Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 - opinie
Telefony Samsung Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 Opinie o Samsung S7710 Galaxy Xcover 2

Samsung S7710 Galaxy Xcover 2

w sumie: 59
  • -2

    1. ~AS26  2013-01-28 15:15:17  host: acrr176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Znowu TFT, słaba bateria - jeśli to ma być telefon do zadań specjalnych, to przy 4-calowym wyświetlaczu te 2000 mAH powinni byli dać. No i kiepski aparat... Zdecydowanie to wady, które sprawią, że - podobnie jak poprzednik - nie sprawdzi się przez to jako kombajn na weekendowy wypad za miasto :\

  • 3

    2. ~  2013-01-28 16:56:15  host: ip-93-154-197-10.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    @1, dobrze się czujesz? Pokaż mi ekwiwalentny smartfon.

  • 1

    3. ~  2013-01-28 17:58:56  host: 159-205-225-18.adsl.inetia.pl

    chyba pozazdrościli sony jednak zbyt bardzo model im się nie udał i nie konkuruje z xperia z nawet w 50%

  • 0

    4. ~AS26  2013-01-28 18:13:00  host: 89-69-165-81.dynamic.chello.pl

    @2 To, że nie ma alternatywy, nie znaczy, że nie należy dążyć do ideału. Ale nie od dziś wiemy, że nie o to w tym wszystkim chodzi... Wypuszczą coś na rynek z paroma ewidentnymi wadami, w następnej wersji naprawią te niedoróbki, ale znów co innego będzie kulało. Co nie znaczy, że nie wolno marzyć :] Pzdr!

  • -2

    5. ~M.N.  2013-01-28 21:50:01  host: 90-156-75-180.internetia.net.pl

    Xperia go ładniejszy ;}

  • 0

    7. ~  2013-01-29 13:08:25  host: bjl155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @5, ten komentarz to żart? Xperia Go ma mniejszy ekran, mniej pamięci, słabszą baterię i wolniejszą transmisję danych, a Ty tu wypisujesz o urodzie fona?

  • 0

    8. ~realy?  2013-01-30 09:55:45  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    Chyba niektórzy nie rozumieją jak działa rynek,wszystko co jest wypuszczane w obecnych czasach MUSI mieć wady. Jest jedna osoba która "tworzy" dany telefon,konsole,telewizor a 10 myśli jak sprawić by działało tyle ile musi czyli 2-4 lata ^

  • 0

    9. ~niezadowolony  2013-02-03 22:06:39  host: 89-68-200-125.dynamic.chello.pl

    CZEMU TO NIE JEST W POLSCE DOSTĘPNE !!!! : > Samsung Galaxy Rugby Pro < Porządny telefon z ładnymi parametrami ale oczywiście w Polandi niedostępny :/ Zachęcam do obejrzenia testów na YT

  • 0

    10. ~Rugby pro  2013-02-06 10:41:29  host: 213.128.190.132

    Coz, smieszy mnie samsung, bo zrobili na prawde dobry telefon Galaxy Rugby Pro dla AT&T w USA a nie zrobili dla wszystkich takiej wersji tela. Tam jest czym sie pochwalic, 1,5 GHz dual-core,4,3 super AMOLED plus z gorilla i IP 57. Gdyby wypuscili na rynek ten telefon jako dla wszystkich, na pewno bylby best sellerem !!!!!

  • 1

    11. ~tc1  2013-02-23 11:31:43  host: 85.219.163.130

    Jak czytam te komentarze to zastanawiam sie czy pisza to ludzie którzy naprawde maja cokolwiek wspolnego z outdoorem itd. Czy siedzi tylko banda hejterów ktorzy nie widza swiata poza swoimi S3 ktore w rzeczywiscie trudnych warunkach nie przetrwały by dwoch dni. @1 aparat? A moze jeszcze teleobiektyw zaninstalowac coby bylo lepiej klarowniej no i wiadomo bardziej bajerancko..

  • 0

    12. ~Remi  2013-03-01 08:27:25  host: 178-37-154-67.adsl.inetia.pl

    @tc1 - Brawo, wreszcie ktoś to zauważył ;)

  • 0

    13. ~Leoo  2013-03-04 19:41:07  host: 77-45-16-88.sta.asta-net.com.pl

    od około 2lat czytam opinie na temat smartfon&#242;w. nie wile zmieniło się w tym temacie. a to mały ekran, słaba bateria, co to za aparat, za mało pamięci itd itp... dziecinada! człowieku jeden z drugim! wejdź na model który jest wypasiony (3tys. zł )i dodaj swoją mądrą uwagę, opinię... oczekujemy opinii rzeczowych, by móc czegoś więcej się dowiedzieć przed ewentualnym nabyciem telefonu. większość z was tylko gdera, są to wasze domysły, kompletnie nie znając modelu.

  • 0

    14. ~mis  2013-03-10 21:03:51  host: 037008200167.bialapodlaska.vectranet.pl

    Kontr kandydat? Proszę bardzo CAT B15

  • 0

    15. ~Marcin  2013-03-16 17:41:22  host: 83.238.201.25

    Najlepsze jest to że telefonu jeszcze nie ma na Polskim rynku a już ludzie wytykają wady :/ *** co jest

  • 0

    16. ~Florek  2013-03-17 12:16:09  host: 213-238-100-148.adsl.inetia.pl

    a ja jestem bardzo ciekawy kiedy bedzie dostepny.... parametry i odpornosc tego tel. to jest to czego mi trzeba

  • 0

    17.  2013-03-19 12:00:43

    Dostępny w przedsprzedaży w rtveuroagd!

  • 0

    18. ~UVX  2013-03-21 20:03:14  host: dynamic-78-9-153-44.ssp.dialog.net.pl

    To bardzo dobry telefon jak widzę w specyfikacji. Wnętrze takie jak w S Advance, tyle że bez AMOLED'a, co czyni go tak tanim jak na sprzęt z IP 67. Parametry, które ma są obecne w aktualnych telefonach klasy średniej - średniej wyższej. Nie ma na co narzekać. Jak ktoś uważa że nie ma szans z Xperią Z to ma rację, ale kosztuje on 35-40% tego, co ona.

  • 0

    19. ~UVX  2013-03-21 23:15:33  host: dynamic-78-9-153-44.ssp.dialog.net.pl

    Na zagranicznych recenzjach podają, że nie posiada czujnika światła otoczenia (co było by sporym minusem), ma ktoś informacje na ten temat?

  • 0

    20. ~zezem  2013-03-22 14:30:49  host: acha171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jedyne co nie podoba mi się w tym telefonie są niepotrzebne kompromisy, na które poszedł Samsung. Zamiast rasowej "terenówki" kierowanej do niszowego odbiorcy świadomego swoich potrzeb i oczekiwań (to wcale nie taka mała nisza) powstał telefon SUV, by nie odstraszyć weekendowych "nomadów", którzy nie przeżyją dwóch dni na odludziu bez gier lub FB w telefonie. Zamiast telefonu z potężną baterią, masywną obudową i dopracowanym UI pod potrzeby osób działających w trudnym terenie, mamy to co mamy - jeden z klonów z linii Galaxy zapakowany w mocniejszą obudowę. Trochę to smutne, ale pewnie i tak kupię jeśli nie będzie szans na zakup CAT B15 w rozsądnej cenie. Szkoda, że nie ma szans na reinkarnację Ericssona r310S lub r250S w Androidem w równie trwałym opakowaniu i np. ogniwem zasilającym 4000 mAh.

  • 0

    21. ~Hornecik  2013-04-05 20:23:59  host: dynamic-87-105-136-215.ssp.dialog.net.pl

    Pierwszy komentarz mnie poraża. Aparat 5mp to kartka A3 wypełniona zdjęciem. Mało która matryca pokaże pełne możliwości tej rozdzielczości. Dodatkowo Autofocus, który odpowiada w większym stopniu za ostrość zdjęcia, niż ilość megapikseli. Mamy jeszcze diodę LED i mechaniczny spust migawki. Czego tu więcej chcieć? Ludzie dali się zmanipulować na te MeGaPiKsELe...

  • 0

    22. ~aleks j.  2013-04-14 15:44:31  host: public723756.centertel.pl

    szkoda to tego ,ze np taki samsung b 2710 nie jest wyposazony w symbiana. i juz nic wiecej nie trzeba by . bo jest odporny na tzw. czynniki , ma na pokladzie dobra baterie i podstawowe aplikacje i jeszcze gdyby byl tam symbian to byloby swietnie.

  • 0

    23. ~mario  2013-04-24 14:56:06  host: 87-206-111-150.dynamic.chello.pl

    aleks j. - miałem b2700, teraz mam nokie e52, eh gdyby tak tą nokie przełożyć do obudowy Samsunga i nic więcej nie trzeba.... Solida sprzedałem bo oprogr. to kicha. A teraz jeszcze większa kicha bo w ciągu roku, obdarła się klawiatura, zrysował okropnie ekran i ciągle był kłopot z kurzem na lcd. Wymieniłem przód (oryginał) i ciągle to samo. Jak na telefon biznesowy to obudowa kompletny badziew. Xcover 2 na razie pojawił się w plusie w ab. dla firm. Ale okropnie drogi jak za tą technologię. W ab. za 79zł aparat kosztuje 355zł. A przecież technologicznie, poza wodoodpornością, jest bardzo zbliżony do Ace 2, który w tym samym ab. kosztuje 1zł

  • 0

    24. ~Aga  2013-05-24 16:29:20  host: 80.50.145.74

    brak miejsca w telefonie??? Nowy telefon, żadnych aplikacji nie mogę ściągnąć i zainstalować, gdyż wywala brak pamięci. 1 GB wbudowane, zajęte jakieś

  • 0

    25. ~karollo  2013-06-20 22:59:59  host: host-89-228-32-68.elk.mm.pl

    @2 casio g?zone type-l. wystarczy troszkę pogrzebać w sieci

  • 0

    26. ~mac  2013-07-01 22:35:40  host: 82-160-71-68.tktelekom.pl

    doskonały fon. kto nie ma - pisze bzdury. poprzedni s5690 którego uzywalem mial wiecej minusow niz plusow. tutaj dla outdoorowca, hardworkera czy sportowca - miod malina. lanserzy i fajansiarze od parametrow niech ida na koncert weekenda

  • 0

    27. ~Waldek  2013-07-04 13:30:59  host: 109.231.55.249.koba.pl

    zadnej porzadnej opini na temat tego fona same jojczenia i narzekania a tak naprawde nikt nie pisal co jest ok co jest zle i czy by wzial ten telefon jeszcze raz...

  • 0

    28. ~jajo  2013-07-16 02:00:00  host: user-31-174-14-249.play-internet.pl

    Telefon ok, wszystko chodzi płynnie i bez zacinek. Jedyny mankament to 1gb na aplikacje użytkownika, co jest smutnym żartem Samsunga. Aplikacji nie mozna zainstalować na karcie pamieci, wiec jesteśmy zmuszeni do roota jeśli chcemy ściągnąć jakąś większą appke.

  • 0

    29. ~bow  2013-07-16 08:00:21  host: ltea-047-065-092-092.pools.arcor-ip.net

    Posiadam telefon troche mnie zawiodlo brak przenoszenia aplikacji na karte pamieci no chyba ze root , nastepna wada jest napewno pamiec telefonu pisza 4 gb a w rzczywistoci mamy 1,08 gb i teraz jesli jest sie typowym outdoorowcem wiecej nie potrzeba ale jesli masz zamiar grac jak oblakany do tego korzystac z neta powiem w prost bateria do bani a miejsca zdecydowanie za malo tagze radze przemyslec zakup tego modelu a i mialem dodac ze obudowa wcale nie jest taka twarda na jaka wyglada telefon doslownie raz spadl mi na kamienie i widac znaczaco slady dziurek po kamieniach tagze do outdoor troche mu jeszcze brakuje nie wiem jak z ekranem ale wole nawet nie sprawdzac pozdrawiam ....

  • 0

    30. ~skoroszyt  2013-07-17 21:02:45  host: adej14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    brak gorilla glass... tel sie porysował w kontakcie z kluczami. Bateria trzyma 2 dni, aparat b.dobry

  • 0

    31. ~ataman  2013-07-22 09:34:38  host: tmo-106-224.customers.d1-online.com

    IP 67 hahaha przy pierwszym kontakcie z wodą padł. I ta funkcja zdjęć podwodnych hahaha BZDURY

  • 0

    32. ~slm  2013-07-29 12:52:14  host: katalogautomatyki.pl

    Mam telefon od kilku dni. Jeżeli chodzi o obudowę zawiodłem się. Jeden upadek z niedużej wysokości i widać głębokie rysy na obudowie plus małe ryski na ekranie. Telefon zdecydowanie za ciężki. Podczas przeglądania np. Google play widać przycięcia. Bateria za słaba. Z plusów to GPS działa bardzo dobrze, szybko łapie zasięg. Wodoodporność ok. Zdjęcia pod wodą robi. Drugi raz wybrałbym coś innego.

  • 0

    33. ~arek  2013-08-22 11:51:36  host: sauron.oborniki.net

    Dałem telefon synowi, niech se chłopak zrobi zdjęcia podwodne w basenie 90 cm. Zgodnie z instrukcją, która pojawiła się na ekranie wszystko pozamykałem i posprawdzałem. Po minucie robienia zdjęć telefon przestał działać. Po otwarciu w środku były kropelki wody (wokół baterii itp). Telefon wysuszyłem - telefon i wyświetlacz działa, a ekran dotykowy nie. Oddałem telefon na gwarancji do serwisu. Czekam na odpowiedź.

  • 0

    34. ~serotonina  2013-08-24 19:49:35  host: 82-160-71-68.tktelekom.pl

    32.~slm --- raczej w tej cenie nie dostaniesz nic konkurecyjnego

  • 0

    35. ~tomek  2013-09-25 11:42:49  host: 91.223.31.101

    @serotonia: Dostaniesz Catepillar CAT B15 za około 1500zł w detalu z Gorilla Glass i też IP67

  • 0

    36. ~lopez  2013-10-05 09:08:31  host: agbg55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale cat nie ma latarki

  • 0

    37. ~kris  2013-10-26 12:09:03  host: xo109.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam od ponad miesiaca i nie narzekam,wszystko smiga nie testuje nim zutow w dal bo to nie dysk,zadnych rys i otarc wszysko ekstra tylko bateria jak nie korzystalem za mocno to 3 dni,a jak duzo to 2 dni ale jest super

  • 0

    38. ~Evv  2013-12-10 13:52:04  host: aajj79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam i nie polecam. Na plus tylko wygląd, wykonanie oraz IP67. Mała bateria jak na tą wielkość telefonu i brak alternatywnej o większej pojemności. Przy pełnej synchronizacji 2G, 2 x gmail, fb messenger, tryb oszczędzania baterii, jasność 50%, średnie użytkowanie max to 1,5dnia, czyli ładowanie codziennie. Jakość ekranu bez szału, jak wyżej trochę za mały jak na te rozmiary telefonu. 4,3 cala spokojnie by tu weszło i byłoby optymalne. Pamięć wewnętrzna śmiesznie mała + brak możliwości instalowania na SD. Po kilku aktualizacjach starcza na parę najpotrzebniejszych programów. O nawigacji offline i grach można zapomnieć. Bez roota funkcjonalność telefonu 2/10. Z rootem można więcej, ale my tu chcemy gotowy produkt, a nie półprodukt. Ostatnia większa wada to słaba antena 3G w porównaniu z moim wcześniejszym komem. Nie radzi sobie przy słabszych sygnałach sieci. Łatwo gubi zasięg. Poza miastem zostaje tylko 2G. Ogólnie telefon mocno ograniczony i według mnie szkoda pieniędzy.

  • 0

    39. ~rocca  2013-12-12 23:52:43  host: dvw175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam i nie polecam. Na plus tylko wygląd, wykonanie oraz IP67. Mała bateria jak na tą wielkość telefonu i brak alternatywnej o większej pojemności. Przy pełnej synchronizacji 2G, 2 x gmail, messenger, tryb oszczędzania baterii, jasność 50%, średnie użytkowanie max to 1,5dnia, czyli ładowanie codziennie. Jakość ekranu bez szału, jak wyżej trochę za mały jak na te rozmiary telefonu. 4,3 cala spokojnie by tu weszło i byłoby optymalne. Pamięć wewnętrzna dostępna śmiesznie mała + brak możliwości instalowania na SD. Po kilku aktualizacjach starcza na parę najpotrzebniejszych programów. O nawigacji offline i grach można zapomnieć. Bez roota funkcjonalność telefonu 2/10. Z rootem można więcej, ale my tu chcemy gotowy produkt, a nie półprodukt. Ostatnia większa wada to słaba antena 3G w porównaniu z moim wcześniejszym komem. Nie radzi sobie przy słabszych sygnałach sieci. Łatwo gubi zasięg. Poza miastem zostaje tylko 2G. Ogólnie telefon mocno ograniczony i według mnie szkoda pieniędzy.

  • 0

    40. ~emar  2014-01-02 00:23:48  host: 109-207-48-35.ronus.pl

    mam od paru tygodni, zalezy kto czego oczekuje od telefonu, ja nie jestem osoba wymagajaca ktora gra i zarzyna telefon, wszystko fajnie dziala, plynnie bez zawiasow, takiego telefonu potrzebowalem. Polecam dla osob aktywnych.

  • 0

    41. ~rudisz  2014-02-22 17:13:46  host: dynamic62-133-139-159.ostnet.pl

    Mam ten telefon i jednoczesie używam xcover 1 jeśli chodzi odporność to jedynka wygląda na bardziej odporna ale dwójką juz nieraz latala z różnych wysokości i poza małymi ryskami nic jej nie jest. Śmieszą mnie opinie typu ze telefon spadł mi na kamienie i są na nim rysy przecież on ma mieć odporny na uderzenia środek a nie obudowę nie do porysowania. Zróbcie to ze swoimi s4 lub iphonami i ciekawe co się porysuje. Fakt ze ma słaby procesor i może średni ekran w stosunku do topowych smartfonow ale jak ktoś szuka mega technologi to niech kupi s4 za 3tys. Xcover2 ma wystarczajace bebechy żeby surfować po necie, fb grać w gry i wiele innych po prostu już niektórym odbija jak telefon nie ma 4 rdzeni i 16gb pamięci. Wystarczy odpowiednio ustawić aplikacje działające w tle i nicnie muli. Jedyny problem to mała pamięć wewnetrxna i brak możliwośći instalacji na karcie SD. Poza tym telefon mega i gdybym miał jakikolwiek inny to już kilka razy musiałbym kupować nowy po kąpieli w zupie czy basenie. Na pewno kupiłbym go jeszcze raz a gdy wysiadzie mi jedynka to kupię druga dwójkę!

  • 0

    42. ~equino  2014-03-27 22:01:57  host: rtr-5-151.interkar.pl

    Mam ten telefon. Miałem b2700, b2710 padły po używaniu w warunkach ekstremalnych, ekrany całkowicie nie czytelne. Teraz mam tego. Zaraz wywaliłem wszystkie niepotrzebne aplikacje, wyłączyłem dane pakietowe, włączam jak potrzebuję wysłać mmsa i sprawdzić pocztę. Na ekran przykleiłem folię - dużo pracuję w terenie w różnych warunkach - geodeta. Rozmawiam w miesiącu ponad 400 minut tylko wychodzące, przychodzących też coś koło tego, sporo mmsów i sprawdzanie w sieci informacji do pomiarów... Bateria bez ładowania wytrzyma mi 3,5 dnia! w trybie oszczędzania baterii. Jak ten mi się wykończy to następny będzie też z ip 67 lub wyżej i też samsunga! Jak ktoś narzeka na ten telefon to zapraszam z tym co wychwala na specjalny test - ale okres jesień - wiosna gdzie rozpiętość temperatur jest od -20 do +24 i do tego kilka upadków w błoto, czasem w beton, albo co gorsza praca w pomieszczeniu gdzie jest siwo od kurzu! Chętnie zobaczę jak te wszystkie cuda działają. Ja bez obawy wsadzam x2 pod prysznic albo wycieram o spodnie. Ale są telefony dla szpanu i do pracy! I jest to moja opinia po sprawdzeniu 3 'pancerniaków'

  • 0

    43. ~niestety posiadam  2014-05-11 07:17:28  host: agcn139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co za syf z tą pamięcia nawigacja sie nie miesci, mogligo nawet zrobić ze złota a ekran z diamentu i nicc to nie zmieni bo do cholery nic ne można wgrac tylko cały czas sie zastanawiac czy wystarczy pamieci

  • 0

    45. ~tomek  2014-06-04 17:12:36  host: 77-255-0-110.adsl.inetia.pl

    Wszystko fajne, ale przeraża mnie ta bateria. Tryb oszczędzania energii włączony, aplikacje wyłączone, a telefon po godzinie od odłączenia od ładowarki pokazuje 93% baterii :(

  • 0

    46. ~Diaxxx  2014-06-05 20:25:13  host: drx63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zalety:
    - sprzętowa migawka aparatu
    - IP67, zaślepki gniazd słuchawek, USB
    - tryb latarki uruchamiany szybko poprzez przycisk regulacji głośności

    Wady:
    - stosunkowo duże wymiary jak na taki wyświetlacz, dość ciężki
    - ekran chętnie łapie odciski palców
    - wyjątkowo długi czas reakcji na dotyk, zwłaszcza przy włączaniu ekranu, otwieraniu kontaktów, uruchamianiu aplikacji etc.
    - możliwość instalowania aplikacji wyłącznie w pamięci telefonu
    - oprogramowanie układowe zajmuje 3 GB pamięci pozostawiając tylko 1 GB dla użytkownika
    - słaby głośnik, ewidentny rezonans w obudowie - zapewne konsekwencja IP67
    - bateria o stosunkowo małej pojemności

    Ogólna ocena raczej negatywna.

  • 0

    47. ~hanibal  2014-06-13 22:34:16  host: 46.204.106.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Jak ktos potrzebuje do gier to kupi tableta albo pc lub konsole moze pograc co to za frajda grac na 5,5 cala w gry hyba ze jakis szpaner ktury sobie funduje cos by sie dowartosciowac telefon ma sluzyc do pisania i dzwonienia reszta to pikus wazne ze z domowego noemusisz dzwonic ja parenascie lat temu he z 3310 byli ludzie zadowoleni a taki badziew na dzien dzisiejszy he za pare lat i te wasze 4 rdzeniowe beda padaczki a czas pokaze

  • 0

    48. ~Toyokazu  2014-06-16 19:57:14  host: 078088223024.kielce.vectranet.pl

    Szczęśliwie używam tego Smatphone od marca 2014 roku. Ogólnie jestem zadowolony. Bateria przy średnim obciążeniu trzyma 2 dni. Ekran w jasnym słońcu czytelny tak na 3 z plusem. Mi najbardziej brakuje czujnika oświetlenia. Mogłaby też być większa pamięć. Te 4 GB a na prawdę 1 GB to za mało. Procek średnio wydajny. Ogólnie fon oceniam na 4. Ta słuchawka to taki Galaxy S III mini tylko że wodoodporny.

  • 0

    49. ~tomek  2014-07-29 16:53:28  host: 87-205-66-85.adsl.inetia.pl

    Uprzejmie informuję, że telefon właśnie roztrzaskałem. Rzuciłem nim w złości o beton, rozwalił się aż miło. Powodem rozzłoszczenia był właśnie telefon. W ponad połowie przypadków, po włożeniu do kieszeni telefon sam się odblokowywał, choć zawsze naciskałem boczny przycisk służący jego zablokowaniu. Skutkowało to tym, że ktoś usłyszał rozmowę, której nie powinien był usłyszeć - problem biznesowy. Poza tym, po każdej nocy telefon trzeba było uruchamiać ponownie - tracił zasięg (okrągłe przekreślone kółko zamiast kresek). To mój ostatni dotykowiec, każdy który miałem okazywał się wielkim g..nem, od aj"badziewia", przez Galaxy SIII itp. To są telefony dla gimnazjalistów albo bezrobotnych wysyłających sms na loterię RMF. Normalnie pracujący człowiek potrzebuje solidnego, bezproblemowego telefonu. Ja już taki mam od 2008 roku i znów wyciągam go z szuflady - Nokia 6210 Navi ponad wszystko.

  • 0

    50. ~mam-go-wiec-wiem  2014-09-03 22:49:36  host: d42-79.icpnet.pl

    Po 3 miesiącach używania urwała się klapka usb (codziennie otwierana do ładowania, a obraca się słabo). Na gwarancji więc wymienili na nowy. Ale koledze też się urwała, więc pewnie seryjny feler. Pamięć zapycha się nie wiadomo czym - po miesiącu używania i wyrzuceniu wszystkich niepotrzebnych aplikacji jakie zdołałem znaleźć galeria i tak nie otwiera zdjęć (zapisanych na zewnętrznej SD) - za mało pamięci. Poza tym pracuje w kurzu (nie raz zasypany pyłem szlifierskim - myję go potem pod kranem i jest OK.) W tej cenie nie widzę żadnej wodo-kurzo odpornej konkurencji, więc trzeba znieść minusy i czekać aż się coś lepszego pojawi.

  • 0

    51. ~MichałM  2014-09-20 19:33:57  host: afnp171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam serdecznie. Mam ten telefon od miesiąca i oceniam go na 6 z plusem. Ogromną wadą w tym fonie jest bateria, co dwa dni trzeba ją niestety ładować... Drugą wadą jest wyświetlacz w słońcu, nawet w lekkim prawie nic nie widać... Pytanie do was, szukam baterii ale litowo polimerowej do tego telefonu, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Wie może ktoś gdzie mógłbym wpaść na trop?? pozdrawiam.

  • 0

    52. ~  2014-10-19 19:29:24  host: aaxk142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może nie jest to najlepszy pancerniak. Ale co do baterii przy ustawieniu na 2G i oszczędzanie baterii kilka do kilkunastu krótkich rozmów dziennie + kilka razy krótko transmisja danych + kilka zdjęć mój wytrzymuje 3,5-4,5 dnia. Fakt główna wada mało dostępnej pamięci. Ogólnie spełnia moje oczekiwania w tej cenie.

  • 0

    53. ~  2014-10-27 13:03:32  host: mail.energetyka.lubin.pl

    UWAGA ! ! ! ! TELEFON MA BRAK WGRYWANIA APLIKACJI NA KARTĘ SD. DODATKOWO NIE MOŻNA PRZENOSIĆ APLIKACJI Z PAMIĘCI URZĄDZENIA NA KARTĘ SD. A PAMIĘĆ WEWNĘTRZNA TO TYLKO 1GB CO OKAZUJE SIĘ ŻE TELEFON PRAKTYCZNIE STAJE SIĘ MAŁO UŻYTECZNY.

  • 0

    54. ~gosc  2014-12-02 18:50:20  host: 176.98.119.108

    witam mam pytanie dotyczące ikony telefon..
    czy można zmienić tak żeby wyświetlało tylko same polaczenia bez wyslalnych i odebranych sms..

  • 0

    55. ~Korek  2014-12-15 00:43:16  host: adqu191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon niby taki dla explorerów , ale żadna nawigacja off line na nim nie chodzi , pamięć za mała, i jakiś błąd w oprogramowaniu systemowym, że nic na dodatkowej karcie pamięci nie można zainstalować, tylko służy do przechowywania filmów i zdjęć.
    A jak się go ma w kieszeni, to same klawisze się wciskają.
    Ogólnie nie polecam, bo nie widzę zalet.

  • 0

    56. ~cr7  2014-12-16 21:54:10  host: public-gprs515056.centertel.pl

    mam i to jest złom a nie fon spadł i zbity digitizer byłem na basenie i padł

  • 0

    57. ~Marcin  2014-12-18 21:16:16  host: 83.1.206.29

    Porażka!
    Psuje się średnio co 2 miesiące a gwarant ani myśli wymienić na wolny od wad. Gubi zasięg na potęgę, nawet stojąc pod nadajnikiem potrafi zgubić "kreski". Serwis to kpina z klienta, wzięli się na sposób i po trzeciej naprawie wpisują do kart gwarancyjnej "nie stwierdzono usterki" więc nie mam podstawy do wymiany. Mam go serdecznie dość, na dodatek codziennie trzeba go ładować, a używam go tylko do rozmów o ile ma zasię.

  • 0

    58. ~seeba  2015-01-22 07:34:21  host: apn-5-172-252-241.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam taki telefon od ok. Roku i jestem zadowolony przetrwał kąpiele w jeziorze (na dużo większej głębokości) przetrwał również wiele upadków , a wyświetlacz jest jak nowy kompletne zero rys jak po zerwaniu folii. Przetrwał też więcej niż solid mojego ojca.

  • 0

    60. ~SkrzypP.D.  2015-02-13 21:43:01  host: 178.213.91.143

    Jak dla mnie sprzęt jest funkcjonalny. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny, to nie należy do najbardziej eleganckich smartfonów. Co prawda wybrany był ze względu na wytrzymałość, ale po roku i pięciu miesiącach jest dość gęsto wzbogacony o przeróżne zadrapania i obicia. Poza tym po dość licznych upadłych szybka zdecydowała się obić, ale ten efekt w większości przypadków użytkowania tego typu sprzętów jest zauważalny. Innych zakłóceń na ekranie nie zauważyłam, bo dla bezpieczeństwa zabezpieczeń ten obszar folią. Wodoodporność jest w użytkowanym przeze mnie sprzęcie już w jakimś stopniu nieaktualna, za sprawą zaślepek, które po czasie stają się nie użyteczne ze względu na ich słabą trwałość. Natomiast jeśli chodzi o wnętrze, to problemem stają się jak dla mnie: mało miejsca pamięci telefonu i krótkowystaczająca bateria. Poza wymienionymi nie przypominam sobie większych jak na moje użytkowanie wad produktu. Myślę, że po zainstalowaniu odpowiednich aplikacji, staje się prywatnym wspomaganiem. Działa płynnie i to jest dla mnie ważnym elementem. Ja lubię w nim szczególnie przyciski fizyczne mi osobiście bardzo przypadły do gustu i uważam, że ułatwiają prac. Dla mnie pozytywny jest również przycisk aparatu, który ułatwia przedostanie się do mmożliwości tej funkcji oraz użytkowania w niektórych sytuacjach. Aparat o dość dobrej jakości obrazu. Poza wadami przeminie wymienionymi wadami widzę pozytywy w smartfonie(chyba, że o czymś zapomniałam)

  • 0

    61. ~  2015-04-27 17:55:13  host: 89-69-119-237.dynamic.chello.pl

    slaby dwa razy sieutopil

  • 0

    62. ~Antracyt  2015-05-05 14:54:51  host: host-217-172-254-108.lodz.mm.pl

    Po ponad roku używania telefonu zmieniłem soft na niebrandowany i zrootowałem telefon. Od razu telefon zaczął działać jak powinien. Wszystko chodzi szybciej i mogę instalować aplikacje (do tej pory brakowało miejsca nawet na aktualizacje).

    Minusem pozostaje urwana zaślepka portu USB, która odkleiła się w wyniku ciągłego otwierania i zamykania.

    Na razie nie zmieniam telefonu i przedłużę abonament bez nowego aparatu.

    PS. Jeśli ktoś nie jest w dalszym ciągu zadowolony z tego telefonu to chętnie go dokupię...;-)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet