Siemens AF51 - opinie
Telefony Siemens Siemens AF51 Opinie o Siemens AF51

Siemens AF51

w sumie: 117
  • 0

    1. ~thomson  2005-11-25 12:13:51  host: 87.207.168.60

    LIPA!!!

  • 0

    2. ~  2005-11-25 13:54:55  host: aai58.internetdsl.tpnet.pl

    najnowsze modele siemensa wymiatają! :D

  • 0

    3. ~pawelek32  2005-11-25 15:20:31  host: alw81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podobno wszystko jest dla ludzi, ale ten telefon raczej nie (...)

  • 0

    4. ~Tub  2005-11-25 23:00:49  host: aphel.ltd.pl

    w tej obudowie spokojnie mogli wsadzic wyswietlacz ok 220x160

  • 0

    5.  2005-11-26 14:23:15

    troche brak tu foto

  • 0

    6.  2005-12-06 15:37:19

    to jest CF62 tyle żę z 2 kolorami

  • 0

    7. ~nokia rulez  2005-12-24 18:13:53  host: cgf184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nieudolna kopia rewelacyjnej (pod względem designu) nokii 6170. kicha

  • 0

    8. ~kamil  2005-12-31 19:38:32  host: wlan0-4.srem.net

    nokie sa do bani, no moze oprocz 3310 3210 i 3410 no moze 3510i ale reszta to lipa za mase kasy np 3220 to szmelc . ten siemens jest dla ludzi ktorzy nie potrzebuja aparatu bo stac ich na porzadna cyfrowke...

  • 0

    9. ~ziom  2006-02-19 16:03:07  host: 158.75.236.213

    fa(taln)y telefon

  • 0

    10. ~d(^.^)b  2006-05-22 21:43:27  host: dial-2761.zgora.dialog.net.pl

    co wy kurde chcecie ??posiadam tego siemensika i moim zdaniem jest spoko to prawda ma troszeczke prymitywne menu powinniśmy iśc do przudu a tu stoi sie w miejscu ale fonowi wystawaim 4 +

  • 0

    11. ~Doda!  2006-05-31 22:34:50  host: axw72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~pawelek32, coś mi się nie zdaje, żeby ten telefon nie był dla ludzi. Są po prostu tacy, którzy nie potrzebują aparatu w telefonie, bo wiedzą, że zdjęcia mimo wszytsko będą marne. Nie potrzebują też mp3, bo takie w telefonie nie daje im tylu możliwości co noramlne, nawet najtansze (chyba że chodzi o telefony tzw. "muzyczne" ). Jest to telefon dla osób, które wolą kupić sobie dobrą cyfrówkę i fajne mp3, a telefon to dla nich środek komunikacji. A tym, którzy mówią, że Siemens wymiata nowymi modelami powiem, że nie każdy ma super dużo hajsu, żeby kupić sobie nowy telefon i teraz, jak widać, tylko Siemens czy też już BenQ-Siemens starają się robić telefony za normalne pieniądze służące do tego, do czego służyły wcześniej, czyli do rozmów, a nie do bycia centrum multimedialnym. Wiem, że ludzie kupują megafunkcjonalne telefony, żeby mieć swój pierwszy aparat cyfrowy, stosunkowo dobre mp3 i to jeszcze wszystko razem w jednym urządzeniu (teraz już tylko DODATKOWO) służącym do komunikowania. Co to będzie, jak osiągną szczyty szczytów? Zaczną się cofać z tą całą techniką? Bo przecież nie będą robić ogromnych telefonów, żeby tylko mieć tam jeszcze większe wyświetlacze, chyba że wymyślą na przykład pralki w telefonie? Lub mikrofalówkę, żeby wszędzie można było zjeść coś gorącego? To jest śmieszne, albo nawet wręcz przeciwnie, to jest żałosne!! Co to się dzieje do cholery z tą techniką? Keidyś za szczyt techniki oceniano taką Motorolę D150 (? chyba tak nazywa się jeden z ich pierwszych, jak nawet nie pierwszy model). A co teraz o niej można powiedzieć? Narzędzie zbrodni po prostu! Nienawidzę tego ciągnięcia za nowością, ale sam jakoś chcę takiego Sagema myx-8. A jak miałem sobie kupić nowy telefon, to zaczęło się na Nokii 2650... Kurde, może sobie jednak ją kupię? Albo tego Siemensa, a po prostu tak o dodatkowo mp3? Fajny ten telefon, ładny i ma diody:) Jeszcze tani i wiadomo dla kogo, a nie jakiś kombajn. Pozdro!

  • 0

    12. ~  2006-06-06 17:19:23  host: bzw182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zwykła tandeta, a szczególnie bateria.
    Nic nie jest zgodne z reklamowym opisem.
    Nie kupować, szkoda pieniędzy

  • 0

    13. ~Jaro  2006-06-08 09:38:32  host: alk242.internetdsl.tpnet.pl

    pozdrowienia dla DODY, zupełnie zgadzam się z Twoim tekstem, telefony to nie kombajny do wszystkiego!!!

  • 0

    14. ~vodzu  2006-06-28 19:38:43  host: host-81-190-223-118.wroclaw.mm.pl

    Doda i ja się zgadzam. Miałem już sporo różnych telefonów poczynając od Sagem 815 mc, którego jedynym bajerem było to że miał wibrę. Miałem telfon z symbianem i bajerami (N-GAGE), miałem też SPV platformą windowsa. Itd itp, najmilej wspominam Siemensa ME45 na prawdę dobra maszynka. Po tych wszystkich telefonach w końcu stwierdziłem że tak na prawdę żadnego z tych bajerów nie potrzebuję. Telefonu używam do rozmów i sms’ów plus najprostszy kalendarz z przypomnieniami to wszystko czego mi potrzeba, żeby był jeszcze w miarę mały i lekki, dobrze trzymał zasięg i miał wyraźny dźwięk w słuchawce. Lubię też jak rzeczy są ładne a ten Siemens jest ładny. Nie potrzebuję bajerów i fjuczerów, chcę właśnie kupić tel tak za 300pln i ten mieści się,. Nokie są drogie, SE te tańsze modele są nieznośnie plastikowe (nawet K500 to czysty plastik , chyba z kubków po napojach je robią). Na prawdę są ludzie którzy niczego więcej niż dzwonienia i smsowania od telefonów nie potrzebują, dziwię się że niektórzy tego nie potrafią zrozumieć. Pozdro dla wszystkich rozsądnych

  • 0

    15. ~KLIMU  2006-07-15 15:19:32  host: aawg221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JAK MYśLICIE ?? OPłACA SIE KUPIC TEN TELEFON ??

  • 0

    16. ~s  2006-07-16 15:40:47  host: apn-100-191.gprsbal.plusgsm.pl

    ja sobie może taki sprawię

  • 0

    17. ~  2006-07-16 15:44:49  host: apn-100-191.gprsbal.plusgsm.pl

    ludzie - a co wy wymagacie od Siemensów klasy "A"?! One z założenia mają być tanie, więc nie mogą być "super" i mieś niewiadomo jakie funkcje. Jak ktoś szuka czegoś dobrego z bajerami to nie z tej półki.

  • 0

    18. ~Arczi  2006-07-19 21:45:59  host: h82-143-134-163-static.e-wro.net.pl

    Mam tego fona od dziś i robi na mnie bardzo dobre wrażenie, mały zgrabny i ma wszystko co potrzebne w komórce! A do słuchania muzy i oglądania video kupiłem sobie super MP4 z 3 calowym ekranikiem i nie wyczerpuję w tym momencie baterii fona, bo potrzebuję go do rozmów:)

  • 0

    19. ~Arczi  2006-07-19 21:54:38  host: h82-143-134-163-static.e-wro.net.pl

    Mam tego fona od dziś i robi na mnie bardzo dobre wrażenie, mały zgrabny i ma wszystko co potrzebne w komórce! A do słuchania muzy i oglądania video kupiłem sobie super MP4 z 3 calowym ekranikiem i nie wyczerpuję w tym momencie baterii fona, bo potrzebuję go do rozmów:)

  • 0

    20. ~Maxio  2006-07-20 00:16:03  host: ebj170.internetdsl.tpnet.pl

    witam...słuchajcie kupiłem dzis ten telefonik...troszeczke sie rozczarowałem..poniewaz ani blutufa ani nic...ale w sumie ładny naprawde ładny wygląd...malutki leciutki...a te niebieskie swiatełka...bajer:D:D

  • 0

    21. ~krzyo88  2006-07-22 09:15:59  host: chello087206151147.chello.pl

    ja chce kupic ten tel a wczesniej miałem SE p800 i p900 i wcale nie mysle ze bez jakis funkcji czy aparatu sie nieda zyc bo ja wcale z tego nie kozystalem
    " ten siemens jest dla ludzi ktorzy nie potrzebuja aparatu bo stac ich na porzadna cyfrowke..." - święte słowa

  • 0

    22.  2006-07-26 09:35:14

    okropnie nie udana imitacja noki 7270. NIE POLECAM TEGO SIEMENSA. Wiecznie szuka zasięgu, klapka trzeszczy przy każdorazowym otwieraniu. Brak mu wszystkiego ale co sie dziwić przy cenie 250 zł. wolałbym już nokię 3100.

  • 0

    23. ~Hasia  2006-07-30 14:42:59  host: 213-238-125-208.adsl.inetia.pl

    Dla mnie też telefon ma słóżyć do komunikacji z rodziną i przyjaciółmi,a nie do szpanu czy innych rzeczy. Mi np. nie jest potrzebny aparat czy MP3 w telefonie. Według mnie to poprostu zaśmieca telefon. Przecież telefon wynaleziono do porozumiewania się anie do słuchania muzy czy robienia zdjęć. Dla mnie jest to zbędne. Ja też chcę kupić sobie ten telefon i jakoś złe opinie, które zdażają się rzadko mnie nie odstraszają. A tak na marginesie to krzyo88 zgadzam się z tobą.

  • 0

    24. ~krzysiek  2006-08-02 22:01:52  host: ato82.internetdsl.tpnet.pl

    telefon do bani za moło bajerów

  • 0

    25. ~kaliarnis  2006-08-03 07:19:24  host: chello062179057022.chello.pl

    mam go od wczoraj i mi sie podoba.normalny bez bajerow typowo do dzwonienia a nie do "bawienia" telefon. w skali 1-6 daje 4,5

  • 0

    26. ~masciany  2006-08-03 12:36:07  host: djr166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no fahnie. chce go kupic, bo fajnie wyglada i nie ma zbednych bajerow w stylu kamery, mp3 czy przenośnego kibla. z tym kiblem to zart, ale pewnie niedlugo i to bedzie w komorkach. tylko jest problem, bo nigdzie go nie ma, a na allegro nie kupie, bo nigdy nic nie wiadomo.

  • 0

    27. ~agri  2006-08-06 20:49:54  host: host-86-63-149-102.pronet.lublin.pl

    jak ustawic w tym telefonie mms pod orange bo narazie pisze przy wysylaniu blad konfiguracji:/

  • 0

    28. ~zajchow  2006-08-10 12:42:24  host: 217.98.3.2

    Według mnie swietny telefonik, i do tego bardzo ładny i tani, a trzeba przyznac ze ciezko te cechy połączyc, ale siemensowi sie udało. Jesli ktos szuka telefonu do dzwonienia a to bedzie to swietny wybór. Mam samsunga d600 i batrie ładuje co 2-3 dni słuchajac czasem mp3 czy ogladając mp4. Tu nie ma takich bzdur i ma to swoje zalety. Polecam ten telefonik bo jest naprawde udany.

  • 0

    29. ~pawel  2006-08-14 17:25:49  host: chello212186159134.chello.pl

    Hej, tel . bardzo wygodny i ergonomiczny. Mi brakuje, albo nie umiem ustawić T9 po polsku i raportu SMS'ów. Pomożecie?

  • 0

    30. ~gabi  2006-08-16 09:58:51  host: 217.153.162.42

    moja kumpela go ma jest naprawde fajnutki, zamierzam takiego sobie sprawic:)

  • 0

    31. ~Dobry Wujek  2006-08-25 10:32:33  host: clj182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ustawienia MMS i wap masz na ustaw.orange.pl należy wybrać z listy model A65, wybrać co chcemy skonfigurować i zrobić wszystko ręcznie. Raporty ustawia się w wiadomości>Ustawienia>profile sms>opcje>zmiana ustawień>i zaznaczamy raport stanu pozdro600

  • 0

    32. ~asienka  2006-08-27 20:19:12  host: lan.big4.pl

    Prosze, napiszcie, jak włączyć słownik!!!

  • 0

    33. ~misia  2006-09-04 23:39:25  host: prosie12.aster.pl

    a ile smsow sie miesci w skrzynce? :>

  • 0

    34. ~WAMPIR  2006-09-12 20:38:10  host: ccn5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ILE W TYM TYELEFONIE PSZY NORMALNYM UŻYTKOWANIU CZYMA BATERIA ??

  • 0

    35. ~mietek  2006-09-20 19:10:18  host: cyj210.internetdsl.tpnet.pl

    mój telefon dzwoni, posiada jeszcze dodatkową funkcję (można wysyłać z niego smsy) i dodatkowo ma zajebisty aparat cyfrowy - 6MPI (Sony Cybershot), który noszę w tej samej kieszeni razem z nim. Ludzie, jak wy chcecie od malucha wymagac zeby prowadził sie jak mercedes to zapraszam do poradni psychiatrycznej.

  • 0

    36. ~joas89  2006-09-22 16:39:43  host: 84.38.95.202

    mam philipsa 362 i uznałam ze nie potrzebny mi aparat i tam takie inne... Chętnie sobie bym kupiła ten telefonik. Jak radzicie? Zostać przy starym?? Buźka!

  • 0

    37. ~kizia  2006-09-29 18:39:41  host: efo50.internetdsl.tpnet.pl

    nie wiem czy opyla się go kupić co z zasięgiem i wiechaniem...??

  • 0

    38. ~DaveKapiszon  2006-10-20 22:18:24  host: zz37.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Moja opinia jest taka: telefon ma służyć do sprawnej, wygodnej i bezproblemowej komunikacji. Jeśli mieszkasz w normalnym miejscu, gdzie nie występują problemy z zasięgiem, to nie ma żadnych problemów z tym telefonem. Nie traci zasięgu, nie wiesza się. Radzę dobrze ufromować baterię. Używam tego telefonu typowo do pracy czyli dzwonię i odbieram i nie ma żadnych problemów. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Telefon zgrabny, delikatny (może to jest troszkę minusem, bo klapka rzeczywiście bardzo leciutko chodzi.) A co do ludzi, którzy są albo kompletnymi dyslektykami, albo uważają, że telefon jest do bani bo "ma za mało bajerów" to lepiej ich nie słuchać. Niech się lepiej palną w potylicę. Tyle! Minusem faktycznie może być brak "okna na świat" czyli choćby bluetooth. Ogólnie w tym segmencie telefonów to wystawiam 7/10. I jeszcze jedno- nie ulegajcie stereotypom, którzy twierdzą, że Nokia jest najlepsza (tak wogóle to ci ludzie w większości nigdy nie mieli telefonu innej firmy). Pozdrawiam

  • 0

    39. ~madzia_tychy x]  2006-10-23 16:15:21  host: nat3.tychy.msk.pl

    siema! mam zamaiar zakupić ten telefon jak myślicie czy warto?? obecnie mam starego sonny ericssona t68 i jest do bani :/

  • 0

    40. ~Madzia  2006-10-26 16:50:19  host: brzesko-217.75.59.204.brzesko59.ptc.pl

    jak aktywowac mms-y w nim jezeli sie ma karte orange;/ a w konfiguracji tel. tej sieci nie ma tego modelu??

  • 0

    41. ~AsieQ  2006-10-28 14:30:41  host: 13-199.89-161.tel.tkb.net.pl

    Wy się widocznie nie znacie ;/ Telefon jest śliczny ma fajne kolorki przy otwieraniu, zamykaniu i ładowaniu komórki świeca sie na niebiesko boki :) jest elegancka, mała ;] Wpierw chciałam aparta, ale pomyślałam że i tak z niego prawie nie będe korzystać, a ten telefon jest o wiele ładniejszy od innych :) Pisze że ten telefon nie ma dyktafonu, a jednak ma ;] W mojej muzyce i jest "nagrywaj dźwięk".. ;] Pozdro dla wszystkich którzy nie kupują telefonów dla szpanu !

  • 0

    42. ~Alicja  2006-11-05 12:53:35  host: fgv90.internetdsl.tpnet.pl

    hej mam pytanko ile czasu trzyma bateria przy normalnym uzytkowaniu?bo zamierzam sobie zakupic ten telefonik:)

  • 0

    43. ~helo  2006-11-06 11:32:17  host: 213.25.189.50

    hej mam czy kto moze wie gdzie mozna kupic kabelek do tego fona

  • 0

    44. ~Kinia  2006-11-06 12:00:45  host: 213.25.189.50

    słownik t9 jest ale nie polski ale jak zaczniesz wpisywać słowa przez dodaj wyraz to Ci się one automatycznie zapiszą i potem już są zapisane jak w słowniku.

  • 0

    45. ~strefa 691  2006-11-06 12:07:10  host: 213.25.189.50

    telefon bardzo fajny i elegancki, polecam pozdrowienia dla Kingi wlascicielki tego telefonka

  • 0

    46. ~Kinia  2006-11-06 12:37:45  host: 213.25.189.50

    mam ten fonik uruchomiłam sobie mmsy i w ustawieniach są uruchomione ale żeby skonfigurować tela potrzebuje jki głupi pin nie wiem skąd go wziąść, mam tela w heyah. Pomóżcie!!!

  • 0

    47. ~Kinia  2006-11-07 08:41:20  host: 213.25.189.50

    Dziękuje za pozdrowionka Jareczku i nawzajem:)

  • 0

    48. ~AXA21  2006-11-08 22:01:25  host: evx239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    KUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO TELEFONU! JEST BEZNADZIEJNY! KUPILAM GO I NA DRUGI DZIEN ODDALAM NOWY W PREZENCIE! ZA DARMO! PO 1. DZWONKI BEZNADZIEJNE. 2.BATERIA TRZYMA OK 1,5 DNIA PO 3. TELEFON BARDZO CZESTO GUBI ZASIEG 4/ WYGLADA JAK ZABAWKA I W OGOLE BUBEL. ODRADZAM

  • 0

    49. ~Kinia  2006-11-10 09:14:15  host: 213.25.189.50

    ja mam go i mój trzyma 3 dni, dzwonki są może liche ale nie są przeciez najważniejsze, mi zalezy żeby mieć telefon do dzwonienia a nie dla dzwonków, z wyglądu mi się podoba i jest taki kobiecy, a zasiegu mój nie gubi widocznie kupiłaś jakiegoś bubla. ja polecam osobom które potrzebuja telefonu a nie zabawki. Miałam kiedyś sek300i miał bajery ale mi to nie było potrzebne do niczego.Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z fonika.a Wie ktoś coś na temat kabla do tego tela?

  • 0

    50. ~helo  2006-11-12 21:42:52  host: 213.25.189.50

    Alez bardzo prosze Kinia :-))))) I pozdrowienia dla wszystkich konsuli z infolinii :-)))

  • 0

    51. ~Blondyneczka ;d  2006-11-19 21:45:07  host: bxa200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    eloo... mógłby mi ktoś powiedzieć ile powinno trwać jego pierwsze ładowanie żeby potem bateria dobrze czymała?? a i osobiście uważam, że jest śliczny poprostu nie mogłam się mu oprzeć i go kupiłam, a sprzedałam SEk700i

  • 0

    52. ~  2006-11-25 12:39:53  host: epb171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Włąsnie sformatowałem baterie i przestał działąc główny wyświetlacz. Po godzinie przestał sie w ogóle włączać

  • 0

    53. ~Kinia  2006-11-26 20:04:54  host: 213.25.189.50

    No to jakieś gówno kupieś mój działa ślicznie :)i jest śliczny

  • 0

    54. ~  2006-11-27 18:29:43  host: abt18.internetdsl.tpnet.pl

    Kinia w heyah pin jest 1111 na wszystkich starterach

  • 0

    55. ~krzyo88  2006-11-28 19:54:22  host: apn-99-34.gprspla.plusgsm.pl

    I ja sie zgodze z wiekszoscia :) Telefon jest super, ja pozbyłem sie wcześniej SE p800 i P900 bo po pewnym czasie były DUŻO za duże a af51 jest Idealny, mały lekki jest Bardzo dobra jakość rozmowy o niebo leprza niz we wszystkich plastikowych bublowatych SE no i ładny.

  • 0

    56. ~Kinia  2006-11-29 20:20:19  host: 213.25.189.50

    Krzyo88 zgadzam się z Tobą a bardzo dziękuje za podanie pinu.może uda mii się wreszcie skonfigurować te mmsy:)

  • 0

    57. ~erni  2006-12-02 22:57:52  host: vlan.efekt.net.pl

    siemka mam problem nie wiem ktory tel wybrac se z300i czy wlasnie ten. doradzicie cos prosze.

  • 0

    58. ~vanilla  2006-12-05 11:54:35  host: nat-6.autocom.pl

    ja mam zamiar go kupic jest bardzo fajny z tego co wdzialam i jak juz ktos wczesniej wspominal bardzo kobiecy =P erni na twoim miejscu nie kupwyalabym SE z300i =]kup siemensa AF51 =]

  • 0

    59. ~wiki  2006-12-09 15:03:02  host: cjg65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktos moze skad wziac polska instrukcje obslugi do tego telefoniku? bardzo prosze o pomoc.

  • 0

    60. ~atmpitbull  2006-12-10 00:42:13  host: egi57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest super z wygladu. mam obecnie SE k750i ale chyba sprzedam i kupie 3 AF51 i bede mial prezenty :)

  • 0

    61. ~martusia  2006-12-10 20:14:18  host: bue130.internetdsl.tpnet.pl

    Też uważam że ten telefonik jest ładny,bo go posiadam.Wkurza mnie to,ze przy wysyłaniu smsa trzeba ustalac ważność,a nie weim jak to ustawić na stałe ;(Może wy wiecie???

  • 0

    62. ~shafrika  2006-12-16 21:48:43  host: alo132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam tan telefonik od 5 miesięcy i jestem bardzo zadowolona.Jest bardzo kobiecy i lekki dzwonki też ma w porządku.

  • 0

    63. ~ja  2006-12-25 11:53:39  host: dyp2.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon nie ma wogule kabla bo nie ma gdzie go wpiąć w nim

  • 0

    64. ~Szydło  2006-12-27 12:09:50  host: dwr66.internetdsl.tpnet.pl

    Hej.Tak soboie czytam co tu piszecie...no i nie wiem co mam mysleć ;/. Chcialam sobie kupic ten tel,no prawie juz jest moj....ale dalej sie zastanawiam.Chcoaz nie rozumiem co wy chcecie.Na poczatku baardzoo chcialam aparat w tym fonie ,ale teraz...jakos nie jest mi za bardzo potrzebny .No trzeba wspomniec ze mam aparat cyfrowy ,wiec nie oplaca mi sie tez miec komy z aparacikiem.A co do mp3...ehh...nie jest mi jakos specjalnie potrzebne. No to chyba kupie sobie tego fona,mimo ,ze slyszalam o nim wiele zlych komentarzy,np.ze gubi zasieg,ze sie nagle wylancza ,ze są jakieś kłopoty z baterią ;/ Ale mi osobiscie fonik sie podoba :) Pozdro for all

  • 0

    65. ~joasia  2007-01-01 12:20:56  host: eky162.internetdsl.tpnet.pl

    Mam problem nie moge wysylac sms-w,co zrobic?Pozdrawiam

  • 0

    66. ~Szymonnn  2007-01-02 17:11:05  host: acrh8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam AF51 od 6 miesięcy. Na początku myslałem że będzie mało wytrzymały. Spadł mi pare razy na twarde płytki ceramiczne z wysokości ucha:) i nic! Bardzo wytrzymały telefon. Bardzo elegancki i może troche ten niebieski neon jest kiczowaty i tylko na początku robi wrażenie, ale to idzie wyłączyć w ustawieniach. I wtedy bateria trzyma długo. Ja gadam średnio 2 godziny dziennie i trzyma mi 2 dni. To nie jest telefon do zabawy bo oprócz paru bezsensownych gierek jawa ten telefon nic nie ma! mojego AF51 kupilem jako nowy z allegro za 200zł z logo T-mobile(w sklepie ok 340) I jestem bardzo zadowolony. Ten telefon nie ma żadnych bajerów! A moim zdaniem jeśli telefon ma wszystko to nadaje się do niczego :)

  • 0

    67. ~Kasiulka  2007-01-02 18:41:36  host: chs34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich:) zastanawiam się nad kupnem tego tel-ważna sprawa:czy on posiada tzw.długie wiadomości(w opisie"brak danych" a spotykam się w necie, ze je posiada).proszę o odpowiedź wszystkich posiadaczy.pozdrawiam!!

  • 0

    68. ~Ktos...  2007-01-05 14:16:06  host: dck206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile znaków miescie sie w jednym sms-ie? czy warto go kupic...? przycaga mnie wyglądem ale czy jakośc jest dobra...? mi wystracza praktycznie tylko sms-y i mms-y...

  • 0

    69. ~ghost  2007-01-05 16:28:18  host: gem178.internetdsl.tpnet.pl

    siema jaki jest pin do skonfigurowania tych mms-ów

  • 0

    70. ~d0tik  2007-01-20 17:47:48  host: apn-99-88.gprspla.plusgsm.pl

    witam.czy mozecie mi powiedziec jak pobrac tapete z netu?telefon skonfigurowany,niby pobiera ale nigdzie nie zapisuje.moze cos zle robie.prosze help!!!!

  • 0

    71. ~d0tik  2007-01-20 17:58:51  host: apn-99-88.gprspla.plusgsm.pl

    witam.czy mozecie mi powiedziec jak pobrac tapete z netu?telefon skonfigurowany,niby pobiera ale nigdzie nie zapisuje.moze cos zle robie.prosze help!!!!

  • 0

    72. ~narka  2007-01-23 19:27:58  host: cdn220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest super, jeżeli ktoś nie chce aparatu cyfrowego. Zgrabny, bardzoooo kobiecy, polecam.

  • 0

    73. ~  2007-01-25 13:55:55  host: abng79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten tel nie ma nic! moze i ladny, mialem go doslownie 1 dzien i sprzedalem, wolalbym nokie 3310:)

  • 0

    74. ~kuba  2007-01-26 16:20:43  host: bpy109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W kilku postach jest napisane, ze to telefon kobiecy (w opisie innych telefonow z klapka tez to znalazlem). A jaki telefon z klapka jest meski, bo mnie sie takie podobaja. Pokaza c sie z kobiecym to chyba obciach.

  • 0

    75. ~kuba  2007-01-26 16:24:11  host: bpy109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W kilku postach jest napisane, ze to telefon kobiecy (w opisie innych telefonow z klapka tez to znalazlem). A jaki telefon z klapka jest meski, bo mnie sie takie podobaja. Pokaza c sie z kobiecym to chyba obciach.

  • 0

    76. ~kuba  2007-01-26 16:35:28  host: bpy109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W kilku postach jest napisane, ze to telefon kobiecy (w opisie innych telefonow z klapka tez to znalazlem). A jaki telefon z klapka jest meski, bo mnie sie takie podobaja. Pokaza c sie z kobiecym to chyba obciach.

  • 0

    77. ~fudzi  2007-01-31 17:35:05  host: abgh241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli ktoś nadal nie wie jak ustawic ten telefon na MMS w Orange to mowie. Wystarczy wpisac recznie konfiguracje dla AX 72 to prawie ten sam telefon. Nalezy mu tak skonfigurowac CDS GPRS i wkoncu MMS

  • 0

    78. ~Kicia  2007-02-06 20:41:51  host: buy235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam taka prozbe jezeli ktoś wie jak krok po kroku skonfigurowac mms w siemensie af51 to bardzo prosze o kontakt moj nr gg 4566269. bede bardzo wdzięczna buzki!!:)

  • 0

    79. ~tomo  2007-02-10 11:20:55  host: f106.bie.lama.net.pl

    Super telefonik! Kupilem go niedawno i nie zaluje! Za ta cene trudno znalesc lepszy telefon od tego.

  • 0

    80. ~AIRON  2007-02-18 19:30:41  host: aczv25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich serdecznie, Czy nie wiecie, czy ten telefonik ma jakieś powazniejsze wady??? Jeśli macie informacje na ten temat to prosze napiszcie. Dziękuje serdecznie i pozdrawiam. :)

  • 0

    81. ~iza  2007-02-24 16:54:28  host: abfr136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tez posiadam ten telefonik juz od ponad roku. Jestem bardzo zadowolona z niego, jest bardzo mały i poreczny. Jedyna wada to taka ze bateria szybko mi pada. Po 2 dnaich czasem ale to chyba dlatego ze pisze mase smsow i dzwonie wiec chyba nie ytzeba sie dziwic. Polecam go bardzo:)

  • 0

    82. ~viki201  2007-03-05 10:14:43  host: 88-199-253-236.tktelekom.pl

    telefon mam juz od ponad pól roku!!!jestem bardzo zadowolona...nie ma zadnych problemów:))tylko ze nie wiem co zrobic abym mogla odczytywac MMSy!to jest mój problem:( ::))))

  • 0

    83.  2007-03-05 11:26:39

    jak skonfigurowac MMSy...pozatym jestem zadowolona z telefonu:))))

  • 0

    84. ~dzika  2007-03-12 20:49:05  host: nat-89-136.avamex.com.pl

    viki201.. ja też miałam taki problem ale pomógł mi go rozwiązać konsultant z orange bo akurat jestem w tej sieci... w zależności w jakiej jesteś idź lub zadzwoń a Ci pomogą :)

  • 0

    85. ~NIUNIA  2007-03-17 15:02:58  host: ip83-230-28-170.debacom.pl

    Mam problem z przyjmowaniem mmsow. Z neta owszem dostane ale od kogos nie bardzo. Wie ktos jak moge to skonfigurowac??

  • 0

    86. ~NIUNIA  2007-03-17 15:03:31  host: ip83-230-28-170.debacom.pl

    Mam problem z przyjmowaniem mmsow. Z neta owszem dostane ale od kogos nie bardzo. Wie ktos jak moge to skonfigurowac??

  • 0

    87. ~promo  2007-03-26 08:43:56  host: cvd246.internetdsl.tpnet.pl

    widomosci w tym telefonie mozna utwrzyc...z 760 znakow... batera trzyma krotko... troche lepiej jest po oswietleniu obramowania... ogolnie strasznie krotko trzyma... co chodzi o mms... to trzeba samemu konfigurowac ustawienia... nie ktorzy operatorzy nie posiadaja tego telefonu w ofercie... przez co sa problem z mms... ale jak pogrzebiecie na google ... skonfigurujecie go bez problemu... pozdro i milego korzystania

  • 0

    88. ~anija  2007-04-21 19:12:37  host: host210-185.crowley.pl

    nie warto kupowac tego telefonu. Szczerze go nie polecam. To jest szajs jakich mało!!!!

  • 0

    89. ~PM  2007-04-22 10:50:06  host: eih28.internetdsl.tpnet.pl

    ten siemens to zlom kompletny- mam go pol roku i zdazyl mi peknac wyswietlacz zewnetrzny, ksiazka telefoniczna z telefonu nie funkcjonuje, bateria gora 2 dni(przy wylaczonych bajerach), wylacza sie w najmniej oczekiwanym momencie zupelnie bez przyczyny- dodam ze dbam o posiadane telefony - nie rzucam itd- phon spoczywa spokojnie w kieszeni bez towarzystwa przedmiotow ktore moga go uszkodzic:D ...wiec dobrze radze nie robcie bledu i nie inwestujcie w siemensa:)

  • 0

    90. ~Ingusia  2007-04-28 22:34:41  host: ap114.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie pomóżcie.. skonfigurowałam mms i nie moge ich odebrac..!! nie wiem co jest!! proszę was o pomoc..!! :(:(

  • 0

    91. ~minia15  2007-05-16 08:23:33  host: aaqa208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siema mam ten tel i mi sie bardzo podoba ... i nie zaluje bo warto z wyglądu jest bardzo elegancki polecam ! ;)

  • 0

    92. ~Kinia  2007-05-18 11:57:48  host: 213.25.189.50

    mi sie zawiesza i bateria słabo trzyma amam go niecałe pół roku:(

  • 0

    93. ~  2007-06-01 11:19:15  host: bej88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ZAJEBISTY FONIK!! MAM GO 2 LATA I CHODZI JAK ZEGAREK!! EXCELENT

  • 0

    94. ~anna30  2007-06-09 07:12:12  host: abez38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten tel.od wczoraj. Z mmsami zeszło mi jakieś 2 godz. Dzwoniłam do biura obsługi Plusa 3 razy, ale nic nie pomogło przysyłanie konfiguracji. Poszukałam w googlach, jest sporo wskazówek i ku mojej radości - udało się :) Trzeba czytać i próbować aż do skutku. Wygląd ma extra, pewnie największym minusem jest bateria...

  • 0

    95. ~Qba  2007-06-20 17:34:42  host: edq74.internetdsl.tpnet.pl

    http://ustaw.orange.pl/

  • 0

    96. ~:)  2007-06-29 12:02:53  host: abfp166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam dylemat...warto kupic ten tele??

  • 0

    97. ~shlu  2007-07-16 13:38:43  host: dzb75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem jaka ma pamiec ten telefon... Czy moze mi ktos pomoc rozwiazac ten problem??

  • 0

    98. ~shlu  2007-07-17 07:53:28  host: dxx206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wie ktos jaka pamiec ma ten telefonik??

  • 0

    99. ~karola_m3  2007-07-18 00:09:30  host: abnb240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi sie nie udalo skonfigurowac a robilam wszystko co kazali na stronce....nie weim w czym problem, a doczytalam gdzies ze ma dzwonki mp3 i real naprawde?? no musze miec te mmsy! sam sie wylacza bezsenownie i nie mam raportow, macie? pozdro

  • 0

    100. ~karol  2007-07-18 00:12:15  host: abnb240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na tej stronce http://ustaw.orange.pl/ nie ma tego siemensa. no i lipa. ja ustawialam pod inny telefon wlasnie ale nie wyszlo:/ help

  • 0

    101. ~ula  2007-07-26 16:01:24  host: gdansk.int.pl

    a mi nie działa T9

  • 0

    102. ~konrad  2007-07-29 10:28:50  host: host-81-190-107-97.rzeszow.mm.pl

    Najbardziej badziewiasty telefon jaki może być.Konfiguracji nie da sie wysłać ani ustawić.

  • 0

    103. ~grzesiek  2007-08-30 17:46:48  host: n49.pro-internet.pl

    mam ten sam problem co kolezanki jak skonfigurowac te jeba...mmsy

  • 0

    104. ~Gosienka:))  2007-09-03 20:27:10  host: bfe1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No właśnie ja tez mam problem z ustawieniem mms...a raporty sie łatwo ustawia nawet dziecko by wiedzialo jak.Trzebawejsc najpierw w wiadomości a potem ustawienia, profile mms--i tam zmien--i raport stanu tzrba włączyc i juz...

  • 0

    105. ~Gosienka:))  2007-09-03 20:42:00  host: bfe1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No właśnie ja tez mam problem z ustawieniem mms...a raporty sie łatwo ustawia nawet dziecko by wiedzialo jak.Trzebawejsc najpierw w wiadomości a potem ustawienia, profile mms--i tam zmien--i raport stanu tzrba włączyc i juz...

  • 0

    106. ~andzia  2007-09-14 14:03:41  host: eeb199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest do .... ...... Namwet mms nie moge odbierac ;(

  • 0

    107. ~Johny Bravo  2007-09-29 21:24:59  host: bxm58.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie ja wam pomogę. Jak chcecie skonfigurować siemensa af51 aby otrzymywał mmsy to wystarczy wejść na stronę: http://ustaw.orange.pl/ i w miejscu gdzie jest opcja: wybierz model producenta, wybierzcie Siemens. A w miejscu: wybierz model telefonu, wybierzcie A55 (TO WAŻNE). Następnie wcisnąć: Dalej. Następnie wcisnąć: Konfiguracja WAP po CSD. Potem wpisać swój nr telefonu i wysłać. Jak przylezie do telefonu to nic nie manipulować w ustawieniach. Telefon jest skonfigurowany. Możecie otrzymywać i wysyłać mmsy. Mam to sprawdzone na dwóch af51 i działa. Bawcie się :D Narazie

  • 0

    108. ~XPICK  2007-10-04 11:45:28  host: aaib104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już od roku korzystam z tego telefonu i muszę przyznać że poza dobrym wyglądem AF51 jest całkowicie bezużytecznym fonikiem. Podstawowe wady: -bateria bardzo szybko się rozładowuje -obramowanie panelu zewnętrznego rysuje się bardzo szybko -niestabilne wykonanie panelu wewnętrznego -zastosowany soft prawie całkowicie ogranicza się do dzwonienia i sms`ów

  • 0

    109. ~  2007-10-23 17:00:41  host: host21.kbd.pl

    nie kupujcie tego telefonu, jednym slowem porazka. Jedyny "plus" to wyglad...

  • 0

    110.  2007-11-02 22:32:41

    Nie polecam Tego fona.Bateria krótko trzyma.Nie ma mp3.irdy nie mówiąc o blutaczu.To jest złom jak każdy siemens.Nie polecam Siemensów bo to złomy

  • 0

    111. ~Qba  2007-12-28 16:15:50  host: edq74.internetdsl.tpnet.pl

    Z wyglądu telefonik bardzo elegancki:) ładny bajer ze swiatelkami:) mam go juz z 5 miesiecy ale zmieniam go teraz poniewaz trzyma baterie 2 dni:( gdyby trzymal dluzej na pewno bym sobie go zostawil

  • 0

    112. ~sebmast  2008-01-08 16:47:07  host: 82.160.216.18

    Ten tel to szajs. Mam go już z pół roku.... Bateria trzyma ok. 10h? Wstaje o 6.00 a ok. o 17.00-18.00 tel się wyłacza. Tnie się jak nie wiem co. Nie polecam,

  • 0

    113. ~lukwas  2008-04-15 16:55:08  host: dtx114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja sie zamieniłem koleżanką ona mi ten dała a ja jej nokie 2610 oczywiście w opłakanym stanie i jeszcze mi dopłaca

  • 0

    114. ~siemens  2008-04-23 21:39:13  host: achl40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyglad to nie wszystko...

  • 0

    115. ~ashanti  2008-05-28 19:38:09  host: abis223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon juz 2 lata i jestem z niego bardzo zadowolona z jednym maknamentem czasami sie wylacza bez powodu ale z czego dowiedzialam sie to te telefony tak maja sa bardzo wytrzymale oczywiscie w granicach rozsadku poreczne eleganckie i jak to juz wczesniej mowiono typowo kobiece ;) Serdecznie polecam ;)

  • 0

    116. ~K... :/  2008-07-23 13:52:30  host: acyu134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon kompletny ZłOM! Wad nie da się zliczyć. Dostałam go rok temu i ten czas to była dla mnie kompletna męka! Nie jestem wymagająca, dlatego kompletny brak jakichkolwiek pożytecznych bajerów nie był dla mnie przez pewien czas problemem. Wygląd podobał mi sie przez m/w miesiąc, dopóki nie zaczeła odpryskiwać srebrna farba... (MIMO ZE O NIEGO BARDZO DBAłAM) telefon sie tnie, wyłącza, muli niemiłosiernie, a po jakimś czasie użytkowania pisanie smsow zajmuje kilkakrotnie wiecej czasu bo tel nie lapie co wciskamy! WYBIERZCIE COKOLWIEK INNEGO, ALE NIE TEN SZAJS!!!

  • 0

    117. ~aga  2009-10-24 19:30:04  host: host-89-230-179-28.gdynia-laczpol.mm.pl

    a czy można mieć na tym telefonie GG ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-169-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet