Samsung S5260 - opinie
Telefony Samsung Samsung S5260 Opinie o Samsung S5260

Samsung S5260

w sumie: 55
  • -1

    1. ~  2011-01-18 16:08:53  host: 87-205-229-135.adsl.inetia.pl

    Czy ja dobrze widzę? Czy oko aparatu nie jest wycentrowane za szybką z tyłu? Żeby nie spamować dodam tylko, że to taka gorsza wersja monte, a będzie kosztować pewnie więcej.

  • 0

    3.  2011-01-19 07:27:34

    wydaje mi się czy Samsung w średniej klasie zatrzymał sie w miejscu? wprowadził kilka telefonów o praktycznie takich samych parametrach, różnią sie detalami...

  • 0

    4. ~samsunk  2011-01-19 07:57:14  host: 212.160.172.70

    Oby miał więcej RAMu niż jego poprzednik. Bo zarówno Monte, jak i popularna Avila - mimo swej funkcjonalności - strasznie zamulają.

  • 0

    5. ~milozaur  2011-01-19 11:50:07  host: user-46-113-44-140.play-internet.pl

    Nic ciekawego. Chociaż pewnie będzie kosztować grosze.

  • 0

    6.  2011-01-19 18:42:10

    no... czas na nowy hicior (monte tak spektakularnego sukcesu jak avila I nie odniosł, wiec trza było wskrzesic to co dobre ;) )

  • 0

    7. ~  2011-01-19 20:41:42  host: z06-01.opera-mini.net

    Bardzo cienko.Praktycznie wyswietlacz jezeli jest z poprzednich modeli S to okey,a reszta w przedziale 250-300zl.

  • 0

    8.  2011-01-20 21:45:34

    do~samsunk Że co? Monte zamula? Chyba nigdy nie miałeś z nim styczności kolego.

  • 0

    9. ~juni0r  2011-01-23 13:20:53  host: roman.t17.ds.pwr.wroc.pl

    @Sonic Jak to jest klasa średnia to nie chcę wiedzieć, co jest niską dla ciebie. Szału nie ma(brak 3G) ale w Amazonie kosztuje 113 Euro w pre-orderze. Także 400 zł to nie dużo.

  • 0

    10. ~Tomek  2011-01-23 21:18:10  host: user-109-243-230-86.play-internet.pl

    Za cenę podaną przez producenta - 199euro telefon nie do przyjęcia w żadnym wypadku.

  • 0

    11. ~  2011-01-30 15:32:53  host: 89-79-16-193.dynamic.chello.pl

    ram tu nie pomoże - te telefony to muły bez większych mozliwości

  • 0

    12. ~krytyk  2011-01-30 17:02:56  host: host-80.48.173.124.rev.ndm.krawarkon.pl

    No jak widać Samsung rzeczywiście zatrzymał się w rozwoju. Nawet Avila doczekała się kontynuacji. Jak opisywali poprzedni komentujący, pewnie będzie to żałosna parodia Monte. Jedyne co widać dobrego to pojemnościowy ekran i Bluetooth 3.0. Interfejs także beznadziejny - warto zwrócić uwagę na godzinę pokazywaną na górze. Bardzo dziwny design, odstęp pomiędzy klawiszami "zwykłymi" a ekranem nadaje się na festiwal odstępów. Zawsze byłem i będę krytykiem rzeczy wykonanych od tak.

  • 0

    14. ~magda  2011-02-24 20:48:32  host: 178-37-137-14.adsl.inetia.pl

    Samsung telefony dotykowe klasy niższej robi na jedno kopyto ostatnio. Ewidentnie udany model to Monte. Wszystkie Avile to totalna porażka. Pracuję w salonie jednego z operatorów komórkowych i 90% wszystkich telefonów jakie przychodzą do nas do naprawy to samsungi, a wśród nich jakieś 70% to Avile właśnie. Myślę, że z tym modelem będzie podobnie. Przysłali go do nas ostatnio to właściwie jest nawet brzydszy wizualnie od zwykłej Avili i w środku niczym totalnie nie zachwyca. Szkoda.

  • 0

    15. ~gbl  2011-02-26 18:37:41  host: 89-79-150-29.dynamic.chello.pl

    a czym to sie różni od monte oprócz braku odbiornika gps?

  • 0

    16. ~Grzesiek  2011-02-28 19:30:58  host: agq147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zapowiada się na bardzo fajny telefon w tym przedziale cenowym. Za taką cenę mamy: ekran pojemnościowy TouchWiz 3.0 Wi-Fi QuickType i parę innych bajerów. Naprawdę ciekawa oferta.

  • 0

    17. ~  2011-03-06 19:45:51  host: aacz189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogolnie fajny telefon:) mam go tydzien i nie moge narzekac... tylko mam pytanie czy mozna ustawic wibracje jak sie naciska na ekran np piszac sms? bo nigdzie nie moge tego znalesc... i nie moge ustawic zeby wiadomosci wyslane sie zapisywaly;/

  • 0

    18.  2011-03-07 17:31:15

    Koleżanka z klasy ma ten telefon. Muszę powiedzieć, że w porównaniu do Avilii jest o niebo lepszy. Ekran czuły, Sms'y piszę się wygodnie, jest swype - tylko, że nie ma klawiatury qwerty w pionie, jest tylko w poziomie, a tam swype jest gorszy niż zwykłe poczciwe klikanie. Menu nie zamula, szybko chodzi, jutro spytam się jak z baterią, muzycznie i oblukam aparat coś więcej napisze. Nie sprawdzałem jak muzycznie, ani z aparatem. On przypadkiem nie ma Bady? Nigdy nie miałem doczynień z badą, a na tym telefonie w menu było SamsungApps - sklepik z Bady.

  • 0

    19. ~tomeko19  2011-03-08 15:49:05  host: 80.50.55.114

    są do niego słuchawki i USB

  • 0

    20. ~kris  2011-03-11 16:49:55  host: 89-74-18-78.dynamic.chello.pl

    w zestawie jedynie telefon, bateria i ładowarka... telefon super! główne zalety to !cena!-na necie nówka około 290zł,ekran pojemnościowy, wejście jack 3,5mm, Wi-Fi b/g/n i bardzo dobra bateria.. w tej cenie nie da się znaleźć niczego lepszego... Jeżeli chodzi o player to pierwsza klasa, tym bardziej w połączeniu z tradycyjnym wejściem słuchawkowym. Nic tylko brać! Wiem co mówię > przesiadłem się na ten telefon z Samsunga Wave, którego prawie wcale nie używałem > ten zaspokaja moje potrzeby w 100%... jedyna inwestycja to karta pamięci, bo bez niej nie ma opcji - no i kabel USB,,, ja używam starego kabla z Wave pozdrawiam

  • 0

    21. ~  2011-03-14 15:27:22  host: aaep20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak bralem w plusie to nie ma ani kabla ani sluchawek;/

  • 0

    22. ~ania  2011-03-15 21:46:38  host: acbx141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, potrzebuje szczerej opinii na jego temat bo bardzo się waham, mam dosyć niemile doświadczenia z samsungami szczególnie gdy pojawia się dotyk... Z góry dzięki za odp.

  • 0

    23. ~Mam go od dzisiaj  2011-03-19 18:35:00  host: 188.146.238.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    i jak na razie jest ok. Przeszkadza mi tylko, że dotykać trzeba opuszkami a nie paznokciem czy coś :)

  • 0

    24. ~kuks  2011-03-22 23:33:39  host: user-46-112-224-160.play-internet.pl

    mam ten telefon od paru dni. jest swietny i zal mi tych durnych wypowiedzi jaki to nie szajs. nie wiem czemu ludzie sa tak zawistni i nie widza jaki ten telefon naprawde jest, ma wszystko czego potrzeba, doslownie WSZYSTKO. POLECAM w 100% !

  • 0

    25. ~ecik1983  2011-03-27 15:28:32  host: 095160138243.rudaslaska.vectranet.pl

    witam. posiadam ten telefonik od kilku dni i uważam, że jest super.. fajnie wykonany, przejrzyste menu itd. itd.. bateria wytrzymuje długo (u mnie 5 dni)..Mógłbym pisać i pisać ale plusów jest za dużo... Z minusów to napisałbym to iż w zestawie nie ma słuchawek, karty pamięci, kabla USB. Mogli by dać też folię ochronną. fakt, że nie jest zbyt droga i warto sobie dokupić.Wifi działa super, komunikator znakomicie się łączy z siecią Jabber i GG :).. Malutko Widgetów jest, ale to nie problem :) Pozdrawiam i zachęcam do kupna... Na allegro można telefon już dostać za 280 zł nóweczkę :).. ja tak kupiłem :)

  • 0

    26. ~Arjen  2011-04-07 17:24:53  host: STAR-NET-Indyvidual-users.star-telco.pl

    witam. mam pytanie czy ten telefon na klawiature qwerty i jaki jest odtwarzacz muzyki?

  • 0

    27. ~  2011-04-07 23:13:13  host: p21-06.opera-mini.net

    Ludzie mówią tak gdyż wszystkie samsungi wcześniejsze były lipne. No więc tak tel bardzo szybki i poręczny . Posiada quwerty ekran pojemnościowy bardzo fajny. tylko jestem ciekawy ile innym trzyma bateria, bo czytałem na forach i piszą że po 5 dni a mi ok 2:( ale ogólnie polecam:)

  • 0

    28. ~Kasia  2011-04-11 10:28:50  host: user-46-113-42-172.play-internet.pl

    Witam,słyszałam że ten model nie ma opcji automatyczna blokada klawiatury i sam się blokuje,można ustawić na dłuższy stan czuwania ale wtedy podobno baterie zjada bo się cały czas podświetla.czy to prawda?miałam rozsuwany telefon i za każdym razem jak komuś odpisywałam na sms i zsuwałam telefon to sam się blokował ,nie miał opcji blokowania samemu,tu rozumiem bo rozsuwany choć było to denerwujące,żeby go odblokować jeśli się chciało tylko przeczytać smsa bez odpisywania,czy tu też tak jest że za każdym razem muszę odblokować ekran?avila i monte mają opcję żeby sam się nie blokował a tu?pozdrawiam.

  • 0

    29. ~ecik1983  2011-04-11 15:10:54  host: 095160134001.rudaslaska.vectranet.pl

    Powiem że ja również się bałem o baterię. Mi osobiście trzyma 5 dni, ale może to dlatego iż mam powyłączane widgety i ekran mam lekko przyciemniony :)... pozdrawiam

  • 0

    30. ~Kasia  2011-04-12 09:13:14  host: user-188-33-241-122.play-internet.pl

    A formowaliście baterię?Że trzyma do 5 dni?Ale na tym trybie z klawiaturą zablokowaną czy na podświetlaniu żeby się nie blokowała?zdecydowałabym się na ten telefon.super cena ale martwi mnie ta blokada klawiatury automatyczna i ten dotyk podobno niby pojemnościowy ale pisanie smsa w pozycji pionowej dramat:)

  • 0

    31. ~Ziomall  2011-04-13 21:35:26  host: z15-06.opera-mini.net

    Tel jest zaje..... a podoba mi się w nim to że ma system operacyjny BADA OS polecam :)

  • 0

    32. ~Aleks  2011-04-22 12:43:06  host: STAR-NET-Indyvidual-users.star-telco.pl

    On ma bada???

  • 0

    34. ~rOKSANKA  2011-04-27 20:40:03  host: 81.15.197.86

    ma samsung apps za który si e płaci !!! MOJA KOLEZANKA MA TEN TELEFON , BATERIA KRÓTKO TRZYMA , TELEFN PALCUJE SIĘ , W ZESTWIE PRAWIE NIC NAWET SŁUCHAWEK. CZUŁY NA DOTYK PISZ ESIĘ NA NIM TAK SOBIE .... TO JA BARDZIEJ POLECAM SAMUSNGA WAVE 533

  • 0

    35. ~xx  2011-05-08 15:28:13  host: 87-206-91-147.dynamic.chello.pl

    Po porządnym sformatowaniu baterii i wyłączaniu komórki na noc (22-6) telefon w rękach mojej córki działa 7 dni. Oczywiście przy normalnym użytkowaniu. I niech nikt mi nie wciska kitu o tym, ze nowych baterii nie powinno się formatować. Potem są wpisy w postaci: Bateria trzymała mi tylko 2 dni. Co do fajnych funkcji to bardzo dobrze robi się zdjęcia panoramiczne. Aparat sam podpowiada jak należy robić kolejne zdjęcie żeby wyszła fajna panorama. Poza tym system rozpoznawania muzyki jest bardzo szybki i skuteczny. Roksanko, a który telefon się nie palcuje? W zestawie brakuje jeszcze etui, folii ochronnej, głośników ze wzmacniaczem, uprzęży, płynu i ściereczki do przecierania ekraniku, rysika, dodatkowego akumulatorka, zapasowej wymiennej obudowy i setki innych przydatnych i nieprzydatnych gadżetów. Ale to wszak tylko telefon a nie gadżet ze snu koleżanko Roksanko.

  • 0

    36. ~As  2011-05-10 16:45:30  host: nat.naszasiec.net

    a gdzie jest post numer 2 ? U mnie wyświetla się po pierwszym od razu trzeci :|

  • 0

    37. ~;P  2011-06-23 17:19:13  host: 178.181.43.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    mam samsunga aville i sprawuje sie bardzo dobrze. a ten model jest nawet spoko.

  • 0

    38. ~krol  2011-07-11 23:09:49  host: public27113.xdsl.centertel.pl

    Kasia przecież automatyczna blokada klawiatury to własnie to że sam sie blokuje

  • 0

    39. ~Kinia  2011-07-14 20:54:52  host: apn-77-113-228-202.dynamic.gprs.plus.pl

    ja się zastanawiam nad wzieciem tego telefonu bo przedłużam umowę w plusie mix ale czytając te negatywne komentarze już sama nie wiem na serio nie dają słuchawek? i usb i karty? chyba nie biorę pomóżcie! wziąść czy nie?

  • 0

    40. ~bisti  2011-07-26 11:41:11  host: apn-95-41-93-6.dynamic.gprs.plus.pl

    co jest w końcu na wyposażeniu tego telefonu (słuchawki, usb)? jest rysik wbudowany (jak w LG KP500)?

  • 0

    41. ~SUNNYGIRL03  2011-07-27 19:27:37  host: afkq55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiedzcie mi, czy w SMSach jest mozliwosc dodawania buziek graficznych/emotikon??

  • 0

    42. ~gd  2011-08-02 16:34:06  host: 89-79-150-29.dynamic.chello.pl

    @ 40,41 brak kabla, sluchawek, rysika tym bardziej. brak takze emotikonow w smsach. a co do samego pisania esemesów pisze się je tragicznie

  • 0

    43. ~kermit  2011-08-05 10:54:47  host: 76-200-251-94.net.stream.pl

    do wpisu #35 baterii litowo jonowych i polimerowo-jonowych się nie FORMUJE. Nie mają efektu pamięci, za to posiadają układ odcinający napięcie w momencie naładowania. Także możesz sobie trzymać te 12 godzin pod ładowarką, ale po około 3 już nic się nie dzieje poza nagrzewaniem ładowarki.

  • 0

    44. ~smol  2011-08-11 12:42:22  host: CLIENT-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    wahałem się między nim a Nokią C3, wziąłem Nokię.

  • 0

    45. ~klod  2011-08-24 23:50:33  host: 2.193.70.252

    mam tego samsung od 3dni i zakupilam do niego kabel usb, chcialam zgrac pare zdjec z laptopa i sie nie da. pomozcie!

  • 0

    46. ~Incognito  2011-10-12 11:03:57  host: user-188-33-154-25.play-internet.pl

    Hej. Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Czy ma on wadę, tak jak Samsung Corby II, że jak podłączy się słuchawki, to zaczyna samoistnie dzwonić do ostatniej osoby, z którą się kontaktowało? Bardzo proszę o odpowiedzi, z góry dziękuję!

  • 0

    48. ~Tomek  2011-11-07 14:09:35  host: h82-143-187-35-static.e-wro.net.pl

    Witam, tak się ostatnio zastanawiam nad tym modelem, ale oczywiście nad jego droższą wersją (dual sim), która wiele się nie różni poza dualem i zmienionym lekko wyglądem. Jestem fanem pierwszej avilli i mam ten telefon od początku, który mi się z wygladu podoba, ekran oporowy niby, a działa bardzo dobrze, piszę zawsze na klawiaturze dotykowo numerycznej, na qwerty nie umiem w dotykowcach. Co nie zmienia faktu, że na takiej jakiej piszę szybciej mi smsy wychodzą niż na zwykłej numerycznej. I tu jest mój ból, bawiłem się w sklepach tymi dwoma samsungami nowszymi s5260 i odpowiednikiem dual sim. Ekran bardzo fajny, wygląd spoko, fajne menu, klawiatura wybierania numeru super jak w starej avilli, ale smsy... To jest mój ból, nie umiem na nim pisać smsów (qwerty w ogóle, a numeryczna jest za mała), do numerów zrobili taką jak w starej avilli, zaś do smsów ją tak zmiejszyli, że nie umiem na niej pisać. Cięzko jest, a avilli miałem taką na 3/4 ekranu, przez co szybko się pisze i bardzo wygodnie... Zresztą avilla miała tak zrobione, że nawet palca od ekranu nie odrywam, tylko trzymam na danej literce i lekko uciskam i uzyskuję taką literkę jaką chcę. Zaś avila 2 już tak nie ma, guziczki są za małe i trzeba za każdym razem palca odrywać. Ogólnie obydwa telefony są super, już bym dawno kupił tego samsunga, ale jedyne co mnie powstrzymuje to właśnie ta klawiatura, która według mnie jest niedopracowana z lepszego zrobili gorsze. I dlatego cały czas się wstrzymuje, choć bardzo chciałbym ten telefon, tylko przeraża mnie katorga w pisaniu smsów, bo co do avili 1 to tam się pisze dla mnie jak z bajki. A chyba niestety nie da rady klawiatury ekranowej przemieniać i powiększać, żeby była taka jak w poprzednim modelu :(

  • 0

    49. ~bla  2011-11-17 20:41:21  host: 89-79-218-119.dynamic.chello.pl

    nie ma gps :/ to najwiekszy ból oprocz tego jest super

  • 0

    50. ~bo  2011-12-01 15:07:53  host: apn-77-114-213-49.dynamic.gprs.plus.pl

    czy ktoś jest ekspertem w menu tego telefonu? Instrukcja obsługi jest ubożuchna! Nie wiem: jak uruchomić szybkie wybieranie? czy w ogóle jest? jak dodawać ulubione kontakty na ekran?

  • 0

    51. ~Iss  2011-12-20 15:44:15  host: system858917593.mtvk.pl

    Ma ladny design, niezly aparat i zlacze mini jack - tego mi trzeba. W dodatku niedrogi. Moim zdaniem jest super! :)

  • 0

    52. ~Paula ..  2012-01-11 13:11:15  host: public145793.xdsl.centertel.pl

    mam ten telefon i żałuję że go mam bo mnie denerwuje .. ;/ nie można mieć gg i takich tam ., bez sensu .

  • 0

    53. ~qwerty  2012-02-05 11:40:40  host: dmr140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam problem własnie w nim. Bo gdy chce sciagnac ze strony operatora cos to pisze bład certyfikatu łancuch nie istnieje. I wgl. nie czaje tego.. prosze o pomoc ;]

  • 0

    54. ~Sanguis  2012-02-13 13:37:21  host: 109.110.217.73

    Mozesz miec gadu gadu i pozatym masz Palringo ktore ma zakladke gadu gadu :)

  • 0

    55. ~Misiek  2012-07-18 00:25:32  host: apn-46-169-125-99.dynamic.gprs.plus.pl

    Dodam, że Palringo od jakiegoś czasu nie obsługuje już Gadu-Gadu. Można połączyć się za pomocą klienta Google Talk i rejestrując się na serwerze XMPP z usługą transport GG.

  • 0

    56.  2012-07-28 17:45:36

    100zł droższy jest samsung y - a technologicznie jest to przepaść

  • 0

    57. ~kokos  2012-11-12 14:08:18  host: p5B347F35.dip.t-dialin.net

    Nie wyzywajcie tego telefonu. Nie jest on nie wiadomo czym ale trzeba mu jedno przyznać!! jest bardzo wytrzymały, i powiem szczerze, że prędzej zniszczyłem B2710 Solid niż Stara dwójkę!!

  • 0

    58. ~laser890  2013-05-22 12:42:15  host: abzt244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma możliwości. Jeden z lepszych nie smartphone. Gdy by dało się wrzucić jakiegoś androida lub chociaż Windows mobile to był by niezły telefon. Na początku telefon ładnie działa ale po roku bardzo muli. hard reset i wgranie nowego softu mało dają.

  • 0

    59. ~Mam go od 2,5 roku  2013-07-17 10:47:36  host: 46.204.50.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    I nie mogę narzekać. Nic nie muli, wszystko działa, a przeżył nawet kąpiel w jeziorze... Po wysuszeniu działa dalej. Nie mam mu nic do zarzucenia.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-65-227.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet