Samsung S5230 Avila GPS - opinie
Telefony Samsung Samsung S5230 Avila GPS Opinie o Samsung S5230 Avila GPS

Samsung S5230 Avila GPS

w sumie: 134
  • 0

    1.  2010-01-29 10:32:51

    Ciekawy pomysł z tym dodaniem GPSu, ale osobiście wolałbym WiFi...

  • 0

    2. ~??  2010-01-29 11:13:34  host: 194.246.124.200

    a gdzie tu w specyfikacji gps

  • 0

    4. ~Wojtul  2010-01-29 11:51:02  host: ip-85-198-236-53.broker.com.pl

    Avilla z GPS-em. Mogliby jeszcze dodać WIFI i aparat 5 Mpix, ale i tak jest dobrze. Chociaż moim zdaniem i tak lepsza jest 5800 nokia. Zamiast ulepszać te same modele to mogliby zrobić jeden dobry.

  • 0

    5. ~  2010-01-29 19:43:56  host: aawk187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szczerze, to bym wolał wersję z Wifi niż GPSem...

  • 0

    6. ~Boj  2010-01-30 10:01:51  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    Samsung jest ok za sprawa Avili

  • 0

    7. ~arczi  2010-01-30 19:20:29  host: 108-138.echostar.pl

    szkoda, że bez hsdpa... to bym na pewno sobie sprawił

  • 0

    8. ~wifi  2010-02-01 01:22:53  host: ip89-162.zetosa.krakow.pl

    dalej nie ma wifi

  • 0

    9. ~  2010-02-01 11:47:57  host: v04-06.opera-mini.net

    gps bez systemu-pozostaje tylko naviexpert..Ale cena to usprawiedliwia.Ale brak hsdpa juz nie-szkoda

  • 1

    11. ~PLUS  2010-02-01 15:45:04  host: s94.ipt.com.pl

    w Plusie dostępny od 5 lutego w taryfach biznes.

  • 0

    12. ~  2010-02-01 17:33:23  host: aad125.internetdsl.tpnet.pl

    niezła koma

  • 0

    13. ~hgj  2010-02-01 22:59:09  host: 87-71-n2.aster.pl

    hm.. ciekawa propozycja ze strony samsunga, ale nie wydaje mi się, żeby zrobił furorę avila w wersji bez gps z której obecnie korzystam jest dość tandetnie wykonana i obawiam się, że tu będzie to samo

  • 0

    15. ~mat86  2010-02-02 13:32:24  host: s94.ipt.com.pl

    telefonik o wiele lepszy od poprzednika. jak dla mnie bomba, ciekawe kiedy będzie dostępny na rynku i u jakich operatorów.

  • 0

    16. ~  2010-02-02 14:34:51  host: 217.153.73.242

    nic specjalnego..

  • 0

    17. ~mqna  2010-02-03 21:30:05  host: host-175-140.ds.tu.koszalin.pl

    teraz ten tani telefonik bedzie miaal wszytsko to co zwyklemu zjadaczowi chleba jest porzebne:)

  • 0

    18. ~  2010-02-04 20:51:59  host: s94.ipt.com.pl

    Mam takie pytanie, na jakiej zasadzie działa taki GPS? Czy w trybie online, musi mieć połączenie z internetem?

  • 0

    19. ~gosia-s-74  2010-02-05 08:18:38  host: 6.ksiezyc.pl

    czy ktos wie jakie mapy idą na Avilli czy to dziala tylko po agps?

  • 0

    20. ~qba  2010-02-05 09:34:43  host: s94.ipt.com.pl

    wie ktos może jaki dokladnie program nawigacji GPS samsung wgrywa od siebie na tej Avilce ?

  • 0

    21. ~  2010-02-05 11:31:54  host: bwg218.internetdsl.tpnet.pl

    kolejny samsung bez wi-fi. Gratulacje.

  • 0

    22. ~  2010-02-05 18:22:42  host: 109.243.117.236

    do tych co pytają o mapy-w tym telefonie nie ma systemu wiec można na nim używać tylko programów online (łączących się z netem) i płatnych na określony czas.Dobry jest Naviexpert.Był jeszcze bezpłatny Nav4all ale navteq odciął mu dostęp do swoich map i już nie działa.Ogólnie więc słaby wybór-nie ma porównania z telefonami opartymi na windowsie, androidzie, symbianie itp...Albo też warto sobie kupić jakąś normalną navi, niekoniecznie tę markową ;)

  • 0

    24. ~kubiq  2010-02-05 21:36:28  host: host90.218.146.194.generacja.pl

    avila z wi-fi ogolnie wyszła (corby też) ale ofc w polsce go nie ma -_-

  • 0

    25. ~wifi  2010-02-05 22:34:58  host: cup114.internetdsl.tpnet.pl

    Ale popatrzcie , jesli samsung wypuścił Avilę z GPS , to nastepna najprawdopodobniej bedzie z wi fi ;d

  • 0

    26. ~qba  2010-02-06 10:31:48  host: s94.ipt.com.pl

    W Plusie będzie (jest) dostępna ta Aviilka z usługą Drogowskaźnik czy jakos tak. Program w javie za free na miesiac potem oplaty za nowe mapki i funkcie prowadzenia glosem (wiadomo ze ponizej 10 zł za miesiac). Osobiscie uważam ,że nawvi w jawie to nie az taki problem sam używam Samsunga Jeta i powiem wam ze nawet nie-dedykowane pod niego aplikacje w javie obsługujące gps niezle sie sprawuja. Tak samo jak np. google maps tyle ze tu dostep do wi-fi konieczny.

  • 0

    27. ~rafał  2010-02-06 18:47:54  host: host-80-51-200-87.radiosiec.pl

    Wiecie może kiedy bedzie Ten samsung w ofercie PLAY Mixtura ?

  • 0

    28. ~qamil  2010-02-07 17:54:46  host: 188.146.243.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    A wiecie kiedy lub czy może jest już w erze?

  • 0

    30. ~sundio  2010-02-08 21:13:43  host: bql76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 22: Zapomniałeś o BEZPŁATNYM podstawowym gps na javie opartym - TREKBUDDY. Niestety samsung zaczyna przypominać nokie:/ z 200 modeli a jak szukasz pod siebie to nie ma konkretnego albo cena jest kosmiczna :/

  • 0

    31. ~Witkacy  2010-02-08 23:56:15  host: 213-238-89-33.adsl.inetia.pl

    Witam. Od razu zaznaczam ze jestem laikiem w sprawach electro-gsm;) Mam pytanko czy gdy kupie owa avile w plusie zaniose ja do serwisu gsm to czy jest mozliwosc wgrania nowego softu z navigacja zeby dziala bez oplat? Z gory dziekuje i Pozdrawiam :)

  • 0

    32. ~  2010-02-09 13:36:39  host: chello089072211009.chello.pl

    usb???a jakiez to usb??producenci telefonow wprowadzili nowe zlacze niekompatybilne z niczym innym i wciskaja ludziom ze to usb - motorola miala usb - klasyczne wielce popularne mini usb i tylko to mialo racje bytu...ale oczywiscie musieli zamieszac po swojemu i jedyny plus to dostep do ladowarki - kabel do kompa i tak trzeba ze soba przytachac

  • 0

    35. ~Avila-dead  2010-02-11 12:13:08  host: 87-205-91-78.adsl.inetia.pl

    Tragedia... odgrzewane kotlety. Taki GPS to niech sobie wsadzą gdzieś. Avila to i tak padaka i choćby nie wiem co tam jeszcze dołozyli to i tak pozostanie paskudztwem. Jak szukacie Samsunga z GPS-em i wifi to polecam I550 który śmiga na symbianie, tam sobie można wgrać GarminaXT i pięknie działa.

  • 0

    37. ~marzena  2010-02-12 13:54:30  host: host892520841.waldex.3s.pl

    a tak ogólnie to jest to dobry telefon?

  • 0

    39. ~  2010-02-13 12:13:21  host: 77-254-163-3.adsl.inetia.pl

    w play mixtura jest za 399 przy 10 a za 1zł przy 30

  • 0

    42. ~bypietras  2010-02-14 15:20:59  host: 205.100.211.91.static.bait.pl

    to wcale nie jest GPS. On korzysta z aplikacji Drogowskaźnik, którą można mieć na każdym telefonie. Np. ja miałem na SE W610i, teraz żałuje ze nie wyryłem na panelu napisu "GPS" -.-

  • 0

    43. ~eeeeeeee  2010-02-14 19:55:54  host: 102.west.gre.pl

    w play jest z nawigacją play-navi expert i jest ok, 2zł wzięło po przejechaniu ok 60km z nawigacją więc to niewiele kosztuje a jak ktoś navi potrzebuje raz na ruski rok to takie rozwiązanie jest idealne.....

  • 0

    44. ~qba  2010-02-15 10:23:17  host: s94.ipt.com.pl

    do 25 : jeśli szukasz Avilki z lepszym prockiem, gps-em, wi-fi, aparatem 5mpx lepszym ekranem dotykowym i konkretniejszym wykonaniem to po prostu kup se Samsung s8000 (jet) i po sprawie :D

  • 0

    45. ~  2010-02-15 15:19:49  host: 195.116.175.253

    Zrobią wszystko by ten shit nadal się sprzedawał :P

  • 0

    46. ~wb  2010-02-19 19:41:35  host: 77-253-26-104.adsl.inetia.pl

    ten telefon jest w mixturze. dzisiaj go kupilem :).

  • 0

    47. ~  2010-02-22 16:59:04  host: clc110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem właśnie ten telefonik i działa bez zarzutu, gps też, tylko miesięczna opłata za działanie gps w plusie kosztuje chyba 6,1zł, tak mi powiedzieli w salonie plusa jak się pytałem, ale pierwsze 30 dni jest za darmo:) telefonik super, tylko szkoda że nie ma wifi i hscsd;/

  • 0

    48. ~Ciunaj  2010-02-25 13:51:21  host: chello089079141121.chello.pl

    fajnie ze do dali gps ale: 1- to jest gps w javie czyli odpłatne 2- łączy sie z internetem, nie ma wbudowanego stałego odbiornika GPS 3- szkoda ze tak późno tyle sprzedali zwykłej avilli ze teraz tego z GPS mało kto kupi.. 4- zamiast odpłatnego GPS powinni dodac BEZPŁATNE WI-FI...

  • 0

    49. ~tututu  2010-02-26 18:24:39  host: igz202.internetdsl.tpnet.pl

    już jest w play mixtura

  • 0

    50. ~Tomek  2010-02-26 21:36:11  host: v01.tvgawex.pl

    Ludziska ! ten telefon nie ma nie miał i nigdy nie bedzie miał modułu GPS , nigdy nie uruchomicie tu zadnej nawigacji bo niby jak bez gps-u .Telefon ten ma tylko i wyłącznie program z mapami gdzie sobie mozecie ustalic lub przejrzec trase ale o nawigacji w pelnym tego słowa znaczeniu nie ma mowy. Telefon ten oraz wiele innych podobnie działających ustala pozycje dzięki nadajnikom GSM czyli antenom nadowczo - odbiorczym i mniej wiecej jakos tam nie zabardzo dokładnie tą pozycje ustali.Podczas ustalania pozycji telefon łączy sie z internetem i pobiera kilobajty danych za co oczywiscie trzeba płacic.Jesli szukacie telefonu z nawigacją to niestety ale to nie ten przedział cenowy.Pozdrawiam

  • 0

    51. ~  2010-02-27 09:56:32  host: 81.219.121.205

    powiem krótko ma swoje zalety telefon ale też jedną wadę: rozładowanie go w celu formatowania graniczy z cudem!!!!

  • 0

    52. ~michi  2010-02-28 16:59:11  host: 213.134.164.218

    pomocy nie moge zrobic zdjecia wyskakuje mi komunikat brak pliku

  • 0

    53. ~Sebo  2010-03-01 13:53:19  host: 77-254-13-70.adsl.inetia.pl

    Do rafała i nie tylko:) Z tego co mi wiadomo to telefon jest juz w ofercie Play Mixtura;) Szkoda ze bez wi-fi, ogolnie telefonik chyba nie najgorszy ale jakos bardziej mi do gustu przypadl LG GD510 :)

  • 0

    54. ~  2010-03-01 16:08:07  host: afdm189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wersja z WiFi też jest nie narzekajcie :P

  • 0

    55. ~error  2010-03-03 11:01:14  host: man.4web.pl

    Brak WiFi dyskwalifikuje ten telefon.

  • 0

    56. ~gps  2010-03-04 18:30:48  host: bzq18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To gps jest w końcu darmowy czy nie?

  • 0

    57. ~Hellrider  2010-03-05 19:26:22  host: bzr162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 27: avila gps jest już w mixturze. Jak wygląda sprawa z gps, korzystanie jest za full darmo.

  • 0

    58. ~murzyn  2010-03-05 21:36:00  host: icf114.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon jest juz w PLAY mixtura

  • 0

    59. ~xxxxx  2010-03-05 23:03:09  host: apn-95-41-105-154.dynamic.gprs.plus.pl

    Jak nie wiecie co to nawigacja to słuchajcie . Nawigacja jest wtedy dobra kiedy dobrze układa trasy. A jak na razie jedna z najlepszych nawigacji działa w jawie. To Naviexpert. Nie ma lepszej nawigacji w polsce.

  • 0

    60. ~..:(  2010-03-06 13:41:26  host: avm175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    navi to porazka naciagaja tylko siano za połaczenia z netem plus dodatkowe abonament na pakiety...

  • 0

    62. ~ggg  2010-03-07 10:47:40  host: 77-253-120-146.adsl.inetia.pl

    jak sie komus nie podoba niech nie kupuje albo wymysli cos lepszego.

  • 0

    65. ~mondzia  2010-03-15 13:47:24  host: staticline18423.toya.net.pl

    zal!!! NIE ma WI FI NIE MA WI FI !! no i co z tego ze nie ma kiedys mieliscie nokie 3310 i inne stare telefony i nie maily nic nikt nie robil problemow a teraz dac palec to cala reke zezrecie ;P zal mi was!!!!

  • 0

    66. ~mlody.mce  2010-03-15 13:48:47  host: bvt199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon oceniam na 5 ;) Nawigacja działa bardzo dobrze nawet przy bardzo dużym zachmurzeniu za tą cenę nic nowego i lepszego nie znajdziecie z gps'em i dużym ekranem ;) A co do nawigacji można używać gps'a bez internetu są programy do tego, lecz i tak najlepszy jest naviexpert oczywiście płatny ale za najwyżeszej jakości ;)

  • 0

    67. ~sasd  2010-03-15 20:41:38  host: acsy139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najbardziej tandetny telefon.Za 1zł? I męczyć się z nimi 2lata?? Już lepiej ten syf za 250zł na allegro kupić i mieć spokój.

  • 0

    68. ~Avila GPS  2010-03-16 14:50:09  host: 88.220.99.9

    to ten jest gps jest darmowy??

  • 0

    69. ~ads  2010-03-20 13:25:17  host: dak176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam pytanie czy Avila GPS wszystkie funkcje takie same jak Avila zwykła plus GPS czy coś jej odebrano??? Chciałam kupić zwykłą Avile ale okazało się, że nie jest dostępna i mogę wziąć tylko Avile GPS. Proszę o pilną odpowiedź!!!

  • 0

    70. ~emilo  2010-03-20 17:48:21  host: eas195.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie posiadam avile z GPS ale pomimo ze pisze ze miesci sie 500 sms w niej to przy 200 juz wyskakuje ze jest pelna skrzynka jak moge to odblokowac??

  • 0

    71. ~69  2010-03-20 19:23:25  host: 195.116.41.2

    nie jest darmowy i nie bedzie a po 2 to ten fon nie ma gps!!!! ma zwykle mapy kture namierzaja i prowadza cie za pomoca internetu... ludzie ruszcie czasami "glowami"

  • 0

    72. ~pio075  2010-03-21 10:35:48  host: 194.181.135.238

    @~mlody.mce Buahaha tak na pewno zainstalujesz inny program do nawigacji w Javie :D Naviexpert jest praktycznie jedynym na Javie. @~xxxxx Naviexpert dobry?? Znacznie lepszy jest TomTom czy Garmin nawet Ovi Maps od Noki jest lepsze.

  • 0

    73. ~Paulina  2010-03-21 12:31:29  host: ip-89.171.6.78.static.crowley.pl

    a czy ten telefon mozna kupic na karte w sieci plus?? z gory dzieki;)

  • 0

    74. ~  2010-03-22 19:09:59  host: 83-238-237-165.adsl.inetia.pl

    Ludzie kurna... to nie ma żadnego GPSa... kupcie do cholery np. omnie... 200zł dorzucacie i jest i wifi i GPS, i WM... ja mam Toshibe TG01... i to tylko ze względu na procesor (Snapdragon 1GHz jak narazie najwydajniejszy) i ekran 4,1" ... tak to bym też omnie brał i święty spokój... automapa i 0 problemów

  • 0

    75. ~  2010-03-25 20:18:40  host: aaqu57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmmm...mam takie pytanie jak mam uruchomic avile :/ bo od razu po wlaczeniu gps mi sie wlacza i nie mam sposobu go wylaczyc:/

  • 0

    76. ~  2010-03-26 07:36:43  host: aafd3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ha ten telefon można mieć w erze od 1zł w abonamencie od 70zł, lub w abonamencie za 55 zł z dopłata 49

  • 0

    77. ~t  2010-03-26 09:58:13  host: ip-83-2-165-211.profnet.com.pl

    jeden z gorszych modeli dostępnych za 1 zł . Ta nawigacja to chwyt marketingowy nie dajcie się nabrać bo do prawdziwej nawigacji brakuje jej bardzo wiele . Telefon miałem przez 7 dni nie spodobał mi się i wylądował w szufladzie ...Jednak telefon ma też swoje + ja zauważyłem ma go bardzo dużo młodzieży więc musi on mieć coś co ich przyciąga ( CENĘ! ) i baterię w moim przypadku trzymała 4 dni ;)i jak na telefon z aparatem 3,2 Mpix, 3 calowym wyświetlaczem i szpanerskim wyglądem jest strasznie taniutki. Szkoda że Samsung odziedziczył po SE rynek niszowych telefonów za 1 zł ;(

  • 0

    78. ~tispun  2010-03-26 14:18:28  host: 212.160.172.70

    do 50 moze miec odbiornik gps. c702 tez ma gps oparty na javie i ma wbudowany odbiornik, ktory dziala bez laczenia sie z netem

  • 0

    79. ~vitt  2010-04-01 18:23:30  host: 78.133.188.251

    Super telefon ,bateria trzyma bardzo długo,fajne widgety,ekran dotykowy bardzo czuły , nie zacina się,cienki przez co wygodnie leży w kieszeni,aparat moze byc brakuje flasha ,gps z navi extra działa w play za 3 zł na 24 godziny,ogólnie fajny telefonik za tą kaskę Polecam wszystkim ,ktorzy chcą miec niezłego dotykowca :)

  • 0

    80. ~tok  2010-04-03 19:38:42  host: ip13-103-1-83.myslenice.net.pl

    dobrze że go dostałem od firmy za darmo bo gdybym miał zapłacił za niego chociaż 10 zł to teraz płakałbym jak bóbr - totalny szmelc

  • 0

    81.  2010-04-03 21:50:29

    Nie jest darmowy:[

  • 0

    82.  2010-04-03 21:57:37

    Mam ten telefon i jest fajny. Tylko klapka szybko się rysuje, przy włączaniu aparatu nie raz sie zawiesza, z tym gpsem to jes taka wkreta ze szok kase pobiera.

  • 0

    83. ~Luka  2010-04-08 09:47:55  host: host-145-156.hstl6.put.poznan.pl

    Czy dostęp do GPS jest darmowy, tzn. czy to działa na zasadzie takiej jak urządzenia nawigacyjne, czy musi łączyć się z internetem ( przez co jest to kosztowny) aby wyznaczyć trasy?

  • 0

    84. ~naaa  2010-04-15 22:08:39  host: h236060.net.pulawy.pl

    Dla mnie telefon spoko i wgl ;] Tylko jedną wkurzającą rzeczą jest klapka która się rysuje STRASZNIE. W Kieszeni już pierwszego dnia się porysuje niestety :( Moja Avilka wygląda już strasznie (klapka). Więc lepiej na samym początku kupić coś to bd ją ochraniać, szczególnie z tyłu. A poza tym telefon nie ma wad.

  • 0

    85. ~arusiek213  2010-04-16 19:36:12  host: linux.fobos.net.pl

    telefon super działa jak narazie b. dobrze nie żałje za nie wziąłem zwykłej avili bo on ponoć i ma lesze funkcje : w pełni dotykowy interfejs - TouchWiz v1.0 zapewnia bardziej wszechstronną, intuicyjną i łatwą nawigację; - Duży wyświetlacz (3,0”) WQVGA o 262 tys. kolorów podkreśla styl i optymalizuje widok; - Wyświetlacz LCD 16:9 obsługuje klawiaturę QWERTY, co ułatwia wprowadzanie tekstu; - Automatyczne obracanie obrazu poprawia widoczność dużych ilości informacji lub obrazów. lepszy aparat - Matryca 3 Mpix – wysoka jakość zdjęć w ruchu; - Smile Shot – wszystkie zdjęcia z uśmiechem; - Intuicyjny interfejs dotykowy zapewnia komfort i dynamikę fotografowania; - Zdjęcia zorganizowane w łatwy do przeglądania album; - Bezpośrednia edycja zdjęć bez korzystania z komputera. muzyka - Odtwarzacz plików muzycznych (MP3, AAC, AAC+, e-AAC+, WMA, WAV); - Technologia DNSe poprawia akustykę – w tym wirtualny dźwięk 3D i korektor graficzny; - Funkcja rozpoznawania muzyki – wystarczy nagrać kilka sekund i przesłać do serwera, który zidentyfikuje utwór i wykonawcę; - MTP – łatwe porządkowanie muzyki i zarządzanie utworami; - Muzyka w tle podczas korzystania z innych aplikacji; - Radio FM z RDS – dostęp „non stop” do muzyki i informacji.

  • 0

    86. ~..  2010-04-20 11:04:14  host: chello089079158069.chello.pl

    *** GPS jest darmowy, nie laczy sie z internetem tylko z satelita! ma wbudowana antene ;]

  • 0

    87. ~Speddy  2010-04-21 14:29:49  host: bvy117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon obsługuje wideo mp4?

  • 0

    88.  2010-04-25 09:05:15

    Mam sprawę wie może ktoś jak ustawić dzwiek nadejscia smsa w avili z gps prosze o szybkie odpisanie to bardzo wazne

  • 0

    89.  2010-04-25 09:18:03

    jak ustwaic dzwiek nadejscia smsa

  • 0

    90. ~Tommy  2010-05-01 17:14:38  host: amb178.internetdsl.tpnet.pl

    Nienawidzę patrzyć na komentarze ludzi, którzy nie mają pojęcia o tym co piszą... Co za głupi i tępy naród. Wejdźcie na stronę PROFESJONALNEJ nawigacji GPS - NaviExpert i używając swoich umysłów sami dojdźcie do tego czy ten telefon może posłużyć jako alternatywa do nawigacji stacjonarnych. Dosłownie brak mi słów... Nie czytałem wszystkich komentarzy, ale takie jak nr 50 powodują zażenowanie na mojej twarzy. Pozdrawiam myślących.

  • 0

    91. ~GPS  2010-05-11 17:25:11  host: 89.229.202.148

    witam, jak sprawdzić czy działa GPS w tym telefonie? w ustawieniach telefonu wyszukuje nawet po 5, 6 satelit ale nie wskazuje lokalizacji. Również programy lokalizacyjne nie łączą się z GPSem. Telefon jest zakupiony w erze, moze ten GPS to tylko tani slogan który nie działa?

  • 0

    94. ~natalusia144  2010-05-17 17:20:08  host: acju4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy w samsungu avila GPS tez bedzie mozliwosc takiego pisania sms-ów ?? bo bardzo mi sie to podoba i chce kupic ten telefon

  • 0

    95. ~barder  2010-05-22 08:26:56  host: dnh94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    macie rację też bym wolał wi-fi niż GPS

  • 0

    97. ~Nikt  2010-05-25 15:00:47  host: user-188-33-151-200.play-internet.pl

    Rany.. Moja siostra ma ten telefon od miesiąca i powiem coś na jego temat... Po miesiącu użytkowania go zaczął się strasznie, ale to strasznie zacinać. Po prostu masakra. Przed wyborem tego telefonu mówiłam jej żeby go nie brała bo on jest beznadziejny i każdy na takich stronach jak ta, pisał, że Avila się bardzo zacina i jest okropna. No i teraz widzę, że mieli racje. Nikomu nie polecam tego telefonu. Co z tego, że dotykowy? No właśnie nic. Te widgety tak beznadziejnie wolno chodzą... Jak mam jakiś widget na pulpicie (no np. Zwykły zegar) i chcę go potem schować do reszty tych widgetów to ten widget, którym 'kieruję' włącza się i tak ciągle i ciągle chociaż nie naciskam na niego tak żeby się włączył tylko normalnie go 'przestawiam'. Z resztą nie tylko ekran się zacina, ale te trzy przyciski też się zacinają. Nie, nie, nie. Nie polecam. Odradzam. A jak masz już, człowiecze Avilę to lepiej ją wyrzuć przez okno albo zjedz. W tej cenie można kupić sobie inny o wiele lepszy telefon. To jest zwykły szajs.

  • 0

    98. ~tomeko19  2010-05-26 16:59:19  host: 80.50.55.114

    moge mieć tą aville lub x3 ale avila mi sie bardziej podoba który telefon mi radzicie??

  • 0

    99. ~globus911  2010-05-27 15:25:38  host: nat.awf.edu.pl

    GPS to pic na wodę. Tylko długość i szerokość geograficzna i wysokość nad poziom morza. Żadnego programu do nawigacji poprawnie nie da się uruchomić.

  • 0

    100. ~młodociany  2010-05-29 12:58:49  host: ben96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie puknijcie się w czoło ten telefon ma gps a co do nawigacji to jest we-trawel darmowa nawigacja offline (mapy zgrywamy na kartę pamięci) na jave

  • 0

    102. ~kamyk  2010-05-30 22:30:43  host: ery204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dżwięk sms zmieniamy w - menu-ustawienia-profile telefonu-potem dany profil-i u góry z zakladki wybieramy wiadomości.

  • 0

    103. ~just  2010-06-05 12:53:36  host: aeeb100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    popieram z tym WiFi

  • 0

    104. ~krysta  2010-06-06 18:09:27  host: aie42.internetdsl.tpnet.pl

    aby zmienić dźwięk nadejścia sms-a : Menu - Ustawienie - Profile -Normalny - Zmienić -"połączenie" na Wiadomość - teraz jest dostęp do wszystkich ustawień dźwięków wiadomości włącznie z innymi tonami,wybrać swój i Zapisz.

  • 0

    106. ~tmizer  2010-06-10 23:52:20  host: klient-88-135-164-125.strefawifi.kolnet.eu

    Avilla z gps git. jest troche mało intuicyjna

  • 0

    107. ~manierka99  2010-07-04 09:16:34  host: pdbn-5d8257ab.pool.mediaways.net

    mam ten telefon dopiero pare dni ale jak na razie jestem z niego zadowolona :) tym ze gps nie jest moze taki super i jest platny zbytnio sie nie przejmuje bo ten fonik ma wiele innych ciekawych rzeczy dzieki ktorym tylko umilam sobie czas korzystajac z niego. a jezeli ktos ma problem bo rysuje mu sie szybko ekran niech dokupi sobie folie ochronne i po sprawie :) ja nie musialam tego robic bo dostalam je przy kupnie (15 sztuk) a kupowalam jeszcze na aukcji. Mam jednak pewien problem jesi chodzi o kontakty. On chyba nie czyta kontaktow z mojej karty sim poniewaz otrzymalam sms od osoby ktorej nr telefonu mam zapisany na karcie SIM jednak w skrzynce odbiorczej nr ten nie jest zdefiniowany tzn. nie widac od kogo jest ta wiadomosc, a wyswietla tylko nr tej osoby. jak to zrobic by pokazywalo kontakty z sim?

  • 0

    108. ~adrianhh  2010-07-06 19:23:55  host: 88-199-28-188.tktelekom.pl

    Ja powiem jedno mam od miesiąca Avilie z GPSem i jestem zadowolony z niej nic takiego złego sie u niej nie dzieje jest troche uboga wiecie wifi itp. Tylko gdy słucham muzyki ścina mi się troche jak gdzieś indziej wchodze. Oraz minusem jest słabo wykonana tylnia obudowa jest łatwa do zarysowania ale ja kupiłem do niej pokrowiec i folie zabezpieczającą wyświetlacz dla bezpieszeństwa. A jeżeli chodzi o GPS jest w porządku tylko trzeba dobry program do nawigacji wgrać. Moja ocena to 8/10.

  • 0

    109. ~  2010-07-09 18:54:00  host: 80.54.118.8

    telefon w porzadku za taka cene. gps jest bezplatny jesli zainstaluje sie odpowiednia aplikacje (trek buddy na przyklad). bateria ladnie trzyma, duzy wyswietlacz i szybki dostep do wybranych dunkcji/aplikacji przez widgety. wady sa takie ze szybko sie rysuje, nie ma wi fi i odtwarzacz mp3 troche zamula pozostale funkcje telefonu. ale za taka cene nie mozna miec wszystkiego :)

  • 0

    110. ~Gzehoo  2010-07-15 10:44:36  host: aex78.internetdsl.tpnet.pl

    Małe porównanie do SE K750i: znacznie gorszy przytłumiony dźwięk w słuchawce (w K750i słychać dokładnie nawet dźwięki tła), znacznie słabszy mikrofon, a co za tym idzie konieczność głośniejszego mówienia, brak dodatkowego głośnika zew., dużo słabszy i niestabilny zasięg (w miejscu gdzie K750i ma 5 kresek, ten 1-2, przerywa połączenia).

  • 0

    111. ~ulo@konto.pl  2010-07-17 00:38:26  host: acfq71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chyba niektórzy z Was mają inny telefon, bo u mnie wszystko działa. Ja mam Avile S5230G z TakTakFona w Erze i telefon jest super do korzystania z neta przez Operę Mini 5. Pakiet chyba 100MB za 9 zl w TakTaku - nie da się tego wyczerpać bo telefon nie ma HSDPA. Mi wystarczy to do codziennego czytania newsów, blogów, maili, śledzenia przez kilka godzin notowań GPW, więc jak dla mnie jest rewelacyjny. Obudowa jest tandetna więc kupiłem folię DiamondSCREEN na przód i tył i nakleiłem po 2 dniach użytkowania bez folii, przez które tył już zdążył się porysować, ale folia jest super. Zainstalowany NaviExpert działa bardzo sprawnie - wskazuje mi drogę lepiej niż Pentagram Nomad z Automapą. Niestety ciągnie dane przez internet -ale jak dla mnie to nie problem (pakiet TakTak). Na razie nawet nie próbuję innego programu do GPS Aparat 3,2M raczej nędzny ale ten telefon ma już i tak za dużo plusów Miałem wiele telefonów w życiu choćby niezapomnianą Nokię prezydencką (6310), do której Avila jakością się nie umywa, ale teraz to już mój trzeci Samsung i na razie się nie psują, a funkcjonalność - rewelacja jak na telefon za 49PLN w TakTakFOn

  • 0

    112. ~coza  2010-07-19 19:16:31  host: 91.215.32.241

    Co do korzystania z GPS-u w tym telefonie: -NaviExpert działa całkiem sprawnie ale ciągnie mapy przez internet (pakiet danych rozwiązuje sprawę) -TrekBuddy - darmowy program, fajnie działa-ale nie jako nawigacja prowadząca po zakrętach (chyba, że sobie w domu zaplanujesz całą trasę "waypoints") za to świetnie się nadaje (jak nazwa wskazuje) do trekingu, wycieczek rowerowych itp. z tym, że mapy musisz przygotować sam (Mobile Atlas Creator), i nie jest to takie trudne jak by się mogło wydawać. Można też nagrywać trasę którą się szło/jechało (GPX) i w domku wszytać ją na mapę. -Velox - program który korzystając z modułu GPS pokazuje prędkość, dystans, współrzędne, zapisuje trasę - fajne dla rowerzystów. Moduł GPS dodany do Avili sprawia, że telefon można wykorzystać jeszcze lepiej. I wbrew niektórym tekstom powyżej jest to prawdziwy moduł GPS korzystający z satelitów.

  • 0

    113. ~razo  2010-07-19 23:24:44  host: afm168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czytałem ze model bez GPS ma taka klawiature qwerty wizualnie przy pisaniu sms... mam pytanie czy ten model z GPS ma tez takie cos??

  • 0

    114. ~xBo  2010-07-22 00:14:13  host: 078088195205.oswiecim.vectranet.pl

    Zainstalowałem NaviExperta i GPS mi nie działa. Dzwoniłem do Orange to po 2 tygodniach sprawdzania powiedzieli mi, że mam widocznie błędnie zainstalowaną aplikację. I żebym ją sobie odinstalował (usunął) i zainstalował na nowo. Tylko, że ja nie mam pojęcia, jak to cholerstwo odinstalować. Czy ktoś wie i może mi pomóc?

  • 0

    115. ~aaaa  2010-07-22 10:38:39  host: apn-77-115-14-231.dynamic.gprs.plus.pl

    113. Tak ma. Wejdź do porównania Samsung Avila i Samsung Avila z GPS to zobaczysz że ma lepsze preferencje.

  • 0

    116. ~lol77  2010-07-29 12:03:49  host: 77-254-205-160.adsl.inetia.pl

    do xBo. weź podłącz go do kompa i usuń wejdż tam gdzie ona jest zainstalowana i usuń i zainstaluj

  • 0

    117. ~anonim  2010-08-02 13:54:56  host: 212.160.172.70

    Jak to jest z tą navi? co tam jest wgrane? Noi czy da się z niej korzystać za free?

  • 0

    118. ~Kronosus  2010-08-07 11:12:59  host: alvinia.static.korbank.pl

    Testowałem ten telefon bardzo dokładnie.Dobry Telefon za cenę 400 zł, wydajny, szybki, ładny wygląd, dobra i szybka java i jakosc zdjec z aparatu. Latwa obsluga menu i jakosc dzwieku z glosniczka i sluchawek, dokładny panel dotykowy i funkcjonalnosc powoduje, ze jest to NAJLEPSZY telefon na rynku w granicach 300-500 zl. Po rozebraniu telefonu w serwisie i sprawdzeniu części okazało się że... GT5230G (avila GPS) posiada wbudowany moduł GPS... i po użyciu zestawu samochodowego (TYLKO antena satelitarna podlaczana pod telefon (sprowadzona z niemiec) i uchwyt) okazalo się że telefon bezproblemowo obsługuję navigację GPS (zwykla Avila nawet nie zareagowala na podlaczenie antenki). Zanim zaczniecie coś pisać, posprawdzajcie testy. A porównywanie Avili do np, Omnii czy JETa jest czystą głupotą, bowiem są to telefony z innych półek cenowych...

  • 0

    119.  2010-08-14 11:08:22

    witam serdecznie mama pytanie , czy samsung s5230 gps ma wyscie telewizyjne, znalazlem na allegro kabel co mozna sie podpiac nim do telewizora.

  • 0

    120. ~Piotr  2010-08-17 13:57:17  host: 195-254-156-66.wro-com.net

    Telefon jest beznadziejny pod każdym względem co do obsługi to proponuje komuś spróbować obsłużyć go jedna ręką

  • 0

    121. ~Paulina  2010-08-17 22:44:11  host: chello089076240202.chello.pl

    Hej, czy Avile GPS można dostać w kolorze białym?

  • 0

    122. ~xD  2010-08-26 12:14:44  host: 178.56.17.214

    dla tego wolę samsunga Monte, ma GPS i WI-FI. :) P.S tak, można.

  • 0

    123. ~darek  2010-09-22 15:04:41  host: acmh179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak się włącza system głośnomówiący? Odbieram tel i nie mogę tego znaleźć

  • 0

    124. ~Samsung Avila Wi-Fi  2010-09-22 16:58:46  host: user-109-243-177-220.play-internet.pl

    Osobiście wolałbym wersję Samsunga Avili z Wi-Fi zamiast GPS, bo odbiornik GPS zawsze można dokupić, a odbiornik Wi-Fi już niebardzo...

  • 0

    125. ~Darecki  2010-10-14 18:18:22  host: public24991.xdsl.centertel.pl

    Avilka GPS ma wbudowany odbiornik GPS JSR-179. Jak ktoś o tym nie wie to proszę niech się nie wypowiada i nie wprowadza innych w błąd! A że nie ma systemu to co z tego? Odpowiedni programik w javie, mapa i mamy nawigację w pełni darmową.

  • 0

    126. ~Frank.Enstein  2010-10-19 09:54:13  host: ip-85.128.35.211.static.crowley.pl

    mam Avilę od ok 4-5 miesięcy. Mimo że jest to najlepszy telefon jaki do tej pory miałem to nie jestem zadowolony. Umieszczenie funkcji jest nielogiczne i nieintuicyjne. Aparat foto i radio są OK. To są jedyne dobre rzeczy w tym telefonie. Odtwarzacz MP3 jest do kitu - jeżeli mam albumy przekonwertowane na mp3 bez danych wykonawcy to nie mogę ich odsłuchać bo odtwarzacz widzi je tylko jako zbitkę ze wszystkich "Nieznanych wykonawców". Po wyłączeniu alarmów na czas urlopu i ponownym włączeniu skasowało się powtarzanie. Wybieranie dotykiem podświetla funkcję ale jej nie załącza, czasem trzeba przyciskać po 3-4 razy aż funkcja się uruchomi(to chyba jest wina zainstalowanego systemu - nie samego telefonu). Zdjęcia podczas przeglądania przewijają się same przy najmniejszym ruchu, a czasem przy próbie powiększenia zamiast się powiększyć przelatują np o 15 zdjęć do tyłu. Na początku myślałem - "PRZYZWYCZAJĘ SIĘ". Jest coraz gorzej i mam go dość. Nawet dobry aparat foto nie rekompensuje wad i chcę zmienić na inny przy pierwszej okazji. Kłopotliwe było nabycie dobrej przejściówki do słuchawek, podróbka kupiona na allegro nie nadaje się do niczego-ale to zupełnie inna historia. Czy ktoś wie czy jest nowy "bios" do Avili? bo ten fabryczny nie przysporzył producentowi popularności. Na mnie robi wrażenie tworzonego w pośpiechu.

  • 0

    127. ~cichy_lca  2010-10-23 23:07:38  host: 77-253-177-98.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon juz jakis czas i powiem tak:gps lata za free wystarczy wgrac odpowiedni programik skonfigurowac go i wszystko lata.

  • 0

    128. ~Kamyk  2010-10-25 19:01:31  host: 116.165.rev.vline.pl

    Zakupiłam ten telefon chociaż miałam pewne wątpliwości po tym co piszą niektórzy ludzie... Nie żałuję ani trochę... Sprawnie działa... Zdjęcia OK (TO NIE APARAT), posiada fajne funkcje które stroją jego wnętrze ;), Wi Fi nie ma ale na co to komu? Pomimo wielu funkcji nie ma trudnego menu ;] Można grać, słuchać muzy (głośnik jak dla mnie dość głośny ;), oglądać filmy itp. Naprawdę gorąco polecam a i wyświetlacz ma bardzo ładne kolorki ;) Pozdrawiam ;]

  • 0

    129. ~darek  2010-11-05 15:10:44  host: dyu98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Porównam Avile do K800 bo takiego mam. Aparat lepszy jest w K800 ma AF i lampę błyskową Filmy robi lepsze Avila w formacie mp4. Oglądanie Filmu ze względu na wielkość ekranu zdecydowanie avila. Mechanizm przeglądania zdjęć wole tradycyjny K800. Słuchanie muzyki wole w K800, można było robić listę muzyki według wgranych katalogów a nie wybieranie po kolei z całej kolekcji bez sensu tym bardziej że obsługuje karte 8Gb. Przeglądanie internetu: K800 można powiększyć czcionkę, dostosowuje tekst do ekranu Avila tego nie ma, powiększa od razu wszystko i pomimo większego ekranu przegląda się gorzej. W K800 lepsze jest przeglądanie kontaktów, w czasie rozmowy łatwiej można włączyć opcję głosnomówiący. Można nagrać rozmowę zrobić wideokonferencję Avila tego niestety nie ma. Porównując gdyby nie GPS, duży dotykowy ekran to wolałbym K800

  • 0

    132. ~  2010-12-03 18:39:14  host: host-89-191-173-81.tvteletronik.pl

    Zdecydowanie jest to najgorszy telefon jaki dotąd miałem. ten telefon to jakiś żart! w trakcie pisania smsów samo się wciska kilkakrotnie na wybranej literce. Poza tym klikam w cokolwiek w menu czasami po 4-5 razy w daną rzecz i mimo takiego "bliip" potwierdzającego dotknięcie we właściwym miejscu nic się nie dzieje! ten tel. to zwykly skandal!

  • 0

    133. ~nokkkkkia  2011-01-02 19:17:29  host: 188.146.127.211.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    on ma flesha????

  • 0

    134. ~ziomek  2011-01-05 15:51:32  host: public-gprs36215.centertel.pl

    ten telefon ma flesha ? pozdro

  • 0

    135. ~misia  2011-01-08 18:45:02  host: asn25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam prozbe o pomoc. Czy avilla gps moze rozpoznawacmuzyke? nie moge sobie z tym poradzic...

  • 0

    136. ~koki  2011-01-17 20:21:10  host: cmpc-089-239-074-080.cnet.gawex.pl

    ja zamówiłem w erze avila gps i już jutro będzie szczerze powiem że telefonik fajny i jest spoko z tym GPS ale ja biore NaviExpert i będę płacił 9 zł za 30 dni...nie potrzebuje żadnych drogowskazników itd... w ole navi bo jest najlepsza... POLECAM gorąco AVILKĘ w ERZE!!!;)BĄCZEK;P

  • 0

    138. ~kkkk  2011-02-08 22:58:19  host: batory-do-korbotron.korbank.pl

    malo uzyteczna zabawka, uwaga to nie jest telefon biznesowy i nie mozna go nawet troche w tym celu skonfigurowac beznadziejny kalendarz(zadania nie sa wyswietlane na pulpicie) i notatki. bardzo malo ustawien w mailu(np. nie ma możliwości pobrania tylko tekstu), brak mozliwosci zmiany rozmiaru czcionki(!!!!!), max liczba maili 500 jak mam w imap 1500 to robi sie zabawa w siedzenie i kasowanie a nie po to mam imap. kolejnym fenomenem jest umieszczenie w kalkulatorze nawiasów a niema np. procentów. Po wybraniu numeru ekran się odrazu blokuje, żeby włączyc głośnomówiący trzeba go odblokować, kliknąć odpowiednią ikonke i potwierdzić, troche słabo prowadząc auto. ikonka facebook to tylko hiperłącze. ogolnie nie polecam

  • 0

    139. ~DORADCA KLIENTA  2011-02-18 13:42:59  host: 212.160.172.70

    Przedłuż umowe :] dostaniesz go za 1zl

  • 0

    140. ~koron  2011-02-23 13:53:50  host: 212.160.172.70

    ja biore tylko dlatego ze jest najkozystniejszy w orange zetafon za 250zl

  • 0

    141. ~pogubiona  2011-03-08 10:23:26  host: grf210.internetdsl.tpnet.pl

    Jak ustwaić przekierowanie połączeń???? Nie mogę nigdzie znaleźć...

  • 0

    142. ~mater gps  2011-03-10 09:07:32  host: bdg174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam od dawna samsunga avile gps uruchamiam gps w samochodzie i pisz aktulizuj programy w gps prosze o pomoc czy trzeba wzy pobrac aktulizacjeyjsc na dwur c

  • 0

    143. ~  2011-04-13 22:11:11  host: z24-04.opera-mini.net

    Ja mam aville i nie chce mi działać gps nie wiem co robić zapłaciłem nie łapie satelit nie wiem o co biega

  • 0

    144. ~ewel  2011-04-14 14:55:39  host: 91-220-205-202.ittmedia.pl

    ogolnie telefon ok działa rewelacyjnie przez 2 lata ale teraz juz po telefonie woda robi swoje, bateria dlugo trzymała ok tygodnia, nie ma wi fi co jest przydatne ale ogolnie w takiej cenie telefon jest ok

  • 0

    145. ~Gość  2011-05-04 10:11:47  host: cgu231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    może i dobry pomysł z tym gps, ale placi sie za to ponad 6zł

  • 0

    146. ~  2011-06-16 15:45:16  host: z29-13.opera-mini.net

    Samsung oryginalnie dodaje do tego Samsunga aplikację Avila GPS dedykowaną specjalnie dla Avili.

  • 0

    147. ~misiek  2011-08-04 01:31:05  host: bfs5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gps to świetny pomysł. wifi jest nie potrzebne. sam myślałem ze przydałby mi sie telefon z wifi i kupiłem sobie nokie c3. korzystam z niej juz prawie rok i mało co używam wifi a gps naprawde by sie przydał. od internetu jest komp

  • 0

    148. ~jaman  2011-08-06 18:43:50  host: 077222251252.warszawa.vectranet.pl

    porażka, nie działają karty pamięci 8 i 16 GB, brak możliwości podłączenia komputera do internetu przez telefon, Odtwarzacz MP3 nie wyszukuje po nazwach plików.

  • 0

    149. ~  2011-09-10 12:44:40  host: eat245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaman Mam avile karte 8Gbi bez problemów działa.Jest mozliwosc podłaczenia komputera przez telefon.

  • 0

    150. ~  2011-11-03 12:36:07  host: public-gprs61540.centertel.pl

    a ja mam problem co mam zrobic mam karte z pley i nie widzi zapisanych numeruw na karcie sim w telefonie widzi ją jako usim

  • 0

    151. ~breziumek  2011-12-05 20:30:21  host: etn229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Używam od kilku dni. Jest to mój pierwszy dotykowy telefon. Moja ocena? Nie jest on idealny i nie jest kompletnie beznadziejny. Przeciętny. Plusy dla mnie: - dość dobrze rozwiązane "kontakty" - w miarę znośnie rozwiązane "notatki" - podobają mi się wibracje w trakcie pisania na ekranowej klawiaturze i podczas przeglądania www - dość ładny wizualnie; ładne menu główne - fajnie, że defaultowo jest widżet pokazujący temperaturę; wymaga co prawda wyciągania i konfiguracji, ale trudno - Internet działa defaultowo - nie trzeba bawić się w konfiguracje, fiziu-miziu itd. Minusy dla mnie: - nie reaguje na dotyk tak jakbym chciał - przydałby się rysik - sam używam czasem długopisu :) gdy ma się widżety na pulpicie, to jest duży problem z przeniesieniem się na inny pulpit (to sprawia, że idea 3 pulpitów jest trochę bez sensu) - niepotrzebnie ma równocześnie menu z widżetami i zwykłe menu - należało się zdecydować na jedno albo drugie (najlepiej na zwykłe menu), ale wiem, że młodzież lubi takie ficzery i osobiście nie dziwię się producentowi, że celowo zmniejszył ergonomiczność swojego produktu - za dużo zbędnych funkcji - po mi jakieś ikonki do Myspace'a czy innego Flickera? Po co opcje w stylu "udostępnianie obrazu"? - telefon jest za mało intuicyjny - trzeba połapać się najpierw co i gdzie - alarmy są nieintuicyjne - są tam jakieś dzikie opcje w stylu "defaultowo ustawione na budzenie we wszystkie dni poza niedzielą"; ja chcę ustawić godzinę i tyle; a ten telefon wymaga ode mnie zastanawiania się które opcje należy włączyć, a które wyłączyć; dobre dla młodzieży, która ma dużo czasu - defaultowa konfiguracja związana z np. odblokowywaniem telefonu jest niewygodna - wiem, że sobie to mogę zmienić, ale dla mnie naprawdę dobry telefon to ten, który zaraz po uruchomieniu (lub master resecie) jest wygodny w użyciu i nie pochłania mojego czasu na duperele, a ideałem byłby brak konfiguracji czegokolwiek - nie da się czyt

  • 0

    152. ~breziumek  2011-12-05 20:31:34  host: etn229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciąg dalszy - nie da się czytać pdfów i txtów (w sensie: jest obsługa, ale w praktyce to niemożliwe, bo za dużo trzeba ustawiać, zmieniać itd.); tym bardziej edytować - nie wziąłem się jeszcze za activesync exchange, ale na razie nie widzę w tym telefonie wygodnej synchronizacji; od razu mówię, że synchronizacja przez bt to nie jest dla mnie wygodna synchronizacja; najlepiej, gdyby tel sam łączył się z siecią i synchronizował notatki i kontakty (to mnie głównie interesuje); pewnie można to nawet zrobić (choć nie wiem jeszcze JAK), ale już wiem, że wymaga to sporo zachodu - dźwięk z telefonu przy włączonych słuchawkach to żart; o dziwo dźwięk z www (np. z youtube'a) jest całkiem znośny - przycisk na słuchawkach nie powoduje zmiany kanału w radiu i trzeba to robić na ekranie palcem (!) Poza tym telefon ma kilka innych wad, ale one są wspólne wszystkim znanym mi telefonom/smartfonom dotykowym, więc nie wymieniam. No i używam telefonu od niedawna, więc na pewno kolejne jego zalety i wady (ale zwłaszcza wady :>) wyjdą na jaw.

  • 0

    153. ~Paula;*  2011-12-23 17:03:53  host: efn128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda żę nie ma WiFi ;((

  • 0

    154. ~5530  2011-12-31 09:30:05  host: ip-195-43-72-182.metroport.pl

    avila to dobry telefon do rozmów ale ma beznadziejny odtwarzacz muzyki i do tego te słuchawki badziewne, ale jest bardzo wytrzymały na upadki i uderzenia

  • 0

    155. ~Brain  2012-01-07 18:53:44  host: emg250.internetdsl.tpnet.pl

    Szczerze powiem o tym telefonie posiadam go ponad rok no i znalazłem sporo wad: Bluetooth nie zawsze łączy się ze wszystkimi są pewne błędy. Kiedy mamy 1 połączenie od kogoś nie da się za żadnego... tego schować bo po jakimś czasie się na nowo pojawi... Jeśli chodzi o aplikacje java jeśli ma ponad 500 mb to trzeba kombinować z aktualizacjami java... i jeszcze ta konsola... kogo ona nie denerwuje :P no i nie można do menu dodawać nowych skrótów tylko trzeba chodzić po folderach... no i jeszcze dzwonki, nie da się jednego użyć do wszystkich połączeń ani dźwięku smsa zamienić na inny... ale jak to mówicie jeżeli nie potrzebny telefon z bajerami a fajny to polecam :) bo zły nie jest ale na moje wymagania niestety... Pozdrawiam

  • 0

    156. ~juan  2012-04-03 22:08:28  host: user-46-113-182-5.play-internet.pl

    dodawać nowych skrótów tylko trzeba chodzić po folderach... no i jeszcze dzwonki, nie da się jednego użyć do wszystkich połączeń ani dźwięku smsa zamienić na inny mozna zmieniac w profilach telefonu po prawej na dole Dźwięki MASZ.......a skroty masz w drugim menu

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-83-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet