Samsung S8600 Wave 3 - opinie
Telefony Samsung Samsung S8600 Wave 3 Opinie o Samsung S8600 Wave 3

Samsung S8600 Wave 3

w sumie: 99
  • 0

    1. ~ABDUL  2011-11-28 20:17:50  host: 79.162.147.133

    tylko wyświetlacz może przyciągać... ?? więcej nic tutaj nie widzę dla mnie aparat 5 mpix trochęmało filmy tylko odtwarza chyba wszystkie potrzebne formaty

  • 0

    2. ~jack  2011-11-28 23:05:34  host: acyi124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo poprawny sprzęt. bez wodotrysków, ma wszystko czego dziś potrzeba, na pewno szybki trwały. Sprawia wrażenie bardzo solidnego.

  • 0

    4. ~sliwek93  2011-11-30 08:18:20  host: 127-bi1-10.acn.waw.pl

    bardzo szkoda, że spieprzyli główny przycisk, który był znakiem charakterystycznym tej serii. W S8500 był w ślicznym kształcie, dodawał uroku, w S8530 już był gorszy o oblejszym kształcie, teraz to już kolejny "Galaxy ace" i cała rodzina...

  • 0

    5. ~Sztywny  2011-11-30 11:36:20  host: 20.133.40.85

    No to miałem w rękach Wave'a 3 :) Pierwsza Fala leżała w rece super, Trójka mimo 4 cali również mi się komponowała w ręce;) Obawiałem się że bedzie za duża, będzie niepewny uchwyt tak jak w przypadku Galaxy S - bo to przecież ten sam rozmiar ekranu, ale nie. Bada 2.0 jest szybka, polecenia wykonuje bez zastanowienia, ekran... miodzio. W germańskim MM cena 339euro, ale oczywiście można taniej, ceny w necie od 275euro;) A na Święta pewnie jeszcze promocje będą;))) P.S. Serdecznie dziękuję Telepolis za cenzurę ;P

  • 0

    7.  2011-11-30 17:20:26

    mogli dać więcej pamięci ale i tak nie jest źle!

  • 0

    8. ~Ja  2011-11-30 21:44:45  host: z58-07.opera-mini.net

    Gdyby nie system to fajny tel.

  • 0

    9.  2011-12-04 23:10:10

    Wg mnie to system jest jedną z większych zalet tego telefonu. Prosty, szybki, bez miliona opcji do ustawiania.

  • 0

    10. ~tomi28  2011-12-05 17:37:23  host: nat1.res.pl

    Ten system pozwala na dzialanie lekko na bateri 4/5 dni.Android jesli chodzi o moc baterii i jakosc rozmow ponizej bady os.

  • 0

    11. ~mały  2011-12-07 16:39:41  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    Co z tego, że na badzie bateria trzyma dłużej skoro system jest bardzo ograniczony. Nie ma launcherów, nie da się nawet utworzyć na pulpicie zwykłego skrótu! O personalizacji systemu można zapomnieć, chyba że jako personalizację rozumiemy zmianę tapety albo motywu... Widgety (nawet te samsungowe) są niedopracowane, mało przydatnych aplikacji. Wiele rzeczy, które na androida są, w badzie pozostają w sferze marzeń użytkowników (gg, ipla, tvn player, gg open fm i wiele wiele innych). Może w badzie 2.0 się to zmieni ale bada 1.1 to masakra jakaś. Wiem bo mam tel zarówno z badą jak i z androidem. Uwierzcie mi, tu nie ma czego porównywać...

  • 0

    12. ~Camel  2011-12-07 19:37:20  host: 87-206-148-216.dynamic.chello.pl

    Samsungi Wave to są telefony dla tych którzy nie idą w ilość ale w jakość - zarówno obsługi jak i aplikacji. Nie wypcha się ich całym katalogiem Gameloftu, ale z zadań komunikacyjno/organizacyjnych wywiązują się świetnie. @up Bada 2.0 wprowadza personalizację analogiczną do androidowej :)

  • -1

    13. ~uli  2011-12-08 16:07:06  host: asd36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mały jasne że nie ma co porównywać!! Wave z Badą po prostu niszczy konkurencje pod względem prostoty,szybkości działania i dopasowania do gustu człowieka. Aparat robi dobre zdjęcia nie wspominając o filmach. To że nie ma na niego milionów debilnych aplikacji które zaśmiecają pamięć i spowalniają procesor to dobrze. Na APPS-ie są akurat dobre aplikacje i wystarczające do potrzeb użytkownika. I nie piszcie proszę,że smartfon jest słaby czy nie ma czegoś bo zapewne większość z was oglądała go u kolegi albo za szklaną szybą. Jak chcecie mieć coś Extra to dajcie 3 tyś za fona i po sprawie moze wtedy uleczycie swoje chore kompleksy idealnego telefonu

  • 0

    14. ~:/  2011-12-08 20:33:22  host: duu113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kolega powyżej chyba na oczy nie widział Bady 2.0. Widżety, pulpity, tapety - w 2.0 to już wszystko jest! Przed następną wypowiedzią wprowadzającą w błąd, radzę pogooglać i zdobyć informację o tym, o czym się pisze...

  • 0

    16. ~mały  2011-12-10 20:28:43  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    @12: jaka na badzie jest jakość? masa beznadziejnych aplikacji tworzonych na siłę, jakieś śmieszne motywy różniące się od siebie tylko tapetą, to jest ta jakość? @13: z wave3 nie miałem styczności a opinię napisałem w oparciu o bade 1.1, która jest po prostu nędzna. Wiem o czym piszę, bo mam dwa smartfony, oba samsunga; wave i galaxy s+ i zapewniam was, że galaxy na androidzie jest o niebo lepszy niż wave na badzie. @14 Pisałem chyba koleżko w swoim poście, że opinię swoją piszę w oparciu o bade 1.1 i być może bada 2.0 została poprawiona. Nie pofatygowałeś się nawet aby mojego krótkiego posta przeczytać do końca. a mimo to odpisałeś mi na niego. Każesz mi googlować a sam nie potrafisz kilku linijek tekstu przeczytać ze zrozumieniem do końca!!

  • 0

    17. ~mattrix13  2011-12-13 22:06:47  host: 195.150.233.10

    @11 Bada 2.0 wprowadziła tworzenie skrótów na pulpicie. I pamiętaj - nie każdy ma ochotę bawić się ustawieniami komórki. Android momentami jest jak ustawienia w BMW serii 7 - 11 dla skrzyni, 3 dla reakcji na wciśnięcie gazu, 3 tryby mocy silnika, ustawianie dokładnie ile ma oświetlenie wokół auta być włączone po wyjściu. Chcesz - baw się, ja i wielu innych nie ma na to ochoty.

  • -1

    19. ~marian  2011-12-14 20:47:17  host: m115.c156.petrotel.pl

    Bada się rozwija,i uważam że to najlepszy system na rynku co z tego że mniej aplikacji niż na android,jak 95% aplikacji jest bezużytecznych.

  • 1

    20. ~franco baresi  2011-12-15 19:43:05  host: public60700.xdsl.centertel.pl

    wolę te 5% użytecznych aplikacji na Androida niż 100% na Bade. Bada to nie system, ale jedynie jego namiastka. Lipa i tyle w temacie, a na tego tu dziwoląga szkoda złamanego grosza. Już lepiej kupić o połowę tańszego pierwszego Wave'a który jest przynajmniej zgrabny i poręczny, a nie kolosowaty. A najlepiej od fonów z Badą na pokładzie trzymać się z daleka. Piszę to z własnego doświadczenia średnio-zaawansowanego użytkownika smartfonów.

  • 0

    21. ~Edi  2011-12-15 21:15:14  host: nattr.pikonet.pl

    @mały - tylko co ma Wave I z bada 1.1 do Wave 3 z bada OS 2.0? Równie dobrze możesz krytywować Galaxy S+ podając wady Galaxy Ace :D

  • 0

    22. ~setter  2011-12-16 00:06:59  host: ip100-c25.gl.digi.pl

    mam styczność z bada 1.2 od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Ten system się rozwija w dość szybkim tempie. Nie wiem jak wygląda 2.0 ale jestem pewien że jest jeszcze szybszy i intuicyjny. Porównajcie sobie nokię z symbiane czy windowsem z bada. Bada jest o wiele szybsza nawet od androida. Zreszta jak tam kto woli. "Kazik lubi ogórki a ksiądz jego córki. Po co mi na telefonie 20Gb śmieci tylko w celach kolekcjonerskich. wgrywam co potrzeba i tyle. Pozdro telemaniacy

  • 0

    23. ~Sztywny  2011-12-17 19:51:38  host: 46.115.1.164

    W niemieckim "nie dla idiotów" S8600 wystawiono za 279euro... a jak ktoś ma działalność to... ;)

  • 0

    24. ~Peter  2011-12-18 17:05:40  host: 77-252-52-46.ip.netia.com.pl

    Posiadam od 2 tygodni Wave 3, system szybki, sprawny, zawiera to co najbardziej potrzebne w smartwonie + rozmaitosci z APS do wgrania, miewalem NOKIE, SE i tez SAMA na ANDKU, dlatego poownujac to wszystko uwazam ze przewaga Bady jest nowatorski sposob podejscia do tworzenia systemu, wiele ciekawych, prostych opcji w logicznym pozadku okroszonych swietna oprawa graficzana prezaentowana dodatkowo na dobrym AMOLEDZIE. Polecam ten sprzet.

  • 0

    25. ~uli  2011-12-20 17:04:02  host: ast58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Większość krzyczy Android Android!! tak samo jak Windows Windows!! A tak naprawdę mało co wiedzą o reszcie systemach. Dokładnie Bada 1.2 jest prostsza niż antek natomiast bada 2.0 już jest bardziej rozwinięta ale na szczęście nie tak żałośnie wyżyłowana!! Jak któremu nie odpowiada Bada to po cholerę tu piszecie? nos w swój smartfonowy system i nie krytykować innych!! Każdy woli co innego

  • 0

    26. ~b  2011-12-22 12:17:45  host: ip-78-30-108-230.free.aero2.net.pl

    system jest zaje... bo obchodzi sie bardzo dobrze z aku ! podobnie jak w mojej bylej E52 ;) to taki mini ios - w pelni zoptymal;izowani do hardware i dziala jak dla mnie jedwabiscie oszczedzajac przy tym baterie.

  • 1

    27. ~mały  2011-12-22 18:42:51  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    @25: Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi chłopaku. Skoro nie chwalę bady to mam się tu nie wypowiadać? Chcesz chwalenia bady to spływ na jakąś fanboyską stronkę- tam wszyscy będą dostawać orgazmu na samo słowo bada, bada, bada... Ja swoją opinię wyraziłem w bardzo kulturalny sposób, w przeciwieństwie do ciebie, może jakieś kompleksy? Pierwsza Bada to kaszana (jako system dla telefonu ok, jako system dla smartfona to porażka). Bada 2 została ostro poprawiona i doszlifowana, niestety póki co jest mała ilość wartościowego oprogramowania na nią. Może z czasem się to zmieni, ale mnie nie interesuje "z czasem" tylko tu i teraz. Nie jestem jakimś zaślepionym użytkownikiem Androida, ma on swoje minusy ale w porównaniu z badą wypada na ten moment lepiej. Jeśli natomiast kogoś przytłacza multum opcji i uważaa andka za zbyt skomplikowany...cóż jeden woli matki, drugi woli córki. A prawo do wypowiedzi szanowny panie/pani uli ma każdy, bez względu czy chwali czy krytykuje. Pozdrawiam wszystkich pieniaczy, gul niech wam skacze:)

  • 0

    28. ~Prezes  2011-12-23 23:19:44  host: 77-253-161-59.adsl.inetia.pl

    Popieram pozytywne opinie o systemie bada. Jest rewelacyjny w obsłudze, poziom bezpieczeństwa i szybkość systemu stoi na najwyższym poziomie. Co do aplikacji na pewno jest dużo mniej niż na androida ale nie jest to wadą. Jeśli potrzebujesz wgrywać setki aplikacji to kup sobie androida i nie narzekaj na bade. Ludzie którzy kupują bade (tak jak ja) wiedzą czego mogą oczekiwać od systemu. Jeśli kupiłeś a teraz narzekasz oznacza to że nie przemyślałeś zakupu albo siedzisz w domu i nie masz co robić tylko szukasz coraz to więcej aplikacji. Telefon (Wave I) głównie służy mi do dzwonienia, sprawdzenia poczty, korzystania z internetu, wgrania czasami aplikacji. Wspomnę o bardzo odpornym ekranie z hartowanego szkła który mimo upadków nie ma żadnej rysy, aluminiowej obudowie oraz pięknym ekranie Super Amoled. Bardzo mało telefonów posiada tak wiele zalet. Pozdrawiam :)

  • 0

    29. ~adas  2011-12-25 10:11:32  host: acbg122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @25 "Jak któremu nie odpowiada Bada to po cholerę tu piszecie?"-- czyli albo super badę chwalicie albo się nie wypowiadajcie, nie krytykujcie? A co to cenzura jakaś? Bada jest cienka jak d... węża, a w dwójce to co w niej poprawiono to zerżnięto z Androida. Jak ci się nie podoba, że ktoś krytykuje to sam spadaj stąd.

  • 0

    30. ~dadad  2012-01-07 18:51:07  host: 77-87-124-32.rev.masterkom.pl

    mały plujesz takim jadem jakbyś każdemu użytkownikowi bady chciał Bóg wie co zrobić.. uspokój sie troche facet. nie wiem.. może złym zakupem było dla Ciebie kupno Wave I z bada że tak sie tutaj wylewasz.. sam w ostatnim poście napisałeś że na bade jest dla Ciebie za mało aplikacji, więc zamiast sie od początku wymądrzać napisałbyś że interesuje Cie tylko ilość aplikacji i było by po krzyku :) bada pod względem użytkowym jest obecnie na bardzo wysokim poziomie, nie powiem że wyższym żebyś nie dostał białej gorączki, ale porównywalnym i jedynie ilość aplikacji co równa sie żywotności danego systemu jest na jej minus, pozdrawiam @29 nawet jeśli zerżnięto to co w tym złego? samsung może ingerować niejako w oba systemy a więc czemu nie miałby wielu ciekawych rozwiązań przenieść na swój autorski system :)

  • 0

    31. ~Alek  2012-01-08 06:07:24  host: static-87-105-186-213.ssp.dialog.net.pl

    Bada to bardzo dobry system operacyjny, prosty, bardzo szybki i tyle w temacie. Kto się bawi w mnóstwo aplikacji na telefonie???, jaki dureń zajeżdża telefon photoshopem, czy innym programem od tego są komputery. No to tyle, ale czy Bada przetrwa, to wątpliwa sprawa, Android mimo iż mniej intuicyjny szybciej się rozwija i skazany jest jednak na niepowodzenie.

  • 0

    32. ~dadad  2012-01-09 13:43:04  host: 77-87-124-32.rev.masterkom.pl

    mały plujesz takim jadem jakbyś każdemu użytkownikowi bady chciał Bóg wie co zrobić.. uspokój sie troche facet. nie wiem.. może złym zakupem było dla Ciebie kupno Wave I z bada że tak sie tutaj wylewasz.. sam w ostatnim poście napisałeś że na bade jest dla Ciebie za mało aplikacji, więc zamiast sie od początku wymądrzać napisałbyś że interesuje Cie tylko ilość aplikacji i było by po krzyku :) bada pod względem użytkowym jest obecnie na bardzo wysokim poziomie, nie powiem że wyższym żebyś nie dostał białej gorączki, ale porównywalnym do androida i jedynie ilość aplikacji co równa sie żywotności danego systemu jest na jej minus, pozdrawiam @29 nawet jeśli zerżnięto to co w tym złego? samsung może ingerować niejako w oba systemy a więc czemu nie miałby wielu ciekawych rozwiązań przenieść na swój autorski system :)

  • 0

    33.  2012-01-09 17:02:02

    Mam kilka pytań do posiadaczy tego telefonu: 1. Ile w praktyce trzyma bateria? 2. Czy na badę 2.0 jest jakiś przyzwoity czytnik e-booków? 3. Jaka jest jakość dźwięku w mp3? 4. Jak sprawuje się przeglądarka internetowa? Zastanawiam się nad zakupem Wave'a 3 i z góry dziękuje za odpowiedzi.

  • 0

    34. ~A.  2012-01-12 22:35:18  host: 89-69-137-179.dynamic.chello.pl

    Telefon może i mocniejszy pod względem parametrów, jednak mniej podoba mi się wizualnie: mpim zdaniem S8500 jest do tej pory najeleganszym egzemplarzem z rodziny Wave, S8530 odrobinę gorzej się prezentował, jego wadą był też ekran LCD (pozbyłam się go po 3 tyg.). S8600 to powrót do rewelacyjnego S-Amoleda, jednak mogli dać mu lepszy aparat i choć w zarysie utrzymać smukły wygląd jedynki. Co do systemu: Bada się rozwija bardzo szybko jak na tak młody system. Jeśli ktoś oczekuje po smartfonie niezawodności i błyskawicznego działania to jest to najlepszy wybór (mam porównanie z Androidem, Symbianem, WM oraz iOS). Ilość aplikacji? Smartfon nie zastąpi komputera i ładowanie w niego setek aplikacji nie ma większego sensu. W Badzie brakuje mi jedynie Skype'a, wszystkie inne niezbędniki bez problemu w Samsung Apps znalazłam, instalacja i działanie płynniejsze niż w Andku i Symbianie oraz - co ważne! w aplikacjach darmowych brak reklam. W Wave 3 warto zainwestować, choć nie zdetronizował on Wave I. Pozdrawiam.

  • 0

    35. ~Launch  2012-01-13 08:51:00  host: acsh160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten model nie przebije "jedynki" S8500 - Wave 3 ma znacznie gorszy wygląd - zamiast smukłego telefonu mamy cegiełkę, do tego słaba bateria - jak na 4" wyświetlacz. Ciekawe jak z dźwiękiem i zdjęciami, bo pod tym względem akurat jedynka nie zachwycała.

  • 0

    36. ~Edzio  2012-01-19 15:18:25  host: pc246.lotnikow.osi.pl

    Dla mnie największą wadą tego telefonu to brak Wyjścia TV. Mam S8500 i często oglądam filmy 720p na tv za pomocą telefonu. Jeśli chodzi o system operacyjny to mam wgrany bada 2.0 i sprawdza się super. Może i nie ma miliona aplikacji ale są te najważniejsze (przynajmniej dla mnie) poza tym jeśli ktoś zna język C to może samemu napisać sobie aplikację.

  • 0

    37. ~qicek  2012-01-21 16:52:56  host: 84-10-7-42.dynamic.chello.pl

    wszystko w porządku tylko czemu to nie ma androida

  • 0

    38. ~scpk  2012-01-23 22:41:01  host: 46.204.103.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    @34 Skoro znalazłaś wszystkie inne niezbędniki oprócz Skype, to podaj mi proszę namiary na aplikację serwer ftp na Bada 1.0. Oczywiście wersję bezpłatną, działającą na wszystkich wersjach Bada, niech inni też skorzystają z Twojej pomocy.

  • -1

    39. ~Albert  2012-01-27 15:20:32  host: e196.zicom.pl

    Launch po twojej opinii stwierdzam że nie widziałeś Wave 3 na oczy, a tylko na na zdjęciach powyżej, 3/4 osób które się tu wypowiadają a nie widziały tego fona na oczy ani na nim nie pracowali zachęcam do odwiedzenia pierwszego lepszego sklepu z fonami i zobaczenia jaki ten telefon jest naprawdę, a później można wyrażać swoje opinie które mają być pomocne dla innych a nie wyrażanie własnych domysłów. Wave 3 jest świetnym fonem i wbrew opinii która tu została mu wyrobiona nie jest cegłą a wręcz przeciwnie jest bardzo cienki a do tego lekki poza tym jak to Wave na taki aparat jaki posiada robi świetne zdjęcia, jak ktoś potrzebuje świetnych zdjęć to zachęcam do kupna Galaxy S II, on robi naprawdę ekstra zdjęcia. Pozdrawiam

  • 0

    40. ~AdrianWR  2012-02-02 11:02:52  host: ams97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Posiadam ten model od tygodnia. Ogólnie uważam ze udany model, system szybki i łatwy w obsłudze. Największy minus to dotykowe klawisze odbierania i odrzucania połączeń. Często robiąc coś przypadkowo naciska się na czerwoną słuchawkę. Szkoda ze jest jeszcze mało dobrych aplikacji ale mam nadzieje, że to kwestia czasu.

  • 0

    41. ~hura  2012-02-02 19:16:47  host: public20573.xdsl.centertel.pl

    polecem tym co nie jest potrzebna ipla operamini automapa gg program do pdf

  • 0

    42.  2012-02-04 10:10:10

    Telefon faktycznie jest rewelacyjnie wykonany i poręczny pomimo rozmiarów. Osobiście wydaje mi się, że w ciągu tego roku nastąpi integracja Bady z Tizenem, bo ten drugi bardziej rokuje na rozwój i na stanie się systemem obecnym na wielu markach.

  • 0

    43. ~pawcio  2012-02-04 15:57:14  host: neo-net.info

    nie polecam, lepszy je s8500 (wave I), bardziej wytrzymaly, funkcje te same , ekran tez amoled, a system do wersji 2.0 bez problemu mozna zaktualizowac

  • 0

    44. ~Ania  2012-02-04 22:01:15  host: afld116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik od trzech dni dla tego niewiele jeszcze mogę o nim napisać. Zdecydowałam się na zakup po miesięcznym testowaniu Samsunga Wave 2 z Badą na pokładzie. Kamerka SUPER!!! Filmy w nocy, przy zgaszonym świetle-niesamowite! Na razie bateria trzyma i jest prawie pełna choć działam na wi-fi w neostradzie, buszuję po bardzo wielu aplikacjach w APPstore czy jakoś tak. Do końca nie poznałam telefonu, wiem tylko, że jest łatwy w obsłudze, ma niewiele widgetów ale wiele z nich można znaleźć w necie. Zobaczymy... może po jakimś miesiącu znajdę w nim jakieś wady. Teraz jedną z wad jest cena.

  • 0

    45. ~kempf  2012-03-01 12:14:11  host: host-89-228-92-18.olsztyn.mm.pl

    @27, "gul niech wam skacze" - Mały chyba masz problemy ze swoim małym członkiem i musisz nadrabiać mając telefon z lepszymi bajerami. Zapewniam Cię, że są ludzie, którzy nie zazdroszczą takich rzeczy. Android jest obecnie najlepszym systemem na smartfony i nikomu z nas tego powodu gul nie skacze.

  • 0

    46. ~kamileeek  2012-03-04 21:36:47  host: 79.162.127.73

    witam czy ten telefon obsługuje JAVĘ I GRY JAVA? czy ma donośny głośnik? czy w ustawieniach można wyłączyć INTERNeT?

  • 0

    47. ~das  2012-03-15 16:37:38  host: server9.dobrafirma.com

    jak z nawigacja w tym telefonie?

  • 0

    48.  2012-03-17 18:17:13

    Posiadam wave 3 na systemie bada 2.0 od paru dni. Bardzo intensywnie go testowałem i postanowiłem napisać swoją opinię. Przede wszystkim jest to bardzo szybki system (no ale procek 1,4 Mhz robi swoje). Co do wyboru sieci, można wybrać 3g jak i 2g. Zaletą tego systemu jest to, że jeśli nie korzystasz z internetu to przechodzisz na 2g i telefon dłużej pracuje na baterii. Co prawda na 2g też można połączyć się z netem, ale za to wolniej otwierają się stronki, jednak nie na tyle wolno, aby można się było irytować, po prostu parę sekund dłużej. Telefon czyta worda spokojnie. Mało tego, dostosować można wielkość czcionki do ekranu i płynnie można czytać książki. Co do odtwarzacza muzyki- dla mnie bajka. Słucham dużo dobrej muzy, w tym muzykę poważną. Na słuchawkach załączonych w zestawie dźwięk jest cudowny (można ustawić dźwięk w formacie 5.1). Dobre zdjęcia ale raczej w dzień, bo w pomieszczeniach zacienionych, czy też wieczorem, raczej dobrych fotek się nie zrobi. Za to kamerka nagrywa w HD- jakość na dobrym poziomie. Telefon posiada funkcję routera i można przez niego łączyć się z innymi urządzeniami w necie. Sam wyświetlacz jest po prostu śliczny. Można nim powiększać oraz pomniejszać obraz poprzez tzw. szczypanie. Odtwarza Dvix i Xvid. Ale mi osobiście szkoda miejsca w pamięci i wolę skonwertować filmy do MP4 też dobrze się ogląda, a plik zajmuje średnio 7 razy mniej miejsca w pamięci telefonu, czy na karcie pamięci. Co do aplikacji do pobrania, to jest ich już całkiem sporo, ale jeszce nie pobierałem, bo tak naprawdę telefon sam w sobie ma wszystko co potrzebne- przynajmniej dla mnie. Nie będę się wypowiadał na temat innych marek telefonów a tym bardziej systemów, gdyż uważam, że jeśli ktoś zdecyduje się na zakup tego właśnie telefonu, dokona świadomego i przemyślanego wyboru. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu. Samsung Wawe 3, to dla mnie taki tańszy IPHONE, ma wszystko co potrzeba za 1/3 ceny iphona. Bateria w zależności od używania nawet do 5 dni.

  • 0

    49. ~chris  2012-03-23 19:54:08  host: 94-72-118-135.marsoft.net

    Ja oceniam wave 3 bardzo dobrze. Wszystko dziala blyskawicznie, ekran jest po prostu super. Bateria gtrzyma dlugo. Filmy nagrywa ladne a wiekszosc aplikacji jest na bade 2. Polecam ten telefon jest naprawde ok

  • 0

    50. ~do Rekdax  2012-03-23 22:17:20  host: public-gprs1176.centertel.pl

    a mozesz mi poweidziec czy ten tel. obsluguje format java bo ja widzialem ze on na ekranie ma ikonke java i co to jest ? jakie aplikacje sa w samsung apps ? fajne ?

  • 0

    51. ~Posiadacz  2012-03-26 16:06:54  host: 95.108.68.174

    Telefon oceniam jako zupełną aczkolwiek zaskakującą rewelację!. Zupełnie nie rozumiem dlaczego jest tak niedoceniany. Zamieniłem się na ten telefon z moją siostrą która w T-Mobile przedłużała umowę. Oddałem jej badziewnego Galaxy S plus bo chciała mieć dostęp do tych wszystkich super aplikacji na Androida takich jak np. widget Pudelka... (bez komentarza) Wracając do telefonu jest szybki logiczny, bez wodotrysków ogólnie całość działa i wygląda poprostu rewelacyjnie. Mam wrażenie, że wszystkie negatywne opinie piszą jakieś androidowe trole, które z tym telefonem miały styczność jedynie na zdjęciach.

  • -1

    52. ~Uli  2012-03-30 18:12:59  host: asw57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    - mały - ja widzę,że Ty wolisz matki. Poza tym nie jestem zaślepiony Badą i nie przytłacza mnie Android bo mam również telefony z Bada i androidem i jakoś nie za specjalnie lubię mieć miliony rzeczy które mi sa nie potrzebne. W bada mam to co potrzebuję i cieszę się,że system się rozwija,może powoli ale jednak rozwija. Oczywiście,że każdy może wyrażać tutaj swoją opinie ale to temat o Wave 3 był i bada 2.0 a nie jak Ty pisałeś o bada 1.0 czy 1.2:) tak,że pierw miej ten telefon w ręce, pobaw się, przetestuj a potem wypowiedz swoją opinie a nie pitolisz o prehistori bada 1,0. :) NO niestety gul mi nie skacze, przykro mi.

  • 0

    53.  2012-05-02 22:08:04

    do nr 50 - Na wstępie chciałem przeprosić, że tak długo nie byłem obecny na forum, ale chciałem poczekać, aż trochę czasu minie, zanim swoje opinie opiszą inni użytkownicy, a i sam testowałem ten telefon nadal. Java jest obsługiwana w tym telefonie. Służy ona przede wszystkim do obsługi zainstalowanych gier (głównie gier). W swojej poprzedniej opini z dnia 13.03.2012 ( nr 47) napisałem, że zdjęcia robione Wave 3 nie są dobrej jakości wieczorem czy też w cieniu. Stwierdziłem, że się myliłem. Po wejściu w menu aparatu i ustawieniu ISO na 400 (chodzi o czułość- ci co kiedykolwiek bawili sie fotografią wiedza o co chodzi) zdjęcia nawet w zacienionych i ciemnych pomieszczeniach wychodza zaskakująco dobrze (trzeba też wymusić włączenie obligatoryjnie a nie "auto" lampy błyskowej). Powiem krótko- telefon wart swojej ceny. Chcesz wejść na neta, posurfować czy zrobić płatność wchodzisz w ustawienia wybierasz sieć- roaming danych i wchodzisz w neta. Kończysz pracę w necie wchodzisz w ustawienia-sieć-transmisja danych i wyłanczasz roaming danych. Telefon wbrew pozorom prosty jak konstrukcja cepa. Aha, noszę go w kieszeni, czasami z kluczami czy z bilonem i zero rysy na wyświetlaczu. Pozdrawiam- zadowolony użytkownik.

  • 0

    54. ~  2012-06-03 15:35:14  host: cyberfox.pl

    Gigant od Samsunga, mocny Wave z wielkim ekranem i procem.

  • 0

    55. ~kajtek  2012-06-07 11:56:07  host: 213-146-59-237.ip.netia.com.pl

    Pytanie do użytkowników tego telefonu... Czy w językach wpisywania tekstu w smsach jest język rosyjski czyli tzw cyrylica?

  • 0

    56. ~blanka  2012-06-13 10:31:44  host: 77-252-71-202.ip.cybergrota.com.pl

    Chciałabym podzielić się z wami przesłankami, które skłoniły mnie do zakupu tegoż smartfona. Po pierwsze telefony z bada nie łączą się same z internetem tak jak te z androidem tak więc mając dostęp do wifi nie trzeba się martwić o koszty, nie ma konieczności dokupywania pakietów internetowych. Po drugie wybrałam ten telefon biorąc pod uwagę szybkość korzystania z systemu, szybkość internetu, łatwość i prostotę obsługi. Po trzecie telefon robi naprawdę przyzwoite zdjęcia, a filmy są również bardzo dobre, po czwarte cena telefonu jest bardzo przystępna biorąc pod uwagę, że aparaty o podobnych parametrach technicznych a z systemem android są sporo droższe, po piąte super amoled oraz ekran 4" uprzyjemniają korzystanie, barwy, kontrast, jasność są wręcz idealne i cieszą oko a wyświetlacz jest ani nie za mały ani nie za duży, po piąte smartfon jest solidnie wykonany i wygląda bardzo elegancko. Dodam, że dotyk jest w miarę szybki i czuły, bardzo łatwo pisze się smsy, posiada wideorozmowy co też korzystnie wpłynęło na decyzję o zakupie. Jedyną niedogodnością jak dla mnie było to iż telefon wydawał się być tak smukły wręcz śliski, że bałam się że przy szybkim odbieraniu rozmów może mi wypaść z dłoni. Znalazłam jednak rozwiązanie i zakupiłam bardzo wygodny futerał z wkładką w którą wkłada się telefon i nie dość, że dodatkowo chroni od upadku i zabrudzeń to jeszcze ułatwia trzymanie. Szkło gorilla glas to też plus, nawet kluczem się nie porysuje wyświetlacza gdyby się chciało. Filmy divix też fajnie śmigają, lepiej się ogląda niż na telewizorze plazmowym, ebooki też bardzo fajnie się czyta, ten wyświetlacz naprawdę jest w sam raz, muzyka i dźwięki też ok. Bateria przy intensywnym korzystaniu trzyma ponad 2 dni jeśli się trochę odpuści zmieni ustawienia na 2G to nawet 4 dni daje radę. Jak dla mnie to naprawdę świetnie. Testuję miesiąc i żadnej zawiechy, mulenia programów, wszystko chodzi szybko i sprawnie.Korzystanie z internetu bardzo przyjemne.Dla kobiet i mężczyzn. Pol

  • 0

    57. ~instru  2012-06-15 23:23:17  host: 213-186-93-46.ip.netia.com.pl

    Mam pytania do znawców tego modelu: a) jak usunąć ekrany główne? Bo natworzyłem sobie 8 ekranów i nijak nie wiem jak je usunąć teraz b) czy jest możliwość ustawienia, by tak jak w Galaxy Ace móc kończyć połączenia przyciskiem wyłączania? Bo irytuje mnie wyłączanie dotykiem, które albo zadziała albo nie.

  • 0

    58. ~  2012-06-16 14:16:44  host: 77-254-25-20.adsl.inetia.pl

    W jednej z gazetek pewnej sieciówki reklamowali ten fon, że ma w sobie Androida. W sieci znalazłem takie coś http://www.youtube.com/watch?v=2tiptHA1YHI to jak to jest w końcu? Jak działa android na Wave 3 próbował ktoś ? ps. telefon swietny ale ten bada uff ...

  • 0

    59. ~  2012-06-17 15:33:30  host: 237.225.224.91.static.amelek.eu

    Usuwanie ekranów w badzie 1.2: naciskasz przycisk widget i w trybie edycji widgetów przechylasz telefon w poziomie. wtedy zmieni ci się widok i bedziesz miał listę ekranów z małymi przyciskami do usuwania. Usuwać można tylko ekrany puste - na których nie ma widgetów. w badzie 2 pewnie jest tak samo.

  • 0

    60. ~Grbcu  2012-06-17 15:34:52  host: 237.225.224.91.static.amelek.eu

    A tak przy okazji: bada to bardzo przyjazny prosty system, który po prostu działa. System dla ludzi że tak powiem normalnych, którzy mają życie prywatne i nie dłubią non stop w telefonie. Zaletą Wavów jest ich solidne wykonanie. Mój noszę w przedniej kieszeni i po dwóch latach wygląda jak dopiero co wyjęty z pudełka. No i bateria Trzyma tydzień - co androidowe telefony i inne iphony po prostu ośmiesza.

  • 0

    61. ~kloka  2012-06-21 17:39:24  host: host-81-190-99-24.gdynia.mm.pl

    Czy w tym telefonie,odtwarzacz mp3 ma EQ użytkownika czyli mogę dowolnie go ustawić ?

  • 0

    62. ~sportmen  2012-07-03 12:46:07  host: s254pc69.mmj.pl

    nie rozumieiem jedengo, dlaczego na tym sprzecie nie moge wejsc na strone livesports.pl a na SE neo bez problemu smiga, czy to wina bada??

  • 0

    63. ~kurczak  2012-07-25 02:23:48  host: 159-205-68-84.adsl.inetia.pl

    użytkowałem Wave3 miesiąc bo wave1 był w naprawie!!a wave3 dostałem w prezencie!!była wgrana w S8600 bada 2.0 ogólna nie jakiegoś operatora!!z wad mogę podać że tel.łączy się sam z internetem pod warunkiem że włączona jest lokalizacja i pakiet danych!!poza tym nie mogłem odebrać żadnym przyciskiem rozmowy!reset fona pomógł!!GPS łapie bez problemu nawigacja darmowa o ile się ma wykupiony pakiet internetowy.Bo za naviexperta trzeba płacić abonament!!system bajka nie rozumiem ludzi narzekających na niego!!no fakt na androida jest więcej aplikacji ale to tylko zależy kto i co od tel.oczekuje!!pisanie esek płynne,bateria wyłączając internet, sieć 3G tak około 3dni.Korzystając z dobrodziejstw tego fona w zupełności starcza na dzień!!u mnie 40-50 esek jakiś odczyt wiadomości w necie plus z 20min rozmów bateria spadała do 40% wiec w nocy ładowałem by na drugi dzień się nie zawieść z braku prądu!!ekran bardzo dobry-choć jak dla mnie iPoda pod tym względem nic nie pobije,ale 3,7" w zupełności by wystarczył!!aparat są minusy ale ogółem zdjęcia dobre lepsze od iPod4S którego też testowałem!!Po trzeciej naprawie gdy wave1 okazał się dobry sprzedałem Wave3!!W wave1 mam system 2.0 XXLA1 czyli ogólny!!wszystkie funkcje działają tak jak w S8600!!choć system czasami się wiesza,i sam resetuje się tel.!!!gry Java chodzą tak samo więc poco przepłacać??!!sumując jak dla mnie obydwa tel.z tymi samymi systemami są takie same!!Tak samo działają!!różnią się tylko wielkością wyświetlaczy!!ale czy tylko dla wyświetlacza warto dopłacać 3-4 stówki??zależy kto ile ma kasy do wydania dla mnie nie warto i dlatego Wave3 sprzedałem!!choć wrażenie ogólne bardzo dobre lepszy tel. niż Galaxy S2 którego ma brat i narzeka szczególnie na baterię trzymającą niecały dzień!!aha czy ktoś wie co trzeba zrobić by otworzyć filmy np.z wp.pl bo YouTube śmiga bez problemu a filmy z wiadomości nie chce wyświetlić!! Pozdrawiam kolejny zadowolony klient tel.WAVE!!

  • 0

    64. ~kurczak  2012-07-31 07:54:58  host: 87-205-71-49.adsl.inetia.pl

    użytkowałem Wave3 miesiąc bo wave1 był w naprawie!!wave3 dostałem w prezencie!!była wgrana w S8600 bada 2.0 ogólna nie jakiegoś operatora!!z wad mogę podać że tel.łączy się sam z internetem pod warunkiem że włączona jest lokalizacja i pakiet danych!!poza tym nie mogłem odebrać żadnym przyciskiem rozmowy! reset fona pomógł!!GPS łapie bez problemu nawigacja darmowa o ile się ma wykupiony pakiet internetowy. Bo za naviexperta trzeba płacić abonament!!system bajka nie rozumiem ludzi narzekających na niego!!no fakt na androida jest więcej aplikacji ale to tylko zależy kto i co od tel.oczekuje!!pisanie esek płynne,bateria wyłączając internet, sieć 3G tak około 3dni.Korzystając z dobrodziejstw tego fona w zupełności starcza na dzień!!u mnie 40-50 esek jakiś odczyt wiadomości w necie plus z 20min rozmów bateria spadała do 40% wiec w nocy ładowałem by na drugi dzień się nie zawieść z braku prądu!!ekran bardzo dobry-choć jak dla mnie iPoda pod tym względem nic nie pobije,ale 3,7" w zupełności by wystarczył!!aparat są minusy ale ogółem zdjęcia dobre lepsze od iPod4S którego też testowałem!!Po trzeciej naprawie gdy wave1 okazał się dobry sprzedałem Wave3!!W wave1 mam system 2.0 XXLA1 czyli ogólny!!wszystkie funkcje działają tak jak w S8600!!choć system czasami się wiesza,i sam resetuje się tel.!!!gry Java chodzą tak samo więc po co przepłacać??!!sumując jak dla mnie obydwa tel.z tymi samymi systemami są takie same!!Tak samo działają!!różnią się tylko wielkością wyświetlaczy!!ale czy tylko dla wyświetlacza warto dopłacać 3-4 stówki??zależy kto ile ma kasy do wydania dla mnie nie warto i dlatego Wave3 sprzedałem!!choć wrażenie ogólne bardzo dobre lepszy tel. niż Galaxy S2 którego ma brat i narzeka szczególnie na baterię trzymającą niecały dzień!!aha czy ktoś wie co trzeba zrobić by otworzyć filmy np.z wp.pl bo YouTube śmiga bez problemu a filmy z wiadomości nie chce wyświetlić!!Pozdrawiam

  • 0

    65. ~PABLO  2012-08-01 00:25:07  host: 77-254-90-241.adsl.inetia.pl

    do posiadaczy WaVe 3 czy telefon posiada obsługę Flash Player oraz wyjście TV ? zamierzam go kupić żonie i chciałbym wiedzieć :D osobiście posiadam juz 2 lata GT-S8500 WAVE z BADA 2.0 i nie zamienię go na żaden inny badziew tel.jest naprawdę SUPER:))

  • 0

    66. ~dyndun  2012-08-03 20:04:18  host: 213-186-75-70.ip.netia.com.pl

    czy są w tym telefonie GG,FB,Twitter itd ?

  • 0

    67. ~ZbyhooXL  2012-08-11 23:01:50  host: 87-205-212-169.adsl.inetia.pl

    Po tygodniu użytkowania - plusy: doskomałe wykonanie (aluminium + gorilla glas), optymalna wielkość ekranu 4", pełne dwa dni na baterii, jakość zdjęć, jakość filmów w HD, jakość dzwięku w słuchawce, a także to jak my jesteśmy słyszani; wady: kolor biały mieni się różnymi odcieniami od różowego, przez zielony do niebieskiego, czarny nie jest tak czarny jak w Wave I, przyciski dotykowe generują problemy w postaci niezamierzonych rozłączeń, czy wyjść z aplikacji, zdarzaja się sekundowe zwiechy, przeglądarka ładuje strony wolno, niedopracowana kwesta cofania się wstecz o jeden krok w różnych aplikacjach i funkcjach, częsty brak reakcji na dotyk i konieczność dwukrotnego klikania (nigdy nie zdarzało się w Wave I), zasięg WiFi słabszy niż w Wave I. Zaczynam myśleć o innym telefonie, tylko jakim?

  • 0

    68. ~racoon  2012-08-17 02:45:31  host: 188.146.187.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    posiada flash lite. jednak w sofcie t-mobile jest zablokowany. nie ma w nim gg, tylko w JAVIE. poza tym rozsuwanie gornej belki sie zacina. porazka. ponoc bada ma po prostu dzialac a prawda jest taka ze bada 2.0 to niedopracowana beta. nie polecam zakupu telefonu. zacinajacy sie android chodzi wiele lepiej. mam najnowszy niebrandowany soft

  • 0

    69. ~  2012-08-17 22:13:49  host: cow168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bada to dobry system na wave I mozna juz bez problemu wgrac wersje 2.0 Osobiscie posiadalem wiele telefonow z androidem a dwa na badzie, wnioski? 1. Bada bardziej intuicyjna w obsludze 2. Fakt jest mniej aplikacji ale te najbardziej potrzebne sa tak samo jak i na andka. Dodatkowo nie ma tyle durnych i beznadziejnych aplikacji. 3. Tel na badzie jest szybszy niz telefon o podobnych parametrach na andku 4. Bateria o dziwo wolniej sie konczy

  • 0

    70. ~Aspyr  2012-08-24 00:11:46  host: system858917575.mtvk.pl

    Używam telefon 2 miesiące, i co moge o nim powiedzieć, że jest bardzo fajnie wykonany, jeżeli chodzi o system to poprawny w moim przypadku występują lagi nie raz jak gram w gre np. asplath 6 to po grze musze odpalić na nowo fona by odpalić inną gre co jest dla mnie absurdem, ale to już uroki systemu mam nadzieje że jakaś aktualizacja się pojawi :) co poprawi to ogólnie polecam telefon ludzią co chcą mieć wiecej telefonu jak komputera , w sensie nie chcą androida :)

  • 0

    71.  2012-08-27 19:29:15

    Witam! Od jakiś 2-3 dni mam problem z moim Wave'm. Chodzi o to, że jeśli ktoś do mnie dzwoni, to jak chcę odebrać i naciskam zieloną słuchawkę albo przesuwam palcem po ekranie to połączenie się rozłącza. Co może być powodem i jak to naprawić?

  • 0

    72. ~  2012-08-31 02:10:58  host: 188.146.181.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    @69 nie zgodze sie z toba. xperia arc s ( a nawet zwykla arc ) chodzi lepiej niz wave3 na badzie 2.0 z najnowszym niebrandowanym softem (nawet jesli ten arc ma andka 4.0). tak samo gry lepiej chodza na androidzie.

  • 0

    73. ~CIAPEK  2012-09-06 09:53:17  host: 213-186-75-70.ip.netia.com.pl

    To W KOŃCU JAK ?! DA RADĘ ZAINSTALOWAĆ DO WAVE 3 GADU GADU CZY NIE ? BO JAK TAK TO PO CO MI TAKI TELEFON?

  • 0

    74. ~racoon  2012-09-20 13:14:41  host: 178.180.64.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    da sie ale w JAVIE i to musisz kombinowac zeby znalezc dobra instalke i w ogole szkoda gadac. a w samsung apps jest aplikacja BADU ale nie obsluguje tych nowych numerow powyzej ilus tam milionow. co z tego ze sa lepsze gry gameloftu skoro sie zacinaja? nawet niektore 2d sie zacinaja. polecam wave1 z bada 1.0 zamiast tego szmelcu na becie 2.0 z niedorobiona polowa funkcji

  • 0

    75.  2012-09-23 08:22:38

    @CIAPEK-jest klient gg i nazywa sie "badu". Jesli on Ci nie bedzie odpowiadal, zawsze mozesz sciagnac gg napisana w javie. co do samego telefonu-polecam go szczegolnie tym, dla ktorych liczy sie jakosc wykonania i jakosc materialow. Aplikacji jest duzo mniej niz na Andka/iOS (czasami jest tak ze to co jest za darmo na Andka jest platne w badzie) ale i tak telefon wart jest polecenia (co robie z czystym sumieniem).ps. baterie trzyma (spokojnie) 3 dni a uzywany jest tyle ile byc musi-to TELEFON!

  • 0

    76. ~Artur  2012-10-01 19:24:34  host: 89-69-137-179.dynamic.chello.pl

    Witajcie! Mam pytanie dotyczące przeniesienia danych z innego modelu. Problem dotyczy skopiowania wiadomości sms. Dotychczas korzystałem z Wave 8500, mam problem ze skopiowaniem smsów do s8600 - Kies kopiuje mi trzy wiadomości na krzyż. Próbowałem też MOBILedit! (specjalnie po to kupiłem wersję), ale wygląda na to, że Wave 3 nie jest jeszcze (?) w pełni obsługiwany przez ten program. Czy ktoś podpowie jak rozwiązać problem? Pozostałe dane (notatki, kalendarz, pliki) udało mi się przez Kiesa przewalić. Tylko z wiadomościami jest problem.

  • 0

    77.  2012-10-01 22:28:03

    Piszę ten tekst dla osób niezadowolonych, oraz dla tych, które mają jakiekolwiek problemy np. "mateusz 15" post.71 oraz dla innych. Czy po zakupie telefonu dokonaliście aktualizacji systemu? Tak, trzeba aktualizować system do nowszej wersji 2.0. Jest taka. Trzeba ściągnąć z neta program samsunga o nazwie KIES (działa tylko na telefony samsunga z systemem BADA (gdyż bada to dziecko samsunga a nie działa na telefony samsunga s zystemem android, gdyż to dziecko google). Po ściągnięciu na kompa tego programu podłaczcie telefon i postępujcie zgodnie z poleceniami, które pojawia się na pulpicie kompa. Ja tak zrobiłem parę dni po zakupie telefonu. Dziwię się, że macie problemy z odbieraniem rozmów, albo jakieś inne problemy. Ja załadowałem karte pamięci 16 Gb i śmiga. W pamięci operacyjnej telefonu nie trzymam żadnych danych typu muza, czy też filmy Od tego jest karta pamięci. Filmy z napisami? Wgraj z KIESA "napi player" i śmiga. Jak dla mnie telefon rewelka. System prosty, szybki, nie wieszający się. Czego chcieć więcej od telefonu? Niezadowolonych nie rozumiem.

  • 0

    78. ~racoon  2012-10-28 20:53:00  host: gnx58.internetdsl.tpnet.pl

    @Rekdax i gorna belka rozwijajaca sie w animacji okraszonej 5 klatkami.. suuper.

  • 0

    79. ~ZbyhooXL  2012-11-07 22:26:49  host: 77-255-68-115.adsl.inetia.pl

    Do Mateusz 15 (71.) mam to samo, dwa razy byl w serwisie Samsunga. Za pierwszym razem usunieto brandowy soft t-mobile, nie pomoglo. Ostatnia opinia: "problem z moja karta SIM"(???).

  • 0

    80. ~ed  2012-11-18 19:25:28  host: z43-03.opera-mini.net

    mam ten telefon już trzy miesiące. zanim się zdecydowałem miałem sony przez trzy miesiące a potem lumie 800. Z androida się wyleczyłem a ta nokia to była pomyłka. Jeżeli ktoś szuka sprawnego telefonu z dobrym systemem operacyjnym i z bateria która wytrzymuje dwa dni intensywnego użytkowania, jednocześnie nie potrzebuje miliona aplikacji których w praktyce się nie używa to to jest telefon który daje zadowolenie z użytkowania. nic mi w nim do dnia dzisiejszego nie brakuje.

  • 0

    81. ~inc  2012-11-25 23:20:41  host: 095160124028.warszawa.vectranet.pl

    mam problem ze zjeciami w warunkach domowych wave 3przy świetle sztucznym flesz przeswietla zdjecia znaczy sie sa z maglaa bez flasha sa za ciemne , ogolne aparat robi zjecia malo kolorowe zimne w sztucnzym swietle da sie to jakos ustawic zeby bylo lepiej? zmiana wartosci ekspozycji nie pomaga.

  • 0

    82.  2012-12-20 21:32:55

    Do inc (81). Trzeba wejść w ustawienia telefonu w menu aparat i ustawić ISO na 400. Jest to skala światłoczułości w fotografii. Ktoś, kto kiedyś bawił się fotografią (tą z filmami na klisze- były kiedys takie aparaty, ten wie o co chodzi). Nie będzie może idealnie, ale na pewno trochę lepiej. Dobrze jest też ustawić aparat, aby nie pokazywał zdjęcia od razu po jego zrobieniu, to wtedy szybko robisz zdjęcia, jedno za drugim. Oczywiście rozdzielczość musi być maksymalna. -Do ZbyhooXL (79) Może być to spowodowane zabrudzoną kartą SIM. Częsty problem w NOKIACH polegający na wieszaniu się spowodowany był często tym. Wtedy trzeba było wyciągnąć kartę SIM, przyczyścić ją denaturatem (odtłuścić, paluchy pozostawiają odciski palców czyli tłuszcz a tłuszcz i kurz to już warstwa brudu, i styki mogą wadliwie działać. Tak miały nokie. Być może to jest też przyczyną u Ciebie. Spróbój, nic Cię to nie kosztuje a może pomóc. Tylko nie zalej aparatu.

  • 0

    83. ~aspi62@interia.pl  2012-12-29 23:11:29  host: cim203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Wave3 od pojawienia się go w Polsce, na początku powiem, ze ma bardzo elegancki wygląd i solidne wykonanie. Upadł mi niechcący z ponad metra na twarde podłoże (liczę) 10 razy i nadal działa. Żadnej ryski, nic. To nie telefon a kombajn, robi świetne filmy HD, dobre zdjęcia także nocą. Wi-fi działa szybko, mini opera spisuje się dobrze, na app-store jest masa aplikacji, które testowałam na tym telefonie, wogóle dużo by pisać, na wszelkie pytania mogę odpowiedzieć e-mailem. Ma jednak minus, jak każdy chyba smartfon zużywa szybko baterię przy włączonym wi-fi (12 h), ale za to dużym plusem jest jego działanie jako router. Jeśli idzie o aplikacje - telefon nowy ma ich mało bo to tak jak komputer.. od nas zależy do czego ma nam służyć, co chcemy pobrać z app-store.

  • 0

    84. ~Ola  2013-01-04 11:33:55  host: acsc179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dość solidnie wykonany, jednak po przesiadce z S8500 wciąż tęsknię do pierwszego Wave'a (korzystając z większości jego funkcji zajechałam go na dobre ;) ). Przede wszystkim nie mogę przywyknąć do braku przycisków fizycznych - przez te dotykowe bardzo bardzo często niechcący wyłączam aplikację z której korzystam, również brak fizycznego spustu migawki wyprowadza mnie z równowagi. Gdyby Wave 3 miał te fizyczne przyciski, byłby dla mnie idealny. Lubię system Bada, ilość aplikacji w zupełności mi wystarcza. Mam jednak pytanie: po aktualizacji systemu (wersja 2.0S8600XXLC3) mam nietypowy problem z sms'ami. Otóż bardzo często zdarza się, że informację (dźwięk i info graficzne) o otrzymaniu nowej wiadomości mam dopiero gdy wybudzam telefon, zamiast w momencie przyjścia wiadomości. Czyli wiadomość np. z godziny 8 rano otrzymuję w momencie, gdy zaczynam korzystać z telefonu, jeżeli słuchawka leży sobie na boku nic się nie dzieje. Problem zaczął się właśnie po aktualizacji, nie występuje zawsze, ale na tyle często, że już nie dowierzając telefonowi sprawdzam co pewien czas czy nie mam nowych wiadomości. Czy ktoś miał podobny problem?

  • 0

    85. ~janusz  2013-01-09 22:47:05  host: bdt30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam , mam pytanie (moze gdzieś tu było już takie) jak usunąć pobraną , a potem niechcianą aplikację w Wava 3 z bada 2.W tablecie S tab 2 jest to proste , tu nie moge jakoś znależć.

  • 0

    86. ~ch7  2013-01-22 13:11:07  host: 212.160.172.70

    @janusz - przytrzymaj palcem dlugo na aplikacji ktora chcesz usunac i jak sie ona podswietli wtedy na krzyzyk ktory sie pokaze kliknij.

  • 0

    87. ~Andrzej  2013-01-30 00:25:05  host: 89-71-1-254.dynamic.chello.pl

    telefon tego standardu, w takiej cenie na badzie ? chyba podziękuję

  • 0

    88. ~art  2013-01-30 12:35:53  host: NAT-ATH-187-175.ath.bielsko.pl

    Tak, czytam i czytam. Przecież to jakaś tragedia to coś jest. Po podłączeniu do WiFi nie chce po prostu wczytywać stron, to jeszcze do tego działa jakoś tak topornie, przewijanie ekranów jest jakieś takie jakby "wolne". Ja jestem na nie i nigdy bym niczego z Bada OS nie kupił

  • 0

    89. ~Ola  2013-02-15 19:12:25  host: v10-06.opera-mini.net

    Ratunku! Niechcący zablokowalam numer kumpeli (sms), rozmowy odbieram, tylko wiadomości są blokowane. Jak to odkręcić? Nigdzie w opcjach nie widzę takiej możliwości, a jak klikam blokuj, to odhaczenie okna "blokuj wiadomości" jest zaszarzone, nie da się odznaczyc :( Bardzo proszę o jakąś wskazówkę... Dziękuje :)

  • 0

    90. ~Imienniczka  2013-02-15 21:36:00  host: 89-69-165-81.dynamic.chello.pl

    @ Ola: Wiadomości / Zaawansowane / Wiadomości typu SPAM / Lista blokowanych / Usuń :)

  • 0

    91. ~szanowny  2013-03-12 16:08:27  host: afix72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Pilnie poszukuję informacji, czy na tym Wave 3 Gadu Gadu jest darmowe? Chodzi mi o to, czy wystarczy tylko pakiet danych tak jak w androidzie czy trzeba jeszcze płacić miesięczny bądź tygodniowy abonament za korzystanie z komunikatora Gadu Gadu ?

  • 0

    92. ~sylwio  2013-04-03 08:39:33  host: host-89-167-16-249.nplay.net.pl

    @szanowny: badu jest darmowe bez abonamentu

  • 0

    93. ~bukol79  2013-05-15 19:29:03  host: 89-78-142-133.dynamic.chello.pl

    system do kitu...reszta ok!

  • 0

    94. ~yeti  2013-06-18 10:08:41  host: rev-70.ethnet.com.pl

    najpierw trzeba wybrać sobie system,a później szukać smartfona,jeżeli ktoś świadomie(tak jak ja)zdecydował się na bada 2.0 ,to nie ma prawa narzekać na małą ilość aplikacji.nie jestem małolatem i nie rajcują mnie tysiące zbędnych aplikacji.wave 3 jest dla mnie optymalnym wyborem,do tego przykładam dużą wagę do solidności i wyglądu i tu trudno o lepszy wybór

  • 0

    95. ~gruby  2013-06-30 13:06:16  host: 89-72-195-164.dynamic.chello.pl

    a jak z FB. Czy tylko przez opere? da sie wrzucic zdjęcia z fona na FB? czy da rade wgrać jakąś nawigacje? prosze powiedzcie..

  • 0

    96. ~GH  2013-07-03 09:37:48  host: 194.242.62.90

    Zawiesza się, samodzilnie resteuje, wiekszość aplikacji Biegowych nie działą jak trzeba. Dobrze działa Naviexpert i ma ładny wyświetlacz.

  • 0

    97. ~Przemas  2013-08-03 11:56:27  host: v18-10.opera-mini.net

    Witam a ja jestem zadowolony z tego telefonu rozbudowalem sobie tela o szereg aplikacji o wiele lepszych niz podobne w androidzie te lepsze na andka sa platne.Pozatym moj Wave3 lepiej sie sprawuje niz Galaxy mini zony ogolnie to wypasiony smartfon odporny na wirusy ktore nekaja posiadaczy cudownego androida no i dzieki temu ze to bada2.0 amerykanie mi pluskwy nie podrzuca he he.Do tego solidne wykonanie niejeden plastikowy andek moze sie schowac.Bada 2.0 bije androida i to bezpieczny system.Wiec jak najbardziej jestem na tak!!!!!

  • 0

    98. ~provia  2013-09-01 08:51:28  host: host-89-191-173-196.tvteletronik.pl

    do Oli: witam, mam podobny problem z sms - ami i niestety nawet w naprawie gwarancyjnej nie potrafią tego usunąć

  • 0

    99. ~konradzio  2013-11-04 00:00:00  host: sub246-137.elpos.net

    Używam WAVE 3 od kilku miesięcy i może zacznę od zalet; dobra bateria trzyma nawet 6dni przy rozmowach, wytrzymała obudowa, kręci dobrej jakości filmy 720p, szybkość działania, można przeglądać neta siedząc na kiblu.. Wady: słaby zasięg Wi-Fi, aparat robi słabe fotki strasznie szumi do mojej starej noki 6220c nawet do pięt nie sięga, długi czas ładowania baterii, system Bada miałem nadzieje że będzie lepszy, ale moim zdanie to porażka, problem z czcionka w przeglądarce opery. Brak przycisków fizycznych bardzo mnie denerwuje, czasami nie mogę zakończyć rozmowy muszę kilka razy klikać. Nie polecam...

  • 0

    100. ~tom17  2013-12-06 22:03:43  host: 109241016093.lask.vectranet.pl

    Używam Wave3 prawie dwa lata. Głównie rozmowy. Czasem internet, nawigacja, przeglądanie dokumentów. Awaryjnie zdjęcia lub wideo. Do zalet należy: - niezła jakość wykonania - niezły ekran - płynność systemu - niezłe zdjęcia i filmy Wady: - słaby zasięg wi-fi - bateria rozładuwuje się błyskawicznie przy używaniu gps, wi-fi - gps długo łapie fix'a (przy włączonych wspomagaczach) - nie radzi sobie z przeglądaniem dużych pdf-ów - zawieszanie się przycisków przy odbieraniu/ kończeniu rozmowy Telefon pomimo kilku wad uważam za godny polecenia.

  • 0

    101. ~Qwerty  2013-12-26 20:21:06  host: 77-255-7-249.adsl.inetia.pl

    Kupiłam ten telefon bardzo okazyjnie na allegro, po tym, gdy mój samsung galaxy ACE2 został mi skradziony. Mam teraz porównanie obu systemów. Android jest systemem rozbudowanym, możliwa jest instalacja licznych aplikacji. Przez to telefon szybciej wymagał ładowania. Bada jest systemem prostym, ale telefon to nie komputer. Mam wgrane najpotrzebniejsze aplikacje. Telefon ładuję średnio co trzeci, czwarty dzień. Sam telefon prezentuje się ładnie wizualnie. Ma piękny wyświetlacz super amoled i robi piękne zdjęcia. Polecam ten telefon :)

  • 0

    102. ~patryk bdg  2014-09-12 15:09:06  host: user-94-254-208-21.play-internet.pl

    Witam. Od ponad roku posiadam telefon Samsung Wave 3 i dotąd sprawował się jak powinien, aż do czasu gdy udostępniłem internet przez wi-fi by korzystać na laptopie. Po około 2h korzystania telefon zaczął wszystko pokazywać na zielono (tak jak by przez zieloną folię/szybkę) po za tym wszystko nadal działa bez zarzutów. Telefonu już nie obejmuje gwarancja. Czy jest możliwe że telefon się przegrzał i nawaliło coś na stykach? Czy gdy oddam do naprawy skasują mnie jak za nowy wyświetlacz? Pozdrawiam

  • 0

    103. ~Pebbles  2014-11-09 20:01:46  host: awr67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od niemalże 2 lat, bo mój poprzednik samsung ACE 2 został mi skradziony :( Chciałam smartphona, bo je polubiłam na dobre i trafiłam na ten model za 345 zł na Allegro :) Telefon jest absolutnie wart swej ceny. Robi świetne fotki, ma ciekawe funkcje, jak dla mnie. Fakt, że bada jest okrojona, ale internet działa bez zarzutu. Wyświetlacz super amoled jest rewelacyjny. Ja jestem zadowolona i polecam ten telefon :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet