Samsung S5230 - opinie
Telefony Samsung Samsung S5230 Opinie o Samsung S5230

Samsung S5230

w sumie: 624
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›
  • 0

    1. ~  2009-04-29 17:20:23  host: aaqs94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda że niema OS i GPS. Poza tym ok

  • 0

    2. ~  2009-04-29 19:07:19  host: chello089075055069.chello.pl

    heh cookie 2 :)

  • 0

    3.  2009-04-30 00:55:42

    fajny telefonik, dla osób lubiących nowinki ale bez bajerów z których rzadko się korzysta lub komuś nie są potrzebne. Telefon sprawdzi się osobom którym do gustu przypada panel dotykowy a nie potrzebują korzystać z funkcji WM lub Symbiana, doskonale się sprawdzi w słuchaniu muzyki, + za możliwość rozbudowania do 16GB i + za akcelerometr, telefonik nie powinien zamulać, jestem za tym żeby we wszystkich nowych telefonach baterie byly juz po 1500mAh ale 1000mAh akurat w tym przypadku nie jest złym rozwiązaniem i telefon powinien być zdecydowanie tańszy od omni czy tego pokroju telefonu... brakuje mi tylko wejścia mini jacka 3,5mm myślę że telefon będzie wary uwagi:)

  • 0

    4. ~  2009-04-30 22:14:37  host: 77-254-49-245.adsl.inetia.pl

    Telepolis podaje że wchodzą nowe modele na rynek, ten S5230 czy inny jest ich kilkanaście a oprócz Areny LG w Orange nic nowego i taniego w miarę nie pojawia się. Czekają na co ? Ceny aparatów obecne są chore w niskich abonamentach np 45 zł czy mixach. To może te zapowiadane prawie wszystko mające dotykowce koreańskie będą dostępne dla młodych ludzi mało zarabiających... Pazerność operatorów będzie zaspokojona bo pójdzie w ilość co dla nich jest najważniejsze ......

  • 0

    5. ~ANKA K.  2009-04-30 22:16:28  host: 77-254-49-245.adsl.inetia.pl

    No i gdzie te telefony u naszych pazernych operatorów ?

  • 0

    6. ~Dratek94  2009-05-01 11:52:00  host: ip-85.128.85.165.static.crowley.pl

    tutaj piszę że nie ma ten telefon dotykowego wyświetlacza trochę dziwne !!!

  • 0

    7. ~asd  2009-05-02 20:35:29  host: bvs116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    brak wifi hahha

  • 0

    8. ~Tosiek  2009-05-03 09:02:23  host: 87-205-248-67.adsl.inetia.pl

    A może tak w kilku słowach gdzie , kiedy , za ile ? Ciągle mamy starocia jakieś u operatorów, bawią sie tylko w minutki a nic konkretnego....

  • 0

    9. ~olo  2009-05-04 10:22:01  host: bzi22.internetdsl.tpnet.pl

    taki samsung F480 ze słabszym aparatem... :/

  • 0

    10. ~  2009-05-04 13:08:47  host: dynamic-78-8-152-243.ssp.dialog.net.pl

    Telefon pojawił się w Erze. Dostałem dzisiaj ofertę przedłużeniową i w abonamencie Nowa Era 80 jest za 1zł. Nie wiem jak dla nowych abonentów, bo jeszcze takiej informacji nie ma na stronie Ery. Miałem brać LG KU990 Vievty, ale chyba wezmę ten. Nie dość, że tańszy (LG przy tym samym abo miałbym za 149), to nowy.

  • 0

    11. ~sss  2009-05-04 23:35:32  host: 90-156-65-152.magma-net.pl

    ~ANKA K. jak to gdzie? ten już jest w erze, za 799 zł bez umowy, więc ładnie.

  • 0

    12. ~baron  2009-05-05 10:49:36  host: 078088131036.choszczno.vectranet.pl

    Telefon od wczoraj w erze, byłem dziś bo mam akurat wymiane i przy abo za 65 zł kosztuje zeta (przy abo 45 - 299zł), chcę go wziąć ale nie mają na stanie, muszę czekać, myślę że może to być ciekawy fon. Jak mi go przywiozą to napiszę jak się sprawuje

  • 0

    13.  2009-05-05 12:04:15

    Telefon niezly ze sredniej polki, jest jeszcze podobny model z wyswietlaczem QVGA S5... oba sa niezle i niewiele sie roznia

  • 0

    14.  2009-05-05 19:14:25

    W Erze jest dostępny. Przy abonamencie za 20 zł - 199 za niego sobie liczą :)

  • 0

    15. ~  2009-05-05 19:59:37  host: host-n3-82-211.telpol.net.pl

    dostepny w erze z abonamentem 45 zeta za 1 zł :D

  • 0

    16. ~rakski  2009-05-05 20:58:40  host: bnj127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W erze jest, tanio bardzo. W większości abonamentów za złotówkę, no ale czemu się dziwić, w końcu oprócz dotykowego ekranu za wiele nie ma.

  • 0

    17. ~dg  2009-05-06 15:01:33  host: 87-205-118-4.adsl.inetia.pl

    do Dratek94, tutaj pisza ze nie ma DODATKOWEGO wyświetlacza a nie dotykowego-wystarczy przeczytac

  • 0

    18. ~ziom  2009-05-06 16:38:42  host: public39976.xdsl.centertel.pl

    szajs i jeszcze raz szajs. zaluje ze wziolem ten fon. eragg nie dziala co jest jednoznaczne iz wiekszosc aplikacji java na tym tel nie ruszy. do d*** z takim telefonem.

  • 0

    19. ~czeska  2009-05-07 18:22:17  host: 80.51.9.99

    mam zamiar go wziasc i nie wiem czy to dobry pomysll;d piszcie jak go macie czy fajny;pp

  • 0

    20. ~Quadro  2009-05-07 19:25:12  host: eeo76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja mam dylemat Samsung S5230 czy LG KU990,jezeli przełaczanie menu dziala tak jak w F 480 to ja dziekuje,same zacinki jakby bylo pamieci za malo ale nie bawilem sie Samsungiem S5230 wiec poczekam na wasze opinie

  • 0

    21. ~gall  2009-05-07 23:20:31  host: aecj135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, Zamierzam niedługo zmienić telefon (przedłużenie umowy - Era) i zastanawiam się nad tym telefonem, albo LG ku990 Viewty. Czytałem sporo testów, widziałem filmiki z LG ale tego Samsunga jeszcze nigdzie nie ma, nawet zdjęć za bardzo nie można znaleźć. Co o nim sądzicie?

  • 0

    22. ~baron  2009-05-08 13:57:52  host: 82.160.33.13

    Mam ten tel. od wczoraj i muszę powiedzieć jak na mój pierwszy dotykowiec to jest super. nie poznałem jeszcze wszystkich jego funkcji, ale najważniejsze że w miarę szybko chodzi nie zamula, miałem wcześniej lg kc550 i ten o niebo lepszy może aparat gorszy ale rzadko korzystam. Ogólnie polecam ciekawy i niedrogi tel.(im więcej bajerów tym szybciej się coś pieprzy myślę że będzie ok)

  • 0

    23. ~aaa  2009-05-08 17:14:23  host: 80.51.9.99

    chce go wziasc i potzebuje opini ludzi ktorzy go juz majaaa;dd pommozciee

  • 0

    24. ~Matt.  2009-05-08 20:40:21  host: pradnik1.gemini.net.pl

    w play w one play 45 też za złotówkę a oferta przebija tą z ery :)

  • 0

    25. ~  2009-05-09 12:12:32  host: ars125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w playu za 49 w abonamenci 45 na dwa lata (1zl na 3 lata)

  • 0

    26. ~esio  2009-05-09 15:55:53  host: 188.33.78.131

    Od 08 maja kosztuje 49 zł (abonament One Play 45)

  • 0

    27. ~  2009-05-09 16:01:04  host: host-n1-117-234.telpol.net.pl

    do rakski : z tym ze za wiele nie ma sie nie moge zgodzic. Ma wszystko to co człowiekowi potrzebne do dzwonienia pisania sms i opcji multimedialnych ma sporo a co do 3g to raczej normalne ze telefony tego typu kosztuja drugie tyle. Przy tej cenie jest to naprawde rewelacyjny telefon. Ma np przeglądarke dokumentow pdf co uwazam za duzy plus w tej klasie cenowej :D

  • 0

    28. ~  2009-05-10 17:12:15  host: 77-253-115-173.adsl.inetia.pl

    super telefon dla osoby która nie potrzebuje wodotrysków- ekstra.Zdjecia z aparatu sa ok co prawda nie 5mgpx ale 3. Jednak to tylko wielkość, jakość jest naprawde ok nie ma szumów ani innych brzydkich rzeczy kolory oddaje ładne. Polecam! mam go od kilku dni a bateria nadal naladowana na full ! a z internetu nigdy nie korzystam przez fona wiec 3G mi nie potrzebne. Super gdyby miał wifi ale nie mozna miec wszytskiego :)

  • 0

    29. ~elmo  2009-05-11 17:15:33  host: staticline17401.toya.net.pl

    przymierzam sie do kupienia tego telefonu. warto czy nie ?? bo w sumie bede sie z nim meczyl przez 2 lata wiec chcialbym zeby to nie byla taka meczarnia ;)

  • 0

    30. ~  2009-05-11 18:38:53  host: 94.254.250.67

    w play za 49zł w abonamencie 45zł na 24mies.

  • 0

    31. ~mos  2009-05-12 09:19:48  host: host-89-228-102-236.olsztyn.mm.pl

    jak to ma mało? Ma 3 mega aparat z fleszem, obsługuje karty pamięci do 16 giga, akcelerometr, radio. Samsung naprawdę się postarał. To chyba najtańszy dotykowieci jeszcze trzy pulpity.

  • 0

    32.  2009-05-12 09:42:22

    dzis dostalem tego fona do salonu. za niewielkie pieniadze nawet fajna sluchawka :) zobaczymy czy beda na niego jakies reklamacje

  • 0

    33. ~Furmii  2009-05-13 16:54:39  host: acnr122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Własnie zamówilem go w Playu w abonamencie za 25zł na 3 lata jest za 50zl. Jak juz go dostane bede mogl napisac o nim cos wiecej.

  • 0

    34.  2009-05-14 09:47:35

    W Plusie w Minutowej 3000 za 40,50zł jest za 1zł.

  • 0

    35. ~Sklep Era  2009-05-14 12:53:08  host: fbi219.internetdsl.tpnet.pl

    ...czyta pdf, doc oraz xls :)

  • 0

    36.  2009-05-15 15:03:14

    siemka to pytanie do tych którzy maja ten tel.Czy on ma czujnik ruchu albo coś

  • 0

    37. ~Yks  2009-05-15 20:35:53  host: acec30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon już także w Play'u ;D

  • 0

    38. ~Daga  2009-05-16 10:46:55  host: ito18.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik od 4 dni i muszę powiedzieć, że jak na razie jestem mile zaskoczona jego rozwiązaniami technicznymi i samą obsługą, która jest zaskakująco łatwa. Wiele bajerów urozmaica oprogramowanie, które w sumie jest bardzo łatwe. Polecam

  • 0

    39.  2009-05-16 11:50:51

    Po pierwsze bateria zaje...bista , dostalem telefon jak mial 2 kreski baterii... bawilem sie nim 3 dni i jeszcze sie nie rozladowala :D wyswietlacz elegancki, nie zacina sie, w playu w abonamencie 25zl na 3 lata kosztuje 50zl :))) poki co jestem bardzo zadowolony, :)) pozdrawiam

  • 0

    40. ~Banko  2009-05-16 14:29:08  host: bmh97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W Play ten telefon w abonamencie 45zł, jest dostępny za 49zł. W tym mam 100min do wszystkich i dodatkowo 50 min za przeniesienie numeru z Plusa, przez cały czas trwania umowy, czyli 24msc. To chyba jest dobra propozycja, jak myślicie ?

  • 0

    41. ~Krokodyl  2009-05-16 21:38:24  host: 107-136.echostar.pl

    Ten telefon nie posiada flasha - jest tylko lusterko do autoportretów. Ma za to stoper i czasomierz. Napiszę coś więcej, jak już go lepiej poznam.

  • 0

    42. ~pol  2009-05-18 23:44:29  host: dge189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pojawil sie rowniez w plusie. w mixie tez :))

  • 0

    43. ~otta  2009-05-19 17:26:54  host: 89.191.147.127

    bede go bral w play mixturze, 50 zeta abonament a telefon jest za 45 zlotych :) są jakies opinie uzytkownikow? zwlaszcza interesuje mnie jak sie na nim serfuje po sieci i jak pisze smsy

  • 0

    44. ~adam  2009-05-19 17:50:36  host: 78-159-84-58.ferio.coel-network.net

    W plusie takze jest.

  • 0

    45. ~rado  2009-05-19 21:20:36  host: chello087207096117.chello.pl

    Mam go od 3 dni i jest narazie naprawdę git. Faktycznie nie ma flesza w aparacie jak często piszą i szkoda że nie ma hsdpa ale poza tym naprawdę gitara za te pieniądze.

  • 0

    46. ~misiek  2009-05-20 08:49:02  host: host05.energotest.gliwice.pl

    dratek94 spowrotem do szkoły DODATKOWEGO nie ma

  • 0

    47. ~kasiek  2009-05-20 18:27:34  host: apn-77-113-44-74.dynamic.gprs.plus.pl

    mam wielka prosbe napiszcie czy ma on kamere do wideorozmow?dzieki z gory

  • 0

    48. ~Poznaniak1981  2009-05-20 18:45:21  host: 77-253-20-24.adsl.inetia.pl

    Kupilem go 30 minut temu, zadna rewelacja ale to jest tel i wymagam od niego tylko aby dzwonil , a dotykowy wyswietlacz czuly i dobry poki co szybciej sie pisze niz na przyciskach.

  • 0

    49.  2009-05-21 10:41:50

    Jak ten model wypada na tle F480 ? Miał ktoś przyjemność testować obydwa ?

  • 0

    50. ~plaut  2009-05-22 17:58:24  host: 82.139.157.206

    "5. ~ANKA K. 2009-04-30 22:16 77-254-49-245.adsl.inetia.pl No i gdzie te telefony u naszych pazernych operatorów ? " tele dostępny w play i jest szał na nie - nie wiem czemu :)

  • 0

    51. ~JohnyWalker  2009-05-22 23:11:00  host: arc146.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie do osób które mają ten telefon. Macie w nim lampę Dual power LED?

  • 0

    52. ~rado  2009-05-23 15:06:41  host: chello087207096117.chello.pl

    Telefon naprawdę dobry. Martwiłem się o baterie bo myślałem że przy takim dużym ekranie 1000mAh będzie za mało ale przy intensywnym użytkowaniu trzyma 4 dni tak że lepiej niż przyzwoicie:). Jedyne do czego się mogę przyczepić to faktycznie tylna klapka jest zrobiona z jakiegoś badziewnego materiału, który rysuje się po dotknięciu paznokciem i w ogóle moim zdaniem jest za delikatna, łatwo ją uszkodzić. Po za tym świetny.

  • 0

    53. ~Patrycja  2009-05-23 18:42:24  host: h36-186.interdom.net.pl

    Hmm ja właśnie zastanawiam się jaki telefon wybrać a abonamencie. LG KP500 Cookie lub ten, Samsung s5230. Podobno nie różnią się zbyt wiele ale jednak kiedyś zraziłam się już do samsungów i nie mam pewności który będzie lepszy. Mógłby mi ktoś doradzić?

  • 0

    54. ~polo  2009-05-25 00:53:04  host: pronet.jasman.pl

    w porównaniu do F480 działa o wiele lepiej, oraz ma wygodniejsze menu, esy pisze się bardzo łatwo, nie zacina się (nie wiem jak będzie po zapełnieniu karty microsd) można posługiwać się za pomocą np długopisa, w f480 tylko na dotyk lub rysik, bateria trzyma ok. 4 dni, odtwarzacz dość czysto gra, zdjęcia robi ładne, i 265 tys kolorów trochę mało .

  • 0

    55. ~Anomaly  2009-05-25 16:41:22  host: dynamic-78-8-70-107.ssp.dialog.net.pl

    Telefon w porządku na pierwszy rzut oka. Cena telefonu w rePLAY 45 - 49zł.

  • 0

    56. ~KOczki  2009-05-25 22:00:18  host: 77-254-84-88.adsl.inetia.pl

    Ja też mam problem dotyczący wyboru telefonu. Przedłużam umowę w MixPlusie i mam na oku 2 telefony po tej samej cenie (279zł- 24doładowania x 50zł). Byłem zdecydowany na Sony Ericssona W595, ale niedawno pojawił się właśnie Samsung S5230, o którym nie dużo wiem niestety. Nie miałem jeszcze telefonu z dotykowym ekranem i nie jestem tego pewien. A tak w ogóle to piszą że ma flash'a ale na zdjęciach go za bardzo nie widać i jeszcze na zdjęciach tylnej części obudowy w necie wszędzie widać, że aparat ma 3.0 a nie 3.2 ale to już mniejszy problem. Najbardziej chodzi mi o wasze opinie na jego temat i mojego alternatywnego telefonu. Z góry dzięki.

  • 0

    57. ~baron  2009-05-25 22:04:33  host: 078088131036.choszczno.vectranet.pl

    No widzę że TELEPOLIS ma super moderatorów wpis pojawia się po niespełna miesiącu gratuluję, na cholerę tu pomagać innym, zawiodłem się na was. Teraz po prawie miesiącu z telefonem mogę napisać że to najlepszy tel. jaki miałem do tej pory a było tego trochę. Najważniejsze że bateria trzyma mi ok 7-8 dni rewelacja, a po zakupie bawiłem się nim trochę i cały czas jest tak samo oby tak dalej, bardzo dobrze działa na dotyk, esy pisze się dobrze na klawiaturze numerycznej z językiem T9, bo na qwerty jest trochę gorzej chyba mam za duże palce hehe. Jeżeli ktoś chce tel. do dzwonienia i smsowania za nie dużą kasę a na dodatek dotykowca to polecam jak dla mnie rewelka. Z aparatu fot rzadko korzystam także nie będę o nim wspominał, ale ogólnie daje radę. jeżeli chcecie coś wiedzieć to pytajcie jak będę mógł to pomogę o ile opinie będą się pojawiały w miarę szybko nie po 3 tygodniach.

  • 0

    58. ~madziorasss  2009-05-26 08:53:28  host: 62.153.111.18

    Mam ten telefon od dwóch tygodni i jestem pozytywnie zaskoczona. Jak dla mnie rewelacja! Telefonik bardzo estetyczny i elegancki. Pod względem funkcjonalnym pozytywnie mnie zaskoczył. Bardzo czuły wyświetlacz, menu intuicyjne i wygodne. Klawiatura QWERTY i akcelerometr to super sprawa, przydaje się w szybkim pisaniu smsów. Funkcja rozpoznawania pisma jest ciekawa ale niekoniecznie się sprawdza. Nie zawsze rozpoznaje właściwe znaki. Trzy pulpity, które można sobie dostosować do własnych potrzeb. Przydałby się tylko rysik, a niestety nie ma go w zestawie. Ale można dokupić rysik do Omni za 5 zł :-) Generalnie polecam ten telefon.

  • 0

    59. ~magdaaaaaaa  2009-05-26 16:21:59  host: abkb95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w plus gsm juz jest

  • 0

    60.  2009-05-26 18:38:30

    Czy ktoś z użytkowników tego samsunga mógłby mi udzielić informacji jak się na tym fonie pisze esemesy i czy ma wygodną klawiaturę qwerty. Z góry dziękuję za odpowiedż :-)

  • 0

    61.  2009-05-26 20:54:25

    Czy ktoś z użytkowników tego samsunga mógłby mi udzielić informacji jak się na tym fonie pisze esemesy i czy ma wygodną klawiaturę qwerty. Z góry dziękuję za odpowiedż :-)

  • 0

    62. ~;//  2009-05-28 07:33:01  host: 2.e-nterart.pl

    mam pytanie co do telefonu wczoraj go kupilam ale okazalo sie ze jak slucham muzyki to strasznie szumi niewiem czy idzie cos z tym zrobic bo sie nie znam tak bardzo na telefonach pomozciee

  • 0

    63. ~  2009-05-29 16:50:18  host: dyb50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ile trzyma bateria z playa tj. 800mah?

  • 0

    64. ~Asiurdek  2009-05-30 13:56:43  host: k4-ip39.antsatgor.pl

    Mam go od tygodnia i ogólnie to ok , ma kilka fajnych funkcji . Ekran jest super dostepny i duży . Jedno zastrzeżenie kijowe zdjęcia robi - no chyba że coś trzeba poustawiać ale nie znalazłam tam nic takiego do ustawiania np kolorów - zdjęcia są bardzo szare. Miałam przedtem nokie 6500 slajd też miała aparat 3,2 mp i o 1000 razy lepsze zdjęcia wychodziły . Ale to jedna żecz z którejjeste niezadowolona. Tak poza tym to jest to super telefonik.

  • 0

    65. ~kopciu  2009-05-30 22:29:28  host: aabb33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon. Mam go w Playu w taryfie 25 na 3 latka za 49zł. Filmy wyglądają super, trzy pulpity dają radę. I bez problemu można wrzucać gierki co w samsungu jest jak dla mnie sporym zaskoczeniem. Poprzednio miałem z400 i c3050 tez samsungi i lipa byla przy wrzucaniu gierek. A przy Avilli nie ma problemu :D Polecam telefon

  • 0

    66. ~Jaboski  2009-05-31 11:18:12  host: boe21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od paru dni i jestem z niego zadowolony. Niestety nie posiada lampy błyskowej ani rysika (błąd w opisach)... zdjęcia robi ładne (bez zastrzeżeń), jest bardzo czuły, płynnie chodzi, ogólnie polecam :D

  • 0

    67. ~kosa  2009-05-31 16:10:55  host: 77-254-159-56.adsl.inetia.pl

    Powiedzcie czy ten telefon jest warty kupienia.?? Ladnie odtwarza mp3.???

  • 0

    68. ~  2009-05-31 21:04:41  host: azv154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja rowniez potrzebuje rady w tej sprawie czy wziac ten czy LG ku 990 wiec prosze o pomoc

  • 0

    69. ~ania  2009-06-01 19:52:57  host: 242-loplan.pro-admin.pl

    Bardzo fajny prosty w obsłudze czytelny wyświetlacz robi ładne zdjęcia fajnie gra a bateria trzyma nawet pięć dni jestem bardzo zadowolona

  • 0

    70. ~Karoo xqq.  2009-06-01 20:15:07  host: djj78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zastanawiam się nad tym, i samsungiem omnią. Ten jest tańszy (w mxplusie jest za 319 a omnia 1200) więc już nie wiem.

  • 0

    71.  2009-06-02 14:55:01

    Chciałbym się dowiedzieć czy ten telefon ma takie same oprogramowanie jak Omnia. Chodzi mi o to czy będą działały aplikacje cab?

  • 0

    72. ~piyoter  2009-06-03 10:19:52  host: 195-205-94-12.pub.krusz-lan.pl

    a wczoraj kupiłem go w mixturze 50 za 49 zeta. Najtańsza oferta mixa własnie w play - w erze w takim samym mixie wołają 269 zł.

  • 0

    73. ~  2009-06-03 11:19:09  host: 212.244.23.9

    Posiadam ten telefon! Jak dla mnie(dziewczyny) jest on bardzo dobrym telefonem. Ogólnie mówiąc nowość za nie duże pieniądze;) i do tego jak w tym czasie jest telefony dotykowe bardzo w modzie;P

  • 0

    74. ~Adikin  2009-06-03 15:47:01  host: 83-168-111-166.static.espol.com.pl

    Ten telefonik wymiata!!! Kupilem w playu. Gry java dzialaja normalnie, aparat jest super z funkcja wykrywania usmiechu, szybko chodzi, jest dosyc glosny no i ma tylko ta wade ze nie ma wifi ale da sie bez tego zyc bo w koncu po co mi internet na kapie:D.(Jakby co to nie ma rysika, ale obsluga palcem jest idealna)

  • 0

    75. ~lunkaXX1988  2009-06-03 19:26:48  host: 254-228-149-91.cpe.marton.net.pl

    w erze jest bardzo podobna oferta jak w playu, przy tym telefonie.

  • 0

    76. ~kedar  2009-06-03 20:16:20  host: bxe82.internetdsl.tpnet.pl

    mam go od dzisiaj i nie bardzo mogę zmienić daty i godziny.Kto wie proszę o pomoc.

  • 0

    77.  2009-06-05 14:04:35

    Czy smiga na nim gg??

  • 0

    78. ~peter  2009-06-05 17:34:21  host: 94-40-14-2.tktelekom.pl

    mam ten telefon i mogę powiedzieć tylko ,że jest super. nie zacina się i wszystko działa jak należy, a za możliwość posiadania karty do 16 GB wielki plus.idealny tel; dla kogoś kto chce mieć tel z panelem dotykowym ale nie potrzebuje zbyt wielu dodatków których i tak rzadko będzie używać

  • 0

    79. ~MM  2009-06-06 06:44:03  host: 83-168-108-165.pz3-nat.espol.com.pl

    W ORANGE ABONAMENT 55ZL I NIE MA DUZEJ OPLATY ZA TELEFON

  • 0

    80. ~Szuru  2009-06-06 12:35:02  host: dae235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiedzcie prosze: - ile miesci sms-ow - ile polaczen (pamieta)- zalezy mi na duzej ilosci pamieci polaczen w sensie nieodebranych, wybranych, zebym mogl np. miesiac wstecz zobaczyc np. nr telefonu ktory wybieralem.

  • 0

    81. ~bezgraniczna  2009-06-06 13:36:08  host: 77-254-31-206.adsl.inetia.pl

    Mam telefonik od niedawna, i spisuje się bardzo dobrze :) chociaż ja tam dużych wymagań nie mam ;) Wie ktoś czy można usunąć logo operatora z tapety? ;/

  • 0

    82. ~anna  2009-06-07 16:30:50  host: nat-7.autocom.pl

    mam go jest super :D

  • 0

    83. ~idea  2009-06-07 22:07:58  host: acda99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten terminal ma minimalizacje mini opery???

  • 0

    84. ~Manexus  2009-06-08 08:24:40  host: agz66.internetdsl.tpnet.pl

    Gry i aplikacje można wgrywać bez problemu przez Bluetooth przeglądając pliki instalek na innej komórce. u mnie działa kilka gierek z k800.

  • 0

    85. ~michał  2009-06-09 21:19:37  host: 20.40.28.78.cable.petrus.pl

    mam telefonik od wczoraj i znam jego wszystkie funkcje i telefon jest super..polecam w 100% kazdy kto widział ten telefonik i sie nim pobawił to wie ze jest extra

  • 0

    86. ~longin  2009-06-11 00:06:16  host: 78-159-89-6.net.pbthawe.eu

    telefon porażka wielkie g****o.Wyświetlacz dotykowy przywraca o palpitację serca.NIE POLECAM!!!

  • 0

    87. ~spelroth  2009-06-11 10:45:15  host: host218-185.tvk.torun.pl

    do kogoś kto miał doczynienia z tym telefonem: czy można ustawiać własny dzwięk wiadomości sms czy tylko jest możliwość wyboru z x dzwonków? jak z korzystaniem javy wraz z wapem (np gg)? jak naprawde jest z baterią jak długo trzyma?

  • 0

    88. ~olek  2009-06-11 12:37:44  host: 078088171043.elblag.vectranet.pl

    Ludzie wy jesteście jacy s dziwni. Wymagacie od telefonu za powiedzmy 600 zeta (nowy na allegro) zeby miał wszystko. Telefon jest ok, ładny wygląd, spełnia wazen funkcje i gitara. A reszta patafianów niech sobie zakupi HTC albo SPV i po bólu, po co jakies głupie komentarze wtrącacie.

  • 0

    89. ~borsuczek  2009-06-11 18:20:59  host: x34217x94.jaskom.pl

    Witam, proszę o informacje, czy fonik posiada czas i koszty połączeń, bo źródła różnie podają?

  • 0

    90. ~kronos  2009-06-12 11:36:44  host: 77-253-255-106.adsl.inetia.pl

    siemnka,wie ktos moze jak sie przewiją filmy od dowolnego miejsca a nie tak żeby przewinać pasek filmu bo to jest niepraktyczne jak film ma np 2 godziny chodzi mi o przewijanie od konkretnego momentu np 32:40 ,z góry dzięki:)

  • 0

    91. ~Kasia  2009-06-12 20:58:57  host: h236060.net.pulawy.pl

    ~kasiek - mam wielka prosbe napiszcie czy ma on kamere do wideorozmow?dzieki z gory Raczej nie ma ;(

  • 0

    92. ~Michal  2009-06-12 22:05:54  host: vhe-490073.sshn.net

    Witam. Czy po obróceniu tel w poziom klawiatura do pisania sms zmienia sie w qwertę? Dzięki za odp.

  • 0

    93. ~Ania ;)  2009-06-13 15:24:13  host: ahj209.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest dostępny m.in. w PLAY.Przy abonameńcie 25 zł kosztuje on 299 zł na 24 miesiące, a na 36 miesięcy tylko 49 zł.

  • 0

    94. ~jj  2009-06-13 18:37:18  host: aekv34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy ten tel ma jakis patyczek? bo wg mnie to bardzo ulatwia obsluge.

  • 0

    95. ~picken  2009-06-13 21:29:50  host: 77-252-50-163.ip.netia.com.pl

    postanowiłem zrobić kilka tapet o tematyce filmowej (720x400) pasujących idealnie na te 3 pulpity http://rapidshare.com/files/244168373/Tapety_Gry.rar dodatkowo dodałem kilka fajnych gier które u mnie działają na telefonie

  • 0

    96.  2009-06-13 23:29:09

    witam ! mam pytanie w sparwie tego telefonu czy można nim wysyłaś jak i odbierać wiadomości e-mail. ? z góry dziękuje :))

  • 0

    97.  2009-06-15 17:06:33

    SMS-y pisze sie na wyswietlaczu dotykowym pojawia sie klawiatura numeryczna i normalnie sie pisze bez qwerty. Bardzo wygodnie pisze sie szybko jak na wyaswietlacz dotykowy. Fajne rozwiazanie

  • 0

    98. ~ewa  2009-06-16 17:59:00  host: public28742.xdsl.centertel.pl

    jak ktos ma ten kom.. on ma lampę błyskową ??

  • 0

    99. ~xxx  2009-06-16 17:59:26  host: host-89-231-77-4.lapy.mm.pl

    Do 61.: wystarczy przeczytać wszystkie opinie.

  • 0

    100. ~zainteresowana  2009-06-17 09:24:17  host: host-217-172-253-176.lodz.mm.pl

    Witam, skad sciagnac instrukcje obslugi do tego tela bo na stronie producenta nie zauwazylam.

  • 0

    101. ~oluss  2009-06-17 18:58:08  host: chello089079221132.chello.pl

    Dla tych co juz go mają. Jak można ustawić klawiaturę Qwerty na pisanie sms-ów?

  • 0

    102. ~Piotr  2009-06-18 07:47:02  host: 87-205-185-187.adsl.inetia.pl

    A ja mam takie zapytanie.Używam od nie dawna programu Total Video Converter do konwertowania filmów na przenosny odtwarzacz MP4 ,jednak po nabyciu tego telefonu chciałem przekonverterować ich kilka na ten telefon,i tu moje pytanie ...jakie wybrać ustawienia,kodeki itp,jeśli ktos kiedys uzywał tego programy do konwersji plików na ten telefon to prosiłbym o konkretne wskazówki. Licze że znajdzie sie na tym forum osoba obyta z tym programem:) Pozdrawiam

  • 0

    103. ~...  2009-06-18 15:21:53  host: chello089075096204.chello.pl

    bezgraniczna! ja mam ten telefonik i logo operatora przesunąłem na widget(ten pasek po lewej stronie pulpitu) i mam czysty pulpit :D

  • 0

    104. ~zielu16  2009-06-18 21:35:32  host: igy138.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 2 tygodni jest świetny odtwarza wszystkie typy muzyki wchodzą mi prawie wszystkie gry (Wystarczy podłączyć kabel USB i idą gierki,aplikacje,muzyka..)Filmy trochę rozmazane ale myślę że jest to wina jakości ściągniętego filmu.Aparat robi zdjęcia zadowalające (Ale przecież nikt nie mówił że aparat 3.2 będzie jak cyfrowy aparat :]). Można wgrać Opere aby szybciej przeglądać internet,jest wiele aplikacji.Sms pisać na wirtualnej klawiaturze jest cud miód. Jak za taką kasę polecam!!!!!!!!!!!!!! Ja mam go w ofercie Play one 25 zł przez 2 lata.A kupiłem go za 300 zł:).POOOOlecam Ale jeden minus to to że nie ma na niego tapet :/

  • 0

    105. ~Jan  2009-06-19 20:57:23  host: adts193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanie do posiadaczy tego telefonu w Play. Jakiej pojemnosci jest bateria dolaczana do zestawu z tym telefonem. Na stronie Play jest napisane, ze 800 mAh ale nie chce mi sie wierzyc, ze tylko w Play daja taka bo w innych sieciach jest 1000 mAh.

  • 0

    106. ~asdfg  2009-06-19 23:24:44  host: bkd125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon ma czujnik ruchu. Moim zdaniem jak ktoś lubi samsungi to będzię zadowolony. Ja miałem nokie i czuje taki niedosyt odkąd mam ten telefon. Spodziewałem się czegoś więciej, ale i tak jestem mile zaskoczony z kilku rzeczy, m.in grp,czujnik ruchu, karta do 16 gb. Dużo jeszcze wymieniać. ps. doradzam kupić ten telefon z salonu play/plus lub z softem tego operatora. Ja mam z ery i nie może przez PC Studio wgrywać gier.

  • 0

    107. ~Iv  2009-06-20 12:21:28  host: 77-254-71-171.adsl.inetia.pl

    Ja mam i jestem zadowolona :D Moja kumpela tez taki ma i ez jest zadowolona ;) Polecam

  • 0

    108. ~Sinju  2009-06-20 15:06:12  host: a0a6-atm.krak.tke.pl

    Witam, mam pytanie czy ten telefon potrafi otwierać/odczytywać pliki zapisane w pdf?

  • 0

    109. ~Pan Kracy  2009-06-20 15:27:58  host: user-89-108-252-99.mobile.playmobile.pl

    szkoda że to cudeńko nie ma żadnego programu operacyjnego bo na samej Javie nie można za wiele zdziałać.Ale z drugiej strony cena byłaby inna....Tak samo sprawa się ma z gps i wifi, nie ta klasa.Ale ogólnie jest ok, taka alternatywa dla LG Cookie

  • 0

    110. ~Yetikos  2009-06-21 07:21:33  host: bsn34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma czujnik ruchu

  • 0

    111. ~agas  2009-06-21 14:18:58  host: adtr81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy ten telefon zawiera rysik?

  • 0

    112. ~Suchy  2009-06-21 19:24:46  host: ceo142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam pytanko dostałem telefon wczoraj i nie moge otworzyc klapki tylnej gdzie się wkłada kartę sim... siłuje się z nia juz bardzo dłułgo... nie wiem czy to wada fabryczna czy jest jakiś specjalny sposób na to... próbowałem tak jak jest napisane w instrukcji

  • 0

    113. ~nataszka  2009-06-22 14:14:20  host: chello089076185158.chello.pl

    Mam pytanie czy ten Samsung Avila S5230 ma opcje tak jak w nokiach że można słuchać muzyki i np. wejść do innej aplikacji? np. napisać sms czy coś... nie wyłączając muzy? prosze o szybka odpowiedz :) Z góry dziekuje !

  • 0

    114. ~avil  2009-06-22 14:19:35  host: 87-205-71-156.adsl.inetia.pl

    czy dziala na nim aplikacja gadu-gadu ?

  • 0

    115. ~  2009-06-22 15:28:11  host: ccq251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jak na swoje parametry super. Wyświetlacz poezja. Do tego widgety, 3 pulpity, akcelerometr i dobra bateria. Telefon nie posiada flesza, jak jest w opisie; ma stoper.

  • 0

    116. ~  2009-06-22 18:33:29  host: awk137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie odnośnie tego telefonu. Można w nim zmieniać motywy?

  • 0

    117. ~Katja  2009-06-22 19:06:38  host: host-217-172-243-123.gdynia.mm.pl

    Witam, Podobno do tego tela można wgrać aplikacje o wielkości nie większej niż 700kb. Większe podobno nie będą działać. Czy mógłby to Ktoś sprawdzić, i wgrać jakąś grę lub aplikację o większych rozmiarach. Bardzo o to proszę. Posiadam słownik o wielkości ponad 4 MB, jak inne aplikacje i gry (obecnie działają na SE D750i) byłby to duży minus tego tela przy jego niewątpliwej multimedialności.

  • 0

    118. ~djrobak  2009-06-23 17:46:13  host: client003-inet-tuc.kpsi.pl

    piękny telefon, kupiłem go dziś, jeszcze nie wiem co i jak w nim robić, widać ze ma duzo bajerów, ale nie dostałem rysika do niego :((

  • 0

    119. ~  2009-06-24 12:22:43  host: t03-04.opera-mini.net

    Witam wszystkich telefon mam od około 2 tygodni i powiem tak za taka cenę chyba nie znajdzie się lepszego telefonu (599zł nowy allegro). Może po krótce opisze wady i zalety .Do zalet można zaliczyć nowe zastosowanie wyświetlacza wkońcu nie cieplo czuły, dobry czujnik ruchu , sms pisze się znakomicie i nie tylko gadu gadu i opera też spisuje się na medal telefon można obsługiwać jedną ręką . A wady są takie że aparat kiepsko chodzi i odtwarzacz chodzi ładnie tylko na słuchawkach . a tak pozatym telefon jest bardzo dobry

  • 0

    120. ~bla  2009-06-24 19:57:18  host: satpol-p004swce01.net.pbthawe.eu

    mam pytanie czy jest w tym telefonie rysik czy nie

  • 0

    121. ~:P  2009-06-24 22:06:58  host: l-008.pai.net.pl

    Zakupiłem ten telefon 5h temu i jestem bardzo zadowolony. -Zdjęcia ładne -Muzyka(czysta) i głośna -Ekran ładny(Ładnie obrazy wyglądaja itp.) Jedynie jeszcze bateria do przetestowania :D

  • 0

    122. ~Ivo  2009-06-25 17:33:05  host: c181-99.icpnet.pl

    nie ma kamery do wideorozmowy. bo tak na logikę, to po co w telefonie który nie ma umts kamera do wideorozmowy? pomyślcie trochę, to nie boli :P

  • 0

    123. ~paulo  2009-06-26 18:30:30  host: 82.139.163.62

    cześć, jak chcecie zobaczyć test telefonu wpiszcie sobie w youtube i macie wszystko czego nie wiecie ^^ || mam pytanie w opisie telefonu pisze wap :xHTML

  • 0

    124.  2009-06-26 21:19:09

    czy ma ktoś problem z instalacją aplikacji przez new pc studio? mi wyskakuje zeby instalować mobile usb modem 1.0 ale nigdzie nie mogę tego znaleźć. jakieś pomysły? a tak poza tym to telefonik elegancki bateria w porządku pisze sie sprawnie nawet jak na męskie ręce;) ogólnie polecam

  • 0

    125. ~Kubii  2009-06-27 17:01:26  host: 213.155.191.92

    czy obsługuje on karty microSDHC?

  • 0

    126. ~Kubii  2009-06-27 18:38:25  host: 213.155.191.92

    czy obsługuje on karty microSDHC?

  • 0

    127. ~suchy dzik  2009-06-28 20:14:28  host: eltrix.pl

    Na jednej z angielskich stron przeczytalem opinie bardzo wielu urzytkownikow na temat wady tego modelu. Podobno telefon ucina glos rozmowcy, tak ze osoba z ktora rozmawiamy ma problem zeby nas zrozumiec. Czy ktos spotkal sie z tym u siebie?? Chce kupic ten telefon, ale boje sie tej wady. Moze Samsung usunal ta usterke przed wprowadzeniem na Polski rynek(a noze nie;p)

  • 0

    128. ~  2009-06-29 17:57:36  host: apn-77-114-140-97.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy można do niego wgrywać gry przez kabel, czy tak jak w wielu innych modelach Samsunga jest to niemożliwe?

  • 0

    129. ~zzzzz  2009-06-30 17:57:15  host: bgu182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słuchajcie ma prosbe w jaki sposob ustawic trzy tapety w tym tel??? a kamery do wideorozmow on nie ma

  • 0

    130. ~  2009-07-01 11:55:33  host: gate.fioletpdk.pl

    mam pytanie ktory lepszy avila czy ku 990??? zastanawiam się nad kupnem tylko jeszcze nie wiem ktorego...

  • 0

    131. ~jassica  2009-07-01 18:19:45  host: beu115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam ten tel od 2 dni zdazylam sie juz z nim zapoznamc i bardzo milo mnie zaskoczyl poniewaz slyszalam o dotykowych telefonach ze sa beznadziejne i ze sie zapicinaja a zle sie na nich pisze a otoz w tym pisze sie bardzo bardzo dobrze .gdy przekrece telefon zmnienia mi sie automatycznie polozenie liter i cyfr co umozliwia wybranie w jakiej poizycji pisac sms. ma jedna wade ze jest bardzo(zagadtkowy) trzeba sie domyslac gdzie co znalesc i sie troszke oszukac.. ale jak juz sie znajdzie to jest sie z tego bardzo zadowolonym najwazniejsza superlatywa w tym telefonie jest to ze ma bardzo glosny odtwarzacz co jest bardzo cenione w srod mlodziezy :) polecam naprawde swietny !

  • 0

    132. ~SEMI  2009-07-02 11:15:27  host: chello089077002047.chello.pl

    W TYM TELEFONIE SA 3 EKRANY NA GŁOWNYM UMIEM ZMIENIC TAPETER A NA POZOSTAŁYCH DWOCH NIE WIEK JAK PROSZE O ODP

  • 0

    133. ~symcio  2009-07-02 13:20:31  host: nat05.krasnystaw.net

    nie mogę wybrać telefonu mam do wyboru:LG KP500(Cookie)i Samsung s5230. Do samsungów mam trochę uprzedzenie lecz gdy porównuję obydwa telefony (na wygląd i funkcje) wychodzi mi że Samsung jest lepszy... proszę o poradę, jeśli można to szybko. Z góry dzięki

  • 0

    134. ~lubczyk  2009-07-02 13:57:17  host: public-gprs69172.centertel.pl

    @91 nie ma, ponieważ ten telefon nie ma 3G

  • 0

    135. ~bzzz  2009-07-02 16:53:23  host: abhk33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zastanawiam się nad kupnem tego telefonu ale w gre wchodza rowniez W595 i W910. Mam pytanie który jest waszym zdaniem nahlepszy (obsluga funkcje wyglad) i ktory ma najlepszy zewnetrzny glosnik ( chodzi mi o jakosc muzyki)

  • 0

    136. ~Mucha  2009-07-02 23:38:41  host: adku220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile on ma pamięci wewnętrznej bo na różnych portalach rożnie piszą!?!?! Pytam objawicielów tych oto telefonów ;D

  • 0

    137. ~Darkmix  2009-07-03 01:48:33  host: atp229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja go kupilem w orange i niemam wyszukiwarki google i w odwarzaczu jak dam pauze to niemoge dac start ;/

  • 0

    138. ~mario  2009-07-03 12:39:30  host: aetj229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oczywiście że można

  • 0

    139. ~zbroch  2009-07-03 16:14:04  host: staticline50934.toya.net.pl

    a ja mam go od dni dwóch, jest mój trzeci dotykowiec jaki posiadałem. Wcześniej LG ku990 i potem kp501. A teraz Avila. Ogólnie pozytywnie, szybszy niż kp501(widgety, czas reakcji akcelerometru, jak i ogólnie czas od dotyku do reakcji) Menu przejrzyste, czytelne. Całkiem sporo możlwości konfiguracji, aparat w dziennym swietle daje radę... Odtwarzacz jest wporządku, czysto i dość głośno nie charczy(bo nowy;)Mam w playu, i podobno dzięki temu mogę normalnie instalować gry, programy java. Obudowa jest ok, ale tylni panel zbyt delikatny... Kryształek cukru zostawił dość spory ślad...

  • 0

    140. ~m  2009-07-03 18:23:21  host: dgo76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcę wziąc ten tel w playu, poza dzwonieniem i smsami ważne jest dla mnie słuchanie muzyki. jak z tym radzi sobie ten model?

  • 0

    141. ~Aga  2009-07-03 19:56:15  host: adtu161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super rzecz,ale (zawsze jakieś ale) ma bardzo słabe wibracje i często w szkole, pracy gdy ma się wyciszony telefon nie czuć jak ktoś dzwoni

  • 0

    142. ~Zbr  2009-07-03 23:14:31  host: staticline50934.toya.net.pl

    tak można:)

  • 0

    143. ~Jogobella  2009-07-07 13:02:08  host: 80.48.184.199

    Macie może jakąś stronkę z grami do ściagnięcia na samsunga s 5230 ?

  • 0

    144.  2009-07-07 14:58:27

    tak można odbierać/wysyłać e mail

  • 0

    145. ~kreton  2009-07-08 17:52:34  host: inet20907ni-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    telefon nie ma symbiana, tylko tego mu brakuje, i wifi ;/

  • 0

    146. ~darek  2009-07-08 19:23:39  host: h135-54.net.euron.pl

    do polo- nie pisz głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd f480 działa na ciepło ludzkiego ciała więc nie pisz bzdur o rysiku mam obydwa te telefony i f 480 to mercedes a S5230 to rozklekotany maluch takie porównanie mi się nasuneło tyle w temacie

  • 0

    147. ~anka  2009-07-09 18:59:17  host: chello087207019103.chello.pl

    jak na tym telefonie wybiera sie polaczeie tonowe ? Po polaczeniu sie z danym numerem klawiatura sie automatycznie blokuje jak mam potem wybrac np: cyfre 2 zeby polaczyc sie z danym działem ... ?

  • 0

    148. ~summer  2009-07-10 21:14:51  host: 77-253-160-37.adsl.inetia.pl

    Telefon świetny. Nie zamieniłbym go aktualnie na żaden inny!

  • 0

    149. ~gucio  2009-07-11 13:13:08  host: witosa-k-ce29198223077.c198.msk.pl

    Niezły cholera :-) mam go tylko do rozmów i bateria trzyma już 7 dobę ,a to widzę nie koniec :-)Napisze kiedy wysiądzie!!!!

  • 0

    150. ~ant3k  2009-07-12 15:38:43  host: bca185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik, kupiłem nówkę za 460zł i jestem mile zaskoczony. Bardzo fajny telefonik. Mam tylko pytanie do Posiadaczy tego telefoniku i omnii... czy bateria od omnii pasuje do s5230??? Bo dodatkowe 440mAh na przydałoby się ;)

  • 0

    151. ~lydathegreat  2009-07-12 23:21:13  host: adgx217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jedno proste pytanie - czy warto kupic ten telefon, jesli duzo slucha sie muzyki? Telefon moim zdaniem bardzo ladny, dotykowy wyswietlacz bedzie ciekawym doswiadczeniem (;D), ale muzyka jest mi niezbedna do zycia. Czy Era daje do zestawu sluchawki i karte pamieci? Czy telefon ma wejscie minijack czy jakies specyficzne samsungowe? ;D Szukalem zdjec w internecie, ale znalazlem tylko fotki przedstawiajace telefon z przodu i z tylu, a wejscie zapewne jest z dolu...

  • 0

    152. ~czesio  2009-07-13 16:21:18  host: dn212.nj.pl

    witam mam pare pytan odnosnie tego telefonu po pierwsze chodzi mi o zdjecia czy jesli mamy jakies foty np z dysku które sobie przekopiowalismy na karte czy idzie je potem powiekszy i czy idzie je oglądac na "full screnie" i czy tak samo jest z jakimis filmami po drugie jakie formaty on obsluguje czy czy czyta pliki txt, rar cos takiego i czy on jest na jakims windowsie dzieki za odpowiedzi

  • 0

    153. ~peterx  2009-07-15 09:33:07  host: acmx47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, telefon wymiata bez kitu ! Mam go ponad dwa miesiące i jestem jak najbardziej zadowolony :) Wyświetlacz czuły, głośnik też ok wszystko jak trzeba, czego chcieć więcej ;] Pozdrawiam

  • 0

    154. ~Jula^^  2009-07-16 14:00:56  host: abza33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest na tym telefonie Gg?? I czy można je wGRAĆ??

  • 0

    155. ~black  2009-07-16 20:23:58  host: 83.238.194.1

    Brak wideo rozmów :-(

  • 0

    156. ~mat  2009-07-18 12:13:30  host: 213-238-75-86.adsl.inetia.pl

    mam pytanie do osob ktore kupily ten telefon w play czy oni sprzedaja telefony z simlockiem czy bez????

  • 0

    157. ~alfabit  2009-07-19 10:20:08  host: 87-205-37-108.adsl.inetia.pl

    Bosze, już nie mogę... "Kupiłem ten telefonik 2 minuty temu, jestem zachwycony, ładnie wygląda, ma ładowarkę, pudełko, czysty ekran, i nawet mogę włożyć kartę SIM. Rewelka!! P O L E C A M!"

  • 0

    158. ~  2009-07-19 22:41:45  host: 78.133.163.75

    witam,jak usunąć widok odtwarzacza mp3 z wyswietlacza?

  • 0

    159. ~piter167  2009-07-20 15:33:45  host: w3cahce7.punkt.pl

    czy ma GPS??

  • 0

    160.  2009-07-20 22:34:25

    Witam! Posiadam ten telefon od paru dni. Długo czekałam na możliwość nabycia go. W sumie od chwili pojawienia się na polskim rynku. Dużo czytałam na jego temat w międzyczasie. I nie zawiodłam się. Jest super! Wymaga przyzwyczajenia do dotykowego wyświetlacza i do nowego sposobu posługiwania się telefonem, ale daje rade. I ta elegancja wykonania, porównywalna np z Samsungiem J700. Zakupiłam w Plusie. I tu ciekawostka: telefon nie posiada simlocka. Polecam!

  • 0

    161. ~zarz  2009-07-21 16:31:52  host: adls89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 120. W ZESTAWIE NIE MA RYSIKA!

  • 0

    162. ~Kristoff  2009-07-22 14:39:23  host: 62.29.175.162

    PYTANKO Na jakim oprogramowaniu jest ten telefon? SYMBIAN czy WINDOWS?? Z góry dzięki za odp. i pozdrawiam.

  • 0

    163. ~As  2009-07-22 16:39:45  host: h-91-196-49-143.euronet.net.pl

    Ja również mam pytanie. Czy do tego telefonu jest dołączone piórko? Bardzo ułatwiłoby to 'poruszanie się' po telefonie. Z góry dziękuję za odpowiedź ;]

  • 0

    164. ~  2009-07-22 16:41:33  host: cc.azsoft.pl

    super telefon

  • 0

    165. ~ask  2009-07-22 18:49:53  host: host-91-196-12-177.net.brewet.pl

    mozna w nim otwierac pdfy i .doc ????

  • 0

    166.  2009-07-22 20:26:30

    Jak usunąć logo operatora telefon w sieci Orange?? Nie da się go przesunąć na pasek widget!! Wogóle nie da się go ruszyć z miejsca.

  • 0

    167. ~Adek  2009-07-22 20:48:52  host: est-wgix.silesialan.pl

    Czytam i czytam opinie.Wszystko ma a niema rysika.Bieda.Ja wolałbym zeby potrafił wyprowadzac na spacer mojego kundla!Olewam rysik który jest całkiem zbędny ale czy potrafi to o co pytam.?Czekam na taki ktory jeszcze bedzie regulował za mnie alimenty i drapał po plecach.nie musi słuzyc do rozmów.Po co ,od tego mam stacjonarny i normalna komórke ale zeby spełniał moje prośby.Zewby był jak "Złota Rybka'

  • 0

    168. ~mira  2009-07-22 23:42:52  host: host-5db0cae3.sileman.net.pl

    Jak otworzyć tylnią klapkę w samsungu Avila chciałąbym się dostać do karty ale tylko się z tym męczę. Czy jest na to jakiś sposób??

  • 0

    169. ~jabollewski  2009-07-24 02:40:29  host: gateway.autoplaza.com.pl

    telefon szczerze mówiąc wymiata... jeszcze nigdy nie byłem tak zadowolony z fona... bardzo dobra bateri aparat robi dobre zdjęcia w ogóle super telefon

  • 0

    170. ~kamil108  2009-07-24 18:09:11  host: dynamene.rz.izeto.pl

    ja także dzisiaj go dostałem do ręki i też nie mogę otworzyć tylnej klapki w żaden sposób ( wg instrukcji ) co jest grane?

  • 0

    171. ~dj  2009-07-27 00:24:35  host: bot185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od kilku dni. nie ma rysika, po obroceniu telefonu poziomo pojawia sie qwerty, motywow nie mozna zmieniac, gadu gadu dziala, odtwarzacz mozna zminimalizowac tak jak i wszystko, ma czas i koszty polaczen, nie ma lampy a ni diody, mozna przewijac mp3 ale nie mozna filmikow, filmiki w jakosci powyzej sredniej nie dzialaja ( i filmiki z mojego drugiego d900i tez na naim nie chodza) jak co to piszcie

  • 0

    172. ~matt  2009-07-27 15:35:24  host: 213.199.238.134

    a co z trwałością panelu dotykowego?

  • 0

    173. ~  2009-07-27 16:43:05  host: chq252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest super. Polecam. P.S.: Jak się zmienia dzwonek wiadomości sms?

  • 0

    174. ~KingOfwar  2009-07-27 17:03:12  host: adjc194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest w Erze do wybrania ten teleofn od 35zł także chyba nie bd zwlekać i zakupje fona ;)

  • 0

    175. ~  2009-07-27 23:28:34  host: dn212.nj.pl

    ~ziom ja mam ten telefon i mozna na nim wgrywac aplikacje java zalezy od softa jakiego masz ja mam z samsunga a nie od jakiegos pazernego operatora jak ci tak zalezy to zmien sobie softa na który idzie cos takiego robic poszukaj sobie w necie jest tego pelno telefon jest bardzo fajny za taką cene ma trzy rózne pulpity mozna szybko i bez problemu wlaczyc muzyke lub bluetooth aparat tez calkiem niezly szybko robi zdjecia fajnie sie oglada

  • 0

    176. ~cat  2009-07-28 22:37:34  host: abn63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon nie posiada rysika bo jest on zupełnie niepotrzebny a wszystko da się obsługiwać palcem bez problemu. Aplikacje java działają po wgraniu odpowiedniego softu(jeśli ktoś nie ma go od razu) a ograniczenie do 700kb bardzo łatwo zdjąć z poziomu telefonu. Ekran dotykowy działa bardzo ładnie, co prawda to nie iphone ale jest dobrze. Posiada dużo ciekawych a często i przydatnych funkcji. Wygląda bardzo stylowo jednak to dość delikatny telefon i trzeba na niego uważać aby nie upadł oraz odpowiednio go zabezpieczyć przed porysowaniem. Przesiadłem się na niego z SE k550i i nie żałuję.

  • 0

    177. ~  2009-07-29 10:42:54  host: eoj211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam do was pytanie,jak sie zmienia dzwiek sms? telefon mam od wczoraj, prosze o pomoc

  • 0

    178. ~Kasia.  2009-07-29 21:48:21  host: esd97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest super! Łatwy w obsłudze, przyjemnie się pisze na 'klawiaturze', zdjęcia i filmy są dobrej jakości, muzykę też słychać świetnie. Jak dla mnie bomba! Polecam!!!

  • 0

    179. ~xXx  2009-07-31 20:24:37  host: czj130.internetdsl.tpnet.pl

    Od razu piszę że telefon nie ma rysika, ale od Omni można kupić za 5-10zł... Z aplikacjami do 1MB to nie do końca prawda, zależy od softu, ale jest też na to sposób. ODPOWIEDZI NA WSZYSTKIE PYTANIA NA SAMSUNG-AVILA.PL

  • 0

    180. ~nana  2009-08-01 15:26:02  host: 80.238.64.28.ip.abpl.pl

    jak wgrac gry? tel super mi trzyma bateria tydzien polecam.

  • 0

    181. ~zimka_s  2009-08-01 20:16:07  host: inet20907na-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam. Mam takie może dziwne pytanie odnośnie tego telefonu. Czy ktoś wie jak ustawić tapetę ze zdjęcia. Bo jak próbuję to pojawia mi się zdjęcie i taka ramka, w efekcie mam tylko kawałek zdjęcia na tapecie.

  • 0

    182. ~  2009-08-01 20:26:39  host: 21.40.28.78.cable.petrus.pl

    Ja mam pytanie: czy można w tym fonie ustawić tak ten wyświetlacz dotykowy, że esy można pisać klawiaturą qwerty? tak jak w lg ks20

  • 0

    183. ~marta  2009-08-01 22:15:40  host: 078088030078.sieradz.vectranet.pl

    do 113. (nie wiem czy ktos ci odpowiedzial :p) - tak

  • 0

    184. ~sceptyk  2009-08-03 16:34:43  host: a.hotspot.bialystok.pl

    A ja go będę sprzedawał, bo orange zmusił mnie do jego zamówienia. Owszem telefon świetny, ale zależy do czego potrzebny. Mój operator w taryfach biznesowych wciska telefony, które nie mają zbyt wielu potrzebnych (w moim wypadku) opcji. Tydzień temu Nokia 5800 kosztowała 1 zł, z dzisiaj 480 zł. Czy ktoś miał jeszcze takie akcje z tym chorym operatorem?

  • 0

    185. ~bubu  2009-08-05 23:00:08  host: ppp58.poll-1.oslink.pl

    Czy ten tel posiada 1. Lanpe błyskową??? 2. Funkcje WiFi ??? 3. Rysik ??? Opłaca się go kupić? Proszę o odp...

  • 0

    186. ~AroS  2009-08-06 13:32:12  host: aena198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy w tym telefonie mozna wgrac navigacje ??????

  • 0

    187. ~Arekkk  2009-08-06 13:37:04  host: aena198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma GPS/ NAVIGACJE???????????

  • 0

    188. ~Grzes  2009-08-07 00:46:02  host: pc18.nowinynet.pl

    @czesio no weź sie zastanów co piszesz... Czy czyta rar... nie, nie czyta, nie czyta też plików exe bo nie ma systemu Windows (tutaj 2 odpowiedź). Foty z dysku wgrasz i sobie je zobaczysz, filmy to zapewne tylko 3gp lub mp4. Pomyśl trochę poczytaj, to nie boli.

  • 0

    189. ~i.m.o.n  2009-08-07 09:02:00  host: cxn10.internetdsl.tpnet.pl

    własnie zamowilem ten telefon to moj pierwszy dotykowy z tego co piszecie to chyba sie nie rozczaruje ;-))

  • 0

    190. ~  2009-08-07 10:54:19  host: 21.40.28.78.cable.petrus.pl

    Mam pytanie: ile trzyma bateria przy średnim użytkowaniu? Widziałem tego fona w plusie i jest super.... :D

  • 0

    191. ~dex  2009-08-07 18:20:06  host: 87-205-95-102.adsl.inetia.pl

    Oprócz bajeru w postaci ekranu dotykowego ten telefon to dziadostwo. Parametrami ustepuje zdecydowanie wielu telefonom ze średniej półki, np. K800i czy nawet Motorola W510 jest lepsza. A ten dotyk... spróbuj napisać sms-a w trzęsącym się autobusie czy tramwaju he,he...

  • 0

    192. ~wojtaz  2009-08-08 11:22:46  host: ip133-103-1-83.netmar.net.pl

    posiadam ten telefon od jakiegoś tygodnia, i pierwsze moje spostrzeżenie - synchronizacja go z PC to jakaś wielka masakra. Oprogramowanie dość dziwne, sterowniki nie działają Bóg wie czemu, kolejną wadą jest mało gier i aplikacji na ten tel wykorzystujących akcelerometr - może to wina tego że tel jest jeszcze świeży... Z plusów to oczywiście widgety i 3 pulpity bardzo fajne rozwiązanie i przydatne, reakcja na dotyk ideolo, naprawde nie dodają rysika ale jest on nie potrzebny wszystko obskoczysz palcem. ogólnie ok

  • 0

    193. ~ewa  2009-08-10 11:18:07  host: 188.33.49.20

    Jestem od dwóch tygodni posiadaczką tego modelu. Zaskoczył mnie świetną baterią, która przy takim wielkim ekranie trzyma prawie tydzień!!! Poza tym telefonik jest fajny, nie ma z nim problemów. Polecam wszystkim, którzy chcieliby dobry tel z ekranem dotykowym.

  • 0

    194. ~Malpa  2009-08-10 19:31:26  host: 83.1.132.22

    Cookie [*] Tylko szkoda ze Samsung nie ma GPS'a :(

  • 0

    195. ~jwodecki  2009-08-12 00:32:57  host: aakp78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a te cygony z orange na fotce promocyjnej mają avillę z windows mobile ha ha....?!@#$%%^

  • 0

    196. ~kc michael jackson:**  2009-08-12 14:04:33  host: chello089074076137.chello.pl

    mam ten fon i jestem z niego bardzo zadowolona!

  • 0

    197. ~mixi  2009-08-12 16:33:57  host: aelg15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    darek. nie mam pojecia o tych telefonach, ale nie moge czytac tego co ty piszesz!! poczytaj opinie o f 480... sam jestes maluch. i to doslownie. po co mieszasz?

  • 0

    198. ~Bogusia  2009-08-13 12:59:21  host: 77-253-176-182.adsl.inetia.pl

    mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Czy naprawdę bardzo się rysuje tylna część tego telefonu??

  • 0

    199. ~Wroobel  2009-08-14 03:10:25  host: inet20909nq-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Wy wszyscy pier*** glupoty. Widze ze polowa nie wie co chce i nie wie o czym pisze.. Najpierw padjcie sobie przedzial cenowy a potem paramety. przeciez nie dostaniecie idealu za darmo - badzmy realistami. chcesz bajery - plać!

  • 0

    200. ~yoyo  2009-08-15 02:36:35  host: ip-91-200-175-72.dynip.asn.pl

    78.133.163.75 "witam,jak usunąć widok odtwarzacza mp3 z wyswietlacza?" to bardzo proste wystarczy z boku ekranu wysunac taki pasek pomocy i odtwarzacz przesunac palcem do tego paska(z lewej strony)

  • 0

    201. ~...  2009-08-15 08:56:54  host: host-89-230-78-55.rzeszow.mm.pl

    Witam ;) ktos tam pytał jak usunąć mp3 z wyświetlacza, wystarczy złapać go paluchem i w lewo energicznie przesunąc, tak jakobys chcial go wyrzocic z telefonu ;) gg rozniez mozna wgrac przewaznie za 5 zł. Telefon polaecam, mam go od wczoraj i jestem zadowolona, narazie pomału go ogarniam, ale mysle ze nie bedzie srawiał problemow ;)

  • 0

    202.  2009-08-15 13:51:46

    ja mam ten telefon i on ma funkcje wykrywanie muzyki na poczatku mi dzialalo a teraz nie

  • 0

    203. ~h@rry  2009-08-16 10:22:53  host: dynamic-78-8-46-48.ssp.dialog.net.pl

    hejka ludzie mam ten tel od 2 dni a dziś mi wyskoczyło duże E w górnym lewym rogu koło zasięgu jak to zlikwidować ??

  • 0

    204. ~malin  2009-08-16 23:31:40  host: host218-185.tvk.torun.pl

    Miałem do wyboru Avile czy Cookie, wybrałem Samsunga bo miałem wcześniej X680. i się nie zawiodłem. 1. do tego sprzętu nie ma rysika bo jest nie potrzebny! ekran w odróżnieniu od lg jest czuły i nawet facet z dużymi paluchami (jak ja hehe) może swobodnie pisać smsy na klawiaturze qwerty. I nie widzę problemów z pisaniem esów podczas jazdy autobusem czy tramwajem w ostateczności mam też do wykorzystania zwykłą klawiaturę z telefonu. 2. Problemy ze sterownikami i oprogramowaniem jest winą salonów które zmieniają oprogramowanie, po tygodniu korzystania z "orange menu" zmieniłem soft na nowy samsunga nie brandowany telefon działa 2x szybciej :) a sterowniki wystarczyło ściągnąć z neta (na płycie były uszkodzone...) ale to wina operatora nie telefonu. 3. Pora napisać coś o telefonie. Aparat jak na ta klasę cenową jest ok dobrze sobie radzi nawet w ciężkich warunkach (noc, koncert), głośnik głośny czyli tak jak powinno być nawet w głośnym autobusie słychać rozmowę bez problemu, ekran dotykowy nie miałem z nim żadnych problemów słucha się jak dobrze wytresowany pies. co do gier java. z akcelerometru korzysta mało gier (2 gry max) bo ten telefon jest świeży ale na stronach o tym fonie można pobrać gry przerobione na ekran dotykowy (jest tego mnóstwo) Jak na telefon za tą cenę jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i ten telefon nie tylko mi sie podoba lecz też moim znajomym. Polecam ten sprzęt!

  • 0

    205. ~AnteQ  2009-08-17 17:39:59  host: cust-194-54-191-158.flashnet.pl

    "mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Czy naprawdę bardzo się rysuje tylna część tego telefonu??" tak.

  • 0

    206. ~Magdeczka  2009-08-17 19:13:01  host: 212.160.111.17

    data i godzina, jak je ustalić, mam tylko czas śwaitowy, lecz nie mam bladego pojęcia co zrobić, by był normalna (polska) godzina? Proszę użytkowników o rozkminienie mojego problemu - pozdrawiam-szczęśliwa posiadaczka od 3 h Samsung Avila :)

  • 0

    207. ~-------  2009-08-18 11:18:47  host: 89.174.27.225

    W zestawie z telefonem nie ma rysika. Ale mozna dokupic doczepiany rusik np. na Allegro. Cena od ok. 5 zł.

  • 0

    208. ~jaro93  2009-08-18 12:01:52  host: nat-01-037.rtk.net.pl

    tlefon mam od tygodnia . z gg nie ma zadnego problemu . telefon ma dobry odtwarzacz mp3 aparat moglby miec autofocusa ale i tak ladnie robi zdjecia. ogolnie godny polecenia jesli nie stac was na omnie a chcecie miec cos podobnego a niekoniecznie tak zaawansowanego technicznie .

  • 0

    209. ~  2009-08-18 12:39:01  host: host-89-229-29-219.torun.mm.pl

    wiecie może, czy można kupić tylną cześć obudowy do tego modelu telefonu? mój samsung ostatnio został nadepnięty i pojechał po chodniku i klapka jest w opłakanym stanie. ;| ale na szczęście na ekranie nie mam nawet najmniejszej ryski. :)

  • 0

    210. ~dg  2009-08-18 20:37:06  host: 94-40-21-194.tktelekom.pl

    czy ten tel ma flesh do aparatu? i z jak u niego z jakoscia odtwarzanej muzyki?

  • 0

    211. ~ero  2009-08-20 12:09:10  host: adhf152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam - rysika brak w tym telefonie ale po co komu on skoro ekran reaguje idealnie na dotyk palca... Widgety + 3 pulpity - Rewelacja... pisanie SMS boskie z klawiaturą QWERTY jak na telefon za tak niska cene poprostu ogień... Szybki i sie nie wiesza co jest ewenementem do tego karta pamieci do 8 giga świetny głosnik do muzy i równie dobry do rozmowy wszystko ładnie brzmi i czysto.... lekki dobrze leży w dłoni... co do obudowy to ty mały minus tylna klapka sie rysuje i to fakt ale mozna temu zaradzić np kupując za grosze folie MK3 chyba tak to sie nazywa (poliweglanową) używam i problem z rysująca sie obudową odpada jest gruba i idealnie dopasowana do tel...

  • 0

    212. ~bajaderka  2009-08-20 22:54:59  host: 188.33.24.88

    hej, ile jest miejsca na notatki w telefonie?????

  • 0

    213. ~  2009-08-20 23:24:27  host: public55630.xdsl.centertel.pl

    Witam z jakiej sieci najlepiej wziasc ten telefon?

  • 0

    215. ~międzykosmos  2009-08-21 07:35:27  host: aavg227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 185 jezeli mi wiadomo to nie posiada rysika,ale mozna go zakupic w sklepie za grosze.Lampy chyba też nie ma,a wifi niemam pojecia. ja niedługo dostane ten tel. i raczej to dobry wybor. POLECAM!!! ;]

  • 0

    217. ~Olaaa.  2009-08-21 14:47:19  host: static-ip-87-248-74-125.promax.media.pl

    super. ! czytałam że niektórzy są zawiedzieni aparatem. zdjęcia wychodzą elegancko ;D chyba niektórzy są ślepi. ;p tak oczywiście niejest to super aparat , ale po to są aparaty cyfrowe żeby pstykac foty. pozdro ;] zachęcam do kupna tele. ;]

  • 0

    218. ~pelaska  2009-08-21 17:05:00  host: aazd168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od 2 dni i nie moge dojść jak sie zmnienia melodie sms-a... mógłby mi ktoś wytłumaczyć??

  • 0

    220. ~  2009-08-23 16:07:21  host: lu-91-123-172-95.hypnet.pl

    jak wam chodzi gg jak mi nie chce ... na stronie ery pokazuje ze dla tego modelu nie mozna ściągnąć ;/

  • 0

    221. ~  2009-08-23 20:27:14  host: adst1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie... ja kupiłam dziś ten tel i jestem zadowolona. a klapke otwiera się najpierw przyciskając tylni panel przy aparacie po czym przesuwasz blaszke do przodu i koniec! Takie trudne? godny polecenia telefon!

  • 0

    222. ~boskiemeryt  2009-08-24 09:52:19  host: 250-212-149-91.cpe.marton.net.pl

    ten telefon jest do bani rozwalił mi się w ręku

  • 0

    223. ~mała;-)  2009-08-25 08:37:31  host: ip-92-41.mofnet.gov.pl

    dzwięk sms'a zmienia się w ustawieniach profilu telefonu, wchodzi się w dany profil i po prawej stronie na górze ekranu rozwija się listę rzeczy które chcesz ustawiać

  • 0

    224. ~mayli  2009-08-25 10:26:20  host: bzz82.internetdsl.tpnet.pl

    do dj: motywy można zmieniać. wchodzisz w ustawienia > wyświetlacz > mój motyw i zmieniasz.

  • 0

    225. ~ziomal  2009-08-26 11:42:36  host: abey53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon ma mapy google ??/ nawigacje?? prosze o odpowiedz gdyż wacham się pomiędzy samsungiem avila a lg cookie prosze doradzcie cos :)

  • 0

    226. ~pastor  2009-08-26 13:12:32  host: edl2.internetdsl.tpnet.pl

    Interesuje mnie czy aparat fotograficzny ma lampę błyskową (jak np. w SE k800i) czy jest to dioda LED (jak np. w SE k750i)? I w ogóle jakiej jakości wychodzą zdjęcia w tym telefonie? Z góry wielkie dzięki za info.

  • 0

    227. ~manka  2009-08-27 13:06:32  host: 088156044146.olsztyn.vectranet.pl

    mam problem i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Kupiłam avile 4 dni temu i wczoraj coś zaczęło szwankować. Czasami nie można się do mnie dodzwonić, po prostu włacza sie poczta. Tak samo nie przychodzą smsy. Dopiero jak wyłączę i włączę komórkę wszystko wraca do normy. Dziś znów było to samo. Wczoraj dokupiłam karte pamięci i własnie od wczoraj jest ten problem no ale wątpię, że ta karta jest czemuś winna. Pomocy ! nie wiem czy to wina telefonu czy operatora? I nie wiem czy iść z tym do salonu, prosze o pomoc !

  • 0

    228. ~koffana86  2009-08-27 14:36:49  host: 193-34-46-57.cn.net.pl

    zmiana sygnału sms: można zmieniać sygnał nie tylko z dostępnych dźwięków ale i innych, zmiana sygnału sms jest banalna, wchodzisz w ustawienia->profile telefonu->normalny i wystarczy tylko od góry w prawym rogu zmienić z połączenia na nową wiadomość i cała filozofia:)jeśli chcecie inny spośród 4 tam dostępnych to trzeba przycisnąć w prawym dolnym rogu dźwięki i tam sobie wybieracie spośród dostępnych w pamięci telefonu lub karty pamięci:)

  • 0

    229. ~  2009-08-27 14:37:06  host: 193-34-46-57.cn.net.pl

    ale jesteście zacofani to szkoda gadać. Co za bzdura że w avili nie da się zmieniać sygnału sms hahaha można zmieniać sygnał nie tylko z dostępnych dźwięków ale i innych zmiana sygnału sms jest banalna, wchodzisz w ustawieniaprofile telefonunormalny i wystarczy tylko od góry w prawym rogu zmienić z połączenia na nową wiadomość i cała filozofia. Chyba macie klapki na oczach

  • 0

    230.  2009-08-27 14:42:13

    zmiana sygnału sms: można zmieniać sygnał nie tylko z 4 dostępnych dźwięków ale i innych, zmiana sygnału sms jest banalna, wchodzisz w ustawienia->profile telefonu->normalny i wystarczy tylko od góry w prawym rogu zmienić z połączenia na nową wiadomość i cała filozofia:)a jeśli chcecie zmienić sygnał na inny niż 4 dostępne to przyciskasz w prawym dolnym rogu na dźwięki i możesz wybrać dostępne z pamięci telefonu lub karty pamięci:)

  • 0

    231. ~ja  2009-08-27 18:03:21  host: 78-131-137-181.tktelekom.pl

    + 3 pulpity + w zestawie usb sluchawki plyta ladowarka + odtwarzacz mp3 i aparat 4+ + super wyglad + klawiatura qwerty podczas pisania sms + dlugo trzymajaca bateria ktorej nie trzeba formatowac + 3 calowy dotykowy wyswietlacz + mozliwosc zmiany dzwonka sms i polaczen + akcelerometr - czujnik ruchu + widgety - swietna sprawa + zlacze kart pamieci, radyjko, wyszukiwanie nazwy utworu (shazam find music) + niska cena (max 700zl za nowy) - brak rysika w obudowie (moim zdaniem rysik jest tutaj zbedny) - brak motywow (jak narazie) - tylnia klapka wydaje sie byc "z porcelany" - brak lampy blyskowej ale w koncu to nie cyfrowka... - w orange problemy z softem dot gier i aplikacji java (plus play era jest ok) - brak gps ogolna ocena 9/10 telefonik polecam! :) porownujac z lg cookie ktorego tez mialem, samsung jest o wiele szybszy w dzialaniu i ladniejszy.

  • 0

    232. ~Boj  2009-08-27 18:42:13  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    Tylko ci w głowie dzwiek smsa.

  • 0

    233. ~Acker  2009-08-27 22:00:09  host: chello089077118184.chello.pl

    @171 oczywiście, że można przewijać filmiki. A co do jakości to nie wiem co ty oglądasz, ale Avila obsługuje klatki:25fps, bitrate: 600kb/s, rozdz. 320x240 a przy takich ustawieniach filmiki wyglądaja idealnie.

  • 0

    234. ~DZWONEK SMS  2009-08-28 07:18:39  host: fhl154.internetdsl.tpnet.pl

    dzwonki sms ustawiasz w ustawienia> profile telefonu> wybierasz profil który chcesz dostosować i naciskasz te dwie strzałki>> u góry w prawym rogu zmieniasz na nowa wiadomość i tam masz 4 sygnały dzwonka:)

  • 0

    235. ~Zdziwiony  2009-08-28 07:25:48  host: fhl154.internetdsl.tpnet.pl

    Witam mam ten telefonik od wczoraj i mój brat też go ma, są takie same z małą różnicą, różnią sie menu głównym,a mianowicie u mnie po wejściu do menu jest widoczny zasięg i godzina oraz stan bateri u góry wyświetlacza, a umojego brata są dwie ikonki między którymi można się przełączac to jes menu główne i coś od internetu, mam pytanie jak to zmienić żeby było tak jak jest u mnie?? PROSZĘ O POMOC.

  • 0

    236. ~Ustawienie GODZINY  2009-08-28 07:32:23  host: fhl154.internetdsl.tpnet.pl

    wcodzisz do menu>ustawienia>godzina i data>Aktualizacja stref czasowych przestawiasz na najpierw monituj zjeżdżasz w dół i ustawiasz godzinę i datę później znowu w górę i przestawiasz na automatycznie zapisujesz i masz godzinę:)

  • 0

    237. ~despera  2009-08-28 12:26:54  host: 2.202.116.195.easy-com.pl

    co za kicha nie ma 3g+hsdpa

  • 0

    238. ~asiex  2009-08-30 15:15:24  host: 208.164.wmc.com.pl

    Ja także jestem zadowolona z telefonu.. a tym którzy mają problemy z oprogramowaniem niech się nie męczą tylko ściągną ze strony samsunga oprogramowanie, te zawarte z telefonem ma jakiś feler, też miałam ten problem, ale poradziłam sobie, życzę miłego użytkowania!

  • 0

    239. ~iguleczka16  2009-08-30 21:43:51  host: 093105063185.siedlce.vectranet.pl

    czy ten telefon ma stabilizację obrazu

  • 0

    241. ~Patrycja  2009-09-01 07:17:54  host: ip-89.171.196.157.static.crowley.pl

    zakupiłam Avile w orange. I na wyświetlaczu pojawia mi sie dostęp do internetu. Jak można to zlikwidować ?

  • 0

    242. ~ghhyk  2009-09-01 14:36:38  host: ahg100.internetdsl.tpnet.pl

    W moim telefonie ikonka poziomu naładowania baterii ciągle pokazuje stan ładowania ost. kreski, po odłączeniu ładowarki ikona pokazuje, że jest w pełni naładowana, jednak nigdy przy ładowaniu ikonka nie pokazała, że proces ładowania się zakończył. Czy ktoś miał ten sam problem :D?

  • 0

    244. ~menu  2009-09-01 21:03:31  host: 94.40.84.132

    mam pytanie czy w tym telefonie działa czujnik ruchu w menu chodzi mi o to czy jak jestem w mnie to ono się obraca w poziomie i pionie

  • 0

    245. ~sspawlik  2009-09-02 18:54:58  host: ipa196.bjm.pl

    Mam telefon od tygodnia kupiłem go w Play na kartę, choć teraz troszkę żałuję bo w MediaMarkt jest za 600zł i bez softu operatora. Ale przejdźmy do rzeczy: telefon po prostu rewelacyjny jak za tą cenę. Soft Play jest w porządku nic mi się nie zawiesza, rozmowy są prawidłowe. Posiadam w zestawie karę 4GB i mam zapełniona do połowy i telefon płynnie chodzi. Ogólnie poruszanie po telefonie jest bardzo intuicyjne, wygodne a ekran dotykowy jest na prawdę czuły. Jakość muzyki ze słuchawek nie jest zła, telefon gra głośno, choć do SE daleko mu z dźwiękiem. Bateria jest cudowna, po załadowaniu baterii telefon trzymał mi 5,5 doby przy czym były wykonane takie prace: 1,5h rozmów, 25sms, 20 fotek, 2min kręcenia filmów, słuchanie mp3 3,5h, oglądanie jednego filmu 1h, i inne drobne zabawy mające na celu poznawanie telefonu. Jak dla mnie rewelacja ;). Bardzo polecam ten telefon, bo koszt 600zł jest nie wielkim, a telefon daje dużo ciekawych bajerów. Jedyną wadą jaką odkryłem nie tylko widzę ja jest fatalna jakoś obudowy. Telefon noszę w skórzanej skarpetce to się nie rysuje, no i nalepiłem specjalną folię na wyświetlacz to na jakiś dłuższy czas powinno to jakość wyglądać. Pozdrawiam i Polecam:)

  • 0

    246. ~RB  2009-09-03 11:31:53  host: ip-89.171.87.67.static.crowley.pl

    Czy ten telefon ma oddzielną regulację głosności połaczeń i budzika? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

  • 0

    247. ~RB  2009-09-03 12:48:30  host: ip-89.171.87.67.static.crowley.pl

    Czy ten telefon ma oddzielną regulację głosności połaczeń i budzika? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

  • 0

    248. ~zadowolony klient  2009-09-03 20:29:06  host: nat-mia-1.aster.pl

    nie mam jeszcze tego telofonu ale jestem zadowolony z funkcji sms.pani w salonie powiedziala ze moze bedzie ok - UFAM JEJ.

  • 0

    249. ~Agnieszkaaaaa  2009-09-04 11:20:58  host: ip-83-238-95-34.netia.com.pl

    Witam chcialabym sie dowiedziec ludzie o pare rzeczy : czy na smsa mozna dac swoja mp3? czy ma tylko pare podstawowych melodyjek ;/ , 2 sprawa to czy aparat w miare dobre fotki robi?? i czy jak bede miala dosc mp3 czy duuuuuuzo zdjec nie bedzie zamulał??

  • 0

    250. ~lotos  2009-09-04 22:26:41  host: aayg113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy u Was też po podłączeniu i odłączeniu telefonu od komputera zmienia się samoczynnie ustawienia pamięci domyślnej, czyli mam ustawione zapisywanie zdjęć na kartę, a on sam zmienia na pamięć telefonu.

  • 0

    251. ~Bercik  2009-09-04 22:45:18  host: 221-22.compnet.com.pl

    Tutaj pisze ze ten telefon ma flasha a przeciez on nie ma no nie ??

  • 0

    252. ~fotoamator  2009-09-05 08:42:38  host: host-89-231-182-64.pruszcz.mm.pl

    iguleczka16. Tak ten telefon ma stabilizacje obrazu. Ma też gorącą stopkę na lampę błyskową co się może przydać bo nie ma wbudowanej. Czytałem też gdzieś że pasują do niego teleobiektywy Canona albo Nikona (nie pamiętam). Ogólnie fajny z niego aparat :) A tak poważnie stabilizacja obrazu musi być bo obraz na wyświetlaczu mam stabilny - nic się nie trzęsie.

  • 0

    253. ~pietrek  2009-09-05 19:33:44  host: 213.199.253.176

    Mam pytanie do użytkowników tego telefonu. A mianowicie, czy smsy zapisują się w skrzynce automatycznie po wysłaniu? Miałem niedawno samsunga (j600i) ale bardzo się zawiodłem bo po 3 miesiącach całkowicie wysiadł mi wyświetlacz. Tym razem chciałbym jakiś telefon, który wytrzymałby do końca umowy. I jak myślicie: lepszy Avila czy Cookie? Z góry dzięki za odpowiedź:)

  • 0

    254. ~  2009-09-06 15:27:00  host: chello084010151145.chello.pl

    harry to jesz znak dostepu do netu

  • 0

    255. ~jajo  2009-09-06 23:22:45  host: dli141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @247 tak ma oddzielna regulacje.

  • 0

    256. ~Ja  2009-09-07 11:52:17  host: public201.xdsl.centertel.pl

    do menu: obracają sie tylko smsy podczas pisania i obrazki :) do RB: jest oddzielna regulacja głośności dla budzika połączeń i wiadomości ;p telefon godny polecenia, za tą cene nie kupi sie lepszego z dotykiem, polecam i pozdrawiam :)

  • 0

    257. ~xyz  2009-09-08 09:44:20  host: staticline16997.toya.net.pl

    242: mam ten sam problem, podczas ładowania ostatnia kreska ciągle miga, mimo że zostawiłem go z ładowarka na noc. Ile godzin powinien się ładować akumulator za pierwszym razem?

  • 0

    260. ~marcia  2009-09-10 22:02:31  host: c158-124.icpnet.pl

    mam pytanie czy ten fon umie odtwarzać muze z całej karty jako jedną liste? mam samsunga d900i i moge zrobic tylko 4listy po30 piosenek, a na karcie mam ich 600..

  • 0

    261. ~anaa  2009-09-11 12:56:41  host: chello089079221060.chello.pl

    Witam:) Powiedzcie mi jak jest z głośnością dzwonka i mp3?? bo obecnie mam samsunga U700 i cicho mi gra... ;/

  • 0

    262. ~ZABOL  2009-09-11 18:42:16  host: 92.43.147.2

    Ja mam takie pytanie bo chce sobie właśnie jutro wziąść go w PLUSIE w tej ofercie, ale nie o to mi chodzi lecz o sam telefon. Jak jest u niego z oglądaniem filmów np. ściągam sobie jakiś film z neta na kompa i przerabiam programem i tutaj moje pytanie na jakim rozszeżeniu (WMV, Mp4) najlepiej mógł bym sobie oglądac taki film np przed snem ??

  • 0

    263. ~Zupka Chińska  2009-09-11 20:06:57  host: 87-205-230-85.adsl.inetia.pl

    Gdyby ten telefonik miał system byłby po prostu idealny, niestety tak jak napisał kolega Wroobel: za dodatkowe bajery trzeba płacić. Gdyby cena się zwiększyła ze względu na system stałby się po prostu odpowiednikiem omni, a tego nie chcemy...

  • 0

    264. ~SZYSZKA500  2009-09-12 19:53:35  host: 77-253-71-93.adsl.inetia.pl

    chcę kupić ten telefon za parę dni. Słyszałam, że bardzo łatwo można zniszczyć ekran, i że jeśli się go zniszczy to za naprawę płaci się tyle samo co za nowy telefon. Czy to prawda i czy warto kupować ten telefon ?

  • 0

    265. ~ariel106  2009-09-13 20:51:20  host: user41-055.satfilm.net.pl

    mam pytanie gdzie trzeba wejsc żeby miec tą pogode na wyświetlaczu np san francisko itd

  • 0

    266. ~  2009-09-14 01:44:06  host: v01-08.opera-mini.net

    Jak usunąć E pewnie tak jak w wieksząści telefonów wystarczy ustawić w danych pakietowych "kiedy potrzebne" zamiast "kiedy dostępne". He He mówię w większości telefonów. Tylko że ja się bawie wyłącznie nokiami. Lecz to podobny typ powinien być w wszystkich telefonach. Znajdziesz to w ustawieniach.

  • 0

    267. ~luki  2009-09-14 10:49:39  host: ip-91.197.89.187.edial.pl

    słuchajcie??? a kest możliwość podłączenia rysika takiego przyczepianego jak coś w rodzaju smyczy do samsunga avili???

  • 0

    269.  2009-09-15 10:32:28

    moze ktos wie jak wylaczyc klawiature multimedialna w smsach? jak chce cos wpisac to ciagle sie wlacza ta klawiatura i nie moge jej wylaczyc, chyba ze nie umie... Bo w instrukcji nic nie ma. A chodzi mi o zwykla klawiature jaka powinna byc.

  • 0

    270. ~Tedzik  2009-09-15 10:52:20  host: dynamic-87-105-66-93.ssp.dialog.net.pl

    Mam dylemat nie wiem cz brac ten tel.Mam pytanie czy wnim sie czesto psuje ekran dotykowy (taśma)??

  • 0

    271. ~otwarza DiviX  2009-09-15 15:48:23  host: public14219.xdsl.centertel.pl

    Samsun Avilla otwarza DiviX ?

  • 0

    272. ~radosz5  2009-09-15 21:12:04  host: 94.254.159.182

    Mam z nim problem. nie mogę z niego dzwonić ani nie odbiera połaczeń. (czasowo niedostępny). Dzwoniłem do sieci i twierdzą że to ustawienia telefonu. NIe można anulować blokowania - błąd sieci. wskażnik anteny się pokazuje i rozpoznaje sieć i nic więcej sms-y także nie chodzią. Powrót do ustawień fabrycznych też nic nie dał. O co chodzi. HELP !!!!

  • 0

    273.  2009-09-15 21:56:30

    witam, zastanawiam się nad kupnem tego tel, 1) czy ktoś mógłby powiedzieć czy ten tel można jakoś zablokowac np z boku jakiś przycisk czy jak? 2) czy ekranowi nic się nie stanie jeśli czasem "podotyka się" go paznokciami? 3) dobrze słychać muzykę na słuchawkach? bardzo proszę o odp, pozdrawiam :)

  • 0

    274. ~awe182  2009-09-15 22:05:39  host: epl180.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon juz tydzien i jestem z niego ,bardzo zadowolona jak narazie chodzi bez zadnych zastrzezen...Tylko ta tylnia klapka strasznie sie rysuje ,ale to szczegół.....Polecam ...

  • 0

    278.  2009-09-16 09:30:11

    @204 możesz popowiedzieć gdzie najlepiej sciągnąć soft i jaką wersję ?

  • 0

    279.  2009-09-16 09:34:39

    Mam problem: telefon nie nawiazuje połaczeń, także sms-y nie chodzią. wszystko inne działa. Każda próba zmiany ustawień blokowania połaczeń - info błąd sieci. Czy to ja coś napaprałem w nim czy to uszkodzony telefon. Tel wyszukuje sieci i pokazuje siłę sygnału. Dzwoniłem na info-linę do PLEY-a sprawdziłem ustawienia i nic to nie dało. HELP !!!

  • 0

    280. ~donestebar  2009-09-16 10:29:54  host: atropos.tpi.pl

    mam ten telefon od wczoraj. zakupilem biala wersje i jestem z niej zajebiscie zadowolony polecam telefon !!!!!!!

  • 0

    281. ~kocur  2009-09-17 09:49:37  host: inet20909nq-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    telefon najlepiej brac z plusa, co do tego czy lepszy od cookiego to niczym sie nie roznia tylko avila ma lepsza obudowe, baterie przez 3 pierwsze ladowania trzeba rozbic do zera i na wylaczonym telefonie ladowac 10h. pozdrawiam

  • 0

    282. ~seba  2009-09-17 17:55:24  host: client016-inet-tor.kpsi.pl

    a czy obsługuje hspda i 3g

  • 0

    283. ~Braerious  2009-09-17 19:58:25  host: 212.160.172.70

    Faktycznie za taka cene nie znajdziemy lepszego dotykowego... odliczam dni kiedy bede go mial. Poszukałem tapet na niego i jest ich setki... wystarczy dobrze na google szukac ;) hehe

  • 0

    284. ~konrad02  2009-09-17 21:09:08  host: xdsl-1824.bielsko.dialog.net.pl

    Koszmarna instrukcja obsługi! Komórek używam od 1997 roku, miałem Panasonica, Siemensa, Sony-Ericksona, teraz Samsunga, jako taka była tylko instrukcja Siemensa. Brak nawet widoku wyświetlacza przy róznych ustawieniach, brak danych fabrycznych. Telefon strach otwierać, aby nie połamać denka, w instrukcji brak wzmianki - jakiej siły w tym celu można użyć! Czy jest do niego jakiś odpowiedni futerał?

  • 0

    285.  2009-09-18 12:12:20

    Ja mam inny problem : nie mogę nawiazać połaczenia tzn. raz zadzwini raz nie i tak samo z odebraniem połączenia. Wszystkie inne funkcje działają. Wychodzi na to że kupiłem MP4-ę. :(

  • 0

    287. ~  2009-09-18 18:19:10  host: 212.160.172.70

    w orange jest w promocji dobrej i za złotówkę mozna go nabyć :)

  • 0

    289. ~Funias  2009-09-18 21:43:44  host: djb151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jak z pisaniem smsów w tym telefonie??? Łatwo czy do bani??? ktoś powie?

  • 0

    290. ~paulll  2009-09-19 13:32:29  host: elw103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma słownik T9?

  • 0

    291. ~bigL.  2009-09-20 11:55:30  host: host-89-229-138-144.chelm.mm.pl

    a niewiecie jak z avila przy najnizszym abonamencie w oragne? tzn 25zl? z gory dzieki.

  • 0

    292. ~bartek M  2009-09-20 13:38:16  host: 83-238-53-2.ip.netia.com.pl

    mam zamiar kupic ten telefon i chciał bym sie dowiedziec ile czyma bateria jaka jakosc zdjęć i ogulnie czy opłaca sie go kupywac :)

  • 0

    294. ~popiolek  2009-09-20 21:26:38  host: afbd208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    avila potrafi odtwarzac cala muze z karty bez zbednego tworzenia play list.co prawda sam utworzylem play listy ale to tylko dla wygody w karzdej ject co najmniej po 170 utworow

  • 0

    296. ~aaarek  2009-09-21 10:32:15  host: adcj242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    luuudzie. opłaca się kupować tego fona? ... w 50% będe miał go za góra 3h, i nie wiem, czy dobrze robię xdd dobry fon ?

  • 0

    297. ~kocur  2009-09-21 11:05:17  host: inet20909nq-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Co do baterii to mi trzyma 7-9 dni, telefon ma dosyc dobry glosnik, sms mozna pisac a dwa sposoby w zaleznosci od tego jak sie trzyma telefon, jak sie go da na bok to jest klawiatura qwerty, jest w nim slownik t9, jakosc zdjec bardzo dobram. Co do abonamentu w orange 25zl to telefon kosztuje na 24 mies. 450zl, na 30 mies. 400zl, na 36 mies. 350 zl. pozdrawiam

  • 0

    298. ~moniccc  2009-09-21 14:58:02  host: dzr202.internetdsl.tpnet.pl

    chcę zapytać czy w tym telefonie aparat fotograficzny jest tylko tylny, czy też można zmienić opcję i mieć aparat przedni?

  • 0

    299. ~adi80  2009-09-21 18:21:45  host: public-gprs40658.centertel.pl

    czy ten telefonik posiada ten akcelerometr???????????????

  • 0

    300. ~klaudynaaa  2009-09-22 17:02:12  host: dkc186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej! mam małą prośbę.:-) zastanawiam sie nad kupnem: tego samsunga; LG KU990 i SE C510. jaki radzicie mi kupic? :D z gory dzieki ;*

  • 0

    301. ~  2009-09-22 17:42:02  host: c37-93.icpnet.pl

    Funias - jest kilka możliwości, klawiatura qwerty, zwykła, pisanie odręczne i takie tam. Na pewno coś Ci podpasuje. Telefon naprawdę fajny, brakuje tylko WiFi, ale wiedziałem co biorę ;)

  • 0

    302. ~Alienik  2009-09-22 19:58:46  host: 82.160.248.147

    czy w zestawie jest dolaczony rysik? i najwazniejsze czy telefon zamula czy dziala wmiare szybko?

  • 0

    303. ~JohnyWol  2009-09-22 20:06:10  host: nat2-162.ghnet.pl

    Jestem bardzo ciekawy czy i ewentualnie kiedy do sprzedaży wejdzie wersja S5230W wyposażona w WiFi

  • 0

    304. ~  2009-09-22 20:30:53  host: aid188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem pewne obawy co do dotykowego ekranu ale nie jest źle. Dość szybko się rysuje tylna klapka nie wiadomo od czego. Bateria trzyma super z porówaniem np. do Lg cookie mi tak z tydzień przy normalnym użytkowaniu i słuchaniu parę piosenek. Teraz trochę mniej się bawiłem i wytrzymał 9 dni!!! Zdjęcia nie powalają na kolana SE C902 robi o niebo lepsze ale ma więcej Mpix. Ekran dobrze reaguje na dotyk, ogólnie polecam.

  • 0

    305. ~  2009-09-22 20:34:02  host: aid188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    flash w tym telefonie? Jakieś nieporozumienie, ale na pewno by się przydał. Robiłby dużo lepsze zdjęcia.

  • 0

    306. ~omega13  2009-09-22 20:36:15  host: h238141.net.pulawy.pl

    Bateria przy normalnym użytkowaniu / słuchałem radia po 2 godz. dziennie/ ok. 10 poł. , kilka sms trzyma ok.6-7 dni. Ogólnie tel.SPOKO

  • 0

    307. ~Siu  2009-09-24 17:34:48  host: acvn64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w tym telefonie ,kupujac go w orange jest, "orange menu" ?

  • 0

    310. ~M  2009-09-25 18:55:13  host: 89.108.203.37

    Rysika nie ma, ale sprawdza sie nawet ołowek :) telefon jak na razie bez zastrzezen :P bardzo mocny glosnik przy sluchaniu mp3, ogolnie glosno dzwoni w kieszeni, w przeciwienstwie do innych samsungów niektórych. Co do futerału, ja od razu w salonie playa dostalem na niego taki zwykly uniwersalny. w empkiach są takie za 4,99 :) Ogolnie polacam! ;)

  • 0

    311. ~  2009-09-25 22:46:07  host: dtc146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    [cytat]Zdjęcia nie powalają na kolana SE C902 robi o niebo lepsze ale ma więcej Mpix. Ekran dobrze reaguje na dotyk, ogólnie polecam.[/cytat] Chlopcze, jakosc zdjec nie zalezy od megapixeli.

  • 0

    312. ~Kubiku  2009-09-26 09:26:35  host: 77-254-208-86.adsl.inetia.pl

    Formatowana baterie powinno sie w nim ładowac od 12-14godz. Pogode sie ma w widgecie(widget) pod jakas ikonka która trzeba przenieść na pulpit. Głosnik ma wysmienity, głośnoscią i jakościa dźwięku przewyższa nie które wyższe rangi telefonów. Aparat? jeden minus nie ma lampy błyskowej. Menu Bardzo czytelne. Kolejny minus ale do opanowania to jest bardzo szybko rysująca sie obudowa. Bateria jak na telefon dotykowy jest b.dobra. trzyma 4-5dni. W porównaniu do LG ku990 czy innych modeli bardzo szybko chodzi. Można w niego pakowac rózne pliki - wiadomo jak bedzie zapełniony bedzie troche dłuzej ładował(ale nie tak jak LG). Ten telefon POLECAM - zwłaszcza dla początkujących użytkowników telefonów Dotykowych ;)

  • 0

    313. ~Radek  2009-09-26 15:40:25  host: 92-55-235-230.net.pbthawe.eu

    Czy mozna wgrać Garmina navi???

  • 0

    314. ~AdaM  2009-09-27 10:31:34  host: ccy121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma wszystko czego można oczekiwać za tą cenę, a nawet trochę więcej. Ma oczywiście kilka wad typu brak wi-fi itp. ale to domena telefonów droższych 2 lub 3 krotnie więc takie porównywanie jest bezcelowe... w tym przedziale niema konkurencji wg. mnie. 10/10

  • 0

    315. ~takijedenon  2009-09-27 21:23:48  host: chello089074006071.chello.pl

    Ja jestem zadowolony z tego telefonu.Bateria przy normalnym użytkowaniu(parę rozmów dziennie i kilka sms-ów)wytrzymuje mi 12-14 dni więc uważam, że to bardzo dużo jak na dotykowca. Pozostałe funkcje w porządku a problem rysowania klapki...nie wiem, bo od nowości trzymam go w pokrowcu.

  • 0

    316. ~Grzesiek  2009-09-28 12:12:11  host: ary210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony. Zamienilem n95 na niego bo nokia mi sie znudzila i chcialem czegos nowego. Bateria jest bardzo dobra, przy czestym uzywaniu (codziennie gg, sporo smsow, troche rozmow, czasem zdjecie) bateria trzyma 5 dni. Zdjecia poza domem sa bardzo dobre, w pomieszczeniu juz gorzej. Dzwieki sa glosne ale nie sa czyste. Na wyswietlacz polecam folie. Obsluga telefonu jest bardzo wygodna i prosta. Nie ma problemu ze znalezieniem niczego w menu, a mazanie palcem po ekranie jest bardzo precyzyjne. Pisanie smsow jest bardzo wygodne, pisze sie szybko i bez bledow. Radio ma rds. Jest forum poswiecone avili i mozna sie wszystkiego dowiedziec i sciagnac cala mase tapet, dzwonkow i gier. Ogolnie telefon jest bardzo fajny i na glowe bije kazdy dotykowy lg pod wzgledem funkcjonalnosci menu i obslugi wyswietlacza palcem. Zdjecia to juz niebo i ziemia bo w lg to tragedia. Jezeli ktos chce dotykowy telefon to tylko samsung. Nigdy lg bo bedziecie bardzo mocno zalowac. Bawilem sie lg cookie i wiem co mowie. Kompletna porazka a nie telefon. Samsung wsrod dotykowcow jest wzorem

  • 0

    318. ~Sara535  2009-09-29 09:54:24  host: dynamic-78-8-86-64.ssp.dialog.net.pl

    Witam, mam problem, nie potrafię poradzić sobię ze zdjęciem tylnej klapki a chcem włożyć do telefonu kartę sim. Nie wiem dlaczego mi to nie wychodzi, może używam zbyt małej siły, w instrukcji obsługi jest to bardzo słabo opisane graficznie. Jeśli ktoś ma na to jakiś patent to poproszę o podpowiedż, pozdrawiam;D

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-198-71.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet