Siemens S75 - opinie
Telefony Siemens Siemens S75 Opinie o Siemens S75

Siemens S75

w sumie: 48
  • 0

    1. ~Pablo  2005-07-01 18:41:00  host: anp181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemens mysli, ze tym zaszpanuje?? Niech lepiej popatrzy na SonyEricssona. K750i pokazany dawno dawno temu jest O NIEBO lepszy od tego czegoś... No i wg mnie ładniejszy...

  • 0

    2. ~Dawid  2005-07-01 21:09:00  host: ahy11.internetdsl.tpnet.pl

    Siemens potrafi tylko wzorować się na innych. Ten model dziwnym zbiegiem okoliczności przypomina SE.

  • 0

    3. ~UWG_Rysiu  2005-07-05 16:35:00  host: 80.48.244.130

    zgadzam się tym telefonem siemens sie nie popisał (patrząc oczywiście na k750i) plus to to że ma w zestawie 128 Mb i ma karty MMC a nie MemoryStickDuo, która jest droższa i nie pasuje do większości urządzeń (tylko urządzenia sony)

  • 0

    4. ~deszczv  2005-07-06 17:07:00  host: NAT-0.euronet.net.pl

    lepiej niech siemens sie schowa. bo tak naprawde to zarabia forse tylko na tanich telefonach w promocjach (c65)

  • 0

    5. ~PabloRomero  2005-07-07 15:22:00  host: aur184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale teraz kiedy jest juz malo do wymyslenia wszyscy skupiaja sie na tym zeby ich produkt udoskonalic. Ten tel ma wszysko co jest potrzebne, a nawet wiecej. Moim zdaniem bardzo dobry tel.

  • 0

    6. ~pawel  2005-07-08 16:30:00  host: amk203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co z tego że k750 jest lepszy? s75 jest telefonem do biznesu nie do szpanu. siemens sxg75 jest o niebo lepszy od k750.

  • 0

    7. ~Dawid  2005-07-10 20:59:00  host: ahy11.internetdsl.tpnet.pl

    Jeżeli najzwyklejsze siemensy zawieszają się przy zwykłych czynnościach, to raczej nie nadają się do biznesu, haha. A ktoś kto porównuje SE k750 z tym telefonem to się nie zna.

  • 0

    8. ~johny  2005-07-23 14:24:00  host: dbh152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tego waszego SE K750i to możecie przez okno wywalić, bo jest do d****. Siemens to marka która produkuje ładne telefony, a poza tym zazwyczaj w europie. Ja nie chce aby mój telefon był składany przez chińskie 5 letnie dziecko, które pracuje za miske ryżu. Ale wy wielbiciele SE lubicie wyzysk!!!!! Nokia i SE do piachu!!!!!

  • 0

    9. ~  2005-07-24 19:19:00  host: bms51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mi to wisi kto składał mój telefon wazne zeby sie nie zawieszał tak jak siemensy

  • 0

    10. ~Dawid  2005-07-27 15:58:00  host: ahy11.internetdsl.tpnet.pl

    Słowo Europie pisze się wielką literą. A przed "który" stawia się przecinek. Naucz się poprawnie pisać.

  • 0

    11. ~Fragger  2005-07-28 00:49:00  host: akq202.internetdsl.tpnet.pl

    Siemensa lubiłem... aż do modelu SX1. Kurcze, co oni teraz produkują!? PILOTY OD RUSKICH TELEWIZORÓW? A teraz tak na serio: sądze że siemens się spuścił, kiedyś to były najładniejsze telefony na rynku. No i te zasrane ekrany. Co oni, nie potrafią policzyć do więcej niż 132x176? Do pola z tym. Nie kupię więcej siemensa, który nie będzie miał ekranu przynajmniej 176 x 220! Już dziś 176 x 220 to jeden ze "Średnich" standardów... Popatrzcie na nokię (i nie to że lubię nokię). Średni telefon (nokia 6230i )ma wyświetlacz 208 x 208 a tu mamy wersję "S" siemensa (czyli klasę wysoką) i co? 132x176? HAŃBA! Do pola siemens albo się weź do roboty.

    Sorry za tą długą wypodziedź ale nie mogłem się powstrzymać... :P

  • 0

    12. ~Rychu  2005-08-02 16:59:00  host: dyp121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To prawda że siemens to jeden wielki "zawias" miałem kiedyś sl45 byłem z niej zadowolony ale to było dawno teraz ta firma strasznie sie opuściła,zawieszają sie przy prostych funkcjach, kiedyś byłem ich wielkim fanem ale teraz nie kupie żadnego modelu...:(

  • 0

    13. ~serek  2005-08-13 16:17:56  host: pi216.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl

    nokia 6230i ma mały wyświetlacz nie ma 208x208 tylko mniejszy miałem ten fon

  • 0

    14.  2005-08-13 18:27:34

    serek: ma 208 x 208 - a to, że jego wymiary fizyczne są małe to nic nie znaczy. :)

  • 0

    15. ~Fragger  2005-08-18 00:54:51  host: akq202.internetdsl.tpnet.pl

    serek, wiem co mówię! Ta nokia ma 208x208 - wiem bo prowadzę komis.

    Ale nie o to chodzi. Chodzi o to że rozdzielczość 132 x 176 w takim wyświetlaczu to zupełne nieporozumienie. Jak patrzę na obrazy - porównując na siemensie SK65 - i np. nokii 7650 to pomimo, że 76 ma mniej kolorów to i tak dla mnie na niej zdjęcie wygląda dla mnie lepiej.

  • 0

    16. ~Marta  2005-10-08 19:04:40  host: cle11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie, jak chcecie wysoką rozdzielczość zdjęć to kupcie sobie aparat cyfrowy a nie telefon komórkowy!!!!! Nokia jest robiona aby zapchać rynek, SE jest może dobry ale tragiczny w obsłudze. jedynie Siemens jeśli chodzi o menu wychodzi do ludzi, a nie przeciw nim

  • 0

    17. ~hardsql  2005-10-11 20:35:18  host: bkx235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja tam mysle że telefon jest spoko, miałem już sl45 a teraz mam cx65 i jestem zadowolony w cx65 jest oki tylko trzeba wgrać nowszy soft ze strony producenta. S65 to był niewypał kompletny miał karte a nic nie można było z ną robić(brak mp3, nie można na nią zapisywac filmów) ale ten bedzie super i napewno dużo tańszy od sek750i, zresztą narzekacie ze słaby wyświetlacz a se też juz jest w tyle bo wyszedł panasonic mx7 i zakasował wszystkich!!!

  • 0

    18. ~danio cz  2005-11-04 14:17:29  host: 82.160.134.2

    Panasonic mx7 wcale nie zakasował wszystkich. Wystarczy popatrzeć na parametry wyświetlacza noki, choćby N92.

  • 0

    19. ~spadać dziady  2005-11-07 17:24:09  host: szostka-nat.os.kn.pl

    na upartego można powiedzieć że Motorola wszystkie swoje ostatnie fony wzoruje na SE. SE ma tę wade (przez którą nigdy go nie kupie) że nie da sie na nim smsów pisać (t610 - takie to było wolne że dajcie spokój). Co do wieszania - Motorola 651:) obowiązkowy zwis jak kilka smsów naraz przychodzi...Nokii nie znam więc sie nie wypowiadam,,...wg mnie Motorola, SE to jeden szit jeśli chodzi o system (do tego bateryjki trzymają z z 1 dzień - Mot 935 (albo 925) (ta z rysikiem - testowałem)), Siemens przynajmniej sie odróżnia a nie zalewa rynku klonami jak Nokia (aha teraz mam Sagema:) i jest spox...ale wolałbym ładny telefonik Siemensa..myśle o sf65 - mimo że to 65 to ładnie wygląda na żywo...)

  • 0

    20. ~sla  2006-05-13 21:32:57  host: abui82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy mozna robic w nim filmiki??

  • 0

    21. ~  2006-06-07 17:35:12  host: ayn223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja tam mam ten telefonik i uważam że jest super !! a SonyEricson niech sie schowa ze swoim systemem plików - na tym polu nie ma lepszego od Siemensa :) pozdro dla wszystkich fanów tej marki

  • 0

    22. ~brain1990  2006-06-29 06:52:43  host: dzj166.internetdsl.tpnet.pl

    Jestem fanem siemensów miałem 3 SE 1 Samsunga i 3 Siemensy i SE to maka do bani z wyjątkiem serii W (chociaż to i tak lekko zmodyfikowane inne telefony tej marki) Ale musze pszyznać że siemens tym modelem się nie popisał. Seria S to jest przeważnie o pokolenie więcej od innych seri siemensów wystarczy spojżeć na S65 a np. M65.
    A tu! MASAKRA!!! Wszystko to samo co ma M75 czy CX75 jedyny plus to 128MB karty w standardzie i tyle.

  • 0

    23.  2006-08-07 23:05:12

    brain a ja musze p(sz)rzyznać, że masz problemy z ortografią...

  • 0

    24. ~Prezes  2006-08-13 12:00:21  host: bbu120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiada fajna funkcje ogladania filmow na pelnym ekranie :D

  • 0

    25. ~kondi  2006-11-17 20:30:02  host: ejw242.internetdsl.tpnet.pl

    Siemens S75 jest lepszy o 100 razy od k300i lecz wszyscy myslą że jest spoko a ja nie

  • 0

    26. ~tomo  2007-01-17 00:40:56  host: n01.satfilm.pl

    Sony Ericsson to marka dla "komunistycznej klasy robotniczej", Nokia za wysoko się ceni, Motorola to marka w której design góruje nad funkcjonalnością, a Siemens jest spoko. Siemens S75 nie dość że jest piękny to funkcjonalny. Ludzie, nie chwalcie pustymi sloganami SE. K750, k300 to jakieś dziwa nie dorastające do pięt S75, a W300i to raczej otwieracz do piwa niż telefon z mp3 (jak ktoś go widział to zrozumie :-)) Owszem Siemens miał swoje słabe momenty (SX1, seria 65) ale w porównaniu z ATAKIEM KLONÓW Nokii i łopatą Motoroli (V3) to nic.

  • 0

    27. ~  2007-01-25 01:57:15  host: abls197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo lubilem SX65 a teraz mam Se k750, SE sie nie wiesza, ma latwe menu i napewno najlepiej odtwarza mp3 z telefonow dostepnych na rynku, napewno!!!

  • 0

    28. ~kamil099  2007-02-06 19:31:43  host: byd138.internetdsl.tpnet.pl

    simensy są do dupy mam właśnie jednego i cały czas mi się zawiesza, nokia i SE żądzą mam właśnie zamiar sobie kupić SE k750i

  • 0

    29. ~enro  2007-03-15 18:07:59  host: n01.satfilm.pl

    Nie wiem skąd się bierze popularność takiego szajzu jak SE K750i. Joystick ma do d***, jak każdy SE. Po za tym nie czepiajcie się że S75 ma 132x176, bo im większa rozdzielczość tym większe zużycie baterii i mniejsza czcionka. Te wymiary są w sam raz. Siemens rządzi :D !!!

  • 0

    30. ~Pawlito  2007-03-25 00:40:48  host: w3cache.daminet.pl

    kamil099, sam jesteś do dupy! A ten twój k750 to wiesz do czego sie nadaje-do podtarcia ciebie! Siemensy mają jedne z lepszych wyświetlaczy, super kontrast, kolory. O nokiach się nawet nie wypowiem :P Porównójąc c75 z w810i (który ma 265t. kolorów) idą łeb w łeb, siemensy mają lepszą kolorystykę sony są ciemne. Siemensy mają wiele możliwości modyfikacji softu a takie sony co mają - g*wno mają! Pzdro

  • 0

    31. ~fabi  2007-03-30 22:40:55  host: public-gprs36404.centertel.pl

    przychylam się do opini przedmówcy SIEMENSY np c75 mają jedne z najlepszych wyświetlaczy, na którym innym telefonie widać tak super w słońcu jak na c75? Odpowiedź brzmi: na żadnym!

  • 0

    32.  2007-04-15 17:06:47

    # 19 Już dawno nie widziałem takich farmazonów nt. Sony Ericcsona a szczególnie T610 którego miałem ponad dwa lata, sprzedałem go znajomemu i oboje twierdzimy że NIE MA najmniejszych problemów jeśli chodzi o pisanie sms'ów :) Skąd w ogóle taki pomysł?? A jeśli chodzi o ten telefon być może jest dobry a być może nie - czytałem wiele opinii iż jest awaryjny, widziałem też pozytywne opinie a wszedłem w ten wątek by sprawdzić cóż na ten temat piszecie i przy okazji musiałem sprostować głupoty wypisywane przez Pana w komentarzu nr 19. Pozdrawiam

  • 0

    33.  2007-04-15 18:15:16

    # 19 Już dawno nie widziałem takich farmazonów nt. Sony Ericcsona a szczególnie T610 którego miałem ponad dwa lata, sprzedałem go znajomemu i oboje twierdzimy że NIE MA najmniejszych problemów jeśli chodzi o pisanie sms'ów :) Skąd w ogóle taki pomysł?? A jeśli chodzi o ten telefon być może jest dobry a być może nie - czytałem wiele opinii iż jest awaryjny, widziałem też pozytywne opinie a wszedłem w ten wątek by sprawdzić cóż na ten temat piszecie i przy okazji musiałem sprostować głupoty wypisywane przez Pana w komentarzu nr 19. Pozdrawiam

  • 0

    34. ~frycu  2007-04-27 17:16:44  host: cyzio3.static.debica134.tnp.pl

    ej powidzicie jak zgrac na karte pamieci w siemensie s75 bo nie mam pojecia jak zrobic zeby mi sie na karcie cos zapisywalo a nie na pamieci wewnetrznej

  • 0

    35. ~  2007-12-05 12:02:28  host: host-1-055.tkk.pl

    generalnie telefon wygląda paskudnie i siemens nie popisał sie za bardzo pod względem designu. Wymiary wyświetlacza też nie są porywające jak na tej klasy telefon. Przez to bardzo dużo traci. Osobiście miałem kiedyś kilka siemensów, a ostatnim prawdziwym siemensiakiem był dla mnie sl45i. Fajny wygląd, wymiary, wyświetlacz wielki jak na tamte czasy no i mp3 w super jakości :) później była nokia, motorola, a obecnie super benq siemens el71. Jestem zadowolony z wyglądu, dźwięków, wyświetlacza... bateria trzyma mi 2-3 dni, wiec nie jest źle.... fajny telefonik, polecam :)

  • 0

    36. ~reset  2007-12-11 19:44:36  host: h-b206-242.resetnet.pl

    bardzo przyjazny użytkownikowi telefon, duże możliwości dopasowanie do jego potrzeb. od motywów tapet do dzwonków sms bezpośrednio z karty pamięci. Wygodna obsługa. dobrze mi słuzy :)

  • 0

    37. ~BuCHaCZ  2007-12-24 15:22:30  host: chello089079210050.chello.pl

    chce kupic ten telefon i nie wiem jakie maksymalnie karty pamieci mozna do niego wlozyc, zeby dzialal poprawnie i sie nie wieszal......prosze o odpowiedz ;p

  • 0

    38. ~viper  2007-12-29 13:39:19  host: edf211.internetdsl.tpnet.pl

    Siemensy to porażka...a szkoda. Sam mam SX1 i nikomu go nie życze, chyba że z Cristalem, ale to już inna bajka. Ten jest modelem "średniej klasy", zresztą kosztuje ok 300zł, więc co się po nim spodziewać. Do rzeczy jest SXG75, ale to już zupełnie inna klasa.... Benq-Siemens jest wypas, jeśli nie traficie na stary soft. A co do dyskusji na temat wyświetlacza.... 320X240 i 256tys. kolorów naprawde robi wrażenie

  • 0

    39. ~alk.:  2008-01-17 23:45:23  host: abvt31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemensy już się skończyły niestety. Ostatni dobry telefon tej firmy to IMHO s55. A ten wygląda jak futerał na okulary.

  • 0

    40. ~  2008-02-01 15:02:51  host: byz102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    całkiem fajny telefon nie jak te staro modne SonyEricssony

  • 0

    41. ~SiemensHater  2008-03-16 23:42:04  host: 80.50.235.106

    telefon moze być , za tą cene ? . Muzyka idzię świetnie o niebo lepiej niz na mojej noki n93 , tylko się troszeczke zawiesza , zdjęcia też nie najlepsze ;] ale ogółem spoko telefonik

  • 0

    42. ~James  2008-03-25 17:57:23  host: core.faith.pl

    A ja wolę Siemensy od wszystkich SE razem wziętych. Miałem SE750i, oczywiście padł joystick, a obsługa pozostawiała naprawde wiele do życzenia. Tęsknię za moim Siemensem M65 z WIEELKIM ekranem i przyjazną obsługą. Miał ponad dwa lata jak się zepsuł na dobre, a do tego czasu spisywał się świetnie (komu przeszkadza zwiecha raz na dwa tygodnie?) Pozdrwaiam!!!

  • 0

    43. ~misieq  2008-04-25 22:07:45  host: 213.134.172.48

    mozna dostać na ebayu jaką to cudo ma obudowę >???? wygląda na metal ale tylko wygląda

  • 0

    44. ~DJ Pieczywo  2008-05-02 09:45:00  host: 83.2.217.182

    Post do Pana ~Pablo Tego Sony Ericsona k750i to se w dupe wsadź albo zupe ugotuj!!! Nawet EDGE nie ma i GPS-a. A przykładowo w Siemensie wsadzasz karte z EDGE i masz GPS. W SE joy sie yebie ja zwykle miałem k300i tylko 2 mies i sie joy zyebał wy**bałem go w piź**dziec !!! i odradzam Każdego SE kolega ma k800 i co też sie joy zje***ał już do serwisu 3 razy oddawał. Jak narazie miałem 9 Siemensów i żadem mi sie nie popsuł jestem bardzo zadowolony, a jadę ciężarówką np. na parkingu otworzę drzwi i spadnie na beton - nic noo moje telefony są troche porysowane, ale nic nie w niech nie psuje, miałem też nokie i sie rozsypała w drobny mak przy pierwszym upadku obudowa popękała i wyświetlacz, płyta główna telefonu i noki też nie chcę moim zdaniem najlepszy jest Siemens !!!

  • 0

    45. ~bartii  2008-07-01 15:53:56  host: xdsl.149.c77.petrotel.pl

    co do se k800i to dzoje sa nadzwyczaj dobre w porównaniu z poprzednimi modelami,gdy kupiłem siemensa s65 zaraz go chciałem zmienic na s75 ale cóż juz go nie było siemensy sa fajne prosty soft mozna wymienic ogólnie to w siemensie mozna wszystko wymienić k750i jak dla mnie to tylko pancerna cegła (gralismy nim z kolegami w rugby spadł na ziemie z ok. 3 m ;D i grało w tym czasie mp3 ;D) ale ma strasznie mały wyświetlacz a o telach bardzo duzo wiem bo na okrągło czytam o nich a miałem juz 7 fonów przez 4 lata ;D a najdłużej mam s65 ;D i teraz jeszcze motke v3xx w której nie moge ustawić gg ;( a w siemensie gg lata pięknie dziwna sprawa;D pozdro

  • 0

    46. ~perzan  2009-03-09 16:53:12  host: pc-nest02-55.sikornik.net

    mam ten telefon okolo 5 miesiecy. nie zauwazylem a juz tyle czasu minelo i caly czas mysle ze jest nowy :-) wszyscy porownuja ten telefon do k750i ja tez to zrobie. znam obydwa telefony. siemens przedewszystkim s75 wypuscil wczesniej i to on byl technologicznie do przodu. wiadomo ze jesli bedziecie porownywac ten telefon do tych najnowszych to bedzie kiepski ale ja mowie... jedyna wada jak dla mnie w s75 to dziwacznie zolta lampa blyskowa. k750i tego nie ma. reszta tak samo. hmm no jedna rzecz mala tez. k750i jest dosyc awaryjny pod wieloma wzgledami ale to nie o to chodzi. wiecej se wiecej usterek. nie mam zadnego zalu. telefon posiada wszystko czego mi trzeba... hehe moglby miec dual sima ale tu sie juz smieje. naprawde ;] mp3 bardzo dobra jakos z glosnika, ladnie sie przewija. ciekawa przegladarka mediow. ladne menu - bardzo siemensowe. karta pamieci tez dobra rs-mmc moze zastepowac karte sd. niezla alternatywa. aparat w porownaniu do reszty siemensow tez niezly. wg mnie do zdjec z telefonu ktore chyba nigdy nie beda jak z cyfrowy z prawdziwego zdazenia 1,3mpx wystarcza. niewiem co moge powiedziec o tym telefonie jeszcze. napewno jest bardzo ladny. kumple ktorzy cale zycie tylko se i nokie patrza na ten telefon i kazdy chce go pomacac. podoba sie. polecam ten telefon mozna go nabyc juz za okolo 150zl w tym momencie a jakosciowo napewno nikt sie nie zawiedzie. powtarzam ;] ma wszystko co trzeba! wielki pozytyw. szkoda ze siemens juz nie produkuje telefonow.

  • 0

    47. ~kinia  2009-08-28 09:49:54  host: addb246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej wszystkim czemu jak mam 36i6 i siemensa s75 to nie chce się włączyć GPRS ??? Pomóżcie!

  • 0

    48. ~adam  2009-12-09 13:51:17  host: gsg58.internetdsl.tpnet.pl

    witam i prosze o pomoc uzytkownikow tego s75 orientujecie sie jak duza karte mozna wlozyc do niego ...pojemnosc oczywiscie...dzieki z gory

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-17-16.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet