Samsung Galaxy S5 - opinie
Telefony Samsung Samsung Galaxy S5 Opinie o Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

w sumie: 114
  • 0

    1. ~maoco99  2014-02-24 21:44:51  host: 178.182.84.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Uważam, że niektóre zdjęcia , niby przecieki pokazywały dużo ładniejszy tel. W zasadzie to ta wodoodporność jest warta zmiany z s4. Nic innego...

  • 0

    2. ~SlenderMan  2014-02-24 21:46:34  host: 176.116.207.108

    I znów ten sam wgląd... Miałem nadzieje że Samsung coś w końcu zmieni

  • 0

    3. ~Anders  2014-02-24 21:48:30  host: 93.154.160.67

    Pierwszy :) mało innowacji niestety :( na + jedynie wodoszczelność ,skaner odcisków palców oraz procesor wygląd wzorowany na S4 taka jest moja opinia nie podoba mi się równierz wykończenie jego obudowy pewnie go kupię za półtora roku jak będzie za przyzwoite pieniądze :)

  • 0

    5. ~monikaaa  2014-02-24 21:55:23  host: 093105068206.legnica.vectranet.pl

    No i tym razem Samsung się nie popisał. Takie jest moje zdanie. Te nowe ikony w androidzie z nową nakładką są beznadziejne. Myślałam, że idziemy do przodu z rozwojem techniki i np. zrobią ruchome ikony. A Samsung tymczasem uwstecznia się, robiąc wręcz prostolinijne ikony. Pulsometr? skaner odcisków palców? A po co to komu w telefonie? Sportowiec, który będzie chciał sprawdzać swój puls nie będzie bawił się z telefonami, tylko kupi profesjonalny sprzęt. Skaner odcisków? Mam ten gadżet w laptopie. Użyty raz przez 5 lat, w celu sprawdzenia czy to *** w ogóle działa :P Jak na moje oko, to S5 nie przebije S4, bo trzeba być kompletnym idiotą, żeby mając S4, zamienić go na S5. Ciekawe ile sobie zażyczą za najbardziej oczekiwany telefon roku, który dupy nie urywa.

  • 0

    6. ~monikaaa  2014-02-24 21:56:57  host: 093105068206.legnica.vectranet.pl

    No i tym razem Samsung się nie popisał. Takie jest moje zdanie. Te nowe ikony w androidzie z nową nakładką są beznadziejne. Myślałam, że idziemy do przodu z rozwojem techniki i np. zrobią ruchome ikony. A Samsung tymczasem uwstecznia się, robiąc wręcz prostolinijne ikony. Pulsometr? skaner odcisków palców? A po co to komu w telefonie? Sportowiec, który będzie chciał sprawdzać swój puls nie będzie bawił się z telefonami, tylko kupi profesjonalny sprzęt. Skaner odcisków? Mam ten gadżet w laptopie. Użyty raz przez 5 lat, w celu sprawdzenia czy to badziewie w ogóle działa :P Jak na moje oko, to S5 nie przebije S4, bo trzeba nie myśleć, żeby mając S4, zamienić go na S5. Ciekawe ile sobie zażyczą za najbardziej oczekiwany telefon roku, który nie powala na kolana.

  • 0

    7. ~note3  2014-02-24 21:59:10  host: abwx130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zostaje przy Note 3. Żadna rewolucja mniej ramu niż w N3

  • 0

    8. ~misiek  2014-02-24 22:04:12  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    Ale z designem się nie postarali, liczyłem na coś zgrabniejszego ;/

  • 0

    9. ~Adam M  2014-02-24 22:24:10  host: 78.156.186.0.dynamic.ip.euron.pl

    Wreszcie wodoodporność w przyzwoitej klasie - w przeciwieństwie do Sony Z1/Z2 :)

  • 0

    10. ~a  2014-02-24 22:36:22  host: user-94-254-208-159.play-internet.pl

    Wodoodporny?owszem ale na chwile, nijak sie ma do z1 czy z2 porazka

  • 0

    11. ~maciek  2014-02-24 23:02:30  host: 89-65-31-248.dynamic.chello.pl

    Mam S4, miałem S1. Generalnie jestem zadowolonym użytkownikiem sprzętu Samsunga ale tym razem powiem dziękuję, postoję :) Znowu powiększyli telefon :D jest już prawie jak pierwszy Galaxy Note, Za dwa lata kupię S7 mini i rozmiarowo pewnie będzie jak S5... masakra... oby apple nie dołączył do tego durnego wyścigu.

  • 0

    12.  2014-02-24 23:24:41

    Ciekawa jestem ile będzie kosztować. Według mnie za mała bateria... powinna być o wiele większa, telefon robi wrażenie tyle powiem :)

  • 0

    13. ~  2014-02-24 23:29:20  host: non-registered.multifox.pl

    o ile się nie myle to S5 ma Snapdragon 800 a nie 805

  • 0

    14. ~brian  2014-02-25 03:20:29  host: bocianowo.intkomp.net

    Jesli to prawda to nie wróżę samsung owi dobrze

  • 0

    15. ~kiki  2014-02-25 05:09:03  host: z50-14.opera-mini.net

    Kolejny odgrzewany kotlet od Samsunga. Nic specjalnego. Nawet specyfikacja nie powala. Dali tylko 2gb ramu? Hmm ciekawe kiedy dostanie pierwszej zadyszki. Wyglądu też za bardzo nie zmienaili względem s4.

  • 0

    16. ~Marek  2014-02-25 06:28:53  host: 188.147.124.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    To powinien być Galaxy s4.5 . To leki lifting. Czekałem na coś innego. Przecieki mówiły o super doskonałym urządzeniu, a tu okazało się ,że nie za bardzo jest sens zmieniać z s4. Niejedno zdjęcie telefonu z przecieków byki znacznie ładniejsze od tego co zobaczyliśmy wczoraj. Gdzie ten ekran, gdzie metalowa obudowa, gdzie duża bateria, gdzie 3 gb ram. Po raz pierwszy Galaxy został z tyłu. Xperia z2 ma więcej ramu a zaraz g3 wychodzi...

  • 0

    17. ~mmm  2014-02-25 08:41:59  host: taurus3.gdynia.asseco.pl

    wyglad identyczny ja S4, parametry gorsze od note 3, ale jest pulsometr ! Wow.... nie jestem żadnym przeciwnikiem samsunga, sam mam s3 ale no bez przesady....

  • 0

    18. ~Jaaaa  2014-02-25 09:55:58  host: user-94-254-212-177.play-internet.pl

    Nie jest taki super jak myślałem... Wiec szybko będzie spadał z ceny zważywszy ze to taka nowsza s4.

  • 0

    19.  2014-02-25 11:23:05

    Taki odgrzewany kotlet. Z2 co prawda nic ciekawego nie wnosi ale lepiej się zapowiada, metalowa obudowa, dragon glass.

  • 0

    20. ~crumbb  2014-02-25 11:56:35  host: 195.116.23.66

    Ogromny zawód. Nie ma nawet optycznej stabilizacji obrazu w aparacie. Oczekiwałem czegoś lepszego. Kiedyś Samsung był zawsze przed konkurencją a teraz? Zeszłoroczny flagowiec LG ma lepszą baterię i aparat. Żenada

  • 0

    21. ~MAt  2014-02-25 12:46:44  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    Lipa nie postarali sie niewiele sie rózni od S4 - juz lepiej wypada sony Z2

  • 0

    22. ~Krajan  2014-02-25 13:20:16  host: 89-66-199-41.dynamic.chello.pl

    Wygląd jest tragiczny. Jak urządzenie sprzed lat. I te kolory obudowy, zupełnie jak jakaś niska półka ten tył wykonany.

  • 0

    23.  2014-02-25 13:40:30

    a jakie szkło jest na wyświetlaczu ?

  • 0

    24. ~  2014-02-25 14:39:58  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    boze... jaki brzydki...jestem zalamany;p

  • 0

    25. ~frantz  2014-02-25 14:57:13  host: 212.160.172.70

    Szału ni ma... Jednak kupuje note 3 a juz myslalem, ze bedzie lepiej ehh

  • 0

    26. ~marcellove  2014-02-25 15:45:46  host: 77-92-37-221.cable-modem.tkk.net.pl

    Telefon nie obsługuje LTE 1800mhz!!!!Dyskwalifikacja już na samym starcie.

  • 0

    27. ~s5  2014-02-25 17:56:46  host: apn-77-114-47-178.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam ten telefon od roku , przez ten czas ciągle się zawiesza to już mój stary galaxy mini się tak nie zawieszał . Nie polecam telefonu

  • 0

    28. ~Osnapiti  2014-02-25 18:20:05  host: bjl231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mała poprawka, mianowicie sgs 5 posiada Snapdragon'a 800, a nie 805, dodatkowo korzysta z nano sim, a nie micro sim :)

  • 0

    29. ~gelothos  2014-02-25 19:23:44  host: 212-106-25-100.adsl.inetia.pl

    Świetny sprzęt ale pozostanę przy Galaxy S4.

  • 0

    30. ~ringo  2014-02-25 19:52:10  host: host-81-190-139-13.olsztyn.mm.pl

    najpierw przez 2 lata miałem S1,później wymieniłem na S3 który mam od 18 miesięcy i póki co nie widzę powodów żeby go wymieniać na S5...

  • 0

    31. ~hmmm  2014-02-25 20:16:10  host: sirius.ccig.pl

    Rewelacji nie ma?

  • -1

    32.  2014-02-25 20:35:17

    Naprawdę ten telefon ma podczerwień czy to jakiś błąd? Przecież podczerwień to już przestarzała technologia.Po co to komu?

  • 0

    34. ~zeus  2014-02-25 20:39:11  host: 89-67-105-119.dynamic.chello.pl

    Radia nadal brak ,bateria mniejsza niż w LG2 i ciągle plastic, lipa a miał powalić konkurencję na kolana.

  • 0

    35. ~m76  2014-02-26 02:23:47  host: user-109-243-87-187.play-internet.pl

    i nie ma pasma LTE 800 i 1800 MHz ??

  • 0

    37. ~  2014-02-26 14:49:28  host: non-registered.multifox.pl

    To jest snapdragon 801 nie 805.

  • 0

    38. ~Trolololo  2014-02-26 15:47:33  host: 81.219.84.18

    Sama bryła jest mega podobna do pierwszej galaktyki.

  • 0

    39. ~Jsbiznes  2014-02-27 09:14:07  host: 5.172.252.137

    Super telefonik,zmiażdżył z2,g3 oraz one2,nexusa5 i moto g,piekny

  • 0

    40. ~zieniu  2014-02-27 14:00:00  host: dynamic-78-8-67-118.ssp.dialog.net.pl

    Kiedy znajde dane techniczne S5 mini ?

  • 0

    41. ~Marcelka  2014-03-03 09:36:28  host: 92.60.132.22

    telefon swietnie wykonany, wodoodporny, z rewelacyjnymi parametrami i rozdzielczoscia nie pozostawiajaca wiele do zyczenia. czytnik linii papilarnych oraz pulsometr to juz rzeczy ktorych wielu innym telefonom brakuje, tak jak czujnika oswietlenia-z2 niby extra fon a tego nie posiada;)))) zal

  • -2

    42. ~Marcellka  2014-03-03 09:54:44  host: 92.60.132.22

    Telefon rewelacyjny. Bije na głowę wszystkie Xperie "Z" łącznie z dwójką. Procesor lepszy niz w S4. Ogólnie wszystko ma lepsze i o to właśnie chodziło. Nie rozumiem ludzi, którym jest wiecznie mało. Nie wiem co do tego telefonu jeszcze bym dorzuciła, co w nim ulepszyła. Dla mnie idealny.

  • 0

    43.  2014-03-03 10:49:15

    SG Bardzo podobny do S4, który obecnie posiadam, więc szału nie ma, chętnie bym go jednak zobaczyła aby ocenić :) Widzę, że producenci samsunga wpadli w monotonię nic nowego nie wymyślili co by mogło na prawdę kogoś zaskoczyć chociażby pojemność baterii mogliby zwiększyć, która w tak dużym telefonie z pewnością pada po 2dniach sporadycznego użytkowania, co jest wielkim minusem...

  • 0

    44. ~habababa  2014-03-03 19:38:08  host: ip128-98.vtelecom.pl

    Poczekajcie na note 4 to dopiero bedzie:)

  • 0

    45. ~Andrzej  2014-03-05 17:17:30  host: 31-135-192-4.homenett.pl

    Ogromna ilość ulepszeń i użyteczności. Podwójny system oszczędności baterii i generowania rezerw. Jak bateria dojdzie do 10%, włącza się system obudowywania energii i mamy jeszcze 12 godzin na bawienie się nowym SGS5. Aparat z szybkim fokusem, to jest recepta na bolączki foto w telefonach. Tego jeszcze nie było. Funkcja Selective Focus, to z kolei posmak profesjonalnego aparatu. Myślałem początkowo, że poczekam na wersję premium,ale po zapoznaniu się z możliwościami nowego SGS5, nie mam nawet zamiaru.

  • 0

    46. ~trooooooo  2014-03-06 15:49:51  host: 195.187.156.41

    To w końcu jaki procesor snapdragon 801 czy 805 ?

  • 1

    47. ~Gall  2014-03-08 16:26:40  host: host135.atena.pl

    Pada tylko jedno, bardzo ważne pytanie. Czy naprawdę warto wydać jakieś 3k za kolejny plastikowy model samsunga? Jednak siła marketingu i chęć nabycia nowej zabawki przewyższa granice zdrowego rozsądku

  • 0

    48. ~bart  2014-03-10 10:58:30  host: 088156159127.stargardszczecinski.vectranet.pl

    Taka slaba bateria przy tak wielkim ekranie i 4-ro rdzeniowym procesorze to jakas kpina...

  • 2

    49. ~niezdec  2014-03-24 19:14:41  host: pub-113.159.net-kontakt.com.pl

    Miałem HTC a teraz galaxy powiem tak miałeś .... złoty róg

  • 0

    50. ~zenobia 777  2014-03-26 13:46:41  host: 89-71-120-23.dynamic.chello.pl

    a wie ktos jak dziala ta funkcja selective focus? i jak duze z tego powodu sa pliki zdjec?

  • 0

    51. ~talib  2014-03-27 12:57:52  host: 109241194016.gdansk.vectranet.pl

    Wy macie wszyscy poryte garnki,nikt Wam nic nie każe kupować to po pierwsze.Po drugie,połowy z tych nowych telefonów nawet w rękach nie mieliście nie mówię o wydaniu na nie kasy ale pisać to Wy umiecie.Jak wypowiadać się o telefonie,którego jeszcze dobrze kupić się nie da.Jak w iphonie wstawili czujnik linii papilarnych to każdy się jarał a w samsungu to nie potrzebne.Źle,że plastikowy???powiedzcie mi z czego więcej zostanie po upadku? z xperi z,szklanej,ciężkiej,topornej cegły czy lekkiego S5 ,w którym jak coś to ewentualnie pęknie plastik za 100 zł a w xperii jak pęknie szkło to już leci kasa.Zdjęcia,chcecie porównania?Zróbcie zdjęcie i idźcie do fotografa wywołać,proste,tam wyjdzie ,który telefon robi dobre zdjęcia a nie pieprzycie nie mając punktu odniesienia.Mam zdjęcie zrobione starym htc desire hd ,wywołane w formacie A5,babka zdziwiona była,że to telefonem zrobione.Zrobiłem Z1 kolesia,masakra,nie ma porównania a epoka telefonów...przepaść.Każdy z telefonów ma plusy i minusy,wady i zalety.Kwestia kto czego chce i co się podoba.Samsung ma ładne wyświetlacze i bateria trzyma w miarę ale jest plastikowy i ma słby dźwięk,htc one piękne wykonanie,szybszy,dźwięk liga,aparat super ale bateria dramat i wyświetlacz już tak nie robi chociaż mi się podoba bo nie jest tak jaskrawy.Z1,ciężkie goowno,zdjęcia dramat,design i wykonanie ładne,zaleta wodoszczelności,dźwiek tragedia,płynnie chodzi net,wyświetlacz kuupa najgorsza ze wszystkich.Najlpiej połączyć wszystko w jedno:-).Także hejterzy darujcie sobie...

  • 0

    52. ~Coxxi  2014-04-04 15:13:20  host: 89-65-213-233.dynamic.chello.pl

    Jak tą paletkę do ping ponga w ogóle używać? jak nosić? gdzie chować? Mam tablet 8.9 LTE, pewnie wielkością dużo się nie różnią. SAMSUNGOWA PARANOJA.

  • 0

    53. ~Adam  2014-04-05 09:55:11  host: 093105144240.radom.vectranet.pl

    W sumie to poza kilkoma drobnymi różnicami (lepszy aparat, wodoodporność, trochę lepszy procesor) to LG G2 ma podobne parametry. Z tą tylko różnicą że jest o połowę transzy od S5!

  • 1

    54. ~evan  2014-04-11 20:44:52  host: dynamic-78-8-5-105.ssp.dialog.net.pl

    Ciekawe w czym bije Z2 ? gorszym aparatem ? Mniejszym RAMem ? Mniejsza baterią bez trybu STAMINA ? Tel jak kazdy teraz dostepny na rynku z tej polki i tyle :) Jestem szczesliwym posiadaczem Z1 i na Z2 nie zmienie tak samo mysle o S5 ze nikt nie zmieni swojej ukochanej S4 na S5 tak szybko tym bardziej za ta kase.

  • 0

    55. ~Xxx  2014-04-11 22:45:54  host: 176-97-253-241.tonetic.pl

    Wolę iPhone 4s moim zdaniem on przebija wszystkie te telefony

  • -1

    56. ~piter  2014-04-12 00:02:55  host: 212.180.230.42

    szkoda ze nie ma radia.a kurier przywozi mi w poniedzialek

  • 0

    57. ~  2014-04-12 15:10:27  host: n07-07-08.opera-mini.net

    Lte 1800 nie wspiera?

  • 0

    58. ~mam z2 i s5  2014-04-13 20:56:11  host: n05-05-08.opera-mini.net

    do~Jsbiznes
    de..bil jesteś jesli smg5 jest lepszy odz2 po prostu de..bil... nie ma porównania idź sprawdź, poużywaj trochę i się wypowiedz dopiero...

  • 1

    59. ~lejdi  2014-04-14 16:37:03  host: 62.238.248.129

    Mam go. Dzien po premierze byl juz w mojej torebce. Placzecie wszyscy ze to plastik, ze cegla ze *** Nie mieliscie go w lapach znawcy swiata i wszechswiata wiec po zobaczeniu paru obrazkow w internetach jak telefon wyglada wasze opinie mozecie sibie wydrukowac na papierze i podetrzec 4literki :) nie jestem wielka fanka szajsungow - ale ten model jest moim zdaniem 3nieba lepszy od srajfonow. Jest lekki. Obudowa nie skrzeczy. Bateria trzyma mi od wczoraj rana, intensywne uzytkowanie non stop pod wifi. A aparat... ktos kto szuka alternatywy dla jakosci zdjec rodem z lustrzanek bedzie w 100% zaspokojony. Multum funkcji, swietna ostrosc nawet malych elementow. Z czytnika linii papilarnych nie korzystam wiec sie nie wypowiem. Ale pulsometr dziala :) do tego fajna gunkcja przycinania piosenek do dzwonkow (nie wiem czy to bylo w innych szajsungach-zadnego wczesniej nie mialam). Ogolnie wiec moge powiedziec ze telefon jest przekozak. Jak wam sie nie podoba to wydawajcie 3kafelki na te wasze stajfonki i sie jarajcie nimi w domowym zaciszu :)

  • 0

    60. ~misiek  2014-04-15 11:09:44  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    Takie małe sprostowanie dotyczące designu. Jest mniej owalny i przypomina bardziej ten z s2 tak że nie rozumiem opinii ludzi z wielu portali mówiących że to jakiś odgrzewany kotlet. To stwierdzenie pasuje bardziej do s4 w stosunku do swojego poprzednika, s5 jest zupełnie inny. Mnie osobiście razi jedynie szersza ramka (a tym samym większa szerokość co wpływa na gorszą ergonomię) jednak ma to swoje przełożenie na wodo odporność, pyło odporność i co najważniejsze wstrząso odporność jak już potwierdziły najnowsze drop testy tego urządzenia :D Kropkowana klapka z tworzywa sztucznego robi o niebo lepsze wrażenie niż ta z s4. Ten model przyjemnie trzyma się w dłoni...Szkoda że Samsung chyba już na dobre zrezygnował z modułu radia FM, było by świetnie gdyby s5 go posiadał...

  • 0

    61. ~haha  2014-04-19 00:19:26  host: dhcp95-108-92-100.eaw.com.pl

    Lg g2 a nie jakies samsungi zerowy postęp

  • 0

    62. ~arkoo2  2014-04-21 13:29:49  host: cpc2-nott15-2-0-cust631.12-2.cable.virginm.net

    ma irDA port podczerwieni czyli można używać jako pilota uniwersalnego, z1 i z2 mają wbudowany na stale akumulator - dyskwalifikacja za to

  • 0

    63. ~Jacek272  2014-04-23 16:01:00  host: 89-65-182-123.dynamic.chello.pl

    SGS 5 nie wnosi rewolucyjnych zmian, ale jest to jednak lepsza maszynka od swojego poprzednika. Warto zacząć od cech fizycznych - ma większy ekran o 0,1 cala. Jest to niewielka różnica i z pewnością nie ma wpływu na komfort użytkowania (chyba że weźmiemy pod uwagę większe gabaryty - jest to wada). Waży 15 g więcej - niedobrze, ale da się znieść.
    Jeśli chodzi o pozostałe funkcje - warianty pamięciowe prawdopodobnie będą te same, chociaż SGS 5 nie jest na razie dostępna w wersji 64 GB. Nowy smartphone ma o 3 MPX lepszą rozdzielczość aparatu i USB 3.0
    Ważny jest też aspekt konstrukcyjny- tutaj inżynierowie Samsung'a odwalili kawał dobrej roboty. SGS 5 to solidny telefon odporny na wodę i wstrząsy. Krótko mówiąc - fajna maszynka, ale jeśli ktoś ma SGS 4 i nie zwraca uwagi na wymienione przeze mnie aspekty, może sobie odpuścić.

  • 0

    64. ~  2014-04-23 19:36:26  host: 188-125-140-142.petrus.pl

    A ja nie zamienie mojej S3

  • 0

    65. ~Piotr  2014-04-27 20:56:59  host: 193-108-220-2.ip4.wifimax.pl

    Świetny sprzęt, kupiłem w komisie nowy, był T-MOBILE, wgrałem ODINEM oryginalny firmware nie brandowany. Testuje i jestem zadowolony, przesiadłem się z NOTE 3. Szybki autofokus w aparacie, wiekszość fotek ostra i dobrze naświetlona, nowszy procek z większą częstotliwością, jest opcja VIDEO 4K, obiektyw jest jaśniejszy niż ten w poprzedniku, więc daje więcej światła na matrycę, bardzo przydatne uszczelnienie korpusu, ważne w trakcie deszczu i wypraw terenowych, porowata faktura tylnej obudowy, gwarantująca niska podatność na zarysowania, ulepszony i zmieniony interfejs ANDROIDA, wiele fajnych rozbudowanych funkcji, tryb super oszczędnej baterii pozwala na działanie telefonu ponad tydzień w szczególnych sytuacjach, oprogramowanie asystenta aktywności fizycznej z monitoringiem pulsu i analizatorem spalanych kalorii, proste i skuteczne blokowanie telefonu za pomocą linii papilarnych, działa doskonale :) duży czytelny ekran SUPERAMOLED 5,1 cala z nowym systemem ADAPTIVE DISPLAY dostosowującym się do otoczenia i aktualnie używanych aplikacji. Polecam, ma wszystko co potrzebne i zamiata konkurencje na obecna chwilę.

  • 0

    66. ~Piotr  2014-04-27 21:01:47  host: 193-108-220-2.ip4.wifimax.pl

    Radio ma internetowe, a aplikacji jest sporo, niedługo era DAB więc zwykłe radia wyłączą tak jak TV ANALOG.

  • 0

    67. ~Piotr  2014-04-27 21:02:59  host: 193-108-220-2.ip4.wifimax.pl

    Ma podczerwień :)

  • 0

    68. ~Piotr  2014-04-27 21:04:49  host: 193-108-220-2.ip4.wifimax.pl

    Ma aktywny tryb HDR w FOTO i VIDEO oraz zmienną do wybrania głębie ostrości.

  • 0

    69. ~arek  2014-05-02 13:24:21  host: user-94-254-138-26.play-internet.pl

    Po co przesiadać się z Note lll na Galaxy S5? Dla szpanu albo załagodzenia swoich kompleksów.

  • 0

    70. ~Chrust  2014-05-05 23:35:37  host: 37-128-19-246.adsl.inetia.pl

    ocenianie telefonu po wyglądzie ikonek jest zabawne. Wygląd ikon jest zależny od oprogramowania, które cały czas się zmienia. Posiadam od trzech lat sg2 i mogę obalić wszystkie mity tworzone przez malkontentów i fanatyków iphona. sg2 też posiada plastikową obudowę, jednak z doświadczenia wiem, że wytrzyma więcej niż niejeden metal. Wyświetlacz, który rzekomo miał się rysować nie ma żadnej rysy (bez folii ochronnej). Mógłbym tak długo wymieniać, ponieważ jedyne co padło to wibracja, ale to po poważnym upadku, których było wiele. Bateria trzyma tylko 1-2 dni, ale przecież to nie nokia e52. Obsługa takiego wyświetlacza, wifi itd. potrzebuje prądu. Z niecierpliwością czekam aż przeskoczę na plastikowego s5

  • 0

    71. ~Pior  2014-05-19 15:31:45  host: osw81.internetdsl.tpnet.pl

    Do " 69. ~arek " Po to że ma lepszy lepszy aparat cyfrowy (szybki autofokus oparty na detekcji fazy), szczelną obudowę gwarantującą pełną sprawność w deszcz, tryb wysokiej oszczędności energii pozwalający w ekstremalnych sytuacjach utrzymać kontakt i czasem uratować kogoś z wypadku. Co do kompleksów to powinieneś popracować nad własnym ego aby się ich pozbyć. Pozdrawiam Arku :)

  • 0

    72.  2014-05-21 22:16:12

    #Chrust ma 100% racji. ja się przesiadłem z sgs2 na 5 i jestem bardzo zadowolony. nowy android wiele rzeczy upraszcza, do ikon szybko się można przyzwyczaić, telefon przyjemnie leży w dłoni i jest ładny. bateria trzyma już 3 dzień i jeszcze 20% zostało a używam internetu, trochę wi-fi i rozmowa 30min też była (włączony normalny tryb oszczędzania baterii). jeżeli ktoś jest z góry uprzedzony to trudno. ja nie mam powodów do narzekania

  • 0

    73. ~Piotr  2014-05-22 23:55:58  host: 193-108-220-2.ip4.wifimax.pl

    Do 69. ~arek

    Dla wymienionych w tekście zalet, jeśli byś czytał uważnie. Jeśli dla ciebie szpan i kupowanie sprzętu ma wpływać tylko i wyłącznie na łagodzenie twoich kompleksów to współczuje szczerze i polecam czytać uważniej treść o specyfikacjach i danych technicznych. Pozdrawiam

  • 0

    74. ~dzony  2014-05-26 11:01:00  host: user-94-254-141-23.play-internet.pl

    Piotr, skoro specyfikacja S5 jest podana wyżej to po co ją podajesz jeszcze raz w komentarzu?

  • 0

    75. ~kz  2014-05-29 19:55:11  host: 5-226-111-202.ip.netia.com.pl

    W moim S5 nie działa autofocus. Słyszałem że więcej osób ma problem z aparatem w tym modelu. Wcześniej miałem S1 i przez 3 lata używałem go beż żadnych problemów. Niestety z biegiem czasu widać, że czas życia produktu uległ diametralnej zmianie, na minus.

  • 0

    76. ~Piotr  2014-06-21 14:52:06  host: 193-108-220-2.ip4.wifimax.pl

    Przytaczam specyfikacje tylko po to zeby uzasadnic sens wymiany aparatu. Wiem ze jest ona powyzej, ale nie kazdy ja chyba czytal.

  • 0

    77. ~Mobzilla  2014-07-12 20:34:04  host: nat67.ap-media.pl

    Miałem pełno telefonów według mnie s5 to tp samo co. z2 tylko ma gorsze dane tech

  • 0

    78. ~mt  2014-07-29 16:08:23  host: host-550b4a46.sileman.net.pl

    Najlepszy telefon jaki do tej pory miałem w rękach. Z każdym dniem odkrywam nowe możliwości tego cacka. w całości polecam

  • 0

    79. ~Fatality  2014-08-08 22:42:59  host: 92-55-195-34.net.hawetelekom.pl

    Też od niedawna posiadam ten telefon. Póki co sprawuje się dobrze męczy mnie tylko kilka rzeczy i nie wiem jak to rozwiązać może podpowiecie. 1. Czy jeśli zapisuję muzykę na karcie mogę ustalić ją jako dzwonek?
    2. Czy jeśli słucham muzyki zapisanej na karcie czy też nawet na telefonie mogę robić coś innego, np. Bawić się w ustawieniach czy przeglądać aplikacje, grać w gry? I nie chodzi mi tu o tę opcję kilku okienek która jest dostępna. Poprzednio miałem HTC One S i tam po odpaleniu muzy mogłem normalnie z odtwarzacza wyjść a tu jak próbuje to mi się zaraz wyłącza.
    Na wstępie póki co to takie palące problemy za których rozwiązanie będę wdzięczny.

  • -2

    80. ~Kostas  2014-08-21 21:15:36  host: 178-36-152-2.adsl.inetia.pl

    Mam obecnie iPhone 5 i nie umywa się on nawet do S3. Tylko przeglądarka ładniej śmiga a tak poza tym szkoda kasy na iPhone'a. Zamierzam zmienić na S5. Jakieś podpowiedzi?

  • 0

    81.  2014-09-13 19:43:33

    Jeden z najlepszych smartfonów na rynku, moja ocena 9+/10 :)

  • -1

    82. ~Polak  2014-09-22 14:18:07  host: public-gprs515186.centertel.pl

    Mam go właśnie w ręku i powiem tyle-tego *** nie chciałbym za dopłatą.Plastikowa trzeszcząca obudowa,bateria śmiech- 2800 mlamp a moment i pada :),zdjęcia bez rewelacji.Po kilku dniach padł głośnik i nic z tym nie można samemu zrobić.A w SE w Pc Companion jest opcja napraw telefon i można naprawić tel samemu o ile nie ma uszkodzeń mechanicznych.W Szajsungu to nie przejdzie.Wpisałem kod w rubryczkę w Samsung kies i *** z nalepki nie wchodzi. Komp też go nie widzi.Szajs i tyle.Dobre do pingponga :)
    Wiem że na pewno nigdy nie kupię Samsunga

  • 0

    83. ~greg  2014-09-25 23:32:21  host: n09-08-05.opera-mini.net

    Tel do dupy po tygodniu padl. teraz mam sony z3 i jest wyśmienity

  • 0

    84. ~Jura  2014-09-26 16:19:53  host: dq32.internetdsl.tpnet.pl

    Mocno się zastanawiam nad kupnem S5, ewentualnie S5mini ( przesiadam się z aż z S1). Prawie wszystko ładnie wygląda, ale dlaczego nie ma radia?!!!! Po co mi czujnik Halla, czy higrometr ( bo takowy ponoć też jest )? Mogę oczekiwać jakichś rad? Ale bez specjalistycznego języka, bo wiekowy trochę jestem.

  • 0

    85. ~PINI INOWROCLAW  2014-10-20 19:38:44  host: host-89-230-148-12.inowroclaw.mm.pl

    BARDZO POLECAM TEN TELEFON JEST ZAJEBISTY

  • 0

    86. ~:)  2014-11-07 16:22:35  host: 212.160.172.83

    Już teraz w Orange ten telefon S5 można mieć za grosze w abonamencie do 100zł. Bardzo fajną mają ofertę, myślę, że na święta lepszej nie będzie ! :) Pozdrawiam

  • 0

    87. ~kz  2014-11-13 10:55:07  host: ip145.net72.elektrosat.pl

    może i parametry ma dobre ale jakość wykonania godna politowania

  • 0

    88. ~jaca  2014-11-27 00:49:39  host: 87-207-183-11.dynamic.chello.pl

    Ej haha wsadz se tego twojego LG(szajs) w dupe

  • 0

    89. ~Tadeusz1  2014-11-27 20:37:27  host: ip-37-152-19-20.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Kto może z państwa doradzić jak ustawić aparat fotograficzny Samsung Galaxy S5 aby zapisywał dane GPS,wszelkie ustawienia ale bez rezultatu.Dziękuje.

  • 0

    90.  2014-11-27 20:49:03

    Samsung Galaxy S5 aparat fot.na zdjeciach nie zapisuje dane GPS,wszelkie kombinacje w ustawieniach i nie mogę ustawić.Proszę mi doradzić.Dziękuje.

  • 0

    92. ~hitman  2014-12-06 09:39:07  host: pub-113.159.net-kontakt.com.pl

    Cena/wydajność 2/10 miałem s3 i większość funkcji podobnych aparat w s5 to porażka już nokie z 5 mpix robią lepsze zdjęcia

  • 0

    93.  2014-12-20 09:13:56

    witam, może miał ktoś też taką sytuacje : bateria trzyma ogólnie 2 - 3 dni, ALE raz max naładowana padła mi w nocy do zera aż tel zgasł, a 2-gi raz dziś do 15 %, z tego co zauważyłem te dwa razy były po instalowaniu aplikacji

  • 0

    95. ~  2014-12-21 23:29:41  host: dfw26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam s5mini i jestem zadowolony ale czasem się muli i zawiesza mimo karty pamięci szkoda ze niema więcej pamięci

  • 0

    96. ~  2014-12-21 23:33:58  host: dfw26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może lepszy s5 ? Wersja mini nie daje rade z systemem a szkoda bo bardzo wygodny :(

  • -2

    97. ~to dla debili  2014-12-27 23:01:01  host: User.17.179.lan.EkoNet.info

    Ja tam wole nokie która ma 3 razy gorsze parametry a i tak jest 3 razy szybszy niż ten przepłacony złom.Pozdro dla głupców z grubym portfelem i brakiem mózgu.

  • 0

    98. ~rajan  2015-01-02 14:23:45  host: 89-79-197-156.dynamic.chello.pl

    Dziś przyszedł mi telefon kurierem z Orange - miał być z logo Orange na pokrywie baterii , z brandowanym oprogramowaniem , simlockiem a nic z tych rzeczy nie ma a na dodatek fabrycznie był już Android 5 :) więc polecam wszystkim

  • 0

    99.  2015-01-03 18:49:43

    Do ~Fatality
    Możesz ustawić dźwięk z karty jako dzwonek, przewiń na dół ekranu i kliknij dodaj

  • -1

    101.  2015-02-10 13:58:33

    plastik fantastik - na pewno nie wart swojej ceny. W tej cenie można kupić lepiej wykonane telefony - nie z tandetnego plastiku. A chromowana ramka wokól to całkowita porażka - wygłąda odpustowo.

  • 0

    102. ~toom  2015-02-22 10:40:49  host: agga182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego zrezygnowano z uchwytu na smyczke, to było takie praktyczne, zgadzacie się?

  • 0

    103. ~Marek  2015-03-25 03:47:02  host: 46.204.22.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Kupiłem na allegro z rosyjskiego rynku Galaxy s5 dual sim. Zrobiłem root i usunąłem 82 zbędne aplikacje , które zaśpiewają Touch wizza. Telefon dostał drugie życie, chodzi perfekcyjnie. Mam dual sim, wodoodporny, slot micro sd, wymienną baterię. Czy jakaś konkurencja może?

  • 0

    104. ~Adam  2015-04-10 22:56:37  host: 77-45-61-174.sta.asta-net.com.pl

    Piszecie bzdury to jest smartfon i ma duzy wyswietlacz 5,1 cala i trzyma długo bateria jak na taką baterie jest fajny telefon i polecam w 100%

  • 0

    105. ~rowts  2015-05-13 11:05:24  host: public-gprs517046.centertel.pl

    Powiem krótko, aparat EXTRA, jest głośny, nie zacina
    Wszystko czego było mi trzeba ! :)

  • 0

    106. ~DNQ  2015-05-24 07:14:17  host: ip-5-172-234-107.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Polecam wszystkim z czystym sumieniem,jest to bardzo przyzwoity sprzęt,a na Cyanogenmod 12 to po prostu demon prędkości.

  • 0

    107. ~Polak_Cebulak  2015-05-27 14:09:13  host: 194.181.87.74

    Kupiłem wczoraj s5, na ten moment jestem zadowolony, telefon jest płynny, aczkolwiek dziwne jest to że nie jest tak płynny jak nexus 4 który był moim poprzednim telefonem, ale to tylko aparat służący do dzwonienia i rzadkiego korzystania z internetu,
    bateria jak na sporo minut rozmów trzyma dobrze, to jest telefon wiec słuzy do dzwonienia :D
    jest dobrze jestem zadowolony

  • 1

    108. ~Chrust  2015-05-27 21:50:25  host: 093105181111.dynamic-ww-4.vectranet.pl

    Jeśli ktoś stoi zastanawia się nad zakupem tego telefonu to z pełną odpowiedzialnością mogę polecić. Nie sugerujcie się wpisami ludzi, którzy widzieli go jedynie w salonie, tv czy internecie. Rozmawiałem z takimi ludzmi i okazuje się, że nie mają żadnych argumentów. Nie znam osoby, która będąc w jego posiadaniu by na niego narzekała. Telefon jest rewelacyjny. Szybki, stabilny i dobrze zbudowany. Aparat robi piękne zdjęcia, ale wymaga to podszkolenia (zwłaszcza w kwesti naświetlania). Bateria w moim przypadku starcza na dobę, ale bardzo często z niego korzystam. Jeśli komuś to przeszkadza to może włączyć tryb ekonomiczny, wtedy bateria starczy nawet na kilkanaście dni (to nie żart). Oczywiście w takiej sytuacji będzie to tylko telefon a nie smartfon. Takie bajery jak pulsometr są zbędne, ale z ciekawości z tradycyjnym cisnieniomierzem i wyniki były bardzo zbliżone.

  • 0

    109. ~kz  2015-06-12 11:28:52  host: ip145.net72.elektrosat.pl

    nie wiem jak na Cynagoen, ale na podstawowym sofcie po aktualizacji do Androida L nawet włączenie klawiatury do wykoania połączenie może zająć dobre kilka sekung

  • 0

    110. ~Aaaa  2015-07-28 00:49:08  host: host-n1-98-106.telpol.net.pl

    Samsung Galaxy S5 cóż by tutaj można o nim napisać. Na pewno nic pozytywnego. Miałam do czynienia już z wieloma telefonami tymi z wyższej półki jak i z tej średniej. I powiem tyle ten telefon nawet nie może dorównać smartfonowi średniej klasy jakim jest Sony M. A porównując go do Xperii Z3 to niebo, a ziemia. Gdyby nie to, że trafiłam akurat niefortunnie na taki model w którym była ta wada o której tak huczy w internecie, czyli samoistne pęknięcie ekranu, to nigdy w życiu nie wymieniłabym go na żadnego Samsunga.
    A teraz przejdę do konkretów czyli do samych minusów owego Galaxy S5:
    - przegrzewa się strasznie, cokolwiek bym nie robiła, telefon po kilkunastu minutach jest wręcz gorący, raz zdarzyła się taka sytuacja, że był podłączony do ładowarki to biorąc go do ręki po prostu się nim poparzyłam, podejrzewam też, że z powodu tego pękło mi szkiełko osłaniające obiektyw tylnego aparatu
    - internet nie chodzi płynnie, zawiesza się na co drugiej stronie co w Xperii Z3 nigdy nie miało miejsca
    - brak napisania powyżej 3 smsów, ponieważ telefon od razu zamienia wiadomość na mmsa, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam
    - z ramki schodzi farba, po niecałych trzech miesiącach użytkowania, aż strach się bać co by było po roku ( na szczęście nie będę musiała się o tym przekonywać na własnej skórze )
    Telefon jest totalnym niewypałem. NIGDY więcej Samsunga. Jedyną rzeczą z której jestem w tym telefonie zadowolona to aparat, przedni i tylni, zdjęcia wychodzą cudowne.
    Teraz pozostaje tylko jakoś do września się pomęczyć z tym badziewiem, sprzedać go i zakupić Sony Xperie Z5.

  • 0

    111. ~Marta  2015-08-17 10:14:04  host: 185.13.106.88

    Cześć mam problem z telefonem jestem połączona z wi-fi połączenie jest bardzo dobre ale nie moge korzystać z internetu może mi ktoś coś poradzić

  • 0

    112. ~MartA  2015-08-17 10:19:05  host: 185.13.106.88

    Mam problem z połączeniem internetowym przez wi-fi jestem polAczona i mam doskonale połączenie ale nie moge korzystać z żadnych urządzeń internetowych

  • 0

    113. ~aCidCity  2015-10-16 11:29:54  host: ip-5-172-235-226.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam s5 od roku i śmiało mogę go każdemu polecić .. tel jest szybki.wydajny .. aparat bardzo dobry .. ktoś kto piszę że to tel dla debili z grubym piterem .sam jest debilem.któremu żal dupe ściska że musi się bujać ze starą nokią ..

  • 0

    114. ~jimmy90  2016-01-07 23:23:08  host: dwt56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czytam cały czas..i od nowa i nie mogę się przestać śmiać xd

  • 0

    115. ~pittt  2016-01-30 08:52:13  host: 107-178-38-42.IP.cloudmosa.com

    Super Smartfon ponad 5 godzin na wyswietlaczu przy jednym ladowaniu a telefon ma ponad rok

  • 0

    116. ~Agula  2016-02-23 09:26:17  host: public-gprs516528.centertel.pl

    Rewelacja. Wspaniały. Znakomity. Bajki o przegrzewaniu itp to bzdura. Miałam wcześniej Sony xperia Z3 to to było żelazko. Być może ktoś kupił telefon z jakiegoś niepewnego źródła i teraz głupoty wypisuje. Posiadam S5 od około pół roku, korzystam a bardziej wykorzystuje go bardzo intensywnie i nigdy mnie nie zawiódł. Świetny sprzęt. Polecam polecam namawiam z czystym sumieniem do obcowania z tą perełką. A jeszcze jedno jeśli chodzi o ramkę o moja do dziś nie ma żadnego odprysku. Trzeba wiedzieć, że to sprzęt o który trzeba dbać a nie cegła budowlana

  • 0

    117. ~Agula  2016-02-23 10:33:37  host: public-gprs371061.centertel.pl

    Wspaniały. Znakomity. Bajki o przegrzewaniu itp to bzdura. Miałam wcześniej Sony xperia Z3 to to było żelazko. Być może ktoś kupił sobie z jakiegoś niepewnego źródła I teraz głupoty wypisuje. Posiadam S5 od około pół a korzystam a nawet wykorzystuję go intensywnie. A jeśli chodzi o ramkę to moja jest w porządku o sprzęt trzeba dodać a nie traktować jak cegłę budowlaną. Świetny.

  • 0

    118. ~ZX ZX  2016-04-15 02:19:13  host: 5ad7b73c.bb.sky.com

    S5 w pierwszym w dniu wylądował na chodniku ( róg zbity :))
    Next week po pijaku 2x w kibel (w moje szczyny. :()
    Przez 10 miesięcy naszej współpracy nigdy się nie skarżył na mnie (kurz głośna muzyka gierki tuby porno i t p)
    Co jak co ale S5 jest jak najbardziej potrzebny peoplom.
    Ehhh S5 procesor ekran aparat...gdyby moja żona...miała taki!

  • 0

    119. ~www  2016-05-14 10:03:53  host: ip-37-152-18-181.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Hej ja mam SAMSUNGA GALAXY S5 juz rok i powiem wam ze jest to naprawdę dobry tele. Nie raz z nim pływalniem często towarzyszył mi na basenie i po wysuszeniu dalej chodzi świetnie zdj robi tak dobre ze trzeba odrazę kupić kartę bo te 16GB z czego program zabiera i zostaje 11GB wiec na tak dobry tele to mało szczerze jak ktoś pisze o schodzeniu farby po 3 miesiacach to mnie to smiesz bo mi po roku się nic nie dzieje. A jeśli chodzi o nagrzewanie się to tak ale jak się gra lub mocno przeciąża ale to występuje w każdym smartfonie i niech nie piszą ludzie co się nie znają! Jak bym miał go zmienić to TYLKO na S7 EDGE bo to kolejny super tel (6 to nie wypal) ewentualnie Z5 tez jest fajny.

  • 0

    120. ~piotr  2016-05-25 11:20:02  host: 89-73-155-188.dynamic.chello.pl

    Nie mam i nie chce więcej telefonu z androidem mam lunie 950 i to jest ale na samsunga nie moge powiedziec złego
    zdania moja żona ma i go chwali

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-184-73-122-162.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet