Samsung B7722 - opinie
Telefony Samsung Samsung B7722 Opinie o Samsung B7722

Samsung B7722

w sumie: 56
  • 0

    2.  2010-07-22 23:49:31

    Zapowiada sie interesujaco. Mam teraz D980 Duos i ten wydaje sie byc jego godnym nastepca.

  • 0

    3.  2010-07-26 08:58:33

    Moim zdaniem wyświetlacz QVGA przy tak dużej wielkości fizycznej wyświetlacza to pomyłka. Powinno być 480 x 800, albo chociaż 240 x 400.

  • 0

    5. ~panoramix69  2010-07-27 15:18:17  host: dra168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W i5700 przy tej wielkości wyświetlacza jest 320x480 i jest super, ten jest nowszy wiec QVGA to jakas pomyłka.

  • 3

    6.  2010-07-28 02:41:36

    Wczoraj dostalem ten telefon. Pierwsze wrazenia w pewnych kwestiach na plus w innych na minus. Na minus przegladarka ktora nie radzi sobie z normalnej wielkosci strona internetowa jak to robi w miare ok opera mobile 10. Opera mini 4 ktora udalo sie zainstalowac przyciskami swymi zabiera centymetr ekranu co znacznie ogranicza przegladanie stron. Przed polaczeniem z internetem telefon trzyma sie scisle okreslonych wczesniej regul. Na sztywno wybiera polaczenie przez siec komorkowa mimo ze jestem w domu. Brakuje mi tu przy polaczeniu z internetem pytania czy korzystac z wifi czy sieci komorkowej. Aparat fotograficzny ma dosc duza ustawien ale jeszcze nie mialem czasu na tyle mu poswiecic uwagi by wiedziec czy spelnia moje oczekiwania co do komorki. Oczywiscie plusem jest mozliwosc korzystania 2 kart sim jednoczesnie. Odtwarzacz muzyczny gra ladnie zarowno przez glosnik jaki na sluchawkach jednak ciezko mu konkurowac pod wzgledem glosnosci z nokia 5800 ktorej to sie pozbywam na rzecz samsunga. Troszke drazniace a momentami nawet nie uzyteczne sa widgety. Zamiast mozliwosci wyrzucenia w kilku przypadkach samej ikony do odpalenia danej aplikacji dostajemy "cudowna" aplikacje zajmujac pol ekranu. Po co ? Brak mozliwosci usuniecia widgetu pokazujacego nazwy 2 operatorow z ktorych sie korzysta. Mnie akurat to drazni po co mi te nazwy jesli ma na gorze male ikonki z sila sygnalu. Pozytywnie moge sie wypowiedziec o kliencie email ktory po skonfigurowaniu gmaila dziala na 4 . Nokia email podobala mi sie bardziej ale nie ma tragedii. Co do plynnosci dzialania to nie mam zastrzezen wszystko na ekranie dotykowym dziala dobrze kwestia przyzwyczajenia palcow do czulosci ekranu. Cale szczescie wszystkie kontakty skopiowaly sie z 5800 przez BT za jednym razem. Przy kontaktach gdzie mialem wiecej dodatkowych notatek niestety je ucielo. Napewno plusem jest mozliwosc ladowania z USB ale czemu to gniazdo jest w takim miejscu i dodatkowo zakrywane zaslepka ktora w koncu sie wylam

  • 2

    7.  2010-07-28 02:52:26

    Niestety tak to juz jest ze jak cos zrobia fajnego to w innym miejscu bedzie to nie praktyczne. Prosi sie az by aparat byl inaczej zabezpieczony. Jesli juz mowa o tylnej klapce zabepieczajacej baterie to bez problemu mozna ja otworzyc co w kilku modelach telefonow jakie mialem czasami przysparzało problemow. Sam wyglada klapki bardzo ladny ale nie praktyczny . Wlasciwie to powinno sie uzywac tego telefonu w rekawiczkach bo kazde dotkniecie zostawia slady plamy odciski palcow. Strasznie mnie to drazni w telefonach. To pierwszy telegon z obsluga 3G na przynajmniej jednej karcie wiec samsung sie nie wysilil w innych kwestiach. Cos kosztem czegos. Ja akurat potrzebuje takiegotelefonu teraz i dlatego zdecydowalem sie go kupic . Mam nadzieje ze bedzie bardziej stabilny od symbiana w 5800 ktory jest fatalny, potrafil mi nawet sam wykasowac cala liste kontaktow dobrze ze mialem zapisane w pliku na karcie pamieci. Jesli ktos bedzie kupowal ten telefon niech sie zastanowi czego najbardziej oczekuje po telefonie mnie akurat najbardziej zawiodla przegladarka internetowa i brak opery 10 mobile na ten model. Bede musial przyzwyczajic sie do wersji mini.

  • 0

    8. ~meme  2010-07-31 22:35:33  host: 095160107169.warszawa.vectranet.pl

    @6,7 kolego, a czy w ogóle da się ustawić aby przeglądarka wybierała połączenie wifi (nawet na sztywno) ? Sprawdź proszę, czy w ustawieniach można zmienić wielkość domyślnej czcionki w aplikacjach (np. aby wyświetlane kontakty nie były takie wołowate). Aha i odnośnie KIES'a czy poprawili możliwość edytowania w kontaktach "nazwy wyświetlanej" (poprzednio cokolwiek by się tam nie wpisało to i tak w telefonie pojawiło się dopiero po wyedytowaniu z poziomu samego telefonu). Z góry dzięki za info.

  • 1

    9.  2010-08-02 17:29:17

    Tak da sie ustawic zeby przegladarka wybierala na sztywno wifi wtedy oczywiscie zeby polaczyc sie przez siec komorkow trzeba najpierw przestawic ta opcje. Wielkosci czcionki nie widze zeby dalo sie zmienic natomiast da sie zmienic jej wyglad sa 3 wersje do wyboru, a tym samym minimalnie zmienia sie wielkosc. KIES nie zmienil nazwy w telefonie. Mimo iz pokazal komunikaty o aktualizacji.

  • 0

    10. ~kosmit  2010-08-23 16:21:50  host: 87-205-217-93.adsl.inetia.pl

    Jak wygląda przełączanie kart sim w tym telefonie ?

  • 0

    11.  2010-08-26 12:29:11

    Na prawym boku obudowy jest przycisk, którym przełącza się karty.

  • 0

    12. ~kszyhok  2010-08-29 11:15:26  host: chello087207158041.chello.pl

    Witam. Do 6 - da się usunąć z widgetu te wkurzające nazwy 2 operatorow z ktorych sie korzysta:) wystarczy włączyć widget pod ikonkami zasięgu, przycisnąć nazwy i przesunąć je na dół a potem już tylko ok! :) Do 9 - proszę o pomoc w ustawieniu wifi "na sztywno" generalnie telefon jest naprawdę super bateria trzyma 2 dzień bez spadków a sporo rozmawiam no i dużo zabawy. Zobaczymy ile wytrzyma. Cena jest dość wysoka ale jak się sprzeda stary telefon to jest całkiem znośnie.

  • 0

    13. ~Golon  2010-08-30 15:23:56  host: 80.249.4.154

    Jestem zainteresowany zakupem tego telefonu. Jednakże pojawiają się w sieci sprzeczne informacje co do obsługi standardów GSM. Mogę prosić szanownych kolegów/koleżanki i przeczytanie z pudełka jakie standardy GSM są obsługiwane na poszczególnych slotach SIM. Z góry dziękuję

  • 0

    14. ~fazafm.com  2010-09-03 22:56:18  host: public-gprs46040.centertel.pl

    Nazwy operatorow pojawiaja sie ponownie po uruchomieniu telefonu wiec ja rozwiazalem to przenoszac je na 3 ekran. Wlasciwie to tak. W kilku miejscach trzeba ustawic z jakiego typu polaczen ma korzystac telefon. Ustawienia Aplikacje internet. I tam wybieramy dana siec wifi z ktora sie chcemy laczyc na karcie 1 lub 2. GRY profile transmisji danych tu tez nalezy ustawic ta opcje. Jesli mamy powiedzmy opere mini gadu gadu czy inna aplikacje korzystajaca z internetu. Youtube tu tez ustawia sie z ktorej karty jaki dostep do internetu. Byc moze jeszcze gdzies jest taki wybor ale w tej chwili nie przypominam sobie.

  • 0

    15.  2010-09-04 11:07:47

    SIM 1: 3G(2100 MHz) + 2G(850,900,1800,1900MHz) SIM 2: 2G(900/1800MHz) Jednak, jeżeli kartę SIM nr 2 ustawisz jako główną to wtedy na niej masz 3G

  • 0

    16. ~Daroslaw  2010-09-06 10:12:59  host: 213.199.253.194

    Mam pytanie: jak jest z jakością rozmów. w poprzednich modelach dźwięk był z drugiej karty jakiś taki dziwny :)

  • 0

    17. ~omniak  2010-09-09 09:53:12  host: user-109-243-82-236.play-internet.pl

    Może któryś z użytkowników napisać, czy ten telefon ma klawiaturę wirtualną "qwerty". Z góry dz.

  • 0

    18.  2010-09-13 18:14:13

    @16 - Daroslaw - nie zauważyłem różnicy w jakości rozmów pomiędzy oboma karatmi. @17 - Tak, telefon ma qwerty, ale tylko w niektórych aplikacjach. Po obróceniu telefonu układ klawiatury zmienia się na qwerty. Np. podczas pisania sms-a czy używania przeglądarki internetowej.

  • 0

    19. ~Sadol  2010-09-30 21:19:54  host: abtf4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @16;17 Potwierdzam, że w D780 z drugiej karty zdarza się kiepski dźwięk w słuchawce.

  • 0

    20. ~slim  2010-10-23 00:08:35  host: dynamic-62-87-147-113.ssp.dialog.net.pl

    Czy ktoś mógłby napisać czy pamięta wysłane smsy, czyli czy jest tradycyjna skrzynka nadawcza, spotkałem się z opiniami, ze w poprzednich modelach Duali nie było...

  • 0

    21. ~widmo82  2010-10-27 17:49:49  host: pc-212-191-87-58.p.lodz.pl

    Mozna zadzwonic z SIM1 na SIM2 ? Mam 2 nr pod ktorymi chcialbym byc zawsze dostepny, co sie dzieje jak rozmawiam z SIM1 a dzwoni ktos na SIM2? - Mozna zrobic konferencje?

  • 0

    22.  2010-10-30 16:28:45

    @slim - jest skrzynka nadawcza w której zapamiętywane są wysłane sms-y. @widmo82 - przy próbie połączenia pomiędzy SIM1 a SIM2 wyświetla się komunikat - użytkownik zajęty.

  • 0

    23. ~zajac  2010-10-31 07:24:29  host: pc-77-46-34-71.euro-net.pl

    wczoraj odebrałem tel byłem zadowolonym użytkownikiem d 980 przez dwa lata a jak na razie mam obiekcje. mimo fajnego wyglądu i większego wyświetlacza jest kilka szczegółów które mnie drażnią. np przyłączanie kart: w d 980 przed wybraniem klikasz na ekranie z której karty dzwonisz, tutaj na bieżąco wybierasz która karta jest ważniejsza. może się przyzwyczaję. przeglądarka internetowa to jakaś parodia niec nie chce otwierać oprócz google i innych małych stronek. jeszcze odkrywam inne opcje ale jak na razie jestem nastawiony sceptycznie. mam jeszcze pytanie gdzie znajdę tę przeglądarkę opra ?

  • 0

    24. ~bartm  2010-11-03 14:33:39  host: rev210.221.79.77.bartpl.com

    czy można pierwszą ważniejszą kartę przekierować na pocztę głosową i otrzymywać tylko smsy a drugą używać normalnie, jako prywatnego telefonu ??

  • 0

    25.  2010-11-03 22:27:17

    @23-zajac. Opere znajdziesz pod adresem http://m.opera.com

  • 0

    26. ~ciekawy007  2010-11-23 12:00:15  host: 212.160.172.70

    Pytanie do posiadaczy : czy ten telefon ma odbiornik GPS czy nie ? bo na stronie Samsunga niby ma, w innych opisach na stronach nie ma... Wiec jaka wersja koncowa : MA czy NIE MA :)

  • 0

    27.  2010-11-25 22:40:24

    @ 26 - ciekawy007 - Na stronie Samsunga jest błąd. B7722 nie posiada odbiornika GPS.

  • 0

    28. ~gosciu  2010-11-26 13:32:46  host: go130.internetdsl.tpnet.pl

    ~ciekawy007 - brak GPS.

  • 0

    29. ~Wheelerfan  2010-12-01 22:21:41  host: cafe.marwit.gliwice.pl

    Mam pytanie. Czy ten model ma sygnalizację (świetlną lub dźwiękową) nieodebranych połączeń? Posiadany przeze mnie Samsung SGH-880D niestety nie ma co okazało się być jego istotną wadą :(

  • 0

    30.  2010-12-04 23:06:01

    Z opcji, które widzę w telefonie to niestety, ale nie ma takiego czegoś.

  • 0

    31. ~logos  2010-12-19 14:36:40  host: dti49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten dwukartowiec Samsunga b7722 ma coś takiego jak wyświetlanie informacji ze stacji bazowych ?

  • 0

    32. ~dwusimowiec  2010-12-28 18:09:03  host: ip-89-174-118-71.multimo.pl

    Szczerze odradzam wszystkim zakup tego telefonu. Jako długoletni użytkownik modelu D880 byłem bardzo zadowolony z jego funkcji zarówno do użytku prywatnego jak i biznesowego. Niestety zmiana na B7722 nie wyszła na dobre. Brak porządnej książki telefonicznej - B7722 cofnął się w rozwoju ni o lata ale o dekady - wyświetlane jest tylko imię i nazwisko (masakra przy książce tel. liczącej ponad 400 wpisów, a gdzie określenie nazwy firmy!!! Oprogramowanie KIES - dno i trzy metry mułu. Zero powiązań i kompatybilności z poprzednimi modelami tel - spróbujcie przeżucić wpisy z książki telefonicznej... I to są wady po pierwszych godzinach użytkowania, aż strach pomyśleć co będzie dalej...

  • 0

    33. ~Tonio  2011-01-18 01:25:13  host: public61792.xdsl.centertel.pl

    Mam go prawie miesiac i co chwila mnie pozytywnie zaskakuje... Trzeba sie przyzwyczaic do niektorych rzeczy, ale ogolnie duzy plus... bateria przy dosc intensywnym uzywaniu, ani razu nie trzymala mniej niz 4 dni...

  • 0

    34. ~Jurinex  2011-01-21 21:27:04  host: host-81-190-27-71.torun.mm.pl

    Witam, czy może ktoś powiedzieć czy istnieje możliwość blokowania np. notatnika?

  • 0

    35. ~tyko  2011-02-21 19:00:37  host: dtf127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    31- pokazuje ci z 1 karty.

  • 0

    36. ~lacki1  2011-07-07 11:41:43  host: rev-77.79.214.200.ivmx.pl

    Czy klient poczty email ściągnie emaile z konta pop3, które na skrzynce ma więcej niż 1000 emaili? Ktoś testował? D880 nie ściąga, trzeba wcześniej kasować emaile z serwera. Potwierdzam kiepską jakość głosu przy rozmowach z karty SIM 2 w D880 i ciesze sie, że nowy model nie ma tego problemu.

  • 0

    37. ~ukiel  2011-07-20 23:41:26  host: 217.157.broadband6.iol.cz

    ściąga pocztę jak na skrzynce jest tysiące maili. Ja mam ustawione, że ściąga 5 maili - jeżeli nie ma tyle najnowszych to ciągnie starsze. Ale całego tysiąca nie pociągnie, bo skończy mu się pamięć, co jest jego przypadłością. Obsługa maili jest naprawdę OK.

  • 0

    38. ~prestig  2011-08-11 12:46:35  host: bxj128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Byłby dla mnie prawie idealny, gdyby nie brak GPS. Zawsze coś spierniczą. Czy wifi, gps, dualsim i dobry aparat to tak wiele ?

  • 0

    39. ~duoz  2011-08-21 23:28:15  host: agc215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tez szukam tel z GPS i dual sim , rozwaqzam g1215 bo mam dosc czekania

  • 0

    40. ~alf  2011-09-09 12:15:34  host: egl130.internetdsl.tpnet.pl

    mam podobny problem co 38. i 39. - znacie jakieś rozwiązanie na opcję telefonu z wifi, gps, dualsim i dobrym aparatem? co to jest g1215?

  • 0

    41. ~Tomasz cz1  2011-10-24 20:23:15  host: abcu100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Samsung Duoz GT B7722 - mój prywatny test cz. 1 Mam sporo do powiedzenia – więc spróbuję wrzucić co myślę w dwa-trzy posty – może się uda. Ludzie – telefon w swojej klasie naprawdę świetny. Kupiłem go prawie w ciemno – bo opinii rzeczowych jest w sieci jak na lekarstwo i testuję go od 10 dni. Widzę, że tak naprawdę - wszystkie bolączki i żale zgłaszane przez przedmówców - to tylko zwykła niewiedza lub rozkapryszone „wolałbym, żeby było jak w moim starym, itp., itd.” – bo się po prostu nie chce nauczyć czegoś nowego. Najważniejsze: czemu w ogóle bierzesz ten telefon pod uwagę? BO MA DWA SIM, tylko i wyłącznie, nie oszukujmy się. Gdyby nie to – za pół ceny byłbyś usatysfakcjonowany co najmniej 50-cioma innymi modelami. I porównuj go w kategorii dwusimowców, nie inaczej. A więc: Pytanie rozstrzygające: który z konkurencyjnych modeli DualSim daje wam internet 3G? Żaden.Tylko B7722 (HSDPA do 3.6 Mb/s + EDGE) No i to w zasadzie jest odpowiedź na dylemat, który z obecnie dostępnych duali jest najlepszy. Jest B7722 – a potem przepaść. Potem długo, długo nic, czarna dziura - i dalej też już nic chyba nie ma. Jak chcesz mieć 2 numery w jednym i jednocześnie multimedialny telefon z cywilizowanym dostępem do szybkiego netu i sensownymi aplikacjami – to nie masz co dalej szukać. Sprawdziłem i moim zdaniem WSZYSTKO w tym telefonie działa perfect: - klient e-mail – 10/10 (wysyłanie i odbieranie w pełni konfigurowalne, automatczne lub manualne, intuicyjne, sprawne, z załącznikami; tak samo przez WiFi jak i przez sieć) - szybki internet 3G – 10/10 – tak naprawdę wszystko inne przestaje mieć znaczenie. - Wi-fi – jak marzenie, jeszcze nic mi się w takim tempie nie łączyło z routerem - telefon świetnie się uczy preferowanych ustawień łączności z siecią – trzeba tylko chcieć i wykazać minimum dobrej w

  • 0

    42. ~Tomasz cz2  2011-10-24 20:25:37  host: abcu100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Samsung Duoz GT B7722 - mój prywatny test cz. 2 (c.d.) - cała masa pojechanych bajerów, które DZIAŁAJĄ: (dyktafon, fałszywy telefon (super – jest nawet lewy rozmówca J!!!), rozpoznawarka muzyki, wygodna dotykowa klawiatura QWERTY, edytor filmów, edytor zdjęć, nawet słownik posko-angielski dali w standardzie, bezpośrednie łączenie z yotube, facebookiem, flickr, Picasa, Photobucket, komunikator Palringo i Google Maps – wszystko oryginalnie zaimplementowane na ten telefon), mozliwość zapisywania filmów z YT na karcie pamięci – no i 2 SIM oczywiście do kolekcji. - Youtube po 3G leci jak na kompie, identycznie z Wi-Fi - Java – aplikacje instalują się i działają bezproblemowo. Warto zauważyć liczbę aplikacji oryginalnych dołączonych przez producenta; - ekran dotykowy – bajka; dla porównania córka ma NOKIĘ C5-03 – przy B7722 to masakra; - praktycznie WSZYSTKO konfigurowalne, trzeba tylko chcieć; - aparat 5mpx (!) robi zdjęcia lepsze niż niejeden kompakt (wiele różnych ustawień tematycznych (jest nawet „tekst”, fajerwerki, czy tryb nocny z długim czasem otwarcia migawki) - ledowa LAMPA – sprawdza się nawet w całkowitej ciemności – choć ma bardzo krótki zasięg, ale to akurat normalne. - Słuchawki aż za dobrej jakości jak na telefon – odtwarzacz z wieloma predefiniowanymi ustawieniami dźwięku – basuje, że miło... - Wbudowana przeglądarka internetowa o małej pamięci – to fakt, jest mankamentem, ale znakomicie rozwiązuje ten problem Opera Mini 6.1 (a jeszcze lepsza jest BOLT 2.52). Kolego nr 6 - w Operze (czy w Bolcie) wystarczy zmienić 2 wersy w kodzie i wyświetla się pięknie na pełnym ekranie, full 240x400. Za to przy przeglądaniu stron przystosowanych do „mobile” – nie ma żadnych problemów, oryginalna przeglądarka działa znakomicie: google, tvn24, onet lajt, mAllegro, mBank – wszystko dopracowa

  • 0

    43. ~Tomasz cz3  2011-10-24 20:27:37  host: abcu100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Samsung Duoz GT B7722 - mój prywatny test cz. 3 (c.d.) - Dlaczego tego nikt nie zauważa?!::: 270Mb pamięci wewnętrznej (!!!) na Sms-y, maile, MMsy itp.(dla porównania Nokia C5-03 mojej córki ma 40Mb(!) i wieczny problem pełnej skrzynki) - ciekawe rozwiązanie – ekran główny składa się z 3 stron – można je dowolnie skomponować funkcjonalnie i używać kompozycji np. w zależności od pory dnia (praca lub dom) przesuwając palcem; - Funkcjonalność dwóch kart – ja się przyzwyczaiłem – już jest dobrze: Ustawiasz kartę główną (jakby preferowaną) i po prostu z niej korzystasz. W momencie potrzeby zadzwonienia z drugiej karty – wciskasz guzik i natychmiast jest do dyspozycji twój drugi numer (podczas, gdy obydwie karty są oczywiście jednocześnie w trybie oczekiwania na połączenia). Zmyślny jest patent z w/w 3-ma stronami ekranu głównego – dla każdego z numerów możesz ustawić inny komplet – jeśli odpowiednio zaplanujesz sobie kolorystykę (np. karta ważniejsza dla ciebie – tapety w barwach zielonych, karta mniej ważna - w barwach czerwonych, nie sposób się nie przyzwyczaić. W każdym razie oporni – na pewno i tak stwierdzą, że lepsze jest noszenie dwóch słuchawek J - UWAGA WAŻNE. Wyjaśniam: jeśli właśnie rozmawiasz z którejś karty, a na drugą ktoś dzwoni – to ten ktoś słyszy w słuchawce NORMALNY sygnał nie odbieranego połączenia. Nie prawdą są komentarze, że słychać: „abonent czasowo niedostępny...” Mało tego – rozmawiasz normalnie dalej, a na wyświetlaczu wyświetla się, kto aktualnie próbuje połączyć się z tobą na ten drugi numer. Dla Twoich znajomych dostępne są cały czas obydwa Twoje numery. Po prostu przez chwilę nie odbierasz – bo akurat rozmawiasz z drugiego „aparatu”. Mam nadzieję, że wreszcie wyjaśniłem.

  • 0

    44. ~Tomasz cz4  2011-10-24 20:29:25  host: abcu100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Samsung Duoz GT B7722 - mój prywatny test cz. 4 (c.d.) - Pan nr 6 – wbrew Twojej opinii da się usunąć w oczywisty sposób nazwy operatorów, trzeba tylko chwilę się zastanowić, a nie pisać ... bez sprawdzenia; - BATERIA: uwierzcie mi, telefon dostaje ode mnie niezły wycisk. Na wciąż włączonym ekranie, Wi-Fi aktywne, 3G aktywne, dwie anteny jednocześnie aktywne, do tego sporo dzwonię – nie odczuwam dyskomfortu. Mniej więcej: jeden cykl ładowania = cały dzień rzeźniczej pracy. Jak mi przejdzie bakcyl – okaże się ile wytrzymuje przy normalnym użytkowaniu. Tyle. Uważam, że pomimo małych mankamentów - telefon jest bardzo wart swojej ceny, szczególnie na tle kiepskiej konkurencji 2xSIM (czytaj – praktycznie nieistniejącej). Cieszmy się – bo jeszcze 2-3 lata temu nie było szans w ogóle na nic – poza chińszczyzną i nazwałbym to - cegłopodobnymi pokrowcami na dwie karty. Mam nadzieję, że niektórym pomogłem. Pozdrawiam wszystkich cierpliwie czytających – Tomasz Lewandowski.

  • 0

    45. ~lk3010  2011-10-29 00:10:13  host: 89-79-214-46.dynamic.chello.pl

    Tomaszu, OperaMini 6.1 jest na Nokię, a informacja dot. sieci pojawia się z powrotem po wyłączeniu i włączeniu telefonu. Ponad to kolejnym minusem systemu Bada w tej wersji jest brak możliwości zaznaczenia tekstu. Nie wspomnę już o tym, że słuchając muzyki i wychodząc z odtwarzacza tak aby pozostał w tle otrzymujemy na jednym z pulpitów niechciany widget w postaci miniodtwarzacza. Ciekawe też kto wpadł na tak idiotyczny pomysł aby wszystkie Javowe aplikacje dostępne były w miejscu o nazwie Gry?! Takich absurdów jest w tym telefonie więcej, ale normalni ludzie nie piszą 4częściowych postów chwalebnych czy negujących;-) Dodam tylko, że w serwisie spędził mój telefon miesiąc i panowie nic nie poradzili na zanik mojego głosu w rozmowach podczas korzystania z 3G. I po co komu taki telefon? Jeśli chodzi o niechińską konkurencję to ja polecam ViewSonic - jest android i czego w smartfonie potrzeba. B7722 zasługuje jedynie na miano dumbfona!

  • 0

    46. ~ktośtam  2011-11-07 22:55:40  host: 89-73-153-30.dynamic.chello.pl

    wyświetlacz jest na każdy dotyk czy ciepło?

  • 0

    47. ~bogdan  2011-11-30 22:36:57  host: 87-99-51-158.internetia.net.pl

    Jak wyłączyć miganie lampy błyskowej podczas rozmowy. Nie mogę znaleźć takiej funkcji od nowości (trzy dni).

  • 0

    48. ~George  2011-12-01 16:28:57  host: 078088147008.jeleniagora.vectranet.pl

    Witam.... Bardzo mi brakuje wstawianie buziek w wiadomościach tekstowych sms. Nie mogę sie do tego przyzwyczaić. Ma może ktoś na to radę, żeby móc takie buźki wstawiać do wiadomości tekstowych?

  • 0

    49. ~xy  2012-01-01 20:55:35  host: public-gprs38644.centertel.pl

    Wielka szkoda, że nie można na obydwu kartach z 3g korzystać.

  • 0

    50. ~xy  2012-01-01 20:58:24  host: public-gprs38644.centertel.pl

    Czy obie karty są aktywne w tym samym czasie? Tzn. można zadzwonić na dowolną? Co w sytuacji gdy na jednej prowadzimy rozmowę, a ktoś zadzwoni na drugą? Szkoda, że nie można mieć obu kart na 3G.

  • 0

    51. ~Lukoo  2012-01-31 12:34:25  host: user-31-175-254-240.play-internet.pl

    Przeczytalem cale forum ale mam pytanie bo w sumie interesuje mnie to najbardziej, jak jest jak piszesz z jednego nr i mowisz osobie zeby pisala ci na drugi nr czyli co chwile musisz przelaczac karty miedzy soba?,i wpisywac pin czy ja to wyglada? Czy naciskam guziczek i w 5 sekund wszystko sie robi? Szczegolnie chodzi mi o esy bo duzo ich pisze:) prosze o odp

  • 0

    52. ~wikt0R  2012-04-14 13:33:06  host: undef-e-22.interblock.pl

    Może ktoś to kiedyś będzie czytał więc napiszę :) Nie w "5 sekund" tylko natychmiast =) Masz dwie karty aktywne cały czas i guzikiem wybierasz z której chcesz dzwonić/pisać. Sytuacji w której jedna osoba dzwoni do mnie na kartę nr. 1 a inna na 2. nie miałem więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć, ale wydaje mi się, że skoro można zadzownić z jednej karty na drugą i rozmawiać z samym sobą to pewnie w sytuacji dwóch rozmów z dwóch kart jest opcja przełączenia ma chwilę jednej rozmowy aby szybko wykonać drugą :)

  • 0

    53. ~Krzysztof  2012-05-14 15:58:47  host: dg211.internetdsl.tpnet.pl

    nie wie może ktoś jak podłączyć do komputera by korzystać z internetu bo nie potrafię tego zrobić

  • 0

    54. ~marek  2012-07-30 10:57:08  host: 188.141.75.14

    poratujcie! jak zmienić dźwięk przychodzącego esemesa? czy można wgrać inne dźwięki? bo to co jest to za ciche

  • 0

    55. ~Tomasz  2012-08-12 14:22:27  host: aaca218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zrobiła mi się mikroskopijna czcionka w smsach, czy może mi ktoś pomóc? Nie mogę znaleźć w ustawieniach powiększenia czcionek, POMOCY !!

  • 0

    56. ~jarko  2012-10-30 02:41:30  host: ip-93-154-185-164.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    nie marudzcie,za te kase to zajefajny sprzet

  • 0

    57. ~Jarko  2012-10-30 02:46:39  host: ip-93-154-185-164.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Tomasz tymi dwoma klawiszami z boku co zglasniaja dzwiek

  • 0

    58. ~laik  2012-12-29 16:56:00  host: public-gprs345086.centertel.pl

    czy jest możliwość, żeby użyć tego telefonu jako modemu do laptopa ale nie na kabelku (bo to wychodzi bez problemu) ale poprzez Bluetooth (bezprzewodowo) ? Bo laptop (hp pavilion dv7 z windows7) widzi go ale nie chce się łączyć, dla przykładu podam, ze komp. bez problemu łączy się z SonyEricsson c702 zapewniając dostęp do netu - a tu nie chce - czemu ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet