Samsung I5700 - opinie
Telefony Samsung Samsung I5700 Opinie o Samsung I5700

Samsung I5700

w sumie: 218
  • 3

    1. ~Ja  2010-01-18 20:14:24  host: osiedle101.telgam.pl

    WiFi, GPS, duży ekran - chcę to mieć !!!!!

  • 0

    4. ~Jeanette  2010-01-20 19:09:25  host: 83-168-75-17.pz3-nat.espol.com.pl

    Wygląd... bajka po prostu.

  • 0

    5. ~martie  2010-01-21 17:06:12  host: 77-253-94-102.adsl.inetia.pl

    Moze po wypuszczeniu na rynek tej maszynki, support Samsunga dla wlasnych telefonow z androidem ruszy się. Mowie tu chociazby o aktualizacji systemu do wersji 2.XX czy wydaniu jakiejś nakładki na system. Pozyjemy zobaczymy :)

  • 0

    6. ~mistrzu  2010-01-25 00:15:09  host: chello089077191241.chello.pl

    1. Pierwszy :D Fajny fonik ale rozdzielczosc hukowa :)

  • 0

    7. ~WOJTUL  2010-01-29 11:53:38  host: ip-85-198-236-53.broker.com.pl

    Ładnie wygląda tylko, że ten aparat mógłby być lepszy. Przynajmniej 5 a nie 3 MPIX. Jest GPS, WIFI, HSDPA, dobry procek. Ogólem jest OK :)

  • 0

    9. ~czytacz  2010-01-30 21:47:29  host: 77.222.245.17

    o co chodzi z tym znakiem zapytania przy JAVA to znaczu ze nie obsłuży np. gg?

  • 2

    10. ~szeryf  2010-01-31 13:42:25  host: host-195-117-54-118.tvkstella.pl

    pierwszy :D widziałem test na phonearena.com i powiem że zebrał całkiem wysokie noty i 10/10 za baterię. Dużo lepsze oceny niż i7500 galaxy. Może to jest moja przyszłość? Kto wie :) oby cena spadła do ~700zł.

  • -2

    13. ~zig-zag  2010-02-08 23:19:02  host: 91.200.78.17

    jak dla mnie lepszy jest samsung i7500 w sumie to prawie to samo co i5700 ale ma flesz i aparat 5mpx

  • 2

    14. ~Delawega  2010-02-15 15:15:35  host: aelj161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem w posiadaniu tego telefonu od paru dni, całkiem przypadkowo i muszę stwierdzić że zaskoczył mnie swoją funkcjonalnością i wszechstonnością. Co do rozdzielczości to w rzeczywistości jest wystarczająca. System Android jest bardzo szybki i stabilny, klawiatury wirtualne bardzo przejrzyste i przyjemne w użytku, wyświetlacz duży i przejrzysty, interface menu przyjemny, dźwięk bardzo głośny i czysty (szczególnie na słuchawkach). Niewątpliwie największą zaletą i5700 jest bateria, bawiłem się (gry, muzyka, filmy etc.) telefonem od rana do nocy i bateria wytrzymała w takim trybie cztery pełne dni, moim zdaniem to bardzo długo. Kolejny plus to fakt że istnieje mnóstwo softu na powyższą platformę. Co do ujemnych punktów to napewno aparat, ratuje go auto focus ale niestety nie ma nawet lampy led a bardzo by się przydała. Bezpośrednio po zakupie koniecznie należy wyłączyć GPRSEDGE bo można sobie narobić kosztów. Wi-Fi extra sprawa, z moim routerem śmiga jak trzeba. GPS szybko i sprawnie wyszukuje satelity, niestety trzeba sobie zapodać soft do GPSa ponieważ fabryczna aplikacja NAVI EXERT korzysta z map bezpośrednio ściąganych z netu. Od zawsze byłem fanem SE i NOKIA [chociaż ostatnio miałem okazję się bawić Omnią i AjFonem ;-)], ale jak się w moim przypadku okazało, dla tego telefonu warto zdradzić ulubioną markę ;-). Kwitując: ładny, estetyczny, funkcjonalny i ogólnie cieszy.

  • 0

    15. ~macz21  2010-02-16 13:33:11  host: crowley-nat.greenlan.pl

    pytanie czy ERA GSM wprowadziła jakieś zmniany w sofcie tego telefonu???

  • 1

    16. ~bubu  2010-02-16 13:55:25  host: aboy42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na uwagę na pewno zasługuje szybki procesor, dzięki czemu telefon będzie się przyjemnie obsługiwało i będzie szybszy od poprzednika - I7500. Nie trzeba wspominać o ekranie, GPS-ie, Wi-Fi. Minusem jest brak lampy błyskowej, który uniemożliwia robienie zdjęć w gorszym świetle czy w zupełnej ciemności. Ciekawi mnie czy jest możliwy upgrade wersji systemu do 1.6 . Ogólnie telefon robi pozytywne wrażenie. Przydatne będą komentarze posiadaczy tego telefonu - szczególnie dla osób zastanawiających się nad jego kupnem. Pozdro

  • 2

    17. ~WujoFefer  2010-02-22 20:12:45  host: chello089078009222.chello.pl

    Właśnie kupiłem tego fona, Android 1.5 z możliwą aktualizacją do 2.1 z 800Mhz w sensownej cenie (750 zeta ale widziałem już aukcje z softem ery za 600-650 złotych).

  • -3

    18. ~podskocz  2010-02-23 15:20:28  host: aiy82.internetdsl.tpnet.pl

    faza jest tego typu ze placi sie za ten telefon non stop bez wzgledu na to czy sie rozmawia czy nie. Android laczy sie non stop z internetem aby aktualizowac wszelkie dane na telefonie, czyli transmisja danych aktywuje sie wraz z uruchomieniem telefonu, natomiast nie ma mozliwosci wylaczenia tej uslugi... srednia opcja bardzo

  • -1

    19. ~pablox  2010-02-23 18:27:24  host: 81.219.226.195

    no i nie ma wyswietlacza amoled tak jak samsung galaxy i7500 tylok zwykły ekran tft

  • 1

    21. ~Alan  2010-02-26 15:09:13  host: 195.200.199.43

    Czekam na niego ma dojść we wtorek . Na pewno opiszę go jak się sprawuję ;) . Moim zdaniem totalna MIAZGA!

  • 3

    22. ~  2010-02-27 18:54:12  host: 213.199.241.50

    jest lepszy od i7500 bo ma szybszy procesor a to jedna z poważniejszych wad Galaxy.

  • 1

    23.  2010-03-07 11:34:22

    @podskocz jest pełno programów do blokowania połączeń typu gprs itp wtedy telefon łączy sie tylko przez wi-fi. Poza tym sa sieci gdzie net jest tani, czytaj heyah

  • 0

    24. ~jaky  2010-03-12 12:12:35  host: dla19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W Playu ma być w wersji lite Ktoś wie czym będzie się różnił ?

  • 0

    25. ~serch  2010-03-14 15:17:02  host: public-gprs75650.centertel.pl

    @18 instalujesz apndroid i nie masz problemów z rachunkami za internet, a poza tym... Android to system przede wszystkim do internetu, bez niego nie rozwinie skrzydeł...

  • 0

    26. ~  2010-03-14 23:01:32  host: dbo179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W ustawieniach jest opcja, która zamyka wszystkie "background conections" czyli tylko 3g albo wifi;) Mam go od paru dni i oprócz opóźnienia w wpisywaniu znaków do youtube i przeglądarki, telefon bez wad. Urzekł mnie emulator gameboya, który chodzi bez zająknięcia, a na innych androidach (nawet hero) tnie się.

  • 2

    27.  2010-03-15 09:10:12

    Telefon mam miesiąc i tydzień, a zatem już co nie co poznałem go. @2. Telefon ma 256 mega RAMu, z czego użytkownikowi przypada około 160. @6. Gdyby ktoś Tobie przed nos podłożył same włączone wyświetlacze i7500 i i5700 to ciekaw jestem czy byłbyś taki mądry i wskazał, który jest od jakiego modelu. @7. Jak czytam takie teksty odnośnie aparatu foto w telefonie, to budzi tylko uśmiech politowania. @9. Telefon ma klienta JAVA. Mobilne GG działa bez problemów (jest specjalna wersja na Android). @13. Kolejny dzieciak zapatrzony w aparat foto w telefonie. Kup sobie małpkę cyfrówkę. @14. Popieram w 100%. @15. Wg. mnie tapeta na "dzień dobry" oraz dorzucone usługi SimExtra. @16. Upgrade ma być od razu do 2.1 (kwiecień-maj). @18. Np. ApnDroid. @19 patrz @7 i @13.

  • 0

    28. ~naname  2010-03-19 22:35:26  host: boguszow.sattom.pl

    16mln kolorów?

  • 1

    29. ~jasiu  2010-03-22 19:48:25  host: host221-89-206-2.limes.com.pl

    Jeśli miałbym włączone wszystkie te funkcje aktualizacji jak mail itd. to ile MB na miesiąc zużywałby ten telefon. Pytam bo zastanawiam się czy 5 MB w ofercie na kartę w Play mi wystarczy na chociaż trochę, czy będę zmuszony zmienić operatora na Plusa, do którego nic nie mam. ;)

  • 0

    30. ~sally  2010-03-25 16:30:02  host: hjt50.internetdsl.tpnet.pl

    do~macz21 era jedyne co zrobiła z softem do wgrała swojątapetę... u nas w erze fon bez simloka, bez modyfikacji softu, mam n97, a galaxy włąśnie wziąłem jako drugi- służbowy

  • 0

    32. ~WUZUDU!  2010-03-25 18:19:15  host: 77-254-198-204.adsl.inetia.pl

    mam pytanko a jak wygląda sytuacja z grami 3d na ten fon?

  • 1

    34. ~RoN  2010-03-26 09:43:04  host: host-80-252-3-142.gazeta.pl

    Bardzo fajna maszynka z paroma wadami. Na plus obsługa,funkcje,dodatkowe darmowe oprogramowanie z marketu, ekran i niezła bateria. Żeby nie było zbyt fajnie Samsung nie dał możliwości: 1)przesyłania plików via bluetooth (w zasadzie nie Samsung tylko Google skopało Androida 1.5, przesyłanie dopiero w 2.1, czekam niecierpliwie na update;) 2)przesyłania wizytówek w formacie vcf 3)czytania dokumentów .doc, .xls, .ppt, .pdf. Oprogramowanie da się dociągnąć z marketu, ale pełna wersja jest płatna, w podstawowej da się tylko czytać- bez edycji .doc i .xls

  • 0

    35. ~robercik  2010-03-26 18:13:18  host: 188.33.163.232

    Jak wyslac cos przez bluetooth

  • 0

    36. ~kozaik  2010-03-30 09:25:25  host: 178-36-0-226.adsl.inetia.pl

    Witam Spotkałem się z jedną opinią, że podczas pisania smsów pojawiają się znaczne lagi od wciśnięcia litery do pojawienia się jej na wyświetlaczu (szczególnie po paru słowach) czy ktoś to może potwierdzić?

  • 0

    38. ~Al  2010-04-01 15:59:59  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Chyba może bez problemu konkurowac z ajfonem, aye?

  • 0

    39. ~miki  2010-04-01 17:51:16  host: 94-195-44-71.zone9.bethere.co.uk

    Mam ten tel. od paru tyg. i jak dla mnie jest super. Jest jak malutki komputerek z linuxem na pokladzie. Telefon jest tak dobry jak programy ktore sa na nim. Tak wiec standardowy "goly" to nic nadzwyczajengo dopiero te programy robia z niego uzyteczne narzedzie pracy. 2. Od HTC Magic rozni sie tylko trackbalem i lepszym procesorem. Daje sobie reke uciac ze to te same tel. (wielkosc, funkcje, parametry wszystko to samo).

  • -3

    40.  2010-04-03 15:49:14

    Zastanawiam się skąd tyle nad tym badziewiem zachwytu u niektórych. Czyżby ukryci sprzedawcy od Samsunga? Otóż zaraz po zakupie telefonu (kurier sieć era) rozpocząłem przy wsparciu "Android forum" intensywną zabawę, testowanie;) urządzenia. 1) Po dosłownie pół minucie po zainstalowaniu karty sim oraz dołączonej do zestawu karty SD i uruchomieniu telefonu pojawiła się ikona połączenia HSDPA. Urządzenie bez żadnej mojej interwencji połączyło się z serwerem Google (oprócz wspomnianej powyżej ikonki żadnej dodatkowej informacji). Tak się dzieje przynajmniej raz na pół godziny. Więc jeżeli nie mamy wykupionego dość dużego pakietu internetowego to sporo płacimy oprócz abonamentu. 2) Teraz WiFi. Jeżeli nie pogrzebiemy w androidzie i nie wydobędziemy MAC adresu karty sieciowej telefonu zapomnijmy o połączeniu się z jakąkolwiek siecią. Poza tym android 1.5 nie toleruje sporej rzeszy routerów, np. mojego Pentagram Cerberus. 3) Połączenie z komputerem. Nie wykonalne. Ani USB, ani Bluetooth niezależnie od systemu. U mnie Win 7 na PC i XP na laptopie, u kumpla Linux (nie wiem, Która wersja). Teraz uwaga! Panienka z infolinii Samsunga 801 801 881 udzieliła mi informacji, że zarówno płyta z softem jak i kabelek USB, dołączone do zestawu są niejako na przyszłość, gdyż być może, któraś z aktualizacji androida pozwoli na ich wykorzystanie (Nie wierzycie? Ja też nie mogłem.) 4) Aparat? No cóż, nie ma co pisać. Takiej jakości fotki robiły komórki jakieś 5 lat temu. 5) Pisanie czegokolwiek na tym telefonie to czysta "przyjemność". Nie wiem jakie wymagania sprzętowe ma android 1.5 ale skoro przy procesorze 800 MHz. i 256 RAM nad wyświetleniem jednej literki sprzęcik zastanawia się 2 do 3 sekund to może wsadzić w niego przynajmniej jakiegoś dwurdzeniowca. Myślałem, że może ja tak żle trafiłem ale facet w sklepie firmowym ERY sprawdził na innym egzemplarzu i było dokładnie tak samo. I na koniec sprawa synchronizacji np. kontaktów. TYLKO PRZEZ GMAIL!!! Niezła baza danych

  • 0

    41. ~Paweł  2010-04-03 18:38:07  host: 87-204-165-158.ujscie.net

    @27 - i to się nazywa rzeczowość! Za pół miesiąca kończy mi się umowa i kupuję go na allegro allegro. W grę wchodzi jeszcze HERO - niestety o dobre 300zł droższy. Ktoś pytał czy wersja LITE w play czymś się różni. Nie. Telefon ma po prostu kilka nazw - Samsung Galaxy Lite / Samsung Spica / Samsung i5700.

  • 0

    43.  2010-04-12 11:23:01

    Telefon zaczynam dopiero używać.Mimo iż sformatowałam baterię telefon bardzo szybko rozładowuje się. Jaka to może być przyczyna? Czy powinnam wyłączyć jakieś ustawienia, które pochłaniają dużo baterii, np jak rozmowy 3G(problem-nie wiem gdzie). Jakie i gdzie??

  • 1

    44. ~Korkodyl  2010-04-14 12:31:23  host: chello089079137065.chello.pl

    Na najnowszym oprogramowaniu telefon jest niesamowicie szybki! Opera to mistrzostwo swiata! Wszystko pracuje idealnie! Jeszcze tylko ten kulejacy sterownik 3D - ale moze z tym tez cos zrobia. Czas pracy na baterii niewiarygodnie zaskakujacy! Mozna go miec za niewiele ponad 500zl. Absolutnie nic lepszego w tym segmencie do tej pory w tej cenie nie bylo. Niepredko go zamienie :) POLECAM!!!

  • 0

    45. ~sam  2010-04-14 13:29:40  host: mail.teleksiegarnia.com

    telefon jest fantastyczny, android cudowny i szybki, ekran ostry i wyraźny, przeglądanie neta b.dobre tylko aparat słaby i brak radia, ale da się bez tego żyć. P O L E C A M

  • 0

    46. ~piotr  2010-04-15 18:48:17  host: chello089075222199.chello.pl

    Witam wszystkich. Mam wielką prośbę dotyczącą wskazówek odnośnie zainstalowania GPS'a w i5700, chodzi mi oto, żeby działał on za free, a nie przez Navi. Nie znam się na tym i proszę o porady.

  • 0

    47.  2010-04-17 14:17:16

    Mam Galaxy od ponad tygodnia. Może to niezbyt długo, ale już zdążyłem poznać jego wady i zalety. Zacznę od tych drugich (tzn. wad). Tel. ten ma bluetooth przez, który nie można przesyłać plików do innej kom. Nasuwa się tu pytanie po co producent zaopatrzył go w ogóle w to urządzenie. Podobno ma to zmienić się po aktualizacji systemu operacyjnego - androida na nowszy. Zobaczymy. Smartfon ten nie umożliwia przeprowadzania wideorozmów (nie ma kamery na przednim panelu). To duża wada jak na kom. tej klasy. Aparat robi zdjęcia średniej jakości (znacznie gorsze niż Se K770i, który posiadałem przed nim, chociaż ich aparaty mają po 3,2 Mpix). Poza tym system działa bardzo płynnie. Nie zwalnia, nie zawiesza się i bez jakichkolwiek problemów można np. słuchać muzyki i korzystać z innych aplikacji. Ekran dotykowy działa bez żadnych zarzutów. Może jedynie klawiatura qwerty jest zbyt mała bo zdarza się, że przyciskamy niechcący nie ten klawisz, który chcieliśmy. Aparat ma bardzo ładny wygląd i jest zrobiony z plastików wysokiej jakości.

  • 0

    48. ~David  2010-04-19 11:38:05  host: 178-36-6-194.adsl.inetia.pl

    @de Zomp. Dzięki za opinię właśnie takie rzeczy interesują ludzi najbardziej, a nie wypowiedzi; mam go 2 dni i jest super.

  • 0

    49. ~miki  2010-04-20 01:43:24  host: 94-195-47-92.zone9.bethere.co.uk

    do 40 de Zomp: widac ze jestes dzieckiem noki 1600 i nie radzisz sobie z bardziej skomplikowanymi rzeczami. Ad1. Kazdy tel. z Androidem (Motorolla, Sony, Samsung itp.) na poczatku musisz skonfigurowac. Jesli nie masz ustawionego Wifi to tel. laczy sie z netem przez GSM. Robi to tylko raz aby zarejestrowac tel. i skonfigurowac uslugi. Do Androida trzeba przywyknac i przyzwyczaic sie ze jest on "zwiazany" z google dlatego zeby tel. odpowiednio dzialal trzeba miec konto w gmail. I to tyczy sie wszystkich Androidow nie tylko Samsunga. Jesli nie chesz zeby sie laczyl przez GSM instalujesz darmowe oprogramowanie "APNdroid" i z netem laczy sie tylko przez Wifi. Ad.2 Mac adres znajdziesz w ustwaieniach patrz menu "informacje o telefonie" dalej znowu menu "informacje o telefonie" i na samym dole jest MAC adres. A podobno szukales na forum? W ogole byles na forum Androida? PS. Mnie laczy sie ze wszystkimi sieciami bez problemu, w domu, w pracy, na miescie, wystarczy raz wprowadzic haslo a sam sie przelacza i podlacza. Ad3. Zeby podlaczyc tel z komputerem musisz potwierdzic w telefonie udostepnienie karty SD. Robisz to klikajac na ikone na samej gorze. Ad4. aparat moze nie rewelacja to tylko 3Mpix, a i tak robi zdjecia o niebo lepsze niz iphone. Aparat jest tu tylko po to zeby takie osobniki nie mulily ze nie ma aparatu. Nikt sie nie spodziewa ze komorka bedzie robic super zdjecia to nie lustrzanka. Ad5. Do pisania na ekranie trzeba sie przyzwyczaic. Kazda kom. z ekranem dotykowym tak dziala dlatego sa tez i modele z wysuwana klawiatura. Ja nie nazekam, chociaz dobrze jest sobie kupic rysik do szybszego wprowadzania tekstu. Reasumujac wroc do noki 1600 bo tylko ona jest na twoim poziomie.

  • 1

    50. ~lol  2010-04-20 02:47:05  host: 94-75-74-219.home.aster.pl

    @40 ludzie nauczcie sie ze nie kupuje sie takiego telefonu bez pakietu internetowego. polaczenie z kompem dziala - wystaczy poszukac chwile. boisz sie google? zamknij sie w klatce

  • 0

    51.  2010-04-20 10:46:33

    #40 Jak nie potrafisz korzystać z tego urządzenia to oddaj je jak najszybciej komuś innemu.

  • 0

    52. ~ewqa  2010-04-20 14:35:56  host: s94.ipt.com.pl

    Mam Galaxy Spicę, jestem bardzo zadowolona z tym że właśnie android 1.5 więc mam pytanie - czy oficjalna aktualizacja do 2.1 dla tego modelu?

  • 1

    53. ~e  2010-04-20 18:58:29  host: s94.ipt.com.pl

    @41 Po pierwsze zainstaluj aplikację APNdroid i dodaj widget na pulpicie, jednym kliknięciem można wtedy wyłączyć dostęp do internetu. Możesz dodać też widget 2g/3g on off, wygodnie przełączasz się wtedy z 3g. JA zainstalowałam jeszcze Advenced Task Killer, który pozwala na wyłączenie aplikacji działających w tle, to również oszczędza baterię

  • 0

    54. ~  2010-04-20 22:31:50  host: apn-95-41-234-41.dynamic.gprs.plus.pl

    Zainstaluj APNdroida, zrób widget na ekranie i wtedy jednym kliknięciem możesz rozłączyć połącznia z netem. Zrób też widget na ekranie 2g/3g on-off, tak możesz łatwo zmienić ustawienia na 2g. Ja jeszcze zainstalowałam Advedced Task Killer, w prosty sposób wyłącza niepotrzebe aplikacje z tła, to też oszczędza baterie.

  • 0

    55. ~Tomal  2010-04-23 15:43:41  host: host-91-196-12-21.net.brewet.pl

    Mam ten telefon niecały tydzień. Jeszcze go dobrze nie opanowalem ale moge jakies pierwsze spostrzeżenia napisać. Mam go w erze i mam na miesiąc 50MB darmowe. Niecały tydzień uzywania hmmm internet raczej sporadycznie i zostało mi 24MB. Ściągnalem APNdroid i bede go instalował bo jak widać "background" zasysa sporo. Bluetooth jak na razie nie działa. Probowalem przesylac ale pojawial sie blad ale telefon drugi widział. Wygląd estetyka ok.

  • 0

    56. ~Matusik1995  2010-04-25 19:42:37  host: public-gprs102754.centertel.pl

    @40 Aparat? A na cholerę taki dobry? Od tego są cyfrówki.

  • 0

    57. ~Kiper  2010-04-25 19:58:39  host: 217.98.72.130

    Ej. Mam pytanie: Czy jak wyjdzie android 2.2 to czy z antka 2.1 da rade normalnie korzystać z marketu???

  • -1

    59. ~sprostowanie  2010-05-13 16:54:36  host: cpc1-oxfd11-0-0-cust435.oxfd.cable.ntl.com

    ...ekran nie jest dotykowy tylko naciskowy . Pisanie smsa to katorga, poza tym ujdzie

  • 0

    60. ~zen  2010-05-14 11:31:34  host: 212.160.172.70

    Witam, mam ten telefon od niedawna i mam pytanie do uzytkowników tego telefonu. Oprócz apndroid,Advanced Task Killer są jeszcze jakies aplikacje które standardowo powinienem pobrać? Mam jeszcze pytanie, czy tą baterie trzeba formatować ? Bo słyszałem głosy że nie trzeba. Pozdrawiam

  • 0

    62. ~vorph  2010-05-20 10:13:11  host: chello087207215139.chello.pl

    Macie błąd w specyfikacji, ten telefon nie ma 16 mln. kolorów tylko 65 tys.

  • 0

    64.  2010-05-22 21:38:05

    ludzi to jest telefon multimedialny, jak ktoś się boj internetu to niech sobie kupi nokie 3310. ja mam ten telefon 3 tygodnie, w sieci "3". nie wiem jak komu, ale mnie działa błyskawicznie i w menu i przy pisaniu, nad niczym się nie zastanawia. internet też śmiga całkiem fajnie. ja mam w sieci 500MB miesięcznie więc normalnie przeglądam wszystkie strony a nawet oglądam filmy na youtube. dla mnie bajer.

  • 0

    65. ~jahu73  2010-05-24 21:47:06  host: djw125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nowy soft wymiata. jest już aktualizacja. :P

  • 0

    66.  2010-05-29 08:37:56

    Kiper a jak wyszedł android 2.1 a Ci co mieli 1.5 mogli korzystać z marketu??? Myśle że sam sobie dopowiesz reszte

  • 0

    67. ~ooo  2010-06-01 13:12:00  host: lu-91-123-171-122.hypnet.pl

    @55 Bluetooth jest juz poprawiony zrob upgrade do 2.1

  • 0

    68.  2010-06-01 15:18:10

    Telefon mam dwa miesiące, android 2,1, jak do tej pory najlepszy telefon jaki miałem, a miałem ich sporo, śmiga szybko i sprawnie, dzięki tysiącom aplikacji w markecie można sobie z niego zrobić co się chce. 40@ - stary faktycznie powinieneś sobie kupić przykładowo Nokię 1600 a nie truć że telefon jest taki be. Nowe samochody też są bardziej skomplikowane niż stare, ale czy są gorsze?

  • 0

    69. ~PredatoR  2010-06-04 23:55:36  host: host-80.54.175.217.tvksmp.pl

    Piszecie o wadach typu BT czy też inną wadę redukowaną przez aplikacje dostępne na Android Market... Otóż istnieją programy umożliwiające wyłączyć całkowicie dostęp do internetu operatora sieciowego przez APNDroid. Co do BT także istenieją aplikacje, które pozwalają na wysyłanie plików do innych ;'s

  • 0

    72. ~  2010-06-06 20:56:46  host: aif219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy jest już android 2.1?? Ktos wie?

  • 0

    73. ~mike30  2010-06-06 21:15:33  host: ae117.itcomp.pl

    Właśnie pisze tę wiadomość z tego telefonu. Przesiadlem się na niego z nokii n81 wogóle nie żałuję to nie jest telefon dla dzieci bo za słaby ma aparat trochę czasu potrzebowałem żeby się z nim oswoić ale naprawdę warto.

  • 0

    74. ~Jacekbn  2010-06-10 23:25:23  host: 77.236.16.194

    Telefon - marzenie. Smartphone z takimi możliwościami za 500zł. Aż nie mogłem uwierzyć, gdy zobaczyłem ceny nówek na allegro. 3 megapixelowy aparat bez flesha nie powinien być problemem chyba dla nikogo. Jak dla mnie to aparatu mogło by nie być wcale. Po co zdjęcia w telefonie lepszej jakości niż VGA? I tak mms'em więcej nic nie wyślesz, a jeśli chcesz się bawić w fotografa, to telefon nie jest najlepszym do tego urządzeniem. Sterowniki do telefonu są i mają się dobrze. Niedawno został wydany pack sterowników do New Samsung PC Studio pod Windows 7 i o dziwo oficjalny update Androida do 2.1 wyydany przez Erę. Bateria u mnie trzyma 2 dni przy naprawdę bardzo, bardzo intensywnym użytkowaniu. Wyświetlacz bardzo ładny, może liczba kolorów nie powala, ale nie można wymagać zbyt wiele od telefonu za tak śmiesznie niską cenę. Sms'y pisze się szybko i przyjemnie. Dźwięk rozmów jest czysty i telefon naprawdę bardzo rzadko gubi zasięg. Nie ma w ogóle porównania do mojego poprzedniego U800 Soulb. Dodatkowe gniazdo typu jack na słuchawki to dodatkowy plus. Telefon w standardzie obsługuje filmy w formacie Divx, wystarczy przenieść na kartę pamięci z komputera i wszystko działa:). Ten telefon jest telefonem internetowym i nie da się go używać w inny sposób. W pełni synchronizuje się z naszym kontem gmailowym. Wymienia kontakty, odbiera pocztę. Nawet w wolnej chwili pobiera wszystkie albumy z Picasy. Sam byłem mocno zdziwiony gdy nagle na karcie pamięci przybyło mi kilkaset zdjęć:D. Do tego dochodzi niesamowita możliwość dowolnej konfiguracji tegoż cacka. Bezpłatny Android Market posiada tysiące darmowych aplikacji. Do tego dochodzą dziesiątki modów tworzonych przez zapalonych fanmów Spicy. W takim przedziale cenowym po prostu nie ma lepszego telefonu. Kupiłbym go jeszcze raz bez zastanowienia:)

  • 0

    76.  2010-06-19 11:41:04

    do 54. Jak zrobić widget do 2g/3g na ekranie?mam ten telefon dopiero drugi dzień i jeszcze nie za bardzo potrafie się nim obsługiwać

  • 0

    77. ~Nowy Targ  2010-06-20 09:27:06  host: bqo189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Kiper tak - to Marker jest dostępny na wszystkie nowe wersje Androidów.

  • 0

    78. ~sebus  2010-06-21 12:38:07  host: user-188-33-160-131.play-internet.pl

    Świetny smartphone. Za tą cenę dostaniemy ciekawe urządzenie.

  • 0

    79. ~Sebus  2010-06-21 12:40:22  host: user-188-33-160-131.play-internet.pl

    Fotki przy dobrym świetle robi przyzwoite. Da się bez problemu zrobić zdjęcie np kartki a4 z tekstem. W android 2.1 ma już moźliwość ustawiania parametrów aparatu.

  • 0

    80. ~Marcin  2010-06-22 22:48:04  host: static-66-39.is.net.pl

    witam chce sie przesiasc z n958gb wlasnie na ten telefon warto ?? Mialem przed n95 8gb samsunga avile super telefon ale wtedy telefon tylko do 'macania' dzieki za pomoc

  • 0

    81. ~sada  2010-06-23 21:51:37  host: lu-91-123-171-122.hypnet.pl

    Telefon w tym przedziale cenowym nie ma sobie równych. Ogólnie super. Ma pare minusów głownie przez to, że android jest trochę nie dopracowany m.in brak możliwości instalowania aplikacji z marketu na karcie SD(poprawiona w wersji 2.2, spica ma na razie 2.1 i nie wiadomo czy będą go jeszcze aktualizować) skopane sterowniki graficzne nie pogracie w gry 3D po za paroma tytułami (okolo 8), zablokowane przez samsunga radio, wyswietlanie 16mln kolorów (wyswietla 65tys) co do javy jest emulator. Słaba jakość fimów. Reszta same + Telefon godny polecenia :)

  • 0

    82. ~Samsung Forever  2010-06-29 16:46:35  host: 87-205-243-209.adsl.inetia.pl

    Powiem tylko tyle jeśli ktoś nie zaznajomił sie z tym telefonem niech sie lepiej nie odzywa ze to badziewie czy cos. Telefon jest *** jedynym mankamentem jest przesylanie plikow chodzi tutaj o wersje 1.5 ale gdy dokonasz aktualizacji do 2.1 telefon jest jak kombajn wymiata ;D

  • 0

    83. ~Qrrer  2010-06-30 12:20:40  host: chello089077237076.chello.pl

    Mam pytanie , gdzie jest menu sieciowe ? ;)

  • 0

    84. ~szczypior88  2010-07-01 20:16:14  host: 213.156.124.28

    Witam, jakiej wielkości pakiet internetowy powinienem wykupić, żeby móc swobodnie korzystać z urządzenia?

  • 0

    85. ~olek-ok  2010-07-04 11:50:41  host: abne147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam,czy on ma ten najszybszy internet jaki jest w samsungu omni?

  • 0

    87.  2010-07-06 13:55:09

    telefon godny polecenia, zdjecia przy dobrym swietle super, gdy ciemno to juz niewiele na nich widac, ale to tylko telefon. normalne , ze trzeba miec pakiet danych internetowych. 25mb na miesiac wystarczy spokojnie. bateria okolo 4dni. smsy pisze sie dobrze na klawiaturze numerycznej, qwerty dobrze dziala jedynie w poziomej orientacji. telefon super :) polecam!

  • 0

    88. ~Hipis  2010-07-06 16:13:12  host: 92-55-230-198.net.pbthawe.eu

    Mam pytanie podłączał ktoś do tego jakieś inne (wmiare dobre) słuchawki z JACK 3,5 ? Jak grało ? Wygląda na ciekawą propozycję od Samsunga. Nie potrzebny mi jest aparat miliony milionów pixeli itp. To co tu jest wystarczy zupełnie

  • 1

    89. ~opi55555  2010-07-07 14:42:56  host: 94-72-120-233.marsoft.net

    Mam go w białej wersji (z baterią 2000mAh) - to chyba z Ery wypuszczają z taką baterią, bo standardowo jest 1500mAh. Po aktualizacji z 1.5 do 2.1 telefon jest w pełni funkcjonalny, szybki. System Android na prawdę jest w tej kwestii najlepszy. Google nie blokuje aplikacji w markecie i nie trzeba w telefonie grzebać, aby mieć normalny bluetooth (w przeciwieństwie do srajfona którego miałem przez 2 lata). W cenie ~550zł nie ma sobie równych. Poza tym ekran ma pojemnościowy tak jak iPhone (nie trzeba wciskać jak ktoś wyżej napisał). Delikatne muśnięcie opuszkiem palca i reaguje. Polecam (po darmowej aktualizacji do Android 2.1)

  • 0

    90. ~kamyk_w  2010-07-19 15:30:49  host: 94.124.16.140

    Baterii litowo jonowych się nie formuje (a nie formatuje) Przed pierwszym uruchomieniem ładujemy na max, a później NIE DOPUSZCZAMY do rozładowania... chyba że ktoś chce skrócić żywot baterii...

  • 0

    91. ~fog  2010-07-20 17:59:20  host: 20-227-69-195.rev.pro-internet.pl

    Coś slychać o aktualizacji oprogramowania do wersji 2.1 a może 2.2?? ;]]

  • 0

    92. ~sebus  2010-07-22 09:12:07  host: 94.254.137.206

    @88 używam Sennheiser MX 660, z i5700 Spica, polecam. Fabryczne słuchaweczki też od "biedy" dają radę. Dla korzystających jeszcze z androida w wersji 1.5, jak najszybciej robić aktualizowanie do 2.1. Ogromna poprawa na plus. Jedynie na dzień dzisiejszy jest drobny problem z aktualizacją telefonów z PLAY ( nie ma jeszcze brandowanego "oficjalnego" softu z Play). Pozostaje serwis Samsunga, lub poprzez ODIN-a ( 3 minutki i mamy andka 2.1 "czystego" nie brandowanego - opisy sa na forach, poświeconych android). Do min pracy z i5700 jak najbardziej potrzeba pakietu internetowego min 100Mb, bateria max2.5 dnia ( wył 3G, WiFI,GPS, wyświetlacz 50%). Przeciętnie bateria u mnie starcza na 2 dni. Niektóre aplikacje/widgety pokazujące stan baterii zużywają ją bardziej.

  • 0

    93. ~Chrome_TP  2010-07-22 22:57:09  host: afhr196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To mój pierwszy telefon komórkowy wogóle i już samo to powino być poniekąd miarodajne względem łatwości obsługi - jest bardzo intuicyjny, wszelka konfiguracja i instalacja dodatkowego softu jest banalna nawet dla totalnego nooba i spokojnie idzie się nim nauczyć posługiwać szybko i sprawnie. Z innych aspektów to co mnie drażni to bardzo szybkie wysysanie baterii gdy telefon pracuje po wifi - może nie mam skali porównawczej z innymi telefonami ale kilka godzin (3-4) pracy po wifi mocno takową opróżni. Ekran jest dobry- czytelny, reaguje całkiem szybko na puknięcia itp.

  • 0

    94. ~Chrome  2010-07-22 23:07:52  host: afhr196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co do aparatu to jest kilka zastrzeżeń ale w normie - trzeba pilnować by szybka aparatu nie była zamiziana paluchami (o co dość łatwo), niestety odczuwa się brak diody/lampy przez co zdjęcia da się robić kiedy jest mocne tylko naświetlenie inaczej zdjęcia wychodzą b.słabo, no i tylko 3Mpiksele nieco osłabiają ostateczny efekt - niemniej do podstawowych czynności aparat nadaje się dobrze - soft do robienia zdjęć uruchamia się szybko, jest intuicyjny i tu zastrzeżeń nie ma czyli za aparat ja jako noob w tej kwesti dałbym mu mocne 3+, sam system pracuje szybko(ja dostałem już z nowszym softem) i w razie potrzeby ustawiania jest intuicyjny - aka nawiązywanie poł po wifii drobny minus to pierwsze kilka chwil pracy bo o ile na poczatku drażni nieco jego brak softu to łatwo się to koryguje softem z marketu a darmowych aplikacji i to całkiem zacnych jest dużo + są demówki tych płatnych więc nie ma co narzekać, że ew kupuje się kota w worku. sama jakoś wykonania telefonu jest dobra i tu się raczej przyczepić nie da, panel tylny ściągnąć może nawet paralityk z drgawkami bez większych trudności a sama jakość wykończenia elementów jest dobra, wkładanie sima i kart SD jest również proste i intuicyjne, cieszy możliwość korzystania z dużych kart SD (domyślnie era daje 1 GB).

  • 0

    95. ~Noe51  2010-07-23 06:54:12  host: yp19.internetdsl.tpnet.pl

    Do wersji 2.1 już jest natomiast do 2.2. na razie tylko słychać :)

  • 0

    96. ~loony_bee  2010-07-23 16:14:18  host: chello089072177200.chello.pl

    jak czyścic pulpit z niepotrzebnych widgetów i skrótów?

  • 0

    97. ~tot  2010-07-26 16:02:13  host: chello089072076157.chello.pl

    @Noe51 2.1 jest juz dawno nawet oficjalnie, 2.2 własnie trwaja przeróbki i za max miesiąc będzie już nieoficjalna wersja ;) Osobiscie telefon to szajs. nadal nie ma sterownikow do grafiki i gry w 3d nie działają, telefon przy wiekszej ilości programów zacina się i wiesza. Miałem wczesniej Iphona 2G który zostawiał Androida i ten telefon 100 lat świetlnych za sobą ;) Jeśli komuś zależy na dużej ilości gierek, prostej i szybkiej obsłudze polecam iphona ;)

  • 0

    98. ~mrstatler  2010-07-27 16:14:44  host: 62.87.128.166

    @tot Wnikliwe porównanie telefonu za 600 pln z telefonem za 2000 pln. Brawo

  • 0

    99. ~arturiko  2010-07-28 20:58:21  host: ip-79-175-220-157.cable.smsnet.pl

    Mam prośbę - jak powinien być ustawiony ten APNDroid zeby nie pobierał zadnych danych itp. ? ( mam zaznaczone `MMS`, odznaczone `Powiadomienia` oraz `wyłącz wszystkie APNy` Dodam że na górze jest 3G/EDGE/GPRS które jest zaznaczone ( świeci zielony pasek pod tymi słowami). Z góry bardzo dziękuje za pomoc :)

  • 0

    100. ~lol  2010-07-30 00:43:50  host: kokawa-80-54-144-192.netcominternet.pl

    miał może ktoś problemy z internetem? tzn nie mogę go uruchomić w ogóle?

  • 0

    101. ~silver  2010-08-03 18:44:52  host: hoi175.internetdsl.tpnet.pl

    mam spice z playa i pytanie. dostałem tela z andkiem 1.5. czy jest jakiś problem, żeby zaktualizować do 2.1?? słyszałem, że pley-owskie mają z tym jakiś problem. i od razu jeżeli to nie prawda dajcie namiary skąd mam pobrać 2.1. sprawa 2 czy możecie w skrócie opisać jak odpalić vod divx?? niby jest napisane, ale jak wchodzę na stronę vod.divx.com to niestety żal się przyznać wszystko po ang. :((( proszę o krótką instrukcję. z góry dzięki

  • 0

    102. ~przed_kupnem  2010-08-04 23:12:34  host: 093105138254.rzeszow.vectranet.pl

    Witam, czy całe menu wraz z dodatkowymi aplikacjami są w 100% w języku angielskim ??? Czy można zmienić wszystko na polski ??? Z góry dzieki za odpis

  • 1

    103. ~komórkaman  2010-08-06 10:38:32  host: 77-253-163-62.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon, wymieniłem w nim w 100% soft aby nie miał w sobie żadnego badziewia od naszych operatorów. Działa bajecznie i śmiało mogę powiedzieć, że bije na głowę nie jeden szmelc ze znanym logo!

  • 0

    104. ~sa  2010-08-06 11:16:32  host: public80425.xdsl.centertel.pl

    silver do 2.1 super instrukcja na forum android.pl w zakładce samsung i5700. Zajmuje to ok 6 minut. Sam tak zrobiłem i nie żałuję.

  • 1

    105. ~juzefek  2010-08-06 12:06:05  host: affj206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, czy w telefonie jest Polskie menu i czy różne dodatki też można ogarnąć w PL ?

  • 0

    106. ~xxxtazxxx  2010-08-06 16:00:10  host: 93-181-190-1.as.kn.pl

    Jaknajbardziej na wersji 1.5 i 2.1 a takze na Samdroidzie jest polski język.

  • 1

    107. ~Marian  2010-08-07 15:05:45  host: 87.204.111.195

    Genialny telefonik wystarczy wgrac androida 2.1 i buja sie niesamowicie polecam ten telefon

  • -1

    108. ~Kujski  2010-08-07 16:15:55  host: host-81-190-115-102.gdynia.mm.pl

    Wszystko jes w PL :)

  • -1

    109. ~Monte  2010-08-07 22:09:26  host: 77-253-20-179.adsl.inetia.pl

    Mam kilka pytań dotyczących tego modelu, mianowicie ile kolorów ma ten telefon? bo jedni piszą że 65 tys a inni że 16 mln oraz jak telefon radzi sobie z odtwarzaniem filmów pełnometrażowych?

  • 0

    110. ~zciekawości pytam  2010-08-07 23:38:19  host: bfy57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten tel ma klawiaturę qwerty?

  • 0

    111. ~ważna opcja  2010-08-07 23:40:06  host: bfy57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy obsługuję aplikację gg?

  • 0

    112. ~gogo  2010-08-11 11:52:48  host: 082139054178.radom.vectranet.pl

    Kupiłem telefon w play, od razu zaktualizowałem soft na 2.1. Szybko działa, intuicyjna obsługa, przyjemnie korzysta się z internetu, wygodnie pisze się smsy, bez zająknięcia odtwarza filmy divix i wiele innych formatów audio/video, na androida jest mnóstwo przydatnych informacji. Minusem są niskiej jakości dołączone słuchawki, polecam podłączyć swoje, jest ogromna różnica :P Podejrzewam, że osoby które narzekają na jakość dźwięku w Spicy korzystały tylko z tych słuchawek w zestawie. Na "normalnych" gra naprawdę dobrze. Do gg polecam program nimbuzz, w pełni darmowy, obsługuje większość znanych komunikatorów na raz (gg, skype, yahoo, itd..). Do tego apndroid, żeby nam nie nabijał niepotrzebnie kasy za połączenia z netem. Wifi działa jak należy, można spokojnie aktualizować na mieście, w bloku, w kfc łapiąc czyjś sygnał:)

  • 0

    113. ~aaa  2010-08-11 22:48:16  host: chello089072238108.chello.pl

    Posiadam ten telefon i jestem z niego bardzo zadowolony, wifi działa bardzo dobrze, po necie się śmiga aż miło, przez to mniej korzystam z komputera(router), czasami nawet nie muszę go włączać, dotyk jest jak dla mnie znakomity, wystarczy lekkie muśnięcie, dźwięk dzwonka mógłby być na full głośności trochę głośniejszy, ale może będzie to poprawione, market to coś czadowego :) mnóstwo programów, aplikacji, gier, ogólnie polecam! taki telefon za taką cenę z androidem dla mnie bomba!

  • 1

    114. ~qicek  2010-08-12 15:11:42  host: host-85-202-153-196.sta.tvknaszapraca.pl

    Spice mam od miesiąca. Kupiłem w erze z andkiem 2.1 od razu. Plusów nie będe wymieniał, gdyż musiałbym pisać strasznie dużo. Jedynymi, małymi mankamentami jak dla mnie to mało czuły na dotyk ekran i tylko trzy dni na baterii przy normalnym użytkowaniu (1-2h grania, 1h filmów, 1h rozmów, 2-3h użytkowania neta przez wi-fi) poza tym telefonik jest MEGA!!

  • 0

    115. ~artur  2010-08-15 23:22:43  host: ip-79-175-220-157.cable.smsnet.pl

    do 114. czy 3 dni przy takim użytkowaniu (1-2h grania, 1h filmów, 1h rozmów, 2-3h użytkowania neta przez wi-fi) to dla Ciebie jest mało ?? to ile Ty byś chciał? zeby Ci tydzień trzymał telefon przy takim użytkowaniu?

  • 0

    116. ~luke  2010-08-16 14:19:10  host: hades.bcf.pl

    przymierzam sie do zakupu tego telefonu jako telefonu sluzbowego. mam pytanie czy ten telefon pozwala na synchronizacje z Outlookiem. W outlooku mam wpisane setki kontaktow i jest dla mnie bardzo wazne zeby synchronizacja byla mozliwa

  • 0

    117. ~Harlan  2010-08-16 21:20:27  host: dynamic-78-8-26-53.ssp.dialog.net.pl

    NIE MA STOPERA ^.-

  • 0

    118. ~szczesliwy posiadacz i5700  2010-08-18 09:49:21  host: user-109-243-89-48.play-internet.pl

    witam, 3 dni temu, zakupiłem w salonie PLAY za 1zł ten telefon i muszę przyznać, że telefon jest świetny!!! Wcześniej pracowałem na symbianie, ale android jest 1000 razy lepszy. Telefonik chodził na wersji 1,5, jednak PLAY nie oferuje aktualizacji do 2,1. Mimo to wystarczy poczytać troche na forach by uczynić to samemu, prozaiczna czynnosc. Telefon na androidzie w wersji 2,1 jest szybki nic nie przycina aparat dostaje pelno nowych funkcji. Pobieranie aplikacji z marketu to sama przyjemnosc. Przydalby sie jeszcze multitouch i lepszy aparat z jakas lampą, ale nie można mieć wszystkiego za 1zl. Wspaniala sprawa z połączeniem z kontem na google. Nigdy juz nie bede sie bal ze zgnina mi kontakty. Skyfire jako przegladarka nie do zdarcia, wszystko otwiera, nic nie trzeba doinstalowywac (flash, java, shockwave). Do gg nimbuzz. Do nawigacji iGo, telefon bardzo szybko łapie fixa (ok 10sek warunek włączony AGPS). Niestety android sam czesto łaczy sie z netem, warto sciagnac APNdroid i mu zablokować łączenie się przez hsdpa/3g/gsm niech nie nabija nam kosztów. W razie koniecznosci włączyc jednym kliknięciem. Ogolnie telefon bardzo polecam, za tą cenę nic lepszego nie znajdziecie. A telefon naprawdę spisuje się swietnie. Trzeba jeszcze troche poczekac na openGl pod ten tel ale i bedz gier 3d dziala swietnie!!!!

  • 0

    119. ~uyg  2010-08-18 19:26:53  host: s186-234.star.net.pl

    posiadam ten tel od jakiegos miesiaca i jak dla mnie zadna rewelacja. tnie sie aparat nie dziala tak jak powinien sam sie wylacza ciekawe czy naprawia to w serwisie tel mam z ery

  • 0

    120. ~krzysiek  2010-08-25 13:14:53  host: aacf94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Planuję kupno tego telefonu, ale nie wiem czy można wgrywać do niego gry java(ściągane z internetu)

  • 0

    121. ~ja  2010-08-25 14:17:44  host: mail.teleksiegarnia.com

    @119- Ma to samo! Dodatkowo usuwa sam mi zdjęcia i filmy z karty, tak o po prostu nagle nic nie mam! Nie czyta mi czasami piosenek, a czasami tak. Nie odczytuje okładek a czasami tak. Czyli niby fajnie ale nie do końca. Proszę o pomoc jeżeli ktoś wie coś na ten temat. Mam soft 2.1

  • 0

    122. ~ratm4n  2010-08-26 14:56:22  host: dxe36.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten tel od 2 miesięcy i ostatnio coraz bardziej zaczyna mi on przeszkadzać, największa wada: bateria, np przed chwilą zacząłem 20 minutową rozmowę z 30% naładowania baterii (wifi/synchro/GPS wyłączone)i oczywiście zjechało mi do 0! Nawet jeśli przyjmując, że czas rozmów to 9h, to 30% z tego nie jest 20 minutami. Zapomnij o dłuższym używaniu GPS, max to jakieś 4h. To mój pierwszy smartfon, wiele rzeczy mi się w nim podoba, ale mam OGROMNE zastrzeżenia do baterii. Nie wiem czy to jest kwestia budowy wyświetlacza czy może softu, ale ostatnio bawiłem się chwilę iphonem 8GB i tam szybkość reakcji na dotyk, przewijanie, jest wręcz wzorcowa. W Spicy często zdarza mi się, że lista przewija się albo za wolno, albo za szybko, gubi mój dotyk (znaczy gdy przeciągam coś na inne miejsce to często muszę powtarzać czynność, nawet po kilka razy). Generalnie sporo o tym tel czytałem ale albo muszę doczytać więcej, albo mam felerny model, albo generalnie ten tel jest po prostu takim sobie. Pozdrawiam.

  • 0

    123. ~huhu  2010-08-26 21:10:32  host: user-188-33-52-104.play-internet.pl

    witam mam pytanie jak wylacze gprsedge i bede musial nagle skorzystac z neta to mi polaczy czy bede musial spowrotem to wlaczyc?

  • 0

    124. ~arachnidos  2010-08-29 15:57:10  host: 212.160.172.70

    Witam. Telefonik mam ok. miesiąca więc co nieco moge o nim napisać. Bakteria jest jak na niego bdb, trzyma ok. 2 dni(w tym ok. 5 godzin grania, 2 godziny neta, spr. automatycznie poczta). Ekran jest świetny(przesiadka z nokii E71), duży i czytelny. Gorzej z pisaniem na szybko sms(męczy po przesiadce z qwerty nokii). system android obecnie wgrałem 2.1(play, więc jeszcze nie ma legalnego), działa świetnie. Ogólnie polecam :)

  • 0

    125. ~gep  2010-08-29 22:32:59  host: 137-205-149-91.cpe.marton.net.pl

    Telefon oceniam DOSTATECZNIE nie mówię o androidzie (to akurat zaleta) ale o samym urządzeniu -nie dopracowany soft (po włączeniu aparatu, procesor zaczyna pracować na 800MHz, po wyłączeniu nadal zostaje na tej prędkości, nie przechodzi w tryb oszczędności) -Trzeszczący dźwięk w wielu egzemplarzach i wiele mniej, lub bardziej irytujących rzeczy

  • 0

    126. ~Tomasz  2010-09-01 20:01:48  host: user-188-33-178-150.play-internet.pl

    mam pytanie, jak zakyualizować soft do 2.1 mamm go od dziś i nie wiem jak to zrobić?

  • 0

    128. ~pioter  2010-09-08 10:16:22  host: 94-40-90-82.idk.net.pl

    mam pytanko? odczytuje ten telefon pliki worda, excela czy PDF?

  • 0

    129. ~  2010-09-08 22:57:45  host: 94.254.207.1

    Mi tym telefonie brakuje podswietlanych i wypuklych przyciskow. Jak jest ciemno to sie je malo wygodnie wynajduje paluchem.

  • 0

    130. ~tanczus  2010-09-09 21:50:15  host: 91-193-208-106.eimperium.pl

    Mam taki problem - po wgraniu kilku aplikacji przy instalowaniu kolejnej napisał mi "Brak pamięci, zwolnij pamięć w telefonie". Nigdzie nie jest podane czy można zainstalowane aplikacje i gry przenieść do karty SD, czy będą wtedy działać i jak to zrobić. Zastanawiam się czy problemem nie jest wyłączona synchronizacja, bo przy włączonej synchronizacji wiele kontaktów mi poprostu zniknęło, więc ją wyłączyłem .... W/g instrukcji (str.36) można przekopiować z pamięci moviNAND na kartę SD za pomocą komputera, ale jak to zrobić, skoro nawet nie mogę wejść w mowiNAND ???? Proszę o pomoc jeśli ktoś wie cokolwiek na ten temat !!!

  • 0

    131. ~Don Mateo  2010-09-10 21:00:54  host: chello089074159046.chello.pl

    Telefon użytkuję od jakiegoś czasu. Jestem bardzo zadowolony. Czytając opinie niektórych "narzekaczy" śmiać mi się chce. Jak będziecie tak wybredni to nigdy nie znajdziecie tego co Wam by mogło odpowiadać.

  • 0

    132. ~bandito  2010-09-11 16:19:48  host: 88-199-232-222.tktelekom.pl

    Mama to i polecam :D Jestem zadowolony bo w końcu cena = jakości :D

  • 0

    133. ~bandito  2010-09-11 16:27:36  host: 88-199-232-222.tktelekom.pl

    TOMASZ: Tak czyta pliki Office'a i PDF, wystarczy zainstalować program który się tym zajmuję. I to też nie jest, żadnym problemem :D

  • 0

    134. ~Mio  2010-09-12 21:55:45  host: chello089077004139.chello.pl

    Hej, zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, ale mam pytanie, głupie, ale cóż....czy on ma możliwość doczepienia zawieszki do telefonu?

  • 0

    135. ~MlecznaKanapka  2010-09-14 14:08:41  host: 77-254-159-217.adsl.inetia.pl

    ~Mio: jest taka możliwość w lewym górnym rogu (widać to na 8 zdjęciu) tylko że ta zawieszka musi mieć w miarę cienką linkę bo większa może się nie zmieścić. Ps. Lepszego telefonu w tej cenie się nie znajdzie i tyle w temacie:D

  • 0

    136. ~PG  2010-09-18 00:53:31  host: user28.246.udn.pl

    Kilka przeróbek i telefon chodzi jak marzenie. 9,3 Mflops w linpacku. Tyle co nexus one na androidzie 2.1

  • 0

    137. ~user123  2010-09-19 10:49:07  host: 078088154036.ustka.vectranet.pl

    mnie najbardziej zaskakuje bateria :) używam telefonu ze średnim obciążeniem i trzyma ona od 4,5 dnia nawet do 6 dni. Dzieje się tak po zmianie androida na 2.1 a podobno nowa wersja ma być jeszcze b ardziej energooszczędna...

  • 0

    138. ~  2010-09-19 20:47:32  host: public2645.cdma.centertel.pl

    Dzis kupilem i musze przyznac ze do neta nadaje sie znakomicie.co zwrocilo moja uwage to bardzo szybkie dzialanie, np czuknika ruchu (dopiero teraz zauwazulem jakim mułem jest moja n82) a tak pozatym to trudno spbie wuobrazic pisanie na,klaqiaturze, ekranowej, stąd tez moje błędy: )

  • 0

    139. ~leszek  2010-09-20 21:00:17  host: 109.231.56.149.koba.pl

    prosze uprzejmie o info: jak szybko sprawdzic wersje androida, jak sprawdzic ile minut bylo wykonanych polaczen (jakis moze kod serwisowy)dziekuje

  • 0

    140. ~KUBA  2010-10-02 14:08:25  host: 188.147.99.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    dlaczego bluetooth nie działa gdy chcę połączyć się z innym fonem

  • 0

    141. ~KUBA  2010-10-02 14:09:10  host: 188.147.99.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Lub gdy chce coś wysłać np. jakąś muze

  • 0

    142. ~8dni  2010-10-05 17:27:03  host: 078088154036.ustka.vectranet.pl

    gdy nie używam wi-fi i gps potrafi wytrzymać 8 pełnych dni, szkok

  • 0

    143. ~M A T I eS  2010-10-08 19:37:03  host: ip-83-2-165-168.profnet.com.pl

    Witam wszystkich. Kupiłem tydzień temu Samsunga i5700 Galaxy Spica. Ogólnie super telefon. W markecie jest pełno darmowych widżetów i aplikacji, więc naprawdę można używać go jak komputera. Klawiatura najlepsza jaką miałem. Super się na niej pisze. Telefon nieporównywalnie szybki dzięki procesorowi 800 MHz. Bateria po pierwszym ładowaniu trzymała fatalnie 1 dzień, choć prawie go nie używałem. Zalecam formowanie(formatowanie)baterii, mówią, że nie trzeba tego robić, ale można. Pomaga to w dużym stopniu baterii. Nie martwcie się jeśli bateria będzie tak trzymać jak u mnie, ponieważ trzeba jej dać trochę czasu.Najlepszy program do zatrzymania internetu to APNdroid(jedno kliknięciei nie ma połączenia. Zalecam zainstalowanie sobie skype,gg,Real player. Wiecie może jaki jest dobry program do otwierania plików,np. z Worda?

  • 0

    144. ~M A T I eS  2010-10-08 19:39:29  host: ip-83-2-165-168.profnet.com.pl

    Wiecie jeszcze może jak wyjąć kartę SIM z tego telefonu? Bo raczej nie umiem tego zrobić.

  • 0

    145. ~abradab  2010-10-15 10:47:42  host: 213-199-197-74.tktelekom.pl

    jak odpalic nawigacje ,co zrobic zeby bez problemu znajdywał mapy ,skad je wziąść -dzieki!

  • 0

    146. ~homar12  2010-10-16 15:47:47  host: aeav56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak za cenę 700zł bajka ma wszystko android market czyli kilkaset aplikacji i gier do pobrania wifi super otwarza filmy aparat 3.2 też jest do przyjęcia jedyny minus tną się niektóre gry w 3d

  • 0

    147. ~Artii  2010-10-24 13:25:37  host: 194.181.135.230

    jak za tą cenę to super. Do tego są ludzie którzy poświęcają swój czas i tworzą nowe rzeczy dla tego telefonu.. (sterowniki 3d, poprawa A/V) za 700zł mamy istny kombajn multimedialny :)

  • 0

    148.  2010-10-24 13:44:50

    Mam okazję kupić ten telefon jednak nie wiem jak jest z czułością jego wyświetlacza. Miałem do czynienia z Avilą, gdzie ciężko się coś robiło oraz z HTC Wildfire którego wyświetlacz bardzo mi się spodobał. Jaki jest w tym samsungu? ciężko się pisze sms? To jest główny powód dlaczego się jeszcze waham przy kupnie tego telefonu.

  • 0

    149. ~aaaannnn  2010-10-24 16:29:09  host: 213-238-106-81.adsl.inetia.pl

    ~M A T I eS......po prostu ją wciśnij ~abradab...... zainstaluj sobie Sygis maps

  • 0

    150. ~mat  2010-10-28 15:35:36  host: staticline10555.toya.net.pl

    jak ktos dzwoni to jest glosny dzwiek odrazu czy jest rosnący? czy mozna ustawic osobny dzwiek do konkretnej osoby i zmienic dzwiek smsa? czy jest dzwiek razem z wibracją?

  • 0

    151. ~d  2010-10-31 23:03:41  host: 212h120.compnet.pl

    ktoś wyżej pisał, że tel czyta office i pdf to chodzi tutaj normalnie excel? to byłby cud ;D

  • 0

    152. ~carbini  2010-11-02 18:15:12  host: 84-234-12-69.internetia.net.pl

    Tak, wczytuje office i pdf. Zainstaluj DocumentsToGo i po sprawie

  • 0

    153. ~  2010-11-06 10:14:12  host: t21-10.opera-mini.net

    witam, wie ktos jak usunac logo ery podczas wlaczania? v2.1, zakupiony w salonie ery ale bez simlocka

  • 0

    154. ~Urgh I  2010-11-13 23:11:36  host: 80.85.228.246

    Zastanawiam się nad telefonem z ekranem dotykowym do 650 zł i wygląda na to ze w tej cenie najlepsze są i5700 oraz i5800. Jeśli są jeszcze jakies telefony w tej cenie warte uwagi(z wifi,dotyk najlepiej pojemnosciowy) bardzo prosze o odpowiedz! I jeszcze jedno: krąży plotka że fony z adroidem samoczynnie łączą sie z internetem nawet jesli nie sa w zasięgu wifi. Czy to prawda???

  • 0

    156. ~lexodes  2010-11-17 11:07:17  host: 195.66.116.254

    Moja opinia o SPICY w porównaniu m.in. do mojego poprzedniego, dla mnie rewelacyjnego tel. - SE k550i. Spica jest b.dobrym telefonem i nie będę pisał o jego zaletach , wspomnę kilka wad które mi przeszkadzają. Wady: • brak diody (funkcja latarki) • kiepskie zdjęcia • słaba bateria (niecałe 2 dni przy intensywnym używaniu) • brak podświetlenia klawiszy • budzik nie działa przy wyciszonym telefonie (zaspałem do pracy ) • trudność w pisaniu smsów (klawiatura ekranowa - myślę ze to kwesta wprawienia się) • brak sterowników 3D (chyba są w trakcie opracowania)

  • 0

    157. ~marian  2010-11-19 12:51:25  host: 91.146.219.172.ip.abpl.pl

    156. ~lexodes zainstaluj swype, rewelacja dla mnie wygodniejsze nawet niz zprzetowa qwerty

  • 0

    158. ~raj  2010-11-20 21:35:06  host: nat-tor1-5.aster.pl

    - jezeli chodzi o automatyczne jakies pobieranie danych to trzeba wylaczyc w ustawieniach synchronizacje danych i funkcje dane w tle i nie bedzie zadnego problemu, a co do andka kupilem ten telefon w playu i mam wersje 2.1 ;D

  • 0

    159. ~Radziu  2010-11-22 11:55:02  host: ip49-162.zetosa.krakow.pl

    Zrzeranie kasy za neta bardzo prosto zablokowac Wchodzisz w Ustawienia -> Sterowanie siecią -> siec telefoni komurkowej -> nazwy punktów dostepu. Włanczasz opcje internet zmieniasz nazwe: prawdopodobnie jest tam wpisana nazwa INTERNET wystarczy dodac literke do nozwy badz cyferke i koniec z rzeraniem kasy za neta :) telefon zaczyna korzystac tylko z Wi-Fi :) A tak w ogóle telefon jest świetny wszystko można sobie skonfigurowac po swojemu jak się tylko nam podoba :) na początku android może sprawiac trudnosci ale z czasem zobaczycie ze to swietna rzecz :) no i wogóle market programy i gry za friko :)

  • 0

    160. ~Piotr  2010-11-25 00:19:42  host: public2204.xdsl.centertel.pl

    przywoity hardware i dramatycznie spie.. software:( treefon bylby naprawde dobrym budget phone ale na android 2.1 nie da sie tego uzywac (tzn uzywam juz z 3 miesiace ale jest meka bo telefon jest starsznie wolny i ciagle sie wiesza) z android 2.2 moglby to byc ciekawy telefon ale samsung postanowil zakonczyc wspieranie tego telefonu na A2.1 wiec zdecydowanie odradzam zakup tego i innych teleopfnow Samsunga (bo generlanie firma ma fatalny serwis w PL a globalnie polityke kupowania nowych mdeli zamiast supportu do starych)

  • 0

    161. ~autaj  2010-12-04 23:24:44  host: 137-205-149-91.cpe.marton.net.pl

    czytam post ~Piotr 2010-11-25 00:19:42... ZGADZAM SIĘ!!!! choć nie dramatyzujmy na 2.1 da się go znośnie używać

  • 0

    162. ~Miziom  2010-12-10 07:58:51  host: 078088060153.bielskobiala.vectranet.pl

    Telefon świetny, da się wgrać Android 2.2 i śmiga pięknie, jedyne zastrzeżenie jakie mam to słaby zasięg Wi-Fi, w drugim pokoju (ok 5 m od routera) często już gubi sieć i internet chodzi strasznie wolno.

  • 0

    163. ~Wujek  2010-12-10 18:12:31  host: m83-188-172-204.cust.tele2.se

    Nie wiem dlaczego narzekacie ze wam zamula. Przeciez jest duuuzo mozliwosci przyspieszenia tego tel. wystarczy poszukac. Mam zmieniony soft na samdroid plus modyfikacje Qbanin'a. Wszystko ladnie do tego aps2sd i mam duzo miejsca, do tego swap na karcie. Co tu duzo mowic jestem zadowolony z tego tel ;)

  • 0

    164. ~Wigilijny Zając  2010-12-13 12:31:43  host: zst.chelm.pl

    Ej z 2.1 nie ma problemu , też chodziłem troszkę zawidziony ze tak przymulał ale ludzie , wchodzicie w market , sciągacie HOT SWITCHER , i do tego plugin LauncherPRO , i cieszycie się zmodyfikowanym interfesjem którty przyspiesza telefon to niesamowitej płynności (FROYO) , pozdrawiam posiadaczy ;) , wszystko odbywa się na telefonie , i nie ma mowy by coś popuść

  • 0

    165. ~Łukasz  2010-12-15 23:34:39  host: pc-55131.zdnet.com.pl

    Witam serdecznie. Czy istnieje możliwość wyłączenia wyświetlania okładki danego albumu w odtwarzaczu MP3 lub zmiana tego kolorowego obrazka przy każdym pliku, da się to jakoś zmienić; ustawić? Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź. :)

  • 0

    166. ~mk  2010-12-16 13:10:08  host: ptcnat.era.pl

    czy galaxy z białą obudową jest dostępny w play?

  • 0

    167. ~Karina  2010-12-17 10:14:24  host: c83-124.icpnet.pl

    Po 4 miesiącach używania telefonu, uważam że nie przeżyje długo. Non stop wiesza się, sam sie restartuje itd... same problemy, a naprawde nic w nim nie mieszam. Z dnia na dzień jest co raz gorzej.

  • 0

    168. ~marko  2010-12-17 23:05:58  host: user-46-113-15-52.play-internet.pl

    witam mam ten tel powiem wam ze jest bardzo trudny w obsłudze ,ale jest super

  • 0

    169. ~xidos  2010-12-22 21:09:01  host: 81.219.222.88

    @łukasz do folderu z muzyką, np > sounds>nazwa albumu>tutaj piosenki to tam, gdzie piosenki, możesz wrzucić zdjęcie albumu, wtedy nie będzie wyświetlany ten 'kolorowy obrazek' tylko zdjęcie które wrzuciłeś, jednak, całkiem usunąć się nie da chyba :) chyba, że zainstalowalbyś niestandardowy odtwarzacz z marketu np

  • 0

    170. ~adking  2010-12-24 16:09:26  host: v01-15.opera-mini.net

    mam ta koma juz z miesiac. Jade na Androidzie 2.1 i czekam na port do 2.2 przez LeshaK. Samdroid daje sporo mozliwosci i do tego jeszcze launcher pro w pelnej wersji i chill. + wielki za DVIX

  • 0

    171. ~qwerty  2010-12-28 19:11:06  host: 94-40-103-194.tktelekom.pl

    Witam.Dla ludzi co sami chcą zaktualizować androida 1.5 na 2.1.Dłuuuuuuuugo szukałem tego i znalazłem. otóż,jak telefon zawiesza się na napisie samsung podczas wgrywania softu przez pc studio trzeba go odłaczyć od kompa wprowadzić w tryb bootowania trzy klawisz głośność w dół potem aparat i włączenie telefonu następnie podłaczamy do kompa po wgraniu oprogramowania reset telefonu i mamy nowy soft 2.1 I TO DZIAŁA!!!!!!!!ILEŻ SATYSFAKCJI PRZY TYM!!!!! Pozdrawiam

  • 0

    172. ~Adradas  2011-01-01 19:50:05  host: gl105-28.master.pl

    Witam mam pytanie. Czy ten tel. ma wyświetlacz dotykowy(pojemnosciowy, w którym naprawdę trzeba tylko dotknąć(tak jak np w iPhone/iPod touch)) czy jednak dotykowy ale oporowy w którym trzeba ten ekran jednak trochę przycisnac ? Bardzo proszę o szybka odpowiedz Pozdrawiam...

  • 0

    173. ~pierog  2011-01-02 18:08:52  host: 88-199-25-130.tktelekom.pl

    Jest to wyświetlacz pojemnościowy "pod palec"

  • 0

    174. ~proszek  2011-01-02 19:34:26  host: dgq48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie polecam problemy z wifi (neostrada) brak komunikacji z komputerem dla mnie wielki -

  • 0

    175. ~olki  2011-01-03 17:44:10  host: public29014.xdsl.centertel.pl

    ekran ma pojemnościowy

  • 0

    177. ~  2011-01-04 11:52:36  host: 212.160.172.70

    @~Adradas - ekran jest typu pojemnościowego (reaguje na lekkie muśnięcie palcem). Jest duże prawdopodobieństwo, że któryś z nowych softó wprowadzi teżobsługę multitouch.

  • 0

    178. ~qwerty  2011-01-04 12:26:46  host: gon226.internetdsl.tpnet.pl

    ma wyswietlacz pojemnosciowy

  • 0

    179. ~carbini  2011-01-05 10:12:34  host: 85-202-221-69.internetia.net.pl

    Pojemnościowy na 100%

  • 0

    180. ~sppicafun  2011-01-06 19:15:16  host: 213.146.58.186

    @Adradas jest to wyświetlacz pojemnościowy, co prawda zapewne nie tak dobry jak w produktach apple'a (różne są opinie na ten temat), ale na pewno nie jest to oporowy. pzdr ;)

  • 0

    181. ~Gruberr  2011-01-13 23:55:17  host: pc-55131.zdnet.com.pl

    Witam serdecznie, mam pewien problem, mianowicie po zgraniu sobie muzyki do formatu mp3 i wrzuceniu na telefon Galaxy Spica, przykładowo na 15 piosenek odtworzyć mogę tylko 5, po włączeniu pozostałych wyskakuje komunikat, że odtwarzacz nie może odtworzyć tego pliku, wcześniej mi to tak nie przeszkadzało, bo tak jest z co trzecią płytą, ale teraz mnie to irytuje, gdy mogę odtworzyć jeden utwór jedynie z mojej ulubionej płyty, czy ma ktoś podobny problem albo ktoś potrafi mi jakoś z tym pomóc? Dziękuję bardzo.

  • 0

    182. ~jonnyB  2011-01-18 21:34:16  host: afek241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja do telefonu nie mam zastrzezen ..mam go 3 m-ce i jest spox. Wady: słaby odtwarzacz mp3... dzwiek wporzo, ale odtwarzacz do bani np przy sluchaniu seta :(,potrafi sie przyciac raz na kilka dni, ale bez zadnych zawieszen,.. bardzo szybki i wygodny w uzyciu.

  • 0

    183. ~wojtas  2011-01-27 17:02:36  host: s196pc77.mmj.pl

    fona mam tydzień zaktualizowałem do antka 2.1 z ery odtwarzacz lepszy był w 1.5 według mnie ale jak narazie nie widze wad tylko kurna gprs ustawić nie moge...

  • 0

    184. ~posiadacz  2011-01-27 18:34:05  host: acfs91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zamiast standardowego odtwarzacza polecam PowerAMP, albo aktualizacje androida do wersji 2.2(FroYo)

  • 0

    185. ~Adradas  2011-01-28 23:52:02  host: gl226-28.master.pl

    Dzięki za odp. ;) Pozdrawiam...

  • 0

    186. ~  2011-01-30 11:37:16  host: z09-09.opera-mini.net

    Telefon odjazd. Mam go juz rok i jeszcze mnie nie zawiódł. Konfiguracja Samdroid 1.3.1 deodexed nowe sterowniki 3d zmieniony system plików adw launcher ex opera mini i iGo My Way do nawigacji offline i wszystko gra. Co do internetu blokuje sie go programem apndroid więc to żaden problem. Ogólnie polecam :)

  • 0

    187. ~qwerty  2011-02-05 15:57:21  host: 94-40-103-194.tktelekom.pl

    Jest to kombajn multimedialny... Zrootowałem go i teraz juz mam multitouch a konkretnie dualtouch i działa super, lepiej jak w nie ktorych HTC.Samsung powinien sie wstydzic ze nie dał w nim multi... byc moze musiałby podnies cene telefonu.Co do przerobek i ingerencji w system to trzeba nie zle sie napracowac aby go zepsuc, jest bardzo, bardzo wytrzymały pod tym wzgledem.I co najwazniejsze.... ma ogromne wsparcie techniczne.Programisci Leshak albo Qbanin pracuja nad tym aby usprawnic go i wyciagnac z niego jak najwiecej i wszystkie przeróbki sa udostepnione w internecie za darmo.Takze telefon tani a mozemy w niego władowac to co jest dostepne w najdrozszych telefonach z tym systemem i byc moze bedzie sobie radził lepiej jak nie jeden z nich.Bardzo polecam

  • 0

    188. ~SuhY  2011-02-08 21:46:14  host: ip-091201123204.mikolow.multimetro.pl

    Telefon jest rewelacyjny, posiadam go już prawie pół roku i jestem bardzo zadowolony. Zacznę od minusów - jest ich tylko parę wiec na początek, potem będę rozwodził się na temat zalet - ich całkiem sporo. Tak więc minusy: jedno poziomowy przycisk aparatu, brak lampy błyskowej, irytujący bluetooth, brak sterownika 3D i na tym bym zakończył wady. Zalety: przede wszystkim ekran - czytelny i.. pojemnościowy!, procek 800MHz robi swoje (lepszy niż mój pierwszy komputer!), odtwarzacz mp3 lecz nie ten fabryczny tylko PowerAMP (ze słuchawkami a4tech evolution e6 robi miazgę) albo Winamp, WiFi, GPS, dobry głośnik. System Android daje praktycznie nie ograniczone możliwości telefonu, aplikacji jest coraz więcej (bardzo dużo darmowych w markecie). Bateria w moim przypadku trzyma max 2 dni(dziennie: 100+sms, ok 2h mp3, WiFi włączone non-stop). Wszystkim mogę polecić ten telefon ze względu na niezawodność - pół roku bez żadnego zawieszenia się. Wg mnie bije platformy Windows mobile i wszystkie symbiany (choć to nie ta sama liga). Wielu ludzi mówi "Szajsung", są w ogromnym błędzie i grzeszą. Telefon rewelacyjny jak na swoją cenę (450 zeta wrzesień 2010). Już wiem że następnym moim telefonem będzie coś z ANDROIDEM i przypuszczam że to będzie SAMSUNG!

  • 0

    189. ~do grubber  2011-02-15 13:14:12  host: htq187.internetdsl.tpnet.pl

    odmontuj kartę przy odłączaniu telefonu./

  • 0

    190. ~X8  2011-02-22 03:52:09  host: 84-10-16-83.dynamic.chello.pl

    buehehe wyswietlacz 16M kolorów,hahaha chyba w snach,ogólnie najgorszy obecnie tel z androidem,niewart nawet zlotówki.

  • 0

    191. ~Si  2011-02-23 16:59:01  host: 84-10-16-83.dynamic.chello.pl

    Fajny badziew,kasa wyrzucona w błoto....brak obsługi OpenGL i ten wieśniacki design...ci co pisza ze to fajny telefon nie mieli do czynienia z innymi fonami z androidem...nie polecam !!!!

  • 0

    192. ~Yoman  2011-02-23 18:53:37  host: 84-10-16-83.dynamic.chello.pl

    nie kupować tego badziewia,to jakas pomyłka,jakikolwiek inny smartfon z andkiem bije go na głowe,a ci co mysla ze beda miec na tym badziewiu stery do OpenGL...coz nadzieja matką głupich

  • 0

    193. ~mNs  2011-02-27 23:07:46  host: 77-254-91-8.adsl.inetia.pl

    Hmm.. Ja posiadam ten telefon od prawie roku, przerobiłem w nim wszystko chyba co się dało, dzięki rewelacyjnemu wsparciu telefon się nie starzeje:D Co do OpenGL, hmm.. jeśli chcesz pograć kup sobie PC lub Lapka, bo gry na tel nie dają aż tyle przyjemności...;] Polecam ten telefon w 100% ale z CyanogenModem!

  • 0

    194. ~zaq  2011-03-07 17:49:31  host: 095160065177.mlawa.vectranet.pl

    Proszę wgrać Cyanogen + sterowniki 3D po tej aktualizacji telefon nie do zajechania

  • 0

    195. ~tasha  2011-03-07 18:07:01  host: user-46-112-200-126.play-internet.pl

    Jak ustawić dzwonek żeby grała mp3 a nie fabryczne melodyjki? Pomóżcie...

  • 0

    196. ~gosc  2011-03-08 12:02:00  host: home52.brzesko147.tnp.pl

    witam, ja mam ten telefon od miesiąca i jestem z niego zadowolona, fakt ze po pierwszym uruchomieniu zeszło troche nad wyłączeniem jakiejś funkcji internetowej, ale po tym już wszystko chulało jak trzeba, bateria średnio trzyma 4 dni przy zabawie nim, aparat jak aparat dla moich potrzeb jest OK.pozatym chyba nie ma większych minusów, ogólnie polecam

  • 0

    197. ~qwerty  2011-03-08 12:44:43  host: 94-40-103-194.tktelekom.pl

    Własnie wgrałem nieoficjalnego androida 2.2froyo na tego fona.... działa wysmienicie... :D

  • 0

    199.  2011-03-19 18:09:39

    witam posiadam ten telefon od maja ale nie mam jeszcze wgranego androida 2.1 czy moglby ktos po kroku wytlumaczyc jak wgrac tego androida

  • 0

    200. ~nom  2011-04-08 10:33:51  host: home52.brzesko147.tnp.pl

    telefon badziew, pierwsza moja opinia ze super po miesiącu użytkowania, ale szybko zmieniłam zdanie jak siadł mikrofon i nikt nie rozumiał co mówiłam, po oddaniu do reklamacji twierdzili ze naprawiony po pierwszym włączeniu znowu to samo, badziew nie polecam, mój ląduje na gwarancji po raz drugi!

  • 0

    202. ~mk  2011-04-13 21:50:36  host: user-109-243-77-153.play-internet.pl

    A ja dzisiaj oddalem do naprawy na gwarancji szamsunga, a moze jak mowia niektorzy "szajsunga". Telefon umarl podczas zgrywania plikow z karty SD. Dziwna smierc. Rootowany nie byl. Zobaczymy czy naprawia.

  • 0

    203. ~mk  2011-04-15 21:23:33  host: user-46-113-125-92.play-internet.pl

    A moj samsung umarl sobie tak po prostu przy zgrywaniu plikow z karty SD. Telefon nie rotowany, malo uzywany, bo kupiony w celu zapoznana sie z androidem. Czyzby termin "szajsung" znowu zaczynal byc aktualny?

  • 0

    204. ~marcinz  2011-04-29 23:44:54  host: 91-145-135-99.internetia.net.pl

    miałem pół roku telefon jak na tą cenę ma wiele przydatnych funkcji jednak dwie rzeczy go dyskwalifikują słaba bateria którą po pół roku trzeba codziennie ładować oraz zbyt mała pamięć ram która przy Androidzie który startuje automatycznie wszystkie procesy i aplikacje nawet nie używane zamula telefon jak cholera . Bez dobrego task killera tyelefon jest do niczego. Po przygodzie zz nim wolałem się przesiasc na telefon bez OS i jestem zadowolony

  • 0

    205. ~i5700user  2011-05-23 14:06:49  host: 213-238-92-1.adsl.inetia.pl

    Dziwne. Na moim egzemplarzu rekord to 13 dni bez ładowania. Średnio wytrzymuje 6-7 dni. Używam task killera, wyłączone wi-fi i bt.

  • 0

    206. ~  2011-05-30 21:40:24  host: ip56561c9e.adsl-surfen.hetnet.nl

    witam,czy ktos wie moze o co chodzi mam wlaczone wibracje a nie dziala?

  • 0

    207. ~  2011-06-19 12:22:01  host: 80.50.54.254

    witam wszystkich mam pewien problem a mianowicie mam ten telefon i wszystko było ok aż w pewnym momencie przestał działać czujnik ruchu, próbowałem juz robić reset tnz z tego trybu recovery, i nic dalej nie działa. możecie jakoś pomóc?

  • 0

    208. ~mesiu  2011-06-20 18:30:24  host: ip-212-59-239-49.ngm.net.pl

    trzeba przy nim pokochać ładwowarke, wlaczajac, navi, mp3, robiac za chwile zdjeacia, ....korzystajac z neta........ bateria umiera. Nie ma lampy LED i to jest minus jak pas startowy. Pozatym raz w serwisie na resecie systemu, pozatym nie można na niego zlego słowa powiedzieć, teraz czekam aż samsung galaxy S II zejdzie do normalnych cen...

  • 0

    209. ~grzecho  2011-07-12 16:54:11  host: aate45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Użytkowanie tego telefonu ma sens wtedy, gdy wgramy mu androida 2.2 i to najlepiej rrrulo-honeycomb-experience, jest to najszybszy rom na spicę. Jeśli chodzi o soft 2.1 od Samsunga, to powiem tyle, że to ogromny niewypał. W 2.1 telefon muli, zawiesza się itp. Zupełnie nie wykorzystane 800MHz procesora. Pozatym w oryginalnym sofcie jest bug aparatu: trzeba go czasem dwa razy uruchomić, gdyż inaczej mamy przyciemniony ekran. Po wgraniu 2.2 w telefon wstępuje nowe życie i jakość, także jeśli ktoś chce go kupić to niech się liczy ze zmianą softa. Poza tym jeśli jesteś fanem you tube, dużo korzystasz z wi-fi, muzy, gps i ogólnie lubisz się bawić - to licz się z codziennym łądowaniem baterii lub nawet częstszym ;) Po wymianie softa byłem z niego zadowolony, jednak sprzedałem go, ponieważ kilkukrotnie zawiodła mnie bateria. Moja ocena to 6/10.

  • 0

    210. ~szycha  2011-07-31 14:13:43  host: 87-99-44-207.internetia.net.pl

    Pytanie do posiadaczy? ;)) Czy można przesłać plik przez bluetooth do innego telefonu ? To dla mnie ważne ,bo to zadecyduje o kupnie tego telefonu.

  • 0

    211. ~Grzegorz  2011-08-13 22:30:02  host: 89-77-108-106.dynamic.chello.pl

    Witam , wie ktoś jak ustawić swój dzwonek mp3 na sygnał sms?? Z góry dzięki za odp.

  • 0

    212. ~Grzegorz  2011-08-13 22:31:10  host: 89-77-108-106.dynamic.chello.pl

    I jeszcze jedno jak ustawić słownik T9 :-)

  • 0

    213. ~MlecznaKanapka  2011-08-20 16:53:27  host: 77-255-103-13.adsl.inetia.pl

    Słownik T9 to przeżytek lepiej wgrać swaypa i na pewno wystarczy. Po wgraniu wystarczy wejść w ustawienia lokalne i tekst i tam ustawić.

  • 0

    214. ~saszddewf  2011-08-30 13:19:20  host: aaub109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @210- tak, można

  • 0

    215. ~mołody  2011-08-31 01:37:15  host: acny129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzi pomyślcie ja mam ten telefon prawie rok chodziłem i szukałem telefonu na dobre i na zle ten telefon jest siwietny dla młodych bateria troche słaba ale da sie przeżyć pozatym jest praktycznie nie zniszczalny wyadl mi na rowez i nic tylko drobne rysy wpadłem z nim do wody dalej działa a był w niej pół godziny

  • 0

    216. ~patkat  2011-09-11 21:19:27  host: user-31-175-118-229.play-internet.pl

    Mam ten telefon od ponad 3 tyg. i powiem szczerze ze gdybym miala go teraz kupic to bym tego nie zrobila!!!tel ma wiele braków i wad. koszmarem jest dla mnie pisanie sms-ów,na szczescie czesto tego nie robie.koszmarem jest dla mnie to ze wyswietlacz reaguje tylko ma cieplo opuszka palca, nie ma mozliwosci wlaczania programow czy pisania czego kolwiek rysikiem czy tez paznolciem(czesto przy sms-ach naciskam litery sasiednie a nie te ktore wlasnie chce)kolejnym minusem jest to ze tel. non stop laczy sie z internetem wiec trzeba miec wykupiony choc minimalny transfer.do minusow rowniez dopisze brak lampy podczas roibienia zdjec.wogole robienie zdjec czy krecenie filmow to... ach szkoda gadac. po raz pierwszy mam do czynienia z telefonem gdzie po 3 tygodniach mam go dosyc!!!

  • 0

    217. ~adasko  2011-09-15 23:36:48  host: apn-77-114-40-103.dynamic.gprs.plus.pl

    co do baterii to mi od 2 do 5 dni trzyma zalezy od uzytkowania

  • 0

    218. ~fu  2011-09-16 21:46:13  host: byh158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    216 ~patkat co do ekranu pisanie rysikiem na tym smarfonie jest nie możliwe gdyż to jest ekran pojemnościowy nie oporowy więc trzeba było poczytać coś na temat ekranów a nie teraz narzekać jaki ten telefon jest zły a co do samego systemu to android pobiera dane do synchronizacji itp. więc tu kłania się podstawowa wiedza o androidze. a co do aparatu to się zgodze nie jest najlepszej jakości ale do robienia zdjęć jest aparat cyfrowy lub lustrzanka

  • 0

    219. ~mintafon  2011-09-18 20:15:53  host: 178-37-68-88.adsl.inetia.pl

    Uważam że ten telefon jest bardzo dobry tylko trzeba się nim umieć obslugiwac :) Za niedługo podam link do moje testu tego telefonu

  • 0

    220. ~lipcu  2011-09-29 21:21:47  host: 91.224.193.35

    Weź sie nie wyrzywaj na tak dobrym fonie widocznie masz za grube palce dlatego klikasz litery sąsiadujące ze sobą albo masz zeza i nie trafiasz mi ten telefon bardzo sie podob i chce.go mieć choć mam lg p500 też dobra machina ale chce tego samsunga zobaczyć . musze go mieć

  • 0

    222. ~telefoniren  2011-10-05 22:33:34  host: 77-223-218-48.kielce.hypnet.pl

    Witam z ciekawością czytam te posty, gdyż sam od roku mam tego smartfona i jestem zachwycony dzieki niekonczacej mozliwosci rozwoju telefonu, obecnie mam rok gwarancji i waham sie co do instalki andka 2.2 ale coraz bardziej kusi, na 2.1 smiga pieknie jeszcze ani razu sie nie zawiesił a tel ciagle w uzytku i ciagle udoskonalany android marketem, mnostwo smacków, bateria 1,5 dna przy hardkorowym uzytkowaniu, przy takim przecietnym 4 dni, niezle jak na 800 MHz, polecam za ta kase

  • 0

    223. ~siepie  2011-10-19 21:43:26  host: 178-37-178-243.adsl.inetia.pl

    mam ten tel zaledwie tydzien a juz mi nie dziala gniazdo na dżeka :(

  • 0

    224. ~swiateczny  2011-10-22 19:46:42  host: 178-36-20-17.adsl.inetia.pl

    Super telefon! za taką kasę lepszego nie znajdziecie! Wszystko ma co potrzeba, ładnie wszystko chodzi i działa a android market wymiata więcej nie potrzeba :)

  • 0

    225. ~asdfrewq  2011-11-18 07:49:10  host: NysaR001-pokoj.dsl.opol.bdi.inetia.pl

    hej, posiadam ten telefon od kilku dni ale nie potrafie sobie poradzic z jednym, jak usunac ikonki z ekranu glownego te ktore nie sa mi potrzebne? lub jak wylaczyc 2 i 3 ekran? zeby byl tylko 1 bez tych bocznych? z gory dzieki za odpowiedz

  • 0

    226. ~Danek  2011-12-07 20:23:46  host: aagh239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon ponad 1.5 roku i mogę podzielić się moimi spostrzeżeniami: SOFT - bawiłem się w zmianę softu, ale jeśli ktoś nie jest maniakiem, który za wszelka cenę chce eksperymentować na telefonie, to polecam aktualizację do najnowszej wersji oficjalnego softu i na tym poprzestać. System działa dobrze, jak na wersję 2.1 jest ok, choć szkoda, że nie ma oficjalnych aktualizacji chociaż do 2.2. System lekko przymula, bo procesor nie jest demonem prędkości, ale do codziennych czynności (mail, dzwonienie, smsy, internet) spokojnie starcza. INTERNET - ludzie. pogódźcie sie z tym, że wybierając androida powinniście pozwalać mu się czasem łączyć z siecią, choćby np żeby sprawdzić pocztę. Jak nie zamierzacie pozwalać mu korzystać ze swoich możliwości, to równie dobrze mogliście kupić sobie jakiś telefon za pińć złotych, który takich bajerów nie ma, zaoszczędzicie kasę na telefonie, a nic Wam nie będzie zżeralo funduszy z konta. Osobiście polecam posiadanie karty w orange, bo tam za doładowanie 25 zł dostaje się chyba 1 GB do wykorzystania na internet (albo coś pokrewnego). Skoro jesteśmy już przy internecie, to minusem jest brak flasha, który jest obecny w nowszej wersji 2.2 i dalszych. Przez ten brak niektóre strony np. wrzuta.pl nie działają poprawnie. Polecam takze kupić sobie futerał (koszt do 20 zł) który jest dedykowany do tego modelu. Raz, że chroni przed uszkodzeniem podczas upadku (mnie już wiele razy uratował tel), a dwa do kieszeni mi się spokojnie mieści - inna sprawa, że chodzenie z takim klocem w kieszeni nie jest zbyt wygodne, lepiej trzymać w kurtce. Jeżeli ktoś już musi blokować net to niech sobie ściagnie jakieś aplikacje blokujące internet np. SMODA - wyłącza net, ale nie zmienia apnów, dzięki temu nie trzeba za każdym razem resetować komórki. Można również zainstalować sobie nowy Launcher np. Go Launcher EX według mnie jest dobry i ładny. CDN...

  • 0

    227. ~Danek  2011-12-07 20:27:57  host: aagh239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jednym z największych minusów jest według mnie mała ilosć pamięci wewnętrznej. Należy pamiętać, że programy zapisywane są na pamieci wew. a im mniej jej mamy tym gorzej funkcjonuje system (muli go). Dobrym pomysłem jest zrobienie ROOTa i uzyskanie kilku fajnych możliwości m.in. : - program do blokowania reklam, które pożerają nam transfer - program do udostępniania sieci komórkowej jako wifi - można dzięki temu podłaczyć do sieci laptop korzystajac z połączenia komórkowego Ogólna ocena jest wysoka, bo telefon spełnia swoją rolę. Mógłby tylko mniej mulić. Bateria starcza na 2-3 dni jak się niewiele robi, tylko odbiera smsy i dzwoni, albo na 1-2 dni jak się używa intensywnie. Telefon dobry, żeby oswoić się z androidem, tel. dotykowymi i możliwościami jakie ze sobą niesie połączenie tych dwóch aspektów. Pozdrawiam

  • 0

    228. ~mlody  2012-01-06 12:29:10  host: 77-45-91-40.sta.asta-net.com.pl

    jak ustawic dzwiek na smsa? niewiem...:-(

  • 0

    229. ~lolek  2012-01-30 17:58:46  host: 093105217128.rybnik.vectranet.pl

    Największym minusem jest to że ten telefon tnie się jak diabli. Przyjemność użytkowania na tym cierpi strasznie. Mam go 3 miesiące i marzę o tym aby się go pozbyć.

  • 0

    230. ~jaaaa  2012-01-31 17:04:03  host: user-164-126-175-185.play-internet.pl

    ten tel to ... !!! Posiadam go od jakiegoś czasu,codziennie muszę ustawiać datę i godzinę bo się sama przestawia,zainstalowałem Android 2.2.1.miał śmigać super,ale niestety nie odczułem żadnej różnicy,jedynie meny jest w połowie w j.polskim,a drugie pół w angielskim.... Ogólnie wizualnie fajny i nic poza tym...

  • 0

    231. ~Maniak  2012-02-12 00:35:27  host: static-ip-77-89-81-193.promax.media.pl

    Witam/Dziś kupiłem ten telefon i w poniewdziałek go oddaję. Nistety nie będę pisać że to badziew ale mnie nie odpowiada.Żałuję zakupu.

  • 0

    232. ~CyBuch  2012-07-27 11:55:08  host: adfi69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam!!! Posiadam spice od 2,5 roku i zaczynalem od androida 1.6,dla mnie tel.zaj**** lecz ma dla mnie jeden minus malo pamieci wbudowanej ale taki problem to nie problem wgrywam mody od CM i jest gicior mam teraz 4.0 malo co tnie ale to kazdy nawet Note,a ze nie mam teraz aparatu mnie nie przeszkadza bo malo co go uzywalem moze postaraja sie i w cm10 z 4.1 uda sie im.Ogolnie nie nazekam za taka kase tel.

  • 0

    233. ~  2012-09-09 12:10:36  host: 88.220.68.180.energint.net

    Pytanie i wołanie o pomoc!!!! Zainstalowałem Kies, łączę się kablem USB, połączono - widzę model tel na górze w lewym rogu i tyle... Nie mogę zrzucić nic z kompa na tel... Dlaczego?

  • 0

    234. ~kaczy  2012-11-10 21:32:10  host: 159-205-148-214.adsl.inetia.pl

    Witam, czy w sluchawki jest wbudowany mikrofon do rozmowy? Poza tym jak oceniacie ten tel? Polecacie?

  • 0

    235. ~Lolek  2013-01-04 01:52:26  host: 093105209227.rybnik.vectranet.pl

    Szczerze to nie, mam go i oceniam na 2/5, przycina się i muli jak diabli.

  • 0

    236. ~10 latek  2013-01-15 13:13:49  host: 5-226-81-18.ip.netia.com.pl

    Niedawno dostałem na początku myslałem ze to bateria masakra 1 dzien a w końcu APN usunąłem i trzyma 5 dni jakbym chciał wystarczy przywrocic domyslne ust. APN i juz internet działa, a ogólnie do 200 zł fajny tylko nie wszystkie aplikacje mozna zainstalowac więc Android 2.2 prawie wszystkie działają ale niech pozostanie na 2.1 i działa spoko

  • 0

    237. ~julian  2013-01-15 13:18:47  host: 5-226-81-18.ip.netia.com.pl

    Do tego modelu oryginalna bateria słabo, BATERIA ANDIDA POLECAM długo trzyma niż oryginalna :-)

  • 0

    238. ~Baczers  2013-10-04 09:40:38  host: ip-188-127-2-42.ennet.pl

    Mam ten telefon juz ponad 3 lata. Prawdą jest, że lubi się czasem przyciąć. Ale do codziennego uzytkowania nie znaje chyba lepszego. Bardzo odporny i bateria dalej trzyma okolo 3 dni. Moja ocena 5/5.

  • 0

    239. ~ktosiek  2014-04-28 00:08:23  host: 37.30.94.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    wkurza mnie ten grat :/

  • 0

    240. ~Aaron  2015-01-05 23:19:54  host: staticline-31-183-18-22.toya.net.pl

    mam go już od 5 lat. Dla mnie jest przekozacki. To co chce mam - gps, internet nie zawodzą. zrobiłem roota ale mam oryginalny soft bo cyjanogeny i samdroidy się waliły po przynajmniej pół roku. Teraz robię reinstalkę systemu co rok albo i rzadziej i ścina się baaardzo rzadko. Słyszałem opinię że ten tel jest królikiem doświadczalnym.. więc królik żyje i ma się bardzo dobrze ;] CO NAJWAŻNIEJSZE!! jest niesamowicie odporny. ile razy on mi spadł! i nic się nie stało. bateria wymieniana jak dotąd 3 razy na oryginalną i trzyma po 2-3 dni przy codziennym korzystaniu z neta i rozmowach na przynajmniej 2h dziennie. polecam absolutnie ;]

  • 0

    241.  2016-02-02 09:40:51

    Miałem ten telefon kilka lat temu i muszę powiedzieć że byłem z niego zadowolony. Jak na tamten czas i w zasadzie też jak na dziś ma wszystko co potrzeba na tej klasy smartfon. Przeszedł dość dużo różnych reinstalek i rootowań, nieźle można powiedzieć na nim eksperymentowałem, od androida 1.6 do 2.2 i zawsze wszystko chodziło jak należy. Niekiedy, jak to android zdarzało mu się przyciąć, ale nigdy nie było to nic poważnego. Jedyne co bym w nim zmienił to te fizyczne klawisze, które wg mnie trochę ten telefon szpecą. Poza tym telefon całkiem godny.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-154-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet