Samsung S5380 Wave Y - opinie
Telefony Samsung Samsung S5380 Wave Y Opinie o Samsung S5380 Wave Y

Samsung S5380 Wave Y

w sumie: 67
  • 0

    1. ~d  2012-01-05 13:49:36  host: 88-199-162-10.tktelekom.pl

    chyba flesha to on nie ma sądząc po tylnej obudowie

  • 0

    2. ~lee  2012-01-06 22:00:13  host: tysiaclecia-z-bie37200223077.c200.msk.pl

    no i jak myślicie warto??

  • 0

    3.  2012-01-17 22:48:03

    mam ten telefon od wczoraj i muszę powiedzieć że jest oka. Za 420PLN nówką chodzi aż miło. Jedynie system wydaje się coś zabugowany. Trzeba czekać na update od samsunga i tyle. Poza tym dobrze trzeba nadmienić że radio jest dość dobre w tym telefonie. Minusy to faktycznie nagrywanie i robienie zdjęć ale przy takiej cenie to pestka :D Pozdro

  • 0

    4. ~Prakosza  2012-01-27 10:58:25  host: darkside.pl

    Jest lepszy od androidów w podobnej cenie. Posiada większy ekran o dwukrotnie większej rozdzielczości niż siostrzany galaxy y, który posiada ekran QVGA o przekątnej 3 cali.

  • 0

    5. ~damian  2012-01-29 13:02:57  host: host84-38-83-139.tvkdiana.pl

    a jak jeste z bateria? jak długo wytrzymuje ?

  • 0

    6. ~grzesiom  2012-01-29 21:02:37  host: bil98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ktoś wie ile ma ramu? wydaje mi się że LG P500 lepszy chociaż ciut droższy

  • 0

    7. ~skate7219  2012-02-03 16:07:28  host: 26-217-251-94.net.stream.pl

    mam ten telefon od miesiąca i tylko czasami się zawiesza ale takto bardzo dobry ale minus jest że ma słaby abarat choć robiładne zdięcia

  • 0

    8. ~uwielbiam!  2012-02-05 19:49:43  host: public57515.xdsl.centertel.pl

    telefonik zakupiłam w Plusie za 30 zł, bo akurat kończyła się umowa. sceptycznie nastawiona do Samsungów i nie przekonana do telefonów dotykowych, postanowiłam spróbować. muszę przyznać, że telefon pięknie się prezentuje! świetny wygląd odtwarzacza MP3 i możliwość dodania kolejnych ekranów (wyjściowo mamy 6). telefon świetnie reaguje na dotyk i w zasadzie od początku wiedziałam, że z tym telefonikiem przekonam się do urządzeń tego typu. jestem z niego bardzo zadowolona. wyświetlacz ma piękne kolory i na prawdę jest to telefon wart swojej ceny. na pewno szybko się z nim nie rozstanę :)

  • 0

    9. ~marcin  2012-02-09 16:28:40  host: 84-10-28-72.dynamic.chello.pl

    Jak dla mnie slaby. Sam odblokowuje mi sie w kieszeni. Nie ma mozliwosci sciagania motywow z witryny Samsunga bo jest to jeszcze stosunkowo nowy system BADA 2.0 a wszysko jest na Bada1.0

  • 0

    10. ~Dave  2012-02-16 19:39:01  host: staticline57414.toya.net.pl

    Jak zawsze wchodziłem na tą stronę, by przeczytać opinie telefonu przed zakupem. Czas, bym ja to zrobił. :) Jest to mój pierwszy smartfon. Miałem do wyboru Galaxy Mini i Wave Y. Zdecydowałem się na Y, ponieważ wygląda naprawdę świetnie. Może to kwestia gustu, ale obudowa naprawdę robi wrażenie. Bateria przy zwykłym korzystaniu, tj. 10 min. wi-fi dziennie, ok. 10 smsów, ok. 40 min rozmowy, 20 min grania, trzyma jakieś 3 dni. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd, ale wydaję mi się, że przy minimalnym korzystaniu z telefonu, potrzyma on nawet 6-7 dni. Mocny procesor sprawia, że aplikacje chodzą naprawdę płynnie. Mam go od 2 tygodni i jeszcze ani raz się nie zaciął ( co podobno jest naturalne w smartfonach ) Z początku bałem się, że telefon z systemem operacyjnym mnie przerośnie, ale po kilku dniach okazuje się to naprawdę proste. Dużo ludzi boi się kosztów związanych z internetem. Fakt, mając np. pogodynkę, która się aktualizuje, nasze pieniążki mogą znikać. Dlatego więc wchodzimy w Ustawienia>Sieci> i wyłączamy transmisje danych. Polecam kupić mały pakiet lub ograniczyć się do wi-fi. Mi, jako zwykłemu zjadacza chleba, 100mb spokojnie starcza na miesiąc. Właśnie, nie jestem wymagającym klientem, więc telefon podoba mi się w 100%. Ludzie bardziej obeznani w tym temacie mogą być zawiedzeni prostotą Y. Co dalej .. Hm. Jestem maniakiem muzyki i szczerze mówiąc, odtwarzacz troszkę mnie zawiódł. Co prawda to nie problem, bo można sobie ściągnąć inny, ale podstawowy nie robi szału. Galeria pięknie się prezentuje. Multi touch działa idealnie. Na koniec zostawiłem ( jak dla mnie ) jedyny minus tego telefonu. Chodzi konkretnie o aparat. 2 mpx w tych czasach to naprawdę mało. Cóż mogę powiedzieć. Jeśli ktoś zaakceptuje tą wadę, na pewno będzie zadowolony z Samsunga Wave Y. Polecam. :)

  • 0

    11.  2012-02-17 17:27:51

    Mam go od 2 tygodni, polecam !

  • 0

    12. ~Savo  2012-02-18 18:05:55  host: 77-253-52-185.adsl.inetia.pl

    jak się blokuje ten telefon ??? Trzeba czekać aż sam się zablokuje ??? Ma ktoś do niego szczegółową instrukcje obsługi bo to co dostałem z telefonem to się na instrukcje nie nadaje

  • 0

    13. ~witam  2012-02-19 15:29:13  host: d82-208.icpnet.pl

    mam pytanie.Widze ze ma wbudowany GPS. Czy ma w sobie bezplatna nawigacje tak jak w nokiach?? i ewentualnie czy korzystanie z map jest darmowe.pozdr

  • 0

    15. ~PGSRyba  2012-02-21 23:00:00  host: host2245.robnet.pl

    Telefon blokujesz z prawej strony obudowy (klawisz również od wyłączania) . Telefon nie posiada flasha mimo że jest tu wymieniony. W salonie plusa zapewniono mnie o darmowej naawigacji:)

  • 0

    16. ~czy ten samsung  2012-03-08 22:22:38  host: CMPC007-057.CNet2.Gawex.PL

    czy ten samsung ma mozliwosc odtwarzania filmow avi, w divixie?? jakim programem??

  • 0

    17. ~warto?  2012-03-18 11:41:07  host: esj193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema chce sobie kupić samsong wave y alenie wiem czy warto interesuje mnie czy jest łatwy w obsłudze i szybki

  • 0

    18. ~Emka  2012-03-24 12:11:32  host: public14504.xdsl.centertel.pl

    witam ;) zastanawiam się nad kupnem tego otóż telefonu ;) czytam fora na jego temat i niektórzy są zadowoleni a inni nie.. opowiadajcie o swoich problemach zwiazanych z nimi i o zaletach ;) z góry dziękuje ;))

  • 0

    19. ~marek  2012-03-25 10:52:33  host: 095160046053.rzeszow.vectranet.pl

    czy w dobie iOS i Androida,WP7 zakup telefonów z systemami innymi niż powyższe ma sens? Ja osobiście systemu Bada w telefonie bym nie chcial.

  • 0

    20. ~ciekawska  2012-03-25 13:29:28  host: host-195-80-148-1.teleinfo.grajewo.net

    może ktoś z was wie czy można mieć GG w tym telefonie

  • 0

    21. ~jaaaa  2012-03-27 14:36:33  host: bkc78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sie w nim wchodzi na wiadomości wyslane????? Litosci pomocy!

  • 0

    22. ~echoplex3  2012-03-27 18:25:51  host: tetra12.netpower.pl

    Witam wszystkich, mam takie pytanie, czy skoro ten telefon posiada ekranik pojemnościowy, to czy można używać rysika, czy nie bardzo?

  • 0

    23. ~zią  2012-03-28 08:43:27  host: nat-bem2-73.aster.pl

    ten telefon "pachnie" mi moim samsungiem galaxy spica - pod względem obudowy i wyświetlacza. Mam tak złe doświadczenia ze spicą, że poleciłbym ją tylko największemu wrogowi :/

  • 0

    24. ~ja  2012-03-29 19:49:49  host: ip-93-154-229-7.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Heja , mam ten telefonik przez pare dni i powiem że jestem bardzo zadowolony. Co do flasha to nie ma , fakt. Błąd na telepolis. System śmiga aż miło . Nie zawiesza się jednakże to zależy od wielkości przepełnionej karty pamięci. Co do aparatu , 2 megapiksele to mało ale zdjęcia wychodzą zaje , przy odpowiednim oswietleniu. A panoramiczne to bajka , same się robią praktycznie. W plusie dostaniecie go z kartą 2gb , usb i ładowarką z microusb. Jak na taki telefon to radze naprawde kupić przynajmniej 8gb. Przy słuchaniu muzyki , i łażeniu po necie i pisaniu sms tak dobrych z pół dnia , bądźmy uczciwi , fon się rozładuje i trzeba go ładować . Ci co piszą że trzyma przez 3 do 2 dni mają też racje , ale jak piszą 20 sms dziennie chyba . Taka moja krótka recenzja fona. :)

  • 0

    25. ~And  2012-03-31 13:09:48  host: 89-78-199-149.dynamic.chello.pl

    Telefon sam w sobie jest okej, ale bez sensu jest kupować telefon z systemem operacyjnym bada, który oferuje dużo mniej niż android.

  • 0

    26. ~Czopek  2012-04-04 22:29:53  host: public-gprs509384.centertel.pl

    Witam. Telefon mam od tygodnia. Sporo się nim nabawiłem by cokolwiek powiedzieć. Raz jak włączyłem sporo aplikacji to mi się zresetował. Ogólnie telefon jest fajny. Fajnie się na nim pisze smski. Nie zacina się. Transmisje danych włączam gdy potrzeba wejść na internet, bo za dużo pakietu wciągał. Aparat 2 MPix, hmm. Nie robi takich strasznie złych zdjęć. Dokument na kartce A4, czcionka 12, przy dobrym oświetleniu - wszystko ładne czytelne. Nie zapominajmy, że pixele to tylko rozdzielczość. Ale fakt, brak AF to dość duży minus. Czytałem wyżej o tej darmowej nawigacji. Jak na razie próbuję ją znaleść:) Ogólne wrażenia? Jeśli każdy z was telefon zrobi "pod siebie" to na prawdę daje radę. :) Bateria średnio trzyma mi 2/3 dni. Słucham trochę muzyki i dość dużo sms. :) Pozdrawiam i polecam ! :)

  • 0

    27. ~  2012-04-05 19:20:59  host: 178-37-56-170.adsl.inetia.pl

    Zarówno bada i android to chlam dla dzieci. Czepiacie się N 500 jest to urzadzenie tej samej klasy a specyfikacja duzo lepsza

  • 0

    28. ~Bartłomiej97  2012-04-09 18:43:18  host: host-89-231-189-123.dynamic.mm.pl

    Witam .Mam pytanko, jak zrobic zeby zaostżedzic bateri w tym fonie?? Bo mi trzyma max 2 dni bateria a mam go zaledwie 4dni. Prosze o pomoc.

  • 0

    29. ~sss  2012-04-12 09:38:04  host: d12-58.static.icpnet.pl

    zdjęcia robi rewelacyjne

  • 0

    30. ~michellebdg  2012-04-14 13:12:27  host: 212.122.223.72

    witam, dziś zakupiłam ten telefon, jest bardzo przejrzysty, zgrabny, dobrze reaguje na dotyk, nie zamula, ogólnie jestem bardzo zadowolona :) jedynie zastanawia mnie to, w jaki sposób mam wyłączyć łączenie się telefonu z internetem... nigdzie nie mogę takiej opcji znaleźć... jeśli ktoś wie, byłabym wdzięczna za pomoc :)

  • 0

    31. ~michellebdg  2012-04-14 13:28:39  host: 212.122.223.72

    witam ;) telefon kupiłam dziś, jak na początek- wszystko jest świetnie! design idealny, tel nie zamula, choć nieźle go męczę :P sprawnie reaguje na dotyk, jest przejrzysty... aparat nie musi być idealny, w końcu od robienia zdjęć jest cyfrówka... jakość rozmów świetna, smsy pisze się całkiem dobrze. Tylko jednej rzeczy nie potrafię ogarnąć: jak wyłączyć łączenie się telefonu z internetem? nie chcę, żeby mi się coś automatycznie pobierało, bo jak na razie pakietu MB nie wykupiłam.. jeśli ktoś wie, co trzeba zrobić, proszę o pomoc :)

  • 0

    32. ~opinista  2012-04-22 09:37:51  host: adqo153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak komuś sie zacina telefon to ma zawaloną pamię. I jeszcze u mnie ust. pisze, że ma 202mb. Mi telefon nie jest potrzebny do gier, bo narazie zbyt ciekawych nie ma, ale jakby jeszcze lepszą przeglądarke dali, bo jeszcze tiki'surf na wave y to nie ma

  • 0

    33. ~Sylwia  2012-05-01 22:38:29  host: nat-208.tvsat364.lodz.pl

    A ja mam pytanie jak sformatować baterię w tym telefonie, bo nic na ten temat nie było w instrukcji obsługi, ale ona generalnie jest skromna.

  • 0

    34. ~TOMSON2314  2012-05-05 14:46:01  host: adkp195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 7 dni a w instrukcji nic nie ma o internecide bez wi-fi.Place 10 zl miesiecznie za internet a nie moge sie polaczyc prosze o dokladna instrukcje krok po kroku np ustawienia->i co tam dalej->(jesli mozna prosic to chcialbym zeby to bylo jak najszybciej)To jest dla mnie pilne i pomuzcie mi

  • 0

    35. ~koadra  2012-05-18 17:13:05  host: bok110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. zawsze korzystałam z tego serwisu kiedy chciałam wybrać jakiś telefon więc i teraz przyszedł czas by samemu coś napisać :) otóż telefon mam już ok.2miesięcy i jestem mega zadowolona. działa b.płynnie, piękny duży wyświetlacz, jeśli chodzi o przeglądanie stron internetowych również się sprawdza. dzięki aplikacji samsung apps można fajnie go wzbogacić, dobrze pisze się smsy. jedynymi malutkimi minusikami jest głośność, ale to we wszystkich samsungach chyba, poprzednio miałam model F480 i też można było pogłośnić do '14' oraz to, że jeśli włączymy słownik T9 w telefonie i ustawimy j.polski to pokazują się wszystkie polskie znaki i nie można tego wyłączyć. na ang nie ma sie co przestawiać, bo wtedy będzie trzeba dodawać miliony słów do słownika. ale i do tego szybko według mnie idzie sie przyzwyczaić. a no i bateria. dość krótko trzyma, chociaż może to ja zbyt często z niego korzystam, średnio 20min codziennie na internecie oraz słucham dużo muzyki. co 2,3dni trzeba ładować. Aparat owszem, nie za dobry ale jak dla mnie akurat to nie problem. Telefon ma ode mnie b.mocne 8! :)

  • 0

    36. ~koadra  2012-05-18 17:15:57  host: bok110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do michellebdg : a w jakiej sieci masz telefon? jeśli plus mogę pomóc ;) zajrzyj do umowy, którą na pewno dostałaś przy zakupie. tam będziesz miała tabelkę w której masz kody dezaktywujące pakiet internetowy w zależności od ilości i kwoty doładowań na jakie się zobowiązałaś.

  • 0

    37. ~gochna  2012-05-21 21:57:45  host: apn-77-115-153-29.dynamic.gprs.plus.pl

    Do michellebdg - łączenie z netem wyłaczysz wchodzac w Ustawienia-Sieć-i na poczatku masz Transmisję danych wyłaczasz i po kłopocie sprawdzaj co jakis czas czy się samo nie załączyło ja mam tego fonika od tygodnia i jestem z niego bardzo zadowolona mam tylko problem z doborem słuchawek bo jakoś nie mogę żadnych dopasować bo telefon sam mi wyłacza radio ,wicisza dzwiek i blokuję sie ,jestem w trakcie formatowania baterii i wtedy zobacze jak długo wytrzyma bateria pozatym fonik bardzo intuicyjny łatwy w obsłudze Polecam niezdecydowanym Pozdrawiam :)

  • 0

    38. ~db99  2012-05-25 21:58:11  host: 91-237-73-50.psary.eu

    Witam ;) kupiłem w plusie już ten telefon tylko jeszcze mi nie przyszedł ... Mam jedno pytanie czy Wifi na tym telefonie dobrze "śmiga" ?

  • 0

    39. ~TolDio  2012-06-02 11:30:33  host: abop33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik już 2 dni i jestem z niego bardzo zadowolony jak na 2Mpix robi ładne zdjęcia. POLECAM !!!

  • 0

    40. ~natalia  2012-06-11 23:24:52  host: nat-94-141-151-1.koronowo.com.pl

    Mam ten telefon od jakiegoś miesiąca. Działa całkiem, całkiem..jestem z niego zadowolona. Tak, Wi-Fi działa b.dobrze, o ile ma się dobry zasięg ale przy małym zasięgu też jest ok. Jedynym moim problemem jest to, że nie ma w tym telefonie aplikacji żeby móc ściągnąć gg albo jakieś gry. Może ktoś wie jak to zrobić..?

  • 0

    41. ~gabryś  2012-06-29 18:44:47  host: 2-143-251-94.net.stream.pl

    witam ja mam ten telefn od 4 miesięcy jest bardzo dobry ale jest problem taki że ma bardzo czuły dotyk i się często odblokywuje. natalia masz samsung apps i tam masz aplikacje ale nie ma gg

  • 0

    42. ~cerO  2012-07-04 15:29:55  host: 093105203047.skierniewice.vectranet.pl

    Smartfony zacinają sie bo sa zapychane co to jest karta 2GB na smatrfony to co najmniej 8GB i wtedy nie będą sie zacinać...

  • 0

    43. ~MEtloWiec666  2012-07-12 07:50:29  host: apn-46-77-19-13.dynamic.cdma.plus.pl

    Proszę o szybką odpowieć!! Mam do wyboru Samsung Galxy POcket, Samsung Wave Y oraz Nokie 500. KTóry telefon wybrać?

  • 0

    44. ~  2012-07-19 20:47:43  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    Do 43. :) Zależy na czym najbardziej Tobie zależy. Jeśli zalezy Tobie na parametrach to niewątpliwie Nokia 500 prezentuje się najlepiej. Na plus Nokii 500 działa również zawartość 3 obudów w zestawie oraz darmowa nawigacja, a do tego aparat 5MPx oraz wiele, wiele innych. W dalszej kolejności Samsung Wave Y, u którego na pochwałe zasługuje w porównaniu do Nokii jedynie dłuzej trzymajaca bateria, oraz częściowo aluminiowa obudowa (klapka od baterii). Z Kolei Samsung Galaxy Pocket jest najmniej z tych trzech atrakcyjny, jedyną pochwałą jest tutaj Android, na którego sa ciekawsze aplikacje. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do wypowiedzi na moim FunPage na Facebooku: Telefonum. Zapraszam :)

  • 0

    45.  2012-08-20 15:02:37

    Do 40 oraz innych osób, które chcą zainstalować aplikacje na ten telefon. Trzeba przede wszystkim ściągnąć darmowy program ze strony producenta o nazwie Samsung Kies. Zarejestrować się, dokonać aktualizacji systemu do najnowszej wersji Bady a następnie ściągać aplikacje i gry na badę (są darmowe i płatne). Jest ich już całkiem sporo. Ja osobiście posiadam Wave 3 a córka Wave 1. Jesteśmy zadowoleni zarówno z telefonów jak i z systemu Bada. Co do Nokii 500- powiem tak, każdy samsung lepszy. Nokia dała ciała z systemem. A teraz jak Microsoft wszedł w spółkę z Nokią, to daję Nokii góra 2-3 lata i Microsoft wykupi Nokię i to już będzie historia. Tak samo jak z Sony Ericsson, przeszło do historii, gdyż Sony wykupił pakiet kontrolny Ericssona i już jest tylko Sony.

  • 0

    46. ~bagis01  2012-09-14 09:34:48  host: dos60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zakupiłem ten telefon żonie, chciałem jej kupić jakiegoś niedrogiego smartphona i w marę łatwego w obsłudze. Niestety zakupiony telefon bardzo mnie rozczarował !!! największym minusem tego telefonu jest jego WYŚWIETLACZ! Nie spotkałem się osobiście z gorzej prezentującym się wyświetlaczem, jego niska rozdzielczość a wręcz pixeloza oraz niesamowicie złe kąty widzenia PORAŻAJĄ !!! Telefon wyświetla prawidłowo kolory tylko gdy patrzymy na niego idealnie na wprost, zmiana kontu widzenia powoduje efekt "negatywu" lub czegoś w tym rodzaju. Oprócz tego telefon ma takie dziwne widzimisię że ekran jego kiepsko reaguje na przesuwanie palcem na boki, np. przy przeglądaniu zdjęć, trzeba w tedy mocniej dociskać palcem ekran. Przy przeglądaniu galerii jest to jeszcze do ścierpienia, problem zaczyna się gdzie ktoś dzwoni i chcemy odebrać połączenie przesuwając pasek na ekranie, powstaje wtedy kłopot z przesunięciem paska do końca ekranu a co za tym idzie nie można odebrać połączenia !!! Świadomy tego producent umożliwił odbiór połączenia przyciskiem pod ekranem! dzięki temu żona w ogóle radzi sobie z odbiorem połączenia! Podsumowując: Nie sądziłem że w budżetowym smartphonie wiodącego producenta telefonów będzie aż tak kiepskiej jakości wyświetlacz! Na samym początku mojej przygody z samrphonami posiadałem telefony HTC i Sony-Ericsson, tamte telefony choć już dosyć stare miały wyświetlacze dużo lepsze, koleżanka żony ma starego LG Swift GT540 nawet jago wyświetlacz jest dużo lepszy !!! Przestrzegam wszystkich że jeżeli zależy im na wyświetlaczu trzymającym jakiś standard to niech odpuszczą sobie tel telefon !!! oraz inne budżetowe (najtańsze) samrtpony od SAMSUNGA. Jeżeli chcecie kopić sobie jakiegoś taniego smartphona to dołóżcie 100 zł i kupcie coś nie od samsunga !!! Na pewno nie będziecie żałowali !!!

  • 0

    47. ~Klara  2012-09-19 23:58:13  host: c1-ophisa-050.tosa.pl

    Mam ten telefon od 3 dni jak narazoe jestem zadowolona, mam pytanie czy przy zakupie telefonu dostaliście słuchawki w pakiecie?

  • 0

    48. ~gery96  2012-10-22 22:06:48  host: wipll-34-210-static.42a.sandomierz.pilicka.pl

    damian bateria trzyma mniej więcej 4 dni grzesiom jest lepszy od lg bo miałem lg a teraz mam go :D:D:D:D:D:D:D:D

  • 0

    49. ~kam  2012-11-17 18:22:19  host: 87-205-34-226.adsl.inetia.pl

    czy ten telefon działa na dotyk paznokcia/ rysika ??

  • 0

    50. ~M  2012-12-05 18:42:39  host: apn-77-115-24-133.dynamic.gprs.plus.pl

    1.Czy karta microSD będzie obsługiwana w pełni przez ten telefon? 2.Jak wychodzą zdjęcia tym aparatem bez flasha?

  • 0

    51. ~kasiunia  2012-12-23 02:20:32  host: 83.230.47.155.gl.digi.pl

    witam czy mozna zmienic w sms zeby nie bylo wyswietlane jako ROZMOWE?? mozna to gdzies zmienic???

  • 0

    52. ~Ewelka  2013-01-20 18:02:59  host: 87-205-38-128.adsl.inetia.pl

    Nie można tego zmienić takie już jest oprogramowanie w formie rozmowy. Teraz w większości smart fonów tak wygląda forma sms.

  • 0

    53. ~ona  2013-01-20 18:11:45  host: 87-205-38-128.adsl.inetia.pl

    Polecam ten telefon mam go juz od 6 miesiecy i sprawuje sie bardzo dobrze, Działa na dotyk bardzo szybko. Jedyny minus to krótko trzyma bateria. Bardzo dobra jakość dźwięku, super kolory, Zawsze miałam wątpliwości co do telefonów firmy samsung teraz są to naprawdę dobrej jakości telefony. Za dużo wymagacie od tych telefonów . Bo trzeba pasek przesunąć naprawdę bardzo duży problem ... Do wszystkiego da się przyzwyczaić. Telefon ma służyć do podstawowych czynności a ten akurat świetnie się sprawuje.

  • 0

    54. ~agniecha  2013-04-14 12:50:37  host: 83.238.83.149

    Jestem przed kupnem jakiegos fajnego telefonu. Komentarze sa rozne, ale najbardziej mnie wkorza jak ktos danego modelu uzywa 2-3 dni i wypowiada sie. Co mi po takiej opini??? Drodzy uzytkownicy smartfonow- dzielcie sie komentarzami, spostrzezeniami z innymi ale jesli uzywacie telefonu dluzej. Bo co mozna konkretnego powiedziec o telefonie ktorego jest sie posiadaczem np. od 2 dni??? " Mam go od 2 dni i dziala naprawde swietnie"- to ma byc przydatna opinia??? Mozna napisac taka opinie po dluzym uzywaniu telefonu. Dlatego czasem az mi sie nie chce czytac opini o danych interesujacych mnie modelach...

  • 0

    55. ~nick  2013-04-19 13:56:46  host: ip-220-251.ists.pl

    Nawet niegłupi fon, byłem sceptyczny do dotykowców,ale ten działa dobrze.czasem musi pomyśleć 1 sekundę,ale to nie ma sprawy.wadą jest aparat fotograficzny-tu jest słabo na tle starszych telefonów.Bateria w systemie GSM trzyma mi z 5-6 dni przy dzwonieniu,smsowaniu. Jak włączymy 3G + WiFi to ze 2 dni.ale nie ma się co spodziewać,że dłużej podziała.w końcu to telefon z niższej półki.Dałbym 4 w skali 1-6.

  • 0

    56. ~SebasRey  2013-05-02 21:53:29  host: host-89-228-130-231.gorzow.mm.pl

    Witam, telefon mam od roku, to dobry moment by o nim nieco opowiedzieć. Na samym początku było lekkie zamieszanie, gdzie są sms'y, gdzie książka adresowa itp., ale po pierwszym tygodniu zabawy telefon nie miał przede mną tajemnic. Przy naprawdę mocnej eksploatacji (12 godzin non stop słuchania muzyki, grania i surfowania po internecie) telefon trzymał jeszcze 2 dni. przy rozsądnym korzystaniu ładuję raz w tygodniu. Owszem, telefon ma czasem swoje odchyły, czasem sam się odblokowuje, czasem sam się wyłączy, ale ogólnie nie narzekam. aktualnie czekam tylko aż Samsung doda parę łatek na system niwelujące ww. niedogodności. Podsumowując telefon jak na pierwszego mądralę całkiem przyjemny, a przy dobrych akcesoriach staje się wygodnym centrum rozrywki. Plusy: - dobra bateria - dobrej jakości odtwarzacz mp3 - intuicyjny system wady: - ubogi wybór aplikacji - bugi w systemie(po poprawieniu odpadnie)

  • 0

    57. ~PaTryK  2013-06-16 13:02:33  host: host24.164.rako-lan.pl

    Piszą że nie ma wideorozmowy , a to nieprawda mam ten telefon i moge rozmawiac wideorozmową :P

  • 0

    58. ~ferski  2013-07-17 22:57:19  host: static-210-227.is.net.pl

    posiadam go od ok, 10 miesięcy i szczerze nie polecam go nikomu, przycina się, samoczynnie się odblokowuje(trzeba ustawić hasło na telefon, aby samoczynnie się nie odblokowywał), wystarczy lekka wilgotność powietrza i w moim przypadku telefon szaleje - robi żywnie co mu się podoba, strasznie gubi zasięg ociera się na kantach obudowy prawdziwy szajs :)

  • 0

    59. ~marionka24  2013-07-22 19:13:45  host: abuo239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej mam pytanie jak wylaczyc dzwieki klawiatury w samsungu wawe Y ?

  • 0

    60. ~Blazus  2013-08-20 18:43:18  host: apn-46-169-23-63.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam, ja mam pytanie, czy bez flasha będzie możliwość oglądania filmów na YT? i drugie pytanie, gdyż u siebie w nokii 5730Xpress i Żony Nokii Asha210 pobiera kasę z konta mimo tego, że siedzimy na WiFi. Pomoże ktoś ?

  • 0

    61. ~ewelina05071993  2013-08-29 10:27:13  host: acad206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. mam samsung gt-5380d wave y tylko problem w tym ze coś stało sie z wyswietlaczem czasem sie włącza a czasem jest tylko biały ekran. jesli sie właczy to ekran ,,warjuje" co moze być przyczyna? prosze o pomoc. i zaznaczam ze ekran nie jest uszkodzony.

  • 0

    62.  2013-08-29 10:33:45

    witam samsung gt-5380d wave y. tylko problem w tym ze od jakiegos czasu wyswietlacz przestaje działać albo jest cały biały albo po właczeniu ,,warjuje" co moze byc przyczyna? telefon nie jest zalany a ekran nie jest uszkodzony prosze o pomoc. :)

  • 0

    63. ~niepolecam  2013-09-02 14:55:58  host: public88425.cdma.centertel.pl

    Ja osobiście nie polecam tego modelu, mam go 1,5 roku z czego 5 razy oddawałam do naprawy. Za każdym razem padało oprogramowanie :(

  • 0

    64. ~xxxxi  2013-12-14 15:18:07  host: public125123.cdma.centertel.pl

    Mam telefon prawie półtora roku. Nie polecam nikomu. Często się zacina i psuje.

  • 0

    65. ~wow  2013-12-30 09:10:55  host: 77-45-67-59.ujscie.net

    Mam ten telefon od 2 miesięcy i stwierdzam, iż nie jest aż taki zły :) co prawda niekiedy się zacina, nie można szybko zakończyć rozmowy poprzez ekran. Ale ogólnie telefon jest ok. Szkoda tylko, że nie mam Androida, tylko BADA :( To jest moim zdaniem największy minus tego telefonu :(

  • 0

    66. ~ato  2014-08-24 22:02:26  host: ado221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie polecam.Zacina się oraz wyrzuca z internetu po paru minutach serwowania a nieraz i po chwili.Moim zdaniem złom.

  • 0

    67. ~xxziomek  2015-02-22 23:07:42  host: ip-37-248-254-20.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Miałem ten telefon 3 lata ... Nie mowie ze był zły ale nie najlepszy największą wada było to ze odblokowywal się w kieszeni i dzwonił do ostatniego numeru ale zaletą jest wytrzymalosc ... Nauczylem go latać ! :D ale tak serio zaliczył kilkadziesiąt lotów działał. Ogółem jeśli ktoś chce telefon z bogatymi funkcjami NIE polecam tego...

  • 0

    68. ~Patixdd  2015-05-04 22:34:44  host: ip-5-172-234-15.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    dźwięk klawiatury można wyłączyć po przez wejścia w ustawienia następnie w dźwięk a na samym dole znajduje się głośność systemowa

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-189-167.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet