Sagem my220X - opinie
Telefony Sagem Sagem my220X Opinie o Sagem my220X

Sagem my220X

w sumie: 68
  • 0

    1. ~..  2007-11-06 14:03:56  host: 4-168.89-161.tel.tkb.net.pl

    AŻ POLIFONIA...SZPAN NA CAŁĄ WIOSKE!

  • 0

    2. ~zeus  2007-11-06 14:04:29  host: brg33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    badziwie i tyle! Era powinna sie wstydzic ze takie telefony klientom oferuje!!

  • 0

    3.  2007-11-06 14:39:09

    Sagem wymiata na rynku tanich i bezfunkcyjnych telefonow. I bardzo dobrze ;) starsi ludzie przynajmniej maja jakis wybor a nie telefony wszytskomajace w ktorych nie umieja nawet klawiatury odblokowac

  • 0

    4. ~SEQ  2007-11-06 15:26:44  host: public-gprs41297.centertel.pl

    ładny to on jest, ale nic więcej

  • 0

    5. ~znawca  2007-11-06 16:45:17  host: 87-205-56-50.adsl.inetia.pl

    kurcze no idealny fon dla osób zarabiających 50 zł/miech. pewnie wycenią go jeszcze na 200 :D:D:D:D bateria siądzie przy tych bajerach:D:D:D ale przedewszystkim sie liczy jakość wykonania firmy sagem hehehehehehahahahahahihihihihi

  • 0

    6.  2007-11-06 18:18:44

    uuuuuuu... beznadziejny telefon. Po co wypuszczać fon, który nie ma nawet profili, dyktafonu, mms, gprs i javy i ma 250 kontaktów w telefonie. Oceń telefon : 1/10!!! (gdyby było to możliwe dałbym ZERO). Powtarzam, po co takie fony! Rynek ma iść do przodu, a nie cofać się o 4... no może 3 lata! Przecież teraz k550i, czy k530i lub lg ku800, czyli jedne z lepszych fonów są za ZETA!!! (w abonamencie). i jeszcze raz 1/10!!! a nawet (-1)/10. hehehe

  • 0

    7. ~wojtek  2007-11-06 20:34:17  host: aarw103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oj cienki ten telefon, nawet jak na sagem Ostatnio zaprezentowali przeciez u nas fona my850C z aparatem 2Mpix i autofocusem a tu takie coś bez nawet dziadoskiego VGA.....

  • 0

    8.  2007-11-07 21:55:49

    matimati123 i ~znawca jak wam w szkole rąbną telefon od tatusia to polecicie kupić zestaw popa z tym sagem'em za 99 zeta i będziecie wtedy zadowoleni.

  • 0

    9. ~robert  2007-11-08 09:30:18  host: 84-38-17-159.metrolink.pl

    Telefon w sam raz dla naszych rodziców !

  • 0

    10. ~sqnek  2007-11-08 11:21:23  host: aaza182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Można z niego dzwonić, pisać smsy, telefon wygląda całkiem nieźle, całkiem udany model.*matimati123 może dla tego, że wiele użytkowników kupuje telefony, które mają TYLKO najpotrzebniejsze funkcje (czytaj można z nich dzwonić), uwierz mi, że jest wiele ludzi, którzy nawet w ofertach biznesowych (gdzie telefony są znacznie tańsze niż w zwykłym abonamencie) biorą telefony z niższych półek, które nie mają UMTS, odtwarzacza mp3 i kamerki 20mpix. Poza tym modele z niższych półek przynoszą większe zyski producentom niż te nowe i nowoczesne modele.

  • 0

    11. ~Rosa  2007-11-08 13:58:38  host: 75-goc-6.acn.waw.pl

    Telefon w sam raz dla rodziców... aby kupili go swojemu gimnazjaliście który nie potrzebuje w szkole chwalić się że dostał od tatusia telefon za 1000 zł.

  • 0

    12.  2007-11-08 21:31:11

    Ile ludzi do tej pory używa 3310 i nie narzeka – twierdzą, że telefon jest do dzwonienia i smsowania. Nie każdemu są potrzebne wodotryski typu mp3, radio, aparat, zaparzacz kawy, sprzątaczka i treser psa. Jedyny minus tego telefonu to brak MMSów (przynajmniej dla mnie). Jest ładny, mały i został stworzony do tego, do czego miał służyć telefon komórkowy w swojej pierwotnej formie. No fakt są rozpieszczone bachory, które szpanują na przystankach, jakie to telefony mają, kiedy niby to po raz dziesiąty sięgają po niego aby pod pretekstem sprawdzenia godziny i okazywaniu wszystkim, dookoła jaką to mu tatuś czy mamusia kupiła zabaweczkę. Często jak to widzę ze znajomymi na głos (oczywiście w żartach, ale również dla przestrogi) mówię do nich - „Oooo ! Patrzcie, jaki fajny telefon ten młody ma, chyba zaraz będę mieć taki sam tylko delikatnie pizdnę go w łeb”. Automatycznie po takim czymś dzieciak chowa gadżecik.

  • 0

    13. ~Marcin  2007-11-10 11:53:24  host: cea37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czego wy ludzie oczekujecie. Jeśli ktoś podpisuje umowę abonamentową w erze to za zeta możecie go mieć i podarować np babci albo dziadkowi. Napewno im się spodoba a i zadzwonić i złożyć życzenia w dniu ich święta będzie można. Pozdrawiam

  • 0

    14. ~HectoR  2007-11-11 14:03:18  host: 1-4-dziald.tdi.tktelekom.pl

    Takie telefony sa wlasnie potrzbne!! spojzcie na moto f3 nie ma nawet t9!

  • 0

    15. ~20  2007-11-22 21:37:41  host: edw11.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 4h i powiem że bardzo przypadł mi do gustu nie ma zbędnych duperelów tylko to co najważniejsze i więcej mi nie potrzeba

  • 0

    16. ~  2007-11-23 21:50:23  host: user19-046.satfilm.net.pl

    Niektórych ludzi aż mi żal jeśli chcesz ktoś telefon dla szpanu to pewnie, że ten nie jest dla niego. Ten Sagem ma dzwonic i wysylać sms i to robi do tego nie zajmuje dużo miejsca. Jest idealny np jako drugi telefon. Ja mam sagema 6-2 i tego jako drugi kom z ery tylko do sms i jestem bardzo zadowolony jako drugi kom sprawuje sie poprostu idealnie. Nie widze sensu w dwoch komach mieć apratu i odwarzacza mp3 w jednym mi wystarczy w zupełeności,a drugi ma dobrze trzymać bateria i ma być mały a ten sagem jest !!!

  • 0

    17. ~ZDZISIEK Z WIOSKI WAWA  2007-11-24 15:35:54  host: bvi182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TELEFON JEST SPOKO:) NIE TRZEBA GÓWNIARZOM WSZYSTKOMAJĄCYCH GÓWIENEK...KTÓRYMI PÓŻNIEJ TYLKO SIĘ LICYTUJĄ Z PODOBNIE SIEBIE POSTRZEGAJĄCYMI PAJACAMI!

  • 0

    18. ~Raf  2007-12-01 20:46:04  host: abmo127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    extra telefonik mp3 super jakosc

  • 0

    19. ~She  2007-12-02 16:24:59  host: host-81-190-117-221.gdynia.mm.pl

    w sagemach przynajmnej baterie długo trzymaja

  • 0

    20. ~mihau  2007-12-04 16:32:24  host: orzesz17.el1.ftnet.pl

    telefon nie jest zly, w porownaniu z nokia 1600 i tak ma duzo bajerow, a prynajmniej wyglada lepiej niz w/w fon :P dla mnie tel jest tylko do dzwonienia i smsow, ale przy mozliwosciach dzisiejszej techniki fonik ten powinien kosztowac nie wiecej niz 60zl bez umowy :D pozdro all

  • 0

    21. ~wisnia  2007-12-13 17:27:20  host: fjt186.internetdsl.tpnet.pl

    nie chce go nawet za darmo zbyt wiele funkcjii :)

  • 0

    22. ~vrblckhl  2007-12-15 14:21:20  host: 87-205-56-210.adsl.inetia.pl

    Telefon, choć bez bajerów spisuje się nieźle,mój ojciec korzysta z niego już od 3 tygodni i tylko 3 razy go ładował, a dzwoni całkiem sporo. Słownik t9 jest przydatny, kontaktów w sam raz, byłby na prawdę świetny dla niewymagających, gdyby odbierał mms i można było bardziej spersonalizować telefon np tapetami i dzwonkami, niestety takich funkcji nie ma, ale telefon nadrabia tę niedogodność wyglądem :)

  • 0

    23. ~kot  2007-12-18 14:20:44  host: dht7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A może ktoś wie, jak zneutralizować T9 i ustawić domyślnie abc?

  • 0

    24. ~rady  2007-12-18 19:26:56  host: aadl70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    totalne dno!!! moja bakba kupiła go w erze i za 2 dni już nie chodził... hehe...

  • 0

    25. ~Papi  2007-12-20 14:12:43  host: pc-88-225.akademiki.uni.torun.pl

    Telefonik ładny, zgrabny, dostałam w prezencie i nie narzekam :)) niektorzy nie muszą szapnować telefonem przed całą wioską ;PP no i ma sudoku, a polifonia brzmi ładnie ;-)

  • 0

    26. ~marza  2007-12-22 13:31:52  host: 195.117.172.182

    moze być...nie jest żadną nowością.nawet nie ma mp3.co to jest?wygląd ma ładny ale wnętrze ochydne.sorki ale ten tel. mi zbytnio nie wchodzi.wole juz sony ericsona k700i.a to co to wogóle ma być?

  • 0

    27. ~Giba  2007-12-23 14:52:20  host: cache2.piekary.net

    normalny telefon bez zadnych bajerow i bardzo dobrze ... niektorzy ludzie juz wyrosli z glupot i potrzebuja telefonu do dzwonienia i pisania sms-ow ...

  • 0

    28. ~  2007-12-28 17:46:18  host: aebp223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon zasługuje na co najmniej 7/10. Przyjemny, dobrze trzyma się w dłoni. Nie ma zbędnych bajerów a gówniarzernie odsyłam do lektur ś.p. Lema gdzie było o super bajerzastych pralkach. P.S. żaden z waszych telefoników nie ma automatycznego Sudoku :P

  • 0

    29. ~bielak143  2007-12-30 21:13:13  host: 77-253-252-50.adsl.inetia.pl

    tel jest ok planuje kupno takiego fona jeszcze dziadkowi bo jest łatwy w obsłubze polecam

  • 0

    30. ~Losos72  2008-01-01 14:26:16  host: ebb219.internetdsl.tpnet.pl

    wziołem nokie 6300 i dostałem tega sagema fakt nic nie ma...Ale dla osob ktorym zalezy na sms i dzwonieniu to jest ok...A dla tych co mowia ze ten fon to lipa to polecam nokie 6300...!!:)

  • 0

    31. ~agusia  2008-01-03 16:02:26  host: edc246.internetdsl.tpnet.pl

    Fajniutki tel polecam mam sama sprawuje sie super choc mam 15lat wystarcza mi smsy i dzwonienie no..mmsy by se przydały ale nie ma to trudno wazne że eki idą suuuper:)

  • 0

    32. ~zuraw73  2008-01-08 14:30:14  host: 99-160.echostar.pl

    mam go 5 min i juz go lubie jezeli bateria komus padnie to polecam baterie od modelu nokia 6020 BL-5B pasuje idealnie:)

  • 0

    33. ~gsmmobile  2008-01-14 14:25:56  host: aaim138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    eeee nie ma co narzekac na ten telefon bo to jest tylko do dzwonienia i smsowania sagem na ogol to dobra firma ale telefony niektore to ma do bani

  • 0

    34. ~  2008-01-19 12:12:51  host: bxq82.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie jak mam T9 wyłączyć moja mauśka go ma i ja coś trafia jak ma esa napisac, pozdro i czekam na szybka odp

  • 0

    35. ~Morda  2008-01-20 13:12:46  host: gtc51.internetdsl.tpnet.pl

    czy wiecie może jak włączyć w tym telefonie tryb głośnomuwiący??? pomóżcie prosze bo ja nie umiem tego rozgryźć!!! z góry dziękuje i pozdrawiam!!! ;)

  • 0

    36. ~gość  2008-01-21 23:03:40  host: dynamic-78-8-3-173.ssp.dialog.net.pl

    Rozumiem, że krytyczne oceny znawców tematu wskazują miejsce dla tego fonka. Ale ciekawostka bierze go bardzo dużo młodych ludzi po których widać, że brak gotówki ich nie tyka. Generalnie uznaję, że ten fonik jest jak w sam raz dla tych którzy wiedzą do czego on ma służyć. Czyli do kontaktu z bliskimi lub jako zastępczy stacjonarny. Uderzmy się w pierśi i powiedzmy czy z wszystkich tych bajerów korzystacie...mało kto...znam to co nie co od podszewki. I na sam koniec te bajery wynikły z tego, że trudno już zwiększyć sprzedaż "gadaniny" którą większość młodych przerabia na pisanine(smsy), więc aby zarobić upycha się gadżety typu focik, radyjko, tv i inne pie.....Jeśli ktoś chce tylko telefon to to jest właśnie to. Jednemu starcza rower inny potrzebuje porsche. ważne aby tylko wiedział czy naprawdę jest mu to potrzebne. :)

  • 0

    37. ~Adriano  2008-01-28 02:32:31  host: bxq82.internetdsl.tpnet.pl

    to znowu ja ludzie muszę T9 wyłączyć ale jak? Pomóżcie. I zgadzam się z przedmówcą firmy wrzucają w fony pełno rzeczy aby był lepszy popyt na nie jako nowe, a potem na rynku robi się wielka podaż masakra jak ostatnio byłem u znajomego w komisie to w ciągu 2 godzin ludzie przychodzili sprzedawać fony głownie w300i chyba z 20 osób było teraz większość pisze i dzwoni a jak są potrzebne bajerki to nie trzeba brać fona który wiadomo do czego jest tylko np K750i nawet dobry sam go mam od niedawna:)

  • 0

    38. ~  2008-01-28 16:53:38  host: ip-213-17-168-155.netia.com.pl

    Sagem220x - telefon ma wymagane minimum funkcji(dla telefonu), nie kosztuje fortune - mniejszy żal gdy zamoknie/zaginie/ukradną;( nieżle prezentuje się i nie wypycha kieszeni w gajerku. PS Ile (i gdzie) kosztuje zdjęcie SIMlocka?

  • 0

    39. ~Pablo  2008-02-01 16:07:57  host: chello089076146049.chello.pl

    a czy u tych, ktorzy maja ten fonik dzwonek od sms tez gra, gra i gra. U mnie nawet jak ustawie krotki to powtarza sie przez okolo 15 sekund. irytujace... a moze wiecie jak to wylaczyc?

  • 0

    40. ~ktoś  2008-02-07 13:54:23  host: inet20908nh-2.eranet.pl

    ten telefon to gówno przeciesz on jest pusty

  • 0

    41. ~Robson  2008-02-18 23:38:17  host: 212.160.234.67

    podobno az 90 pln a telefon super dla ludzi kturzy nie potrzebuja bajerow

  • 0

    42. ~deki  2008-02-21 07:31:50  host: absg174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    simlok jest tu lekka przeszkoda... bo jego zdjecie kosztuje tyle co sam telefon;/ a nawet i wiecej...;/

  • 0

    43. ~mat  2008-02-22 21:28:37  host: chello089079077251.chello.pl

    Witam, czy da się w tym telefonie ustawić aby w książce telefonicznej były wyświetlane tylko kontakty z SIM lub z telefonu, bo skopiowałem kontakty z SIM na TEl i teraz mam w książce podwójnie wszystkie, Prosze o pomoc

  • 0

    44. ~Kamekeon  2008-02-24 09:50:41  host: boj249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    SPOKO FONIK WYTRZYMAłY bez bajerów prosty w obsłudze poco komu bajery!!!Tylko bateria przez to szybciej siada!!Telefo ma służyć do dzwonienia i wysyłania smsów a a te aparaty co są w telefonach to odupe rozbić takie zdjecia!!!!!

  • 0

    45. ~  2008-03-11 12:00:55  host: asa-dc2.office.allegro.pl

    mam problem z ustawieniem czasu. format godziny potrafi się sam z siebie zmienić np. na 234:567, jaka moze byc przyczyna

  • 0

    46. ~  2008-03-24 18:49:14  host: inet20908nb-2.eranet.pl

    dla mnie ten telefonik jes spoko! dostalem go na boze narodzenie od siostry i nie nazekam poniewaz telefon jest mi tylko potrzebny do dzwonienia i sms'owania! (i nic wiecej) a tak poza tym to mogli byscie sie odczepic od niego z takimi glupimi uwadami bo telefom niczemu nie jest winny a tymbardziej operator!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • 0

    47. ~malina  2008-04-05 07:02:06  host: ahy90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyględa fajnie ale funkcje do dupy

  • 0

    48. ~natt  2008-04-06 20:40:10  host: abge7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ładny telefon i nic więcej.. szgólnie pasuje do ludzi skromnych nie lubiący tzw. [ karciochy pamięciochy i mptruchy ] :D

  • 0

    49. ~gosia:)  2008-04-28 18:09:15  host: dei14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi tam się podoba...:)

  • 0

    50. ~  2008-05-05 16:33:30  host: 207-17-112-92.pool.ukrtel.net

    Nie

  • 0

    51. ~Adam  2008-05-06 19:20:29  host: ip-83-238-68-200.netia.com.pl

    kupiłrm go z allegro dla mojej babci

  • 0

    52. ~edzia  2008-05-07 19:56:01  host: 82.160.104.2

    lekko sie roczarowalam wyglad super ale dzwonki sms sa zbyt dlugie!!!!!!!!!!!!lipa do bani...

  • 0

    53. ~boczinho  2008-05-20 10:07:38  host: dustpuppy.miechow.com

    ja mam sagema i jestem z niego zadowolony io jest bezawaryjny ,bateria trzyma tydzien i jest super i nie piszcie takich komentarzy typu ze jeste do zjechany!!:D:DD:D:D

  • 0

    54. ~jarlb  2008-05-23 10:12:39  host: 088156096020.stk.vectranet.pl

    jeden z najlepszych telefonow jaki w zyciu mialem, a mialem prawie wszystko.

  • 0

    55. ~  2008-05-24 14:29:22  host: gdn210.internetdsl.tpnet.pl

    jak ściągnąc simloka na ten tel??

  • 0

    56. ~Shazzer  2008-05-28 14:13:32  host: xdsl-13664.wroclaw.dialog.net.pl

    babcia mi go kupiła jest spoko ale biedny

  • 0

    57. ~sylwusia  2008-06-21 08:38:34  host: ekx202.internetdsl.tpnet.pl

    telefon cieniutki i ladniutki ale jesli chodzi o funkcjie beznadzieja!!

  • 0

    58. ~Bałutyfuns1910  2008-08-19 14:48:12  host: staticline16938.toya.net.pl

    spoko mi pasuje... może być... cienki poręczny... klawisze troche nie wygodne ale do załatwiania czarnych interesów wystarczy :D... A tak na serio to po Ch** mi lepszy jak i tak podczas awantury na meczu pewnie mi się roz**bie...

  • 0

    59. ~madzik  2009-01-23 14:18:32  host: 77-254-33-21.adsl.inetia.pl

    za mało bajerów jak dla mnie

  • 0

    60. ~xxxxx  2009-03-13 21:43:29  host: 87-205-226-149.adsl.inetia.pl

    a ja mam pytanie w jaki sposób się włącza system głośnomówiący ?

  • 0

    61. ~adi  2009-04-11 15:52:05  host: apn-95-41-248-124.gprs.plus.pl

    mam phona od pół roku , jest spoko - więcej nie trzeba

  • 0

    62. ~myPhone  2009-11-04 18:59:01  host: 217.97.225.235

    No no, aż milo poczytać. Nie wszczyscy widzę zwariowali. Mam myPhone Na dwie karty sim. waży 65 gram. W Biedronce swego czasu był za niecałe 200 zł. Ogólnie też tani i bez wodotrysków. W telefonie ceni, że jest bardzo lekki no i dwie karty sim. A jak byłby na trzy to też bym kupił, bo telewizja mi i nawigacja GPS nie jest potrzebna. To prawda, ma służyć mi do dzwonienia.

  • 0

    63. ~bubu13  2009-11-04 22:30:14  host: dagdan.poczta.okay.pl

    a ja się nie zgodze z wypowiedziami powyzej niektórzy mają "wypasione" telefony bo nie każdy ma zamiar nosic osobno mp3, aparat, laptopa do neta a tak to wszystko jest w 1 urządzeniu

  • 0

    64. ~  2009-11-07 18:58:27  host: 210.164.wmc.com.pl

    to jest telefon i takim ma być- nic więcej.

  • 0

    65. ~mada fada  2010-03-22 19:45:36  host: aalu145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest bardzo dobry, dostałam go w promocji za złotówke ;) barzdo go lubie i nie wiedzieć czemu kolega sie z niego śmieje...

  • 0

    66. ~zygu  2010-06-28 19:22:41  host: chello089077236202.chello.pl

    Jestem zwolenniczką takich prostych telefonów, a może powinnam po prostu napisac: telefonów, bo to co oferuje dziś rynek to już niemal małe komputery. No ale do rzeczy: oprócz zalety w postaci prostoty wkurza mnie, że telefon "nie nadąża" za tym jak wystukuję sms, literki wyświetlają się z opóźnieniem. Brak ustawienia takich funkcji jak długośc podświetlenia itp. To trochę denerwuje. Dopiero go dostałam, może jeszcze to ogarnę.

  • 0

    67. ~puscioch  2010-12-09 14:07:35  host: www0.panic.pl

    Żenada nie telefon, do dzwonienia i sms znaczne lepsza jest stara nokia albo stary sagem niż ta chińszczyzna... Jakość połączeń jest tak marna że ledwo słychać, pisanie sms nie wygodne, więc na co to komu.

  • 0

    68. ~bumcia  2011-05-30 18:47:15  host: 83.238.82.84

    Telefon ekstra, dla tych, którzy lubią proste , bez żadnych innych funkcji telefony. Ja dostałam ten telefon gratis do telefonu na abonament. Idealnie się nadał dla mojej mamy.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet