Samsung B5310 - opinie
Telefony Samsung Samsung B5310 Opinie o Samsung B5310

Samsung B5310

w sumie: 104
  • 0

    2. ~kubala1992  2009-10-15 00:02:16  host: ern196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Samsung B3210, S3650 i wlasnie ten to wg mnie strzal w "10". dwa pierwsze nie maja wifi ale sa skierowanie mysle do uzytkownikow sporadycznie korzystajacych z tej mozliwosci z racji pakietwo int - 10zl - 100 maga w plusie :) ten jest czyms jeszcze genialniejszym, klawiatura, poreczniejsza niz qwerty na dotykowym wyswietlaczu, wifi, cos pieknego. sorki za bledy ort-dyslekcja :(

  • 0

    4. ~sudione  2009-10-16 21:21:49  host: chello089079070056.chello.pl

    Czekam na ten fon z niecierpliwością. Pytanie tylko jak będzie działał GPS an tym telefonie jak nie ma systemu operacyjnego?

  • 0

    5. ~Eko  2009-10-17 18:28:11  host: hlr202.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon pojawił się już w Polsce? czy ktoś zna jego cenę?

  • 0

    6. ~sam  2009-10-21 19:00:07  host: host-n3-86-215.telpol.net.pl

    gdzie go można kupić

  • 0

    7. ~  2009-10-22 11:44:38  host: chello089075200012.chello.pl

    nie ma odtwarzacza mp3? O.o

  • 0

    8.  2009-10-22 22:01:10

    ciekawe czy pojawi się w play przed świętami bo według parametrów jest super ;)

  • 0

    9. ~  2009-10-25 20:17:27  host: 188.33.93.232

    ten wyswietlacz slaby i szkoda ze nie ma systemu np symbiana

  • 0

    10. ~  2009-10-26 19:56:17  host: dynamic-78-8-227-103.ssp.dialog.net.pl

    no właśnie fajnie by było gdby był w play, też czekam na niego z niecierpliwością, mam nadzieje że cene nie będzie wygórowana :)

  • 0

    11. ~  2009-10-28 13:28:10  host: hlr202.internetdsl.tpnet.pl

    do 4. Jak nie ma OS to naviexpert - działa na Javie :) mamy ściąga z neta więc jedyną niedogodnością będzie planowanie trasy w domu i za pomocą WIFI ściągnięcie map dla danej trasy 7. ma mp3

  • 0

    12. ~tak  2009-10-28 16:00:19  host: mercury.msi.pl

    Cena to od 400-690 zł

  • 0

    13. ~  2009-10-28 19:43:48  host: 195-205-94-12.pub.krusz-lan.pl

    całe szczescie, ze nie ma symbiana.. buuu niech sie nigdy to ... nie pojawia w samsungach :/

  • 0

    14. ~.  2009-10-29 11:36:00  host: adtq253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawo ile taki sprzęcik kosztuje....pewnie nie mało

  • 0

    15. ~ew  2009-10-30 14:36:20  host: ip-093157113176.mikolow.net

    kiedy w polsce kiedy w polsce kiedy w polsce? ;)))

  • 0

    16. ~magik  2009-10-31 23:37:19  host: maverick.aricity.pl

    Wrzóciłem do google corby PRO B5310 i dodałem price i wyskoczyła cena przewidywana 280 eu:/kurde ale te pierwsze ceny to zawsze na wyrost,bo w tej cenie wole nokie już!napewno bedzie troche tańszy

  • 0

    17. ~ E.  2009-11-02 12:48:28  host: r1-rym4.bater.net.pl

    Ma też wymienne obudowy jak zwykły Samsung Corby ?

  • 0

    18. ~Dżejk  2009-11-14 22:00:24  host: 88-199-157-113.tktelekom.pl

    Przydał by się ten telefonik w Erze wam powiem ;p .

  • 0

    19. ~suzi  2009-11-15 14:27:43  host: auz227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie wiecie gdzie go mozna dostac ? na rynku podobno jest od 6.11.09 a nadal go nigdzie dostac nie mozna ;/

  • 0

    20. ~maya  2009-11-18 17:19:55  host: gwsb.kredytbank.com.pl

    rozmawiałam z przedstawicelem handlowym samsunga i z tego co mi powiedział to telefon ma sie pojawić w sklepach na początku grudnia i bedzie kosztował ok 800zł

  • 0

    21. ~ktos  2009-11-21 14:35:09  host: aala251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    on ma być w Polsce w listopadzie, co do ceny to podobno ma byc tani jak inne corby, jak nie on to w grudniu za 599 zł można kupic samsunga b3410 delphi

  • 0

    22. ~Oli.  2009-11-25 23:31:10  host: aelh46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzwonilam do ery i powiedzieli mi ze na 100% u nich tego telefonu nie bedzie ;((.!! Strasznie sie na niego napalilam a tu bam takie cos... dupa zmieniam siec.!!

  • 0

    23. ~Karooool  2009-12-01 23:52:01  host: awc17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest już 1 grudnia A pod choinke mam go dostac czy ktos wie dokladnie ktorego bedzie w sklepach ????????????

  • 0

    24. ~p.  2009-12-03 20:27:59  host: s80-226.star.net.pl

    Tylko delpfhi nie ma wifi, a to, poza klawiaturą, główna zaleta corby pro. Mam nadzieje, że corby pro pojawi się w plusie.

  • 0

    25. ~xx  2009-12-03 22:54:24  host: 94.254.204.100

    już grudzień a nadal tego modelu nie ma na rynku:(

  • 0

    26. ~  2009-12-04 15:56:12  host: auk249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś wie kiedy bedzie mozna dostac ten tel w sklepach bo jak pytalam to nigdzie nie wiedza kiedy sie pojawi :(

  • 0

    27. ~suzi  2009-12-04 15:58:39  host: auk249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w sklepach nie wiedza kiedy go dostana... :( ktos wie moze kiedy ten tel pojawi sie w sklepach ?

  • 0

    28. ~Justine  2009-12-05 10:51:03  host: 213-238-104-100.adsl.inetia.pl

    Kidy on wchodzi na rynek? Miał być w listopadzie!

  • 0

    29. ~natyczeslaw  2009-12-06 13:13:36  host: ajx122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No ciekawy telefon, jak nei bd za drogi to kto wie moze sie skusze. Czekam na niego do polowy stycznia;)

  • 0

    30.  2009-12-07 11:08:19

    Samsung dawaj Pro na rynek bo ludzie czekaja i sie wpieniaja,ze ciagle go nie ma.

  • 0

    31. ~rawiczman  2009-12-11 11:52:20  host: 77-253-128-76.adsl.inetia.pl

    rozmawiałem dzisiaj z ludzmi w salonach plusa i play. nic nie wiedzą na temat tego telefonu kiedy ma sie pojawić. Era nie bedzie go miala w swojej ofercie ma 100% orange raczej bedzie mialo ale nie wiadomo kiedy

  • 0

    32. ~suzi  2009-12-11 14:32:00  host: avc117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    swieta tuz tuz a ja chcialam sobie zrobic prezent na swieta i kupic go sobie pod choinke a w sklepach nadal go nie maja... :( ktos wie czy mozna go jakos zamowic albo dostac ???

  • 0

    33. ~suzi  2009-12-11 21:09:42  host: avc117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcialam sobie corby pro kupic pod choinke... swieta tuz tuz a telefonu w sklapach jak nie byla tak nie ma :( wie ktoś jak mozna go nabyc jeszcze przed swietami???

  • 0

    34. ~Gabriielle  2009-12-13 21:54:55  host: affz246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie.Połowa grudnia-a tu ni widu,ni słychu czy Corby Pro pojawi się w plusie. Macie jakieś info..?

  • 0

    35. ~DZJC  2009-12-27 22:04:43  host: abaj146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już po świętach a Corby Pro jak nie było tak niema na rynku jest od listopada tylko nie na polskim rynku Samsung mógł by się pośpieszyć z wprowadzeniem go do polski napaliłem się na niego a tu lipa stary tel się rozlatuje a ja czekam i wytrzymać nie mogę

  • 0

    36. ~DZJC  2009-12-27 23:05:00  host: abaj146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już po świętach a Corby Pro jak nie było tak niema na rynku jest od listopada tylko nie na polskim rynku Samsung mógł by się pośpieszyć z wprowadzeniem go do polski napaliłem się na niego a tu lipa stary tel się rozlatuje a ja czekam i wytrzymać nie mogę

  • 0

    37. ~Staszek1994  2009-12-27 23:14:41  host: abaj146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No i po świętach a po Corby Pro ni słychu ni widu swoja drogą samsung mógł by się pośpieszyć z wprowadzeniem go na polski rynek bo ogólnie tel jest już na rynku europejskim a u nas mimo europy jak zwykle 100lat za murzynami napaliłem się na ten tel i mogli by go w końcu wpuścić na rynek bo stara NOKLA mi sie rozwala i potrzebuje coś nowego jak będzie ktoś wiedział gdzie go można dostać w Polsce niech da znać

  • 0

    38.  2009-12-28 00:37:11

    jak ktoś coś będzie wiedział to niech da znać bo się na ten tel napaliłem a stary mi się sypie i chciałbym ten a długo nie wytrzymam

  • 0

    39. ~launia  2010-01-14 22:02:35  host: ebs4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma mp3!!! ;) Ktoś niedokładnie to przeczytał. ;P

  • 0

    40. ~Oli.  2010-01-17 17:13:29  host: aelu169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Juz sie zbliza luty a tego telefonu nie ma... ;// Moze w lutym sie pojawi. A tak wogole skad pewnosc ze on bedzie w polsce?

  • 0

    41. ~  2010-01-22 16:50:28  host: gwsb.kredytbank.com.pl

    Jest już dostępny w sklepach sieci Saturn!!! Właśnie go zakupiłam :) jest świetny:)

  • 0

    42. ~ziomal  2010-01-23 22:33:54  host: 109.243.78.226

    22 stycznia pytalem się w salonie play że za 2 - 3 tygodnie będzie więcej wiadomo który z 3 samsungów trafi do ich salonów pozdro

  • 0

    43.  2010-01-24 20:33:51

    Widziałem go w Media-Markt za 860zł (był to media-markt w m1 w Krakowie)

  • 0

    44. ~  2010-01-25 12:24:53  host: 94.254.254.4

    w warszawie można go kupić w ssaturnie... ok 700 zł

  • 0

    45. ~hodakson  2010-01-26 11:05:36  host: chello089072128042.chello.pl

    już jest w sprzedaży, w sklepie samsunga za 846zł

  • 0

    46. ~nick  2010-01-26 19:08:16  host: acwu103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    piszą że telefon wchodzi na rynek na przełomie stycznia i lutego :) na stronie samsunga też już się pojawił =]

  • 0

    47. ~Justine  2010-01-27 16:44:41  host: 77-255-10-120.adsl.inetia.pl

    ma być dostępny na rynku na przełomie stycznia i lutego, a sugerowana cena detaliczna wynosi 850 zl

  • 0

    48. ~Corby pro  2010-01-29 10:27:34  host: jwy146.internetdsl.tpnet.pl

    atrapy dotarły do salonów plusa. Wiec juz niedlugo pojawi sie w ofercie

  • 0

    49. ~ziomal  2010-01-31 22:10:18  host: 188.33.74.91

    Będzie w sieci play od 1 lutego cena tego telefonu na kartę wyniesie 719 zł powołuje się na wypowiedź rzecznika prasowego play. pozdrawiam

  • 0

    50. ~  2010-02-16 14:31:14  host: 109.243.229.75

    przeciez jest już w Play..

  • 0

    51. ~siman  2010-02-18 18:43:42  host: 88-199-120-51.tktelekom.pl

    wedlug mnie telefon super... szkoda ze nie ma czujniku ruchu, ale to nic ale wi-fi w telefonie za taka cene super!

  • 0

    52. ~cino  2010-02-19 20:37:39  host: acxz236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    będzie dostępny w plusie?? we ktoś może od kiedy??

  • 0

    53. ~bellq  2010-02-20 01:49:03  host: 86-17-n1.aster.pl

    A ma czujnik ruchu? Czy tylko jest możliwość zmiany położenia obrazu po wysunięciu klawiatury qwerty?

  • 0

    54. ~miki2u@wp.pl  2010-02-22 00:21:13  host: 188-220-162-51.zone11.bethere.co.uk

    Kupilem go zonie 2 tyg temu za 540zl. Moje pierwsze wrazenia to super jakosc wykonania, az chce sie go trzymac w rece. Dzwiek/mp3 lepsza jakosc nawet w porownaniu do mojego odtwarzacza i-river. Filmiki co prawda w max rozdz 320x240, ale duzy ekran to i fajnie sie oglada. Przegladarka dokumentow, ale do kilku MB probowalem odtworzyc gazete 40MB i juz nie ma tyle pamieci :( Jako ze juz jestem przy wadach to moze kilka slow o internecie... zbyt internetowy to ten tel nie jest. Laczy sie z WiFi bez problemow/ sieci z haslami itd itp. Tylko po co to wszystko jak przegladarka w ktora jest wyposazony ten tel ledwo wyswietla proste strony, wyswietlenie serwisu "telepolis.pl" przekracza mozliwosci tego tel. moze to poprostu problemy z flashem? W kazdym badz razie super tel do multimediow plus od czasu do czasu internet jak sie ma cierpliwosc :)

  • 0

    55. ~Arius  2010-02-24 11:30:04  host: 242-goc-1.acn.waw.pl

    Ten telefon w play bedzie dostepny dopiero po lutym. Mialem okazje sie nim "pobawic", poporstu swietny! ja potrzebowalem dokladnie takiego telefonu, po 5ciu minutach sie w nim zakochalem.

  • 0

    57. ~dawiddm  2010-02-26 19:25:13  host: chello084010234245.chello.pl

    Witam. telefonik super. zakupiłem go w play za 99 zł w abona 40zł. telefonik godny uwagi za takie pieniadze zwłaszcza ze ma wifi

  • 0

    59. ~aldonka  2010-03-03 20:47:56  host: 109.243.225.159

    jest obecnie w play w ab.45pro za 99 przy umowie na 24 miesiace mysle ze awrto a czy ktos ma ten telefon?? jesli tak to prosze napiszecie co o nim sadzicie i jak sie sprawuje

  • 0

    60. ~miki  2010-03-04 17:47:06  host: 94-193-148-93.zone7.bethere.co.uk

    Swietny telefon kupilem go zonie na walentynki (jesli kogos interesuje cena to 120Ł w opcji na karte). Bawie sie nim jak go zona nie uzywa i powiem szczerze ze jestem milo zaskoczony jakoscia jak i szybkoscia tego telefonu. Mily w dotyku, dosyc zgrabny i ladny ksztalt. Z jednej strony maly, a z drugiej nie za duzy. Maly bo by sie chcialo ogladac strony www na duzym ekranie, a duzy jak do wszystkiego innego. Zbyt dobrze jest wyposazony jak na telefon i caly czas oczekuje od niego by byl laptopem albo netbokiem, a to tylko telefon z wifi. I chyba to jest jedyna wada tego telefonu ze chcialo by sie ze jak ma sie ten internet to zeby byl jak na normalnym koputerze, a tu nie wszystkie strony dzialaja bo czasami wyskakuje ze brak pamieci. Odziwo najlepiej dzialajacym serwisem jest youtobe! Dziala kazdy film i wszystko plynnie sie laduje (kumpel z htc G1 mial problemy z ladowaniem tego co to malenstwo robilo w sekundy) gozej jest z innymi portalami, tekst idzie a flash-e i wideo to tylko puste miejsca. Bateria chyba dlugo trzyma napewno dluzej niz 3 dni jak to w samsungach bywalo (mialem e250) tu wifi wlaczone non stop. Prosta przegladarka dokumentow pdf do kilku MB, sprawdzalem na gazecie 40MB i nie poszla- brak pamieci, natomiast 6MB plik bez problemu. Super dzwiek i funkcje multimedialne. Jakosc dzwieku lepsza niz na odtwazaczu mp3 i-rive t20. Nie wiem jak orginalne sluchawki bo ja uzywam moich na wtyku jack 3,5mmm. Na ekranie mozna sciagnac sobie pare widgetow, niestety pasuja tylko te ze strony samsunga i jest ich pare doslownie pare, nie dzialaja te np z google czy z przegladarki opery :(. Ogolnie telefon super, mnostwo funkcji i mozliwosci, taki mlodszy brat omni. Goraco polecam

  • 0

    63. ~  2010-03-12 21:50:20  host: siec.realestate.net.pl

    A jak spisuje sie GPS? nie do konca rozumiem GPS-AGPS :P Zastanawiam sie nad kupnem tego cacuszka w play w abonamencie za 1 ;)

  • 0

    64. ~niko  2010-03-14 10:48:27  host: 188.33.148.232

    troche słów i jakosci zdjęc poproszę :)

  • 0

    65. ~:)  2010-03-22 14:40:53  host: 81.210.124.123

    Czy ma dotykowy wyświetlacz?? I czy jest dostepnyy w orange lub Heyah lub Plus

  • 0

    66. ~  2010-03-22 15:20:40  host: aebc74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak go nie będzie w Erze, to masakra...

  • 0

    67. ~Divemaniak  2010-03-22 19:36:45  host: apn-77-113-239-44.dynamic.gprs.plus.pl

    Trochę poczytałem i okazało się, że samsung wypuścił bardzo dobry telefon. Dodanie brakującego w 1. wersji WiFi jest bardzo dużym plusem. Klawiatura QWERTY, której nie było nawet cyfrowej w poprzedniej wersji bardzo ułatwi nie tylko pisanie tekstu, ale też operowanie aparatem. Czarna, tylna klapka może nadać telefonowi nie co elgancji, której brakowało. Bardzo udany telefon Samsunga. Duży skok od poprzedniej wersji. Jednak wraz ze wzrostem możliwości, niestety wzrasta też cena, która wynosi ok. 850zł. Samsung Corby kosztuje 400. Pozdrawiam

  • 0

    68. ~Słodziutka 23  2010-03-26 19:52:12  host: achs201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy będzie ten telefon w erze , jak tak to kiedy?!

  • 0

    69. ~pit  2010-03-29 20:13:26  host: pgracz.toya.net.pl

    Czy wie ktoś ile trzyma bateria ? Np: W porownaniu z Avilą ?

  • 0

    70. ~m  2010-04-02 08:55:47  host: ams24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Słyszałem że klawiatura rozsuwana w nim siada oraz bateria po miesiacu uzytkowania. Jest ktos kto to potwierdzi??

  • 0

    71. ~chajzer  2010-04-02 20:24:21  host: 83-168-97-29.pz3-nat.espol.com.pl

    A-GPS to po prostu gps wspomagany sciaganymi mapami z neta, czyli nie obedzie sie bez kupienia pakietu od operatora, no chyba ze zadowoli Cie sprawdzenie mapy przez wifi w domu i zapamietanie jej:D z tego co widzę to, jesli chodzi o parametry to brakuje mu troszke lepszej baterii(napiszcie uzytkownicy jak naprawde z nia jest?), troche lepszego aparatu, brak chocby jednej diody przy aparacie do doswietlania(tym samym brak latarki...przyzwyczailem sie do tej rzeczy w moim starym SE), troszke lepszego wyswietlacza i jakiegos systemu, np. androida, ale nie ma co wymagac za taka kase. Napiszcie uzytkownicy, jakie pamieci wewnetrzne macie i jakie wyswietlacze, bo w zaleznosci od dystybutora te parametry sie zmieniaja, np. taki PLAY oferuje najmniejsza pamiec wewnetrzna 50mb...z tego co pisza na mgsm.pl moga te pamieci wewnetrzne dojsc do 120mb. Taka sama sprawa tyczy sie wyswietlaczy. Pozdrawiam

  • 0

    72. ~mopił  2010-04-09 15:19:52  host: dynamic-78-8-64-18.ssp.dialog.net.pl

    no właśnie jakie zdjęcia wychodzą

  • 0

    73. ~Jan  2010-04-23 08:40:18  host: htf162.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, czy ktoś kto posiada ten telefon mógłby powiedzieć ile maksymalnie sms można mieć w skrzynce odbiorczej?;)

  • 0

    74. ~justnert  2010-04-25 12:20:22  host: 77-255-59-129.adsl.inetia.pl

    wszystkich razem może być 1300

  • 0

    76. ~kkklit  2010-04-27 00:16:28  host: xdsl-7925.jgora.dialog.net.pl

    witam , jak wyłaczyć 3g/3g+ w tym telefonie, z góry dzięki za odp

  • 0

    77. ~  2010-05-02 18:27:38  host: net96-126.4web.pl

    Samsung b5310 - kupiłem ten telefon żonie 15 kwietnia 2010. Pierwsze wrażenie i opinie pozytywne. Użyte plastiki i rozsuwanie slidera sprawiają solidne wrażenie. Rasowy wygląd smartfona, bardzo dobra stylistyka sugeruje klasę wyższą-średnią. Producent zachwala komórkę jako młodzieżową ale ja bym ją nazwał kobiecą. I to pomimo czarnej obudowy. W każdym bądź razie koleżankom żony w pracy bardzo się podobała. W zestawie są też dwie dodatkowe obudowy baterii w innym kolorze, w tym jedna w fantazyjne kółka. Ekran dotykowy działa bardzo dobrze tak że można go obsługiwać bez rysika. Czułość ekranu jest tak duża, że wbudowana w telefon funkcja rozpoznawania pisma odręcznego jest czymś praktycznym a nie tylko dodatkowym gadżetem. Żona pisze sms-y zapałką na ekranie i jeszcze nie widziałem by telefon zapisał coś innego. Inna sprawa, że moja żona ma ładny charakter pisma, bo jak ja piszę w ten sposób to nie zawsze to wychodzi. Telefon wogóle jest nafaszerowany gadżetami. Akcelometr czyli czujnik ruchu pozwala na oglądanie zdjęć w jednakowej pozycji mimo przekręcania telefonem, a funkcja autorotacji obrazu czyni używanie wysuwanej fizycznej klawiatury qwerty czymś bardzo przyjemnym. Menu można dowolnie konfigurować podobnie jak w i-phone przesuwając po prostu palcem ikonkę aplikacji w inne miejsce albo poza główny ekran. Ten mały "komputerek" obsługuje javę oraz widgety. Szczególnie szeroko dostępne w internecie widgety pozwalają na personalizację i wrzucenie na pulpit aktualnej prognozy pogody dla twojego miasta lub dzisiejszych imienin. Lub naprawdę różnych rzeczy. Dodać to tego należy GPS (nawigacja ale i mapa google pokazująca gdzie się teraz znajdujesz) oraz Wi-Fi (darmowy internet dzięki coraz liczniejszym Hot-spotom), niesamowite radio (rds, funkcja nagrywania odrazu w formacie mp3, funkcja rozpoznawania utworów) lub samą wysuwaną klawiaturę qwerty (jak wejdziesz w internet to obsługa przeglądarki jest wygodna jak na komputerze, ekran dotykowy robi za myszkę a

  • 0

    78. ~tomek  2010-05-03 21:42:20  host: host-89-231-67-241.plock.mm.pl

    jak to jest z wyswietlaczem, na stronie play jest podane ze posiada on 64 tys kolorow a tutaj 256

  • 0

    79. ~asia  2010-05-08 19:34:32  host: 88-199-48-160.tktelekom.pl

    czy tel jest w plusie? i czy można go dostać na kartę za złotówkę w doładowaniu 30 zł np. na 3 lata?

  • 0

    80. ~thepit  2010-05-11 11:24:15  host: pgracz.toya.net.pl

    Jestem w posiadaniu Avili(1) oraz Corbyego(2), bateria - dwa światy, 1 trzyma tydzień a nawet i dłużej, 2 bateria pada po 2-3 dniach przy zróżnicowanym użytkowaniu (nie wspomnę o używaniu gps). 1 wydaje się posiadać lepszy ekran dotykowy, płynniej działa i rzadziej zdarza mi się "nie trafić" w dany guzik co powoduje na przykład zmianę widgeta zamiast włączenie radia, jest to bardzo irytujące :E Zdjęcia w obu modelach wychodzą podobnie, jeśli jest dobre oświetlenie oraz trzymacie stabilnie telefon jest ok, w innych warunkach już niezbyt. Pomimo pierwszego wrażenia że Avila ma większe gabaryty po paru dniach wrażenia mam odwrotne o czym przeważa zapewne waga i większa grubość Corbyego. Jeśli jesteście fanami słuchania muzyki to radzę zapomnieć o zmianie stacji/piosenki na "czucie" w kieszeni, bez patrzenia na ekran jest to praktycznie awykonalne :/ Oczywiście klawiatura Corbyego wymiata - pisanie smsów czy notatek trwa 5 razy krócej niż na standardowej klawie :) Ogólnie telefony fajne ale liczyłem na więcej. I jeszcze mała rada dla buszujących po internecie - nowe abonamenty w play nie obejmują już korzystania z internetu, za każdą wczytana stronkę czy nawet ściągniętą gierkę ze strony play płacicie poza abonamentem.

  • 0

    81. ~sdsds  2010-05-12 15:42:51  host: chello087206014038.chello.pl

    zdjecia calkiem niezle ale bez rewelacji bo lampy brak:(

  • 0

    83. ~Leander  2010-05-20 14:04:39  host: 193.19.165.46.osk.enformatic.pl

    Hej mam pytanie co do tego modelu. A mianowicie czy jest możliwość zgrania jakiegoś filmu w formacie divx a następnie obejrzenia go bez przycinki na fonie? A i jeszcze czy wchodząc na portal youtube lub kreskoweczki.pl można obejrzeć filmiki? proszę o szybką odpowiedz posiadaczy.

  • 0

    84. ~Zuz  2010-05-25 14:35:00  host: host-80-54-90-30.eimg.pl

    można na nim oglądać filmy ??

  • 0

    86. ~play-świeżak  2010-05-28 09:24:57  host: chello089076032109.chello.pl

    a ja nie moglam odpalić palringo. potem przeinstalowalam na nowszą wersje i juz wogole nie dziala... :-(

  • 0

    87. ~Trekkis  2010-06-08 10:53:55  host: t23-12.opera-mini.net

    3G nie ma sensy wylaczac, po co. telefon genialny do netu, opera smiga wysmiencie, bolt laduje kaze flash video a klawiatura genialna, lepsza niz w milestone :)

  • 0

    88. ~Trekkis  2010-06-08 10:57:01  host: t23-12.opera-mini.net

    Gps sprawuje sie znakomicie :) gdy nie ma sygnalu gps jest nawigacja po gsm :) agps daje namiar dokladny inatychmiastowy, telpotrafi przkazac nasza pozycje do netu i odczytywac pozycje naszych znajomych na zywo :) mapy nie musza byc sciagane z netu,dziala nawigacja offline,3d, zapis szlako gpx i o wiele wiecj:)

  • 0

    89. ~-  2010-06-09 08:45:47  host: wwsis.pl

    chajzer a nie prawda, mapy bez problemu można mieć offline :) Ogółem gps potężny i świetny :) Jak i cały Corby pro :)

  • 0

    90. ~Kloe  2010-06-10 19:56:12  host: aerw252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go od wczoraj... jest świetny :) .

  • 0

    91. ~Krzysiek  2010-06-26 18:36:54  host: 195.116.94.242

    Powiedzcie, czy jest możliwość zapisywania w tym telefonie notatek w formie np. txt lub doc i później przenieść sobie przez Bluetooth na komputer, aby dalej edytować np. w notatniku?

  • 0

    92. ~Ewa  2010-08-06 21:16:53  host: 78-155-116-72.insite.pl

    Mój chłopak kupił go na alegro. Jest prześliczny i ma białą klawiaturę. Bardzo mi się podoba.

  • 0

    93. ~Taquito  2010-08-11 01:19:32  host: azc146.internetdsl.tpnet.pl

    Czy jest dostępny w Plusie za doładowania 30 zł? Jeśli ktoś tak kupował, to proszę napisać na jaki okres kupował i za ile, będę wdzięczny. Pozdrawiam

  • 0

    94. ~bogusdrg21  2010-08-16 07:07:29  host: hon218.internetdsl.tpnet.pl

    Czemu tu pisze że wyswietlacz obsługuje 256 tys. kolorów a na stronie producenta że 16M?

  • 0

    95. ~Natala0  2010-08-27 11:36:38  host: public63029.xdsl.centertel.pl

    Jak zmienić sygnał wiadomości czy ktoś mógł mi by wytłumaczyć krok po kroku ?

  • 0

    96. ~Re  2010-09-07 23:41:00  host: pc7-194.chomiczowka.waw.pl

    żartujesz?:) w ustawieniach jak wchodzisz w dźwięk sms to naciskasz ostatnią pozycje od dołu i wyskakuje to co jest na karcie.

  • 0

    97.  2010-09-12 18:51:51

    w niedługim czasie planuje kupić ten telefon ale nie wiem czy się opłaca, zależy mi na dobrej jakości obsługi neta po wi-fi oraz gps. słyszałem różne rzeczy na temat tego telefonu. możecie przedstawić wszystkie za i przeciw tego telefonu po tym jak go używacie?

  • 0

    98. ~kp  2010-09-16 00:41:31  host: user-188-33-51-163.play-internet.pl

    @tomcio512, szczerze polecam dorzucić ok 100zł i mieć Nokie C6 ja tak robie, byłem długo nakręcony na ten telefon. Przekonała mnie jednak bardziej nokia. Ma 5mpx aparat, dodakowo większy wyświtlacz i w ogóle lepsze osiagi. W poniedziałek odbieram:D

  • 0

    99. ~x  2010-09-18 12:44:22  host: 178-36-60-225.adsl.inetia.pl

    Moja dziewczyna posiada ten telefon. Telefonik bardzo fajny, przyjemny, fajna klawiatura qwerty. Wady: Po włączeniu telefonu przez ok. 1 minutę telefon bardzo się muli, później jest wszystko ok. Kolejny wada- problem z wifi, mianowicie chodzi o konfigurację. Ustawiam wszystko zgodnie z ustawieniami routera i telefon nie może połączyć się z routerem. Próbowałem na 3 różnych routerach i za każdym razem ten sam problem. Chyba poleci do serwisu. Poza tym telefon ok.

  • 0

    100. ~sylwia555  2010-10-11 15:48:43  host: 82.139.156.2

    EJJ A ON ILE KOSZTUJE W ERZE PLISS POWIEDZCIE TO MOZE MI GO MAM KUPI :p

  • 0

    101. ~Kasia  2010-10-14 21:32:42  host: chello089076000248.chello.pl

    jaki on ma aparta?

  • 0

    102. ~  2010-10-18 15:38:17  host: 178-37-3-219.adsl.inetia.pl

    apatra 3,2 a w erze go nie ma i plsuei też jest wylko w playu za 400zł na 30 doładowań po 30zł

  • 0

    103. ~przybysz16  2010-10-18 15:40:27  host: 178-37-3-219.adsl.inetia.pl

    Osobiście polecam SE X1 mam go od kilku miesięcy i jest naprawdę spoko. Ma mnóstwo bajerów i moża w nim codziennie coś nowego odkryś przez system operacyjny Windows

  • 0

    104. ~POMOCY  2010-11-14 14:27:13  host: 89.200.209.41

    Proszę o pomoc. Czy wiek ktoś jak ustawic Wygaszacz ekranu? Błagam szukałem i nie moge znaleźć.

  • 0

    105. ~Dorota  2010-11-20 13:07:39  host: hio174.internetdsl.tpnet.pl

    Mam juz ten telefon od jakis 3 miesiecy i musze przyznac ze jest GENIALNY!! naprawde polecam wszystkim ktorzy zastanawiaja sie nad jego kupnem!! Wg mnie komorka jest bardziej dziewczeca niz meska, chociazby ze wzgledu na wyglad i wielkosc ;p. A tak zeby zachecic do kupna tych co jeszcze sie zastanawiaja wypisze wady i zalety(ktorych jest duzo wiecej niz wad oczywiscie :P) tego telefonu :) ZALETY: -fajny wyglad, w miare lekka i zgrabna :) -wi-fi, ktore bardzo sie przydaje zwlaszcza w miescie gdzie hot-spotow jest bardzo duzo ;) -super dostep do portali spolecznosciowych zarowno facebook jak i nawet nasza klasa ;) (nie wspominajac o twitterze itd... ale tego akurat nie uzywam) -komorka reaguje nie tylko na cieplo(czyli na dotyk palcami) jak jej poprzedni model Corby, ale i na rysiki , ja tez uzywam dlugopisu(druga strona oczywiscie :P) -klawiatura qwerty!!!!! ktora jest swietna! jesli chcesz napisac krotkiego smsa masz dostepna dotykowa klawiature, a jesli chcesz szybko napisac smsa to klawka z pewnoscia Ci pomoze ;) -jeśli chodzi o pisanie smsow to jest jeszcze możliwość pisania po ekranie liter samemu a telefon sam odgaduje literki jakie chcesz napisac :) ale tu już z tym wiecej zabawy :p jedynie kiedy to się przydaje to na nudnych wykladach :D;p -skrzynka miesci 1300 smsow(nie dotarlam do takiej sumy :p bo mam wrazenie ze telefon wolniej reaguje przez to wiec lepiej czyscic skrzynke choc zawsze mam tam jakies 500 czy 600 smsow ;p) -to co uwazam w SAMSUNGACH za genialne (wczesniej mialam SE) to mini czacik smsowy :P wyglada to jak gg :) z tym ze to normalne smsy, po prostu mamy podgląd od razu na to co ktos nam napisal a co my mu odpisaliśmy i tak bez konca :) bardzo przydatne gdy komus odp a nie pamietamy co dokladnie napisal w tym przypadku nie trzeba wracac i czytac znowu smsa -miesci karte do 16GB, posiadam 8gb i tak mam problemy żeby to zapelnic :p ale mysle ze jest to fajne ze względu na to ze możemy traktowac corbyiaszczego jako przenosny dysk ;)

  • 0

    106. ~pifpaf  2011-01-01 14:57:44  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    corby pro oraz monte sa telefonami ktore wywolaly fale pozytywnej opinii wsrod internautow oraz uzytkownikow innych grup, wsrod grona profesjonalistow oba telefony byly wrecz powodem zdziwienia - oczywiscie pozytywnego - jest to mocna srednia polka telefonow dostepnych w Polsce. Godne polecenia. Niezawodne. Bardzo tanie.

  • 0

    107. ~Nincia  2011-04-18 16:19:57  host: 91-123-171-152.lublin.hypnet.pl

    telefon super !!!! poprostu ... wifi szybkie, qwerty ,ktora ulatwia pisanie np. sms lub na facebooku, wszystko dziala i ma funkcji nawet sporo... jedyne co w nim denerwuje to maly wybor kolorow... mimo ,ze ten telefon to Brat Samsunga Corby ,ktory wyglada identycznie jak ten tylko ,ze brak w nim qwerty to ma jedynie kolor bialy i czerwony... nie ma ani zoltego ani niebieskiego na klawiaturke i obudowe z tylu... telefon super ale kolory brzydkie... ;///

  • 0

    108. ~kula  2011-05-13 16:52:20  host: 3t132.softpro2.pl

    nie jestem znawcą telefonów, więc spytam wprost... pójdzie mi na tym facebook?

  • 0

    109. ~B.  2011-06-15 13:29:58  host: user-31-175-183-244.play-internet.pl

    pójdzie facebook spokojnie. w menu jest nawet odnośnik bezpośrednio do fb :) Nincia-jeśli kupujesz telefon ze względu na kolor obudowy to gratuluję.

  • 0

    110. ~xxxx  2011-09-03 11:18:28  host: host-89-230-130-36.inowroclaw.mm.pl

    Jaki ma procesor ?

  • 0

    111. ~Karolaa  2011-10-30 16:24:40  host: ahd152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest genialny;D Uwielbiam go. Mialam juz dwa ten jest moim trzecim w poprzednich zawsze cos sie psulo a w tym nie ;D

  • 0

    112. ~malutka22  2011-12-26 16:49:30  host: 80.50.228.98

    ja mam problem z tym tel. bo jak ktoś do mnie zadzwoni i ja tego nie odbiorę to zostaje mi wiadomość na wyświetlaczu o nieodebranym połączeniu, a jak później chcę zadzwonić do kogoś to naciskam słuchawkę aby wybrać nr z ostatnich połączeń i wtedy tel sam wysyła pustego sms-a do osoby która mi tego sygnałka puściła i nie wiem co zrobić aby tego nie było :( pomóżcie

  • 0

    113. ~lukasz  2012-01-01 16:19:24  host: 82-160-133-26.tktelekom.pl

    ten telefon jest dla mnie najlepszy na swiecie mam go juz 21 lat i sie jeszcze nie zacina ani nie jest zrysowany.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet