Samsung i8910 Omnia HD - opinie
Telefony Samsung Samsung i8910 Omnia HD Opinie o Samsung i8910 Omnia HD

Samsung i8910 Omnia HD

w sumie: 151
  • 0

    1. ~master_blaster  2009-02-16 17:02:25  host: 90-156-105-54.magma-net.pl

    Telefon jak marzenie. Ciekawe jest wyjście HD. Musieliby umieścić procesor min 1 GHz żeby to uciągnąć. A i symbian ciekawy. Cena z pewnością nieosiągalna.

  • 0

    2. ~Jasniepan  2009-02-16 22:10:04  host: 86-69-n1.aster.pl

    Napewno mamy doczynienia z symbianem???

  • 0

    3. ~Damian  2009-02-17 09:40:31  host: ip-62-69-216-222.globalconnect.pl

    Kocurska na maksa

  • 0

    4. ~  2009-02-17 12:30:15  host: 158.66.1.38

    Ciekawe tylko czy jakość zdjęć jest jeszcze lepsza niż w InnoV8 no i w końcu wyświetlacz ma przyzwoitą rozdzielczość.

  • 0

    5. ~Irek  2009-02-18 18:15:56  host: 194.165.rze.vectranet.pl

    Ale sprzęt , woooow !!! Dobrze , że ma Symbiana , to duży plus. Ciekawe kiedy będzie dostepny w Polsce.

  • 0

    6. ~joe  2009-02-18 19:21:33  host: xdsl-16088.lubin.dialog.net.pl

    nom...telefonik rewelacja

  • 0

    7. ~Misio  2009-02-18 20:46:31  host: nox.jesnet.cz

    no, i jest odp. Samsunga na calą resztę :-) Parametry bija na głowe konkurencję, tylko czy pamietali o funkcjonalnosci? Pierwsza Omnia teoretycznie tez jest super, ale... Dyndajacy stylus - to pełna żenuła.. :-)

  • -1

    9. ~Macfly  2009-02-20 16:52:55  host: apn-77-113-126-220.gprs.plus.pl

    Czemu symbian a nie windows mobile,dziwne dla mnie

  • 0

    10. ~Faz  2009-02-21 16:50:18  host: adnf117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Symbian... dziekuje wole nie. Nie ma to jak WM

  • -1

    11. ~ss  2009-02-22 15:31:38  host: aaaq214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no nie powiem rzeźnik jest ale nic nie przebije nokii ;]

  • 1

    12. ~p  2009-02-22 23:45:29  host: h82-143-157-79-static.e-wro.net.pl

    Jestem ciekaw jak sie pojawi w naszej Polsze, ile ten szajsung bedzie kosztował. A tak na powaznie to niezle sie zapowiada, może jako konkurencja dla genialnego HTC T. HD?? Szkoda ze z symbianem;/, chyba że go dopracują i bedzie lepszy od tego w Nokii 5800....

  • 0

    13. ~luzak  2009-02-23 21:33:02  host: c5-dystnet-242.tosa.pl

    ach, wygląda super.

  • 0

    14. ~plusik  2009-02-25 09:15:31  host: eeh30.internetdsl.tpnet.pl

    samsung na symbianie ...............a to ciekawe:) czyżby winmobile się nie sprawdził, czy coś mi umkneło w polityce firmy??!! nie zmienia to jednak faktu, że zbaweczka robi przednie wrażenie:)

  • 0

    15. ~norbert  2009-02-25 15:55:02  host: 94-193-37-65.zone7.bethere.co.uk

    ktos testowal prototyp i umiescil na stronie gsmarena.co.uk, widzialem umieszczone filmy nagrane tym telefonem, bardzo wysoka jakos filmow, zdjecia tez bardzo dobre. Jezeli bedzie jeszcze dobra bateria to bedzie super telefon na rynku i ma wyjsc w drugim kwartale tego roku w anglii.

  • 0

    16. ~  2009-02-26 10:42:26  host: avg37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na symbianie działa dotyk ?? sądziłem że tylko WM to obsługuje =]

  • 0

    19. ~  2009-03-01 13:11:12  host: clm226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na pewno lepszy od N97... Zaraz się nokiomaniacy odezwą ale taka jest prawda. Samsung robi lepsze telefony od nokii od dłuższego czasu. Sam mam innov8 i N95 8gb wymieka... Teraz widze mój nastepny telefon:D Chyba, że samsung jeszcze cos wymysli:D

  • 0

    20. ~  2009-03-01 13:14:37  host: clm226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale kombajn:o AMOLED wyświetlacz na pewno jakosc bedzie zajebista i mniejszy pobór mocy, czyli bateria lepiej trzyma:D Zeby tylko poprawili dotyk, bo w omni jest tragiczny (moze dlatego ze przesiadlem sie z Iphona). Wiem, ze nie bedzie multitouch, ale mozna to zrobic lepiej (czego przykladem jest HTC).

  • 0

    21. ~box  2009-03-04 16:21:41  host: 110.85-237-180.tkchopin.pl

    ciekawe kiedy wejdzie do sprzedaży

  • 0

    22. ~  2009-03-06 18:51:17  host: 195.116.80.1

    oglądając filmy na yt można być w przekonaniu że jednak nie ma akcelerometru :]

  • 0

    23. ~WM 6.0  2009-03-20 12:50:33  host: abek187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie na widzę SYMBIANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W M rządzi

  • 0

    24. ~darkam  2009-03-20 12:53:02  host: cyt42.internetdsl.tpnet.pl

    Bedzie i z Wm6.5. Omnia HD - ta z symbianem to dla byłych klientów czegoś co sie nazywa Nokia:)

  • 0

    25. ~kux  2009-03-23 23:45:29  host: chello089075029146.chello.pl

    ma akcelerometr ;]

  • 0

    26. ~  2009-03-25 21:38:05  host: 89.108.200.177

    Ma ma... Wchodzi do sprzedazy w polsce w maju w tym roku ma jeszcze wyjsc Samsung 12mpx

  • 0

    27. ~Dawid  2009-03-29 22:30:38  host: ip-85.128.17.208.static.crowley.pl

    ja nie jestem zbyt nastawiony do samsungów... za dużo modeli powstaje i nie są dokładnie dopracowane... widać że ten bazuje na htc... lecz po co komu taki duży aparat? i do tego symbian. to jest coś w stylu nokii n95 z pożniejszą leppiej dopracowaną 8gb. pewnie ceny na łeb na szyje spadały i wymyśleli to lecz wąpie czy biznesmen pokaże się z tą zabawką

  • 0

    28. ~zal mi samsunga  2009-03-31 21:37:57  host: 78.133.210.75

    zal mi ich wsadzili słabszy procek do lepszego fona haha samsun niech sie chowa lepszy jest htc touch pro2

  • 0

    29. ~youp  2009-04-01 14:46:18  host: chello089075029146.chello.pl

    ten telefon ma akcelerometr, tylko jest on po prostu standardowo wyłączony

  • 0

    30. ~XZXZX  2009-04-02 14:27:35  host: dynamic-87-105-236-19.ssp.dialog.net.pl

    coś lepszego niż Touch HD xD ALLELUJA! :D

  • 0

    31.  2009-04-02 17:34:18

    16.Nokia 5800,to najnowszy symbian.Ja stawiam,że cena będzie oscylować w okolicy 2200 zł.Po pół roku poleci w dół conajmniej 500 zł.Najpierw pokaże się w Rosji,tam uwielbiają Samsungi,szczególnie nowobogaccy.

  • 0

    32. ~n  2009-04-02 17:36:36  host: 94.254.153.235

    19; polecam ci test na symbianos.pl to zobaczysz co wymięka, nie które funkcje w innov8 lepiej działaja ale w podsumowaniu N95 jest juz na mecie a innov8 wychodzi dopiero z zakretu

  • 0

    33. ~Lilwee  2009-04-03 17:27:13  host: acxz118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W świecie telefonii króluje Samsung i LG :) Ten telefonik bardzo ładnie się prezentuje,ciekawe jaki będzie w praktyce :)

  • 0

    34. ~  2009-04-03 23:26:23  host: public-gprs43726.centertel.pl

    ten fon jest gitny samsung się stara normalnie supcio!!!!!!! ŽŽ

  • 0

    35. ~asd  2009-04-04 13:49:08  host: 87-205-40-123.adsl.inetia.pl

    no widac jakie masz super zrodlo informacji... YouTube... brawo !! a wiesz ze czujnik ruchu da sie wylaczyc ?

  • 0

    36. ~nordiego  2009-04-05 20:23:05  host: host-89-167-7-70.nplay.net.pl

    wie ktoś kiedy on wyjdzie do sprzedaży??

  • -1

    37. ~Dario  2009-04-14 18:44:06  host: 213.25.195.34

    dzięki symbianowi nie ma gównianego ograniczenia w postaci 65 tys kolorów i jak ktospróbuje mi wcicskać że pomiędzu 65 tys a 16 mln nie ma róznicy to chyba ma naprawde duze kłopoty ze wzrokiem ;)

  • 0

    38. ~wojtas40  2009-04-20 21:09:55  host: host-81-190-240-68.malbork.mm.pl

    Symiban do takiego telefonu. Gratulacje Samsung mógł zostać przy WM

  • 0

    39. ~john  2009-04-26 00:33:09  host: 94.254.206.98

    telefon ma czujnik ruchu, transmiter fm, niestety brak mu wyjscia HDMI.

  • 0

    40.  2009-04-27 16:55:17

    No i bardzo dobrze ze ma symbiana....Wiele osob by hchcialo miec omnie z symbianem wiec juz jest??Chce ktos WM ?To niech kupi zwykla omnie...Uwarzam ze samsung postepuje bardzo dorbze tym ze oferuje dwa telefonu z symbianem i z WM

  • 0

    41. ~chomson  2009-05-05 18:33:33  host: nat-167.ghnet.pl

    Wczoraj widzialem reklame Orange, ze telefon w ofercie dla firm jest dostepny juz od 1 zł. Czy ktoś może potwierdzić tą wiadomość?

  • 0

    42. ~Iza  2009-05-06 14:13:35  host: bxf10.internetdsl.tpnet.pl

    Windows Mobile nie obsługuje 16 mln kolorów - stąd zapewne Symbian.

  • 0

    43. ~  2009-05-12 19:34:33  host: 86-63-81-144.sta.asta-net.com.pl

    fajnie wypasiony fonik, tylko szkoda, że nie wm

  • 0

    44. ~nvm  2009-05-16 19:46:36  host: host-81-190-73-238.gdynia.mm.pl

    Aktualnie windows mobile ssie bo obsługuje tylko do 65 tys kolorów, więc macie odpowiedź czemu symbian, a nie WM (jakby dali WM to ten wyświetlacz 16 mln koloró był tu nie potrzebny ;])

  • 0

    45. ~Bouncy  2009-05-18 20:03:08  host: public60602.xdsl.centertel.pl

    Ja też widziałem tą reklamę

  • 0

    46. ~Saipher  2009-05-18 21:02:57  host: w3cache.tsi.tychy.pl

    Reklama była, ale nie ma jeszcze tego cacuszka w ofercie, ma się pojawić podobno w przeciągu miesiąca .

  • 0

    47. ~Dawid  2009-05-19 09:54:46  host: 158.75.100.171

    zna ktoś cenę tego telefonu? (NIE DLA FIRM?)

  • 0

    48. ~a  2009-05-19 10:46:35  host: cc.azsoft.pl

    tak, jest dostępny od 1zł przy najwyższym abonamencie

  • 0

    49.  2009-05-19 12:13:12

    Oj chciałbym ten telefonik, chciałbym :)

  • 0

    50. ~a  2009-05-19 13:02:45  host: cc.azsoft.pl

    tak, jest dostępny od 1zł przy najwyższym abonamencie

  • 0

    51. ~tom  2009-05-19 18:18:17  host: afcb154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    poprostu WM 6 ma narazie ograniczenie wyswietlanych kolorow

  • 0

    52. ~crouch  2009-05-20 00:13:41  host: inet20908nb-2.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Zgadzam się teraz tylko LG i Samsung robią najlepsze telefony, trochę za nimi jest SE a Nokia wysiada to już przeżytek zresztą te ich telefony nigdy nie były takie dobre, moim zdaniem grubo przereklamowane

  • 0

    53. ~  2009-05-20 13:57:21  host: fif98.internetdsl.tpnet.pl

    szkoda że jest w tylko Orange - Dla firm. ; /

  • 0

    54. ~  2009-05-20 17:21:06  host: inet20908ni-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Cześć Jestem Damian posiadam od wczoraj ten telefon z polskim menu i wiecie wszyscy co ten symbian to normalnie bajka ale troche mi brakuje WM kupiłem go za 1500Euro no i się normalnie opłaciło i pytałem się w Niemczech kiedy będzie w Polsce normalnie zdziwiłem się za ok 1rok fest ale ja nie mogłem długo czekać to go kupiłem tam i to na karte he he poprostu miodzio nie to cześć!!

  • 0

    55. ~omniasty  2009-05-21 10:27:57  host: emf10.internetdsl.tpnet.pl

    NIEEEEEEEEEEEEE dlaczego symbian a nie zostali przy WM. Mam OMNIE, nie widzę jej z symbianem. Gdzie np automapa ! i inne aplikacje.

  • 0

    56. ~pacio6  2009-05-21 22:31:06  host: 87-205-212-139.adsl.inetia.pl

    bardzo cieszę się że ma symbiana, nie miałem jeszcze w ręku wersji s60v5, ale mam nadzieję, ze nie nawiedzie. A telefonik oczywiście zaje@#$%^ :D

  • 0

    57. ~maciekpaku  2009-05-22 10:08:14  host: pb220.plock.cvx.ppp.tpnet.pl

    Telefon może i super ale po co 600 MHz procesor przy symbianie? Tu przydałby się Windows. Ten ekran "chce" Touch Flo :)

  • 0

    58. ~seph  2009-05-22 15:49:18  host: abzj129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na allegro za 2450 pln jest. Trochę za dużo jak za telefon. A co do oferty w Orange to zapewne jest za 1 pln ale w abonamencie za ponad 300 złotych i to w umowie na 36(bodaj) miesięcy. Na stronie internetowej nie ma, ale w salonach można pytać już.

  • 0

    59. ~  2009-05-23 17:41:35  host: xdsl.096.c84.petrotel.pl

    sa juz 3 sztuki na allegro najtaniej 2.2tys zl wiec cena bedzie dlugooo spadac

  • 0

    60. ~  2009-05-23 17:46:29  host: xdsl.096.c84.petrotel.pl

    taka nokia 5800 w wiekszym wydaniu :D

  • 0

    61. ~  2009-05-23 19:22:59  host: f96-026.opera-mini.net

    Najnowszy symbian dlatego, ze WM nie ma jeszcze obslugi pojemnosciowych paneli dotykowych, a wlasnie taki jest w omni hd. Fajna sprawa, nie trzeba naciskac matrycy, wystarczy dotknac. Jest to dopracowana wersja symbiana w tej wersji co N97, w samsungu poprawili obsluge widgetow, wirtualnych ekranow i multimediow. Aktualnie nr1 na swiecie, na czeskiej mobilemanii jest dobry ranking.

  • 0

    62. ~samsung g800  2009-05-23 21:35:55  host: actl20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czemu ten telefon ma tak niską ocenę średnią? wiem, że komuś w nim coś może nie odpowiadać, ale taka maszyna to jednak chyba szczyt upakowania najlepszych rozwiązań. wszystkiego chyba sie nie da...

  • 0

    63. ~Niuniusi  2009-05-23 23:27:04  host: dynamic-78-8-77-159.ssp.dialog.net.pl

    ja moge, ale abonament w kosmos ;d , i tylko na specjalne zamowienia sciagaja telefon ;pp

  • 0

    64. ~Daro  2009-05-24 11:04:04  host: public54300.xdsl.centertel.pl

    Jutro odbieram ten fonik z salonu Orange to zobaczymy co potrafi :)

  • 0

    65. ~  2009-05-24 17:03:22  host: vera.4web.pl

    Dzięki temu, że jest akcelerator i symbian to spokojnie uciągnie hd.

  • 0

    66. ~Gość  2009-05-26 19:41:02  host: net.security.pl

    Co Wy o tym WM? WM to g* w porównaniu z Symbianem, niestety.. a już szczególnie z Symbianem s60v5. Właśnie przez WM na pokładzie nie kupiłem pierwszej Omni (błeee.. Winda.. fuj!). A tu jest porządny system i telefon, który zjada iPhone i wypluwa po drugiej stronie miazgę. Brawo Samsung!

  • 0

    67. ~art  2009-05-29 00:17:16  host: ds5.uni.lodz.pl

    Iza tak to prawda co piszesz ale z drugiej strony to po co komu 16 mln kolorów jak i tak je nasze oczy nie są wstanie zobaczyć :(

  • 0

    68. ~adik = ]  2009-05-31 15:20:56  host: edl64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy to ma dobry głośnik ???

  • 0

    69.  2009-06-03 16:35:46

    tak jest w orange za 1,22 w abonamencie za 366zł miesięcznie:)

  • 0

    70. ~Hedi  2009-06-04 15:51:16  host: fjq106.internetdsl.tpnet.pl

    tylko 1500mah Litowa jonowa ? za słaba bateria 600 h czówania, producent kłamie ;/

  • 0

    71. ~aba  2009-06-06 00:36:46  host: 89-to4-8.acn.waw.pl

    kombajn ale czy wart ceny? za rok bedzie takich tysiac i juz beda zestarzale...

  • 0

    72. ~  2009-06-07 00:49:02  host: apn-77-112-91-203.dynamic.gprs.plus.pl

    naprawde to juz nie telefon tylko mały telewizor lcd poprostu piekne kolory i obraz cudo ale ja mam omnie normalna i co juz jej nie uzywam bo mi sie znudziła uzywam za to -prostego modelu ktory zamieniłam z se k850i na w380i i mówiac szczerze to mi wystarczy choc zawsze miałam nowość komórkowe ( no zreszta nie powiem ze bym nie chciała miec omnii hd- mniam) to jednak prosty telefon pod reką do smsów i telefonowania tylko jest najlepszy ewent. mp3 i ładny desine.

  • 0

    73. ~ja  2009-06-08 17:39:20  host: admy189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. moj tata ma ten telefon..jest swietny...posiada symbiana..2 glosniki stereo . marzenie jednym slowem . piekny wielki wyswietlacz . divixy odtwarza . piekne zdjecia. polecam . cena to okolo 3000zl

  • 0

    74. ~bartez1503  2009-06-09 01:59:07  host: apn-77-113-81-242.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam wszystkich.... A teraz do sedna mam nadzieje ze pomozecie i doradzićie..powiem tak Była N95 8Gb była N96 16gb a teraz smigam na i900 omnia 16gb,,, i chciał bym zmienić bo juz troche znudziła mi sie i zasanawiam sie nad tą Omnią HD a Nokia N97 oba tel są niestety na symbianie s60v5(szkoda że ni WM 6,1 lub 6,5) moge wydać do 2500zł...Co wy byście wybrali i dlaczego...z góry dzieki i Pozdrawiam..;-)))

  • 0

    75. ~dziki321  2009-06-18 10:47:45  host: chello089079019121.chello.pl

    Wiatm na twoim miejscu bralbym omnie HD , mam ją od tygodnia i jestem zachwycony menu smiga b.szybko , ekran to po prostu rewelacja!!pod kazdym katem widac wyraznie kolory no i ta jasnosc w pelnym sloncu mozna normalnie pisac smsy . pamiec flash w telefonie jest bardzo szybka szybsza niz w N95 8GB , programy z v5 chodza pozatym telefon ma bardzo duzy potencjal , wystarczy spojrzec na jego parametry... Pozdrawiam

  • 0

    77. ~jony  2009-06-21 14:14:30  host: aclq117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Polecam Ci najnowszy model Noki z serii X o kodowej nazwie MultiTelefulti.W tym telefonie masz lcd 4cale 32 mln kolorów(podobno i 16 oko nasze nie wychwyci)no, ale od przybytku głowa nie boli ;) aparat 20mpx,projektor,wbudowany odbiornik do odbioru tv z satelity,gps,golarke,zmywarke i lodówkę do której możemy zamontować sobie jednego browara w puszcze o pojemnośći 330ml!!.Do tego ma dysk 10TB procesor Intel Wypasinetl 100ghz produkowany w technologi 1nm!!.A i jedna z ciekawszych opcji to jest rentgen(wersja która prześwietla tylko ubrania do ciała,a nie przez nie!!)Tak więc to jest prawdziwy telefon przyszłości.Cena 10000tyś Euro.Polecam!!!

  • 0

    78. ~  2009-06-23 00:06:44  host: t09-07.opera-mini.net

    Bartez z tych dwoch to samsung hd a jesli wolisz wm to poczekaj do sierpnia na omnie 2 bedzie miec procek 800mhz .Wez tez pod uwage htc hd

  • 0

    79. ~Anonim  2009-06-27 12:44:01  host: acal193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Hedi: Producent nie kłamie. Wyświetlacz AMOLED zużywa śmieszne ilości energii. Bateria jest bardzo adekwatna, co do potrzeb całego telefonu. Od jakiegoś czasu czaję się na ten telefon. Do 2000 można bez problemu kupić ten telefon na Allegro prosto z salonu Orange głównie. Wg mnie bardziej opłaca się brać z salonu niż sprowadzany. Ktoś powie, że menu Orange jest do kitu. Rzeczywiście, to prawda, aczkolwiek debranding może wykonać największy laik z dostępem do PC z XP lub Vistą, internetem, kablem usb i oczywiście telefonem. Po tej operacji będziemy mieli czysty soft prosto od producenta. W przypadku gwarancji można powiedzieć przecież, że dokonaliśmy zwykłej aktualizacji ;) Jestem w trakcie zbierania funduszów i na początku lipca - Omnia HD w moich łapach ;) Uwielbiam HiDef na codzień, zobaczymy więc, co zaoferuje mi nowa Omnia. Do poczytania w lipcu.

  • -1

    80. ~hajla  2009-06-30 14:20:59  host: host-89-228-94-68.olsztyn.mm.pl

    dla tych co psiocza na samsunga nigdy nawet nie uzywaliscie telefonow samsunga dluzej niz przez kilka minut. mam e250, zostawilem ja w spodniach i sie wyprala. 1,5 godziny z proszkiem w 40 stopniach! wystarczalo ja wysuszyc i dziala mi do teraz. a co z bateria? mowicie ze slabe nie trzymaja. mi po akcji z pralka bateria trzyma do 4 dni... ja nie wiem, wy to jakies barany jestescie i nie potraficie baterii sformatowac.

  • 0

    81. ~Smoku  2009-07-01 16:03:22  host: public15354.xdsl.centertel.pl

    "~Hedi 2009-06-04 15:51 fjq106.internetdsl.tpnet.pl tylko 1500mah Litowa jonowa ? za słaba bateria 600 h czówania, producent kłamie ;/ " Kłamie? Z całą pewnością. Mam HDka od kilku dni i podoba mi się w nim wszystko poza, cholera, baterią! Która nie trzyma mi nawet 24h! I to leżąc spokojnie! Podejrzewam, że "bawiąc się" telefonem, padła by po 2 czy 3 godzinach, jak nie szybciej O_o. Możliwe, że mam cosik nie tak z baterią, skoro tak krótko działa. Aczkolwiek biorę pod uwagę ile sam wyświetlacz musi ciągnąć mocy... Co nie zmienia faktu, że bateria powinna trzymać co najmniej 48h. Ogólnie jestem zadowolony z telefonu... poza tą baterią. Jeśli ktoś ma podobny problem niech napisze tutaj post, chce wiedzieć czy mam zrytą baterię i muszę pójść do serwisu po nową, czy jest to wada seryjna :/

  • 0

    82. ~Igor  2009-07-09 14:25:10  host: aejj199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wojtas 40 zamknij morde, Symbian obsługuje amoled co leciutko dotknę tojuż Omnia reaguje nie potrzeba żadnych zabiegów żeby wyświetlacz załapał Windows Mobile nie jest zły ale nie obsługuje wyświetlaczy Amoled duży błąd i 6.5 prawdopodobnie też nie będzie obsługiwać także dopóki Microsoft czegoś z tym nie zrobi to producenci będą wybierać Symbiana, aż w końcu może być za późno dla WM, szczerze od paru lat używałem Windows Mobile, teraz nagle Symbian, szczerze? jestem pozytywnie zaskoczony oby tak dalej to bedzie liczyć się tylko Symbian a WIndows Mobile....... cóż.

  • 0

    83. ~noone  2009-07-09 23:00:52  host: chello089078241240.chello.pl

    a jak trwalosc ekranu,zastanwiam sie co kupic,i narazie lg arena mi sie spodobala bo na testach widac jak afacet probuje porysowac kluczami i nic ,wiadomo ze omnia hd to inna klasa sprrzetu ale jak ma mi sie zniszczyc w miesiac to chyba gorszego i nie ma co ukrywac tanszego fona wezme

  • 0

    84. ~MarcinGTD  2009-07-10 17:28:37  host: public-gprs33259.centertel.pl

    Mam ten telefonik :D wyświetlacz rewelacja głosniki stereo wbudowane baardzo precycyjny dotykowy wyswietlacz nawet kompas jest ;p ale moge prosić kogoś aby podał mi jakiegoś linka do jakiejś np automapy czy czegoś podobnego ale za free zeby było bo puki co to niemogę jakos znaleźć nic takiego :D ja go wziełem w abonamencie na 24 miesiące za 200 zł miesięcznie i zapłaciłem po odjęciu pkt profit 137zł :P

  • 0

    85. ~  2009-07-12 17:30:53  host: system8589175173.mtvk.pl.mtvk.pl

    bierz omnie hd!

  • 0

    86. ~LEON.Z  2009-07-18 22:38:32  host: ige108.internetdsl.tpnet.pl

    ...JEŻELI TEN TELEFON JEST SUPER TO JA JESTEM ....MAM ONMIĘ HD OD TYGODNIA I JUŻ BYŁA W SERWISIE , APARAT 8 MEGA TO JAKIŚ ŻART A BATERIA TO JUŻ KNMPLETNE JAJA 810 MINUT ROZMÓW CHYBA Z WYŁĄCZONYM TELEFONEM!!!EKRAN REWELACJA ALE FUNKCJA DOTYKU SIĘ POPROSTU ZACINA,I NIECH MI NIKT NIE GADA ŻE JAK POWŁĄCZAŁEM TYSIĄCE FUNKCJI TO NIECH SIĘ NIE DZIWIĘ ŻE MI BATERIA PADA POŁĄCZEŃ ODEBRANUCH I OTRZYMANYCH DZIENNIE JEST 1;48 MIN I TEL. OZNAJMNA MI TIDDU (BATERY IS DAED) I ŻEBY BYŁO JASNE TELEFON MOŻE JEST I SUPER ALE TRZEBA NOSIĆ Z SOBĄ KABEL OD ŁADOWANIA .JESTEM PO 10 DNIACH TYM TELEFONEM NAPRAWDĘ ROZCZAROWANYA PORÓWNUĘ GO A 3-LETNIĄ NOKIĄ N-95W KTÓREJ MI TYLKO BATERIA NIE TRZYMAŁA ...WOLNE ŻERTY NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ ..JA TO ZROBIŁEM

  • 0

    87. ~4man  2009-07-20 16:06:51  host: 83.17.63.82

    Mam od paru dni ten tel. Poprostu robi wrażenie!!! Wszyscy sie nim zachwycają. Normalnie gral wśród telefonów komórkowych, ale...zawsze musi być jakieś ale...już po 3 dniach użytkowanie posypał sie cudny symbian v.5! Nawet nie wiecie jak wyglądała moja mina jak to zobaczyłem! Tel za 2000 zł i już po nim! Teraz tylko serwis i czekanie. Dlatego nie polecam...

  • 0

    88. ~  2009-07-30 20:13:56  host: c62-111.icpnet.pl

    http://telepolis.pl/telefony.php?id=1588 zastanawiam się czy ta omnia nie będzie ciekawsza... co prawda ma 5mpx ale mi to nie robi różnicy. Poza tym omnia pro prezentuje się według mnie lepiej. A co do konkurencji samsung i LG... to zauważcie że jednak SE wprowadza najnowsze bajery w nie tak złym wydaniu. Najpierw dał 5mpx później 8mpx, dotykowy ekran, no a teraz cudny (że aż się go obawiam )Satio. 12 mpx duży dotykowy ekran, według mnie cudny wygląd... SE wcale bym nie stawiał za Samsungiem i LG ( a nie pojmuję dlaczego LG niby dobre) według mnie nic ciekawego i nowego nie wprowadza na rynek.

  • 0

    89. ~do 80  2009-08-06 19:01:54  host: 94.254.224.234

    do 80. A Ciebie ktoś chyba z młodu nie sformatował

  • 0

    90.  2009-08-07 17:41:22

    W PLAY bez umowy za 2 kafle ;p + starter Fresha ;)

  • 0

    91. ~maniek025  2009-08-08 10:27:59  host: 217.153.173.51

    ja w przeciwieństwie do wcześniejszych, negatywnych komentarzy bedę na przekór. Fakt, na poczatku byłem niezadowolony z baterii, ale po kilku naładowaniach bateria jakby odzyskała swoje normalne walory i teraz moja omnia hd trzyma przyzwoite 4 dni. Jest rzeczą naturalną, że zawsze jeden na 100 telefonów zakwalifikuje się do serwisu, tym bardziej, że jest to nowy model. Mój samsung został kupiony w salonie orange lipcu (odradzam wersje ze ściągnietym simlockiem) ijestem zachwycony z powodu wyświetlacza, szybkości telefonu oraz obsługi dotykowej. nic dodać, nic ująć. Polecam!

  • 0

    92. ~ogilo  2009-08-09 11:22:35  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    w media mark kupicie go za 1900zl straszna cegła jest dużo większy niż i900 obudowa gorszej jakości. wogóle ten symbian to porażka. wole i900. ale juz niedlugo i bedzie omnia 2 z wm6. http://www.youtube.com/watch?v=7iedIijyuuI

  • 0

    93. ~cooll  2009-08-13 22:44:15  host: 088156200155.slupsk.vectranet.pl

    mam ten telefon od miesiaca i nie rozumiem osob, co wciaz narzekaja na baterie ze slabo im trzyma. bez bawienia sie telefonem bateria trzyma mi 5 dni, w czasie ktorych przeprowadzam codziennie okolo 10 minutowe rozmowy. jesli bateria trzyma wam krocej warto zareklamowac ja, bo to znaczy ze jest z nia cos nie tak

  • 0

    94. ~Adam  2009-08-19 09:30:45  host: gsg58.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich posiadaczy omni HD zastanawiając się nad zkupem tegoż telefonu odkryłem coś co mnie trochę zdziwiło i mam pytanie. Proszę o odpowiedz z jakiego materiału jest wykonana pokrywa baterii na filmach youtoube są pokazane dwieróżne czy to różnica w wersjach 8 lub 16 GB podobno ta druga posiada dużo mocniejszy procesor? pozdrawiam

  • 0

    95. ~  2009-08-23 10:59:29  host: v02-05.opera-mini.net

    Do Adama...wersja 16GB bedzie miec procesor 1000mhz ale podobno tylko na rynku indyjskim...jesli chodzi o baterie to przyznam szczerze ze nie wiem z jakiego jest materiału wykonana gdyz nigdy mnie nie interesowaly takie rzeczy...a tak swoja droga to niewiem po co w tym telefonie procesor 1000 mhz skoro 600 radzi sobie az za dobrze

  • 0

    96. ~p0tw0r3k  2009-08-24 12:17:10  host: 195.116.69.250

    ~Adam, obydwie wersje mają identyczny procesor, jak i tył obudowy wykonany z błyszczącego plastiku.

  • 0

    97. ~Znawca  2009-08-25 22:11:35  host: 89.72.17.30

    co do Omni HD to już ochłonąłem :) nie ma telefonów idealnych - to wiadomo... Jako telefon spoko - dzwoni się dobrze - zasięg bdb trzyma, sms się pisze lepiej niż na zwykłym telefonie w układzie normalnej klawiatury - QWERTY średnie - gorsze niż iPhone ... bateria oczywiście padła po 3 godzinach zabawy i straaaasznie długo się ładuje z 2,5 godziny i jeszcze nie naładoiwana ... jakość divix - miodzio - lepiej niż konwertowane MP4 na iPhonie 3G - ekran rewelacja - AMOLED to przyszłość - barwy, cienie, odświerzanie - suuuper. Divix nawet dwu płytowe chodzą - nie chodzą już jednak Divixy z dźwiękiem 6 kanałowym - takie po 1,6 GB zajmujące... MP4 chodzą wszystkie - choć proporcje ekranu zbyt kinowe - są często czarne paski na górze i na dole. Ogólnie telefon średnio szybko chodzi - branding Orange ... ale nie tak źle - porównywalnie z Omnią 1. No ale ... symbian nie dopracowany - potrafi się zawiesić jak się wchodzi w ustawienia zwykłe ... ale w końcu wypuszczą uaktualnienie dla Polski. Video 1280x720 pikseli ładne - ale najlepiej nie ruszać telefonem - telefon w miejscu - wszystko co się ma dziać dzieje się przed nim - zero ruchów nawet lewo prawo bo tnie i rozmazuje ... w 640x480 jak w Nokii N95 - nic lepiej ... No i kolejny minus podobno mało programów i gier jest na Omnie HD - wiele Nokiowych nie działa - certyfikaty ...

  • 0

    98. ~Znawca c.d.  2009-08-25 22:12:03  host: 89.72.17.30

    Podsumowując - niedopracowany system - sprzętowo najwyższa półka - jak poprawią system będzie to super telefonik ale trochę jednak za duży - za wysoki ... już mnie to martwi ... sam nie wiem jak go ocenić ale ... iPhone 3G jest lepszym wyborem według mnie - ze względu na programy i gry - mnustwo. Acha zdjęcia na dworze coś jak Nokia N95 - może troche lepsze ale w domu średniawka - już teraz o tej porze na dworze średnio - gorzej niż Nokia N95 ... acha każde zdjęcie 8MPix to 3,5 MB - więc sie długo na telefonie otwiera. Moim zdaniem jak ktoś nie ma zamiaru oglądać filmów na telefonie a do zdjęć ma cyfrówkę z poziomu nawet tych tanich - niech nie kupuje bo jak na dziś funkcji ten telefon ma mało poza multimediami... ale poszpanować można i powkurzać jakością filmików znajomych :) Wniosek: Zbieram na iPhone 3GS :)

  • 0

    99. ~agita  2009-08-27 13:23:18  host: 203-mi2-9.acn.waw.pl

    Mi bateria trzyma 4 dni w warszawie, 2 dni jak jestem na wsi (tam zasięg to jedna kreska). Trzeba tylko wyłączyć np. niepotrzebną usługę nawigacji działającą w tle, udostępnianie wideo, itp. Symbian jest tutaj rewelacyjny, poczytajcie co ludzie mówią o omniach z WM - super telefon ale windows do kitu. Tutaj macie super telefon i rewelacyjny system. Działa zdecydowanie szybciej niż n97 i 5800. Nawigacja na takim ekranie to poezja. Tylna pokrywa jest z plastiku, ale wszystko bardzo wysokiej jakości - jak przystało na Samsunga z wyższej półki. Osoby, które tutaj się skarżą na baterię czy jakość zdjęć lub filmów to kompletni laicy, którzy nie aktualizowali nigdy oprogramowania, nowa wersja wychodzi bardzo często i poprawia wiele rzeczy, m.in. jakość filmów i zdjęć. Filmy w avi można oglądać spokojnie bez konwertowania i z napisami. Można telefon podłączyć do TV i oglądać na nim film. Nie sugerujcie się opiniami tych wszystkich ignorantów, po prostu po zmianie telefonu ze starej nokii jest to dla nich za bardzo zaawansowany sprzęt!

  • 0

    100.  2009-08-30 12:45:23

    Czy do tego telefonu trzeba podłączyc jakiś zewnętrzny GPS, czy już ma w środku?

  • 0

    101. ~  2009-08-30 21:46:43  host: v01-11.opera-mini.net

    Do potwor3k...mylisz sie kolego.Samsung zaprezentował w Indiach omnie hd 16gb z procesorem 1000mhz .Zachecam do poczytania o tym w necie;) Do Agita...troche nie masz racji albo poprostu nie znasz sie na telefonach...1.Czy nowy soft sprawia ze zamiast diody jest ksenon? NIE 2.czy nowy soft sprawia ze zostal rozwiazany problem zbyt malo zaimplementowanej pamieci dla javy ktora sprawia wieszanie sie opery mini? NIE 3.Czy nowy soft sprawia ze w nagrywanym video zamiastr dzwieku amr jest mp3? NIE 4.Piszesz o ogladaniu na tv przy pomocy kabla hd ready rozumie...to moze wyjasnij skad masz ten kabel skoro w zestawach go nie bylo i tak oficjalnie to kabla hd ready do tego samsunga poki co nie ma prawie nigdzie;) no chyba ze to zasługa nowego softu ze sobie ogladałas na tv :D A zatem telefon nie jest wolny od wad chociaz z cala pewnoscia technicznie to najwyzsza połka oraz najszybszy na chwile obecna na rynku...bo oto nadchodzi SE Satio z podobna specyfikacja ale aparatem 12mpix+ksenon oraz Xperia X2 z wm 6.5 i az 512 MB RAM(to nowosc w telefonach) oraz aparatem 8mpix

  • 0

    102. ~  2009-09-06 11:08:00  host: host-195-88-115-2.hypernet.biz.pl

    Kiedy test na telepolis ?

  • 0

    103. ~  2009-09-13 17:27:31  host: v01-09.opera-mini.net

    Ale u nas sa tylko wersje na Europe ktore sa wystarczajace ;)

  • 0

    104. ~L  2009-09-17 17:23:30  host: ige107.internetdsl.tpnet.pl

    jakieś jaja ,kupując omnie hd sparowałem go z bluetoothem samochodu potem wylądowała w serwisie i po tej wizycie ani me ani be ( wgrali mi jakiś inny program )ok teraz się nie zawiesza ale parę razy jużbym zaliczył latarnie PORADZCIE CO MAM ZROBIĆ ??

  • 0

    105. ~p  2009-09-19 17:56:23  host: ns.cnow.pl

    GPS ma na orbicie okołoziemskiej ;p (ale odbiornik GPS też ma)

  • 0

    106. ~  2009-09-22 09:18:44  host: v01-04.opera-mini.net

    Witam Mam potężny dylemat mianowicie wybór miedzy Omnia HD a Toshiba TG01 .Prawda jest ze toshiba posiada duzo lepszy proc. Niewiem jak z pamięcią ram ale toshiba posiada 256 mb lecz i 256 mb pamieci rom a Omnia 8 gb . Toshiba ma tez Slaby aparat co wg mnie jest bez znaczenia lecz za taka cene jest do niedoprzyjęcia(100 zl wiecej -lepszy aparat ) . Interesuje mnie tez kwestia baterii ponieważ oile wiem toshibe trzeba ładowac 1 dziennie. Nie wiem sam co robic . Pytam sie ponieważ 1500 zl to nie małe pieniądze wiec nie chce byc niezadowolony . Prosze zeby nie wypowiadały sie bachory ktore nie wiedzą nic a sie wypowiadają( np. Omnia jest fajna bo na fajny aparat ,kup ja!)

  • 0

    107. ~  2009-09-30 23:08:52  host: v07-01.opera-mini.net

    do 106... wez pod uwage ze toshiba tg01 to calkiem inny system na ktorym mozesz nie odczuc tego procesora a wiem co mowie bo mialem kilka tel z wm i czasami te z 300 mhz byly szybsze od tych 500 mhz.Toshiba TG01 to napewno swietne narzedzie biurowe oraz internetowe natomiast samsung hd bardziej dla osob ceniacych multimedia.Jesli chodzi o pamiec ram w samsungu jest 256 mb.PS.chcialbym sprostowac informacje ktora napisalem ze samsung hd 16 gb ma miec w Indiach 1000mhz...otoz przeczytalem to w necie ale okazalo sie ze jest to pomylka indyjskiego dystrybutora .Samsung ten ma poprostu 600mhz

  • 0

    108. ~:)  2009-10-21 08:41:46  host: aasn52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, wie ktoś może czy ten telefon będzie dostępny w Play'u??

  • 0

    109. ~AKU  2009-11-03 17:15:08  host: gja101.internetdsl.tpnet.pl

    Jest dostepny w cenniku telefonów na życzenie.

  • 0

    110. ~997  2009-11-07 10:33:59  host: 193-218-134-44.komster.pl

    witam. czy na symbianie mozna normalnie uzywac programow napisanych w javie???

  • 0

    111. ~;))  2009-11-08 20:50:44  host: 193-218-134-44.komster.pl

    telefon super ;) ale czy ktos moglby mi powiedziec, czy na nim mozna normalnie uzywac aplikacji java??

  • 0

    112. ~wjesłav  2009-11-14 01:22:16  host: chello089074186057.chello.pl

    @107: to nie błąd w druku tylko celowy zabieg. Ten telofon poprostu ma 600 mHz + 400 mHz-owy procesor dźwięku :) @108: w tej chwili jest dostępny tylko w orange i play

  • 0

    113. ~Kamil  2009-11-23 13:58:05  host: aacd110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema! Jest w tym telefonie mozliwosć nagrywania wraz z włacząną lampą błyskową?

  • 0

    114. ~legion  2009-12-05 16:51:22  host: dfn107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kamil jaet możliwość nagrywania z lampą błyskową wystarczy włączyć taką opcje i ładnie śmiga:)

  • 0

    115. ~  2009-12-09 09:02:29  host: 078088215159.walbrzych.vectranet.pl

    nawet nie taka droga a aparat 8megpixeli interesująca oferta

  • 0

    116. ~kamilek  2009-12-15 21:43:22  host: rev204.tmark97.revers.nsm.pl

    czy wie ktos i zna program ktory odpali mi napisy na naszym fonie bo ja szukalem wszedzie i nic nie znalazlem a i slyszalem ze problem jest z polskimi znakami i ogolnie z plikami .txt

  • 0

    117. ~  2009-12-19 19:36:17  host: 89.108.204.115

    do 112...nie,nie.Poprostu tamten w Indiach został zaprezentowany jako tel z procesorem głownym 1000mhz...ale info szybko zostało wyjasnione ze jest 600mhz:)

  • 0

    118. ~oć  2009-12-21 17:30:36  host: staticline18909.toya.net.pl

    Telefon wymiata pod każdym względem

  • 0

    119. ~qav3l  2009-12-24 23:02:08  host: ip-89-174-40-108.multimo.pl

    adik, ma, i to najlepszy, uwierz mi. Tak czystego dźwięku w komórce jeszcze nie słyszałem. "Muzyczna" Nokia 5800 XpressMusic przy niej "może się schować" ;)

  • 0

    121. ~michu1999  2010-02-01 10:12:07  host: acl99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy iphone 3gs jest gorszy czy leprze od omni hd.

  • 0

    122.  2010-02-05 00:32:41

    Gdzie w tej Omni znajdę Wi-Fi? Jak przez przytrzymanie środkowego przycisku można powyłączać znajdujące się tam aplikacje? Czy w trybie aparatu (nie kamery) lub bez włączania aparatu można włączyć latarkę? Z góry dzięki za odpowiedzi

  • 0

    123. ~  2010-02-09 15:26:57  host: 94.254.172.9

    do michu 1999...zalezy czego oczekujesz od telefonu ;) iphon 3gs napewno jest lepszy do gier natomiast omnia hd napewno przerasta go funkcjami foto-video oraz ogolnie lepsze bebechy ma m.in procesor ktory ciagnie filmy HD ready,co nawet nie kazdy komputer potrafi ;)

  • 0

    125. ~systemfail  2010-02-27 18:39:04  host: 095160207099.wroclaw.vectranet.pl

    Hej pozdrawiam wszystkich na wstępie, jeśli chodzi o namawianie kogoś do wstępu na forum wzajemnej adoracji omnia-hd.pl nie polecam tego miejsca, gdyż admini robią sobie samowolke działają jak gestapo usuną cię z forum za to że obrazeczka nie umieścisz do aplikacji, człowiek chce dobrze a banda dzieciaków czujących władzę zapewne zakompleksionych przylepionych tylko do ekraniku i swiata nie wdzących poza tym :) dobra polecam ipmart forum polskie albo usa, masa programów jest dostępna i admini są wyrozumiali a nie nadmiernie pobudliwi pozdrawiam

  • 0

    126. ~tomek  2010-03-22 16:50:48  host: 195.94.208.134

    Cena jest juz osiagalna, ja go kupilem na aukcjach komplet uzywany za 850 zł i tez nie polecam forum omnia-hd.pl bo wogole nie jest pomocna, admini to jakies dzieci, ostrzezenia za byle co itd.

  • 0

    127. ~gregor  2010-03-26 15:45:06  host: 212.160.172.70

    ludzie posiadam omnie HD z jakim telefonem wy chcecie porownac HD? telefony z wm...ludzie HD nie jest komputerem tylko odtwarzaczem multimediow,dlatego tez samsung umiescil w niej 16 mln kolorow zamiast WM...racja omnia 2 ma WM ale czy dlatego jest lepsza?We wszystkich parametrach przegrywa!!!pokazcie mi telefon ktore bije omnie HD na przynajmiej 2 parametry...powodzenia!!!bateria REALNIE trzyma 48 godzin przy zabawie na maxa a ludzie ktorzy sie znaja wiedza ze przy dotykowcu 3,7 cala to kosmos.szybkosc reakcji kolory ostrosc i pamiec sa fenomenalne jak i filmy WIFI oraz GPS ktory laczy sie bez pomocy internetu.dzwiek to bajka zarownoz glosnikow jak i sluchawek...minus w plusie to wielkosc ekranu.dla malych rak jest za duzy....polecam!!!!!!!!!

  • 0

    128. ~Jarczan  2010-04-19 13:01:36  host: 77-253-17-233.adsl.inetia.pl

    We wszystkich parametrach przegrywa!!!pokazcie mi telefon ktore bije omnie HD na przynajmiej 2 parametry Proszę bardzo Omnia II rozd. 480x800 i procesor 800 Mhz

  • 1

    129.  2010-04-26 15:50:25

    W czym omnia2 jest lepsza? 1.CENA!!! 2. Ilość programów. Aby coklwiek zainstalowacna na symb. trzeba łamać jakieś śmieszne certyfikaty, poza tym na symb 5th ed nie ma tyle programów co na winmob i nie bedzie, zwłaszcza że te z 3th ed nie chodzą na 5th. 3.Wsparcie programowe, moge zainstalować nowszy system winmob, połączony np. z manilą 2.5(interfejs htc)-CUDO :) Oba telefony sa świetne, ale za jeden głośniczek więcej nie bede płacił kilkaset pln wiecej za nowy tel. 16mln kolorów na symb jest praktycznie nie do odróżnienia od 65tys kolorów z winmob, no chyba że kolega gregor jest robotem i potrafi.

  • 0

    130. ~ryrek  2010-05-02 10:29:42  host: 109.243.31.213

    nie no,ludzie,telefonow lepszych od omni hd jest sporo...ot chociazby htc hd2,htc desire,nexus one,xperia x10,samsung wave..kiedys naliczyłem ok 10 lepszych tel.maja lepszy ekran,procesor,system,wiecej rom,ram itd

  • 0

    131. ~ryrek  2010-05-02 10:41:51  host: 109.243.31.213

    nie no,ludzie,takich telefonow lepszych od omni HD jest sporo...ot chociazby HTC HD 2 , Xperia x10,nexus ONE,HTC Desire,HTC Legend,Motorola Milestone,Samsung Wave,Samsung Galaxy S itp kazdy z nich ma lepszy procesor,lepszy ekran,wiecej rom,ram,lepszy system itd

  • 0

    132.  2010-05-14 11:57:17

    Kupiłem Omnię HD bo od dawna miałem chrapkę na telefon z dużym ekranem. Do tej pory odstraszały mnie kiepskie parametry pracy na baterii nawet przy umiarkowanym korzystaniu. Jednak Omnia HD była pod tym względem chwalona, więc zaryzykowałem. Po miesiącu użytkowania mogę powiedzieć, że nie zawiodłem się :) Przy około 10-15 minutach rozmów i 2-3 smsach dziennie, zrobionych paru fotkach, paru minutach przeglądania stron www (łącznie, nie dziennie) bateria w telefonie trzyma mi 7 dni. Wcześniej kiedy dochodziły kwestie parametryzowania (książka adresowa, notatki, kalendarz) czy poznawania sprzętu (filmy, fotki, internet) bateria trzymała 4-5 dni. To wynik nie odbiegający od mojego starego SE K800i i o to mi chodziło. Oczywiście mam ustawione parametry oszczędzające baterię. Jestem jak na razie bardzo zadowolony.

  • 0

    133. ~meea  2010-05-16 14:08:29  host: 87-205-78-139.adsl.inetia.pl

    no właśnie- omnia HD czy omnia 2 - oto jest pytanie. podobno dotyk w o2 działa gorzej niż w HD... help - zrobice jakies porownanie, pliz

  • 0

    134. ~Don Domello  2010-05-16 19:52:41  host: chello089075221016.chello.pl

    Witam, a czy jakiś właściciel mógłby się wypowiedzieć - czy podczas kręcenia filmów można włączyć latarkę?

  • 0

    135.  2010-05-21 16:39:51

    Kupiłem Omnię HD głównie ze względu na parametry pracy baterii i nie zawiodłem się! Po wyłączeniu energożernych opcji, telefon trzyma 7-8 dni przy moim standardowo umiarkowanym używaniu (kilkanaście minut rozmów dziennie, kilka sms/mms-ów, kilka fotek, parę minut bluetootha). Jestem bardzo zadowolony. W końcu telefon multimedialny z dużym wyświetlaczem i z dobrą baterią. Jak dla mnie super.

  • 0

    136. ~Spector  2010-05-22 00:30:17  host: nat250.cnet24.pl

    Co kto lubi! Lubi się to co się ma! jeden ma omnie 2, drugi HD... Telefony porównywalne i tyle w temacie.

  • 0

    137. ~zbysiu  2010-05-25 14:11:49  host: aajp245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak jest z tym gpsem ? trzeba kupowac licencję? mozna wgrać swoje mapy i hula?

  • 0

    138. ~He.  2010-06-27 01:22:29  host: 87-205-79-179.adsl.inetia.pl

    134 - tak można, po przełączeniu na tryb nagrywania, po prawej stronie wyświetlacza jest symbol błyskawicy poprzez który ustawiamy oświetlenie.

  • 0

    139. ~Alucard  2010-07-26 00:48:58  host: apn-77-114-147-8.dynamic.gprs.plus.pl

    1. wm w porownaniu z symbianem? bez porownania symbian. 2. jesli chodzi o o to czy o2 czy hd to jednak lepiej hd. kupilem ja pare miesiecy temu i nie moge nic zarzucic. przez pewien czas mialem dwojke na wm i jak w polowie pisania smsa mnie wyrzucalo na ekran glowny bez zapisania wiadomosci to szlag mnie trafial. w hd teoretycznie jest slabszy procesor ale w porownaniu z dwojka dziala bez zarzutu. jedyne co to rozdzielczosc wyswietlacza w 2 jest lepsza i nie ma srednio ladnego wystajacego obiektywu tylko jest ladnie wkomponowany. a jesli chodzi o mapy to tomtom dziala idealnie na omni hd. sprawdzone w kilku dluzszych trasach i w docieraniu po pijaku do domu

  • 0

    140.  2010-09-09 18:24:26

    Czy warto zamienić Omnie 1 na tą Omnie HD?Z góry dzięki za odpowiedzi.

  • 0

    141. ~zawadii  2010-09-12 13:24:42  host: aaz103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    140 bartex352 pewnie, ze warto. Po zmianie softu na Omni HD odczujesz potężną zmianę w szybkości działania jak i jakości zdjęć i filmów

  • 0

    142. ~tomasz lysy  2010-09-17 10:48:48  host: 254-235-158-94.jjs-isp.pl

    musze was rozczarowac mam ten tel rok z czego jakies 7 miesiecy przelezal w serwisie i nadal sa z nim klopoty. wielokrotnie zmieniane oprogramowanie nie przynosi rezultatu. zawiesza sie kopiuje zdjecia poczym nie daje ich usunac za kazdym razem po odpaleniu ustawiam date godzine. jezeli ktos tylko dla zdjec i filmow chce kupic ten tel to proponuje kupic dobra kamere i normalny tel nie polecam BUBEL.

  • 0

    143. ~Symbianowiec Damian Nokia E61  2010-09-19 15:53:00  host: user-188-33-204-81.play-internet.pl

    Ja tam wolę Symbiana, jestem do niego bardzo przyzwyczajony i według mnie to najlepsza platforma na urządzenia mobilne, ale to moje zdanie. A więc Symbian, wolę zamiast klawiatury wirtualnej taką prawdziwą rzeczywistą klawiaturę QWERTY taką jak w Nokii E61, chyba że ta wirtualna jest większa niż ta w Motoroli A925, procesor 600 MHz trochę mało ale może być, ciekawe ile ramu. A wiec telefon ze średniej półki za średnie pieniądze

  • 0

    144. ~m  2010-09-21 19:22:15  host: host-78-31-152-109.ip.jarsat.pl

    a ja mam omnia hd i jest poprostu niezastąpiona :D i ten aparat mmm

  • 0

    145. ~wazluk  2010-10-26 11:15:36  host: public7880.cdma.centertel.pl

    wiecie jak zmienić język w tym telefonie? Siostra przysłała mi go z Norwegii i nie wiem jak go przestawić.

  • 0

    146. ~cornchlio  2010-12-17 19:05:38  host: host-80-238-100-167.jmdi.pl

    od ponad roku uzywam tego fona,generalnie jest ok,jest to napewno bardzo zaawansowane technicznie urzadzenie,iphon nie ma polowy mozliwosci tego telefonu jest znacznie slabszy,i to pod kazdym wzgledem, mmsa nie wyslesz z iphona bez update,iphon jest niewatpliwie wielkim sukcesem marketingowym,stad jego chora cena na polskim rynku ale czy to dobry telefon nie sadze,kazdy z moich znajomych ktorzy posiadaja iphona zarzeka sie ze nigdy wiecej iphona nie kupi,wiec najlepsza alternatywa jest omnia hd,telefon ma mozliwosci o ktorych iphon moze pomazyc,zdjecia w wysokiej rozdzielczosci,nagrywanie filmow w hd,odtwarzanie divix bez zadnych chorych konwersji,bardzo wysokiej klasy wyswietlacz ktory jest lepszy od najnowszej wersji iphona 4(porownywalem osobiscie),prawdziwy gps a nie jakies badziewie wbudowane w iphonie,a najgorsza jest polityka firmy apple za wszystko plac i to nie malo,takze iphon jest super telefonem dzieki akcjom marketingowym a jeleni jak wiadomo powszechnie nie brakuje,takze warto sie zastanowic czy warto wydac astronomiczna kwote na iphona czy kupic tanszy, znacznie bardzej zaawansowany technicznie telefon,pamietajcie ludziki marketing robi swoje

  • 0

    147. ~SOHD  2011-02-19 16:45:31  host: 89-74-55-52.dynamic.chello.pl

    POSIADAM TEN TELEFON OK 5 MIESIĘCY I ZAMULA,NIELACZY SIE Z KOMPEM(KABLEM) I BATERIA MNIE ROZCZAROWAŁA.CHYBA MUSZE SIE UDAC D SERWISU

  • 0

    148. ~Luk  2011-08-03 11:27:04  host: 84-10-213-201.dynamic.chello.pl

    Mam telefon już 2 lata. Nie miałem, nie mam z nim żadnych problemów zdjęcia robi bardzo dobrej jakości jak na telefon.Czasami trudno rozróżnić które jest robione kompaktem a które z omni hd. Ogólnie oceniam telefon na 9,5/10. Polecam go każdemu komu zależy na dobrej jakości zdjęć oraz filmów okazyjnym graczom. Jeśli ktoś lubi "siedzieć" na grach, proponuje poczęstować się czymś z androidem. Teraz szykuje się na przesiadkę na coś nowszego :)

  • 0

    149. ~kkkk  2011-10-08 14:52:37  host: domtel76.domtel.ptc.pl

    jest tu wifi ?

  • 0

    150. ~Robert  2011-10-15 12:30:05  host: 110.85-237-180.tkchopin.pl

    Telefon mam już ponad 2 lat, właściwe to od samej premiery w Polsce. Sprawuje się bardzo dobrze, jak na razie nie mam z nim problemów. Dosyć często telefon spada z wysokości, parę razy ze schodów, użytkowany w temperaturach poniżej -30, a także często powyżej 30 stopni. Pisanie sms podczas ulewy też nie jest straszne dla tego telefonu. Wi-fi sprawuje się dobrze, używane często było po 6/7 godzin bez przerwy. Ogólnie mogła być trochę większa wydajność, płynność menu, gry też nie za płynie chodzą, ale jak wiemy telefon już parę latek ma. Aparat, podczas dobrego oświetlenia i sztywnej ręki robi b. dobre zdjęcia, gorzej jeśli są jakieś małe drgania. Zdjęcie w ciemności mogą być ale tylko z przymusu (wychodzą niebieskie od lampy błyskowej). Głośniczki dają rade i graja bardzo przyzwoicie i głośno, słuchawki jeszcze lepiej dają sobie rade i dają wrażenie mocnego basu :D

  • 0

    151.  2011-11-11 19:14:17

    Moja omnia HD była od samego początku ( dnia w którym kupiłem ) jakaś wadliwa i poprzez wielokrotne wizyty w serwisie doczekałem się wymiany na inny nowy model. Z tego co się dowiedziałem to jeżeli chodzi o omnie HD to był jedyny taki przypadek gdzie telefon omnia hd został wymieniony na inny , a w pkt serwisowym , w którym oddawałem telefon tylko kilka przypadków było w serwisie i wszystkie miały aktualkę oprogramowania ,a mój oprócz aktualizacji niestety wymagał kilku napraw aż w końcu doczekałem się wymiany telefonu. Szkoda , że taki mi się trafił bo telefon był naprawdę fajny...

  • 0

    152. ~omniak hadekowiec  2011-12-14 16:45:54  host: host-80-238-100-167.jmdi.pl

    mam go ponad 2 lata,znam go na wylot,a wiec najpierw zalety:krotko mowiac ma wszystko co obecne smartfony,gps,wifi,kamere hd 720p,aparat 8 megapikseli,internet i to wszystko dziala dosyc przyzwoicie,nie zawiesza sie jak WM,przez te 2 lata moze zaliczyl ze dwa zawiechy,znakomity wyswietlacz amoled ktory jest naprawde bardzo wysokiej jakosci kolory sa swietne nasycone, wady:no wiec na obecne czasy jest juz troche przestazaly fon glownie dzieki systemowi symbian ktory jest duzo wolniejszy od androida,ale gdyby do niego wrzycic androida spokojnie mozna smigac kolejne 2 lata,mala ilosc aplikacji nie wszystkie z nokii dzialaja,plastikowa obudowa strasznie sie rysuje,bateria tez moglaby byc troche mocniejsza chociaz mi trzyma spokojnie 3 dni ale jak zaczne uzywac wi fi to max 2, generalnie telefon bardzo dobry wart uwagi ale niestety nie bez wad a najwieksza to symbian pozdro.

  • 0

    153. ~Omnia 1 I900  2012-02-09 20:20:06  host: cyberfox.pl

    Skoro to Omnia HD to czy ona kręci filmy jakości HD???

  • 0

    154. ~divix  2012-03-12 18:05:00  host: 87-205-150-56.adsl.inetia.pl

    witam chciałbym zapytac czy ktos orientuje sie czy jest mozliwosc zainstalowania na tym telefonie androida jesli tak to w jaki sposob ?

  • 0

    155. ~Andrzej  2012-05-15 14:54:14  host: byr98.internetdsl.tpnet.pl

    @153 HR Ready, 720p @154 Nie ma. Odnośnie samego urządzenia - mam go już od dwóch lat, od czasu do czasu napada mnie chęć na zmianę, ale po testach najnowszych smartfonów stwierdzam, że nie mają NICZEGO, czego nie miałaby moja stara Omnia HD. Wszystkie SGS II czy LG 2X, czyli telefony dwurdzeniowe odczuwalnie zamulają w porównaniu do Omni. To wina oczywiście potwornego śmietniska i braku optymalizacji, jakim jest Android, a nie samego sprzętu, ale oceniam telefon jako całość - hardware + software. Do grania w gierki mam komputer w domu, poza domem pracuję, więc nie mam czasu na głupoty. Wyświetlacz nadal jest super, płynność działania na najwyższym poziomie (mam wgrany faenil rom + spb mobile shell), fotki lepsze niż w najnowszych topowych smartfonach, a dodatkowo wymienną baterię, slot na micro SD, HDMI i wszystko, czego mi trzeba...

  • 0

    156.  2012-05-16 14:53:00

    153- kręci filmy w ROZDZIELCZOŚCI HD, w jakości hd żaden telefon filmów nie kręci. 154- nie da się wrzucić na OHD Androida, a szkoda bo telefon nadal technologicznie stai na wysokim poziomie, zestarzał sie głównie przez symbiana s60v5, którego Nokia porzuciła bo żaden jej telefon nie działał sprawnie na tym systemie. Dlatego też nie ma na niego tyle aplikacji co na Symbiana^3

  • 0

    157. ~mefisto  2013-01-15 01:40:30  host: ara204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcesz wrzucić androida na 256ramu i 600mhz procesor? lepiej zainstaluj tam viste albo windows 8 ...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-146-179-146.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet