Samsung B5722 - opinie
Telefony Samsung Samsung B5722 Opinie o Samsung B5722

Samsung B5722

w sumie: 27
  • 0

    1. ~Aster  2010-03-19 15:27:47  host: 195.205.132.210

    Ekran pojemnościowy?

  • 0

    2. ~tedi26ak  2010-04-23 22:35:33  host: acj43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefonik od miesiąca, rewelacja, bateria 4-5dni zależny ile sie słucha muzyki,Bardzo dobra czułość na dotyk, polecam

  • 0

    3. ~meme  2010-05-07 18:45:35  host: 095160107169.warszawa.vectranet.pl

    Szczerze powiem że to badziew a oceniam wyłącznie pod względem funkcjonalności a nie jako gadżet do słuchania mp3 - telefon dwukartowy to fajna rzecz, obsługa całkiem fajna natomiast spore mam zastrzeżenia: kiepska jakość połączeń, bardzo słaby zasięg gsm, błędne działanie aplikacji kies, bluetooth tylko do słuchawki - brak możliwości dostępu do zasobów telefonu, fatalny aparat foto, trochę kiepska obsługa menu, jedyne co mogę pochwalić do dobrze sprawujący się ekran dotykowy i długo trzymająca bateria.

  • 0

    4. ~meme  2010-05-13 22:53:52  host: 095160107169.warszawa.vectranet.pl

    wcale nie taka rewelacja, telefon dlugo trzyma na baterii (to jedyna zaleta procz tego ze jest na dwie karty) ale podstawowa wada to gubienie zasiegu, wyswietlacz taki sobie, w sloncu zupelnie nieczytelny, malo precyzyjny jesli chodzi o poruszanie sie po menu i widgetach, w miare szybki no i bywa, ze sie zawiesza - jak to szajsungi. aparat wrecz fatalny chociaz i tak go nie uzywam. porazka jesli chodzi o aplikacje kies, ktora nie dziala poprawnie np. przy edycji kontaktow.

  • 0

    5. ~  2010-05-18 17:48:19  host: iad250.internetdsl.tpnet.pl

    a jak jest w końcu z tymi kartami? można odbierać rozmowy jednocześnie z 2 kart? czy 1 z nich jest nieaktywna?? i dziala to na zasadzie przełanczania??

  • 0

    6. ~ciekawy  2010-05-18 23:08:02  host: afqv116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś może zdradzić mi, czy ten telefonik ma dotykową klawiaturę qwerty???

  • 0

    7. ~robur  2010-05-26 10:48:46  host: host-81-190-235-86.wroclaw.mm.pl

    Super jezeli tyko ktoś potrzebuje dual sima - to tylko samsung b5722!!!

  • 0

    8. ~Charlen.  2010-07-02 21:26:35  host: i5387ce3a.versanet.de

    nie ma co krytykowac, mam ten telefon od miesiaca i nie narzekam. dwie karty dzialaja rownoczesnie, mozna odbierac esy z jednej i z drugiej obojetnie na jakies jestes przelaczony. bateria trzyma dlugo, nawet dobry odtwarzac mp3. fajnie sie pisze esy i ma dobry touch. lekki i wgl mily w dotyku. aparat wcale nie taki fatalny w dzien.

  • 0

    9. ~karola  2010-07-28 20:09:34  host: 121-64-n1.aster.pl

    a mozna tylko jedna karte wlozyc do tego telefonu i tylko z jednej korzystac czy trzeba miec 2??

  • 0

    10. ~kasia  2010-08-14 19:00:59  host: pc059086.godula.net

    Totalnie nie zgadzam sie z ~meme ! Ten telefon jest bardzo funkcjonalny i posiada wiele więcej zalet niż wytrzymała bateria i dualsim ! Może masz jakiś trefny towar, bo mój samsung ma bardzo dobrą jakoś połączeń, na zasięg też nie narzekam. Jeśli chodzi o kies (połączenia z komputerem) wystarczy w ustawieniach zmienić z Samsung Kies na pamięć masową (Menu -> Ustawienia -> Ustawienia USB -> Pamięć masowa) i śmiga aż miło. Tak samo z aparatem - troche przesadzasz - bo robi wyraźne zdjęcia jeśli nie rusza sie zbytnio ręką za równo w dzień jak i w nocy, posiada przecież lampę błyskową. Telefon nie posiada klawiatury qwerty (lub może jeszcze tego nie odkryłam, mam go dopiero kilka dni), obie karty sim działają równocześnie i można odbierać rozmowy, sms, itd. w tym samym czasie (sprawdziłam bo mam ere i orange - działa bez zarzutów).I jeszcze jedno ponieważ zauważyłam, że w danych technicznych w funkcjach głosowych opisano iż nie posiada on dyktafonu... otóż posiada ;-). Oczywiście że można mieć włożoną tylko jedna kartę, ale przecież nie taka jest idea tego telefonu :))) chodzi o to, żeby ułatwić tym, którzy nosza przy sobie dwa telefony. Jak sama jego nazwa "2 telefony za jednym dotknięciem". Jestem z niego bardzo bardzo bardzo zadowolona.

  • 0

    11. ~slaw_es  2010-08-19 16:29:24  host: c116-241.icpnet.pl

    @6 Niestety ten telefon nie posiada dotykowej klawiatury qwerty

  • 0

    12. ~slaw_es  2010-08-19 16:31:28  host: c116-241.icpnet.pl

    @9 Tak, w tel może być jedna karta SIM (wszystko jedno w którym gnieździe) i będzie działał.

  • 0

    13. ~ania  2010-09-14 11:50:28  host: aqs88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak tu sie obsługuje organizer? czemu nie ma powiadomień na tapecie jak w nokii? To szalenie praktyczne bylo, czemu notatki w kalendarzy widac dopiero po wejściu w aplikacje kalendarz i kliknieciu na odpowiedni dzień? przypomnienie o urodzinach to tez szajs, nie wyskakuje tylko trzeba szukac w wingetach :/ beznadzieja. faktycznie dobre sa tylko 2 karty w jednym.

  • 0

    14. ~Daroslaw  2010-09-29 11:27:10  host: 213.199.253.194

    Kupiłem telefon i nie żałuję, wiadomo, znajdą się też wady ale jest dużo zalet :) do wad co mnie denerwują to ciche dzwonki z mp3, może to można zmienić (podobno jakimś kodem) może przy następnym sofcie poprawią. Bateria po pierwszym naładowaniu trzymała 3 dni, może się to zmieni po sformatowaniu... Ogólnie telefon bardzo dobry, dwie karty chodzą aż miło, dobra jakość rozmowy z obu kart. A i telefon chodzi bardzo szybko, nie muli jak przy symbianie, do tej pory miałem N6710 navigator.

  • 0

    15. ~jaro  2010-10-01 20:35:42  host: cpc2-pmth2-0-0-cust126.6-1.cable.virginmedia.com

    cyli sumujac i upewniajac sie to nie ma sybiana niby ok tylko mozna jakies inneaplikacje wgrac? np jesli lampa blyskowa jest to np.SE a przydatna zabawke typu latarka, w N5800 zeby to aktywowac musialem program "latarka" wgrac? i GPS napewno nie posiada? jedyny plus N5800 to wlasnie mozliwosc wgrania roznych nawigacji ktore fanei dzialaja i nie dadza zabladzic, pozaty reszta kicha, SE gora ale teraz potzrebny mi dual...

  • 0

    16. ~simone  2010-11-01 13:45:00  host: afos184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak tu zmienić dźwięk smsów? zmieniłam melodię połączeń ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji zmiany dźwięku wiadomosci?

  • 0

    17. ~bart  2011-01-02 23:02:41  host: nat-zg2-108.aster.pl

    przesiadłałem się na ten model z c5212 i żałowałem po 1 godzinie używania, więc sprzedałem na drugi dzień. Książka telefoniczna to porażka, brak numeru przy imieniu i nazwisku, przeszukiwanie 400 wpisów trwa wieczność, funkcja szukania kontaktu to cofnięcie się samsunga o 10 lat, nie podpowiada numeru jak w modelu c5212, telefon chyba dla osób, które odbierają połączenia. aparat fotograficzny raczej nie działa jak 3,2m, a lampa błyskowa ... mogło by jej nie być. osobom zastanawaijącym się na tym telefonem a wcześniej używającym innego duosa polecam trochę się nim pobawić i wtedy podjąc decyzję. napewno nie jest dla osób dużo dzwoniących pod różne numery. reszta funkcji, bateria i wygląd ok. ja wróciłem do c5212.

  • 0

    18.  2011-01-12 15:36:19

    WITAM MAM TEN TELEFON I JEST SUPER ALE ZAINSTALOWALEM PROGRAM KIES I NIE MOGE GO OTWORZYC A JAK PODŁACZE TELEFON PRZEZ USB TO JEST NA TELEFONIE ŁACZENIE Z PC I TYLE PROSZE O POMOC!!!!!!

  • 0

    19.  2011-02-11 06:59:47

    witam mam tez ten model ale mam ogromne problemy z odtwarzaniem plików wideo,odtwarza tylko te co sam nagra,a pozostałe przesłane z innych telefonów nie odtwarza,nawet pliki skonwertowane przez program KIESS,bylem w serwisie by wgrać nowego softa,tez nie pomogło,czy wy tez macie z tym problem?

  • 0

    20. ~nefrete1  2011-04-26 12:08:42  host: 80.50.152.122

    Używam tego telefonu już od pół roku. Dresików i blondynki w białych kozaczkach to on nie usatysfakcjonuje, bo aparat kiepski, filmy ogląda się też nie najlepiej, muzyczka z głośników bardzo średnia. Ale dla samej użyteczności posiadania dwóch telefonów w jednym aparacie, myślę, że warto. Dotychczas byłam fanką Nokii, więc do sposobu obsługi Samsunga musiałam trochę przywyknąć. Niemniej działa bez zarzutu, nie zawiesza się, jakość rozmów jest bardzo dobra, a przełączanie się pomiędzy kartami super proste.

  • 0

    21. ~jerenka  2011-04-26 13:46:34  host: 198.208.240.251

    Mam ten model od 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Jakość rozmów super, zasięg super, bateria też trzyma do 5 dni. Bardzo polecam :)

  • 0

    22. ~Wiszącynatelefonie  2011-06-19 01:10:48  host: 178235102057.unknown.vectranet.pl

    "Dresików i blondynki w białych kozaczkach to on nie usatysfakcjonuje, bo aparat kiepski, filmy ogląda się też nie najlepiej" Dokładnie, ja także jestem tego zdania. Dresiki i Białe kozaczki powinny sobie kupić coś w różowym kolorze. Telefon, jeśli chodzi o dualność, jest bardzo dobry a o to właśnie chodzi w tym modelu. Polecam, Samsung w tej chwili to czołówka. Cokolwiek by nie zrobili, jest dobre, trwałe i w miarę tanie.

  • 0

    23. ~mini  2011-11-28 19:15:07  host: 188.95.29.115

    Czy da się na niego jakoś zrobić czy ściągnąć własne trój obrazowe tapety?

  • 0

    24. ~Ulka  2011-11-30 18:01:16  host: 93-97-53-220.zone5.bethere.co.uk

    ten telefon rowniez wystepuje w rózowym kolorze... takie info dla "dresików i costam"... :)

  • 0

    25. ~poker  2012-10-10 20:06:45  host: hmj45.internetdsl.tpnet.pl

    a info ze stacji bazowych typu kanał 050 można tu włączyć żeby wyświetlało na ekranie ?

  • 0

    26. ~Silvan33  2012-11-28 17:35:32  host: 178.252.54.143.internetia.net.pl

    nie umiem odebrać MMS , wysłać nie ma problemu

  • 0

    27. ~zabol  2013-01-13 13:42:31  host: agiu176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon 1,5roku wiec trochę o nim wiem, służy on tylko i wyłącznie do rozmów z 2 kart, SMS to koszmar, bo bardzo często wskakuje nie ten klawisz co powinien, jakieś aparaty, aplikacje itp to porażka, nie obsługuje aplikacji powyżej 500Kb a i te mniejsze należą do rzadkości. Telefon tylko dla cierpliwych ludzi, zrobienie czegoś szybciej odpada, można by go za budzik pochwalić ale to stare nokie tez miały. Dobra w nim jest tylko bateria i korzystanie z dwóch kart do rozmów, to wg mnie jest prawie perfekcyjne, resztę totalna klapa. nawet obrazów z nowszych telefonów nie da się przesłać bo są za duże. Aby użyć diodki jako latarki trzeba po prostu włączyć nagrywanie filmu z flashem, najlepiej ustawić najgorsze parametry video, żeby mało zajmowało.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-167-137.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet