Samsung Xcover 550 - opinie
Telefony Samsung Samsung Xcover 550 Opinie o Samsung Xcover 550

Samsung Xcover 550

w sumie: 32
  • 0

    1. ~adit  2015-05-22 22:02:04  host: 62.29.248.132

    Procesor dual-core, 460 MHz..? Wie ktoś co za za procesor miał solid 2710 ...?

  • 0

    2. ~adit  2015-05-24 01:02:09  host: 193.242.136.13

    Procesor dual-core, 460 MHz..?! wow ktoś chyba za bardzo puścił wodzę fantazji :) a swoją drogą wie ktoś co siedziało w solidzie 2710..? Od dłuższego czasu zastanawiam się nad przesiadką ze smartfona na normalny telefon, wcześniej miałem b2710 i byłem bardzo zadowolony ( ładowanie co 7 dni ) , szkoda tylko, że nie dali baterii 2000mAh.

  • 0

    3. ~Xavi  2015-05-25 12:31:48  host: 89-77-106-88.dynamic.chello.pl

    akumulator na pewno 1500 bo wydaje mi się że 1300 ?

  • 0

    4. ~pan nad calmy  2015-06-06 10:14:39  host: 188.146.83.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    kupiłem wczoraj w media markt. ogólnie wykonanie dobre. ale klapka z tylu na...zatrzaski .w b2100 i b 2710 była na srube. jest to raczej nastepca tego c 3550 a nie solida b2710. majac tego solida b2710 nie warto zamieniac na najnowszy szmelc samsuna czyli xcover 550

  • 0

    5. ~greg zorba  2015-06-16 22:47:07  host: n10-09-01.opera-mini.net

    mam ten telefon bateria 1500, bardzo dobrze wykonany z dobrych materialow jezeli o obudowe chodzi, aparat nawet ladne zdjecia robi i dioda sie przydaje jako flash lub latarka, oprogramowanie podobne troche do s5611, co do mozliwosci bateri jeszcze niewiem

  • 0

    6. ~end  2015-06-24 17:56:49  host: n26-06-03.opera-mini.net

    Prośba do tych co już go mają. Czy ma on aplikacje Java czy nie ma. Sprawdźcie to?

  • 0

    7. ~mnm  2015-06-25 04:51:57  host: 178-214-150-141.internetia.net.pl

    5@Jak wypada jakość rozmów,oraz ich głośność?I czy da radę bez problemu obsłużyć katrę pamięci 16GB?A i czy da się zrobić włane ustawienia klawiszy nawigacyjnych?

  • 0

    8. ~end  2015-06-25 07:57:34  host: n05-03-06.opera-mini.net

    Czy może mi ktoś odpowiedzieć, czy ma on aplikacje java?

  • 0

    9.  2015-07-24 10:07:31

    Ktoś wie, czy ten telefon wspiera HD Voice?

  • 0

    10. ~Michał  2015-08-08 07:57:11  host: apn-37-7-71-69.dynamic.gprs.plus.pl

    Badziewie jak niewiem bateria góra 4 dni przy normalnym używaniu skacze zasięg i wogóle. NIE POLECAM

  • 0

    11. ~Markieter  2015-08-30 11:43:05  host: 89-79-188-16.dynamic.chello.pl

    Wygląda nieźle. Ale brak Wi-Fi, brak ustawienia interwałów budzika i kilku innych drobnych udogodnień, które bywały u poprzedników, czynią go mało użytecznym. A cenka niemała jest...

  • 0

    12. ~aero666  2015-09-05 00:03:43  host: 188.146.8.140.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Bardzo solidna budowa i mega przyjemna w użytkowaniu klawiatura, jedna z najlepszych klasycznych typu numerycznego jakie kiedykolwiek używałem. Telefon bez problemu da się odebrać w rękawiczkach, a przy odrobinie szczęścia również dzwonić i pisać. Szkoda, że tylna klapka jest z twardego plastiku bez pokrycia gumą (byłaby mniej śliska). Wolałbym również, by microUSB było na dole ew. górze, bo pozycja z boku przeszkadza w ładowaniu gdy telefon siedzi w uchwycie samochodowym. Rozmowy super wyraźne w obie strony i bardzo głośne przy maksymalnym ustawieniu, duży plus!

    Wyświetlacz równie beznadziejny jak w S5610/11, a dodatkowo schematy kolorów są fatalnie dobrane, co jeszcze bardziej pogarsza czytelność. Soft jest tragicznie niedorobiony. Nie widać czy jest się w zasięgu 2G, 3G, H. Zamiast w miarę znośniego aktywnego desktopu znanego z S5610 wprowadzono jakieś widgety, w większości bezużyteczne. Błędy w edytorze SMSów i przywieszki w niektórych momentach.

    Foto totalnie nieciekawe. Może w idelanych warunkach oświetleniowych coś się z tego wyrzeźbi, ale 5Mpix z AF znane z S5610 to przy aparacie z B550 zupełnie jak lustrzanka w porównaniu z chińską zabawką dla dzieci. Czemu telefon outdoorowy/roboczy nie ma GPSu? Halo, 2015 rok mamy! Nawet taki bez map, tylko podający aktualną pozycję/wysokość, umożliwiający zapisanie punktu i wskazujący azymut do ustawionej lokalizacji byłby bardzo dużym plusem.

    Na nieszczęście (pierwszy raz w życiu!) dostałem uszkodzony od nowości egzemplarz - resetuje się samoczynnie w trakcie rozmów. Teraz bujam się ze zwrotem i mam mieszane uczucia, ryzykować jeszcze raz czy szukać szczęścia w innym miejscu -- tylko gdzie? Ech... chętnie zapłaciłbym nawet 2x tyle, gdyby dali ekran o akceptowalnej jakości (pamięta ktoś ekrany lcd transreflective? taki byłby idealny!), dorzucili GPS, lepszy moduł aparatu i dojrzałe, dopracowane oprogramowanie.

  • 0

    13. ~  2015-09-06 07:20:12  host: adsz236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem i jestem z niego zadowolony . jest to telefon bardzo dobry, dla wszystkich co mają dość dotykowców . telefon jest naprawdę SOLIDNY i spełnia wszystkie wymogi wytrzymałościowe , a co do łączności to się dobrze sprawdza .
    polecam ! Dariusz

  • 0

    14. ~witorrio  2015-09-15 11:09:18  host: public-gprs517516.centertel.pl

    najlepszym z tej serii był /jest b2710. pózniej juz tylko coraz gorzej samsung robił.

  • 0

    15. ~greg zorba  2015-09-16 05:41:22  host: n26-03-04.opera-mini.net

    dobrze slychac rozmowy w obie strony,tel ustawiony na 3g wlaczona trans danych wytrzymuje 2 pelne dni przy intensywnym uzytkowaniu,jezeli komus cos sie dzieje z tel polecam oddac andersa33 wawa solidny serwis

  • 0

    16. ~dyek  2015-09-19 22:26:19  host: achu226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam b2710 i to jest solid a to ma byc nastepca ten 550 jakby kosztował 150 zł to moze bym kupił

  • 0

    17. ~agala2  2015-10-27 10:19:41  host: 83-238-168-28.static.ip.netia.com.pl

    Po tygodniu użytkowania szybka na wyświetlaczu jest pęknięta. W przypadlku 2710 to byłoby niemożliwe.

  • 0

    18. ~ziutasek  2015-11-17 12:45:21  host: abcc177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gorszy od poprzednika B2710 za większą cenę, tylko dla maksymalnie niezorientowanych jeleni ...

  • 0

    19.  2015-11-28 13:48:20

    Nadal nic nie wiadomo o HD Voice?

  • 0

    20.  2015-12-12 16:34:09

    Telefon nie wspiera HD Voice. Informacja bezpośrednio od Samsunga:
    http://tlp.is/8fc

  • 0

    21. ~Rided  2015-12-13 15:39:13  host: acud193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zakupilem nowego b550 i jest problem z wysylaniem sms za kazdym razem wyskakuje nie mozna wyslac wiadomosci, ma ktos podobny problem ?

  • 0

    22. ~odzo  2016-01-15 23:22:16  host: user-94-254-144-46.play-internet.pl

    Telefon wspiera hd Voice.Mam ten telefon jako służbowy w plusie i w trybie 3g jest hd Voice.Nie wiem jak w 2 g bo na ekranie nie widać w jakim jest trybie.Telefon jest brandowany przez Plusa.

  • 0

    23. ~maciek  2016-02-09 13:08:49  host: apn-31-1-86-156.dynamic.gprs.plus.pl

    Ooo, nowy solid :) Następca xcover C3350, a już myślałem że C3350 będzie ostatni. Tutaj dali aparat 3,2 i lampę, coś nowego.
    2. ~adit Spraw sobie E2370, będziesz ładował co miesiąc, bo baterię ma 2000 mAh, będziesz mega zadowolony :D

  • 0

    24. ~felis  2016-02-25 18:03:35  host: 088156137095.dynamic-ra-4.vectranet.pl

    Pytanie do tych co mieli wcześniej b2710 lub e2370 i mogli osobiście porównać. Jak długa trzyma bateria b550 w stosunku do tych modeli.
    A może kojarzycie jakąś dostępną alternatywę dla b550, bo jest trochę zbyt duży. Mam e2370, ale niestety często się sam resetuje. Nie potrzebuje od telefonu nic poza bardzo długim działaniem na baterii, trochę zwiększoną wytrzymałością oraz małymi gabarytami.

  • 0

    25.  2016-02-25 18:40:42

    Mam pytanie do tych co mieli wcześniej b2710 lub e2370. Jak długa trzyma bateria b550 w stosunku do tych modeli.
    A może kojarzycie jakąś aktualnie dostępną alternatywę dla b550, bo jest trochę zbyt duży. . Nie potrzebuje od telefonu nic poza bardzo długim działaniem na baterii, trochę zwiększoną wytrzymałością oraz małymi gabarytami.

  • 0

    26. ~play  2016-03-08 17:31:14  host: 77.252.199.204

    w play trzeba buło wpisać:

    Nazwa: MMS
    Adres strony domowej: http://tlp.is/9ba
    Proxy: właczone
    Adres:10.10.25.5
    Port:8080
    Czas opoznienia:90
    Dns: wyłaczony
    Dns1 : 0.0.0.0
    Dns2: 0.0.0.0
    Nazwa punktu dostepu: mms
    Id uzytkownika: zostawiamy puste
    Hasło:zostawiamy puste

  • 0

    27. ~Wojtek  2016-03-14 01:49:16  host: host-89-230-245-25.nowydwor.mm.pl

    Jedyną rzeczą, którą bym zakwestionował to stwierdzenie: "telefon doskonale sprawdza się podczas prowadzenia rozmów telefonicznych - głos rozmówcy jest wyraźny, donośny i pozbawiony zniekształceń" - niestety nie mogę potwierdzić, ale niezależnie od ustawionego poziomu głośności podczas rozmowy, dźwięk z wbudowanego głośniczka z przodu obudowy wyraźnie trzeszczy, można się "dogadać" ale w porównaniu z 6310i czy K750i niestety lipa.

    Muzyka i radio stosunkowo dobrze gra, choć:
    - do słuchania radia niezbędne jest podłączenie słuchawek (brak wbudowanej antenki FM - szkoda)
    - do słuchania muzyki koniecznie trzeba włączyć tryb wysokiej jakości dźwięku, standardowy w pełni wystarcza do audiobooków, dodatkowo można posiłkować się ustawieniami playera i kilkoma zdefiniowanymi efektami oraz korekcjami.

    Zasięg, wytrzymałość baterii jak najbardziej satysfakcjonująca.

  • 0

    28. ~sky  2016-03-20 12:53:43  host: ip-5-172-239-236.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Telefon bardzo dobry, bateria trzymam ok 10 dni, zasięg telefonu powala tam gdzie smartfon traci zasięg w tym Samsungu są dwie kreski zasięgu (nawet nokia 3310 miała gorszy zasięg). Przeglądarka internetu to opera, telefon działa w sieci gsm jak i w 3G. Bardzo dobra klawiatura, dobrze się pisze sms, używanie podczas deszczu nie stanowi problemu. Ogólnie menu telefonu działa szybko i sprawnie, jestem stanie szybciej zadzwonić i napisać sms niż na smartfonach- gdzie chcąc szybko coś zrobić to lubi się zawiesić. Minusy: latarka lubi się włączyć podczas wyciągania z kieszeni, szybko blokuje się klawiatura, brak gps.
    Używam go w pracy gdzie bardzo ważny jest dobry zasięg gsm i czas ile może wytrzymać na baterii - pod tym względem nigdy mnie nie zawiódł.

  • 0

    29. ~k  2016-04-28 16:08:54  host: remote.pomorzesa.com.pl

    do ~sky:
    bateria trzyma 4 dni przy normalnym użytkowaniu tzn. kilka krótkich rozmów w ciągu dnia. Te 10 dni o których piszesz możesz włożyć sobie między bajki, chyba, że twój telefon leży na półce nieużywany jako ozdoba.

  • 0

    30.  2016-07-17 10:14:38

    Telefon mógł zostać liderem klasycznych telefonów ale został wypuszczony na rynek nie dopracowany. Kupiłem telefon w MediaMarkcie. Pierwszy który oglądałem nie działał, Drugi wymieniłem po kilku dniach - nie działał aparat fotograficzny. Trzeci trzy razy był nieskutecznie naprawiany, wymiana płyty głównej, wymiana oprogramowania itp. Nie będę pisał o zaletach bo wady telefonu są dyskwalifikujące. Niska jakość dzwięku z głośnika. Niska jakość połączeń - pomaga zmiana ustawień auto na 2G. Nie wyszukuje w kontaktach w dowolnej kolejności - należy wpisywać wyszukiwaną frazę w takiej samej kolejności w jakiej jest zapisana w pamięci. Brak pozycji Imię w kontaktach. Telefon sam się resetuje po połączeniu z zestawem głośnomówiącym przez bluetootha. Pomaga na kilka dni reset do ustawień fabrycznych. Ostrzegam - nie kupować pod żadnym pozorem.

  • 0

    31. ~KiS  2016-08-05 17:28:00  host: 89-72-206-5.dynamic.chello.pl

    telefon tragiczny w porównaniu z B2710, obudowa na zatrzaski, przy byle upadku wypada bateria, szyba słaba jak w samsungu za 50 zł z marketu, ogólnie nie wiem jaki jest sens produkcji takiego badziewia, C3350 był tandetą, a ten jest jeszcze gorszy.

  • 0

    32.  2016-08-13 16:42:40

    Zdecydowanie odradzam.
    Cichy głośnik, niska jakość połączeń. Telefon po sparowaniu z zestawem głośnomówiącym resetuje się w kółko. Serwis wymienił płytę główną i dwa razy wgrywał oprogramowanie. Telefon nadal nie działa.
    Wadliwe wyszukiwanie w książce adresowej. Za krótka nazwa adresata itd...
    Odradzam.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-191-72.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet