Samsung I5510 Galaxy 551 - opinie
Telefony Samsung Samsung I5510 Galaxy 551 Opinie o Samsung I5510 Galaxy 551

Samsung I5510 Galaxy 551

w sumie: 121
  • 1

    2.  2011-01-26 16:15:01

    Jesli cena nie bedzie wysoka to bedzie jednym z najlepszych dotykowcow z qwerty za nieduza kwote. Bo specyfikacje ma typowa w low-endowych androidach, ale chociaz jest klawiatura, co wielu ludzi sobie ceni. I zeby nie zabraklo sterow 3d.

  • -1

    3.  2011-01-27 10:03:49

    Boooże. WQVGA to przeżytek.

  • 1

    4. ~dell  2011-01-27 10:51:21  host: iqb188.internetdsl.tpnet.pl

    własnie chwile temu zakupilem w play, rewelacyjny wyswietlacz, szybko smiga, nie tnie sie. polecam!

  • 1

    7. ~a  2011-01-28 12:15:15  host: moprb-r.3s.pl

    No nie wiem co to za standard wymyślili z tą rozdzielczości 240 X 400. Mnie to nie leży kompletnie. Co innego w Samsungu 5700 - takie proporcje to ja rozumiem. Mam wrażenie, że producent odkrył, że 5700 był zbyt udany pod wieloma względami i przerzucił te proporcje ekranu do droższych modeli. Oczywiście, kogoś kto nie ogląda fotek na telefonie, pewnie to wali. Ale nie mnie. Czekam na LG P500 w tym całym Plaju. Może się doczekam.

  • 0

    8. ~sabusiek  2011-01-28 16:48:53  host: aaqq245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    takie w sumie corby pro na androidzie?

  • 0

    10. ~Ja-ros  2011-01-31 12:27:26  host: z05-06.opera-mini.net

    Galaxy 3 z froyo , qwerty, szybszym netem, jeżeli cena nie będzie chora to może być całkiem niezły wynik sprzedaży.

  • 0

    11. ~MlecznaKanapka  2011-01-31 18:06:43  host: 77-254-154-6.adsl.inetia.pl

    Połączenie Delphi z i5800... może być ciekawe o ile cena nie przekroczy 600zł. No może jeszcze mogliby zmienić tą głupią rozdziałke;)

  • 0

    12. ~patryś  2011-02-05 23:16:34  host: 77.236.2.113

    I5800 z qwerty... Tylko ze on dostal froyo

  • 0

    13. ~Speed  2011-02-06 10:49:51  host: cld148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy mógłby ktos napisać kto juz uzywa tego telefonu jak trzyma bateria i ogolnie jak sie sprawuje bo jestem zainteresowany jego kupnem z góry dzieki ;]

  • -2

    14. ~dudzio  2011-02-07 15:21:37  host: gateway2.krdc.pl

    i co ten telefon wnosi ? jest w tej chwili najsłabszy z nowości czołówki firm , a tak krzyczycie na nokie która wprowadziła świetny system

  • 0

    15. ~andriu  2011-02-11 10:43:13  host: 81.219.81.12

    witam chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym tel czy ktoś go ma czy warto go kupić?

  • 0

    16. ~ItAlYaN>.  2011-02-16 20:13:39  host: 84-10-239-192.dynamic.chello.pl

    Hmmm widze ze samsung coraz bardziej mnie zaskakuje i musze powiedzeć ze ten telefon w stosunku cena do jego mozliwosci to slniac ideal. co do wyswietlacza to niee jest on za duzy ale nie musi to byc 40 cali lcd ;p. Ogolnie biarac to wszystko do kupy to musze zlozyc poklon samsungowi za ten produkt

  • 0

    17. ~Greg  2011-02-17 23:05:46  host: 89-79-208-89.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon od kilku dni. Android na nim świetnie śmiga... Telefon na prawdę szybciutki... Klawiatura qwerty sprzętowa bardzo przyzwoita. Brakuje mi tylko niestety normalnych przycisków odbierania i kończenia wiadomości :( Nie mam żadnych zastrzeżeń do niego póki co :)

  • 0

    18. ~Klarksonik  2011-02-18 19:11:47  host: user-109-243-121-117.play-internet.pl

    mam telefon od tygodnia. szczerze mówiąc jest super polecam :) tylko troche drogi (zapłaciłam 1000zl) Bateria jest troszeczke średnia bo przy dużym użytkowaniu (wł. wi-fi. muzyka, aparat, internet,dużo rozmów i smsów, gry) jakieś 5-6h na dobe i nie wyłączaniu go trzyma mi ponad 2 dni. sądze że gdybym oszczędzała baterie i używałabym telefonu jak normalny użytkownik trzymałaby z tydzień ;D

  • 0

    19. ~  2011-02-19 12:51:21  host: pc-78-31-150-18.wegrow.domtel.com.pl

    Jesli ktos lubi qwerty to telefon dla mnie. Froyo na pokladzie daje duze mozliwosci. Moglaby byc lepsza rozdzielczosc ekranu i jakas lampa flash. Osobiscie wole ten telefon niz nokie c6.

  • 0

    20. ~timeport  2011-02-20 09:40:21  host: 078088041090.rzeszow.vectranet.pl

    mam 551 od kilku dni i oto moje spostrzeżenia, otóż działa fajnie i szybko (oczywiście po wyłączeniu animacjinic się nie zawiesza bardzo czuły ekran pojemnościowy trzeba się przyzwyczaić natomiast jeśli chodzi o baterię no to powiem że jestem zawiedziony bo trzyma ok 2 dni liczyłem na więcej :)

  • 0

    22.  2011-02-23 08:57:35

    Mam ten telefon od 5 dni i nie jestem zadowolony. Bateria to jakiś koszmar... Zapomnijcie o korzystaniu z tel. w podróży.Wifi, gps, bt,wyłączone i podswietlenie ekranu na minimum a telefon przez 20 min zjada 10% baterii przy przegladaniu zdjęć i chodzeniu po menu. Czy ktoś ma ten sam problem co ja? Może to kwestia softu...kupiłem go w Play. Ostatecznie ze względu na baterię- NIE POLECAM!

  • -1

    24. ~Gosc  2011-02-23 20:23:30  host: 83-143-101-162.welnowiec.net

    Na stronie producenta jest informacja że WiFI 802.11b/g

  • 0

    25. ~Carlos  2011-02-27 15:07:17  host: 46.151.136.5

    mam tel od ponad tygodnia, ogolnie jest swietny i jestem bardzo zadowolony jako jedyny minus podaje krótki czas trzymania baterii. przy srednim uzytkowaniu max ok. 2 dni.

  • 0

    26. ~Stiv  2011-03-01 14:56:12  host: 87-207-115-220.dynamic.chello.pl

    Odebrałem dziś ten telefon, jest on przeznaczony dla mojej dziewczyny, włączyłem go by zobaczyć z czym to się je. Sam posiadam Galaxy S. W stosunku do starszego brata Galaxy 551, jest znacznie mniejszy, to co się rzuca po uruchomieniu w oczy to znacznie mniejsza rozdzielczość ekranu, oraz gorsze odwzorowanie barw oraz kontrast, choć nie ma się czego spodziewać, w SGS mamy przecież 4' SuperAMOLED, tutaj zwykły panel dotykowy. Porównując go do np LG GT500, jest chyba odrobinę lepsze odwzorowanie barw i zdecydowanie lepiej reaguje na dotyk, nawet przez naklejoną folię. Co ważne i czego się bałem, to telefon NIE MULI. Posiadając SGS z prockiem 1GHz, potrafiło czasem przymulić na Androidzie 2.1 od Orange, dopiero po wymianie na 2.2 bez brandowania, odżył. Tu mino wyraźnie słabszego procesora (667MHz), telefonik ładnie śmiga, jednak Android 2.2 Froyo to dobry system, mimo brandu Play. Sterowanie telefonem jest proste i intuicyjne, mi osobiście TouchWiz3 odpowiada, więc bomba. Pisze się wygodnie na ekranie, do klawiatury pewnie bym się musiał przyzwyczajać, ale chodzi dobrze, co ważne ma oddzielone od siebie klawisze, poprawia to wygodę pisania i to znacznie. Mam dość spore dłonie (191cm wzrostu i niemal 100kg wagi), a telefonik dobrze mi leżał w dłoni. Aparat 3.2MPix daje radę, choć zaznaczam, że to jest telefon, chcesz robić zdjęcia kup aparat :] filmiki w 320x240, nie jest to kosmiczna rozdzielczość jak 1280x720 w SGS (czy aż 1920x1080 jak w SGS2!) ale wystarczy by uwiecznić jakąś scenkę rodzajową. Ogólnie, telefonik zaskakuje jak za tę cenę. Zastanawiałem się jeszcze nad Samsungiem I5800, Wave 553 oraz SE X8, X10 Mini Pro a także Nokia C6. Wszystkie miałem w ekąch i dokładnie "macałem". Tego jedynie kupilem w ciemno (to I5800 z klawiaturą), nie zawiodłem się, okrojony SGS dla osób z mniej zasobnym budżetem. Polecam :)

  • 0

    27. ~yeS1  2011-04-16 12:06:28  host: aarf92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przyłączam się do opinii osoby powyżej (Stiv). Rzeczywiście jak na niskobudżetowy telefonik radzi sobie bardzo dobrze. Szczególna jego zaleta jest sprzętowa klawiatura. Ostatnio nawet odstawiłem sprzęt z o wiele lepszymi parametrami by korzystać z klawiatury sprzętowej.

  • 0

    28. ~komórkowiec  2011-07-11 11:35:53  host: user-46-113-222-110.play-internet.pl

    byłby całkiem spoko gdyby nie ta rozdzielczość.... wystarczyłoby dać jak np. w Ace lub Gio 320 x 480 i już by był ok a tak telefon do skreślenia...

  • 0

    29. ~awa2001  2011-07-15 12:20:09  host: 212.160.172.70

    jest w ofercie Orange, 149 zł przy Delfinie 59,90 na 24 mies ( cena jeszcze bez rabatu)

  • 0

    30. ~mct82  2011-07-20 07:10:04  host: aagv169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzis mam dostać tego fona z orange przedluzenie umowy przez neta delfin 2 za 79zł. zamowilem w ciemno.spostrzezeniami sie podziele:)

  • 0

    31. ~Tomek  2011-08-01 20:06:09  host: ip-84.38.160.60.resman.pl

    ja mam ten tel od 2 godzin i ogolnie ok tylko mam pytanie czy istnieje mozliwosc ustawienia dzwieka dzwonka jako jakiejs mp3 czy tylko domyslne ??

  • 0

    32. ~wiki2735  2011-08-01 20:56:17  host: static-ip-77-89-73-242.promax.media.pl

    jak ustawić w tym telefonie dźwięk sms-a ale swój dźwięk, nie ten wgrany fabrycznie ?

  • 0

    33. ~fantelefonow.pl  2011-08-08 14:24:47  host: pc195a11.interpc.pl

    ten telefon wydawał mi sie fajny ale jak mam go teraz , wgl bateria mu nie chce trzymac , ładuję go a on zaraz jest na pół rozładowany .. nadodatek nie miał normalnej klawiatury i czesto sie zacina chociaz w pierwszych dniach działał swietnie. i nie wiem co mu sie stało :(.

  • 0

    34. ~menforyou  2011-08-13 11:49:53  host: 178-36-96-23.adsl.inetia.pl

    Witam mam pytanie czy można w nim odtwarzać filmy ? Jeśli tak to jaki potrzebny jest do tego program lub jakie rodzaje filmów odtwarza?

  • 0

    35.  2011-08-14 13:54:46

    czy da się wpisywać tekst za pomocą dotykowej klawiatury, ale takiej jak w zwykłych telefonach? ABC DEF GHI..?

  • 0

    36. ~becia  2011-08-15 09:51:49  host: 88-248-251-94.net.stream.pl

    ja ten telefon mam od 2 tygodni i jet rewelacyjny,nie tnie sie, bateria przy uzyciu okolo 15 minut wifi dsziennie i czestym dzwonieniu i pisaniu sksow trzyma mi ponad 3 dni (okolo 3 ,3 i pol dnia) jest naprawde swietny pod wzgledem funkcjonalnosci oraz wygladu ,polecam

  • 0

    37. ~  2011-08-16 11:50:57  host: z12-05.opera-mini.net

    pewnie ze sie da odtwarzac filmy sciagnij rockplayer lub moboplayer z android market i powinno byc dobrze

  • 0

    39. ~Sabina  2011-08-18 10:53:24  host: 87-207-71-97.dynamic.chello.pl

    Sama też jestem ciekawa jak mogę ściągnąć program, by móc przesyłac dane przez kabel i jak mogę dodać swoja muzykę na dzwonek lub dzwięk smsa? To mi sie wydaje bardzo skomplikowane...

  • 0

    40. ~  2011-08-20 09:28:43  host: z25-11.opera-mini.net

    Do tych, co tak na rozdzielczosc narzekaja: Taka wystarczy. Nie jest to moze najostrzejszy obraz ale podczas uzywania telefonu ani grania wcale to az tak nie razi. Co prawda porownujac 551 do np. Galaxy Ace, widac roznice, ale jest jeszcze jeden plus nizszej rozdzielczosci - telefon sprawniej dziala. Poczytalem kilka komentarzy tutaj i ludzie chwala sobie predkosc dzialaniantego telefonu. Mysle, ze gdyby byla wyzsza, to byloby tylko gorzej dla procesora i baterii.

  • 0

    41. ~Patrycja  2011-09-20 17:55:14  host: dynamic-78-8-231-109.ssp.dialog.net.pl

    Mam pytanie.Mam zamiar kupić i5510 w orange ale nie chce byc w tej sieci. Byłam już w paru komisach zapytać o zdjęcie simlocka i wszędzie usłyszałam, że jest z tym pewien problem i że nie wiadomo czy na 100% simlock zostanie zdjęty. Wiecie coś na ten temat? czy ktoś miał może problem ze zdjęciem simlocka? z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)

  • 0

    42. ~PatryCjaaa  2011-09-23 12:24:43  host: 89-79-92-219.dynamic.chello.pl

    Cześć mam pytanie , czy ekran dotykowy reaguje na poznokcie . ?

  • -1

    43. ~Bronek  2011-09-25 22:27:55  host: public-gprs56783.centertel.pl

    To ktoś jeszcze kupuje telefony z taką rozdzielczością? Wydawało mi się,żę w moim Ace mam minimalne minimum...

  • 0

    44. ~zaniepokojona  2011-09-26 11:32:31  host: afkg34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy ktoś z was też ma problem z tym telefonem że sam się wyłącza? Zdarzyło mi się już 2x odkąd mam ten telefon (a mam go gdzieś od miesiąca) że telefon kompletnie się wyłącza, próba jego włączenia nie daje rezultatów. Dopiero po podniesienie klapki dopchnięcie karty sim i baterii po jakimś czasie udaję mi się włączyć telefon.

  • 0

    45. ~Kasia  2011-09-26 18:03:30  host: 62.233.135.206

    mam zamiar kupić ten telefon i chcę się dowiedzieć czy ma on Wi-fi . Jest mi to bardzo potrzebne . :) Pozdrawiam.

  • 0

    46. ~siabadaba  2011-10-09 15:28:51  host: pn151-151.polanka.net.pl

    chyba ma wi fi , myślicie że ten telefon będzie dostępny w sklepach w UK ?

  • 0

    47. ~  2011-10-12 19:57:47  host: r1.lcs.net.pl

    jak włączyc raporty doręczeń sms

  • 0

    48. ~  2011-10-12 22:07:24  host: z35-06.opera-mini.net

    @45 przecierz pisze u gory

  • 0

    49. ~m  2011-10-12 22:52:20  host: 77-253-162-76.adsl.inetia.pl

    Mam problem z rozłączaniem połączenia. Jak mam to zrobić w tym telefonie??? Dzwoniąc np pod numer *500 po pewnym czasie ekran staje się czarny a gdy odblokuję telefon nie ma przycisku rozłącz

  • 0

    50. ~nusia  2011-10-13 18:20:43  host: apn-77-115-153-120.dynamic.gprs.plus.pl

    mam telefon 3 dzien , jest rewelacyjny , poki co nic mi sie z nim nie dzieje , ale skaplikowane jest odnaezienie kilku rzeczy . Metoda prob i bledow doszlam do polowy rzeczy . Dalej nie wiem jak moge zmienic dzwonek , i nie otwiera mi sie menu , na klawiszach , moze cos przestawilam , chociaz nie mam pojecia gdzie nawet to zmienic. Jesli wiecie to piszcie .

  • 0

    51. ~zioms  2011-10-14 15:02:28  host: tn42.internetdsl.tpnet.pl

    wie ktoś może ile trzyma bateria w tym telefonie?

  • 0

    52. ~do zioms  2011-10-27 10:15:38  host: ivb92.internetdsl.tpnet.pl

    przeczytaj komentarze wyzej a zobaczysz ze do 2-3 dni.

  • 0

    53. ~  2011-10-30 20:59:15  host: nat175.ap-media.pl

    mam go 4 miesiac i jest super. szkoda tylko ze bateria trzyma DZIEN! no 2 to tak max jak niewiele go dotykam :/ no a jedyny problem jaki mialam to z ogarnieciem tworzenia list muzyki i dodawaniu kilku utworow do listy... czarna magia ale da sie.

  • 0

    54. ~Mona  2011-11-04 13:55:42  host: acop31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcialam sie dowiedziec czy dzwonki w telefonie sa glosne, bo zawsze trafiam na cichy telefon a teraz chce zebym w koncu go slyszala...prosze napszcie:)

  • 0

    55. ~pezet  2011-11-05 11:56:35  host: abcd145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria trzyma dłużej , tylko trzeba ją mądrze sformatować... dzwoneczki są głośne:)

  • 0

    57. ~KINIA  2011-11-07 16:46:01  host: 212.160.172.70

    Mam pytanko czy da się usunąć ostatnich odbiorców wiadomości??

  • 0

    58. ~MSMW  2011-11-07 20:21:54  host: 46.205.10.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam ten telefon 3 tygodnie i mam mieszane uczucia. Działa sprawnie, bez zacięć, klawiatura sprzętowa jak na takie maleństwo pierwsza klasa. Moc obliczeniowa jest w porządku. Filniki z YouTube działają nieźle, jak ktoś lubi to całkiem sporo gier sprawdzałem i nie było problemów. Tyle że wszystko z dopiskiem HD można od razu skreślić. I tu przechodzimy do wad. Można się przyczepić trochę do rozmiaru i rozdzielczości ekranu. Jak ktoś ma gorszy wzrok, to są kłopoty z korzystaniem z telefonu. Rozdzielczość blokuje wiele gier, czy utrudnia przegladanie zdjęć. Aparat fotograficzny jest przeciętny. Lepszy był w starym SE C902, choć Samsung przebija chociażby ten z X8. Wbudowana przeglądarka internetowa to tragedia. Ale po coś jest market. Na Operze na przegladanie stron nie można narzekać, może przydałby się większy ekran. Ograniczeniem jest bateria. Wytrzymuje mi 14 do 16 godzin (sporo wi-fi, czasem bluetooth - praca tego wymaga) Oszczędzając da się korzystać przez 2 dni bez ładowania. Po drugie, nie wiem czy to wina małego wyświetlacza, czy TouchWiz-a (nie korzystałem wcześniej z samsungów na androidzie) ale są kłopoty z odbieraniem połączeń. Podczas jazdy samochodem nie da się tego zrobić bez skupienia się na wyświetlaczu (a nie miałem tego problemu w X8 czy jakiejkolwiek z moich nokii) może to kwestia braku wprawy. Jakość dźwięku podczas rozmowy pozostawia trochę do życzenia. Nie wiem czy to wina sieci (zmieniłem na orange i może to tego wina) ale jakość odczuwalnie spadła. Przypomina mi tą jaką miałem na pięcioletnim Siemensie ME45. Nie ma tragedii, ale jest gorzej. I ostatnia wada. Podczas jazdy samochodem czasami telefon się resetuje i leży z włączonym wyświetlaczem prosząc o kod PIN, co sprawia że nie dość iż nikt się nie może do ciebie dodzwonić to jeszcze bateria siada w zastraszającym tempie. Czyli w sumie telefon niezły, tylko źle się przez niego rozmawia.

  • 0

    59. ~tulek  2011-11-09 14:31:06  host: z06-14.opera-mini.net

    Mam ten telefon już od dwuch tygodni, no jest fajny ale ma nie dakładna mapę. Bateria taka o mi trzyma już 4 dzień.

  • 0

    60. ~tulek  2011-11-09 14:34:30  host: z06-14.opera-mini.net

    Mona nawet głośno gra, zależy kto jak chce głośno słuchać słuchać.

  • 0

    61. ~Justyś:)  2011-11-21 18:27:35  host: abhk219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go od trzech miesiecy i nie narzekam. Nie chciałabym żadnego innego. Przyzwyczaiłam sie do niego :) Polecam ;)_

  • 0

    62. ~  2011-11-23 19:27:03  host: beo83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam do was pytanie polecacie ten telefon a bateria ogólna zanim wszystko siądzie ile wytrzyma??

  • 0

    63. ~baś  2011-11-24 10:13:54  host: 188.146.20.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    mam telefon od wczoraj. mój pierwszy tel na androidzie. powiedzcie mi jak ustawić na dzwonek telefonu piosenke z karty pamięci? bo nie powiem, że mam z tym problem. poza tym jak na razie tel sprawił na mnie pozytywne wrażenie.

  • -1

    64. ~Aga  2011-11-28 21:27:44  host: host-62-122-238-115.wieszowanet.pl

    witam niepowiem telefon robi wrazenie ale jak dla mnie to za duzo tego wszystkiego telefon ma sluzyc do dzwonienia i pisania smsow itd wogóle mam problem z ustawieniem dzwieku dwonka na swoja melodie i widze ze niejestem sama-( a instrukcja obsługi jest bardzo uboga szok

  • 0

    65. ~wlik  2011-11-29 20:59:10  host: 194.153.115.124

    Głupie zadam pytanie ale czy telefon obsługuje emotikony w smsach? i czy sa jakies gotowe do wstawienia tak jak w niektorych nokiach

  • 0

    66. ~lord of the pussies  2011-12-05 23:15:13  host: acuj251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzwiek dzwonka- wchodzicie w menu w muzyka. nastepnie w utwory. wybierasz dzwonek i ten przycisk po lewej na dole:) nie dotykowy:D i masz:D ale dzwieku SMS nie da rady. przynajmniej ja nie wiem jak.

  • 0

    67. ~kara14  2011-12-16 15:15:13  host: 078088077225.polkowice.vectranet.pl

    super telefon! polecam! też miała wątpliwości,ale zdecydowałam się i dobrze że to zrobiłam. android szybko chodzi, qwerty super! JAK NAJBARDZIEJ POLECAM! :)

  • 0

    68. ~Jelonka  2011-12-25 21:25:56  host: 188.146.47.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam ten telefon od dwóch dni i mam problem, zeby przerzucić muzykę z komputera na niego. Jak podłączam przez usb do komputera, to wgl nic się nie dzieje, albo wyskakuje, że nie znaleziono urządzenie obsługującego ten telefon. Co mam zrobić???

  • 0

    69. ~ana  2011-12-27 22:01:19  host: acnr223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ściągnąć program Samsung Kies, jest to napisane w instrukcji.

  • 0

    70. ~malwina86  2011-12-27 22:40:35  host: z32-01.opera-mini.net

    Hej dzwiek dzwonka, smsa oraz alarmu, ktory chcecie ustawic jest łatwy:-). wejdzcie sobie na strone androida tam wszystko pisze , musicie utworzyc 3y foldery w tel ringstone, alarms i notifictone i tam wrzucacie mp3 a potem wchodzicie w sms lewy przycisk na klawiaturze niedotykowej- ustawienia sms - dzwiek sms i tam juz sobie wybieracie z tego co sie wgralo:-). Dokladnie opisane jest na stronie androida. Ja mam tego fona troche i nie narzekam wszystko jest ok oprucz bateri faktycznie trzyma do 2och dni. Mam pytanie czy tez macie ciszy dzwiek sms? U mnie jest ustawione na fulla a umywa sie co do glosnosci dzwonka:-( ?

  • 0

    71. ~danielo 23  2011-12-28 14:06:36  host: public41247.xdsl.centertel.pl

    mam telefon od dzisiaj i nie wiem jak wejsc w Bluetooth (blutuf) zeby go wlonczyc prosze o odpisanie telefon swietny polecam

  • 0

    72. ~tajger  2011-12-28 19:42:01  host: bsw238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zainstaluj kies program samsunga i wtedy komp zobaczy twojego samsung. Ja mam natomiast inny problemjak ustawić osobne tapety dla każdego pulpitu??

  • 0

    73. ~sabii  2011-12-29 14:37:55  host: user-164-127-224-17.play-internet.pl

    telefon fajny . bateria jest moze malym minusem , ale ogolem jest ok . bardzo czuly ekran . prosta obsluga , dobry glosnik i wgl .

  • 0

    74. ~nnnanna  2011-12-30 14:32:29  host: abiz106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bluetooth można włączyć np w ustawieniach, tylko jak chcesz coś odebrać to musisz ustawić jeszcze widoczność. A tapety osobnej na każdy pulpit niestety się nie da. :( Mi telefon troszkę się tnie, raz sam się wyłączyć, chociaż bateria była naładowana. Formatowałam ją, a niestety nawet dwóch dni nie trzyma. ale po za tym wszystko ok i mimo to poleca. :)

  • 0

    75. ~MINIJAG  2012-01-02 16:44:32  host: cmu126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ej ide wlasnie 29 stycznia do salonu play no i mam zamiar kupic ten telefon ale czy ktos ma ten telefon dosc dlugo by ocenic bo ja jak na razie czytam komentarze i wygladfa na to ze jest super ale czy dobrze sie sucha muzyki na nim bo jak jezdze samochodem to bardzo lubie sluchac muzyki no i jeszcze pierwszy to bedzie moj telefon z systemem android a na koniec ostatnie pytanie: CZY MAM GO KUPIC????????????????????????????

  • 0

    76. ~MINIJAG  2012-01-02 16:45:37  host: cmu126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY mam go kupic

  • 0

    77. ~tomex  2012-01-07 16:27:13  host: 78.133.242.126

    mam ten tel. 6mies i jest spoko po aktualizacji do andka 2.3.6 zadko muli tylko beria mi trzyma do 3 dnido gier i muzy nawet spoko. do korzystania zneta mozna sie oprzyzwyczaić ogólnie polecam

  • 0

    78. ~wtf  2012-01-09 00:39:44  host: user-164-127-253-255.play-internet.pl

    no niektóre pytania są tak debilne że się czytać nie da tych opinii... człowieku nikt Ci nie powie czy masz go kupić sam musisz zdecydować. poza tym zamiast pytać o telefony niektórzy powinni użyć słownika języka polskiego lub innego tego typu bo ciężko zrozumieć o co komu tutaj chodzi.

  • 0

    79. ~dick  2012-01-13 22:38:25  host: afot4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to potęga ,lepszy od x8.Działa NFS Shift

  • 0

    80. ~......  2012-01-22 22:58:40  host: dxy107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Aga - po co kupowałaś taki telefon ??? ~MINIJAG - Ciebie w szkole to niczego nie nauczyli ??

  • 0

    81. ~samsung  2012-01-26 15:21:56  host: cache1.piekary.net

    72:nie da się

  • 0

    82. ~Cytrynka  2012-01-29 15:26:33  host: apn-95-41-218-80.dynamic.gprs.plus.pl

    co z obudową? czy po jakimś czasie nie zaczyna "latać?"

  • 0

    83. ~kinga  2012-02-03 14:17:35  host: public11948.xdsl.centertel.pl

    co zrobic .. naładowałam baterie,a on nie chce mi się włączyć..

  • 0

    84. ~wojtasord  2012-02-04 11:48:55  host: apn-46-169-247-110.dynamic.gprs.plus.pl

    mam pytanie. Czy wie ktos czy ten telefon ma transmiter fm??

  • 0

    85. ~plotka7  2012-02-05 15:28:16  host: host-212.96.226.232.tvksmp.pl

    Hej, mam ten telefon od jakiś dwóch tygodni, to mój pierwszy dotykowiec więc na początku niesamowicie działał mi na nerwy, jednak muszę powiedzieć, że po zaprzyjaźnieniu się z nim nie jest tak źle;) +super wyświetlacz +dobra jakość zdjęć (lustrzanka to nie jest, ale fotki są naprawdę zadowalające) +lekka obudowa +bardzo wygodna klawiatura +cena (19zł w Orange Delfin 59zł na 30 miesiecy) -brak "czerwonej słuchawki" do rozłączania połączeń -średniej jakości odtwarzacz muzyczny (ale nie zaskakuje mnie to, gdyż to nie jest muzyczny telefon) -jak dla mnie za dużo ikon internetowych - dla mnie zbędnych Pojawiło się we wcześniejszych wpisach kilka problemów z tym telefonem, wyszperałam w necie takie oto rozwiązania, może będą pomocne: 1) Ustawianie własnych dźwięków na dzwonki i alarmy: Podłączcie telefon do kompa i utwórzcie na karcie pamięci w folderze sounds, trzy foldery: alarms notifications ringtones i wrzućcie sobie do nich wybrane dźwięki; pojawią się potem w menu ustawiania dzwonków czy alarmów 2) Słaba bateria Owszem, dla osób, które używają przeróżnych aplikacji i nagminnie korzystają z internetu ten telefon będzie słaby, ale jeśli tak jak ja, raczej używacie telefonu do dzwonienia, pstrykania fotek i słuchania muzyki polecam: -Wyl. Bluetooth -Wyl. Wi-Fi -Wyl. GPS -Wyl. Dane pakietowe -Wyl. Auto synchronizacje konta -Wyl. Orienacje (auto. obrot) -Zmniejszyc jasnosc wyswietlacza -Wygaszenie ekranu ustawic na jak najmniejsze (najkrotsze) -Wyl. Dane w tle -Wymusic siec 2g Znalazłam to na forum samsunggalaxy i pomogło, nagle z niecałych 2 dni zrobiło się 5-6. 3) No i ten brak czerwonej słuchawki. Nadal mnie drażni, ale można kończyć rozmowę bocznym przyciskiem, niekoniecznie ikoną z wyświetlacza dotykowego. Ogólnie telefon oceniam pozytywnie, myślę, że fajny dla dziewczyn i facetów, którzy nie są gadżeciarzami. Ci, którzy chcieliby mieć cały świat w telefonie niech poszukają czegoś innego. Pozdrawiam!

  • 0

    86. ~Dominator  2012-02-09 15:13:23  host: 82-160-131-3.tktelekom.pl

    Wpis @64 ---> Na allegro proszę poszukać... Nokia 3310 Simens C60 Sendo P200 polecam ;)

  • 0

    87. ~reggae.princee  2012-02-10 10:26:11  host: 89-72-139-38.dynamic.chello.pl

    Ma on zwykłą klawiaturę ? Wiem , że ma qwerty.

  • 0

    88. ~bettyy  2012-02-14 19:41:25  host: 87-206-5-73.dynamic.chello.pl

    hej:) mam pytanie dotyczące aparatu. Czy jak zrobie zdjęcie np umowy to będzie ono na tyle wyraźne aby odczytać z niego jej tekst?

  • 0

    89. ~lollllll  2012-02-24 15:07:43  host: 79.162.222.100

    ten telefon nie jest dobry jest brzytki i ma problemy z wifi jest kepski

  • -1

    90. ~janek słońsk  2012-02-28 20:54:25  host: public-gprs410972.centertel.pl

    telefon ma słabą baterięszybko się rysuje i nawet dobry aparat szybko się nagrzewa to starszy brat samsung galaxy mini który jest owiele leprzy od 551

  • 0

    91. ~Ewcia  2012-03-05 09:01:04  host: 088156119115.tarnowskiegory.vectranet.pl

    Ludzie Bateria trzyma długo gdy ją naładujecie do końca . ! Jak Ekran sie blokuje to pisze "ładowanie" i ładujesz ją tak długo aż bedzie pisało "Naładowana " a u góry bedzie napisane 100% . MI trzyma 3-4 dni :) ładowałam ją przez cała noc dwa razy . :P

  • 0

    92. ~  2012-04-09 23:56:42  host: user-31-175-198-6.play-internet.pl

    czy ten telefon ma aktualizację do gingerbreada?

  • 0

    93. ~kszo41  2012-04-15 15:05:29  host: 87-205-150-242.adsl.inetia.pl

    ma on wifi ??

  • 0

    94. ~p@trycja  2012-04-26 14:54:51  host: 088156005016.olsztyn.vectranet.pl

    jestem miło zaskoczona samsungiem, jest bardzo wygodny, łatwy w obłusdze, ekran i klawiatura śmiga szybko i nic się nie wiesza :) muzyke odtwarza głośno i czysto! wifi działa prawidłowo :) a bateria trzyma ok. 3-4 dni :) telefon fajnie sie prezentuje, wystarczy o niego odpowiednio zadbać tj. folia ochronna na ekran i futerał :)

  • 0

    95. ~Uzytkownik ^^  2012-05-14 14:07:37  host: afne124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Więc tak, mam go tydzień, wszystko jest OK chodzi wysmienicie nie zacina się, fajna qwerty, wifi dziala, wszystko smiga ze az milo. No moze oprocz baterii, jak czesto uzywam telefonu to bateria trzyma 1-2dni :0 Ale ogólnie telefon wysmienity.

  • 0

    96. ~Ula  2012-05-14 19:44:41  host: 212.244.27.120

    Mam pytanie. Gdzie można kupić ten telefon w Białymstoku? Chodzi mi o takie sklepy jak media markt itp ? ktoś się może orientuje w jego cenach?

  • 0

    97. ~adamekorange  2012-06-10 01:14:07  host: user-31-175-116-108.play-internet.pl

    slaba bateria i brak czerwonej sluchawki w telefonie moze zniechecic troche ale jak na moj pirwszy smartfon jest ok robi lepsze zdjecia i filmiki niz moj lg 501 dla tych ktorych stac na wiekszy abonament radze kupic cos z innej polki

  • 0

    98. ~Obywatel  2012-06-11 21:33:52  host: nat3-25.ghnet.pl

    Mam pytanie , jak się przenosi w tym telefonie zdjęcia z Aparatu na kartę ?

  • 0

    99. ~mmiska67  2012-06-12 23:52:50  host: public5673.cdma.centertel.pl

    Jak można podświetlić klawiaturowe qwerty bo w nocy się nie da korzystać :(

  • 0

    100. ~Carlos Cereghetti  2012-06-18 19:49:05  host: 94-40-46-80.tktelekom.pl

    Ej, Carlos... Jesteś idiotą. Pewnie masz włączone Wi-Fi i Blutu a w takim przypadku trzyma krótko.

  • -1

    101. ~niezadowolony użytkownik  2012-07-01 13:49:20  host: aarp176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefoniczna tragedia. Dyskwalifikujące wady: -bateria trzyma do dwóch dni przy oszczędnym użytkowaniu -brak klawisza do odbierania/kończenia połączeń - niby można kończyć klawiszem bocznym, ale wielokrtnie chwytając normalnie tel. odrzuciłem albo skończyłem rozmowę -zbyt długo przetwarza dane-nie chodzi o aplikacje, ale podstawy, jak odnajdywanie kontaktów, wybieranie numerów itp. Obsługa tego tel. zabiera strasznie dużo czasu -budzik zawiódł wielokrotnie, nie zadzwonił o nastawionej godzinie -kiepski wyświetlacz, często brak reakcji na dotyk -zabawkowa, plasticzana obudowa, bardzo podatny na uszkodzenia -mechanizm rozsuwania szybko zaczął trzeszczeć Podsumowując tel jako zabawka jak najbardziej, ale praktyczności nie ma w nim za wiele.

  • 0

    102. ~alutka_3345  2012-07-03 21:42:36  host: bbd143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja dostanę ten telefon za to ze mam czerwo ny pasek na koniec roku i jak czytalam recenzje i moj tata ogladal i czytal ( a on sie na tym bardzo zna) to ten telefon jest swietny

  • 0

    103. ~lolcia xdddddddd  2012-07-17 10:09:18  host: host-89-231-247-34.mielec.mm.pl

    jak na razie przeczytałam opinie i wydaje mi się że to bardzo dobry model. to będzie mój pierwszy smartphone

  • 0

    104. ~.....  2012-07-26 23:14:14  host: aeim167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dziś kupiłem ten telefon. Na razie jestem w 100 % zadowolony xD

  • 0

    105. ~grzegorz  2012-07-29 21:31:31  host: 212.244.255.15

    kupiłem go dla mojej córki telefon naprawdę fajny wszystko śmiga jak trzeba był problem z slajderem przy wysuwaniu restartował się telefon problem tkwił w zbyt sztywno spasowanej taśmie wymienili na nowy i jest ok.Jedyne na co trzeba zwracać uwagę to telefon sam pobiera dane z neta ale wystarczy wyłączyc w menu i problem znika, córka ma 11 lat i rozpracowała go bardzo szybko. Jeśli szukacie taniego smarta to polecam.

  • 0

    106. ~reder  2012-08-14 12:12:40  host: ip-89.171.65.147.static.cdpnetia.pl

    Telefon szybko dziala, nawet z zainstalowana nakladka systemowa zajmujaca w pamieci okolo 60MB. Bateria wydawala mi sie niesamowicie slaba (max 2 dni z dosc czestym tylko sprawdzaniem godziny, rzadko rozmowy), ale zaczalem stosowac wylaczanie ekranu przyciskiem POWER i telefon wytrzymuje spokojnie 3 dni z rozmowami, wlaczona Automapa przez kilkadziesiat minut i czestym pisaniem SMS'ow. Warto na poczatku uzytkowania kilka pierwszych ladowan beterii robic przez cala noc z wylaczonym telefonem do uzyskania wyniku ladowanaia 100%, a rozladowywac do wylaczenia sie telefonu. Reczne wylaczanie ekranu przyciskiem POWER lub jakims zainstalowanym programem np. SCREEN FX OFF zaoszczedza sporo baterii, bo bez tego po kazdym uzytkowaniu telefonu w zaleznosci od ustawien, ekran swieci sie minimim 10 sekund.

  • 0

    107. ~pytajacy  2012-08-28 12:36:20  host: ffm210.internetdsl.tpnet.pl

    W tym telefonie nie ma słownika T9?

  • 0

    108. ~kolo_turek  2012-09-25 21:30:28  host: bpl238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TElefon zaje**sty, ale bateria nie za dlugo czyma.Mogl by byc lepszy aparat i lampa LED, ale czego chciec za takie pieniadze.Polecam esy pisze sie swietnie klawiaturka podswietlana.SUUUUUPER

  • 0

    109. ~eurospoko  2012-10-02 15:10:08  host: 213-199-214-151.matcom.com.pl

    rozdzielczosc wyswietlacza to porazka ;/

  • 0

    110. ~Solar007  2012-11-03 07:50:24  host: 178.181.4.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Ogulnie rzecz biorąc teelefon nie zachwyca. Dla wymagającego użytkownika 173 mb i 400 x 240 to nic wielkiego. Oczywiście telefon sprawdza się po wieloma innymi względami, np. chat z przyjaciółmi. aparat nie koniecznie powala 3 mpx. Ogólnie telefon fajny. Można jednak poprawić pare drobiazgów.

  • 0

    111. ~K.  2012-11-13 19:41:16  host: 80.51.149.172

    Witam! :) Mam pytanko! denerwuje mnie bardzo, że jak dostaje smsa widać jego treść na pasku u góry gdy wyłączyłam opcję powiadomienia nie działa mi ani dzwonek ani wibracja. tylko musze odblokować telefon żeby wiedzieć czy coś dostałam... Co mam zrobić? Nie chce żeby było widać treść smsa na pasku u góry ale przy tym chce mieć dzwonek czy wibracje? Pomocy!!!

  • 0

    112. ~Karolina  2012-11-14 18:53:03  host: 80.51.149.172

    Witam! Mam pytanko! denerwuje mnie bardzo, że jak dostaje smsa widać jego treść na pasku u góry gdy wyłączyłam opcję powiadomienia nie działa mi ani dzwonek ani wibracja. tylko musze odblokować telefon żeby wiedzieć czy coś dostałam... Co mam zrobić? Nie chce żeby było widać treść smsa gdy go dostane na pasku u góry ale przy tym chce mieć dzwonek czy wibracje? Pomocy!!!

  • 0

    113. ~Pabi007  2012-11-21 13:44:12  host: host2242.robnet.pl

    Na pasku bedzie ci sie pojawial tekst ale tylko przez kilka sekund pozniej zniknie i bedzie sama koperta inaczej tego nie zrobisz ;]

  • 0

    114. ~kielbasa82  2013-01-05 15:13:45  host: acdx16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam idzie na tym telefoniku Gadu Gadu?Pozdrawiam

  • 0

    115. ~Angela  2013-01-30 17:27:04  host: abzi217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak się włączą w nim T9 ?

  • 0

    116. ~Magda  2013-02-06 22:40:51  host: V33-07.opera-mini.net

    kielbasa82 GG działa bardzo dobrze. Telefon leci już 2 rok bez problemowo. Raz rano na ziemi leżał i całym ciężarem nadepnęłam, nic mu się nie stało. Ciesze się z zakupu (mimo iż bateria słabo trzyma). jeśli ktoś chce zaoszczędzić na ładowaniu, to najlepiej aby sobie te wszystkie ikony z paska narz. powyłańczał i "dane w tle". Troche słabo z pamięcią, ale to nic. Qwerty i Wi-fi nadrabiają (jak dla mnie) niektóre tam takie wady :) Polecam wszystkim (nawet dodaje z niego tego koma) :P

  • 0

    117. ~raptchela  2013-03-28 08:47:04  host: aakc20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam ten od czerwca zeszlego roku. Nie ma co narzekac. Jasne ze mogliby go wyposazyc w rozne gadzeciarskie funkcje oraz lepszy aparat czy nowszego androida. ja jednak zrzeklam sie roznych rzeczy dla wysuwanej klawiatury qwerty.. uwierzcie, ze podczas gdy slidey znajomych firmy nokia czy se psuja sie, ten telefon dziala jak nalezy. I jest prawie tak wytrzymaly jak avila ktora spadla mi kiedys z trzeciego pietra i nie odniosla zadnych uszkodzen. Polecam tego samsunga poniewaz to samsung i baardzo dobry telefon dla osob ze srednimi wymaganiami i ktore przede wszystkim pisza smsy czy siedza na chatach itp

  • 0

    118. ~Piekuś  2013-04-03 15:46:12  host: 193.242.212.2

    Czy w tym tel da się włączyć T9 bo mam z tym problem??

  • 0

    119. ~zzz  2013-04-26 09:35:18  host: 195.116.84.35

    Po co Ci T9 jak masz qwerty ?

  • 0

    120. ~mufinek  2013-05-06 15:55:49  host: anetka1.e-siemianowice.pl

    moj komputer nie widzi tego telefonu ! co zrobic aby go widzial?

  • 0

    121. ~qweasdzxc  2013-05-12 23:22:33  host: host50.91-235-16.citysat.com.pl

    zainstaluj samsung kies mufinek

  • 0

    122. ~Kopi  2013-05-16 08:36:22  host: 91.241.5.61

    Telefon posiadam od półtora roku. Nie polecam go, ponieważ po około roku pojawiły się problemy tj. ciągłe wyłączanie się i włączanie telefonu (nawet gdy spokojnie leży na biurku). Do tego telefon strasznie wolno chodzi, ma masę niepotrzebnych ikonek, zwiesza się. Zdjęcia słabe jakościowo - bez szału. Odtwarzacz muzyczny też bez rewelacji. Również tak zachwalana klawiatura qwerty jest, że tak to ujmę, "lipna". Połowa klawiszy po prostu notorycznie się zacina. Bateria trzyma zaledwie dzień bez jakichś ogromnych wydziwiasów przy korzystaniu z niego (głównie sms i rozmowy). Jako jedyny plus mogłabym dodać, iż telefon (głównie klapka - wysuwana klawiatura) jest bardzo solidnie zrobiona. Ani razu nie przycięła mi się w ciągu okresu posiadnaia. Ogólnie rzecz biorąc gorąco nie polecam tego telefonu, nie jest wart zachodu :)

  • 0

    123. ~kotik  2013-07-02 14:57:06  host: 089-101-004195.ntlworld.ie

    hej mam pytanko mam tel,samsung galaxy ace ,chce zegrac przez google play gry sa za darmo oczywiscie idzie dziala ale umnie komunikat jest taki za malo miejsca , no fakt jest malo na tel, ale cala karka pamieci jest wolna jak to mam zrobic zeby na karke szlo

  • 0

    124. ~Napieracz  2014-02-14 17:55:02  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Hehe, mam ten telefon od 2.5 roku, moze i jest beznadziejnie wolny w tej chwili i bateria trzyma krótko ale trudno zliczyc ile razy mi spadl a dalej działa :D Raz nawet wpadł do kawy i smiga spokojnie.

  • 0

    126. ~człowiek  2014-02-28 20:22:29  host: bju124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem zadowolony troche bateria słaba ale poza tym super spadł mi już nie raz i dalej działa polecam

  • 0

    127. ~super facet  2014-04-26 08:58:02  host: public-gprs95040.centertel.pl

    Jak w nim wlaczyc? i tak wiem ze ma querty. ale ja chce slownik :)

  • 0

    128. ~bolek  2014-07-28 04:09:39  host: static-88-33.is.net.pl

    Telefon dobry, aczkolwiek slabo lapie wifi. Tam gdzie inni maja po 3 paski mi niekiedy nie lapie sieci wcale. Do zalet zaliczan brak tego marnego pseudo slownika T9 i klawiature querty ktora jest swietna.

  • 0

    129. ~trololol  2014-11-30 13:37:55  host: dat41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon i mam probem bo nie wiemjak wlaczyc słownik

  • 0

    130. ~a  2016-03-06 09:02:44  host: user-94-254-224-20.play-internet.pl

    Jeśli komuś komputer nie widzi telefonu z androidem, to polecam najpierw wyłączyć "debugowanie usb". Ustawienia - Aplikacje-Dla programistów-Debugowanie Usb

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-171-35.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet