nokie n97.

  • 0

    136. ~lukasynoq  2009-11-19 23:20:26  host: cls179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    może się podobać, zwłaszcza z przodu bez wysuniętej klawiatury. Ciekawy patent z tą stacją dokującą WiFi i z tymi słuchaweczkami (niestety nie wiem bądź nie doczytałem) ale jeśli łączą się z SE przez Bluetooth to duży + Klawiatura bez sensu, wygląda jak z k800i i przy takiej klasie telefonu mogłaby być qwerty. Myślę, że jednak dołożę parę złotych i zdecyduję się na Nokie n97.

  • 0

    137. ~Tylko I'phone  2009-11-20 16:23:39  host: eki89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I basta. A co do tego telefonu to taki sobie, lepszy satio :)

  • 0

    138. ~soooooony  2009-11-20 21:53:53  host: 83.142.202.74

    mam takie same zdanie na temat apple jak ~smile istny szmelc

  • 0

    139. ~smooth  2009-11-21 19:15:47  host: static-ip-77-89-109-109.promax.media.pl

    może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie...? ten telefon ma i dotykowy ekran i klawiaturę? tak? ;) wie ktoś może w jakiej cenie jest ten telefon? z góry dziękuje za odpowiedź ;p

  • 0

    140. ~  2009-11-22 14:57:48  host: widzew.4web.pl

    Czy ten telefon ma drugą kamerę do wideorozmów??? Bo mam wrażenie, że rozwiązano to tak samo jak w C905, a to nie fajnie :/

  • 0

    141. ~joj  2009-11-23 18:42:55  host: host221.infobiuro.pl

    ładnie wygląda nie wiem co w nim widzicie złego ;/ Parametry jak parametry myślę że się sprawdzi ;)

  • 0

    142. ~lambo  2009-11-23 20:40:56  host: 188.89.39.148

    no coment's gowniarze p...... wchodzac na te strone spodziewalem sie rzeczowych i konkretnych opinii mam zas stado nieogarnietych mastodontów , ktore nie potrafia skleic poprawnie nawet jednego zdania . Apeluje wiec do zespołu "TELEPOLIS" : CO TO K...A MA BYC? DZIEKUJE I PROSZE O USUNIECIE NIEPOTRZEBNYCH KOMENTARZY BY NIE DENERWOWAC NORMALNYCH LUDZI . DZIEKUJE.

  • 0

    143. ~gregi  2009-11-24 11:05:00  host: acal51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    se ma słaba baterie ?,pewnie nastepny fan nokii

  • 0

    144. ~ble ble  2009-11-24 13:44:50  host: gate-pup1-dialog.lodz.dialog.net.pl

    Czy ten telefon ma drugą kamerę do wideorozmów, czy to takie rozwiązanie jak w C905, gdzie zamiast kamerki jest tylko czujnik światła???????????????????????

  • 0

    145. ~aaa  2009-11-24 16:17:28  host: 77-253-92-134.adsl.inetia.pl

    bardzo lipna rozdziałka jak na taki wyświetlacz, ciekawe czemu.

  • 0

    146. ~Comander  2009-11-25 20:03:02  host: acxh200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oj ludzie a ja powiem tak,jeśli SE to gówno to każdy inny telefon to też gówno,najpierw trzeba zacząć od tego że nie ma telefonów idealnych,n95 może i ma pełno bajerów no ale np jest troche za duża,ten SE jest nowy i prawie porównywalny do n95,są osoby które od zawsze mają nokie i są za nimi,są tacy dla których n95 to przenośny komputer,ale są też tacy którym nie trzeba systemu w telefonie,jak dla mnie AINO to odważny projekt i być może będzie to bardzo dobry telefon,z niektórych opinii widzę że opieracie się na starszych modelach SE,no dobra a nokia 3310i?albo jeszcze starsze?co powiecie?nokia jest na rynku dłużej niż SE więc się nie dziwię że dopiero od niedawna wychodzą telefony na miarę n95.Tak czy siak ja go kupuję i wali mi to czy sie komuś podoba czy nie,najważniejsze że mi się podoba.Więc każdy ma swój gust.Pozdrawiam.

  • 0

    147. ~byko  2009-11-26 01:11:39  host: host-89-229-252-64.grudziadz.mm.pl

    na allegro po 1400 juz chodz ^^

  • 0

    148. ~  2009-11-27 17:18:41  host: apn-77-112-114-98.dynamic.gprs.plus.pl

    czy se aino jest dotykowy poza klawiaturą

  • 0

    149. ~cyklon  2009-11-27 22:43:46  host: public-gprs106983.centertel.pl

    Chcę sobie kupić se aino i nie wiem czy kupować, czy nie.zdecydujcie się.

  • 0

    150. ~gosc  2009-11-28 09:28:23  host: 28.238.spine.pl

    telefon w mm kosztuje 1899 bardzo ciekawa opcja, zamkniety obsluguje dotykowo multimedia, a otwarty jest manualny i opslugujesz go klawiatura, ogromny ekran jest idealny do korzystania ze wszytskich opcji, a dotykowe multimedia to koniecznosc a reszta to meczarnia, dlatego jest naprawde ciekawym fonem;)

  • 0

    151.  2009-11-29 18:33:04

    po poziomie wypowiedzi na tym forum widać że sony jest kupowany przede wszystkim przez ludzi z wiosek i małych miast których jedyną rozrywką jest puszczanie muzyki z głośnika w pksie albo pociągu i granie w gierki java, nie można też pominąć miłośników robienia zdjęć na klase albo fotkę pl. Jeśli masz na n-k 50 zdjęć a wszystkie przedstawiają twoją twarz sfotografowaną z własnej ręki to jest sprzęt dla ciebie. Marny plastik albo aluminium pomalowane marną farbą która po miesiącu zejdzie a aluminium się powgniata to jest to co od modelu T 610 SE nieprzerwanie robi na jedno kopyto. Jeśli telefon ma być czarny to powinien być zrobiony z czarnego tworzywa, po co oni malują te obudowy? Aluminium jest miękkim metalem więc się wgniata i rysuje znacznie szybciej niż stal nierdzewna w noki, jakoś farba w noki nie odłazi więc da się to zrobić. Czemu sonyericsson nie potrafi tego dokonać?

  • 0

    152.  2009-11-30 10:46:16

    Telefon fajny, to że działa z PS3 to dobry pomysł. Szkoda że slajder ma, bo się taśma będzie psuć. SEDES

  • 0

    153. ~Comander  2009-11-30 18:31:24  host: acxo87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonem się już bawiłem bo był dostępny jeden model w media markt,włączony z kartą rzecz jasna,wrażenia?menu chyba się nie różni od innych modeli,w każdym razie chyba takie samo jak w c902,telefon ma dośc dobry aparat fajne fotki wychodzą,tylko że,no właśnie,żeby zrobić fotkę trzeba złożyć telefon,taki mały mankament,bawiłem się nim przez jakieś 40 minut i obczaiłem większość bajerów,telefonik tak jak w995 tylko że ma dotyk(słyszałem że SE miało problem właśnie z dotykiem i orpogramowaniem i w GB go wycofali,ale w grudniu ma już wyjść poprawiona wersja) cena bez umowy?tak jak mi koleś powiedział"poniżej 2000 zeta"

  • 0

    154. ~Wiciu  2009-11-30 22:08:57  host: 94.254.147.63

    Witam! bawiłem się tym fonem na standzie w saturnie i powiem szczerzę, ze ten dotykowy ekran jakos drętwo działał... a podobno mial byc taki super. W satio o wiele lepiej reagował na dotyk... nie wiele moge powiedziec o fonie którego widziałem 10min, ale pomysł połaczenia klawiatury zwykłej z dotykowym ekranem wymiata. Marzę o tym, żeby posiadać taki telefon:)

  • 0

    156. ~Greg  2009-12-01 19:31:50  host: brf175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam co oznacza ta zdalna kontrola nad multimediami w Playstation 3? Można na tam pykać w gierki z PS3? Trzeba mieć PS3 zeby miec nad nim kontrole?

  • 0

    157.  2009-12-02 09:27:57

    Całkiem fajny, oglądałem na żywo i jest zadziwiająco mały. Klawiatura wysuwana jest trochę za duża, za bardzo wystaje i rozdzielczość wyświetlacza rozczarowuje - 240x432, na jeden cal przypada 34560 pikseli a chociażby w wiekowym już K800i na cal przypada 38400 pikseli.

  • 0

    158. ~SaS  2009-12-03 03:35:09  host: chello089075065177.chello.pl

    Wszystko fajnie, tylko co komu po 8Mpix, jak obiektyw jest mniejszy niż w moim K800i (3.2Mpix)?

  • 0

    159. ~wsd  2009-12-03 17:20:17  host: aaoi23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale po co dali tam klawisze jak jest ekran dotykowy takto to fon idealny jak dla mnie a wysówane fony lubią się psuć dlatego 1 duży minus dla tego fona

  • 0

    160. ~ichi92xd  2009-12-05 09:43:13  host: asr206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiesz jeżeli nie chcesz slidera to weź sobie satio.... ta sama półka cenowa a 12 mpix

  • 0

    161. ~Maciekk  2009-12-05 11:05:02  host: beh113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest rzeczywiście bardzo dobry. Śmiało można powiedzieć, że najlepszy model (co nie zawsze wiąże się z najnowszym) jaki dał na rynek SE. Rozsuwana obudowa, aparat (ponad te 8 mpx nikt nie powinien wychodzić) i piękny design. Niczego nie brakuje, idealna, harmonijna całość, ale jeden minus. Przynajmniej w stosunku do posiadanej przeze mnie Nokii N95 8GB. Złącze słuchawkowe. Tutaj męczę się ze słuchawkami SE i ewentualnie adapterami, a do Nokii podłączę co tylko chcę na jacka 3,5. Co nie zmienia faktu, że SE AINO polecam z zamkniętymi oczami!

  • 0

    162. ~zbyniek  2009-12-05 16:03:22  host: sub252-51.elpos.net

    ~Greg mi sie wydaje ze bedziesz mial tylko dostęp do muzyki i filmow a tak wogule to nokia tez ma taką opcje w ktorej mozna przegladac siec w domu przez wifi (nie chodzi mi tu o internet) i nie potrzeba zadnej stacji dokujacej juz w n93 tak bylo

  • 0

    163. ~Emtec16  2009-12-06 21:55:17  host: 77-255-63-203.adsl.inetia.pl

    Na Allegro można go kupić już za 1400zł

  • 0

    164.  2009-12-09 08:03:10

    Komentarze to straszna dziecinada. Jak można oceniać coś czego się nie miało i pewnie nie będzie mieć? :-D

  • 0

    165. ~jediadas  2009-12-10 00:26:26  host: hyp-net-72-4.lodz.msk.pl

    wiciu, całkowicie sie z tobą zgadzam- połączenie wysuwanej klawiatury i dotykowego ekranu jest extra, to cos co mi sie baaardzo podoba. szkoda tylko ze ma mały wyświetlacz, przy wchodzących 4 calowcach, ten mógłby miec z 3.5 cala

  • 0

    166. ~Patryk  2009-12-10 12:58:47  host: gbn110.internetdsl.tpnet.pl

    planuje kupić ten telefon w styczniu, mógłby ktoś opisać jak sie sprawuje kto go ma?

  • 0

    167. ~SPEC93  2009-12-10 18:20:34  host: knz.metroport.pl

    Telefonik wygląda dość fajnie, ciekawe jak z cena.Co do wypowiedzi niektórych ludzi że tylko iphone, nokia,htc są dobre-bzdura.Przykładowe porównanie(samsung ultra touch vs nokia XM, CENA samsunga około 800 zł na allegro a nokii 900-1000.Parametry?8MPIX VS 3,2 MPIX,DOTYKOWY WYSWIETLACZ +slide vs sam dotyk, wygląd nokii też wrażenia nie robi).Naprawde są też inne marki telefonów oprócz tych" prestige" i niekiedy są one lepsze pod każdym względem.Co do tego se aino to jeśli jego cena będzie przystepna to zrobi furore.

  • 0

    168. ~kadefgvs  2009-12-10 21:44:05  host: 83.220.122.16.dsl.dynamic.eranet.pl

    wiesz po co dali ? bo ten ekran mozna uzywac tylko w niektorych funkcjach a nie caqly czas wlasnie to jest zjebane i dlatego wybieram lg dg900 crystal zoabcz parametry takie same nizsa cena i jest lepszy

  • 0

    169. ~yeah  2009-12-11 17:33:41  host: 88-199-105-4.tktelekom.pl

    110. RBT! masz psp od dwoch lat?! teraz to tez powiedział co wiedział . a telefon git , chociaz iphone 3gs duzo ładniejszy

  • 0

    170.  2009-12-12 20:42:39

    Do wsd to nie korzystaj z klawiatury tylko se go dotykaj:) połączenie dotykowca i klawiatury to b. dobry pomysł, mi brakowałoby systemu jak ktoś ma to wie o czym mówię i co go dyskwalifikuje to edge 10, tam gdzie jes tylko edge to pomiędzy 10 a np. 30 jest duża różnica w przeglądaniu internetu. A tak tel spoko, dobry dla nie potrzebujących systemu.Pozdro

  • 0

    171. ~  2009-12-16 19:49:45  host: acyg135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zdalna kontrola do ps3 oznacza że dzięki niemu można sterować ps3 i używać jako kontrolera do gier zamiast pada.

  • 0

    172. ~jam  2009-12-19 02:54:53  host: chello089075084064.chello.pl

    mastodonty to dosc delikatne okreslenie dla autorow wiekszosci tych komentarzy... tym ktorzy chcieli sie dowiedziec czegos konkretnego o tym tel na tej stronce zycze powodzenia. ja tez mialem nadzieje dowiedziec sie czegos od uzytkownikow aino a nie czytac teksty w stylu łajno lub nokia jest lepsza a aple drozszy. narka

  • 0

    173.  2010-01-04 13:02:39

    Oczywiście śmigają wszystkie gry z ps3 na tym fonie, ma wbudowany blu-ray i amplituner kina domowego wraz z subem. Do tego masz funkcję Vaio, czyli jeszcze laptopa masz wbudowanego w telefon. Cena jak za taki sprzęt śmieszna :) Nie mogę.

  • 0

    174. ~dagda  2010-01-06 15:11:07  host: 192.193.116.137

    a czy kos jest w stanie mi wytlumaczyc dlaczego gdy przesylam na swoj telefon muzyke lub grafike Bluetooth-em to wszystko zapisuje sie w skrzynce odbiorczej zamias w multimediach.jak to przeniesc?? dzieki z gory

  • 0

    175. ~jesss  2010-01-10 16:10:48  host: abtq101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie co se to jedne z najlepszych telefonów u mnie w rodzinie wiele osób ma se i są zadowoleni. Teraz chce kupić telefon i to tez będzie se bo te samsungi i nokie to poraszką miałam do nie dawna samsunga d900i i jak najszybciej chciałam się go po zbyć!!!!

  • 0

    176. ~Kura  2010-01-12 20:22:04  host: 78.8.142.39

    Jak dla mnie ten cały Aino jest super ze względu na rewelacyjne połączenie dotykowego ekranu i klawiatury numerycznej, ale po dłuższej analizie doszukałam się paru minusów, na których podstawie stwierdzam, że SE Aino jest czymś podobnym do iPhone'a 3G, dlatego że podobnie jak on jest to można powiedzieć model próbny, w którym wykorzystano połączenie czegoś ( w iPhonie był to dotykowy ekran, którym można było sterować najrozmaitszymi i czasami zbędnymi multimediami) w tym SE czymś takim można nazwać próbę złączenia slidera i ekranu dot. Jest to pierwszy taki telefon który to wprowadził (chyba xD) i skutek jest taki jak w przypadku iPhona: Na początku cieszy innowacyjnym i nowym rozwiązaniem a potem zaczyna to denerwować. W tym SE Aino ekranem dotykowym mozna tylko sterować multimediami i internetem ale tylko w przypadku Opera mini 5 a resztą trzeba sterować padem co jest niewygodne kiedy znajduje się on na dolnej/spodniej części slidera i to jest jeden duży -, drugą sprawą jest to ze jak kazdy pierwszy telefon wprowadzający coś nowego jest strasznie niedoprawcowany np. możnaby było całkowicie sterować ekranem calym telefonem a nie tylko poszczególnymi multimediami i to jest drugi, ale już mniejszy -, za to SE ma coś czego żadna inna marka nie pobije, a mianowicie super logicznie i poręcznie ułozone funkcje pisania SMS'ów i to jest duży +, jednak przy takiej cenie i niedopracowanych parametrach jakimi jest zbyt mala rozdzielczość itp. to nie jest warty kupna. Ja osobiście POLECAM LG GD900 Crystal, jest on tańszy bo chodzi po ok.1000zł i jest bardziej zaawansowany/profesjonalny jeśli chodzi o połączenia rozsuwanej klawiatury i dotykowego ekranu i jest dopracowany. Wbrew pozorom pomysł z przeżroczystą klawiaturą nie jest kolejnym "zbędnym i lipnym badziewiem", poprawiającym tylko wygląd, lecz jest naprawde solidny i funkcjonalny i to jest DUŻYYY +, ale jeśli chodzi o system na jakim pracuje to już nie jest taka ładna bajka. Jest w nim w cholerę przerożnych

  • 0

    177. ~Kura  2010-01-12 20:27:33  host: 78.8.142.39

    ... i niekiedy zbędnych aplikacji, multimediów, funkcji itp. przez co lubi się trochę pozacinać ;/ Nie polecam tego LG osobom, które są przyzwyczajone do menu i systemu SE, bo przy SE ten LG to badziew jeśli chodzi o system. Dla mnie idealnym telefonem byłoby połączenie rewelacyjnie praktycznego i logicznego menu/systemu Sonny Ericsson'ów z obudową LG GD900 Crystal. No ale coż, albo super system SE, albo fantastyczna i praktyczna budowa LG. Idealnych telefonów nie ma. Jeśli nie wyjdzie coś takiego w przeciągu 15 lat to osobiście zabiorę się za taki projekt ;)

  • 0

    178. ~gloomy  2010-01-14 21:22:05  host: 77-254-41-165.adsl.inetia.pl

    Zdecydowanie zgadzam się z gibol1412 (164 komentarz i inne tego typu komentarze). Większość osób wypowiadających się tutaj nigdy nie miało tego telefonu, a ocenia. Takim osobom mogę tylko współczuć, że wchodzą na tę stronę tylko po to, żeby się pomądrzyć i dodać te swoje dwa grosze na temat czegoś, o czym nie mają zupełnego pojęcia. Mogłabym nawet stwierdzić, że piszecie w ten sposób, ponieważ tak Wam się ten telefon podoba i nie możecie przeżyć, że go mieć nie będziecie, bo Was po prostu na niego nie stać. Ojojojoj, biedne dzieci.

  • 0

    179. ~zbyszek  2010-01-16 19:28:22  host: public-gprs40393.centertel.pl

    czy można kręcić wideo w nocy

  • 0

    180. ~Marcin  2010-01-17 13:18:04  host: host-89-231-172-92.sochaczew.mm.pl

    To jest zabawka, to nie jest telefon klasy nokia n95.n96! To jest moja opinia! Nikt co mial wczesniej nokie z wyzszej polki nie kupi go.pozdrawiam

  • 0

    181. ~kosik  2010-01-17 18:21:04  host: 81.219.162.163

    czy ten tel ma system operacyjny?

  • 0

    182. ~mon  2010-01-19 22:03:01  host: 188.33.41.229

    People! Czy wam tez bez przerwy zawiesza sie ekran dotykowy?

  • 0

    183. ~Majoo0  2010-01-21 00:39:13  host: 078088231068.kielce.vectranet.pl

    czyli ze jak ma dotykowy wyswietlacz i jeszcze klawiature? hymm w sumie fajnie a i ile kosztuje ten telefonik? wie kots?

  • 0

    184.  2010-01-21 12:01:49

    Ja go biorę, bo mi się podoba.

  • 0

    185. ~Adam  2010-01-26 20:12:09  host: w3cache.helnet.pl

    Mam ten telefon tydzień. Kupiłem go w Playu w promocji swobodny internet 2. Aino jest swietnym telefonem do internetu, muzyki i szeroko rozumianej rozrywki. Największe wrażenie jednak zrobiły na mnie bezprzewodowe słuchawki i jakość dźwięku z tych słuchawek. Dla mnie bomba! Polecam!

  • 0

    186. ~Wavka  2010-01-28 10:46:37  host: 91.209.116.35

    Za taka cene telefon poinien miec jakis system operacyjny..

  • 0

    187. ~irwin  2010-02-01 16:46:58  host: epq158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszyscy maja problem z tymi klawiszami a mnie np sa potrzebne latwiej jest je ogarnac niz qwerty i czesto mnie sie w szkole przydaja albo jak chce cos napisac nie patrzac na telefon wg mnie to dobry patent z taka klawiatura a qwerty jest chyba dotykowa jesli sie nie myle

  • 0

    188. ~Badyl  2010-02-03 22:03:19  host: ayu120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja bym powiedział że nokia i se maja to do siebie ze nokia jest super wytrzymala a se to dno jezeli chodzi o wytrzymalosc N95 8 GB w moich rekach byla 1.5 roku i gdyby sie nie spaliła na halogenie to do dzis by dzialala se daje wiecej mozliwosci za mniejsza kase a tak na dodatek niech ludzie ktorzy nie kupia nigdy tego tel o nie wypowiadanie sie niech beda same komentarze na temat a wiec pytam warto to kupic czy lepiej cos innego

  • 0

    189. ~erystr  2010-02-05 11:45:34  host: dai65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od 2 dni i moge tyle powiedzieć że jest ekstra ! Ma wszystko czego potrzeba - WiFi,BT, 3G itp. Jedyne minusy to to że klawiatura jest dosyć mała (troche przeszkadza, bo mam dosyć duże palce, i w Operze 5 beta 2 wirtualna klawiatura nie jest dokładna (np klikam na jakąś literę a pokazuje mi się inna (chociaż może to być wada samej opery - w końcu to nadal wersja beta...)). Ogólnie Sony Ericsson bardzo zadbał o rożne dodatki - bardzo fajny zestaw HandsFree do którego można podłączyć dowolne słuchawki (ma wejście Mini jack 3,5mm) oraz bardzo fajną stację dokującą do której można podłączyć telefon by je ładować naraz oraz można też podłączyć kabel usb do jednoczesnego przesyłania plików na telefon. Telefon jest bardzo intuicyjny choć menu różni się trochę od starszych modeli SE (np menedżer plików jest w menu organizera, za to w głównym menu można od razu wejść do funkcji GPS-u). Bardzo mi się podoba odbieranie rozmów (przeciąganie słuchawki na dotykowym ekranie by odebrać) jak ich odrzucanie. Jest to trochę podobne do rowiązania z iPhona. Bardzo fajne jest tez dotykowe menu multimediów aktywowane po złożeniu telefonu - mozna przewijać utwory "normalnie" albo po prostu przeciągnąć do określonej minuty utworu. Analogicznie tak się robi z filmami. Co do zdjęć to przesuwanie jest takie samo jak w innych "dotykowcach" czyli kładzie się palec po prawej/lewej i przeciąga do drugiej strony ekranu. Telefon ma WiFi więc jeśli masz router wifi w domu to masz internet za darmo w telefonie :D Telefon kupiłem przy przedłużeniu abonamentu w Plusie, i co najlepsze to od razu miał wgrany najnowszy soft i co najważniejsze - nie ma simlocka więc można włożyć kartę sim ze wszystkich sieci. Polecam ten telefon wszystkim tym którzy chcą trochę więcej od telefonu niż tylko dzownienia i pisania wiadomości. Pozdrawiam. Ps.Nie jestem dzieckiem Neo mimo posiadania Ne(rv)ostrady ;)

  • 0

    192. ~nowy  2010-02-25 22:29:34  host: 81-186-229-39.cityconnect.pl

    Ja sobie ten telefon radzi z aplikacjami/grami przystosowanymi do rozdzielczość 320x240 ?

  • 0

    193. ~shadow  2010-03-04 15:33:16  host: 188.33.204.199

    Czy GPS w tym modelu jest "komórkowy" czy ma wgrane mapy i odbiornik? i co z jakością fotek?

  • 0

    194. ~marekk  2010-03-06 13:14:21  host: bqa187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma co gadać, ten telefon jest niesamowity. i tyle ;)

  • 0

    195. ~erystr  2010-03-07 20:32:17  host: dad145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @192 & 193 : aplikacje 320x240 : otwiera takie aplikacja ale wiadomo że ekran jest ucięty od dołu... GPS jest typowy na komórki czyli mapy ściąga z netu choć można zainstalować np trekbuddy i samemu mapy sciagać na pc i zgrywać na telefon. (wygogluj sobie "trekbuddy" i "mapy do trekbuddy")

  • 0

    196. ~Bella:)  2010-03-08 19:54:21  host: evdo-78-30-68-129.subscribers.sferia.net

    Super telefon. Czy może ktoś wie po ile chodzi?

  • 0

    197. ~browar  2010-03-11 14:19:53  host: iwb34.internetdsl.tpnet.pl

    dotykowy ekran... super, szkoda ze nie mozna poruszac sie po menu za pomoca dotyku.... bateria rewelacyjnie... dwa dni góra, a do tego mała pojemność baterii.

  • 0

    198. ~werfong  2010-03-11 19:39:54  host: playnet.com.pl

    ta komórka sobie nieźle radzi z grami o rozdzielczości 320x240. I działają nawet gry z ekranem dotykowym. U mnie funkcjonują. wszystko na komórkę znajdziecie na stronie "gallery.mobile9"

  • 0

    199. ~JaRo_xd  2010-03-16 14:43:48  host: 80.50.126.98

    Popieram pana z pod 106 HTC Naprawde Bardzo Dobra firma z resztą to jest Mini-Komputer.Nokia jest jednym wielkim gównem!Produkują teraz telefony które się psują po paru dniach..Kiedyś to i może miały fajne telefony bo długo trzymały baterie i wytrzymałe a teraz to taki wielki szajs który ludzie kupują tylko dla znaczku :Nokia

  • 0

    200. ~wypad gnoje  2010-03-20 19:07:03  host: public-gprs96871.centertel.pl

    Chciałem poczytac opinie ludzi ktorzy maja ten telefon ale wiekszosc to komentarze *** którzy znaja ten telefon tylko z ulotki ale twardo pisza ze juz maja go od roku albo dłuzej . Ogarnijcie sie pedały , po ch*j piszecie na tym forum , wypier****c do sklepu po bułki

  • 0

    201. ~Lukash1410  2010-03-22 12:23:06  host: ecm227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sony i ericsson to wiadomo ze azjaci ida w kierunku SONY . . a kontrola nad PS3 to juz smieszne jest. .

  • 0

    202. ~Aga  2010-03-25 18:23:48  host: bst65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od grudnia. Może zaczną od minusów - fotki są kiepskie, i to zaskoczyło mnie najbardziej ponieważ szukałam telefonu z dobrym aparatem a dałam się nabrac na ilośc pixeli. Inną rzeczą jest słaba bateria. Po prostu szok, nie raz wytrzymywała mi tylko dwa dni kiedy słuchałam tylko trochę muzyki itp. Najgorsze jest chyba zawieszanie się, średnio raz dziennie, i trzeba wyjmowac baterię żebvy 'zresetowac'. No i jest też trochę gruby i duży więc nie można go trzymac na przykład w piórniku na sprawdzianie ;D NO I JESZCZE JEDNO - jak na Se baaardzo cichy! Nie spodziewałam się że będzie aż tak cichutki, wielki minus. Gdybym mogła, kupiłabym inny telefon.

  • 0

    204. ~E  2010-04-07 13:51:01  host: 77-254-211-133.adsl.inetia.pl

    #199. JaRo_xd ale pierdzielisz! Aż się ciężko czyta te twoje głodne kawałki! ;-) Takie puste hasła to jakaś żenada! Każdy może sobie potrafi napisać taki "wywód" - bez sensu i argumentów. Pewnie z typkiem spod numeru 106. chodzicie jeszcze do podstawówki, bo teksty macie na podobnym poziomie - czyli banalność i dziecinada!

  • 0

    205. ~howsiak  2010-04-08 17:25:24  host: nat-130-228.man.bydgoszcz.pl

    mam chrapke na tego fona mam nadzieje ze bedzie udanyy.. ;P

  • 0

    206. ~S.  2010-04-09 18:04:20  host: host-81.15.229.29.oskbraniewo.pl

    Mam telefon od miesiaca i mysle ze jest beznadziejny. Bardzo malo fukcji jak na ta cene. Ma nieczuly dotyk i czesto sie zawiesza ; (

  • 0

    207. ~igr  2010-04-20 23:15:51  host: aedd150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Każdy kto ma ten telefon i nie odświeżał jeszcze softa, niech to zrobi. Telefon mam od stycznia i na początku zawieszał się cały czas, tracił łączność z kartą pamięci, itp. Po wgraniu softa - wszystko minęło. Ogólnie telefon oceniam jako ładny i wygodny w obsłudze, ale za tę cenę można oczekiwać duuużo więcej. Aparat foto - beznadziejny.

  • 0

    208. ~he  2010-04-22 21:10:25  host: 093105097073.pila.vectranet.pl

    bo to jest tylko SE... ;]

  • 0

    209. ~anonim  2010-05-07 20:03:42  host: ip-62.89.115.12.static.crowley.pl

    @Wszystko tylko nie S,E ... dzieci powinny spać o tej porze

  • 0

    211. ~loli  2010-05-10 16:55:24  host: host-89-228-145-40.gorzow.mm.pl

    Co się ku....a dzieje?! Czy tu w ogóle jest jakiś moderator?! *** co piszą "ten to wypas a ten to *** nie macie pojęcia żadnego na temat telefonów.Starzy powinni was jak najszybciej odciąć od internetu. A tak na marginesie od 3 lat mam SE k800i bo zostawiłem go sobie z sentymentu.Zabieram go do pracy(nie w biurze), dwa razy był utopiony, kilkakrotnie lądował na podłodze i ma się świetnie,nigdy nie był w naprawie. Pozdrawiam normalnych.

  • 0

    212. ~  2010-05-19 18:01:10  host: ip-85.128.68.42.static.crowley.pl

    Powiem tak to jest klasa telefonik polecam bateria trzyma dobrze a nokie to se w du....wsadźcie

  • 0

    213. ~Cybul  2010-06-08 14:38:33  host: acat124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kur**a 208 opini a ja po 190 znalazłem coś z sensem. Mam tylko pytanie do POSIADACZY tego telefonu. Czy w porównaniu z SE W995 klawiatura w Aino jest podobnych rozmiarów czy dużo mniejsza ???? Dzięki z góry. Pozdrawiam.

  • 0

    215. ~aino  2010-06-22 17:42:40  host: 77-253-150-22.adsl.inetia.pl

    Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy na wszelkiej maści portalach ( np. onet.pl ) na forach wypowiadają się na temat danego przedmiotu nie widząc go nawet w życiu na oczy! A propos Aino mam od grudnia i jestem zadowolony. Co prawda aktualizowałem oprogramowanie po zaleceniu aktualizacji ( w Yari, Aino i Satio) i teraz jest OK. Przedtem raz na kilka dni po prostu dotyk nie działał, dopiero po wyłączeniu i włączeniu telefonu. Teraz nic się nie wiesza ( jak niektórzy piszą, że im się wiesza kilka razy dziennie, to ja ciekaw jestem, skąd mają ten tel) i wszystko chodzi genialnie. A zestaw słuchawkowy bluetooth rulez ;)

  • 0

    216. ~  2010-06-24 20:08:36  host: chello084010163201.chello.pl

    Telefonik jest świetny:) mam go od paru miesięcy i nic się nie wiesza, wszystko gra, aparat sie nie rysuje a funkcji ma od groma:)

  • 0

    217. ~  2010-06-29 00:17:37  host: static.kpn.net

    mam ten telefonik od jakiegoś czasu jest jak mały komputerek szpan itp podłączasz akcesorium do głośników i łupie a za posrednictwem tel używasz go jako pilota na killllkametrów pozdro polecam Cudo !!!

  • 0

    218. ~mariusz93  2010-07-08 22:31:57  host: static.aduro.pl

    Chciałbym się dowiedzieć czy ten telefon ma ograniczoną ilość wiadomości w skrzynce?? Że jest ich np. 50 i nie da rady zmieścić więcej i trzeba usuwać. proszę o odpowieź bi jestem zainteresowany tym telefonem

  • 0

    219. ~KikuŚ ;)  2010-07-18 10:16:30  host: vectra-do-serczernet-gw.serczer.pl

    Jestem zainteresowaniem kupna tego fona ;) Początkowo zastanawiałam się nad Satio, ale odstraszyła mnie plastikowo-plastikowa obudowa. Kiedy wzięłam do ręki aino (mój kumpel ma), od razu się w nim zakochałam ;] mimo, że jest dość ciężki, wygląda na stabilną konstrukcję ;] Zupełnie odwrotnie do Satio... W tej chwili jestem posiadaczką białego SE K550i, więc wiem czym jest plastik ;] Jednakże nie narzekam, bo ten staruszek też jest cool ;]

  • 0

    220. ~Laspio  2010-07-20 20:08:59  host: 88-199-156-33.tktelekom.pl

    miałem naprawede dużo wiadomości i nie kończyła się skrzynka. Co dalej, slajdy do tyłka, technologia dotykowego wyświetlacza do tyłka, bateria jak dla mnie szkoda słów max3 dni przy czuwaniu, częste zawieszczanie się dotyku, brak stabilizacji obrazu, a co do MAŁY KOMPUTEREK jest to dalekie co do prawdy. Jest to zwykły tel i o wiele za drogi. Plusy super wyświetlacz i odtwarzanie filmów, zdjęcia idealne, a reszta to po prostu zwykły sonyericson, RAdze się Zastanowić przed jego kupnem. Ja żałuje.

  • 0

    221. ~kiki  2010-07-26 12:20:17  host: mastiff3.strazgraniczna.pl

    właśnie nabyłem. pierwsze wrażenia: fajna obudowa, beznadziejna klawiatura, przyzwoity aparat choć do vivaz mu trochę brakuje a samsung wawe mojej żony jest poza zasięgiem tych obu modeli, wyświetlacz ok, bateria trzyma 1 dzień jak się nie bawię w menu i nie kręcę filmów ROZPACZ!!! myślałem, że to wadliwe ogniwo ale nie, tak jest we wszystkich!!! do tego panel dotykowy się zawiesza i pomaga na to tylko odłączenie baterii.a porównanie do iPhone jest po prostu nie na miejscu. decydujcie sami ale ja ponownie bym go nie kupił.

  • 0

    222. ~:(  2010-08-18 12:18:48  host: ip-193-106-101-35.insport.pl

    Jest po prostu cudny, tylko ta cena:((

  • 0

    223. ~Laspio  2010-08-28 10:56:26  host: 88-199-156-33.tktelekom.pl

    Radzić ludziom a oni i tak muszą się sparzyć żeby przyznać prawdę. Na prawdę, jeśli macie możliwość sprawdzić u kogoś ten tel czy może nawet w komisie zróbcie to bo potem zaczyna się rozpacz. Już się pozbyłem tego tel i jestem z tego bardzo zadowolony.

  • 0

    224. ~DJMIND  2010-09-03 11:01:01  host: client-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    Nigdy nie lubiłem SE, ale ten jest już naprawdę niemożebnie brzydki... A ja niewierny już chciałem zwątpić w Nokię po X3...

  • 0

    225. ~djmind  2010-09-04 10:12:49  host: client-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    Brzydki wprost niemożliwie. Cóż, to w końcu SE.

  • 0

    226. ~była właścicielka  2010-09-15 21:52:08  host: aagb45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fakt, często się zawiesza (nawet kilka razy dziennie i był zakupiony w salonie) panel dotykowy - chcesz oglądnąć fotki musisz zresetować fona !!! a fotki robi średniej jakości jak na taki apart,szkoda kasy i nerwów

  • 0

    227. ~  2010-09-26 21:37:14  host: host-89-230-131-237.inowroclaw.mm.pl

    szukam telefonu dotykowego ale zeby mial jeszcze klawiature!! moze mi ktos napisac jakie to modele??

  • 0

    228. ~karola  2010-10-17 16:12:54  host: ip-203-43.awakom.net

    Jak czytam te komentarze, to sama nie wiem co myśleć. Generalnie lubię sony ericssony, miałam kiedyś K750i, moim zdaniem robi zdjęcia dobrej jakości, dźwięk też ładny, czysty. tylko, ze gruby, nie specjalnie ładny, no i joystick się popsuł. Obecnie mam nokie 6300 i co tu dużo mówić, jakość zdjęć słaba, dźwięk- porażka. Zastanawiam się nad kupnem Sony ericssona Aino, jest ładny, chociaż trochę gruby. Joysticka nie ma więc się nie popsuje, mam tylko nadzieję, ze dźwięk i zdjęcia będą dobrej jakości.

  • 0

    229. ~7przemo  2010-11-08 16:51:09  host: apn-77-115-189-148.dynamic.gprs.plus.pl

    lepiej jak by była qwerty a nie ten slider tylko dlatego go nie kupie

  • 0

    230.  2010-12-15 09:10:46

    Bardzo proszę o napisanie mi czy ten telefon jest wart kupowania. Ale przez kogoś kto ma ten telefon około miesiąca. Bardziej szczegółowo nie tam że ładny ekran fajnie gra, np czy to nie jest telefon bajer 21wieku? jak sie na nim pisze sms? czy po tygodniu użytkowania telefon nie staje się nudny, nie poręczny.

  • 0

    231. ~respo  2010-12-17 18:03:15  host: ami184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przy aparacie 8 MPx,flash i autofocus masz gwarancje świetnych foto..

  • 0

    232. ~olcia  2011-01-01 20:00:03  host: 87-206-208-29.dynamic.chello.pl

    Zgadzam się z opinią użytkownika Lambo Tu powinny się pojawić opinie realistyczne , przemyślane i obiektywne. Ja mam ten telefon i spisuje się rewelacyjnie. Jest odziany w superowe dodatki, wprost dla młodzieży. Telefon ma ładny design i w dłoni prezentuje się wygodnie. A fakt półdotykowego i pół,,normalnego'' fona sprawia ,że czujemy się jeszcze bardziej szczęśliwszymi posiadaczami Aino. Polecam ten telfon! :)

  • 0

    233. ~Michalk001  2011-01-09 12:10:16  host: 178.182.218.225.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Niektóre opinie to żal. Ja się przymierzam do kupna tego fona i nie dlatego że mi się podoba. Po pierwsze nie ma systemu - windows to dno w tel. Ikony małe że nawet rysikiem ciężko trafić, wolny i wnerwiająca obsługa. Symbian trochę lepszy ale też wolny i często się wiesza. Android bardzo dobry i jedyną wadą jest pisanie sms - słownik ma dużo braków. Co do Nokii to lipa - żeby cokolwiek zrobić trzeba się naklikać, w dodatku funkcje bardzo nie logiczne i to wnerwia. Dlatego chce wymienić go na tego SE. Funkcje są super przemyślane i intuicyjne a wysuwana klawiatura w połączeniu z dobrym T9 pozwoli szybko pisać SMS-y. Qwerty nie jest tak wygodna przyciski małe i ciężko szybko pisać bez pomyłki. Nawet w Hero piszę klawiaturą tel. bo jest szybciej.

  • 0

    234. ~  2011-01-18 18:15:30  host: 178235212027.unknown.vectranet.pl

    Evreal TY NIE MIAŁEŚ ŻADNEGO SE w naprawie :/ JA miałem K800i Po 2 dniach mi się zniszczył... Nawet nie mogłem z menu korzystać chociaż klawiatura była dobra ...

  • 0

    235. ~1234  2011-01-21 15:32:01  host: 80.50.234.250

    Mam ten telefon od roku. Jestem zadowolony. Bardzo dobry pomysł ze słuchawkami - można zmieniać głośność czy utwór nie wyjmując telefonu z plecaka - słuchaweczki łączą się z tel. za pomocą bluetooth. Zdjęcia rewelacyjne - mam małe zastrzeżenia do zdjęć nocnych, ale to chyba standard nawet w cyfrówkach. Bateria trzyma ok 3 dni przy średnim wykorzystywaniu funkcji tel. Nie ma kamerki do wideorozmów ;) Nie ma też systemu, ale to nie jest mi potrzebne do życia. Myślę, że jest to najlepszy telefon jaki posiadałem od dłuższego czasu. Oczywiście posiada wady - od czasu do czasu zawiesza się dotykowy ekran. Nigdy nie przerwał mi rozmowy, ani nie wyłączył się bez powodu.

  • 0

    236. ~matiglokk  2011-01-23 22:08:32  host: 77-255-113-156.adsl.inetia.pl

    wiecie co.. sam mam samsunga omnia (i900) i byłem wrecz podjarany na ten telefon.. ale jak zobaczylem.. AINO to sie zakochalem i juz mam z względem niej plan.. wziolbym aino w play (bo tu mam numer) ale jest za droga przy abonamencie 45 zeta wiec kupie jakas uzywana na allegro..

  • 0

    238. ~fox  2011-03-19 23:04:37  host: bvs244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam na oku ten telefon z tego co czytalem na innych forach to telefonik jest5 ok jedyne co w nim nie tak to jest troche za ćiężki z dlugi no i brak systemu ale go kupie bo jest zajefajny :D a no i slyszalem ze w tym telefonie psuje sie dotyk ale to pewnie tylko komentarze zeby nie kupować tego modelu. jak macie kase to kupujcie ja biore na abonament :P

  • 0

    239. ~Szymęski  2011-04-30 17:40:11  host: 213-92-160-28.serv-net.pl

    Mam ten fonik na oku od gwiazdki, ale będzie chyba ciężko go kupić. na allegro, ceneo, czy na skompcu, nigdzie niema go z pełnym wyposażeniem. Brak stacji dokującej i zdygane przewodowe słuchawki. Takie już przecież mam. Pomocy. Gdzie go można kupić. Myslałem że kupie fonik, potem stacje dokującą, a na końcu słuchawki, ale to troche ryzykowne, ale mówie nie na temat. No to fonik jest boski. Mi bardzo przypadł do gustu. Bardzo polecam. pozdro. :D

  • 0

    240. ~  2011-06-01 03:03:41  host: 94-40-124-130.tktelekom.pl

    do Szymęski : Telefon można kupić na allegro z pełnym wyposażeniem,ja tak zrobiłem i mam telefon jeszcze na gwarancji producenta i ze wszystkim co dają w zestawie w sklepie,a zapłaciłem za niego 540zł.Jest w idealnym stanie jak nówka... Polecam wszystkim ten tel. gdyż jest w nim wszystko czego można pragnąć od swego telefonu...

  • 0

    241. ~skinx  2011-11-21 21:01:08  host: gln130.internetdsl.tpnet.pl

    Witam ! mam pytanie, czy to jest system Android czy Symbian ????,a może wcale nie ma -_- :D

  • 1

    243. ~stefan  2012-01-04 11:40:47  host: 159-205-156-60.adsl.inetia.pl

    Miałem ten telefonik około roku, nie mogę napisać że to grat ale nie mogę też napisać że to cacko :) po roku używania na wyświetlaczu pojawiły się martwe piksele, dotyk jest trochę niedopracowany, podczas rozmowy telefon się rozłączał gdyż dotyk był tak czuły.Telefon dość solidnie wykonany nic nie skrzypiało wszystko ładnie.Czarne wykończenie nad głośniczkiem się wyciera, na klawiaturze robią się tory od wysuwania, jeśli komuś to nie przeszkadza to polecam :)

  • 0

    244. ~maciek  2012-01-27 00:31:54  host: cyberfox.pl

    Eno, pierwszy telefon rozsuwany z dotykowym ekranem jaki widzę, no no no :) Tylko szkoda że nie ma symbiana :( Na 3 calowym ekranie z wysuwanymi klasycznymi przyciskami mogłoby się zarąbiście grać w symbianówki. Wymieniłbym chętnie moją Nokię N95 na niego gdyby tylko miał tego symbka. Byłby z niego fajny smartfon do grania, a szkoda.

  • 0

    245. ~Kitty  2012-01-29 00:59:39  host: z48-06.opera-mini.net

    Haha z tym piórnikiem to niezły pocisk. Telefon ma służyc do rozmów,przeglądania internetu itp. Jest bardzo funkcjonalny. Ma wypasiony wygląd. Posiada super głośnik który elegancko współgra z odtwarzana muza. Nic dodać nic ujac. Mam juz go 4 lata i zero awarii. Posiada zegar. Nie rozumiem skąd opcja o jego braku:-(. Plusem są także gry na tym tel.bardzo duży i wyraźny ekran.bateria przy obsłudze int przez srednio 6 godz i słuchaniu przy tym muzyki wytrzymuje śmiało do 4 dni. Warto pamiętać ze bateria każda powinna być ładowana gdy tel sam sie wyłącza a nie przez doladowania co skraca żywotnosc baterii. Posiadanie tego modelu to czysta przyjemnośc.to Juz 5 se który posiadam w każdym odkryłam niezwykle funkcje. Aino ma to do siebie ze niesposob sie nudzić mając go w rękach.

  • 0

    246. ~Damien  2012-02-11 19:17:27  host: 178-36-90-160.adsl.inetia.pl

    Też polecam ten telefon . Sam chciałbym go mieć ale niestety miesiąc temu przyszedł mój zamówiony już Sony Ericsson W995 . Też jest fajny ale ten wydaje mi się lepszy . WIęc przy kupnie telefonu trzeba się bardzo dobrze zastanowić :) . W995 TEż bardzo dobry telefon , bateria bardzo dobrze trzyma , aparat robi piękne zdjęcia za dnia i jest jeszcze możliwość podświetlenia obrazu w nocy podczas nagrywania filmu . Karta m 16 gb działa w nim wyśmienicie ;) . Po prostu super , nic dodać nic ująć :) .

  • 0

    247. ~mali  2012-03-07 21:15:56  host: host-46-151-186-32.interduo.pl

    czyta PDF lub pliki worda ?

  • 0

    248. ~MJay  2012-04-09 16:56:47  host: 87-207-133-41.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon już od 2 lat i powiem ze nie widze w nim większych uchybień:) oczywiście nie ma systemu jakby ktoś sie czepiał ale niektórzy (w tym ja) specjalnie szukają telefonów bez systemów:) klawiatura lekko sie wyciera i znaczek sony ericssona troszkę sie wytarł ale nic więcej nie zauważyłęm:) a Ci co wydaje im sie, że telefon bardzo szybko rysuje się i zciera w kieszeni: nie pomyśleliście że istnieje coś POKROWIEC?? Polecam baaardzo ten telefonik:)

  • 0

    249. ~dydek14  2012-06-11 18:26:14  host: 178.212.170.211

    mnie ten telefon bardzo spasował czasami się zwiesi ale tylko wtedy gdy włącze kilka rzeczy naraz - pozdro :)

  • 0

    250. ~Yasió  2013-05-19 13:45:03  host: ust237.p2.InterArena.pl

    Myślicie że godnie zastąpi mi Hazela?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-238-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet