Samsung E1130B Solid - opinie
Telefony Samsung Samsung E1130B Solid Opinie o Samsung E1130B Solid

Samsung E1130B Solid

w sumie: 20
  • 0

    1. ~znafca  2010-03-10 11:36:52  host: 212.160.172.70

    uu taki telefon to pewnie w Optymalnym 1800 za dopłatą będzie...

  • 0

    2.  2010-03-10 15:36:02

    Kurzoodporny? A przez tą szczelinę na dole obudowy, to pewnie tony piasku będą do niego lecieć jak dzikie.

  • 0

    3. ~boruta  2010-03-14 09:31:42  host: 242-loplan.pro-admin.pl

    fajny prosty telefon do dzwonienia i sms

  • 0

    4. ~Longman  2010-03-15 07:17:43  host: adcw24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon w rękach paru dni, choć dosyć przelotnie (znajomy sprowadził z Niemiec dla mojej znajomej). Telefon zgodny z opisem, aczkolwiek co do trwałości baterii to trudno mi dokładnie powiedzieć. Na pewno jest to bateria deklasująca większość obecnych telefonów - tydzień wytrzymuje na pewno i to przy dość intensywnym używaniu telefonu (w ciągu ostatnich czterech dni dzięki playowskiemu stanowi darmowemu przegadałem na tym telefonie blisko osiem godzin). Zasięg bardzo dobry, dobra jakość głosu. Telefon wodoodporny - można śmiało go maczać pod kranem z bieżącą wodą, co sprawdziłem :-) Wyświetlacz dobrze działa w pomieszczeniach zamkniętych i na powietrzu (w marcu, nie wiem jak będzie w widocznością latem na słońcu). Oprogramowanie ma jedną wkurzającą cechę (feature? bug?) - mianowicie jeśli mamy blokadę klawiatury i odbierzemy telefon to blokadę trzeba będzie zrobić jeszcze raz ponieważ w momencie odbioru telefonu ona się wyłącza. Nie wiem skąd takie rozwiązanie - pierwszy raz się z czymś takim spotykam. PS W Niemczech są dwa bliźniacze typy telefonu - E1130B i E1130 - ten drugi nie ma bluetootha.

  • 0

    5.  2010-03-20 11:02:47

    B2100 dopiero wymiata http://www.youtube.com/watch?v=4qMxFRJ3MBU&feature=related zresztą C702 też jest wodęlubiący

  • 0

    6.  2010-03-28 16:08:47

    Niezły sprzęcik, ale jave i chociaż te 8mb pamięci mogli by dać.

  • 0

    7.  2010-03-29 00:08:23

    Średnia punktowa: 6.66

  • 0

    8. ~yo  2010-04-03 11:19:46  host: apn-77-113-172-39.dynamic.gprs.plus.pl

    prawie jak myphone czy jak mu tom tylko że ten mycośtam ma dwie karty sim

  • 0

    9. ~magic  2010-04-10 13:24:43  host: 213-25-121-151.tks.pl

    szczeliny uszczelnione sa od srodka membranka gore-tex. miałem b2100 solid i byl niezly, sprzesalem bo mial *** wyswietlacz - ten ma jeszcze gorszy, zreszta - 770kB pamięci (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) w XXI w to przegięcie - nie ma nawet 1 mb - ale ma dzwonki mp3 cha cha cha - powinni go dawac gratis do platków kukurydzianych w pudełku..

  • 0

    10. ~  2010-04-30 01:22:27  host: 62.152.131.120.dsl.dynamic.eranet.pl

    czekam na tego GPS-em- Samsung Rugby, ale niedostępny jeszcze w polszcze...

  • 0

    11. ~xyz  2010-06-07 12:29:24  host: aebb56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten telefon od 2 tygodni więc jestem w stanie go obiektywnie ocenić. Telefon pierwsza klasa. Bateria wytrzymała 12 dni intensywnego użytkowania. Latarka całkiem niezła ,na pewno przydatna :-) Radio działa bez zarzutu, można je nawet przełączyć na głośnik ale słuchawki muszą być cały czas w środku(robią za antenę czy coś). Co do wyświetlacza to w słoneczne dni nie za wiele na nim widać ale to niewielka wada. Tak jak kolega wyżej napisał, jeśli odbieramy telefon to blokada automatycznie się wyłącza- mi akurat to nie przeszkadza. Co do pamięci to ja mam jej 774kB ,a nie 770 :D Jego właściwości wodoodpornych i ogólnie wytrzymałościowych jeszcze nie sprawdzałem ale telefon wygląda solidnie i raczej nie będę się przejmował jeśli mi upadnie. BTW ten telefon ma profile ,nie wiem czemu w danych napisano inaczej.

  • 0

    12.  2010-06-27 22:21:07

    Wg. innych portali i znanego sklepu ten telefon ma 2,2MB pamięci i JAVĘ

  • 0

    14. ~michalek  2010-07-11 12:40:55  host: cjs139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hymmm wyświetlacz mi padł po 4 dniach, wymienili w salonie 2 tygodnie im to zajęło. A teraz zauważyłem że głośnik mi przerywa znowu muszę iść na gwarancję oddać. Może porostu mam wadliwą sztukę ale generalnie żałuje wyboru. -Ma bardzo mały wyświetlacz, nie zdawałem sobie z tego sprawy. + Bateria naprawdę dłuuuuuggggooo trzyma ładuje raz na 2 tygodnie, może to dlatego że wyświetlacz taki mały. - Nie można wyłączyć tego denerwującego dźwięku blokowania klawiszy, chyba że się wybierze tryb cichy ale wtedy nie słychać jak ktoś do ciebie dzwoni.( to moim zdaniem jeden z największych jego minusów ) - Mała karta i niemożna dokupić większej. +Rzeczywiście wygląda solidniej niż zwykłe telefonu ( nie rzucałem nic o ścianę żeby w praktyce sprawdzić)

  • 0

    15.  2010-07-28 12:32:19

    14. miałeś wadliwą sztukę. Mój sprawuje się świetnie. Zauważyłem, że są dwa rodzaje: E1130 i E1130B. Wersja B niestety jest gorsza. (brak javy i mniejsza pamięć).

  • 0

    16. ~xyz  2010-08-13 21:54:38  host: addq61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 14. michalek : dźwięk blokowania klawiszy można wyłączyć -tez miałem z tym problem ;-) W profilach musisz ustawić głośność sygnału alarmu na minimum. Ostatnio pisałem ,że nie miałem okazji przetestować jej wytrzymałości ale wiele się od tego czasu zmieniło. Pracuję ostatnio na budowie i praktycznie codziennie telefon jest cały pokryty farba i innymi tego typu specyfikami. Na szczęście nie mam z tym problemu bo mogę go bez problemu zanurzyć pod kranem i po prostu umyć. Ponadto telefon zaliczył już niezliczona ilość upadków i nic mu się nie stało. Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy tego telefonu :)

  • 0

    17. ~michalek  2010-08-31 11:10:09  host: abcq178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    xyz: dzięki za wiadomość, już mnie blokada klawiatury nie wkurza :)

  • 0

    18. ~ja  2010-09-09 10:20:29  host: dynamic-78-8-148-151.ssp.dialog.net.pl

    polecam b2100 którym testowałem rzuty o ścianę, i podłogę, topienie w wodzie, deptanie i od roku działa bez zarzutu. Nie zawiesza mi się, połączenia działają idealnie, żadnych problemów z głośnikiem czy mikrofonem nie ma tak jak piszą tu posiadacze e1130 o swoim modelu. Nawet zaczep na smycz w b2100 jest rewelacyjny a nie mikro dziurka jak w innych :-)

  • 0

    19. ~krych-k2  2010-11-06 21:46:54  host: c12-78.icpnet.pl

    witam, mam e1130b, czy można w nim powiększyć czcionkę?-dajcie cynka.

  • 0

    20. ~Abu  2011-04-16 21:26:24  host: 77-253-53-226.adsl.inetia.pl

    Jestem posiadaczem tego modelu. Na plus: bateria, wygodna klawiatura, obudowa, głośne dzwonki, dobra jakość rozmowy, latarka. Na minus: w słoneczne dni wyświetlacz jest dość nieczytelny.

  • 0

    21. ~david565  2012-04-05 07:04:10  host: 91-145-178-73.internetia.net.pl

    Kolejny namiestnik samsunga E1080. Za te pieniądze jaki jest warty taniej mogę kupić e1080 a będę miał to samo.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet