Samsung E1180 - opinie
Telefony Samsung Samsung E1180 Opinie o Samsung E1180

Samsung E1180

w sumie: 12
  • -1

    1. ~Słoneczko111  2011-08-16 20:06:27  host: dtt188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hehe to jest telefon TYLKO do dzwonienia ;) Ewentualnie SMSa można napisać :D

  • -3

    6. ~&  2011-08-23 13:25:22  host: 212.160.172.70

    tego fona powinni dołączać do tele tygodnia.

  • 2

    7. ~med  2011-09-06 19:42:11  host: ksm.net.pl

    Bo telefony wymyślono aby można było dzwonić do kogoś.

  • 3

    8. ~Majkello  2011-09-23 11:35:09  host: CMPC008-108.CNet2.Gawex.PL

    Telefon Z DEFINICJI ma jedynie dzwonić i pisać SMS-y.

  • 2

    9. ~  2011-10-18 10:57:30  host: iwd99.internetdsl.tpnet.pl

    A ja właśnie szukam małego, taniego telefonu do odbierania SMSów - ma to być drugi numer (Play), żeby dziewczyna nie traciła pisząc do mnie kasy. A głównym telefonem i tak będzie Samsung Ch@t w abonamencie. Więc nie czepiajcie się takich telefonów! Gdyby był jeszcze troszkę mniejszy to już ideał!

  • 2

    10. ~  2011-12-09 12:18:15  host: 212-106-18-21.adsl.inetia.pl

    Dokładnie telefon służy do pisania i dzwonienia nie kazdy potrzebuje bajerów do szpanu wiekszosc ludzi kupuje wtpasione telefony a i tak z tych opcji nie korzysta a musi codziennie ladowac baterie

  • 0

    11. ~komentator27  2012-03-22 09:30:51  host: 89-74-18-78.dynamic.chello.pl

    Do dzwonienia i SMSowania - najlepszy na rynku! -stosunek ceny do jakości niewiarygodny, za tak śmieszne pieniądze (sam kupiłem w MM za 79zł) dostajemy tak dobry produkt z pełną 2-letnią gwarancją producenta. -klasyczny i elegancki wygląd, solidna konstrukcja, duże i czytelne klawisze -bardzo długi czas pracy na jedym ładowaniu liczony w tygodniach! -szybki i prosty w użyciu (po kilku godzinach użytkowania człowiek w pełni zna już konstrukcję oprogramowania i wyjątkowo szybko posługuje się wszystkimi funkcjami, a jest ich na prawdę dużo jak na tego typu urządzenie) -przejrzysty i wyraźny wyświetlacz nawet w pełnym słońcu (na zablokowanym ekranie widzimy dużą, cyfrową godzinę i datę - prosto i czytelnie) -dobry głośnik (wysoka jakość połączeń, wszystko głośno i wyraźnie, głośne dzwonki) -bardzo dobry alarm wibracyjny (wibracja nieprzeciętnie mocna, nawet w luźnej kieszeni zorientujemy się, że telefon dzwoni, w przeciwieństwie do większości smartfonów - oczywiście mówię tu o trybie cichym, bo w trybie normalnym dodatkowo słyszymy bardzo głośny dzwonek) -telefon jest w stanie pomieścić 1000 kontaktów, 500 SMSów i 100 zdarzeń w kalendarzu! -posiada wszystkie podstawowe i przydatne funkcje (prosty kalendarz, kalkulator, przelicznik, stoper, czasomierz, notatnik, budzik...) -fałszywe połączenie - bardzo przydatna funkcja, jeżeli chcemy się wyrwać z jakiegoś niewygodnego spotkania -telefon pamięta wszystkie nasze kroki na wszystkich poziomach oprogramowania, co przyspiesza i ułatwia nawigowanie (dla przykładu: gdy wejdziemy kolejno w "menu" -> "ustawienia" -> "pamięć" -> "stan pamięci" -> "SIM" po czym wyjdziemu do ekranu początkowego - wchodząc z powrotem do menu, automatycznie mamy zaznaczone "ustawienia", wchodząc dalej mamy "pamięć" potem "stan pamięci" i "SIM"... , pierwszy raz spotykam się z czymś takim w tak prostym urządzeniu - bardzo przydatna f

  • 0

    12. ~Adrian  2012-07-18 12:36:33  host: dsy110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poprzedni komentarz to chyba reklama, pojawia się na niemal wszystkich stronach dotyczących tego modelu. Przesiadłem się na ten model z LG GT540. Wybrałem go ze względu na długi czas pracy na baterii, co było decydującym czynnikiem i niską cenę. Potrzebny mi był telefon a nie centrum dowodzenia. Menu przejrzyste, archaiczne funkcje ale to na plus. Zerowa możliwość personifikacji, co trochę boli bo możliwościach jakie oferował smartfon. Jakość rozmów i utrzymywanie zasięgu oceniam jako bdb. Klawiatura trochę niewygodna, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia się do fizycznej a nie dotykowej. Konstrukcja wydaje się solidna. Telefon poręczny i lekki, nie czuć go w kieszeni. Dobrze leży w dłoni, a gumowe klawisze pozwalają pewnie korzystać z telefonu. Ekran mógłby mieć min. 2" (wielkość słuchawki MSZ na to pozwala), wtedy pisanie i czytanie sms'ów byłoby bardziej komfortowe. Czas pracy na baterii to podobno 2 tygodnie, możliwe... ponieważ po dwóch dniach intensywnego sms'owania (ok 100 sms'ów dziennie) bateria sygnalizuje pełne naładowanie. Ogólnie jestem zadowolony choć to dopiero początek naszej znajomości.

  • 0

    13. ~Pawel  2012-09-04 14:37:53  host: static.kpn.net

    Tel. kupilem jak drugi "do pracy" ewentualnie awaryjny. I musze przyznac ze jest rewelacyjny. Zwykly tel. do rozmow i smsow. Nie bede pisal jak niektorzy, ze nie ma tego czy tamtego i to jest jego wada bo to by bylo bez sensu. Jak ktos chce kombajn z wodotryskami i bedzie uzywal tych wszystkich bajerow to OK niech kupuje smartfona. Mnie ten tel. bardzo mile zaskoczyl. Leciutki, miesci sie w malutkiej kieszeni, nie zawadza. Ma zegarek, budzik, kalkulator, kalendarz, stoper, timer, przelicznik walut i miar, profile, alarm wibracyjny, glosnomowiacy, notatnik.... i cos tam jeszcze :-) Dla mnie rewelacyjny jest budzik a wlasciwie 5 budzikow. Mozna ustawic jak sie chce. Np. ustawiasz jednen od poniedzialku do piatku na godz 5.00, a drugi np. sobota i niedziela o 8.00 i zostaja ci jeszcze 3 do wykorzystania w innej konfiguracji. Fajna sprawa to mozna przypisac dzwiek dzwonka do konkretnego kontaktu i zrobic skrot do wybierania kontaktu wykorzystujac klawisze numeryczne od 1 do 9. Sa jeszcze inne ciekawe ustawienia o ktorych nie bede juz pisal. Ale najwazniesza zaleta to bateria, tzn czas pracy. Przy czestym uzytkowaniu wytrzyma tydzien, rzadko to nawet 2 tygodnie. Deklarowany czas czuwania 620 h (25,8 dni) chyba by sie sprawdzil gdyby go nie uzywac. Aha wspomne, ze kosztowal mnie 15 €, po prostu taniocha, czyli nie ma co zalowac gdyby cos sie z nim stalo. Polecam jako telefonik do dzwonienia ale majacy tez niezbedne dodatki ulatwiajace zycie :-)

  • 0

    14. ~komentator27  2012-09-14 22:14:26  host: 89-72-97-81.dynamic.chello.pl

    kontynuacja do wpisu 11 Mija już 6 miesięcy od zamieszczenia przeze mnie opinii. Telefon ani razu mnie nie zawiódł, nigdy się nie zawiesił nawet na pół sekundy! Bateria sprawia wrażenie jakby z każdym kolejnym ładowaniem trzymała coraz dłużej. Aparat wiele razy upadł na beton, skończyło się tylko lekkimi zadrapaniami. Raz nawet zalałem go sokiem. Jest to pierwszy telefon, któremu mogę w pełni zaufać. Wiem, że kiedy będzie potrzebny, mogę na niego liczyć. Proszę sobie wyobrazić, że dzisiaj rano telefon poinformował mnie o rozładowanej baterii (po 15 dniach pracy), jest godzina 22:00 a on w dalszym ciągu pracuje! Jest tylko jeden mały problem,... nie pamiętam gdzie odłożyłem ładowarkę :D Ten telefon dłużej działa na rozładowanej baterii niż mój poprzedni iPhone na pełnym ładowaniu. o.0 ps. odp, do komentarza 12... mój wpis to nie była reklama. O telefonie nie można było wtedy nigdzie przeczytać, także napisałem jedną opinię i powklejałem na różnych stronach, żeby ludzie mieli większe rozeznanie

  • 0

    15. ~Pawel  2012-09-17 08:43:22  host: static.kpn.net

    Mala rada dot. funkcji latarki. W opisach na roznych stronach pisze ze ja ma. Wiec zaczalem grzebac w telefonie, sprawdzilem instrukcje i nie znalazlem. Pomyslalem sobie, ze moze moj model tak ma, taka wersja oprogramowania. I zupelnie przez przypadek ja uruchomilem chcac sprawdzic godzine. Nalezy nacisnac i przytrzymac klawisz nawigacyjny w gore. A tak w ogole to telefonik spisuje sie znakomicie !

  • 0

    16. ~READMBM  2012-09-20 16:22:40  host: 88-199-61-10.tktelekom.pl

    Mam ten fon od tygodnia. Jestem z niego bardzo zadowolony. Stan baterii pokazuje naładowanie w 60%. Dodam, że przez pierwsze dwa dni bardzo intensywnie go użytkowałem. Stan naładowania byłby pewnie większy, gdyby nie funkcja latarki. Myślę, że jest tu największa wada tego telefonu. Już dwa razy włączyła mi się latarka samoczynnie w kieszeni (wystarczy przycisnąć klawisz kierunkowy w górę) pomimo zablokowania klawiatury. Przy włączeniu latarki jednocześnie odblokowuje się klawiatura i można w ten sposób wykonać niekontrolowane połączenia.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-8-87.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet