Siemens ME45 - opinie
Telefony Siemens Siemens ME45 Opinie o Siemens ME45

Siemens ME45

w sumie: 35
  • 0

    1. LEO  2005-03-13 23:03:33  host: aff74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Drugi po M 35 najlepszy telefon Siemensa z seri wytrzymałych. Poważnie solidny telefon. Przeżył wiele i po 2 latach użytkowania działa wyśmienicie. Nic nie trzeszczy, wszystkie przyciski działają idealnie (nawet w rękawiczce można pisać sms'a). Teraz są nowsze ale polecam starego, dobrego Siemensa.

  • 0

    2. ~  2005-04-05 21:53:00  host: dial-2624.elblag.dialog.net.pl

    No coz, moim skromnym zdaniem, lepszego telefonu chyba jeszcze nie zrobili. Ja rowniez posiadam go od 2 lat, i coz nie mam zamiaru wymieniac na nic nowszego bo nie ma nic ciekawego na rynku rownie dobrego.

  • 0

    3. ~  2005-07-06 08:58:00  host: prosie16-1.aster.pl

    Mojemu niedawno wybiły 4 !!! latka, a powiedzieć o nim mogę to, co wy mówicie o swoich :) Naprawdę świetny telefon upada, wpada do umywalki wali o przeście w metrze i nic. Dostałem go od taty, który używał go przez 2, bo ukrdli mi (po 2 miesiącach) siemensa M55. Mineło 10 miesięcy i kupiłem sobie nokię 6260. Nie wiem jak ja się przyzwyczaję, do tego, że jest taka delikatna.

  • 0

    4. ~jola  2005-08-03 12:35:00  host: aho33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmm ja swojego mam ponad 2 lata,zadowolona jestem i nie chce go zmieniac za zadne skarby!!! tym bardziej ze wytrzymuje prace w trudnych warunkach (w ciagu pol roku ponad 300 godz wygadanych) :)

  • 0

    5.  2005-08-30 10:29:23

    a ile trzymei w nim bateria ? (normalne uzytkowanie, kilka sms-ow i ok 5-10min rozmow na dzien)

  • 0

    6. ~kito  2005-09-21 20:33:34  host: ddv167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moj dobija do 3go roku zycia.zawsze chcialem miec wlasnie ten model.Mam. :) jest swietny,jedyna irytujaca rzecz to koniecznosc odswiezenia softu od czasu do czasu(niedzialajaca IrDA). Reszta to bajka:)niczego wiecej tel nie potrzeba.dwukrotna kapiel w jeziorze nie zrobila na nim wrazenia.Ostatnio mam klopot z wyswietlaczem ale mysle ze to kwestia przeczyszczenia jakiegos zlacza.Tel, szybki(soft),zgrabny,i bardzo ciezki do zniszczenia.

  • 0

    7. ~zawiedziony ME45  2005-10-08 19:08:02  host: dmi29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po trzech latach eksploatacji mogę o tym telefonie powiedzieć:
    1. Odporność na zachlapanie to fikcja, ci którzy wypisują o jego "wodoodporności", ...zmyślają.
    2. Pierwszy egzemplarz tego aparatu wymieniono mi z tytułu rękojmi, bo zrywał połączenia, zawieszał się, często szukał sieci, podczas gdy inne telefony (w tej samej sieci, pracowały normalnie). Nowemu, jaki otrzymałem od opreatora, też to się zdarzało, tylko w akceptowalnej ilości, ale dalej irytującej.
    3. Klawiatura w tych 2 telefonach nigdy nie działała precyzyjnie.
    4. Do zalet można zaliczyć genialnie działający słownik T9, funkcjonalność, przyjazne menu i bardzo lekką ładowarkę.
    5. Uwagi z punktu 2 i 3, dotyczą także modelu SL45(który miał znajomy).
    Podumowując, trzyletnie użytkowanie Siemensa ME45 wyleczyło mnie z chęcia "mania" w przyszłości jakiegokolwiek innego telefonu tej firmy...
    Poniższe zachwyty dziwią, wyglądają jakby pisali je pracownicy albo udziałowcy tej firmy. jeśli ktoś naprawdę miał ME45 (albo SL45) nie napisze takich bredni.

  • 0

    8. ~mapet  2005-11-17 21:12:34  host: bkm175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam me45 od 3 latek i działa bez zarzutu, niech nikt nie pisze, że nie jest odporny na różne czynniki zewnętrzne BO JEST. Polecam go wszystkim, którzy potzrebują wytrzymałego aparaciku na długo a niechcą błyszczeć w otoczeniu zabawką tylko solidnym aparatem. Pozdrawiam

  • 0

    9. ~pp  2005-11-23 16:45:36  host: kosmos.resetnet.pl

    Do ~zawieszonego_M45: ja tego fona mam od 2,5 roku i jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o wytrzymałość. Ma kilka mankamentów jak zawieszanie się od czasu do czasu czy kiepsko trzymająca na mrozie bateria ale pozatym bez zastrzeżeń. Widocznie miałeś pecha bo model modelowi nie równy. Gorąco polecam wszystkim chcacym mieć telefon do dzwonienia a nie szpanowania.

  • 0

    10. ~WinWi  2005-12-29 17:51:58  host: terc.internet.radom.pl

    jak wydadzom go z kolorem to zmienie muj z me45 na me45i.jestem zadowolony w tego fomu irda to bejka a soft to mazenie dla noki 3310 .. zaje fajne fomik ... dajcie mi go z kolorem i polifoniom a go kupie nawet za 2000 zł

  • 0

    11.  2006-02-09 15:07:54

    miałem kilka miesiency i
    1 nawet ksionzki telefonicznej niem niemogłem przeczytać
    2. odrazu do noki 3410 wruciłem
    3cholerny wap...niedziałał
    4 bzdura z tom ODpornosciom jak wyżej wymieniłem odpornoś jest bliska zeru
    5.wyświetlacz miał taką wytżymałość ze po 2 dniach kontrasty dostawały świra.
    6 bateria 1 dzień trzymała
    7nawet tom "bajecznom" irdom z laptopem sie niemogłem połonczyć
    7 grzechów simensa me45

  • 0

    12.  2006-03-11 14:52:47

    fanatyk, to ty jakiś zepsuty telefon miałeś. Udało ci się go w ogóle włączyć? A tak serio to bzdury piszesz dla jaj chyba.

  • 0

    13. ~kto_s  2006-03-19 12:01:22  host: aaoe225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdyby rzeczywiście wydano ME45 z kolorowym wyświetlaczem i polifonicznymi dzwonkami to zapewne znów miałby wzięcie jak przed trzema laty. Bo to jest bardzo fajny telefon.

  • 0

    14. ~lolo  2006-03-22 15:06:15  host: 217.97.146.67

    Fajny telefonik no i wytrzymaly.Kupilem go w 2002r i mam do dzisiaj.Jestem z niego zadowolony.Nic przez ten okres w nim nie nawalilo.Chcialbym juz kupic cos nowego ale sam nie wiem czy znajde cos rownie dobrego z czego bede zadowolony

  • 0

    15. ~PPP  2006-04-05 13:10:17  host: csknet-84-234-41-11.csk.pl

    Bardzo dobry telefon. Mam go od 2 lat i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów A co do trzymania na mrozie to proponuje zakup baterii polimerowej 1800mAh.

  • 0

    16. ~Fryta  2006-04-14 21:36:12  host: abwi205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oj trzyma nawet 10 dni:)

  • 0

    17. ~FioleK  2006-04-24 07:49:16  host: riviera.nat.student.pw.edu.pl

    Moj ME45 przezyl juz ponad 4 lata w tym czasie przezyl tyle upadkow (w tym na rowerze), iz sam sie dziwie ze ta obudowa jeszcze nie pekla, beteria ledwo ciagnie (2 dni)... ale w sumie co sie dziwic telefon rozmawia 600 minut miesiecznie przez 4 lata... Fakt, telefon sie wiesza jak ma przepelniona skrzynke sms, ale rzadko. Panom szukajacym wibratora i telefonu w jednym polecam ericssona sharka - ten wytrzyma wszystko, nawet kapiel w wodzie. A rozpoznawanie glosu jest ch... w siemensie... najlepsze mial ericsson... nokia tak po srodku stawki.. Ogolnie jestem zadowolony... ME45 to taka Nokia6310i w 'pancernej' obudowie z troche tandetnymi guzikami i bez bluetootha

  • 0

    18. ~wassup  2006-05-01 09:10:34  host: ebo90.internetdsl.tpnet.pl

    posiadam ten telefon juz bodajze 3 lata. komora sie swietnie prezentuje, nie ma zadnych zwisow itp. Moim skromnym zdaniem telefon jak na swoje lata produkcji byl i bedzie jednym z najlepszych i najbardziej uzywanych telefonow w kraju i nie tylko. Kazdemu go polecam. pozdro

  • 0

    19. ~wassup  2006-05-01 10:41:31  host: ebo90.internetdsl.tpnet.pl

    posiadam ten telefon juz bodajze 3 lata. komora sie swietnie prezentuje, nie ma zadnych zwisow itp. Moim skromnym zdaniem telefon jak na swoje lata produkcji byl i bedzie jednym z najlepszych i najbardziej uzywanych telefonow w kraju i nie tylko. Kazdemu go polecam. pozdro

  • 0

    20. ~:)  2006-07-28 21:32:07  host: eoy195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moja siostra dostała ten telefon jak szła na studia, czyli 5 lat temu, pozniej ja go dostałam bo ona wymienila na Nokie 3100. Telefon bardzo fajny wytrzymały (przezyl kapiel błotną i w sniegu). Niestety sprzedalam go dla zlomiastego Samsunga C-100 i bardzo mi szkoda mojego Siemensa, mam nadzieję, że jeszcze go dostanę :(

  • 0

    21.  2006-09-10 11:57:35

    mój siemenik me45 ma 5 lat! i nadal chodzi jak powinien. ani razu sie nie zaciął spadł już na chodnik i nic! (kilka małych rysek)jakby miał jeszcze więcej pamięci i kolorowy wyświetlacz to byłaby po prostu maszyna nie do zajechania. bardzo polecam go

  • 0

    22. ~zadowolony na maxa  2006-09-20 22:52:08  host: aai34.internetdsl.tpnet.pl

    miałem wiele telefonów przed me45 ale tyle co on żaden by nie wytrzymał. mam już go 4 lata i nie mam zamiaru go narazie na nic innego zamieniać polecam wszystkim :)

  • 0

    23. ~+TasmaN+  2007-01-20 12:27:04  host: bzq119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik bardzo dobrze wspominam. Może kupię go sobie jeszcze raz. Super śmiga dopiero po wgraniu softu z s45i.

  • 0

    24. ~deszcz  2007-02-23 12:13:40  host: 212.160.172.70

    moj ma juz 6 lat : latal plywal lezakowal w sniegu i jedzyny mamkament to bateria ktora trzyma 2 dni poza tym ok :D

  • 0

    25. ~nutski  2007-07-02 13:01:25  host: acag158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Potrzebuje dysku z oprogramowaniem do ME 45. Bardzo proszę, jak ktoś ma jeszcze coś w szufladzie, będę wdzięczny za kontakt. Ktoś wie może, skąd ewentualnie można to ściągnąć. Dzięki. Pozdrawiam.

  • 0

    26. ~pop72  2007-09-05 09:52:45  host: gau83.internetdsl.tpnet.pl

    powiedzcie mi,gdzie mogę go kupić za nieduże pieniadze,podobno ten telefon to legenda i chcę stać się jego szcześliwym posiadaczem...

  • 0

    27. ~maciek0405  2007-10-13 19:35:13  host: inet20909na-2.eranet.pl

    mam tego siemensa od prawie 5 lat i jest ok, tylko to beznadziejne rozowe podswietlenie (me45 winter edition)ten z pomaranczowym jest o wiele lepszy,czasami jak upadnie to sie zawiesi bateria trzymala mi ledwo 1 dzien ale kupilem nowa i dziala tak 5-6dni, tel. ma gprs i irde uzywalem go jako modem do kompa w blueconnect. simloka zdjal mi kolega za free.tel ma suuuper slownik T9. ogolnie to polecam

  • 0

    28. ~  2007-11-09 14:09:08  host: 82.160.248.110

    ja mam ten tel od 5 lat i dziala bez zarzutu

  • 0

    29. ~zadowolony  2008-10-03 11:54:39  host: 211-130.in.net.pl

    Jestem posiadaczem tego telefonu od kilku dni i moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Ergonomiczny kształt, sprawne działanie oprogramowania i najbardziej przydatne funkcje oraz odporność na trudne warunki, to zalety tego telefonu. Dotychczas użytkowałem Nokię 3510 i również jestem zadowolony z wytrzymałości na upadki lecz niestety gorzej ze szczelnością obudowy (kurz, wilgoć). Zobaczymy jak w praktyce zachowa się Siemens choć przypuszczam, że będę z niego bardzo zadowolony.

  • 0

    30. ~davidospl  2008-10-15 17:03:04  host: aare138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak w siemens me45 wpisac te znaki p w + ???

  • 0

    31. ~Kumpel  2009-05-28 13:56:05  host: abaa249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, Mam ten aparat już ponad 8 lat! Do teraz działa "prawie" bezbłędnie. Raz na jakiś czas od może pół roku zdarzy mu się wyłączyć. Bateria nadal trzyma (chociaż ładuje go co 2 dni). Generalnie chyba najmocniejszy telefon stworzony przez Siemens'a (może i najmocniejszy w ogóle). Dodatkowo otwieram nim piwo. Trochę się od tego pościerał, ale generalnie wszystko działa tak samo jak na początku użytkowania (ok 2001 roku). Według mnie najtrwalszy aparat w historii. pozdrawiam.

  • 0

    32. ~  2010-02-17 12:18:28  host: v05-02.opera-mini.net

    Ja rzekne tak. Telefon ten jest w mojej rodzinie od 6 lat. Faktycznie jest trwały (kapiel w sedesie, upadki, kontakt ze sciana). Faktycznie posiada swietny słownik t9 i baterie. Wyświetlacz dobrze widoczny nawet w dzien, choc czasem kontrast lubi zwariować (co mozna szybko poprawic). Aktualnie uzywam SE k550i, ktory uważam za swietny telefon i którego nie mam zamiaru zmieniac. ME45 służy teraz w mojej rodzinie za telefon zastępczy i nikt na niego nie narzeka, mimo ze ostatnio uszkodzeniu uległ wyświetlacz, ktory czasem nie wyświetla zadnych znaków, dziala jedynie podświetlenie. Ale wtedy wystarczy lekko nim w cos stuknac i wtedy zaskakuje. Podsumowując: polecam jako telefon dla osób potrzebujących go jako telefonu do spac ekstremalnych.

  • 0

    33. ~lake  2011-06-22 19:27:46  host: oug98.internetdsl.tpnet.pl

    najlepszy telefon w swojej klasie jaki kiedykolwiek pojawił się na rynku. Super wytrzymałość połączona z funkcjonalnością. Szkoda że Siemens zaprzestał produkcji.

  • 0

    34. ~minek  2012-10-06 10:44:46  host: 86-63-101-147.sta.asta-net.com.pl

    Zajefajny telefon, używam codziennie od 10 lat, musze teraz wymienic baterię, zużyła się, ale chyba miała prawo po tylu latach, tak mi sie zdaję

  • 0

    35. ~zakk87  2013-04-03 14:33:46  host: ejy66.internetdsl.tpnet.pl

    mija 11 lat odkąd mam tego siemensa, nowe słuchawki się psują a ten wciąż lata. Wspaniały telefon.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-157-73.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet