Samsung I9001 Galaxy S Plus - opinie
Telefony Samsung Samsung I9001 Galaxy S Plus Opinie o Samsung I9001 Galaxy S Plus

Samsung I9001 Galaxy S Plus

w sumie: 100
  • -3

    1. ~  2011-07-31 00:15:22  host: apn-77-112-153-242.dynamic.gprs.plus.pl

    no nie moge.. tylko 512 ramu? taki procek, az 1400 MHz a tu nawet 1 gb ramu nie ma? dzieci sie zaplacza bo za malo cyferek. Straszne...

  • -1

    5. ~Miłosz  2011-08-02 09:33:35  host: 31-128-25-13.ip.xcore.pl

    Zawsze marzyłem o podwójnym Bluetooth 3.0. Ale telefonik fajny...

  • 0

    6. ~xyz_2011  2011-08-02 20:58:38  host: d97-216.icpnet.pl

    co im szkodzi dac diode led do aparatu... nie rozumiem tej polityki, czesto korzystam chociazby jako z latarki :/

  • 0

    7.  2011-08-02 21:31:40

    Dobry jest, poprawione niektóre błędy konstrukcyjne jakimi była np. klapka baterii, podkręcony/mocniejszy procek ale przesadzili z ceną na Allegro. Wieloma rzeczami się nie różni a kosztuje o ponad 200 zł więcej od I9000.

  • -2

    8.  2011-08-04 11:36:52

    nie ma IRDy? a jak ja będę kanały w TV zmieniał?? :( ;) a tak serio to całkiem niezły sprzęt. ktoś ma info na temat ceny?

  • 0

    9. ~  2011-08-09 15:03:29  host: 212.160.172.70

    w porównaniu do innych drogich telefonów przewyższa parametrami więc jestem zachwycony moim telefonem który będe miał , i9000 padaka a droższy więc zdecydowałem sie na ten ;DDDD

  • 0

    10. ~  2011-08-10 22:34:45  host: 87-205-134-21.adsl.inetia.pl

    Baardzo ciekawy telefon i jeszcze bardziej atrakcyjnacena! zwlaszccza w orange! Tylko dlaczego Adreno 205;(

  • 0

    11. ~Recenzent :)  2011-08-11 13:12:56  host: duw30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Baaardzo fajny telefonik. Jeśli nie zdecyduję się na iPka 3GS to wezmę jego. Na Youtube widziałem jego szybkość, dużo szybszy od "zwykłego" Galaxy S. A czy przypadkiem on nie nagrywa Full HD??

  • 0

    12. ~  2011-08-12 19:53:09  host: 212.160.172.70

    Tak ten rzeczywiście nagrywa ale z jakością HD do 1280x720 a nie 1960 x XXX lol moze i telepotr w telefonie chcecie , Jakość i prędkość jest zachwycająca i wystarczająca 5/5 cena co do jakości 5/5 satysfakcaja gwarantowana a uciecha z telefonu "Bezcenna" jeżeli mamy pakiet na internet

  • 0

    13.  2011-08-22 12:06:06

    czy pasują do niego akcesoria z Galaxy S ? chodzi mi o pokrowiec (crystal case, ładowarka samochodowa, uchwyt). wg specyfikacji nie ma różnicy pomiędzy S a S+, chociaż S scl jest większy ?

  • 0

    14. ~Michal  2011-08-24 08:14:53  host: icq234.internetdsl.tpnet.pl

    #13 Tak pasuja do niego wszystkie akcesoria. Jest jeden tylko minus nie mozna go jeszcze z rootowac, przez to bateria trzyma gora dwa dni na rozmowach i smsowaniu, gdy uzywa sie go intensywniej jeden to tylko 24 h. Wczesniejszy model przed z rootwaniem byl identyczny, a po z rootowaniu zywotnosc baterii wydluzyla sie o wiecej niz 50%.

  • 0

    15. ~jasiek  2011-08-24 17:58:05  host: 178-37-22-80.adsl.inetia.pl

    czy ktoś wie czy można go tak samo łatwo modyfikować (romy itp) jak zwykłego galaxy s ?

  • 0

    16. ~Kamil  2011-08-26 18:34:16  host: affo197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak akcesoria pasują, sam używam.

  • 0

    17.  2011-08-27 21:17:40

    pasują ;) Mam uchwyt samochodowy wraz z ładowarką Samsung CarKit i wszystko działa :) btw. telefonik pierwsza klasa, jak najbardziej polecam!

  • 0

    18. ~Michal  2011-08-30 07:39:32  host: icq234.internetdsl.tpnet.pl

    #15 Nie mozna go jeszcze z rootowac, musisz poczekac az wyjdzie samsung galaxy S II mini, albo sharp 3d, gdyz one beda mialy taki same parametry jesli chodzi o procesor i uklad. Nie proboj go rootowac nic ci nie da i bedzie brick. Czekamy do konca tego roku (oby nie dluzej)

  • 0

    19. ~Grand  2011-08-31 14:57:49  host: 078088116086.dzierzoniow.vectranet.pl

    Genialny telefon, przyspieszenie procesora o 400mHz daje niesamowity rezultat. Telefon jest bardzo szybki, bateria jak na taki telefon - żywotna. Śmiało może konkurować z SGS2. Polecam!

  • 0

    20. ~  2011-09-05 09:50:32  host: host-n2-75-8.telpol.net.pl

    Procesor jeśli niektórzy nie zauważyli to w ogole inny model i zamiast cortexa dostajemy snapdragona, fakt wyżej taktowany ale niestety straciła na tym karta grafiki bo ciężko porównywać adreno 205 do SGX 540(stary galaxy s)

  • 0

    21. ~...  2011-09-11 14:59:39  host: axu30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon!:D Wezmę go w PLAY-u jak na razie jest za 300 zł w ab 55. Dobra cena jak na taki telefon! :D Szkoda że nie ma lepszego procka..;(

  • 0

    22. ~Damian  2011-09-13 00:25:16  host: 81-219-242-2.adsl.inetia.pl

    Przekonajcie mnie: dlaczego warto doplacic do niego, a nie zaoszczedzic (na te chwile ok 150zl)i wybrac SGS (1)

  • 0

    23. ~Bugi  2011-09-14 10:55:14  host: 212.160.172.70

    21. w abonamencie 55 za 300zł? Mowisz o ofercie dla firm?

  • 0

    24. ~progesteron  2011-09-14 18:20:48  host: staticline2142.toya.net.pl

    @21 a niby gdzie on jest w play za 300 zł w abonamencie 55?

  • 0

    25. ~Grzygorz  2011-09-15 23:08:23  host: awa119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    denerwuje mnie brak klawisza rozłączenia rozmowy podobno można go ustawić w klawiszu wyłączania ale u mnie się nie da może ktoś coś poradzi??

  • 0

    26. ~nasa  2011-09-16 19:24:44  host: 83-143-100-15.welnowiec.net

    Uzywam z orange juz 2 tygodnie i wszystko ok ale klapka jest PLASTIKOWA!!! a nie metalowa...

  • 0

    27. ~maxim  2011-09-19 20:11:04  host: host-81-190-132-175.olsztyn.mm.pl

    właśnie na dniach chcę kupić telefon ale nie wiem na który się zdecydować Samsung GT-I9001 Galaxy S czy HTC Desire S lub inny htc w podobnej cenie. w samsungu jest fajny wyświetlać i procek w htc chyba (tak mi sie wydaje) jest lepiej wykonany przez co mniej podatny na uszkodzenia i ma więcej ramu, proszę podpowiedzi może ktoś kto ma któryś z tych modeli się wypowie ?

  • 0

    28. ~ha ha ha  2011-09-20 22:19:41  host: 77-253-20-42.adsl.inetia.pl

    ogółem to telefon dobry.. przydatny jako deska do krojenia chleba : D. polecam

  • 0

    29. ~pukpuk  2011-09-24 13:49:32  host: evc147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    21. Nie ma takiej oferty.. Warto mieć go w pakiecie All Inclusive MAX w Play, z transferem 1 GB, bo po to jest ten telefon, żeby korzystać z neta.. w opcji abo za 85 złociszy (-10) kosztuje 439 plnów.. na allegro 1100, czyli tyle co SGS2 w abo. SG+ nie ma konkurencji ze strony HTC w tym przedziale cenowym. Chyba go kupię :) Czy ktoś mógłbym napisać jak bardzo różni się układ graficzny od tego zastosowanego w SGS? To chyba dlatego jest tańszy od swojego poprzednika, bo jeśli chodzi o inne parametry to + jest +.

  • 0

    30. ~blue  2011-09-27 11:01:15  host: host-ip2.eflservice.pl

    Telefon trzyma przy normalnym korzystaniu tj. rozmowy , sms, zabawa z aparatem i ustawieniami 4 dni jak do tej pory i dopiero dziś bateria zaczęła się "zmniejszać"

  • 0

    31. ~Satchu  2011-09-27 21:42:15  host: acwe112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Idź do play tam będziesz mail taniej telefon niż sgs a w tej samej cenie za abonament możesz dostać nawet 2 razy więcej minut(w porównaniu do orange) Sam telefon świetny pięknie działa nic się nie cina wszystko ładnie śmiga ekran dotykowy cudo mnóstwo aplikacji na androida rewelacja telefon telefon internet świetnie działaNie ma po co narzekać że sgs2 ma lepszy procek czy cos w ym stylu jak i tak wszystko sie blyskawicznie wlącza

  • 0

    32. ~tuta  2011-09-29 14:49:28  host: 193.25.183.52

    kupiłam telefon- jestem bardzo zadowolona:) tylko bateria niestety wymaga codziennego ładowania- ale to w sumie nic sie nie zmieniło - poprzedni teleofn tego typu tez tak ładowałam

  • 0

    33. ~jacek  2011-10-09 20:41:15  host: host-89-228-108-10.olsztyn.mm.pl

    A ja mogę potwierdzić to co napisał @blue. Telefon przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje spokojnie 5 dni. Mam go 2 m-ce.

  • 0

    34. ~pEPPe;P  2011-10-15 21:12:29  host: cph4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja nie wiem który wybrać: galaxy s czy galaxy s plus, bo czasami jak widze to galaxy s jest drozszy od galaxy s plus, albo te ikony w galaxy s plus nie są zbyt za ładne a galaxy s ma lepsze. mój brat ma galaxy s ale codziennie musi go ladowac ;/ i ja nie wiem który: GALAXY S CZY GALAXY S PLUS ???

  • 0

    35. ~nox_  2011-10-20 17:32:47  host: afrv133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    miałem okazje i przyjemność testować ten telefon przez jeden dzień. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, dobrze leży w dłoni, pomimo rozmiaru jest calkiem poreczny a jakosc wykonania jest na o niebo wyższym poziomie niż niższe modele. Telefon jest bardzo responsywny, pomimo załadowania kilku aplikacji nic nie przycinało. Jedyne lagi jakich 'udało' mi sie doświadczyć, wystąpiły przy zmianie ustawień sieci (co wydaje się dosyć logiczne, biorąc pod uwagę, że przestawiamy sporą część aplikacji na nowe tory). Jakość rozmów stoi na równie wysokim poziomie. Miałem możliwość sprawdzenia jakości połączenia na różnych aparatach i w tej tej grupce0 SGS+ plasuje się na wysokiej pozycji. Miło zaskoczył mnie aparat. W dzień, na zewnatrz, jak i wewnątrz zdjecia wychodza bardzo przyzwoicie, jednak brak lampy pozostawia niemiły posmak po zmroku. Jak w telefonie z wyższego segmentu mogło zabraknąć takiego detalu ? Na początek proponuje zainstalować lepszy program do obsługi sms/mms (polecam handcent sms_jest darmowy i dostępny w markecie). Rzeczą , która najbardziej mnie irytowała był cichy dzwonek nadchodzącego połączenia, z początku prawie nie slyszalny a po 1-2sekundach grzmiał zgodnie z moimi ustawieniami. Oczywiście jest możliwość wgrania modyfikowanego romu, albo zmiany tego ustawienia specjalnymi programami, jednak wydaje mi się, że wybór powinien należeć do użytkownika, czy chce słuchać dźwięku narastająco, czy od początku pełną parą. Taka funkcja powinna znaleźć się w ustawieniach. Telefon noszę w kieszeni marynarki a po pracy w spodniach, nie czułem zbytniego dyskomfortu nosząc tą małą bestię blisko siebie. Może jest to kwestia przyzwyczajenia, wcześniej w ten sam sposób nosiłem Nokie z pełną klawiaturą QWERTY. Z mojego punktu widzenia, każdy kto nie nosi za ciasnych spodni, albo ma powyżej 185 cm wzrostu, nie odczuje ograniczenia ruch, czy to podczas spaceru, czy siedząc. Jeśli jednak chcemy nosić nasz nabytek w tzw 'wsuwce' , powinniśmy znaleźć mu lepsze miejsce.

  • 0

    36.  2011-10-23 21:24:07

    Hej. Co z tym przyciskiem zakończenia rozmowy? Ktoś tu pisał że nie ma.

  • 0

    37. ~Pawel  2011-10-25 14:34:25  host: fas170.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie do użytkowników SGS+. Czy są jakieś problemy z wifi? (niektórzy narzekają). Chciałbym poznać Waszą opinię. Z góry dzięki za odpowiedź:).

  • 0

    38. ~Żmudziu  2011-10-28 10:18:41  host: adqc102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy do połączenia z kompem przez usb potrzebne jest jakieś dodatkowe oprogramowanie do kompa? Na windows 7 wyskakuje mi komunikat, że nie może zainstalować urządzenia.

  • 0

    39. ~Alojzy  2011-11-02 23:05:59  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    @memento78: Jako takiego fizycznego przycisku zakończenia rozmowy nie ma. Wystarczy jednak wejść w menu->ustawienia->dostępność i zaznaczamy tam opcję "klawisz zasilania kończy połączenie". W ten oto sposób kończymy połączenie wciskając przycisk "power".

  • 0

    40. ~kiwi nielot  2011-11-02 23:13:02  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    Do 37: W moim telefonie nie ma najmniejszego problemu z wifi (używam około 3h dziennie). Łapie szybko, nie gubi sygnału. Do 38: podłączam sgs+ do kompa kablem usb i...to wszystko. Telefon jest wykrywany bezproblemowo-win7 32bit. Spróbuj wejść w menu->ustawienia->komunikacja->ustawienia usb i tam pokombinuj. Ja mam ustawione samsung kies (na kompie nie mam zainstalowanego kiesa), przełącz może na zwykłą pamięć masową (komp powinien widzieć sgs+ jako zwykłą pamięć przenośną (czy jakiś tam inny dysk zewnętrzny).

  • 0

    41. ~fafik30  2011-11-03 20:54:15  host: 213-238-111-116.adsl.inetia.pl

    używam telefonu od trzech mies.wifi rewelacja przycisk zakończenia rozmowy jest oczywiscie wyswietla sie po wybraniu połaczenia telefon jest jak najbardziej ok jak za te pieniadze polecam

  • 0

    42. ~  2011-11-03 20:55:37  host: 213-238-111-116.adsl.inetia.pl

    do 38 w ustawieniach musisz ustawić łącz sie przez pamięc masową

  • 0

    43. ~skitmen  2011-11-14 18:36:54  host: cdt207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie bateria dobrze trzyma, jak na 4" wyświetlacz.godzina rozmów, 50 sms, nagrany film, trochę mp3 i WiFi, godzina grania w gry, telefon działa juz 5 dni i 12 godzin, 20% baterii zostało. co do specyfikacji, to jest pare błędów.brak diody LED i ja nie miałem karty pamięci w zestawie, a Wy?

  • 0

    44. ~Kasia  2011-11-15 17:35:49  host: 0xbcb26604.hinqu1.dynamic.dsl.tele.dk

    witam mam pytanie wiecie jak moze działa audio bo lubie slychac muzyki i to dla mnie wazne

  • 0

    45. ~młody  2011-11-18 17:29:50  host: public91959.xdsl.centertel.pl

    ja miałem karte bo mi play dorzucił ale chyba pudełkowy zestaw takowej nie posiada ale wg mnie 8gb wbudowanej rozpieszcza ja dozuciłem karte 32gb 4 klasy i bardzo szybko bez problemów śmiga ja telefon moge gorąco polecić dobry wyświetlacz szybki net , mocne WiFi mnie bateria trzyma średnio jak mocno używam jego możliwości 3 dni

  • 0

    47. ~Mikey  2011-11-21 21:16:32  host: elink119-2-66.szeptel.net.pl

    @44 Audio z głośnika zewnętrznego na moje ucho jest na zadowalającym poziomie i nic ponadto. Wystarczy jednak podłączyć dobre słuchawki (nie wiem jak te z zestawu bo nie testowałem), najlepiej douszne z gumkami wyciszającymi hałas z zewnątrz i dźwięk (szczególnie po włączeniu opcji 5.1) jest rewelacyjny. Głębokie i soczyste basy, dobrze słyszalne zarówno tony niskie jak i wysokie...Super. Są może lepsze telefony- nie wiem, ten jest super. Zaznaczam jednak, że po podłączeniu słuchawek, na głośniku zewnętrznym jest tylko albo aż zadowalająco.

  • 0

    48. ~mm  2011-11-22 12:38:41  host: 77-254-192-208.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od ok. 3 tygodni. Jest to wydajny i na pewno udany smartfon. Nie jest gruby. Ma duży wyświetlacz, ale nie za duży żeby nosić go w kieszeni w spodniach. Stosunkowo lekki. Telefon nie jest pozbawiony wad. Tylna klapa obudowy jest kiepsko zrobiona, w niektórych miejscach naciskając z umiarkowaną siła po prostu trzeszczy, ugina się, palcuje i nietrudno ją zarysować. W telefonie brakuje w diody flash oraz diody powiadomień - trzeba odblokować telefon, żeby sprawdzić połączenia/wiadomości. Ponadto głośnik tego telefonu jest średni. Poprzednio miałem Nokie 5530 - odtwarzała dźwięki dużo lepiej (i miała kilka głośników, a nie jeden jak w sgs+). Poza tym telefon ładuje się ponad 3h (na plus jest to, że można ładować z USB) i czasami lubi się grzać, co jest nieprzyjemne podczas rozmów. Za to posiada b.d. wyświetlacz, wydajny procesor, czuły dotyk, wzorcowo działający multitouch i wszystko co zapewnia android 2.3.4. Przeglądanie internetu jest szybkie i wygodne (zarówno przez WiFi jak i 3G). Bardzo szybko reaguje na polecenia, nie ma większych opóźnień. Jakoś rozmów jest na dobrym poziomie. Bateria pozwala na jakieś 6-8 godzin intensywnej zabawy. Przeciętnie użytkując telefon wytrzyma jakieś 1,5-2 dni. Ponadto przy starcie GPS ma problemy z ustaleniem pozycji - wtedy gdy stoimy w miejscu lub się wolno poruszamy (czytaj idziemy). Aparat fot. w telefonie średni (m.in. nie posiada flasha, zdjęcia ziarniste, przy sztucznym świetle zdjęcia wychodzą niewyraźnie), drugi do prowadzenia rozmów wideo - b. kiepski. Za to przyzwoicie wychodzi nagrywanie filmów (720p). W swojej klasie cenowej na pewno warto polecić. Trzeba jednak przeboleć tą obudowę i brak diod. Część wad tego smartfonu jest naprawiona w SGS II, jednak nie jestem przekonany, że warto dopłacić 700zł.

  • 0

    49. ~Pawel  2011-11-28 09:30:12  host: d196-200.icpnet.pl

    Mam ten telefon i póki co rewelacja. Mam pytanie odnośnie GG. Zainstalowałem, zalogowałem się (nie wiedziałem, że tylko 7 dni jest free), czy jak go usunąłem, to nie będzie pobierana, żadna opłata za GG? Na stronie producenta jest napisane, że po 7 dniach, automatycznie pakiet się przedłuża.

  • 0

    50. ~rashmaeth  2011-11-30 20:20:22  host: ably106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam zamiar kupic ten telefon zastanawiam sie jednak nad folia ochronna jak mi radzicie ? dziekuje za odp. z gory :)

  • 0

    52. ~gaga  2011-12-01 01:00:14  host: NAT.Skarbowcow.korbank.pl

    zamiast gadu gadu parlingo polecam obługuje gg

  • 0

    53. ~kolek  2011-12-04 00:05:17  host: 94.25.60.213.dynamic.mundo-r.com

    Pytanie do kogos co sie na tym zna- sa jakies custom romy do tego telefonu? co daje taka zmiana, czy warto? nie znam sie na tym za bardzo ale awiem ze mozna np. zwiekszyc zywotnosvc baterii i takie tam a w moim tel nie trzyma zbyt dlugo niestety:/ wiec lepuej bawic sie w to czy np. kupic nowa baterie? prosze o kilka porad i odpowiedzi;) pozdrawiam

  • 0

    54. ~adf  2011-12-07 19:39:03  host: 144-216.nitka.net.pl

    Witam, Kupiłem ten telefon 4 dni temu. Muszę przyznać, że ekran jest dobrej jakości, szczególnie czerń i kolory, za to kolor biały taki sobie, wydaje się niebieski pod kątem. No ale póki co lepszego ekranu ze świecą szukać, więc można powiedzieć, że jakość wysoka. Procesor szybki, nic nie przymula. Zastrzeżenia mam tylko do baterii. Schodzi ona naprawdę szybko. Jeśli telefon TYLKO czuwa i ma wszystko powyłączane, to 100 godzin działania będzie chyba rekordem świata (4 doby). Mi osobiście przy normalnym użytkowaniu, czyli sprawdzanie skrzynki, włączone GG, przejżenie internetu, jedna rozmowa 3 minuty telefon trzyma max. 12 godzin (tak, używam Task Killer'a + mam powłączane tryby oszczędnościowe i zablokowane automatyczne pobieranie danych). Jeśli ktoś zamierza użytkować ten telefon na full, czyli np. ustawi animowaną tapetę i będzie miał non stop włączony ekran, to telefon wytrzyma mu maksymalnie 6 godzin. Nie oszukujmy się, bateria pomimo zwiększonej pojemności jest 2x za słaba do możliwości tego telefonu. Na szczęście pracuję w biurze, to mogę sobie pozwolić podpiąć telefon do kompa, żeby doładować baterię w czasie dnia. Osobiście zastanawiam się, czy nie dokupić drugiej karty i używać tego urządzenia tylko do neta wykupując pakiety, zaś do rozmów mieć zwyczajny telefonik :). Niemniej jednak urządzenia nie sprzedam, ponieważ jego możliwości są ogromne. Jedyna wada to bateria. Cena to 1000zł nówka od osoby prywatnej, która przedłużała abonament :).

  • 0

    55. ~ciekawy  2011-12-07 23:00:04  host: host-86-111-116-237.tvk.torun.pl

    Muszę zmienić telefon i zastanawiam się nad wyborem smart. a) HTC Desire S, lub b) Samsung Galaxy S+. Oglądałem je w salonie, ale to nie to samo, co "pobawić się" nimi dłużej i bliżej poznać ich możliwości. Mam pytanie, który wybrać? Proszę o podpowiedź który i krótkie info. dlaczego? Ale nie w rodzaju - bo to np. szajsung, czy HTC to szajs itp.

  • 0

    56. ~stachu  2011-12-08 01:48:28  host: adhk21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    rashmaeth mimo tego co napisał mm według mnie klapka jest dobrej jakości a ekran jest chroniony groilla glass- to znaczy ze jeśli chcesz uszkodzić wyświetlacz to polecam uzyc młotka, bo krojenie nożem nie wyjdzie(nie zostawi śladów)

  • 0

    57. ~tom3kk  2011-12-08 13:55:47  host: 94.75.85.42-modem.mg.aster.pl

    #29 a nie 539 PLN w abo 85 (-10)?

  • 0

    58. ~Qexiu  2011-12-09 23:52:43  host: PC-85-202-110-84.siedlce.domtel.com.pl

    @55 tydzien temu mialem podobny dylemat(sgs+ czy htc dezire z), wybralem sgs+, poniewaz ma lepszy procek, wiekszy ekran, nagrywanie filmow w full hd, ma lepsza baterie I wizualnie jest ladnienszy.Nad htc zastanawialem sie tylko dlatego, ze strasznie zalezalo mo na klawiaturce qwerty. Po tygodniu uzywania tego telefonu moge powiedziec ze jestem mega zadowolony, jedyna rzecz z ktorej nie jestem zadowolony to robione przez niego zdjecia, bo nie sa zbyt dobrej jakosci, juz lepsze robil moj poprzedni telefon jakim byl se c901. Pozdrawiam I zycze dobrej decyzji

  • 0

    59. ~LLime  2011-12-16 15:48:31  host: 93-181-144-149.internetia.net.pl

    SGS+ nie ma nagrywania w full HD...

  • 0

    60. ~adf  2011-12-18 11:11:07  host: 144-216.nitka.net.pl

    Witam ponownie. Chciałbym podzielić się z wami sposobem, na dłuugie działanie tego telefonu. Otóż gdy miałem włączone 3G, to telefon na czuwaniu wytrzymywał góra 30 godzin. Ostatnio jednak przełączyłem go na 2G i spokojnie może wytrzymać 3, jak nie 4 dni. Polecam. Ustawienia-komunikacja-opcje sieci-tryb pracy GSM (przy 3G jest tryb automatyczny GSM/WSDPA czy cos takiego :P) pozderawiam

  • 0

    61. ~olo47  2011-12-21 16:18:13  host: 89-79-10-109.dynamic.chello.pl

    Niwktóre posty sa naprawdę bardzo przydatne i opiniotwórcze np b.dobry jako deska do krojenia chleba, bateria trzyma max. 6 godzin itp. Prawdopodobnie są to opinie tych, którzy nawet nie trzymali tego telefonu w ręku. Mam i9000 oraz i9001. Stwierdzam , że S+ jest lepszy. Bateria trzyma dłużej niż w i9000. Trzeba zwracać uwagę czy niepotrzebne w danej chwili aplikacje nie działają w tle. Przy pierwszym sprawdzeniu okazało się że pracuje ich 12. Zainstalowałem menadżera pamięci i telefon działa 3-4 dni a przy osczędnym użytkowaniu (ok 2 godzin rozmów) do 5ciu dni. Wi-Fi, nawigację i bluetooth używam w razie potrzeby (nie stale włączony).

  • 0

    62. ~muki  2011-12-31 12:25:18  host: 188.146.71.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Telefonik jest narawde fajny, to moj pierwszy smartfon i jeszcze wiele niespodzianek przedemna,wszystko dziala intuicyjnie. Goraco polecam!

  • 0

    63. ~piotreeek86  2012-01-03 09:12:54  host: rzeszow.wspia.eu

    Telefon posiadam od 4 dni. Zastąpił dotychczas używanego HTC Wildfire, porównywać ich nawet nie ma co, bo to dwie różne półki są. Pierwsze wrażenie jednak po wyjęciu z pudełka było niesamowite, wieeeelki wyświetlacz, kolory żywe a obraz ostry (coś czego brakowało mi w HTC), świetnie leży w ręce a przy tym lżejszy od HTC. Całość spisuje się rewelacyjnie. Wydajny procesor, na temat układu graficznego się nie wypowiem z racji tego, że na telefonie po prostu nie gram w żadne gry. Telefon wykorzystywany do dzwonienia, SMS-ów, odbierania poczty i internetu. I tu szacunek do akumulatorka, który świetnie sobie radzi - 20 min. rozmów, 30 SMS-ów dziennie, do tego 2-3 godziny internetu, telefon odłączony blisko 21 godzin temu od zasilania pokazuje 79% naładowania baterii. Jednak jak dla mnie ma i kilka wad, choć może nie tyle wad co braków. Przede wszystkim brak diody led powiadomień, coś do czego przyzwyczaił mnie Wildfire i poprzednie słuchawki od HTC. W Galaktyce niestety trzeba podświetlić ekran. Brak flasha z tyłu obudowy, choć nie do robienia zdjęć, a bardziej jako latarka, bo czasem się przydaje. No i ostatni minus, tylna klapka z powodów powtarzanych na wszystkich forach. Jednak mimo tych trzech jak dla mnie niedoskonałości telefonik ma u mnie ocenę 9/10 i jest to jak do tej pory najlepszy telefon jaki miałem okazję użytkować, a przez ostatnich kilka lat trochę ich było.

  • 0

    64. ~interbig  2012-01-03 10:21:29  host: cerber2.pf.com.pl

    a ja tak z innej beczki- jak wygląda aktualizacja andka? Jest szansa na aktualizacje do 4.0?

  • 0

    65. ~mlody1990  2012-01-03 12:30:12  host: fbe118.internetdsl.tpnet.pl

    Używam telefonu od około 2 miesięcy. Wcześniej byłem użytkownikiem GalaxyS oraz HTC DESIRE. Ze wszystkich telefonów S+ jest na pewno najlepszy. Bardzo szybki model, ogromna ilosć pamięci, ram w pełni wystarczający. Niewielkie ścięcia mogą być odczuwalne tylko przy ładowaniu zdjęć w galerii. Bateria przy użytkowaniu moim 2 dni (dużo rozmów+sms+angry birds). Wifi 100% zadowolenia, szybko działa, nie traci zasięgu!! Polecam każdemu, kogo nie stać na S2!!

  • 0

    66. ~denis  2012-01-03 23:03:23  host: 213-92-166-21.serv-net.pl

    czy jest w nim matryca typu pentile?

  • 0

    67. ~myslos  2012-01-09 22:21:30  host: host-89-167-50-48.nplay.net.pl

    tak jest w nim taka matryca

  • 0

    68. ~mmm  2012-01-18 21:48:17  host: 178235182085.radom.vectranet.pl

    niestety telefon trafia do serwisu, sam się wyłącza a potem włącza, potrafi tak kilkanaście razy pod rząd, poza tym telefon jest naprawdę godny polecenia, tylko, że ja trafiłem na jakiś felerny model...

  • 0

    69. ~baxito  2012-01-21 19:07:39  host: aeg195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 5h i muszę powiedzieć, że jest.... ŚWIETNY! Przesiadłem się na niego z HTC Desire z pewnych powodów i jestem w pełni zadowolony z tej decyzji. Telefon działa sprawnie i szybko, duża pamięć wewnętrzna, świetny ekran, dobra jakość dźwięków połączeń jak i muzyki. Po prostu porządnie zrobiony sprzęt! Polecam każdemu!

  • 0

    70. ~Patryk  2012-01-27 12:10:53  host: 89-75-186-189.dynamic.chello.pl

    Telefon posiadam od wczoraj , na prawde , bardzo fajny telefonik , wczesniej mialem lg gt540 , nie ma co porownywac obydwu telefonów :)

  • 0

    71. ~sus  2012-01-27 14:14:35  host: 169.143.244.115

    hej. w specyfikacji jest napisane ze posiada wyjscie TV, moze mi ktos zdradzic gdzie jest ono umieszczone? pzdr

  • 0

    72. ~rotbo  2012-01-28 00:19:37  host: user-109-243-187-156.play-internet.pl

    osoby ktorr mowia ze ten telefon trzyma im 3,4 lub5 dni najzwyczajniej klamia albo uzywają go. W trybie offline i wyłączają na noc... POLTOREJ DNIA TO MAX POD WARUNKIEM UMIARKOWANEGO KOZYSTANIA normalnie to rano odpinamy telefon a wieczorem mamy jakies 20-30% baterii czyli podlączamy znowu ,oczywiscie 6godzin w 3g tez moze go wydytkac do zera......

  • 0

    73. ~rotbo  2012-01-28 00:24:46  host: user-46-112-122-122.play-internet.pl

    Pozatym uwazam ze telefon swietny w relacji cenowej to napewno madrzejszy i lepszy wybor nizeli sgs2

  • 0

    74. ~elo  2012-02-01 20:32:07  host: 178235248137.warszawa.vectranet.pl

    heya, czy szybka jest z serii "gorilla glass? pozdro

  • 0

    75. ~harddisk  2012-02-05 11:47:16  host: 212-160-75-17.smsiarkowiec.pl

    witam posiadam ten telefon od około 3 miesięcy jest to mój pierwszy smartphone i jestem zadowolony z tego cacka. przed zakupem miałem pewne obawy że te 4 cale będą nieporęczne i niewygodne (telefon nosze prawie zawsze w prawej przedniej kieszeni jeansów)a także, że trzeba go będzie codziennie ładować i muszę przyznać, że się miło rozczarowałem smartphone jest poręczny i w ogóle nie przeszkadza podczas noszenia (bardzo lekki można to docenić trzymając w ręku htc desire z wysuwaną klawiaturą qwerty ). Co do baterii to podczas zwykłego użytkowania (jak zwykłego telefonu)czyli kilka rozmów i sms-ów dziennie bateria wytrzymuje do 5 dni!!! i nie jest to kłamstwo (@ rotbo) oczywiście coś za coś telefon wymaga wtedy odpowiedniego przygotowania i wyłączenia nieużywanych funkcji to jest: ustawienia - prywatność - wykonaj kopię zapasową i autoprzywracanie- odznaczyć wyłączyć opcje autosynchronizacja i dane w tle na granicy zasięgu między 2G a 3G warto ręcznie narzucić korzystanie z sieci 2G rezygnacja z obciążających animacji ustawić krótszy czas oczekiwania na jego wygaszenie zmniejszenie jasności ekranu (telefon ma bardzo dobry wyświetlacz i nawet na niskich ustawieniach wygląda bardzo ładnie) wyłączyć odbiornik GPS wyłączyć odbiornik WiFi wyłączyć odbiornik 3G wyłączyć bluetooth natomiast w sytuacji kiedy telefon użytkujemy jako klasycznego smartphona wykorzystując w pełni jego możliwości to w pełnie się zgadzam bateria wytrzymuje tylko od około 1 do 1,5 dnia cała filozofia. Do wad jakie zauważyłem można zaliczyć dziwnie brzęczenie coś jakby sprzężenie głośniczka podczas wybierania numeru kiedy słychać sygnał, po połączeniu i podczas rozmowy brzęczenie już nie występuje(może tylko mój egzemplarz). podsumowując dobry telefon i smartphone w jednym.

  • 0

    76. ~Joo  2012-02-28 20:20:48  host: 85-202-218-199.internetia.net.pl

    Mam ten telefon podobnie jak poprzednik koło 3 miesiecy i również miło sie zaskoczyłem. Myslałem ze wydatek rzedu 1000zł za telefon bedzie czysta głupota ale juz po kilku dniach odrzuciłem tę myśl! Telefon na prawde i wizualnie i podczas użytkowania prezentuje sie genialnie! Pamieć 8GB w zupełnosci wystarcza! Pamięci na prawde mu nie brakuje, jako zabawka jako telefon a również jako nawigacja działą elegancko! A wszystko przez swój 4calowy wyświetlacz! SUPERAMOLED? Na prawde wysmienity nie ma porównania z innymi ekranami dotykowymi! Czy wyświetlacz nie jest za duzy? Na poczatku na pewno tak obsługa jedna reka ciezka ale kwestia czasu potem to juz spokojnie sobie można poradzic. Aparat tez ma na prawde wysmienity. Przez te 3 miesiace nie mam ani jednej ryski na wyświetlaczu a to zapewne przez gorilla glass. Z wad chyab nei zauwyazyłem niczego. S+ uzywam do gier smsów rozmów oraz do grania i zabawy róznego rodzaju aplikacjami i jest na prawde świetny! Moge go polecic kazdemu! Bo jest na prawde bardzo prosty w obsłudze! Do tego dochodzi Android i też na prawde śmiga, że aż miło! A aplikacji w markecie jest na prawde aż za duzo! Juz nie wiem co mam ściągac na telefon bo juz mam tego ogrom a z połowy juz nie korzystam bo o nich pozapominałem! Chcesz sie czegos dowiedziec na temat tego telefonu? Pisz na pewno odpisze! gg:4182312 Pozdrawiam SGS+!!!

  • 0

    77. ~duffy1981  2012-04-18 17:36:40  host: 87-205-234-53.adsl.inetia.pl

    posiadam od 3 miesięcy. Wymienię minusy: nie łapie mocno sygnału wifi -bateria przy dość mocnym wykorzystywaniu neta przez wifi lub hspda pada po jednym dniu -tylna klapka tandetnej jakości (dobrze,że mam obudowę mesh combo, dzięki temu telefon przeżył bez rysy spadek z dachu samochodu gnającego 100km/h, serio) -wkurza brak diody -średni aparat -brak wsparcia producenta w nowych wersjach Androida

  • 0

    78. ~User1  2012-05-08 19:49:43  host: 178-37-231-232.adsl.inetia.pl

    Telefon posiadam od ok 3 miesięcy. Po tym czasie użytkowania mogę powiedziec ze jest rewelacyjny i po raz pierwszy jestem tak zachwycony telefonem. Najwieksza i chyba jedyna wada to bateria. Przy spokojnym uzytkowaniu potrafi pociągnąć i 4 dni ale po włączeniu GPS, google maps i transferu danych 3g nie wytrzyma nawet dnia. No coz najwieksza bolączka smartfonow. Ale to prawie jak laptop... Inne nieliczne wady mozna usunac poprzez modyfikacje oprogramowania.

  • 0

    79. ~seswr  2012-06-05 23:54:36  host: 87.246.218.97

    szybikie pytanie jak działa ten telefon po ICS- czy nie zacina się, czy poprostu nie muli i czy nie gryzie sie z telefonem??

  • 0

    80. ~andek 4.0  2012-06-17 21:57:30  host: 178.183.236.148.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    po wgraniu androida 4 telefon dziala bardzo sprawnie, na ten moment nie dziala jedynie aparat... do jego dzialania potrzebna customowa aplikacja z marketu

  • 0

    81. ~tuta  2012-06-25 21:24:14  host: 178-36-42-141.adsl.inetia.pl

    mam ten teleofn rok- nic sie nie dzieje- owszem zrobiłam na nim jedna ryske niewielke- nadal nie wiem jak bateria działa tak samo- fakt ładuje go co wieczór można powiedzieć zabawka świetna- jadac do pracy gram w cos słucham muzyki wracam z pracy tak samo sporo dzwonie i jeszcze wiecej sms jest wygodny jak dla mnie intuicyjny i poręczny typowo babskie podejście jest śliczny mimo że jest czarny podoba mi sie ma ładny dość duży wyświetlacz ale teraz są wieksze telefony

  • 0

    82.  2012-07-04 14:30:29

    Posiadam ten telefon od 4 miesięcy. Po miesiącu oddany na gwarancję, gdyż nie ładował baterii i w dodatku strasznie się nagrzewał. I tak już 2 raz. Pewnie będzie trzeci i wymiana na nowy. Bateria fatalna. Przy kilku rozmowach dziennie, smsów, trochę neta telefon nawet od rana do wieczora nie wytrzyma. Jakość wykonania też pozostawia wiele do życzenia. Po miesiącu ramka wokół telefonu zaczyna skrzypieć. Jakość muzyki w słuchawkach przeciętna. Ogólnie jednym słowem telefonu nie polecam!!!

  • 0

    83. ~  2012-07-12 18:45:02  host: wojtekw.siec.idealan.pl

    mam tel od miesiąca, ogólnie super, bateria przy dość intensywnym używaniu trzyma 1,5 dnia

  • 0

    84. ~ania  2012-07-15 00:16:57  host: staticline57643.toya.net.pl

    Pomocy jak wyłączyć internet w tym telefonie, tak aby móc dzwonić z niego?

  • 0

    85. ~miki  2012-07-17 09:56:12  host: user-31-174-221-181.play-internet.pl

    mam pytanie czy nie tracąc gwarancji można wgrać Androida 4.0?

  • 0

    86. ~kiciasta  2012-07-23 17:15:42  host: hm162.internetdsl.tpnet.pl

    muszę przyznać że kombajnofon! Wyświetlacz rewelacja, system elegancki bardzo płynnie chodzi nic nie zamula. Jedyne pod czym się podpiszę to pod wytrzymałością baterii- niestety bardzo krótko (ale na razie może dlatego że jest eksploatowana do granic możliwości). aplikacji na ten telefon jest po prostu mnóstwo. Jestem bardzo zadowolona z tego telefonu chociaż na początku miałam obawy przesiadając się z 5800xm, że android będzie mocno dla mnie skomplikowany, ale się miło zaskoczyłam. Naprawdę świetny telefon.

  • 0

    87. ~  2012-07-27 11:06:13  host: 095160109177.warszawa.vectranet.pl

    85 miki - nie wgrasz androida 4.0.....

  • 0

    88. ~rotbo  2012-07-27 11:09:17  host: 095160109177.warszawa.vectranet.pl

    #84ania włączanie i wyłączanie danych pakietowych odbywa min. poprzez nacisniecie i przetrzymanie przycisku power, wyskakuje ci wtedy okno gdzie musisz klikną w dane pakietowe, wi-fi to jak juz pewnie wiesz najprosciej właczyc i wyłaczyc poprzez wysuniecie górnego paska opcji na ekranie głownym telefonu.

  • 0

    89. ~  2012-08-27 13:51:32  host: apn-77-114-94-135.dynamic.gprs.plus.pl

    @87 jak nie jak tak :)

  • 0

    90. ~Ewciaaa  2012-09-12 16:00:37  host: abez135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wgrał ktoś androida 4.0 ??

  • 0

    91. ~@90  2012-09-23 11:17:22  host: eeh174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No pewnie ze tak!! Co prawda jest to nie oficjalna wersja ale chodzi już dobrze, a jak dograsz inny kernel to śmiga jak ta lala :)

  • 0

    92. ~e(L)o  2012-12-10 21:49:14  host: 078088026170.sieradz.vectranet.pl

    Mam od pół roku. Tragedia jeżeli chodzi o RAMY. Nie gram, ale dwa,trzy programy, kilka sticków, zegarek, GO SMS PRO i muli go jak cholera

  • 0

    93. ~Macla  2013-01-26 20:55:00  host: 178-159-170-107.tsm.tarnobrzeg.pl

    Witam, telefon mi pięknie działał, aż pewnego dnia tak po prostu przestał mi działać ekran, a slychac wszystko. Dodam, ze wtedy telefon mi nie spadł. Widać jeszcze małe pęknięcie wewnętrzne.Czy ktos wie, co to moze byc?

  • 0

    94. ~Pattttti  2013-01-27 23:49:06  host: static-68-42.is.net.pl

    Telefon świetnie się sprawuje na custom romach! Najnowszy JellyBean 4.2.1 jest już dostępny! Dzięki developerom zakup tego telefonu okazał się strzałem w dziesiątkę!

  • 0

    95. ~Aizon  2013-04-29 14:27:57  host: fgd42.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten telefon ze starszym androidem i zamierzam zainstalować jakiś nowszy, może ktoś podpowie jaki nowszy system (nieoficjalny) będzie sprawnie i szybko chodził na tym telefonie i wszystko będzie na nim działać (aparat, wifi itp.)

  • 0

    96. ~monia  2013-05-07 14:05:06  host: skynet-94-141-149-3.koronowo.com.pl

    "niestety telefon trafia do serwisu, sam się wyłącza a potem włącza, potrafi tak kilkanaście razy pod rząd, poza tym telefon jest naprawdę godny polecenia, tylko, że ja trafiłem na jakiś felerny model..." Mam podobny problem ... nie wiem czy da się to jakoś naprawić ...

  • 0

    97. ~swt  2013-06-17 21:52:02  host: host-n1-70-36.telpol.net.pl

    A ja nigdy nikomu nie polecę tego szajsfona. Z telefonem dzieją się cuda, a mianowicie: sam się wyłącza, traci zasięg, nie działa wifi, nie działa gps, rozłącza rozmowy, "rozmywa" się obraz na wyświetlaczu, strasznie zapycha się pamięć. Fon był już dwa razy w serwisie i co go odebrałem to działał gorzej jak przed oddaniem do naprawy, a firma SZAJSUNG jedynie co potrafi zrobić to wgrać nowy soft i napisać, że telefon działa zgodnie ze specyfikacją techniczną. NIE POLECAM!!!! UNIKAJCIE TEGO MODELU!!!!

  • 0

    98. ~Krzych  2013-08-13 09:02:51  host: apn-95-41-83-25.dynamic.gprs.plus.pl

    Po samsungu plus spodziewałem się czegoś lepszego, ale 512 ram ?! za taką cenę to mogę kupić sobie galaxy ace 2 który ma około 789mb ram (tak około) , ma aktualizację do najnowszego androida, niestety, polske chyba oleją, ja polecam smatfony prestigo, cena pasuje do sprzętu, a tego syfona smartfona zostawcie sobie, jeśli to konieczność, bierzcie.

  • 0

    99. ~mała  2013-11-19 12:00:34  host: paehowgateway1.prudential.com

    I ja niestety zgodzę się z swt. Telefon wyłącza się i włącza kiedy chce, rozłącza rozmowy, zawiesza się, podświetla ekran, wychopdzi z aplikacji w trakcie korzystania. Wiem, że są osoby bardzo zadowolone z tych telefonów, dlatego myślę że to kwestia trafienia na dobra sztukę telefonu.. ja niestety nie trafilam. Telefon mam 1,5 roku, jest cały pościerany i właściwie w tej chwili nawet wgranie nowego oprogramowania już nie pomaga-pomijając fakt, że nawet nie ma żadnej nowszej wersji

  • 0

    100. ~ja  2013-12-18 16:18:47  host: chu86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja osobiscie mam bardzo złe doswiadczenia z tym tel. Cały czas mi sie zacina , wręcz w taki sposób że uniemożliwia mi normalne posługiwanie sie nim. Na gwarancji był wiele razy , gdzie wgrywano mi nowy system ale to sprawdzało sie moze do wgrania 3 aplikacji potem problem sie nawracał ;/ Jedyne za co mogę go pochwalić to jego wytzymałość na wszelkie upadki i wstrząsy . Ale suma sumarum nikomu bym go nie poliecił .....

  • 0

    101. ~Marta  2013-12-28 10:37:32  host: 87-205-33-144.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon dwa lata. Ogolnie jestem zadowoloba aparat spoko,tyle ze z przodu bardzo slaby. To fakt,ze jak jest pare aplikacji wlaczonych jednoczesnie to zaczyna zamulac. ja nie mam zadneh ryski na.wyswietlaczu,a w ciagu tych 2 lat telefon juz spadl kilka razy. Bateria jak w kazdym smartfonie,zalezy od uzytkowania

  • 0

    102. ~Jaa : )  2014-08-21 11:50:56  host: bnq72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon juz dwa lata i smiga jak popieprzony. : ))

  • 0

    103.  2014-11-19 19:37:13

    Telefon super.Na oficjalnym sofcie chodzil bardzo dobrze ale po w wgraniu CM to poprostu bajka.Szkoda tylko ze samsung tak skrzywdzil ten telefon brakiem diody doswietlajacej

  • 0

    104. ~FN  2015-02-08 15:31:17  host: ip15h53.wic0m.net.pl

    Ja dopisuje do kolegi ponad 2 lata Rom 4.4 spoko chyba wszystkie Romy testowane ale tego co mam jest rewelka

  • 0

    105. ~karl  2015-03-31 21:37:21  host: xdsl-6193.wroclaw.dialog.net.pl

    ja mam lollipopa 5.0.2

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-169-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet