Samsung SGH-B2700 Solid - opinie
Telefony Samsung Samsung SGH-B2700 Solid Opinie o Samsung SGH-B2700 Solid

Samsung SGH-B2700 Solid

w sumie: 74
  • 0

    2. ~b4r7  2008-11-26 22:45:54  host: aefm250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kozak-fon :) w mobilkingu powinien być :P

  • 0

    4.  2008-11-27 14:17:36

    nie no cacko tylko GPS'u brakuje !!!

  • 0

    5. ~  2008-11-27 15:59:14  host: em213136236155.teleton.pl

    pierwszy poważny konkurent dla nokii 5500 sport

  • 0

    6. ~pepiss  2008-11-27 19:50:36  host: bgc54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dobrze ze ktos robi jeszcze telefony troche wytrzymalsze :)

  • 0

    7. ~  2008-11-27 20:37:03  host: 43-mo6-3.acn.waw.pl

    Za piekny to on nie jest... Nie wiem czemu przypomnial mi sie Siemens, jakiego mialem 5 lat temu:-)

  • 0

    8.  2008-11-28 14:59:37

    super telefon widziałek jego test w gaget lab i bardzo dobrze wypadł

  • 0

    9. ~tkoś  2008-11-30 17:26:45  host: 195.116.80.1

    troszq toporny =P

  • 0

    10.  2008-12-05 20:41:45

    Czy orientuje się ktoś ile w praktyce trzyma bateria?

  • 0

    11. ~drupii  2008-12-09 23:34:49  host: evh222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    całkiem fajny, mam juz jakis czas i powiem szczezrze daje rade :) tylko mowiac przez niego droga osoba bardzo slabo slyszy ;/ i bateria trzyma elegancko 5-6 dni to chyba dobrze co?

  • 0

    12. ~equino  2008-12-13 18:59:00  host: ip-81-210-11-114.netia.com.pl

    Telefon niezły, już przeszedł pierwsze testy po 24h posiadania mogę powiedzieć rewelka. A co najważniejsze mimo zimna bateria trzyma - po włożeniu niesformatowanej baterii nadal pracuje - już ponad 24h - i jest jedna kreska..... Dla zastanawiających się - ja nie żałuję. Osobiście proponuję kupić u dystrybutora samsunga w Polsce.....

  • 0

    13. ~  2008-12-22 11:37:22  host: 94-40-44-2.tktelekom.pl

    ale pancernik, ogólnie nie jest zły :)

  • 0

    14. ~  2009-01-02 14:38:35  host: 144.136.246.94.artcom.pl

    Tutaj w danych oprogramowania pisze że ten telefon nie posiada zegarka :| ale budzik już ma... nie wiem jak to rozumieć :).

  • 0

    15.  2009-01-07 18:45:24

    Posiadam go niecały tydzień i jestem więcej niż zadowolony :) Zalety: -wszystkoodporna solidna konstrukcja -długi czas pracy na baterii -dobry głośnik -niezła latarka (czasami się przydaje) -bardzo ładne, szybkie i intuicyjne menu, możliwość edycji według własnych upodobań (kolory, poziom przezroczystości, tło) -możliwość ładowania przez USB -dobre i równomierne podświetlenie klawiatury Wady: -brak wifi -kiepski aparat -instalacja aplikacji tylko przez wap -utrudniona obsługa jedną ręką w przypadku klawiszy * 0 # (klawiatura powinna być umiejscowione nieco wyżej). Da się przeżyć.

  • 0

    16. ~equino  2009-01-17 19:57:49  host: ip-81-210-11-114.netia.com.pl

    To dla zainteresowanych - bateria ładowana z soboty na niedzielę trzyma 9 dni - telefon w kieszeni zewnętrznej min. 8h na zewnątrz, do tego rozmowy każdego dnia minimum po 2h. Zdecydowanie lepiej się zachowuje po całonocnym ładowaniu baterii. Telefon sprawdzony w intensywnych opadach deszczu i zadymce śnieżnej. REWELACJA !!! No zdecydowanie pancerniak.

  • 0

    17. ~glodasek  2009-01-18 22:44:43  host: i121.interspes.pl

    spoko telefon jesli prowadzisz aktywny tryb zycia to jest fon dla ciebie. zero pieszczochy o niego zadne klucze czy monety w kieszeni nie zadrapią go, testowłem ten fon w wannie 1 min w pełnym znurzeniu i dzowni po dzień dzisiejszy, aparat trzaska ladne foty ale przy dobrym naślwietleniu, muza gra bardzo dobrze

  • 0

    18. ~fan  2009-01-25 18:11:52  host: acop225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "fajny tel widziałem jego test w gaget lab i nawet można go w wodzie utopić " skoro oglądałeś to to wiesz ze NIE MOZNA go utopić , jest wodoodporny ;] (tez to oglądałem )

  • 0

    19. ~dingo  2009-01-28 11:04:09  host: adsg11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ten kompas to na jakiej zasadzie działa? gprs czy wbudowany moduł gps

  • 0

    20.  2009-01-28 22:35:22

    Wszyscy jesteście zadowoleni to sprawdźcie na stronie samsunga że bateria powinna być 1300mAh a następnie wpiszcie w swoje samsungi solid b2700 ten kod serwisowy *#0228# i zobaczymy kogo firma zrobiła w konia na ogół wychodzi że zamiast 1300mAh jest 960mAh i zadzwońcie na ten numer 22 607-93-33 to powiedzą wam że wszystko jest prawnie i legalnie a przecież na stronie samsunga nie widziałem żeby pisało że zamiast deklarowanej baterii 1300mAh dają 960mAh.Firma samsung nie szanuje polskich klientów

  • 0

    21. ~Duke  2009-01-31 09:48:39  host: chello084010245251.chello.pl

    Uwaga na B2700, w Polsce zaczęli sprzedawać go z baterią 960 mAh zamiast 1300 MaH, mimo że w ofercie na stronie Samsunga o B2700 podają 1300 mAh. Wprowadzanie klienta w błąd. Samsung twierdzi że wszystko zgodnie z prawem...

  • 0

    22. ~wroclove  2009-02-08 10:18:42  host: xdsl-468.wroclaw.dialog.net.pl

    A jak z anteną? Nie gubi zasięgu?

  • 0

    23. ~adrayman  2009-02-10 21:15:52  host: dzs40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon kilka dni i muszę przyznać że jest w porządku pod względem funkcji oraz bajerów, i co najważniejsze wytrzymałości na upadki i kontakty z wodą

  • 0

    24. ~go!!!  2009-02-18 17:56:00  host: host-62-141-215-251.swidnica.mm.pl

    mam trzy pytania do użytkowników tego modelu: czy wskażnik baterii spada równomiernie, czy jak w samsungu l700 gdzie w dwa dni spada do jednej kreski na której trzyma jeszcze trzy dni, czy ma słaby zasięg tak jak w/w model, czy zdjęcia można oglądać w trybie pełnoekranowym?

  • 0

    25.  2009-02-24 22:45:19

    a duzy ten telefon jest w parametrach?? :)

  • 0

    26. ~Kuchar  2009-02-27 19:49:35  host: x1-6-00-1e-2a-84-7a-ba.k48.webspeed.dk

    nie tylko w Polsce jest sprzedawany z baterią 960 mAh kupiłem tel w Dani i bateria jest właśnie 960 mAh a nie 1300 mAh ale wydaje mi sie że nie ma to żadnego znaczenia tel. na tle innych wypada znakomicie, bateria trzyma około 5 6 dni gdzie mój wcześniejszy tel mot. V9 przy tym samym użytkowaniu nie całe 2 dni a nokia N79 od 4 do 5 dni. Pozdrawiam

  • 0

    27. ~lol  2009-03-08 17:53:51  host: bho96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi sie podoba nawet bardzo

  • -1

    28. ~reko  2009-03-14 20:41:45  host: 213-25-121-151.tks.pl

    duża, plastikowa tandeta... toporny jak ruski młotek, korzystam jednocześnie z e51, u800 i b2700. niestety - b2700 to klocek nadający się do wbijania gwoździ i gości rzucających telefonami, nic więcej.

  • 0

    29. ~  2009-03-24 17:01:23  host: 94.254.129.165

    Mam go od dwóch dni i już muszę odwiedzić serwis gwarancyjny. Osoba do której dzwonię bardziej słyszy siebie niż mnie?? Powstaje jakieś echo mimo, że głośność słuchawki mam ustawioną na 4.

  • 0

    30. ~masek  2009-03-25 15:03:16  host: abee49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon spoko obudowa itp kupiłem go dzisiaj ale kompas myli sie o 100m i osoba po drugiej stronie mnie raz słyszy raz nie zwalony przycisk do podgłośniania 1234567 poziom 3 jest najgłośniejszy 3 wady w 3 godziny jutro go oddaje do sklepu...

  • 0

    31. ~pit1875  2009-03-25 19:39:49  host: user-89-108-227-70.mobile.playmobile.pl

    miałem ten telefon i faktycznie z baterią Samsung oszukuje,bateria mi trzymała max do 4 dni,wiec zależy to od użytkowania rzecz jasna. Ja nie byłem zadowolony z baterii. Latarka extra daje radę, obudowa również. Ja sie po tygodniu użytkowania przerzuciłem na czeską markę EVOLVE Survivor. Ma dla mnie wiecej potrzebnych funkcji, i jest odporniejszy. Bateria trzyma jak należy i faktycznie ma 1300 mAh. Tyko cena 850 zł:( no ale cóż .....

  • 0

    32. ~Fenek  2009-04-03 17:08:15  host: chello089074178130.chello.pl

    No i jest pierwsza usterka... Wystarczy nim energiczniej potrząsnąć w ręce i się wyłącza. Żenada. Przez 3 miesiące upadł mi 2 razy a ma być tak strasznie wstrząsoodporny!!! Zobaczymy co powiedzą i zrobią w serwisie...

  • 0

    33. ~Kuchar  2009-05-13 23:16:32  host: x1-6-00-1e-2a-84-7a-ba.k48.webspeed.dk

    Pozwole sobie na cytat z innego forum "Dla tych co nie do końca wiedzą jak działa kod *#0228#, a głównie dla tych co robią nie potrzebne zamieszanie. Pojemność baterii jaka jest tam wpisana, to nie jest inf. z baterii jest to inf. wpisana w sofcie telefonu. Test baterii wykazał że pojemność jest 1300mAh."

  • 0

    34. ~Skapol  2009-05-16 19:07:36  host: dzt243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka. Mam go od miesiąca kupiłem w media markt za 549 zł i jest wypas. Mam brudna prace często ręce z oleju klienci dzwonia (mechanik)ja odbieram, siedze pod autem w kanale mam latarke pod ręką bo ma ja wbudowana i świeci ostro :). Telefon bo dniu pracy wygląda kiepsko więc kapiąc sie pod prysznicem biore go ze sobą i myje go poprostu wodą i już wyglada jak nówka sztuka. Ciekawstka jest taka że kiedys będąc pod prysznicem rozmiawałem przez niego i było OK. :) Według mnie jest to bardzo praktyczny telefon szczególnie dla ludzi w podobnych fachach... wyobraźcie sobie gdybym miał na jego miejscu coś z wyświatlaczem dotykowym.... Solid Rządzi :)

  • 0

    35.  2009-05-20 10:47:48

    telefon fajny bateria trzyma 5h rozmów, niestety głośnik trzeszczał wysłałem do serwisu, pożyjemy zobaczymy....

  • 0

    36. ~Yac  2009-06-16 12:55:33  host: 77-253-140-223.adsl.inetia.pl

    To w takim razie jak przed zakupem można stwierdzić o jakiej pojemności jest tam bateria? Nie jest ona napisana wcale. Widnieje jedynie oznaczenie AB663450BE

  • 0

    37. ~bruce  2009-06-25 16:27:15  host: apn-77-114-29-53.dynamic.gprs.plus.pl

    Dla mnie padaka. Często zdarza się, że w trakcie połączenia się wyłącza, po kolejnych 5 próbach albo należy zresetować albo cudem się połączysz. Acha połączenie nie gwarantuje, że po drugiej stronie ktoś cię usłyszy - należy próbować do skutku bo często po ponownym wybraniu usterka znika. Aparat pożal się boże przy tych samych parametrach (2mpix) telefony sprzed 3 lat robiły lepsze foty. No i trzyma po porządnym sformatowaniu max 1,5 dnia. No i na koniec powyższe usterki występują we wszystkich egzemplarzach (5 sztuk) zakupionych przez naszą firmę.

  • 0

    38. ~monde  2009-06-27 09:34:29  host: eby154.internetdsl.tpnet.pl

    robicie zamieszanie z tym kodem *#0228# -tel. mam kilka miesiecy, na baterii jest jak wół napisane 1300mAh a po wpisaniu kodu 960mAh -to nie jest parametr jaka pojemnosc ma akumulator !!, wogole producent nie oferuje tego modelu z bateria 960! ,dodam jeszcze ze przy moim srednim uzytkowaniu bateria trzyma 8-9 dni -tel. idealny..

  • 0

    39. ~  2009-07-17 19:49:17  host: 87-205-207-247.adsl.inetia.pl

    Popieram Kuchara. Są 2 rodzaje tego samego telefonu jedna ma 960mAh i wyświetlacz 1,9 cala i kratkę w głośniku do rozmów ta wersja jest produkowana w Chinach. 2 wersja jest produkowana w Korei ma baterię 1300mAh i 2,1 cala ale ma softa z tej produkowanej w Chinach. Więc piszę że ma 960mAh. Pozdrawiam

  • 0

    40. ~SD  2009-08-20 21:38:52  host: aakh74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    LIPA,LIPA i jeszcze raz LIPA. Ma co prawda pare bajerów ale na tym sie konczy. Wyswietla logo sieci obcych krajów czasem wyjezdzajac za granice nie wyszuje automatycznie sieci mimo właczonej opcji,zawiesza sie. Bateria wytrzymuje góra 3 dni. trzy razy byl juz w serwisie, po 2 naprawie usłyszalem ze niektóre telefony tak maja i trzeba je po prostu wylaczyc i zalaczyc :)

  • 0

    41.  2009-08-26 12:07:02

    Kupić ,nie kupić oto jest pytanie. Połowa komentarzy jest na plus a połowa na mius. A wy jak sądzicie?

  • 0

    42. ~visc  2009-08-31 23:33:50  host: staticline17469.toya.net.pl

    no to ja Ci odpisze. jesli jestes doroslym facetem, ktory potrzebuje solidnego telefonu do telefonowania i sms-ow, wolisz suv-y od sportowych wózków, garnitur wkladasz raz na rok z absolutnego musu, to kupuj. telefon jest bardzo fajny w dotyku, gumiasty, kto pamieta siemensa me45 to wie. Oczywiscie ze jest dosyc ciezki i toporny i taki ma byc, to tak jakby kupic range rovera i miec pretensje ze jest duzy i kanciasty. Bateria po sformatowaniu trzyma mi ładnych kilka dni, poki co zadnych wad nie stwierdzilem. Krokomierz, kompas to takie tam pic na wode, ale latarka bardzo fajna rzecz. Ja polecam.

  • 0

    43. ~uzytkownik  2009-09-02 09:28:56  host: 66.154.96.190

    Moim zdaniem warto kupić, a bateria ładuje się szybko (~1,5h), więc nawet podpinanie co dwa dni nie stanowi problemu.

  • 0

    44. ~BIG  2009-09-11 12:20:58  host: 89.72.55.66

    Fon kozak w sam raz dla ciamajd-co im fony z kieszeni albo z rąków :-)) lecą. GPS wcale nie potrzebny, to ma być telefon a nie kombajn, jak coś jest do wszystkiego znaczy jest tez do D....

  • 0

    45. ~  2009-09-13 11:19:50  host: alfa.za.digi.pl

    nie wiem czym ja ladujesz...ale pelne naladowanie od zera do konca trwa ponad 3 h:)

  • 0

    46. ~młody szlachcic  2009-09-16 21:08:34  host: 174.34.141.35.rdns.ubiquityservers.com

    mam pytanie do użytkownikow tego telefonu i samsunga b 2100. czy wygoda użytkowania , pisania sms jestw tych modelach taka sama czy tez samsung b 2700 ma wygodniejsza klawiature?

  • 0

    47. ~Gołąb  2009-09-20 11:53:19  host: wlnet-host-250.wlnet.com.pl

    Mocna zawiodłem się kupując ten telefon. Po pierwsze po kilku dniach były problemy z klawiszami. 3 wizyta w serwisie dopiero rozwiązała ten problem. Za każdym razem trwało to ok 3 tygodni, po czym znów nie działało jak powinno. Po drugie szybka nad ekranikiem wcale nie jest taka pancerna jak się wydaje. Dość łatwo się porysowała, pokrywając drobniutkimi ryskami tworząc mgiełkę w niektórych miejscach. Ciekawe ile wymiana obudowy by wyniosła i czy w ogóle się da ją zmienić. Nosząc go w kieszeni i dbając jak o zwykły może długo służyć a w razie upadku czy nieprzewidzianej sytuacji wytrzyma. Przypinając go do paska spodni czy uprzęży wspinaczkowej za ten karabińczyk co jest w komplecie szybko ulegnie uszkodzeniu. Nie tylko wizualnie.

  • 0

    48.  2009-10-22 22:05:50

    Jak kupujecie z allegro to nic dziwnego że głośnik trzeszczy to to, to tamto.

  • 0

    49. ~wide  2009-11-03 23:08:28  host: c225-218.icpnet.pl

    mam ten telefon, wszystko gra, tylko mam pytanie: czy da radę zmienić soft tego telefonu, zakupilem go z PLUS GSM i ma soft tej ku!@#$%^ sieci :( poza tym polecam !!!

  • 0

    50. ~Lukasz  2009-11-10 20:13:56  host: 83-145-189-54.cable-modem.tkk.net.pl

    Czesc,czytam to wszystko i nie wiem czy chociaz polowa z was miała ten telefon w reku.Napalilem sie strasznie do tego stopnia,ze zamawialem indywidualnie w Samsung polska ,oni dali mi namiary.Wiec tak,zasugerowalem sie tak tu chwalona bateria ktora przy rozmowach okolo 45 min dziennie bateria trzyma 4 dni. co nie jest zlym wynikiem,ale rewelacji tez nie ma.potrafi sie sam wylaczyc raz na powiedzmy tydzien.zdjecia sa tragedia,ale wkoncu to specjalny tel.i w odroznieniu od 2100 nie jest az tak wstrzaso odporny ani wodoodporny.kto wie jak odczytac z niego symbole atestow i potrafi je porownac z b 2100 bedzie wiedzial o co chodzi.ten tel jest odporny na ZACHLAPANIA a nie ta topienie,przy dluzszym wkladaniu do wody bateria robi sie mokra...ale wracajac do tela.dla mnie najwiekszym minusem sa takie detale jak.: blokuje klawiature,dzwoni tel pogadam ,koncze i musze od nowa klawiature blokowac....trzymac ten nedzny guzik.druga sprawa.wchodze w ksiazke tel,szukam kowalskiego,dzwnoie,rozmawiam i...po zakonczeniu rozmowy trzeba wylazic z ksiazki tel.on sam nie wylazi automatycznie..Wysokosciomierz to bajer,i jest przesadzony,nie dziala jak prawdziwy. no i to chyba tyle.A ha, bateria sie laduje po podlaczeniu do tela jakies 3,5 godziny wiec jak dla mnie bomba......telefon uzywany przeze mnie faceta ktorego nie interesuja zadne bajery ktorymi sie dziele na codzien z kims w pracy,sa vbo sa ,sprawdzilem wiec mowie jak jest,Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow,napiszcie rowniez naprawde kilka prawdziwych slow. hej

  • 0

    51. ~fillus  2009-11-12 16:50:24  host: cuy74.internetdsl.tpnet.pl

    witam mam ten telefon od prawie pół roku wczesnej maiłem SE k750i i musze powiedzieć że jeśli chodzi o funkcjonalność tego telefonu jest porażko wa minusów tego telefonu można wymieniać sporo zaoczne od słuchawek ktoś w firmie samsung zapomniał do czego służą słuchawki bo jakościowo słuchawki są na poziomie tych z sklepu za 5 zł w SE aż sie chciało słuchać muzyki przez nie, aparat foto 2mp niestety i tu SE jest góra bo przy takim samej rozdzielczości zdjęcia wychodziły dużo lepiej jesli chodzi o wodoszczelność to tak jak producent podaje odporny na zachlapania jest wrzuciłem go do wody szklanki wody poleżał pare minut i niestety woda dostała sie do środka, pamiec tele telefonu to nie całe 40mb oczywiście cały soft i dzwonki których nie idzie usunąć zajmuje sporo miejsca wiec dla nas pozostaje ok 20mb i tu minus wielki ode mnie ponieważ gdy chce sobie ustawić dzwonek z karty pamieci telefon automatycznie kopiuje go do pamieci teflonu tak samo jesli ktos chce nam cos posłac Bluetoothem tak samo kopiuje na pamiec telefonu choć jest ustawiona karta pamięci włączenie Bluetootha też nie jest proste i przejrzyste. nastepny minus ale to chyba sie dotyczy kazdego samsunga jesli mam ustawiona pamiec telefonu i przy wysyłaniu smsów chce znaleśc adresata to wyświetlają mi sie kontakty z arty sim i pamieci telefonu wkurzające jest to minusów mógł bym wymieniac sporo ale nie chce sie już rozpisywał wyminia pare zalet a wiec wyswietlacz jest duży i przejrzysty, videorozomy działają bez zarzutu bateria i tu daje wielkiego plusa bo wytzymuje mi srednio 6-7 dni przy 15 minutowych romowach i kilkunastu smsach dziennie, latarka świeci raz mocniej niż w SE i tu jestem z niej bardzo zadowolony telefon na szczecie zawiesił mi sie tylko 2 razy choć słyszałem rózne opinie na ten temat kompas i krokomierz działają bez zarzutu oryginalnej smyczy nie polecam zakładać bo rysuje wyświetlaczu.

  • 0

    52. ~rambo1234  2009-11-28 21:38:03  host: alh229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon super. oprócz dużej ilości funkcji ciekawą zaleta jest praktycznie nieskończenie wiele motywów, każdy wzór, każdy kolor, każdy obraz, które to możemy zrobić sami (sieć p..y). ochrona IP 54 mówi nam, że telefon jast odporny na kurz oraz przed bryzgami wody. Pamiętajmy więc, że nie należy wkładać go do wody. Co więcej, wg.inst.obsługi nie należy rozmawiać przez telefon nawet w deszcz. Dużym plusem jest bateria. Wystarczy wyjąć i przeczytać: 1300 mA. Latarka świeci mocno. Kompas działa ok. Przeżył rzucanie o ściane (telefon znajomego). Po prostu solidny telefon. Wyświetlacz jest trochę maly (mniejszy od L760, dużo mniejszy od L700). JAk wiemy, u samsungów pamięć wewnetrza telefonu zmusza do jej rozbudowy za pomocą uSD. W solidzie mamy możliwość włożenia karty aż do 8GB. Posiada też funkcję oglądania filmów w trochę lepszym formacie jakim jest mp4, dodatkowo poziomo na całym ekranie.+ radio z rds. Polecam!

  • 0

    53. ~dragon  2010-01-18 18:59:04  host: cmpc-089-239-072-099.cnet.gawex.pl

    mam go pół roku i nie chcę już innego telefonu naprawdę jest super polecam

  • 0

    54. ~Jacu  2010-01-27 19:03:07  host: abuv216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam od pół roku i... próbowałem już wszystkiego. Telefon jest naprawdę niezniszczalny. Rzucałem po lesie, kopałem w piachu, rzucałem do morza, wbijałem nim śledzie od namiotu (!) i nic! Do tego bateria trzymająca nawet tydzień (!) i możliwość kręcenia filmów pod wodą ;) W końcu nie muszę się martwić o brudne dłonie, o to, że spadnie itp. I ta cena (!!!) KUPUJ JEŚLI TYLKO MOŻESZ! Cudo!

  • 0

    55. ~jantar  2010-02-06 23:46:20  host: 212.2.99.201

    do wpisu 54 niejakiego "jacu" a może zakopiesz go w lesie ( no wiesz tym najbliżej twojego domu)i odkopiesz za jakies pol roku po ukonczeniu leczenia w zakładzie zamknietym gdy lekarz potwierdzi ,ze pomimo żółtych papierów mozna cie wypuscic ?

  • 0

    56. ~robot  2010-02-18 21:43:42  host: cbh171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od roku. Używam go w pracy. Telefon ma zalety: -jest wodoodporny w 100% -ma najlepszą latarkę, kalendarz i kalkulator -intuicyjny Ma też wady: -bateria trzyma maksymalnie 2 dni -czasami zgubi zasięg jak trzymamy go głęboko w kieszeni -przy porządnym trzepnięciu o glebę odpada klapka baterii Telefon użytkowałem w warunkach bardzo złych. Co się zepsuło: -pęknięta klawiatura na gwiazdce, przez co stracił wodoszczelność. Najbardziej debilo-odporny telefon jaki istnieje.

  • 0

    57. ~Złomowiec  2010-02-19 18:36:18  host: 093105042216.lebork.vectranet.pl

    wole już nokie 3310 niz tego samsunga

  • 0

    58. ~  2010-03-08 04:44:17  host: alfa.za.digi.pl

    Robot wyjmij karte pamieci jesli uzywasz(obniza czas pracy w/w telefonu) i zmnien w ustaiwniach polaczen Tylko GSM. I z 2 dnich zrobi sie o wiele wiecej.

  • 0

    59. ~Szajsung  2010-03-12 12:58:30  host: 82-160-219-254.tktelekom.pl

    multimedialne zero kiepskie zdjęcia jak na 2mpx choc wiem ze ten telefon do tego nie słuzy wodoszczelny jest nie mylić z woodoodpornym bateria siadła mi po pół roku trzymała max 2dni przy małym użytkowaniu kompas działa dobrze a wysokościomierz to porażka pozbyłem się go i kłopot z głowy

  • 0

    60. ~Hannibalus  2010-03-19 10:34:37  host: 212.182.64.150

    Mam ten telefon od pół roku kupiłem telefon używany więc obecnie ma ponad rok. zalety: odporność- obudowa jak dla mnie bardzo wysokiej jakości jedyne ślady użytkowania to kilka rysek na wyświetlaczu(w sumie 4 a 2 z nich już tam były jak go kupiłem a noszę go czasem w tej samej kieszeni co klucze) i lekko powciskany uchwyt na smycz od okazyjnego otwierania piwa poza tym wygląda na nowy. latarka- można przesłuchiwać przy jej pomocy:) radio- słucha się bez żadnych zakłóceń nawet w takich miejscach gdzie inne telefony sobie nie radziły (se d750i, nokia 1650, motorola w375). krokomierz- naprawdę fajna sprawa zapamiętuje do miesiąca wstecz ile się chodziło ciekawe ach nie niezbędne. Wady: bateria- długo trzyma tylko jak nie ma karty pamięci i nie słucha się radia wtedy to nawet 5-6d a normalnie tylko 2 Java- można tylko wgrywać przez WAP po se to była dla mnie udręka. wysokościomierz i kompas- kompas działa jako tako z przybliżeniem i często się myli ale wysokościomierz to porażka ktoś sobie wymyślił że będzie mierzył wysokość nad poziomem morza na podstawie ciśnienia i tam mamy +- 100m w zależności od dnia osobiście bym wolał już barometr. słuchawki- obecnie bardzo wejście w telefonie przez co słuchawki w kieszeni często się odłączają podczas chodzenia. wodoodporny a nie wodoszczelny rozmowy- może do wada tylko mojego telefonu ale podczas rozmów cały czas coś przerywa nawet gdy mam pełny zasięg. Podsumowując jest to naprawdę dobry telefon ale mam lekki niesmak że nie kupiłem uboższej wersji b2200 co prawda ma on mniejszy wyświetlacz nie posiada krokomierza kompasu rozmów 3g (których w ogóle nie używam) i słabszy aparat ale za to jest lżejszy przez co bardzej odporny na upadki, wodoszczelny(30 minut na głębokości 1m praktycznie można z nim pływać) i bateria z tego co czytałem nawet 2 tygodnie bez ładowania. tak więc jeżeli kupujecie ten telefon bo chcecie mieć pancerną komórkę zastanówcie się lepiej nad kupnem b2200

  • 0

    61. ~greg  2010-04-06 20:46:47  host: 212.160.172.70

    nie musze miec tego telefonu zeby stwierdzic ze osoby ktore porownuja jego funkcjonalnosc do SE to debile.Ludzie to telefon dla osob potrzebujacych telefonu do rozmow ktory jest wszystkoodporny-tego wymagaja niektore prace...jesli chcecie cos multimedialnego...hmmm omnia HD i teraz mozemy pogadac o sony ericsonie...miazga!!!!...samsung wymiata

  • 0

    62. ~  2010-04-11 18:15:52  host: systemy45.toya.net.pl

    ja mam swój juz ponad rok topienie w misce z woda z włączona muzyka przezył doskonale,stawałem na nim, siedzac z kolegami przy piwie, wyrzuciłem go z pierwszego pietra przez okno jedynie bateria z niego wypadla, dziala i sprawuje sie znakomicie naprawde telefon przekozacki godny polecenia bateria trzyma około tygodnia, w zaleznosci od czestotliwosci rozmow.Jak dla mnie 10/10

  • 0

    63. ~pioter  2010-04-19 18:17:59  host: dzm129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od dłuższego czasu, przeżył wodę, śnieg, kurz, błoto i upadki.

  • 0

    65. ~FW190  2010-05-31 03:51:45  host: chello084010088033.chello.pl

    czy ten telefon ma czytnik plików word ?

  • 0

    66. ~  2010-08-30 23:33:20  host: host-89-228-211-171.kalisz.mm.pl

    Większość Samsungów wyprodukowanych po 2008r. odczytuje pliki doc czyli word-a... ale ten odczytuje również pozostałe pliki pakietu MS Office. Sam testowałem na niejednym sprawdzianie;)

  • 0

    67. ~Beny  2010-09-15 15:54:49  host: abgl150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam takiego fona już od 1,5 roku i to wszystko co o nim piszą że jest taki wytrzymały to bujda. Mój szajsung już 2 razy był w serwisie, w wyniku upadku rozszczelnia się przez co bardzo szybko traci swe wodoodporne właściwości, ponad to jest dosyć ciężki,a kompas i wysokościomierz podają tylko orientacyjne wartości :( ogólnie nie polecam :(

  • 0

    68.  2010-11-04 20:07:07

    gdyby miał HSCSD , symbiana i latarkę lub flash do aparatu to byłby dla mnie idealnym telefonem pozdro.

  • 0

    69. ~  2010-11-07 16:53:41  host: t13-08.opera-mini.net

    witam. a ja mam samsung b2710 którego tu na telepolis jeszcze nie ma, i powiem wam że jest dużo lepszy. Bez problemu można na nim instalować aplikację przez bluetooth albo kabel, ma wyświetlacz 240 x 320 pix, gps, aparat. kompas, super czuje radio które odbiera stacje których nawet na domowym radiu trudno odebrać. jest też bardzo energooszczędny w porównaniu do 2700, i co najważniejsze bardzo dobry zasięg. Mam takie miejsce do testowania telefonów gdzie sygnał jest ledwo czytelny i wiele telefonów już nie kasie zasięgu np moja nokia 6303, a ten pokazuje jeszcze dwie kreski i można swobodnie przez niego gadać. Ma też latarkę diodowa i kiepskie słuchawki ale do radia starczy. odtwarzacz mp3 podobny jak w poprzednim modelu. Mam go dopiero parę dni i jak go bardziej poznam, postaram się go tu opisać dokładniej.

  • 0

    70. ~dragon  2010-11-28 14:11:12  host: cmpc-089-239-072-099.cnet.gawex.pl

    czy morze mi ktoś powiedzieć co to są baterie forever i czy naprawdę są lepsze od zwykłych

  • 0

    71. ~UWAGA  2010-12-10 20:29:08  host: 193.59.138.162

    UWAGA !! Ja tez mialem echo w tym telefonie i dzwoniacy slyszeli siebie zamiast mnie. Ale wiem czemu tak sie dzialo a mianowicie po testach pod woda kropelka wody zatrzymuje sie w dziurce od mikrofonu (ta mala pod klawiatura) i wystarczy wziac np kawaleczek papieru toaletowego i zrolowac go w cieniutka rurke i wsadzic i otworek od mikrofony wtedy kropelka wody wsiaknie w papier w odetka wejscie i potem wszystko dzwoniacy slysza OK

  • 0

    72. ~dary  2010-12-23 12:05:19  host: user-46-113-71-149.play-internet.pl

    nie pisz bzdurów o kropelce wody w dziurce od mikrofonu. echo to jest i w telefonach nizamoczonych. jest to bład softu i wgranie nowego pomaga. a ta cienka rurke to wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic....

  • 0

    73. ~byko  2010-12-24 16:15:23  host: c143-88.icpnet.pl

    Mam ten telefon ponad poł roku i muszę przyznać,że jest dość wytrzymały. Pracuję jako trener więc godziny spędzone na sali oraz w terenie zmuszają mnie do posiadania wytrzymałych aparatów. Przynajmniej raz na tydzień tel ląduje na parkiecie wypada z kieszeni spada z ławki itd. Ten jest niezmordowany już go zdepnąłem przejechałem rowerem spadł z wysokości i został zalany piwem działa. Minus : ludzie czasem narzekają, że słabo mnie słyszą podczas rozmów. Polecam aktywnym

  • 0

    74. ~  2011-07-16 16:33:17  host: ekw17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najgorszy jest w tym Samsungu wyświetlacz, błyszczy się aż bolą oczy, zupełnie jak w tej biednej Nokii 1616. Jest tragiczny!

  • 0

    75. ~olka  2012-02-20 23:21:09  host: user-46-113-203-93.play-internet.pl

    przeszukałam wszystko i w tym tel nie a budzika!!!dlaczego o tym nie piszecie? dla mnie to jest bardzo wazne!

  • 0

    76. ~Michał  2012-12-23 16:00:52  host: 77-253-9-19.adsl.inetia.pl

    Jak to nie ma budzika? Organizer --> Alarm. Niby co mnie budzi rano jak nie telefon?

  • 0

    77. ~domel  2014-01-22 07:44:11  host: apn-46-215-1-202.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam telefon już pół roku niestety słaby to solid od noszenia w kieszeni bez kluczy i innych rzeczy wyświetlacz nabawił się drobnych rysek więc nie wierzę w testy gwożdziani i nożami bateria średnia kompas trochę kłamię odporny na kurz i zalanie aparat kiepski rozdzielczość ekranu też nie najwyższa może obudowa nie zużywa się jak w standardowych wskażnik baterii zdrowo oszukuje najpierw długo 5 kresek a póżniej łup i tel zdechł w ciągu dnia latarka ok głośno nawet gra mp3 chyba dwa razy się zawiesił zasięg też łapie jak standard według mnie jest ok takie 4 na 5 spodziewałem się czegoś więcej no i brak wi fi

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-168-21.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet