Samsung B2100 - opinie
Telefony Samsung Samsung B2100 Opinie o Samsung B2100

Samsung B2100

w sumie: 187
  • 0

    3. ~  2009-03-20 23:18:24  host: kielanowka-rt4.root.com.pl

    nie no telefon w sam raz dla mojego ojca, powinni mu go oddać do testów, jeżeli nie zajeździłby go w tydzień, to znaczy, ze jest faktycznie odporny

  • 0

    4. ~Nomen  2009-03-20 23:20:57  host: ns2.sti.net.pl

    W porządku telefon dla aktywnych ludzi :) długi czas czuwania i odporność :) w sam raz dla górskich wędrowców i kolarzy :) w długie wędrówki umili 8BG muzyki na karcie pamięci!! mmm.. :)))

  • 0

    5. ~KnightPeb  2009-03-23 14:08:08  host: 77-254-219-119.adsl.inetia.pl

    samsung jest brzydki a pozatym tak jak inny tego typu fon

  • 0

    6. ~mefistox  2009-04-04 19:58:26  host: net187.netcontrol.pl

    Ciekawy model, możliwe że bateria będzie długo trzymać, do tego odporny na delikatniejsze uderzenia:) - na upadek z wysokości 10 metrów na skałkach i dalszą bezawaryjną pracę chyba nie ma co liczyć:P

  • 0

    7. ~alex  2009-04-06 13:36:57  host: igk-01.pke.pl

    A jest gdzieś dostępny?

  • 0

    8. ~mm  2009-04-07 12:56:43  host: chello087207113179.chello.pl

    I radyjko :)

  • 0

    9.  2009-04-22 22:49:50

    Samsung B2100 jest konstrukcją leszą niz SE C702 jako telefon odporny na wilgoc i zabrudzenia z tego wzgledu ze nie ściera mu sie obudowa od noszenia w kieszeni czy wkladania do pokrowca jak to ma miejsce w C702 oczywiscie slabszy aparat i brak GPS stawia go na przegranej pozycji bo przecież każdy "budowlaniec" potrzebuje super foto i GPS w miejscu pracy. Tak powaznie bardzo udana konstrukcja alternatywa dla zwolennika Samsungów M110 którzy uważają te modele za zbyt ubogie. Nokia 5140 wcale nie kurzo i wodo odporna dalej uważana przez wielu za wzór telefonu "do zadań specjalnych" ale tylko przez tych którzy mają klapki na oczach i krzyczą ... "tylko Nokia" Model sportowy 5500 gdyby tylko klawiatura nie odpadała i szkło było chociaż utwardzone, ale przecież to nie szkło to plastik. B2100 to chyba obecnie najlepsza konstrukcja tel GSM wzmocniona dostepna na rynku w ofernie operatorow.

  • 0

    11. ~Icek  2009-05-22 21:52:23  host: acxw193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mialem prawie wszystkie fony z gornej polki z nokii i innych producentow wlacznie z tymi najdrozszymi za pare tysiecy, ale ten samsung mnie zaskoczyl i zadowolil w 100%, mily w dotyku i solidnie wykonany, bateria na 2 dni czestej rozmowy w zupelnosci wystarcza, slyszalnosc i dzwonki sadysfakcjonujace, to telefon dla wszystkich ludzi ktorzy potrzebuja nim pracowac a nie bawic sie, dla kazdego poczawszy od biura a konczywszy na warsztacie samochodowym, zdaje egzamin naprawde w trudnych warunkach pracy!! i nie trzeba uwzazac na to ze cos sie porysuje zabrudzi badz nie daj Boze upadnie i bedzie strata na wartosci telefonu kilkaset zlotych, po co wydawac grube pieniadze jak mozna miec cos solidnego i konkretnego w dloni za zwykla kase, zgrabny solidny i zaskakujaco dobrze lezacy w dloni fon, polecam go w 100% kazdemu!!

  • 0

    12. ~Dawid  2009-05-26 09:47:01  host: 242-loplan.pro-admin.pl

    Prosty telefon do dzwonienia i sms mam 3 dni i jeszcze nie ładowałem baterii nigdy jak były trzy kreski to teraz mam jedną jeżeli ktoś nie potrzebuje telefonu z super funkcjami to polecam, nie boi się deszczu i nie muszę się martwić czy wypadnie z kieszeni bo i tak nic mu nie będzie.

  • 0

    13. ~Zenek  2009-05-30 14:59:24  host: ip-83-238-213-210.netia.com.pl

    - Mietek! Daj spokój z tą Nokią 6250. Nie można tkwić bez końca w latach dziewięćdziesiątych. Ten telefon jest OK, ale to juz niestety muzeum GSM, spójrz prawdzie w oczy... Jaki model współcześnie proponuje Nokia jako konkurencyjny np. do tego Samsunga? No słucham?

  • 0

    14. ~bladeairdivision  2009-05-31 13:15:22  host: aalq126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Panie Mietek, poleca Pan telefon stary jak Trabant, zamiast myslec przyszlosciowo i oceniac obiektywnie nowe udoskonalone konstrukcje poleca Pan telefon, ktorego nawet nie mozna nigdzie dostac, a jesli juz ktos zdobedzie sie na odwage i kupi w jakis sposob to CUDO to na pewno bedzie zadowolony z wypasionego portu podczerwieni, braku jakiegokolwiek aparatu i mega wielkiego wyswietlacza o powalajacej rozdzielczosci. B2100 jest bardzo dobry, spelnia normy wytrzymalosciowe armii amerykanskiej, oraz norme odpornosciowa IP57 czego nie gwarantuje nawet jego bogatsza wersja czyli B2700. Jezeli ktos potrzebuje telefonu do wszystkiego, ktory bedzie posiadal podstawowe funkcje, a nawet troche wiecej to polecam. B2100 jest swietny, rzeczywiscie odporny na wszystkie czynniki odpowiadajace opisom i normom. Prosty w obsludze, czytelne menu, radio, latarka LED uruchamiana przycskiem z boku tel a nie z menu i masa innych opcji. Mozna go dostac juz za 430zl w trzech kolorach i bez sim locka. Telefon bardzo udany w oczach ludzi, ktorzy od takiego sprzetu oczekuja prostoty i przede wszystkim nezawodnosci i odpornosci, w tym kierunku przeciez zostal on zaprojektowany. Polecam

  • 0

    15. ~art  2009-06-08 07:27:35  host: chello089076123052.chello.pl

    tak nokia 6250 w owych czasach to był super telefon oczywiście jeśli ktoś kto ja nosił miał plecak,bo w kieszeni nie dało się jej zmieścić,a tak poprawiając specyfikacjie techniczna tego samsunga b2100 to mimo iż producent także podaje ze ekran ma 120x160 to w zeczywistosci ma 128x160 , sprawdzałem to na tapetach --- 120x160 ma czarne paski po bokach a 128x160 pełen ekran.Jak ktoś chce więcej wiedzieć o solidach 2100 i 2700 to piszcie tu,posiadam oba modele wiec dużo wiem na ich temat.

  • 0

    16. ~Pietia  2009-06-21 11:59:34  host: b5b105-atm.krak.tke.pl

    ja go mam od tygodnia i ma tylko jedną jedyną wadę, może kogoś to zniechęcić, ale powiem. Słabo mnie słychać jak dzwonię do kogoś z racji tego, że mikrofon jest opancerzony. No cóż, jak zależy Ci na odporności na zniszczenia to jakoś to przebolejesz. Pozdro

  • 0

    17. ~nina  2009-06-23 20:55:11  host: nat-6.ingram.com.pl

    ile tak naprawdę trzyma bateria? potrzebuję telefonu z baterią nie do zajeżdżenia a foto czy net nie sa mi potrzebne nie korzystam z tego w telefonie . ma dzwonić smsować i nie wisieć na kablu bo mnie to wk... który trzyma dłużej ten czy se k750i czy se k800i? dziękuję za odp i pozdrawiam

  • 0

    18. ~no ja przecież :-)  2009-06-24 22:08:21  host: nat-6.ingram.com.pl

    mam prośbę do osób mających ten telefon dłużej - napiszcie jak to jest z baterią? trzyma tyle ile producent zapewnia? wytrzyma bez ładowania te 9 h rozmów? oczywiście rozłożone na raty na kilka dni :-) potrzebuję tel z baterią na rozmowy a na razie wszystkie które miałam były badziewne pod tym względem. wkurza mnie ciągłe wiszenie na kablu i piszczenie fona że mu sie bateryjka kończy po 40 min rozmowy. jak to jest z tą? dziękuję i pozdrawiam :-)

  • 0

    19. ~gp  2009-06-26 08:45:58  host: nat3.gbn.pl

    jak bys porownał te 2 telefony 2100 i 2700 ? bardzo sie roznia ?

  • 0

    20. ~boy  2009-07-03 09:22:36  host: ip-85-202-37-207.eltronik.net.pl

    czy ten samsung ma radio z funkcją rds ?

  • 0

    21.  2009-07-03 17:58:05

    ~art jestem bardzo zainteresowany twoim doświadczeniem w sprawie B2100. Interesuje mnie czy ten model (podobnie jak inne samsungi) sygnalizuje wyczerpanie baterii tuż przed jej całkowitym rozładowaniem. Obecnie mam Nokię 6080 i jestem z niej bardzo zadowolony jeśli chodzi o żywotność baterii (dla mnie priorytetowa sprawa), a zanim telefon 'padnie' można jeszcze z niej rozmawiać przez pół dnia. Dzięki z góry za odpowiedź.

  • 0

    22. ~globi  2009-07-07 22:55:31  host: dynamic-78-8-60-94.ssp.dialog.net.pl

    art: jesli masz obydwa to ktory polecasz? uwazasz, ze jeden z nich jest lepszy? b2700 ma wiecej bajerow, ale z sieci wynika ze bateria trzyma polowe tego co b2100

  • 0

    23. ~drops  2009-07-10 11:32:40  host: afbw104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam jakie jeszcze telefony mozna braca pod uwage w tych kategoriach wytrzymalosciowych? szykuje sie jakas premiera...?

  • 0

    24. ~Konkret  2009-07-17 12:43:58  host: nat-mo4.aster.pl

    Kurde!!! Telefon dla armii amerykańskiej? Chyba dla tajnych agentów CIA, bo się nie identyfikuje, dzwoni jako anonim. Godzinę spędziłem szukając w menu, gdzie się włącza identyfikację - nie ma! W instrukcji - ani słowa. To jakaś masakra, telefon ma pierduły w rodzaju edycji zdjęć, tak podstawowej rzeczy nie. Połowa moich znajomych nie odbiera anonimów, jestem w d...ie

  • 0

    25. ~Matt  2009-07-21 11:19:22  host: gnr226.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Mam ten telefon od jakiegoś miesiąca. Bateria trzyma dość dobrze, przynajmniej tydzień. Maksymalnie trzymała mi 11 dni (ale niewiele używałem). Tydzień trzyma jak się bawię, piszę smsy (kilka dziennie) i rozmawiam. Ostatnio ładowałem telefon 2 dni temu, między czasie rozmawiałem około 50-60min i nadal są wszystkie kreski. Tak więc pod tym względem polecam.

  • 0

    26. ~zhst  2009-07-22 16:44:59  host: 89.238.40.111

    telefon samsung B2100 zakupilem okolo 2 miesiace temu w markecie REAL. Moje pierwsze wrażenie, ktore utrzymuje sie do dzisiaj, to bardzo solidna obudowa, cala gumowana (front i tył), bardzo dobrze trzyma się go w dłoni, nie ślizga się. Co do wielkości całego telefonu, to nie jest wcale duży, ani też nie można powiedzieć, że jest "grubas". Wyświetlacz przykryty chyba jakimś specjalnym szkłem (może hartowane), w każdym bądż razie nie rysuje się , mimo że na codzień noszę go w kieszeni spodni (zdarza się, że razem z nim mam tam klucze lub jakieś drobne monety). Klapka tylna bardzo "silnie " spasowana, nic nie trzeszczy, nic nie odstaje --- po prostu bardzo solidna obudowa. Ja posiadam kolor zielony, nie jest on kolorem "dającym po oczach", jest bardzo stonowany. Baterie już trzykrotnie formatowałem , za każdym razem długość jej pracy mnie pozytywnie zaskakiwała. Obecnie bez żadnego problemu telefon trzyma 9 dni (wysyłam mało sms-ówi, bardzo dużo telefonuje-- okolo 25- 40 miniut dziennie -- rozmowy nawiązane i odebrane), oraz często korzystam z kalendarza i robienia notatek. Nie testowałem go w warunkach specjalnych, więc nie mogę pisać o jego wytrzymałości na warunki skrajne.Nie przeglądam też w nim stron www, więc nie wiem jak działają. Telefon nie gubi zasięgu, nawet w miejscach, gdzie poprzednie które użytkowałem , jak np. w centrach handlowych. połączenie bluetooth działa poprawnie ze słuchawkami (mam zwykła firmy samsung i motorola, oraz stereo LG)--- jedynie nie mogłem ustawić poleceń głosowych --- czyli po naciśnięciu słuchawki dousznej -- brak możliwości wyartykułowania komendy głosowej -- np. celem połączenia się z daną osobą, natomiast bardzo łatwo nawiązuje połączenie bluetooth z komputerem (oczywiście też poprzez kabel). Słyszalność dzwonków wbudowanych, jak też dodanych przeze mnie bardzo dobra. Wibracja wyśmienita. Trzymając telefon w kieszeni spodni i słychać go o czuć

  • 0

    27.  2009-08-03 09:54:21

    do ART proszę, porównaj oba te modele, opisz wady i zalety obu. Napisz czy można przypisać dowolny dźwięk wgrany w telefon jako sygnał SMS i czy mogę przypisywać oddzielne dzwonki kontaktom bądź ich grupom ? Czy faktycznie osoba z 2 końca słabo słyszy dzwoniącego z 2100 ze względu na opancerzony mikrofon ? Pozdrawiam

  • 0

    28. ~ai9o  2009-08-11 00:43:38  host: 242.ttk209.sta.nsm.pl

    ja się co do odporności nie będę spierał ;) jednak używając Go normalnie ... rozbiłem szybkę wyświetlacza .. czy są jakieś koncepcje co do pozyskania nowej obudowy ? z góry dziękuję

  • 0

    29. ~hools  2009-08-11 15:47:46  host: chello089074197020.chello.pl

    kolejny swietny produkt samsunga

  • 0

    30. ~mi  2009-08-14 16:24:58  host: awc163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobry telefon. nie jest mały, gumowa obudowa trochę "haczy" przy wyciąganiu z kieszeni lub dopasowanego futerału. Bateria - dużo gadam, czasem wykorzystuję jako modem w połączeniu bluetooth - wtedy żre baterię dosyć szybko, ale po podłączeniu kablem USB ( niestety, brak w zestawie ), ładuje się przez USB. Dobra bateria, u mnie wytrzymuje ok 5 dni (służbowa karta bez ograniczeń, czuwanie 24/24).Rewelacyjna jakość dźwięku. Prosta obsługa. Można ściągać maile po skonfigurowaniu poczty( nie obsługuje załączników pdf, itp.)Sporo możliwości konfiguracji ustawień pod potrzeby użytkownika. Bezproblemowa instalacja oprogramowania i komunikacja z kompem. Denerwujące ustawianie głośności klawiatury przyciskami z boku - przypadkowe wciskanie podczas obsługi telefonu. Dobry głośnik zewnętrzny (tryb głośnomówiący). Nie piszę o funkcjach typu aparat foto, itp. Nie są mi potrzebne. Jeśli ktoś parę ładnych lat temu, doceniał zalety słuchawek Siemens (S-45,M-45)- odnajdzie to co było w nich najlepsze w unowocześnionej wersji. Jeszcze jedno - świetnie podświetlona klawiatura z możliwością określenia zakresu czasu poświetlania ( non-stop, noc, od godziny x do godziny y ). Wyświetlacz - hmm... czytelność w ostrym słońcu pozostawia wiele do życzenia, trzeba zdać się na intuicję :-)Polecam słuchawkę z czystym sumieniem, a miłem okazję "współpracować" do tej pory z ok 20 modelami, różnych producentów.

  • 0

    31. ~turbokalin  2009-08-16 20:21:10  host: pc-77-46-10-195.euro-net.pl

    Każdy narzeka na wyświetlacz, że nie widoczny w słońcu i jak jest jasno. W menu są ustawienia jasności wyświetlacza. Domyślnie jest ustawiony w połowie można sobie rozjaśnić i bedzie wszsystko lepiej widoczne.

  • 0

    32. ~carl5  2009-09-03 13:07:14  host: 082139054029.radom.vectranet.pl

    telefonik jest super!!! mam go już 2 miesiące i jestem zadowolony.Bateryjka trzyma do tygodnia w zalezności od uzywania a dodatkowo jest parę ciekawych ustawień pozwalajacych przedłużyc działanie baterii a mianowicie ustawienie w jakich godzinach ma być podświetlona klawiatura a w jakich nie.Jeśli chodzi o jakosć odtwarzacza to jest super tylko oryginalne słuchawki daja troche za mało basu więc proponuje zaopatrzyc sie w adapter mp3 i słuchać muzy na normalnych słuchawkach

  • 0

    33. ~mates  2009-09-12 17:56:06  host: 77-255-159-122.adsl.inetia.pl

    Kupilem go m.in po powyszych opiniach, mam od 2 tyg. zgadzam sie z superlatywami powyżej, dla mnie plus to sobra bateria (prawie 6 dni przy użyciu: po 10 minut rozmow kilkanascie sms i ok 30 min słuchania muzyki- dziennie, genialny głośniczek, latarka-ogień, obecność bluetooth, dobra łączność z PC, rozbudowany soft Samsung PC Studio(niestety nie wszystkie opcje działają w b2100), karta pamieci i odtwarzacz multi-dziś to minimum i dobrze że jest. Nie zamierzam z nim pływać, służy mi przede wszystkim do dzwonienia i tu kilka wad. Boczne guziki do ściszania/zgłaśniania duże i łatwo wcisnąć, przez to podczas rozmowy muszę go nienaturalnie trzymać, czasem policzkiem zasłaniam mikrofonza wysoko jest) i wtedy mnie nie słychać. Ekran 128x168 moglby byc, ale za wielkie czcionki menu(nawet te najmniejsze) nie pozwalają zmieścić tam wiele na raz. Nie da się ustawić czasu blokady klawiatury - jest zintegrowany z czasem przyciemniania ekranu. To są takie buraki których nie zmienisz. Używając wcześniej nokii mam duże wymagania co do ergonomii menu, w samsungu jest parę niedopracowań. Aha, aparat, jest, robi przeciętne zdjęcia(w nocy poniżej przeciętnej), przydaje się balans bieli i tryb nocny, za to genialne są narzędzia do edycji! Niemniej jestem zadowolony i myślę że fon nieraz zaskoczy mnie jeszcze pozytywnie. Aha, szybka java, to pozwala na instalowanie aplikacju do czytania pdf czy word- rewelka.

  • 0

    34. ~leonpl75  2009-09-19 07:04:01  host: 77.201.54.80.static.rdi.pl

    Powiem krótko...na taki telefon czekałem od czasów dobrego starego siemens-a ME45.Dla mnie B2100 jest idealny !!!

  • 0

    35. ~hose  2009-09-20 11:49:32  host: 78.133.188.80

    Witam, telefon super tylko mam z nim problem,otóż nie czyta mi karty pamieci zachowuje sie tak jakby jej nie bylo wie ktos dlaczego tak sie dzieje?

  • 0

    36. ~LOL  2009-09-24 07:21:42  host: 212-102-19-251.adsl.inetia.pl

    To chyba największy szajsung jakiego wyprodukowano!

  • 0

    37.  2009-09-25 09:55:52

    a ja polecam SONIM XP3 ENDURO lub QUEST Samsung wymieka...

  • 0

    38. ~PTG  2009-09-27 18:06:58  host: ip-52-4.apus-net.pl

    Witam telefonik rewelacja bez zastrzeżeń rozmowy głośne i wyrażne nic nie przerywa dzwonki to samo jedyny mankament to taki ze sygnał sms nie może być mp3 tylko acc.Jeżeli chodzi o baterie to wytrzymuje tydzień przy normalnym użytkowaniu obudowa kapitalna wyświetlacz spoko jeżeli chodzi o tematy (skórki) to robimy sami bez użycia komputera i dodatkowych programów po prostu telefon ma funkcje stwórz własny temat możemy zmienić kolorystykę ikonki kolor wybieranej ikonki praktycznie wszystko super opcja.Polecam telefon i pozdrawiam

  • 0

    39. ~jaroo  2009-10-01 22:56:52  host: ip-91.197.91.243.edial.pl

    Posiadam ten telefon od 4 miesięcy. Używam go głównie do pracy. W pracy narażony jest codziennie na kontakt z wodą, wstrząsy i upadki, nie raz myłem go pod bieżącą wodą, bo nie nadawał się do włożenia do kieszeni.Nic z tych rzeczy nie zrobiło żadnego wrażenia na telefonie. Bardzo dobra bateria, trzyma bez problemu tydzień. Zdecydowanie polecam ten telefon osobom, które potrzebują używać telefonu w każdych warunkach, natomiast na pewno nie jest to telefon dla ludzi szukających jakichś udziwnień typu filmy, internet itp. Jest to po prostu solidny telefon do dzwonienia.

  • 0

    40. ~  2009-10-02 23:59:41  host: 83-238-224-186.adsl.inetia.pl

    polecam bateria ok katy czyta bez problemu ja dokupiłem za 80zł 8Gb śmiga nic nie ścina przy czytaniu. cena zajefajna 399 na kartę w play wiec Sonim xp3 wymięka bo kosztuje bardzoooo dużżooo i ohydny ma wygląd. same plusy dla b2100 zwykły,solidny,wytrzymały, powiedziałbym zerznięta niemiecka technologia siemensa klasy M

  • 0

    41. ~trolom już dziękujemy  2009-10-04 19:19:26  host: bgq229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak odnośnie wpisu 37 powiem tyle, że Sonim XP3 Enduro jest bardzo ubogi w porównaniu z omawianym B2100 i kosztuje ~1200 zł, czyli tyle co trzy B2100. Natomiast Sonim XP3 Quest, będący nieco bardziej wypasiony niż B2100 kosztuje ~1600 zł, ważąc ~170 gramów, ale oferując 18 godzin rozmów. Pozostaje jeszcze kwestia oceny wytrzymałości praktycznej telefonów, ale to jest najtrudniejsza kwestia. Samsung B2100/B2700 jest przystępniejszy cenowo a co za tym idzie liczniejszy, więcej będzie również egzemplarzy z defektami i więcej negatywnych uwag na forach. Polecam samodzielną analizę informacji producentów telefonów Samsung B2100/B2700 oraz Sonim XP3 Enduro/Quset, gdyż nie musicie wierzyć facetowi, który kupił Samsunga B2100 i jest z niego zadowolony. Tak samo nie musicie sugerować się uwagami trolów różnej maści.

  • 0

    43. ~tomek1506  2009-10-16 00:36:54  host: afez171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, a ja mam pytanie odnosnie karty pamieci. Wrzucam muzyke, a ona pokzauje sie w innych folderach o dziwnych nazwach ( a nie w tych co sam stworzylem) podobno samsungi nieraz tak maja, co mozna z tym zrobic? pozdrawiam

  • 0

    44. ~taki jeden  2009-10-20 18:35:30  host: mikolajczyka.ds.po.opole.pl

    A kto wie jak instalować nowe aplikacje java?

  • 0

    45. ~MichałM  2009-10-27 22:42:15  host: 94-40-18-68.tktelekom.pl

    Do 35. Masz na tej karcie założone hasło i dlatego nie czyta. Miałem to samo. Zdejmij hasło w tym telefonie, w którym je zakładałeś i będzie ok. Pozdro

  • 0

    46. ~Kuba6  2009-10-28 18:37:28  host: public38858.xdsl.centertel.pl

    Moj tata ma takiego i jest zaje***xD

  • 0

    47. ~magda  2009-11-06 17:35:10  host: adfd213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, czy mozna zwiekszyc czcionke w sms?

  • 0

    48. ~marta  2009-11-06 18:44:14  host: afq173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, czymozna powiekszyc czcionke w smsach, jakiej karty uzywacie do zwiekszenia pamieci tego fonu?

  • 0

    49. ~marc_n  2009-11-08 17:54:38  host: bvk247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy jest jakiś sposób by wygospodarować więcej pamięci dla aplikacji, bo podobno ten Samsung ma 7MB, a ja na telefonie odczytuję nieco poniżej 4MB. I w jaki prosty sposób zainstalować aplikację java?

  • 0

    50. ~  2009-11-09 20:22:35  host: abjc183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon B 2100 od kilku miesięcy.Niestety chyba fabrycznie wadliwy. Od początku , co kilka dni pomimo w pełni załadowanej baterii przerywa rozmowy wyłączając się zupełnie. Po włączeniu pokazuje zupełnie pusty symbol baterii i napis bateria rozładowana. Ponownie muszę wyłączyć zupełnie telefon a po właczeniu bateria w pełni naładowana. I niestety , każda rozmowa jest niepewna -przerwie /wyłaczy / sie lub parę dni bedzie działał poprawnie do nastepnego razu. Oddałem drugi raz do naprawy gwarancyjnej. Serwisant trafia na poprawne działanie telefonu i pisze że telefon jest sprawny.Odbieram , za dwa ,trzy dni ten sam problem.Jak udowodnić , że jest źle skoro serwisant przedzwoni do kolegi przez minutę i działa. Mnie też działa nawet dwa ,trzy dni bezproblemowo,a po tym rozmowa kilkakrotnie przerwana włącz- wyłącz bateria pusta- bateria pełna i znów zadziała .Czy ktoś ma taki problem . Aparat miał być wyśmienity ,niezawodny ,ale nie jest. pozdrawiam

  • 0

    51. ~myszaak  2009-11-14 08:09:27  host: 088156051074.olsztyn.vectranet.pl

    ej czy ten telefon ma dobre wibracje ???? a iczy ma takie funkcje jak liczenie kroków,wysokoomiesz,itp????

  • 0

    52. ~PogodnyAnioł  2009-11-15 17:09:21  host: nat.unipol.net.pl

    Ma ktoś źródła Samsunga do ilu GB faktycznie producent przewidział pojemność max. karty pamięci???. Pozdrawiam

  • 0

    53. ~equino  2009-11-18 22:57:09  host: static-81-219-80-182.devs.futuro.pl

    Ja mam model 2700 - ten wszedł później. Z zawodu jestem geodetą i napiszę tak: - tel nie do zdarcia, kilka kąpieli błotnych, kilka poważnych rozmów w ulewnym deszczu. Testowanie telefonu (jeszcze na gwarancji) w wannie i miednicy oraz pod prysznicem - rewelacja - nic go nie rusza. Dziennie rozmawiam nie 20 - 40 minut jak ktoś napisał, ale czasem po 3-4h! Po sformatowaniu baterii wytrzymuje mi 5-7 dni, jak doładowuję baterię to ok. 5 dni. Następny telefon jaki będę kupował to tylko taki pancerniak. POLECAM.

  • 0

    54. ~PogodnyAnioł  2009-11-22 14:56:45  host: nat.unipol.net.pl

    Wiecie może czy te trzy kolory: jasno-srebrny,zielony i czerwony wycierają się???.I czy coś jeszcze się wyciera w tym modelu oraz po jakim czasie?. Pozdrawiam

  • 0

    55. ~samsung b 2100  2009-11-26 10:44:29  host: apn-77-114-245-71.dynamic.gprs.plus.pl

    ależ geodeto z 53. tutaj piszemy o b2100. to co ty masz to nikogo tu nie interesi.mamie albo babci pochwal sie jaki to zuch jest twoj telefon.opinie i fakty o samsungu b 2700 zbieraja sie kilka przecznic dalej.niby geodeta a jakis slepy czy moze na rauszu jestes/bywasz

  • 0

    56. ~KondrtP  2009-11-26 22:17:43  host: 093105030014.suwalki.vectranet.pl

    Czy mógłby ktoś napisać jak w B 2100 się wybiera słowa z listy podczas pisania SMS w trybie T9

  • 0

    57. ~wiki  2009-11-27 21:30:14  host: user-89-108-247-120.mobile.playmobile.pl

    a jak oceniacie zasięg w tym telefonie? z samsungami czasem się zdarza że tam np. gdzie nokia sobie radzi, samsung ma problemy z zasięgiem.

  • 0

    58. ~Maciej S  2009-12-02 20:48:57  host: chello089076040190.chello.pl

    Super wytrzymały, bateria trzyma tydzień budzik i dzwonek wyje jak syrena. Polecam wszystkim którzy spędzają wiekszość czasu na świerzym powietrzu.

  • 0

    59. ~Lazlov  2009-12-03 22:32:07  host: public-gprs10229.centertel.pl

    Wszystko ok, ale wie ktoś czy można wyłączyć T9? I latarka mi nie działa po wciśnięciu przycisku, trzeba jakoś ją jeszcze włączyć w ustawieniach?

  • 0

    60. ~ja  2009-12-05 12:45:54  host: dynamic-78-8-133-92.ssp.dialog.net.pl

    Pierwsze wrażenia: - cała obudowa z gumowanego plastiku, - rozmówcy słyszą mnie dobrze, - dźwięki klawiszy, aparatu foto itp można wyłączyć lub zmienić, - jest tylko jedno złącze, zaślepka z gumową uszczelką, ale na głębokie wody bym go nie brał bo po otwarciu klapki baterii widać że samo gniazdo nie jest szczelne więc jeśli zaślepka się rozszczelni to woda dostanie się do środka. Nie mam zamiaru testować go ekstremalnie ale sprawia bardzo solidne wrażenia, świetnie trzyma się dłoni, karta SDHC 2GB zadziałała bez problemów, MP3 grają na głośniku, radio tradycyjnie tylko na słuchawkach (antena), słuchawki również według nowych standardów na tym nietypowym złączu więc zwykłe nie podejdą i słuchanie muzyki na basenie również odpada.

  • 0

    61. ~KondratP  2009-12-06 03:08:54  host: 093105030014.suwalki.vectranet.pl

    Oczywiście do latarki klawiatura musi być odblokowana.

  • 0

    62. ~pepe  2009-12-06 13:18:17  host: 77-255-252-45.adsl.inetia.pl

    aby wlaczyc latarke musisz miec odblokowana klawiature i nacisnac przycisk latarki na jakies 1-2 sekundy (przytrymać) pozdro btw telefon super. Wrzucilem go do wanny pelnej wody, zadzwonilem z innego aparatu, wyjalem b2100 z wody i normalnie nawiazalem polaczenie xd NIE DO ZDARCIA pozdrawiam

  • 0

    63.  2009-12-08 20:47:31

    do KondrtP słowa wybiera się wciskając O, natomiast dużo trudniej używa się symboli - trzeba wejść w opcje. Ja mam pytanie czy można zmienić sygnał dzwonka SMS, jak?

  • 0

    64. ~ja  2009-12-25 12:03:51  host: dynamic-87-105-132-142.ssp.dialog.net.pl

    kolejne wrażenia: - szybka wyświetlacza nie jest niezniszczalna, po krótkim okresie pojawiły się delikatne ryski, od zwykłego trzymania w kieszeni lub kładzenia na stole - bateria trzyma długo, od 2009.12.05 ładowany dopiero drugi raz - w zestawie dostaje się tylko ładowarkę i słuchawki, kabel USB trzeba sobie kupić samemu a nie jest to standardowy wtyk USB tylko wielofunkcyjny patent Samsunga, podobnie z ładowarką więc nie da się awaryjnie podładować standardowym kablem USB w standardzie Canon lub innym popularnym - zabezpieczenia Bluetooth na średnim poziomie, nie są tak niskie jak w Sony Ericsson ale mogły by być lepsze. Można mieć włączony Bluetooth i standardowe programy wywołują żądania potwierdzenia na ekranie B2100. Aplikacje niestandardowe nie potrafią się dobrać do Samsunga bez autoryzacji ale jeśli już ją dostaną to mogą wyciągnąć z jego pamięci wszystko bez wywoływania potwierdzeń w telefonie. - B2100 pokazuje stan konta na ekranie ALE aby dobrze działał w Prepaid trzeba tą usługę wyłączyć u operatora bo przy nawiązywaniu połączeń resetuje się. To dziwne, inne telefony raczej się rozłączają a ten robi całkowity reset. Po wyłączeniu tego telefon już od kilku dni działa bez zarzutu, niestety stan konta trzeba sprawdzać ręcznie.

  • 0

    65. ~matiz1243  2009-12-27 21:50:34  host: public30105.cdma.centertel.pl

    telefon do bani odradzam ;/ wygląd obrzydliwy i funkcje podobnie

  • 0

    66. ~marnyk  2009-12-28 23:44:43  host: egd10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam tez mialem problemy z tym tel.podczas rozmowy a mianowicie rozlanczal sie-gasl-wylanczal sie-po wlaczeniu pokazywal baterie rozladowana,a po wylaczeniu i wlaczeniu naladowana,zdazalo to sie raz na 20 rozmow ale i tak bylo to strasznie denerwojce poniewaz przerywal rozmowe w trakcie jej trwania-reklamowalem go 5 razy-za kazdym razem serwis mowil ze zmienili oprogramowanie i jest ok-ze u nich nic takiego nie ma miejsca-a ja co go odebralem zawsze to samo-dopiero za 6 razem wymienili mi na nowy-no i teraz zobaczymy-jak bedzie ok.to super ale jak bedzie dzialo sie to samo to juz go wiecej nie chce-ja potrzebuje tel.tylko do rozmowy nie do zabawy ale jk nie bedzie mozna rozmawiac to go nie chce-nie wiem czym spowodowny byl ten problem ale bylo to uciazliwe-uwazam ze producent powinien zwrocic uwage na to bo ta zmiana oprogramowania nic nie pomagala-ciagle mi mowiac ze jest wszystko ok-poza tym tel.spoko?

  • 0

    67. ~bask29  2009-12-29 19:06:58  host: dbq162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak zmienić funkcję klawiszy ? chodzi mi o klawisze zaraz pod wyświetlaczem . Fabrycznie w prawym jest ustawiony internet ale ja w ogóle tego nie potrzebuję - czy jest to możliwe ?:| Pozdrawiam i proszę o odpowiedz

  • 0

    68. ~KondratP  2009-12-31 13:27:10  host: 093105030014.suwalki.vectranet.pl

    do szajsungL760 .Musisz za pomocą kabla na komputerze przenieść wybrany dzwonek albo utwór do moje pliki/muzyka (chyba że się da bez kabla ale nie próbowałem ) a następnie wejdź (bez kabla) w ustawienia/profile telefonu/nowe wiadomości (klawisz nawigacyjny w prawą)/dźwięk nadejścia/muzyka - wybierasz i zapisujesz Do Lazlov do wyłączenia T9 trzeba przytrzymać *gwiazdkę.

  • 0

    69. ~leon wspaniały  2010-01-06 11:47:55  host: 212.2.99.202

    do matiz1234. ty sam jestes obrzydliwy i małej pojemnośc mózgu. telefon jest swietny i spełnia doskonale swoje zadanie jako instrument do dzwonienia i sms

  • 0

    70. ~darek  2010-01-11 15:56:08  host: dhz85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogulnie naj leprzy tele jaki wymyslili

  • 0

    71. ~marszalm  2010-01-17 20:13:01  host: n1-141.teoc.pl

    do 50. Mam taki sam problem. Pada choć jest ledwo co odłaczony od ładowary. Dałeś sobie rade

  • 0

    72. ~kornik  2010-01-22 13:21:50  host: aczt101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam ponad tydzien, jak dla mnie rewelka! Po zakupie na dwóch kreskach bateria trzymała 5 dni!!! Do tego wszystkoszczelny, dobrze leżący w dłoni i klawiatura bardzo przyjemna. Pomimo gumy na klawiszach pisanie smsow nie sprawia problemów, jak dla mnie bardzo przyjemnie się klika ;) Tydzień to nie dużo ale jak na razie pełen pozytyw!!! ps. widok zdziwionych ludzi widzących jak myje tel pod kranem - BEZCENNY!!!

  • 0

    73. ~samsung b2100  2010-01-24 19:48:48  host: bnp231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jak najbardziej w porzadku 6 dni mi bateria wytzymuje a uzywam go dosc czesto i pisze duzo smsow telefon bardzo dobrze sprawdza sie w pracy w ekstremalnych warunkach :)

  • 0

    74. ~jacek  2010-01-30 10:08:10  host: 91.202.192.19

    Dostałem ten tel.jako służbowy w sieci Plus.Czy istnieje możliwość pisania sms-ów z polskimi znakami bez ich skracania.Co zrobić by nie było pod prawym klawiszem wejścia do Plus.pl.

  • 0

    75. ~  2010-01-30 15:37:08  host: abjh42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel.ładny,bardzo dobra bateria i na tym koniec.menu urządzone w złośliwy sposób,niekture funkcje nie działają,z innych nie sposób zkorzystać bez instrukcji,a instrukcja nie zawsze zgadza się ztym co pokazuje tel.najlepiej ograniczyć się do inicjowania i odbierania połączeń.Po paru miesiącach posiadania mam go serdecznie dość

  • 0

    76. ~ja  2010-02-04 00:53:45  host: dynamic-78-8-135-233.ssp.dialog.net.pl

    witam, kolejne uwagi o samsungu :-) Dla fanów gier, ma wbudowane kilka ale wszystko to demka w które można grać minutke a potem przerywa i proponuje zakup w jakimś Klubie Fun Samsunga. Da się je wywalić z pamięci. Pisałem o rysach na szybce ale od tamtego czasu ich ilość nie wzrosła, a przynajmniej nie tak żeby był to problem. Pomimo traktowania gorszego niż poprzednich telefonów stan szyby nie pogarsza się. Może musiała się dotrzeć ? Do marnyk - u mnie był tylko problem z obsługą stanu konta na wyświetlaczu, zresztą nie tylko w tym telefonie. Po wyłączeniu tego telefon działa bez zarzutu, dźwięk jest dobry, nic się nie zawiesza i nie resetuje. Jeśli chcecie poznać jakość tego telefonu to wpiszcie w YouTube hasło B2100 crash test, jest masa filmów z nim. Według mnie jest lepszy od Sonim-a. Aha, i soft działa szybko, nie ma lagów tak jak w niektórych telefonach w których rozbudowano soft a procek się nie wyrabia.

  • 0

    77. ~dvv  2010-02-05 11:38:36  host: s94.ipt.com.pl

    bardzo fajny telefon mimo iz moze sie prezentowac fatalnie

  • 0

    78. ~Rafal  2010-02-13 14:26:12  host: dnc78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten telefonik już jakiś czas, zależało mi na telefonie który będzie odporny na warunki zwnętrze, z dobrą baterią i mało awaryjny i wszystki te wymagania owy samsung spełnił, są rzeczy które mogą irtować, ale ogólnie moja ocena dla tego modelu jest wysoka.

  • 0

    79. ~ptx  2010-02-20 20:55:12  host: dwq95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dostałem go jako tel. służbowy co mnie zdenerwowało,wiadomo szjasung,ale po tyg. użytkowania juz bym go nie zamienił, uzasadnienia i pozytywy w powyższych postach...ogólnie jest naprawdę super!!!

  • 0

    80. ~mgg  2010-02-25 09:56:25  host: router.izoerg.com.pl

    telefonik super kilka razy spadł mi na ziemię i nic raz także do głębokiego sniegu gdzie przeleżał kilka minut. bateria u mnie trzyma ok. 2 tyg. przy umiarkowanym dzwonieniu. trochę za mały ekran i słaby aparat 1,3MPa to słabo jak na model z 2009r.

  • 0

    81. ~mgg  2010-02-25 10:05:51  host: router.izoerg.com.pl

    dla informacji T9 wyłącza się przytrzymaniem "*". fajne też jest przełączanie profila "normalnego" i "cichego" wystarczy przytrzymać '#"

  • 0

    82. ~qaz  2010-02-28 00:35:28  host: 94.254.131.197

    fatal, nie pasuje do niego kabel od wczesniejszych (2 lata) fonow samsunga...

  • 0

    83. ~gosc  2010-03-09 18:24:12  host: public25737.xdsl.centertel.pl

    jedni chwalą a inni nie. ja należę do tych drugich. w ciągu 3 miesięcy 3 raz w naprawie. najpierw problem z zasięgiem stracił już 1 pierwszego dnia po zakupie, 3 tyg w naprawie. póżniej wyświetlacz 2 tyg w naprawie teraz sam się wyłącza po 1 dobie mimo naładowania na max. już 2 tydzień w naprawie. i to ma być samsumg solig co przechodzi testy armii amerykańskiej. nigdy mnie nie zawiódł siemens nokia i sony ericson a samsung to prawdziwy szajsung badziew nad badziewie. nigdy więcej samsunga. byłem głopi że go kupiłem mam nadzieję że uda mi się go pozbyć po tylu naprawach.

  • 0

    84. ~gosc  2010-03-09 20:05:45  host: public25737.xdsl.centertel.pl

    w ciagu 3 miesięcy od zakupu 3 raz w naprawie. nigdy wiecej samsunga. problemy z: zasięgiem, ekranem, samoistnie się wyłącza po 1 dobie.

  • 0

    85.  2010-03-11 07:53:47

    stosujac sie do instrukcji bateria wytrzymywala mi ponad 14dni,upadki i rzucanie na podloge tez ok.mankament; mms'y z nokii nie byly odczytywane. pozdro

  • 0

    86. ~RedMax  2010-03-12 18:03:23  host: apn-77-114-42-19.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon posiadam od 2 tygodni, więc to pierwsze wrażenia. Wykonanie jest solidne, choć nie wiem jak będzie zachowywała się klawiatura z upływem czasu, ponieważ jest "ogumowana". Wiem, że w nokii guma się wycierała. Mam nadzieję,że w tym telefonie zastosowali lepsze tworzywo:) Klawiatura jest wygodna - pisanie esów nie stanowi problemu. Boczne klawisze do do pogłaśniania i włączania latarki są zbyt delikatne - nawet przy niewielkim nacisku włącza się na chwilę podświetlenie lub dźwięk klawiatury. Dźwięk klawiszy powinien być włączany w ustawieniach a nie za pomocą bocznych klawiszy po odblokowaniu klawiatury... Dobrym rozwiązaniem jest możliwość wyłączenia podświetlania klawiszy lub ustawienia w jakich godzinach mają być podświetlane a w jakich nie. Jeśli ktoś miał nokię na początku ciężko przestawić się ze spacją przy pisaniu esów. W samsungu jest pod #, ale to kwestia przyzwyczajenia. Do wad można zaliczyć również podświetlenie wyświetlacza - nie można wprowadzić własnej wartości po ilu sekundach ma się wyłączyć podświetlenie i wygaszacz. Zarówno w przypadku podświetlenia jak i wygaszacza mamy do wyboru 5s 30s i jakieś dwie większe wartości (nie pamiętam jakie). Jak dla mnie to dość głupie - 5s to troszkę krótko a 30s za długo. Na tym wady się kończą. Teraz troszkę o zaletach. Wykonanie jest solidne. Dobrze trzyma się w ręku, jest odporny na zarysowania i kurz i piasek. Telefon jest sporych rozmiarów, ale jak dla mnie to zaleta. Nie przepadam za cieniutkimi nokiamii i se. Klapka doskonale przylega i posiada uszczelkę. W wodzie telefonu nie testowałem - troszkę go szkoda... Telefon ma świetną latarkę - jedna dioda, która dobrze świeci. W nocy spokojnie może służyć za latarkę. Przydaje się też w pracy gdy trzeba przyświecić sobie w pomieszczeniu lub skasować licznik u odbiorcy średniego odbioru:) Bateria - telefon po pierwszym ładowaniu wytrzymał 15 dni, ale są małe ale. Zawsze wyłączam telefon około 22 a włączam za piętnaście 6. Rozmowy to około kilku min

  • 0

    87. ~ja  2010-03-17 00:30:03  host: dynamic-78-8-7-17.ssp.dialog.net.pl

    podobnie jak do nowych nokii nie pasuja stare kable, do nowych sonyericssonow rowniez nie pasuja stosowane przez wiele lat wtyki stosowane w ericssonach. takie zycie. malo tego, w nokii nawet wtyk miniUSB jest tak zmieniony zeby nie pasowal standardowy typu "canon" chociaz wyglada podobnie. i zamiast kabelka za 10 zl trzeba kupic taki za 100zl.

  • 0

    88. ~soul  2010-03-21 11:02:56  host: dynamic-62-87-247-3.ssp.dialog.net.pl

    Telefon jest niezwykle odporny, uzywam go od 6 miesiecy, poniewaz nie dbam o telefony, zazwyczaj bardzo szybko sciera im sie obudowa, sa cale zarysowane i niekiedy ulegaja destrukcji srednio po paru miesiacach. Ten telefon sprawuje sie doskonale, co prawda ma juz porysowana nieco szybke ale przy "normalnym" uzytkowaniu raczej nie mialoby to miejsca, bateria trzyma bardzo baaardzo dlugo,jezeli masz podobne podejscie do telefonu jak ja, mianowicie nie piescisz sie z nim tak jakby byl to twoj najwiekszy zyciowy sukces i skarb, lubisz sobie rzucic telefonem w miejsce spoczynku, anizeli klasc go tam i przy okazji glaskac i sprawdzac czy mu wygodnie, po prostu w ogole cie nie obchodza aspekty zwiazane z opieka... ten telefon jest dla ciebie, on troszczy sie sam o siebie, a raczej jest po prostu odpowiedzia na twoje wymagania ;]

  • 0

    89. ~mati  2010-03-21 14:29:40  host: abzn116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie kombajn do wszystkiego,ale porządny telefon na co dzień,a zapewniam że w codziennym użytkowaniu też nie ma lekko.miałem kiedyś nokie i to był telefon w/m najlepszy,teraz mam b2100 i ten jest lepszy,zamieniłem go na miesięcznego s.e. c702 i jestem bardzo zadowolony

  • 0

    90. ~Matii95  2010-03-26 22:23:30  host: acaa37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam od października wszystko jest wnim ok bateria trzyma 6 dni codzienie slucham muzy pisze kilka sms i czasem zadzwonie wodoodporny bloto itp jego wielki minus to szkiełko od ekranu sie bardzo rysuje mam pekniecie od srodka 1milimetr poniewaz chodziłem po nim :D a pozatym ok polecamm

  • 0

    91. ~martini  2010-04-03 16:28:02  host: byw139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich użytkowników B2100/2700. Powiem tak: Oba telefony są bardzo dobre i z obu jestem bardzo zadowolony. B2700 mam juz przeszło rok a B2100 okolo 6 miesięcy. Jeżeli interesuje was coś na temat tych dwuch modeli to piszcie na adres: nieszwiec.m@onet.eu Samsung B2100 ma jedną wadę a mianowicie nie czyta PDF tak jak B2700. Ma za to lepszy wskaznik akumulatora, ponieważ pokazuje stan baterii liniowo a nie jak w innych samsungach że pierwsze kreski szybko znikają a ostatnia swieci i swieci trzymając użytkownika w niepewności czy wystarczy prądu czy zaraz akku padnie. Niektórzy tu piszą że ich słabo słychac... No nie wiem... Ja mojego próbowałem z tym samym korespondentem zmieniając telefony na inne i zawsze mi mówił że słyszy tak samo. Może to wina pojedynczych egzemplarzy i komus sie trafil fehlerny model. Odnośnie szybki, to ja na nowym telefonie nakleiłem folię poliwęglanową i rysami się nie muszę martwić. Po prostu nie lubię jak mi się coś rysuje, kaleczy, albo wyciera. Ogólnie świetny telefon i szczerze mogę go polecić komuś , komu nie zależy na full wypasionych, wybajerzonych a zarazem delikatnych i prądożernych telefonach. Ważne też jest sformatowanie akumulatora, czyli naładowania do pełna np. nocą i wyładowania tak, aż telefon całkowicie padnie. Niektórzy mnie tu zaraz ochrzanią że baterii nie trzeba formatować w nowych telefonach, ale ja zawsze formatuję każdy akku, obojętnie jaki, i dobrze na tym wychodzę:) Pozdrawiam i polecam.

  • 0

    92. ~matii__b2100  2010-04-11 15:06:21  host: acas140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon extra mam go 3 miesiące jedyny minus to rysujący się ekran ja można te rysy usunąć pozdrawiam

  • 0

    93.  2010-05-04 19:30:40

    Mam go od kilku dni jest naprawdę fajny polecam:)

  • 0

    94. ~bekon  2010-05-05 07:40:29  host: 83.2.77.149

    posiadam, używam i sobie chwalę: 1. baterię ok. 7-10 dni (600godz. można między bajki włożyć - to testy laboratoryjne) 2. prostotę - w końcu telefon, który nie jest ekspresem do kawy, trenerem tańca, nianią i wszystkim tylko telefonem mało jest. Telefon z dodatkami, a nie dodatki z telefonem. 3. zapięcie na smycz - bo to dla mnie wygodne. 4. czy mówiłem już o prostocie? 5. nie muszę się martwić, że mam telefon i mu się coś stało, teraz to telefon się martwi czy się nim nie znudzę :) trochę narzekam na: 1. ekran się jednak rysuje jak w innych. 2. czas reakcji zwłaszcza przy włączaniu aparatu. 3. brak alarmu rozładowywania baterii śmieje się: 1. po co mi w telefonie latarka? 2. telefon jest promowany jako sprzęt dla osób aktywnych i sobie myślę, że jako aktywny np gdzieś "na szlaku" nic mi z tego jak nie będzie zasięgu, wg mnie to bardziej telefon branżowy, który może się "wybrudzić" i działa. pozdr,

  • 0

    95. ~Michał  2010-05-10 12:30:05  host: 77-253-43-176.adsl.inetia.pl

    Wszystkie portale piszę "wytrzyma 30min na głębokości 1m" ale czy wytrzyma 30 sek na głębokości 2,5m kiedy np wpadnie do sportowego basenu?

  • 0

    96. ~pszczynioczka  2010-05-14 18:47:55  host: ghy35.internetdsl.tpnet.pl

    czy ktos moze mi napisac prosto jak zainstalowac dodatkowa karte pamieci w samsungu B2100?????

  • 0

    97. ~Piotr  2010-05-17 01:09:45  host: 248.77.classcom.pl

    Telefon jest super. Szukałem właśnie takiego urządzenia, które zniesie jazdę rowerem niezależnie od pogody i ten telefon nadaje się do tego wyśmienicie. Na kierownicy zrobiłem na niego niewielki (w przeciwieństwie do olbrzymich, "plastusiowych", nietrwałych, pseudo-stabilnych dedykowanych rozwiązań) uchwyt z blaszki Inpostu ;P oraz kawałka materiałowej taśmy z rzepem. Jak mnie gdzieś zmierzch zaskoczy, a nie mam ze sobą normalnej lampy - to awaryjnie przypinam B2100, włączam "latarę" i jestem przynajmniej dobrze widoczny :D. Bateria trzyma dość długo - około 8 dni - przy czym zasięg zwykle mam mniej więcej w połowie skali. Rozmawiam kilkanaście minut dziennie - krótko ale często, do tego włączony bluetooth w czasie jazdy rowerem lub samochodem (średnio około 2 godziny dziennie). Jedyne co mnie trochę irytuje to mało logiczny kalendarz - nieraz przydałaby się funkcja kopiowania zdarzeń terminarza, gdy coś powtarza się nieregularnie, a niestety zdarzenia można tylko usuwać lub przenosić (zmieniając im datę).

  • 0

    98. ~Obelus  2010-06-08 17:36:05  host: dynamic-87-105-83-26.ssp.dialog.net.pl

    Mam pytanie, czy w samsungach jest funkcja wyłączania przekazu (chodzi o czasowe odłączenie się od sieci)? Gdybym kupował ten telefon, to taka funkcja by się przydała...

  • 0

    99. ~remcyk  2010-06-14 18:12:12  host: rejon20.ztpnet.pl

    Bateria to porazka ładuje telefon co dwa dni.Chciałbym zobaczyc te telefony które wytrzymuja 6 dni,chyba ze nie uzywane.W takim razie kazdy telefon tyle wytrzymuje.Kupiłem ten telefon kierując sie waszymi opiniami na temat baterii i co i d..a

  • 0

    100. ~berdys  2010-06-22 18:06:30  host: ip-94-42-58-90.multimo.pl

    Nie ma w opisie najważniejszego- IP57.

  • 0

    101. ~rebel  2010-06-24 02:04:13  host: 83.238.216.132

    A ja powiem tak. Z zawodu jestem budowlancem i to tez wykonuje. Kupilem ten telefon wlasnie w celu wyeliminowania koniecznosci zakladania pokrowcow czy skarpet na fona. Z tym tel.nic mnie nie interesuje. Kapałem sie z nim pod prysznicem.Zanurzałem w wodzie.Wpadł do błota. Przez przypadek wpadł mi ostatnio do wiadra z gęsta farba akrylową.I NIC!!!2 razy spadł na posadzkę betonową z wysokości około 1.2m..1 raz z wysokosci okolo 3 metrów na panele i raz z dachu na trawnik (wysokosc około 5 metrów),przy czym potem musiałem go szukać. Ostatni moj samsung zarznałem zapyleniem podczas roboty.Wysiadła klawiatura i zaczal szalec. Tego nawet w kieszeni nie muszę trzymać.Z czystm sumieniem kłade sobie go na parapet i mi dynda czy wpadnie mi do gipsu w wiadrze czy do worka z cementem. Wyjme,opłuczę i gadam dalej. Co do głośników.Po każdej kapieli muszę lekko przedmuchać głośniki bo sie zapowietrza i słachac jak w tunelu ale to zrozumiałe.Wystarczy lekko dmuchnac w glosniki aby wyskoczyly resztki wody z nich. Obudowa idealnie spasowana.Nic nie trzeszczy. Bateria co mnie baaaaardzo ucieszylo.Trzyma gruboooo ponad tydzien chyba ,że gadam non stop to okolo 3-4 dni.Mam ten telefon prawie rok. Latarka wysmienita.Wręcz oślepia. Smieje się z chłopaków jak zaliczaja kolejne telefony i wychodzą z założenia ,że wolą kupić 10 nokii 3210 i je rozbić niz jednego Solida. Pozdrowienia dla wszystkich SOLIDnych !!!!

  • 0

    102. ~rudy blondyn  2010-06-28 18:16:15  host: 212.2.101.62

    do "obelus" jak zaczniesz zalegac z rachunkami to siec sama cie czasowo odłaczy.pozniej jak zaplacisz zaleglosci to znowu cie przylacza. tak wiec nie zalezy to od konkretnego telefonu a od tego czy bedziesz płacił regularnie rachunki za telefon zamiast wlewac w siebie tanie wina w krzakach

  • 0

    103. ~arek  2010-07-02 09:15:33  host: 88.220.166.72

    telefon ktorego mi bylo potrzeba (a mialem od roznnych nokii po krotko uzywany gt540). wszystko w nim dziala, jednak w trakcie rozmowy osoba po drugiej stronie bardzo narzeka na kiepska jakosc mojego glosu. nawet bardzo kiepska. ja slysze osobe bardzo dobrze. prosze o informacje czy da sie to jakos usunac czy wszystkie solidy tak maja?

  • 0

    104. ~Era  2010-07-02 11:34:33  host: 188.146.54.32.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    -> 98. Czy chodziło Ci o tryb Offline? tzn. odcięcie od sieci bez wyłączania telefonu? Jeśli tak to jest. I możesz wtedy korzystać ze wszystkich funkcji nie-Operatora.

  • 0

    105. ~kryspin  2010-07-05 11:17:45  host: 216-18-219-98.hosted.static.webnx.com

    uważam ,że obelus zasłużył na słowa krytyki i dobrze ,ze "rudy blondyn " to wyraził. nie jest sztuka podpisac umowe u operatora i wziać telefon, ale tez jak wezmiesz to płac rachunki zamiast tankowania nedznej jakośći trunków. samsung b 2100 jest dobrym telefonem.prosty , do tego niezawodny. bateria trzyma w moim dokladnie dwa tygodnie o ile jest uzywany tylko do odbierania sms. warunkiem tez tak dlugiego okresu trzymania baterii jest dobry zasieg sieci (przypominam tej sieci a gdzie obelus nie raczy płacic za korzystanie) ale uzywanie telefonu jako odtwarzacza mp3 czy tez aparatu radykalnie skraca czas pracy baterii

  • 0

    106. ~piotr  2010-07-05 18:49:23  host: chello089077148111.chello.pl

    Jak u was z jakością rozmów, bo ja odnoszę wrażenie że dźwięk jest gorszy niż w nokii 1200 za 90zł:/ Powiedzcie jeszcze czy na wyświetlaczu powinna być folia ochronna? bo może wcisnęli mi wybrakowanego bubla w elektroworldzie?

  • 0

    107. ~Lakis  2010-07-25 11:10:09  host: 093105133218.kielce.vectranet.pl

    Witam! Jestem w posiadaniu tego telefonu od około 3 miesięcy. Muszę szczerze przyznać, że jest to jeden z najlepszych telefonów jakie miałem. ( od 2002 roku do 2010 r. dokładnie 21 modeli). Z modeli wszystko odpornych: Siemens M65, Samsung B2700, Nokia 3720 Classic i obecnie Samsung B2100. Dlaczego jestem z tego fona tak zadowolony? Po pierwsze ma świetny zasięg sieci GSM. Gdzie inne modele nie mają ani jednej kreski w tym są np w piwnicy starej kamienicy. (Ściany budynku potrafią mieć ponad 1 m grubości). Po drugie bateria. Jest bardzo wytrzymała. Mnie starcza 1 ładowanie na tydzień. Przy średnim użytkowaniu, to znaczy: ok. 15 minut rozmowy i ok. 10 sms-ów na dobę. Po trzecie, przeżył bez najmiejszego problemu kąpiel w wannie. Po czwarte ma wszytkie niezbędne funkcje. To znaczy: aparat, kamerkę, radio, odtwarzacz MP3. (Z bardzo przydatnych funkcji ma mocną latarkę). Może obsługiwać karty pamięci do 8 GB. Sam mam w nim kartę 4 GB. Chodzi bez najmiejszego zająknięcia. Mnie tak na prawdę brakuje aparatu, przynajmniej jaki miał Sony Ericsson K750i (2 mega z autofokusem). Wyświetlacz mógłby mieć jeszcze conajmniej 2 cale a nie 1.77 cala. Poza tym jest ok. Polecam ten model Samsunga wszytkim którzy szukają telefonu. Tak telefonu ale wytrzymałego. Jestem pewny, że przeżyje wszystkie obecne (kombajny multimedialne: Nokia N8, Samsung Wawe, iPhone 4G, Motorola Milestone i wiele innych). To telefon na lata.

  • 0

    108. ~esmeralda  2010-07-29 23:22:58  host: 213-0-89-007.rad.tsai.es

    a moj samsung juz 5 razy byl w naprawie. sa ciagłe problemy z zasiegiem. telefon gubi zasieg i wyłacza sie. wie ktos co moze byc przczyna ? zaznaczam ze na starej nokii mam trzy kreski i dobrze sie rozmawia

  • 0

    109. ~PogodnyAnioł  2010-08-05 15:41:03  host: nat.unipol.net.pl

    Czy był by ktoś życzliwy i napisał tu jakim programem,jak ustawienia mieć w tel. itd. przesyłać MMS-y które się dostało i są w tel. na pulpit komputera?

  • 0

    110. ~Tom  2010-08-06 11:42:10  host: xy154.internetdsl.tpnet.pl

    Też się męczę z b2100, chodzi o działanie tej jego podobno znakomitej baterii... Problem dotyczy samoczynnego wyłączania się-poziom baterii spada niespodziewanie do zera i koniec!!! 2 razy w serwisie Play'a, zmiana softu, płyty głównej, nawet baterii (kupiłem firmową) i NIC. Problem pozostaje jak wcześniej. Proszę o komentarz osoby które się uporały w końcu z tym problemem. Jak to zalatwić??

  • 0

    111. ~julita  2010-08-06 17:10:23  host: 119.70.40.101

    do wpisu 'pogodny anioł' uzyj programu ccleaner albo alcohol 120%

  • 0

    112. ~solinari  2010-08-08 09:29:14  host: 193.106.84.10

    Mam go miesiąc jak narazie elegancko się spisuje. Problemów z baterią brak podobno problem z baterią wynika z tego iż na polski rynek dorzucane są baterie mniejszej pojemności a samsung nie zostało na to przewidziany i głupieje ;]. W moim sprowadzanym nie ma takiego problemu ;]

  • 0

    113. ~PogodnyAnioł  2010-08-09 21:45:29  host: nat.unipol.net.pl

    Może ktoś wie jak i czym przesłać MMsy z tel. na komputer???.

  • 0

    114. ~tom  2010-08-11 12:34:46  host: xy154.internetdsl.tpnet.pl

    Parametry baterii wydają się OK, 1000 mAh, 3,7 V. Więc raczej problem leży gdzie indziej... Nie mam czasu biegać po serwisach, a i tak w 2-3 które odwiedziłem niewiele byli w stanie mi poradzić. Poczytałem kilka forum i widzę że ten problem samoczynnego wyłączania istnieje w tym modelu.

  • 0

    115. ~stefek  2010-08-14 09:47:28  host: host-n1-110-180.telpol.net.pl

    Miałem podobny problem ,wskaźnik poziomu baterii do ostatniego momentu pokazywał pełen poziom następnie w ciągu około godziny telefon wyłączał się nie informując o tym .Dwie wizyty w serwisie i dopiero po drugiej jest ok opis naprawy(Kalibracja toru baterii i toru radiowego)

  • 0

    116. ~tom  2010-08-16 12:30:22  host: xy154.internetdsl.tpnet.pl

    Do >Stefek< Wielkie dzięki za tą informację. Nie jest to jakaą ogromna wada ale kupując coś liczymy że będzie działać jak należy, wskaźnik baterii też jest po to żeby działać.

  • 0

    117. ~  2010-08-22 13:05:14  host: host-n1-110-180.telpol.net.pl

    Do "tom" mnie osobiście to bardzo przeszkadzało w najmniej odpowiednim momencie telefon się wyłączał,a reklamowałem dlatego iż to mój 2 Solid i miałem porównanie z poprzednim gdzie wskażnik był ok.W poprzednim jadąc na rowerze w czasie deszczu szybka zaparowała od wewnątrz ,telefon reklamowałem i wymienili na nowy.

  • 0

    118. ~julita  2010-08-22 22:55:15  host: 212.2.99.203

    do wpisu 'pogodny anioł' uzyj programu ccleaner albo alcohol 120%

  • 0

    119. ~kubek  2010-08-23 01:57:51  host: user-109-243-154-80.play-internet.pl

    trzymałem go 24h w wiadrzez wodą i nic!!!!

  • 0

    121. ~tom  2010-08-26 11:47:34  host: xy154.internetdsl.tpnet.pl

    Mój Solid b2100 ponownie wylądował w serwisie sieci Play. Moja cierpliwość się kończy... Ciekawe czy wykonają tą czynność serwisową o której pisał >Stefek

  • 0

    122. ~arek  2010-08-28 15:49:51  host: 217.99.48.210

    Witam Mam pytanie odnośnie odtwarzacza mp3. mam na karcie porobione katalogi wykonawców a w nich katalogi płyt i jak po wgraniu sprawdzę ich stan w Moje Pliki to wszystko ok, ale jak chcę posłuchac muzy za pomocą odtwarzacza mp3, to dziwnym trafem zrobił sobie nowy katalog o nazwie NIEZNANY i powrzucał tam wybrane pliki ze wszystkich albumów, Wszystkie mam w formacie mp3 od 128 do 190 kb/s, czy wiecie może o co chodzi, ze co niektórych nie akceptuje, aha oczywiście utworki w tym jego katalogu NIEZNANE można spokojnie posłuchać, to dlaczego powyrywał je z katalogów właściwych

  • 0

    123. ~ja  2010-09-09 11:44:49  host: dynamic-78-8-148-151.ssp.dialog.net.pl

    Witam ponownie, po kilku miesiącach używania mój egzemplarz nadal działa bez zarzutu. Widzę że niektórzy trafili na felerne egzemplarze, ale tak już jest ze wszystkim, to tylko urządzenie które przechodzi jakieś testy fabryczne ale ostatecznie testuje się "w praniu" ( w przypadku b2100 czasami dosłownie w praniu ). Mimo że czasami znajomym prezentuję rzut b2100 o podłogę to jeszcze nic nie zaczęło nawalać, innym tel. wystarczy często jeden upadek a nie mówiąc już o zamoknięciu lub umyślnym rzucie ze schodów. Właściciele innych tel. narzekają na schodzący lakier, b2100 nie ma tego problemu, na obudowie mam głębokie rysy a mimo to telefon nie wygląda jak obdartus, jestem fanem Ericssona i mogę powiedzieć że we wszystkich kilku SE które miałem lakier schodził szybko i telefony zaczynały straszyć wyglądem. ( Wszystkie moje SonyEricsson-y poległy od użytkowania, popękane, obdarte, z potłuczonymi wyświetlaczami ) Niektórzy mają problem z baterią - moja bateria nadal trzyma długo, raczej profilaktycznie ładuję ją raz w tygodniu w niedzielę żeby na następny tydzień roboczy miała pewny zapas, ale myślę że miała by szansę pociągnąć 2 tyg. Ktoś pisze że chciałby większy wyświetlacz - ale większy rozmiar wyświetlacza to mniejsza odporność. pozdrawaim

  • 0

    124. ~mericet  2010-09-16 01:35:35  host: 240.217-171-54.tkchopin.pl

    Witam! Po podłączeniu słuchawek dzwonka połączenia przychodzącego nie słychać z głośnika a jedynie w słuchawkach. Prowadząc samochód lubię mieć już podłączone słuchawki i w razie połączenia jedynie włożyć do ucha i rozmawiać. Czy ktoś wie czy można zmienić gdzieś opcję żeby przy podłączonych słuchawkach sygnał szedł też na głośnik?? Pozdrawiam!

  • 0

    125. ~tom  2010-09-17 13:27:52  host: xy154.internetdsl.tpnet.pl

    Nie mogę zrozumieć PO CO istnieją niektóre serwisy, skoro nie potrafią uporać się z byle g..nem! Po 3 wizycie w serwisie sieci Play ręce opadają człowiekowi, bo w raporcie usługi serwisowej opisana jest naprawa usterki której do jasnej w ogóle nie zgłaszalem!!!!!!!!!!!!! Dno totalne...

  • 0

    126. ~EQUINO  2010-09-19 17:27:25  host: static-81-219-80-250.devs.futuro.pl

    do 55. Napisałem że mam model 2700. A to co opisałem to było o 2100.

  • 0

    127. ~Jarek  2010-09-30 10:45:36  host: io10.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon posiadam od 3 dni i jestem z niego bardzo zadowolony. Co do menu to jest trochę kłopotliwe, bateria jeszcze nie padła (3 kreski) mimo długich zabaw telefonem (trzeba sprawdzić co i jak. Mając go już w dłoniach to w pierwszej minucie została sprawdzona szczelność telefonu w wodzie:) efekt pozytywny. Jeśli chodzi o mnie to polecam

  • 0

    128. ~sian0 Ziom  2010-10-02 21:13:40  host: user-109-243-40-2.play-internet.pl

    Najlepszy telefon jaki dotychczas miałem. Nie martwię się gdzie jestem i co robię. Telefon upada na ziemie, wpada do wody, błota, piasku,zostaje porwany przez moje dziecko i w końcu ląduje w wannie. Jak się zabrudzi myję go pod kranem... Czego chcieć więcej... Latarki! Wytrzymałej baterii?! Tak! IP57!!! Rewelacja! Te rzeczy przydają się w normalnym życiu. I tak też przydatny jest ten przedmiot. Nie jako tandetna zabawka dla dużych dzieci i gadżeciarzy. Tylko zwykły telefon o pancernej wytrzymałości. Zwykła ciekawość skłoniła mnie do kilku testów, z których wyszedł bez skazy. Topienie, Upadki, Błoto, Pył, Destrukcja 17miesięcznego dziecka. Telefon marzenie! Ja polecam ze szczerego serca. Zwykły ziomek.

  • 0

    129. ~anton  2010-10-03 09:04:00  host: net01.mlyniec.gda.pl

    do 126. ty sam nie wiesz co piszesz i o jakim modelu. skoro masz 2700 to po co płodzisz o 2100 ? i co ty moesz wiedziec o tym telefonie jak go nie masz? ech te jeometry !

  • 0

    130. ~tom  2010-10-05 11:15:51  host: 212.160.201.27

    Niesamowite, ale Panowie z serwisu Play uporali się NARESZCIE z moim telefonem! Czapki z głów dla Panów. Nie tyle jednak uporali się co dali w końcu nowy sprawny. Miałem gwarancję więc zamęczałem ich do skutku. Pozdrawiam Panów z "Regenersis"

  • 0

    131. ~tom  2010-10-06 00:41:23  host: 212.160.201.27

    Po wpisaniu *#1234# w samsungu pojawia się wersja sterownika i tak chyba doszedłem do wniosku że przyczyną moich kłopotów z telefonem mógł być banalny sterownik - pamiętam że wcześniej nazwa-wersja sterownika była na pewno inna. Mój solid b2100 wadliwie odczytywał stan naładowania baterii. Wadliwie działo się to na sterowniku o końcówce w nazwie ...XAJJC1 lub bardzo podobnej nazwie, bo już bardzo dokładnie nie pamiętam. Niestety produkcja jest masowa, bo musi taka być, zawsze trafi się niedopracowany soft lub sprzęt...

  • 0

    132. ~maniak  2010-10-06 18:25:53  host: 36-252.89-161.tel.tkb.net.pl

    mam b2100 od 8m-cy i .....powoli zmieniam zdanie na temat tego szajsunga.to świetny telefon-bdb zasięg,po ustawieniu profilu zewnętrznego bdb się rozmawia ,po poznaniu menu jest dziecinnie proste i szybkie,,,,,i w ogóle jestem zaskoczony na plus - polecam ten telefon

  • 0

    133. ~  2010-10-18 17:29:04  host: ccv229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam B2100 od 3 dni, dopiero dziś podłączyłem go pierwszy raz do ładowania - bateria strasznie trudna do wyczerpania.

  • 0

    134. ~Jan  2010-10-23 07:58:48  host: ip237.scom.za.digi.pl

    Telefon użytkuję 8 miesięcy. Zaliczył kilka upadków, oraz kilka nurkowań ( m.in. w piwie podczas zakładu o 20zł ). Po za drobnymi ryskami śladu użytkowania nie widać. Zalety: wytrzymała bateria i obudowa, wodoszczelność, latarka, głośne dzwonki, Wady: niedopracowana JAVA ( nie działa m.in. GG, OperaMini i inne ), brak GPS, WIFI, ciężki Ocen: 8/10 Czekam na takie telefony z GPSem i WIFI :D

  • 0

    135. ~tutek  2010-10-24 15:11:22  host: user-46-112-231-130.play-internet.pl

    dziwne. na moim samsungu b 2100 dziala opera mini. trzeba tylko pobrac wersje 4.2 komunikator papla tez dziala

  • 0

    136. ~Rafał  2010-10-27 14:02:17  host: sauron.kamsoft.pl

    Telefon używam od 6 miesięcy. W międzyczasie przejechał 5 godzin zanurzony w mieszance błota, wody i piachu (Maraton MTB w Krakowie) w sąsiedztwie narzędzi stalowych, zamknięty w ciasno napakowanej torbie, w wyniku czego: 1. Nic się nie zepsuło 2. Nic nie zamokło 3. Lekko starła się obudowa (w miejscu styku z kluczami imbusowymi). Menu mogłoby być lepsze - widać, że było kodowane/projektowane przez kilka osób, które nie miały spójnej wizji. Czasem "Usuń" jest pod 3,a czasem pod 6... Podobnie z innymi funkcjami. Bluetooth nie zadziałał mi w podłączeniu z komputerem (laptop Fujitsu Siemens), ale to raczej wina starego komputera.

  • 0

    137. ~JD  2010-10-30 13:27:24  host: 87-205-168-212.adsl.inetia.pl

    Witam mam takie pytanie otóż po zakupie telefon trzymał spokojnie tydzień czasem więcej, od niedawna w lewym górnym rogu pojawia się znaczek "E" i bateria trzyma 2 dni wiecie może co jest? proszę o pomoc

  • 0

    138. ~milosz  2010-11-01 10:07:48  host: 82-160-38-70.tktelekom.pl

    To E to jest znaczek od internetu coś ci się łączy z internetem .

  • 0

    139. ~jarooooo  2010-11-02 19:08:23  host: aan110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    serdecznie polecam nowe dziecko samsunga model b2710. Bateryjka 1300mha trzyma mi juz ponad 8 dni i mam jeszcze 3 kreseczki. tel bardzo dobrze wykonany.

  • 0

    140. ~edward  2010-11-03 10:54:27  host: host-5db0c8f5.sileman.net.pl

    Mam pytanie. Jakim cudem niektórym bateria trzyma grubo ponad tydzień. Ja rozmawiam góra 30 minut tygodniowo, wysyłam z 10 SMSów , wyświetlacz na mimimum, blutucza nie używam i trzyma równo 7 dni.

  • 0

    141. ~johan  2010-11-03 18:56:44  host: user-46-112-154-202.play-internet.pl

    odpowiadam osobnikowi " edward" mój rekord długosci trzymania baterii w tym samsungu to pełne dwa tygodnie.ale...było tak ,ze telefon leżał i tylko odbierałem na nim sms. czasem tez odpisywałem sms. ponadto telefon był w bardzo dobrym zasiegu sieci i nie przemieszczl sie. na noc wyłaczałem a właczony był od 8 rano do 23. ot i caly cud drogi eduardo. jak tak zrobisz ze swoim a jak cie znam to pociagniesz cały miesiac na jednym ładowaniu telefonu

  • 0

    143. ~matii0000  2010-11-04 22:02:51  host: 87-205-2-136.ip.netia.com.pl

    ostatnio zaparowala mi szybka od srodka. czy to podlega reklamacij? mam solida z play

  • 0

    144. ~mateusz21  2010-11-10 22:09:54  host: 82-160-26-1.tktelekom.pl

    Witam! Posiadam Solida już prawie 9 miesięcy i jestem z niego zadowolony. Podzielę się z wami moim spostrzeżeniem. Wpisując na klawiaturze *#0228# pokaże się nam status baterii. Patrząc na napięcie można określić ile potrzyma nam jeszcze bateria tzn. napięcie 4.10V-3.92V to 5 kresek naładowania baterii. 3.91V-3.80V -4 kreski 3.79V-3.75V -3 kreski 3.74V-3.70V -2 kreski 3.69V-3.57V -1 kreska 3.56V-3.30V -0 kresek Poniżej 3.30V komórka się wyłącza.

  • 0

    145. ~nautilius  2010-11-17 23:01:39  host: dynamic-78-8-95-104.ssp.dialog.net.pl

    to konkretny sprzet...jestem kominiarzem i u mnie telefon wytrzymuje max 3-4 miesiace, wiadomo sadza ,kurz , wilgoc, wstrzasy...i rewelacja to pierwszy telefon ktory mam juz ponad rok....nie sluchajcie tychy przemadrzalych wypowiedzi..jezeli ktos potrzebuje telefon do pracy to polecam samsunga B2100

  • 0

    146. ~nurek  2010-11-19 13:33:25  host: user-46-113-29-50.play-internet.pl

    z zawodu jestem nurkiem i czesto korzystam z tego telefonu pod woda. zdarza mie sie dzwonic nawet z glebokosci 5 metrów. samsung dobrze sie sprawuje i polecam go jak najbardziej nurkom do pracy podwodnej

  • 0

    147. ~domo2711  2010-11-30 10:32:35  host: chello089072009214.chello.pl

    Witam, pytanie do posiadaczy ww telefonu. Jak jest z jakością zdjęć. Nie wymagam cudów, ale czy przy dobrym oświetleniu zdjęcia wychodzą dobre jak na te 1.3 mpx. Jestem zapalonym wędkarzem i zależy mi żeby znajomi odróżnili na zdjęciu karpia od szczupaka.

  • 0

    148. ~Grzesiek  2010-12-05 16:08:26  host: 89-77-11-116.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon od sierpnia 2010. Nie sprawdzałem co prawda jego możliwości w zakresie uderzeń, zalań itp, ale mój znajomy, który ma też ten model nagrał na wakacjach film pod woda:-) To co mogę potwierdzić to bardzo dobry czas pracy baterii. Po trzykrotnej "formatce" bateria wytrzymała mi 15 dni ciągłej pracy (24h/dobę). Przy czym z telefonu prawie w ogóle nie korzystałem (w tym czasie miałem ok. 40 minut rozmów i [mam za małe IQ by pisać sensowne posty] Telefon pracował w zmiennych warunkach sieci, tzn. często zmieniał lokalizację, bo podróżował ze mną:-) Myślę, że ten model na pewno zadowoli standardowych użytkowników telefonii komórkowej. Jeśli ktoś potrzebuje super jakości zdjęć w komórce lub super odtwarzacza mp3 to musi poszukać czegoś innego, no ale coś za coś:-)

  • 0

    149. ~pan okolicy  2010-12-11 13:41:32  host: user-46-112-14-36.play-internet.pl

    co do zdjec szczupaka czy tez karpia jak najbardziej.o ile bedzie dobre swiatlo. pomimo ze tam jest tylko 1.3 mln matryca to zdjecia z tego samsuga sa lepsze od kazdej nokii z taka sama matryca.chodzi tylko zeby byla ryba. a jak lowisko puste to zawsze mozesz w rybnym nabyc jakas sztuke, wbic haczyk , zrobic zdjecie i wolac o wielkim trofeum wedkarskim a ktore uczyni cie sławnym pogromca szczupakow

  • 0

    150. ~damian34322  2010-12-25 13:16:00  host: user-46-112-70-218.play-internet.pl

    kolego ~pszczynioczka masz w instrukcji obslugi pokazane jak umiescic karte micro SD

  • 0

    151. ~KEN-KON  2011-01-09 21:28:58  host: 178235117019.unknown.vectranet.pl

    Witam, Telefon ten mam od maja 2010 roku. I jestem z niego bardzo zadowolony, ponieważ spełnia moje wymagania tzn. jest niesamowicie odporny a także praktyczny w codziennym użytkowaniu. Nie trzeba się obchodzić z nim delikatnie, żeby np. nie zbić wyświetlacza jak ma to często miejsce w dotykowych telefonach. Bateria wytrzymuje mi naprawdę długo, bo 2-3 dni biorąc pod uwagę dzienna ilość rozmów( jakąś godzinę dziennie i około 20 sms) latarka jest bardzo przydatna i świeci zadziwiająco mocno. Wodoodporny w 100%(niejednokrotnie sprawdzany) Wstrząsy również mu nie straszne. Ogólnie telefon dobry dla osób, które nie obchodzą się delikatnie z telefonem i nie potrzebują żadnych bajerów. Pozdro!!

  • 0

    152. ~artur  2011-01-10 12:13:24  host: host-89-228-247-39.kalisz.mm.pl

    Ostatnio kupiłem ten telefon, jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Jest jeden problem, mogę przesyłać długie wiadomości, gorzej już jak ktoś taką wiadomość wysyła do mnie, ponieważ urywa smsa i nie wczytuje reszty. Wie ktoś może czy można to jakoś ustawić?

  • 0

    154. ~kalibert  2011-01-30 09:37:47  host: 77-254-201-119.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie do użytkowników tego telefonu, gdy ktoś do mnie dzwoni z numeru który nie jest zapisany w komórce nie mogę odebrać, co zrobić żeby to wyłączyć?

  • 0

    155. ~LEO 1957  2011-02-02 12:12:10  host: 87-205-13-114.ip.netia.com.pl

    Brakuje mi kontroli wygadanych minut i sms-ów oraz raportów.Ogólnie to tel.ok latarka cymes. Mam go tydzien.

  • 0

    156. ~kur  2011-02-07 19:19:31  host: 81.15.228.75.bransat.pl

    jakim programem odtwarzać filmiki z tego telefonu na komputerze??

  • 0

    157. ~dommator  2011-02-12 08:39:50  host: pc15-95.btk.net.pl

    Witam ! mam prosbę : jak odblokować w B2 100 numer tel. który niechcacy zablokowałem i teraz nie może się do mnie dodzwonić .

  • 0

    158. ~stan  2011-02-15 09:59:24  host: bii253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, telefon mam od miesiąca, nawet niezły, tylko ta bateria, na forum ludzie piszą ze trzyma 15, komuś 20dni, a moja wytrzymuje tylko(aż) 8dni i powiem szczerze ze nie gadam codziennie.

  • 0

    159. ~  2011-02-26 20:33:49  host: 213.158.217.101

    Do Stan: telefon rozładowuje się nie tylko od rozmów, ma na to wpływ również wiele innych czynników jak słuchanie mp3, włączony bluetooth, wyłączanie telefonu na noc, długość podświetlenia. Sprawdź co możesz zrobić żeby bardziej ograniczyć zużycie baterii:-)

  • 0

    160. ~Tom  2011-03-27 00:05:08  host: awf75.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Czytając wasze opinie czekam na ten właśnie model tel. z ery. Myślę że spełni moje oczekiwania i nie będzie w nim problemów z baterią, urywaniem rozmów itp. Jak go chwilę poużywam to podzielę się swoją opinią.

  • 0

    161. ~jarek171k  2011-05-26 13:10:56  host: 178.182.89.4.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Bardzo dobry fon nie mam z nim zadnego problemu.Mam ten fon ponad rok.

  • 0

    162.  2011-05-26 13:19:22

    Telefon super mam go ponad rok.Żadnych problemów polecam każdemu.Naprawdę.

  • 0

    163.  2011-07-09 16:33:20

    Witam zakupiłem solida 2100 w czwartek i powiem tak super telefonik ma wszystko co trzeba w fonie tylko brak zbednej navi czy super aparatu bo poco mi? do komunikacji super,plus wszystkie dodatki nowe kolorowy wyswietlacz aparat mp3 radio nic mi wiecej nie trzeba i najwazniejsze ze jest odporny nie musze sie martwic o niego na rowerze czy nad woda itp test juz na wode 1 dnia przeprowadziłem w zlewie:-D i spisał sie ok wiec kazdemu polecam ten fonik:-)))

  • 0

    164. ~Maxriusz  2011-07-12 20:20:36  host: 213.199.241.6

    Telefonik super mam go od jakiś 8 miesięcy i działa dobrze bateria trzyma tydzień przy zwykłym korzystaniu (parę smsów i kilka rozmów dziennie) oprócz paru rys na ekranie to nie widać śladów użytkowania a przeszedł już dość dużo parenaście razy był pod wodą kilka razy spadł z dużej wysokości i dalej działa dobrze Polecam telefon ludziom którzy nie potrzebują super bajerów tylko szukają taniego wytrzymałego telefonu.

  • 0

    165. ~Wrzos  2011-07-21 15:02:18  host: 178.180.70.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    fonik po 1 ładowaniu ok 15 godzinym na wył fonie dzis leci 9 dzien i jeszcze sa 3 kreski bateri i jest srednio uzytkowany jak ktos pisze ze krotko trzyma to chyba bat nie formatował a warto i trzeba mi tak gosc powiedział na wył fonie wazne to jest zeby nie na wł bo na wł sie doładowuje i naprawde szok 9 dzien i jeszcze te 3 krechy wiec warto formatowac bateryje pozdrawiam

  • 0

    166. ~Kristakles  2011-09-18 00:48:57  host: r1.zator.net-admin.com.pl

    Witam! Mam wątpliwości co do wodoodporności mojego modelu B2100. Zanurzyłem mojego solida w umywalce, ale zauważyłem wydostające się z pod przycisków do regulacji głośności pęcherzyki powietrza. Sądziłem, że woda dostała się do środka, choć telefon nadal działa i nie widzę pary wodnej na wyświetlaczu; czyli może jednak nie jest zalany?. Możliwe, że pd regulacją głośności jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie przeciwko wodzie, i nie powinienem się tym przejmować? Ogólnie wrażenia po pierwszych dniach są dobre, mam wreszcie telefon na który czaiłem się od 1,5 roku. Tylko na razie nie odważę się powtarzać próby wodoodporności.

  • 0

    167. ~wallace  2011-10-14 17:12:25  host: 91.230.58.65

    Witam, czy można tak ustawić alarm (budzik), żeby działał tylko jako wibracyjny? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.

  • 0

    168. ~ann  2011-10-31 12:41:52  host: public129274.xdsl.centertel.pl

    witam chciałabym sprawić taki telefon tacie który pracuje naprawdę w cieżkich warunkach ale ponieważ jest starszą osobą zastanawiam się jak jest z wielkością czcionki? wyświetlacz jest czytelny?

  • 0

    169. ~Alth  2011-11-05 23:08:07  host: ip-194.54.188-26.spray.net.pl

    Pracuję czasem w dużym zapyleniu. Poprzednio miałem nokię 6070, która mimo noszenia TYLKO w zasuwanej kieszeni szybko łapała kurz (głośnik trzeszczał). Teraz mam B2100 i nic go nie bierze. Test w misce z wodą, mycie mydłem pod kranem i kurz w pracy - telefon nie do zajechania.

  • 0

    170.  2011-11-06 12:02:27

    Witam. Jestem posiadaczem tego telefonu od ponad roku. Telefon nie kupiony w salonie żadnej sieci tylko w sklepie elektronicznym. Telefon dokładnie spełnia wszystkie funkcje podane w opisie. Nie ma z nim żadnego problemu a co najważniejsze to niesamowita żywotność baterii oraz wytrzymałość i odporność na trudne warunki. Używam telefonu i w domu i w pracy gdzie w pracy jest duże zapylenie. Po pracy telefon przechodzi mycie pod wodą i przez rok czasu nie zawiódł. Wg mnie idealny telefon do codziennego użytku, nie trzeba uważać by nie wypadł z ręki czy się nie zamoczył. Doskonały do codziennej komunikacji telefonicznej bądż smsowej. A i niektóre strony w necie można przejżeć czy sprawdzić pocztę. Spełnia oczekiwania, lecz nie dla takich którzy szukają telefonu z gadżetami, to typowy i doskonały telefon do komunikacji. Oceniam go 10/10.

  • 0

    171.  2011-11-06 12:05:05

    Szczegółowe odpowiedzi na temat działania telefonu mogę udzielic na priv.

  • 0

    172. ~arek  2011-11-20 11:13:44  host: z.atm.pieniezno.do.tpnet.pl

    witam.mam pytanie bo chce sobie kupic ten tel.jak wygladaja zdjecia z tego telefonu?wiem ze to nie jest do zdjec itp.ale jednak czasami sie przydaje aparat.nie oczekuje cudow po 1,3 ale czy wogole cos widac zeby np wrzucic na kompa i miec to zdjecie.drugie pytanie czy mozna korzystac z internetu?nie chodzi o przegladanie czeste ale zeby czasami cos sprawdzic gdy sie nie ma dostepu do komputera.

  • 0

    173. ~Dj.  2011-11-30 17:59:40  host: 83-1-9-130.informel.pl

    Mam ten tel. i nieraz gramy nim w noge xDD ;D Co do fu8nkcjii to jest ok ale mógł by mieć lepsze, ale co do wytszymałości to jeszcze bardziej wytrzymalejszego nie widziałem ;D

  • 0

    174. ~sami swoi  2011-12-03 10:52:56  host: d141196.adsl.hansenet.de

    Czy ma ktos porownania co do zasiegu tego telefonu

  • 0

    175. ~KFS  2011-12-17 23:15:57  host: 94-192-51-199.zone6.bethere.co.uk

    Telefon ten posiadm około dwóch lat i jeszcze do niedawna wszystko było bez zarzutów. Bateria trzymała od 6 do 12 dni, wytrzymały tak jak miał być , a co nieco przeszedł, ale ostatnio zaczął się drań czasami wieszać. I to tak że nie dało się z niego czasem przez parę godzin korzystać. Potem przez jakiś czas wszystko spoko, aż parę dni temu znów przyświrował. Ktokolwiek miał podobne z nimi problemy i jakoś się z nimi uporał. Czy też może zwyczajnie naiwnym z mojej strony jest łudzenie się że można kupić telefon na kilka lat? ;P

  • 0

    176. ~Tracz  2011-12-29 14:15:25  host: 94-40-10-212.tktelekom.pl

    do arek Zdjęcia wychodzą z tego telefony w miarę dobre jak na 1,3 mpx. Widać dobrze wszystko. Jeśli chodzi o internet to odpada bo tylko prehistoryczny wap działa. pozdro

  • 0

    177. ~marks  2012-01-13 12:29:42  host: host-89-228-255-17.olsztyn.mm.pl

    telefon ok. do moich skromnych potrzeb, jednak szkiełko nie jest odporne i miałem już wymianę aparatu ze względu na otarcia szybki mimo, że nie był szczególnie narażony na tego typu uszkodzenia. Mimo wszystko jestem zadowolony z jego posiadania

  • 0

    178. ~rotki  2012-01-29 16:09:40  host: 212.87.236.231

    telefon mam jakieś 6 m-c, początkowo ciężko się przyzwyczaić do gumowej klawiatury, ale po czasie ten problem znika:), co do wytrzymałości to nie przeprowadzałem na nim jakiś spektakularnych prób jakie można zobczyć w necie, był co najwyżej pare razy myty i pare upadków zaliczył, póki co cały, jedyny minus to wyśietlacz łapie rysy jak każdy inny fon, szczegulnie w kontakcie z kluczami w kieszeni, tego problemu można się pozbyć kupując jakieś przylepce na wyświetlacz ponoć dobre, ja osobiście okeliłem wyśietlacz szeroką taśmą kelejącą - raz na miesiąc wymaga wymiany:), gadżety no cuż poz za radiem i mp3 to nie ma wiele tego, aparat raczej lichy.. ale w tego typu telefonach chyba głównie chodzi o wytrzymałość, za tą cenę jest warty polecenia, w tej klasie telefonów jest pod tym względem chyba nr 1 na rynku, no są pwenie bardziej wytrzymałe modele np z oferty Sonim, ale cenka no sorry koło 1500 zł za sztukę to raczej produkt dla tych zarabiających eurowalutę...

  • 0

    179. ~maciek  2012-05-15 02:31:03  host: cyberfox.pl

    Mam go od 4 dni, kupiłem go, choć nie chciałem akurat jego, ale kupiłem go ze względu na innego którego chciałem, bo gościu sprzedawał 2 telefony razem. Słaby jak każdy Samsung, jakość wyświetlacza jak na 262 tys kolorów kiepska, wygląda jak 65 tysięcy, już lepiej 65 000 prezentuje się w Sony Ericssonach niż 262 w tych Samsungach. No wygląd ma nawet nawet, duży jest, ale jedyne co mi się w nim podoba to funkcja latarki, zawsze się przyda jak potrzeba czymś gdzieś poświecić, a nie ma się przy sobie nic do poświecenia, a telefon się ma zawsze. No i głośnik jest nie najgorszy, nawet ładnie gra, nie idealnie ale basik jest :) A to w głośnikach lubię najbardziej. No i fakt że telefon jest wzmacniany, to dodaje chęci do kupienia. Jego "wymarłym" już rywalem może być słabsza Nokia 5100 niemająca jedynie mp3 ale z termometrem i miernikiem hałasu, których Samsung nie ma. Radio w nim nie ma RDS'u, WitkuT, popraw ;)

  • 0

    180. ~arek  2012-05-30 21:01:48  host: z.atm.pieniezno.do.tpnet.pl

    wie ktos jak sprawdzic na zablokowanej klawiaturze polaczenia nieodebrane?ikonka ze sms sie pojawia.ale polaczen nie.czyzby to byla jedyna wada telefonu?a moze w ustawieniach da rade zrobic?poza tym telefon super.polecam wszystkim.

  • 0

    181. ~sintesi  2012-07-05 22:59:21  host: 178-36-94-118.adsl.inetia.pl

    dzisiaj po 15 minutach zanurzenia w rzece ....działa :) Zegarek "water resist" padł, telefon żyje i ma się super pomimo lekko uszkodzonej uszczelki klapki baterii :)

  • 0

    182. ~Maxriusz  2012-07-24 15:14:03  host: 213.199.241.6

    A u mnie zaparował aparat i latarka po pobycie telefonu w wodzie (a mam telefon już prawie 2 lata i wcześniej nic się takiego nie zdarzało) i przebiła się niedawno ta osłonka przy głośniczku rozmów i jak zamoknie to nic nie słychać

  • 0

    183. ~łobuz  2012-11-12 01:33:58  host: 89-68-144-35.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon od dwóch miesięcy. Jestem superzadowolony. Same plusy. Jedyny minus to brak wifi.

  • 0

    184. ~Flemming  2012-11-13 15:25:35  host: 89-67-163-88.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon ponad dwa lata. Działa bez zarzutow, bateria trzyma dlugo (sciemnilem na full podswietlenie i wylaczylem podswietlenie klawiatury) nawet 1,5 tygodnia przy około 10min rozmow dziennie i 20 smsach. Nie trzeba na niego szczegolnie uwazac, jest niezniszczalny :)

  • 0

    185. ~zzz  2012-12-16 17:21:09  host: pc18-202.btk.net.pl

    Mam go trzy i pół roku i poza dwóch poważnych rys na szybce, które i tak mi nie przeszkadzają to nic w nim się nie popsuło. Wiadomo obudowa ma otarcia itd ale to normalne. Telefon zniósł dużo (kąpiele, kopanie, używanie jako substytut piłki do kosza, kręcenie kółek, śnieg, piach, rower itd). Dlatego go polecam.

  • 0

    186. ~andre  2013-01-15 19:02:38  host: bkw165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon już 2 lata, wszystko było ok, bateria trzyma mi do trzech tygodni, a teraz pojawił się problem z zasięgiem... nie ma go nigdzie

  • 0

    187. ~Rudy  2013-01-27 05:19:25  host: public138313.cdma.centertel.pl

    Witam posiadałem telefon ok 2 miesiące i powiem że pod wzgędem wytrzymałościowym lepszego nie widziałem i pewnie nie zobaczę z ręką na sercu mówię że swoim pewnego razu ze złości rzuciłem z całej siły o asfalt i nic tylko lekka rysa na gumie i tyle nie odpadła klapka nie wyłączył się nic .Jak dla mnie kamienny telefon właśnie kupuje drugi bo lepszego nie znalazłem bateria trzymała mi 4 dni przy pisaniu sms i sluchaniu muzyki codziennie jeśli ktoś nie oszczedza telefonu i chce miec ten sam długo to polecam w 100% jeśli ktoś chce mieć zabawkę mulitimedialną nich szuka innego chociaż jakość zdjęć tego modelu odtwazanych na komputerze nie jest najgorsza :)

  • 0

    188.  2013-01-27 20:04:26

    Mam ten telefon 2 lata , @Rudy Twoja opinia jest jak najbardziej trafna ! :) Ekran -identyczny jak w e2370 ,ale paleta kolorów lepsza :) Obudowa- bardzo solidna ,gumowa ,nic nie trzeszczy no i bardzo trwała. Bateria -trzyma 5 dni ,jednakże nie używam go teraz ,bo mam (b2710) Klawiatura -wygodna ,ale (moim zdaniem) lepsza w e2370. Połączenia -jakość rozmów podobna do tej w e2370 , słychać czysto i wyraźnie ,bez opóźnień. Głośnik -głośny . Latarka - bardzo mocna (jak na telefon) , inne światło niż w b2710 ,ale ta sama jasność diody. Najgorsze latarki są w (e2370 i c3350) Odporność - rewelacyjna ,najodporniejszy z solidów nie patrząc na stopień odporności , b2710 ma ip67 ,ale nie ma tej gumowy na obudowie :( Polecam ten telefon ! Cena zbliżona do modelu e2370.

  • 0

    189. ~nowa:)  2013-05-06 14:35:31  host: actm4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam jedno pytanie... Czy na tym telefonie jest możliwość odczytania pliku pdf? Bardzo mi na tym zależy, więc byłabym wdzięczna za pomoc :) Z góry wielkie dzięki ;)

  • 0

    190. ~korn  2013-06-13 17:16:55  host: ksm.net.pl

    mam ten telefon już parę miesięcy i szczerze jest super bateria, zasięg, odtwarzacz głośny szczególnie słuchawki pierwszy raz się spotkałem z takimi dobrymi słuchawkami brzmienie dobre i co najważniejsze głośny !!! duży plus a co do aparatu to jak na taki to zdjęcia wychodzą dobrze jak się zrzuci na kompa to wszystko widać .......a odporność ma najlepszą ze wszystkich solidów !!!!! ostatnio kumpel uderzył przednia obudową mojego i swojego solida b2710 i jemu pękła szybka :))testowałem go pod wodą na upadki i działa nie potrzebuje GPS czy innych bajerów tel ma dzwonić !!!!!! i smsować a niestety teraz gimbusy kupują a raczej rodzice kupują co raz to nowsze zbajerowane tel. żeby się szpanować na wzajem .............polecam ten fon bo jest git !!!!

  • 0

    191. ~justyna  2013-07-17 23:25:53  host: public-gprs517483.centertel.pl

    jest to prosty jak cep telefon. tylko do dzwonienia i sms. wytrzymaly i na tym koncza sie zalety. nie wgrasz na niego nic. ani mini opery ani zadnego mobilnego komunikatora. mam na mysli inspiro czy parlingo. nie wyrabia procek w tym telefonie. no i ekran wielkosci paznokcia tez na nic nie pozwala. aparat kiepski jak i nokii 3110 classic a ktora tez mam. pamiec ma ok 7 mb a jakis jełop zainstalowal w sofcie szablony mms ktore zabieraja z tego 2 mb. dobry prymitywny sprzet dla budowlanca lub kogos kto uzywa go w wilgoci

  • 0

    192. ~  2013-07-27 16:22:58  host: 109.128.145.185

    Mam już trzeciego. Jednego zalałem ;/ Ale to wina przypadkowo zrobionej dziurki w klawiaturze... Drugi to już inna bajka... Po prostu nie wytrzymał. Po aktualnym przejechał samochód i jedynie pekła szybka;/ Ale poza tym wszystko jest ok. Nie pozostaje nic jak znaleść nowa obudowę i dalej cieszyć się jego wytrzymałością. Pracóje fizycznie i wielokrotnie wpadał w piach/cement itp rzeczy. Umyłem go pod kranem i nie ma problemu:) Polecam dla aktywnych nie wymagających bajer w tel.

  • 0

    193. ~Kuba  2014-12-14 11:04:04  host: user-109-243-63-226.play-internet.pl

    Wyprzedzając wasze uprzedzenia: Nikt nie płaci mi za ten wpis w końcu telefonu już nie dostaniecie w żadnym sklepie a na allegro nie ma co ryzykować. Dostałem go jako służbówkę. Przez swoją głupotę zniszczyłem go w sposób uniemożliwiający jego naprawę -zbita szybka, zapewne rozlany ekran i kolorowe boki, które odpadły ale nie ma co się dziwić zważywszy na to, że telefon leżał przez 20 minut na DK gdzie częstotliwość przejazdu samochodów waha się w granicach 80 tys./dobę. O dziwo bateria działa do tej pory bez szwanku wytrzymując koło tygodnia. Upadki z wysokości 1 metra nie rzadko prowokowane aby się popisać przed właścicielami smartfonów czy nawet klasycznych nokiach "O kurde! haha podpuszczałem Cię patrz i płacz jaki to wytrzymały sprzęt. Mam jeszcze Nokię 6310i ale raczej nie bedę jej reaktywował. Kto go ma niech trzyma i nie przejmuje się wytartym lakierem na kursorze głównym.

  • 0

    194. ~peterkhun  2015-01-04 14:19:47  host: staticline50404.toya.net.pl

    Witam. Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie: czy jest odporny na zaklejanie sie głośnków metalowymi opiłkami?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-168-21.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet