Siemens SL75 - opinie
Telefony Siemens Siemens SL75 Opinie o Siemens SL75

Siemens SL75

w sumie: 51
  • 0

    1. ~  2005-07-01 09:27:00  host: aai58.internetdsl.tpnet.pl

    przypomina mi jednego samsunga...

  • 0

    2. ~  2005-07-01 11:29:00  host: aiv74.internetdsl.tpnet.pl

    nie nawidze sliderów, a tak poza tym to sciagneli od sony ericcsona kx0x gry 3d, moze i dobry technicznie,ale nie ma symbiana

  • 0

    3. ~edeejay  2005-07-01 17:49:00  host: svmeda16.it-net.pl

    ktos tu nie ma pomysłu na nowe i ściąga od najlepszych :))

  • 0

    4. ~Dawid  2005-07-01 21:06:00  host: ahy11.internetdsl.tpnet.pl

    Chyba chcieli zrobić po raz pierwszy coś dobrego i znowu im się nie udało. Jest podrubą samsunga, nieudaną podrubą.

  • 0

    5. ~Dawid  2005-07-01 21:06:00  host: ahy11.internetdsl.tpnet.pl

    A bateria jaka słaba dwa dni pracy to max!!!!

  • 0

    6. ~plinius  2005-07-02 21:54:00  host: 213-238-65-78.adsl.inetia.pl

    Zapewne ci co tak głośno krzyczą, że siemens do badziewie... Pewnie nigdy nie mieli siemensów... Miałem różne telefony nokie, siemensy, sony ericssony, to uważam że najlepiej nadającym się do zwyłego dzwonienia i smsów był właśnie siemens, sony ericsson mimo, że dużo nowszy miał jedynie dużo dużo więcej bajerów nic nie wnoszących...

  • 0

    7. ~Pablo Romero  2005-07-07 15:07:00  host: aur184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    malo pamieci jak na mp3...

  • 0

    8. ~Gelu  2005-07-10 19:53:00  host: nat-mo4.aster.pl

    To chyba Samsung ściągnoł od Siemensa.Ale ładne to jajko.
    Bardzo orginalny

  • 0

    9. ~Dawid  2005-07-10 20:56:00  host: ahy11.internetdsl.tpnet.pl

    Ktoś kto mówi, że samsung ściągnął od siemensa to się myli i nie ma pojęcia o telefonach. Samsung wprowadza wszystkie innowacje, a dla przykładu Samsung wprowadził dużo szybciej wysuwaną klawiaturę od siemensa czy Nokii. Nie wypowiadaj się jeżeli nie masz o tym pojęcia.

  • 0

    10. ~Tracer17  2005-07-13 00:23:00  host: bgi23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakby przymrózyć oczy to coś co dla siemensa ma reprezentować najwyższa półke, wygląda jak gruba i garbata baba wystrojona jak choinka dla odwrócenia uwagi...

  • 0

    11. ~axel  2005-07-15 14:05:00  host: dns1.techmedia.com.pl

    klawisz nawigacynjny kijowy tak w ogole drugi samsung D500 ://

  • 0

    12. ~tofik  2005-07-18 15:18:00  host: 80.50.20.106

    brrrrrrrrzzzzyyyyydddaaaaaallll :)

  • 0

    13. ~LC  2005-07-18 16:34:00  host: aiu159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo slicznie jesli "ktos" sie zna to pomysł na rozsuwany telefon zapodal wlasnie siemens w swoim telefonie SL10 (pradawny)..wiec sorry "expertow" ;-)

  • 0

    14. ~piotrek  2005-07-23 12:41:00  host: uy34.internetdsl.tpnet.pl

    podobny troche do samsunga d500

  • 0

    15. ~Sebek  2005-08-20 15:49:55  host: host-n3-87-51.telpol.net.pl

    Siemens tez mialpierwszy kolorowy wyswietlacz, który tez był w spomnianym sl10

  • 0

    16. ~Tomek960  2005-08-28 17:04:04  host: aou82.internetdsl.tpnet.pl

    masz niskie ambicje. Dzis telefon nie sluzy jedynie do dzwonienia i pisania smsow. Siemens zakonczyl produkcje dobrych telefonow na serii 55 pozniej bylo juz tylko coraz gorzej az powstalo to brzydactwo kiepskiej jakosci.

  • 0

    17. ~obloo  2005-10-10 20:12:16  host: djo28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zgadza sie a dokladnie samsunga D500

  • 0

    18. ~Einstein  2005-10-19 13:02:53  host: bia171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgadzam Sie sam miałem pare telefonów (głównie simensy) i jak dla mnie były ok ale tylko do serii 55, puźniej było juz coraz gorzej...
    Teraz wole SE...

  • 0

    19. ~mat32  2005-11-01 09:36:08  host: xm166.internetdsl.tpnet.pl

    wogóle siemensy są super

  • 0

    20. ~pazuzu  2005-12-11 22:00:03  host: k107.karolinka.ds.polsl.gliwice.pl

    hmm... Ci ktorzy mowia ze simens sciaga od samsunga niech spojrza sobie na modele tej seri rzedu 55,65... mysle ze jak to zobacza to sie zorientuja kto od kogo zrzynal design...

  • 0

    21. ~SEfan  2006-01-08 13:14:14  host: dxm97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja nie miałem nigdy przekonania do Siemensa, wolałem SE.Ale niedawno miałem okazję pobawić się przez kilka dni tym modelem i przyznam, że jakość wykonania jest nawet wyższa niż SE K750i!!!Mechanizm otwierania tego slidera pracuje jak marzenie.Obudowa, materiały to szczyt!Co do menu, jest bardziej sensowne i prostsze w nawigacji niż w wiekszości marek z Nokią na czele.Bardzo się przekonałem do niemieckich telefonów za sprawą tego modelu i w przyszłym tyg. kupuję Siemensa M75, to podobno tautoński czołg wśród telefonów i do tego z mnóstwem funkcji.

  • 0

    22. ~ciekawski  2006-01-15 21:33:05  host: c1-ophisb-086.tosa.pl

    kiedy on bedzie na allegro ?????

  • 0

    23. ~szukam czegos nowego  2006-08-12 00:33:21  host: xdsl-3883.lubin.dialog.net.pl

    jak ten fon jes zamkniety (czarny) to jeszcze jakos wygląda kiedy go otwozyk to straszy tą swoją srebrną klawiaturą okropny mialem kiedys c35i byl niezniszczalny teraz mam k300i i nie jestem z niego zadowolony

  • 0

    24. ~Peter  2006-08-27 14:13:26  host: evr224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hmm więc tak drogie dzieci... Większość Was nigdy nie miała i nie będzie mieć tego telefonu w rękach, więc Wasze wypowiedzi sa nie na miejscu! Siemens jako pierwszy na świecie wypuścił własnie telefon typu slider (SL10), potem wszyscy inni producenci czerpali pomysły właśnie od SIEMENSA.Miałem wszystkie telefony serii SL, począwszy od SL10.Jakość materiałów w sl75 jest poprostu powalająca na kolana, wszystkie tego typu rozsówane samsungi, lg wykonane sa z tandetnego plastiku w dotyku jak zabawki - a tu? poprostu cudo - nie ma drugiego takiego telefonu z taka jakością wykonania! Telefon poprostu cudo. Minusy: brak irdy,bateria 2,5 dnia trzyma.

  • 0

    25. ~Przemek  2006-10-21 11:02:29  host: esg152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najlepszy telefon jaki miałęm super funkcje i wygląd.robi też niezłe zdjęcia.Soniacze to szmelc.

  • 0

    26. ~KAczor107  2006-11-07 09:28:17  host: cr3-gts.espol.com.pl

    Kto chce kupis sl 75 za mala kase???? A tel.. jets super i wymiata!!!

  • 0

    27. ~lola  2007-01-15 11:08:45  host: 195.117.212.19

    powiedzcie mi, ile maksymalnie znaków przypada na jednego smsa?

  • 0

    28. ~Mrozik  2007-03-04 12:13:07  host: dht194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam go od kilku tni i jest naprawde sliczny i funkcjonalny - moj jest bialutki jak snieg :) Firmware w errsji 45 jest stabilniejszy niz system w Nokii 6100 :) MP3 gra ladniej (glosniej i wyrazniej) niz w D600E, k750i, k700i, w810i wiem bo porownywalismy ze znajmymi.Ma 58 mb pamieci a dokladnie 58,61 mb.Brak slotu na MMC to chyba najgorsza jago wada ;/ A brak Irdy? Wiekszosc (np wyzej wspomniane) maja Bluetooth wiec irda jest zbedna...aha ma jeszcze fajny odtwarzacz plikow i klawisze funkcyjne a nawigacyjne sa bardz wygodne.To jeden z niewielu Siemensow ktory po serii 55 dziala lepiej niz niejedna Nokia.Nieststy Benq-siemens do reszty pogrzebal opinie Siemensa wprowadzajac na rynek takie cos jak cl71 czy el71 ktore ciagle sie zacina i wylacza - SL75 zero przycinki dziala idealnie bardzo mi sie podoba ma jeszcze latarke i jakis komunikator o czy warto wspomniec :D Systematycznie spada liczba Siemensow na Allegro zobaczycie za jakis czas takie modele jak SL75 (oczywiscie zadbane) przebija cenowo niejedna dzis droga Nokie.Lola standardowo 160 znakow ale jesli przekroczysz ten limit to wysle w kilku wiadomosciach :) Pozdro.

  • 0

    29. ~zajebiscie550  2007-06-29 22:31:16  host: 193.19.165.16.osk.enformatic.pl

    witam mam pytanie czy ten fonik ma RADIO ?

  • 0

    30. ~dzdrooller  2007-07-03 11:48:48  host: 212.160.209.146

    Zastanawiam się nad hupnem tego fonika i nie wiem co wybrać SAGEMA MY411X czy ten właśnie telefonik????

  • 0

    31. ~aaa  2007-07-06 19:54:28  host: bfo11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podobaja mi sie telefony z rozsuwana obudowa, sposrod wielu modeli dostepnych na rynku wybralam dwa: siemensa sl75 i samsunga d500. pomozcie bo nie wiem ktorego wybrac oba sa w podobnej cenie, z wygladu podoba mi sie bardziej siemens ale jak zaczelam sie pytac i czytac fora to siemens wypada gorzej jesli chodzi o jego "sklonnosc do psucia" a tu znow czytam ze to jeden z nielicznych ktore dobrze dzialaja!! nie wiem na ktory sie zdecydowac, pomozcie!!!

  • 0

    32. ~aaa  2007-07-06 19:55:32  host: bfo11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    radia nie ma

  • 0

    33. ~eddy  2007-07-09 09:14:09  host: acof149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    panowie nie sprzeczajcie sie miałem w swoim życiu już ponad 10 telefoników miałem d900 nonie n 70 i powiem wam szczerze tak kupiłem tego fona dla dziewczyny i spodobał mi sie strasznie materia 4 dni trzyma stan elegancki a nie jakaś cegła go wy chcecie żeby co jeszcze miał telefon aparat 1,3 czyli dobryu mp3 kamera i inny bajer nie ma irdy al ema za to dobrego bluta ja nie widze lepszego telefonu jak dl amnei i super złota obudowa te szare się kryją przy złotej

  • 0

    34. ~;Domelo  2007-07-20 10:12:04  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    haaahhha peterr i kto tu nie mial telefonu w rece ???? chyba z tgych lludzi to tylko ty buhahhah jak sasmung ma gorszaa jakosc wykonania to ja juz dawnnoo powinienem byc papiezem haha wez se samsunga d800 i ci kkopora opadniee naraa

  • 0

    35. ~Czarna  2007-08-08 20:29:27  host: 212.160.172.70

    Ten telefon jest piękny :). Ile on kosztuje bez abonamentu?

  • 0

    36. ~Wiktor  2007-08-15 20:00:19  host: 197.178.unknown.vectranet.pl

    teraz na allegro mozna kupic nowy za niecale 400 zł, mnie sie udalo trafic na okazje i kupilem sobie taki za 329zł. Piekny telefon. Polecam każdemu, kto wie jak się używa telefonu.

  • 0

    37. ~niki  2007-08-16 23:11:50  host: bga77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na allegro mozna kupic za ok 350zl lub taniej jesli zlapie sie okazje. z tego co sie orientuje to zaden z polskich operatorów nie ma go w swojej ofercie.

  • 0

    38. ~zaklopotany  2007-08-22 16:12:29  host: w3cache.abp.pl

    czy ktoś wie moze jak w nim ustawic T9???Niby wszystko jest ustawione a T9 jak nie bylo tak nie ma

  • 0

    39. ~Barth117  2007-09-05 13:42:06  host: 88.220.113.226

    mam pytanie i jednocześnie problem. jak można przestawić telefon aby przychodzące wiadomosci sms były zapisywane w pamięci telefonu gdzie jest miejsce na 100 wiadomości a nie na karcie sim gdzie jest miejsce tylko na 20 ? co chwila mi wyskakuje mała ikona w lewym dolnym rogu wyświetlacza ze karta sim jest pełna i mam usunąć stare wiadomości, chociaż skrzynka jest pusta niejednokrotnie jak zaradzić takiej sytuacji? z góry dziękuje za pomoc

  • 0

    40. ~Alec  2007-09-08 13:18:59  host: gks74.internetdsl.tpnet.pl

    Mam problem z wyświetlaczem. Nie mogę zmienic iluminacji (podświetlenia) z 20% na wyższe..?

  • 0

    41. ~Slawo  2007-09-28 12:48:25  host: bjn114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nio nio całkiem ładny ten tel i rzeczywiście wygląda na porządnie wykonanego, ale bez przesady samsungi rządzą pod względem jakości wykonania ja mam d600e i jest wykurwiście dobrze wykonany i z super materiałów,wygląda na niezniszczalnego!nie widziałem jeszcze lepiej wykonanego tela od d600e a widziałem wiele..noi jest dużo lepszy jeśli chodzi o funkcje od tego siemensa,ale ten sl75 jak na siemensa jest wyjątkowo cool!!heh kiedyś siemens to była druga siła po nokii a teraz się stoczył,nokia jeszcze się mocno trzyma ale spóściła troche z tonu a na czele wyszły sony ericssony i samsungi...ale ja tam wole jednak samsungi!

  • 0

    42. ~pawlosio  2007-10-30 20:09:10  host: ip27-116.iwacom.net.pl

    mam od 2 dni siemensa sl75...dlugo zastanawialem przed zakupem...wiele osob odradza poniewaz siemens sie wycofal i sa problemy z serwisowaniem....jednak od dlugiego czasu podobal mi sie sl75...na allegro okolo 300-400zl...ja kupilem w komisie za niecale 300...jak dla mnie najladniejszy telefon jaki widzialem...parametry kazdy kto bedzie zainteresowany sprawdzi w necie...wyglad jest super...mp3 graja bardzo dobrze..wyswietlacz ladny duzy..no chyba do niczego nie moge sie przyczepic...oprocz jednej rzeczy...oczywiscie chodzi o baterie..nie bede kitow wciskalll,.heheh nie trzyma 7 dni..hehe..tak jak tu widzialem wpisy max 3 dni...i to max.. ale powiem szczerze...za ta cene moze i sa telefony o lepszych funcjach...z wiekszymi bajerami...ale ja swojego nie zamienie przez najblizsze lata (mam nadzieje) ....jest super..piekny....aha..a tak dla zainteresowanych ..czy widzieliscie w necie moze siemensa sl91 ? chyba to byl tylko prototyp lub wyprodukowali niewiele egzemplarzy...sl91 to telefon na dzien dzisiejszy dla mnie prawie bliski idealu...tylko ze nigdzie nie mozna kupic... reasumujac...jesli nie bede mial zadnych problemow z sl75 to polecam go goraco..super telefon z dobrymi parametrami adekwatnymi do ceny...no i zajebisty wyglad..minus bateria..

  • 0

    43. ~Qba  2007-10-31 18:23:18  host: aalb17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich Mam problem nigdzie nie moge kupić obudowy do tego modelu na allegro nie ma;/ Prosze o pomoc gdzie moge ją kupić?? Chodzi mi tylko o czarną obudowe.

  • 0

    44. ~ania  2007-12-27 16:39:07  host: aaju127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    od pol roku mam siemensa sl75 z zlotej serii escda. nie mam powodów do narzekania, bo telefon sprawdza sie rewelacyjnie. przyznam, ze nie obchodze sie z nim zbyt delikatnie i kilka razy mial kontakt z podloga, ale nic sie z nim nie dzieje. wyswietlacz caly, klawisze w porzadku, aparat robi niezle zdjecia. to telefon biznesowy, a nie mp3 wiec nie ma mega pamieci na muzyke. jak ktoś chce odtwarzacz niech sobie kupi iPod'a albo iPhone'a.. Telefon ladny, zgrabny, dobrze zrobiony. Polecam.

  • 0

    45. ~Karolina  2007-12-30 22:45:42  host: chello089078229070.chello.pl

    plusy: - do tej pory podoba mi sie wygląd tej komórki - mp3 grają świetnie ale pojemność jest mała (tylko kilka mp3 sie zmiesciło ;/) - ekran spory i ładna grafika minusy - non stop sie zacina!!! codziennie resetuje go kilka razy ;/ - mała pojemnosc i nie mozna dokupic karty - jak ktos szybko pisze sms to wtedy najczesciej sie tnie! - nie mozna wykasowac wszystkich naraz wiadomosci tylko kazda po kolei Ogólniem nie polecam, komórka non stop sie zacina. Mozna stracic cierpliwość i jak ja zaczynać być dla niej sadystą. Gdy mialam nokie, raz w życiu mi sie zacieła

  • 0

    46. ~MIGDALLO  2007-12-31 19:23:31  host: apn-77-115-139-248.gprs.plus.pl

    kiedy on będzie na allegro bo chciałbym go kupic i nie wiem dokładnie jle będzie kosztował używany!!!!:D:D:D:D:D:D:D pozdrawiam migdallo

  • 0

    47. ~barti  2008-01-02 19:46:12  host: xdsl.140.c93.petrotel.pl

    telefon jest ładny fotki na pewno robi ładne bo ja mam siemensa s65 z podobnymi parametrami tez ma 1,3 mpix a fotki robi cudne a tak szczerze to samsung wszytko zrzyna bo siemens jest stara firma a samsung... polecam obie marki.tylko jedno mnie ciekawi w tym siemensie flesh ;D mało siemensów ma lampke pzdr

  • 0

    48. ~mufasaaa  2008-02-01 14:07:05  host: host-81-190-73-95.gdynia.mm.pl

    a ktos pamientamoze sl 10 to chyba on był pierwszym rozsuwanym telefonem z kolorowym wyświetlaczem :P

  • 0

    49. ~mo  2008-04-05 20:37:30  host: aedf101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wy sie nie znacie na telefonach..Ktos mial siemensa sl75???? jak nie to niech sie nie wypowiada... Bo ja mam, tzn mialam bo moge go teraz wyje**c... po 6 miechach sie zepsul...jak sie komus ziwesza juz teraz, to szybko pedzcie go sprzedajcie.. a jak zobaczycie go na wystawie, lub beda wam go proponowali to dawajcie noge i nigdy wiecejs sie tam nie pokazjucie...dobrze radze... nie chce zebyscie potem wyklinali jak ja... przez niego na pewno nie trafie do neiba...

  • 0

    50. ~Adach  2008-04-27 20:04:01  host: 21-88.89-161.tel.tkb.net.pl

    wypasiony telefon najlepszy jaki jest polecam :D

  • 0

    51. ~Kamilaaaa  2008-05-06 17:33:17  host: 217.96.63.63

    yy... Za drogi jak na takie badziewie ;/. Po kilku miesiącach zaczął się zacinac, pozniej powoli rozsypywac, często sam się wyłączał a po roku cały się rozsypał i nadaje się do d***... Zainwestuje w samsunga... Zastaniawiam się nad SHG E250 ...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet