Samsung S7580 Galaxy Trend Plus - opinie
Telefony Samsung Samsung S7580 Galaxy Trend Plus Opinie o Samsung S7580 Galaxy Trend Plus

Samsung S7580 Galaxy Trend Plus

w sumie: 32
  • 0

    1. ~  2014-05-19 10:13:53  host: remote.copypartner.pl

    jak długo trzyma bateria? ja musze ładować praktycznie codziennie. czy to znak, że warto zareklamować produkt?

  • 0

    2. ~Gość  2014-06-09 20:00:10  host: apn-46-169-42-103.dynamic.gprs.plus.pl

    Do ~ : ja też :) On tak ma to normalne

  • 0

    3. ~grzechuclover@gmail.com  2014-06-16 23:01:56  host: 109241198141.rudaslaska.vectranet.pl

    Mam telefonik jako nowy w salonie 480 2 lata GW powiem szczeże nie chciałem kupywac nowego ale cóż nic z używek fajnego sie nie znalazło.
    A więc Telefon Ogólnie spełnia to co mi potrzebne Facebook,GG,SMS na początku przy zabawie i słuchaniu muzyki trzymał 1d 2h 18m ale po czasie zaczoł się czas wydłużać na 2 dni z standardowym używaniem oczywiście sieć GSM + Wi-Fi,
    nie miałem trenda zwykłego ale prawda jest taka zwykły ścina się strasznie co słyszałem ogólnie jestem po zmianie I9305 na ten więc dla mnie różnica wielka i wymagania.
    Sam procek 1,2Ghz ogólnie śmiga ładnie dwurdzeniowy ram mnie nie interesuje 717 ogólnie + opcje programistyczne jakieś badziewne standardowe apki do usunięcia i hula bez zbędnych aplikacji.
    Real Racing 3 chodzi po dobrym wykorzystaniu bardzo ładnie.
    Dotyk może być mylny nie jest to super amoled jak w S3 LTE ale starczy za niedługo i tak zmienie na S4 LTE XD Bądź S3 LTE.
    Ekran TFT nie mam zastrzeżeń kolory widać fajnie ale co do amoleda byłby osczędniejszy oraz dotyk 2 punktowy a nie jedno chodzi mi np; Real Piano to każdy zauważy o co chodzi.
    Aparat 5mpx zdjecia wychodzą fajne, po prostu trend plus zmienił się na pewno o wiele lepiej niż ACE 2 , ROOTOWAĆ nie trzeba ważne podstawowe moje żeczy to Muzyka - pamięć 7,1Gb zapełniona Muzyka leci bardzo dobrze nie zlaguje przy odtwarzaniu.
    Do przeglądnia stron jest OK jakość na słuchawkach z S3 co zostawiłem jest bardzo dobra nie wiem jak inni,przez głośnik OK nie brzęczy jak szumiący kiedyś Wave 3 XD , na perkusji da się grać więc nie mam zastrzeżeń
    Ekran mógłby być 4,3 calowy chociaż mamy też brata bliźniaka galaxy core plus którego miałem 3 tygodnie odradzam nie tego szukałem to ten już mi leży lepiej
    Pozdrawiam życze dobrego zakupu.

    Pamięć 4Gb do użytku 2 ale raczej dobrze jest bo zainstalujemy i ;
    Real racing 3
    GG,Wszystkie aktualizacje sklepu i tak usune zaraz niezbędn

  • 0

    4. ~grzechuclover@gmail.com  2014-06-16 23:05:57  host: 109241198141.rudaslaska.vectranet.pl

    Bateria? no właśnie zacznij najpierw jak ja opcje programistyczne wszystko dane aplikacji w tle,aplikacje zamykaj zaznacz wizualizacje na wył. 0 potem kolejny krok to niezbędne aplikacje bardzo polecam wiem bo z początku chociaż już wiedziałem przetestowałem i na pełnych obrotach z 3G + Wi-Fi ciągłym graniem małe co nie co odpoczynku ogólnie rano 21 - 34 % zostawało potem zrobiłem swój sposób było 51- 42 % i sie tak rozszeżała wydajność jeszcze go nie reklamuj usuń niezbędne aplikacje czyli usuń i to co nie używaż a sie da wyłącz chat ON mi jest nie zbędny , twitter też ,google + też może raz do czasu użyje

  • 0

    5. ~  2014-06-19 23:31:27  host: 185.55.65.137

    chcę wyłączyć w nim Internet żeby nie pobierał mi kasy co mam zrobić

  • 0

    6. ~  2014-06-29 11:55:35  host: apn-46-76-39-25.dynamic.gprs.plus.pl

    U góry w pasku odkliknij dane komórkowe .

  • 0

    7. ~olka  2014-07-01 12:31:39  host: 87-206-193-22.dynamic.chello.pl

    oplaca sie ten telefon ?

  • 0

    8. ~Gość  2014-07-04 18:42:13  host: dynamic-78-8-28-207.ssp.dialog.net.pl

    Musisz wyłączyć dane komórkowe na rozwijany pasku na górze

  • 0

    9.  2014-07-13 15:26:12

    Bateria w tym smartfonie tak trzyma średnio 1,5 dnia. Jak ktoś chce dłużej, to trzeba powyłączać wszystkie pierdoły, synchronizacje, dane komórkowe, wif-fi, gps itp... Powywalać niepotrzebne aplikacje, nie włączać żadnych animowanych tapet. I mamy wtedy zwykły telefon, który wytrzyma 2,5 dnia. Warto też przyciemnić wyświetlacz, bo to on jest jednym z prądożerców w tym urządzeniu. Zainstalować sobie apkę "batery doctor" i będzie dobrze. Jak na tą cenę nie ma co wybrzydzać. Wszystko w miarę sensownie chodzi. Wyświetlacz mimo, że TFT, jest dużo lepszy niż tanie IPSy w chińczykach. Nie sugerujcie się tym, że ten nie jest IPS. Nagrywanie filmów w HD 720p też jest istotne. Uwaga Core Plus tego nie ma, a wydaje się, że to lepszy model niż Trend Plus. Używam około pół roku i nie mam zastrzeżeń. Fajna rzecz, że jest tradycyjny sim, a nie micro sim. Nie trzeba latać do operatora i wymieniać karty.

  • 0

    10. ~  2014-08-08 15:59:08  host: 088156227169.dynamic.vectranet.pl

    Mam pytanie, dlaczego telefonu nie da się podłączyć do komputera? Dlaczego urządzenie nie jest wykrywane?

  • 0

    11. ~shadowman  2014-08-28 14:00:26  host: ays209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon otrzymany z orange ponad 2 tygodnie temu
    -działają zasadniczo wszystkie spośród średniozaawansowanych gier (na topowe brak miejsca w pamięci, więc nie testowałem)
    -wynik z najnowszego testu Antutu: 19933, czyli, jak wyżej wspomniałem, na większość zastosowań jak najbardziej wystarczająca wydajność
    -bateria trzyma póki co nadzwyczaj dobrze, lepiej niż w moim wcześniejszym SE LWW (dzień ostrego użytkowania)
    -ekran: ani ćwierci cala większego, ten idealnie pasuje do dłoni. To ma być komórka a nie tablet! 230 (wg anutu nawet 240) ppi jak dla mnie zapewniają bardzo wyraźny obraz
    -aparat: zdjęcia ostre jak na wykonane komórką (wiadomo że to nie lustrzanka;), możliwość wstępnej obróbki w załączonej aplikacji. Dla mnie daje radę
    -minusami z pewnością jest mała ilość dostępna dla użytkownika miejsca w pamięci- z 4 GB zostaje pewnie z połowa oraz 768 MB RAM-kto wymyślił taką troszkę kaleką wartość (z tego co wiem RAM optymalnie powinien mieć wartość kolejnych potęg 2, czyli 512 bądź 1024)? Zazwyczaj przez podstawowe procesy zajęte jest ok. 500 MB, przez co nie za bardzo da się pohulać przy włączonych paru aplikacjach
    Podsumowując- polecam, model udany jak na swoją cenę:)

  • 0

    12.  2014-09-08 14:11:14

    telefon samsung galaxy trend plus jest dobry nie zacina się a ni tych rzeczy moim zdanie opłaca się wziąść ten telefon

  • 0

    13. ~Krystian  2014-09-30 21:37:24  host: user-94-254-208-52.play-internet.pl

    Telefon fajny, ale bateria pozostawia wiele do życzenia. Co dzień musze ładować.

  • 0

    14. ~majkel921026  2014-10-01 22:34:30  host: apn-77-113-96-126.dynamic.gprs.plus.pl

    Galaxy Core Plus nie jest bliźniakiem Trenda Plus. To zupełnie inna wersja. Trend ma coś takiego: GT S7850, a Core Plus coś takiegi : I.. N6..

  • 0

    15. ~Dzejdzej  2014-10-09 09:45:22  host: 194.181.99.250

    Opinie o tym modelu? Proszę (telefony kupione w T-Mobile):
    1) Bateria - jak większości modeli z tej półki, trzyma dosyć krótko. Z włączonym odbiorem poczty i rozmowami trzeba często ładować w ciągu dnia, a na pewno co wieczór
    2) Aplikacja poczty (nie mówię o gmailu) jest okrojona z jednej bardzo istotnej funkcji. Pozostawiania odebranych wiadomości na telefonie. To spowodowało, że zachowuje się ona, jak przy konfiguracji imap, a nie pop3. Jeśli użytkownik ma na laptopie skonfigurowanego Thunderbirda, czy innego klienta, który po pobraniu poczty kasuje wiadomości z serwera np.: po 24 h, to to się automatycznie odwzoruje w telefonie. Czyt. maile będą tylko z ostatnich 24h
    3) Dosyć często zdarza się telefon zgłasza błędne hasło mimo, że nie było ono zmieniane. Po np restarcie telefonu wszystko wraca do normy.
    4) Zdarza się, że głośniczek w słuchawce nagle zacznie cicho pracować. Tak jakby został on przyciszony. Ledwo słychać rozmówcę. Tylko restart telefonu pomaga.
    5) Zdarza się też, że głośność przychodzących połączeń też nagle się zmniejsza do nieakceptowalnego poziomu. Dopiero restart pomaga.
    6) I największa wada (która na tą chwilę wydaje się być problemem w sieci T-Mobile): podczas rozmów pomiędzy abonentami sieci T-Mobile głos rozmówcy brzmi bardzo metalicznie. Często głos zanika tak, jakby było się na granicy zasięgu. Nie mówiąc o dziwnych zgrzytach. Tego efektu nie ma gdy z SGTP wykonam połączenie do innej sieci. Testy wykazały, że to może być problem w kompatybilności usługi HD Voice z SGTP.

  • 0

    16. ~nabywca12  2014-11-06 00:55:52  host: user-188-33-241-163.play-internet.pl

    Może ktoś mi napisać coś więcej o wyświetlaczu czy telefon jest tak dobry co ludzie piszą tu w komentarzach proszę o odpowiedź z góry dziekuje:-)

  • 0

    17. ~Kasia  2014-11-13 11:35:48  host: 89-78-91-111.dynamic.chello.pl

    Witam,mam pytanie do uzytkownikow czy w tym modelu raporty sms/mms sa pokazywane za pomoca "ptaszka" w rogu wiadomosci wyslanej czy w oddzielnej przychodzacej wiadomosci?
    Czy wyglad sms/chatu mozna zmieniac kolor dymkow i ksztalt,tlo?Pozdrawiam.

  • 0

    18. ~gość  2014-11-30 18:29:01  host: host-89-229-195-153.gizycko.mm.pl

    Wykupiłam sobie pakiet internetowy. Włączam dane komórkowe i nie dziala co zrobic ??

  • 0

    19. ~bmalk  2014-12-11 16:04:02  host: 199.218.136.195.macrosat.pl

    Telefon wyborny. Wszystko szybko chodzi mimo zawalenia ok. 20 aplikacjami. Gdybym miał kupić drugi telefon, na 101% wybrałbym Samsung Galaxy Trend Plus :)

  • 0

    20. ~LEMUR1@3 116  2015-01-05 12:58:21  host: 31-178-57-242.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon i jest super w ogóle się nie zacina i jest wygodny i pod ręczny

  • 0

    21. ~LEMUR1@3 116  2015-01-05 13:24:34  host: 31-178-57-242.dynamic.chello.pl

    Mam go zaledwie miesiąc i jest super i się nic nie zacina jestem bardzo zadowolony z tego telefonu . Jak każdy telefon zaśnie się od czasu do czasu .Jestem z niego bardzo zadowolony polecam go każdemu kto chce mieć super telefon komórkowy.

  • 0

    22. ~malosz79  2015-01-10 14:50:43  host: ip-37-248-255-177.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Tel to na gorszy badziew , szajs , bateria to 4 godziny trzyma a do tego muli i jest słaby, żeby wejść w katakty to trzeba poświęcić dużo czasu , nie nadaje się do gier bo po prostu mulą na wymagających i do tego łapie zwiechy , nie polecam go :C

  • 0

    23. ~Paulina  2015-01-12 14:24:12  host: 77.252.222.12

    Czy w tym tel jest antywirus?

  • 0

    24. ~  2015-01-23 20:20:14  host: 89.174.247.156

    jle ma pikseli

  • 0

    25. ~zdziwiona  2015-01-26 20:05:47  host: public-gprs514722.centertel.pl

    piszecie W komentarzach ze ponad dzien wytrzymuje bateria przy uzytkowaniu internetu. Ja natomiast sformatowalam baterie jak we wskazowkach , nie uzywam duzo internetu - gora do godziny dziennie a mimo to bateria nie jest w stanie wytrzymac jednego dnia . Mialam program battery doctor jednak nie pomogl. Cos moge z tym zrobic?

  • 0

    26. ~sysia6262  2015-02-22 17:37:34  host: user-94-254-199-32.play-internet.pl

    Samsung galaxy nie instaluje mi piosenek niby pobiera lecz nigdzie ich nie ma co jest powodem? Czy brakuje jakiejś aplikacji?

  • 0

    27. ~xxx  2015-04-16 18:42:17  host: 159-205-101-223.adsl.inetia.pl

    Spoko telefon mam go odnniedawna wszystkie funkcje działają a zacina się czasem jak każdy telefon

  • 0

    29. ~Ferdek  2015-05-09 21:55:07  host: 213.108.156.52.wlantech.pl

    Telefon nie posiada czujnika oświetlenia wbrew specyfikacji przez Was publikownej.

  • 0

    30. ~jerzy  2015-07-09 22:07:56  host: 188.146.84.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    system zajmuje 1.8 giga na 4 dostępne i nie wiem jaka kartę najlepiej dokupić żeby aplikacje dobrze działały ale podają 64 giga maksymalnie 880669039

  • 0

    31. ~kokoko  2015-07-09 22:19:05  host: a212.net136.okay.pl

    słaba bateria przede wszystkim jak w tablecie 24h max. wytrzymuje bez dzwonienia przy małym obciążeniu przez Internet cena za niego tyle co za Sony Xperia M lub zamiana była w tym przypadku ma opcje modemu a więc można udostępniać Internet ale tylko wtedy odbiór danych możliwy jest jest przez Dane komórkowe.

  • 0

    32. ~Gaga123  2016-03-09 14:41:45  host: atn203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 25 czerwca 2015. Telefon na początku był super. Ale po kilku miesiącach zaczął się ścinać najbardziej gdy korzystam z internetu i gdy gram w gry. Gdybym wiedziała ze będzie w takim stanie to bym go nie kupiła.
    Moja ocenka 4-10

  • 0

    33. ~Tosia  2016-05-12 22:06:55  host: apn-37-7-65-33.dynamic.gprs.plus.pl

    Największy minus tego telefonu to bateria trzymająca przy słabym użytkowaniu (10 minut rozmów dziennie) do 1,5 doby; dosyć spoko aparat foto. Do rozmów, smsowania OK

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-202-12.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet