Samsung SGH-F480 - opinie
Telefony Samsung Samsung SGH-F480 Opinie o Samsung SGH-F480

Samsung SGH-F480

w sumie: 420
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    1. ~street  2008-02-18 18:52:55  host: inet20908nb-2.eranet.pl

    samsung skopiowal prade?

  • 0

    2. ~Nessa  2008-02-19 14:55:33  host: gtj186.internetdsl.tpnet.pl

    Sory... ale gdzie tu są klawisze??!! Myśle że nie za bardzo mi sięten telek podoba!

  • 0

    3. ~ali  2008-02-24 20:46:35  host: host-ip2-44.crowley.pl

    A telefon musi mieć fizycznie klawisze ?? Ten ma akurat wirtualne ( wyświetlane na LCD ). Szkoda że nie ma modułu GPS...

  • 0

    4. ~  2008-04-04 19:22:57  host: smrw-91-193-87-26.smrw.lodz.pl

    prawie jak prada II

  • 0

    5. ~gon  2008-06-04 08:23:44  host: aabf105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak niby to ma wyglądać?? przecież większość dotykowych tak wygląda(iphone, prada)

  • 0

    6. ~mania  2008-06-08 13:22:45  host: adbh4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten tel. jest extra dotykowy ekran mnie powala ;d

  • 0

    7. ~Gosiaczek  2008-06-17 00:01:13  host: cpc4-lutn4-0-0-cust39.lutn.cable.ntl.com

    Wlasnie kupilam tan telefon i jest na prawde fajny, do ekranu dotykowego sie mozna szybko przyzwyczisc :)

  • 1

    8. ~użytkownik  2008-06-19 16:55:41  host: xdsl-5983.jgora.dialog.net.pl

    Hej. Ja kupiłem go na Allegro za 1270zł i powiem jednym słowem: ideał :) I nie ma w tym żadnego kłamstwa. Mam tylko małe pytanie dla znawców, a najlepiej użytkowników. Dlaczego przy robieniu zdjęć (w każdej rozdzielczości) przy przybliżeniu (czyli użyciu zoom'u) obraz jest coraz bardziej rozmazany, a w maksymalnym przybliżeniu widać tylko kształyty i nic poza tym. Nie mogę sobie z tym poradzić, a próbowałem już wszystko zmieniać. Może ja coś robie nie tak, a może to wada "Samsungowska". Mimo wszystko proszę o porady. Tak aparat działa świetnie, w nocy rewelacja, myślałem, że to ściema, ale autofokus działa cudownie. Dźwięk z odtwarzacza bardzo dobrej jakości, choć mógłby być troszkę bardziej głośny, ale nie gra na tyle cicho, żeby na mieście nic nie słyszeć. :) Telefon extra :P Polecam wszystkim, warto było tyle dać :):) Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam

  • 0

    9. ~użytkownik  2008-06-19 16:59:04  host: xdsl-5983.jgora.dialog.net.pl

    Acha, bateria trzyma długo, strasznie się męczyłem, aby ją sformatować, bo nie chciała paść, a próbowałem ją wykończyć przez sporo czasu. I nie zrażajcie się 256 tysiącami kolorów - różnica nie jest tak tragiczna, a przeciesz wszystko idzie ku zaoszczędzeniu energii - telefon pobiera jej mniej, niż taki wyposażony w 16 mln, tak więc działa dłużej. Pozdrawiam - i czekam na odpowiedź.

  • 0

    10. ~norman  2008-06-24 00:07:20  host: 82.160.71.2

    Dźwięk z głośniczka nie jest zbyt czysty (nawet nie mówię o słuchaniu muzyki), ekran dotykowy nie osiąga poziomu PDA, czasami "muli" przy menu (ekran dotykowy musi znacznie obciążać procesor). Bateria trzyma 4-5dni (przy ok. 5-10min rozmów dziennie - rewelacja jak na taki ekran). Zdjęcia jak to zdjęcia - coś widać, ale w ciemnym pomieszczeniu słabiutko (nie jest to cyfrówka). Telefon pozbawiony pokrowca łatwo się rysuje, także lepiej nosić to etui (widoczne na zdjęciu). Jednak z nim rozmowa jest niewygodna - dynda się na dole :). I prawdę mówiąc - jak dla mnie to pierwszy udany Samsung.

  • 0

    11. ~użytkownik  2008-06-28 22:48:34  host: xdsl-5983.jgora.dialog.net.pl

    Ciekawi mnie też instalacja gier na tym telefonie, bo w podręczniku użytkownika ani w necie tego nie ma :(

  • 0

    12. ~ania  2008-07-18 15:32:10  host: aacg16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo podoba mi się ten samsung. a mam pytanie czy ma on nawigacje GPS?

  • 0

    13. ~Lol  2008-07-24 13:16:18  host: 77-253-188-14.adsl.inetia.pl

    Lole ładne z was są. Kupcie iphone i zobaczcie różnice miedzy wyświetlaczami. Iphone ma detektor ciepła i dlatego tak przyjemnie sie na nim pracuje. Te gówniane wyświetlacze w innych telefonach sie kryja tak u samsunga jak u LG

  • 0

    14. ~rolers  2008-07-25 18:33:37  host: 212.160.172.70

    Pytanie do użytkowników tego telefonu: czy można 'podłączyc' go do etui z dodatkową baterią? W nieco podobnych modelach p300 i p310 było takie rozwiązanie...

  • 0

    15. ~gość  2008-08-01 20:59:07  host: 088156233243.swn.vectranet.pl

    ha za 3 dni go mam!!!:)a za 7 dni mistrzostwa

  • 0

    16. ~mrcns  2008-08-06 16:00:34  host: hnx234.internetdsl.tpnet.pl

    telefon odebralem wczoraj w Play. Daje rade, zabawka przednia. Kumpel ma iPhone'a a ten mniejszy, ladniejszy :)

  • 0

    17. ~B  2008-08-06 17:12:44  host: 136-goc-10.acn.waw.pl

    czy ten telefon ma jakiś system operacyny typu symbian, win ???

  • 0

    18. ~  2008-08-06 17:22:45  host: 193.120.116.179

    moze sie pracuje przyjemnie tylko ze jest o 1/3 wiekszy ciezszy i o polowy mniej potrafi

  • 0

    19. ~gość  2008-08-08 23:04:46  host: addc46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefonik ma symbiana ?

  • 0

    20. ~dawid  2008-08-14 19:34:57  host: 77-253-132-30.adsl.inetia.pl

    Symbiana nie ma. Telefon dziala mi bardzo dobrze. Jestem z niego zadowolony. Ale jest ich kilka. Długo sie wlacza i wylacza. Nie mozna zmienic motywow, ani obrazkow podczas zablokowanego telefonu

  • 0

    21. ~llol  2008-08-15 12:15:14  host: 87-205-228-207.adsl.inetia.pl

    Nie, nie ma symbiana! Jest napisane: PDA Nie

  • 0

    22.  2008-08-17 09:24:52

    ma telefonik od 5 dni , na pozatku trzeba sie przyzwyczajic do niego , ale zabaweczka jest 1 klasa;)

  • 0

    23. ~PlusMen  2008-08-17 15:08:34  host: cqb20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka :) Ja również skusiłem się tydzien temu na zakup tego telefoniku :) Sprzedałem swojego K-800i i teraz cieszę się Samsungiem. Telefon jak to Samsung, dobrze spasowany obudowa bez zarzutu, aparat 5 mega robi świetne zdjęcia, pomimo że K-800i tez robił rewelacyjne. Ekran dotykowy równiez spisuje się wspaniale, nie wiesza się wszystko chodzi płynnie. Bateria trzyma dość długo, przy normalnym uzytkowaniu 5-6 dni. Czasami może troszke zlościć przewijanie palcem po menu np w celu odnalezienia osoby w książce telefonicznej ale troszke wyzej mamy pole do wpsania literki w celu wyszukania całej nazwy kontaktu. Pisanie SMSów istne szalenstwo. Odzwyczaiłem sie od stukania SMSków na zwykłym telefonie w jeden wieczór. Poprostu czysta przyjemność. Telefon posiada tylko jedna gre jaką są puzzle swoja droga nic ciekawego ale zawsze umili czas podczas oczekiwania w samochodzie na żonę ktora robi zakupy w Hipermarkecie :) Wracając jeszcze do aparatu.. Zdjęcia w nocy, w dzień wychodza naprawde niezłe. Nie są ani naświetlone w rogu gdzie znajduje sie migawka ani rozmazane w zaden sposób. Płynnie wszystko działa i zasługuje na niezłą ocenę . Z mojej strony 9.5/10pkt. Może faktycznie nie ma Symbiana, i może to nie I-Phone ale wystarczy. Telefon godny polecenia. Pozdrawiam 3 majcie sie. :)

  • 0

    24. ~cymek87  2008-08-17 20:02:30  host: 93-97-93-158.zone5.bethere.co.uk

    mam taki sam telefon mam go niecaly dzien i powiem tyle ze jest wyczesany w kosmos szybko sie przyzwyczaisz dotykowego ekranu..jest poprostu rewelacyjnyy ma fajne sluchawki IN-ear muzyka gra dobrze 5 mega aparat:)czego chciec wiecej?!moim zdaniem KOZAK

  • 0

    25. ~ola  2008-08-18 02:04:05  host: 089-101-052028.ntlworld.ie

    ja juz mialam iphona 8gb i samsung zdecydowanie wygrywa. rzeczywiscie iphon ma lepszy ekran dotykowy ale nie żałuje kupna :)

  • 0

    26. ~uka  2008-08-18 10:33:09  host: aawj234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i nie ma wifiiii

  • 0

    27. ~buba  2008-08-18 15:29:43  host: ip-213-17-162-22.project4.pl

    telefon sprawuje się rewelacyjnie. Po 2 dniach można przywyknąć bez problemu do obsługi, smsy pisze się bardzo wygodnie- wyświetla sie klawiaturka numeryczna, moim zdaniem jest to nawet wygodniejsze rozwiązanie niż klawiatury QWERTY (posiadam telefon z klawiaturą tego typu więc mam porównanie). Jeśli chodzi o baterie- u nas 4 dni trzyma. Aparat faktycznie nie powala, ale do pstrykania "turystycznego" na szybko jest idealny! Fajne, przejrzyste menu, jak to sprzedawczyni w poznańskim głównym playu powiedziała "telefon którego się głaska" - pozdrawiam przy okazji :)) Kupiłem go dla dziewczyny, a sam się bawie :) polecam, naprawde fajny. Pozdrawiam

  • 0

    28. ~Daniooo  2008-08-19 20:36:43  host: 089-100-008033.ntlworld.ie

    Telefon wymiata.... szkoda tylko ze brak symbiana i malo programow w necie, po za tym jest warty polecenia.Przed zakupem zastanawialem sie nad nokia n-73, n-95 a Tocco no i wybralem Samsunga .... jest wyje****** polecam

  • 0

    29. ~  2008-08-19 23:20:33  host: 84-203-35-246.mysmart.ie

    samsung wciaz rzadzi! to tansza wersja nowych fonow, pozbawiona gps i wifi dla tych co nie potrzebuja, rewelacja!

  • 0

    30. ~Madzieńka  2008-08-23 13:00:30  host: aacm176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo podoba mi się ten fon, ale zastanawiam się czy nie wziąźć LG KU990 (Viewty) prosze o pomoc przy wyborze

  • 0

    31.  2008-08-27 16:30:03

    Witam. Mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Mianowicie chodzi mi o to czy telefon posiada wejście na sluchawki "mini jack" czy jakies samsungowskie wejście. A jesli ma samsungowe wejscie to czy jest jakas moliwosc podloczenia kabla z mini jackiem. Pozdrawiam baffo

  • 0

    32.  2008-08-27 18:38:24

    Witam. Mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Mianowicie chodzi mi o to czy telefon posiada wejście na sluchawki "mini jack" czy jakies samsungowskie wejście. A jesli ma samsungowe wejscie to czy jest jakas moliwosc podloczenia kabla z mini jackiem. Pozdrawiam baffo

  • 0

    33. ~baffo  2008-08-27 20:54:38  host: drn176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam jedno pytanie. Czy telefon jest czuły?? Czy nie trzeba naciskac 2,3x tego samego przycisku żebby telefon zareagował??

  • 0

    34. ~tomek  2008-08-30 08:49:34  host: host-89-229-193-206.gizycko.mm.pl

    Zastanawiam sie nad kupnem tego samsunga ale słyszałem ze ekran dotykowy sie zwiesza, aparat słaby i nie wiem czy wybrać samsunga czy nokie n73. POMÓZCIE

  • 0

    35. ~bartek  2008-08-30 18:02:10  host: host-87-101-69-183.nowiny.net

    mam pytanie czy na tym telefonie sa ledne czyste GŁOŚNE odtwazanie muzyki bo w LG shine jest okropnie ciche

  • 0

    36. ~  2008-08-31 09:23:07  host: 83-145-148-216.cable-modem.tkk.net.pl

    WITAM> MAM PYTANIE. CZY W TYM TELEFONIE ROZMOWY PRZERYWAJĄ SIĘ PO PARU SEKUNDACH TAK JAK TO BYŁO W POPRZEDNICH SAMSUNGACH? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!

  • 0

    37.  2008-08-31 22:05:37

    Orange ostro go reklamuje nawet za 0% ciekawy jestem jaki mają w tym biznes?

  • 0

    38. ~kamyk  2008-09-05 14:05:56  host: adoj201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no powiem wam ze telefon wyglądem jest bardzo ok żadnych zarzutów, natomiast menu mocno nie dopracowane: 1. brak możliwości dogrywania tematów 2. Brak możliwości dodawania profili i zmiany ich nazwy. 3. jak na taki telefon naprawdę słaby wyświetlacz. To tyle co zauważyłem na 2 dni użytkowania

  • 0

    39. ~Satu  2008-09-07 12:49:05  host: c166-126.icpnet.pl

    Do bmw_m6: Telefon ma wejście miniUSB, jest przejściówka do słuchawek z minijackiem.

  • 0

    40. ~BB  2008-09-07 15:57:47  host: host-89-230-120-120.nowaruda.mm.pl

    Niech ktoś napisze czy muzyka jest wyraźnie odtwarzana i jakby mogl to moze porównać do jakiegoś telefonu

  • 0

    41. ~Maniek  2008-09-08 08:41:25  host: aanj70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Wie ktoś może jak zainstalować gry java na tym telefonie :) telefon 10/10 :D Pozdrawiam

  • 0

    42. ~Gusiaczek  2008-09-08 11:37:00  host: host-ip229-13.crowley.pl

    Mam ten telefonik od paru dni ogolnie super...do wyswietlacza szybko mozna sie przyzwyczaic.tylko jedna rzecz jestt bez sensu;jak wejdzie sie w odtwarzacz przez menu to nie mozna go zminimalizowac wiec tez nic innego robic w tym czasie,z kolei jak wlaczy sie muzyke przez widget'a to nie mozna wejsc w zadna funkcje w menu bo odrazu sie wylacza,i nawet nie mozna zablokowac wyswietlacza bo tez sie wylaczy...dziwne troche.Chyba ze moze ktos ma sposob na to??Moze cos da sie z tym zrobic a ja poprostu nie wiem?? :)

  • 0

    43. ~pwlr  2008-09-09 22:13:21  host: 87-205-243-52.adsl.inetia.pl

    a jak ma sie sprawa z jakoscia polaczen i trzymaniem zasiegu??

  • 0

    44. ~MUszla  2008-09-11 14:38:54  host: 195.182.20.130

    Muszę z przykrością przyznać, że nie jest on dobrze dopracowany, wstawili animacje menu, która chodzi powoli ;/ niestety nie ma WiFI nad czym starsznie ubolewam, jeśłi chodzi o wyświetlacz, to mogła by być troche wyższa rozdzielczość, co do aparatu to hmm.. niby jest tryb sportowy, niby jest stabilizacja obrazu, ale i tak jak uszymy ręką to się rozmazuje, więc pytam się na co te opcje? Żeby spowolnić chodzenie fona? Zdjecia nie są złe, nawet sa łądne, tylko irytują mnie te funkcje, dodatkowo po zrobieniu zdjecia, w dobrej ostrosci, kontrascie, jasnosci, on sobie je przerabia podczas zapisu i psuje jakoś, po co?! Tak żeby później bawić się w programie do obróbki zdjeć, który mam w telefonie, to akurat sie przydaje.

  • 0

    45. ~Muszla  2008-09-11 14:44:24  host: 195.182.20.130

    Dodam jeszcze to, że nie warto się tak podniecać tym cały iPHonem, wystarczy wejść gdzieś gdzie możecie sobie porónać telefony i sprawdzić z tym, jak dal mnie iPhon zrobił furore, lecz ten fon bije go na głowe, nie mówiąc już o omni.

  • 0

    46. ~Radox  2008-09-12 14:21:37  host: ggx234.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i co mnie cieszy to bateria - naprawdę długo trzyma. Co do uwag innych: 1. MP3 naprawdę ładnie gra 2. Wyświetlacz jest czytelny i bardzo dobrej jakości. 3. Menu jest intuicyjne i wygodne 4. rewelacja (widget) i wszystko co najważniejsze mam pod ręką. Co do braku możliwości zmiany tematów to mnie nie martwi. Telefon to narzędzie pracy. Miałem Nokię N95 i w porównaniu do SGH-F480 Nokia wymięka. Polecam

  • 0

    47. ~  2008-09-16 16:48:08  host: dynamic-87-105-100-3.ssp.dialog.net.pl

    Telefonik OK, tylko ten aparat robi fotki jak 2Mpx a nie 5Mpx.

  • 0

    48. ~nika  2008-09-16 20:57:20  host: aacs90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ,czy ten telefon ma moze biorytm i typowo kobiece funkcje tz.rózowy kalendarz.Poniewaz mi sie podoba planuje zakup i jestem ciekawa.A jak dla mnie sa to funkje potrzebne.Pozdrawiam i bede wdzięczna za odpowiedz

  • 0

    49. ~aztek  2008-09-17 14:53:36  host: acio103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to prawda ze jest mozliwosc korzystanie z gg na tym telefonie ??

  • 0

    50. ~jasiu  2008-09-17 20:16:49  host: ip-77-223-235-6.atol.com.pl

    moze ktos cos wiecej opisac ,gdzie i za ile jest dostepny?

  • 0

    51. ~duck$  2008-09-21 17:13:57  host: etp26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, czy ktos moze porownac jakosc zdjec tego aparatu do jakosci zdjec wykonywanych z se k800i? Bardzo mnie to interesuje bo jutro mam zamiar kupic ten telefon.

  • 0

    52. ~mati  2008-09-26 16:50:34  host: 77-254-44-212.adsl.inetia.pl

    różowy kalendarz? potrzebne funkcje? hahahahahahahahaahaha hahahaha

  • 0

    53. ~kobietka19  2008-09-28 13:22:59  host: apn-77-115-77-126.gprs.plus.pl

    wlasnie sobie kupilam ten telefonik. wiecie co? zadna rewelacja

  • 0

    54.  2008-09-30 09:06:30

    Moja ocena: Jak ktoś by chciał kupić telefon z dotykowym wyświetlaczem i nie ma kasy na iPhone to szczerze polecam LG ku990. SGH f480 jest dużo słabsze od LG ale sgh sie wiecej ceni. Okolo 400 zł drozszy jest. Sam nie wiem dlaczego. LG nie ma nic do zarzucenia a sgh ma wiele. Może dlatego że jest nowszy. SGH Omnia to też nie wypał. Omnia to zeskanowany iphone 2G czyli stary iphone tylko ze omnia ma 5 mpx. Lecz Iphone 2 g jest wiele lepszy pod wzgledem wykonania i wogóle i ma multitoucha. Ani Sgh f480 ani ku900 nie mają multitouch co przeszkadza troche w ich uzytkowaniu ale lg znacznie lepiej chodzi. Ogólnie: Zamiast nowego sgh f480, cena 1000 zl polecam nokie n95 8gb uzywaną w dobrym stanie A jeśli ktos chce w play wybrac fona to szczerze polecam ku990

  • 0

    55. ~  2008-10-01 17:17:18  host: clp1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam pytanko na jakim on systemie operacyjnym chodzi? Bo tez mi nie moge otworzyc plików mpg4 moze sa jakie programy pomóżcie

  • 0

    56. ~Borek  2008-10-01 18:54:46  host: aaxx51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tego tala jest super pod wzgledem jakosci mp3, aparatu no i zarabistego menu. A co do kolegi wyzej ze robi zdjecia jak 2mpix to nie prawda moze na wyswietlaczu telefonu tego nie widac ale jak sie wrzuci na kompa to sa super. hhmm moze i brak wi fi no ale coz. A co do kolegi Muszla to niech zostanie klozetowa i nie pisze takich bredni. Fon dziala szybko. Chyba ze sie zawali cala pamiec telefonu to mu sie nie dziwie ze tak chodzi. Ogolnie polecam.

  • 0

    57. ~do uzytkownik:  2008-10-09 10:47:36  host: acig47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zdjęcia sa rozmazane dlatego że uzywasz zoomu CYFROWEGO i to nie samsungowaska wada tylko tak jest wszedzie łącznie z aparatami cyfrowymi.tylko jeśli uzywasz zooomu optycznego obraz Ci się nie rozmarze ale w telefonach go nie ma

  • 0

    58. ~venusss_22  2008-10-09 23:34:06  host: 87-205-181-152.adsl.inetia.pl

    wczoraj sprawilam sobie ten telefonik, prawde mowiac zastanawialam sie mieszy n95 a wlasnie tym samsungiem. obawialam sie tej dotykowej klawiatury, a szczegolnie pisania smsow, ale jak narazie jest spoko, szybko idzie sie przyzwyczaic, dokupilam tez rysiki, ale niestety nie dzialaja ;/ moze bede mogla cos wiecej p[owiedziec, bo dluzszym uzytkowaniu

  • 0

    59. ~MARTINO  2008-10-10 18:15:41  host: ip-83-2-211-13.static.xcore.pl

    czy ten telefon ma podgląd zdjęcia na pełnym ekranie bo samsung nie wiem czy ma taką możliwość proszę mi napisać dzięki !!!

  • 0

    60. ~ayoMario  2008-10-17 19:45:41  host: 193.120.116.177

    dopierko co kupiłem tego Samsunga:] z Vodafone, miał Polskie menu i bez sima jest wyczesany!!!!troszke ciezko pisac esy, ale to kwestia przyzwyczajenia.

  • 0

    61. ~ayoMario  2008-10-17 23:35:20  host: 193.120.116.177

    dopierko co kupiłem tego Samsunga:] z Vodafone, miał Polskie menu i bez sima jest wyczesany!!!!troszke ciezko pisac esy, ale to kwestia przyzwyczajenia.

  • 0

    62. ~MAGDA_22  2008-10-22 22:35:14  host: ecr206.internetdsl.tpnet.pl

    DZISIAJ KUPIŁAM SOBIE TELEFONIK.WYPASSSSSSSSS :) GORĄCO POLECAM

  • 0

    63. ~mizgal  2008-10-25 16:31:36  host: host-89-228-147-215.gorzow.mm.pl

    Czy pasują do tego telefonu karty pamięci 4 - 8 Gb miroSDHC ? W instrukcji jest podane tylko, że kartaSD do 8 Gb. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

  • 0

    64. ~Marekkk1986  2008-10-26 21:42:42  host: 089-100-240105.ntlworld.ie

    mam ten tel od jakiegos tygodnia, ogólni jestem z niego bardzo zadowolony, ekran jest bardzo czuły i dokładny, wyswietlacz i aparat nie sa pierwszej klasy ale wystarcza(choc zdjecia w dzien sa naprawde dobre, a na kompie rewelacja), muzyka nie jest najgłosniejsza ale tez jest ok! wgrana jest jedna gra, ale juz z tym sobie poradziłem i wgrałem jeszcze chyba z 12, troche dziwnie sie gra ale sie da!

  • 0

    65. ~knefel  2008-11-03 09:43:37  host: host-5db0c127.sileman.net.pl

    czesc mam pytanko slyszalem ze samsung nie robi az tak ciekawych zdjec jak na 5 mp?? nokii n73 nie polecam bo mialem ja ponad rok i same klopoty zawiesza sie strasznie wiec odradzam chce kupic LG KU 990 i niewiem co mam wybrac moze wy cos mi podpowiecie ?? dzieki :)

  • 0

    66. ~  2008-11-11 01:48:49  host: 77-253-178-53.adsl.inetia.pl

    wez lepiej LG

  • 0

    67.  2008-11-13 21:15:50

    czy ten telefon ma akcelerometr tak jak w iPhone, e66 czy w910i? nigdzie nie ma informacji na ten temat. i jeszcze jedno pytanie: czy podczas pisania smsów bądź emaili można włączyć tryb klawiatury qwerty jak w większości dotykowych telefonów?

  • 0

    68. ~  2008-11-21 17:21:03  host: inet20908nh-1.eranet.pl

    mam pytanko czy ktos wie cos na temat tego ze nie daje sie w nim podglosic ani sciszyc rozmowy mi potrzebny phon w ktorym mozna to zrobic pozd

  • 0

    69. ~  2008-11-22 00:24:47  host: chello087206076008.chello.pl

    Widze, ze nikt nie poruszyl pewnej kwestii (albo slabo czytalem). Ja wiem, ze pewnie w kazdym samsungu tak jest, ale ... Chodzi o to, ze jesli ktos do ciebie dzwoni to pierwsze dwie sekundy graja cicho, dopiero po nich zaczyna normalnie. Domyslam sie rowniez, ze to samsungowski wymysl na zaoszczedzeniu energii przy ewentualnych "strzałkach" ?? Jednak czy da sie to w jakiś sposob "wylaczyc" tak aby dzwoek gral od poczatku na normalnej glosnosci?? Dzieki i pozdrawiam

  • 0

    70. ~  2008-11-25 18:54:45  host: inet20908nj-0.eranet.pl

    no nie oto mi chodzilo chodzi mi czy rozmowe daje sie podglosic jakos w tym modelu bo z tego co sie orjentuje podobno nie mozna sygnal dzwieku i muzyki mozna regulowac a czy slyszalnosc rozmowy tez dzieki i pozdro

  • 0

    71. ~Borek  2008-11-30 19:58:17  host: aazb81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wlasnie tez to zaunwazylem ale mi to nie przeszkadza bo nie lubie tzw strzalek. A kater tak mozna wsadzic micro SDHC sam mam 4GB. Na stronie sandisca jest podane do jakich modeli.

  • 0

    72. ~LOCKE  2008-12-07 21:02:40  host: abie116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fon 1KLASA!!!!!!!Jedyna wada to brak WIFI no i GPS ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony.

  • 0

    73. ~pączuś  2008-12-21 14:33:29  host: cpc2-rdng7-0-0-cust852.winn.cable.ntl.com

    dzisiaj własnie kupiłam sobie ten telefon:) jak dla mnie jest wypasiony i mysle ze jest o wiele fajniejszy niz iphone....

  • 0

    74. ~justyna  2008-12-21 18:02:05  host: ip-82-177-218-250.net.azartsat.pl

    Mam pytanie jaką maksymalna pojemność karty pamięci obsługuje f480???

  • 0

    75. ~nana  2008-12-23 14:11:27  host: aaed11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie polecam tych telefonów!! Są bardzo delikatne i gniazda głowne ulegaja baro zszybko z niszczeniu....moj pociagnał tylko miesiac;/

  • 0

    76. ~gała  2008-12-26 11:46:25  host: beu247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kit kit czekaj kolego ten telefon ma GPS wystarczy ściągnąć mapki tylko to jest nielegalne heh

  • 0

    77. ~alvis  2008-12-30 16:27:24  host: 86-66-n1.aster.pl

    Witam. Jaki system operacyjny jest zainstalowany w F480

  • 0

    78. ~zel  2009-01-03 20:05:42  host: qo11.internetdsl.tpnet.pl

    dla mnie najważniejsze są zdjęcia. czy ktoż powie mi szczerze jakie zdjęcia robi ten telefon? obecnie mam sony ericsson k800i i robi świetne zdjęcia mimo, że ma 3.2 mega pix. Bedę zadowolona z Samsunga?

  • 0

    79. ~aga156  2009-01-05 12:36:10  host: static-81-219-148-9.devs.futuro.pl

    Telefon cudowny, pisanie smsów to czysta przyjemność, uwielbiam go! Czy ktoś wie jakie jest hasło do tego telefonu, by móc zablokować jakiś folder?

  • 0

    80. ~wojcieszek  2009-01-05 18:40:29  host: aasz65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziś używałam samsunga SOUL, i bardzo mnie wkurzyło to ze sie rozmazują foty przez ten dotykowy panel. Czy w f480 też tak jest? i czy w lg ku 990 też?

  • 0

    81. ~lol  2009-01-06 19:46:26  host: c193-159.icpnet.pl

    nie wiem jak ktos wogole moze porownywac ten telefon do iphona... miedzy tymi telefonami jest przepasc(takze cenowa, jak ktos nie trzymal nigdy w reku iphona niech sie nie wypowiada bo wyswietlacz f480 jest masakra w porownaniu do produktu aplle;] jedyne czego mozna pozazdoscic to aparatu;p

  • 0

    82. ~działek  2009-01-07 21:28:32  host: 1bor010.multi-play.net.pl

    z tego co czytałem to do 8 GB spokojnie powinno wchodzić, karty micro. Ja przygotowuje się do zakupu tego telefoniku 10 stycznia :)

  • 0

    83. ~działek  2009-01-08 18:20:20  host: 1bor010.multi-play.net.pl

    Maksymalnie do 8 GB tak czytałem, karty micro

  • 0

    84. ~  2009-01-08 21:39:57  host: abed70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie Czy można włączyć w jakiś sposób klawiaturę qwerty ?? tak jak w innych dotykowcach??

  • 0

    85. ~milkaaa  2009-01-10 13:02:25  host: aeig156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    obsługa kart pamięci do 8 GB

  • 0

    86. ~ka  2009-01-11 08:21:05  host: systemy82.toya.net.pl

    bardzo dobry tel

  • 0

    87. ~Borek  2009-01-11 15:41:12  host: aayg49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szukanie nie boli a jest to 8 GB

  • 0

    88. ~mati  2009-01-11 21:28:29  host: aebf238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon obsługuje kartę pamięci do 8GB

  • 0

    89. ~  2009-01-13 11:45:03  host: fbv154.internetdsl.tpnet.pl

    mam juz jakis czas 480 i jest rewelacyjny fakt brak wifi ale w sumie co to za nawigacja po necie przez komorke nie do tego zlozy telefon :) a jako telefon sprawuje sie wysmienicie, rowniez jako aparat cyfrowy , bateria wytrymuje mi rowno tydzien, moze nie ma biorytmu ale jak jaks dziewczyna teo potrzebuje mozna wgrac jave , ktos pyta o regolacje glosnosci rozmowy oczywiscie ze mozna rgolowac klawisze glosnosci ozna programowac poza tym latwo mozna przelaczac na sluchawke czy glosniczek czy tez na jakies uzadzenie BT czy sluchac muzyki bez przewodowo ze sluchawek stereofonicznych

  • 0

    90. ~xav  2009-01-13 14:47:08  host: dynamic-87-105-239-231.ssp.dialog.net.pl

    8 GB.

  • 0

    91. ~poison  2009-01-13 20:36:07  host: host-89-230-65-126.rzeszow.mm.pl

    Od trzech tygodni mam ten telefon w wersji różowej, wspierającej walkę z rakiem piersi. :) Telefon ładny, sprawny i funkcjonalny. Mam właściwie tylko jeden problem: nie umiem zmienić domyślnej pamięci wiadomości przychodzących na pamięć telefonu. Wszystkie SMSy automatycznie lądują na karcie SIM. W poprzednim Samsungu nie miałam z tym żadnego problemu. Czy ktoś wie, jak można zmienić to ustawienie? I też nie jestem zachwycona tym, że dzwonek rozpoczyna się od bardzo cichych dźwięków, ale nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie.

  • 0

    92. ~Enquax  2009-01-16 17:42:23  host: 77-254-241-148.adsl.inetia.pl

    69. - Kurde, naprawde tak jest? Teraz jak o tym wspomniales to zaczalem sie zastanawiac co lepsze, f480 czy ku990? Nie cierpie tego pogłaszania sie dzwonka po 2 sek. A i czy da sie poglaszac w czasie rozmowy? Mam problemy ze słuchem i ta opcja by mi sie przydala. Czy da sie wylaczyc dzwiek przy wlaczaniu i wylaczaniu telefonu? Czy naprawde nie mozna dodawac i zmieniac nazw profili dzwiekow? musze wiedziec wszystko zanim zdecyduje sie go kupic. Jak te funkcje wygladaja w ku990? Moze warto bedzie zaczekac na nokie 5800 jak stanieje... ;)

  • 0

    93. ~Dejv  2009-01-16 22:51:24  host: user-89-108-234-229.mobile.playmobile.pl

    Ja używam kart 4 GB i śmiga bez problemów.

  • 0

    94. ~  2009-01-17 00:05:45  host: 87-205-135-2.adsl.inetia.pl

    czy ten fon ma H.263

  • 0

    95. ~mass  2009-01-17 17:20:58  host: justnet.pl

    juz by lezal u mnie w kieszeni, gdyby nie brak WiFi ;

  • 0

    97. ~levis  2009-01-18 15:15:14  host: hdy210.internetdsl.tpnet.pl

    Teraz wybrałbym Lg KU990, samsung ma bardzo dobre oprogramowanie do zarządzania telefonem( kontakty, terminarz) ale jest mało konfiguracji samego telefonu, no i te zdjęcia niby matryca 5M a ja na swojej pierwszej cyfrówce hp robiłem ładniejsze zdjęcia, po tygodniu zabawy telefonem nie mam co z nim robić - znudziłami się (oprócz tego że szukam cały czas jakiś programów do niego - bo ma klawiaturę ekranową i jest mało aplikacji, jeśli nie wogóle bo jeszcze nic nie znalazłem) Pozdrawiam zwolenników.

  • 0

    98. ~blqancos  2009-01-18 17:58:21  host: aalv90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    justyna - 8GB

  • 0

    99. ~Lou  2009-01-19 18:21:56  host: aadp146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałam Ku990 (na samym początku jak wyszedł, po 3 miesiącach sprzedałam), obecnie mam Samsunga SGH-F489. Różnice, ten ma bardziej odporną obudowę, wyświetlacz na rysy, do tego można zamontować to "skórzane" i jeszcze mniejszy problem. Za to Ku990 jest tańszy. Zdjęcia jeden i drugi -> żaden nie powala. Czulszy wyświetlacz na dotyk F480 Faktycznie jak ktoś wcześniej zauważył przy połączeniu, najpierw z 2s jest bardzo cichy dzwonek w Samsungu. Jeden i drugi przegrywają z moim innym telefonem - Nokia e51 (ma wiele więcej do zaoferowania). Taka prawda :/

  • 0

    100. ~  2009-01-19 20:56:53  host: dwk71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    8 GB

  • 0

    101. ~lotos  2009-01-20 19:45:23  host: aayl13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    system operacyjny własny producenta-samsunga!

  • 0

    102. ~do35dek  2009-01-21 12:23:02  host: abhm187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zawalisty jest ten fonik fajny dobry ładny ogółnie spox alvis ten telefon ma system operacyjny samsunga

  • 0

    103. ~lll  2009-01-21 19:06:17  host: hdy210.internetdsl.tpnet.pl

    Gdzie niby ten GPS jest?

  • 0

    104. ~dianka  2009-01-21 23:15:43  host: adun99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niech ktos powie jak usuwa sie odbiorcow wiadomosci, i jak blokuje sie jakis nr telefonu zeby nie moc dostawac smsow od danej osoby?

  • 0

    105.  2009-01-22 13:17:36

    witam mam problem mam zamiar kupić sobie samsunga f480 lub nokie N73 i nie wiem ktury wybrać pomuszcie mi pozdro

  • 0

    106. ~Wrrr  2009-01-22 15:01:20  host: chello084010200073.chello.pl

    jak ktoś chce zobaczyć tel w akcji to wejdzcie sobie na youtuba i tam poszukajcie review. Wszystko widać jak na dloni, wejscia-wyjscia, jak zdjęcia wychodzą, jak wygląda menu, co mozna zmienic. Mimo, ze nie mialem tego fona w ręku to go kupię, bo mi się najzwyczajniej podoba :)

  • 0

    107. ~niunia  2009-01-22 19:17:52  host: adss50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak mozna zoabaczy liste numerow blokowanych w tym tlefonie??

  • 0

    108. ~Paweł  2009-01-22 19:36:47  host: 77.252.169.145

    Witam mam pytanie czy samsung F480 jest lepszy od se k850i

  • 0

    109. ~łebi  2009-01-22 23:17:59  host: 94.254.209.15

    hej :) zastanawiam się nad kupnem tego samsunga albo lg ku 990 - co polecacie? W sumie chodzi mi głównie o jakość i brak problemów z nimi - nie jestem przekonany ani do lg ani do samsunga - używałem do tej pory sony ericssonów i znam jakość tej marki - może więc ktoś mi doradzi czy warto brać któryś z tych dwóch fonów?

  • 0

    110.  2009-01-23 20:25:01

    mam pytanie czy ten fon jest lepszy od noki n73 bo mam dylemat ktury mam kupić ale i sie boje ekranu dotykowego

  • 0

    111. ~tak12  2009-01-23 21:02:41  host: public45091.xdsl.centertel.pl

    mogłby ktos wrzucic link do gier i instrukcje jak wgrac

  • 0

    112. ~  2009-01-23 23:30:39  host: p05-06.opera-mini.net

    czy można w tym telefonie ustawić mp3 jako dzwonek sms?porze o odpowiedź gdyż zamierzam go kupić

  • 0

    113. ~tilla  2009-01-24 01:55:39  host: drm37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej :) mam samsunga z400... i nie podoba mi się w nim to, że np podczas słuchania mp3 nie mogę robić nic innego... i jeśli dostaję SMSa albo chcę go wysłać - muszę wszystko przerywać, wychodzić z odtwarzacza, a potem włączać to od początku... W tym modelu jest tak samo? No i druga rzecz, która mnie w z400 denerwuje - praktycznie brak możliwości ściągnięcia czegokolwiek z netu na ten telefon... czy w przypadku f480 coś się zmieniło? Bo niedługo będe wymieniać telefon no i ten model też w pewnym stopniu rozważam... Z góry dzięki za odp :)

  • 0

    114. ~STYLE  2009-01-24 10:20:16  host: bhe212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    DO GUSIACZEK WŁACZ MUZE NA GŁÓWNYM PANELI I PRZECIAGNIJ DO PASKA Z OPCJAMI MOZNA WSZYSTKO POTEM ROBIC

  • 0

    115. ~Niunia  2009-01-24 11:24:34  host: acsz135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam takie pytanie i bardzo prosze o odp. kupilam wczoraj ten telefon jestem z niego zadowolona ale mam jeden problem. gdy weszlam na odtwarzacz muzyki i radio ikona zostala mi jak wychodze na wyswietlaczu. nie wiem jak to wylaczyc. teraz zamiast zdjecia na wyswietlaczu mam ikone muzyki i radia jak to wylaczyc?? prosze pomozcie!!! pozdrawiam serdecznie

  • 0

    116. ~Klauduś  2009-01-24 16:51:12  host: 82.160.209.33

    mam pytanie ;) Czy ten telefon ma dobry głośnik ? Chodzi mi czy jest głośny i ma czyste brzmienie

  • 0

    117. ~Anio0lek  2009-01-24 19:48:21  host: apn-77-114-182-126.gprs.plus.pl

    nie wiem jak ktoś może porównywać ten telefonik do iphona . iphon to totalny niewypał . telefon f480 mam od 5 miesiecy i jestem z niego b. zadowolona . widziałam że ktoś miał problem żeby muzyka grała w tle jak sie wchodzi na odtwarzacz , da sie to włączyć . wystarczy wejść na opcje i na samym dole są ustawienia i wystarczy włączyć . i nie rozumiem tego jak możne mieć zarzuty do aparatu że niby robi zdjecia tak jak 2mpx , jak sie nie ściągneło foli ochronnej to sie nie dziwie ;p a kod żeby włączyć blokade folderów do samsunga to 8 zer . a i rysik do tego telefonu nie bd działał , także kupiłam rysik i sie zdziwiłam że nie działał , ale byłam z tym nawet w salonie i niestety ten wyświetlacz nie jest przystosowany do rysików . i nie wiem kto za bzdety pisze że podczas rozmów nie da sie podgłościć jak sie da . !! naprawde gorąco polecam ten telefonik . ; ))

  • 0

    118. ~ja  2009-01-24 21:19:04  host: adsn186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem tak: Nigdy więcej samsunga, byłem w salonie trzymałem fz480 i lg ku990, wybrałem LG. LG chodzi szybciej, ma większy ekran i odpala filmy divx.

  • 0

    119. ~zadowolona  2009-01-25 13:07:21  host: 078088032253.sta.vectranet.pl

    Witam mam ten telefon od paru dni i uważam że jest ŚWIETNY !!! Idealny dla nastolatek ma wypasione funkcje i piękny wygląd jest cienki zgrabny błyszczacy :) Co do aparatu : 5mpix niektórzy mowie ze slaby ja uwazam ze jak na taka liczbe pixeli jest bardzo dobry :)Ma wilele ramek można zrobić zdjęcia jako negatyw sepia czy czarno białe.ma wykrywacz twarzy i zdjecia na uśmiech [ jesli sie nie usmiechniesz nie zrobi ci zdjecia] jest super :) mozna zrobic zdjecie panoramiczene dokladnie robi obraz komputera czy telewizora ! teraz radio: piękny dziewk głosne wyrazne dzwonki a radio ma wiele juz ustawionych stacjii ;) telefon jest świetny polecam :)

  • 0

    120. ~jośka  2009-01-25 13:09:27  host: 078088032253.sta.vectranet.pl

    hey telefonik jest ok tylko mam pytanie: czy nie mielsiście problemow z przesyłaniem plikow z kompa do telefonu a jakgiego programu używaliście??prosze o pilna odpwoedz

  • 0

    121.  2009-01-25 18:59:56

    nie wiem jak ktoś może porównywać ten telefonik do iphona . iphon to totalny niewypał . telefon f480 mam od 5 miesiecy i jestem z niego b. zadowolona . widziałam że ktoś miał problem żeby muzyka grała w tle jak sie wchodzi na odtwarzacz , da sie to włączyć . wystarczy wejść na opcje i na samym dole są ustawienia i wystarczy włączyć . i nie rozumiem tego jak możne mieć zarzuty do aparatu że niby robi zdjecia tak jak 2mpx , jak sie nie ściągneło foli ochronnej to sie nie dziwie ;p a kod żeby włączyć blokade folderów do samsunga to 8 zer . a i rysik do tego telefonu nie bd działał , także kupiłam rysik i sie zdziwiłam że nie działał , ale byłam z tym nawet w salonie i niestety ten wyświetlacz nie jest przystosowany do rysików . i nie wiem kto za bzdety pisze że podczas rozmów nie da sie podgłościć jak sie da . !! naprawde gorąco polecam ten telefonik . ; ))

  • 0

    122. ~Jo  2009-01-26 15:15:30  host: aedt87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elo można w tym telefonie instalować aplikacje .sis ?

  • 0

    123. ~Alien  2009-01-27 14:51:05  host: efa69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    N95 przy nim wymięka ?! Chyba z której strony... no żal i ból ... optyke Carl Zise,telefon postawiony na Symbianie, z WiFi, głośność Surround porownywac do telefonu z własnym softem i to jeszcze szajsmunga w którym cały bajer opiera się na dotykowym co prawda dosc duzym ekranie + jego zgrabności. Tu kończą się zapewne jego zalety w odniesieniu do N95. Takie zaprzeproszeniem KITY to moze pani jedna z drugą w salonie pomarańczy opowiadać albo jeszcze innego znanego nam operatora xD

  • 0

    124. ~mikado  2009-01-28 00:23:11  host: 87-205-204-211.adsl.inetia.pl

    mam pytanie... jak działa alarm... czy jest głosny aby obudzić czlowieka po dobrej imprezie rano do pracy?? ;)

  • 0

    125. ~Taurus  2009-01-28 22:18:09  host: 77-254-183-173.adsl.inetia.pl

    Witam, czy ktoś wie co trzeba zrobić aby okładki albumów się wyświetlały w odtwarzaczu? Nawet jeśli nazwa jest taka sama jak album, rozdzielczość zdjęcia ustawiam na 110x110 do 148x148, bo takie mi wczytuje, ale tylko kilka :| to i tak przeważnie nie działają, a najlepsze jest to że jedna okładkę pokazuje, której nie ma nigdzie na fonie :/ Dodam tylko, że karta micro SDHC 8Gb chodzi ładnie bez żadnych problemów, fonik w ogóle całkiem udany :] Pozdro

  • 0

    126. ~Taurus  2009-01-28 23:53:17  host: 77-254-183-173.adsl.inetia.pl

    Witam, czy ktoś wie co trzeba zrobić aby okładki albumów się wyświetlały w odtwarzaczu? Nawet jeśli nazwa jest taka sama jak album, rozdzielczość zdjęcia ustawiam na 110x110 do 148x148, bo takie mi wczytuje, ale tylko kilka :| to i tak przeważnie nie działają, a najlepsze jest to że jedna okładkę pokazuje, której nie ma nigdzie na fonie :/ Dodam tylko, że karta micro SDHC 8Gb chodzi ładnie bez żadnych problemów, fonik w ogóle całkiem udany :] Pozdro

  • 0

    127. ~Taurus  2009-01-29 15:54:37  host: 77-254-174-184.adsl.inetia.pl

    Witam, czy ktoś wie co trzeba zrobić aby okładki albumów się wyświetlały w odtwarzaczu? Nawet jeśli nazwa jest taka sama jak album, rozdzielczość zdjęcia ustawiam na 110x110 do 148x148, bo takie mi wczytuje, ale tylko kilka :| to i tak przeważnie nie działają, a najlepsze jest to że jedna okładkę pokazuje, której nie ma nigdzie na fonie :/ Dodam tylko, że karta micro SDHC 8Gb chodzi ładnie bez żadnych problemów, fonik w ogóle całkiem udany :] Pozdro

  • 0

    128. ~htg  2009-01-29 21:25:40  host: public53386.xdsl.centertel.pl

    czy on odtwarza divxy?

  • 0

    129. ~Taurus  2009-01-29 21:49:08  host: 77-254-174-184.adsl.inetia.pl

    Witam, czy ktoś wie co trzeba zrobić aby okładki albumów się wyświetlały w odtwarzaczu? Nawet jeśli nazwa jest taka sama jak album, rozdzielczość zdjęcia ustawiam na 110x110 do 148x148, bo takie mi wczytuje, ale tylko kilka :| to i tak przeważnie nie działają, a najlepsze jest to że jedna okładkę pokazuje, której nie ma nigdzie na fonie :/ Dodam tylko, że karta micro SDHC 8Gb chodzi ładnie bez żadnych problemów, fonik w ogóle całkiem udany :] Pozdro

  • 0

    130. ~  2009-01-30 10:30:34  host: chello089079031164.chello.pl

    witam ; ). telefon mam od wczoraj ; D i mam kilka pytan. 1. czy da się zmienić wygaszacz ekranu ? 2.jak właczyc przedni aparat .? 3.jak zmienić rozmiar zdjęcia na np 2mpx. ? z gory dzieki za odpowiedzi xd

  • 0

    131. ~Taurus  2009-01-30 14:46:29  host: 77-254-168-217.adsl.inetia.pl

    Witam, czy ktoś wie co trzeba zrobić aby okładki albumów się wyświetlały w odtwarzaczu? Nawet jeśli nazwa jest taka sama jak album, rozdzielczość zdjęcia ustawiam na 110x110 do 148x148, bo takie mi wczytuje, ale tylko kilka :| to i tak przeważnie nie działają, a najlepsze jest to że jedna okładkę pokazuje, której nie ma nigdzie na fonie :/ Dodam tylko, że karta micro SDHC 8Gb chodzi ładnie bez żadnych problemów, fonik w ogóle całkiem udany :] Pozdro

  • 0

    132. ~artur  2009-02-01 02:12:57  host: user-89-108-250-128.mobile.playmobile.pl

    mam ten fonik calkiem fajny tylko z esami mam problem bo paluszki nie za male mam. WAZNE PYTANIE MAM CZY KTOS WIE JAK USTAWIC CZCIONKE SMSOW TZN JAK PRZYCHODZI SMS TO KLAWISZEM OD GLOSNOSCI MOZNA TO ZROBIC ALE JA CHCE USTAWIC JUZ WYBRANA I ZEBY SMS BYL AUTOMATYCZNIE W MNIEJSZEJ CZCIONCE.

  • 0

    133. ~koxi  2009-02-01 10:03:28  host: gpy74.internetdsl.tpnet.pl

    Czyli samsung nie ma Wifi ? a LG ma ?

  • 0

    134. ~  2009-02-02 10:27:15  host: 90-156-50-115.as.kn.pl

    nie jestem przekonana co do kupna...poradzcie mi cos...ja chcialam sobie kupic komorke ,ktora dalo by sie wlozyc do kieszeni ktora by byla taka zwyczjana,a nie jak ta czyli jak KOMPUTER. Strasznioe mnie do niej ciągnie bo z zewnątrz jest przesliczna.Ale czy jest poręczna??

  • 0

    135. ~Ziomas  2009-02-02 19:56:39  host: 195.116.47.244

    A czy da się wyłączyć dźwięk klawiszy? Telefon jest super:) Mogłem kupić go lub Lg ku990 i wybrałem ten i jestem zadowolony:)

  • 0

    136. ~pazdzioh  2009-02-03 01:02:02  host: afi18.internetdsl.tpnet.pl

    obsługuje H.263 H.264 mpeg4

  • 0

    137. ~DJT88  2009-02-04 00:43:35  host: apn-77-113-114-178.gprs.plus.pl

    telefon bardzo dobry jak na tą cene. gra glosno w miare czysto przez glosnik , na słuchawkach juz inna bajka :D cudo:) jak sie chce zgrac pliki wideo to trzeba konwertowac do mp4 lub 3gp z dzwiekiem acc , z mp 3 nie probowalem jeszcze:) Telefon raczej dla chlopakow no chyba ze dziewczyna ma krotkie pazury hehe bo troche male klawisze sa i sie naciskaja rozne rzeczy:) telefon bardziej przyszlosciowy niz ku990 , a z i phonem to wiadomo ze narobili szumu medialnego o nic , a mlodzi sie podniecaja:) co chwila sie aktualizuje oprogramowanie, byly problemy z siecia z przeciazeniami:) ale wy wiecie najlepiej oczywiscie bo macie i sie wstydzicie przyznac ze kupiliscie bubel:) krotko podsumowujac dobra bateria, czytelny wyswietlacz, aparat kiepski , dzwiek mozliwy. Jezeli nie zalezy ci na gps i wi-fi to ten telefon w zupelnosci ci wystarczy , omnia niewiele sie rozni , to tylko troszke wiekszy wyswietlacz, pamiec 8 gb zintergowanej o ile sie nie myle i system operacyjny windows mobile :) . I tak co po niektorzy z tych co pisza to nie moga sobie poradzic z f480 a co dopiero z omnia hehe:) pozdrawiam normalnych dla ktorych telefon to nie zabaweczka:)

  • 0

    138. ~zielony  2009-02-04 15:22:15  host: nat.spray.pl

    CZY MOŻNA W TYM MODELU SAMSUNGOWSKIM F480, WGRAĆ GRY!!! BARDZO WAŻNE PROSZĘ O ODPOWIEDŹ SZYBKĄ!!! GRY, ALE I TEŻ APLIKACJE! BO KOLEGA MÓWI, ŻE PRZEZ BRAK KLAWISZY KIERUNKOWYCH, NIE BĘDĘ MÓGŁ WOGÓLE WGRYWAĆ GIEREK [(GRAĆ W NIE!!)]!! I JESZCZE JEDNO PYTANIE! CZY CZĘSTO SIĘ ZAWIESZA CZY SZYBKO CHODZI?? Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ!!

  • 0

    139. ~sieski88  2009-02-04 21:14:03  host: user10-177.satfilm.net.pl

    Mialem ten telefon kilka dni i go sprzedalem z jednego ale to bardzo waznego powodu . W pomieszczeniach dzialal bez zarzutow ale gdy wyszedlem z nim na lekki mróz temperatura okolo 0 stopni ekran dotykowy praktycznie nie reagowal albo reagowal ze strasznym opoznieniem byl problem z wykonaniem polaczenia dlatego radze sie gleboko zastanowic przed zakupem pozdrawiam

  • 0

    140. ~Aro  2009-02-04 21:23:34  host: apn-77-112-247-243.gprs.plus.pl

    Ja mam f489 i lg ku990 oby dwa telefony sa rewelacyjne:) świetne aparaty dobra bateria jak na dotykowy tel.polecam telefony 1 klasa:):)

  • 0

    141. ~pytająca  2009-02-06 11:07:22  host: 77-253-149-42.adsl.inetia.pl

    mam pytanie...od jakiegos czasu posiadam ten rewelacyjny telefon... uzywalam ostatnio odtwarzacza mp3 i nie wiem teraz jak mam wylaczyc go tak aby na wyswietlaczu zniknol odtwarzacz....

  • 0

    142. ~Karolina  2009-02-06 19:49:30  host: 82.160.254.140

    Wydaje mi się, że nie powinniśmy porównywać samsunga do iPhona. Ma on na pewno o wiele lepszy wyświetlacz (miałam okazje się przekonać, ponieważ wielu moich znajomych go ma), ale cena tego telefonu jest również o wiele wyższa. Przymierzam się do zakupu samsunga. Myślałam też nad lg ku990 viewty, jednakże stanowczo mi go odradzono, ze względu na zbyt czuły ekran (czego nie można powiedzieć o samsungu) oraz częste reklamacje- rozlewający się wyświetlacz. Uważam, że jak na tę cenę samsung jest całkiem dobry ;] Pozdrawiam

  • 0

    143. ~:|  2009-02-06 22:26:55  host: wc18.internetdsl.tpnet.pl

    Ja wymieniłam nokię 6151 na tego oto samsunga i bateria mi trzyma najdłużej 1 dzień!!

  • 0

    144. ~łebi  2009-02-10 17:52:00  host: 088156208159.radom.vectranet.pl

    Wahałem sie miedzy LG Wievty i tym Samsungiem - niestety LG było niedostępne a do Samsunga podszedłem z lekkim sceptycyzmem - ale teraz jest super - bateria trzyma do 4 - 5 dni, mp3 jest super, wigdety super ułatwiają nawigacje, czyta tak bardzo mi potrzebne pliki pdf - a to że nie ma divix - wystarczy przekonwertować pliki filmowe i już - wyświetlacz extra ale najlepszy mimo wszystko jest elegancki wygląd - ogólnie 8/10 bo mógłby mieć jednak wifi :)

  • 0

    145. ~kluska  2009-02-12 13:54:54  host: 77-252-77-252.ip.netia.com.pl

    mam ten telefon od 2 tyg. i nie jestem zadowolona. Słaby aparat i do tego ciagle się wiesza mimo, że nie mam prawie wcale zapełnoinej pamięci. Jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem tego modelu to gorąco odradzam!!! LG jest o niebo lepszy,przede wszystkim jeżeli komuś zależy na bardzo dobrej jakości zdjęć. Pozdrawiam:)

  • 0

    146. ~Say  2009-02-14 22:20:49  host: 80.50.54.34

    Witam, planuję zakupić ten telefon i mam małe pytanie. Czy isnieje możliwość wgrania plików w formacie PDF? Bardzo mi na tym zależy, więc niemiłym by było, gdybym go kupił i owego PDF - u bym nie uruchomił.

  • 0

    147. ~zadowolony  2009-02-16 09:14:54  host: ip-84-201-220-5.it-net.pl

    TELEFON THE BEST powala na łeb wszystkie NOKIE N... Zajebiste zdjecia 5mpx bateria tydzień wyswietlacz zajebiście przejrzysty i czytelny, banalne menu. Niech nikt tu nie pieprzy ze to jest słaby telefon!!! N95 to jest słaby telefon

  • 0

    148. ~ryba  2009-02-16 12:17:43  host: 218-193.is.net.pl

    mam n 95 8 giga i jest szajsowata - slayder sie rozklekotal, wiesza sie i czasami mozna odniesc wrazenie ze zyje swoim zyciem. co do f480 ma go moja zonka i jest ok czesto ja tez go uzywam , wiec sie zastanawiam nad zmiana wlasnie na f480 - albo na telefon ktory deklasuje n 95 10000 razy czyli na se p1 narka

  • 0

    149. ~gorzowianin  2009-02-16 12:21:32  host: host-81-190-166-231.gorzow.mm.pl

    posiada wi-fi ?

  • 0

    150. ~Robi  2009-02-16 14:49:39  host: icy98.internetdsl.tpnet.pl

    jaki zoom ma samsung F480 w aparacie?

  • 0

    151. ~kamil  2009-02-16 14:52:43  host: icy98.internetdsl.tpnet.pl

    lg ku 990 może mieć kartę pamięci do 8GB ???

  • 0

    152. ~  2009-02-16 15:41:08  host: user-89-108-247-148.mobile.playmobile.pl

    już chcę go mieć:)

  • 0

    153. ~randia_b  2009-02-16 15:49:38  host: 94.254.227.14

    Mam pytanie... Rozważam kupno tego samsunga. Zastanawiam się, czy piszac sms mozna klawiature zwykla przelaczyc na qwerty (tak jak w lg ku990). Ogolnie czy oplaca sie go kupowac. bo opinie sa bardzo podzielone.

  • 0

    154. ~  2009-02-17 15:07:37  host: acdw123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy moze ktoś mi napisać odpowiedż na to ze nie da sie zmninimalizować mp3 i nie mozna np. w tedy grać.. albo smsować?

  • 0

    155. ~lolzik  2009-02-17 21:49:06  host: 89.230.226.126

    alarm jest zajebiscie glosny i ma funkcje drzemki :) @alien - wez przestan

  • 0

    156. ~mEFF  2009-02-19 20:47:04  host: ioc195.internetdsl.tpnet.pl

    Witam ,posiadam ten telefon od dwóch tygodni . Cóż mogę powiedzieć , jest on bardzo dopracowany , aparat 5.0 jak na telefon robi nie najgorsze zdjęcia , tel. nie wiesza się, dotykowy wyświetlacz aż się prosi aby go dotykać ;) ogolnie nie ma z nim większych problemów . Odnośnie wad to posiada on jedną wielka związaną z aplikacjami JAVA ,wgranie gry czy np. gg wymaga sporej znajomości samsungów jak i czasu na poszukanie w internecie sposobu. W zestawie jest także wymienna obudowa która ma ochraniać wyświetlacz , a praktyce jest bardzo irytująca i do jej zdjęcia potrzebna jest siła Pudziana i zręczność jakiegoś wojownika ninja ;)podsumowując nie powinno się go porównywać do jakiejkolwiek noki serii N , sa to zupełnie rożne telefony , samsung n ich tle zostaje krok do tyłu ale sprawia wrażanie nowocześniejszego ... tyle ode mnie mnie pozdrawian wszystkich posiadaczy...

  • 0

    157. ~szutex  2009-02-20 18:00:50  host: 89.231.206.158

    mam go od kilku dni i sprawdza sie swietnie ;p Na poczatku trzeba sie troche pobawic z opanowaniem ale pozniej to juz z gorki . Dziala bez zarzutu glosnik bardzo ladnie czystko gra, no oczywiscie bateria mogla by dluzej trzymac :P

  • 0

    158. ~nowy  2009-02-20 18:56:15  host: gce34.internetdsl.tpnet.pl

    Nie ma klawiatury QWERTY :(((. A tak to narazie bajer

  • 0

    159. ~  2009-02-21 13:31:32  host: host-89-231-240-28.mielec.mm.pl

    czy warto go wymienić za motorolle v9 odp.

  • 0

    160.  2009-02-22 11:15:43

    zal mi ludzi ktorzy pisza ze ma malo konfiguracji telefonu... wezcie sobie wejdzcie w kody administracyjne to dowiecie sie co i jak mozna zmieniac:] mozna zrobic wszystko

  • 0

    161. ~kamil13  2009-02-22 17:15:56  host: ggd252.internetdsl.tpnet.pl

    jaka max karta pamięci wejdzie

  • 0

    162. ~cichy bob  2009-02-23 12:34:04  host: mail3.ttecorp.com

    witajcie, mam pytanko, pierwsze ladowanie trwalo 3 godz, czy to norma w tym telefonie, bo troche mi sie wydaje ze to dlugo? dzieki za info.

  • 0

    163. ~konri  2009-02-23 14:53:35  host: icy98.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon jest głośny???

  • 0

    164. ~mario.  2009-02-23 15:13:23  host: socket197.inetaccess.pl

    Wielu użytkowników Play zastanawia się teraz czy LG KU990 czy samsung f480. Miałem możliwośc testowania obu przez miesiąc i. zstawiłem sobie samsunga. Zaczynając od obudowy LG to plastik nielicząc cienkiego przykrycia tylnej ścianki, do wykonania nie przyczepiam się bo jest solidne ale użytkując już dotykowy panel mam wrażenie że można go szybko uszkodzić tymbardziej że czułosć panelu jest przeciętna. Najbardziej zaskoczyła mnie bateria, która w pełnym zasięgu 3G wytrzymała 3,5 dnia przy czym zaznaczę że tel. miał włączone oszczędzanie energii a przez ten czas wykonałem i odebrałem zaledwie 35 minut rozmów, wysłałem 15 i odebrałem 12 sms-ów. Poza tym tel. leżał sobie spokojnie. Przy tak słabym wykorzystaniu telefonu porównywany samsung wytrzymał dokładnie 7dni i 4h. Idąc dalej. Aparaty foto. Niby LG ma szumną nazwę viewty co sugerowałoby dobry aparat. Niestety jakość gorsza niż samsung choć porównywalna. Stabilizacja obrazu w obu przypadkach to jakieś nieporozumienie. No ale to tylko telefon z funkcją aparatu. Lepiej sobie kupić zwykłą cyfrówkę za 300zł. LG ma dość kiepską antenę. W miejscu gdzie mój stary samsung z400 ma pełne 3G - LG ma ledwo kreskę, a jak już ktoś by go włożył do futerału przy pasku to ledwo łapie GSM na 3 kreski. Wskazania tel. są dobre bo kiedy dzwoniłem to zdażało się często zrywać połączenie. Co do głośnika rozmów nie mam uwag, brzmi podobnie jak w f480. Odtwarzanie muzyki z systemowego głośnika lepiej wypada na LG ale wystarczy włożyć słuchawki i Lg idzie w zapomnienie bo o niebo lepiej wypada 480-tka która dodatkowo ma predefiniowany equalizer czym LG poszczycić się nie może. LG ma natomiast bardzo ładnie i niestandartowo rozplanowane menu co mnie osobiście bardzo przypadło do gustu. LG ma też możliwość zmiany motywów (3- standartowo ale można sobie dograć wiele innych nie tracąc przy tym gwarancji). Niestety 480-tka nie ma motywów a menu jest raczej klasyczne. Odtwarzacz divx w LG to bajer i wcale go nie żałuję, tymbardziej...

  • 0

    165. ~mario.  2009-02-23 15:17:16  host: socket197.inetaccess.pl

    ... że xvid jest równie popularny a LG już go nie odtwarza i trzeba konwertować. Więc równie dobrze mogę sobie konwertować do formatu przyswajalnego przez Samsunga. W 480-tce brakuje mi możliwości zmiany wygaszacza oraz motywów. Rekompensuje to jednak solidniejsza obudowa i bateria która przy tej samej co lg pojemności wytrzymuje zauważalnie dłużej. Tak więc wybór dla mnie był jasny mimo że 480-tce daleko do ideału.

  • 0

    166. ~jumajeej  2009-02-23 19:57:18  host: c60-223.icpnet.pl

    witam wszystkich serdecznie.....mam pytanie czy w tym tel działa jakiekolwiek Gadu Gadu...tzn playGG, heyahGG itd ?

  • 0

    167. ~Borek  2009-02-24 21:06:10  host: aazf12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    da sie zminimalizowac i normalnie mozna korzystac z menu. mam samsunga juz od 5 miesiecy i jestem jak najbardziej zadowolony. A co do wgrywania gier to prosze ja tak wgrywalem wszystko i jakos dziala : http://42.pl/u/1xYP troche oleju w głowie i wszystko dziala. A i przed iinstalacja zrobcie inny taki sam plik ale z .jad bo z samym .jarem nie beda dzialaly.

  • 0

    168. ~mariano-italiano  2009-02-25 10:45:53  host: 94.254.249.72

    do Taurusa...zdjęcia okładki bedą widoczne w odtwarzaczu jak je zapiszesz do taga przy pomocy programu mp3tag.Program jest darmowy i po polsku-musisz wybrać opcję dodaj okładkę(musisz mieć zdjęcie,albo program sam ściągnie z neta)i na koniec -zapisz i gotowe!

  • 0

    169. ~FIFI  2009-02-25 11:43:13  host: user-89-108-246-81.mobile.playmobile.pl

    CZY PROGRAM SAMSUNG PC STUDIO 3 KONWERTUJE PLIKI MP3 PRZY WGRYWANIU DO TELEFONU? BO MAM TEN TEL I JEST SUPER TYLKO NIE WIEM JAK TO ZROBIĆ BY MI MP3 KONWERTOWAŁO PORADŹCIE POZDR.

  • 0

    170. ~f480-man  2009-02-25 12:26:51  host: dxc66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @154 jak najbardziej można słuchać muzy i jednocześnie pisać smsy, używać kalendarza,czy grać. Jedynie, jeśli włączy się duży aparat, to muza przestaje grać, ale po powrocie do menu dźwięk wraca. Ciekawy telefon, tylko trzeba mieć czyste palce, ale polecam:)

  • 0

    171. ~156  2009-02-26 15:39:30  host: adej57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 151. Zadaj to pytanie przy telefonie LG KU990

  • 0

    172. ~Łasica  2009-02-26 16:46:45  host: abpd93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie, czy w samsungu mozna pisać smsy trzymając poziomo telefon, tak jak jest w lg ku990?

  • 0

    173. ~4dr14n  2009-02-26 23:39:17  host: nh1.naszasiec.net

    hej, a co z tym ekranem - wszystko jest na dotyk, nie sądzicie, że on w końcu nie wytrzyma i się zepsuje?? W końcu to szyba jakby nie było, co innego niż "mechaniczne" prawdziwe przyciski :/

  • 0

    174. ~gość 5  2009-02-28 22:01:47  host: 83-1-115-188.tsm.tarnobrzeg.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy i narazie nie moge mu nic zarzucic robi swietne zdjęcia na zewnątrz w pomieszczeniach troche gorzej ale i tak jest nieźle. Bateria trzyma mi jakieś 5 dni to dla mnie dużo. Jest wart tej kasy. Polecam

  • 0

    175. ~xd  2009-03-01 09:43:17  host: bem23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten fon od kilku dni i jest spoko do takiego sposobu pisania sms'ów trzeba się przyzwyczaić... bateria troche krótko trzyma przy nonstop pisaniu sms i słuchaniu nutek ale..wystarczy podłączyć na noc i będzie gód ogulnie spoko phon

  • 0

    176. ~Jareq87  2009-03-01 14:12:56  host: 0476.smevpn.tpnet.pl

    Powiem krótko tel ma straszne problemy jeśli chodzi o karte sdhc 4gb kingstona telefon za każdym razem chce ją formatować gdy włożymy ją do telefonu mp3 poprostu znikały z tej karty po upływie paru godzin. Pracuje w sklepie i sprawdziłem to "zjawisko" na 3 kartach kingstona i było to samo nawet na tym samym telefonie mojego kolegi i było to samo. Ogólnie tel jak Dlamnie to przegrywa nawet z se k850 nie mówiąc o noki n95.

  • 0

    177. ~czesc  2009-03-02 09:33:55  host: 91.206.65.131

    z racji że sam wcześniej szukałem na to pytanie wielu odpowiedzi to mogę coś napisać o porównaniu F480 z KU990 jako, iż mogę z obu korzystać jednocześnie przez kilka ostatnich dni. F480 wygląda troche solidniej i jest cieńszy nawet z założoną skórzana osłoną, natomiast estetyka według uznania... na pierwszy rzut oka bardziej spodobał mi się KU. Co do zalet i wad telefonów to KU wypada duzo lepiej jezeli chodzi o zdjęcia.. poprostu bez porównania. Tak samo jest z mozliwościa pisania smsów qwerty to super sprawa a po dojściu do wprawy z ekranem na którym można PISAC piszemy za jednym razem wpisywać całe wyrazy więc to tylko kwestia wprawy(oczywiście rysik w uzyciu). Na korzyść samsunga wypada natomiast sam ekran dotykowy, jest duzo czulszy co deje duży plus przy scrollowaniu i nie ma problemów z widgetami. Równierz bateria w samsungu trzyma o wiele dłużej. Z tego co do dzisiaj zauważyłem to tyle .. reszta wygląda podobnie. Osobiście polecam oba telefony :)

  • 0

    178. ~Alex  2009-03-02 16:59:36  host: cal120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten fon i jest spoko i-phone sie chowa LG KU tak samo ogólnie ten fonik to wynmiot Polecam jego zakup mozna jednoczesnie pisac i sluchac muzyki wystarczy wlaczyc muze na 1 menu :)

  • 0

    179.  2009-03-02 22:51:25

    rozpie... mnie tren głośnik kwadratowy na środku ^^

  • 0

    180. ~dana  2009-03-03 16:02:01  host: dynamic-78-8-45-55.ssp.dialog.net.pl

    mam go miesiąc,mogę powiedzieć ,że ciągle jestem z niego zadowolona,co w moim przypadku to rzadkość.Polecam go z czystym sumieniem,jest super!!!!!!!!!!

  • 0

    181. ~~zielony  2009-03-05 15:08:41  host: host-47-208.spray.net.pl

    Nikt mi nie odpowiedział na pytanie. Czy F480 się czasami zacina czy wszystko działa płynnie i szybko??? Bardzo prosze o odpowiedz!!!

  • 0

    182. ~kolkofonix  2009-03-09 21:51:17  host: 77-253-135-147.adsl.inetia.pl

    poprzednio miałem sagema my411x, tak więc zakup f480 mógłbym porównać do skoku technologicznego o kilka dekad; telefon jest totalnie odjechany, jak na telefon za złotówkę :] ; dziwię się tym, co piszą o słabym aparacie [jak chcecie mieć super fotki to sobie w końcu kupcie normalny aparat i problem sam się rozwiąże :P]; szczerze polecam !!!

  • 0

    183. ~burza  2009-03-11 19:41:55  host: adjw92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, czy obsluguje ten telefon formaty office?

  • 0

    184. ~patryk  2009-03-12 11:23:44  host: 89.200.209.41

    mam ten telefon i jest zajebisty !!!

  • 0

    185.  2009-03-12 16:43:24

    MOJA DZIEWCZYNA GO MA I JEST ZADOWOLAONA TYLKO ONA NIE JEST WYMWGAJACYM UZYTKOWNIKIEM CODZIENNIE TELEFON SIE ZAWIESI PRZYNAJMNIEJ RAZ DZIENNIE I POROWNYWALEM TE FOTKI DO TYCH ROBIONYCH PRZEZ NOKIE N82 I NIE JEST TO NAWET 3,2 MPIX NOKI NIESTETY TRZEBA DOBRZE PRZEMYSLEC ZAKUP NIE MOZLIWOSCI WGRANIA CZEGOS JESLI NIE JEST SIE SUPER INFORMATYKIEM. CI CO UZYWAJA TELEFONOW NOKII SREDNIEJ KLASY MOGA BYC ZAWIEDZENI JESLI CHCA MIEC LADNY TELEFON KTÓRY DLUGO TRZYMA TO JEST ON OK ALE JESLI CHOC TROCHE KTOS SIE TYM PASJONUJE TO JUZ NIESTETY NIE TAKIE JEST MOJE ZDANIE

  • 0

    186. ~osa  2009-03-12 19:23:31  host: 212.160.172.70

    f480 się nie zacina, śmiga jak trzeba!!!

  • 0

    187. ~rammstein84  2009-03-12 19:44:13  host: gw7.knc.pl

    nie zacina sie i jest ok pozatym obsluguje karty micro sdhc one sa szybsze , fajny i jak narazie zadnych minusów procz tego ze zadnego systemu nie ma ale to juz dla majsterkowiczów generalnie , aparat robi ładne zdjecia a nie jak pisza chyba przeciwnicy samsunga ze zle itp , podczas rozmowy słychac super rozmowce tj nie jest cicho jak sie spotykalem z tym , generalnie to moj 2 samsong poprzedni to b2700 i szkoda mi go bylo sprzedac z tego co widze to samsung robi b dobre fony i jest leprzy od lg pomimo jego systemu i divixa i bije go na glowe , filmy to na tv lub kompie tak mysle wiec bez skrupułow polecam

  • 0

    188. ~maro  2009-03-13 11:08:12  host: xdsl.133.c82.petrotel.pl

    Ja właśnie mam dylemat - ten samsung czy może i550w? Cena taka sama. Mógłby ktoś obeznany poradzić? Telefon ma służyć bardziej jako "przyjaciel" dla nastolatka xD

  • 0

    189. ~  2009-03-13 11:16:26  host: xdsl.133.c82.petrotel.pl

    Mam trudny wybór - ten telefon czy samsung sgh-i50w. Może ktoś obeznany doradzić? Telefon ma służyć nastolatkowi ;p osobiście jestem po stronie f480, ale nigdy w życiu nie miałem samsunga, a tych telefonów na oczy nie widziałem ;]

  • 0

    190. ~~dc  2009-03-13 18:18:27  host: affg245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak jest z głośnikiem w tym telefonie?? głośno gra??

  • 0

    191. ~dc  2009-03-14 16:39:42  host: affo209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy do tego telefonu można wysyłać muzykę, tapety i gry przez kabel usb z komputera? bo cos słyszałem o jakichś zabezpieczeniach dotyczących piractwa...

  • 0

    192. ~koksik  2009-03-16 09:54:44  host: aem34.internetdsl.tpnet.pl

    do zielony Mam telefon kilka miesiecy i jak narazie ani razu nawet nie prubował się zaciąć :)

  • 0

    193. ~ul3nka  2009-03-16 20:48:51  host: 193.59.98.98

    samsunga f480 mam od pół roku. Telefon jest świetny. Nie zawiesza się, bateria długo trzyma, płynnie wszystko chodzi. Fotki dobrej jakości są, powiem nawet, że lepsze niż na moim aparacie z 5mpixelami. Jedyną wadą jest długa reakcja przy robieniu zdjęcia, ale można się przyzwyczaić:) Ogólnie telefon jest super i pomimo, że mam go pół roku to mi się jeszcze nie znudził:)

  • 0

    194. ~sanek  2009-03-16 20:56:41  host: 208.51.210.55

    Jasne ze sie da zminimalizowac mp3 i bawic sie funkcjami telef.lub grac czy pisac sms-y trzeba tylko ustawic w opcjach odtwarzacza praca w tle,mamten telef. od tyg.i jestem z niego bardzo zadowolony,jedynyn mankamentemjest aparat niby 5mpx ale zdjecia sa beznadziejne moze to wina ustawien,w sumie telef.1 klasa wszystkim polecam,przejzysty wyswietlacz,proste menu i jeszcze jedno mozna w telef tworzyc foldery i przenosic do nich pliki bez problemu.

  • 0

    195. ~dagmara  2009-03-17 18:19:15  host: dynamic-62-87-219-189.ssp.dialog.net.pl

    to sobie ściognij i wtedy zbaczysz

  • 0

    196. ~lolek  2009-03-18 15:09:18  host: adqy4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten fon ma rysik i czy jest coś innego w playu za podobną cenę ? (400zł przy abonamencie 45 ) ?

  • 0

    197. ~mj  2009-03-18 17:06:32  host: chello089079183212.chello.pl

    mi java nie działa ani internet

  • 0

    198. ~Grzechu_NS  2009-03-19 16:39:54  host: 78.8.220.152

    czy można grać na f480 jak zainstalować ???????

  • 0

    199. ~Nochal  2009-03-26 16:10:21  host: adcg191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam!! Czy na tym samsungu będzie działać gadu-gadu?? Pozdrawiam!! I z góry dziękuje za odpowiedz.

  • 0

    200. ~lol  2009-03-26 19:26:51  host: chello089079148200.chello.pl

    Komura naprawde super ale internet i java mi nie działa

  • 0

    201. ~  2009-03-27 18:52:36  host: 80.51.48.134

    telefon ma już 7 dni narazie żadnych uwag !!!!!!!!!!!

  • 0

    202. ~  2009-03-28 20:07:28  host: afdt147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. Mam dwa pytania. Być może ktoś sięjuż o to pytał i jest to gdzieś napisane ale nie chce mis sie wszystkiego czytac. Czy filmy mogą być odtwarzane z napisami? Czy jest możliwość wgrywania swoich motywow?

  • 0

    203. ~seba  2009-03-28 20:41:17  host: h-87-199-40-117.dolsat.pl

    Mam D880 obsługa dwóch kart dziecinie prosta i nic sie nie wiesza . Teraz czas sprawdzić F480 zobaczymy jego wady i zalety . Opinie uważam czasem za śmieszne gdyż na D880 pisane były takie opinie które sie w praktyce nie sprawdziły.

  • 0

    204.  2009-03-28 22:39:03

    mam pytanie. czy moz na ogladac filmy z napisami?

  • 0

    205. ~  2009-03-29 19:09:32  host: opolh001-rechmed.dsl.opol.bdi.inetia.pl

    Hey ;) Właśnie niedawno kupiłam tego Samsunga i muszę powiedzieć że jest świetny ;) Coś w stylu IPhon'a touch ;)

  • 0

    206. ~Ewcia.x33  2009-03-31 18:53:45  host: 83-238-235-13.adsl.inetia.pl

    Do: Zielony ;) W ogóle się nie zacina! SMS pisze szybko, menu chodzi płynie. Zajebisty fon. Polecam!!! Robi super foty. Kocham ten fon ;**

  • 0

    207. ~Grzes  2009-04-02 14:36:30  host: chello089079070029.chello.pl

    Czym sie różni f480 od f480 Tacco ?

  • 0

    208. ~Pawlo  2009-04-05 14:21:59  host: host-81-190-74-4.gdynia.mm.pl

    Beka z jednego komentarza. Gosciu uważasz ze n95 8GB jest gorsza?? To chyba na prawde nie znasz sie na telefonach i tylko głupoty piszesz. Nokia n95 8Gb jest o wiele bardziej zaawansowana technicznie!! Ma procesor jak komputr, ramy i dysk o pojemności 8 giga!! I wi-fi i GPS!!!!!! Takze warto pamietac z ma symbiana!!

  • 0

    209. ~  2009-04-05 20:03:25  host: aqv195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak mozna wgrać gry za darmo.? jAKI program...

  • 0

    210. ~  2009-04-06 19:45:11  host: px-fo.telsten.com

    można grać... a czemu niby nie? lol... zainstalować specjalnymi programami i aktualizować javę.

  • 0

    211. ~chupacabra  2009-04-06 19:46:23  host: px-fo.telsten.com

    A czemu niby nie można grać? lol co za pytanie... świetnie się na nim gra. Zainstalować normalnie...programem i aktualizować jave.

  • 0

    212. ~play  2009-04-07 13:35:32  host: fdi16.internetdsl.tpnet.pl

    ...ten telefon w abo 45 juz za 1zł...takie promocje to tylko w play:-)))

  • 0

    213. ~misiek~~  2009-04-07 14:06:10  host: inet20909ni-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Kapitalny telefon dla Kobiet. Lekki, prosty w obsłudze. moja żona jest cała szczęśliwa. Dużym plusem jest bateria. Przy normalnej eksploatacji (ok 10-15 min rozmów dzienie) trzyma do 5 dni!!!!!! Jak się trochę nim pobawi, to czas skaraca się do 3. Fonik daje sporo frajdy, choć ma pewne wady jak każdy samsung. Jest duży problem z grami. Trzeba trochę poszperać w sieci, żeby wszystko hulało bez problemowo. Drogie Panie-POLECAM!!!!!!

  • 0

    214.  2009-04-07 19:07:33

    Beznadzieja, miałam go tydzień i nerwy mi siadły, k...ca mnie strzelała, bo nie mozna szybko znaleźć adresata, ciagle sie coś wlacza obok albo nad albo pod a już napisać smsa to gratulacje chyba ze ma się paluszki jak te rysiki to wtedy może... Nie polecam naprawde!!!! Oczywiści dla dzieciakwó to bajera ale dla poważnych ludzi to jakaś pomyłka.

  • 0

    215. ~o!  2009-04-08 00:04:20  host: d90-141-85-234.cust.tele2.pl

    ludzie narzekacie na aparat, a czy prubowaliscie go ustawic odpowiednio do sceneri, naprawde robi super zdjecia.. mam telefon od wrzesnia, i jestem jak najbardziej z niego zadowolony a zaznaczam ze jestem wybredny co do telefonow..

  • 0

    216. ~kN  2009-04-08 01:34:49  host: alfa.pai.net.pl

    Mef gadasz bzdury moze tobie sie zacina albo nie masz sily ktora i tak nie jest potrzebna do wymiany klapki etc.... mam ten telefon od 2 czy 3 tyg :D jestem z niego w 100% gg i inne javy robi sie w 5 min przy pomocy pierwszego lepszego forum nie jest to skomplikowane i nie trzeba znac samsungow od podszewki wystarczy ze potrafi sie czytac ze zrozumieniem :) dotyk dziala bardzo dobrze mozna minimalizowac oddtwarzacze muzyki sluchajac jej pisac sms smigac po necie etc.. ma pare wad ale mu je wybaczam bo to nadal jest telefon :D tzn bardzo ubolewam nad tym ze nie posiada wi-fi ale jest na to rozwiazanie jak specjalne karty sieciowe (takie jak sim) druga wada nie taka najwieksza ale no coz jest :D chodzi dokladnie o to ze gdy uruchamiasz jave nie mozesz juz sluchac muzyki gdy bateria slaba tez jej nie mozesz sluchac ale tak jest w prawie wszystkich sgh... bardzo polecam go od lg rozni sie tym ze ma bardziej wyczulony dotyk prawie jak w iphone ale wiecie prawie robi wielka roznice ma dobry aparacik z fajnymi opcjami jak wykrywacz usmiechow :D dobra opcja w nim sa widgety dzieki nim mozna ogladac tv przegladac pogode miec pod reka wyszukiwarke google taki bajer co dodajesz do niego wtyczki i dostosowujesz tel pod swoje paluszki :D elO i pzd 4all :D

  • 0

    217. ~mikka  2009-04-08 19:09:14  host: 87-205-1-164.ip.netia.com.pl

    ~Jareq87 Skoro pracujesz w sklepie to dlaczego porównujesz tak skrajne telefony Cyber Shot K850 i Symbiana N95 do Samsunga ze standardowym oprogramowaniem tyle że dotykowy? Jeśli jesteś sprzedawcą to lepiej złóż wypowiedzenie w pracy ;]

  • 0

    218. ~jj  2009-04-09 19:41:43  host: net16.new-way.pl

    telefon mam od wczoraj (play, za złotówke) POLEACM GO WSZYSTKIM!!!!

  • 0

    219. ~Ridge (moda na sukces)  2009-04-10 10:47:40  host: inet20907ng-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    SUPER TELEFON!!! Udnawiam dzis umowe i przesiadam sie na niego z se k800i... rozwarzam jeszcze zakup u900 soula lub lg ku990 viewty

  • 0

    220. ~QLO  2009-04-10 18:27:00  host: xdsl.077.c76.petrotel.pl

    mam pytanie.. jak w tym telefonie zmienic dzwiek przychodzącej wiadomosci??? bo nie moge do tego dojsc;/

  • 0

    221. ~max  2009-04-11 16:40:41  host: proxy.leczna.enterpol.pl

    jestem posiadaczem sgh f 480 i jestem z niego bardzo zadowolony , w porównaniu z nokią N 70 , to samsung jest o niebo duzo lepszy , jesli chodzi o aparat ;zeby robił dobrej jakosci zdjecia to trzeba go ustawic i sformatowac i bedzie super [nokia sie chowa], klawiatura dotykowa debest lecz trzeba ją dobrze rozpracowac ,a na dodatek jest bardzo szybki w porównaniu z nokią .

  • 0

    222. ~atlanta19@gmail.com  2009-04-11 18:13:46  host: ip-94-42-24-103.multimo.gtsenergis.pl

    Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są najlepsze ustawienia aparatu do robienia zdjęć na dworze przy dobrej pogodzie ;) ? Bo wszyscy piszą że świetne zdjęcia, a mnie nie wychodzą.. Z góry dzięki ;)

  • 0

    223. ~Rafał  2009-04-11 18:19:38  host: ip-94-42-24-103.multimo.gtsenergis.pl

    Czy może ktoś powiedzieć jakie są najlepsze ustawienia aparatu (rozdzielczość, ISO, balans bieli, stabilizator), żeby wychodziły względnie dobre zdjęcia na dworze? Bo wszyscy zachwalają, a mnie po prostu nie wychodzą dobre zdjęcia. z góry dzięki :)

  • 0

    224. ~  2009-04-12 16:26:35  host: h-91-189-35-24.euronet.net.pl

    nie ma rysika. jest ciekawy i zastanawiam się nad jego kupnem, ale nie umiem zrobić, żeby mp3 grało w tle ;/

  • 0

    225.  2009-04-14 15:17:00

    DO LOLEK MASZ CHYBA ZŁE INFORMACJE BO JA KUPIŁAM F480 W PLAY DOKŁADNIE 17-03 W ABONAMENCIE 45 JEST ZA ZLOTÓWKĘ CO PRAWDA NA TRZY LATA.TEN TELEFON NIE MA WIFI, MOŻNA W NIM PAMIĘĆ ROZSZEŻYĆ DO 8GB A LG KU990 JAK JESTEM DOBRZE POINFORMOWANA TO DO 4GB

  • 0

    226. ~koneser  2009-04-15 14:24:24  host: awn147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam kupilem dzisaj telefonik i smiga naprawde dobrze dawno nie bylem zadowolony z telefonu a ten za te cene naprawde dobry :) Wi-fi by sie przydalo i bylo by zajebiscie:) aparat sredni ale telefon nie jest aparatem jak by nie patrzec jak chcecie robic zdjecia to kupcie cyfrowke :) jak na telefon aparat daje rade w ciul nic sie nie wieszze muza szybko sie wczytuje jest naprawde ok polecam wszystkim:)

  • 0

    227. ~  2009-04-15 20:22:44  host: pc-119-5-251.wasilkow.net

    jak z czytelnoscia wyswietlacza w sloncu? czy da sie sprawnie pisac smsy jedna reka?

  • 0

    228. ~Laq[u] -.-  2009-04-15 22:39:53  host: aayj38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam 1 pytanie Bo tu jest napisane ze Wi-Fi nie ma!? Proszę o odpowiedź bo na aukcjach jest zaznaczone że ma Wi-Fi Więc coś jest nie tak Pozdrawiam ;)

  • 0

    229. ~Kaka  2009-04-17 17:11:57  host: staticline12584.toya.net.pl

    Czy to jest dobry telefon dla młodzieży?

  • 0

    230. ~qń  2009-04-19 11:08:57  host: 77-253-104-64.adsl.inetia.pl

    Czy ktoś ma problem z rozmowami w tym modelu?? Bo ja podczas rozmowy strasznie słabo słyszę rozmówcę. Głośniki przy słuchaniu muzyki ok ale podczas rozmowy to dno :/

  • 0

    231. ~Arek_JP  2009-04-21 13:58:05  host: ip-93-179-228-133.silesiamultimedia.com.pl

    Można Minimalizować Odtwarzacz??

  • 0

    232. ~Alfonsp  2009-04-22 01:28:08  host: inet20909nj-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    telefon jest ladny, ale to jedyna zaleta tego urzadzenia. Poza pieknym wyswietlaczem i radiem naprawde ten telefon to skandal. Po pierwsze zdjecia- co mi z 5 megapikseli jak nokia e50 robi duzo lepsze fotografie,net działa fatalnie, nie mozna otworzyc niektorych formatoiw stron, nie mowie juz o braku wlanu.Przegladarka pdf worda chodzi jako tako, ale nie mozna lagodnie przesuwac obrazu, a jedynie partiami co mnie irytuje. Telefon bajer, ale dla dzieci. Nie lubie nadmiernego podniecania sie nokiami, ale niestety wiem teraz dlaczego podobny model nokii jest z 500zl drozszy

  • 0

    233. ~xd  2009-04-23 15:45:21  host: bed216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do tego fona ne ma rysika poprostu wystarcza palec ;)

  • 0

    234. ~komar  2009-04-25 23:53:32  host: dynamic-78-8-53-253.ssp.dialog.net.pl

    witam czy na tym telefonie ruszy gg z plusa i mimniopera?

  • 0

    235. ~mr  2009-04-26 17:53:53  host: adeg241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ustawienia>profile>sygnał SMS

  • 0

    236. ~Gruby  2009-04-29 10:39:57  host: 3.202.54.80.static.rdi.pl

    czy ktoś wie jak wyłączyć dźwięk klawiszy???

  • 0

    237. ~F480  2009-05-01 19:56:19  host: blb129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NIESTETY...

  • 0

    238. ~  2009-05-06 20:01:27  host: 77-253-88-164.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon od prawie 3 miesięcy. jest super, polecam go kompletnie wszystkim. nie zastanawiajcie się, tylko kupujcie. nic sie nie zacina, wszystko pięknie,sprawnie, płynnie świetna szybkość pisania smsów, i ogólnie git. zdjęcia super, a na noc to się ludzie ustawia odpowiednie dla ,,nocy'' opcje aparatu. wtedy są gitez zdjęcia. a i nie pytajcie tu o to, jak wyłączać dźwięki czy coś w tym stylu, po prostu ruszcie swoje szanowne mózgi i zajrzyjcie do INSTRUKCJIIIIII.

  • 0

    239. ~tumaszogór  2009-05-06 23:05:05  host: 103-mel-12.acn.waw.pl

    Jak wygląda sprawa z łapaniem zasięgu ?

  • 0

    240. ~ooo  2009-05-07 10:38:27  host: bis220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzwiek klawiszy wylacza sie: gdy jestes w trybie oczekiwania (czyli masz tapete sama) to regulujesz sobie dzwiek tymi przyciskami z boku telefonu, niedaleko hold'u :P:P

  • 0

    241. ~Luu  2009-05-07 20:30:41  host: net75.internet.szczecin.pl

    Ten telefon jest super. Jestem osobą bardzo wymagającą i bardzo szybko telefony mi sie nudzą. mam go 3 miesiaće i lubie się nim bawić. Szczerze mówiąc jestem straszną zazdrośnicą, chciałabym mieć najlepszy telefon na świecie i jak widzę jakiś nowy, fajny to od razu musze go porównać z moim. Porównywałam już dużo telefonów, ale ten jest najnajnajlepszy. jedyne co chciałabym w tym telefonie to rysik, klawiature qwerty i możliwość rysowania tak jak w cookie. ale jest spoko i go normalnie ubustwiam ;**** Polecam wszystkim

  • 0

    242. ~Luu  2009-05-07 20:36:27  host: net75.internet.szczecin.pl

    Telefon ten ma świetny głośnik, nawet głośny; gry można swoje instalować,(ale ja nie wiem jak) xD, bez żadnego problemu można łączyć komórke z komputerem i wrzucać na nią co sie chce; bareria jest dobra jak na taki duży ekran(ja dużo słucham muzyki) mi tzryma z 3 dni przy częstym i długim uzywaniu.GPS ani Wi-Fi nie ma.W Play-u ten telefon jest bardzo tani;)) POlecammm

  • 0

    243. ~L  2009-05-15 17:15:16  host: chello089077106250.chello.pl

    co wybrac: lg cookie czy samsunga avile?

  • 0

    244. ~misia  2009-05-16 19:35:13  host: chello089076034223.chello.pl

    chciałabym się dowiedzieć czy ten telefon jest odporny na różnego typu wstrząsy??

  • 0

    245. ~Gorgoroth  2009-05-20 16:19:40  host: aega176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon. Polecam !!! Jeżeli chodzi o wyłączenie dźwięków klawiszy to wciskamy przycisk z boku telefonu (u góry po lewej stronie wyświetlacza) i tam mamy ustawienia intensywności klawiszy i wibracji dajemy na 0 i cisza :) Telefon nie muli się (mam w nim kartę pamięci Good Ram HC 8 GB. Smsy lux się pisze. Opera mini działa, gg też (w moim przypadku operator - plus GSM). AVE !!!

  • 0

    246.  2009-05-21 10:27:29

    Świetny telefon. Zdecydowanie polecam. Mam go 4 miesiące (nic się nie wiesza, nie zacina itp.) nawet na chwilę mi się nie zamulił, mam w nim kartę Good Ram HC 8 GB w 80% zapełnioną. Bateria przy standardowym użytkowaniu trzyma mi max 7 dni, minimum 5 dni. Jeżeli chodzi o gg i operę mini to u mnie śmiga OK java też (plus GSM). Można wyłączyć dźwięk klawiszy przyciskiem z lewej strony z boku telefonu u góry po lewo wyświetlacza tam jest intensywność głośności i wibracji dajemy na 0 i cisza :) Aparat też jest Ok oczywiście jeżeli ma się pojęcie jak prawidłowo go ustawić, nie rozumiem osób piszących, że aparat w tym telefonie to dno (robi bardzo dobre zdjęcia). Smsy pisze się z łatwością. Ogólnie telefon przejrzysty i dość dobrze zrobiony. Można ustawić mp3 jako dźwięk sms. Jedynym minusem jest brak Wi-Fi. Ale zanim się go kupi jesteśmy tego świadomi więc nie można tego uznać za wadę heh

  • 0

    247. ~  2009-05-23 21:14:40  host: aaev31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chciałabym wymienic moją nokie 7373 na ten telefon tylko niewiem czy zdecydować sie na ten czy na samsunga avile...doradźcie.:)

  • 0

    248. ~apap  2009-05-24 11:43:44  host: static-76-37.is.net.pl

    zgadzam sie z przedmówca f480 niestety..... właśnie go sprzedałem po dwoch dniach zabawy... i do tego wlasnie sie nadaje i to tez jak ktos nie potrzebuje niewiadomo jakich bajerow... Jak dla mnie nie do codziennego uzytku: 1: "dziwnnie" słychać podczas rozmowy podobne wrazenia jak ktos pisał wczesniej dzwiek niby wyrazny ale jakby przez butelke 2: ekran dotykowy fajna sprawa gdyby tylko był do tego joystick albo klawisze nawigacyjne bo szybkie szukanie przewijanie , przesuwanie ekranu porazka 3: niby mały ale jednak szeroki jest i nie taki wygodny do duzej ilosci rozmow Pozatym super wyswietlacz dobra bateria szybko chodzi ogolnie bardzo fajny ale nie do duzej ilosci rozmow "na codzien" tylko do zabawy gry muzyka filmy internet tez fajnie chodzi itp.

  • 0

    249. ~Zainteresowany  2009-05-24 19:10:16  host: acix39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile za niego daliście? Czy lepiej jest kupic telefon dotykowy czy ze zwykłą klawiatura?

  • 0

    250. ~APAP  2009-05-25 18:30:03  host: static-76-37.is.net.pl

    POMYŁKA TEN TELEFON PO PRZESIADCE Z K800I POSZEDŁ PO PARU DNIACH NA SPRZEDAZ

  • 0

    251. ~apap  2009-05-25 18:31:26  host: static-76-37.is.net.pl

    po przesiadce z k800i to porazka ten telefon i poszedł na sprzedaz po paru dniach fajna zabawka ale nie do codziennego uzytku

  • 0

    252. ~Sieeah  2009-05-25 22:21:46  host: 77-254-242-250.adsl.inetia.pl

    Telefon dobry dla dzieciaków zadających pytania w stylu "czy można mieć gadu gadu i filmy z napisami". Do normalnego użytkowania to dno. Nie można dokładnie wybrać wpisu z listy kontaktów, bateria trzyma 3dni, ciągle coś się włącza przez pomyłkę. Najgorsze jednak to przewijanie list. Czynności, które w moim starym SE zajmowały 10 sekund i były intuicyjne tutaj zamieniają się w koszmar bez końca. Najgorsza dla mnie jednak jest tragiczna jakość głośnika. Czasami muszę prosić ludzi, żeby powtarzali co mówią bo tak nie wyraźnie słyszę! Zaraz dzieciaki się wypowiedzą, że bzdury mówię, ale jak można ocenić jakość dzwięku rozamawiając po 5 min dziennie. ja rozmawiam naprawdę dużo i jak ktoś potrzebuje ten telefon do pracy to odradzam

  • 0

    253. ~Johnny  2009-05-27 08:53:10  host: 80.54.117.2

    mam ten telefon od 3 dni i jest super jak pare osob z tego dzialu mowilo nie wiem jak gry zainstalowac ale to nie problem :)telefon jest super i nie widze narazie zadnych wad :)

  • 0

    254. ~dawid456  2009-05-28 19:48:48  host: gfa130.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon jest super mam go i jestem zachwycony

  • 0

    255. ~fx  2009-05-29 09:21:39  host: px-fo.telsten.com

    do autora: może warto dopisac, że ma wyświetlacz pojemnościowy jak w tym kiczastym iphonie??

  • 0

    256. ~łebi  2009-05-31 20:11:29  host: 188.33.123.210

    Bardzo fajny telefon ale niestety ten dotyk nie najlepszy - po 4 miesiącach użytkowania ni z tąd ni z owąd padł mi ekran dotykowy i zmuszony go byłem oddać na gwarancji :/ ale ogólnie jestem z niego zadowolony :)

  • 0

    257. ~Monikka_25  2009-06-01 07:31:28  host: anq154.internetdsl.tpnet.pl

    Cześć mam pytanie do użytkowaników Samsung F480, czy macie problemy z "zawieszaniem się", bo nie wiem czy to normalne że czasami trzeba chwilę czekać na to aż uruchomi się jakaś wybrana przeze mnie funkcja podczas używania telefonu??

  • 0

    258. ~Alka  2009-06-01 15:40:06  host: arh34.internetdsl.tpnet.pl

    a ja nie wiem, jak zdjac pokrywe baterii, moze mi pomozecie? prosze, probowalam juz na wszystklie sposoby, ktore mi przyszly do glowy...

  • 0

    259. ~Przemek  2009-06-01 15:56:14  host: user42-123.satfilm.net.pl

    Telefon zakupiłem dziś w Playu i jest super. Wcześniej się nim już bawiłem więc wiedziałem co biorę :) Co do aparatu to trzeba go prawidłowo ustawić i robi super zdjęcia.

  • 0

    260. ~szutex  2009-06-02 14:22:17  host: 89.231.194.83

    Mam go kilka miesiecy i dziala swietnie. Bateria trzyma dosc dlugo nie liczylem dni ale z 5 6 tak normalnego uzytkowania (sluchania muzyki,sms, itp) Polecam bardzo ten model ;]

  • 0

    261. ~AaaSssIiiAaa  2009-06-03 00:20:35  host: atv149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JAK ZMIENIĆ DZWONEK SMS?!?! i jakie są najlepsze ustawienia aparatu? :]

  • 0

    262. ~gg  2009-06-06 21:56:04  host: staticline17508.toya.net.pl

    gadu-gadu - pewnie, że działa

  • 0

    263. ~zolwik  2009-06-07 16:10:55  host: czq98.internetdsl.tpnet.pl

    czy mozna w nim czytac pliki pdf, word???

  • 0

    264. ~kewcyn  2009-06-13 00:33:55  host: cgn43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    glupie pytanie sms sie pisze na dotykowym? i czy jest klawiatura wtedy "qwerty"

  • 0

    265. ~stanleu  2009-06-16 22:12:25  host: abjt109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam ten telefon od miesiąca i jestem z niego zadowolony:) jedyny minus to jakość głośnika podczas rozmów, ale już Go rozpracowałem:) zdjęcia robi bardzo dobre, filmy się nie zacinają co mnie dziwi, nie zacina się:)

  • 0

    266. ~nataliaXD  2009-06-17 18:23:40  host: host-89-228-19-220.zamosc.mm.pl

    Obecnie nie posiadam tego telefonu, ale wiem duzo na jego temat i przymierzam się do zakupu jego lub LG Cookie .

  • 0

    267. ~karid  2009-06-21 21:18:57  host: 86-63-123-62.sta.asta-net.com.pl

    @Alka - od zdejmowania obudowy masz instrukcję, czasem trzeba pomyśleć, wiem że to boli. @zolwik - nie jestem pewien czy ma wbudowane oprogramowanie do odczytu tych formatów, ale napewno można doinstalować specjalne aplikacje Java które to umożliwią.

  • 0

    268. ~Maciester  2009-06-22 22:10:32  host: dynamic-62-87-247-43.ssp.dialog.net.pl

    mam pytanie.czy rysik od omni bedzie dzialal do f480??

  • 0

    269. ~  2009-06-23 12:55:46  host: aajf1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna w nim czytac pdf i word a i jeszcze jedno jak ktos ma cichy dzwiek podczas rozmowy to niech kliknie klawisz glosnosci;p

  • 0

    270.  2009-06-24 00:26:48

    Telefon mam od 2 miesięcy, w "miarę" OK za swoją cenę, wyświetlacz, aparat ... ale jest jedna rzecz którą mnie denerwuje, nie wiem czy to tylko wina mojego egzemplarza ale kolega tez ma taki fon i ma takie samo zdanie, mianowicie jakoś rozmów jest fatalna!!! szumy, jakoś ogólnie do kitu, no może jeżeli ja i osoba dzwoniąca jest w cichym pomieszczeniu ale wiemy że to bywa rzadko. Prócz tego jak najbardziej OK ale przecież telefon jeszcze? służy głownie do dzwonienia ?

  • 0

    271. ~ZADOWOLONY  2009-06-25 00:26:03  host: host-78-31-157-67.ip.jarsat.pl

    właśnie dzisiaj nabyłem ten telefonik, troche spędziłem przy rozpracowaniu jego wszystkich funkcji i ... i stwierdzam że osoby nażekające na ten telefon to naprawde nienormalne osoby. po pierwsze telefon jest: poręczny, łatwy w obsłudze, ma wzystko co powinien mieć normalny telefon, niektorzy pisza ze nie ma wifi ze nie ma jakiegos systemu operacyjnego .. to kupcie sobie omnie albo inny telefon za 2000 zł. telefonik jak narazie ma jedna wade, ale to moze kwstia przyzywczajenia, jest strasznie drobny i ciezko mi sie rozlacza rozmowe gdy koncze gadac, ale to tak naprawde piard i nie mozna tego do konca nazwac wadą. aparacik hmm.. aparat 5mgpx porobiłem zdjecia i stwierdzam ze jest znakomity, odtwazac mp3 - jakos dobra, ogolnie telefon oceniam na 9.5/10 . aha, pisanie smsow i wbieranie numerow, osoby ktore mowia ze sztuka jest pisac smsy to maja chyba palce jak pudzian. telefon JEST TYPOWY DOTYKOWY. REAGUJE NA DOTYK I CIEPLO wiec rysika nie ma, a przysiki sa specjalnie wieksze niz w innych typowych dotykowych telefonach zeby trafic a jak ktos ma zeza to sory niech nie pisze ze telefon jest beznadziejny bo nie da sie pisac smsow ;) POZDRAWIAM telefonik świetny

  • 0

    272. ~  2009-06-25 15:34:33  host: nat-6.ingram.com.pl

    hey mam takie małe zapytanko założyłem sobie niechcący hasło na wiadomosci na tym telefoniku i go nie pamietam co mam z tym zrobic prosze o porady. A ogólnie o telefonie: jest super, fajny nic sie nie zawiesza jak co niektorzy mowia

  • 0

    273. ~Pastor  2009-06-26 05:50:40  host: user-89-108-214-129.mobile.playmobile.pl

    ogólnie telefonik rewelacyjny!!! po postu SUPER!

  • 0

    274. ~macsuper  2009-06-26 14:02:28  host: chello087207182253.chello.pl

    witam, czy ten tel. obsługuje karty SDHC ???

  • 0

    275. ~Mario  2009-06-27 21:27:38  host: nat-pra-1.aster.pl

    Witam. Proszę o radę. Mam samsunga F480. Niestety za każdym razem kiedy chcę napisać nowego sms'a - "utwórz nową wiadomość" automatycznie wybrany jest j. angielski. Za każdym razem trzeba zmieniać na polski. W jaki sposób zmienić opcje by z automatu przy sms'ach był język polski?

  • 0

    276. ~kacel  2009-06-28 23:24:41  host: dxl61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w tym telefonie da sie wylaczyc wibracje po kazdym dotyku ekranu

  • 0

    277. ~kacen  2009-06-30 19:50:02  host: dxd75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy da sie wyłaczyc wibracjke po dotknięciu dotykowego ekranu??

  • 0

    278. ~TiFFan  2009-06-30 21:43:01  host: 088156108217.stk.vectranet.pl

    za ile miesiecznie jest gadu gadu z gory dzieki ja tez kupuje sobie zaniedlugo Samsunga i naprawde jest swietny !!!!!!!!!! z mojej strony 9/10 :) Pozdrawiam

  • 0

    279. ~Cathos  2009-07-01 15:52:03  host: r1.spray.net.pl

    Ludzie napiszcie czym i jak konwertowac filomy i napisy do tego fona. A poza tym mam telefon od kwietnia i bardzo polecam.

  • 0

    280. ~Karolina .  2009-07-08 22:33:53  host: xdsl.079.c78.petrotel.pl

    mam zamiar kupic ten teloefon ale nie jestem pewna czy dobry wybór co sądzicie ?

  • 0

    281. ~pawka  2009-07-09 19:32:01  host: d56-147.icpnet.pl

    Witam mam pytanie... jak zmienić tapety, ale te po naciśnięciu przycisku HOLD???? gdzie ich szukać i czy da się je w ogóle zmienić???? pozdrawiam

  • 0

    282. ~serwisant  2009-07-09 21:31:51  host: apn-77-115-15-206.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy wszyscy mają jakiś problem? F480 bije na głowe fińskie g***o. Nie zacina się, wszystkie javy które wgrywam działają bezproblemowo (trzeba wgrać pliki jar i jad), gadam przez niego po 1 godzine dziennie i swojego rozmówce słysze doskonale, aparat robi ekstra fotki (trzeba się umieć posługiwać), z ekranem nie mam problemów, nic bez potrzeby się nie włącza. Więc z niektórymi opiniami o tym telefonie się zgodzić nie moge. Kto się nie zna to nie moja wina. Jak ktoś uważa się za znawce rynku telefoni cyfrowej to wiem o czym mówie, a raczej większość ludzi z tego forum nie wie co to jest numer IMEI w telefonie. Pozdro 4all. P.S. NOKIA to szajs.

  • 0

    283. ~michalczeski07  2009-07-10 17:24:54  host: aekl100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam juz 2 dni. Dziala super. nic sie nie zacina. ktos pytal czy zdaza sie zeby sie zawieszal. u mnie ani razu tak sie nie stalo. aczkolwiek bateria trzyma mi przy ciaglej zabawie nie caly dzien. moze to efekt tego ze jeszcze jej nie skonczylem formatowac. mimo tej metalowej obudowy z tylu nie powiedzialbym ze jest az taki wytrzymaly. oczywiscie mi jeszcze nie upadl ale nie robi wrazenia takiego wytrzymalego. owszem jest wybajerowany i faktycznie trudno jest sie przyzwyczaic ale to kwestia kilku dni. PS.jak pisze smsa to mi sie klawisze myla czesto.

  • 0

    284. ~krzysio  2009-07-11 19:35:31  host: host-81-190-103-142.rzeszow.mm.pl

    ja tez nie moge zdjac obudowy tej skozanej :DDD i mam zamiar sie specjalnie wybrac do salonu by mi pomogli. ;) wkoncu telefon nie jest po to zeby sie z nim silowac ;p

  • 0

    285. ~JTJ  2009-07-13 11:35:32  host: unused-077079210222.atman.pl

    a na jakim jak nie dotykowym ? nie ma qwerty normalna sie wyswietla

  • 0

    286. ~Andi  2009-07-14 23:28:34  host: 181-goc-33.acn.waw.pl

    Mam problem z konfiguracja przegladarki, telefon jest w Orange. Proszę o pomoc

  • 0

    287. ~...  2009-07-19 21:54:04  host: addw36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 272 Jedyne rozwiązanie to przypomnienie sobie hasła. Chyba że chcesz stracić wszystko z telefonu czyli zmiana firmware lub total reset

  • 0

    288. ~Marek  2009-07-22 17:39:19  host: ip-81-15-208-26.unregistered.net.telenergo.pl

    Zwolennicy Nokii to ignoranci!!!! Wy sie nasmiewacie, ze to telefon dla dzieci, a tym czasem zapewne wiekszosc z was ma 15 lat i sie podniecacie Nokią, tak jak zapewne Bmw. To prawda. Nokia robi swietne telefony.Ostatnio testowałem nokie 6210 Navi, naprawde fajna komórka.Tylko, ze ta komórke porównuje sie nie do N95 , a nokii e51 czy e65 i co? Ktoś napisał, że nokia e50 robi lepsze zdjęcia, buhahaha, ręce opadają, zdjęcia robi samsung dobre, ale trzeba wejsc w ustawienia wyregulowac iso i inne parametry i nie ruszać rączkami przy robieniu zdjęc. Aparat moze nie jest taki jak w N95, ale mi to zupełnie wystarcza. Kolejny mądry napisał, ze pliki pdf sie ciezko przeglada, bo nie ma plynnosci. Ale zapomniales kolego dodac ze nokia e65 ma to samo i ma mikroskopije literki ze wzgledu na wyswietlacz, a tu wszystko jest duze. Wreszcie bateria-trzyma przy słabym uzywaniu 5/6 dni. Jak ktos pisze, ze bateria gorsza od nokii, to znaczy, ze nigdy nokii nie posiadał.

  • 0

    289. ~Fajny Nick  2009-07-23 13:08:22  host: ad25.alfaks.com

    Ten telefon mam od kilku dni, jakość dźwięku przy rozmowach okropna ale ja dużo nie rozmawiam więc mi to zwisa. Dużo pisze esów a na tym telefonie szybko mi to idzie ;] (już się przyzwyczaiłem). Zdjęcia moim zdaniem robi dobrze trzeba tylko dobrze ustawić. Nie jestem pewny ale chyba ten telefon nie odtwarza formatu mp4. Tak ogólnie do moich potrzeb telefon mi się podoba szkoda tylko że nie ma wifi

  • 0

    290.  2009-07-27 20:12:02

    wlasnie on obsluguje tylko karty SDHC. tych zwyklych SD niestety nie.

  • 0

    291. ~rufi  2009-07-28 16:47:17  host: host-89-229-208-161.kwidzyn.mm.pl

    telefon jest zaje.... . bardzo polecam

  • 0

    292. ~Doc  2009-07-29 03:22:11  host: 12-bi2-2.acn.waw.pl

    jakie formaty filmow ten telefon odtwarza?

  • 0

    293. ~fasol  2009-07-29 12:25:41  host: evdo-78-30-81-197.subscribers.sferia.net

    Hej, mam pyanie o czytnik pdf na javie który można dograć do tego telefonu, znacie coś takiego? Myślę nad zakupem tego telefonu, ale bez pdfów to nie to samo...

  • 0

    294. ~arni1985  2009-08-01 01:18:55  host: host-89-228-157-42.gorzow.mm.pl

    Obsługa tego telefonu jest kwestią przyzwyczajenia. Ważne, że się nie tnie, jest stosunkowo wygodny i elegancki, a do tego ma mp3 z dość dużą liością ustawień (choć nie ma korektora pasmowego, ale to nie mp3/4, ale telefon). Poza tym z baterią chyba źle nie jest, a dla maniaków internetu ma googla. Telefon ma też rozbudowany organizer i niezły aparat z mnóstwem funkcji. Jak na telefon dotykowy, to chyba jeden z lepszych, na pewno lepszy i poręczniejszy od LG KU990/i, czy od Cookie o matrycy 3.0 mpx. (ten ma 5.0, dodam dla porządku) Rysik jest zupełnie zbędny do obsługi tego telefonu, a że ktoś ma ręce niczym grabie, to żaden telefon nie będzie pasował. Ja przeniosłem się z SE i nie miałem zbyt dużo pracy, żeby go rozpracować. Brak GPS i WiFi, to nie problem, i tak wątpię w skuteczność telefonicznych GPS-ów.

  • 0

    295. ~ceeste  2009-08-05 15:07:04  host: 212.160.172.70

    do kolegi nizej.. to jestes kijowo poinformowany

  • 0

    296. ~Malpa  2009-08-11 10:45:35  host: 83.1.132.22

    Zdecydowanie avile

  • 0

    297. ~Malpa  2009-08-11 11:04:51  host: 83.1.132.22

    Prosze powiedzcie ten czy avila

  • 0

    298. ~siwa  2009-08-12 12:25:14  host: xdsl-7435.lubin.dialog.net.pl

    do ->Sieeah!!! widze,że masz zle zdanie na temat tego telefonu!! jednak mylisz się!! pierwszy soft tego telefonu byl troszke do bani poniewaz muzyke wlaczalo sie na 14 to i tak cicho bylo,ale teraz po w graniu nowego jest bdb:) ja nie narzekam na telefon:) widocznie nie potrafisz obslugiwac sie telefonem!!! a jak tak marudzisz na ten telefon to czemu go kupiles?? to go sprzedaj i kup sobie inny!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    299. ~Munnnn  2009-08-12 22:11:34  host: chello084010250070.chello.pl

    Telefon fajny tylko troszke czasem radio szumi... zależnie jak ułożę telefon i odbiornik... też tak macie??

  • 0

    300. ~vicia  2009-08-13 21:50:26  host: cpc1-scun4-0-0-cust905.nott.cable.ntl.com

    czy wiecie co mozna zrobic w samsungu f480 zeby przy ustawianiu tapeta sie nie powiekszala

  • 0

    301. ~Użytkownik  2009-08-14 11:52:15  host: eqx187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem już posiadaczem tego telefonu ponad pół roku i naprawde jest mało rzeczy do których da się doczepić. Aparat jak na telefon przyzwoity, filmy nagrywa też dobre co prawda w formacie 3gp ale jakość niezła. Ekran dotykowy to po prostu bajka, oczywiście pierwsze dni obsługi tego telefonu trzeba poświęcić na jego poznanie i przyzwyczajenie się. Internet bardzo dobrze chodzi i szybko, bateria trzyma mi przy bardzo dużej eksploatacji ok 4-6dni (bardzo przyzwoicie w szczególności na ekran dotykowy i wykonywanie przeze mnie rozmów ok godz dziennie). Fajny telefonik do biznesu, proszę mi pokazać który telefon na naszym rynku otwiera format .pdf (są wyjątki, lub jeżeli otwierają to w taki sposób że nic nie da się przeczytać) no bo office to już standard w tej klasie. Jestem zwolennikiem tego telefonu i każdemu bym go polecił, ale oczywiście ma też wady jak np. raz na tydzień około zawiesza się ekran dotykowy, ale wystarczy chwilkę poczekać ok 30s i problem znika (i żadko występuje), aha ale telefon sam się nie zwiesza i chodzi szybko, kolejnym szczegółem to słuchawki do zestawu które grają bardzo dobrze i czysto ale niestety ich budowa sprawia że często wypadają z uszów, kolejny szczegół to zdjęcia w trybie nocnym nie wychodzą dobrej jakości, ale to nie jest aparat cyfrowy więc można mu wybaczyć. Telefon wart poświęcenia dla osób korzystających na co dzień, lubiących czasem posłuchać muzyki czy obejrzeć film na telefonie, korzystających z internetu i aplikacji biurowych...

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-185-107.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet