Samsung SGH-C140 - opinie
Telefony Samsung Samsung SGH-C140 Opinie o Samsung SGH-C140

Samsung SGH-C140

w sumie: 16
  • 0

    1.  2007-03-01 16:28:50

    Przypomina mi Nokie 2600 ... wydanie od Samsunga :/

  • 0

    2. ~r  2007-03-03 20:58:39  host: chello087207181018.chello.pl

    nie podoba mi się Już chyba wolę C130.

  • 0

    3. ~lesio  2007-03-18 23:56:48  host: atv53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeszcze go na żywo nie widziałem ale zbliża się wymiana telefonu u teściowej - może jak bedzie miał duże litery to go wezmę .Nigdzie wcześniej u samsunga nie było 350 godzin czuwania : i ot chyba plus tego fonu obok wyświetlacza /w samsungach mocna rzecz/.

  • 0

    4. ~  2007-04-21 13:37:47  host: acll124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie przeglądałem oferte jednego z marketów i ten fon jest w promocji kosztuję 140 zł. Stwierdziłem że lepiej 100 zł dołożyć czy 150 i k310i kupię :P

  • 0

    5. ~pwww  2007-11-30 17:09:51  host: mk090152189203.a1.net

    mam go tylko jako do dzwonie bo czekam na moja nokie 5300:) fajny wlasnie tak do dzwonienia zapisania czegos :)

  • 0

    6. ~matisek~admin (lol)  2007-12-16 10:32:30  host: h82-143-138-216-static.e-wro.net.pl

    Hmm, koma bez gier, bez zegarka na pulpicie...

  • 0

    7. ~martines  2007-12-25 20:00:01  host: abpc137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go całkiem fajny , (głośna polifonia)przy ściąganiu plików mp3-polifonia

  • 0

    8. ~no_fate_2029  2008-02-11 09:11:49  host: cvk178.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich! Telefon ten miałem około miesiąca czasu i oto moje spostrzeżenia na jego temat. Może pozwolą Wam one, dokonać właściwego wyboru, co do zakupu tego modelu. Obudowa wykonana jest z tworzywa sztucznego a wszystkie elementy są dobrze połączone i nic nie jest luźno zamocowane. Nawet po kilku tygodniach nic nie skrzypi i się nie rusza. Jest mały i bardzo lekki, że nie czuć go nawet w kieszeni. Zamknięcie bateri jest rozwiązane poprzez wsunięcie do momentu kliknięcia tylnej klapki. Klawiatura nie ma oddzielnych klawiszy i jest wykonana z materiału gumo podobnego. Ale nie ustępuje jej to w wygodzie jej obsługiwania. Skok poszczególnych klawiszy jest dość mały ale wyczuwalny. Najwięcej problemów sprawiła mi obsługa klawisza nawigacyjnego z "o.k." w środku. Działa on w czterech kierunkach, lecz ich wybór jest bardzo niewygodny. Choć nie mam dużych palców, to prawie za każdym razem zamiast wcisnąć odpowiedni kierunek, wciskałem inny klawisz z nim sąsiadujący. Po prostu są one zbyt wąskie i za blisko umieszczone innych klawiszy. Podświetlenie i opisy na klawiszach są bardzo wyraźne i dobrze widoczne. Przy wybieraniu numerów, wielkość czcionki jest ogromna, co będzie bardzo pomocne osobom o słabym wzroku. Ekran Samsunga C140 ma 65tys. kolorów, jednak za bardzo rzucają się w oczy, duże piksele na ekranie, (porównywalnie jak w Nokia 3510i lub Sony Ericsson J100i) i tu Samsung się nie popisał, choć słynie z dobrych jakościowo wyświetlaczy. Ale cóż, jak jest kiepskiej rozdzielczości to niestety tak musi być. Graficznie wygląda wszystko ładnie. Menu wyświetlane jest ikonami 3x3 na całym ekranie, jak to w Samsungach. Wszystkie funkcje i dodatki, rozmieszczone są w odpowiednich grupach, więc nie trzeba się domyślać gdzie co jest. Tryb cichy, wybieramy przytrzymaniem dłużej jednego z klawiszy. Blokada klawiatury - 2 klawisze. Co do włączania i wyłączania blokady klawiatury, to działało to, jakby w zwolnionym tępie, przez co trwało około 5s. i było denerwujące

  • 0

    9. ~Bolo  2008-03-08 15:01:36  host: ate155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to totalna porażka. Tak ubogiego oprogramowania telefonu dawno nie widziałem. Niedosyć że ma mało pamięci, to brak notatek tekstowych, stopera i minutnika. Nieprawda też ze telefon posiada gprs i wap. Nie ma wnim nawet przeglądarki wap ani modułu konfiguracji gprs choć to że obsługuje wap i gprs pisze nawet na stronie samsung.pl. Zółtkom z samsunga dziękujemy za wypuszczenie na rynek takiego bubla !

  • 0

    10.  2008-03-25 14:05:09

    WAP jest, ale za chiny nie mogę skonfigurować żeby szło z pakietu na internet w simplusie (po zmianie APN nie chce nic wyświetlić). Sama przeglądarka naprawdę nędzna, strasznie powolna. Ciekawostką jest to że ma GPRS i WAP ale nie ma MMS w tym tel. Dobre dla babci bo: "jak babciu wciśniesz 1 to zadzwonisz do mnie, a jak 2 to do cioci" :D Następną ciekawostką jest to, że ma tapetę w postaci kalendarza, czego próżno szukać w tel dla biznesmenów ;) Jest leciutki choć nie mały bo ma wiele pustych przestrzeni w środku. Jeżeli do obsługi używacie paznokcia jak ja, to nie ma problemów z obsługa klawiszy nawigacyjnych. Z powodu bardzo nisko umieszczonych najniższych klawiszy cholernie ciężko jest wcisnąć spację (#) trzymając tel w jednym ręku. Odblokowanie jest faktycznie bardzo zwolnione. Tel kupiłem za 100zł z odbiorem osobistym w sklepie internetowym.

  • 0

    11. ~czesiomix  2008-05-19 22:11:14  host: chm43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "jak babciu wciśniesz 1 to zadzwonisz do mnie, a jak 2 to do cioci" I ode mnie : jak otworzysz klapkę to odbierzesz jak nie chcesz rozmawiać już to zamknij. Nawet moją mamę nauczyłem :)

  • 0

    12. ~edi  2008-07-17 08:15:58  host: 217.153.34.179

    Czy u was tkaże pojawia się problem znieksztalcania głosu przez ten telefon, mi bardzo cieżko przez niego sie dogadać.

  • 0

    13. ~AmigosEsperantoss  2008-08-19 15:09:07  host: staticline16938.toya.net.pl

    jak sciągnąć na to polifonię... :/ :/ :/ :/ :/

  • 0

    14. ~kotlet  2008-12-23 16:39:49  host: 078088240240.lec.vectranet.pl

    ten telefon jest do dupy ..już po upływie 7 miesięcy zepsuł się.

  • 0

    15. ~makaron  2009-01-22 16:16:42  host: 77-253-140-74.adsl.inetia.pl

    a ja nie wiem dlaczego moge wyslac tylko 70 znakow w jednym sms! jesli ktos cos wie na ten temat prosze napiscie! ;]

  • 0

    16. ~aga  2010-07-14 11:42:01  host: anh108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak dla mnie to ten tel nie jest zły. prawda nie ma gier ani tym podobnych bajerów, ale mam go 2 lata i jeszcze nic mi się nie popsuło a miałam w tym czasie już motorole i LG : /

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-198-71.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet