Sagem my220V - opinie
Telefony Sagem Sagem my220V Opinie o Sagem my220V

Sagem my220V

w sumie: 38
  • 0

    1. ~jojo  2007-10-13 17:08:31  host: eeo151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzę, że to telefon z kategorii takich, z których trzeba się cieszyć, że mają przynajmniej wyświetlacz - i to kolorowy! A może jedynie koloryzowany...? ;-D

  • 0

    2. ~  2007-10-20 16:00:42  host: 87-205-222-43.adsl.inetia.pl

    Ten fonik nic praktycznie nie ma;/

  • 0

    3. ~q-one  2007-10-21 11:41:08  host: 213-238-67-50.adsl.inetia.pl

    @1 i @2 Lubie takie komentarze, a jeszcze bardziej ludzi dla których telefon służy do wszystkiego, mp3, foto 10mpx obowiązkowo głośno grający, krawaty wiąże i usuwa ciąze - hehe. Telefon służy do komunikacji. Ma być funkcjonalny, dobra jakość połączeń i dobra bateria. A jeżeli dodatkowo posiada coś jeszcze, to należy to traktować jako dodatek, a nie jak podstawową funkcje.

  • 0

    4.  2007-10-21 17:47:38

    są telefony przeznaczone do słuchania muzy w wysokiej jakosci, fotek robienia , biznesowe i... tylko do dzwonienia,ale niektozy widze o tym zapomnieli. Dlamnie wazne jest ze ładnie wygląda... więc jesli komus nie zalezy na wynalazkach tylko kontaktem ze swiatem przez sms itd jest jak najbardziej OK :-)

  • 0

    5. ~Adi0304  2007-12-09 21:11:25  host: 99-162.echostar.pl

    A ja dopiero co kupiłem ten telefon xD. Wydaje się być fajny :P. Mały, cieńki, prosty w obsłudze :). Wie ktoś, jak uruchamia się JAVA i WAP????? Pozdro :).

  • 0

    6. ~;Domelo  2007-12-16 13:54:11  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    to telefon dla osoby ktora chce pisac smsy i nawiazywac polaczenia i wyrozniac sie z tlumu dzieki ladnemu wygladowi wyglad extra jak na taka cene

  • 0

    7. ~szary  2007-12-23 13:42:44  host: nat-245-161.man.bydgoszcz.pl

    ~q-one mam ten fon i jest beznadziejny nie dla tego ze nic niema ale dlatego ze to co mam jest beznadziejne - bateria slaba, a jakosc polaczenia pozostawia wiele do życzenia, ten telefon tylko ladnie wyglada nic pozatym a jego cena w plusie 179 ? porazka, za 169 mają my301x o niebo lepszy, nokia 1600 150-170zl dzwonki mp3, 4mb, bateria 2xlepsza, za polowe ceny moze by znalaz amatorów

  • 0

    8. ~benyo  2007-12-28 12:36:38  host: ad098.netis.net.pl

    Tez go kupilem :) ale nijakiej javy oraz wapa nie widac:)

  • 0

    9.  2007-12-28 15:02:47

    Chyba obslugi Javy i Wapa w nim nie ma chociaz we wszystkich opisach tego telefonu czy to na stronach polskich czy obcojezycznych pisza ze takowa obsluga jest, byc moze faktycznie ktos wie jak ja uruchomic jesli w ogole sie da.

  • 0

    10. ~Karolina;]  2007-12-28 19:13:23  host: adqd27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    są telefony przeznaczone do słuchania muzy w wysokiej jakosci, fotek robienia , biznesowe i... tylko do dzwonienia - popieram, jak najbardziej :)natomiast mi i tak się on nie podoba :P

  • 0

    11. ~odosz  2007-12-28 19:47:42  host: cin54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik, ale mms'ów tam niema ;/ czy trzeba jakoś uaktywnić ? Plz o odpowiedź

  • 0

    12. ~Mały  2007-12-28 22:01:17  host: auk226.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i powiem wam tyle... Jest wyczepisty. Pięknie wygląda jest mały, zgrabny a jak będe chciał posłuchać muzyki kupie se mp3 a do zdjęć jest aparat. Telefon idealny dla skromnej osoby :)

  • 0

    13.  2007-12-31 14:20:45

    Ten telefon nie ma ani Javy ani WAPa wbrew wszelkim opisom chocby na stronie telepolis.pl :)

  • 0

    14. ~szklaneczka  2008-01-02 21:44:07  host: adqv21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A teraz pytanie za 100 pkt...jak w tym telefonie otworzyć klapkę od baterii? :D Bo dzisiaj go kupiłam i za chiny nie moge go otworzyc w wsadzic karte!

  • 0

    15. ~Adi0304  2008-01-04 20:02:34  host: 97-225.echostar.pl

    Szklaneczka, musisz wsadzić palec w tą szparkę przy tej gumie ochraniającej wejście do ładowarki i podciągnąć do góry :).

  • 0

    16. ~Adi0304  2008-01-04 20:50:10  host: 97-225.echostar.pl

    A co do baterii to ona długo wytrzymuje, ale dopiero po kilku cyklach ładowania i rozładowywania :P.

  • 0

    17. ~CS 16  2008-01-18 16:44:57  host: aiv74.internetdsl.tpnet.pl

    fajny telefon tylko szkoda ze bez apraatu !!!

  • 0

    18. ~noname  2008-04-03 17:09:09  host: dynamic-78-8-7-178.ssp.dialog.net.pl

    Jak go włączyć ?

  • 0

    19. ~lotos  2008-05-06 15:12:53  host: abav235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak na stałe w tym telefonie ustawić tryb pisania sms na "abc"zamiast t9?

  • 0

    20. ~Adi0304  2008-05-09 20:51:36  host: 102-127.echostar.pl

    Musisz przytrzymać przez kilka sekund czerwoną słuchawkę :P.

  • 0

    21. ~mari  2008-05-15 13:14:11  host: static-ip-87-248-84-168.promax.media.pl

    Witam.Wyłączył mi się dźwięk,na wyświetlaczu mam przekreśloną nutkę.POMOCY! Jak mam się tej nutki pozbyc?

  • 0

    22. ~  2008-05-18 08:18:52  host: p04-03.opera-mini.net

    przytrzymaj #

  • 0

    23. ~Zguba  2008-05-24 15:34:15  host: eik249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak wyłączyć na stałe tryb T9? :

  • 0

    24. ~  2008-05-26 17:08:33  host: chaos.tpnet.pl

    no i na cholere komentujecie ze "bez sensu bo bez aparatu" i ze jedyna zaleta jest to że wyswietlacz 65tys kolorow? no bez przesady dzieci neostrady, nie kazdy potrzebuje wypasiony telefon do lansu na dyskotekach. Ukradli mi N95 i teraz zrozumialem ze nie ma sensu inwestowac w komorke, wystarcyz ze dzwoni, wysyla mmsy i jest klawo.

  • 0

    25. ~eL  2008-05-27 20:20:34  host: host-81-190-194-36.gizycko.mm.pl

    Telefon Sagem my220v kupiłem w promocji Simplusa. Wyświetlacz jest duży i ładny. Nie wyświetla stanu konta na wyświetlaczu (starsze modele sagema wyświetlały). Posiada parę prostych, ale ładnych tapet. Ładne ikonki. Ale jedna wada (a może zaleta) - po kilkunastu sekundach ekran gaśnie i jest czarno. Rozumiem, oszczędność baterii, ale miło by było, gdybym to ja mógł ustalić czy tego chcem. Nie mogę. Klawisze są z plastiku, nie zacinają się. Dla osób starszych głośność połączeń odebranych może być za cicha. JAVA, WAP - zapomnijcie, nie ma. Posiada wibrację, parę przyjemnych i głośnych dzwonków, jest głośnomówiący. Ustawienie szybkiego wyboru klawiszem jest tylko na klawiszach kierunkowych. Boczne to menu i wybór czegoś co można ustawić i na kierunkowych. W SMS tryb T9 jest na dzień dobry i trzeba kliknąć * aby zmienić na abc lub inne. Pokazuje ilość znaków wpisanych. Wejście do ładowarki jest z boku zakryte gumową klapką. Niby zabezpieczenie, ale dość niewygodnie się toto otwiera i mam wrażenie, że długo nie wytrzyma, ale kto wie. Telefon jest ładny, nawet bardzo. Coś dla ludzi lubiących skromność i elegancję. Ktoś powie, że tylko dzwoni i wysyła SMS. Owszem, bo to jest telefon, a nie urządzenie wielofunkcyjne z możliwością rozmowy głosowej. Bo jak inaczej nazwać te wypasione cuda? A jeśli chodzi o baterie, to Sagemy są bardzo wytrzymałe. Na pewno w czołówce. Acha, dla wielbicieli SUDOKU. To jedyna gra w tym telefonie, ale jak grywalna! Posiada połączenie oczekujące i przekazywanie połączeń. Blokadę połączeń również. Obsługuje karty SIM Sami Swoi. Jest i kalendarz.

  • 0

    26. ~psychomantis  2008-05-28 14:42:12  host: 088156096018.stk.vectranet.pl

    telefon w pełni tego słowa znaczeniu,czyli tylko do dzwonienia i pisania smsów.ładnie wyglada to prawda jest lekki i poreczny

  • 0

    27. ~Ale Fuks  2008-06-15 18:58:16  host: debica-nat.mtnet.com.pl

    już go miałem kupować ale dobrze że wszedłem na ta stronke... jak telefon nie ma Wapa i javy to już jest na maxa przekichany... to już Nokia 3410 ma wapa :D

  • 0

    28. ~eS  2008-06-16 19:51:20  host: btl149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pff...najgorsze komentarze typu...on nic nie ma..a prawdopodobnie chodzi o aparat mp3...ble ble ble.. po 1...aparat i mp3 można sobie kupić i są przydatniejsze niż telefon + apart + mp3. po 2...wypowiedzi powinny dotyczyć sćiśle tego modelu...a nie że jakaś tam nokia ma to i tamto...to porównywanie o które tutaj nikomu nie chodzi...i krytyka typu nie ma aparatu jest tu nie na miejsu..ale dobra..pff. przecież mamy doczynienia z inteligentnymi ludźmi...;] osobiście zachęcam do zakupu tego modelu...osobom ceniącym pożyteczność...zwykłego telefonu...smsy, połączenia...szybka obsługa... ładny wygląd, elegancja i prostota to wszystko czego potrzeba do szczęscia mi ;d

  • 0

    29. ~Yuriko  2008-06-22 16:06:07  host: h82-143-149-133-static.e-wro.net.pl

    Mam pytanko chce kupic sobie jakas tapetke ale szukam i na ten fonik nie ma zadnej !! =/ pomocy! i jeszcze jedno,czyinni uzytkownicy fonow moga wysylac mi tapetki? i jak wysylac MMS'y?

  • 0

    30. ~xXx  2008-06-24 20:06:13  host: ip-195-222-100-218.sanetja.pl

    czy jest mozliwosc wgrania sobie tapetki do tego telefoniku ?? bo mam zamiar sobie kupic:) pozdrawiam.

  • 0

    31. ~eL  2008-07-02 12:04:49  host: host-81-190-197-2.gizycko.mm.pl

    Dla pytających o tapety - nie wkleicie ich sobie bo telefon nie posiada MMS. Poza tym i tak ich za bardzo nie widać, bo ekran gaśnie po 20 sekundach. Zresztą wyświetlacz jest na bardzo wysokim poziomie z tym co posiada. Dodam jeszcze, że ma bardzo dobrze zrobiony kalkulator oraz przelicznik - nie tylko walut, ale różnych miar itp (w sumie 11). Przy niewielkim używaniu bateria trzyma 9 dni. To naprawdę dobry telefon oceniając go takim jaki jest. Nie porównujmy go do telebajerów, bo to inna półka i czysta złośliwość. Telefonowanie i SMS - kto chce więcej to pa pa.

  • 0

    32. ~DuSS  2008-08-02 16:52:39  host: 87-205-189-219.adsl.inetia.pl

    Mam ten fonik i jest bisty;) mały zgrabny i w dodatku taki dziewczecy po cholere mi aparat i mp3 skoro to mozna osobno kupic a ten fonik jest poprostu boooooski;) zachecam do kupowania;):):) a osóbki ktore twierdza ze on jest zly czy beznadziejny to sie uwaga GRUBO MYLA!!!!!!!!! POzdro;@

  • 0

    33. ~jaaaa  2008-11-21 16:16:32  host: host-89-228-142-104.gorzow.mm.pl

    o masakra ! co za "telefon" ; /. jesli to w ogole mozna nazwac telefonem . oczywiscie jesli komus tylko do dzwonienia i pisania esek potrzebny to starczy . ale jak dla mnie to to jest masakra . dostalam ten telefon na czas 3 tygodni z plusa bo oddalam moj do naprawy .. tesknie za nim ; (

  • 0

    34. ~Ja :)  2009-04-07 18:23:37  host: caro.static.korbank.pl

    ten telefon to jest jedna wielka porażka ;/ mam go dopiero parę dni tylko dlatego że mój się zepsuł i mam go tylko w zastępstwie ale nie chciałabym go mieć na stałe nie zamieniłabym mohego telefonu na to coś...

  • 0

    35. ~Teresa  2009-06-19 21:41:28  host: apn-77-114-106-185.dynamic.gprs.plus.pl

    telefony są do dzwonienia:)

  • 0

    36. ~Lukeee  2010-02-16 20:37:06  host: host84-38-92-18.tvkdiana.pl

    ta teresa w sumie dobrze powiedziała. ja ten telefon mam jako zastępczy ale już tęsknie za moją nokią. a co do smsów w trybie T9 to się bardzo szybko pisze ...jeśli się umie.

  • 0

    37. ~kasia  2010-11-30 19:02:34  host: public55080.xdsl.centertel.pl

    Rozumiem telefon z podstawowymi funkcjami, ale żeby w 2007 roku wypuścić telefon bez mms to już porażka, to jest po prostu żenada... już więcej funkcji ma stareńki My3036 z 2002 roku, niż ten szajs zrobiony dla Vodafona do zestawów za 10 - 15 funtów, z czego 5 na rozmowy, czyli zużyj konto i wyrzuć... bo do tego się tylko w sumie nadaje

  • 0

    38. ~kasia  2010-11-30 19:07:31  host: public55080.xdsl.centertel.pl

    A i nie pieprzcie tutaj, że telefony są do dzwonienia, (no może stacjonarne) bo sami dobrze wiecie że od dawna już nie są; dzwonienie to tylko z jedna z ich funkcji, podstawowa jest taka że mają podkreślać "status" posiadającego telefon "buraka", druga również ważna to zabawka dla dużych dzieci, dla małych zresztą też.... a dzwonienie i sms to teraz tylko taki dodatek do tel.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet