Samsung Galaxy S5 mini - opinie
Telefony Samsung Samsung Galaxy S5 mini Opinie o Samsung Galaxy S5 mini

Samsung Galaxy S5 mini

w sumie: 15
  • 0

    1.  2014-07-12 15:59:31

    bateria mała

  • 0

    2. ~nick  2014-07-12 16:07:45  host: 85-202-51-127.internetia.net.pl

    Kolejna wielka krowa pod przykrywką "mini". Niestety S4 mini pozostaje jedynym wyborem dla poszukujących naprawdę poręcznego telefonu z przyzwoitymi bebechami.

  • 0

    3. ~  2014-07-14 11:10:12  host: n10-03-01.opera-mini.net

    Świetny telefon.

  • 0

    4. ~MQN  2014-09-10 22:55:09  host: CMPC-089-239-121-219.CNet.Gawex.PL

    Mini coraz wieksze,

  • 0

    6.  2014-10-24 19:36:33

    Telefon posiadam od około tygodnia. Przesiadłem się z iPhone 4S, wcześniej była Xperia Z, jeszcze wcześniej Galaxy S2, więc niejako do tych modeli będę porównywał.
    Obudowa:
    - Nie ma fajerwerków, błyszczące ramki z plastiku niewiadomej jakości, z których lakier może się z czasem wytrzeć. Tylna klapka na duży plus - plastikowe tworzywo jest jakby gumowane, palec się po nim nie ślizga i wygląda znacznie bardziej elegancko niż we wszystkich poprzednikach serii Galaxy S wliczając w to nawet edycje "Black Edition". Sam telefon zaskakująco dobrze leży w dłoni, i po za dużej Xperii Z, a także nieco za małym 4S świetnie wpasowuje się pomiędzy te urządzenia.
    Ekran:
    - Wiele o Samsungowym AMOLED powiedzieć nowego się nie da. Obraz jest ładny i ostry, rozdzielczość HD jest wystarczająca.
    Audio:
    - Jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Na własnych słuchawkach muzyka potrafi dać czadu, zarówno głośność jak i jakość jest na bardzo wysokim poziomie - nie czuję niedosytu po 4S, grają bardzo podobnie, od Xperii Z jest znacznie lepszy.
    System:
    - Działa sprawnie i funkcjonalnie jak na TouchWizz. "TouchWizz Lag" jest oczywiście obecny i występuje czasem tu i ówdzie, ale nie jest dokuczliwy jak z tym wcześniej bywało. Odświeżony wygląd to miła odmiana i można go polubić (lub nie).
    Aparat:
    - Tylko 8Mpix, ale za to jakie 8Mpix! Zdjęcia są znakomite, biją na głowę te z S2, 4S czy Xperii Z. Ostre, szczegółowe, kolory wyśmienite. Świetna dioda LED.
    Bateria:
    - Pod koniec mojego dnia Xperia Z miała 45% baterii, 4S 20% a S5 Mini ma... 60-65%.
    Dodatki:
    - Pulsometr, podczerwień, krokomierz i inne - są i działają, robią co mają robić, choć dla mnie są zbędne.
    Wady:
    - Kapryśny czytnik palca - raz czyta, raz nie, można dostać szału.
    - Czujnik oświetlenia to nieporozumienie. Automat działa tak, że albo nic nie widać, albo wypala oczy. Póki co jest nieużywalny.

  • 0

    7. ~kszyh  2014-10-29 12:28:52  host: acpw208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo przyjemny sprzęt, używam, polecam
    plusy:
    + czas pracy na baterii
    + tryb oszczędzania i ekstremalnego oszczędzania baterii
    + wydajny
    + IP67 i wodoodporne gniazda (nie ma zaślepek)
    + ma czytnik linii papilarnych
    + ma IrDA, działa jak uniwersalny pilot do wszystkiego (gadżet, ale niezły)
    + aparat jest ok
    minusy
    - po zaszyfrowaniu telefonu nie można odblokować ekranu odciskiem palca, a jedynie długim hasłem
    - można dopisać jedynie 3 odciski palców
    - budzik nie powala
    - co z tego, że telefon jest przygotowany do ładowania indukcyjnego, jak tylna obudowa już nie i trzeba dokupić ją osobno (podobno oryginalna indukcyjna obudowa od Samsunga nie jest już wodoodporna..)
    - latarkę można włączyć jedynie za pomocą widgetu (trzeba odblokować ekran) - nie można ustawić fizycznego przycisku
    subiektywne wrażenia (+/-)
    + nie jest przesadnie duży
    - za lekki dla mnie, powinien być masywniejszy
    - stosunkowo cichy (dzwonki/budzik itp)
    - design - niestety, wygląda praktycznie jak każdy inny samsung, zwłaszcza z przodu

  • 0

    8.  2014-11-27 02:30:08

    Mini tylko z nazwy :).

  • 0

    10. ~esdwa  2014-12-18 14:12:16  host: 185-10-26-111.static.ip.hexaoperator.pl

    Nie żartujcie z1 compact mniejszy i zjada tego samsunga na śniadanie. Nie wspomne już o z3 compact, w tych samych rozmiarach która wręcz miażdży tego samsunga.

  • 0

    11.  2014-12-31 18:58:47

    Bateria mała, ale dwa dni daje rade.
    Rewelacyjny ultraoszczędny tryb.

  • 0

    12.  2015-01-02 08:10:40

    Mała bateria, ale u mnie daje radę 2 dni. Nie oszczędzam go.
    Rewelacyjny tryb ultra oszczędzania.

  • 0

    13. ~guest  2015-01-16 23:58:33  host: ip-78-30-110-237.free.aero2.net.pl

    Aktualnie mam s5 mini i powiem o nim dużo ponieważ jestem mile zaskoczony z dumnego s5 w pomniejszonej wersji. Bardzo lubię ten telefon i polecam każdemu. A co do wielkości nie jest tak źle :P telefon się nie tnie , szybko przegląda strony internetowe jak i szybko włącza gry 2D w gracg 3D lekko ścina ale pamiętajmy że smartfony w wersji mini nie są dobrymi telefonami "gejmerskimi" i w bardziej rozbudowanych grach nie nadążają.

  • 0

    14. ~acdc  2015-02-04 19:11:33  host: 31-178-49-206.dynamic.chello.pl

    telefonik ok ladny zgrabny i elegancki

  • 0

    15.  2015-02-13 15:49:36

    dla mnie telefon ok, bardzo fajny tryb ultra oszczędny

  • 0

    16.  2016-02-07 23:59:19

    Witam, moim zdaniem obecnie jest najlepszy moment na kupno tego telefonu. Dlaczego? Mianowicie dlatego iż całkiem pewny kilkumiesięczny egzemplarz z jeszcze długą gwarancją producenta i od pierwszego właściciela można kupić za cenę nowego "średniaka" dostępnego za przysłowiową złotówkę przy przedłużeniu umowy... Ja przesiadłem się na niego z Xcover3 którego otrzymałem od operatora. Generalnie to nie ma czego porównywać. Rewelacyjny wyświetlacz Superamoled, czytnik linii papilarnych (u mnie działa ok po odpowiedniej konfiguracji palca), rewelacyjna Irda (działa z telewizorem LG i ampiltunerem Pioneer, bez której nie wyobrażam już sobie następnego telefonu). Do tego pulsometr który naprawdę działa i najważniejsza rzecz w porównaniu ze "średniakami" to rewelacyjny i szybki aparat fotograficzny dzięki któremu już żadna szybka akcja dzieciaków mi nie ucieknie :-) Do kompletu taki drobiazg jak dioda powiadomień i już wiem że dokonałem całkowicie dobrej zamiany bardzo średniego telefonu na coś co mnie wyraźnie cieszy... Odnośnie problemów z GPS to u mnie nie występują i telefon bardzo szybko ustala położenie.
    Reasumując to myślę że dziś ten telefon należy traktować w ramach bardzo rozsądniej alternatywy dla klasy słabych średniaków z którymi ten model wygrywa bezapelacyjnie...

  • 0

    17. ~3/10  2016-06-03 07:01:38  host: 176-111-127-195.net.cybernetwmw.com

    różne bzdury tu ludzie wypisują ale moja opinia jest taka że po przesiadce z sony ericssona wieje tandetą i chińszczyzną i to taki halny. System działa sprawnie i tyle dobrego. Długo nie można rozmawiać bo ramka która jest obok głośnika wżyna się w ucho co powoduje straszny dyskomfort i chęć jak najszybszego zakończenia rozmowy, a dźwięk jest lepszy z jamnika (zastanawia mnie co kierowało ludźmi którzy piszą że dzwięk jest dobry a nawet bardzo dobry) projektanci chyba nie przewidzieli że ktoś z tego urządzenia będzie chciał może zadzwonić? aha bateria nawet pół dnia nie wytrzymuje.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet