Samsung B7300 Omnia Lite - opinie
Telefony Samsung Samsung B7300 Omnia Lite Opinie o Samsung B7300 Omnia Lite

Samsung B7300 Omnia Lite

w sumie: 100
  • 0

    2. ~JJ  2009-07-03 15:50:06  host: apn-77-114-201-249.dynamic.gprs.plus.pl

    Zna ktoś może cenę tego modelu? Jest bardzo ciekawy, mam nadzieję że nie będzi edroższy niż 1 tys. zł.

  • 0

    3. ~view  2009-07-15 20:17:58  host: chello087207080249.chello.pl

    to się teraz u Samsunga narobiło ... no no no :)

  • 0

    4. ~  2009-07-25 18:41:03  host: 94.254.140.224

    Całkiem ciekawy konfig, ten pseudo aparat w zupełności wystarczy i nie potrzeba milonów pikseli bo to i tak pic na wodę.

  • 0

    5. ~dawidos  2009-08-31 15:12:46  host: 80.50.128.158

    Kiedy ten fonik ma wyjść?

  • 0

    7. ~kubi  2009-09-25 10:21:10  host: mail.mpunkt.pl

    W październiku w Plusie połowa ceny Omni

  • 0

    8. ~ukuk  2009-09-25 10:37:04  host: chello087207083128.chello.pl

    na chinskiej stronie samsunga jest:p

  • 0

    9. ~pepe  2009-09-25 15:11:06  host: apn-77-114-194-229.dynamic.gprs.plus.pl

    jest w ofercie Plusa dla firm do taryfy 100 zł kosztuje 1 zł

  • 0

    10. ~MatPlus  2009-09-25 16:59:58  host: ip-62-69-216-82.globalconnect.pl

    Telefon od najblizszego tygodnia pojawi się w najnowszej ofercie biznesowej PLUS GSM. Cena tego modelu bedzie sie wahac od 699 zł do złotówki, zależnie od wybranego abonamentu! Czyli rewelacja za rozsadna cene!!

  • 0

    11. ~robbo2k  2009-09-28 14:53:08  host: 82.160.0.12

    To stara dobra złOMNIA w nowej obudowie. Tyle ze w sklepie nie bedzie drozsza niz 800-900zł co jest masakrujaca konkurencje z HTC cena za kotleta typu Touch2 (1599zł buhaha)

  • 0

    12. ~hiena  2009-10-09 12:12:36  host: rea.ipt.com.pl

    kosztuje normalnie 1 299 PLN, a dostępny na pewno jest w Plusie (+).

  • 0

    13. ~JAKUB09  2009-10-11 18:07:20  host: 186.211.200.89.otvk.pl

    Samsung na swojej stronie w wiadomościach podał cenę sugerowaną i jestem mile zaskoczony: jak na smartphona jego sugerowana cena detaliczna to 1199 zł!!!

  • 0

    14. ~Marek  2009-10-15 17:35:17  host: 77-253-161-237.adsl.inetia.pl

    Telepolis - prosimy o recenzję! Szykuje się prawdziwy hit.

  • 0

    15. ~JD ŁÓDŹ  2009-10-22 15:56:59  host: staticline18338.toya.net.pl

    Właśnie dostałem phona. Brałem z plusa za 1 zl przy 120. Chciałem tego htc touch 2 co jest w plusie ale koles stanowczo odradził. Jak na razie jest ok , ale wkurza mnie fakt że nie ma lampy w aparacie i bez kitu ale od 40 min nie moge znaleść w nim gps ;)

  • 0

    17. ~bodzio  2009-11-09 15:49:28  host: kazimierz6999.net.autocom.pl

    W co lepiej się zaopatrzyć? Ten samsung czy może HTC Touch II?

  • -1

    18. ~Łukasz  2009-11-09 16:52:32  host: 82-160-78-133.radymno.org

    Do GPSa (np. Auto Mapa) trzeba wgrać program, mam ten telefon i jest ok ;) Jest ok, ale tylna część obudowy jest podatna na zarysowania. Ogólnie jest ok, ale jak już wyżej zostało wymienione, nie ma lampy przy aparacie.

  • 0

    19. ~Pawel  2009-11-15 17:20:35  host: static-ip-87-248-65-15.promax.media.pl

    Czy w tym telefonie można ustawić dźwięk dzwonka jako sms? Bo we wcześniejszych samsungach tego nie szło zrobić??

  • 0

    20. ~pawcio  2009-11-16 18:50:54  host: static-ip-87-248-65-15.promax.media.pl

    Czy w tym telefonie można ustawić dźwięk dzwonka jako sygnał sms-a?

  • 0

    21. ~dawid  2009-11-22 09:31:52  host: dynamic-78-8-71-92.ssp.dialog.net.pl

    jest do bani nie ma klawiatury qwerty i jak zmienia sie polozenie ekranu wogole nie reaguje a szkoda

  • 0

    22. ~szumi  2009-11-22 13:52:08  host: 213.77.120.26

    około 1200zł

  • -1

    23.  2009-11-28 10:05:10

    ~19 i ~20 pewnie się da zmienić dzwonek sms'a tak jak w poprzednich samsungach Ustawienia==>Profile telefony==>Opcje==>zmieniamy sygnał (przynajmniej tak mam w moim samungu L760

  • 0

    24. ~kubaPLus  2009-11-28 18:50:23  host: chello089077104059.chello.pl

    wasze opinie są daremne typu ostatnia :czy telefonie można ustawić dzwięk na sms bądz to stara dobra złomnia. da sie ponieważ to windows phone wiec kwestia oprogramowania i aplikacji. to nie stara dobra złomnia bo testuje te telefonu i porównaniu z HTC touch 2 jest lepsza pod wielkoma względami. samsung to nie ta sama firma co wiele lat temu wiec darujcie sobie takie żenadne informacje jak nie wiecie nic o modelu i nie mieliście go na użytek

  • 0

    25. ~KANAL  2009-12-01 04:06:38  host: 188.33.60.32

    pawcio... to tel na WM 6.5, tam mozna wszystko :D 'Start' 'Ustawienia''Dzwieki i powiadomienia', wybierasz z listy do czego chcesz dzwonek zmienic i juz :D

  • 0

    26. ~lucas  2009-12-02 12:39:08  host: host-5db0d58c.sileman.net.pl

    Telefon ogólnie w porządku, za rozsądne pieniądze ma się w miarę dobry telefon. Gdyby była jeszcze lampa to byłoby super.

  • 0

    27.  2009-12-13 14:42:32

    czy mozna pisac smsy na ekranie odwróconym na bog czy tylko stanadardowy widok jest??

  • 0

    28. ~Qrczak  2009-12-21 09:44:43  host: ip-85.128.117.196.static.crowley.pl

    Na sofcie IJ1 (pierwszy dostępny w Plusie, nie wiem jak z kuppnem od Samsunga) Smsy i emaile, jak i w Operze, można pisać bokiem lub normalnie, przy czym dotyczy to pisania nowej wiadomości/odpowiedzi w osobnym oknie. Odpowiadanie na wiadomość w trybie 'czatowym' daje tylko możliwość pisania standardowo.

  • 0

    29. ~omniathebest  2009-12-28 22:32:46  host: 77-255-230-8.adsl.inetia.pl

    mam en telefon od tygodnia i jest super w końcu omnia to wszystko w jednym telefonie a windows mobile 6.5 normalnie cud. Telefon z pewnością wart swojej ceny dałem 700zł. Odnośnie smsów to do się je pisać zarówno w położeniu pionowym i poziomym. A dzwonek połączenia można wybrać jaki się chce lecz dzwonek sms jest do wyboru z wbudowanych około 30 dzwonków i nie można wybrać własnego. Telefon polecam dla wszystkich którzy chcą mieć tel z wifi na windowsie i z wieloma innymi bajerami no i z gps.

  • 0

    30. ~Ard  2009-12-31 21:10:06  host: eoj145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Można z odwróconym na "bog"

  • 0

    31. ~Myk  2010-01-11 19:56:06  host: 82-217-44-6.cable.quicknet.nl

    Aby przypisać dzwięk MP3 lub WAV do wiadomości sms lub email w Omni Lite to wystarczy tylko skopiować wybrane przez siebie mp3-ki lub wav-y do katalogu WINDOWS a póżniej wejść do: Ustawienia-> Ustawienia dzieku -> Dźwięk powiadom -> Wiad. SMS i wybrać swój dzwonek ;-)

  • 0

    32. ~Depcio  2010-01-13 20:13:18  host: 107-bem-4.acn.waw.pl

    ~omniathebest Możesz wybrac własny dzwonek sms, wystarczy plik skopiowa do folderu windows

  • 0

    33. ~m  2010-01-22 13:59:07  host: ip-83-142-117-76.enterpol.pl

    Nokia 5530XM vs Samsung B7300 zwany Omnia LITE czy ktoś z Was miał okazję porównać te telefony? reakcja ekranu na dotyk, szybkość działania, użyteczność systemów (Symbian vs Windows Mobile) Opinie nt wyposażenia proszę pominąć :) to już mam opanowane.

  • 0

    34. ~m  2010-01-22 19:35:51  host: gw-www.lublin.enterpol.pl

    jak wypada OMNIA LITE w zestawieniu z NOKIĄ 5530 XpressMusic? Czułość ekranu? Obsługa systemu?

  • 0

    35. ~zgizmo  2010-01-23 11:27:04  host: host-86-111-96-29.tvk.torun.pl

    Jestem szczesliwym posiadaczem tego modelu i musze powiedziec ze lepszego cudenka nie widzialem. Poprostu mini laptop.

  • 0

    36. ~m  2010-01-24 02:14:04  host: gw-www.lublin.enterpol.pl

    Czy ktoś porównywał osobiście ten model do Nokii 5530XM? Jak wygląda sprawa czułości wyświetlacza oraz szybkości reakcji systemu. Który system jest łatwiejszy bardziej intuicyjny w obsłudze i modyfikacjach? Darmowe programy użytkowe/rozrywkowe?

  • 0

    37. ~qwas  2010-01-24 20:47:08  host: apn-77-114-10-198.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam, czy leprzym wyborem będzie Omnia Lite czy Omnia? Telefonu używam do nawigacji oraz internetu, czasami do zdjęć...

  • 0

    38. ~hfh  2010-02-03 11:43:54  host: s94.ipt.com.pl

    jest dostepna w plusie

  • 0

    40. ~wde  2010-02-09 20:45:34  host: host-117.lan-177.netconnect.pl

    Czy GPS dziala omijajac internet

  • 0

    41. ~magik  2010-02-09 21:24:22  host: maverick.aricity.pl

    Kurde wyświetlacz ma naprawde tylko 65tys.kolorów ale to coś mało a nie jest taki tani,pewno chodzi o trwałość bateri,a wie ktoś może jak wyglądają fotki itp.

  • 0

    42. ~zig-zag  2010-02-13 00:32:47  host: 91.200.78.17

    Ten fonik jest dostępny za 350zł w play w abonamencie za 40zł

  • 0

    43. ~Dugaj  2010-02-14 16:46:42  host: aaay232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest w Play za 249 zl przy abo 60zł/24mc -> 206min/mc 29gr za min! I to jest dopiero oferta a nie tam jakis Plus

  • 0

    45. ~wojtek_cz  2010-02-15 17:25:21  host: public31169.xdsl.centertel.pl

    właśnie się dowiedziałem na infolinii Samsunga, że Omnia Lite nie posiada wyjścia TV, co mnie bardzo zasmuciło :( Apel do moderatorów: poprawcie dane techniczne gdyż m.in. ja zostałem wprowadzony w błąd i zachęcony do kupna tego telefonu :(

  • 0

    46. ~olgaaaaaaaaaaa  2010-02-15 22:15:35  host: aemo204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon genialny. Aparat przyzwoity. Zaraz po uruchomieniu radzę zresetować. (nie chciał odbierać połączeń, ale później było wszystko ok). polecam.

  • 0

    47. ~wav  2010-02-16 09:57:03  host: 91.209.116.35

    one play pro 60 na 24 miesiace/ one play 65- cena: 249 zl

  • 0

    48. ~wer  2010-02-16 10:34:06  host: ip-62-69-217-71.globalconnect.pl

    jestem posiadaczem tego telefonu i konfrontowałem go z Nokią 5800 XM oby dwa telefony bardzo podobne osobiście wybrałem Omnia Lite i jestem z niego bardzo zadowolony, naprawde polecam

  • 0

    49. ~Grzes  2010-02-16 15:47:38  host: apn-77-115-103-90.dynamic.gprs.plus.pl

    Wlasnie dzwonili do mnie z salonu bo sie wynosze od tych ... z orange,ze od dzis czyli 16go lutego jest w PLAY, w abonamencie 90 zl to cena za niego 124 zl umowa 24 oczywiscie. Ten sam Abo za OmnieHD to 849.

  • 0

    50. ~STIG25  2010-02-16 16:37:41  host: pc-212-51-207-190.p.lodz.pl

    Bardzo proszę o odpowiedz. Ile Mhz ma procesor w Samsungu Omnia Lite czy jest to 667 czy 800 bo źródła podają różnie? Na stronie telepolis jest to 667 Mhz a na angielskiej stronie Samsunga 800 Mhz. Jak to w końcu jest??

  • 0

    51. ~wtf  2010-02-17 19:37:08  host: axm166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile trzyma bateria ?_?

  • 0

    52. ~bumszakalaka  2010-02-18 16:40:31  host: 088156093051.wroclaw.vectranet.pl

    omnia lite ma lepszą optyke niz wczesniejsza omnia (mimo, że starsza ma 5megapikseli, a ta 3megapiksele). mam ten telefon od wczoraj i jeszcze wszystkiego nie rozgryzlem:PP heh. ale jak narazie wszystko dobrze. i ciekawe ile bedzie trzymala bateria.

  • 0

    53. ~wtff  2010-02-22 13:10:39  host: 94.75.124.91

    mam ten telefon od kilku dni i jeszcze do konca go nie rozkminilem, podajcie jakies dobre forum o tel

  • 0

    54. ~  2010-02-26 20:30:10  host: host-89-231-243-143.mielec.mm.pl

    cena jest od 649,00 zł do 999,00 zł (na allegro)

  • 0

    55. ~seba  2010-02-27 22:10:03  host: h-87-199-40-117.dolsat.pl

    Polecam ten telefon . Oryginalny program do zamykania x działa .Co do ulatniającej pamięci ram to dwa programy powodują ta przypadłość . Przyspieszyć omnie lite można zmieniając rejestr. Mama 83 mega wolego ram. Polecam

  • 0

    56. ~AZUMI  2010-03-02 09:43:08  host: public-gprs87410.centertel.pl

    Witam! Dodam za trochę kolejną opinię, irytujący jest ten brak dopisywanych notek, nic, tylko: "cześć, mam go, jest świetny!"... No dobrze, też go mam, wybrałam go sobie, jest fajny. Funkcji ma mnóstwo, ale jeszcze ich nie rozgryzłam, bo mam go kilka dni ;) i jestem blondynką :)))) W każdym razie: komórka jest inna od dotychczas posiadanych (E65, 6230i, generalnie same nokie), mój pierwszy dotykowiec. Kopię na forach i uczę się, jak mieszać w ustawieniach i aplikacjach tej omni i mam świetną zabawę. Jak dla 30-letniej kobietki jest przyjemna, miło leży w dłoni, jest poręczna, nie jest zbyt lekka, wcale nie sprawia wrażenia "chińskiego plastiku", ja mam ją cały czas w foliach, bo mi nie przeszkadzają, używam rysika, i tylko irytuje mnie to, że nie jest spasowany z obudową, ale osobno... Wibracja ma fajne możliwości ustawienia dla każdego rodzaju zdarzenia, ale telefon przy tym nieprzyjemnie "sprężynuje"... No i jedna wada: rozmówca słabo nas słyszy. Wada Samsunga pojawiająca się w każdym telefonie od lat, szkoda, że tego w końcu nie poprawią, to tylko kwestia innego mikrofonu... Podstawą jest pokrowiec do tego telefonu, kupiłam go zaraz po wyjściu z salonu. Mój narzeczony ma i780 od roku, nosi go w pokrowcu i wygląda jak nowy... Windows jak na razie nie wariuje, oczywiście, jak każdy system, ładuje to co mu zadam, więc trwa to kawałeczek sekundy, ale to normalne, więc się nie przejmuję. Chciałam fonik mobilny, i taki w sumie jest, nie korzystałam jeszcze z nawigacji, i netu, ale dopiszę to potem... Umówmy się, nie zależało mi na aparacie cyfrowym, ani na super mp3, fajnie, że ma, ale korzystam z tego tak sporadycznie, że naprawdę nie widzę potrzeby spinać się nad tymi parametrami... Jak na razie jestem ogólnie ZADOWOLONA. Pozdrawiam.

  • 0

    57. ~  2010-03-02 10:22:21  host: 87-204-211-105.ip.netia.com.pl

    AQ co ma ten tel do 5530XM... NIC bardziej go porównac można do Noki 5800 go ma GPS, WIFI, aparat 3,2 carla Zeisa (ale mimo obiektywu i tak *** fotki robi)

  • 0

    58.  2010-03-02 20:41:31

    tak ja mam 5530 i zamierzam kupić omnie na pewno omnia będzie miała większe możliwości edycji pulpitu itp. ma widgety. nokia ma przegienty wyświetlacz o dobrej czułości z folią i bez nie wiem jak w omni ale niedługo się dowiem jak coś to pisz na priv

  • 0

    59. ~vixa23  2010-03-03 12:53:17  host: 91-144.beskidmedia.pl

    "wde" - wgrywasz auto mape i smiga nie laczac sie z internetem:) "magik" - 65 wystarczy, co do fotek to osobiscie nie nazekam, choc szkoda ze nie ma lampy. ale wdl mnie za taka cene tel jest oplacalny:)

  • 0

    60. ~foox  2010-03-04 23:22:33  host: yp18.internetdsl.tpnet.pl

    - gps'a można używać bez pobierania danych czyli jak zwykłą nawigację - fotki wyglądają dobrze pod warunkiem dobrego oświetlenia (dzień lub mocna światło sztuczne)

  • 0

    61. ~  2010-03-06 02:03:21  host: v02-10.opera-mini.net

    Niejedna nokia z 16 mln kolorów wysiada przy ekranach samsunga. Mam i200 w windą i też mam 65 tys. Jak zobaczysz ekran na żywo zapomnisz ile na barw. :)

  • 0

    63. ~AZUMI  2010-03-09 07:49:30  host: public-gprs55339.centertel.pl

    Cóż, moja Omnia wylądowała w serwisie... Wkurzyła mnie ta wibracja, cichy mikrofon (sama w kodach serwisowych dłubać nie będę), no i zwiesił się kilka razy...

  • 0

    64. ~Cysiek  2010-03-13 00:11:03  host: 89.171.216.31

    Pany i panie mam ten tel od 3 dni i oddałem juz go do serwisu. Nadmienie ze nie zmieniałem nic w rejestrach nie wrzucałem zadnych plików ogolnie chodziłem po aplikacjach i patrzyłem jakie ma mozliwosci. Zaczeło sie od tego ze majac właczony głos w tel na maxa dostawałem sms i ni było zadnego dzwieku ani wibracji potem do dzwieku sms doszedl dzwiek dzwonka ktory poczatkowo był a nastepnie coraz czesciej znikał. Ogolnie dzownki działały raz na pewien czas i z biegiem czasu coraz zadziej. Potem w trakcje pisania sms i majac właczony słownik pojawiał sie tylko pasek na którym powinny byc wyraz ale niestety juz ich nie było. Wiedzac ze oddam go do serwisu chciałm zrzucic szystkie kotakty na kompa i wtedy dostajac sms był dzwiek sms i wibracja zadziałała jednak juz nie przestała i wibrowało dłuzsza chwile (pewnie trwało by to dłzej ale go wyłaczyłem). Poszedłem z nim do serwisu kobieta powiedziała ze wpisze kod serwisowy resetujacy i przywroci wszystko do poczatku i powinno działa. Jak wpisała kod to juz wogle tel sie zwalił i podczas właczania sie zawieszał i nawet restart nie pomagał. Wiec proponuje uwazac na ten tel. A i w srodku był dziwny podzwiek telefonu jak by cos sprezynowało. Pozdrawiam

  • 0

    65. ~ja  2010-03-16 21:45:41  host: v07-15.opera-mini.net

    lite jest swietna, o wiele lepsza niz 5800 czy 5530, wm 6.5 ma nieskonczenie wiele mozliwosci, wifi działa pieknie a gps łapie fixa w kilka sekund, Polecam

  • 0

    66. ~AZUMI  2010-03-19 06:28:54  host: public-gprs16302.centertel.pl

    Jak obiecałam, tak robię, tylko coś się słabo zapisuje na tym forum... No nic.... Telefon wrócił z serwisu po przegranym 3 razy sofcie, trochę z mojej winy, a trochę z winy niewiedzy serwisantów, zamiast dokładnie sprawdzić ustawienia zaawansowane orzekli, że to wina softu i trza wymienić... Uważajcie co piszą na wszystkich formach omniowych, ja próbowałam uzyskać proste informacje, ale wszędzie tylko "zmiana ROMu" i "zmiana ROMu"... Bawią się chłopaki, i fajnie, ale ja nie zmienię ROMu, bo mi gwarancję diabli wezmą, a jak widać, przydaje się... Ja wróciłam do oprogramowania Play, tam przynajmniej mogę normalnie zapisywać smsy, uważajcie, bo w tej Omni Lite w przypadku normalnego softu samsunga smsy są zapisywane tylko i wyłącznie w formie czatu! Wnerwiające to jest bardzo... Poza tym jestem nadal zadowolona, nie ma co psioczyć, w końcu to tylko system, mój laptop też wariuje... Acha, w serwisie wymienili mi mikrofon w słuchawce, teraz ludzie mnie słyszą :)) Po pierwszych kotach za płotem mam nadzieję (tfu tfu nie zapeszyć), że będzie ok i będę mogła cieszyć się moją nową zabaweczką :) Pozdrawiam!

  • 0

    67. ~lepsza od i900!!  2010-03-28 13:40:56  host: aaml70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    probowalem lite i i900 omnie na emulatorze psx i gba I LITE WYPADA LEPIEJ !!!!!!

  • 0

    68. ~krzych_kow  2010-04-01 10:36:26  host: chello089077187162.chello.pl

    Witam.65 tys. kolorów to "wina" Windowsa a nie fona.

  • 0

    69.  2010-04-02 18:48:10

    czy ktoś wie jak można zdobyć ten fon w Play? bo zamówiłem już w 2salonach i lipa:(

  • 0

    70.  2010-04-02 18:50:56

    jeszcze jedno czy ktoś może mi napisać czy zawarta w nim nawigacja to GPS czy A-Gps? bo to horyzontalna różnica a co portal to różne opisy licze na odpowiedzi 100%

  • 0

    71. ~Wesol  2010-04-12 23:54:49  host: d39-92.icpnet.pl

    Jestem posiadaczem tego telefonu od stycznia i muszę stwierdzic, że jest naprawdę bardzo fajny ale... no właśnie zawsze jest jakieś ale. Ogólnie super bateria w ogóle zapominam kiedy ładuję. WM 6.5 fajne możliwości miedzy innymi automapa bez żadnych ale to żadnych problemów. Fakt faktem słaby mikrofon ale jeśli ktoś nie boi się pogrzebac trochę w kodach systemowych to można ten problem rozwiązac w ciągu 5 minut. Dla potomnych podaje jak to zrobic: wybieramy numer *#0002*28346# -> zaznaczamy "Voice Receiver" i na dole wybieramy Gain -> kategoria ***INPUT VOLUME***-> MGNR7~4 0110, MGNL3~0 1001 i działa naprawdę super. Zero narzekania, że mów głośniej nie słychac cię itd. Jedyną poważną wadą jak dla mnie i myślę że dla osób dużo piszących smsy jest własnie klawiatura qwerty z w tym telefonie. Kiedy telefon jest w pionie jest za mała ciężko trafic w dobrą literkę natomiast w poziomie zdarza się, że literki wciskają się dwukrotnie. Myślę, że w nowszym sofcie zostanie to naprawione, ale póki co warto o tym wspomniec. Podsumowując myślę, że jest to bardzo fajny telefonik w dobrej cenie dla ludzi rozpoczynających swoją przygodę z dotykowcami a w szczególności z Windows Mobile. Jeszcze tylko dodam, że obsługa jest skomplikowana i zajmuje trochę czasu, żeby ogarnąć wszystkie funkcje. Przewiduje też, że ciężko się go będzie używac latem bo widocznośc na tak dużym ekranie w słońcu jest znacznie ograniczona. Już nie zanudzam i pozdrawiam :)

  • 0

    72. ~hild  2010-04-13 10:17:43  host: 178-36-18-75.adsl.inetia.pl

    czy może ktoś potwierdzić informację o nagrywaniu VGA 30fps, ponieważ na innych forach czytałem że nagrywa 640 480 ale przy 15 fps ????

  • 0

    73. ~ober  2010-04-21 11:50:21  host: 94.254.252.44

    mam prośbe...podczas ładowania GPS;'a wyskakuje mi błąd cały czas ze nie moge uzyskać sygnału GPS bład COM2.moze ktos podpowiedziec co w takim przypadku??jestem swiezym uzytkownikiem telefonu z Winsowsem wiec dopiero sie ucze.bardzo prosze o pomoc

  • 0

    74. ~  2010-04-24 23:03:31  host: dmw61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon kręci *** filmy 640-480 30fps. Z głosem już słabiej

  • 0

    75. ~  2010-04-26 18:17:41  host: man.4web.pl

    Witam jestem posiadaczem samsunga omnia lite jestem z niego zadowolony lecz nie bardzo wiem jak obsługuje się GPS to znaczy kupiłem kartę i wgrałem na nią mapy , lecz nie wiem co dalej , jak uruchomić GPS-a . Jeżeli by ktoś był tak miły i poświęcił mi chwilkę opisując krok po kroku jak to uruchomić , bo ja w tych kwestiach jestem zielony jak trawa na wiosnę. Dziękuję i pozdrawiam Zdanek.

  • 0

    76. ~daro  2010-04-27 22:33:32  host: 77-253-27-213.adsl.inetia.pl

    witam mam ten telefon od 3 miesięcy czasami sie zawiesza to prawda i sieć wifi mogła by chodzić szbyciej mam na mysli tu neta. Z mikrofonem to kody serisowe to u mnie pomogły.Problemy z nawigajcą wiem ze sa w zależoności z jakeij ładowarki sie korzysta no i ustwienia po podłczeniu mini usb czy activsync czy USB w opcjach wkurza mnie sms w formie czatu tego nie wiem jak zminić może ktoś wie ?

  • 0

    78. ~m_c  2010-04-29 15:31:26  host: host-81-190-35-49.szczecin.mm.pl

    ~ober 2010-04-21 11:50:21 musisz zmienić potr GPS na COM7 i bedzie latac bez problemu

  • 0

    79. ~Franek  2010-05-06 21:32:36  host: 10-mx-fire-aikina.eu

    A nikomu nie przeszkadza mały ekran(3'') i czy można pisać bokiem i jaki fon będzie lepszy omnia 2 czy omnia lite

  • 0

    80. ~bt  2010-05-27 17:44:42  host: 87-205-85-124.adsl.inetia.pl

    w ustawieniach sms zmieniasz ''rozmowa'' czy cos takiego...jak o wylaczysz bedzie sms w tradycyjnej formie

  • 0

    81.  2010-06-11 10:36:24

    Mam telefon i rewelacja! Szczególnie przydaje mi się prognoza pogody - dużo jeżdżę ;) i używam tego: Pogoda Touch Free / Pro - realistyczny film animowany -prognoza pogody dla Windows Mobile Pocket PC i PDA. Efekty wideo śniegu, deszczu i chmur, zapewnia dokładne i prawdziwe odczucie pogody za oknem ;) Ponad 50.000 miast. http://www.touch-weather.com/

  • 0

    82. ~wreki  2010-06-15 19:54:31  host: user-109-243-14-103.play-internet.pl

    Wyżej jest napisane, że nie ma w nim profili. Czyli jak np. idę do szkoły to muszę wyłączać telefon albo w ustawieniach wyciszać wszystko czy można jakoś prościej?

  • 0

    84. ~maxxxfideli  2010-06-21 12:52:38  host: dynamic-78-8-100-59.ssp.dialog.net.pl

    Witam! Ja na razie korzystam od 10 dni i jestem bardzo zadowolony. Zdaję sobie sprawę, że ten telefon jest pewnym kompromisem, ale albo kupuję gadżet, albo telefon! Mnie brak lampy nie irytuje. Trochę mi przeszkadza konieczność głośnego mówienia. Zasatanawiam się czy nie da się podkręcić mikrofonu. Wcześniej korzystałem z Samsunga i600 oraz i780 - czyli telefonów z klawiaturą qwerty - i przyznam szczerze, że trochę mi jej brak, bowiem pisanie na ekranie jest lekko nieprzyjemne. Ekran super, choć przy ostrym słońcu niewiele widać. Bateria - w porównaniu do wcześniejszych samsungów trzyma znacznie lepiej. Zwłaszcza, że używam często wifi oraz netu po HDSPA. Jednym z głównych powodów wyboru tego telefonu jest posiadanie windy 6.5 i konieczność stałej synchronizacji danych pomiędzy outlookiem i telefonem. Mnie ten telefon chodzi jak narazie super - nie mogę narzekać. Jeśli komuś nie podobają się wibracje (jak mi) to usunie je w ustawieniach. Generalnie w skali 1-10 oceniam ten telefon na 6-7. Mógłby mieć ciut większy ekran, lepszy mikrofon, lepsze wyświetlanie w świetle słonecznym. Plus; dobra bateria, szybkie działanie, dobry interfejs samsunga (nakładka na tradycyjną windę), gps, bogate funkcje i oprogramowanie standardowe - np. czytnik wizytówek.

  • 0

    85. ~bartas  2010-07-07 07:49:31  host: 131.189.181.93-static.easy-com.pl

    Witam. A czy wie ktoś jak włączyć na stałe raporty doręczeń sms?

  • 0

    86.  2010-07-07 14:04:35

    Wie może ktoś jak w tym tel włączyć raporty sms?

  • 0

    87. ~Aspiryna  2010-07-12 15:11:18  host: sub240-50.elpos.net

    raport sms wchodzimy w wiadomości>Menu>Opcje>Konta>Lista Kont>Wiadomości>Opcje>Żądaj powiadomienia o dostarczeniu jeżeli instrukcja jest "nieczytelna" to proszę pisać na gg:2584879

  • 0

    88. ~marchelmx  2010-07-15 20:24:51  host: 84-38-17-78.metrolink.pl

    Witam serdecznie forumowiczow! Jestem posiadaczem telefonu od niedawna, wgralem nawigacje Automapa i nie wiem jak zmienic orientacje ekranu?? czy ktos moze pomoc???

  • 0

    89. ~Alfik  2010-07-20 12:40:35  host: pc48-152.kopnet.pl

    orientacje ekranu telefona zmiasz w ustawieniach automapy a nie telefonu. Zajmuje to raptem klika sekund.

  • 0

    90. ~ptoku  2010-08-10 18:57:45  host: r9.ists.pl

    telefon oprocz pisania smsow, ktore nie jest jakies specjalnie wygodne. Poza tym intuicyjny i inteligentny. Jesli slabo slyszysz - podkrec sobie kodami glosnosc, poszukaj na necie i dziala glosno. Polecam!!

  • 0

    91. ~kroks  2010-08-15 00:04:54  host: acza162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go i jest b.dobry

  • 0

    92. ~IM  2010-08-20 16:18:53  host: apn-95-40-99-199.dynamic.gprs.plus.pl

    A czy jest możliwość ustawienia/zmiany czasu blokowania się klawiatury? Albo np. wyłączenie blokady całkiem (oczywiście w sposób odwracalny)?

  • 0

    93. ~krystian  2010-09-01 13:29:47  host: bao128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma wbudowany GPS z funkcją A-GPS. Znaczy to ze posiada tradycyjny wbudowany odbiornik GPS (na którym działa AM lub TT) uzupełniony o A-GPS wykorzystujący najdajniki operatora (który można oczywiście wyłączyć)i transmije danych GPRS.

  • 0

    94. ~kasiaqaa  2010-09-02 14:09:54  host: 095160124089.warszawa.vectranet.pl

    Hej. Takie pytanko jak u was działa bateria bo mi trzyma dwa dni to góra no i zawsze rozładowuje sie w niedobrym momencie, no i do tego albo nie ma wskaznika bateri na głownym ekranie albo ja nie moge tego znaleźć.

  • 0

    95. ~Rafal3108  2010-10-10 19:34:07  host: 80.50.132.50

    Fon spoko jak dla mnie 9/10 obudowa strasznie się rysuje i trzeszczy tylna klapka można podłożyć np starą folie z ekranu i po problemie.Procesor 800Mhz 256Ram 512Rom + 8Gb micro sdhc sandisc to idealny zestaw cena rewelka.

  • 0

    96. ~dir  2010-10-18 17:55:56  host: net-194-116-134-2.isk.net.pl

    mam ten telefon już z pół roku i muszę przyznać że jest to najlepszy tel jaki do tej pory miałem. Jedyną wadą jest to że wyświetlacz jest TFT natomiast brak diody do aparatu nie przeszkadza bo bądźmy szczerzy to jest śmieszna sprawa. GPS jak na telefon sprawuje się całkiem nieźle.

  • 0

    97. ~monika  2010-10-27 18:35:58  host: 078088248002.wroclaw.vectranet.pl

    witam. Mam kilka pytań. Pomocnym posiadaczą tego modelu z góry dziękuje za pomoc. Po 1 czy jest możliwość ustawienia dźwięku dzwonka sms bez dźwięku "klawiszy"? Mam tylko 3 profile i jak wybieram profil głos włączony a z lewej strony strzałkami głośność systemu dam na 0 wtedy w sygnale sms mam tylko wibracje :( . 2. Jak wyłączyć chat z wiadomości ? Włączyłam go wczoraj i już nie mogę wyłaczyć :( i jeszcze jak otwieram wiadomości z menu to odrazu otwiera mi się skrzynka odbiorcza czy można to jakoś zmienić ? i dlaczego za każdym razem nawet jak telefon leży na stole po otworzeniu wiadomości obraz przechyla się w poziomie i nawet jak próbuje obrócić to nie ma takiej możliwości? I ostatnie pytanie co do sms czy jest dostępna klawiatura numeryczna z literami ? taka sama jak włacza się zielona sluchawkę do wybierania numeru , tylko zebyby byla w pisaniu sms czy jest tylko qwerty ? Dziękuje ślicznie i pozdrawiam !

  • 0

    98. ~Axew  2011-01-19 07:57:51  host: 50.grs-k0.g1.pl

    Telefon dla mnie byłby idealny jednak wybrałem Omnię ponieważ ten telefon ma tylko TYLKO JEDNĄ wadę!! - Brak wejścia mini jack 3.5 / przejściówki mini jack 3.5 co już wykluczyło ten telefon, a szkoda bo jest piękny ;/

  • 0

    100. ~777stefan  2011-02-05 22:54:54  host: aebs218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siema, a czy w tym telefoniku da się zainstalować normalne programy windosowskie, takie po 150 MB ?

  • 1

    101. ~;((((((((  2011-03-02 18:41:08  host: adee7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam ten tel jest świetny ;)) mam jednak jeden problem kiedy obracam go w pionie (klawiatura boczna)to kiedy pisze sms-a po chwili klawiatura wraca mi do normalnego stanu dlaczego tak się dzieje??? i co zrobić żeby tak się nie robiło ????? proszę o pomoc to dla mnie bardzo ważne :((

  • 0

    103. ~;]  2011-03-26 10:01:32  host: dynamic-78-8-102-135.ssp.dialog.net.pl

    Czemu pisze,że nie posiada stopera skoro jest? ;)

  • 0

    104. ~Pam  2011-03-31 19:57:48  host: acbd41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej. Czy wie ktoś może jak usunąć ostatnio używane numery do których wysyłało się wiadomości?

  • 0

    105. ~jacy33  2011-04-11 21:17:27  host: 188-125-129-251.petrus.pl

    wyjmij kartę włuż inną włacz i z powrotem i nie masz niechcianych numerków

  • 0

    106. ~ptoq  2011-08-08 10:52:31  host: afsy216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam ten telefon od roku i jestem z niego całkiem zadowolony. Jedyne co mi przeszkadza to średnio wygodne pisanie smsów, mam zainstalowany swype i trochę to przyśpiesza ale to nie to samo co klepanie w klawiature. Gps z Automapą fajnie działa, płynnie, szybciej się ładuje niż na Blow Gpsie, głośniki dobre do muzyki, nagrywa też fajnie, muzykę live dobrze nagrywa, zdjęcia też ok w porównaniu do innych 3,2 mega.

  • 0

    107. ~pokoloko  2011-08-24 12:45:59  host: afng146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może mi ktoś pomóc z GPS w telefonie, wiecie jak włączyć itp. Ogólnie telefon jest świetny:p

  • 0

    108. ~md  2011-11-04 22:41:02  host: bxa239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to kompletny badziew. Już zmieniłem ten telefon na inny więc teraz jakoś łatwiej mi przychodzą te słowa. Jak go kupiłem to też byłem wniebowzięty, lecz z każdym dniem użytkowania okazywał się być coraz większą klapą. Rusza się jak mucha w smole; kiedy trzeba wykonać szybko jakąś operację, te kilka sekund czekania na otwarcie aplikacji wówczas wydaje się, że trwa to wieczność. Malutkie literki dotykowe w smsach na pewno nie pozwalają na swobodne pisanie smsa bez korzystania z rysika, i choć obrócenie telefonu do pozycji horyzontalnej zwiększa pole liter (obrót trwa kilka sekund, a czasami wieczność) to i tak są ona malutkie. Telefon co chwile się wiesza, miałem problemy z softem, nie potrafiłem wysyłać mmsów, książka telefoniczna wariowała (jeśli ktoś ma czas na jeżdżenie po serwisach - polecam telefon). Rysująca się obudowa powodowała, że po pewnym czasie wstyd było wyciągnąć tel. na stolik podczas spotkania biznesowego bo zarysowania straszyły a telefon wówczas wyglądał nieestetycznie i mało profesjonalnie! Wolny, mały, zawodny. Owszem telefon ma też zalety, ale doskonale funkcjonujący budzik, multimedia, wifi, ciekawe aplikacje czy niezły aparat nie są w stanie zatrzeć gigantycznych minusów. Ocena 2-

  • 0

    109. ~pawpaw  2011-11-05 00:22:34  host: admn119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon w porządku. Bateria najdłużej trzymała mi 6 dni, a standard to lekko 3 dni. Nawigacja (free) działa dość dobrze. Ogólnie jestem zadowolony.

  • 0

    110. ~czereśniak  2012-01-11 18:50:46  host: host-188-137-94-236.leon.com.pl

    mozna pisać w pionie i poziomie jestem ciekawy pozdrawiam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet