Samsung S5330 Wave 2 Pro - opinie
Telefony Samsung Samsung S5330 Wave 2 Pro Opinie o Samsung S5330 Wave 2 Pro

Samsung S5330 Wave 2 Pro

w sumie: 190
  • 0

    1. ~  2010-06-15 22:47:39  host: metroeth-nat28.217.146.194.generacja.pl

    hmmm. avila gps z wifi i qwerty??

  • 0

    2. ~rivas  2010-06-19 11:39:37  host: adgh114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słaba bateria się wydaje

  • 0

    4. ~Dociekliwy  2010-06-20 21:06:35  host: static-ip-87-248-91-120.promax.media.pl

    Pytanie: czy aparat ma AF? Mozna prosic o jakies szczegoly apropo PDA: procesor, pamiec RAM, czy jest procek graficzny osobny... Telefon wygląda rewelacyjnie :)

  • 0

    6.  2010-06-23 15:53:48

    Avila na Badzie z qwerty...

  • 0

    7. ~mikee  2010-06-25 22:32:13  host: gda242.internetdsl.tpnet.pl

    Tel ogolnie fajny, najlepsza chyba klawiatyra, zblizona do 'qwerty'

  • 0

    8. ~andziak  2010-06-25 22:37:08  host: ip-89.171.20.200.edial.pl

    nie specialnego... jedyny plus to klawiatura qwerty. Design też nie znakomity...

  • 0

    10. ~korek  2010-07-07 11:40:24  host: 116.40.rev.vline.pl

    Tani telefonik z Bada (tzw. low-endowy). Czego wy chcecie ? :) W każdej chwili możecie se kupić OMNIE lub coś z lepszego z Androidem :P

  • 0

    11. ~  2010-08-03 16:58:51  host: 83-238-171-111.ip.netia.com.pl

    Jak ktoś narzekał, że Monte nie ma qwerty to teraz może się ugryźć ;) Wygląd Avili połączony z Omnią 2, fizyczne qwerty to plus. Bada OS też może być, o ile Samsung wprowadzi go do wielu modeli i przyjmie się podobnie do Androida. A dla mnie nie ma szału, bo nie trawię taniego dotyku, a w zasadzie żadnego (mogłem wymienić tel. na Wave, ale sprzedałem bo wolę moją E72, może tańsza etc., ale niezawodna od ponad pół roku i nie muszę ładować co 2 dni albo częściej ...)

  • -2

    12. ~Derick  2010-09-28 02:26:32  host: chello087207122178.chello.pl

    Miastowi, trzymajcie się z daleka od tego niby smartfona. To jak piszą wyżej szrotowa Avila z qwerty, gps i wifi. Jest mocno okrojony względem Wava S8500. Procesor to tylko 455mhz. 100 mega (nie 80) pamięci wewnętrznej. Tylko 2G (max EDGE-do 237kbit/s) - czyli dobry dla niewymagających i na wiochę, bo przyszłościowy to on nie jest. Nie ma nawet podstawowego pasma 3G/UMTS-384Kbit/s. Nie mówiąc już o szybkościach HSDPA(HSDownloadPA) 1.8 do 3.6Mbps; HSDPA+ 7.2 do 14.4Mbps; HSUPA (HSUploadPA) 1.46 do 5.76Mbps; HSPA 21Mbps/HSPA+ 42Mbps. Bez akceleratora gier 3D. Ekran TFT zamiast amoled. Niska rozdziałka, bo procek by go nie uciągnął,.. to już lepsza Nokia C6. Jednym słowem "wieś śpiewa i tańczy" a Samsung po sukcesie Wava S8500 w fiuta tnie i oszukując chcę kasę za model której nie jest wart. U nas podobno ma kosztować 1016pln (model bez qwerty 917pln) ;-P

  • -1

    13. ~agniesia8325  2010-10-30 13:45:06  host: brx77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chyba jakies jaja samsung sobie robi, obecnie posiadam wave i patrzac na nastepce tego telefonu zastanawiam sie jakie on ma podobne funkcje. zawsze mi sie wydawalo ze jak wychodzi nastepca jakiegos telefonu to powinien byc o kilka funkcji do przodu a tu niespodzianka, mam przed soba avile!!!

  • 0

    14. ~aquarius  2010-11-02 12:54:05  host: evv183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przeciez to nie jest zaden nastepca WAVEa jeśli juz to następca avilii to chyba zrozumiałe po nazwie telefonu wave 533 tzn ze do 8500 mu cholernie dalekooooooo!!!! tak na marginesie wave rulessss!!

  • 0

    15. ~1777  2010-11-02 20:27:37  host: host-89-231-125-111.warszawa.mm.pl

    jakaż elokwencja wypowiedzi nikt z was może poza Derick.. nikt se trudu nie zadał sprawdzenia co to w ogule za telefon po primo.nie 1000 tylko 700 a za ta cene to naprawde dobry telefon osobiscie mysle ze 550 to max..ale za pul roku stanieje o 25% mialem go w reku moze nie mam procka i oprogramowania jak c6 ale jest szybki aplikacje przejscia z mp3 na tekst itp.. w sekunde rozszerzanie zdjęć i pare innych ciekawostek, wieś to nokia z ich debilnym opr.. dla wiesiołków trochę bardziej skaplikowane meni i miłośnicy noki sie gubia

  • 0

    16. ~51848  2010-11-06 11:02:32  host: 79-139-112-25.przemysl.hypnet.pl

    Czy ten telefon się zacina, albo resetuje?

  • 0

    17. ~Senninho  2010-11-08 10:42:01  host: cyz139.internetdsl.tpnet.pl

    właśnie miałem go w ręce - kolega kupił w plusie i ogólne wrażenie niezłe. Największa wada to nazwa - troche przegieli nazywać wave 2 coś co wave 8500 nie przypomina...a łączy jedynie system. o specyfikacji każdy może poczytać na stronie samsunga. Z wyglądu i dotyku taka Avila. Chodzi to dobrze, nie muli nie zacina... ogólnie gdyby nie wzronictwo Avili telefon byl by nawet nawet

  • 0

    18. ~GSM  2010-11-08 16:27:00  host: 77.236.31.222

    Kupilem tel. BDB sie sprawdza slaby priocek ale telefonik chodzi bez zaciecia nawet na mocnym obciazeniu, multum aplikacji na BADA samsung sra nimi na prawo i lewo i to za free wystarczy poszukac. Ogolnie w skali 1-10 tel na jakies 8+ bateria b. mocna jak na taki wyswietlacz trzyma b. dlugo. system chodzi plynnie bez zaciec. aparat jest bdb. ogolnie samsung produkuje dobre aparaty nie to co w SE lub w Motorolach. tutaj jest prawdziwe 3.15 mpx telefon ogolnie multimedialny zachecam do przetestowania a nie prucia tylka ze to nie widzac tego tel. nawet na oczy :)ten tel plusuje na systemie ktory jest o wiele plynniejszy i bardziej zmodernizowany niz android :)

  • 0

    19. ~dorsshel  2010-11-08 16:31:43  host: 77.236.31.222

    Tel. bdb. patrzac na parametry nic imponujacego ale korzystanie z tego tel. to czysta przyjemnosc :)plynnie dzialajace aplikacje jak i zarowno WiFi. Widzialem wiele tel. z "lepszymi" parametrami a okazywalo sie ze te niby "cuda" mozna sobie wsadzic w d... Ogolnie polecam telefionik jak dla mnie plusuje BADA i Qwetry na BADA teraz mozna zgrac praktycznie wsio ze strony samsunga i za friko :)

  • 0

    20. ~Grzechu  2010-11-10 20:52:45  host: 188.146.255.246.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Jak długo trzyma bateria?

  • 0

    22. ~candace  2010-11-11 19:43:10  host: 130-048.nitka.net.pl

    witam. mam pytanie. zastanawiam sie nad kupnem tego model ale nie jestem pewna, czy Wave 2 Pro ma w aparacie fotograficznym funckję stabilizatora ostrości? Czy jak się robi zdjęcia tekstu (np. gazety) to wszystko potem ładnie widać, gdy sie przetransportuje zdjęcie na komputer ? dziękuje z góry za odpowiedź ;)

  • 0

    24. ~martinez  2010-11-12 19:05:06  host: chello089076253171.chello.pl

    da sie na nim odczytywac pliki .pdv?

  • 0

    25. ~izula  2010-11-13 20:48:35  host: n05.satfilm.pl

    mam ten telefon od 2 tygodni i muszę powiedzieć,że jak narazie sprawuje się bardzo dobrze:) to mój pierwszy dotykowy telefon (zawsze bałam się tego,że będę miała trudności z obsługą:P) i jestem bardzo zadowolona:) klawiatura qwerty jest naprawdę świetna,piszę się bardzo szybko i sprawnie. aparat też niczego sobie. bateria przy dość częstym używaniu trzyma 5-6 dni. POLECAM!!!

  • 1

    26. ~Minus  2010-11-17 09:14:27  host: ihm90.internetdsl.tpnet.pl

    Jak można pisać teksty w stylu "Avila na Badzie" albo "Avila z GPS i qwerty"? Ten telefon ma zestandaryzowany system operacyjny, ekran pojemnościowy, klawiaturę qwerty, gps, wi-fi. To mniej więcej tak, jakby powiedzieć, że Nokia E52 jest następcą 3110c.

  • 0

    27. ~Blizz  2010-11-17 22:52:59  host: 77-253-142-164.adsl.inetia.pl

    Po pierwsze, nikt nie mowil, ze s5530 bedzie nastepca Wave'a. Po drugie, nie nalezy porownywac tych dwoch telefonow, skoro naleza do roznych klas. Ale jezeli to juz zostalo uczynione, to wtrace swoje 2 grosze. Jesli ktos ma pieniedzy jak lodu i jest szanujacym sie businessmanem to nie powinien nawet patrzec na ten telefon, w koncu to low-end. Jest on skierowany raczej do mlodych ludzi, ktorych nie stac na wypasione kombajny, a zalezy im na polaczeniu z FB, Twitterem, szybkim i wygodnym pisaniu SMS'ow itp. Jak ktos chce sobie pograc to od tego jest PC/konsola, a nie komorka. Pamiec wbudowana to 100-5MB zajmowane przez system. Aparat nie ma AF-a, o ktory ktos pytal.

  • 0

    28. ~lejla  2010-11-18 13:19:50  host: host-86-63-143-136.nplay.net.pl

    jestem posiadaczka tego fona i zaskakuje mnie bateria od wczoraj non stop jest właczony albo radio albo mp3 bo probuje go rozładowac juz ponad 12 h i nic bateria nie pada a była tylko w polowie naładowana jak telefon przyjechał.Menu jest proste, bardzo czuły jestem mega zadowolona tym bardziej ze przesiadłam sie z motoroli V8 razar

  • 0

    29. ~mmm  2010-11-19 20:20:44  host: 85.219.163.66

    zastanawiam sie nad tym tel chociaz qwert ma mikre klawisze...

  • 0

    30. ~DJ JAKUB  2010-11-21 18:20:40  host: ip-178-219-26-19.e-gco.pl

    mam pytanie czy gps jest darmowy i ile ma kolorów wyswietlacz bo pisze 256 tys a gdzies indzij 16 milionów i czy jest w zestawie karta pamieci i czy mozna z odtwarzacza mp3 ustawic dzwiek dzwonka i sms ...

  • 0

    31. ~lejla  2010-11-23 22:23:34  host: host-86-63-143-136.nplay.net.pl

    czy gps jest darmowy nie wiem kolorow wyswietlacz ma 16 mln .W zestawie nie ma karty pamieci tylko słuchawki ,ładowarka i kable usb.Mozna z odtwarzacza ustawic dzownek dla kontaktu kazdy moze miec inny,niestety dziek sms jest tylko jeden dla wszystkich.W motoroli miałam sms i dzwonek jaki chciłam dla kontaktu tutaj tylko dzwonek

  • 0

    32. ~lejla  2010-11-23 22:24:39  host: host-86-63-143-136.nplay.net.pl

    a dodam jeszcze ze bateria od piatku i dalej mam dwie kreski a słuchałam muzyki ,radia i ciagle sie bawie oraz duzo gadam

  • 0

    35. ~Bieniuś  2010-11-28 21:01:53  host: 188.147.45.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    A wie może ktoś ile kosztuje ten fon w mixplusie z doładoewaniami 30 pln na max 2 latka.

  • 0

    36. ~Świezżak  2010-11-30 23:04:04  host: 159.85-237-164.tkchopin.pl

    Właśnie przeczytałem komentarze i zaufałem Wam, bo dostałem dosłownie przed chwilą ten telefon na sprzedaż i zakupiłem go dla siebie. Mam nadzieję, ze bedzie wszystko tak jak opisujecie.

  • 0

    37. ~Majka  2010-12-04 16:58:05  host: afcm177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super. Dobra bateria. Klawiatura wygodna Całkiem dobry dźwięk, i nic sie nie zawiesza. Było pytanie, wiec piszę: NA DZWONEK SMS MOŻNA WYBRAĆ JAKI SIĘ CHCE DZWIĘK!

  • 0

    39. ~83  2010-12-05 09:59:29  host: user46-129.satfilm.net.pl

    mam pytanie jak zmienic dlugosc wysylanego smsa ze 160 na wiecej znakow.duzo pisze i jedna wiadomosc to starszna lipa prosze o odpowiedz

  • 0

    40.  2010-12-05 10:59:23

    mam ten telefon, gps jest na 3 miesiące...

  • 0

    41. ~  2010-12-06 15:03:00  host: bqx92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie, skupmy się na tym GPS'ie. Z tego co mi wiadomo jest na 3 miesiące a potem.... ..blada. Samsung nie wypuścił nawet żadnej aplikacji na 533. Czy to oznacza, że po 3 miesiącach odbiornik gps staje się całkowicie bezużyteczny?

  • 0

    42. ~tajemniczy don pedro  2010-12-06 22:43:03  host: public65251.xdsl.centertel.pl

    do ~83: ręce opadają :-) piszesz smsa ile wlezie, telefon sam tnie na "kawałki" 160 znaków a przy wysyłce pyta, czy wysłać np. 3 smsy?

  • 0

    43. ~zuoiniedobro  2010-12-07 19:16:12  host: afbc193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    smsy na dotykowym ekranie da się pisać tylko na wirtualnej klawiaturze qwerty, czy można też zmienić na normalną?

  • 0

    45. ~zainteresowany  2010-12-10 12:11:24  host: i210.in.net.pl

    Ja mam takie pytanie jak ten telefon sprawdza się przy przeglądaniu internetu i czy internet chodzi w miarę dobrze? Bo na pewno często będę korzystał z niego i nie chodzi mi tylko o przeglądanie facebooka, wiem że nie ma na bade jeszcze wersji opery a podobno oryginalna przeglądarka pozostawia dużo do życzenia. Ale ogólnie chodzi mi o to jak ten internet śmiga bo nie ma on nawet 3G..

  • 0

    46. ~kam228  2010-12-12 13:16:12  host: pub-115.212.rewolucja-net.pl

    ludzie musze kupić nowy tel. i niewiem na jaki się zdecydować myślę o lg bali albo o samsungu wave 533 i mam pytane czy aparat jest z lampką i czy dobrze się słucha na nim muzyki z góry dzienki

  • 0

    47. ~wave533  2010-12-17 12:50:23  host: host-89-167-57-40.nplay.net.pl

    Opera jak i internet chodzą bardzo dobrze. nie mam na razie zastrzeżeń do tego aparatu. Lampy aparat nie ma ale zdjęcia dobre wychodzą mimo tego braku.

  • 0

    48. ~wave533  2010-12-17 12:51:23  host: host-89-167-57-40.nplay.net.pl

    Smsy da się pisać na ekranie (qwerty albo standard) jak i na wysuwanej klawiaturze, co kto woli.

  • 0

    49. ~wave533  2010-12-17 12:52:26  host: host-89-167-57-40.nplay.net.pl

    Co to znaczy, że GPS jest na 3 miesiące? Potem przychodzi krasnal i je (odbiornik) wycina i zabiera?

  • 0

    50. ~wave533  2010-12-17 12:53:47  host: host-89-167-57-40.nplay.net.pl

    przy doladowniu 24 przy cenie 30zl aparat kosztuje 429zł. (na chwile obecna) w mixplusie.

  • 0

    51. ~acocieto  2010-12-18 16:27:55  host: 77-45-55-248.sta.asta-net.com.pl

    aparat jest bez lampy, muzyke slucha sie swietnie. Piszesz wiecej sms czy dzwonisz ? jezeli sms to wave a dzwonisz to bali ;]

  • 0

    52. ~kondziu  2010-12-18 19:54:49  host: atm.ssnet.pl

    Mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Czy da się ustawic żeby po wysunięciu klawiatury włączała się od razu nowa wiadomośc do napisania?

  • 0

    53. ~mar  2010-12-19 14:54:48  host: 194.181.134.214

    ja wgralem mapy gps do telefonu i mam je offline caly czas , na zawsze! a pewnie te 3 mc to na naviexpercie!

  • 0

    54. ~Rosa27  2010-12-19 22:36:02  host: z16-14.opera-mini.net

    Niedługo wymieniam telefon i planuje właśnie kupić tego Samsunga :) czytałam gdziesz, że klawiatura Qwerty jest dosyć twarda.. Przeszkadza to Wam, czy może nie zwracacie na to zbyt dużej uwagi?

  • 0

    55. ~bartooooosz  2010-12-21 14:30:50  host: 89-77-153-61.dynamic.chello.pl

    ej ~mar skad pobrales te mapy ? wielka prosba odpisz, bardzo potrzebne. chyba ze kto inny wie skad pobrac?

  • 0

    56. ~Roxy  2010-12-23 19:19:54  host: 80.50.129.2

    mam pytanie do posiadaczy tego modelu: jak z kręceniem wideo? i czy głośnik daje rade? Prosze o odpowiedź, bo chce kupić ten telefon ;)

  • 0

    57. ~orad  2010-12-24 22:37:57  host: 89-74-66-147.dynamic.chello.pl

    Dobrze tu dziala internet? Oczywiscie NIE chodzi mi o WiFi.

  • 0

    58. ~ewela132  2010-12-26 20:35:45  host: proxy-kunice.maxnet.66.pl

    kupitelefon we środę. no i dzis niedziela a ja juz 2 razy ładowałam baterię, korzystam duzo ale tylko sms i dzwonienie, bez słuchania muzyki itd. czy cos może zminic w ustawieniach żeby bateria dłużej trzymała? ogólnie fajny telefon przy dość niewielkiej cenie 789 zł w Erze bez jakis tam mixów i umów.

  • 0

    59. ~  2010-12-27 14:53:11  host: apn-77-114-49-164.dynamic.gprs.plus.pl

    ^^ewela^^ , a dobrze sformatowałes baterie??

  • 0

    60. ~M.  2010-12-27 17:40:05  host: 188.146.255.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Mam ten sam problem co ewela 132, bateria wcale tak długo nie trzyma. To mój pierwszy dotykowiec, więc ciężko mi ocenić czy to normalne czy nie. Dodam, że dużo się nim bawię, głównie wi-fi i czytam e-booki. Bateria trzyma ok. 2 dni przy takim użytkowaniu. Gdyby nie to polecałabym telefon z zamkniętymi oczami.

  • 0

    61. ~Oskar  2010-12-27 19:27:26  host: aebl207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 58. Spróbuj przyciemnić ekran, zmienić czas podświetlania i tego typu rzeczy.

  • 0

    62. ~  2010-12-27 19:29:57  host: aebl207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Rosa27 - Bawiłem się chwilę tym telefonem w Erze, i ma bardzo wygodną klawiaturę.

  • 0

    63. ~Oskar  2010-12-27 19:30:53  host: aebl207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A wasze kontakty z tym fonem są pozytywne, czy nie?

  • 0

    64. ~Ola  2010-12-28 18:01:20  host: 89-77-240-5.dynamic.chello.pl

    mam go wprawdzie kilka godzin ale na razie jestem zachwycona. mam tylko pytanie: czy można jakoś zmienić dźwięki które towarzyszą pisaniu czy naciskaniu różnych folderów w menu? chciałabym żeby to było wyciszone, a nie mogę znaleźć takiej opcji...

  • 0

    65. ~bartooooooosz  2010-12-28 19:57:55  host: 89-77-203-79.dynamic.chello.pl

    ~orad internet dziala bardzo fajnie, wszyscy narzekaja na przegladarke a moim zdaniem jest bardzo przyjemna i latwa w obsudze. strony laduja sie szybko, a i przegladanie jest wygodne. POLECAM ! i pytanie do zorientowanych: co jest wkoncu z tym gps? trzeba sciagnac jakies mapy zeby dziala bez oplat?

  • 0

    66. ~Miłosz  2010-12-30 17:08:53  host: ip-83-2-211-15.static.xcore.pl

    Olu masz po boku klawisz głośności klikaj nim do dołu aż będzie pokazane 0 i już!!!

  • 0

    67. ~bartooooooosz  2010-12-31 09:16:26  host: client003-inet-rad.kpsi.pl

    mam go od poniedziałku zeszłego tygodnia i mam problem z ustawieniem 3 tapet jak wybieram zmień tapete i ustawie to mam jedną taką samą wszędzie POMOCY

  • 0

    68. ~leniwiec  2010-12-31 12:32:27  host: jze138.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon wydaje się interesujący, ale mam kilka pytań. Po pierwsze, ile w praktyce trzyma dobrze sformatowana bateria (przy chodzi mi o tryb czuwania ze sporadycznymi rozmowami i/lub słuchaniem mp3)? Drugie - da się tym telefonem przeglądać pdf'y? Na samsung apps nie widzę żadnej aplikacji do tego. Jak w praktyce działają aplikacje typu "latarka"? Brak diody przeżyję, ale przyzwyczaiłem się do tego typu funkcji w telefonie. I na koniec - jest na ten telefon jakaś aplikacja kliencka gadu-gadu, albo terminalowa (ssh)? W wypadku ssh mógłby być również serwer/demon. Na stronie nic nie znalazłem, ale może szukajka mnie nie lubi, albo jest coś działającego w javie.

  • 0

    69. ~tia  2011-01-01 22:10:37  host: 178-37-55-111.adsl.inetia.pl

    Ola, poprostu zmniejsz głośność. :)

  • 0

    71. ~michu137  2011-01-04 19:56:29  host: 178-36-216-89.adsl.inetia.pl

    Mam takie pytanko. Czy taśma do wysuwania klawiatury nie psuje się.

  • 0

    72. ~Ola  2011-01-05 18:39:57  host: hpy34.internetdsl.tpnet.pl

    dzięki Miłosz, jakoś do tego sama doszłam ;) mam problem. chcę skonfigurować telefon, on jest z Ery, a moja karta jest z Plusa. na stronie Plusa nie mają konfiguracji do tego modelu. nie rozumiem instrukcji. co mam zrobić?

  • 0

    73. ~RogWeb  2011-01-06 22:01:12  host: dhs143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik od paru tygodni, klawiatura jest fajna choć przeszkadza guzik wyciszenia {jest wraz ze spacja przez co trzeba trochę naciągnąć palce prawej reki} multimedialnie jest OK choć słuchawki mogły by być wygodniejsze, internet działa w miarę szybko choć demon to nie jest, Java na nim dobrze działa, fakt w SamsungApp jest mało programów w większości zabijacze czasu, ale dopiero się to rozwija, offline-owych aplikacji GPS niema chyba ze zwykłe mapy z funkcja pokazania pozycji, choć to już jakaś baza pod normalna nawigacje jest, co tu jeszcze napisać, z giroskopu prawie w ogule nie korzystam, z akcelerometru tez, bateria średnio trzyma 2 - 3 dni przy intensywnym korzystaniu {gry, mp3/radio, jakieś wigety które korzystają z neta, wifi, i filmy} w sumie telefon dla tych co piszą eski/maile, lubią słuchać muzyki czy oglądać filmy {te z YT też}, PS. z grami to trzeba uważać bo jakiś kretyn pisał obsługę klawiatury dla JAVA w tym telefonie, co najmniej przydała by się możliwość ręcznego ustawiania klawiszy w aplikacjach.

  • 0

    74. ~samsungwave  2011-01-07 16:17:08  host: 87-205-230-168.adsl.inetia.pl

    czy moge na nim miec gg? A tak ogolnie to tel. bardzo dobry;)

  • 0

    76. ~paula  2011-01-09 14:44:32  host: 82-160-28-3.tktelekom.pl

    Mam pytanie, zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, ale nigdzie nie znalazłam tego jaka ma pojemność skrzynki sms, miałam wcześniej kilka samsungów, ale z pojemnością skrzynki było kiepsko. I jeszcze mam pytanie czy przy sms jest ta opcja co przy Delphi ze smsy od jednej osoby są w formie chatu? Bardzo proszę od odpowiedz od posiadaczy tego telefoniku :)

  • 0

    77. ~To ja  2011-01-09 20:22:20  host: 188.146.255.151.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Do 53 - Mar : jakie mapy offline GPS można wgrać do tego modelu? Czy są jakieś bezpłatne? I jeszcze pytanie dodatkowe: czy Naviexpert korzysta z połączenia internetowego podczas podróży? Trochę obawiam się o roaming itp...

  • 0

    78. ~wave533  2011-01-11 08:22:19  host: host-89-167-57-40.nplay.net.pl

    bateria trzyma 3-5 dni (po dobrym sformatowaniu) w telefonie da sie odtwarzac pdfy (nie trzeba do tego dodatkowych pogramow) Z samsungapps mozna sciagnac program dzieku ktoremu ekranem bedziemy sobie doswietlac drogę (zamiast diody). nawigacja jest dostepne (platna) np naviexpert

  • 0

    79. ~MichałM  2011-01-11 14:12:59  host: 94-40-18-68.tktelekom.pl

    A ja czekam na ten telefon w Play już 3 tydzień:( I się doczekać nie mogę... Oczywiście dla mojej księżniczki :D Ma ktoś może też taki problem z dostępnością w Play?? Pozdrawiam.

  • 0

    80. ~maras89  2011-01-11 21:01:34  host: host-79.173.10.177.tesatnet.pl

    czy jest możliwość przeglądania plików word, excel i pdf ?

  • 0

    81. ~Piotrek  2011-01-11 22:52:26  host: ip81a-zub.gl.digi.pl

    Telefon od nowości przy prawie zerowym korzystaniu (raz na dzień odebrać sms i odpisać + odebrać 30sekundową rozmowę, ewentualnie za dzwonić również 30 sec) telefon wytrzymał 3 tygodnie na tylko jedno w tym czasie ładowaniu u ojczyma. Dobrze się piszę, obsługuje portale społecznościowe(niestety w mojej sieci nie mogłem przetestować wbudowanych skrótów do facebooka. Gadu też super chodzi :) Jak dorwałem go ja to baterię załatwiłem w jeden dzień, na najniższej jasności, z niewyciszonym dźwiękiem cały dzień przesiedziałem na facebooku i aplikacji ebuddy. Z WiFi nie miałem okazji korzystać. Szybkość internetu jest znośna. EDGE to najszybsze możliwe łącze w tym telefonie. A Jak ktoś wyżej pytał, klawisze qwerty są przyjemne, wręcz za miękkie jak dla mnie. Reszta sprawdza się idealnie :)

  • 0

    82. ~enterpawel  2011-01-12 13:41:32  host: 113-cin-16.acn.waw.pl

    Telefon posiadam juz prawie miesiac i jestem na prawde zadowolony :P Fakt ze ciekawych aplikacji na bada duzo nie jest ale na pewno za jais czas sie pojawaia. Klawiatura qwerty bardzo wygodna. Bateria trzyma spokojnie 3-4 dni przy intenswnym uzywaniu. Moim zdaniem bardzo mobilny z praktycznymi funkcjami :P najbardziej podoba mi sie 'falszywe polaczenie' :) GPS jest za darmo ;p mozna sprawdzic dokladne swoje polozenie, predkosc itd. ale najlepiej miec jakis program z mapami, kttorego ja nie moge znalezc... :< ktos zna jakas strone gdzie mogly by byc takie programy :P?

  • 0

    83. ~enterpawel  2011-01-12 13:42:35  host: 113-cin-16.acn.waw.pl

    A aplikacje gg dzialaja bezproblemowo. Ja osobicie uzywam 'Palringo' na ktorym spokojni mozna wrzucic swoj numer gg.

  • 0

    84. ~?  2011-01-15 17:17:26  host: 188.147.168.131.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    a to palringo za darmo działa ?

  • 0

    85.  2011-01-18 12:15:04

    telefon mam jakiś tydzień dopiero ale nie narzekam. Jak narazie pozytywnnie, mimo że biorąc podchodziłem do tego telefonu sceptycznie. Głównie dlatego że miałem już 3 telefony samsunga i na 2 masakrycznie się przejechałem (D900,J600). Ogólnie byłem przyszykowany na nokie c6 ale brak funduszy mnie do niego zmusił. Ale jak narazie jestem bardzo pozytwnie zaskoczony. wszystko spawnie działa, miło mi sie pracuje na dotykowym, mimo moich grubych palców. Poolecam

  • 0

    86. ~Obserwator  2011-01-18 22:44:08  host: host54.stimo.net

    1. Tak, jest problem z dostępnością telefonu w Play (i pewnie w innych sieciach), bo jest dosłownie rozchwytywany. BADA+GPS+QWERTY+WiFi w jednym pudełku robi swoje. 2. PDF otwiera bez problemu - fabrycznie jest na telefonie nawet jakaś licencja odnośnie SamsungApps zapisana właśnie w PDF - można sobie poczytać. Z Wordem i Excelem nie próbowałem, jednak natywnej obsługi chyba nie ma. Trzeba szukać w SamsungApps. 3. Jeśli chodzi o GPS, to fabrycznie mamy NaviExpert, czyli mapy pobierane są z Netu. Jeśli chodzi o programy offline, to trzeba by szukać na forum o Bada/Wave.

  • 0

    87. ~ani  2011-01-19 22:52:04  host: 193.34.222.21

    jak usnac obrazy z ekranu tzn male okienko na jego srodku z tapetami itp wkurza mnie to :( bo zaslania mi tapete

  • 0

    90. ~SE fan  2011-01-23 20:53:56  host: user-109-243-38-14.play-internet.pl

    86: telefon bez żadnych zewnętrznych programów otwiera pliki *.doc i *.xls, także jeśli nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd.

  • 0

    91. ~ziomek  2011-01-26 12:42:44  host: 77-253-135-182.adsl.inetia.pl

    Witam! Od wczoraj jestem posiadaczem tego telefonu mam jeden problem poniewaz bateria juz mi "mryga" (informuje ze slaby stan baterii" czy moge juz go podlaczyc do ladowania czy lepiej poczkeac az sie sam wylaczy i wtedy dopiero. proszew o napisanie jak wy formatowaliscie baterie ile razy i czy do zera ile ladowaliscie i wgl prosze o pomoc ;)

  • 0

    92. ~Tadeusz z Gdyni  2011-01-26 15:50:04  host: host-81-190-76-231.gdynia.mm.pl

    Mam go od 3 tyg. Zainstalowałem cracka Ndrive (w jęz angielskim, z hiszpanskiej stronki) śmiga z polską mapą aż miło. Bezpłatny oczywiście. Czekam na Kiesa z obsługą SMSów. Fonik super. Szczególnie że za 1,23 z Playa przy abonamencie 65,- zł brutto.

  • 0

    93. ~km  2011-01-26 17:56:24  host: user-188-33-140-101.play-internet.pl

    mam do was pytanie:jestem w orange mixie i konczy mi sie umowa za dwa miechy.orange oczywiscie nie zaproponowal nic sensownego oprocz avili z gprs oczywiscie (chodzi mi tez o w miare korzystna cene. w play natomiast zainteresowana jestem samsungiem 5330 o jakim tu mowa i Lg bali. mam juz metlik w glowie. co byscie doradzili?pozdr

  • 0

    95. ~rosa  2011-01-27 15:37:24  host: terminal-1-207.retsat1.com.pl

    otwiera pliki worda jak i exela, bateria faktycznie niezle 3ma nawet do 4dni. jedną z poważniejszych wad jest standard w jakim obsługuje internet. brak 3g daje sie we znaki.

  • 0

    96. ~fb  2011-01-28 23:26:33  host: acog110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy na facebook'u działa czat ?

  • 0

    97. ~DuŚka .  2011-01-29 21:38:14  host: adqx206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam kilka pytań co do tego tel. 1. Czy ta bateria naprawdę długo trzyma ?[pisanie SMS-ów, dzwonienie, gdzieś 15 min. słuchania muzyki, zrobienie kilku zdjęć]. 2. Jest tam Autofocus lub lampa błyskowa ? 3 Czy zacina się czy coś w tym stylu. Chciałabym go zakupić, strasznie mi się podoba ale martwi mnie bateria. Obecnie mam SGH U600 i bateria jest do kitu. Czy wszystkie SGH tak mają ? I jeszcze jedno. Które bardziej polecacie: Monte czy Wave 533 ?

  • 0

    99. ~KKK  2011-02-03 22:42:39  host: 85-202-57-44.internetia.net.pl

    Mam pytanie,mam ten tel i pobralam gg i gdzie mi sie zapisalo ?

  • 0

    100. ~diabliczka  2011-02-07 09:08:59  host: user47-020.satfilm.net.pl

    Witam ja mam telefon Samsung wave 533 od wczoraj :) nigdy nie miałam samsunga, zawsze miałam nokie ale chciałam zaszaleć i wypróbować tel dotykowy chociaż wolałam nokie C6-00 ale w moim abonamencie była bardzo droga.

  • 0

    102. ~kociak12  2011-02-08 10:33:57  host: adox32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie ... Czy do tego fona można używać rysika ? Proszę o odpowiedź .. z góry dzięki ; ]

  • 0

    103. ~mua86  2011-02-08 15:15:09  host: staticline56525.toya.net.pl

    no ja się grubo zastanawiam nad kupnem... jeszcze do dzisiaj moja decyzja była definitywnie na TAK,ale coś mnie nagle tchnęło,żeby sprawdzić,czy telefon ma lampę błyskową... no i niestety nie ma :( więc pytanie moje brzmi: czy zdjęcia bardzo źle wychodzą w ciemnościach,czy da się przeżyć?

  • 0

    104. ~jaaa1  2011-02-11 16:27:42  host: 89-76-192-209.dynamic.chello.pl

    od wielu lat zmieniam fona co roku, ale ten to bajka ! klawiurka pisze niemal sama ;) net płynny, ekran dotykowy bardzo czuły , jedyne co mnie denerwuje to szybkość blokowania się wyświetlacza ;/

  • 0

    106. ~maniek  2011-02-12 09:14:28  host: public66414.xdsl.centertel.pl

    mam problem z internetem w tym telefonie, ponieważ gdy chce go włączyć to pisze że punkt dostępu jest nieważny, pomóżcie mi jak ja mam to zrobić, proszę o szybką pomoc

  • 0

    107. ~Posiadacz  2011-02-12 09:59:15  host: admt12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Generalnie telefon super, pomimo niskiego zegara procka chodzi płynnie, pomijając cały zasób pozytywnych technologicznych nowinek zaadaptowanych do tego modelu telefonu, najbardziej brak mi w nim transmisji 3G, powiedzmy sobie szczerze jest WiFi, przeglądarka, pełna klawiatura, a gdy jestem poza zasięgiem WiFi obejrzenie filmu na YouTube'ie nie jest możliwe. Natomiast jeżeli ktoś zastanawia się nad jego kupnem ze względu na nawigacje, proponuje kupić jakąś odblokowana mante albo "biedronkowke" i będzie bardziej zadowolony, ponieważ naviexpert w tym wave'ie nie powala dokładnością, a jedynie dodatkowymi kosztami w postaci licencji i transmisji danych.

  • 0

    108. ~tomek  2011-02-15 23:40:28  host: 87-4-n2.aster.pl

    dziwny telefon slabo lapie jak sie go myknie poziomo i nie wiem jak zlikwidowac wszelkie rzeczy z wyswietlacza.

  • 0

    109. ~  2011-02-17 07:11:36  host: host-62-141-233-60.tomaszow.mm.pl

    Witam mam pytanie. Jak przypisać różne dzwonki do różnych kontaktów? I jeszcze jedna sprawa. Gdy telefon leży chwile nie używany rozsuniecie klawiatury i ponowne jej zlożenie powoduje ze telefon sie wyłancza co może być powodem ?

  • 0

    110. ~??  2011-02-17 18:25:51  host: host-62-141-233-60.tomaszow.mm.pl

    Witam mam mały kłopot z telefonem czasami bywa tak ze rozsuwanie i chowanie klawiatury powoduje wyłaczenie sie tel. co moze byc powodem i jak temu zaradzic?

  • 0

    111.  2011-02-17 18:34:21

    Witam. Mam kłopot z tel czasami bywa tak ze rozsuniecie/zamkniecie klawiatury powoduje ze tel sie wyłącza co moze byc powodem i jak sie z tym uporac??

  • 0

    114. ~  2011-02-21 17:49:12  host: aakb99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    87: w rogu masz opcję widgety, wciśnij ją. Potem przytrzymaj to okienko z tapetami aż do pojawienia się żółtej ramki i potem zjedź z tym na dół... i ci zniknie... Itak robić ze wszystkimi żeczami którem masz na ekranie

  • 0

    115. ~metallica  2011-02-22 22:38:03  host: admy197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tomek, jeśli chcesz zlikwidować ten widgety z wyświetlacza to po prostu wciskasz "Widget" u góry ekranu, przytrzymujesz jakiś tam widget i jak pojawi się żółta ramka przeciągasz na pasek widgetów. ;) Powodzenia. Ogólnie telefon dobry. Zawiesza się, jeśli jest obładowany plikami itp. Klawiatura O.K. Bada też wporzo. Zdjęcia nie są jakiejś tam powalającej jakości, ale mogłyby być lepsze. Nawigacja? Hm... trochę nie można się połapać, ale po paru próbach jest już dobrze. Szybko można się połączyć z facebookiem czy pocztą. Mam problem tylko z tym, że jak wrzucam filmik z komputera i chcę go odtworzyć to mi wyskakuje komunikat o złej rozdzielczości czy coś. Ale poprzednie filmy, takiej samej rozdzielczości, które były wcześniej na karcie pamięci, śmigają normalnie. Irytuje mnie też tylko jeden motyw, a innego nie mogę znaleźć. Obudowa z tyłu łatwo się rysuje. Mój telefon, chyba źle sformatowana bateria, działa ok. półtora dnia, nawet kiedy go katujemy godzinami.

  • 0

    116. ~cezary  2011-02-27 22:03:01  host: 90.168.224.179

    hej eljot. mam ten sam problem. podczas otwierania lub zamykania klawiatury telefon mi sie wyłącza. zamierzam zanieść go na gwarancje.

  • 0

    117. ~arek  2011-02-28 18:13:41  host: izo202.internetdsl.tpnet.pl

    mam problem.... wszystkie wiadomości sms, mms itp wykasowane a ciągle pokazuje się komunikat, że mało pamięci. Maile też pousuwane. Czy moze jest gdzieś folder KOSZ do którego lądują maile? nie mogę znaleźć. Zdjęcia i muzykę mam na osobne karcie pamięci więc pamięć telefonu powinna być praktycznie pusta

  • 0

    118. ~  2011-03-04 17:39:20  host: esd222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytanie co do tego samsunga wave pro 2. Gdzie można znaleźć obudowę białą do takiego telefonu?

  • 0

    119. ~Ag@ta  2011-03-10 20:06:23  host: equ12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej. Mam takie pytanie. Czy są jakieś inne kolory obudowy, czy tylko czarna?

  • 0

    120. ~domi  2011-03-11 13:32:46  host: 77-255-175-81.adsl.inetia.pl

    posiadam wlasnie ten model od ok 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolona wbrew temu co piszecie bateria dlugo trzyma. Latwy dostep do serwisow spolecznosciowych. Wii-fii. Nie ma z nim poblemow.

  • 0

    121. ~neptes  2011-03-12 14:39:01  host: user-109-243-232-36.play-internet.pl

    jak wyłączyć wszystkie aktualizacje itp. świństwa tak żeby nie płacić za łączenie z netem?

  • 0

    122. ~marta  2011-03-16 17:02:20  host: apn-77-112-10-73.dynamic.gprs.plus.pl

    miałam go 2 dni i sie zepsół,bardzo zdziwiło mnie to bo przeciez to był nowy telefon,a ja przeciez szanuje telefony.sam sie wyłaczył,a pozniej nie chciał sie wlaczyc. jestem bardzo ciekawa czy jak go dostane z naprawy to tak samo sie stanie.czy wy tez mieliscie z samsungiem wave 533 taki problem?

  • 0

    123. ~adi  2011-03-16 17:21:46  host: aamt207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    117: sprawdz bo może jednak masz zajętą pamięc telefonu... Miałem podobny problem i przeniosłem muzyke(bo głównie to miałem) na karte. i mi smiga. 115: Motywy są na samsung apps. zobacz może znajdziesz coś dla siebie

  • 0

    124. ~odpowiedz  2011-03-17 15:22:41  host: aada26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    DO 118, 119. Widziałam na ebay-u ten model tel. z biala obudowa ale w Austrii, wiec moze jest tez u nas albo bedzie.

  • 0

    125. ~emcyk  2011-03-20 13:43:48  host: aazp86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak można przyciszyć dźwięk smsa jeśli jest ustawiony z folderu mp3

  • 0

    127. ~patka862  2011-03-21 18:54:40  host: static-87-105-212-253.ssp.dialog.net.pl

    witam mam małe pytanko ile kolorów ma ten telefon bo znalazłam ze 256tys i 16mln co jest prawdziwe?

  • 0

    128. ~killu  2011-03-21 21:12:58  host: 94-240-43-250.lukman.pl

    witam . mam problem. posiadam ten telefon juz dobre 2 miesiace i wczoraj wieczorem zresetowal mi sie telefon. gdy sie wlaczyl to znowu sie zresetowal i do dzis sie sam non stop resetuje. co sie stalo i co mam zrobic? oddac go na gwarancje czy ktos mial taki problem? prosze o pomoc to dla mnie wazne...

  • 0

    129. ~jeny...  2011-03-27 18:44:31  host: abqe170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak czytam te wasze krytyki, to mnie złość zalewa... Ten telefon to wiocha itp.? Mylicie się! Mam go od początku grudnia, nie narzekam. Dla mnie bardzo dobry telefon, bez zarzutu. Kiedyś spadł mi z bardzo wysoka, bodajże z półki na kafelki w łazience na ekran i nawet ryski nie ma! i działa jak nowy! Klawiatura mogłaby być trochę miękksza. Ale dobra jest jaka jest. Bardzo prosty w obsłudze. Bardzo szybkie pisanie smsów jeśli wyłączy się to cholerne t9... Klawiatura ładnie podświetlona. Można przesuwać foldery ze swojego miejsca. Można zmienić czcionkę i wgl. A ci którzy ino myślą że to wiocha itp. to wy i tak byście nie byli zadowoleni nawet z cuda...

  • 0

    130.  2011-03-27 21:28:43

    do Killu raczej zanieś... nie miałem jeszcze tego problemu. Ale myśle że to jakaś wada systemowa... emcyk: a w ustawieniach-profile telefonu i pozmieniaj w trybach

  • 0

    131. ~  2011-04-04 13:52:42  host: byb130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Narzekacie. Telefon low-end z fizycznym qwerty, dotykiem i gpsesem za taką cenę? Mi pasuje. Zamówiłem go jako telefon przejściowy (bo nokia 5530 padła), mam go od 1.5 godziny i jakoś mi pasuje. hsdpa? 3g/4g? Pozwólcie, że zapytam: po co wam takie bajery w telefonie z niższej półki kierowanym do większej ilości kupców? Chcecie porównywać golfa 3 z ferrari italią? No comment, hopaki, no comment...

  • 0

    132. ~ArtEk  2011-04-13 21:48:40  host: aard227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a wiec widzicie mój kolega kupił sobie właśnie 2 tyg ten telefon, podniecał sie all, a tu nagle nie moze gier sciągnać i wkpeac do niego i coś jeszcze z E-mailem . Więc odradzam kupna tego "badziewia"

  • 0

    133. ~bawara  2011-04-16 12:57:19  host: user-46-113-57-90.play-internet.pl

    mam telefon juz 4mc i jest bez zarzutu.Polecam

  • 0

    134.  2011-04-21 23:33:19

    132: niech ściągnie Kies na kompa i pobierze gry z samsung apps... ja nie mam z tym problemu... Telefon działa bez większych problemów...

  • 0

    135. ~  2011-04-22 15:49:19  host: z04-07.opera-mini.net

    132 jak twoj kolega nie umie czegos robic to niech sie za to nie zabiera. A nie krytykujesz tel ktorego nawet w rece nie miales . Tel mam od 2 miesiecy i zadny takich problemow z nim nie mialem jakie wy tu wypisujecie

  • 0

    136. ~krisu  2011-04-22 23:05:52  host: aacy39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Możecie sobie narzekać na parametry i wygląd podobny do Avili ile wlezie. Jednak Ci, którzy nie trzymali tego tel w ręku a co dopiero go używali nie widzą co piszą. Internet Edge może i nie powala, ale przeglądarka wbudowana posiada obsługę Flash, poza tym ekran obsługuje multitouch czyli duże udogodnienie. Procesor jak na ten system wystarczający, telefon chodzi płynnie. Po włączonym odtwarzaczu muzyki pisanie smsów na klawiaturze ekranowej nie przyprawia o mulenia, czyli dobrze jest ;) Gry java również działają płynnie, aczkolwiek jeśli chce ktoś pograć w gry to odsyłam do PSP albo nowego Sony Ericssona Paly :p Aparat robi porównywalne zdjęcia do 5mpx z podrzędnych tel bez AF lub dobrej optyki. Klawiatura QWERTY świetna - smsy pisze się równie szybko jak na komputerze przy tym rozłożeniu klawiszy. Przesiadka z N95 mnie nie boli, gdyż stabilnym systemem i QWERTY ukrywa swoje braki ;) Pozdrawiam użytkowników 533 :)

  • 0

    137. ~olcia  2011-04-26 13:13:38  host: 77-254-239-37.adsl.inetia.pl

    hej , zastanawiam sie nad kupnem wave 533 ale normalny , nie pro i teraz mam umowe w plusie na 30 doładowań , chyba do czerwca i nie moge nigdzie znaleść informacjii o tym ile bedzie kosztował w plusie na karte ... ??

  • 0

    138. ~egoistka  2011-04-29 22:08:44  host: custpl008602.silesnet.net

    Telefon mam od tygodnia i praktycznie cały czas się wyłącza :| A sama czynność włączania jest istną udręką i z tego co widzę nie tylko ja mam taki problem...Fatalnie

  • 0

    139.  2011-05-04 15:59:00

    138 idz z tym do serwisu...

  • 0

    140. ~elo  2011-05-04 18:53:20  host: adtg13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie wie ktos jak wyłonczyc w tym telefonie słownik t9

  • 0

    141. ~WARCHOL7  2011-05-05 08:21:02  host: wap.plusgsm.pl

    mam tego fona troche czasu i moim zdaniem jest bdb nie tnie mi sie i szybki dosyep do wifi profilu cichy i BT

  • 0

    142.  2011-05-08 17:46:20

    140: masz przycisk obok koperty, przytrzymujesz i i wyłaczasz przewidywanie tekstu.

  • 0

    143.  2011-05-09 14:17:16

    140: na wysuwanej klawiaturze między sapcją a kopertą masz klawisz. wchodzisz sms przytrzymujesz i wyłączasz przewidywanie tekstu

  • 0

    144. ~domaa6  2011-05-09 16:22:51  host: 80.54.177.33

    A ja mam ten telefon od tygodnia i jestem zadowolona. :) moja siostra ma nokię n97 mini, mama nokię c6 a tata sony ericssona xperie x10 mini pro.I wydaje mi się ze najgorszy jest sony ericsson i ta nokia n97 mini czemu? bo sony ericsson xperia ma za mały wyświetlacz i cięzko co zobaczyć gdy się wchodzi w net itp.. a nokia n97 mini ma powolny system i się zacina ;/ A kuzyn ma samsunga delphi i jest taki sobie(net mu nie działa) ;/ a co do samsunga wave 5330 szkoda że nie ma latarki i że taki słaby aparat ;(

  • 0

    145. ~best  2011-05-11 07:55:14  host: user-46-112-70-37.play-internet.pl

    @137 czyli wave 723 ? ;)

  • 0

    146.  2011-05-15 18:56:21

    144. Fakt brak latarki jest dobijający a co do aparatu. To jak na 3,2 robi przyzwoite zdjęcia... Miałem kilka telefonów z tą rozdzielczością i moge to stwierdzić

  • 0

    147. ~kika  2011-05-18 21:08:34  host: bon136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon już pół roku! Jednym zdaniem konkretnie i na temat można powiedzieć tylko jedno TELEFON JEST ŚWIETNY. Mam go przez pół roku i NIC się z nim nie dzieje ! jeśli chodzi o klawiaturę dotykowa wystarczy delikatnie dotknąć - ekran jest ogromnie czuły. Klawiatura wysuwana jest jak dla mnie idealne ! Przyciski są czułe i bardzo dobrze się sprawują przy pisaniu wiadomości :) Zdjęcia jakieś szałowe nie są ale jak na 3.2 to na prawdę są w porządku. ja zakupiłam sobie folijkę na ekran by zabezpieczyć wyświetlacz przed porysowaniem i każdemu posiadaczowi obecnemu lub przyszłemu również to polecam (super rzecz a kosztuje jedyne 10 zł) ja osobiście polecam KAŻDEMU ten telefon :)

  • 0

    148. ~lukulus  2011-05-22 21:45:54  host: ip-1-187.gemini.net.pl

    Mam telefon s5330 od 2 miesięcy i oto moje spostrzeżenia (wcześniej miałem 4 Nokie - i powiedziałem dość!): Plusy: - rewelacyjna prostota obsługi (w Noki można szału dostac zanim się coś wykona błądząc po setnym menu - tu wszystko obsługiwane jest jednym palcem) - rewelacyjna klawiatura QWERTY (wygodna, ładnie podświetlona, fajnie się wysuwa np. jednym palcem podczas prowadzenia samochodu ;) ) - bardzo dobra jak na telefon nie muzyczny jakość dźwięku (świetnie się zmienia utwory, tworzy playlisty, wyszukuje utwory) - aparat robi ładne zdjęcia w nasłonecznione dni - duże ikony (łatwo trafić palcem) - wyświetlacz multitouch (szybsza obsługa) - bardzo dobry czas pracy na bateri jak na smartfon - niska CENA Minusy: - brak w aparacie AF i diody - i generalnie mógłby być lepszy ( no cóż Carll-Zeiss to to nie jest) Podsumowując świetny telefon do rozmów, SMS'ów i internetu przez Wi-Fi. Czyli poprostu bardzo dobry telefon do komunikacji a nie do szpanu czy jako konsola do gier.

  • 0

    149. ~TeLePhOnIsTa  2011-05-28 19:32:18  host: 80.51.92.166

    a jaki ma bletooth 2.0 czy 2.1

  • 0

    150. ~Kinky  2011-06-01 18:06:11  host: aaxu97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak tu usunąć słownik T9? Wnerwiające urządzenie...

  • 0

    151. ~eloooooooooooooo  2011-06-10 16:32:00  host: user-46-112-241-6.play-internet.pl

    ten telefon jest fajny prawie cala szkola go ma

  • 0

    152. ~ww  2011-06-12 10:22:29  host: xdsl.104.c84.petrotel.pl

    145. Nie 723 tylko 525 :)

  • 0

    153. ~lena  2011-06-13 13:16:40  host: host-n3-81-158.telpol.net.pl

    mam pytanie moze mi pomozecie jak usunac z wyswietlacza widgety?

  • 0

    155. ~PosiadaczkaWave  2011-06-13 19:18:59  host: asd76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam Wave 533 od jakiś 5 miesięcy, i muszę go pochwalić. Co prawda zdarzyło się, że bateria naładowana do pełna padała po 2 dniach, ale było spowodowane zbyt pełną pamięcią. A tak poza tym same pozytywy. Polecam

  • 0

    156. ~karol01116  2011-06-14 09:09:54  host: user-188-33-109-90.play-internet.pl

    jak pobrać dźwięki do GPS w wave 533?

  • 0

    157. ~edsyta12  2011-06-15 13:51:51  host: aaxa52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej. mam problem co do samsunga wave 533. jak zamykam klawiature, to się wyłącza? wiecie o co chodzi?

  • 0

    158. ~Dotie  2011-06-17 22:35:35  host: host-5db0ddde.sileman.net.pl

    Mam ten telefon, bateria trzyma przy umiarkowanym użytkowaniu, jak ktoś nie jest napalonym gimnazjalistą to w zupełności wystarczy. Intuicyjne menu, prosta obsługa, przyjemny interfejs. Klawiatura ok, dotykowy ekran bardzo delikatny i czuły. Ogólnie jestem zadowolona i polecam :)

  • 0

    159.  2011-06-18 14:19:59

    Mam go od stycznie. 3 mies chodził nieźle teraz pomału pada. Nie wolno robić fot ani video. Od tego u mnie zaczął mulić. Potrzebuję bezwzględnie niezawodnego fonika z pełną obsługą SMSów. Kies do tego fonika w ogóle nie obsługuje SMSów (o archiwizacji nie wspominając). Plusy to klawiatura qwerty bardzo dobra, bateria dobra trzyma długo. Reszta to minusy. Mnóstwo, mnóstwo będów w oprogramowaniu. Strzela fochy itd. Jednym słowem; jak nie ma potrzeby bezwzględnej niezawodności to i owszem. Taka "beta" do zabawy. Smutno pozdrawiam. Jak w serwisie mi tego nie usuną (teraz muli 15-45 sek) to sprzedaję za 200 zł.

  • 0

    160. ~agaxd  2011-06-23 12:46:47  host: 88-199-159-195.tktelekom.pl

    hmmm jest w tym telefoniku forma czatu jak sie pisze smski ? ;d

  • 0

    161. ~danio  2011-06-27 20:57:29  host: 095160179189.slubice.vectranet.pl

    Chciałam się zapytać czy ta klawiatura qwerty nie macie problemu z pisaniem. Bo mam wrażenie, że bede naciskać dwa przyciski na raz.

  • 0

    162. ~Ja.  2011-06-29 14:27:46  host: 212.160.172.70

    teddyk, jestes zainteresowany ta sprzedaza? za 200zl biore od razu. nawet faila!

  • 0

    163. ~Anka  2011-07-02 11:39:29  host: 095160025216.swiebodzin.vectranet.pl

    Czy w tym telefonie akcelerator działa przy przeglądaniu PDFów?

  • 0

    164. ~PaaakuxD  2011-07-07 08:30:32  host: abpe168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heh OMNIa to przy tym do dupy. Omnia nie ma czulego ekranu.i wogole kupilem Omnie ze 700zl a sprzedalem bratu za 350 (stan idealny) a i wave ma glosny glosnik niczym jakis telefon muzyczny

  • 0

    165. ~  2011-07-11 21:51:46  host: 87-205-230-99.adsl.inetia.pl

    o 00:00 włącza mi się jakieś powiadomienie a nic nie ustawiałem nic w notatkach , przypomnieniach i kalendarzu nie mam ustawione jak to wyłączyć bo mnie wkurza

  • 0

    166. ~sialala  2011-07-23 22:22:42  host: apn-77-115-41-146.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam mam problem z podlaczeniem telefonu do kompa przez progam kies moze ktos wie o co chodzi. w ustawieniach usb telefonu mam zaznaczona opcje samsung kies podlaczam do kompa i caly czas wyszukuje tel i niemoze znalsc pokazuje sie laczenie i tak przez wiecznosc

  • 0

    168. ~pishhy  2011-08-05 14:26:48  host: 84-10-104-107.dynamic.chello.pl

    ja mam taki problem.. telefon się włącza 3s i wyłącza i tam sam w kółko.. wie ktoś może co zrobić ? błagam :(

  • 0

    169. ~adi1190  2011-08-12 11:47:11  host: rt1-mt.dige.com.pl

    Witam! Moze mi ktos wytlumaczyc jak skonfigurowac internet i gdzie wlaczyc przegladarke internetowa? W instrukcji niewiele jest na ten temat. Z gory dzieki za pomoc :)

  • 0

    170. ~newron  2011-08-21 18:57:06  host: public126512.xdsl.centertel.pl

    Witam mam problem z wysłaniem zdjec do Laptopa przez Bluetooth za kazdym razem wyskakuje blad wysylania natomiast z laptopa da sie normalnie na telefon wysłac moze wie ktos o co chodzi :) z góry dzieki

  • 0

    171. ~posiadacz  2011-08-24 04:02:22  host: host-86-63-151-243.nplay.net.pl

    choć na zdjęciach mi nie zależy to jak wyżej wyczytałem że aparat robi zdjęcia niczym 5.0 to zwątpiłem, mój poprzedni 2.0 robił po stokroć lepsze:P

  • 0

    172. ~konik  2011-08-31 12:47:29  host: 77-252-139-103.ip.netia.com.pl

    Tani, dobry telefon. Bateria mimo, że nie imponuje pojemnością wytrzymuje tydzień, co jak na smartfona wynik bardzo dobry. Soft śmiga płynnie, nie mogę się do niczego doczepić. Bada oferuje wiele aplikacji, każdy coś dla siebie znajdzie. Na minus brak latarki. Jeżeli potrzebujesz telefonu do okazjonalnego przeglądania internetu i maili, korzystasz z organizera a przy tym nie lubisz ładować baterii to telefon dla Ciebie.

  • 0

    173. ~...  2011-09-28 16:56:31  host: 178-37-232-188.adsl.inetia.pl

    są polskie znaki ?

  • 0

    174. ~smartfon  2011-09-29 12:56:26  host: user-46-112-2-85.play-internet.pl

    telefonik wymiata:) ma 3 rodzaje klawiatury pierwsza to wysuwana qwerty, druga to dotykowa qwerty a 3 to dotykowa klawiatura alfanumeryczna:) kązdy znajdzie cos dla siebie. duzy wyswietlacz no i WIFI:)aparat mógłby miec AF ale telefon to nie cyfrówka przecież:) nie mozna mieć wszystkiego. jeżeli ktos miał samsunga avile (s5230) to ten tel powinien sie spodobac:)

  • 0

    175. ~w_play_jestem  2011-10-01 19:09:28  host: 193.105.221.1

    Właśnie go testuje. Jest świetny :) Zobaczymy jak to z baterią będzie bo na razie go jeszcze nie formatowałem a została jedna kreska. Jak się zupełnie rozładuje to poczekam jeszcze dzień a potem na noc go właczę do ładowania (format). Podpiąłem go pod moje wifi i strony smigają aż miło. Wszystkie normalnie chodzą - w szoku jestem bo wcześniej to miałem CorbyPro i tam na co drugiej było za mało pamięci operacyjnej. A tu... lajcik :) . Co dobrego jeszcze ... z obawy o rachunek wyłaczyłem sobie w play24 pakietową transmisję danych. MMSy mi chodzić będą - bez obawy. lepiej to niż wyłaczać w telefonie w ustawieniach. Zamierzam się porządnie przyłożyć do pisania programików na Badę. Coś mi się zdaje że droga będzie wyboista ale cel uświęca środki. Pozdrawiam wszystkich userów Wave533 !

  • 0

    176. ~w_play_jestem  2011-10-01 19:12:31  host: 193.105.221.1

    @Tomek - otwórz widgety i wsadź przeszkadzające cholerstwo. Ja też to wywaliłem bo mnie denerwowało.

  • 0

    177. ~w_play_jestem  2011-10-10 08:58:13  host: 082139021086.oswiecim.vectranet.pl

    to znowu ja. właśnie z niego piszę. klawiaturka qwerty sprawdza się bardzo. Co mogę dodać do tego co już napisałem? Samsung ogłosił konkurs na aplikację w Bada (system made in Samsung). Najlepsza aplikacja da programiście 10000zł.

  • 0

    178. ~Sedes1024  2011-10-15 14:52:51  host: playnet.com.pl

    Witam ! Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, ale mam wątpliwości. Mianowicie: 1. Ile trzyma bateria podczas gdy nic nim nie robię/ Gdy czasem wejdę na Wi-Fi i posłucham muzyki ok. 1-2 godz. dziennie ?, 2. Jak telefon spisuje się podczas słuchania muzyki? Mam Samsunga Omnię i do muzyki nie nadaje się on kompletnie. 3. Jak sformatować baterię, i co mi to daje ? 4. Czy ten telefon obsługuje streaming ? Tzn. filmy z Youtube ? 5. Czy ten telefon nie wyłącza się sam, bo moja Omnia wyłącza się nawet kilka razy dziennie. 6. Jaką rozdzielczość mają tapety na ten telefon ? Bo Galaxy Mini ma rozdzielczość 240x320, a tapety na niego 480x400 7. Co to jest to 3G, i czy da się bez tego przeżyć 8. Czy da się na tym zainstalować Androida ? Nie mam nic do Bady, ale Android jest zintegrowany z usługami Google 9. Czy jak bym zainstalował na nim Androida, czy nie miałbym problemów np. z niektórymi funkcjami, czy ze znalezieniem aplikacji w Android Market ? 10. Czy komfortowo przegląda się na nim internet, szybko wczytują się strony ? 11. Jak to jest z grami, czy np. gry które chodzą płynnie na telefonie z procesorem 900 MHz, będą się ścinać na telefonie z procesorem np. 300 MHz?

  • 0

    179. ~omegab76  2011-10-30 19:16:27  host: public-gprs257663.centertel.pl

    - Bateria przy drugim ładowaniu trzyma mi już piąty dzień, a zostały dwie kreski. Nie korzystam zbytnio z WI-FI, ale z pozostałych multimediów owszem (1-1,5 godz dziennie). - 3G to wideorozmowy (UMTS) i da się bez tego żyć, mój poprzedni fon miał 3G. - Standardowa rozdziałka tapet to bodajże 600x400 BARDZO WAŻNE- Tych baterii (Li-On) NIE FORMUJE SIĘ! Może im to wręcz zaszkodzić. Przed odpaleniem fona naładować do pełna, ale nie trzymać po 12 godz! Po kilku rozładowaniach i naładowaniach bateria uzyska pełną pojemność. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem

  • 0

    180. ~kena  2011-10-31 21:04:58  host: 84-10-184-211.dynamic.chello.pl

    Mam pytanie jaka jest pojemnosc skrzynek z wiadomosciami? Bo miałam nokie i nie było żadnych ograniczeń teraz mam samsunga i w skrzynce miesci się dosłownie 200 esów więc ich codzienne kasowanie jest dobijające..

  • 0

    181. ~  2011-11-04 15:32:14  host: playnet.com.pl

    179. Dzięki ! Za 2 tyg. go kupuję, jeszcze jedno : Czy ten telefon obsługuję flash ? bo bardzo mi na tym zależy.

  • 0

    183. ~dzido64  2011-11-09 11:05:00  host: ah167.itcomp.pl

    Wave533 to mój trzeci telefon.Poprzednie to sony i nokia N73. Wybrałem ten ze względu na większy ekran wzrok już nie ten. Testuję go od 5.11 br. Szkoda, że nie ma lampy błyskowej. Podłączyłem go do kompa przez usb, gdyż chciałem zobaczyć wykonane na nim foty i filmiki wykonane tym nowym nabytkiem. Pierwszy raz odpalił przez Windows Media Player. gdy zapełniłem kartę pamięci chciałem zgrać do kompa. I już mi się nie udało. Komputer nie widzi telefonu.Co jest grane? Musiałem ponownie połączyć się przez nokię N73.W 533 można robić zdjęcia i filmy bez wkładania karty sim. Czy to znaczy, że telefon jest bez simloca. W poprzednie Plus zakładał. Tak ogólnie to jestem z niego zadowolony. Jeszcze jedno nie ma w nim zaistalowanych gier czy to standard?

  • 0

    184. ~dzido64  2011-11-09 11:09:10  host: ah167.itcomp.pl

    Jeszcze jedno, dlaczego nagrany film na karcie telefonem nokia N73 nie odtworzy Wave533.

  • 0

    185. ~:)  2011-11-12 15:09:17  host: ewx122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak wyłączyć dźwięk gdy bateria jest na wyczerpaniu?

  • 0

    186. ~adog  2011-11-21 20:41:56  host: 89-72-134-61.dynamic.chello.pl

    hmmm? telefon ładny mogli by ze 100-we opuścić

  • 0

    187. ~;D  2011-11-22 22:48:16  host: c144-217.icpnet.pl

    a gdzie można znaleźć GPS-a w tym telefonie ?

  • 0

    188. ~elmo  2011-11-22 23:44:59  host: 093105192196.skierniewice.vectranet.pl

    czy ten tel posiada jakis system operacyjny?

  • 0

    189. ~Nafciarz  2011-11-27 19:32:21  host: xdsl.158.c67.petrotel.pl

    @188 bada

  • 0

    190. ~blazej2  2011-12-02 13:15:25  host: 77-254-178-207.adsl.inetia.pl

    witam, planuje kupić komórkę właśnie tą, tylko pytanie czy jest warto przesiąść się z noki e71?

  • 0

    191. ~Pit  2011-12-11 21:23:37  host: host-89-230-207-35.lublin.mm.pl

    A co mam zrobić z tymi filmami mp4 co zła rozdzielczość ? jak przerobić żeby działało?

  • 0

    192. ~ww  2011-12-26 02:58:40  host: egz103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo, ale to bardzo odradzam zakup tego telefonu. mecze sie z nim juz kilka miesiecy i moge sporo powiedziec o jego wadach i zaletach a wiec wady -wyglad(tandetne plastiki, ktore strasznie szybko lapia ryski) -aparat tylko 3.2 Mpix bez zadnej nawet diodowej lampy blyskowej, o strasznej jakosci zdjec -procesor-porazka!!! 300 z groszem mhz nie pozwala nawet na ogladanie divx a co dopiero na granie w co lepsze gierki -gps do map z np ndrive ciezko sie przyczepic ale juz do czasu odnajdywania satelit tak, telefon za kazdym razem potrzebuje sporo czasu zeby zlapac satelity -ekran maly, o smiesznej rozdzielczosci 240x400 nie pozwala na komfortowe lazenie po necie, ogladanie filmow tez nie nalezy do przyjemnych -brak 3g!!!!!!!!!!!! -malutko wbudowanej pamieci -slaby odbiornik wifi -telefon ma rowniez tendencje do zawieszania sie i to dosc czesto nawet podczas przegladania kontaktow zdjec itp -bada (malo fajnych aplikacji, gier itp, poza tym w starej wersji bez szansy na update) plusy -klawiaturka qwerty, z ktorej bedziesz korzystac tylko przez jakis czas poniewaz swype jest znacznie szybszy i wygodniejszy (ofc jak sam go sobie wrzucisz) coz moge powiedziec, dalem dupy kupujac tego zloma (potrzebowalem na szybko jakikolwiek telefon wiec nie mialem czasu na czytanie recenzji i testow)i kazdemu moge go szczerze odradzic, no chyba ze chce ktos kupic go ode mnie cena 200zl na gwarancji z karta 4gb:P pzdr

  • 0

    193. ~simons  2011-12-29 10:51:55  host: CMPC012-028.CNet2.Gawex.PL

    Ja na telefonik nie narzekam tylko jestem tylko niezadowolony z baterii i wyłączania się Jak zasunę klawiaturę wyłącza się Trzyma mi na grach itp. max ok.2dni Nie wiem: błąd fabryczny/czy zryty fon. Odpowiecie szybko? Plis.

  • 0

    194. ~santa  2011-12-31 18:21:56  host: elf.4web.pl

    Mam ten telefon od 8 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Wszystko działa jak należy, jest szybki, ładny, wysuwana klawiatura qwerty to wygoda nie do opisania (przynajmniej dla mnie, bo duzo smsuje) :) Ma też on pare wad: rysuje się szybko tył obudowy, bateria trzyma mi 3 dni przy małym użytkowaniu mimo, że była formatowana (jak chce coś już pogrzebać w nim, to siedzę z ładowarką) i przy ok 80 sms w skrzynce gdy przyjdzie wiadomość to pokazuje, że przyszły 2 SMSy przy czym tak naprawdę przyszedł 1 a jakiś inny stary SMS już kiedyś odczytany znów został oznaczony jako nieprzeczytany...ale moja ogólna ocena tego smartfona jest jak najbardziej POZYTYWNA!!! a w dodatku jest tani!

  • 0

    195. ~maciu  2012-01-10 16:18:55  host: adal148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na prawdę super telefon jak na swoja cenę. to jest mój pierwszy telefon dotykowy, kiedyś mówiłem: "nigdy nie będę miał dotykowego". inne telefony, którymi się bawiłem miały dziwne klawiatury, a w tym zakochałem się od pierwszej zabawy. aparat bardzo dobry, a qwerty wymiata, pisze dużo sms i mi to na tej klawiaturze sprawia przyjemność- bardzo szybko się pisze. telefon polecam:)

  • 0

    196. ~monika_6rdw  2012-02-27 17:02:30  host: 082139055167.radom.vectranet.pl

    mam pytanie. zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. wziełam tez pod uwage samsunga galaxy mini. bardziej podoba mi sie wave 533 (mimo ze jest na badzie a nie na androidzie jak galaxy mini), ale chciałam sie dowiedziec czy wave 533 tez ma taki bajer jak galaxy mini przy pisaniu smsow, ze mozna mowic "do niego" a anzaki sie same wczytuja? z góry dziekuje za odp :)

  • 0

    197. ~Mr.Smith  2012-03-04 21:55:33  host: CMPC001-124.CNet2.Gawex.PL

    Niestety w Wave 533 nie ma opcji samodzielnego wczytywania znaków ,ale i tak go polecam. Mam go ok. roku i nie zawodzi mnie nawet w najmniejszym stopniu [może z wyjątkiem Przeglądarki Internetowej]

  • 0

    198. ~Mio  2012-04-24 22:56:09  host: user-31-175-176-164.play-internet.pl

    Witam, mam zamiar kupić ten telefon, ale mam pytanie. Czy działa na nim gadu gadu?

  • 0

    199. ~lena  2012-05-10 13:21:06  host: host-n3-87-187.telpol.net.pl

    Telefon mam od okolo roku i jestem średnio zadowolona...ogólnie po roku czasu używania telefon bardzo często się zawiesza, pojawia się "błąd danych' przez co trzeba zresetować telefon - co znowu jest czasochłonne...bardzo szybko łapie rysy zarówno na obudowie jak i niestety na szkle...baretia trzyma słabo nawet przy nie używaniu internetu jest to ok. 2 dni...plusem jest klawiatura, ktora pozwala na szybkie pisanie jednak minusem jest to, ze bardzo cieżko się ją zamyka...do tego po roku czasu zaczął sie psuć głośnik - przechodząc z trybu cichego na normalny są dni, ze telefon jest całkowicie wyciszony mimo włączonej obcji normalny. Obecnie mam zamiar kupić Samsunga Galaxy Gio zobaczymy co on potrafi...

  • 0

    200. ~  2012-05-10 16:09:39  host: host-n3-87-187.telpol.net.pl

    witam mam taki problem, jeżeli mam zajęty tel. osoba dzwoniąca ma info, ze jest zajęte, ale ja juz nie otrzymuję info, ze ktoś do mnie dzwonił... jak to zmienic?

  • 0

    201. ~Mio  2012-05-20 14:10:10  host: user-46-112-17-203.play-internet.pl

    Mam pytanie; planuję zakup tego telefonu i chciałabym wiedzieć, czy dotykowy ekran czuły jest na ciepło czy na sam dotyk? Tzn czy mogę z niego korzystać za pomocą rysika?

  • 0

    202. ~omegab76  2012-06-06 13:35:45  host: public-gprs93032.centertel.pl

    Wbrew zapowiedziom nie ma poprawki bady dla tego modelu przez co czasem bywa mułowaty. Dla ludzi ceniących takie funkcje jak aparat i kamera- totalna porażka, stary LG KU990 bije go na głowę. Plus za klawiaturę sprzętową i baterię!

  • 0

    203. ~omegab76  2012-06-06 13:37:38  host: public-gprs93032.centertel.pl

    do ~Mio to ekran pojemnościowy nie oporowy, więc rysik i rękawica odpada

  • 0

    204. ~omegab76  2012-06-06 13:45:40  host: public-gprs93032.centertel.pl

    Do wszystkich co piszą o "formatowaniu" baterii: - Tych litowo-jonowych się nie FORMUJE!!!, bo im to wręcz szkodzi! Ładuje się je w locie, a nie trzyma od zera do full przez 12h. Mi trzyma 7-9dni, nie korzystam z netu, tylko sms-y i rozmowy

  • 0

    205. ~ktos  2012-06-17 12:16:12  host: user-46-113-213-156.play-internet.pl

    Witam a jak z aplikacjami, gpsem? Chce niedrogo kupic teelfon z podezespołami smartphona(gps,wifi) ale za nie duze pieniadze. Aha i zalezy mi na klawiaturze QWERTy (nie wiem czemu odchodzi sie od tego przynowych modelach!)

  • 0

    206. ~Żanciaa  2012-06-27 14:25:10  host: adqc112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich ;) jestem posiadaczką samsunga S5330 od kilki godzin ;d i mam problem z połączeniem się z internetem. jak chce się połączyc to wyskakuje mi ' brak odpowiedzi'. nie mam aktywnego wi-fi ale mam wykupiony pakiet internetu. i nie wiem co mam zrobic.... a i jeszcze czy można miec gg na tym modelu ? telefon ogólnie fajny, ale z chęcią bym wróciła do modelu LG którego miałam wcześniej xD

  • 0

    207. ~nick  2012-08-20 14:58:52  host: 120.132.rev.vline.pl

    Nie polecam tego telefonu. Całą pamięć telefonu zajmują Aplikacje Bada, których nie można usunąć. Telefon przez to się tnie i nawet niemożna ustawić własnego dzwonka np. na budzik.

  • 0

    208. ~Janki z niespodzianki  2012-10-19 22:49:31  host: 82.139.160.151

    Jestem posiadaczem tego telefonu od około 2 lat więc mogę powiedzieć o nim coś więcej niż większość z was :P. Ogólnie telefon jest nie do zabicia, coś jak nokia 3310. Szybko rysuję się obudowa. Bateria przy moim normalnym użytkowaniu trzyma prawie tydzień (kilkanaście telefonów dziennie). Z taśmą wyświetlacza nie miałem żadnych problemów. Klawiatura jest naprawdę ok. Co do płynności działania hmm .... nie ma jej w ogóle. Jak chcesz ten telefon używać do neta to stanowczo odradzam. Aparat robi SŁABE zdjęcia. przeżył kilkaset upadków nawet z kilku metrów i działa :D Ogólnie telefon do dzwonienia.

  • 0

    209. ~  2012-11-11 01:50:37  host: z51-16.opera-mini.net

    procesor ma więcej niż 330mhz a ekran jest dotykowy ...opis jest błędny

  • 0

    210. ~toastt  2012-12-30 23:44:04  host: host-89-228-5-238.biznes.mm.pl

    Z wrażenia nie mogę zamknąć twarzy. Tylko 330 mhz? Więcej miałem w niedotykowej i niezniszczalnej nokii e51...

  • 0

    211. ~Batycki  2013-01-14 11:29:36  host: host-46-186-83-229.dynamic.mm.pl

    Mam ten telefon od 2 lat. Zalety: 1. Potężna zaleta - niski pobór energii (słaby procek itd) skutkuje długą żywotnością baterii - jako smartfon bije pod tym względem wszystkie inne czyli mistrzostwo świata (zostawia w tyle także jabłuszkowate itd. 2. Niezła klawiaturka sprzętowa 3. Niezła obsługa muzyki. Wady: Bada okazało się badziewiem, nierozwijanym, a Kies to w ogóle porażka i pomyłka (chyba tylko do ładowania muzyki z PCta) - taki z niego program do komunikacji z PC jak z dziwadła Gdodzkiego kobieta ha, ha... Ten Kies nie obsługuje SMSów, (na komórce nie można wyedytować szablonu SMSów, nie można archiwizować ani wysyłać SMSów z tego Kiesa no i jak wyżej, mnóstwo wad ma ta bada na tym foniku) Aha, jeszcze jedna zaleta że dostałem go za 1.23 z Playa i do dzwonienia dobry. Teraz wymienię go na HTC Desire X poprzez sprzedaż Samsunga Advance na Allegro, co go dostanę z Playa za symboliczne 50 zł...

  • 0

    212. ~asik1525  2013-02-10 11:32:05  host: user-188-33-192-88.play-internet.pl

    mam ten telefon od miesiąca jest fajny i nie za drogi klawiaturka czytelna tylko bateria słabo trzyma to jedyna wada tego telefonu

  • 0

    213. ~Nick  2013-02-27 19:42:50  host: 156.17.166.246

    Witam, mam pytanie, czy można w tym telefonie włączyć menu w inny sposób niż za pomocą przycisku "na dole" telefonu po zewnętrznej stronie? trochę wody łyknął i nie działają 3 najbardziej potrzebne przyciski.. jeśli się nie da to co doradzacie zrobić w takiej sytuacji?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet