Sagem my411X - opinie
Telefony Sagem Sagem my411X Opinie o Sagem my411X

Sagem my411X

w sumie: 747
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›
  • 0

    1. ~do ludzi od telepolis DZIKUJE  2007-05-10 16:19:54  host: ccz32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziekuje ze wzieliscie pod uwage moje prosbu zdiex!!!!!!!!!

  • 0

    2. ~znawca  2007-05-11 17:48:59  host: cgw101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny telefon nawet ładny i w przystepnej cenie łał taki mp3 z aparatem i sms hahah

  • 0

    3. ~my411x  2007-05-12 12:58:00  host: 088156096146.stk.vectranet.pl

    To jest telefon dla ludzi którzy niechcą zabardzo szpanować telefonem bo wiedzą ze telefon jest do dzwonienia i sms-owania.telefon będe miał w najbliższym czasie wiec napisze ile trzyma bateria itd.:)

  • 0

    4. ~ziomek  2007-05-12 15:00:58  host: acgd154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no zamierzam sobie wymienić fona właśnie na niego chyba nie kest taki słaby ;)

  • 0

    5. ~arrason  2007-05-14 10:14:37  host: cxy74.internetdsl.tpnet.pl

    12 miesięcy gwarancji to jakiś dramat. Póki Sagem będzie dawał roczną gwarancje na telefony ludzie będą wybierać słabsze Nokie lub SE. Sagem to nie jest zła firma i robi ciekawe telefony ale ... zawsze jest coś

  • 0

    6. ~kowal_1313  2007-05-15 22:48:26  host: ns4.netmax.net.pl

    mam ten telefonik i jest świetny, jeżeli ma to być oczywiście "telefon" a nie zabawka ;) polecam

  • 0

    7. ~Gana  2007-05-16 09:34:12  host: host-ip69-29.crowley.pl

    Hej mam pytanko jaki jest lepiej wziąć telefon sagem my411x czy sagem my401c ?Pomóżcie bo nie mogę sie zdecydować.

  • 0

    8. ~Aga  2007-05-16 12:41:04  host: host-ip69-29.crowley.pl

    Hej mam pytanko jaki jest lepiej wziąć telefon sagem my411x czy sagem my401c ?Pomóżcie bo nie mogę sie zdecydować

  • 0

    9. ~niezdecydowana  2007-05-16 16:35:47  host: anz233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktos wie jakiej jakosci filmy i zdjecia robi ten telefon???

  • 0

    10. ~slizgi  2007-05-17 21:22:37  host: gate.pcboot.pl

    mam ten sam problem jaki lepiej wziąść my411x czy ten my401c????

  • 0

    11. ~Aga  2007-05-18 15:39:53  host: host-ip69-29.crowley.pl

    slizgi i jaki bierzesz telefon bo ja sagem my411x

  • 0

    12. ~robo  2007-05-18 18:24:27  host: pc191-233.rzepicha.ds.polsl.pl

    Może ktoś napisac jak faktycznie sprawuje sie telefon? Ile trzyma bateria, jakie robi zdjecia i czy da sie krecic filmiki?

  • 0

    13. ~kokosek  2007-05-18 18:52:14  host: staticline648.toya.net.pl

    Nie widziałem tego fona na oczy ale uważam ża sagem my 501x jest lepszy i w podobnej cenie są bardzo podobne tylko my 501x ma lepszy aparat i wyświetlacz. Oczywiście sagem my 600x jest jeszcze fajniejszy ale o wiele droszszy.

  • 0

    14. ~kokosek  2007-05-18 18:54:44  host: staticline648.toya.net.pl

    Tylko gdyby sagem miał znaczek noki to by było na niego o wiele więcej gier.

  • 0

    15. ~kokosek  2007-05-18 18:54:55  host: staticline648.toya.net.pl

    Nie widziałem tego fona na oczy ale uważam ża sagem my 501x jest lepszy i w podobnej cenie są bardzo podobne tylko my 501x ma lepszy aparat i wyświetlacz. Oczywiście sagem my 600x jest jeszcze fajniejszy ale o wiele droszszy.

  • 0

    16. ~X-Core  2007-05-20 21:37:10  host: mtan42.alfanet24.pl

    Jakby ktos go miał w łapie to niech się podzieli wrażnieniami:]

  • 0

    17. ~  2007-05-21 18:05:22  host: aaia33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzisiaj miałam w łapie ten telefon i uważam, że jest świetny.

  • 0

    18.  2007-05-21 21:20:59

    telefon jak telefon:) bardzo ładny wizualnie i naprawdę się tak jakby "błyszczy" na ekranie i klawiszach jest taka jakby "szybka" ciężko to opisać nie widząc na żywo a zdjęcia w pełni nie oddają tego jaki jest fon (o wiele ładniejszy niż na zdjęciach) co jeszcze? nie ma lusterka, zdjęcia wychodzą lepiej niż na poczciwym 5-2v, żeby wsadzić kartę pamięci musimy wyjąć baterię, słuchawki w zestawie nie najgorszej jakości, odtwarzanie mp3 w miarę dobre (mogłoby być lepiej) - przez głośniczek raczej kiepsko, radia brak, Bluetooth działa ;) jakbyście jeszcze chcieli coś wiedzieć to pytajcie:) aha - bateria trzyma mniej więcej trzy dni

  • 0

    19. ~niezdecydowana  2007-05-22 19:07:10  host: ask249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ktory telefon lepiej wziac: sagem my411x czy my501x???

  • 0

    20. ~  2007-05-22 21:15:19  host: trzemeszno2.serv-net.pl

    wujaszek sprowadzil sobie tego tela i... z wygladu jest zaje***ty aparacik niby slaby ale na wyswietlaczu tel foty wychodza naprawde ladnie inne tele z vga wymiekają. Wyswietlacz niby nie za durzy ale wystarczający przynajmniej bateri nie zabije xD, nom i mp3 grają naprawde glosno i z bassikiem jak na telefon nieprzeciętnym... wygląd... co tu durzo gadac jest poprostu sliczny kazdy sie pyta coto za tel i jakie ma bajery hehe...

  • 0

    21.  2007-05-23 22:12:55

    oczywiście że 501x - dużo więcej funkcji

  • 0

    22. ~hellllp  2007-05-24 08:48:02  host: cdc111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co wziasc samsunga e250 SER W200i czy sagema my411X prosze o pomoc

  • 0

    23. ~;Domelo  2007-05-24 15:50:07  host: user-87-248-80-131.promax.media.pl

    telefon bardzo elegancki za taka cene raczej bedzie zchodzil moze se go zam sprawie . glosniczek ktory jest wbudowany gra lepiej niz przyzwoicie . I w zestawie karta 256 mb cudoo oczywiscie mozna rozbudowac ;D.Wyswietlacz calkiem dobry ale aparat jest dopiero przyzwoity jak ustawi sie wysoka jakosc zdjecia i szoda ze nie ma lusterka ale za taka cene to naperawde barzo przyzwoicie wyposazony telefon i bardzo elegancki jest cool !!!

  • 0

    24. ~Aga  2007-05-24 16:58:03  host: host-ip69-29.crowley.pl

    niezdecydowana wybierz sagema my411x

  • 0

    25. ~ewcia  2007-05-24 18:05:15  host: xdsl-11779.zgora.dialog.net.pl

    zastanawiam sie właśnie nad kolorem tego fona, czy biały czy czarny??jak myślicie??

  • 0

    26. ~ygron  2007-05-24 21:47:06  host: 88-199-125-248.tktelekom.pl

    mam pytanie do jakiej wielkosci karte pamieci moze obsluzyc

  • 0

    27. ~pytający  2007-05-24 21:49:54  host: 86-63-87-184.asta-net.com.pl

    a czy ktoś może wie czy jest jakieś ograniczenie czasowe w kręceniu filmików

  • 0

    28. ~benek  2007-05-25 15:58:49  host: abyi3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a kabelek USB to gdzie kupię ? nie wiecie jaki może do 411 pasować ?

  • 0

    29. ~yyyyyyyy...  2007-05-26 08:30:12  host: cfu194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aaa czy dzwiek na głosniczkuy jest głosny i słychac dobrze bassy? bo ja tak to super prosze o szybka odp!!! dziexxxxxxx

  • 0

    30. ~karolek :D  2007-05-26 15:41:54  host: gmz10.internetdsl.tpnet.pl

    Jestem baaardzo zadowolony z tego sagema :D:D:D Bardzo mi się podoba jego stylistyka i funkcje. Jest szybki nawet :D Ale to dopiero pierwszy dzień... Po jakimś czasie napiszę jak idzie mi żyć z nim :) 3majcie się :)

  • 0

    31. ~tomek274  2007-05-26 17:51:27  host: db65.arreks.com.pl

    czemu mi blutuech nie dziala?? pomocy niech ktos mi powie jak to skonfigurowac

  • 0

    32. ~marcinek  2007-05-28 08:07:00  host: 217.153.83.194

    hej ja mma ten telefon od dawna . wiesz czemu Ci blutuech nie działa bo musisz wspiac nik jak ma sie nazywac . :)

  • 0

    33. ~Bart56  2007-05-29 22:48:36  host: eef230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam Ja właśnie szperam w poszukiwaniu telefonu dla siostry i zastanawiam sie nad wyborem my411x lub my501x. Z jednej strony my411x jest naprawdę ładny (świetne "szkliste" pokrycie) z drugiej strony my501x jest lepszy technicznie ( ale za to wydaje mi się że wygląda cegłówkowato|). Już sam nie wiem......... PS. Czy ten my411x ma możliwość odtwarzania video (np teledysków w formacie gp3 nagranych na kartę SD)???

  • 0

    34. ~Bart56  2007-05-29 22:53:24  host: eef230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam Ja właśnie szperam w poszukiwaniu telefonu dla siostry i zastanawiam sie nad wyborem my411x lub my501x. Z jednej strony my411x jest naprawdę ładny (świetne "szkliste" pokrycie) z drugiej strony my501x jest lepszy technicznie ( ale za to wydaje mi się że wygląda cegłówkowato|). Już sam nie wiem......... PS. Czy ten my411x ma możliwość odtwarzania video (np teledysków w formacie gp3 nagranych na kartę SD)???

  • 0

    35.  2007-05-31 18:21:31

    mam pytanko który telefon jest lepszy sagem my401c czy ten sagem my411x???? I ile trzyma bateria po dobrym sformatowaniu????

  • 0

    36. ~*ana*  2007-06-01 16:10:16  host: dzr250.internetdsl.tpnet.pl

    Czy mógłby ktoś mi powiedzieć w jakim folderze w tym telefonie jest DYKTAFON.Proszę o odpowiedź.

  • 0

    37. ~matrix  2007-06-01 16:19:02  host: host-80-48-223-143.wyszkow.mm.pl

    ja mam... hmm musze go zbadac ale jest ok!!

  • 0

    38.  2007-06-02 12:07:09

    telefonik sliczny wizualnie swieci sie jak psu jajca hehe,jakby był cały zaszklony naprawde robi to wrarzenie :):):) bebeszki terz ma wporzątku naprawde polecam bo pod względem cena-jakosc sagem tak jak w przypadku my501x rozpier**la kąkurencje pozdrawiam fanów sagemow!!!:)

  • 0

    39. ~Kałdon  2007-06-02 18:33:14  host: geh138.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłem go dzisiaj telefonik spox :) a przede wszystkim jest ładny i ma lusterko :D:D :P

  • 0

    40. ~rad  2007-06-02 18:37:37  host: eko98.internetdsl.tpnet.pl

    co jest lepsze i dlaczego. sagem my501x czy my411x ??

  • 0

    41. ~i8love8you  2007-06-02 19:07:48  host: b5b8-cr1.krak.tke.pl

    mam ten telefonik od dzis jest naprawde swietny a jakie basy jak muzyczkee sie puści mmmm... lepszy mi sie naprawde nie marzył troche na początku nei mogłam sie połapać bo dzwonki sie dziwnie otwioera ale jestem bardzo zadowolona ogolnie wyglad tez ma bardzo bardzo ąłndy swieci sie i jest taki inny niż kazdy :) POLECAM :)

  • 0

    42. ~tomek274  2007-06-03 11:24:33  host: db65.arreks.com.pl

    ~*ana* dyktafon jest w dodatki i w zadania i tam bedzie dodaj nagranie glosowe

  • 0

    43. ~gngf  2007-06-03 15:10:40  host: 80.50.235.198

    czy ten fon ma joystick???????

  • 0

    44. ~Trancymon  2007-06-03 17:37:05  host: xdsl-5040.walbrzych.dialog.net.pl

    Pierdzielicie , cały czas o pierdołach o ktore mało kto pyta . Padło wiele pytań ile trzyma bateria i wkońcu chciałem się dowiedziec ile faktycznie trzyma jak długie można pisac smsy i oczywiscie odtwarzacz mp3 jak sie sprawia prosze o porównanie do Se K750i . a właśnie firma Sagem dała krotka gwarancje bo ich telefony sie nie psuja a dla zastanawiających się miedzy my411x a my501x to my411x jest leprzy bo mniej sie psuje i jest ładniejszy .

  • 0

    45. ~Tra  2007-06-03 17:38:01  host: xdsl-5040.walbrzych.dialog.net.pl

    A karte pamieci mozna kupic na ten telfon tylko do 1 gb

  • 0

    46.  2007-06-04 20:26:49

    mam pytanko który jest lepszy telefon sagem my411x czy sagem my501x ?

  • 0

    47. ~  2007-06-05 13:56:56  host: acmp226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy może mi ktos powiedzieć jak wyłączyc wibracje. Telefon jest na profilu cichym a wibracje i tak są?

  • 0

    48. ~h  2007-06-05 16:56:22  host: dws154.internetdsl.tpnet.pl

    Czy dostaliście razem z telefonem kartę pamięci ?

  • 0

    49. ~Ja  2007-06-05 19:40:25  host: host-89-228-132-206.gorzow.mm.pl

    Czy warto go naprawde kupić bo 400zł to nie mało kasy,i troche odstrasza mało pikseli aparatu. To musi być tel na ok 2-5 lat.Zastanawiam się...

  • 0

    50. ~huanghe  2007-06-06 10:00:31  host: host-81-190-175-99.lomza.mm.pl

    Mam ten telefon. Jest super POLECAM.Wygląda pięknie i jest funkcjonalny. Jedynie problem z kabelkiem USB jest. Ale jest czytnik kart i Bluetooth. Mi to wystarcza

  • 0

    51. ~ello ludzie  2007-06-06 15:51:42  host: cge86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy ten telefon ma opcje nagrywania filmów i w jakim formacie odtwarza je? mp4? 3gp? a czy sie fajnie spisuje a jaki tam jest aparat? ujdzie czy jak w myX5-2v? bo tak jest okropny!!!!!!!! napiszcie proszĘ

  • 0

    52. ~Gosc  2007-06-06 21:54:34  host: 88.156.63.21

    ej mi nie dziala bluetooth nie chce sie laczyc chociaz go wlaczam to itak wyskakuje Anulowano... co jest??

  • 0

    53. ~  2007-06-06 22:05:23  host: aael254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    my411x to dobry wybor pod każdym względem ,stanowczo przebija my501x

  • 0

    54. ~redrock  2007-06-06 22:07:22  host: host-n1-117-5.telpol.net.pl

    Mam pytanko jak łączycie ten telefon z kompem? Przez kabel czy przez bluetouch'a ?Bo jak próbowałem dziś połączyć sie z kompem przez blutu to wszystko niby ok, komp wykrył telefon, nastąpiło połączenie w telefonie zatwierdziłem ale jak chciałem z kompa wejść an telefon to sie nie dało- to wina bluetoucha czy może coś w telefonie trzeba poustawiać ?

  • 0

    55. ~neta  2007-06-08 12:23:39  host: 217.153.7.246

    z wyglądu poprostu powala wszystkie marki:) ten białe szczególnie:)super telefonik zastanawiam sie nad nim i sagemem my501x :)

  • 0

    56. ~majka  2007-06-08 17:31:05  host: 217.153.7.246

    heh zastanawiam się nad se k310i a tym oto sagemem. wszyscy mowia ze sagemy to najwieksze dupy ale kuzynka ma juz 3 lata i nadal trzyma sie idealnie, a siostra miala samsunga co po tygodniu sie rozleciał.wiec nie wiem najwiekszy atut tego sagema to karty pamieci:) to mi sie podoba i w ogole z wygladu jest boski i powala k310i:] chyba jednak sagem:P

  • 0

    57. ~Tomas94  2007-06-08 18:40:24  host: dfw153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co sądzicie o menu fona? Bo mi niezbyt sie podoba.

  • 0

    58. ~C12  2007-06-09 19:20:00  host: duw162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jka wgrac na ten fon muze??:> czy musze miec karte pamieci?:>

  • 0

    59. ~neta  2007-06-10 16:40:51  host: 217.153.7.246

    A czy w zestawie jest zestaw słuchawkowy i kata pamieci 128mb ?? prosze o szybka odpowiedz

  • 0

    60. ~madzia  2007-06-10 20:39:34  host: edd121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    własnie dzis kupilam ten telefon. Jest cuuuudny:D bardzo mi sie podoba. co do pytania o ograniczenie długości filmikow to tak- jest ograniczona, ale jeszcze nie wiem do ilu... co więcej świetnie odtwarza muzyczke, pieknie sie swieci, ma barzdo dobrą jakosc zdjęc i piekne tapetki:D gorąco polecam wszyskim:) buziaczki:*

  • 0

    61. ~  2007-06-10 21:21:16  host: gse66.internetdsl.tpnet.pl

    tak karta mozna tylko do 1 gb bo wszystkie mikros sd sa do 1 gb

  • 0

    62. ~calineczka  2007-06-11 15:11:15  host: cable-4-138.stella.net.pl

    mam ten telefon już jakiś czas i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest ładny zgrabny i ma wystarczającą ilość funkcji. Chciałabym jednak dokupić sobie kartę pamięci lecz nie wiem jaką pojemność i w jakiej cenie. Kupował już ktoś?

  • 0

    63. ~lol  2007-06-11 16:47:21  host: cke126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile minut max. mozna nagrywac na nim film???????????

  • 0

    64. ~kuba  2007-06-11 23:39:13  host: host-89-228-74-39.olsztyn.mm.pl

    duzo osob z was zaglaje to samo pytanie jaki wybrac tel my401c czy my411x

  • 0

    65. ~kuba  2007-06-11 23:44:18  host: host-89-228-74-39.olsztyn.mm.pl

    duzo osob z was zaglaje to samo pytanie jaki wybrac tel my401c czy my411x UUUUWGAGA TO TE SAME TELEFONY TYLKO ZE JEDEN JEST Z KLAPKA!!!!!!!! BARTERIA TRZYMA W OBOCH TAK SAMO BO JEST IDENTYCZNA

  • 0

    66. ~szyna17  2007-06-12 17:58:07  host: xdsl-12225.zgora.dialog.net.pl

    mam pytanie. czy mozna na tym telefonie zorbic tak zeby w odtwarzaczu caly czas leciala muzyka a w tym czasie np. pisac sms? bo juz probowalam na wiele sposobow ale mi nie wyszlo:/ blagam pomóżcie!!!!!

  • 0

    67. ~Mrozik  2007-06-12 19:36:16  host: diw37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    my501x jest bardziej awaryjny (glownie gnizadko na sluchawki). Co do my411x jak wyglada sprawa z MP4? Czy odtwarza rego typu teledyski? Jaka jest ajkosc mp3 i czy mozna przewijac? [b]ODPISZCIE PROSZE[/b]

  • 0

    68. ~karas  2007-06-13 22:19:33  host: host-89-229-3-41.torun.mm.pl

    a mozna sluchac muzyki przez glosnik?

  • 0

    69. ~Hector  2007-06-14 18:49:00  host: 1-4-dziald.tdi.tktelekom.pl

    co do odtwarzacza to sie nie da ;( a czy ktos wie czy w nim mozna obudowy zmieniac?

  • 0

    70. ~Jasiu  2007-06-14 19:36:22  host: aane53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam pytanie co do karty Jaka kart bo tu pisze microSD a juz spotkalem sie na jakiejs stroce z T-Flash i jaka max pojemosc?

  • 0

    71. ~grucha  2007-06-14 22:08:19  host: fax170.internetdsl.tpnet.pl

    mam zamiar kupic ten kom z ery ale mam takie pytanko gdzie podlaczyc kabel USB ???

  • 0

    72. ~~~ŁuKaSh~~  2007-06-14 22:55:41  host: ip83-230-28-5.e-zabrze.pl

    mam ten telefon 1 dzień i narazie jestem z niego zadowolony szkoda że nie ma irdy bo nie wszyscy znajomi mają bluetooth ;/ Ładnie się prezentuje lecz słabe ma podświtlenie i słabą widoczność na dworze

  • 0

    73. ~  2007-06-15 16:00:42  host: acvp26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam , mam takie pytanko: Czy mozna sluchac muzyki z odtwarzacza i chodzic po menu pisac esy itp. Bardzo prosze o pomoc.. :((

  • 0

    74. ~sledz  2007-06-15 22:18:56  host: eit146.internetdsl.tpnet.pl

    i czy warto wymienic k510i na my411x lub na my501x warto czy nie mi chodzi o muzyczke ktora lepiej gra

  • 0

    75. ~samul  2007-06-15 22:51:04  host: gex10.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten fonki jest super tu pisze do paru osub odpowiedz karte sd mozna do 2gb na pudełju taki pisze z a nagrywanie filmu nie jest ogarniczone jak masz karte pamięci wsadzoną

  • 0

    76. ~kędzior  2007-06-18 18:39:34  host: abtn62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Ja: jakie 400zł??? ten telefon kosztuje 200-250zł fabrycznie nowy....

  • 0

    77. ~ktoś  2007-06-19 18:25:01  host: chello084010169212.chello.pl

    do kędzior: chyba cie poje***o ten fon nawet używany kosztuje ok. 350zł a nowy 400zł

  • 0

    78. ~Soku  2007-06-19 19:56:14  host: 82.160.221.192

    Mam go spoko jest. Odtwarza nawet aac (format dzwieku) nastepca mp3!! A jakos muzyki jest wypas. I glosnik barodzo doby glosno gra!! Polecam go! A odtwarzacza chyba nie da sie schowac:/

  • 0

    79. ~mylos  2007-06-19 20:16:25  host: ip83-230-16-121.e-zabrze.pl

    ja tez mam ten telefon i jest fajny suuper :)

  • 0

    80. ~  2007-06-19 20:20:49  host: aboe54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten talon i jestem zadowolana najbardziej właśnie z niego ( a miałam już 5 komórek) i ta jest najlepsza

  • 0

    81. ~mada  2007-06-20 19:38:16  host: gmc196.internetdsl.tpnet.pl

    Ja też mam ten telefonik.On jest super tylko mam jedno pytanie czy można w nim wymienić obudowy??? prosze pomóżcie bo już starą mam przyniszczoną:( czekam na odpowiedz narka.

  • 0

    82. ~martolos  2007-06-20 20:29:40  host: 88-199-154-24.tktelekom.pl

    ja go kupilam w plusie za zeta na 3 lata + doplata 19 zl :P jest spox

  • 0

    83. ~-  2007-06-21 20:29:22  host: ejb130.internetdsl.tpnet.pl

    Mam tego fona już 4 dni jego minusy moim zdaniem to; -nie możność poruszania się po menu lub pisania smsów i słuchania muzyczki i dodatku nie chce się ona przewijać do przodu. -kolejny to brak części na dzień dzisiejszy kabli i futerałów. -ciężko ściąga się tylny panel i strasznie długo przesyła mp3 z fona na fon (np.4 mb chyba gdzieś koło 3 minut). W dodatku mój blut z kompa cos nie chce się z tym telefonem wspułpracowac (ale to chyba kwesta starych sterowników do bluta). -aha i niechce cos się łączyc z netem. Pomimo tych minusów wszystko mi się w nim zarazie podoba. Uważam ten telefon z jeden z najlepszych spośród proponowanych telefonów ofercie ery za 1 zł np. w mixe (Czy wie ktoś czy można na niego na przykład sciagnoc gg ??)

  • 0

    84. ~wutang  2007-06-22 16:41:50  host: ajn220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon nawet spoko.ale zdjecia i filmy to nie robi najlepiej !szybko sie rysuje i pewnie szybko rozzpie***doli

  • 0

    85. ~  2007-06-22 17:25:48  host: p03-03.opera-mini.net

    OPŁACA SIE WYMIENIĆ K510i na ten fon, zależy mi na kartach pamięci bo na se jest tylko 28mb

  • 0

    86. ~kamiek  2007-06-22 18:27:20  host: acjq2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej prosze czy dasei howac ottwarzacz bo ja miałem raz taki przypadek ze jak mialem włczonyoddwaracz to pszyszdel sms i pisalo czy zminalizowac melajlapjera i j awzielme tak i pislem sms i grala muzyka a czy mzona normalnie mimalizowac

  • 0

    87. ~matis  2007-06-22 20:49:25  host: mail.zar.vectranet.pl

    Hej, mam telefon od paru tygodni i jestem zadowolony! Nurzekam na małó miejca ale super!! Wszyscy mi zazdroszczą

  • 0

    88. ~mateusz  2007-06-22 21:32:25  host: s-1.192.21.murka.net

    da sie puszczas mp3 bez sluchawek przez glosnik??

  • 0

    89. ~Sagem  2007-06-22 22:46:23  host: 088156096146.stk.vectranet.pl

    Czy wie ktos jak zminimalizować odtwarzacz w tym fonie?prosze o szybką odpowiedź:)

  • 0

    90. ~klaudjia  2007-06-23 14:28:18  host: ip-89-200-164-247.system-net.pl

    kupilam ten telefon i jest fajny mam pytanie wie ktos jaki jest klucz do sagema jezeli ktos kupil kabel USB i chce sciganac nutke to najpierw trzeba zatwierdzic klucz..

  • 0

    91. ~Kubus  2007-06-23 17:18:56  host: ip-85-14-105-2.dynip.asn.pl

    Wczesniej mialem SPV M3000 a teraz ten. Rewelacja!! :D spodziewalem sie gorszego aparatu a tu szok ;] nie ma to jak PDA, ale naprawde jak ktos nie czuje potrzeby posiadania WiFi w telefonie oraz Worda czy Exela to polecam ten. Poprostu Świetny

  • 0

    92. ~Forest  2007-06-24 10:22:47  host: egm123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hejka mam zamiar wciagnac go w mixie ale czy sie opłaca chodz mi najbardziej o ta karte i odtwarzacz czy ma dobry??bezsensem jest to ze nie mozna mini8malizowac podczas słuchania i np pisac esa.. czy to prawda??

  • 0

    93. ~Nella  2007-06-24 10:58:14  host: bea160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hey ja mam pytanie jak mozna sciągnąc muzyke na ten telefon jak sie nie ma karty pamieci :( pomóżcie mi bardzo was prosze :*

  • 0

    94. ~nastka  2007-06-24 16:41:18  host: aadc13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pisze że ten telefon ma dyktafon. Tylko gdzie go znalezc? bo ja jakos nie moge! :/

  • 0

    95. ~LatineQ  2007-06-24 17:44:57  host: w3cache2.zaodrze.punkt.pl

    Siemanko wszystkim :D słuchajcie widzę po waszych komentarzach ze nie ma ten telefon kabla USB i nie da sie przechodzić do Menu kiedy gra muza...a ja ostatnio poszedłem do PLUSA,Ery i powiedzieli mi ze jest w zestwie 256Mb,kabel USB więc dziwią mnie wasze wypowiedzi! i mam pytanko czy opłaca się go kupić za 19zł i pożniej przez 36 mieścięcy płacić 30zł ?? plisska opd !!!na FORUM

  • 0

    96. ~Pati  2007-06-24 21:20:43  host: lan14.net

    Mam ten fon ale nie podoba mi się w nim jakość zdjęć i to ze nie można ściągnąć gg

  • 0

    97. ~starek  2007-06-25 14:51:08  host: pc-212-191-87-58.p.lodz.pl

    Mam takie pytanko do kogoś kto posiada ten telefonik. Czy da się ustawić mp3 jako dźwiek dzwonka oraz dzwiek sms-ow ?

  • 0

    98. ~jacek  2007-06-25 16:52:27  host: bdr252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak da sie :D:PP

  • 0

    99. ~slawek  2007-06-25 18:21:19  host: wignet.vlan227.dengo.lubman.net.pl

    nie pytajcie sie czy sie da zminimalizowac odtwarzacz plikow itp. p prostu siegnijcie po instrukcje obslugi leniuchy!!!!!!

  • 0

    100. ~Matio  2007-06-25 22:22:38  host: 87-205-190-7.adsl.inetia.pl

    Siemka. Chcę kupić ten telefon w ERZE. Ale nie wiem co jest w zestawie. Pomóżcie!

  • 0

    101. ~Zeb  2007-06-25 22:57:00  host: ppp6.ewz.gda.pl

    do ~klaudjia czterocyfrowy klucz wymyslasz sama i wpisujesz w telefonie i drugim urzadzeniu z ktorym sie komunikujesz (klucz=kod dostepu)

  • 0

    102. ~LatineQ  2007-06-26 13:47:22  host: w3cache2.zaodrze.punkt.pl

    no przeczytał bym sobie instrukcje ale nie ma nigdzie w necie :/ !!! SŁAWEK jak masz link lub coś to pisz na forum lub na gadu -> 8784099

  • 0

    103. ~piter 17  2007-06-26 16:13:24  host: cxn10.internetdsl.tpnet.pl

    wie ktos czy mozna do niego kupic przejsciowke na malego jacka????prosze o szybko odpowiedz

  • 0

    104. ~kasia  2007-06-26 21:05:56  host: 217.153.7.246

    powiem wam tyle ... zakochałam sie w tym telefonie normalnie...jest boski cudowny i w ogóle:* tak bardzo go chce ale mama nie chce sie zgodzic=/ ale i tak bede go sepic.:P jak na 13-latke taki telefon na pewno by mi wystarczył...:P:)

  • 0

    105.  2007-06-26 22:12:53

    do ~klaudjia klucz to czterocyfrowy kod wymyslony przez ciebie i wpisany do telefonu i drugiego urzadzenia (np komputer, inna komorka)

  • 0

    106. ~obronca!  2007-06-27 07:12:29  host: 212.2.101.30

    CI co obrażają ten tel to frajerzy jest to bardzo dobry telefon!!!

  • 0

    107. ~martek  2007-06-27 07:18:07  host: 212.2.101.30

    Matio w erze nie ma nic w zestawie a w plusie są słuchawki i karta pamięci 256 MB

  • 0

    108. ~kas  2007-06-27 18:56:40  host: abvf138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja dzisiaj kupiłam go w erze i w zestawie sa słuchawki z ładowarą ;) narazie spisuje się. pzdr

  • 0

    109. ~Tomek  2007-06-27 22:17:19  host: eba246.internetdsl.tpnet.pl

    elo mozna miec w tym fone GG..:)?? ile sekundowe mozna nagrywac filmiki:)??

  • 0

    110. ~majkel  2007-06-28 10:38:58  host: public-gprs19453.centertel.pl

    Widze ze telefonik jest zaje***** ale czy mp3 ladnie odbieraja- chodzi o to czy nie ma zadnych szumow w czasie sluchania. Prosze o odpowiedz... O szybka odpowiedz bo chce sobie wziasc ten telefon a wyglada na to ze jest przegięty (w pozytywnym znaczeniu)... Długo bez niego nie wytrzymam...I czy w erze dadza mi 256 mb (karte microSD)?? POMÓŻCIE...

  • 0

    111. ~marfus  2007-06-28 10:45:02  host: system858917581.mtvk.pl

    Mam ten telefon i działa bez zarzutu. Odtwarzacz mp-3 dobry ale bez "wodotrysków"( jeśli ktoś kupuje telefon dla mp-3 to polecam w200i), aparat foto jest lepszy niż się spodziewałem, menu jest piekne wręcz cukierkowe tak jak obudowa która jest zaletą ale też wadą ( widać na niej odciski palców, łatwo się brudzi i rysuje), bateria trzyma długo chociaż u mojej siostry z tym jest kiepsko coś jej nie trzyma tak jak mi.

  • 0

    112. ~belmondo  2007-06-28 12:44:47  host: staticline13409.toya.net.pl

    Kupiłem w poniedziałek ten telefon za 19zeta w mixie, bardzo tego żałuje.Mogłem kupić SE w200i.W odtwarzaczu nieda sie przewijać mp3,minimalizować go,wyświetllacz ciągle jest podświetlony,a mógłby zgasnąć dla oszczędności baterii.Nie ma equalizera,słuchawki kipsko grają,są ciche.Nieda sie słuchać mp3 i jednocześnie pisać sms-ów.Aparat VGA,ale może być.Na wuposażeniu była tylko karta miniSD-256mb bez adaptera do niej,ja dokupiłem 512mb z adapterm za 24zeta.Karte pamięci umieszcza sie w środku tel,koło karty sim bezsensu,mógłbyć slot na nia gdzieś na zewnątrz tel.Brak kabla do podłączenia do kompa i jakiego kolwiek oprogramowania na cd.Teraz formatuje baterje,zobaczymy jak sie będzie sprawować.Ogólnie jestem zawiedziony.Jedynie wygląd tel przyciąga uwage.Bez wachania oddam do żyda,a kupie SE w200i używanego.

  • 0

    113. ~LatineQ  2007-06-28 17:30:33  host: w3cache2.zaodrze.punkt.pl

    Do ->marfus w jakim znaczeniu "łatwo się brudzi i rysuje"?? w sensie pisze sms i sie rysuje;/ czy jesli by mi spad ?? odp na forum..:D pzdr ! :)

  • 0

    114. ~Sylwia  2007-06-28 17:40:00  host: router.tvgawex.pl

    czy mozna ustawic mp3 jako dzwiek dzwonka lub dzwiek sms'a?

  • 0

    115. ~bobi1980  2007-06-29 08:33:41  host: 88-199-36-242.tktelekom.pl

    do belmondo: telefon posiada taka opcje jak "wylacz podswietlenie"! po za tym, sam mozesz ustawic po ilu sekundach podwietlenie ma zgasnac, wystarczy poczytac instrukcje. ja mam telefon jeden dzien wiec za krotko zeby cos wiecej napisac odnosnie funcjonalnosci i zywotnosci baterii, mysle ze za tydzien zdam dluzsza relacje. pierwsze wrazenie jest oczywiscie pozytywne :)

  • 0

    116. ~michał  2007-06-29 09:02:39  host: xdsl-4659.walbrzych.dialog.net.pl

    Mam tego fona od 3 dni i narazie jestem zadowolony. Szkoda tylko że nie można jednocześnie sluchać muzyki i np. pisać smsów no ale da się przeżyć. Jestem tylko zawiedziony tym jaki czas trzyma bateria ;/ Po sformatowaniu trzyma mi ona jedynie około 24 godzin ;/

  • 0

    117. ~jadzda 666 satan  2007-06-29 09:26:59  host: abub129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest spoko to mój pierwszy sagem ale jest wypas a co do tej gwarancji to dali rok bo sa pewni swojego ze sie nie rozklekota i dlatego jej jest tak mało jazdaaaaaaaaaaa!!!

  • 0

    118. ~bobi1980  2007-06-29 10:45:19  host: 88-199-36-242.tktelekom.pl

    do belmondo: telefon posiada taka opcje jak "wylacz podswietlenie"! po za tym, sam mozesz ustawic po ilu sekundach podwietlenie ma zgasnac, wystarczy poczytac instrukcje. ja mam telefon jeden dzien wiec za krotko zeby cos wiecej napisac odnosnie funcjonalnosci i zywotnosci baterii, mysle ze za tydzien zdam dluzsza relacje. pierwsze wrazenie jest oczywiscie pozytywne :)

  • 0

    119. ~Kamcia  2007-06-29 20:09:03  host: apn-99-42.gprspla.plusgsm.pl

    Telefon jest świetny :) To jest mój drugi sagem wczesniej mialam sagema my5-2 i ten jest lepszy :) Słuchawki dzialaja bez zarzutu wszystko oki Polecam bo warto go zakupic :)

  • 0

    120. ~luki  2007-06-30 10:42:47  host: gvr10.internetdsl.tpnet.pl

    czy można ustawić mp3 jako dźwięk dzwonka lub sms-a? plisssssssss odp. jak najszybciej

  • 0

    121. ~sxas  2007-06-30 11:43:31  host: abio88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej gdzie tu jest dyktafon w tym telefonie?????????????????????

  • 0

    122. ~Misiak  2007-06-30 21:23:33  host: aagn253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy ten telefonik mozna kupic w mixplus za 1 zł (co miesiac 30 zł)

  • 0

    123. ~ccc  2007-07-01 00:41:40  host: abbv246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupilam karte sd i nie moge ina nagrywac ani skopiowac na nia mp3 błagam pomozcie!

  • 0

    124. ~zajcef  2007-07-01 15:25:53  host: 82.160.17.98

    w plusie tak dobrze? ale wy głupi jesteście... może dadzą wam za 1 zł z kartą i Bóg wie czym... a potem drożyzna... w funie też nie jest tak fajni8e za tą 1zł. po obliczeniu przy niskim użytkowaniu tj ktoś mało dzwoni najlepiej jest kupić w taktak fon na 3 lata za 99zł. różnica cenowa? te 99 zeta szybko się zwróci bo po 8 miechach taktak jest najatrakcyjniejszą ofertą tylko nikt nigdy nie patrzy ile potem będzie płacił tylko na cene tel przy kupnie która w rzeczywistości wcale nie jest aż tak istatona.

  • 0

    125. ~Tomek  2007-07-01 15:48:21  host: eba246.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten Phon 2 dni ... jest zajebisty nic ująć-:D:D ale jest co dodac+;p;p..>! w poniedzialek lub we wtorek do stane karte MIcro SD 512 MB kingston + czytnik jestem ciekaw jak to bedzie:P:P narazei Phon spisuje sie w 100%:) POLECAM ! ! ! niby SAGEM a PHOn full wypas i tani !!

  • 0

    126. ~Tomek  2007-07-01 15:50:28  host: eba246.internetdsl.tpnet.pl

    KTO umi wgrac do sagema 411x GG:)... prosze o odp z gory DZIEKI all i pozdro

  • 0

    127. ~nowa  2007-07-01 16:42:01  host: emp139.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie do tych, którzy wzięli ten telefonik w erze.Czy dostaliście kabel USB w zestawie?? Proszę o szybką odpowiedź

  • 0

    128. ~Tyci  2007-07-02 09:11:13  host: 17-246.89-161.tel.tkb.net.pl

    czy się opłaca go kupywać. odp

  • 0

    129. ~jestescie po*ebani  2007-07-02 11:52:23  host: gam162.internetdsl.tpnet.pl

    ludzie tego co tu piszecie czytac sie nie da telefon jast fajny to fakt ale wy raczej nie

  • 0

    130. ~Joko  2007-07-02 19:01:01  host: dvk90.internetdsl.tpnet.pl

    Cześć.Zastanawiam sie nad kupnem telefonu nokia 6070 i sagem my411x.Chciałabym usłyszeć wasze opinia na temat tych telefonów. Dziękuje za odpowiedź.

  • 0

    131. ~tyci  2007-07-02 19:06:54  host: 17-246.89-161.tel.tkb.net.pl

    lydzie doracie czy w200i czy my411x

  • 0

    132. ~Artur  2007-07-02 19:12:54  host: abkb254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam tego telefona i jak ktosc mi puszcza sygnałka to dopiero po 10 sekundach mi sie wloncza dzwonek a jak ktos puszcza krotkiego sygnałka to wogule dzwonka nie slychac tylko jak dlugo ktos dzwoni to sie wlasncza tak samo sms :(to sie jakos ustawia zeby dzwonek szedl odrazu jak ktos puszcza szczalke a nie z opuznieniem odp prosze!

  • 0

    133. ~Joko  2007-07-02 19:18:45  host: dvk90.internetdsl.tpnet.pl

    Cześć.Zastanawiam sie nad kupnem telefonu nokia 6070 i sagem my411x.Chciałabym usłyszeć wasze opinia na temat tych telefonów. Dziękuje za odpowiedź.

  • 0

    134.  2007-07-02 20:08:08

    telefon od tygodnia ładny, ale bez podświetlenia przy słabszym świetle gorzej się pisze (trudniej zaoszczędzic troche pradu), dzwieki glosne i jakosciowo dobre, wrecz telefon drzy przy muzyce troche niedobrane przypisanie klawiszy funkcyjnych zwlaszcza lewy (dla mnie brak przypisania bluetooth gdy w prawym mam terminarz), dluzsze przytrzymanie klawisza nawigacyjnego uruchamia ksiazke tel, lub kalkulator lub sms odebrane, zbyt duzo klikniec do wyslania sms-a, uwaga na dzwonienie do osoby do ktorej przypisano kilka numerow: nie wystarczy tylko strzalka i dzwon lecz strzalka i ok, nad bateria jeszcze popracuje narazie tylko trzy dni, slownik T9 bez samouczenia sie, na wyswietlaczu nie widac nieodebranych sms-ow lub polaczen jak w myX5-2 - trzeba wlaczyc ekran narazie poza bateria jestem zadowolony

  • 0

    135. ~  2007-07-03 11:22:56  host: 217.153.7.246

    mam już ten telefonik od 3 dni... Poprostujestem zachwycona:P

  • 0

    136. ~gość  2007-07-03 11:55:48  host: ekz38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest głupi cieńki aparat mało dostępnej pamięci cieńki wyswietlacz ja bym go nie kupywał i nie kupie

  • 0

    137. ~pom,ocy  2007-07-03 12:15:25  host: gjs194.internetdsl.tpnet.pl

    mam problem z telefonu moge do kompa przesyłac pliki a z kompa do tel jak przesyłam mp3 to rozłancza sie po jakim czasie (np. przy 45% lub 4%) ja mam sterowniki bluesoleil. Szukałem sterowników WIDCOMMA ale nic nie znalazłem jesli ktos moze niech poda link

  • 0

    138. ~bikermz  2007-07-03 16:02:15  host: abzz128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy można już dostać kabel usb do tego telefonu????

  • 0

    139. ~domoośka  2007-07-03 18:40:55  host: aawz63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem jaki phon sobie wybrać. Tego sagema, czy sony ericssona k510i. Proszę, napiszcie, co wy byście wybrali.

  • 0

    140. ~domoośka  2007-07-03 20:42:42  host: aavx133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    k510i czy sagem my411X? Widziałam, że wwszyscy są tym phonem zachwyceni, ale nikt nie wiem, gdzie jest wejście do USB. A ericssony się podobno wieszają :P

  • 0

    141. ~Missi  2007-07-04 08:59:19  host: c31-182.icpnet.pl

    Telefonik dobry. Mam go od kilku dni:) Tylko trochę wkurzające jest to, że jeśli ma się spocone, albo tłuste ręce to na klawiszach zostają odciski palców... Ogólnie telefon dobry. I bardzo poręczny, bo nie jest to tzw. "wielka krowa" ;) Ogólnie to polecam!

  • 0

    142. ~dj  2007-07-04 10:09:29  host: 088156096071.stk.vectranet.pl

    Wiecei może jak skonfigurować połączenie w tym telefonie?

  • 0

    143. ~Anita  2007-07-04 10:44:00  host: 81.219.132.207

    MAm ten telefon ale nie bylo do niego w zestawie kabla USB.Gdzie ja mam go niby kupic!!A tak to jest spoko:D:D:D

  • 0

    144. ~Shreq  2007-07-04 13:18:16  host: chello087207014028.chello.pl

    Mam pytanie... Jakie złącze USB do niego pasuje;> prosze o odp...

  • 0

    145. ~Marius  2007-07-04 15:15:00  host: aawo67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Doradźcie My411x czy My501x??????? Dziś idę kupić

  • 0

    146. ~Marius  2007-07-04 15:42:15  host: aawo67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Doradźcie My411x czy My501x??????? Dziś idę kupić

  • 0

    147. ~  2007-07-04 17:31:23  host: fel210.internetdsl.tpnet.pl

    Zastanawiam sie czy wziąść ten tel. w mixie czy lepszy będzie SE w200i. LUDZIE POMÓŻCIE KTÓRY FON JEST LEPSZY!!!PLIS.... Z góry dzięki

  • 0

    148. ~  2007-07-04 19:51:59  host: aael11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super tylko nie moge dostac do niego kabla USB bo jest za nowy... ale tak ogolnie to telefoinik full wypas...muyza w glosnikach leci glosno...a i mozna ustawic mp3 na dzwonek..ja np mam ustawione;d;d pozdrawiam

  • 0

    149. ~MKL  2007-07-05 00:28:21  host: c128-211.icpnet.pl

    na telefony jest "gwarancja" 24 mies. wystarczy paragon. Wziołem "gwarancje" w cudzyslow bo to sie tak nie nazywa-w ustawie nie pada takie slowo. jak wam nie chca przyjac do naprawy/wymiany po 12mies. to sie powolajcie na ustawe o prawach konsumentow. Polecam poszukanie tej ustawy w necie i zapoznanie sie. pozdro

  • 0

    150. ~ziomal...  2007-07-05 13:07:25  host: eao180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiem wam ogolnie telefon wyjebka za 350 nowy w wiekszosci sklepach ;) se k310i i k510i sie kryją ;] pozdrooo

  • 0

    151. ~gorzka  2007-07-05 13:16:50  host: 304.biznesklasa.lisek.pl

    mam ten telefon od 5 dni i moge powiedziec ze jest super...ma wszystko czego chcialam...bleutoch mp3 aparat kamere duzą pamięć wymienną karte pamięci...i jak na moje oko robi świetne zdjęcia... jedyną wadą tego telefonu jest to że nie ma do niego kabla usb

  • 0

    152. ~s  2007-07-05 22:10:53  host: szombierki-12.streamcn.pl

    LatineQ erze masz za 1 zł na 36 miesiecy ale to masz tak jakby normalnie na karte tylko muisz co miesiac przynajmniej po 20 zł doładowywać i z tego co wiem to dostaje sie tam słuchawki i karte 256 mb według mnie opłaca się bo masz w sumie tanie rozmowy i smsy a jak jeszcze kupisz pakiety to masz je jeszcze tańsze w plusie niewiem :)

  • 0

    153. ~Syla  2007-07-05 22:20:10  host: szombierki-12.streamcn.pl

    majka ja mam se k310i i jestem z niego bardzo zadwolonona, fajne zdjęcia robi, bateria w miare długo trzyma (to zalezy ile sie korzysta z telefonu) nie ma ograniczenia czasowego jak sie nagrywa video, jak masz właczony odtwarzacz to mozesz robic na nim w tym samym czasie inne rzeczy np pisac smsy ale niesty w tym telefonie nie ma karty pamieci, ani blue ale za to jest irda :) mozna wymieniac panele jesli chodzi o sagema to narazie niemam go ale mama zamiar kupic w poniedzialek wiec napisze Ci który jest lepszy :) ale z tego co wiem to nie ma wymiennich obudow bo wiele osób sie tu o to pytało i czytałam też gdzieś że można instalować gadu :)

  • 0

    154. ~Pucus  2007-07-06 01:13:50  host: xdsl-2373.bielsko.dialog.net.pl

    Mam telefon od 2 dni i pierwsze wrazenia sa dla mnie extra .. no cudo telefon jest fajni i goraco go polecam. tylko am jeden minus chyba ze nieiwm jak sie to robi .. nie am opcji minimalizacji mp3playera tego co ma sony... ale tak pozatym jest wypas ladne zdjecia z 4x zoomu filmy tez sa w dobrej jakosci i z dobra jakoscia dzwiekowa. obsluga dosyc prosta jak ktos ma go jako 1 telefoon moze sie gubic ale jako ju 2 czy 3 to looz ... Pozdrawiam

  • 0

    155. ~bobi1980  2007-07-06 10:28:47  host: 88-199-36-242.tktelekom.pl

    Minął tydzień jak używam tego telefonu i zgodni z wcześniejsza obietnicą przedstawiam swoją opinię na jego temat. Z telefonu jestem średnio zadowolony, w skali 1-10 dam mu 6. Niewątpliwie Sagem my411x to elegancki i multimedialny telefon. Szklana szybka oraz wyprofilowane klawisze robią niezłe wrażenie, ale w praktyce jest już gorzej, od szybki odbija się światło i na dworze ciężko coś zobaczyć (nawet jak nie ma mocnego światła).Aparat spisuje się nawet dobrze, oczywiście w warunkach domowych przy sztucznym świetle trudno oczekiwać super zdjęć, ale na dworze przy ładnej pogodzie nie można mieć większych zastrzeżeń. Odtwarzacza jeszcze nie sprawdzałem, ale słuchawki są OK. Co do baterii to powiem szczerze,że spodziewałem się więcej,sformatowałem ją, a następnie naładowałem ją w niedzielę wieczorem (2 godziny) i wytrzymała mi do czwartku przy średnim dziennym użyciu:pełne podświetlenie (ekran i klawisze),3-4 zdjęcia,gierki 5-10 min, ~40 sms (odebrane i wysłane razem), rozmowy do 5 min. Wcześniej przy formatowaniu po naładowaniu baterii próbowałem jak najszybciej rozładować telefon, bateria trzymała max. 2 godziny. Obsługa telefonu jest prosta i dość sprawnie oraz szybko można wszystko załatwić. Np. wysłanie smsa, 3 razy OK, pisze smsa, naciskam 3 razy OK wybieram odbiorcę i OK, moim zdaniem szybko i prosto. Dużą wadą tego telefonu jest to, że kartę pamięci wkłada się pod baterię, a nie ma slotu na zewnątrz. Wspomniana wcześniej szybka odbijająca światło też jest wkurzająca, no i zbyt mała żywotność baterii, tzn. przy wyłączeniu podświetlenia, nie korzystając z mp3, aparatu, bluethoot itp. jedynie wysyłając smsy i od czasu do czasu dzwoniąc telefon powinien wytrzymać ok. tygodnia. Odnośnie pytań jakie się tu pojawiają typu gdzie podłączyć USB, telefon ma tylko jedno wejście na wszystko, ładowarkę, słuchawki i USB. Tak jak mówiłem, generalnie jestem zadowolony z tego telefonu i wszystkim go polecam. Pozdrawiam

  • 0

    156. ~bobi1980  2007-07-06 11:49:34  host: 88-199-36-242.tktelekom.pl

    Minął tydzień jak używam tego telefonu i zgodni z wcześniejsza obietnicą przedstawiam swoją opinię na jego temat. Z telefonu jestem średnio zadowolony, w skali 1-10 dam mu 6. Niewątpliwie Sagem my411x to elegancki i multimedialny telefon. Szklana szybka oraz wyprofilowane klawisze robią niezłe wrażenie, ale w praktyce jest już gorzej, od szybki odbija się światło i na dworze ciężko coś zobaczyć (nawet jak nie ma mocnego światła).Aparat spisuje się nawet dobrze, oczywiście w warunkach domowych przy sztucznym świetle trudno oczekiwać super zdjęć, ale na dworze przy ładnej pogodzie nie można mieć większych zastrzeżeń. Odtwarzacza jeszcze nie sprawdzałem, ale słuchawki są OK. Co do baterii to powiem szczerze,że spodziewałem się więcej,sformatowałem ją, a następnie naładowałem ją w niedzielę wieczorem (2 godziny) i wytrzymała mi do czwartku przy średnim dziennym użyciu:pełne podświetlenie (ekran i klawisze),3-4 zdjęcia,gierki 5-10 min, ~40 sms (odebrane i wysłane razem), rozmowy do 5 min. Wcześniej przy formatowaniu po naładowaniu baterii próbowałem jak najszybciej rozładować telefon, bateria trzymała max. 2 godziny. Obsługa telefonu jest prosta i dość sprawnie oraz szybko można wszystko załatwić. Np. wysłanie smsa, 3 razy OK, pisze smsa, naciskam 3 razy OK wybieram odbiorcę i OK, moim zdaniem szybko i prosto. Dużą wadą tego telefonu jest to, że kartę pamięci wkłada się pod baterię, a nie ma slotu na zewnątrz. Wspomniana wcześniej szybka odbijająca światło też jest wkurzająca, no i zbyt mała żywotność baterii, tzn. przy wyłączeniu podświetlenia, nie korzystając z mp3, aparatu, bluethoot itp. jedynie wysyłając smsy i od czasu do czasu dzwoniąc telefon powinien wytrzymać ok. tygodnia. Odnośnie pytań jakie się tu pojawiają typu gdzie podłączyć USB, telefon ma tylko jedno wejście na wszystko, ładowarkę, słuchawki i USB. Tak jak mówiłem, generalnie jestem zadowolony z tego telefonu i wszystkim go polecam. Pozdrawiam

  • 0

    157. ~majka  2007-07-06 12:29:05  host: brh28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy w tym telefonie tzn sagem my 411x jest wejscie na sluchawki mini jack???

  • 0

    158. ~Matix  2007-07-06 12:53:16  host: 87-205-222-182.adsl.inetia.pl

    Super telefon. Mam go już tydzień. Bluetooth działa dobrze, aparat mógłby być trochę lepszy. Telefon raz mi spadł i nawet się nie porysował. Odtwarzacza MP3 nie da się zminimalizować. Bateria trzymie 2-4 dni. Za parę miesięcy będzie trzymała 4-8 dni (sagemy tak mają). Gry da się wgrywać tylko przez czytnik kart pamięci. Telefon bardzo dobry polecam. Tapety w rozdzielczości 176x220 otwierają się na pełnym ekranie. Jest to mój trzeci telefon i nie narzekam. Lepszy niż sagem my501x.

  • 0

    159. ~  2007-07-06 16:32:26  host: acvr62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy mozna zminimalizować mp3 jak sie slucha

  • 0

    160. ~rafal  2007-07-06 18:22:26  host: acoh215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon fajny tylko bateria mi słabo trzyma

  • 0

    161. ~BELMONDO  2007-07-07 00:44:34  host: staticline13409.toya.net.pl

    do bobi 1980:chodzi mi o to,że jak słucham muzy w odtwarzaczu to ekran nie gasnie całkowicie tylko sie przyciemnia. Nie da sie zminimalizować odtwarzacza,żeby wejść w menu i choćby napisać esa. No bateria w moim fonie to istna rewelacja!!!! 2dni w porywach 2,5dnia trzyma i w dodatku nie słucham muzy bo mnie ten odtwarzacz odstrasza. Czasami jak robie zdjęcia lub kręce filmik,a mam wybraną pamięć SD to występuje błąd i sie nic w pamięci nie zapisuje. Ja jak narazzie wgrywam muze na pamięć SD za pośrednictwem adaptera,który wkładam do aparatu cyfrowego,a sam aparat podłączam do kompa przez usb. Wgrywanie danych trwa dosyć długo,ale musi mi wystarczyć dopuki nie kupie sobie Bluetootha. Mam zamiar iść i reklamować go do plusa. Mieszkam w Kutnie,jest u mnie w mieście kilkanaście komisów z tel.Pytałem sie czy by go odemnie od kupili to satnowczo mówili NIE,ten fon jest niechodliwy nikt nie odkupi go za przyzwoite pieniądze. Jedyne plusy to: dobrze grający głośnik, zdjęcia dobrej jakości i ESTETYCZNY WYGLĄD

  • 0

    162. ~BELMONDO  2007-07-07 01:01:35  host: staticline13409.toya.net.pl

    do Artur:Musisz wejść w Menu/ustawienia/telefon/wibracje i wybrać jedną z poniższych opcji: -wibracja wyłączona -tylko wibracja -wibracja potem dzwonek

  • 0

    163. ~czembro  2007-07-07 12:31:40  host: abbz72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja bardzie proponuje sagem my501x jest lepszy od w200i i sagem my411x

  • 0

    164. ~Lukas z Jaw  2007-07-07 13:54:03  host: 213-238-82-190.adsl.inetia.pl

    Hej mam pytanie bo przy próbie połączenia się z zakładką wap wyskakuje komunikat : Bład połączenia DATA i pytanie co trzeba zmienić ustawić by fon dobrze działał ?? I mógłbym pobrać w końcuy dzwonek ??

  • 0

    165. ~Marius  2007-07-07 17:55:40  host: aawx212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem go, nie wiem czy w odwarzaczu da się wyłączyć podświetlanie, jednak i bez tego można słuchając muzy oszczędzić prądu. BLuetooth straaasznie ciągnie baterię,radzę wyłączć, aparat taki sobie, muza, lepsza jak na przenoścnym mp3, tanie części, karta 256mb w zestawie. Co pozatym z bluretooth nie ma żadnych problemów, idzie jak burza, polecam dość trwały i prosty w obsłudze, jest wywalisty!!!

  • 0

    166. ~Angel17  2007-07-07 19:04:08  host: router.tvgawex.pl

    mam ten telefonik jestem zadowolona, muze ladnie slychac przez sluchawaki tez bardzo fajnie, ogolnie bardzo fajnie wyglada - jest poprostu czadzikowy:P W ogole tak sobie czytalam i widze ze nikt tu nie odpowiada na pytania ludziom zadane heh:) Pozdrawiam wszystkich...

  • 0

    167. ~  2007-07-08 16:17:15  host: dwu190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie można kupić ładowarke do tego telefonu wie ktoś

  • 0

    168. ~kubala  2007-07-08 21:23:06  host: host-89-238-16-66.smgr.pl

    Cześć, kupiłem Sagema MY411X i chciałbym dokupić do niego pamięć microSD, tylko nie wiem jakie wielkości obsługuje ten fonik. Jeśli ktoś sprawdził lub wie to prosze o informację

  • 0

    169. ~LatineQ  2007-07-09 10:57:42  host: w3cache2.zaodrze.punkt.pl

    BłAGAM POMOCY :) Sony Ericsson W200i czy Sagem my411x ODP !!!

  • 0

    170. ~  2007-07-09 18:05:55  host: unregister097030239087.c30.msk.pl

    nie podoba mi sie nie da sie zminimalizować odtwarzacza wap ma nie działa (nawed jak skonfiguruje)nie jestem zadowolony

  • 0

    171. ~mart  2007-07-09 20:24:19  host: dxz86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej,mam pytanko-gdzie nie patrzalabym to pisze ze ma dyktafon,a u mnie nie ma go,czy ktos moze ma taka opcje u siebie??

  • 0

    172. ~mart  2007-07-09 20:50:06  host: dxz86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej;)wszedzie pisze ze ten tel ma dyktafon a jakos moj nie ma...czy moze to wada techniczna czy wy tez nie macie?

  • 0

    173. ~szybki  2007-07-10 09:16:17  host: dre15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej ludzie da sie zmilimalizowac odtwarzacz ja cos kliknelem i sie zmilimalizowal heeh prubujcie

  • 0

    174. ~Qui  2007-07-10 14:34:36  host: aahl158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam Ten telefon od 2 dni i jestem w pełni zadowolony fon jest poprostu wyrąbany xD tylko mam takie pytanko lepiej kupic do niego USB czy Bluetooth prosze o podpowiedz z gory tix ;)

  • 0

    175. ~zuzu  2007-07-10 14:59:44  host: asi109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    maja kolezanka ma go i jest taka podniecona!!! Ja mam sek310i i jestem zadowolona!!!Blothoot nie jest do życia potrzebny!!!IRDA wystarcza!!!Jak ma się tłuste ręce lub mokre to na szklanej klawiaturze odciski palcow zostją!!!sagem to jest głupia firma!!Nie to że jej zazdroszcze że ma lepszy fon ale ona mnie powoli zaczyna wkurzać!!!Specjalnie chciała się ze mną spotkać i mi pokazać to gówno!!!

  • 0

    176. ~k  2007-07-10 15:34:13  host: r100.telefony.com.pl

    a w zestawie dodają karte pamieci?? bo kumplowi nie dali

  • 0

    177. ~bart  2007-07-11 10:30:50  host: acdm212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Chce kupic ten telefon wydaje sie byc konkretny. ale mam do was pytanie : czy istnieje mozliwosc podlaczenia kabla USB do niego i czy jest mozliwosc podlaczenia glosnikow>? prosze o dpowiedzi

  • 0

    178. ~  2007-07-11 21:00:06  host: proxy2a.interkam.pl

    hej ;) mam dylemat i baaaardzo prosze o rade. lepiej zdecydowac sie na se w200i czy sagema my411x ?? w zasadzie zalezy mi na zdjeciach i muzyce... ale inne funkcjie i ogolna ocena tez mnie interesuja... z gory dziekuje :)

  • 0

    179. ~Łukaszf;)  2007-07-12 09:58:20  host: dtu220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka, telefon obsluguje max.2GB, kupilem ten telefon i jestes z niego nawet zadowolony dokupilem pamiec 1GB i wszystko wpozo oprocz tego mam jedno pytanko: czy w tym telefoniqu mozna zainstalowac gg? bardzo prosilbym o odpowiedz :)

  • 0

    180. ~wojtker  2007-07-12 11:09:43  host: egh195.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłem wczoraj ten telefon, jestem z niego bardzo zadowolony, ale mam jedno pytanie, czy w słuchawkach, które dostaliśćie do niego też jedna (prawa) jest znacznie dłuższa?? Nie wiem, czy dostałem złe słuchawki, czy poprostu tak ma być.

  • 0

    181. ~bobi1980  2007-07-12 13:11:01  host: 88-199-36-242.tktelekom.pl

    Sagem my411x obsluguje karty microSD do 2GB, tak przynajmniej podaje producent, a jak jest w praktyce to nie wiem. Wiele osob pyta o kabel USB, mozna go znalezc na oficjalnej stronie producenta www.sagem.com, kosztuje 37 €O, jak dla mnie to za drogo, poczekam az bedzie dostepny w Polsce bez problemu i za mniejsza kase. Wiele osob pytalo tez o GG, niestety sam nic nie znlazalem w tym temacie i tez prosze o pomoc, jest jeden serwis www.gochat.pl ale niestety ten progam nie dziala na naszym modelu. Pozdrawiam

  • 0

    182. ~bobi1980  2007-07-12 13:13:13  host: 88-199-36-242.tktelekom.pl

    poprawka do informacji odnosnie karty micro SD: mialo byc do 1 GB! sorki

  • 0

    183. ~kommendante  2007-07-12 13:53:15  host: dyj90.internetdsl.tpnet.pl

    czy sa jakies ograniczenia co do dlugosci filmw bo zgrywam filmy na telefon ale mi och nie odtwarza wyrzuca mi odmowa

  • 0

    184. ~kasia  2007-07-12 16:52:05  host: public-gprs72255.centertel.pl

    hej moze mi ktos napisac jak wgrac muze na tan telefon??? z gory dziekuje

  • 0

    185. ~claudia  2007-07-12 22:15:09  host: 213-238-93-47.adsl.inetia.pl

    dzis kupilam telefon. i jak narazie wszystko super ! jutro dokupuje karte mikroSD i kabel usb jedyne czego nie sprawdzalam to Bluetooth ale zrobie to kiedy tylko bede miala okazje ;) tylko strasznie szybko palce odbijaja sie na tej szklanej obudowie ale coz, nie mozna miec wszystkiego :)) acha i jest mozliwosc przerobiki zdj. na -negatyw -czarno biale -sepia telefon ma rowniez 2 rodzaje trybu oszczednego... POLECAM :)

  • 0

    186. ~dewu  2007-07-13 11:14:31  host: gbb82.internetdsl.tpnet.pl

    hej. kupiłam ten telefon i che tez dokupić karte pamieci i czytnik kart. ale neizabardzo wiem, o jakiej pamieci. bo nie wiem czy nop. 1gb ten telefon tez obsluguje. moze ktos sie wyopwiedziec na ten temat? pozdrawiam.

  • 0

    187. ~  2007-07-14 00:26:15  host: ip-81-210-76-233.expro.com.pl

    Hej! Ten telefon nie obsługuje GG niestety... :( Ale mam taki problem... Gdy chcę zadzwonić wyskakuje mi: "Usługa dodatkowa odrzucona"... Nie blokowałam żadnych połączeń.. i nie wiem czemu nagle takie coś mi wyskakuje.. Może wiecie co trzeba z tym zrobić... ?

  • 0

    188. ~Marius  2007-07-14 11:47:44  host: aawm31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go już tydzień, bateria trzyma 3-4 dni, jak się go częstoo używa(odtwarzacz, bluetooth), jest zdecydowanie lepszy jak W200i, bez dwóch zdań... Tylko nie wiem jak z baterią, czy można kupić większą, i jeszcze nie ma dużo akcesoriów, ale on jest dopiero od kwietnia w polsce:D Szybko się brudzi, więc radze kupić coś w podobie etui lub pokrowca... Nie mam zastrzeżeń, muza idzie głośno i rewelacyjna jakość!!! Można wsadzić karte 2gb, macie nawet na pudełku napisane, ja mam 1gb Kingston i jest wszystko w porządku, jestem zadowolony, jak na te kase i klase jest bomba, chociaż do K750i mu brakuje...

  • 0

    189. ~Marius  2007-07-14 11:49:34  host: aawm31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    PS Dyktafona jest w dodatkach jako klip audio czy notatka głosowa...

  • 0

    190. ~zajc  2007-07-14 22:35:10  host: proxy.lipska.net.74.13.83.in-addr.arpa

    tylko ze za k750i zaplacisz 2x wiecej niz za my411x POZDRO :)

  • 0

    191. ~gg  2007-07-15 09:27:35  host: aua57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon z wyglądu świtny,bardzo ładne podświetlenie klawiatury, cena w sam raz jak na telefon tej klasy :) ; wszystko działa jak powinno bez problemów a do tego dobrze leży w ręce. Menu proste i intuicyjne :) ale... są też MINUSY: na dworze bardzo słabo widać co jest na wyświetlaczu; wyjęcie karty sim bez jej podrapania czy zniszczenia graniczy z cudem!!! ; dźwięk sms odtwarzany przez 10 sek... ;/ bardzo się brudzi co wygląda nieestetycznie i przeszkadza; klawiatura głośno pstryka (trche denerwujące). POmimo to ten sagem na pewno zadowoli średnio wymagających użytkowników którym jednak zależy na designie telefonu :)

  • 0

    192. ~...  2007-07-15 19:39:55  host: public-gprs49345.centertel.pl

    siemka;] mam pytanie czy ten bialy telefon ma z tylu na obudowie jakis wzorek?

  • 0

    193. ~pol  2007-07-16 10:47:51  host: 105-bem-13.acn.waw.pl

    moj tam nie wyswietla infy o sieci co zrobic

  • 0

    194. ~kamyl  2007-07-16 11:26:24  host: bhn66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do tak ma być jedna słuchawka ma być dłuższa

  • 0

    195. ~Ema  2007-07-16 15:36:46  host: acmi95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon kupiłam właśnie wczoraj i jestem zadowolona, chociaż znalazłoby sie kilka minusów. Uważam ze jak na wielkość tego telefonu wyświetlacz jest trochę za mały i jak już bylo wcześniej wspominane klawiatura szybko sie brudzi co nie wyglada najlepiej. Ogólnie tel jest SUPER i świetnie słuchć muzyczkę:)

  • 0

    196. ~Bouli  2007-07-16 18:47:54  host: ffl202.internetdsl.tpnet.pl

    ja go mam 2 tygodnie i sporo uwag. bateria trzyma 3-4 dni minimalnego uzywania. wyslanei SMSa to za wiele razy trzeba dusic (chyba ze jest jakas inna droga ale ja nie znalazlem). po tygodniu wykasowal i wszystkie stare SMSy. ponoc jest dyktafon ale ja znalazlem tylko 30sek nagranie. i wyswietlacz niewyrazny. najbardziej jednak denerwuje mnie to (choc ponoc teraz tak wszedzie) ze sie wylacza calkowicie. jak masz nieodebrane polaczenia lub SMSa to jak spojzysz to tego nie widac dopiero trzeba go wlaczyc.

  • 0

    197. ~Szymonek  2007-07-16 18:52:57  host: 87-205-47-108.adsl.inetia.pl

    Kupilem dzisiej ten telefon i musze powiedziec ze jest calkiem calkiem .. Mp3 superowo slychac i na glosnikczuku i w sluchawkach... Telefon posiada bardzo dobze dostrojone Basy. Co do aparatu to k750i ma o niebo lepszy ale tez nie jest zly 0.3 mpx ale zdjecia bomba... do telefonu kupilem karte micro Sd 1gb i wszystko Git dziala. Co do tych negatywnych komentarzy to sie nie dziwie jezeli kupilo sie telefon w komisach albo w innych ,, wytwurniach'' Cuz wszystkiego miec nie mozna... telefon niestety niema irdy .... Ale zato jest Bl.... to juz chyba wszystko pytania prosze kierowac na numer gg 1230249 pozdro dla wszsytkich którzy kupili ten fon :)

  • 0

    198. ~niezł.  2007-07-17 06:04:37  host: 88.220.140.100

    Jak to jest. W Plusie dają z kartą pamięci 256 MB. W Erze karty pamięci nie dają. Ciekawe kto zarabia na tym interesie?

  • 0

    199. ~beny  2007-07-17 09:23:55  host: akj101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik jest naprawdę wspaniały jeżeli ktoś miał okazję spotkać się z telefonami tego producenta ale typu my3-2x, myx2, myx5 itd (tak jak ~zuzu) to zapewne ma nadal zdanie że Sagem to gówno! Ale tak nie jest w tej chwili ta firma poszła o wiele do przodu co jest bardzo zadowalające tym bardziej że zaczęła produkować takie telefonu jak my411x i zapewne to nie jest koniec, pozostaje nam już tylko czekać na następny jeszcze lepszy telefonik. Sagema my411x kupiłem wczoraj (wcześniej miałem myx3-2) i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony to ogromny krok do świata techniki ze strony firmy Sagem. POLECAM!

  • 0

    200. ~Iwonka  2007-07-17 19:13:42  host: abzz248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fon jest superancki kupilam go przed wczoraj.. mp3 blutooth i wsio jest xDD bardzo mi sie podoba ten telefon ;]

  • 0

    201. ~beny  2007-07-18 11:38:04  host: ako130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co do Gadu to pani w Erze powiedziała mi iż niby pracują nad nim ja natomiast z ciekawości je pobrałem an swojego sagema my411x i o dziwo działa! Także na stronie Ery jak wejdziecie w zakładkę "Taryfy" i potem po lewej w "Mix" na dole strony mniej więcej po środku ukaże się Sagem my411x a obok niego logo że można na nim zainstalować Gadu : ) Co do konfiguracji to proszę może komuś się uda ja bym sprawdził ale nie mam kasy an koncie :/ : Lewym na pasku(kolo zegarka) na ikonke Wellphone(taki tel, z nieb ekranem), / wellphone multimedia/ musi Ci wykryc tel(ja łączę przez IRDA, czekam 2 sekundy i jest) Pod nazwą telefonu "MYX6-2 GPRS" są 3 foldery(takie jak w tel) MOJE DZWIEKI MOJE OBRAZKI MOJE VIDEO klikasz na któryś z nich, pyta czy schynchronizować, a jak nie pyta to dajesz na np. MOJE OBRAZKI, potem prawym od myszki na okienko po prawej i "synchronizuj z tel kom" i wrzuca do kompa to co masz w tel w obrazkach, tak samo sie robi z dzwiekami i video. a jak chcesz cos wrzucic do tel z kompa to przeciągasz(lub używasz KOPIUJ/ WKLEJ) na wczesniej wspomniane okienko i znow prawym i "synchronizuj z tel kom".. Jak dla mnie to nic prostszego, a tel mam od 7 dni, a jak duzo, bo moze jeszcze nie wszystko o nim wiem. Szkoda tylko, ze Wellphone nie czyta kart pamieci, mozna nim wrzucać tylko na pamiec telefonu i z niej odczytywac. Pisalem do producentow tego prog, odpisali, ze bedzie nowa generacja co bedzie czytala karty pamieci, ale kiedy to jeszcze dokladnie nie wiedzą.

  • 0

    202. ~  2007-07-18 13:13:35  host: ip-89.171.16.19.crowley.pl

    cześć!! Mam pytnie czy ktoś wie czy ten fon ( sagem my 411x ) ma system głośnomuwiący ...z góry dzieki

  • 0

    203. ~Karol  2007-07-18 13:47:18  host: portos.srv.dobranet.pl

    Ja mam ochotę na kupno tego telefonu... A jak ktoś wspomniał, że wyjęcie karty sim bez zadrapania graniczy z cudem to odpowiadam, iż w każdym sagemie trudno wyjmuje się kartę. Ja jak kupię tego sagema to to już będzie mój 3 sagem. Teraz mam myx52v i jest fajny... Po komentarzach widzę, że warto go kupić. Pozdrawiam wszystkich :)

  • 0

    204. ~fonfon fifon  2007-07-18 16:26:22  host: 87-205-228-81.adsl.inetia.pl

    ten telefon, podobnie jak inne modele wprowadzone w pierszej polowie tego roku, oprocz dodatkowych funkcji w postaci mp3 i slotu na karte pamieci niczym nie roznia sie od poprzednich modeli sagema, mimo, ze dodano obsluge mp3 i kart pamieci to jednak telefony te nie sa propozycja dla osob, ktore od telefonu oczekuja niezawodnosci, sa wolne, maja problemy z zapisem na kartach pamieci => 512mb, nie wiem natomiast jak jest z trwaloscia wykonania, na pierwszy rzut oka wyglada solidnie, pomijajac model my401c, w ktorym zewnetrzny ekran osloniety zostal tylko pleksiglasem i uzytkownicy skarza sie na jego czeste rozlania

  • 0

    205. ~MANO  2007-07-18 19:35:04  host: proxy5.zicom.pl

    UWAGA.Nie da rady polączyc sie z kompa do telefonu przez blutooth oczywiscie wpisuje ten kod na komp , i telefonie sprawdzalem na 2 rodzajach blutooth, pisze anulowano polączenie ,z telefonu na kompa ok bylem w serwisie powiedzieli ze to nowosc i nie maja kabla prosze o konkretną pomoc jesli mozna Papatki.

  • 0

    206. ~qazman  2007-07-18 23:37:50  host: dfg145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kommendante format musi być 3gp, 3g2 nie czyta, oprócz tego musi być odpowiednia jakość video i dzwięku inaczej wywali odmowe, u mnie działają filmiki (poszukaj na google wpisz my411x i na drugiej stronie otwórz strone z gsmlab, poszukaj mojego komentarza qazman tam podałem na jakiej jakości działają filmy) po 30mb ale trzeba kilka sekund poczekać, zanim isę odtworzą. Co do samego telefonu, to jest cienki, słaba bateria, kiepski aparat (k310i ma znacznie lepszy) robiąc zdjęcia trzeba obracać tel bo standardowo robi w 480x640 video też słabe, mp3 niezłe, obsługa kart do 2gb, nie wiem, po co są te 2 dodatkowe motywy tam, są beznadziejne. i od razu pisze, że tel jest nowy z salonu plusa, kupiony za 200zł

  • 0

    207. ~teyana  2007-07-19 10:07:05  host: acxc125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jaka jest pamięć smsowa w tym telefonie tzn. ile smsów maksymalnie się mieści? Proszę o odp;)

  • 0

    208. ~mati;]  2007-07-19 11:34:01  host: chello089078097106.chello.pl

    Hey all mam ten telefon z jakis miesiac ale mi szybka pekla ale cuz muj blad spadl mi ale ludzi pytajom sie co lepiej kupic blututh czy czytnik kart pamieci ja kupilem sobie do niego karte 1 gb i czytnik kart sd i wszystko mi dobze dziala tylko czy da sie w tym tel. sluchhac muzy i pisac sms-y ??

  • 0

    209. ~zeb  2007-07-19 12:07:08  host: ozg.ewz.gda.pl

    po ocenie 3-tygodniowej telefon fajny ale: bateria tylko 3-4 dni przy chyba średnim użytkowaniu to troche malo zbyt wolne otwieranie zielona sluchawka historii polaczen aby np oddzwonic latwo brudzaca (przetluszczajaca) sie obudowa - przod ksiazka telefoniczna - latwiejsze poruszanie sie - mozna kilka pierwszych liter dla kontaktu muzyka ok

  • 0

    210. ~zeb  2007-07-19 12:21:36  host: ozg.ewz.gda.pl

    po ocenie 3-tygodniowej telefon fajny ale: bateria tylko 3-4 dni przy chyba średnim użytkowaniu to troche malo zbyt wolne otwieranie zielona sluchawka historii polaczen aby np oddzwonic latwo brudzaca (przetluszczajaca) sie obudowa - przod ksiazka telefoniczna - latwiejsze poruszanie sie - mozna kilka pierwszych liter dla kontaktu muzyka ok

  • 0

    211. ~K3K  2007-07-19 17:26:46  host: chello084010170190.chello.pl

    czesc! mam problem z wyjeciem karty sim z tego telefonu ;/ tak mocno siedzi ze nie moge jej wyjac... ma ktos na to jakas rade?

  • 0

    212. ~segemfan  2007-07-20 09:20:34  host: system858917581.mtvk.pl

    Sagem my411x obsługuje GG przynajmniej tak pisze na stronie ery

  • 0

    213. ~hazel  2007-07-20 11:35:58  host: eew210.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanko w poniedzilek kupuje sobie tne telefonik jak glosno gra muzyka i czy bardzo rudzi sie klawiatura?

  • 0

    214. ~kubix1258  2007-07-20 20:12:04  host: host-89-229-133-172.chelm.mm.pl

    Kupiłem dzisiaj ten telefon i jestem bardzo zadowolony ale mam problem: Gdy odbieram mp3 przez bluetooth, to po odebraniu pliku wyskakuje taki napis: niemożliwe odczytanie. Moze mi ktoś powiedzieć, jak zrobić , żeby się dało wysyłac mp3?? z góry dzięki :))

  • 0

    215. ~Kaś  2007-07-21 12:46:10  host: aig158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłam telefon na allegro, chciałam sciągnąc simlocka bo mam karte w orange, ale okazało się, ze w serwisach nie zdejmują z tego modelu simlocka ;(( Da się go jakos zdjąć ??? Help.

  • 0

    216.  2007-07-21 15:01:25

    wiecie może jak uaktuwnic g w tym telefonie??

  • 0

    217.  2007-07-21 15:41:05

    jak mozna uruchomić EraGG w tym telefonie?

  • 0

    218. ~ktos;  2007-07-21 17:29:33  host: 89.191.129.26

    zastanawiam sie nad kupnem sagema my411x czy to dobry telefon i czy oplaca sie go kupic?

  • 0

    219. ~zaklopotana  2007-07-21 21:30:51  host: 89.191.129.26

    zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu po opisach co niektorych widze, ze sa tacy co maja juz ten fonik wiec mam pytanie czy warto Go kupic?

  • 0

    220. ~ada  2007-07-22 14:20:04  host: gif42.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam z tym telefonem dwa problemy 1. jak sobie pobrałam tapetę no to połączyłam się z internetem i tam mi się ona wyświetliła ale jak ją pobrałam nigdzie jej nie ma, nie dało się zapisać go. W poprzednim telefonie od razu jak mi sms przyszedł i go otworzyłam to mi się pobierało. Co jest? Da się to zmienić? 2. jaki jest kod żeby mi od razu pobierało kasę za wysłane smsy do innych sieci itp. i żeby mi sie wyświetlało ile jeszcze mam na koncie dopiero po wpisaniu kodu????????? plisss pomóżcie. Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI!!

  • 0

    221. ~ziombol  2007-07-23 11:56:19  host: 46-58.80-54.tps.tkb.net.pl

    do 205 mano-- telefon bez problemu laczy sie przez bluetootha z kompem sam mam i sobie wysylam mp3 itp tak ze albo nie umiesz albo kupujesz popsute bluetoothy! pozdr all elo elo

  • 0

    222. ~Marius  2007-07-23 13:06:10  host: aavx129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tel ma zestaw głośnomówiący, wystarczy tylko przycisnąć zieloną słuchawke podczas rozmowy i wcisnąć TAK...

  • 0

    223.  2007-07-23 13:17:27

    mam zamiar kupic sobie nowy telefonik i nie wiem, ktorego wybrać...sagema my411x czy sagema my501x?? bo niby w opisie 501 jest lepszy (większa pojemnośc, lepszy wyświetlacz,itp.), ale 411 jest taaaki ładny:)) aha i problem- czy szybka szybko sie nie zbije w 411?? może coś doradzicie??

  • 0

    224. ~beny  2007-07-23 13:33:59  host: ams244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Adamix aby pobrać EraGG wyślij sms GG na 8089 (opłata jak za zwykły albo darmowy nie pamiętam ale na pewno nie drożej niż złotówka) w odpowiedzi dostaniesz sms z zakładką WAP połącz się z nią i tam wybierz wersję na telefon marki Sagem następnie wybierz model (UWAGA!) 401X (UWAGA!) potem postępuj zgodnie z poleceniami. Po pobraniu i uruchomieniu EraGG zostaniesz poproszony o wykupienie subskrypcji ale zostanie Ci zaproponowana darmowa na 7 dni(wyskoczy Ci komunikat że twój numer GG nie posiada wykupionej subskrypcji i zobacz jakie są dostępne czy coś takiego wybierzesz to i tam Ci się on za aktywuje) jedynym mankamentem jest to iż pomimo wykupionej subskrypcji która zawiera także połączenie GPRS jeśli twoje konto jest na minusie nie możesz korzystać z EraGG bo korzysta ono z GPRS a gdy konto jest ujemne GPRS jest wyłączany. Przy pierwszym uruchomieni aplikacji i wykupienie subskrypcji może Ci pobrać trochę kasy za GPRS ale gdy już będziesz miał subskrypcję załatwioną możesz bez obawy przed utratą kasy korzystać z EraGG. Aby przedłużyć subskrypcję należy odpowiednio wysłać SMS: Aby aktywowć lub przedłużyć usługę Mobilne Gadu-Gadu, należy wysłać sms o treści GGM , gdzie to numer GG użytkownika, dla którego usługa ma być aktywowana/przedłużana np.: - GGM35080 - ggm35080 Numery, na które należy wysyłać SMS to: 7164 - koszt 1PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 7 Dni 7465 - koszt 4PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 30 Dni 7965 - koszt 9PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 90 Dni PRZY KORZYSTANIU Z ERAGG NA TELEFONIE SAGEM MY411X (PRZYNAJMNIEJ U MNIE) WYSKAKUJA IRYTUJACE KOMUNIKATY Z ZAPYTANIEM CZY ZEZWALASZ NA POłACZENIE ZA KAZDYM RAZEM NALEZY WYBIERAC ZE "TAK" JEDNAK PRZY KORZYSTANIU Z ERAGG CZASAMI JAK SIE POMYLISZ PISZAC I CHCESZ SKASOWAC LITERKE MOZE WYSKOCZYC TEN KOMUNIKAT I PRZEZ UWAGE MOZESZ NACISNAC "NIE" I WTEDY TRACISZ POLACZENIE WIEC TZREBA UWAZAC ALBO ZNALEZC OPCJE WYLACZENIA TYCH KOMUNIKATOW - JA NI

  • 0

    225. ~AdamS  2007-07-23 14:58:50  host: aalr19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj kupuje ten telefon :) Mam nadzieje, ze sie nie zawiode :P

  • 0

    226. ~hehehee  2007-07-24 00:00:12  host: 7.163.unknown.vectranet.pl

    ja wlasnie mam zamiar kupic sobie ten tel gdzies na dniach :) w playu jest za 369 zl bez aktywacji i bez blokady sim lock :) dokupie sobie karte 1gb albo 512 z czytnikiem :) bardzo podoba mi sie ten tel a jesli macie jakies problemy to idzcie do salonu w ktorym zakupiliscie ten tel badz w komisie i oni tam bez problemu wam doradza co zrobic :) pozdrawiam napisze jakie wrazenia jak go kupie paaaaaa

  • 0

    227. ~  2007-07-24 10:02:32  host: h8441219049.dsl.speedlinq.nl

    Mowie xajebisty telefon oprocz krotkiego czymania baterii ale tak prawie wszystkir maja jest lepszy od My501x

  • 0

    228.  2007-07-24 12:19:30

    Asiersss zdecydowanie polecam telefon sagem my411x ponieważ mimo tego iż ma mniejszy wyświetlacz i mniej pamięci jest lepszy pod wzgledem baterii może trochę ale różnica jest. Moja koleżanka ma Sagema my501x i chce się go jak najszybciej pozbyć ponieważ on po prostu się jej wiesza i bateria jest słaba bo dużo energii ciągnie wyświetlacz, zapewne zaraz się odezwą inni że my411x też nie ma wspaniałej baterii ale ma na pewno lepszą od 501x a zresztą my411x wszedł niedawno na Polski rynek a baterie w sagemach mają to do siebie że dopiero po dłuższym czasie osiągają naprawdę dobrą żywotność. Co do szybki do mam Sagema my411x i szybka raczej się nie pobije ze względu an to iż jest umieszczona mniej więcej na wysokości obudowy więc nie wystaje i aby ją zbić do trzeba raczej od razu an nią celować a taką samą może o 1-2mm. krótszą ma Sony Ericsson k310i i w nim również nie ma problemu (wiem bo ma go mój brat cioteczny) a więc bierz Sagema my411x : ) POLECAM!

  • 0

    229. ~Agusia89s  2007-07-25 16:03:22  host: abvu172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    beny, w moim sagemie 411x i tak nie mogę mieć gadu, wyskakuje mi błąd błąd sieciowy, nie mozna ustalić aktualnego numeru wersji aplikacji z powodu błędu komunikacji z serwerem wersji. Aplikacja zostanie zamknięta. Więc dlaczego Ty możesz mieć gadu a ja nie?;(

  • 0

    230. ~  2007-07-25 16:34:13  host: abvu172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego u mnie nie działa era GG???

  • 0

    231. ~la ła  2007-07-25 17:15:12  host: axf128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mp-trucha kariocha pamięciochy słuchafony jak dzwony wszystko gra ła ła!!-tylko bateria troche słaba...ale ogolnie daje rade

  • 0

    232. ~  2007-07-27 10:32:56  host: 77-45-31-64.asta-net.com.pl

    A mnie ten telefon cholernie wku****. Nie dosyć, ze cholernie się brudzi, to po miesiącu uzytkowania kiedy chcę wejść w opcje "nowa wiadomość" wyświetla mi sie komunikat 'nieudane odczytanie' na gorze miga ma jakas ikonka i za cholere nie wiem co z tym zrobić, poza tym własnie pękła mi obudowa na wyswietlaczu i wątpie, zebym znalazła gdzies nową ;/ Poza tym za cholere nie idzie wyjąć karty sim ;/ :/ :/ Mp3 są ok, ale bluetooth szwankuje. Cholera, SE miałam przez 3 lata i nic mu nie było, a ten Sagem rozpierdziela sie po miesiącu ;/ Muszę zaznaczyc, za bardzo o nigo dbam.

  • 0

    233. ~Taki jeden  2007-07-27 13:18:39  host: 87-205-214-176.adsl.inetia.pl

    A wiec mam juz tego telefona 3 tygodnie i moge sie na jego temat wypowiedziec: zacznijmy od minusów: 1.Przetluszczajaca sie obudowa.. 2.na klawiaturze i panelu zostaja odciski palców. 3.Nie dopracowany soft, nie da sie zminimalizowac odtwarzacza mp3. 4. Malo motywów 5. Trudnosci z wyciagnieciem karty sim.. A teraz plusy : 1. Slot na karte micro Sd. 2.65 tys kolorów oraz ladna glebia. 3. Ladny wyglad. 4. nie wieszanie sie.. 5. Odtwarzanjie teledysków zapisanych w formacie 3gp. 6.Aparat robiacy zdjecia w sredniej rozdzaielczosci 0.3mpx. itd itd.. na tym telefonie mozna uztywac gg poniewaz sam je posiadam ponizej dam instrukcje wedlug których nalezy postepywac: zeby pobrac EraGG nalezy wyslac sms GG na 8089 w odpowiedzi dostaniesz sms z zakładką WAP połącz się z nią i tam wybierz wersję na telefon marki Sagem następnie wybierz model (UWAGA!) 401X (UWAGA!) potem postępuj zgodnie z poleceniami. PO uruchomieniu EraGG zostaniesz poproszony o wykupienie subskrypcji ale zostanie Ci zaproponowana darmowa na 7 dni(wyskoczy Ci komunikat że twój numer GG nie posiada wykupionej subskrypcji i zobacz jakie są dostępne czy coś takiego wybierzesz to i tam Ci się on za aktywuje) jedynym mankamentem jest to iż pomimo wykupionej subskrypcji która zawiera także połączenie GPRS jeśli twoje konto jest na minusie nie możesz korzystać z EraGG bo korzysta ono z GPRS a gdy konto jest ujemne GPRS jest wyłączany. Przy pierwszym uruchomieni aplikacji i wykupienie subskrypcji może Ci pobrać trochę kasy za GPRS ale gdy już będziesz miał subskrypcję załatwioną możesz bez obawy przed utratą kasy korzystać z EraGG. to juz chyba wszystko

  • 0

    234. ~Madzia z dylematem :(  2007-07-27 20:00:29  host: etc140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema wszystkim ! mam taki dylemat : kupuje nowy telefonik w mixplusie i nie wiem czy wziąść SE W200i czy tego sagema . prosze pomóżcie mi wybrać. niby SE jest lepszy, caly czas go wychwalają w reklamach ale Sagem My411x wydaje mi sie lepszy, i jest ladniejszy.

  • 0

    235. ~benyy  2007-07-28 11:36:30  host: alk74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Agusia89s jak się domyślam twoim problemem jest nie skonfigurowany WAP/GPRS jeśli posiadasz telefon w Erze skonfiguruj go za pomocą strony www Ery: wejdź w zakładkę telefony następnie w menu po lewej wybierz konfigurator i mniej więcej na środku strony naciśnij na przycisk "Uruchom konfigurator", następnie zaznacz "Tak Tak" i wypełnij resztę wolnych pól (czasami trzeba wysłać kilka konfiguracji) jeśli zaś w Plusie to zadzwoń do Biura Obsługi Abonenta i poproś o wysłanie Ci konfiguracji WAP/GPRS.

  • 0

    236. ~  2007-07-28 11:37:45  host: alk74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Taki jeden dasz instrukcję ?? moją :) no ale niech Ci będzie :P w końcu trzeba pomagać ludowi :D

  • 0

    237. ~benyy  2007-07-28 11:39:58  host: alk74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Agusia89s jeśli udało Ci się je ściągnąć to może nie być wina konfiguracji a braku pieniędzy na koncie

  • 0

    238. ~Ania z dylematem :(  2007-07-28 11:52:19  host: hr131.internetdsl.tpnet.pl

    Hej! Ja też mam dylemat :( Nie wiem którego Sagema wybrać, czy my401c czy my411x :( pomóżcie! Wiem ze my411x jest lepszy ale ten z klapka jest taki śliczny! Błagam pomóżcie mi bo ja 30 jade po telefon i nie jestem zdecydowana :( a nie chce sie zawieść...

  • 0

    239. ~benyy  2007-07-28 18:17:55  host: akn171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Ania z dylematem :( ja na twoim miejscu wziął Sagema my411x (nie dlatego że sam go mam) ponieważ to raz fakt że jest lepszy, dwa to ja wiem czy tamten jest ładneijszy? moim zdaniem to właśnie my411x jest ładniejszy a jeśli uda Ci się trafić na wersję kolorystyczną (turkus-biel) ze wzorkiem to już w ogóle cacuś :D Ale najlepiej chyba iść za głosem serca... ja przedstawiłem Ci swoje zdanie ale decyzja należy do Ciebie...

  • 0

    240. ~benyy  2007-07-28 18:19:34  host: akn171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Ania z dylematem :( dodam jeszcze iż telefony z klapką po jakimś czasie są na tyle po regulowane że klapka zaczyna latać a z tego co wiem to tego problemu w tym telefonie to chyba nie ma ale jest inny: od klapki rysują się przyciski :d

  • 0

    241. ~  2007-07-28 18:41:36  host: abvz158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a co jeśli telefon mam skonfigurowany i mam też kasę na koncie a to nadal nie działa?

  • 0

    242. ~  2007-07-28 22:35:34  host: bww14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ania kup co lubisz!

  • 0

    243. ~  2007-07-29 11:43:58  host: host-116-2.nettelinwestycje.pl

    powiem tak mam ten telefon z salonu ery i nic mi w nim nie szwankuje kupiłem karte 1gb i czytnik kart bo potzrebne było i wszystk0o mi gra przez glośnik i przez słuchawki bateria przy mp3 tzryma ok 1.5 dnia ale to cały dzień mp3 słuchałem a tak to 4-5 dni :D

  • 0

    244. ~Bazylek  2007-07-29 15:14:50  host: static-62-233-146-75.devs.futuro.pl

    Czy w erze można kupić ten telefon w białym kolorze?? Proszę o szybką odpowiedź!!

  • 0

    245. ~  2007-07-29 15:18:28  host: edx42.internetdsl.tpnet.pl

    madziu radze ci wziąść sagema jest owiele lepsz i nie słóchaj reklam

  • 0

    246. ~beatka  2007-07-29 16:58:33  host: wipll-250-41-static.71b.kozienice.pilicka.pl

    ja mam ten problem, że nie wiem co z smsami. Nie mogę ich wysyłać ani zapisywać. Kiedy wchodze do skrzynki odbiorczej pojawia się "sortowanie w toku" i tel prawie się zawiesza uniemożliwiając odczytanie wiadomości. Numer centrum wiadomości jest ok..więc co się dzieje? Miał ktoś z was coś takiego? Poradzcie coś plis...

  • 0

    247. ~madziolka  2007-07-30 09:04:46  host: 85.112.196.43

    zastanawiam sie czy kupić ten telefon jak wam tak szwankuje...Ale jeśli macie problem to idżcie tam gdzie go kupiliście...chyba macie gwarancje...Ja kupie ten telefon i myśle że bedzie ok a jeśli nie to zrobie tak jak pisze ..Niech mi ktoś doradzi

  • 0

    248. ~  2007-07-30 11:28:13  host: alx14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie chodzi tu konkretnie o konfigurację telefonu a o konfigurację WAP/GPRS :)

  • 0

    249. ~domi  2007-07-31 09:17:53  host: abgi209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam właśnie zamiar kupić taki telefonik. Mój braciszek mówi że jest bardzo dobry i tani. Jak go kupię to napiszę. Pozdro

  • 0

    250. ~Edyta Górniak  2007-07-31 12:17:50  host: bje195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy do tego telefonu można dokupic głośniki i słuchawki? I ile ma wbudowanej pamięci? Czy można dokupic karte pamięci? Z góry dzięki :)

  • 0

    251. ~helbatka  2007-07-31 13:02:19  host: host-81-190-102-7.rzeszow.mm.pl

    Kupiłam ten telefon w salonie Plusa dostałam karte pamięci @56 MB i słuchawki. Są dostępne dwa kolory ja wybrałam biało turkusowy (wg mnie jest o wiele ladniejszy od czarnego i idelany dla kobiet) Ma aki sam aparat jak w samsungu X510 ale Sagem robi duzo duzo lepsze zdjęcia:)ogólnie jestem bardzo zadowolona. Wszyscy narzekają na baterie, ale najpierw powinno się ja sformatować, a to nie polega na tym, zeby ładować AŻ 2 godziny:/ to mój pierwszy sagem miałam już siemensa, philipsa, alcatela i nokie i tylko nokii nie udało mi się zepsuć:) POLECAM TEN TEL KUPUJCIE W SALONIE PLUSA TAM DAJĄ RAZEM Z KARTA PAMIĘCI i są dostępne dwa kolory

  • 0

    252. ~rico  2007-07-31 15:35:57  host: bpd179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłęm dzisjaj ten telefon i mysle ze sie na nim nie zawiode jeszcze nigdy nie miałem sagema wiec wkoncu trzba je sprawdzic

  • 0

    253. ~Olusia ;*  2007-07-31 22:12:06  host: bwa126.internetdsl.tpnet.pl

    hmm... mam takie pytanko gdzie mozna kupić i mniej wiecej za ile karte pamieci do tego fonika? plz niech mi ktos powie... :) pzdr :)

  • 0

    254. ~GTi_mk1  2007-08-01 01:20:16  host: 212.2.101.22

    Po przeczytaniu prawie wszystkich postów z komów tj. SE k310i , S my501x czy S my401x i wielu inyych nokii itd. to za te pieniądze zakup tego telefonu wydaje mi się świetną OKAZJĄ. Zresztą większość osób jest zadowolona z tego modelu...Zapewne go kupię. Pzdr

  • 0

    255. ~Karollaaaa  2007-08-01 22:39:22  host: alq34.internetdsl.tpnet.pl

    Plx odpiszcie jak sie dokladnie uzywa Bluetooth tz jak podlaczyc itp bo miniechce chodzic;/ niech mi ktos dokladnie wytlumaczy plx;(((((((((((

  • 0

    256. ~bleeeee  2007-08-02 20:17:34  host: wroclaw.airbites.net

    wie ktos jak zrobic zeby pliki wysylane na tego fona przez bluetooth (chodzi mi o mp3) zapisywaly sie domyslnie na karcie pamieci a nie w telefonie??

  • 0

    257. ~  2007-08-03 15:32:07  host: jurant.siec.idealan.pl

    stego co wiem biały kolor tez jest

  • 0

    258. ~Kaśka  2007-08-03 17:26:27  host: 89.191.129.26

    POMOCY! Mam problem nie wiem jaki telefon wybrac, ktory jest lepszy: sagrm my401x czy sagem my411x?? PoMóŻcIe!!! :)Będę wdzięczna.

  • 0

    259. ~Siwa  2007-08-03 20:26:33  host: dcs45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo podoba mi się ten telefon i chciałabym go sobie kupić xD Tylko szkoda że nie ma kamery ;( No ale trudno .. Po waszych opiniach mogę stwierdzić , iż jest fajny ;) Jeszcze się zastanowię czy go sobie kupic :D Polecacie? ^^

  • 0

    260. ~tetek  2007-08-03 22:22:50  host: nat-247-33.man.bydgoszcz.pl

    a ja za cholere nie mogę uruchomić blutootha pobrałem ze strony sagema jakieś probramiki a tam mnie pyta o kabel a ja chcę używać bluetooth

  • 0

    261. ~  2007-08-04 10:43:18  host: net41.telgam.pl

    Sagemy sa daremne ja sam mialem sagema i to nie jednego, Sagem my 400X z mixplusa wziasc bylo latwo ale pozniej sprzedac ten tel to juz trudniej bo nikt go nie chcial skupic na niego mialem gwarancje, i sciagniety simlock przez Salon firmowy w ramach taryfy MIXPLUS to wtedy nie stracilem gwarancji jak bylo sciagane w salonie, i skonczylo sie na tym ze soprzedalem go kolezance z pracy. Wady czesto sie wieszal, byl za glosny i szybko szla bateria za duzo bajerow to tak sie dzieje.

  • 0

    262. ~  2007-08-04 10:53:06  host: net41.telgam.pl

    ja mialem wiele razy takie cos ze tel sie zawieszal pozbylwem sie sagema 400X i nie chcialem kupowal juz sagema zadnego bo po co wydawac kase na cos co jest do dupy i co pozniej nie mozna sprzedac bo nikt tego nie chce, teraz mam NOKIA 6070 i mysle ze jest to tel spoko, w komisie z sagema 400X chcieli 200 zl za sciagniecie simlocka a w salonie tylko dlatego ze byla to taryfa mixplus zrobili to bezplatnie i dlatego ze tel nie mial simlocka to go sprzedalem bo tak to bym go jeszcze mial. Fakt jest taki ze dalem tel do naprawy to oni w plusie miesiac trzymali go w szafie nigdzie nie wysylali a mnie mowili ze wyslali i dali mi tel taki jak by nie byl w naprawie bez papierow w gwarancji nie bylo pieczatki serwisu wiec juz wiecej telefonu nie dawalem tylko sprzedalem a teraz mam ta Nokie i mysle ze jest ok co z tego ze malo pamieci, jesli tel ma sluzyc do dzwonienia i pisania smsow to jak najbardziej jest to tel dla mnie i juz.

  • 0

    263. ~dusia  2007-08-04 18:20:11  host: aaot162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja telefon już mam z półtora miesiąca i nie narzekam, nie sprawia żadnych problemów, tylko bateria, troszkę mnie denerwuje, bo przy małym uzytkowaniu trzyma 3 dni, a przy dosyć natężonym 2, ale za tą cenę naprawdę warto, ja kupiłam w salonie Ery i teraz żałuję, bo w Plusie jest jeszcze karta pamięci i możliwość wyboru koloru

  • 0

    264. ~Johnny  2007-08-05 15:33:29  host: 80.54.35.250.midicom.pl

    Cztery dni temu kupilem sobie ten fon w Erze i jest za*****. Jest tylko jedna wada - odbijaja sie odciski palcow. Ale wystarczy przetrzec czyms i juz znikaja. Ogolnie bardzo polecam.

  • 0

    265. ~>>BOBEK  2007-08-06 09:32:51  host: acys48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Mam zamiar kupic ten telefon w ERZE. Mam kilka pytan o ten telefon... 1. Jakiej dlugosci filmiki mozna nagrywac? 2. Czy można miec w nim Gadu-Gadu? 3.Czy podchodzi do niego każda karta MicroSD? 4. I czy mazna sluchac muzyki na odtwarzaczu przez głośnik?

  • 0

    266. ~zjod  2007-08-07 09:05:44  host: niuw30.glinik.pl

    Witam, jestem posiadaczem My411X od dwóch tygodni, zaiste cacko to jest, bardzo funkcjonalny, stylowy, bardzo ładny. 13 Mb wewnętrznej pamieci - super działa przy pamieci zewnetrznej nie wiekszej niz 1Gb - i to do 70% zapelnienia - pozniej moze sie zawiesic, wolno dziala - ja wlozylem 128 (Micro SD) bo taką mialem pod reką - dziala bez zarzutu, super głosnik, z podbiciem basu, łatwa konfiguracja, przejrzyste Menu. jesli sie bawicie fonikiem, sluchacie muzy - bateria padnie po dwoch dniach (700mAh). Polecam, zwłaszcza w kolorze czarnym z wstawką stalowa srebrną. Tez sie wahałem czytajac fora - teraz powiem - jesli chodzi o negatywy to stek bzdur. Bo telefon jest do komunikacji, aparat do robienia zdjec, a MP3 do słuchania muzyki, a kto chce wszystko zebrac w jednym miejscu i full wypas - niech go nie kupuje - jego sprawa!

  • 0

    267. ~anett  2007-08-07 19:46:56  host: 88-199-174-73.tktelekom.pl

    mam pytanie, bo kupilam sobie ten telefon ale nie moge znalzc w nim zadnych dzwiekow. czy ktos moze wie gdzie ich szukac???

  • 0

    268. ~anett  2007-08-07 19:49:45  host: 88-199-174-73.tktelekom.pl

    madziolka nie masz sie nad czym zastanawiac. ja pracuje w plusie i sprzedalam juz tych telefonow bardzo duzo i powiem szczerze ze ani jeden nie wrocil do nas z jakimkolwiek problemem i szczerze ci go polecam bo jest on bardzo zaawansowany i za niewielkie pieniadze, ogolnie jest super :)

  • 0

    269. ~K  2007-08-08 12:40:42  host: abgg177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moja siostrunia chce sobie go kupić bo ściągneła odemnienie tylko ja chce my501X a ona my411X tak szczerze to ja myśle że jak sie obchodzi zkomem delikatnie to on sie nie psuje i nie wiesza . Jak macie problemy z tymi komami to powiedzcie plis bo moge sie jeszcze wycofać i mieć s.e. k510i odp>>>

  • 0

    270. ~Lady  2007-08-08 23:09:58  host: 78.133.137.170

    Ja już mam 2 Sagema...i planuję w najbliższym czasie zmianę na tego własnie:)

  • 0

    271. ~  2007-08-09 14:54:45  host: bwd158.internetdsl.tpnet.pl

    jak ustawić tryb głośnomówiący

  • 0

    272. ~rafi  2007-08-09 15:41:26  host: acuh43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy wie ktos ile kosztuje obudowa do tego telefonu??

  • 0

    273. ~GeNeX  2007-08-10 09:42:13  host: public-gprs73811.centertel.pl

    Telefon mam od 2 dni. Jestem z niego całkiem zadowolony, ale z waszych komentarzy wnioskuje, że bateria jest bardzo słaba. Telefon jest bardzo dobry i w miarę tani - w ERA FUN można go kupić za 100 zł. (pry umowie na 24 miesiące) albo za 1zł (przy umowie na 36 miesięcy) Dokupię sobie kartę pamięci, bluetooh (do kompa) i będzie GIT. POLECAM!

  • 0

    274. ~ala  2007-08-10 17:07:35  host: aajf230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słuchajcie nie wiem jak mam włączać to cale USB bo podlaczam i nic sie nie dzieje czy tam trzeba cos instalowac?

  • 0

    275. ~madzia  2007-08-10 20:14:31  host: apn-99-7.gprspla.plusgsm.pl

    powiedzcie...jak wklada sie karte pamieci? bo jak dla mnie jest za duza... z tylu jest miejsce ale za male!!! napiszczie...moje gg: 4643017

  • 0

    276. ~karka  2007-08-10 21:40:42  host: chello089076182173.chello.pl

    Do my411x można dokupić kartę pamięci na allegro, ceny zróżnicowane 512MB za ok. 35zł, a 1GB standardowo za 50 zł. Sama chcę kupić ten telefon i wiele się o nim dowiedziałam. Podobno dość dokuczliwa jest zbyt nisko osadzona klawiatura i gdzie przeczytacie wszędzie! brudzące się szkło. Bateria trzyma ok. 3 dni przy pełnym użytkowaniu.

  • 0

    277. ~kiniasekwow  2007-08-13 00:50:10  host: do66.internetdsl.tpnet.pl

    w mixie mozna go kupic za 19 zł przy kartach na zasilenie 36 razy po 30 żł. :)) kupiłam go 4 dni temu, jestem z niego bardzo zadowolona... fajne menu :)) podoba mi sie... a i robiac filmy mozna na bierzaco robix przyblizenie :D !!

  • 0

    278. ~paulla  2007-08-13 10:17:28  host: 82.160.16.2

    Mam ten telefon od 1 sierpnia i jestem zadowolona. Po sformatowaniu baterii trzyma ona mi w tej chwili około 3 dni, ale w sagemie efekty sfomatowania baterii sa widoczne po około miesiącu. Wiec musze jeszcze poczekac. Odtwarzac MP3 świetny. Naprawdę, wielu moich znajomych sie nim zachwyca. ma wietne basy - aż drzy cała komorka. Z wygladu tez jest ładny. Ja mam czarno-srebrny, bo biały mi się nie podobał. Jedna z większych wad jest to, że niemożna minimalizowac odtwarzacza. co prawda można odczytywac wiadomości, ale nic więcej. W telefonie mamy tylko 3 motywy. Tak po za tym t telefon jest łatwy w obsłudze. obawiałam się, że będę miała problemy z przystosowaniem się do niego, bo wczesniej miałam nokie-ale nie. Wszystko jest okey. Aaa i ejszcze nie wiem dlaczego niektórzy pisza, że nie można nagrywac filmów! można! wchodzi sie w aparat i przesuwa joyem w bok.

  • 0

    279. ~Mateo  2007-08-14 16:40:54  host: dsq185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co wy gadacie ma kamere wlasnie go dzis wziolem w mixplusie ma kamaere ma bluetooh java itp wogoel wporzo telefonik

  • 0

    280. ~matii  2007-08-14 22:10:08  host: bhq86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja niemoge sformatowac baterii bo jak naładuje mój telefon to nie pobiera pradu . bo jak pobiera to ladowarka jest gorąca a jak nie pobiera to zimna umnie laduje się ok 4h .

  • 0

    281. ~Matii  2007-08-14 22:12:17  host: bhq86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma kamere i jest cool tylko tzeba czasem pomyslec i umiec sie poslugiwac telefonem. jak ktos nie mysli to niech nie pisze bzdor

  • 0

    282. ~eMike  2007-08-15 14:38:31  host: akz18.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mam od 2 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. polceam go wszystkim! ten telefon ma kamere !

  • 0

    283. ~qta  2007-08-16 12:53:14  host: bli52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie: czy ten sagem jest w era biznes, a jeśli tak to ile kosztuje w abonamencie 20?

  • 0

    284.  2007-08-16 13:08:00

    mam pytanka: 1. czy jest ten fon w era biznes? 2. jak jest to ile kosztuje w abonamencie 20zeta?

  • 0

    285.  2007-08-17 11:47:04

    czy ten sagem w kolorze czarnym ma jakis wzor z tylu??

  • 0

    286. ~daro  2007-08-17 13:15:53  host: btb248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon 3 dni temu w mixie za 19zł i 36 doładowań po 30zł! W zestawie dostałem kabel USB, kartę pamięci Kingstona 512mb! Tylko mam jedno pytanko: Dlaczego jeszcze nie widać efektów sformatowania baterii! Bateria przy pełnym użytkowaniu telefony takim jak: Słuchanie mp3 non-stop, dzwonienie i pisanie esów trzyma tylko 1 dzień proszę pomóżcie czy może kupic lepszą baterię czy dalej próbować tą sformatować??

  • 0

    287. ~dońka  2007-08-17 19:05:32  host: acko195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam amm ten tel od 2 dni podoba mi się tylko zle że nima radio to jest problem

  • 0

    288. ~piotrek  2007-08-17 20:55:56  host: aclt105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten fon ma wszystko. i kamere i aparat!!! Zdjęcia nawet nawet wychodzą. Tylko gg niemoge zainstalowac:/

  • 0

    289. ~AdamS  2007-08-17 20:56:32  host: aamf38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon fajny, mam go od 3 tygodni i na razie mnie nie zawiodl :). Mam takie pytanie,czy mozna jakos schowac odtwarzacz MP3, podczas sluchania? Chodzi mi o to, ze zniknie ekran odtwarzacza MP3 i moge np: pisac smsy, jak gra muzyka. Widzialem takie cos w paru komorkach...

  • 0

    290. ~~~ŁuKa$hEk~~  2007-08-17 23:35:54  host: ip83-230-28-5.e-zabrze.pl

    tak można mieć na nim gadu ja ściągałem eragg i wybrałem sagema my401x bo tego nie bylo do wyboru i gadu dziala bezproblemu ;]

  • 0

    291. ~Morix  2007-08-19 13:00:19  host: abwm71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i jestem z niego zadowolony. Odtwarza nawet mp4 ale zapisują się one w wideo.

  • 0

    292. ~agata  2007-08-20 10:21:48  host: bnz21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no wlasnie chce go kupic ale jak czytam ze sie filmikow nagrywac nie da to ja nie chce !! a bluetooth dziala dobrze?? co brac ten czy sagem my501x????????

  • 0

    293. ~Filip€k  2007-08-20 15:35:32  host: als162.internetdsl.tpnet.pl

    Ten fonik jest suuuuuuuuuuuuuuuuper mam go od 2 dni.Bateria trzyma tak 3-4 dni, a muza na słuchawkach brzmi dużo lepiej niż na zwykłej mp3-ójce!!

  • 0

    294. ~Doma  2007-08-20 20:52:13  host: abox191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich!Dzisiaj kupiłam ten telefon w sieci era.Poprostu era jest do kitu nie dali mi kabla usb i karty pamięci!!!!Kupie sobie!!!Moim zdaniem telefon ten jest super i tyle!!!

  • 0

    295. ~ciptak  2007-08-20 22:22:50  host: 86-63-113-32.asta-net.com.pl

    gdzie jest dyktafon???

  • 0

    296. ~yaro_91  2007-08-21 09:23:04  host: alo91.internetdsl.tpnet.pl

    chce sobie kupic wlasnie tego sagema bo zgubilem swoj odtwarzacz mp3.czytalem juz rozne opinie o ty, telefonie i w jednej bylo to ze po wlozeniu karty 512mb telefon sie ciagle wieszal i jak najwieksza karte mozna wsadzic do tego fona? I czy ma taki odtwarzacz jak w poprzednich telefonach ze sie nie da minimalizowac i przewijac nut wiem ze w 501x sie nie da bo ma go moja siostra?

  • 0

    297. ~anka  2007-08-21 14:08:59  host: acfo212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik jest świetny! Jedyny minus to brudząca się obudowa, ale zawsze można wytrzeć i po problemie. Jest łatwy do "rozpracowania"

  • 0

    298. ~karolina1211  2007-08-21 16:11:55  host: 80.50.9.118

    ten tel ma joystik czy normarne przyciski bo chce se go kupić i nie wiemk!!

  • 0

    299. ~Nlinka  2007-08-21 16:37:09  host: edm2.internetdsl.tpnet.pl

    Ten sagem jest bardzo fajny nie można na niego narzekać mam go i nikt nie ma racji że jest głupi nie mieli z nim doczynienia to niech nie mówią o nich źle niech lepiej spojrzą na swoje lumpy ma dużo miejsca i ma bluetooth

  • 0

    300. ~AntySagem  2007-08-23 11:36:55  host: 80.50.235.106

    zjebany telefon ! po całości wogule sagemy to jedna wielka kicha !

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet