Samsung B7350 Omnia Pro 4 - opinie
Telefony Samsung Samsung B7350 Omnia Pro 4 Opinie o Samsung B7350 Omnia Pro 4

Samsung B7350 Omnia Pro 4

w sumie: 50
  • 0

    1. ~qhr  2010-06-30 11:43:26  host: abja186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    następca i780 tylko jestem ciekaw jaki procek będzie miał. Na razie jest lepszy internet (7,3), jack 3,5mm i lepszy aparat, ciut większy wyświetlacz. Szkoda kwadratowego ekranu, bo same problemy z aplikacjami są :/

  • 0

    2. ~:)  2010-07-01 08:21:35  host: 213-238-123-232.adsl.inetia.pl

    Żeby nie było to odrazu informuję iz Windows Mobile nie obsługuje więcęj niż 65 tysięcy kolorów. A co do telefonu to mi sie nawet podoba.

  • 0

    3. ~skalar304  2010-07-04 12:40:28  host: user-46-113-11-22.play-internet.pl

    ładnie wygląda, dotykowy, 3.2 MpiX, GPS, dobry telefonik

  • 0

    4. ~xyz  2010-07-05 20:14:06  host: host-89-228-195-240.kalisz.mm.pl

    Długo czekałem na jakiegoś następcę mojego i780. Niestety samsung mocno spóźnił się z jego następcami. Jeżeli będzie to tak dobry model jak i780 to gorąco polecam wszystkim, którzy szukają telefonu z systemem windows oraz nie rozkładaną klawiaturą qwerty. Ja osobiście od pół roku użytkują bolda 9700 i raczej już do windy nie wrócę. Pozdrawiam.

  • 0

    5.  2010-09-11 10:58:58

    dotykowy??????a jakim cudem????

  • 0

    6. ~grubcio  2010-09-13 12:57:23  host: 80.54.27.47

    własnie go dostalem fonik....lepszy od I780 i to o wiele wiele razy !!!

  • 0

    8. ~arkitekt  2010-09-25 02:52:48  host: chello089079164026.chello.pl

    Niech ktoś napiszę jakąś wartościową opinię o tym telefonie. Please!:)

  • 0

    9. ~KoNsul  2010-10-11 18:01:27  host: 62.61.54.28

    Telefon ogólnie jest przyjemny w użytkowaniu.Starannie spasowana obudowa, wygodna klawiatura, zamkniecie USB, 3,5mm jack to same plusy. Ma parę błędnych rozwiązań, ale wiadomo nie wszystko jest doskonałe. Mimo, że ja pracuje tylko i wyłącznie na zakresie 1800/900, nie używam wi-fi i GPS to telefon przy sporadycznych rozmowach i kilkunastu sms-ach wytrzymuje max 2dni. Producent podaje 6h rozmów i 500h czuwania... Dla mnie wydajność baterii dyskwalifikuje to urządzenie jako telefon. Chętnie zapoznałbym się z informacjami o efektywności baterii od innych użytkowników. Może moja bateria jest uszkodzona dlatego wytrzymuje tylko 2dni

  • 0

    10. ~domsc  2010-10-14 14:42:48  host: user-188-33-30-144.play-internet.pl

    telefon super ale pomimo wypisów że procesor to 1 GHz dowiedziałem się że jednak ma on Qualcomma 600 MHz czyli ten wcześniejszy jak w i780 jednak pozostaje on jednym szybszych poketów na rynku :)

  • 0

    11. ~otton  2010-10-18 07:15:22  host: 213-238-64-71.adsl.inetia.pl

    czyli warty swojej ceny czy nadal lepszy jednak zostaje jego poprzednik i780?

  • 0

    12. ~  2010-10-31 02:15:18  host: t23-07.opera-mini.net

    i780 jest gorszy niż B7350. A na poziomie B7350 jest SE Aspen. (Rozumiem, że Nokie E5 i E72, nie interesują Cię.)

  • 0

    13. ~PG  2010-10-31 20:51:54  host: user-109-243-101-109.play-internet.pl

    dzisiaj kupilem ten telefon i powiem ze pod wzgledem interfejsu rewelacja ale jedna rzecz mnie mocno zdziwila... NIE MA ODTWARZACZA MP 3 ! Co z tym fantem zrobic moi drodzy ??

  • 0

    14. ~mik  2010-11-01 10:37:34  host: host-80-48-136-82.tvkstella.pl

    niech ktoś kto go posiada napisze więcej o tym telefonie..szczególnie o baterii?

  • 0

    15. ~Sobierku  2010-11-06 19:52:51  host: chello089073186237.chello.pl

    Powiedzcie mi co z odtwarzacze mp3 ? on calkiem go nie ma czy poprostu jest to czyms zastapione ?

  • 0

    16. ~hywi  2010-11-08 15:31:00  host: gate.kreacjapro.pl

    Odtwarzacz masz w WMP odtwarza idealnie

  • 0

    17. ~KoNsul  2010-11-10 15:53:25  host: 62.61.54.28

    Bateria w tym telefonie jest wielką zagadką. Raz mi trzyma 2 dni innym razem 5-6 dni przy identycznym używaniu. Do odtwarzania MP3 można używać Windows Media Player. Ogólnie nie polecam ze względu na baterię. Przykład z życia - ładowałem telefon w poniedziałek a dzisiaj mam 20% przy kilku telefonach dziennie średnio do 1 minuty rozmowy. Wi-fi nie używam GPS też

  • 0

    18. ~Sobierku  2010-11-12 16:38:37  host: chello089073186237.chello.pl

    w sumie telefon fajny, ale jednak jutro jade po C6 ;) zdecydowanie leszpy ;d

  • 0

    19. ~  2010-11-13 01:19:17  host: host-89-230-74-23.rzeszow.mm.pl

    c6?? bez jaj

  • 0

    20. ~arkadiusz733  2010-12-15 16:47:21  host: user-46-113-241-60.play-internet.pl

    Ja sie z Sobierku zgodze C6 lepsza dla dziecka w gimnazjum i tyle komentarza. Sam uzywam B7350 i jest ok dobra jakosc i funkcjonalnosc. Polecam.

  • 0

    21. ~kirshikk  2010-12-16 22:33:14  host: host-41-242.kotun.arxnet.pl

    czy ktoś wie jak zrobić hard reset?

  • 0

    22. ~mico  2010-12-17 21:51:11  host: public55988.xdsl.centertel.pl

    również mam ogromny problem z baterią - moja nie wytrzymuje nawet dnia - w nocy ją ładuję, popołudniu/wieczorem dnia następnego już piszczy, że jest rozładowana. Nie rozmawiam dużo - 5-6 kilkuminutowych rozmów dziennie. Poza tą baterią - telefon super, ale zaczynam się obawiać, że czas pracy z dala od zasilania może być zbyt mały jak na urządzenie mobilne.

  • 0

    23. ~derdzik  2010-12-19 17:23:47  host: 87-206-208-236.dynamic.chello.pl

    mico a wyłączyłeś 3G???

  • 0

    24. ~Tomasz  2010-12-28 12:23:02  host: dynamic-62-87-247-211.ssp.dialog.net.pl

    Ludzie piszący ze telefonik jest o wiele wiele lepszy od swojego poprzednika to chyba są podjarani tym ze dopiero co go dostali... wystarczy dokladnie przeczytac specyfikacje i okazuje sie ze B7350 OMNIA PRO oprocz lepszego aparatu (co w cale nie musi przekladac sie na obraz robionego zdjecia) dodali tylko radio i fukcje push e-mail. Młodszy brat nie posiada takze wideorozmowy, a prędkości EDGE czy GPRS są takie same. W i780 jesteśmy w stanie nie tylko odtworzyć pliki typu Point, World czy PDF ale także mogliśmy je edytować w nowym telefonie niestety taka opcja nie istnieje. Także wymiana telefonu tylko po to aby zmienić wygląd a mieć to samo to też sposób, no ale chyba lepiej poczekac aż samsung wkońcu popatrzy sie na klientów i stworzą cos o wiele lepszego, chociaż po co zmieniać idealne??

  • 0

    25. ~Lukasz  2010-12-30 16:58:45  host: do-atman-1a.connecta.pl

    W fabrycznym zestawie z i780 była druga bateria w futerale, którą można ładować niezależnie od telefonu, czy do B7350 też dodają? Dla mnie to bezcenna funkcja, zawsze mam w zapasie zapakowaną baterię.

  • 0

    26. ~Cezar  2011-01-20 23:45:31  host: dnw84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktos wgrał do niego SPB SHELL?

  • 0

    27. ~pietro  2011-01-24 18:27:50  host: clr17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon w skali 1/10 oceniam na 8+.

  • 0

    28. ~wasyl77  2011-01-30 13:53:57  host: host-1-189.elwico.pl

    Cos ci sie tomaszku pomyliło można edytowac pliki word, exel i pdf - masz system windows mobile 6.5 wgrywasz odpowiedni program i juz edytujesz a ty bys chcial w standardzie wszystko przy zakupie - to se neda ... pozdr. super telefon mam go i jestem bardzo zadowolony.

  • 0

    29. ~judge dredd  2011-02-18 22:40:54  host: 87-206-208-236.dynamic.chello.pl

    telefon jest naprawdę świetny. nie zapominajmy że to telefon tzw. biznesowy - ma być przede wszystkim funkcjonalny i taki jest. jak ktoś chce grać w gierki na lekcjach niech wywali 1000 albo więcej np na milestone'a (nie ujmując motoroli). obecnie posiadam zarówno b7350 jak i i780 (z WM 6.5). różnica jest kolosalna chociażby w prędkości działania. teksty o tym, że się wiesza itp. to bajki. dla tych co marudzą, że nie ma touchpada - nie ma bo jest zupełnie zbędny. porównywanie tego tel z czysto dotykowym wzbudza we mnie śmiech...polecam "dojrzałym" użytkownikom. jak ktoś chce wiedzieć coś więcej to pytajcie - odpowiem. pzdr.

  • 0

    30. ~judge dredd  2011-03-04 22:57:04  host: 87-206-205-54.dynamic.chello.pl

    do 26 Cezar - wiem że może trochę późno ale ja na swoim korzystam z SPB Shell'a - śmiga aż miło - każdemu kto ma ten telefon polecam. do tego spb tv i weather i masz wszystko czego trzeba z "zabawek";) a co najważniejsze: działa bardzo stabilnie.

  • 0

    31. ~tarantula1910  2011-03-23 11:00:12  host: 91.222.57.67

    Czy wie ktoś jak przy pisaniu smsów , wylaczyć poprawianie znaków na jezyk polski , skraca to 1ego sms z 180 znaków do 80 ciu, ??? Telefon + bateria ( po wylaczeniu wi-fi, umts), rekcja na dotyk , duzy ekran - smsy pisanie mala klawiatura guerty ale mozna sie przyzwyczaić , malo aplikacji w market place ,

  • 0

    32. ~pablo313  2011-03-23 15:53:54  host: host42.router1.tygrys.net

    Witam, właśnie dostałem telefonik i mam pytanie do Was. Jak go ładowaliście? Chodzi mi o czas ładowania i kiedy wiadomo, że jest naładowany? Samsung pisze w instrukcji by go naładować przed pierwszym włączeniem. Po włożeniu baterii i podłączeniu ładowarki, przez chwile pokazuje się ikona baterii i ekran się wygasza. Czy mam po prostu co jakiś czas sprawdzać czy paski baterii już nie migają? Zadaje tak głupie pytania, ponieważ chce to zrobić jak najlepiej i żeby mi bateria jak najdłużej trzymała. Pozdrawiam. ;)

  • 0

    33.  2011-03-29 13:42:24

    Czy wie ktoś gdzie można na tego - Windowsa Mobile Professional 6.5.3 pobierać aplikacje w rozdzielczości 320 x 320 pikseli ??

  • 0

    34.  2011-03-30 20:56:22

    po kilku dniach użytkowania juz wiem na 100% nie kupil bym go drugi raz , chodz ja dostalem jako firmowy, WADY- teklefon przez mojch okolo 10 dni , zawiesil sie okolo 10 razy , co daje srednia raz na dzien , WADY - przy pisaniu z jednym numerem - prowadzona jest konwersacja która po okolo 300 sms zostaje zablokowana i nie mozna ogladać nastepnych wiadomości trzeba usunać wszystkie widmości od tej osoby , WADY - Uparty Windows - brak aplikacji jak sa to badziew i w dodatku parketplace chce duzo kasy za to :(( porażka , rownież jestem uzytkownikiem NOKI 5800 - nokia nie ma porównania do szajcunga

  • 0

    35. ~rafal  2011-04-09 00:50:55  host: aert184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam proble po nacisnięciu klawisza "Y" wyskakuje klawisz "z" i na odwrót prosze o pomoc

  • 0

    36. ~judge dredd  2011-04-17 13:56:52  host: z25-08.opera-mini.net

    do pablo 313: w momencie kiedy telefon naladuje sie w pelni telefon da krotki sygnal dzwiekowy + na gornym pasku pojawi sie ikonka z pelna bateria a zniknie ta od ladowania.

  • 0

    37. ~pumba  2011-05-08 21:07:33  host: c47-148.icpnet.pl

    On na prawdę ma oporowy... że paluchami trzeba wciskać??? Czy to nie psuje sprawności telefonu? W sumie to to jest mały ekran więc jedno wciśnięcie, a zaznaczy się połowa ekrany? Czy coś mylę?

  • 0

    38. ~rafał  2011-06-20 13:17:44  host: host-81-190-68-200.gdynia.mm.pl

    Jestem studentem zastanawiam się czy ten telefon zawiesza się czy nie a potrzebuje dość posłusznego fona z androidem lub windowsem no i z Wi Fi prosze o szczere odpowiedzi dziękuje z góry :)

  • 0

    39. ~Karol  2011-07-08 13:56:03  host: 83.238.157.107

    Telefon bardzo polecam mam go od kilku dni i z kazdym dniem podoba mi sie coraz bardziej teraz o zaletach: w miare duzy dotykowy wyswietlacz, qwerty, procesor, funkcionalny GPS. teraz wady: slaba bateria trzyma mi okolo 2-3 dni (ale to bardzo nie przeszkadza). A co do aplikacji gier itd. sa i to mnostwo wystarczy troche poszukac.

  • 0

    40. ~KK  2011-07-21 14:12:18  host: kameleon.stat.gov.pl

    Czy ktoś wie jak wyłączyć podpowiedzi słów przy pisaniu sms-ów w tym telefonie?

  • 0

    41. ~xyz  2011-07-23 17:02:53  host: aaud166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon i trzyma mi nawet do 5 dni (przy sporadycznym użytkowaniu)

  • 0

    42. ~blanco  2011-07-25 11:23:53  host: pub-193-238-42-138.welnowiec.net

    mam od miesiąca...wszystko było fajnie i naprawde byłem zadowolony, aż do momentu kiedy nagle naciskając klawisz odblokowania okazuje się że telefon jest wyłączony a po włączeniu ma pustą baterie (mimo że zanim go zablokowałem(a więc jakieś 15 sekund wcześniej) miał 90%...już 3 razy tak miałem i nie wiem z czego to wynika.zgadzam się z opiniami co do bateri,jak na nowiutki telefon to 5 dnitrzymania przy 10 smsach dziennie to za mało. Gdyby nie bateria, telefon jak z bajki.

  • 0

    43. ~opinia 30stolatka  2011-07-29 21:41:58  host: esn56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go od miesiąca. Z początku irytowała mnie klawiatura ale trochę wprawy i jest ok. Windowsa trzeba się nauczyć, trzy dni szukałem gdzie zmienia się dzwonek smsa, okazało się to bardzo proste. Ktoś pisze że ciężko znaleźć aplikacje, ale ja poza automapą niczego instalować nie musiałem, wszystko czego potrzebuje jest w standardzie. Z resztą z ciekawości poszukałem i znalazłem je bez problemu. Bardzo dobrze działa GPS, w menu jest opcja „ulepszony gps”, dzieki temu sygnał z satelit znajduje w kilka sekund - o wiele szybciej niż moja nawigacja w samochodzie. Menu i aplikacje działają szybko i bez zacięć. Duże możliwości personalizacji (skróty, pulpit, itp.) no ale to zaleta samego windowsa. Wyświetlacz wyraźny pod każdym kontem, nokia powinna wziąć przykład. Dźwięk rozmowy jest czysty i głośny. Aparat robi dobre zdjęcia, a makro bardzo dobre. Zaskakująco dobrze działa też tryb nocny, może dlatego że brak lampy błyskowej. Jak na razie zaliczył jeden samoczynny restart ale pamiętajmy że to windows, „bluskrinów” jeszcze nie zaobserwowałem. Wi-fi i klient poczty email działają bardzo sprawnie, prawie przestałem odbierać pocztę na kompie. Może się ktoś zdziwi ale ten telefon w sporej części zastępuje mi komputer. Bateria daje rade 4 czasem 5 dni przy przyciemnionym na maxa wyświetlaczu. Warto często zaglądać do menadżera zadań i zamykać aplikacje działające w tle. Istotne wady: klawiatura na dwa kciuki - inaczej ciężko się pisze, wyświetlacz oporowy więc trzeba mocno dociskać palcem na ekranie, klawisze kursora za blisko siebie więc naciskamy dwa przyciski na raz, Polecam każdemu kto niema dużych palców.

  • 0

    44. ~Wojtek  2011-08-04 08:21:53  host: ppp146085.ostnet.pl

    telefon musi utrzymywać system operacyjny a nie jakiś g***iany soft jak nokia, do tego dochodzi dotykowy wyświetlacz wiec nie dziwcie się, że bateria mało trzyma. sam mam i900 też z WM 6.5 i trzyma jeden dzień, ale telefonik mam 2 lata na oryginalnej baterii;P z tym systemem można zrobić wszystko, jak się nie podoba to wgrywamy SPB Mobile Shell, a jak to też nie spasuje to Manilla 2D i nasz telefon wygląda jak HTC;) a teraz właśnie czekam na omnie pro i to z niecierpliwością, bo już mnie krew zalewa z pisaniem smsów na dotykowym ekranie;P WM6.5 + klawiatura qwerty = ideał;) oczywiście dla ludzi, którym będzie się chciało usiąść chwilkę przy Google.pl;) można znaleźć WSZYSTKO i to za darmo;) ja mam kilka odtwarzaczy, w tym kombajn do wideo, odtwarza dosłownie wszystkie formaty;) GORĄCO POLECAM!!!!!!!!

  • 0

    45.  2011-12-18 20:38:15

    Czy ktoś posiada jakąs paczke programów aplikacji na ten telefon ??

  • 0

    46.  2012-04-24 16:08:26

    Witam. Może ktoś powie mi jak w tym telefonie włączyć internet bo mi nie działa. Wziąłem z Playa nową konfigurację i nadal nic. Proszę o pomoc i z góry dziękuję

  • 0

    47. ~inna  2012-05-23 11:03:43  host: aor195.internetdsl.tpnet.pl

    hej proszę napiszcie mi jak zmienia się dźwięk sms-a bo niby mam austawiony a nie ma ani wibracji ani dźwięku... ;/

  • 0

    48. ~Bolo4198  2012-05-29 16:59:54  host: cgn147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema.Mam telefon 1 miesiac.Sprawuje mi sie on swietnie(szybko pracuje na wi-fi,fajny do słuchania muzyki).Naprawde polecam.Jedyna wada tego telefonu jest bateria trzymajaca 2 dni,choć to norma dla telefonów z windowsem.POZDRAWIAM;d

  • 0

    49. ~jaja  2012-11-18 09:23:25  host: 178-37-12-201.adsl.inetia.pl

    Wyświetlacz dotykowy: TAK! Odtwarzacz mp3? TAK! (Czy w "win" jako system może go nie mieć ? Po 2 latach użytkowania 2 razy gwarancja: 1 - wyświetlacz 2 - głośnik Bateria przy użytkowaniu 1h rozmów dziennie 2h muzyki do ładowania co 12h.

  • 0

    50. ~brian  2012-11-22 20:16:56  host: 5-226-70-130.ip.netia.com.pl

    Do kubalcm i innych z problemem netu: w ustawieniach przeglądarki Opera znajdź funkcje "automatycznie wykryj ustawienia". I gra. Nie sprawdzałem na explorerze. Ale żadna strata, bo to też żadna przegladarka:))

  • 0

    51. ~  2014-02-24 20:09:20  host: n08-04-03.opera-mini.net

    Mam pytanie jak odblokowac haslo dklawisz jak nieznam zapomnialem i czas mi sie pokazuje

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet