Samsung S5690 Galaxy Xcover - opinie
Telefony Samsung Samsung S5690 Galaxy Xcover Opinie o Samsung S5690 Galaxy Xcover

Samsung S5690 Galaxy Xcover

w sumie: 30
  • -1

    1. ~prestig  2012-01-26 15:54:44  host: abuy150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    lepszym wyjściem jest SE xperia active z touchfocusem

  • 0

    2. ~gaskabalbinka  2012-02-04 20:19:53  host: ahz38.internetdsl.tpnet.pl

    ace w nowym opakowaniu

  • 0

    3. ~d  2012-02-08 09:46:15  host: jvn114.internetdsl.tpnet.pl

    Solid z Andkiem :D Nieźle

  • 0

    4. ~xxx  2012-02-09 10:27:49  host: public-gprs207855.centertel.pl

    Xperia ma o niebo lepszy wyświetlacz.

  • 0

    5. ~needmoney  2012-03-13 11:31:59  host: ohj205.internetdsl.tpnet.pl

    Nie dostępny na polskim rynku a u "prywatnych importerów z aledrogo" cena z doopyyy wyssana. Lepiej już kupić active za około 950 zł ze znacznie lepszymi "wnętrznościami" i nadzieją na ics z polskiej dystrybucji. Jak by kosztowała w normalnym sklepie 750zł to wart zastanowienia ;-)

  • 0

    6. ~  2012-03-15 12:43:27  host: 85.219.163.130

    od przodu wygląda prawie jak HTC wildfire s

  • 0

    7. ~luk  2012-03-15 12:44:39  host: gw.cgmpolska.pl

    Wszystko ok, tylko ta rozdzielczość... i ciekawe jak z ceną

  • 0

    8. ~Faz  2012-03-15 12:50:03  host: en.enertel.com.pl

    Tylko Motorola DEFY~!

  • 0

    9. ~needmoney  2012-04-19 13:45:22  host: ohj205.internetdsl.tpnet.pl

    Defy jest koszmarnie awaryjna, a w/w szajsung jest już w oficjalniej dystrybucji na Polskę cena początkowa 799 zł ale mam nadzieję że szybko spadnie to będzie wart zainteresowania ...

  • 0

    12. ~piotr  2012-05-29 13:15:05  host: inp90.internetdsl.tpnet.pl

    Tutaj nie ma napisanej całej prawdy. Nie wiem skąd telepolis bierze te dane. Autofocus jest w tym telefonie. Zdjęcia robi całkiem dobre jak na 3.2mega. Resztę napiszę później jak ogarnę go bardziej.

  • 1

    13.  2012-06-17 19:02:23

    Sony Xperia Activ reklamuję się obsługą na mokrym ekranie. Jak jest z tym Xcoverem? Ktoś testował?

  • 0

    14.  2012-06-25 22:45:31

    Witam! Od dawna używam telefonów tzw."do zadań specjalnych". Przeszedłem przez wszystkie Solidy, Motorole Defy, Defy+ itd. Samsung 5690 nie jest pozbawiony wad, ale jest zdecydowanie najlepiej i najsolidniej wykonany. Może nie jest najszybszy i nie robi najlepszych zdjęć, ale to co proponuje w zupełności wystarcza dla ludzi, do których ten telefon jest adresowany. Obudowa, zaślepki, spasowania itd, zdecydowanie rewelacyjne. Poprzednio używałem Motoroli DeFy+. Była super, ale nie do 'zadań specjalnych" Twardzielem to ona nie jest, a Samsung jak najbardziej tak! Zatem zdecydowanie polecam!

  • 0

    15. ~piotr  2012-06-26 20:25:58  host: CMPC-089-239-101-019.CNet.Gawex.PL

    wyświetlacz działa z mokrym maluchem bardzo dobrze. jest odporny na wodę byłem na basenie i zdjęcia pod woda wychodzą naprawdę nieźle. co do odporności to jak kolegom na imprezie powiedziałem że odporny na upadki to na drugi dzień wszyscy dzwonili czy jeszcze działa tak go przetestowali. bateria rzeczywiście jak się non stop używa to dzień ale jak się tylko dzwoni to 4 dni wytrzyma. nawigacji ładnie prowadzi dobrze odczytuje mój głos z tym że google nie do końca mają aktualne mapy i nowych dróg czy skrzyżowań nie ma ale to nie wina telefonu. ogólnie telefon godny polecenia. pytajcie a postaram się odpowiedzieć.

  • 0

    16.  2012-07-05 12:53:25

    Witam. Potwierdzam- obudowa solidna i dobrze spasowana. Bateria max. 1 dzień. Dobrze leży w dłoni.

  • 0

    17. ~comet bird  2012-08-09 21:03:12  host: static.kpn.net

    Wbudowana pamięć to naprawdę przymało. Nie wszystkie apki można przenieść na kartę... Reszta spoko-całkiem fajny telefon, dobrze leży w dłoni.

  • 0

    19. ~kolo  2012-08-17 17:22:46  host: 77-254-214-200.adsl.inetia.pl

    Używam od paru dni.Szału nie ma,andek jaki jest każdy wie.Telefon solidny,dobra jakość wykonania,ekran przeciętny ale do codziennego użytkowania wystarczy.Kąty widzenia słabe i różne dla różnych stron,tj.przechylając w lewo mniejszy kąt widzenia a w prawo trochę większy.Przesiadłem się z Noki i brakuje mi paru funkcji np.ustawień synchronizacji poczty ,co jaki czas i w jakich godzinach itp. Na baterii max 1,5 dnia mi wytrzymał.

  • 0

    20. ~kolo  2012-08-31 00:25:46  host: 178-37-82-32.adsl.inetia.pl

    Szklo gorilla glass a nosząc w tylnej kieszeni spodni ekran jest porysowany. To jak z odpornoscią tej szybki? Może w wydaniu na Polskę jest jakaś wersja oszczędna.

  • 0

    21. ~Matush:)  2012-09-08 04:44:36  host: 254-178-78-94.net.stream.pl

    Telefon jest niesamowity do kwadratu!:)Nie mogę wyjść z podziwu;)Cena/jakość/możliwości to 10/10:)Zwłaszcza ta odporność:)Nawet zdjęcia robi dobre jak na 3mpix;)Polecam!:)

  • 0

    22.  2012-09-21 10:05:52

    Nie znalazłem tego telefonu na na stronie firmy Gorilla Glass http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/full-pr oducts-list Więc wydaje mi się ,że nie posiada tej ochrony ekranu co może wyjaśniać dlaczego ekran nie jest odporny na zarysowania.

  • 0

    23. ~lego  2012-10-11 11:20:14  host: ip-84-39-170-176.free.aero2.net.pl

    Na stronie corninga nie znajdziesz też żadnych produktów Apple'a.... czy to oznacza, że iPhone nie ma szkła Gorilla?

  • 0

    24. ~  2012-10-14 22:51:23  host: 178.23.106.200

    ~Miturek, zwróć uwagę, że na stronie Corninga nie ma też Iphone'ów, ale to nie znaczy że nie mają one tego szkła...

  • 0

    25.  2012-11-05 00:24:38

    Dziadowski szajsung, pseudoodporny badziew jak Solid B2700, już po 6 m-cach spokojnego używania połamała się tylna klapka.

  • 0

    26. ~wacinek  2012-11-27 06:50:35  host: v28-04.opera-mini.net

    Witam, ten galaxy ma autofocus! Bawilem sie nim w media i trzeba bylo go wlaczyc w ustawieniach aparatu.

  • 0

    27. ~Ola  2013-01-28 10:00:33  host: acrr176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon wzbudził we mnie mieszane uczucia. Jest bardzo solidnie wykonany, z dużym ekranem i przyciskami fizycznymi (brak tylko fizycznego spustu migawki). Również łatwe uruchomienie latarki led to duża zaleta. Niezła jakość dźwięku, dobry zasięg, a jednak pozostaje spory niedosyt: minusem jest słaby wyświetlacz TFT (barwy są bardzo przygaszone, w słońcu widać niewiele), niewielka wbudowana pamięć wewnętrzna oraz interfejs o bardzo okrojonych opcjach: telefon kupiłam tacie, który ma słaby wzrok, problem pojawił się w smsach. Z tego, co widzę nie da się otworzyć konkretnej wiadomości (są tylko "dymki") i powiększyć czcionki (jak np. w Galaxy S czy Wave III itp.). Nigdzie w opcjach nie znalazłam możliwości powiększenia fontów w Xcover :( Można oczywiście pobrać jakieś dodatkowe aplikacje, ale jak to na Androidzie zaraz pojawiają się reklamy, które można oczywiście blokować kolejnymi programami... jednak nie tak powinno to chyba wyglądać? Kolejnym minusem jest kiepski aparat (zdjęcia 3 mpix i filmy 640x480) i słaba, jak na solidowe standardy, bateria - przy wyświetlaczu dotykowym dla telefonu przeznaczonego do zadań specjalnych mogli dać jakiś mocniejszy akumulator. Chętnie zapłaciłabym dwa razy tyle za model, w którym poprawiono by wszystkie wyżej wymienione wady. Ale i tak ludziom aktywnym (lub po prostu takim, którzy lubią rzucać czym popadnie :] ) polecam ten model ze względu na solidne wykonanie w rozsądnej cenie.

  • 0

    28. ~barti  2013-01-28 18:57:49  host: user-164-127-5-239.play-internet.pl

    Witam,mam ten telefon,ale nie wiem jak zrobić aby dzwięki (melodyjki) z karty pamięci można było użyć jako dzwięków dzwonka,dziękuję i pozdrawiam

  • 0

    29.  2013-02-02 13:09:16

    Dzwonek można ustawić poprzez aplikację muzyka... Wchodzisz w menu, potem muzyka, szukasz utwór, który Cię interesuje i przytrzymujesz go przez chwile aż pokaże się lista opcji, z której wybierasz: ustaw jako dzwonek. Można też ściągnąć np.: ES File Explorer albo inny manager plików z poziomu którego można ustawiać dzwonki, tapety itd

  • 0

    30. ~cosmo10  2013-02-02 17:44:44  host: ad222.alfaks.com

    Witam jestem posiadaczem tego fona i jestem zadowolony.... sęk w tym że nie ma w słowniku polskich znaków i nie wiem czy da się jakoś to zmienić... jeśli ktoś wie to proszę o pomoc, z góry dzięki i pozdrawiam.

  • 0

    31. ~mac  2013-02-04 14:11:43  host: 82-160-71-68.tktelekom.pl

    W marcu Galaxy XCover S7710

  • 0

    32. ~czaniec13  2013-05-28 13:08:27  host: 161-144.beskidmedia.pl

    Posiadam ten tel. i ma autofokus,a jest w specyfikacji że AF brak.Polskie znaki w sms są,wystarczy ustawić alfabet sms na inny niż automatyczny.

  • 0

    33. ~britneyspears11  2013-10-12 22:17:57  host: 89-74-104-93.dynamic.chello.pl

    Mam pytqnko bo jie ogarniam, jak robie zdjecie i chce przyblizyc to mi pisze cos w stylu ze nie mozna powiekszyc jesli obraz jest ustawiony na maksymalny a jak chce oddalic to nic sie nie dzieje, co moge zroboc to sie gdzies w ustawieniach zmienia

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet