Samsung I9305 Galaxy S III LTE - opinie
Telefony Samsung Samsung I9305 Galaxy S III LTE Opinie o Samsung I9305 Galaxy S III LTE

Samsung I9305 Galaxy S III LTE

w sumie: 29
  • 0

    1. ~tysia  2014-01-24 17:27:56  host: 85.219.163.130

    miałam ten smartfon 3 tygodnie. Kupiony nowiutki. Bardzo podobały mi się parametry. Ale - głośnik mi się popsuł już po 15 dniach. Rozmowy w sieci Orange przerywało bez powodu. Osoby słyszały trzaski i piski w słuchawce. Aparat jest dobry ale w słońcu - nocĄ ZDJĘCIA WCALE NIE SĄ TAKIE CUDOWNAE. DAJE MU OCENĘ 6 NA 10.

  • 0

    2. ~Rob  2014-02-27 23:45:40  host: 89-70-62-223.dynamic.chello.pl

    Mam ten smartfon od 3 miesięcy. Spełnia wszystkie moje oczekiwania, duża pamięć RAM, szybki procesor, wymienna bateria, gniazdo kart microSD. Wielkość ekranu optymalna, naprawdę fajna funkcja: ekran nie wygasza się jak na niego patrzysz. Bateria trzyma ok.2 dni, jeżeli mało korzystam z WiFi i GPS, to trzyma dłużej. Internet LTe.

  • 0

    3.  2014-03-28 23:12:47

    Mam ten telefon od 3 miesiecy i nie mialem z nim zadnych problemow. Przesiadlem sie na niego z lumii 820 i musze przyznac, ze wkoncu czuje ze mam smartfona. Nie musze juz jechac jak kiedys tylko po 2G zeby telefon wytrzymal dluzej niz 12godzin teraz bateria spokojnie na wlaczonych non stop danych po sieci wytrzymuje okolo 40godzin. Dzwiek w HD Voice piekny i krystaliczny, super wyswietlacz nie za wielki nie za maly spokojnie da sie obslugiwac jedna reka, szklo na froncie jest bardzo odporne na zarysowania czego nie mozna powiedziec juz o tylnej plastikowej klapce ale ja na szczescie da sie wymienic tak jak i baterie. Plusem jest tez zwiekszona ilosc ramu niz w zwyklym SGS3 do 2GB ktora sprawia ze telefon dziala plynnie i nie ma zadnych lagow. W telefonie poprawiona jest tez funkcja smart stay i teraz rzeczywiscie dziala jak nalezy i telefon sie nie wygasza gdy sie na niego patrzy. Ogolnie jestem bardzo zadowolony z tego telefonu i polecam go.

  • 0

    4. ~Marcin  2014-04-07 23:16:58  host: user-5-173-243-129.play-internet.pl

    Używam ten telefon od około 5 miesięcy. Wcześniej miałem wersję 9300. Jednak różnica w wielkości pamięci jest odczuwalna. I9305 działa płynnie - zdecydowany plus co do wersji z 1GB pamięci RAM. W sumie telefon spełnia moje oczekiwania. No może standardowa bateria przy intensywnym użytkowaniu mogłaby być bardziej wydajna. Można dokupić oryginalną pojemniejszą baterię Samsunga - ale wtedy telefon jest grubszy, aczkolwiek wytrzymuje dłużej.

  • 0

    5. ~michał  2014-04-07 23:54:14  host: dhcp95-108-73-107.eaw.com.pl

    mnie podobnie jak Tysi - nowiutki sprzęt i po 3 tygodniach padł głośnik. Tydzień w naprawie i działa.
    bateria działa 2 dni, przy mailu w trybie push, yanosiku 2h dziennie i kilkunastu rozmowach.

  • 0

    6.  2014-04-10 20:08:10

    Posiadam SGS III LTE od kilku miesięcy. Mam też wersję bez LTE. Zdecydowanie polecam ten pierwszy model. Większa ilość pamięci RAM zdecydowanie wpływa na lepszą płynniejszą pracę telefonu. Telefon spełnia wszelkie moje oczekiwania. Sprawdza się bardzo dobrze w czasie prowadzenia rozmów, zwłaszcza w czasie korzystania z HD Voice - dźwięk czysty, klarowny, bez szumu. Zdjęcia i filmy na przyzwoitym poziomie. Zastrzeżenia można mieć co do baterii, przy intensywnym używaniu wytrzymuje maksymalnie jeden dzień. Można dokupić oryginalną powiększoną baterię Samsunga wraz z tylną obudową - wtedy jest lepiej, ale telefon jest trochę grubszy. Obecnie można kupić ten model za około tysiąc zł. w wolnej sprzedaży, uważam, że warto.

  • 0

    7.  2014-04-16 07:40:23

    Telefon posiadam od miesiąca. Jest to mój pierwszy samsung. Wcześniej Htc, Sony xperia, LG. Od początku android w wersji 4.3. Potwierdzam płynność działania, bardzo dobrą wydajność, rewelacyjny wyświetlacz, najsłabsza obudowa z dotychczasowych moich telefonów. Bateria ładowana codziennie, ale to nie problem bo bardzo dużo z niego korzystam. Na plus głośny glosniczek, sluchawka. Do końca roku internet LTE w Playu za darmo, ale z ograniczoną prędkością do 15Mb pobierania i 6 Mb wysyłka. Tak czy inaczej, korzystanie z internetu jest teraz mega wygodne. Obecnie telefon za 1000 zl z andkiem w wersji 4.3 to bardzo rozsądny wybór.

  • 0

    8. ~booka  2014-04-16 09:18:02  host: 212.160.172.84

    Ja przesiadłam się z Wave 8500 na SIII LTE i nie ukrywam że zależało mi głównie na aparacie foto, oczekiwałam że wypadnie lepiej na Wave ale niestety bardzo się przeliczyłam - w porównaniu do Wave - zdjęcia i filmy gorszej jakości - w pomieszczeniach bardzo widoczne szumy, nawet gdy jest względnie jasno na telefonie "czarna plama", na trybie nocnym dużo jaśniej ale jakość b. kiepska, z flashem elegancko nawet gdy jest bardzo ciemno można zrobić w pomieszczeniu b. ładne zdjęcia - ale przypadku fotografowania zwierza flash odpada ;(, zdjęcia seryjne super sprawa ale zrobić je w przyzwoitej ostrości graniczy z cudem już nie wspominam o jakimkolwiek ruchu podczas trzaskania tych fotek xD. Filmy również gorszej jakości niż na wave, mniej ostre bardziej wyblakłe przy dobrym oświetleniu w gorszym oświetleniu spisuje się znacznie lepiej - prawie jak wave ;)- wiem że do robienia zdjęć są aparaty nie smartfony ale wave naprawdę robił to super. Brak spustu aparatu ale mi to jakoś bardzo nie przeszkadza no ale do zalet nie można tego zaliczyć ;). Dźwięk z głośników i na słuchawkach dużo gorszy - kontaktów nie można wywalić z menadżera bo otwierają się 2sek. (jak są w menadżerze to jest ok). Lubi się przyciąć od czasu do czasu na odblokowywaniu zwłaszcza podczas oglądania czegoś online jak nam ekran zablokuje.
    Może teraz o zaletach - ANDROID cudo w porównaniu do BADA - ale to "oczywista oczywistość" ;), Ekran bardzo ładny, na za duży nie za mały - w sam raz, tel. leciutki, zgrabny, ładny, dotyk rewelacyjny, dźwięk przy rozmowach super, na baterie nie narzekam. Klapka mogła by być taka jak w SII ale wolę tę co jest niż lodowaty rysujący się metal w Wave, sporo fajnych (przydatnych) bajerów jak smart stay, robienie screenów przejeżdżając łapą po ekranie, funkcje ruchu. Zasięg spadł do 2 kresek ale nie ma to wpływu na łączność więc nie przeszkadza mi to ;)Jednym z

  • 0

    9. ~  2014-04-29 15:49:55  host: user-94-254-147-249.play-internet.pl

    Boka
    Posiadałem wave 8500 a teraz SGSIII LTE. Obecny telefon nie jest idealny, ale jeżeli zdjęcia i filmy z Twojego SGSIII LTE są gorszej jakości niż te wykonane wavem, to chyba coś jest nie tak. Może chodzi o ustawienia. Jeżeli nie to może z telefonem jest coś nie tak...

  • 0

    10. ~booka  2014-06-03 20:47:52  host: 31-128-13-14.ip.oxynet.pl

    Nie wiem czy już się przyzwyczaiłam - choć w to wątpię ;P - czy coś się stało z telefonem...ale poprawa w jakości zdjęć i filmów jest znaczna. Tak więc już nie narzekam. Zdjęcia się już tak nie marzą, nie mają dziwacznej poświaty i ostrość również się poprawiła - dziwina sprawa ale cieszę się - ustawienia te same co były ;) - może się coś zaktualizowało albo przez to ciągle pstrykanie "wyrobiło" - no ale zdjęcia super ;D, no i telefon się już nie tnie.
    Reszta wad bez zmian niestety hehehe - głośnik nadal kiepsko gra ;P, bateria czasem ucieka nie wiadomo kiedy ale to problem chyba znany.
    Suma sumarum - nie zamieniła bym go chyba na inny ;)

  • 0

    11.  2014-07-26 16:47:13

    Witam Wszystkich. Mam problem z moim S.G. S3 Lte ( bateria krótko trzyma). Nadmieniam, że mam włączoną funkcję oszczędzania baterii. Nie oglądam filmów i teledysków. Proszę o poradę. Czytałem na innym forum, że to wina systemu 4.3 lub coś takiego, nie znam się na tym. Podobno poprzedni 4.2 był lepszy i nowy 4.4 też jest lepszy bo przy użytkowaniu smartfonu bateria wytrzymuje nawet 2 dni. Chcę swój S.G. S3 Lte ładować chociaż co drugi wieczór. Telefon posiadam od czerwca 2014 w sieci T-Mobile. Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc i życzę ładnej pogody podczas wakacyjnego wypoczynku.

  • 0

    12. ~grzechu93  2014-09-14 10:42:23  host: 095160143107.rudaslaska.vectranet.pl

    No jak piszczało to felerny model ja natomiast kupiłem używke rok temu za 650 za miast 720 w komisie białą Powiem szczeże te 5 miesięcy były najdłuższe a powiem najdłuższy tel który miałem później po sprzedaniu za 700 kupiłem okazyjnie toshibe c650 za 350 za miast 500 bo wiadommo końcówka wtyczki już zlutowana bo było wiadome że uszkodzona reszta OK dlatego . Ale naprawdę Polecam ten model niż zwykły S3 I9300 chociaż nadkusiłbym się również na S4 LTE lub Phone One plus One również 3Gb ram za małe pieniądze.
    Co do samych rozmów i9305 nie miałem problemów , dużo siedziałem przy internecie , wi-fi sam Wyświetlacz mi się podobał nie tak jak dawny s3 mini to porażka.
    Bateria no te 1 dzień przy max da rade no akurat przy sieci pare gier i tak dalej.
    Ale polecam baterię powiększoną 3200 czy 3100mAh teraz nie pamiętam żeczywiście sporo dawało do 2-3 dni a wczuwaniu to jeszcze lepiej.
    Szkoda jednak że nie było oficjalnego KitKata teraz nie wiem czy coś sie zmieniło bo nie mam już tel.
    Ale będe sie jeszcze starał o kupno takiego niebieskiego ;p

    Pozdrawiam i Polecam

  • 0

    13.  2014-09-25 22:33:39

    Właśnie ukazała się aktualizacja systemu operacyjnego do KK 4.4.4. Na razie telefony bez brandu operatora ją otrzymują.

  • 0

    14.  2014-09-27 21:06:16

    Jest już dostępny oficjalny rom KK 4.4.4 dla SIII LTE. Na razie wersja niemiecka dla telefonów bez brandu.

  • 0

    15.  2014-10-12 11:46:04

    Oficjalny Android 4.4.4 już na pokładzie. Do tego przeglądarka Dolphin plus LTE (działa bardzo dobrze w mojej lokalizacji) i telefon śmiga jak się patrzy.

  • 0

    16. ~Marcin  2014-10-16 20:50:36  host: host-89-230-134-206.inowroclaw.mm.pl

    Na SIII LTE wyszedł oficjalny Android 4.4.4 XEO. Telefon śmiga, wszystko gra. Polecam.

  • 0

    18.  2014-11-11 12:19:54

    Na SIII LTE wyszedł oficjalny Android 4.4.4 XEO, polski. Wszystko działa prawidłowo. Polecam.

  • 0

    19. ~Aaa  2014-11-29 18:26:54  host: d61-208.icpnet.pl

    Posiadam od miesiaca samsunga s3 lte.od tygodnia ppojawil sie problem z bateria mimo wlaczonego trybu oszczednego. wymienili mi w samsungu na nowa... i nic dalej to samo.
    ekran najciemniejszy, dioda, wibracje, dzwonki wylaczone i dalej ucieka bateria.
    Potrafi sie wyladowac w ciagu kilku godzi, przy wejsciu na fb, kilku smsach i dwoch krotkich rozmowach.
    werja androida najnowsza 4.4.4 ...
    sciagnelam DU battery saver tez nic nie dalo.
    Co moge zrobic???

  • 0

    20. ~A  2014-12-07 02:07:03  host: 82-160-108-131.tktelekom.pl

    Na gwarancje daj i wyłącz lte. Daj tylko gsm

  • 0

    23. ~mati  2014-12-12 12:16:18  host: h11166.man.tk-internet.pl

    Czy ktoś wie jak wyłączyć błyskającą lampe flesz podczas przychodzącego połączenia??? przeszukałem i nie znalazłem opcji wyłączenia a bez sensu żeby to baterie rozladowywalo. Mam od kilku dni i na razie ogólnie wszystko ok, plynnie, bez zawiech, jestem zadowolony.

  • 0

    24. ~sandy  2014-12-16 23:16:15  host: staticline-31-182-92-167.toya.net.pl

    Mam problem z zapisywaniem np. obrazów z internetu na telefon...na samsunga galaxy s3 bez problemu wystarczyło przytrzymać dłużej,wyskakiwalo okienko, zapisz obraz i zdjęcie się ściągał. Natomiast na wersji lte...postępuje tak samo, wyskakuje komunikat "rozpoczynanie pobierania..." i natym koniec. ZaŻadne zdjęcie nie chce się zapisać. Pomocy!!! Co mam zrobić? ! Z góry dziękuję za odpowiedź.

  • 0

    25. ~Marcin1234  2014-12-23 09:38:23  host: user-94-254-129-83.play-internet.pl

    Telefon pomimo upływu czasu jest nadal jak najbardziej OK. Oficjalny Android 4.4.4 XEO wgrany i wszystko działa dobrze. Bateria trzymyma! Polecam.

  • 0

    26. ~ms  2015-01-01 10:37:38  host: agbr231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak znaleźć i używać GPS

  • 0

    27. ~marcin  2015-02-11 22:23:44  host: ip-37-152-18-183.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Jestem posiadaczem tego tel od ok 2 tyg.I jestem zalamany.Tel jest nowy a juz spedza mi sen z powiek.Chodzi o dzialanie aplikacji internetu.Co chwile wywala mi komunikaty typu"Problem z polaczeniem-nie mozna ustanowic bezpiecznego polaczenia" albo poprostu tel sam zamyka internet i wywala komunikat "aplkacja internet zostala zatrzymana".Dodam ze przywrocenie ustawien fabrycznych nic nie pomoglo.
    Czy ktos z was spotkal sie z tym problem badz np wasi znajomi?Bardzo prosze was o pomoc.Z gory bardzo dziekuje

  • 0

    29. ~  2015-02-25 00:18:57  host: agjt20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Posiadam telefon SGSIII. Telefon jest ok, tylko nie wiem co mam zrobić, ponieważ gdy rozmawiam przez telefon to maksymalnie 120 min i po upływie tego czasu mnie rozłancza. Może to coś w ustawieniach.? Pomoże ktoś.?

  • 0

    30. ~Bada  2015-04-02 04:07:29  host: afnx123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od pół roku i jestem bardzo zadowolony. Przesiadłem się na niego z LG 5 ll i różnica jest bardzo duża. Zdjęcia filmy jakość rozmów telefonicznych jest nieporównywalna. Ten telefon spełnienia moje oczekiwania i przez dłuższy czas nie mam zamiaru zmieniać go na inny. Myślę że posłuży mi jeszcze długo.

  • 0

    31. ~zenuś  2015-04-09 11:43:18  host: user-46-113-18-196.play-internet.pl

    ja ten telefon mam od listopada 2013 i jestem zawiedziony. Bateria to zwykłe g... W tym momencie wystarcza na 5h, muszę nosić ze sobą powerbank. Dostałem aktualizacje do KiKata, ale jedyna poprawa to szybsze odblokowanie telefonu. Gdy bateria osiąga stan ok. 7% telefon zaczyna wariować, a mianowicie traci zasięg i przez ekran przechodzą pionowe pasy... Następny telefon to będzie raczej Sony Z2 albo Z3.

  • 0

    32. ~Marcin  2015-05-18 12:16:30  host: host-89-230-231-136.wegorzewo.mm.pl

    29
    Przerwanie rozmowy po upływie 120 min to raczej nie wina telefonu, tylko operatora. I jest to zgodne z regulaminem, nie wiem czy u wszystkich operatorów tak właśnie jest.

  • 1

    33. ~jasko  2015-12-14 15:43:52  host: 194.242.62.90

    Mam ten telefon 2 lata wiec mogę się smiało wypowiedzieć na jego temat. Ogólnie tel mega! Zdjęcia i filmy bardzo przyjemne, wielkość też, w dłoni lezy idealnie. Mając covera na tył nie raz mi upadł i zero zniszczeń. Procek wydajny nic nie tnie maks. przez te 2 lata dwa razy wyjmowałem baterię w celu przywrócenia działania. Jedyny minus to długość trzymania baterii. Przez pierwszy rok całkiem spoko do 2 dni. Po roku codziennie ładowanie ale dodam że sporo korzystam z różnych opcji tel. Ani razu nie oddawałem na gwarancję ogólnie polecam tel. każdemu. Teraz przygodę rozpocznę z sony xperia z3 mam nadzieję że bd tak samo niezawodna jak Samsung.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-139-136.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet