Samsung I8000 Omnia II - opinie
Telefony Samsung Samsung I8000 Omnia II Opinie o Samsung I8000 Omnia II

Samsung I8000 Omnia II

w sumie: 108
  • 0

    2. ~  2009-06-27 01:46:19  host: w3cache2.icm.edu.pl

    3,7 cala!! no po prostu cudeńko i ma wszystko co nowoczesny PDA powinien mieć

  • 0

    3.  2009-07-03 02:30:50

    Jako PDA/Nawigacja to tak, ale jako telefon to stanowcze nie. Czemu ?, a chociaż by z braku hardwarowej klawiatury i proszę mi tu nie pisać że jest ekranowa co mi z tej ekranowej skoro w ruchu nie mogę napisać smsa ?

  • 0

    4. ~JJ  2009-07-03 15:51:25  host: apn-77-114-201-249.dynamic.gprs.plus.pl

    Wyświetlacz tylko 65 tys. kolorów? Fajny fonik, lecz na pewno nie na moją kieszeń ;(

  • 0

    5. ~jester  2009-07-09 13:02:53  host: 83-70-107-121-dynamic.b-ras1.chf.cork.eircom.net

    Zapowiada się ciekawie, dobre parametry, i na filmach z YT widać, że ten pocket daje radę.

  • 0

    6. ~rado85  2009-08-07 00:52:38  host: 113.159.rev.vline.pl

    Mam omnie, ta starsza. Ciekawy jestem jak tutaj rozwiazali sprawe z rrysikiem? bo w tej starszej to padaka:/ Dobrze ze jest Windows:) bo tak omnia HD z symbianem to padaczka:/ Stara opmnia rewelacyjnei spisuje sie jako nawigacja bo mozna zainstalowac automape i dobry jest odbiornik GPS, ta mysle ze napewno gorsza nei jest w tych kwestiach. Mam nadzieje zepoprawiono wyswietlacz (juz samo to ze jest bardziej wymiarowy), przede wszystkim cuzlosc ktora usteopowala Iphonowi:/ Teraz Iphone wypuscil to samo co rok temu z dodajac kompas., a samsung idzie duzo dalej do przodu pakujac chociazby 800 mhz procesor:)

  • 0

    9. ~ravenmag  2009-09-05 15:11:44  host: apn-77-115-56-167.dynamic.gprs.plus.pl

    Do Pitas. Mam Omnie I i najbardziej interesują mnie dwie sprawy. Jak Samsung rozwiązał kwestię rysika? Po drugie, czy wejście USB jest także hostem USB, czyli, czy można pod to gniazdo podłączyć peryferia USB, jak np. w Toshibie G900?

  • 0

    10. ~mieszko  2009-09-13 11:36:40  host: 213.77.117.40

    do pitas. A jak wygląda emulacja gier na konsole w omnii 2 np. psx ,czy jest szybka-mam na myśli tekken 3. Jakie są emulatory na ten telefonik?

  • 0

    12. ~pitas  2009-09-18 21:12:37  host: 188.33.156.200

    rysika nie potrzeba wogóle, starczy palec a jeśli chodzi o drugie pytanie to USB można wykorzystać jako host.

  • 0

    13. ~hajla  2009-09-20 00:37:00  host: host-89-228-74-185.olsztyn.mm.pl

    do 9 jezeli ma ekran amoled to rysik nie bedzie dzialal

  • 0

    14. ~pitas  2009-09-24 20:41:20  host: d1-2.icpnet.pl

    sporo mnie tu nie było :) A więc rysik dynda na sznureczku tak jak w Omni 1 - niestety :( Wejście jest ma małe USB ale nie mam pojęcia czy można Toshibke podłączyć - nie mam jak spróbować. Jak podłączy się do kompa to ładuja baterię i widzi całe urządzenie jako przenośny sprzęt. Co do emulatorów to nie korzystałem jeszcze - gierki pod WVGA chodzą znakomicie. Jest nieco problemów z gierkami pod Omnie 1 - na mniejszą rozdzielczość jest mały konflikt. NIE JEST PRAWDĄ ŻE TYSIK NIE DZIAŁA! Przy przeglądarce spisuje się znakomicie pomimo 3,7 cala Omni 2! Telefonik mam jeszcze 1 nowy i będę go wystawiał na popularnym serwisie aukcyjnym bodajże w weekend :)

  • 0

    15. ~rob  2009-10-03 22:38:15  host: nat-go4.aster.pl

    on jest na windowsie 6.5 a nie 6.1

  • 0

    16. ~  2009-10-12 21:31:17  host: chello089078078021.chello.pl

    mordrag...po pierwsze podczas jazdy czy to samochodem ,motorem czy rowerem NIE PISZE SIĘ SMS.a po drugie skoro stać cię na pojazd i taki telefon to jaki problem dla ciebie zadzwonić?ewentualnie napisać smsa chwilkę później?przykwasiłes najgorzej.fajnie że szybki procek - najważniejsze czas ładowania i czas działania w zwykłym użytkowaniu plus multimedia

  • 0

    17. ~Nikolas  2009-10-15 16:00:56  host: dwg2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mordak.. po co pisać eskę jadąc samochodem, jak jest coś ważnego to lepiej zadzwonić, a telefonik bardzo fajny dobra bateria wyświetlacz amoled jest oszczędny, konkurować będzie z htc hd 2 polecam.

  • 0

    18. ~gosciu  2009-10-19 23:55:37  host: dli190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedy bedzie w oficjalnej sprzedazy w polsce ? i w jakiej cenie?

  • 0

    19. ~Mis  2009-10-22 17:41:43  host: mail2.sbe-ltd.co.uk

    Do rob, mozna update-owac z 6.1 na 6.5

  • 0

    20. ~m  2009-10-23 09:01:26  host: inet02.unilever.com

    Witam, ja chce sprostować coś i prosze o poprawe ten wyświetlacz nie ma "65 tys. kolorów" tylko "Color Depth 16bits"

  • 0

    21. ~noboo  2009-10-27 14:02:48  host: chello089075031156.chello.pl

    sluchajcie ja mam omnie 1 i mowiac szczerze wszystko fajnie ale poslugiwanie sie i nawigacja na ekranie to jeden wielki badziew, pomimo wielkich mzliwosci samego urzadzenia, jesli poslugiwanie sie i twardy ekran w o2 jest taki sam to odpuszczam ... mam dosyc silowania sie. no i czy ta bateria wiecej wytrzymuje bo jak korzystam z gps i dzwonie to nie wytrzymuje jednego dnia. mowiac szczerze poza troszke lepszym prockiem i moze lepsza jakoscia obrazu (wyswietlacz) i troszke wiekszym ekranem ... to czy widac ZNACZACA roznice miedzy stara wersja i nowa?? czy na nowej dziala automapa??

  • 0

    22. ~APS pracownik  2009-10-27 19:24:38  host: host-77-252-36-102.poznan.inotel.pl

    ravenmag Ja również mam Omnie I i od momentu kiedy zrobiłem update softa i wgrałem klawiaturę FingerPrint która jest free na WM nie pamiętam zabardzo gdzie schowałem rysik, tak dawno go nie używałem i nie zamierzam. Dodam iż sporo piszę smsów i dużo słucham muzyki.

  • 0

    24. ~derek  2009-11-03 11:18:45  host: cust-133-210.on4.ontelecoms.gr

    ad 21 - luz poza tym ze generalnie telefon jest nowa konstrukcja a z omnia I ma wspolna tylko pierwsza czesc nazwy "Omnia" i system operacyjny z rodzny WM to dla ciebie oba telefony sa generalnie takie same litosci idac tym tropem to generalnie od 10 lat nic w telefonach sie nie zmienilo bo przeciez mozna z nich dalej dzwonic :P

  • 0

    25. ~WzS  2009-11-03 14:53:05  host: edm82.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefonik w Orange jest tańszy od OMNI I i OMNI HD. Nie wiem z czego to wynika ale jest OK.

  • 0

    26. ~RavenMag  2009-11-04 22:56:39  host: tmo-105-25.customers.d1-online.com

    noboo Z ekranem, to widać mamy podobny problem- twardy i trzeba się namęczyć paluchami (a i rysikiem nie zawsze wszystko jest ok), ale to już zostało rozwiązane przez Samsunga, który wypuścił Omnie z poprawionym wyświetlaczem. Nie pamiętam, co to była za modyfikacja, ale bawiłem się już taką Omnią i powiem, że różnica ogromna. Nasz problem najpewniej jest taki sam- kupiliśmy jedne z pierwszych wydań Omni. Co do baterii, ja już dawno przyzwyczaiłem się do podłączania telefonu co wieczór do ładowarki i jakoś nie sprawia mi to problemu (nawyk z Nokii N70 ;) )- to odnośnie rozmów. A jeśli chodzi o GPS, to chyba logiczne jest używanie go przy komie podłączonej do ładowarki samochodowej... przynajmniej dla mnie. APS pracownik Ja mam softa od BarrFind2- zmodyfikowany, poprawioną czułość ekranu, poprawioną kalibrację i klawiaturę ZoomBoard ze stajni VITO, a jednak rysik to mój najlepszy przyjaciel... niestety :-/ No, ale jest możliwość, że Ty masz tę Omnię ze zmodyfikowanym już wyświetlaczem, o której pisałem wcześniej i stąd ta różnica.

  • 0

    27. ~Dj.RnS  2009-11-06 15:33:49  host: dynamic-78-8-44-119.ssp.dialog.net.pl

    dla mnie jest oki

  • 0

    28. ~Monikaaa:)  2009-11-06 21:21:08  host: aapw6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej jakbyście mogli to byście mi doradzili który telefon wybrac Samsung i8000 Omnia II cz eonny ericsona w995 bo właśnie sie zastanawiam który wziąść bo oba mi się podobają:)

  • 0

    29. ~jat  2009-11-08 00:23:22  host: biuro.jatek.pl

    Witam, od 28-go jest w ofercie Orange, stąd go właśnie mam i polecam. Ma wszystkie bajery, jakie można w tego typu urządzenie wepchać. System Windows Mobile 6.5, akcelerometr, dobry procesor, dobry aparat, naprawdę fajnie to śmiga. Wadą jest ten rysik wiszący na sznurku i zaślepka gniazda USB - ja prawie codziennie go podpinam, więc pewnie za parę miesięcy się urwie. Ekran ładnie działa na palec i na rysik. Mam problemy z odpaleniem Tomtom Navigator 6 i Microsoft RDP, reszta działa bez zarzutu.

  • 0

    30. ~Doc  2009-11-11 00:11:50  host: adlg98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    O tak - tę to bym kupił. Mam "starą" omnię. Pad jest unikalny (widziałem go chyba jeszcze tylko w SE). Poza domem mam przy sobie rysik, ale już go nie używam. Starsze gry PDA wymagające pada nie bardzo chcą działać, ale jest tyle nowych świetnych gier, że tego nie zauważycie :). Nawigacje (Automapa, Garmin, Navigo) wymiatają w porównaniu z badziewnymi GPSami czy PDA z prockiem 300MHz. HD z powodu symbiana nie zrobiła na mnie wrażenia. Ja chcę omnię II!! Ale nie mogę co roku zmieniać telefonu :(

  • 0

    31. ~Molu  2009-11-19 16:19:23  host: 188.146.127.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Bedzie test tego telefonu tej stronce? Przymiezam sie do zakupu i jakas wiedza by sie przydala na ten temat :)

  • 0

    32. ~trusik  2009-11-22 13:04:48  host: 94.42.110.70

    16 bitów = 2^16 = 65536 :) ot matematyka :) pozatym to nie są same kolory tylko kolory wraz z odcieniami. W większości przypadków używa się trybu RGB ... 3 kolory, reszta to odcienie. pozdro!

  • 0

    33. ~Kork  2009-11-27 06:08:08  host: chello089079141139.chello.pl

    Bawie sie nim od 3 dni. Mialem wczesniej do czynienia z dotykowcow z nokia 5800 i Iphone(starszym). Na plus: Znakomity ekran! Odpalil wszystkie Xvidy jakie mu wrzucilem :) Jakosc super! Bateria naprawde niezla. Dotyk hmm - co by nie mowic nie jest to niestety iphone i juz. Nie rozumiem tez zachwytow nad szybkoscia. Moze w kolejnych firmware bedzie lepiej ale teraz jest srednio. Bardzo szybko konczy sie pamiec ram i trzeba caly czas zamykac wszystko. Z nawigacja tez dziwne rzeczy sie dzieja - najpierw nie lapala wcale. Potem nagle sie odblokowala sama z siebie. Teraz znowu nie sa problemy. Nie wiem o co chodzi. Zainstalowalem Touchflo 3D z HTC czy jak mu tam i zmeczyl mnie po 2 godzinach. To pasek nie chcial sie przewijac, to byly problemy z dotykiem, wolny. Na razie nie polecam. Ogolnie tel fajny i mysle ze z czasem bedzie lepiej ale naprawde NIE ma sie czym tak bardzo podniecac. Mam wersje z euro rtv.

  • 0

    34. ~Kork  2009-11-27 09:28:59  host: proxy-platnik.zus.pl

    Jeszcze o internecie - jest calkiem dobrze :) Opera sprawuje sie niezle - szybkosc ok - w koncu mozna normalnie strone przewijac :) I wifi - REWELACJA. Swietnie przedstawione i niesamowicie dobrze wylapuje sieci! Na tym samym przystanku nokia lapala 8-10 sieci a omnia lapie ok 20! I nawet przy dosc slabym sygnale polaczenie jest stabilne! To jest SUPER!!

  • 0

    35. ~azxs  2009-12-05 17:48:37  host: host146.stimo.net

    Nie wiecie od kiedy bedzie dostepny w Orange, narazie brak telefonow.

  • 0

    36.  2009-12-09 20:58:47

    telefonik wg mnie fajny zrobiony na wzór (z wyglądu i paru cech do) Sasmung JET. Nie chce mi się poprawiać osób, które coś wyżej powywijały. Mam zamiar go sobie kupić ale jeszcze nie jestem taki pewny jak będę go miał to coś o nim opiszę :) pozdROCK!

  • 0

    37. ~kris  2009-12-17 10:08:09  host: chello089079226121.chello.pl

    telefon mam od 3tygodni i teraz gubi zasieg do serwisu ogolnie fajny ale jadnak lepsza jest nokia

  • 0

    38.  2009-12-19 19:44:22

    mam ten telefon od piątku i jak mówiłem fajny jedyną jego wadą jest to że nie ma gdzie zaczepić rysika ;/ a tutaj wystąpił błąd WiFi ma 802.11 b/g bez a

  • 0

    39. ~mala;)  2009-12-28 20:42:02  host: ssi-r.3s.pl

    siemka;*. A co z odtwarzaczem muzyki? Jak to wygląda w tym fonie? Można robić inne rzeczy i słuchać muzy? Jakie słuchawki są dołączane? A na głośniku jak się puszcza głośno jest? Dzięki za odpowiedzi.;) ;* Pozdrawiam.

  • 0

    40. ~lachu  2010-01-02 22:22:23  host: 80.51.9.72

    Witam. Mam pytanie czy testował ktoś już tą Omnie z Auto Mapa tą nową wersją czy nadal musi być aktywny telefon żeby odpalić GPS? Pozdr.

  • 0

    41. ~  2010-01-06 09:47:37  host: 078088215159.walbrzych.vectranet.pl

    mam pytanie do ciebie ~pitas czy youtube w nim jest płatne czy nie? z góry dzięki za odpowiedż

  • 0

    42. ~illuś  2010-01-12 21:09:52  host: cfd160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon jakieś 2 tygodnie i jest świetny !! ;)

  • 0

    44. ~ATakaJedna...  2010-01-29 19:15:07  host: hau74.internetdsl.tpnet.pl

    Nie wiecie w jakim sklepie można nabyć tą Omnię w wersji 16gb?

  • 0

    45.  2010-01-30 14:44:55

    a jak z dotykiem? możecie porównać do np. LG Cookie/iPhone'a 3GS?

  • 0

    46.  2010-02-04 23:40:31

    Ładny, dobrze reaguje na dotyk. Na tym kończą się dobre opinie. Potrafi się przymulić bez powodu podczas zmiany używanej aplikacji na inną. Mam go 5 dni i już 4 razy się zawiesił. Tylko wyjęcie baterii pozwoliło na ponowne uruchomienie. Bateria trzyma 1,5 dnia. Spodziewałem się więcej. W porównaniu do Omni 900 w której akumulator trzyma 5-6 dni to jest to porażka. Telefon mam w sieci Orange, która zablokowała pełny dostęp do Windowsa swoja nakładką. Podejrzewam, że ona może być winna zawieszaniu się fona. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna na to sposób.

  • 0

    47. ~emsi  2010-02-05 16:20:45  host: ipa10.t15.ds.pwr.wroc.pl

    Telefon z softem od Orange jest jednym z największych bubli, z jakimi przyszło mi się spotkać... Zamula, wiesza się bez powodu, aplikacje raz działają, raz nie - i to nie tylko dodatkowe. Moja cierpliwość wyczerpała się, gdy wysiadł moduł wysyłania SMSów. Czego by tam w sobie nie miała, Omnia II jest ciągle telefonem i nie powinna zmuszać użytkownika do restartu przy każdej możliwej okazji... Pobawiłem się nią 2 dni i jutro wraca do sprzedawcy a ja odzyskuję swoje pieniądze...

  • 0

    48.  2010-02-14 22:14:38

    Witam. Mam zamiar kupić telefon tylko zastanawia mnie jak jest z obudową? czy to plastik metal? jakieś inne tworzywo?

  • 0

    49. ~JESIU  2010-02-19 12:44:45  host: 77-255-120-29.adsl.inetia.pl

    Mam telefon od tygodnia, dla mnie super sprzęt,kumpel kupił nokie 5800 ,jak ją do ręki wziałem i popatrzyłem na wyświetlacz to... poprostu niebo a ziemia, omnia jest ze swym AMOLEDem poprostu rewelacyjna, wszystko działa super,GPS bardzo dokładny, aparat też dobry choć nie rewelacyjny, jedynie do czego się moge przyczepić to jest to że lubi czasem przymulić ale słyszałem że to wina oprogramowania Orange,ale nie jest toaż takie uciążliwe,Kocham SAMSUNGI !!!!!!

  • 0

    50. ~red  2010-02-22 15:19:56  host: gxq194.internetdsl.tpnet.pl

    emsi to wywal soft Orange. Są na to sposoby wystarczy pogooglać. I będziesz miał soft oryginalny. Ja właśnie się zastanawiam nad tą Omnią a HTC HD2.

  • 0

    51. ~r3ap3r  2010-02-22 15:44:17  host: 212.160.172.70

    Witam, posiadam ten telefon od dnia premiery w Orange, czyli gdzies od pazdziernika i jestem jak najbardziej zadowolony. Potwierdzam, iz na rom'ie od Orange telefon potrafi sie zawiesic itp dziala generalnie bardzo wolno. Lecz po wgraniu najnowszego firmware: PDA: I8000NXXJB1 CSC: I8000XEOJB1 TELEFON: I8000XXJB1 telefon dziala rewelacyjnie, poznaje w nim na prawde, to co potrafi sprzet jaki jest w srodku. Soft pobrany z forum MoDaCo i uzywam standardowego ekranu z windows. po calym dniu (opera, palringo itp) mam ok 70 MB RAM (po SR jest 80 MB), wiec calkiem przyzwoicie. dzis wieczorem bede flashowal rom w wersji Lite od kris'a z forum pdaclub.pl W tym pieniadzach nie mozna znalezc lepszego telefonu z WinMo. Nawet chcialem zamienic sie z kumplem za HTC Touch Pro2, lecz jakosc wyswietlacza, mozliwosci multimedialne itp TP2 zrazily mnie do niego. Jedynym plusem jest klawiaturka;) lecz ta od samsunga tez jest calkiem dobra;) na koniec... w tych pieniazkach telefon nie ma sobie rownych. Samsung widac, ze pracuje i to dobrze, gdyz z rom'u na rom jest lepiej. Pozdrawiam

  • 0

    52. ~con  2010-02-24 11:39:44  host: 212.51.203.199

    Mam Omnie 2 z Orange kolo 2 tygodni. Jak tu czytam to wiekszosc jakies ma problemy z tym telefonem. Moze ja trafilem na jakis egzemplarz IGLA. Nic sie nie zacina. Bateria OK. Nie musialem robic ani razu restaru poprzez wyjecia bateri. Dogralem fure programow i mocno obciazam tel. dzwonieniem, internetem, aparatem, filmami itp. Wczesniej tez mialem tel z WM od LG wiec jestem przyzwyczajony do tego systemu. Nie narzekam i jestem zadowolony.

  • 0

    55. ~wielki017  2010-03-05 18:52:06  host: 83-168-106-37.pr1-nat.espol.com.pl

    witam mam pytanie jak trzyma bateria w omni II ile dni jak działa wifi i jak działa nawigacja

  • 0

    57. ~denis  2010-03-06 08:50:34  host: 213-92-166-21.serv-net.pl

    nie zgadzam sie z przedmowcami. uzywam i-8000 od ponad miesiaca i nie wymienilbym go na rzaden inny telefon, a juz na pewno nie na iphone. faktem jest, ze to nie jest urzadzenie typu kupisz, uzywasz i nie martwisz sie. trzeba go dostosowac roznymi trikami typu intalowanie odpowiednich programow, zmiany w rejestrze. moze byc to troche uciazliwe dla niektorch osob. dla mnie nie jest, bo lubie pobawic sie z telefonem. teraz telefon smiga bardzo szybko, nie wiesza sie w ogole. nagrada za trud to fakt, ze za 1000 zl otrzymalem sprzet za ktory inni musza zaplacic 1600-2500 zl, a i tak pod wzgledem zaawansowania inne blado wypadaja przy omnii II.

  • 0

    59. ~Spider  2010-03-16 23:43:49  host: pc-181-151.sti.net.pl

    Telefonik mam od jakiegoś tygodnia. Bateria 8/10 naprawdę przy sporym czasie spędzonym na zabawie wytrzymuje 2 dni. jak się nie bawię to .... nie wiem bo na razie się bawię. Omnię 1 ma moja żona i to jest po prostu powolny tragiczny hebel w porównaniu do I8000. To jak Atari VS Core 2 Quad. Znacznie szybszy, czytelniejszy ekran. Rysik w ogóle niepotrzebny.Windows 6.5 + SPB Mobile Shell 3.5 pozwala na obsługę wyłącznie palcem. Pisanie SMS-ów to banał w pionie i poziomie (w Omni 1 nawet rysikiem jest ciężko a tu klawisze duże i natychmiast reagujące precyzyjnie na dotyk palca). Multimedia śmigają - DivX-y śmigają aż miło i nie trzeba z nimi nic robić - kopiujesz na kartę pamięci lub telefon i oglądasz. Kumple wywalili gały jak zobaczyli jakość odtwarzania filmu. Polecam SPB Mobile Shell telefon z tym menu rządzi. Telefon nie zawiesza się - Widać kolega trafił pechowo. Jedyne do czego mógłbym się doczepić to czas w jakim łapie fix-a GPS. Jest to nieco dłużej od tego do czego przywykłem w HTC ale przecież 1-2 minuty to nie tak znowu dużo. Jak używaliście Omni 1 i nie jesteście przekonani do i8000 to powiem wam że to zupełnie inny telefon. Bije Omnię 1 co najmniej 10 razy. Patrzę sobie właśnie na obydwa te telefony leżące koło siebie i po prostu mam ochotę wywalić omnię 1 przez okno bo to szmelc. Polecam. Naprawdę dobry wybór jak chcecie mieć wszystko pod ręką i szybko jak rakieta. PS. Nie zapomnijcie wyłączyć w ekranie Dzisiaj menu samsunga a już na pewno nie używajcie tego z Orange.

  • 0

    60. ~Spider  2010-03-16 23:48:35  host: pc-181-151.sti.net.pl

    Automapa śmiga aż miło - ładnie szybko i nie potrzebuje włączonego modułu telefonu.

  • 0

    61. ~oluska  2010-03-22 23:03:20  host: amh197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak z aparatem , dobre zdjecia robi ?? a dzwiek ,wzgedny , nie trzeszczy ??

  • 0

    62. ~pda:i8000nxxjb3  2010-03-31 22:54:59  host: 77-254-166-241.adsl.inetia.pl

    wgrałem rom jb3, stary ij1 to syf orange i telefon dostał niezłego kopa.bateria na czuwaniu spadek 7% dziennie.14 dni same czuwanie !Blokada telefonu polecam S2U2 2.30 .aparat foto 9/10 ,kamera 7,5/10 .Jestem 100% zadowolony! Mase programów wgrałem i nie miałem zweich na tym romie.Współczuje tym co mają rom od orange !

  • 0

    63. ~wojo12  2010-04-01 09:38:43  host: awf135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy omnia 2 ma dołączony rysik?

  • 0

    64. ~  2010-04-01 22:33:59  host: acz37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wie ktoś jak ustawić dźwięk sms , na np. jakąś swoją mp 3 , bo dzwonek wiem a sms to jak klikam to mam tylko te co oferuję samsung i nie wiem jak wstawić swoją , no i Automapa mi też nie działa szyka sygnału i tak w nieskończoność :(

  • 0

    65. ~  2010-04-15 12:44:28  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Jeśli chodzi o dzwonek sms, nie wiem jak zmienic na swoj, sa jakies standardowe. W ustawieniach GPS w tel ustaw predkosc czy jak to tam na 9600, w automapie tez na 9600, a port na com 7. Po tym zadziala. Dodatkowo polacz sie z WiFi, odswierz punkty XTRA, bedzie znajdowal sygnal w ok 20s. Mam ten telefon od 2 tyg. Po sformatowaniu baterii na (jak to samsung nazwal) wylaczonym podswietlaniu i urzytkowaniu jako tel, trzyma 4-5 dni, z ostrym obciazeniem multimedialnym trzyma 2 dni, zeby w 1 dzien rozladowac... trzeba sie nameczyc i to ostro. Kwestia dobrego formatu baterii. Polecam! wg. mnie WM 6.5 jest znacznie stabilniejszy od Symbiana 60 v3. Polecam ten telefonik, bardzo fajna zabawka i naprawde duze mozliwosci

  • 0

    66. ~  2010-04-29 13:30:35  host: nyn130.internetdsl.tpnet.pl

    jeżeli chodzi o dzwonek zawsze możesz dodać do kontaktu dodać dźwięki i przypisać mp3 do danej osoby jak i dzwonek

  • 0

    67.  2010-04-29 23:24:47

    Świetny smartphone, wszystkim wachającym się nad zakupem goraco polecam. Jestem zachwycony jakoscia wyswietlanego obrazu, powala na kolana. Dobry aparat mysle ze lepszy niz w i900, kreci nawet filmy w zwolnionym tempie. Obsługa palcem po zainstalowaniu SPB - marzenie. Bateria w tej klasie nie do pobicia. Minusy- obudowa zalatuje tania podróbą , a palcuje się niemiłosiernie ze względu na kolor- czerń fortepianowa. Głośnik chyba był lepszy w jedynce, bardziej wyrazisty dzwięk.

  • 0

    68. ~grobo  2010-05-02 09:17:13  host: public74308.xdsl.centertel.pl

    Z softem ORANGutana, jak w większości przypadków telefon nie jest demonem szybkości. Pisanie sms w pozycji poziomej to mordęga mimo większych literek ( nie zawsze wybiera litery na które klikamy i poza tym muli ). SIMLOCK " zdjęty " kartą turbosim - w kieszeni zostaje 70 zł ;-) ( karta PLAY ). Mój telefon zawsze zawiesza się w takim przypadku: robię zdjęcie, włączam przeglądanie zdjęć, klikam wyślij przez MMS, potwierdzam, klikam wyślij ( brak odbiorców ble ble ble klikam OK ), następnie lupa, kontakty i telefon jest zablokowany na amen. Pomaga tylko wyjęcie baterii, ale gdy wybiorę grupę kontaktów telefon się nie zawiesza :-) Bateria trzyma około 2 dni - trochę GPS, radio, MP3, WIFI. Reszta na razie ok.

  • 0

    69. ~Franek  2010-05-06 21:18:19  host: 10-mx-fire-aikina.eu

    Czy może mi powiedzieć czy w omni 2 można pisać bokiem proszę na szybką odpowiedzieć i jeszcze jedno czy lepiej wybrać omnię lite czy omnię 2

  • 0

    70. ~wojak  2010-05-07 16:02:16  host: chello089077253035.chello.pl

    Ja swoja Omnie oddalem juz po 5 dniach do naprawy , ciekawe co okaze sie problemem , bo jak na razie to raz,dwa razy dziennie byl problem z uruchomieniem telefonu ( tylko reset ) po wprowadzeniu go w stan uśpienia i blokadzie klawiszy , telefon byl wlączony ale głuchy na wszystko ,wiecie moze w czym problem ?

  • 0

    71. ~marco  2010-05-15 10:10:03  host: 77-253-244-52.adsl.inetia.pl

    dzwonek na swoj wybierasz odtwarzajac muzyke w odtwarzaczu, menu, ustaw jako dzwonek. ostry i ladny wyswietlacz, filmy super,muza super, poza tym przez wifi dlugo sprawdza poczte, robi zwiechy, ustawienie skrotu na pulpicie wymaga kombinacji typu kopiuj z katalogu wejsc do innego utworz skrot, trzeba wykonac sporo czynnosci z zaznaczaniem. bateria trzyma 4 dni przy srednim uzywaniu multimediow, ksiazka kontaktow rozbudowana az za bardzo, ciagle trzeba potwierdzac kazda operacje. gdyby sie nie wieszal i szybciej troche wykonywal polecenia to ok fon. no i ten wyswietlacz oporowy zbyt wolno reaguje a czasem trzeba silnie naciskac co wiaze sie z blednymi wpisami. lepszy bylby pojemnosciowy. end

  • 0

    73. ~  2010-05-19 19:53:04  host: host-n4-89-39.telpol.net.pl

    Gdyby miała lepszy aparat, wiecej ramu,była bardziej poręczna, i miała tylna częśc obudowy jak w Tuch Pro z gumy a nie ten śliski plastik to telefon idealny. Najbardziej pozytywnie zaskakuje jakość wyswietlacza i bateria! :-)

  • 0

    74. ~parafcom  2010-05-22 18:36:57  host: 213-238-88-47.adsl.inetia.pl

    Miałem już okazję zapoznać się z tym telefonem. Wszystko działa super. Jak chcecie mapy do GPS to polecam AutoMape 6.1. Sygnał łapie po 10 sekundach, tylko nie chwyta w pomieszczeniach. Wgrałem do niego skype mobile i działał bez zarzutu. Pierwsza rzecz, która musi być zrobiona to odcięcie telefonu od GPRS bo mogą wam przyjść wielkie rachunki. Nie wiem jak długo trzyma bateria, ponieważ telefon jest od wujka, a on ciągle go używa. WM 6.5 sprawił na mnie duże wrażenie. Wszystko łatwe w obsłudze, nie trzeba niczego szukać. Mam zamiar również nabyć ten telefon. Postaram się za kilka dni napisać coś więcej.

  • 0

    77. ~  2010-05-27 15:15:00  host: 212.160.172.70

    ~65 baterii się nigdy nie formatowało, kiedyś formowało się ogniwa niklowe, ale to było kiedyś.. W tej chwili nie ma to żadnego wpływu na baterie..

  • 0

    78. ~dark  2010-05-30 21:37:29  host: 94-40-72-4.tktelekom.pl

    polecam HTC samsungi są daleko w tyle i noszą pieluszki

  • 0

    79. ~bodzio  2010-06-02 15:39:37  host: bcj213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest na prawde udany mam go od miecha nie zacina sie tylko kupowac

  • 0

    80. ~  2010-06-02 16:21:15  host: chello089077212147.chello.pl

    jedyny WIEEEEEEEELKIII minus ------ słabo działające wi-wfi. raz działa raz nie działa. mam z orange z spb shell 3.5 i nic!! raz działa a raz nie. CHYBA ŻE KTOS WIE JAK ROZWIĄZAC PROBLEM??? po formacie baterii

  • 0

    81. ~sad  2010-06-28 23:11:53  host: w3cache7.punkt.opole.pl

    telefon super bardzo dobrze sie sprawoje muzyczka fajnie gra i jakie mi sluchaweczki dali *** do tego miodzio

  • 0

    83.  2010-07-04 10:59:41

    @80 inny rom/radio, najlepiej oficjalne samsunga. Nie mam żadnych problemów z wifi,śmiga aż miło i ma dobry zasięg :-)

  • 0

    84. ~Rellik  2010-07-07 21:28:33  host: lukas.asks.pl

    Dlaczego orange wycofalo omnie II ze swojej oferty?

  • 0

    85. ~szychagno  2010-07-08 19:09:50  host: 77-253-152-214.adsl.inetia.pl

    czy ktos z uzytkownikow powie mi czy ta omnia oprocz tradycyjnej klawiatury ma rowniez tradycyjna?? Dla mmie to wazne dla pisania esek :) dzieki za opd

  • 0

    86. ~alfik  2010-07-22 09:13:26  host: pc48-152.kopnet.pl

    szychagno - kup sobie omnie pro, tam masz rozsuwaną klawiaturę

  • 0

    87. ~oMniaK  2010-07-23 12:01:42  host: ejy116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może wy mi pomożecie :) Razem z Omnią 2 dostałem pakiet Automapa (co prawda jest stara, bo wersja jeszcze 5.X). Ustawiam sobie prędkość na 9600 i COM7 w ustawieniach jednak cały czas mam komunikat SZUKAM SYGNALU GPS... Były pogłoski, że Samsung wyda aktualizację, która pozwoli na odtwarzanie i nagrywanie filmów w 720p - czy to prawda?

  • 0

    88. ~mashu  2010-07-28 02:41:18  host: apn-77-115-246-220.dynamic.gprs.plus.pl

    di oMniaK ja tez mialem ten problem. na starszej automapie, przy pierwszym uruchomieniu szukal sygnalu 10 do 30 minut. nie wiem ile, bo go zostawilem celowo w samochodzie. jak juz zlapal to pozniej jjuz przy update'owanych danych xtra lapal 2 do 3 minut wiec jestem zadowolony. ustawienia standardowe, ja mam napewno com7 (taki powinienbyc)a speed hyba 4800 ale nie jestem pewny. automapa niestety troche szaleje przy przelaczeniu w tryb poziomy. ale tak ogolnie, jestem mega zadowolony. myslalem ze bede potrzebowal klawiature 'twarda' a tu sie okazuje ze na tym ekranie idzie pisac wiadomosci nawet chodzac, bo mozna pisac w poziomie i sa wielkie klawisze. rysik tez jest i choc dynda, zadko mi sie przydaje wiec go trzymam w portfelu zamiast w telefonie i nie mam problemu. jestem mega zadowolony po uzywaniu htc diamonda, w ktorym bateria mi trzymala ponizej 1 dnia. tutaj trzyma do 2 dni przy intensywnym (choc nie mega-instensywnym) uzytkowaniu (muzyka, radio, duzo rozmow, notatnik, gry). Dodatkowo opcja sync z outlookiem (zaleta WinMo)... nic dodac, nic ujac. Czasem nieco wolniejszy, ale filmy ogloda sie calkiem spoko. Szkoda tylko ze nie ma wiecej gierek i appsow bo jakby byly, to by samsung wyjadl rynek totalnie moim zdaniem. Ale samsung obiecal ze i na ten model beda, nie tylko na wave, wiec... czekamy! Cieszy mnie tez ze jest coraz wiecej ludzi ktorzy tak jak XDA robia rozne male tweaki- mozna sporo ustawic sobie na telefonie, ale tak duzo ustawiac nie trzeba, bo w preciwienstwie do HTC, omnia to kompletny hardware w ktorym caly software dziala i nie trzeba sie w tym grzebac. tak mam z wieloma rzeczami, ot chocby sluchawkami na bluetooth A2DP. Bardzo polecam, bo o ile marudy mowia ze to ma mniejszy od innych ekran i slabszy procek, o tyle stosunek wartosci jaka reprezentuje ten telefon do jego ceny (niskiej w por. do konkurencji!) jest moim zdaniem przytlaczajacy.

  • 0

    89. ~parafcom38400  2010-08-11 19:10:17  host: 77-253-252-204.adsl.inetia.pl

    Do użytkowników GPS-a!!! Jeśli szuka wam długo sygnału to weźcie wgrajcie nowy ROM/Radio i znajdzie sygnał do 30 sekund (oczywiście przy ściągniętych danych Xtra). Ja mam wersję PDA I8000NXXJC1, CSC I8000XEOJB3, Telefon I8000XXJB2, Eboot I8000NXXJB3. Zauważyłem również, że pomimo aktywności Xtra przez 7 dni za każdym wyłączeniem fona (gdy sie rozładuje do końca), dane się kasują i trzeba je na nowo ściągnąć (nie wiem jak jest przy normalnym wyłączeniu fona bo jeszcze nie testowałem). Co do GPS to w telefonie najlepiej ustawić Baud rate na 9600, a w AM 38400. Jeśli chodzi o wersję AM, ja polecam wersję 6.1, albo 6.5(jeśli jeździsz w dalekie podróże i potrzebujesz ostrzeżeń przed radarami, bo troszeczke się zacina w opcji MENU, ale działa bez zastrzeżeń). Jeśli korzystacie z GPS i jedziecie w dłuższą trasę naładujcie telefon do 100% i dopiero pare minut przed wyjazdem odłączcie fona i podłącie go do ładowarki samochodowej i włączcie GPS, wtedy bateria się nie rozformuje. Mi telefon trzymał 4 dni przy ciągłym użytkowaniu, do wtedy, kiedy jechałem nad morze i popełniłem błąd, a mianowicie: miałem włączoną nawigację i czekałem aż telefon się rozładuje do 10% i dopiero potem podłączyłem go do ładowarki samochodowej i w trakcie postoju przy wyłączaniu zasilania samochodu telefon się nie ładował, a przy włączeniu zaczynał się ładować i rozformował mi baterię. Teraz wytrzymuje góra 20h. Jeśli wiecie gdzie można kupić orginalną baterię z Samsunga do omnii II proszę o wysłanie linku na gg: 5672246. Ogólnie z telefonu jestem zadowolony i poleciłbym go każdemu.

  • 0

    90. ~NAIKI  2010-08-14 23:24:56  host: gw6.knc.pl

    Witam , jak instaluje się ten nowy ROM, trzeba siedziec całą noc to jest proste,moża uszkodzic telefon.Wiecie jak zdjac simlocka ?Pozdrawiam Ciągle sie zastanawiam ;)))

  • 0

    91. ~mark  2010-08-17 12:48:18  host: pcb69.tech.us.edu.pl

    Telefon użytkuje 2 mies. Pierwsza rzecz to pozbyć się softu operatora. Mam E1. Wersja WM 6.5.3. Kapitalnie dziala wszystko. Nie ma problemu z wifi ani gps. Automapa 5.7 lapie sygnal bardzo szybko. Zalet mnostwo o ktorych nie bede pisal. Do wad telefonu zaliczam praktycznie niewidoczny wyswietlacz w sloncu, slaby dzwiek a gdy zasłonimy znajdujacy sie z tylu tel glosniczek telefon slabo slyszalny. Zdjecia i filmy na telefonie wygladaja super. Po przeniesieniu na komp. traca na jakosci. Widac wyswietlacz robi swoje. Przy ustawieniach wifi sugeruje dodac nowe polaczenie aby nie wchodzil w gprs i pozmieniac w programach typu opera gg czy skype. I jeszcze malutka wada czasami przydalby sie rysik w uzyciu a nie ma go pod reka, bo brak schowka w telefonie i zazwyczaj rysika sie nie nosi. Rekord trzymania na baterii to 1,5 tyg. Podczas czestego ogladania i korzystania z netu 4 dni. Polecam, bo warto, ale za dobra cene do 1 tys. Pozdr.

  • 0

    92. ~parafcom  2010-08-21 20:08:58  host: 87-205-187-250.adsl.inetia.pl

    do mark Jeśli słabo widać na wyświetlaczu wystarczy go rozjaśnić albo dać opcję AUTOWYRÓWNANIA i wtedy nie ma problemu z widocznością. Problem z baterią opisywany w poprzednim moim poście zniknął po wgraniu na nowo ROM/RADIO, bateria skasowała pamięć i teraz przez 24h bez użytkowania wytrzymała mi 2 tygodnie.

  • 0

    93. ~parafcom  2010-08-21 20:14:07  host: 87-205-187-250.adsl.inetia.pl

    do NAIKI Instalacja ROM-u jest bardzo prosta i trwa ok. 10 minut, ja wgrywałem już 3x ROM i jeszcze nic mi sie z telefonem nie stało. Dużo paczek z ROM-ami możesz znaleźć na forum samsung-mobile.com.pl. Instrukcja flashowania też jest na forum, starczy że masz Win XP zainstalowanego Active Synca i program do flashowania z dodatkami.

  • 0

    94.  2010-10-25 22:27:36

    Mam pytanie czy ten telefon posiada gry takie jak ma normalny windows takie jak pasjans saper itp.

  • 0

    95. ~egzor  2010-11-06 01:26:30  host: chi163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon używany od roku kupiłem go żonie sam mam SE P1i od 3 lat i spoko nie zazdroszczę bo ona robi większy użytek z jego niezliczonej ilości funkcji jest po prostu genialny chociaż wydaje się ze menu jest troszkę za bardzo rozbudowane to wciąż jest to jest bardzo czytelny telefon. Nie zawiesza się praktyczne od czasu upgradu firmowym sofem. Robi nieziemskie zdjęcia i mól bym tak wymieniać godzinę. Wady ma dwie: pierwsza niestety ekran dotykowy jest słabszy od iPfona (ale tylko w tej kwestii mu ustepuje) druga głośnik jest pp prostu za słaby na telefon z takimi możliwościami mój stary SE ma ok 6-7 razy lepszy ze 2 razy mocniejszy głośnik. Tuning tego tel to tylko wymiana obudowy na tytanowo polimerową oraz szkło mineralne na ekranie bo to juz nie jest wyświetlacz... i to ekranie HD:))))))

  • 0

    96. ~reddevils107  2010-11-10 21:40:28  host: nat4-8.ghnet.pl

    Witam mam pytanie czy jest mozliwosc zablokowanie "moje pliki" hasłem tak jak w samsungu avila. jesli tak to prosze napisac jako to sie robi pozdrawiam

  • 0

    97. ~plays2  2010-12-15 19:06:34  host: 78-31-92-71.ostrog.net.pl

    Miałem ten telefon przez tydzień... Po tym czasie sprzedałem go z tego powodu, że nie dało się praktycznie nic zrobić na nim. Ciągle się zawieszał, nawet wchodząc w ustawienia i zmieniając nazwę telefonu w ustawieniach bluetooth (po resecie telefoniku) telefon robił to jakieś 15sec. Gdy ktoś dzwonił telefon wygaszał się i ekran nie podświetlał się wogóle. Niestety nie polecam telefonu.

  • 0

    98. ~Axew  2011-01-19 07:56:13  host: 50.grs-k0.g1.pl

    Nie polecam tego telefonu. Z wyglądu to może i ładny, ale jest taki wielki że aż wstyd go wyjąć. Ja się pytam, to jest telefon czy Xbox? :/

  • 0

    99. ~odolek08  2011-01-30 19:53:16  host: cqx47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam problem... a mianowicie to podczas rozmowy kompletnie nie slysze drugiego rozmowcy(on mnie slyszy) i jeszcze nie slysze dzwieku gdy odtwarzam piosenke jakas... prosze o pomoc

  • 0

    100. ~mati  2011-02-22 13:25:11  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    No wiecie co... Powiem Wam, że mam go od ponad roku. Na początku ochy i achy, potem be... Teraz, jak zmadrzalem, polecialem do serwisu samsunga i po 15 min odebralem swoj tel z nowym softem wymienionym za free... Nie zamienil bym go nawet na wszystkomajacy brandzlofon Galaxy S. pzdr!

  • 0

    101. ~rafns  2011-03-20 15:42:15  host: nat6.pp.com.pl

    mam telefon już kolo roku,telefon fajny ma wiele bajerów i możliwości, masa programów do czego dusza potrzebuje, gps można wgrać najnowsza automape itp. Ma swoje minusy ale idzie się przyzwyczaić (ekran opornościowy trochę mocniej trzeba wciskać rysikiem lub palcem). Dla ludzi nie lubiących kombibować po ustawieniach itp nie polecam bo potem pisz bzdury ze BT nie działa ze WIFI znika , ze głosu nie słychać itp. Powciskacie coś i potem się dziwicie ze problemy są a palcem wam się nie chce kiwnąć po ustawieniach żeby poszukać w opcjach telefonu. Co do wieszania to instalujecie badziewne programy nikomu nie potrzebne i to na dodatek w pamięci głównej telefonu której jest 512 MB i się dziwicie ze muli ze wolno chodzi ze się wiesz. Telefon POLECAM z czystym sercem ale osobom które miały już kontakt z windows mobile już lubią się bawić, szperać, itp . Laikom polecam nokie 3310 można dzwonić, pisać za pomoca paru klawiszy, nic się nie zacina i można nim piwo otwierać..

  • 0

    102. ~gibson  2011-04-02 21:01:23  host: aduj19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon posiadam już ponad pół roku i to że ustrzeliłem go po okazyjnej cenie było najlepszą moja transakcją i decyzją. Super PDA mające multum funkcji. Wiele razy zaskoczyłem znajomych jego możliwościami. Sam jestem bardzo zadowolony. Wszystkie najpotrzebniejsze programy można znaleźć w internecie. GPS świetnie działa jak na telefon. Aparat nie jest najmocniejszą stroną mimo to robi bardzo ładne zdjęcia w plenerze. Po instalacji sterownika dźwięku jest bardzo głośny. Szybko się ładuje a bateria trzyma dość długo. Model się zaczyna starzeć powoli ale ja go na razie nie zmieniam bo jest super. Telefon trzeba z czasem przystosować do własnych potrzeb. Oczywiście jest on dla ludzi mających trochę pojęcia o pracy z tym urządzeniem. Mi zawiesi się może raz na 2 miesiące lub wcale przy czym moi znajomi potrafią to zrobić w 10 min :p ogólnie polecam

  • 0

    103. ~Niedzik  2011-06-29 22:51:13  host: 178.181.51.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    MAM PYTANIEE... czy da się w Samsungu Omni 2 ustawić by wyświetlacz np w internecie był w pozycji poziomej ? Da się jakoś to ustawić w ustawieniach czy coś ? Prosze o szybką odpowiedz. !!!

  • 0

    104. ~activex  2011-12-05 08:37:25  host: cbk76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niedzik troch późno ale da się aplikacja orientation detection pozdro

  • 0

    105. ~Mati  2012-01-04 21:38:20  host: 031011214156.deblin.vectranet.pl

    Ogolnie to dostaje ode mnie 6/10. Początkowo telefon niby super(brand Orange), niby szybki niby super ale do czasu. Wejście w internet lub uruchomienie kilku aplikacji nie jest wykonywalne, gdyż telefon momentalnie się wieszał. Jezeli ktoś umie niech odrazu wymieni ROM na inny niż Orange, lecz traci przez to gwarancje. Kto jest ogarniety wie co zrobic zeby ja spowrotem odzyskac. Po zmianie telefon szybszy wydajniejszy, lecz brakuje mu czegos. Bawiłem się Galaxy S brata i powiem wam ze Android jest wg mnie lepszy od Windowsa. Tym bardziej ze jest systemem który teraz ciągle się rozwija. Dlatego moją kolejną decyzją na zakup smartfona bedzie to tel z Androidem. Pozdr.

  • 0

    106. ~wenus939  2012-01-11 02:29:30  host: bgt34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam od roku i dla mnie jest najlepszy technicznie i wizualnie. Duzo siedzę na necie i tu sprawdza się jak cholera. A i dzwoni się wygodnie, jest kompatybilny z bluetooth nokii i jest git. Dla mnie w skali 1/10 daję pełne 10 za wszystko.

  • 0

    107. ~maciek  2012-02-09 22:51:38  host: cyberfox.pl

    Myślę czy by się na nią nie przesiąść ze starszej siostry - Omni 1, ale ciekawi mnie czy w niej Samsung poprawił już ekran, czy jest bardziej czulszy na dotyk i czy jest kolorami choć trochę lepszy, bo w końcu AMOLED. Widzę że Omnia 2 ma już jack'a, microUSB, lepsze wejście na kartę microSD. Kto ma ten telefon, jak tam dotyk?

  • 0

    108. ~Skiter  2012-02-22 14:45:32  host: fgv130.internetdsl.tpnet.pl

    ja teraz w zimie potrafiłem pisać nawet w rękawiczkach wiadomości..

  • 0

    109. ~newomniauser  2012-03-02 14:35:03  host: tech.ardo.com.pl

    nie chrzań Skiter...akurat w rękawiczkach,, chyba nylonowych :)) DOtyk nie jest super, ale daje radę... to mój pierwszy dotykowiec, chociaż żona ma Wave'a i tam działa sporo lepiej niż w O2. Chciałem kupić LG-GT540, ale tam dotyk to juz zupelna porażka...Generalnie jaj jestem zadowolony, dałem za nią 300zeta i za te pieniądze to fajny sprzet :)

  • 0

    110. ~sew  2012-03-04 09:11:32  host: 213.231.194.149

    czy w O2 jest mysz optyczna tak jak w O1 ??

  • 0

    111. ~  2012-03-04 22:29:31  host: z26-05.opera-mini.net

    Mam już telefon od ponad 2 lat i moge powiedzieć że dotyk jest dobry, ja gdy pisze np wiadomość to najlepiej i najprecyzyjniej jest poprostu pazurami dotykać:) ale do innych czynności wystarczą opuszki i nie ma jakiś specjalnie większych problemów. Używałem kilka dotykowców oprowych i omnia 2 jest jedną z lepszych.

  • 0

    112. ~barata  2012-03-25 21:29:09  host: ip5651c5e0.speed.planet.nl

    mam poytanie ...powiedzcie mi z jakiego powodu moze sie zawieszac system- wylancza sie itp spadl mi i nie wiem w czym tkwi problem (omnie 2)

  • 0

    113. ~jarecki  2012-04-04 18:56:18  host: 89-68-155-248.dynamic.chello.pl

    czołem, mam tel od kilku lat, właśnie się z nim przeprosiłem, miałem już dość iPhona 3G, Omnia ma wszystko lepsze, tylko aplikacji mniej lub wcale. Zainstalowałem Shell Mobile lecz szwankuje mi ustawianie profili, działają ale nie przestawiają się;). Ogólnie mp3 super, radio super, video jak na komórkę też ujdzie... nie jest to SGSII ;) ale dajcie spokój kiedy go wypuścili to był hit, teraz modzież mawia na to szit ;). Aha codzinnie 2 godzinki mp3, troszke kalendarza, trochę gadek, budiki alarmy i bateria super! Ładowana w niedziele w południe , dziś środa wieczorem i mam 48% :) pozdro

  • 0

    114. ~Ania  2012-04-04 20:00:33  host: 79.162.102.232

    Mam go z ok. 2 lata.Jeszcze nigdy nie był w naprawie, chociaż już wiele przeżył,bateria długo trzyma fajnie się słucha muzyki.Internet śmiga, ogólnie super telefon. :))

  • 0

    115. ~  2012-04-24 18:42:11  host: c43-221.icpnet.pl

    telefon fajny, miałam go przeszło 2 lata, niestety po skończeniu okresu gwarancji padł, a odpowiedz komisu - zepsuta płyta główna i nie opłaca się naprawiać. Cóż albo telefon jest kiepsko zrobiony i mało wytrzymały albo polityka producenta (jak w większości chyba przypadków) jest taka, aby telefon wytrzymał tylko okres do zakończenia gwarancji.. cóż ;

  • 0

    116. ~maciek  2012-08-12 20:03:12  host: cyberfox.pl

    ~111 Właśnie Omnię 1 trzeba dotykać pazurami, żeby ekran zareagował, bo opuszką to nie da rady, chyba że mocno ale co to wtedy jest za przyjemność z dotykowego ekranu? Żadna,a wtedy jest ryzyko że otworzy nam nie to co chcemy. Omnia 1 jest fajna, ale ekran i kolory - porażka. Samsung Delphi, takie "gówienko" to też oporowiec, a dotyk w nim chodzi jak marzenie, wiem bo używałem przez niedługi okres czasu, wystarczyło tylko leciuteńko opuszką dotknąć, co innego. Życzyłbym sobie, aby w każdym telefonie dotyk chodził tak jak w Samsungu Delphi. Wkładając go do kieszeni musiałem za każdym razem blokować ekran, bo gdy tego nie robiłem to nawet przy samym chodzeniu coś mi się musiało włączyć, to nawet jeszcze przy zgaszonym ekranie :D Czyli po wypowiedziach innych wnioskuje że nic się nie zmieniło? Wciąż dotyk taki sam jak w poprzedniku? No ale cóż, nie dostrzeże się różnicy, jeśli samemu się tego nie doświadczy :) ~sew tak, jest ten dotykowy "touchpad" jak w laptopie, chyba każdy telefon z Windowsem ma tą mysz, bo SE Xperia X1 i X2 mają.

  • 0

    117. ~  2012-11-29 13:47:59  host: eah148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    obecnie mam htc wildfire,ale chciałbym zmienić na cos z windowsem. czy OMNIA 2 to dobry wybor czy może polecacie cos innego?

  • 0

    118. ~  2013-01-17 20:51:38  host: ip-78-30-122-183.free.aero2.net.pl

    Mam ten telefon od 3 lat, powiem jedno: nie chce popsuć:) nie raz rzucałem nim o dywan bo ma mnóstwo wad softwarowych co doprowadza do wściekłości nie raz. Mam najnowszy i ostatni soft nxxji1. Wymienię wad które mnie irytują: - może zawiesić się w każdym momencie i robi to -wchodzenie w wiadomości trwa niesamowicie długo -aplikacje użytkowe które samsung dodał są niedpracowane i dość toporne -powolny system z nakładką TouchWiz -często gdy się uśpi telefon przyciskiem to się już nie obudzi Plusy: -ekranik AMOLED -niezły aparat -dźwięk WoW HD w Odtwarzaczu Multimedialnym -wytrzymały

  • 0

    119.  2013-03-01 16:51:35

    Nie daj cię się nabrać na "16 mln kolorów"

  • 0

    120. ~!1  2013-04-08 10:47:30  host: 87-204-102-58.ip.netia.com.pl

    ekran ma 16 mln kolorów, tylko WM nie wyciągnie tyle...

  • 0

    121. ~kcozisjdvj  2013-05-28 15:53:14  host: 46.227.38.2

    Super telefon , ładny :) planuje go kupić , zapowiada się naprawdę nieźle

  • 0

    122.  2014-07-02 14:11:23

    Na plus :

    - ładny design
    - plastikowa obudowa - po upadku nie widać tak odprapań
    - nie trzeszczy
    - amoled
    - całkiem dobry aparat, niektóre sporo nowsze telefony mają dużo gorszy (np xperia j)
    - ładnie gra muzykę
    - jack 3.5
    - dobrze trzyma bateria

    na minus :

    - windows mobile
    - wydajność (na custom romie to jeszcze jakoś działało)
    - dotyk oporowy (choć tu w miarę jeszcze da się z tego korzystać - dość duży ekran przy czym czułość w porównaniu
    do i900 jest jednak wyraźnie lepsza)
    - plastik na ekranie - rysuje się, zabawa w folie itp

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-17-16.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet